Un loc gol

Ieri a murit in Romania un om de 29 de ani. Ar fi avut nevoie de transplant pulmonar, a strins singur vreo 200.000 de euro, dar a fost refuzat de clinicile din Europa. Asta pentru ca Romania a ales sa nu participe la Eurotransplant, ca de acolo le ies bani lui Vlad Voiculescu si lui Ciolos. A asteptat doi ani sa fie salvat. In timpul asta, in sesiune extraordinara, parlamentul dezincrimineaza infractiunea pentru care Dragnea a fost condamnat cu doua saptamini in urma. Sint inundatii in tara (cu victime), ca nu-si mai bate nimeni capul cu lucrari hidrografice, dar prioritatea parlamentarilor e un infractor recidivist. Au mai fost si saptamina trecuta alte modificari la Codul Penal, toate in favoarea infractorilor si lovind in victime. Si alesii, dar si multi romani vor dormi linistiti: nu-i vor impresiona nici moartea acelui om, nici drama victimelor fortate sa depuna marturie in prezenta agresorior. Ai mei imi spun des cit de frumos e in Romania, cum s-au schimbat lucrurile in bine. Propaganda a invins. E bine.

Mai e vreo speranta? Nu stiu, optimist n-am fost niciodata. Iar de scris, am scris frazele astea pentru a avea un nou spatiu de discutie, daca mai vreti sa vorbiti.

Reclame

256 comentarii

Din categoria Uncategorized

256 de răspunsuri la „Un loc gol

 1. Angela

  Da, propaganda a învins. Speranță, deocamdată, nu e. Probabil se poate ajunge și mai jos, nu știu cum ar putea fi mai josul ăla. Și da, nu-i pasă nimănui că mor oameni, că se prăbușesc poduri, că pică în ruină totul. Curul lui dragnea și al altora ca el, dar în primul rând al lui dragnea, trebuie salvat cu orice preț. Nimic altceva nu-i interesează. Ba da, să modifice codul penal ca să poată fura în continuare liniștiți. Dumnezeu cu mila, că scăpare nu mai este, cel puțin nu în timpul vieții mele. că și dacă ar pieri subit toate canaliile, ar dura ani și ani să se dreagă cât de cât ce s-a stricat. Și oamenii par tot mai proști și mai răi, orbiți de propria lor prostie. Cu cine să schimbi, să construiești, să progresezi? Neam de eterne slugi, bucuroase dacă stăpânul mai lasă un strop de carne pe ciolanul pe care li-l aruncă sub masă. atât. Hait, că am bulit-o. Tocmai pritocesc ăștia o lege, să faci bulău dacă-ți vorbești de rău neamul și țara. Ptiu.

 2. cătălin

  Comunismu’ a distrus oamenii: in primul rind au invatat sa nu aiba incredere unii in altii. Iar urmarile se vad. „Ce e in afara casei mele nu ma priveste.” Au inceput sa se trezeasca unii dupa Colectiv, atunci cind au inteles ca nu poti spera ca vei trai izolat intr-un turnulet de sticla – pina la urma, dezastrul din Romania te va ajunge. Dar, din pacate, majoritatea nu s-a trezit.

 3. Angela

  A făcut comunismul multe rele, dar nu cred că e responsabil pentru ce zici tu. În primul rând, firea omenească e cam la fel dintotdeauna și peste tot. În al doilea, eu îmi amintesc altceva despre relațiile interumane din vremea aia. Ne unea ura pentru regim și oamenii interacționau mai mult. Scârba și oroarea defilărilor și a muncii patriotice pe la cules de porumb ne adunau laolaltă și ne apropiau mai mult decât erzațurile astea căznite de teambuildinguri de azi. Diferențele de statut social sau economic erau mai estompate, cei mai înstăriți își camuflau cumva bunăstarea, n-o etalau ostentativ ca și azi și nu se stricau relații de o viață pentru că unul s-a îmbogățit și vechiul lui coleg de bancă a rămas sărac. O să zici că asta e uniformizare comunistă, dar nu-i chiar așa. eram mai relaxați și mai solidari, cu toată catastrofa aia de regim. Intrigi, turnătorii, oameni care se săpau unii pe alții pentru un loc mai bun sub soare sau din invidie erau, dar oare nu era așa și în Olimp, printre zei? Și de atunci încoace, sau chiar mai demult, de la Cain și Abel, e tot așa. Acum te autoizolezi în aglomerări urbane imense, cu mijloacele de comunicare pe care le avem și care exclud aproape total contactul direct dintre oameni. Probabil se mai păstrează un pic de spirit comunitar în localități mici, în imensitatea urbană n-ai cum. Așa e lumea azi, așa trăim, cine știe cum va mai e/involua.

 4. cătălin

  Visul oricarui puscarias e sa rescrie Codul Penal… As fi curios sa aflu daca cerintele alea de aderare la UE nu cumva interzic functionarilor sa poata fura linistiti? Dar ce sa te astepti de la UE? Ciinele care latra nu musca.

 5. cătălin

  Ei, si de astazi functia de presedinte devine oficial o functie marunta, subordonata oricarui minister, parlamentului, si cine mai stie cui. Presedintele semneaza si reprezinta (adica zimbeste sa iasa pozele frumoase), dar nu poate lua nici o decizie. Iar pentru functionarii care incearca sa fie impartiali mesajul e simplu: prostilor, ori faceti ce trebuie, ori va pierdeti postul.

 6. Angela

  Poporul îl vrea pe Dragnea. Nu poți lupta cu așa ceva. Sufletul și mentalitatea de slugă nu se vor schimba niciodată. Iohannis a câștigat(pentru noi) un pic de timp. Dacă suspendarea ar fi reușit – și-s aproape sigură că da, tot parlamentul ăla are scheleți în dulap, nu numai pesedeul – într-o lună-două, „interimarul” ar fi făcut toate damblalele lui Dragnea, ar fi schimbat o droaie de șefi, ar fi trecut fluierând toate legile alea abjecte. După ei, potopul. Și chiar dacă s-ar fi făcut referendum și Iohannis s-ar fi întors „en fanfare”, răul făcut ar fi fost atât de mare, încât nimeni nu l-ar mai fi putut drege. Iohannis i-a stricat, deocamdată, planurile lui Dragnea și tărăgănarea demiterii lui Koveși le-a permis pesedeilor să scoată la iveală toată ticăloșia, prostia și nemernicia din ei. Păcat că lumea sare iar cu „dezamăgirea”. Pe termen lung, e mai bine așa, oricât de nasol pare. Dar românul nu gândește pe termen mai lung decât durează, să zicem, digestia unei cefe la grătar. Sau tranzitul unei beri la pet de la gură până-n pisoar.

 7. cătălin

  Inteleg si ca Iohannis astepta vreun sprijin de undeva, sprijin care n-a venit. Dar, din pacate, de acum orice sef (de oriunde) va fi schimbat imediat daca deranjeaza PSD. Ramine in continuare problema cu CCR si atributiile presedintelui, care ieri erau, dar azi aflam ca nu mai sint. Ramine si problema cu deciziile CCR care sint aplicate dupa bunul plac, Danilet numara vreo 4 decizii de pina acum nerespectate (fara aia legata de parlamentul cu doar 300 de borfasi).

  Nu stiu ce planuri i-a stricat Iohannis lui Dragnea.

 8. Angela

  Presupun că Dragnea ar fi avut nevoie de o perioadă în care să aibă și președinția. Să te ții atunci numiri, destituiri, promulgări și OUG-uri, fără să fie deranjat de președinte.
  Da, pesedeul poate face orice de acum. Nu pot fi opriți, că n-are cine să-i oprească. Nu se dau în lături de la nimic, strada nu-i impresionează câtuși de puțin, ne-a luat dracu, dar asta e.

 9. cătălin

  Nu stiu. Cred ca, daca avea nevoie de presedintie, Dragnea il putea revoca pe Iohannis oricind poftea. Nu stiu ce sa zic, as inclina sa cred ca neamtu’ nu trebuie sa stea 4 ani momiie la Cotroceni: fara nici o putere, dar adunind nemultumirea unei parti a romanilor („Iohannis a marit taxele si vrea sa taie pensiile”). S-a ajuns prea departe, mai intii am aflat ca avizul poate fi si negativ (desi in practica uzuala, chiar si acum, aviz inseamna aprobare), apoi incet-incet presedintele a ramas fara nici o atributie reala. Cum ar veni, organizam alegeri prezidentiale directe pentru un functionar care e subordonat oricarui ministru. Cica asa scrie in Constitutie.

 10. cătălin

  Si nu inteleg multe din actiunile lui Iohannis. Dupa ce a asteptat o luna cu nemernica aia de decizie a CCR, zic eu ca trebuia sa aduca si alt argument decit „asa a hotarit curtea”. De ce l-a numit pe pesedistu’ ala infect la SIE, asta dupa ce SIE a functionat foarte bine fara sef timp de doi ani? De ce nu iese sa explice oamenilor ce nenorociri se ascund in codul penalilor? De judecatorul de la curtea de cacat caruia i-a expirat mandatul cine trebuia sa spuna ceva?

  L-am vazut pe Iohannis acum citiva ani, in prima dezbatere cu Ponta. Ponta l-a facut praf, Iohannis nu avea habar de nimic. Elevul obraznic si profesorul care nu stie lectia, frumoasa alegere, ce sa zic.

 11. Angela

  Nu știu ce să mai zic, Cătăline. Poate ar fi fost mai bine să câștige atunci Ponta. Acum am fi fost deja resemnați cu o pesedizare totală și eternă, dar poate ceva mai soft decât ticăloșia asta sinistră, de ani ’50. Se pare că la mai mult nici nu putem spera, cu un popor care nu se simte confortabil decât cu stăpân discreționar, vătaf, bulibașă, ceva de genul ăsta. Nici o tresărire de morală, de dorință de civilizație, de evoluție. Nimic. Feudalismul ni se potrivește cel mai bine, la nivelul de inteligență, instrucție și educație al majorității. Pentru nemajoritari, ghinion!

 12. andreea

  Așa de multe gînduri, păreri, presupuneri… 😦 Că iar nu mai știu ce să cred.
  Oricum, lumea merge mult pe ”feeling”. Și dacă e pe ”feeling”, eu simt că Iohannis nu putea fi suspendat. Dragnea a jucat la cacealma. Dacă Iohannis făcea un pic pe eroul, cu talent, ar fi fost imposibil de luptat cu ”rezistenții” din Piață. Deranjul ar fi fost prea mare pentru Dragnea. Eu, pentru că mă duc pe acolo, am prins mai bine mișcarea. Fitilul este foarte ușor de aprins; de fapt, oamenii ăia atît așteaptă: un fitil, ca să fie sute de mii, nu cîteva mii. Și ăsta ar fi fost un fitil extraordinar – suspendarea unui președinte ales de 6 milioane de români. Deci, nu cred că Dragnea risca așa ceva.

 13. Angela

  Dragnea a turbat. Îl cred capabil să riște orice. Are prea mult de pierdut, e fiară încolțită și vrea să câștige totul, ca să nu piardă totul. Cu toată dragostea și respectul pentru rezistenții din piață, nu e suficient. Politic, Iohannis e singur-singurel. Și ciuma lui Dragnea nu pare deloc impresionată de piață. Are „minerii” lui, oricând, dacă deranjul e prea mare. Și dacă tu, acolo, în piață, ai avea rezerve în a trage un ciomag în cap cuiva, la propriu, deși poate ți-ai dori s-o faci, te asigur că „minerul” n-ar avea nici o reținere să-ți crape ție capul, tot la propriu. Ș-apoi nu e vorba numai de vitejia și făcutul pe eroul. Mai e și vria economică în care am intrat. Euroiul cât casa, Roborul razna, inflație, chestii din astea care fac viața oamenilor nasoală rău. Da, demiterea lui Kovesi e oribilă, ca simbol. Dar până și o încercare, chiar eșuată, de suspendare, ar fi fost și mai rea. Așa simt acum.

 14. cătălin

  Eu zic ca o suspendare (daca mergea pina acolo) era mai buna. Acum ce se intimpla? Dragnea obtine tot ce vrea, dar semnatura e a lui Iohannis. E cea mai buna situatie pentru infractor. Si da, oamenii care au iesit in piata de mai bine de un an de zile asteptau si meritau un sprijin, un motiv.

  Inflatia e normal sa creasca, la fel si euro, indiferent de suspendari, numiri, promulgari sau alte chestii. Curg maririle de salarii la stat, functiille, agentiile nou-create care n-au nimic de facut, pensiile speciale etc. De unde bani?

 15. Angela

  Lasă, că mai e puțin și vin alegerile prezidențiale și ne vom liniști cu toții. Liniște de slugi cu limba tăiată. Omul ăsta, Iohannis, de la care toți așteptau să fie măcar Sfântul Gheorghe omorând Balaurul, e singur. Politic vorbind. Strada nu rezolvă nimic, din păcate. Și opoziție politică n-avem. UIte, deja toți răhățeii intrați în parlament cu 5-6% anunță că vor avea candidat propriu la prezidențiale. Și PMP, și USR, desigur, PNL..O să iasă de data asta un bulibașă pesedist și ne potolim pentru următorii 50-60 de ani, în mocirla balcanică din care suntem imposibil de scos. Soartă, karma, handicap național, dracu știe. Fără tătuc, fie el hoț, ticălos, satrap, suntem ca muștele fără cap.

 16. cătălin

  Stiu ca e singur, nu astept de la el imposibilul, dar nici sa taca aiurea. La faza cu judecatorul de la CCR caruia i-a expirat mandatul, de ce n-a vorbit? Am inteles ca, daca mandatul unui judecator dintr-un complet e invalid, hotarirea completului e si ea invalida.

  PMP are candidat propriu ca sa negocieze dupa aia. PNL are ca sa atraga voturi, nu cumva sa cistige opozitia (sprijinul PNL a fost esential pentru Firea la Bucuresti). Pentru ce-a mai ramas, cred ca Ciolos va fi candidatul unic, si va obtine in jur de 15 – 20%. Din pacate alegerile prezindentiale nu conteaza prea mult, la parlamentare se imparte puterea.

 17. Angela

  Nici cu un președinte care are un parlament și un guvern ostil nu-i mare pricopseală. Numai contre, strâmbe și război. Cloaca aia din parlament trebuie spartă cumva. Până are pesedeul majoritatea, nimeni n-are ce face. Și majoritate o să aibă în veci, atâta vreme cât opoziția e fărâmițată în așa hal. Ș-apoi s-o spunem pe a dreaptă, PNL-ul e un rahat cu moț. cică fac opoziție. Când e vorba de legi care favorizează buzunarul politicienilor, primarilor etc, sau îi privilegiază cumva, indiferent de culoare, le votează, tac ca rahatul în iarbă și și-ar vinde și mamele.

 18. cătălin

  PNL nu e opozitie si n-a fost vreodata, e o parte rupta din USL pentru ca impreuna sa ia mai toate voturile. In plus, are un rol major in a descuraja oamenii: „vedeti ca toti politicienii sint la fel? Sa ne pisam pe el de vot, ca nu conteaza!”.

 19. Angela

  Așa e. Și atunci de ce ne-am face iluzii că s-ar mai schimba ceva? Inerția e mare, nici cei mai bine intenționați dintre alegători nu vor vota un partiduleț nou, decât cam 5-6%, Pesediștii cu pesediștii, peneliștii cu peneliștii, udemereul cu ai lor și asta va fi la nesfârșit. Cum apare ceva prospătură, cum intră la tocat, defăimat, anihilat. Și dacă totuși răzbate în parlament, ori se prostește, ori se divizează, ori n-are nicio putere. Chiar nu văd vreo șansă de altceva.

 20. cătălin

  Poate ca vor evolua. La ultimele alegeri pentru prima data a candidat si un partid cu oameni bine intentionati. Sigur ca n-a luat prea mult, poate la urmatoarele alegeri va lua ceva mai mult (dar cu siguranta nu destul pentru a conta). Mai e si problema timpului, nu stiu cit timp cei care conduc tara vor mai mima democratia si nu vor trece la modelul Erdogan.

  Iar USR fac prea multe prostii. O cearta nesfirsita privind homosexualii, o initiativa mai putin importanta (dupa noile coduri nu vor mai exista penali), plus nenumarate gafe. Mai ieri liderul USR o propunea pe Kovesi drept candidat la presedintie, asta fara sa fi discutat cu ceilalti membri din partid. Din pacate, o mare parte a electoratului e foarte exigenta si rapida in a pune eticheta nedreapta „si astia sint la fel ca ailalti!”

 21. rich guy

  Dragii mei, ca-mi sunteti, noi o intoarcem pe toate fetzele precum isi intoarce saracul buzunarele poate-poate o sau ne pacalim cumva ca 3/5 romani nu se simt reprezentati politic si 4/5 de actuala putere. Sa spui ca lumea in ziua votului e ori pe strand, ori pe partie, sa ma ierte Dumnezau, dar n-au toate litoralele europei si oceanului indian cumulate capacitatea sa gazduiasca 12 milioane de romani absenteisti la vot, partiile, nici din intreaga lume. O lipsa de reprezentare si de incredere in politic care … ii saboteaza demersul, singurul legal si democratic. Romanului nu-i ramane altceva de facut decat sa iasa in piata, sa se resemneze, ambele deja bifate, sau sa se inameze cu topoare, poate pe viitor. Resemnare sau Revolutie ! Si aici in mod clar nu vorbim de nici un anti-pesedism, de nici un anti-dragnism si o sa explic imediat de ce, ci impotriva unui politic cartelizat. Nu, PSD-ul chiar n-a facut nimic, dar absolut nimic de a ajuns in prezenta situatie favorabila, ba chiar si electoratul lui a scazut considerabil, de promovat s-a promovat si el mai prost, mai neconvingator. Cum poti insa sa-i mai reprosezi votantului roman ceva cand ca alternativa la PSD ii propui reinstaurarea unui regim politic (Basescu-PDL) care cu numai cateva luni in urma stabilea noi recorduri electorale spre a fi dat jos cat mai degraba ? Hai, pe bune ? Cum de poti sa-i ceri asa ceva in continuare ? Si cum ai mai putea sa-i gasesti vreo vina cand il pui in permanenta sa aleaga intre dracul si ma-sa sau invers ? In fapt cea care are Romania pe constiinta e tocmai actuala opozitie total nefrecventabila, cei care prin impostura lor morala au reusit sa faca PSD-ul votabil. Si, da, odata cu trecerea timpului si implicit cu cresterea migratiei (n. b. care cred ca a crescut aproximativ egal sub orice gurvernare) PSD-ului ii va fi din ce in ce mai usor sa castige prin batalia electorala interna, nu stiu cati sunt dispusi la distante de sute de km pentru o opozitie jalnica.

 22. cătălin

  E corect ce spui, numarul de votanti ai PSD a scazut treptat (nu mai am sursa). Cred insa ca, in ciuda tuturor timpeniilor pe care le-au spus ori le-au facut, cei din USR ar merita increderea multora. Cel putin la ultimele alegeri oamenii au avut si alte optiuni.

  Basescu a fost o orbire colectiva a multor elite romanesti. Nu stiu de ce dracu’ atitia oameni au vazut in el o speranta si o alternativa la PSD. Nu ii pot nega calitatile (chiar in zilele astea Basescu e de departe cea mai clara voce anti-PSD), dar in rest n-a facut nimic.

  A doua mare lovitura pentru opozitia anti-psd a fost Monica Macovei. Un esec total, ani si sperante pierdute cu un partid in care a atras oameni de valoare. Dar ce sa faci daca nu poti intelege ca un partid e o echipa formata din oameni, nu o colectie de pene pentru impodobit curu’ personal.

 23. cătălin

  Mutu’ de Iohannis a prins glas? Din pacate a pierdut ocazia, luni trebuia sa vorbeasca.

  Mai vad ca ministrul PLM a vrut sa-si dea doctoratul. Cercetator, ce plm!

 24. Angela

  Mai termină cu „Mutu’ de Iohannis”! Ești nedrept. Vorbește când crede el de cuviință, nu după cheful unuia sau altuia. Ce să vorbească? Și cui? Cine pricepe cât de cât ce face sau încearcă să facă, n-are nevoie de atâtea explicații. Pentru ceilalți, ori că-s obtuzi, ori că-s rău intenționați, oricum ar vorbi degeaba. V-ați obișnuit cu papagalii politici. La mine, în Ardeal, vorbăria nu-i virtute, dimpotrivă. Na, c-am spus-o și pe asta. Ce atâta vorbărie, n-o să iasă ca cucul din ceas, din oră în oră, să răspundă și să se justifice în fața delirurilor unui psihopat. Consilierii lui Dragnea au mers prea departe, au creat un monstru cu mințile rătăcite. Familia, dacă mai are, ar trebui să facă ceva. Omul ăla are nevoie de tratament.

 25. cătălin

  Pai cind infractorii il obliga sa demita sefa DNA, decapitind astfel lupta anti-coruptie, asta nu-i un motiv sa vina si sa spuna ceva? Cind un judecator al CCR are mandatul expirat, incalcind astfel chiar deciziile CCR, Iohannis ce face, tace savant?

  Ce, a luat-o Dragnea pe ulei? Nu-i problema, in spate sint multi lupi tineri care de-abia asteapta sa-i ia locul.

 26. Angela

  A luat-o, a luat-o. Cosmin Gușă(nu știu dacă știi cine-i ăla) zice că-i delir controlat. Nu cred. Ar trebui să fii un actor prea bun să joci paranoia asta. E nebun de legat. Și modelul pe care presupun că i l-au băgat pe gât consilierii l-a depășit și i-a venit de hac. Nu vreau să intru în chestii incorecte politic, dar e un model clasic, având în vedere ce consilieri are. Să-i acuzi pe toți de ce faci de fapt tu (l-a făcut pe Iohannis dictator…auzi, dictator! E orice, numai asta nu, în timp ce Dragnea se comportă uluitor de dictatorial , Îl acuză că a pus laba pe toate instituțiile – tocmai ce face el etc), să te victimizezi într-una și alte chestii. Doar că omul e prea mic. A ieșit din rol și s-a țicnit pe bune. Vede dușmani peste tot, amenință, se zbate..Împinge totul într-un absurd încăpățânat și înspăimântător. Nu e primul om politic țicnit de putere, se întâmplă și la case mai mari. Partea proastă e că multora le convine nebunul și au să-l țină ca pe mort în geam, să-și scape pieile lor.

 27. Angela

  Nu-i chiar așa cu lupii tineri. Odată izolat ăsta, ori în celulă, ori în cameră capitonată, vor izbucni căcaturile care mocnesc acum în psd. Că și ăia-s de mai multe feluri. Tac toți acuma și rabdă, sub scutul nebunului,să-și apere cururile și averile, dar dacă nebunul dispare, se vor sfârteca între ei, doamne-ajută!

 28. cătălin

  Iti dai seama ca sustinerea pentru Dragnea in partid e foarte mare, a implinit visul atitor infractori de acolo: a anulat abuzul in serviciu si a dat-o jos pe Kovesi. Cica prin nu stiu ce lege data recent primarii sint scutiti de raspundere (transferata catre functionari din primarie), in schimb primesc pensii speciale. Trai pe vatrai.

  Lupii se vor rupe intre ei (frumos de privit, recunosc), dar pina la urma va cistiga un alt gunoi. Rezerva pesedeului de viorici, grindeni, pelemisti ori vilcovi e inepuizabila.

  Nu-i frumos sa te bucuri de raul altuia, dar nu ma pot abtine in cazul lui Dragnea. Imi place ce zici! Pina la urma, asta a fost alegerea lui, el a ales sa repete incontinuu fantasmagorii si sa se inconjoare de lighioanele care-i stau aproape.

 29. Angela

  Stai, că mai este! Nu l-am auzit eu, dar se pare că s-a rățoit și la Toader și la Tăriceanu. I-a făcut lași, că n-au fost de acord să treacă blestematele alea de legi prin OUG. E clar încolțit și îngrozit, se zbate ca șarpele-n furcă. Dacă a început să dea și într-ai lui…

 30. cătălin

  Uite ca sint si stiri bune! 🙂 Mai, si eu m-am crucit cind am aflat ca fosta lui sotie si-a recunoscut vina in ultimul dosar, a platit paguba, iar procurorii au abandonat cauza. De ce n-o facut si Dragnea la fel? Numai ca o luat-o pe ulei.
  OUG probabil ca nu puteau sa dea, s-ar putea sa fie niste restrictii care sa impiedice OUG-uri cu zeci de articole. Sau alte motive tehnice, dracu’ sa-i ia.

 31. Angela

  Ba cred că puteau. Dar Tăriceanu s-a scos, că l-au achitat și nu mai are de ce să se spurce și să-și cace firma, iar lingăul de Toader nici el nu vrea să se spargă în capul lui mizeria aia. O susține, îi convine, dar s-o încalțe parlamentul, nu guvernul.

 32. cătălin

  Dupa ce de mai bine de un an de zile unica preocupare a lui Toader au fost infractorii, mi-i greu sa cred ca ii mai pasa de reputatia lui.

 33. cătălin

  Ca Bacaul nu are apa la robinet de o saptamina e ceva normal – la ce sa te astepti de la un oras ai carui primari ajung la puscarie? Neasteptata e insa reactia oamenilor: n-am auzit de proteste masive, nici macar de pungi cu rahat aruncate in cladirea primariei. E bine ca oamenii sint multumiti si cred ca nu-i afecteaza coruptia: psd le indeplineste dorintele.

 34. Angela

  Oamenii nu-s mulțumiți, Înjură, bodogănesc și se resemnează. Nu le trece prin cap că ar putea fi și altfel. Sigur și-ar dori o viață mai bună, chiar la nivel mărunt – bani oleacă mai mulți, mâncare bună, lucruri frumoase, confort. Dar nu le au și știu că nici nu le pot avea. Cel mai des aud, când îi mai întreabă reporterii pe stradă la vreo tărășenie nasoală, răspunsul „Ce să facem? N-avem ce face.” Dacă fac cât de cât o legătură între neajunsurile lor și conducătorii locali sau naționali incompetenți, idioți sau/și hoți, e destul de vagă legătura aia, cumva abstractă și privită ca o fatalitate.Ce să-i faci? N-ai ce face.

 35. cătălin

  Stiu. Oare de ce in alte parti oamenii sint mult mai implicati? Nu neaparat in politica, dar sint mai exigenti cu cei pe care ii aleg.

 36. Angela

  Nu știu dacă oamenii-s mai exigenți și mai implicați. Cred că nici nu li se prea dă ocazia să fie. În nicio țară civilizată, administrația și în general conducerea nu-și permite asemenea bătăi de joc la adresa cetățenilor. Pur și simplu, autoritățile și instituțiile își fac treaba, pentru că așa e normal să-și facă datoria. De unde „normal” și „datorie” la fripturiștii noștri, lacomi, incompetenți, nesimțiți și needucați? Luptă să se cocoațe în funcții ca să poată jumuli cât mai mult. Foarte mulți nici habar n-au de ce atribuții ar avea în postul pe care-l ocupă.

 37. Angela

  Casă pustie. Oare Junghiul nostru…mă tem să mă gândesc, dar mă gândesc, totuși. Îmi lipsește tare.

 38. cătălin

  Eu tot vin pe aici…

 39. Angela

  Și eu. Intru mereu, că doar-doar mai ziceți ceva.

 40. cătălin

  Nu-s ce sa zic, de tricoaie, de trimui sau de triboi (mai ales de aia cu cascheta platiti din bani publici). M-am cam saturat, nu-i tara mea si nici n-a fost vreodata. Iar, daca ne uitam mai cu luare-aminte pe la americani ori englezi, vedem ca si ei au prostii lor, ca de aia Trump ori Brexit.

 41. Angela

  Nu-s eu foarte încântată de tricoaie, mui și alte alea, se cam exagerează deja, dar se pare că e singura chestie care i-a atins pe rinoceri. Criticile elegante, subtile, raționale, oricât de acide ar fi, n-au cum să-i sensibilizeze, că nu pricep nimic, n-au receptori pentru așa ceva. Nu că le-ar păsa, dacă ar înțelege. Pe când insulta vulgară, batjocura, grobianismul, asta da, e pe limba lor și se pare că i-a durut. Au stat liniștiți până acum, că alegătorii lor nu pricepeau argumente tip Pleșu-Liiceanu&Co. Dar acum pricep și ăia, că de muie și de coaie știu. Așa că, dacă în dragoste și la război totul e permis, de ce nu? Muie PSD!

 42. cătălin

  Cind pui toti analfabetii pe post de prim ministri, cind defilezi cu un recidivist presedinte al Camerei Deputatilor, cind ignori sute de mii de oameni care ies iarna in strada, cind tot programul de guvernare e redus la functii pentru lingai si protejarea infractorilor, „muie PSD” e un mesaj justificat. O fi insulta, dar altceva nu a mers. Nu mai pot eu ca-si da ochii peste cap Cartarescu – vedea-l-as eu pe acela care nu injura.

  Chiar imi pare bine ca s-a lipit muia de PSD. 🙂

 43. andreea

  Voi ce ziceți de mitingul din 10 august?
  Eu nu cred că o să fie ceva nemaipomenit…

 44. rich guy

  @ Angela & Catalin

  Si io mai intru si … chiar mi-as dori sa pot arunca o vorba, ma refer aici la interesul general, la Romania, dar nivelul e atat de coborat, de-ti pare ca-i ca si cum ti-ai propune o operatie chirurgicala de finete pe o bucata de fecale. Mai, cum sa zic, ca nici nu prea ai ce zice ? Parca-s toti genu’ de angajati care peste an nu fac nimic, doar se fofileaza de fiecare data cumva pana la sfarsitul lunii, pana la ziua de salariu, Daca nu s-ar tine tot timpul de tarantelele lor in gura mare, nici nu i-ai remarca. Basescu, asa cum era el, tot intelegea oportunitatea si marimea functiei pe care o detine, ca va apare candva in manualele de istorie si dai cu schimbari radicale, cu unirea cu Moldova s.a., astialalti n-au notiune de misiune istorica, nu vor si nu stiu nimica ! Poate doar sa ajunga la o suspendare per mandat de presedinte, ca, scuzati-mi romana, puradeii de tigani care ameninta tot timpul „Ciocu’ mic, las-o ca noi, ca-l chem pe tata !”. Atata stiu ! (apropos, s-a schimbat intretimp pragul ? ca nu mai sunt la curent). Nu demult il ironizau pe Basescu (si pe drept cuvant !) ca sare calul cu puciul lui, cum ca asa ceva se face cu mult fum si scrum, azi cine o tin patrunsi de aere solemne, mortuare, ca-i instigare la daramarea oridinii constitutionale si inalta tradare de tara ? Exact, unii si aceeasi ! Cine nu se dadea la o parte de la „glume” cu matrafoxat incrucisat, javra ordinara s.a.m.d.si acuma suspina si dau pe spate ca fetele de la scoala de duminica, dar vai cata obscenitate ? Exact, unii si aceeasi ! Si-n orice privinta i-ai lua si sa nu uitam ca PSD-ul a ajuns din nou la putere numai pe motiv de anti-Basescu, ei la bilant o sfarsesc mai rau ca acesta. Asa ca, m-oi prinde eu la vorba cu voi, dar cu altele, ca din astia nu-i nimic de inteles, e doar golaneala.

 45. cătălin

  Ei, Andreea, ce faci? S-a terminat vacanta sau mai e ceva?

  Pe 10 august nu va fi nimic deosebit, probabil vreo 10.000 de oameni in strada. O mare parte a diasporei e de partea PSD…

  Rich, nu cred ca nivelul e atit de jos. Din contra, cred ca pentru prima data vedem politicieni care fac opozitie in Romania. Poate e prea putin si prea tirziu, dar ei totusi incearca.

  Chestiile legate de unirea cu Moldova au fost niste timpenii si atita tot.

 46. andreea

  mai am. mai iau o saptamîna la sfîrșitul lui august. sper

  la cum se agită, parcă o să fie 100.000 de participanți…

 47. cătălin

  N-am vazut, n-am simtit nici o agitatie. O mare parte din diaspora nu voteaza si nici nu mai e la curent cu scena politica din Romania: pentru ei „toti sint la fel”. USR si Ciolos au aparut prea tirziu.

  Am si eu o curiozitate: din ce traieste Pippidi? Merge la serviciu in fiecare dimineata?

 48. Angela

  Merge, merge. Nu știu dacă în fiecare dimineață, ca pălmașii, dar merge. Cică „ din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin”. Și mai face tot felul de chestii, scrie, publică..nu moare ea de foame, Cândva mi-a fost drag de ea, dar în ultimii ani m-a scârbit de tot.

 49. cătălin

  Asta e, infumurare, dispret, ma intreb daca nu cumva si o sustinere pentru PSD. Plus multe timpenii. Cind PSD a pierdut, a fost pentru ca „prostii” aia din satele fara strazi asfaltate au votat contra. E greu de crezut ca victoria lui Iohannis s-a datorat si elitei de la Cluj, dar si oamenilor din satele primitive din Ialomita. Cel putin asta arata cifrele.

 50. Angela

  Pizda aia s-a sucit rău, susține pesedeul pe față. Până și pe Dăncilă o apără, ceea ce e culmea curvăsăriei. Adică la intelectul ei, că proastă nu-i deloc, susține o retardată ca prim-ministru. Nu-i e jenă, pe acolo, pe la Berlin? De fapt, ce jenă, la soiul ăsta de oameni. De Băse s-a lepădat când i-a suflat Eba locul de europarlamentar, după aia cred că a sperat că Iohannis o s-o pună de-a dreapta lui și nu i-a mers, așa că acum linge la Dragnea. Pe mine m-a scârbit prima dată la moartea lui Pruteanu. Au fost colegi de studenție și oarecum de gașcă la Iași. Și i-a trântit, când omul nici nu era încă în groapă, un articol îndurerat, cică, ca pentru un vechi și drag prieten. Și cu adâncă durere și mârșăvie muierească, l-a făcut praf într-un mod abject, inclusiv cu detalii deranjante din viața privată. Oricum ar fi fost și indiferent pe ce cale a luat-o un „prieten drag” din tinerețe, te abții, chiar dacă ce spui e adevărat și omul a avut acele păcate. La ce mai folosesc acele adevăruri? Mie mi-a mirosit a răzbunare muierească de femeie refuzată cândva de un bărbat. Să te ferească dumnezeu de așa ceva! Nu te iartă. Cât a trăit Pruteanu, n-a zis sau scris o vorbă de cât o deranjează orientarea lui politică , dar l-a desființat la căpătâiul catafalcului. Jegos de tot. Ceva de genul bocit în gura mare, să audă satul: „Of, of, of, Ioane, te-ai dus și ce drag mi-ai fost! Nu-i bai că ai fost impotent, bețiv și hoț, mie mi-ai fost drag etc”. Asta am simțit citind, dar mi-am zis că poate mi se năzare mie, că-i o femeie prea deșteaptă și nu coboară la nivelul ăsta. Dar eu nu mă înșel la chestii din astea. Lumea a lăudat-o că-i „obiectivă” și corectă dacă înșiră păcatele mortului, dar eu cunosc muierile și parșivenia lor ipocrită, mai ales când au ceva de răzbunat. Asta e, de atunci m-a cam pierdut, deși o citeam în continuare. Timpul îmi dă dreptate.

 51. cătălin

  Jegos rau. 😦 Mai, dar asta presupun ca a citit o tona de carti, etica, filozofie, dracu’ mai stie ce, chiar nimic nu s-a prins de ea?

 52. andreea

  E culmea parșiveniei, Alinuța. Tocmai pentru că nu-i proastă, e periculoasă rău.

 53. cătălin

  Da, nu toti is prosti, din pacate. 😦 Si tot din pacate, principiile nu conteaza, in ciuda tonelor de carti citite.

  In rest am vazut ce s-a intimplat: o noua mineriada. Asa, mai micuta, ca inca sintem in UE si nu poate da ordin Dragnea jandarmilor sa-i omoare pe cei care-l injura. Deocamdata.

 54. Angela

  Ba eu cred că poate. Am, așa, un feeling că jigodiile fac tot posibilul să fim dați afară din UE. Că numai de asta n-au scăpat încă, în rest, par de neoprit în ticăloșia lor. Care e scopul și ce perspective ar fi într-o astfel de situație, nu-mi dau seama încă, Dar așa mi se pare mie, că deja forțează rău de tot, e prea mult și intolerabil. Dacă trebuie să omoare oameni, o va face. De aia cred eu că miza-i mai mare decât curul lui de pușcăriabil și confortul baronilor. Îs niște interlopi care au pus mâna pe putere, nu se mai poate vorbi de PSD ca partid politic.

 55. cătălin

  Eu de mult am zis ca mi-as dori ca Romania sa fie data afara din UE – atunci o sa vedem cum se descurca cu platitul pensiilor si a salariilor bugetare. Da, ar fi rau, dar poate e nevoie sa se separe apele, nu-i corect ca, pe de o parte, sa ne bucuram de toate avantajele UE, iar pe de alta parte sa ne comportam ca la tirla. Analfabeti, infractori, si mai nou jandarmi-golani – astia ne reprezinta. (De fapt, povestea cu golaneala din jandarmerie e mai lunga, ar putea detaila cei din galerii despre „caftelile” organizate de la meciuri).

  Nu stiu de ce vad un numar prea mare de oameni cautind scuze jandarmilor: vai, ca saracutii au primit ordin, ei n-ar fi vrut sa rupa oase, dar daca e ordin, e ordin. Cum naiba sa scoti oameni din taxi si sa-i iei la ciomag?

 56. cătălin

  Despre animale (alea bipede):

  http://www.comunism.ro/fisiere/marturii/hpatapievici/Patapievici.pdf

  „Podeaua era plină de trupuri aruncate de-a valma. Printre ele, călcând şi izbind, cizmele miliţienilor făceau poteci de ordine. Înjurau continuu, monoton şi cu ură. Îşi întreţineau prin vorbe îndârjirea pe care un maior crăcănat şi violent le-o inculca, pomenindu-l mereu pe tovarăşul secretar general. Frica de superiori şi plăcerea de a dispune de un trup erau deopotrivă vizibile pe feţele acestor puştani în uniformă, care nu cereau decât schiţa unui ordin pentru a putea schingiui cu conştiinţa împăcată. Loveau în cine apucau, la întâmplare: pumnii, picioarele, bocancii, bastoanele, patul armei – totul era bun pentru a produce şi exaspera suferinţa. Era un spectacol de coşmar. Miliţienii care asistau pe margine rânjeau, fumând.
  […]
  E inutil să înşir efectele îngrozitare ale cruzimii omeneşti. Defilarea lor, în ciuda ororii, este monotonă: modalităţile torturii sunt finite; infinite sunt însă degradarea, ultragiul şi suferinţa. Râmâne faptul că fiecare dintre aceşti oameni fusese torturat cu sânge rece de un semen al său, semen a cărui singură motivare era un salariu ceva mai umflat şi o seamă de privilegii meschine.”

 57. cătălin

  Eu raman aici – muie Facebook! Sigur ca mi-ar placea sa mai vorbesc cu voi…

 58. andreea

  nu vezi că se schimbă vremurile? 🙂

 59. andreea

  mă duc la ședința cu părinții, AGAIN!

  am calculat acum că am fost la peste 120 de ședințe cu părinții, în veața asta… 😦

 60. andreea

  pe feisbuc e foarte frumos.
  oamenii-s așa de superficiali, că mă disperă.
  o mare de oameni care răspund pavlovian la stimuli…

 61. andreea

  ce-o mai face Junghiul?… 😦

 62. cătălin

  Ce sa faca Junghiul 😦 …
  Nu vreau pe facebook, da, tocmai din cauza superficialitatii de care spui. Imi pare ca facebook a fost gindit pentru poze cu motani si comentarii scurte, aruncate in graba de pe un telefon in timp ce mergi cu metroul. De multe ori „dialogurile” par purtate intre surzi, fiecare vine si pleaca cu propria parere, neatins de ce spun ceilalti. Asta in cazul in care nu ia bloc.
  ……
  La mine ninge. Aveam rosii…

 63. Angela

  Voi, căutători de profunzimi, nu mai huliți atâta feisbucu, că și el e om, cu bunele și relele lui.

 64. Angela

  Am vrut să mă arăt blândă, împăciuitoare și în ton cu vremurile. Nu-mi iese, că urăăăăsc feisbucuuuuu!!! Sunt pe acolo oameni interesanți, îmi place să-i urmăresc, îmi plac chestiile pe care le postează sau distribuie, dar parcă-s Cenușăreasa, abia pot alege din mormanul de prostii pe care una din lista mea – fostă colegă, nu mare prietenă – le revarsă compulsiv. Azi, deocamdată, numai 26(douăzecișișase) de postări în trei ore, în rafală. Poze cu flori, porțelanuri, amintiri personale de la diferite evenimente de-ale ei, peisaje, iarăși flori, porțelanuri, naturi moarte, naturi vii, populate cu poza proprie, poze cu frumoasa(ce-i drept) ei fiică, să-i trăiască, iar porțelanuri, flori, biserici etc. Altul care în fiecare zi pune, cu copy-paste de pe wiki, bănuiesc, câte un articol pentru fiecare personalitate născută în ziua respectivă, de la Noe încoace. Și iar un cârnat de postări, una după alta, de nu mai încape nimic printre, nici pe lângă. Și cum nici nu-s eu mare meșteră în ale feisbucitului, nu mă prea pricep la diferite setări, stau și rabd. Pe de altă parte, îs destul de demodată, așa că mi-aș simți conștiința maculată dacă i-aș bloca. Că-s oameni de treabă, totuși, și mi s-ar părea că fac ceva urât. Of și iar of.

 65. cătălin

  Nu-i greu. Vezi ca fiecare postare are trei puncte in partea dreapta a casetei. Dai click pe ele si alegi sa nu mai primesti postarile respectivei persoane pentru 30 de zile ori sa nu le mai primesti deloc (unfollow). Sint si alte optiuni sa primesti mai putine postari, tot pe-acolo.

 66. Angela

  Făcut, mersi. Mustrări de conștiință nu am.

 67. andreea

  Aoleu, Angela, chiar că te-ai chinuit. 🙂

  Văd și eu ființe care postează de cinci ori pe oră, fie și distribuiri, toată ziulica. Trebuie să fie ciudată viața lor…

 68. cătălin

  … si trista.
  Voi ce mai ziceti? Nu v-au amutit Dragnea, Tudorel, referendumul, si in general porcaria din Romania? Nu stiu daca-i adevarata stirea, am auzit ca o femeie a luat 500 de lei amenda pentru galagia facuta de copilul ei de 3 ani in propria casa. Am vazut procesul verbal facut de organu’ vigilent, si oricum pare plauzibil totul. E tipic pentru politisti sa fie absurd de severi cu cei mai slabi, dar slugarnici fata de aia perceputi ca fiind puternici.

 69. rich guy

  Andrea,
  aia cu „o mare de oameni care răspund pavlovian la stimuli…” mi-a placut mult de tot, parole d’honneur ! Te voi cita pe unde voi apuca si cum s-o ivi prilejul, Chiar avea dreptate HRP zicand ca avem mecle patibulare, nu mai vezi o licarire, o tresarire, ceva dintr-ale sufletului pe fetele romanilor, totu-i pietrificat, numai masca, numai rictus. Bine, asta n-o vezi pe internet, da’ cred ca dupa cum le e vorba, asa le e si privirea in realitate.

 70. andreea

  ei, rich guy, uneori și eu răspund la fel…

  azi e ziua Junghiului. mi-a apărut o notificare pe feisbuc.
  la mulți ani, Junghiule!
  of.

 71. Angela

  Da,of. Îs pe aici fiindcă tocmai reciteam postările noastre dinainte de…Mi-a apărut și mie notificarea și m-am gândit că aproape aș vrea să treacă ordonanța aia afurisită cu amnistia și grațierea, să vină Junghiul acasă. La mulți ani, prietene, te așteptăm!

 72. cătălin

  O viata presarata cu ghinioane. 😦

  Referendumu’ urii trece pina la urma?

 73. rich guy

  La multi ani, Junghiule !

 74. rich guy

  @ Catalin

  La 3,78 % prezenta la vot inca mai vorbiti de referendumul urii ? Nici 250 de mii de dintr-aia, cum ziceti voi de vreo 15 ani incoace, lobotomizazi de popa satului cu buda-n curte, nu s-au sinchisit de referendum, ce Dumnezeu ?

 75. Angela

  Stai, că mai e și mâine.După slujba de la biserică se duc la vot, că altfel îi afurisește popa.

 76. cătălin

  Eu credeam ca vine popa cu urna, s-o puna in loc de altar.

  Rich: da, referendumul urii, oricare ar fi prezenta la vot (si cred ca va trece de 25%). O mare parte din populatie tinuta in secolul 15 pentru a vota la alegeri cu niste hoti. Coalitia aia behaie de citiva ani ca vor referendum, de ce nu a organizat Dragnea pina acum? Pentru ca acum avea nevoie de o portie de ura, de aia.

 77. Angela

  Bine că se termină. Sper să nu aibă prea mare ecou și să scăpăm odată de idioțenia asta, că mi-e greață. Atâta vorbărie degeaba, atâta dialog al surzilor, atâtea erori de argumentare ne-au intoxicat deja. Nici o tabără n-a clintit o iotă din convingerea celeilalte. Obositor și inutil, costisitor și mizerabil în politizarea și habotnicia lui religioasă.

 78. cătălin

  … e doar o scindura in sicriul aproape complet al unei tari distruse.

 79. rich guy

  @ Angela

  Inainte vreme era o satisfactie o romanului ca primii besteleti erau evreii si tiganii, ai mai nepopulari in Europa, pentru ca stiau ca de n-ar fi fost acestia le-ar fi luat ei cu siguranta locul. Azi si da-ti, te rog, si tu seama cam ce-i de capul nostru daca ne falim prin Europa ca noi nu suntem chiar ca arabii ?! Doamne, te apuca plansu’ ! Impresia mea, Angela, e ca nepreavand pe cine sa mai bagam la inaintare am ajuns s-o facem intre inoi, noua gaselnita e sa ne dam mai cu mot decat masele pauperizate de la tara, sa ne vedem noul colac de salvare in a-i afunda pe ei. Angela, aia nici nu se leaga la cap, nici se incarca cu gestiunea unei probleme, fara sa le stranga careva 10 de lei in palma ! Aaaasa se omoara romanul dupa principii, de numa-numa’. O sa vedeti la finalul zilei de maine.

  P.S. Daca mai e nevoie s-o apun, saaah, de data asta pierd eu, dar …
  PP.S. Nici nu va bucurati la asta ! Caci urmaza „Fara penali” si alegerile cu un singur cal de bataie, USRL-ul, si voi n-aveti bani de impartit.

 80. Angela

  De ce găselniță? Chiar există oameni mai cu moț decât masele pauperizate de la țară și ăștia au tot dreptul să se simtă exasperați. Nu se leagă la cap fără 10 lei, zici tu. Dar primesc ăia 10 lei și votează. Foarte mulți habar n-au ce. Dacă te uiți când îi mai întreabă reporterii cum vor vota, indiferent despre ce e scrutinul, vor rânji tâmp și vor spune „cu pesedeul, păi cu cine?” Chiar și acum, când precis le-a spus popa sau primarul despre ce e vorba, tot așa au răspuns. Și când i-au cărat în piață, la mitingul psd, habar n-aveau de ce-s acolo. Ba să cadă guvernul(pe care au fost aduși să-l susțină), ba să nu scadă pensiile și salariile. Habar n-au de nimic. Nu exclusiv în rural, sunt și acolo destui destupați la minte. Dar nu destui. Nu știu cât de conștient ești tu, acolo, departe, de gradul înfiorător de ignoranță din țara asta. Așa că ăla „mai cu moț” are tot dreptul să fie revoltat, atâta vreme cât viața lui e decisă de ignoranți (recte proști grămadă), care fac jocul ticăloșilor de la vârf, fără să-și dea seama că se înfundă singuri într-un rahat din care nu-i poate scoate nimeni, că probabil nici nu vor să iasă sau nici nu-și închipuie că se poate trăi și altfel decât în rahatul ăla. De ăștia mi-e groază, nu atât de cei cărora homosexualitatea le repugnă sincer și pe care o resping cum pot.

 81. rich guy

  @ Angela

  Pai acum sau deocamdata nu vorbim inca de asta, de asa soi de pragmatism pe atat de contestabil, ci de litera de capatai a propagandistului proghei, frectia buna la orice boala sau rana, contra-acuza in exces cu homofobia, cu discriminarea in temei religios etc. etc. E, unde e ? Unde-s marionetele popii din varful satului ? Stii, sincer, pe bune, cum vrei tu, dar unul care a mancat luni sau ani cu polonicul rahatul indoctrinarii si acuma ia-o de unde nu-i si nici macar nu-i da prin cap s-o sau sa si-o recunoasca, ma-ndoiesc ca-i cel chemat, ca are el cum sa-i invete cinstea pe astia.

 82. Angela

  Eu nu prea vreau nimic. Dacă-i vorba de propagandă, cam ăsta e instrumentul prin care se impun ideile de orice fel. Altfel cum? Și de data asta, propaganda pentru DA la referendum mi s-a părut deosebit de mișelească, de insistentă și de agresivă. De cealaltă parte nu prea am avut parte decât de îndemnul la boicot venit dinspre oameni pe care-i respect și care nu-s gay. Că eu nu pot să mă laud că am prieteni gay, am cunoscut oameni despre care am aflat vrând-nevrând că-s așa, dar nu m-a interesat aspectul ăsta al personalității lor. Am mai zis că nu mă afectează deloc orientarea sexuală a medicului, funcționarului, instalatorului sau taximetristului cu care interacționez datorită meseriei lui. M-ar interesa dacă aș face o pasiune nebună pentru cineva și aș fi dezamăgită că n-am șanse din această cauză. Tot așa aș fi și dacă m-ar respinge cineva de sex opus, că poate nu mă place și gata. În rest, nu-mi pasă. Îmi pasă de deciziile cărora le voi suporta consecințele, dacă-s luate mârșav și manipulator și discursurile pline de erori de argumentare care au, totuși, priză la majorități. De asta mă bucur acum că lucrurile stau cum stau, că totuși sunt destui oameni decenți, cu discernământ și bun-simț, care n-au pus botul la porcăria asta politico-religioasă.

 83. cătălin

  Dar asta e chiar o veste buna: 11.7% pina la ora 13! Le e din ce in ce mai greu hotilor sa scoata oamenii ca vitele la vot si sa fure voturi cu metoda autocarului. Probabil un rol important il au cei care isi pierd week-end-ul ca observatori prin satele uitate de lume – sint mii de sectii in care USR are reprezentanti.

 84. rich guy

  @ Angela

  Si ma rog care a fost abordarea lor, acel tip lor de propaganda pozitiva, de promovare, de care vorbesti ? Referiri exclusive la ce numesc ei crestinopati ? La familii heterosexuale formate in majoritate covarsitoare din cupluri sociopate, din mame de moravuri usoare si tati alcolici, care au obiceiul generalizat de a-si stalci odraslele-n bataie ? Ti-as fi recunoscator si numai daca mi-ai face o singura trimitere la un articol, unul si nu mai mult, care sa nu-si sprijine intreaga constructie pe „ura nesfarsita si de neinteles” a contraopinentilor reali sau imaginari, in marea lor parte dintr-ai doilea, postulati de la sine putere. De orice fel sa fie sau sa fi fost, treaba sa iasa, sa le iasa lor exercitiul personal de imagine, ca doar asta le-a fost scopul, sa se minuneze lumea de larga lor deschidere si de dictai empatia de care sunt ei si numai ei capabili. Iar de argumentatie nici ca-i nevoie, ca prin nativitatile lor personale tipul de gandire becalian ii prinde cel mai bine, „pai nu ma contraziceai tu degeaba daca n-aveai ceva cu ei, ce sa mai, esti homofob, recunoaste, hai recunoaste !” ??? Da, Angela, un astfel de cretin, (nu caut sa-l jignesc, e doar singurul cuvant care i se potriveste cel mai bine), blogar relativ cunoscut, ma dadacea pe mine ca nu inteleg ca doi oameni care se iubesc au dreptul sa traiasca impreuna ???!!! Da, asta a fost si ramane nivelul argumentatiei lor. Nu ca-i un truism de felul lui, asta mai treaca-mearga, la omu’ nostru totul e numai o insiruire de asa ceva, nu ca era ferm convins ca-mi dezvaluie o taina ce numai mintile rarisime o pot cuprinde, el tot timpul duce povara geniului sau (se vede guru national cu scop declarat de iluminare a maselor ca trenuletul de oameni de pe Pandoras), ci ca-i fie cea mai sfruntata, fie cea mai ingenuua minciuna auzita vreodata. Inca din 2001 concomitent cu legalizarea casatoriei persoanelor de acelasi sex in Olanda, Romania avea sa abroge in totalitate articolul 200, ba din 1996 chiar, de acum 22 de ani, nu traiul lor comun fiind cel pasibil de pedeapsa, ci doar manifestarea lui publica. Astfel, spre marea deruta a amicului „meu” & Co. ei nu numai ca nu trebuie sa-si ceara dreptul pentru a trai impreuna, ei chiar o fac ! Alt „handicap rezident” in afara celui pus astazi pe tava n-a mai existat de atunci, iar aceasta si lesne de inteles intrucat ar conduce invariabil la o schimbare totala de paradigma numai spre a fi pe placul unei minoritati absolute si nici nu consta in nimic altceva decat de a hotari asupra este faptului daca convietuirea lor este consemnabila sau nu in registrul starii civile. Spune-mi, Angela, in ce masura lipsa sau prezenta unui inscris oficial ti-a stingherit sau ti-a implinit traiul alaturi fata de barbatul tau ? Cate cupluri heterosexuale traiesc astazi bine-merci necasatorite ? Dar mai presus de asta ati inteles finalmente ca azi nu vi s-a propus sa votati pentru castrarea homosexualilor au ba, dupa cum vi s-a tot indus ?

 85. cătălin

  Fara inscrisu’ ala oficial nu poti mosteni, nu poti cere informatii cind partenerul e internat in spital, si or mai fi si altele.

  Da, o surpriza placuta: eram sigur ca referendumul initiat de fanaticii aia va trece lejer. Ma bucur sa vad ca nu a fost asa. Sigur ca BORitura si pesedeu’ ramin destul de puternice – nu-i de ici de colo sa scoti la vot trei milioane de oameni pe o tema care nu-i intereseaza. Dar le e din ce in ce mai greu.

  Un alt cistig: multi oameni din sate rupte de lume au putut lua contact cu useristii aia de la oras platiti de Soros. Si poate au vazut ca nu-s nici spalati pe creier, nici golani care se iau la bataie cu jandarmii, si nici drogati.

 86. rich guy

  @ Catalin

  Prima e o scuza ridicola, n-am cum s-o spun alfel.
  Cu mult mai de inteles mi s-ar parea daca spitalele si-ar adapta regulile noii structuri a societatii, una departe de a mai fi familista, iar optiunea unui vizitator permanent la alegere fara a mai fi obligat la denominare a calitatii sale, sa apartina tuturor si fiecaruia in egala masura, desigur, daca aceasta exista si in plan fizic. Acuma n-o sa incep cu mine, desi consider ca apartin celor mai raspindite categorii, a nefamilistilor lipsiti de rude de grade I, II si chiar si de gradul III disponibile s-o faca, foarte adesea si de prieteni apropiati, sunt multe si felurite alte situatii, batrani care nu mai au rude sau toate le sunt plecate din tara, familii la distanta, persoane care au optat pentru concubinaj (pe aia ce faci, ii obligi sa se casatoreasca ?!), transfrontalieri etc. etc. Nu ti-o spun tie, fireste, dar vezi sa nu mai pot eu de unul care se jura ca el crapa acolo daca nu-i iubi al lui cu patalama la capataiul lui. Viata, Catalin, aduce din pacate in fata situatii cu mult mai dure decat dramolete dintr-astea de adolescentini la prima dragoste. Daca-i asa cum spui tu si nu altfel, mi se pare absolut ridicol sa trebuiasca sa fi traditionalist sau netraditionalist sau cu derogare legitibist sau neligitibist ca sa te poata ajuta cineva.

  La a doua nu ma bag, ca nu ma duce capul.

 87. Angela

  @rich guy
  Îmi cam faci proces de intenție, așa că o să mai povestesc un pic pe aici, deși m-am săturat până peste cap de subiectul ăsta. Pentru că noi n-am apucat să povestim pe blog înainte de referendum, ce o să zic acum vine cumva să-mi clarifice-justifice poziția. Probabil o să mă întind la vorbă, am multe de spus, încerc să sistematizez și s-o scurtez, cât s-o putea. Așadar:
  – nemersul meu la referendum n-are nici o legătură cu chestiunea homosexualității. Nu-s fan, dar nici nu sufăr de homofobie
  – are legătură cu faptul că mi-a displăcut profund cârdășia pesedisto-bisericească. Detaliez:
  – m-a pus rău pe gânduri ordonanța guvernului din septembrie, care a modificat la greu regulile de organizare-desfășurare a referendumului. Ce zor era? Și de ce toate modificările au fost făcute în sensul reducerii oricărui control? Camere video nu, sistem informatic de depistat votul multiplu, nu, nici măcar autocolantul ăla cu „votat” care se lipește pe cartea de identitate. De ce au trebuit două zile, când pentru mize mult mai mari – președinție, parlamentare – ajunge o zi și nu se acceptă prelungiri nici măcar de o oră, să poată vota oameni care stau încă la coadă? Ceva mi s-a părut necurat. Poate nu a fost, dar așa mi-a sunat mie clopoțelul.
  – demersurile pesediste de a se „lipi” de chestiune, ori pentru a câștiga capital electoral, ori pentru a-și testa influența la electorat, ori pentru amândouă. Ipocrizia lui Dragnea, care luptă pentru familia tradițională și vrea să treacă drept creștin pravoslavnic, în timp ce, din punct de vedere bisericesc, trăiește în păcat cu țiitoarea lui, după ce și-a destrămat familia tradițională. Idem Tăriceanu, care din mare dragoste pentru familia tradițională, a încercat-o de cinci ori.
  – faptul că biserica și-a depășit cu mult menirea și atribuțiile, nu numai prin campania electorală în biserică, dar și prin agresivitatea inchizitorială a discursului
  – pista falsă pe care au fost direcționați oamenii; să fluturi într-una stindardul și să chemi la luptă pentru apărarea a ceva ce nu-i amenințat mi se pare și greșit, și stupid. Ai zice că legalizarea căsătoriilor homo le trimite direct în ilegalitate pe cele hetero. Fals. Nu e ori/ori. E și/și.
  – amestecatul copiilor în treaba asta, cu amenințarea că „vin homosexualii/pedofilii și vă iau copiii”. Prima mizerie, asimilarea homosexualilor cu pedofilii, profitând de ignoranța multora. Una-i una, alta-i alta. A, că se pot și suprapune într-o oarecare proporție? Nu am știre de statistici, dar cred că, procentual, homosexuali pedofili sunt cam tot atâția cât heterosexuali pedofili. Deci, iarăși un argument forțat, fals și rău intenționat. Unii s-au speriat, fără să-și pună problema în ce mod ar putea face asta pedofilul homosexual. Singura care poate „lua copiii” e o instituție care se cheamă Protecția Copilului, care funcționează după lege și care îi ia dacă-i abuzezi, neglijezi sau chinui. Nu haiducul homosexual care vine să-l smulgă pe copil de la sânul mamei, numa-așa, că e el însurat legal cu alt homosexual
  – ideea de a interzice cuiva un drept care, odată acordat, nu m-ar prejudicia pe mine cu nimic, nu mi-ar încălca mie niciunul. Și care, probabil, ar face pe unii oameni să se simtă mai confortabil. Sunt heterosexuali care nu doresc oficializarea unei uniuni prin căsătorie, dar sunt alții pentru care lucrul ăsta e foarte important și nici nu concep să trăiască în cuplu fără ștampilă de la primărie. La fel și ceilalți. Unii s-ar căsători, alții nu. Și da, argumentele de ordin juridic-administrativ pe care le-a adus Cătălin sunt cât se poate de valide. Mai ales că, în înverșunarea ei homofobă, tabăra anti nu e de acord nici măcar cu parteneriatul civil. De ce, numai ei știu. Eu nu văd decât răutate.
  – faptul că un eventual succes la referendum ar da apă la moară Coaliției pentru Familie, care deja are tendințe dictatoriale, și mai ales Asociației ProVita, care acum se pregătește să lupte pentru interzicerea avortului și a divorțului. Să ne înțelegem, ideea de avort mă îngrozește, n-am făcut, n-aș fi făcut și nici nu aș îndemna pe nimeni să facă. Dar nu am dreptul să decid pentru altcineva. Dacă o femeie poate să-și asume așa ceva și poate să ducă povara unei astfel de atrocități, e alegerea ei, păcatul ei și ispășirea – sau nu – a ei. Și numai a ei. O interzicere n-ar însemna decât un alt șir de nenorociri. Că cine vrea să scape de o sarcină, tot o va face, riscant și empiric. Cu tulpină de mușcată, cu andreaua, cu sărit de pe dulap, cu fier de călcat pe burtă, cu vin fiert cu drojdie etc. Și eventual cu pușcărie după, și cu alți trei copii lăsați acasă sau fără mamă de tot. Am văzut destul asta, nu mai vreau să ne întoarcem. Cu divorțul, așișderea. Cu ce drept condamni pe cineva la un fel de pușcărie pe viață, că asta înseamnă o căsnicie nefericită, ba e chiar mai rea?
  Acestea fiind spuse, eu nu mai am nimic de zis. Iscălesc aici, eu, femeie, heterosexuală, mamă și bunică.

 88. cătălin

  Pe 30 octombrie vor fi trei ani de la Colectiv, trei ani in care toti cei care erau in functii atunci au ramas neclintiti. Trei ani in care nu s-a construit nici un spital nou, nu s-au reparat alea vechi, nu s-a facut absolut nimic. Iar scena publica e ocupata de o problema care nu exista!

  Uite o intrebare grea, Angela: un medic are voie sa refuze avortul?

 89. rich guy

  @ Angela

  Nu stiu daca ti-a scapat sau nu evenimentul, acum un an si ceva a avut loc un protest impotriva interzicerii avortului In Polonia. Ar fi inutil sa te intreb daca ai idee cate avorturi au avut loc in Polonia in anul precedent protestulului numa’ de dragul de a te intreba, asa ca-ti spun eu direct. 918 ! Au protestat timp de doua-trei zile pana cand protestarele s-au risipit. Afland de tarasenie s-au pus si romancele pe comentat. Aproape cinci saptamini neintrerupte. Acum iti spun si numarul lor din acelasi an: 87.000 ! Si cel putin de la statistca din 2012 romancele sunt recordmene absolute in plan european. Am doua variante de raspuns, prima tinand cont de binecunoscuta solidaritate a femeilor A) E greu sa si studiezi, sa si muncesti si sa mai si cresti un copil, esti constansa sa alegi (pe asta recunosc ca i l-am sutit in mare Lorenei Lupu, desi nu-mi iesea mie an universitar cu 80 de mii de studente, nici cu 30) A Bis. Statul condus exclusiv de niste barbati incompetenti si indiferenti e de vina pentru lipsa lor de educatie in materie (asta vine dinspre Nora) si a o doua netinand cont de faptul a esti femeie B) Mi se f-a-l-f-a-i-e de macelaresele astea care taie in carne de om ca-n parizerul de porc ! Dar ca sa par si eu un milos ca altii, asa, mai pe placul femeilor, ia-le te rog doar pe primele doua in considerare.

 90. Angela

  @Cătălin,
  Cred că are dreptul. Conform jurământului lui Hippocrate – ăla original, „nu voi încredinţa nici unei femei leacuri care să o ajute să lepede”. Asta ar include și intervenția prporiu-zisă. Conform variantei moderne, „Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.” Treaba medicului e să vindece boli și să salveze vieți. Dacă avortul nu e terapeutic, dacă sarcina nu pune în pericol viața mamei, nu ar trebui să fie obligat să-l facă. Nu e treaba lui de medic să rezolve problemele psiho-sociale și morale ale cuiva. Că nu vreau, că nu pot, că mă presează partenerul, că mă izgonește tata de acasă, că n-am bani să-l cresc, că ce zic vecinii, că pur și simplu n-am chef. E un act medical și atât. Îl faci dacă e necesar din punct de vedere medical. Și, bineînțeles, dacă vrei și ești dispus s-o faci. Dar obligație, asta nu.

 91. Angela

  Da’ nu vreau iar discuții despre avort. am tot dezbătut și răsdezbătut. Acum stau și mă enervez pe demersurile lui Dragnea, care se tot fofilează cu procesul, până reușește să pună un ministru care să-i semneze blestemata de ordonanță. Că acum vrea să scape de Toader, care nu semnează.. Dacă-i iese și asta…și probabil îi va ieși, că tâlharul ăsta e de neoprit. A dat în judecată ÎCCR-ul. În nebunia lui de fiară încolțită, mai are un pic și-l dă în judecată pe Dumnezeu.

 92. andreea

  Deci, în problema referendumului eu țiu cu Rich Guy. 🙂
  Numai că am obosit.

 93. andreea

  Bineînțeles că un medic are dreptul să refuze avortul la cerere. Nu e nicio întrebare grea.
  Foarte grav este atunci cînd e obligat (de lege) să facă avort.

  Duplicitatea asta mă omoară pe mine. Pentru unii mumă și pentru alții ciumă.

 94. andreea

  Zi-mi un singur lucru, Cătălin. În Canada, dacă nimeresc într-o paradă gay mai pot spune în gura mare: ”băi, nene, mie nu-mi prea plac clovnii ăștia!”
  Dacă simt asta, dar n-o mai pot spune, e cel mai nasol lucru care se poate întîmpla.
  Și cu asta, basta.

  Asta am simțit că urmează în România. Palma pe gură cui nu-i convine. Cenzura și în final, autocenzura.
  Să ajungi să-ți fie jenă sau frică să spui că mergi la biserică sau că după capul tău doar o femeie și un bărbat se cade să fie ”căsătoriți și cu copii”.
  Păi de ce să-mi fie jenă dacă asta cred??
  Amenzi sau și mai rău dacă nu consimți la noua ordine mondială, dacă nu-ți dai copiii la educare și n-ai chef să te reeduci tu însuți.
  Mersi, n-am nevoie.

 95. Angela

  N-ar trebui să-ți fie jenă, indiferent ce ai crede. Dar dacă mergi la biserică, fiindcă așa simți tu, te fac ăilalți bigotă, primitivă și spălată pe creier. Dacă nu mergi și nu faci ce zice popa, te afurisește ăla, te face necreștină – și asta-i mare crimă la un popor „născut creștin”. Cum o dai, nu-i bine. În plus, dacă tu gândești într-un fel, celălalt, care gândește altfel, e automat manipulat sau plătit. Toți cei care nu gândesc într-un anume fel(ca mine, desigur), îs „spălați pe creier”(detest expresia asta). Și viceversa. Rezultă că absolut tot poporul e spălat pe creier. Tot e bine, suntem un popor cu creiere curate.

 96. Angela

  Și frică, de ce? Dacă o luăm pe numărate, singurii pentru care da-ul sau nu-ul înseamnă cu adevărat ceva, o convingere, un crez, o cauză, sunt cei care s-au dus și au zis da sau nu. Procentual, ăia cu Nu reprezintă ceva infim. Din cele vreo 14 milioane care nu s-au dus, majoritatea nu s-au dus pentru că nu i-a interesat problema, pur și simplu. Boicot, rahat. Dacă vrei, te duci, dacă vrei Da, ștampilezi Da, dacă nu, Nu. Ce boicot? Nu mergi pentru că ți se pare fără rost, Pe de o parte, îndemnuri la boicot, insultă și batjocură, pe de aialaltă, presiuni și amenințări bisericești care pentru unii chiar contează, că se tem cu adevărat.M-aș duce și mai departe cu defalcarea. Din 91,56% voturi Da, multe au fost din sinceră convingere, unele, mai puține, din teama de justiția divină indusă în biserică. Din alea 6,47% Nu, tot așa, probabil s-au dus gay-ii care chiar doresc să se căsătorească, iar unii, tot din teamă, doar că teama nu era religioasă, ci mai degrabă mondenă. să nu pari bigot, tâmpit, antioccidental etc. Oricum, eșuat sau reușit, referendumul lasă lucrurile cum au fost.

 97. Angela

  Numai un pic mai zic, și mă duc la treburile mele. Mie mi-e în egală măsură teamă și de gender ideology și de înverșunarea religioasă. Ambele se corcesc cu politicul și ne trezim obligați să trăim după niște norme foarte-foarte îngrăditoare, bazate pe „ciocul mic”.Gender ideology e, deocamdată, drobul de sare. Dacă va fi, doamne-ferește, să se prăvălească asupra noastră, asta se va întâmpla și dacă homosexualii nu se vor căsători la primărie.

 98. rich guy

  @ Andreea

  Chiar imi ziceam ca pe mine nu ma iubeste chiar nimeni. 🙂

  Nu, nu poti !
  Pe ea au descalificat-o, pe el ca a facut-o „curva proasta” pe chestia asta … nimica !

 99. andreea

  Angela,
  Nu e drobul de sare, asta urmează. Cum zici tu, mai devreme sau mai tîrziu.
  Bisericoșii mă stresează și pe mine.
  M-am săturat să aleg între rele.

 100. Angela

  Oare nu exagerăm? Informațiile-s făcute să ne șocheze, sperie, îngrozească. Nu prea ai de unde să știi sigur dacă-s credibile sau nu. Încă nu mi se pare de netrăit. Sau schimbările-s insidioase ca o boală perfidă, nu le simțim, ne culcăm pe o ureche și când ne trezim e târziu?

 101. rich guy

  @ tot Andreei

  Pe aici am fost cuminte, prin alte parti …

  (n. b. cred ca o sa va placa autoarea daca aveti rabdarea sa-i cititi articolele, nu scrie rau. https://republica.ro/zsa-fie-la-ei-acolo-dictionarul-vietii-sexuale-dupa-zortodoxia-tinerilor-si-bula-celor-care-voteaza-da )

  „Asa spune o bunica ! Bunicul dumneavoastra v-ar fi spus probabil „Treci fa-n casa !” de v-ar fi surprins iesita ca Dinuleasca pe Strasse. Cam faceti ca ea, voi, cei pro, numai teribilisme. Dupa voi ai spune ca de luni se lase cu dube gonind nebuneste pe strazi si oameni in halate care intra la pas grabit in case dupa cei suspicionati de alta orientare ca sa-i castreze chimic public, sa le aplice un fel de Endlösung in chestiunea lor in urletele furibunde ale gloatei aprobatoare. Nici chiar ! Eu si multi altii vedem pana una-alta doar in clipurile voastre de promovare elemente apocaliptice, ruguri fumegande, un orizont vesnic sumbru … etc. etc, Intrebati frumusel, domnilor, cu ce va stinghereste situatia actuala, reprezentantii minoritatii gay au inceput timid cu … pai nu pot sa-i stau la capatai iubitului in spital in afara orelor de vizita, pai nu pot sa-i las legal truda mea de-o viata, pai … si cam cu astea doua au si ajuns la fundul sacului cu motive, situatie vizibil disconfortanta pentru ei din care ca de obicei si aidoma dumneavoastra au vrut sa se scoata imputand degraba habotnicie, lipsa de deschidere la nou a romanului si tot felul de alte chestii, numai pricini concrete NU. A, era sa uit, si o victimizare neintrerupta care sa mascheze faptul evident si agresiv ca vor sa intoarca societatea dupa vrerile si poftele lor, sa para cumva ca totul vine dintr-un reflex defensiv absolut firesc. De aici si ura asta densa pe care ne-o tooot imputati ! Caci altfel ar sari in ochi ca lumea reactioneaza pur si simplu din bun simt civic, auzi, domnule, acuma nu vrei sa ti-o si lustruiesc ? Eu n-am nici cheful, nici interesul sa privesc spre sfarsitul lumii, cand vad azi, acum, ca UDMR-ul se alatura grabit PSD-ului dupa ce si-a luat alte noi privilegii in spatele usilor inchise, cand o vad pe Serena ca urecheaza arbitrul ca nu tine cont ca ea e femeie si neagra (desi culmea … si adversara ei la fel !), cand vad ca un oarescare blogger gay invitat in juriu ii retrage titlul de castigatoare Miss America uneia care a indraznit sa repete cuvintele lui Obama, ca si ea vede casatoria ca pe o comuniune intre un barbat si o femeie, chestii care se intampla in zilele noastre, nu povesti cu drobul de sare ca cele insirate de ei sau apartenentii lor naivi. Nu, stimata doamna, minoritatile nu incearca sa opreasca un abuz, ci vor doar sa ne calareasca ei pe noi, sa-l comita ei. Astfel ca … conchid la randu-mi … „Sa fie la ei !”

 102. Angela

  Ei, hai, că fiecare tabără o demonizează pe cealaltă. În ce fel ne-ar călări și în ce ar consta abuzul? Înafară, poate, de repulsia naturală pe care o atare împerechere ar putea-o stârni? Și de stridența vârfurilor care ies în față cu o ostentație agasantă?

 103. andreea

  Nu am nicio repulsie, am mai spus, cred: nu mi-ar fi fost imposibil să fiu lesbiană. Sau măcar bi. Înțeleg multe lucruri legate de erotism. Nu asta e problema.
  Să spună Cătălin cum e în Canada. Că dacă faci o glumiță, ceva, te-a luat dracu’. Dosar și tinichea de coadă. Astea nu-s povești, Angela. Sînt procese și cazuri, grămezi. Refuzul unor patiseri să facă torturi, al preoților să cunune… ce căcat de libertate e asta?? Ca aia cu medicii și avortul.
  Și ființe de sex incert, vopsite și cu țîțele pe afară care vin să povestească la grădinițe ce mișto e să fii așa… fluid.
  Vreți filme, poze, povestiri ale prietenilor mei români?
  Și părinți amendați dacă nu-s de acord s-o trimită pe Joanna în pantaloni la grădiniță și să-i spună John, că azi i s-a sculat copilului că e băiețel nu fetiță.
  Cătălin șade în biroul lui liniștit și se simte solidar cu colegul lui homo. Minunat.
  Și eu aș fi și sînt.
  Problema e că se bagă în viața ta.
  Nu e nicio demonizare. Și nici măcar nu cer ei lucrurile astea. Pentru fiecare homosexual sînt 5 activiști hetero care și-au găsit un scop în viață.

 104. andreea

  Încă ceva, și cu asta basta. Bineînțeles că e mai bine în Canada, nivelul de trai și fără dragnea și psd în peisaj… grozav.
  Nu-s tîmpită, au o viață bună.
  Dar după ce că-s sărăntoacă și amărîtă, trebuie să împrumut fix bomboana asta, ca s-o pun pe colivă?

 105. rich guy

  @ Angela

  Tocmai asta e, Angela, ca poate sa-ti displaca bine-merci un homosexual fara a fi catusi de putin homofob. Nu-l placi pe respectivul ca om, ca persoana, nu ca pasamite ai fi anxios vis-a-vis de orientarea lui. O diferenta esentiala pe care ei o omit cu buna stiinta spre a-si crea un ascendent. Deja au si inceput sa spuna ca interlocutorul nu le da dreptate nu pentru ca nu au ei argument, ca la toate raspund prin „dar e evident ca e/nu-i asa !” (vezi-l pe Bucurenci), ci ca „Dom’ne, tu ai ceva cu mine ca-s homosexual !”. Pana astazi, intr-adevar, inca nu s-au inregistrat multe asemenea abuzuri, asa ca ti se poate inchide lejer gura cu „nu exista padure fara uscaturi !”, doar ca intotdeauna ce azi e permis ocazional sau in mod exceptional, maine devine regula, standart, n-ai ce sa-i raspunzi aluia care intreaba „da’ ala dinaintea mea de ce a avut voie si eu nu, ma vezi mai fraier ca el ? O lege, o definitie in constitutie nu-i cadoul pe care sa-l iei inapoi, de aceea zic eu c-ar fi trebuit mai mult chibzuit chiar si daca deznodamantul ar fi fost acelasi si … netinand cont de exasperarea la care ne-a adus PSD. El poate maine nu mai e. 🙂

  Spune-mi, ti se pare normal ce fac ei ? ca suntem noi poate pre pudici, nu ?
  https://www.activenews.ro/prima-pagina/Un-cuplu-de-homosexuali-si-a-dus-fetita-de-3-ani-sa-vada-mai-multi-handralai-in-c…gol-.-Ce-spun-martorii-si-psihologii.-ADEVARUL-despre-unul-dintre-tatii-fetitei-65585

 106. andreea

  Linkul nu merge.
  Am tăbărît pe biata Angela. 🙂

  lasă, poate nu avem dreptate. ar fi foarte bine să nu avem. 😦

 107. Angela

  Știu și eu destule aberații din astea care mă îngrozesc. De aia tot spun că omenirii, cel puțin în zona ei civilizată, i s-a urât cu binele. Minoritarii de orice fel se vor victimiza întotdeauna, asta face parte din condiția de minoritar. Dacă Vasile și Laszlo pun împreună de o infracțiune și-s prinși și condamnați, Vasile e infractor iar Laszlo, persecutat etnic. De apărat, nu prea ai cum să te aperi de mizeriile astea, decât acceptâd altele, din alt registru. Cine o să mă apere? Mihai Neamțu, care-și face partid, din câte am înțeles?Și care mi-ar impune alte tâmpenii care nu-mi convin? Om vedea, care om apuca.

 108. Angela

  N-ați tăbărât, povestim doar. Eu certitudini n-am. Decât poate una, că lucrurile o iau razna rău și că lumea e cu curu-n sus(metaforic, n-are legătură cu..). Activismul, da, ăla e abominabil în unele domenii.Nu face decât să dăuneze celor pentru a căror cauză militează. Și ăia care nu mai pot de grija țiganilor să se ducă dracului. Odată poate am să vă povestesc de Mândra mea cea chinuită, victima și prizoniera în primul rând a propriei ei culturi și la ce-i folosește ei activismul ăla. E mult de zis, complicat și foarte, foarte obositor și amar.

 109. rich guy

  @ Andreea

  Da, cam aiurea sa ne varsam bagajul acumulat prin alte parti in capul ei, dar … duce ea ! 🙂 Un leu nu fuge niciodata ! 🙂

  Pe scurt. Un cuplu gay si-a luat fetita in vestiarul barbatilor la piscina in ciuda conditiilor afisate, regulilor casei si a protestului celorlati, pentru ca, de ce nu, regulile se aplica tuturor mai putin lor, ei isi cunosc drepturile lor de ghei. Ce a urmat a fost o tentativa de falimentare a hotelului respectiv prin Lucian Mandruta in mare foamete de capital de imagine, care a scos din asta un caz exemplar de persecutie a gheilor in Romania. S-a intamplat in 2014.

  http://www.b365.ro/scandal-la-un-hotel-de-lux-din-capitala-dupa-ce-doi-homosexuali-i-au-schimbat-fata-in-vestiar_214777.html

  Si ca sa se convinga si Angela ce insidioasa e propaganda proghei, caci se stie cu spatele asigurat prin Csabo Astalosz, aici si varianta lor. Ca fetita de trei ani a ramas cu traume din cauza discriminarii tatilor ei (e si plauzibil la o asemenea varsta !), ca aia mai erau si misogini, aveau ceva si cu femeile (sa le faca cumva si pe ele sa sara de cur in sus odata cu ei), ca i-au umilit etc. etc.

  https://www.gandul.info/stiri/un-caz-controversat-in-romania-un-cuplu-de-homosexuali-si-a-dus-fetita-la-piscina-unui-hotel-de-lux-din-bucuresti-ce-s-a-intamplat-cand-cei-doi-tati-au-incercat-sa-o-schimbe-in-vestiarul-barbatilor-13226305

 110. cătălin

  Canada, acolo unde oamenii se pot casatori cu animale. 🙂 Sigur ca uneori political corectnesu’ devine un fel de fascism, dar majoritatea inca e cu picioarele pe pamint, evitind extremele. Iar referendumul de la noi, Andreea, a fost total inutil, indiferent de rezultat nu ar fi avut nici un efect juridic. A avut efecte economice insa, ca am aruncat pe geam banii pentru doua spitale noi.

  Iar despre scopuri aiurea, sa nu uitam ca nu homosexualii au vrut referendum, nu ei au pus pe tapet problema casatoriei.

  E putin discutabil refuzul unui patiser sa faca torturi, exista legi care spun ca, daca iti deschizi un restaurant public, atunci nu poti discrimina. Ar fi de discutat restul exemplelor, nu stiu de ce te-ai speriat asa.

 111. andreea

  Există și alte efecte, nu doar juridice, pe lumea asta, după cum există și bani de spitale, dar n-are nimeni chef să le facă.
  Nu m-am speriat, îs sătulă de discuții, de fapt. Și de atitudinea superioară a militanților.

 112. Angela

  O, aș putea să fac pe avocatul diavolului la nesfârșit, fără probleme. Așa cum aș putea și să-mi schimb o convingere, dacă argumentele celeilalte părți sunt, pentru mine, de înțeles și acceptabile. De multe ori am zis „da, măi, că bine zici, nu m-am gândit la asta. Poate fi și așa, stai să mai rumeg un pic ideea”. Și dacă nu găsesc contraargumente mai tari decât ale celuilalt, îi accept părerea, ba pot să mi-o și însușesc. Știu că omul se cuvine să fie ferm pe poziții, să nu „se sucească”, s-o țină pe a lui până-n pânzele albe, ca să-și dovedească caracterul. Și că are principii. Să fie sănătos și să-i trăiască principiile. Pe de altă parte, se zice și că numai boul e consecvent. Eu am atâtea îndoieli, încât nu pot lua cu toptanul o poziție radicală sau alta, mai ales dacă-i complexă. Un sâmbure de dreptate are fiecare și-mi place să caut sâmburele ăla. Zic asta ca să nu vă faceți vreo problemă că săriți în capul meu. Abia aștept.

 113. Angela

  Astea fiind zise, am să mai zic că disociez, în capul meu, problema homosexualității de gender ideology. Una-i una și alta-i alta. Prima e un dat, dracu știe, biologic, hormonal, psihologic pentru care omul nu este răspunzător, cu atât mai puțin vinovat. Pur și simplu așa e el, asta simte, construcția lui psiho-afectivă este asta. Și nu-i poate fi foarte ușor, mai ales la vârste sensibile, post-pubertate, adolescență, când tot junele vrea să fie „ca ceilalți”, ca gașca, să simtă că el e altfel și să fie confuz, să nu priceapă ce i se întțmplă și de ce nu simte atracție pentru ce simt ceilalți colegi de generație. La vârsta aia, trebuie să fie tare dureros și-s o droaie de depresii și sinucideri la copii altfel inteligenți, sensibili, talentați, ca toți ceilalți. Sau chiar mai. Nu vedem homosexualul decât ca bărbat adult care se fute-n cur cu alt bărbat adult. Atât. Și atunci începem cu penibilul „n-am nimic cu ei, dar să nu..și să nu…și să nu.” Să nu-i știi, să nu-i vezi, că de fapt te temi de alteritate.
  Aialaltă chestiune, ideologia de gen, e dușmanul meu personal, pentru că e complet cretină ca idee și se manifestă ca atare. Auzi, cică „construct cultural”. Păi, doamnelor și domnilor, toată existența noastră ca ființe sociale se bazează pe constructe culturale. Și un construct cultural, cum cică e genul, trebuie musai destructurat. De ce ăsta și nu toate, atunci? Homosexualii nu neagă genul, eventual își asumă unul, pe când ideologii lui pește îl neagă, vor să-l desființeze, naiba știe de ce, că nu văd decât veleitarism, teribilism și încercarea de a ieși, ca păduchele în frunte, cu o temă inventată. Și care face un rău teribil tuturor. Iar m-a apucat limbarița, hai, că mă opresc.

 114. andreea

  Din păcate cei din urmă se folosesc de primii, defilează cu ei în brațe; peste tot a venit și tăvălugul cu genul, după drepturile legitime. Nu pot fi separați. Sînt destui homosexuali care se delimitează de ideologia asta, mie mi se pare că orice om normal la cap ar trebui să fie oripilat, dar se pare că nu e așa. Sînt cărți care explică de ce se întîmplă asta, e puțin mai complicat. În esență, e un fel de tendință a anormalului de a înghiți și suprima normalitatea, pentru a-i lua locul.

  Stăteam și mă gîndeam. Suedia e o țară care, cu puțin ghinion, mi-ar lua-o pe Sabina pentru că am altoit-o de vreo 5 ori la fund, în 15 ani. Ultima dată de curînd, cînd mi-a spus că ajunge în 5 minute acasă și a întîrziat vreo 2 ore, seara tîrziu, fără să-mi răspundă la telefon. Probabil vă imaginați prin ce-am trecut.
  Ei, aceeași țară îi permite ăstuia din film să-și bată joc de copiii ăia, ba chiar îl încurajează, în timp ce mie mi se pare că locul lui e la balamuc sau la pușcărie. Astea-s vremurile. Mă gîndesc că o să am nepoți, totuși, dacă mai trăiesc. Bine că mi-au crescut copiii destul de mari.

 115. cătălin

  Da’ ce tocanita ai facut, Andreea! 🙂 Si mie imi par clare lucrurile, drepturile homosexualilor sint una, neutralitatea genului e altceva. Cu drepturile nu am prea multe de zis, am tot spus ca imi pare o chestiune juridica. Dupa capul meu, nu stiu ce motive exista ca astia pe invers sa nu se poata casatori. Neutralitatea aia imi pare ceva monstruos, dar pina la urma e foarte greu de trasat limite, ce au voie unii parinti sa faca si ce nu. La videoclipul ala m-am uitat 5 minute, ca-mi venea sa vars cind vedeam asa creatura in rol de parinte. Asta e, poate oi fi homofob.

  Cind femeile au primit drept de vot – spre cinstea speciei umane, abia in secolul XX – oare nu au venit si atunci unii cu tot felul de scenarii?

  Nu mi se pare nimic in neregula cu parteneriatul civil si educatia sexuala in scoli, iar asta nu are legatura cu aia pe invers.

  Ce pacat ca fundasii aia si-au dus fetita de 3 ani in vestiarul unui hotel de lux, si nu in vestiarul vreunei sali din Bucuresti! Da, rid, nici de astia nu stiu ce sa zic. Intorc lumea pe dos din teribilism si libertate prost inteleasa.

 116. cătălin

  Sa va arat cum ii toamna pe la mine.

 117. andreea

  Cătalin, și aici și pe feisbuc mi te adresezi ca unei tîmpite.
  Ai citit un program din ăsta vreodată?? Încă de acum 10-15 ani, zic. Nu pricepi că asta scrie negru pe alb, că ei asta urmăresc, asta au urmărit? După recunoașterea căsătoriilor, recunoașterea genurilor fluide și educarea copiilor în sensul ăsta. Nu vorbesc de homosexuali, ci de ideologii mișcării.
  Deci ei scriu și peste tot lucrurile au decurs fix în felul asta și tu mă faci tîmpită cu tocănița ta. Cică ”scenariu”! Pune mîna și citește. Informează-te dracu’. Sînt documente oficiale, nu cine știe ce literatură obscură.
  Nu mai face pe deșteptul cu mine că nu ține. Repeți ca o moară stricată treaba cu spitalele. Permite-mi să am prioritățile și valorile mele.
  Dacă ieșea „da” la Referendum, căcatul din filmul ăla poate era întîrziat cu 10 ani. Poate nu. Dar e ceva mai prețios decît 50 de spitale.

  Îmi răcesc gura de pomană, eu și ceilalți, tu nici măcar îndoieli nu ai, cum am eu. Că nu m-am dus, pentru că nu-mi place Coaliția aia și nici popimea și nici dileala lor. Dar am îndoieli.
  Și-acum aștept să zici: „da, da’ spitalele, da’ dragnea”…
  E incredibil cum nu te clintești nici măcar un milimetru. Și mai ești și obraznic. Care e treaba? Chiar crezi că nu citesc ce postez?!

 118. Angela

  Îmi tot ridicați mingi la fileu. Nu-i bai. Habar n-am care-i părerea specialiștilor în chestiunea copil versus nuditatea adultului. Mă apuc să sap pentru ca să aflu. Până atunci, în speța tați-fetiță-vestiar, am niște nedumeriri, ca de obicei, că o să mor nedumerită. Și anume:
  – dacă ar fi fost vorba de un singur tată, presupus hetero, scandalul ar fi fost același?
  – cum rezolvi, tehnic, schimbarea unui copil-fetiță, dacă ești tată singur, ocazional sau temporar, că mama nu e deloc sau e indisponibilă și îți duci fetița la ștrand, sală, piscină, plajă etc? Rogi o femeie necunoscută? O duci prin tufișuri sau prin dosuri de clădiri? De-abia atunci i-ai crea copilului probleme, de unde n-avea.
  – ce ar fi putut să vadă atât de oripilant copilul ăla? Sau s-ar fi simțit stânjeniti masculii pudici? Sau vestiarul ăla era de fapt un cuib de pedofili și violatori, heterosexuali toți ca unul, de vreme ce s-au legat brutal de orientarea taților, și copilul ar fi fost în mare primejdie?
  Io zic deocamdată așa. Nuditatea adultului nu e o problemă pentru copil, dacă adulții n-o tabuizează. Abia atunci devine, că i se induce copilului că-i ceva urât, rușinos, interzis, dubios. Și-l împingi pe o pistă tenebroasă. Altfel, poate că pune câteva întrebări la care se poate răspunde pe înțelesul lui, și problema e depășită sau nu mai e o problemă.
  La fel și argumentele anti-gay de tipul „să facă ce vor la ei acasă, dar să nu se manifeste în public”. Ok, nu ne dorim spectacol cu acuplări pe stradă, dar s-a mers mai departe cu stupiditatea. „Ce-i spun eu copilului dacă vede pe stradă doi bărbați ținându-se de mână?” N-o să te întrebe. Pentru copii, ținutul de mână e ceva obișnuit, indiferent de cine cu cine se ține de mână, nu are conotație sexuală. Pentru imaginația lubrică a tatălui însă are. Să n-o transferăm asupra copiilor, ca să ne justificăm noi atitudinea. Sunt lucruri mult mai rele și urâte pe care le poate vedea copilul pe stradă și pe care sigur le observă. Dar că se țin de mână sau se pupă oamenii, asta e cel mai probabil un lucru pe care nici nu-l remarcă.
  O, ce v-aș mai plictisi eu pe aici, din răzbunare că mi-ați sărit la beregată! Dar n-o s-o fac, fiindcă am o atitudine creștinească, deși n-am fost la referendum. Pace și seninătate, dragii mei.

 119. andreea

  🙂
  da, nici mie nu mi se par lucruri grave astea: ținutul de mînă, nuditatea…
  îmi amintesc că am fost rugată să ajut o fetiță mică, adusă doar de tată la bazin. oamenii se descurcă. trebuie doar să nu forțezi normele, unii se încăpățînează să o facă.

 120. cătălin

  Nu ma adresez ca unei timpite si imi pare tare rau ca am dat impresia asta. Cu tocanita voiam sa spun ca amesteci doua lucruri care, deocamdata, imi par distincte. 😦

  Inteleg ce zici, dar nu mi se pare corect ca niste drepturi sa fie interzise pentru ca e posibil ca unii extremisti sa mai ceara si altceva. Si apoi, rezultatul referendumului nu influenteaza posibilitatea unor „parinti” de a-si creste odraslele ca in filmul ala de mai sus.

 121. Angela

  Genuri fluide, pe dracu. Ideologia asta ar trebui pusă pe lista neagră, alături de comunism, nazism și ce isme or mai fi pentru că mutilează și individul, și societatea. Cine și de ce o cultivă, cui folosește, care-i miza, că nu poate fi doar grija pentru suflețelul trans-, bi-, a- și ce mai -sexuali or fi, să se simtă el bine? Că Măriuca se simte și vrea să fie Ionel, să fie. Dar dacă Măriuca e ok în pielea ei ca fetiță, de ce s-o derutezi și culpabilizezi?Și până la urmă, de unde genuri fluide, când de fapt le negi vehement? Se pune doar problema să poți alege stereotipiile unui gen sau altul, ori cu motive serioase, că așa ești din construcție, ori după toane și mofturi, ori că ai auzit tu, copil, că poți fi ce vrei tu și azi ai vrea să fii de un fel, mâine de altul, ca o joacă.
  În nebunia lor, conceptul de clasificare n-ar trebui să existe, că-i discriminator. Jos și cu taxonomia. Și cu genurile gramaticale. Fericite limbi, alea în care substantivele n-au gen. Dar am înțeles că s-au luat și de pronume. Presupun că peste tot, primul lucru care ți se spune după ce pruncul ți-a ieșit din burtă, e că „aveți o fetiță” sau „aveți un băiețel”. Cum să spui? Aveți un produs de concepție, să fie neutru? E monstruos.

 122. rich guy

  Nu stiu, eu, unul, sunt bucuros ca romanii au decis intr-un fel sau altul, chiar si daca nu asa cum imi doream eu. Ca-ntotdeauna la noi cand ajungem intr-o situatie de rahat, ne punem sa ne miram „Vaaai, da’ cum s-ajuns aici ?”, iar partea vinovata intretine nebuloasa asta, se face ca ploua, nu si-o mai asuma defel. Asa am incheiat definitiv cu vrajeala asta de parca lucrurile apar prin nu’s ce numar de magie si nu pentru ca asa ar fi decis cineva care intr-o alta sau noua conjunctura incearca (si de regula si reuseste) sa se faca pierdut, stim una si buna pentru viitor, „Asa am decis noi insine !”, noi pentru noi prin vointa majoritara si basta. Democratia participativa e un lucru bun in sine, n-avem noi suficient de multi bani pentru ea. Iar celor care zic ca risipim stupid bani trebuinciosi pe intrebari aiurea le reamintesc ca puteau scuti bine-merci cetatea de cheltuiala acceptand modificarea dorita fara referendum. De ce n-au facut-o daca tot era, sanchi, pe atat de lipsita de urmari juridice si de miza pentru ei ?

 123. Angela

  Da, specialitate românească tradițională. Căutarea vinovatului, chiar și atunci când nu se pune problema în termeni de vinovăție. Ce vinovăție? Dacă ieșea pe voia unora, ceilalți căutau vinovatul pentru eșecul lor și viceversa. Caraghios e acum că ambele părți consideră că au câștigat. Pesedeul are o atitudine infantilă, ca un copil de care râd ceilalți că a dat din stângăcie cu capul de zid și el zice, printre lacrimi, „ce râdeți, bă, așa am vrut eu, să mă lovesc”.Presa aservită pesedeului o ține într-una că de fapt pesedeul a câștigat, că ei așa au și vrut, să nu iasă, că dacă ar fi vrut, oho, mobilizau ei lumea, puneau în mișcare mașinăria și se vota 120%.Ce să mai dezbatem, fuse și se duse și rămâne cum a fost. Deși s-a iscat altceva acuma, problema parteneriatului civil, care adâncește schisma dintre BOR și PSD. Și iar începem…

 124. Angela

  Cătălin a zis un lucru tare înțelept, undeva, mai sus, înainte s-o supere pe Andreea. Zise el așa: „Iar despre scopuri aiurea, sa nu uitam ca nu homosexualii au vrut referendum, nu ei au pus pe tapet problema casatoriei.”
  Chiar sunt curioasă cum ar fi fost dacă gay-ii adunau semnături să pună de un referendum. Ce ar fi ieșit.

 125. cătălin

  Nu prea stiu ce sa zic de supararile astea cind cineva are o alta parere. 😦 Probabil pe fb. referendumul a adus o avalansa de unfrienduri si blockuri.

  Rich: legile existente in Romania nu permit casatoria intre persoane de acelasi sex. Coalitia pula-n pizda a venit cu ideea ca nu-i de ajuns asta, ca trebuie modificata Constitutia, sa scrie si acolo. Ei au vrut referendumul asta inutil. Chiar unul pe fb (caruia i-a dat share Andreea) scria ca referendumu’ n-a fost facut mai devreme numai din cauza lasitatii lui Ciolos.

 126. Angela

  Ce Cioloș, trebuia să-l facă Burebista! Hai să nu ne mai irosim timpul și nervii cu referendumul.A fost o treabă românească și gata.

 127. rich guy

  @ Angela

  La randul ei si Andreea zice un lucru intelept mai sus ! Ca niciodata n-o votezi doar pe una singura luata separat, in cazul de fata ca si casatoria gheilor trebuie consfintita in evidentele populatiei, ar fi fost prea simplu, e vointa a doua persoane mature, sunt baieti mari, stiu ce fac, ca atare chestiunea-i lamurita, ci ca votezi intregul context, un rahatis minor, dar o veriga dintr-un lant. Cand votezi ca pe normalitate chestiuni care pe cale naturala nu sunt posibile, doi tati sau doua mame, repet, imposibilitati naturale, impunand o relativizare a unui dat natural sau a logicii naturii pana in punctul in care vezi tu, Doamne, e asa, doar o banala chestie de inchipuire, de imaginatie, fiecare dupa cum vrea s-o vada, un „construct social” acolo-asa, cand om ajunge sa vedem tati dand tzatza si pe femei fugarindu-i cu strap-on-ul de brau ca sa-i babardeasca, mergand cracanate si scarpinandu-si boasele prin echipamentul de fotbal, mai articuland cand si cand o flegma asfaltului, sa n-avem mirari ca „Vai, da’ cum a ajuns tara mea un cuib de nebuni ?”. Nu mi se pare deloc ca-i cautat, ci repartizat de vina, romanii in totalitatea lor si-au avut soarta-n mana, n-a mai venit nici o oculta monidiala si nici un bruxel de data asta sa ne impuna nefiresti, neortodoxe, cu de-a sila, fie si ca, ce-i drept, toata propaganda pro s-a sprijinit fundamental pe o copiere a altora, fara a mai cauta cu propriu-i caput vreo explicatie intrinseca, motivand pur si simplu ca asa-i pe afara.

  Si da, n-avem in chip rusinos nici macar un prapadit de parteneriat civil, pentru ca-ntretimp prin legi CE mai recente acesta a ajuns sa fie grevat de obligatia acceptarii adoptiei de copii de catre cupluri gay. O adoptie care, in opinia mea si cu parere de rau, nu mai reprezinta deloc doar vointa a doua persoane mature, cum ziceam mai sus, a doi baieti mari si treaba lor, ci de o revarsare a ei asupra unui tert. E asadar o intreaga inlantuire, una-i legata insidios si intentionat de cealalta, dupa cum afirma Andreea mai sus. Mie deja mi se pare dileala completa sa mentii cutuma acordarii copilului/copiilor la partaj mamei, da’ in acelasi timp sa sustii superioritatea a doi tati (un cuplu ghei) asupra ei. Eu nu stiu si poate nici nu inteleg toate resorturile pentru care Andreea o spune pe una sau pe alta, dar pot sa intrevad macar cat de cat cand spune ca asa ajungem la o dileala generalizata. Si pentru cine si de ce ? Pentru o minoritate absoluta cu un cor foarte vocal care nu vrea sa-si vada propria problema, ci incearca insistent sa dreaga busuiocul afirmand in mod tembel ca de fapt nu-i deloc de felul ei una naturala, ci una societala anume creata in chip razbunator pentru ea.

 128. rich guy

  @ Catalin

  Adica PSD ne tot demonstreaza de vreo doi ani valoarea legilor, vorba Olgutei, „Cee-eee si o lege acolo ? Maare chestie, azi e, maine nu mai e !” (o promitea inca dinainte de alegeri pe la antene) si tu ma mai intrebi care-i diferenta dintre o lege si o prevedere de constitutie ? Nu spune nimeni ca asa s-ar fi garantat ceva pe vecie, nimic nu-i definitiv, dar ar fi trebuit pentru originalitatile voastre sa trebuiasca sa treceti si voi prin referendum, prin furcile caudine, ca noi peste sfarsitul de weekend.

 129. rich guy

  A, ca-mi adusei aminte …
  Acu vreun an, tot asa, tot voi doi, mama tuturor nepastuitilor 🙂 , ca ce suflet mic-mic-mic, nevolnic si zgribulit are Rich, ce are dom’ne si cu bietii unguri, ii sta-n gat ca nu injura si ei in romana ? E, uite ca zilele trecute au scos romana din scolile lor, ceea ce pentru oooorice om sanatos la cap si n-o mai dati la-ntors si de data asta, e echivalent cu a nu recunoastre statalitatea Romaniei in acel loc ! E neconstitutional, dar o mai contesta careva ca atare ? A dat Dragnea lege in jumat’ de ora si la revedere …
  Si maine, in 5-10-20 de ani cand ei vor spune, mai oameni buni, stimate foruri de arbitraj internationale, ce avem noi in comun cu Romania, are o limba total straina noua, fara nici o ratiune practica sau de alt fel prin locurile noastre, n-avem nevoie nici de ea, nici de romani, asa ca dati-ne statul nostru bine-meritat, tot voi veti spune, „pai stai asa, Rich, acum pe bune, ce cautam noi prin locurile alea ale lor ?! Mai da-l incolo de Ardeal, ce dai de la tine ?!”

 130. Angela

  Dacă eram mama năpăstuiților, mergeam la referendum și votam NU. Poate că așa ar fi trebuit. Pentru că da, din punct de vedere drepturi civile, sunt năpăstuiți. Și parteneriatul civil ar fi o chestie decentă, fiindcă oamenii ăia nu-s doar niște mașinării obsedate de sexul anapoda pe care-l practică non-stop. Au viață, locuințe, meserii, cariere, neamuri, prieteni, merg în concediu, la doctor, li se strică mașina sau frigiderul, citesc cărți și se uită la filme, mor și lasă după ei niște bunuri și pe cineva îndurerat. Exact ca noi toți. Doar că se fut altfel.
  Adopția, zici tu, e un act care se revarsă și asupra unui terț? Exact. Un copil foarte mic nu-și alege părinții adoptivi, îi sunt dați, este luat și dus. Poate ieși ok, poate să nu iasă. N-aș spune că mă simt confortabil cu ideea cuplurilor homo care adoptă copii, dar nu consider că odată acordat un drept, din el decurg următoarele, pe principiul „îi dai un deget, îți ia toată mâna”. Dacă ne vom trezi și cu legiferarea adopțiilor, asta se va întâmpla dacă așa va dori Legiuitorul de atunci, ales democratic de majoritatea de atunci. Până la urmă și pesedeul e ales democratic, oricât ne-am da noi cu curul de pământ. Și atâta vreme cât are majoritate, va legifera cum va dori. Și nu-l poți taxa decât la alegerile următoare, nu-i așa? Cu asta mi se dă peste bot de câte ori vreau să cadă guvernul. Că nu pricep democrația. Ei, uite că am băgat la cap. Cu ungurii e la fel. Dragnea le-a dat, fie numele lui binecuvântat de Isten. Dragnea, cel ales, cu partidul lui cu tot, de popor. De majoritatea. Fie vorba, în logică „ad populum” (apelul la majoritate) e eroare de argumentare. dar dacă democrația se bazează pe el, asta e.

 131. rich guy

  @ Angela

  Adica cum ? Mie-mi zici sa nu mai dau pe dinafara de atata alteritate si s-o iau incetisor-incetisor cu pasi marunti, totusi ceva putin mai grabiti daca se poate, pe cale acceptarii Altfelului, dar in acelasi sa-mi fie totodata pe cat se poate de clar ca ei nu vor sa fie vazuti chiar deloc altfel, ci tocmai ident, cu nimic mai prejos si fara nici cel mai mic rabat fata de modelul standart al cuplului heterosexual actual, nota bene al familiei traditionale, aia musai casatorita si cu copii, pe atat de blamata chiar de ei ? Adica un fel de „accepta ca sunt diferit, dar e discriminare de moarte daca ma vezi catusi de putin altfel.” Sau … ei au de preluat numai plina, nu si gaurile din Schweizer ? E de-a dreptul ridicol ! Bun, hai sa introducem cifra aparte in CNP pentru orientarea sexuala diferita, hai si una pentru „gen voluntar ales” daca zici ca ti-e altul decat sexul (sa fie ca dunga rosie pe buletin, asa le trebuie, nah !) si face notarul si mai cine vrei tu derogare de la ce-ti doreste sufletelu’ tau in baza ei, dar nu cere unei parti de 90 – 95% din omenire sa ajunga sa traiasca in confuzie totala de identitate numai ca asa vrei tu, ca altfel te simti tu nu stiu cum, „uncomfortable” sau „offended”.

 132. Angela

  Bine, bine, hai să nu facem atâta tărăboi. Se pare că nu mă fac înțeleasă. Asta e, e vina emițătorului, nu a receptorului. Am repetat până la exasperare că urăsc de moarte ideologia de gen, dar că n-aș include în ea problema homosexualilor. Ideologia aia e aberantă din toate punctele de vedere și periculoasă. E născută din feminismul deraiat. Simplificând tare, e născută de muierile cărora nu le place să spele vase sau să facă copii și au inventat sofisticăria asta imbecilă cu stereotipiile de gen. Când de fapt doar vor să schimbe niște stereotipii cu altele, cu gogorița disocierii genului de sexul biologic și alte cretinisme. Nu neg, poate exista o debalansare din asta, înnăscută, se pare și n-ai ce-i face, dar asta-i cu totul altceva, nu prostia că decid eu cărui gen îi aparțin. Nu poți ignora că anatomo-fiziologic ești într-un fel și să te dai de celălalt fel. Adică poți, nu te oprește nimeni să fii Mărioara și să te comporți ca și cum ai fi Ionel. Sau să te faci motostivuitor. Să te îmbraci ca Ionel și să-ți schimbi numele, când devii major. Atâta vreme cât ești clinic sănătos, nu-i mare problemă. Dar când Mărioara/Ionel face un cancer ovarian, doamne-ferește, nu mai poate pretinde că e cancer testicular. Musai să meargă la ginecolog, și atunci ce face cu genul pe care și l-a „ales”? Și viceversa, Ionel devenit Mărioara nu se poate duce cu adenomul de prostată la ginecolog, pe motiv că se simte și a ales să fie femeie. Sau să fie Ionel prim-balerină și să pretindă să joace Odette/Odile, că așa se simte el. Și sper că nu vor fi obligați prin lege spectatorii să meargă la acel spectacol fără să crâcnească. Toate ca toate, până s-au apucat să bage idioțenia asta pe gâtul copiilor, la grădiniță sau la școală. Pentru asta merită glonț și ștreang.
  Pe când homosexualul „clasic” nu are treabă cu fluiditatea genului. E un bărbat, asumat ca atare și după sex, și după gen, dar atras de bărbați. Sau femeile, așișderea. Nici ele nu pretind că nu-s femei, ci doar că sunt atrase de femei. De aia zic că e altceva. Așa mi se pare mie, așa am înțeles eu, după cât mă duce capul.

 133. rich guy

  Stai, sa vezi „Birdie” mai intai, mai ales ca are o chestie, asa, lasata-n coada de peste la final, se arunca el de la inaltimea unor stanci convins ca-si poate lua zborul fara sa mai vedem si deznodamantul. Da, poate asa ar trebuie sa facem cu ei, sa-i invatam de mici sa ciripeasca sau pasareasca pana le intra de-a binelea in cap ca-s pasari si sa asteptam apoi linistiti momentu’ final in care-si iau zborul. Mai stii ? Uite asa poate ajungem pe Luna si fara NASA.

  Pai nici eu, nici Andreea, nu zicem altfel, doar ca unii o agata pe una de alta. Si nu noi. E ca-n schimbu’ de replici intre Neamtu si ala cu fata de soarece oparit, Bucurenci sau cum il cheama, exista sau nu miscari gay care sustin pedofilia, de-a sarit ala de cur in sus ca-si permite s-o compare pe una cu alta, dar … binenteles fara sa-i raspunda defel intrebarii, stiind prea bine ca au multe miscari de gen, confuzia sau amestecul lor nepornind deloc din mintea lui Neamtu, ci din propriile randuri, din propria lor tabara.

 134. cătălin

  Stiti ca acum, in Romania, un cuplu de homosexuali poate adopta copii? Orice om poate adopta copii in Romania daca indeplineste unele conditii. Si are de unde alege, sint vreo 40.000 de copii abandonati de familiile „traditionale”. Apropo, daca ne place asa tare traditia, de ce sa nu revenim la codul penal de dinainte de 2005, unde adulterul era pedepsit cu inchisoarea?

  Da, exista miscari gay care sustin pedofilia, tot asa cum exista miscari straight care sustin pedofilia. Sau zoofilia. Sau crima. Iar Neamtu e o canalie, atita tot.

  Legat de „pachetul” pomenit mai sus, europenii saracii ne-au primit pe noi, romanii, desi pe linga oameni harnici au primit la pachet si multi infractori. Ce-ar fi fost daca Europa nu ne-ar fi deschis portile? (In cazul in care unii au uitat, Romania ramasese fara bani prin anii 1999-2000).

 135. rich guy

  Stiu ! Dar nu e vorba de cupluri homosexuale, ci de orice cetatean roman, inclusiv unul homosexual, insa e mai mult o ipostaza teoretica, in cazul in care exista cerere n-are sanse reale. Habar nu am daca vrei s-o auzi neaparat din gura mea, da, si normal ca in cazul in care aceasta cerere nu exista, atunci orice fire caritabila dispusa sa le acorde un adapost mai bun decat in lagarele alea de exterminare e binevenita, sigur ca nu ne mai aflam in situatia de a mai pune si conditii. Dar de bine ce vezi ca nu s-a repezit niciunul dintre ei pana acum la o asemenea oportunitate, stai tu linistit ca pana si ideea ca ei ar trebui sa se multumeasca cu faramiturile de pe urma altora li se pare ofensatoare si discriminatorie, in realitate ii doare undeva de copiii nedoriti ramasi in orfelinate, pe ei ii racaie strict faptul ca un altul ar putea avea mai mult ca ei, mai mult teoria decat practica. Recunosc ca n-au „pacatuit” pe atat de grav prin tentativa de a schimba fetita in vestiarul barbatilor, dar stii, la cat de obiditi se dau si de ar fi cu adevarat asa ar fi putut gasi intelegere fata de cele care chiar sunt, fata de cazul cel mai frecvent intalnit, cel al mamelor singure, alea care inteleg sa ramana „ca proastele” la usa si sa roage pe cineva, nu sa intre ca smecherii si sa porneasca cu tupeu altercatii vebale care pot usor escalada, gen „Hai, mai scuteste-ma, ca-mi cunosc drepturile !”. Asadar, nici vorba si nici urma de vreo fratie a damnatilor, a celor vitregiti de soarta (n.b. un copil rom, un pui de tigan, n-ar adopta nici ei, nici ca au adoptat pana acum), cand e vorba doar de luat toti se comporta la fel de golaneste, nu mai tine vreunul cont de un altul poate mai nefericit ca el, de primit fara numar, fara numar, de se poate.

 136. rich guy

  Mai, nu sa inlocuim acuma lapidarea cu inchisoarea, da’ ceva tre’ sa fie. Nemtii, ca atat casatoria, cat si divortul sa nu mai fie considerate o joaca, percep sume considerabile, pentru unii chiar usturatoare, atat pentru una, cat si pentru cealalta.

 137. Angela

  Hai, că toți cădem în păcatul generalizării, după cum ne dictează sentimentele. Rațiunea poate ar spune altceva și firele se pot despica la nesfârșit, nu în patru, ci în patruzecișipatru. Ceea ce lipsește e capacitatea de a judeca un om sau o situație altfel decât pentru o componentă a personalității omului sau pentru un aspect al situației care nu ne place nouă. De aia aproape nimeni nu poate convinge pe nimeni de nimic. Așa a fost de când lumea și așa va fi în veci.

 138. rich guy

  Stiu si cine-i sau ce-i Neamtu !
  http://www.dorintudoran.com/baobabul-romanesc-de-la-penele-la-pelinel/

  antoneseiliviu.wordpress.com/2017/12/07/dorin-tudoran-o-haimana-fosforescenta-neamtu-nostru-de-sigmaringen/

  Dar si contraopinentul lui din aceea seara, Bucurenci, tot un smecheras din acelasi aluat. S-au gasit intre ei, rau pentru asta din urma, ca primu-i mai versat ca el.

 139. andreea

  De unde ai scos-o, că pot adopta copii, Cătălin?? Pot pe dracu.

 140. andreea

  De abia lucrează la el acum.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22752024-document-exclusiv-parteneriatele-civile-vor-ncheia-notarului-cuplurile-formate-din-parteneri-acela-sex-nu-pot-adopta-copii-mpreun-sau-separat-textul-integral-proiectului-lege-privind-parteneriatul-civ.htm

  ”6. Partenerii din parteneriatul civil între persoane de același sex nu au dreptul la adopție, împreună sau separat.”
  Sper să rămînă așa.

 141. andreea

  Tot mai des citesc povești din astea.
  Prin Canada și America au ditamai Universitățile care se ocupă numai cu așa ceva. ”Studii de gen”. Bani cu lopata, ca să sucească mințile.

  Lorena Craia: ˝A fost o propagandă mizerabilă de ambele părți, de la Patriarh la Remus Cernea. Am ajuns să spun că în colțul acesta de lume, numit România, sănătatea mentală este mai protejată decât în alte părți ale lumii, unde liberalismul a atins cote ridicole ale absurdului, unde un nou model de tiranie psihologică se dorește a fi instaurat. Să vă dau un exemplu: în Universitatea din Toronto, un profesor a prezentat o fotografie cu un bărbat caucazian, 1.90, care se identifica cu o fetiță de 5 ani de culoare neagră. Studenții au fost întrebați cum comentează. A fost liniște totală. Liniștea minții. Cineva și-a făcut curaj și a zis că nu poate exprima opinia, de teamă să nu ofenseze pe cineva prin faptul că exprimă realitatea.
  Generațiile acestea, din care fac și eu parte, încă mai cunosc sănătatea mentală. Încă mai avem dreptul de a nu distorsiona realitatea, încă mai avem conștiința de a spune că roșul e roșu și floarea e floare. S-a ajuns în situația în care dezbatem ideea că diferențierea binară de cromozomi XX și XY este o teorie a conspirației și că știința este relativă.
  Metaforele sunt luate ad litteram. Mai ales când vorbim de religie, biblie și biserici. De cealaltă parte, se pune sub semnul întrebării conceptul de însăși realitate. Pot fi de acord cu ambele tabere, în special cu a doua, în care realitatea și știința și bilogia nu mai fac obiectul obiectivității, atât timp cât iau în considerare faptul că nu mai vorbim de Planeta Pământ și de realitatea aceasta care interacționează tangențial cu realitatea interlocutorului.
  Încă suntem bine.˝

 142. Angela

  Sminteală periculoasă. Ni se propun și bagă pe gât numai modele monstruoase, din toate părțile. Și nu-mi pot explica până la capăt de ce e așa. Aș bombăni ceva despre Armaghedon, dar n-am destulă educație/cultură religioasă, așa că nu mă bag. Așa că rămân în ceața mea, constat fenomenul, mă îngrozesc mai mult pentru că nu pricep de ce și cum se ajunge la așa ceva, dar și de faptul că s-ar putea să fiu silită să trăiesc într-o lume complet pocită față de tot ce știu, simt și cred eu.

 143. andreea

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-5427565/Drag-Queen-read-stories-tolerance-children.html

  ”One mother said: ‘Lots of parents at the school are not happy about it but the headmaster says there’s no negotiation. He said if we don’t like it we should take our kids out of school on an unauthorised absence.”

  https://www.google.com/search?q=drag+queen+in+kindergartens&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi14O7gvYDeAhUP66QKHQOAAa4Q_AUIDigB&biw=1903&bih=933#imgrc=_

  Să-mi explice și mie cineva cum s-a ajuns la asta. 😦

  Da, da, știu, n-are nicio legătură cu toleranța societății față de homosexuali. Absolut niciuna.

 144. Angela

  N-o să-ți explice nimeni inexplicabilul. Nu cred neapărat că e o conspirație mondială întru distrugerea speciei, nici că e doar o sminteală – e greu de crezut că o deraiere din asta ar putea fi susținută politic, dar totuși se pare că este. E ceva din toate astea și probabil și altceva. De unde pornește? Cui folosește? Nu e cam mult ca în numele toleranței să bagi copiilor pe gât acele caricaturi de prost gust care oripilează în primul rând orice simț estetic?

 145. Angela

  E o formă de terorism, până la urmă. M-ai taxat tu cu „Da, da, știu, n-are nicio legătură cu toleranța societății față de homosexuali. Absolut niciuna.”. Legătură o fi având, dar nu ăsta e elementul dominant. Nici măcar nu cred că acele caricaturi abominabile îi reprezintă pe toți homosexualii, dimpotrivă, le face un deserviciu, fiindcă lumea îi va detesta și mai mult. E cumva ca și cum cei șapte violatori din Vaslui ar reprezenta tot Vasluiul, sau Râmaru, pe toți bărbații caucazieni, heterosexuali, studenți la medicină veterinară. Ce am văzut în linkurile tale sunt niște excrescențe maligne ale unui fenomen care există dintotdeauna și pe care societatea ar trebui să-l gestioneze decent. Dar nu poate. Ori culpabilizează, demonizează, izolează și pedepsește subiecții, ori ți-i bagă pe gât în diverse moduri – insidios, manipulator, ostentativ, amenințător. Se pare că altfel nu merge, omenirea alege numai soluțiile extreme.

 146. Angela

  Între timp, Dragnea pârjolește ogoarele și otrăvește fântânile, demolează tot ce mai e în picioare în țara asta. Poate va pieri, dar cu noi de gât. Nici această nebunie nu mai poate fi oprită. Amin!

 147. andreea

  Nu te-am taxat pe tine. 😦 Toți oamenii cumsecade gîndesc ca tine. Ce se dorește acum e acceptabil (căsătoria homosexualilor), e uman, e drept; grozăvia din grădinițele și școlile alea nu e. Și eu am gîndit așa. Dar granița se mută încetișor. Părinții din poze au sfîrșit prin a accepta inacceptabilul. Cineva i-a pisat la cap pînă au ajuns să accepte și chiar să fie încîntați. De asta mi-e teamă. Și atunci îmi iau un avans, stabilindu-mi singură granița aceptabilului și ținîndu-mă cît pot de ea. Nu, nu e bine ca un copil să fie crescut de homosexuali. Nu e bine să li se picure copiilor în cap că poți fi ce vrei, băiat sau fată.
  Sînt tot felul de teorii despre asta, despre acceptarea treptată, pe nesimțite, și nu e vorba întotdeauna despre toleranță ci mai mult despre puterea ideologiilor și despre prostie.

  Ce cred eu e că tendința anormalilor este de a-i transforma pe cei normali pentru a-i face asemenea lor. Pentru că ei sînt nefericiți în anormalitatea lor și-și imaginează că ce contează e cantitatea. Că dacă vor fi mai mulți (toți?) ca ei vor fi în sfîrșit fericiți. Știu, e trist, dar asta e explicația lui ”poți fi ce vrei” susurat copiilor.

  Dar da, pînă să ajungem acolo e posibil să ne omoare dragnea. 😦

 148. cătălin

  Andreea: asa stiam, ca si persoanele singure pot adopta copii acum:

  http://www.copii.ro/activitate/adoptie/intrebari-si-raspunsuri-pentru-adoptatori/

  „Nu, nu e bine ca un copil să fie crescut de homosexuali. Nu e bine să li se picure copiilor în cap că poți fi ce vrei, băiat sau fată.”
  Stiu, si iti inteleg reactia cu privire la referendum. Si nici nu te-am contrazis vreodata cu privire la chestiile astea (care ma sperie).

  Tre’ sa plec, n-am auzit ceasul sunind, te „supar” cu unele raspunsuri mai incolo.

 149. Angela

  Andreea, explicația ta e excelentă, subscriu în totalitate. După mintea și sufletul meu, este foarte credibilă, poate singura. Ceea ce-mi rămâne neclar e care-s resorturile „normalilor” care-i susțin. Ei ce au de câștigat din asta? Și nu mă refer la normalii de rând, așa ca mine, care pot zice „săracii, îs și ei oameni”,* ci la ong-iștii turbați și la politicienii cu putere de normare și decizie. Că ăia o fac cu un scop foarte precis și pragmatic, bănuiesc. Dar care?
  * am zis așa pentru că, în totală opoziție cu caricaturile sinistre sau penibile pe care le-am văzut mai sus sau la parade, gay-ii pe care-i cunosc sau de care știu eu sunt oameni decenți, excelenți în profesiile lor,agreabili, culți, care arată fix ca restul lumii decente, aflați în relații stabile de mulți ani și care n-au nimic ostentativ în înfățișare, care nu defilează, nu revendică, nu acuză. Trăiesc discret și dacă nu le-ai cunoaște orientarea, nici n-ai bănui-o. La ei mă gândesc automat când vine vorba de drepturi civile care le-ar face viața mai ușoară, nu la descreierații carnavalesc-grotești care cred eu că nici nu-s majoritari în rândul minorității lor, doar foarte-foarte stridenți. Și folosiți?..De ce?

 150. andreea

  Angela, pentru că așa e stînga. Demolatoare, destructurantă. Dușmanii cei mai mari fiind religia și familia. Acum 100 de ani i-a folosit pe săraci (urmărind, cică, egalitatea economică), acum a găsit altă marotă. Alt tip de egalitate de susținut. Și oamenii obișnuiți se prind în horă, pentru că oamenilor le place să se simtă ”buni și toleranți”. Degeaba vine un homosexual și zice ”auzi, eu nu vreau să mă căsătoresc și nici copii nu cred că vreau, mai degrabă aș vrea să fiu lăsat în pace”, că vine activistul și țipă ”ba vrei! ba vrea! și uite, nu e lăsat! ce nedreptate cruntă!!” și-și smulge părul din cap. Și oamenii încep să-l creadă.
  Apoi, la un etaj mai sus, sînt cei cu banii. Asociații, fundații, ong-uri. Sînt bani gîrlă pentru convingerea tuturor. Prost să fii să nu-i iei, nu? Și dacă tot îi iei, nu mai bine crezi că lupți pentru o cauză nobilă? Ai și tu un scop în viață.
  Dar în capul tuturor lucrurilor nu știu cine e. Probabil însuși Diavolul. 😦

  Cătălin, pe ăștia de vor să adopte îi freacă de-i înnebunesc. Tu crezi că dacă ar scăpa informația că Gheorghe e gay i-ar da cineva un copil?? A, că o ține pentru el, pitită bine și reușește să-i păcălească pe ăia, asta e altceva… Cel puțin pînă azi. Ce-o fi de-acum, nu mai știm.

 151. Angela

  Îngrozitor. O să am coșmaruri. Nici n-am putut rezista să citesc tot.

 152. rich guy

  @ Angela

  Ma gandeam asa, la ce scriesesi ieri dimineata, la chestia ca suntem predispusi sa aruncam toata supa pentru o musca cazuta-n ea, ca ajunge sa ne displaca o trasatura la cineva, ca repede sentinta noastra in privinta aceluia si cade nimicitoare per ansamblu, ba mai mult, si constienti de faptul ca pana si acea impresie poa’ sa nu fie deloc una staruitoare, ci una fugitiva pe care probabil foarte curand o vom si abandona pe nesimtite si cu seninatate. Dar judecata i-am tras-o ! Cand ne vine insa si noua randul ne consideram chiar foarte indreptatiti in revolta noastra s-o vedem stramta, brutala sau in necunostinta de cauza. Ai dreptate, cam asa e sau nu cam, ci asa e, doar ca am ajuns la concluzia ca tu ceri imposibilul, munca lui Dumnezeu. Sa judecam zici si tu, dar macar s-o facem drept, avand habar de persoana in cauza, ok, doar ca asta implica s-o si cunosti in sau mai in profunzime, iar in profunzime sa zica careva cu mana pe inima ca a reusit sa cunoasca la viata asta mai mult de doi, trei. Asta e, draga Angela, suntem si ramanem niste labili, niste flusturatici incurabili, in care nu poti sa-ti pui baza. 🙂

  P.S. Si apoi mai e ceva, depinde acum si care trasatura ti-a displacut. Daca la respectivul sau respectiva ti s-a parut ca manifesta o fire (prea sau foarte) revendicativa, nu stiu, da’ pe mine spiritele astea ma enerveaza instant, poa’ sa fie ele de orice orientare vor ele (si de regula sunt hetero), ca nu in asta e problema.

 153. Angela

  Da, îmi displac și mie ultrarevendicativii, eternele victime care cred că societatea le e mereu datoare pentru ceva. Și nu e vorba numai de minoritarii de orice fel, ci în general de oamenii care obțin întotdeauna ce vor, în familie, la job sau între prieteni, folosindu-se de agasarea pe care o produc cu insistența revendicării, de multe ori nejustificată, chiar absurdă. Dar atâta pisează, încât le dai ce vor numai ca să nu-i mai auzi. Și atunci, imediat, vor începe să ceară altceva, să se vaiete pentru altceva. Asta fiind structura psihică și „arma” cu care e dotat individul ca să-și atingă scopul. Alt tip de oameni aruncă în luptă altceva ca să-și asigure un loc mai bun în lumea asta. Competență, inventivitate, curaj, tenacitate în sensul bun. Alții, șmecherie, minciună, ticăloșie. Fiecare cu ce are, la nivel de individ. La nivel de minoritate e cumva altfel, indiferent de tipul de minoritate – sexuală, etnică, rasială, religioasă etc. Fiind grup și având interese de grup, va folosi câte ceva din toate metodele individului, plus altele, specifice. Asta încerc să pricep cât de cât, așa cum pot eu și citind specialiști în domeniu, cât de cinstit este, evident deranjanți fiind ei pentru restul lumii, să-i stârpești sau să-i cultivi. Se pare că tertium non datur, compromis nu încape aici, fiindcă și majoritarul e om și vrea ca lumea să fie cum îi place lui, fără rabat. Cum facem? Toleranța ar putea fi un răspuns, dar ca orice, și ea are limitele ei. Cine le stabilește? Cine decide până unde e tolerabil ceva și de unde devine intolerabil? Fix nimeni, că n-avem cum, obiectiv. Așa că, până la urmă, oricât de urât ar suna, e un fel de „care pe care”.

 154. rich guy

  Pai a ajuns un „care pe care” cred eu, pentru ca ti se impune toleranta cu bata. Nu zice nimeni ca progresul nu-i necesar, sa ramanem cumva niste salbatici mai bine, doar ca de regula e mai lent de felul lui, o accelerare artficiala, nefireasca, in acest sens, poate sa produca si efectul advers, intoleranta. Ce-i aia „Fii tolerant !” sau care-i diferenta fata de „Fii un bun crestin !” al evului mediu ca altfel te arunc in inchisoare ??? Cum Dumnezeu ? Adica iti torni sau torni cuiva peste noapte notiuni cu palnia in cap ? Iti bagi sau bagi in cineva un suflet de azi pe maine ? Bine, nu tin sa reiau agasant tema corectidunii politice, dar eu totusi spre ea as arata cu dejtu’. O resimti ca pe o impilare, sa mor io, chiar daca intentiile sunt sau au fost initial bune din toate partile. Si ca veni vorba de progres, uite, eu care am sau, ma rog, am avut destul de multi amici de orientare homo, pot sa spun ca totusi e unul chiar apreciabil fata de anii ’90 sau 2000. Mai, aia traiau haituiti de opinia publica cum traiam noi haituiti si tracasati de securitate. Nu era ca admonestarile fizice s-ar fi petrecut foarte des, cum nici securitatea nu ridica oameni zilnic, dar faptul ca asta s-ar fi putut petrece oricand ii facea sa se simta pe buna dreptate vanati, terorizati. De asta si zic, hai mai bine s-o incheiam pe asta, s-o vedem de-a binelea istorie si dupa aia, cand o fi si-o parte si alta mai coapta la minte, in fapt zic, nu declarativo-ipocrit, sa vedem ce altceva mai e posibil.

 155. Angela

  Bine. Doar că am îndoieli cu privire la „coptul la minte”. Impresia mea e că până la un moment dat, omenirea s-a copt la minte cât de cât, s-a progresat mult. După care s-a răscopt mintea aia și acuma putrezește de prea mult bine.Că schismele-s departe de a se netezi, dimpotrivă, se adâncesc și apar în tot mai multe domenii. Urcăm, urcăm, atingem un vârf și după aia ne prăvălim în râpă. O fi o legitate istorică, socială, biologică, divină, cine știe?

 156. Angela

  Vezi, pare că tot ce s-a străduit omenirea să creeze, să dezvolte sau să elibereze e contaminat ca de un fel de mucegai care alterează tot. Libertatea devine libertinaj, toleranța devine autodistrugere, hipertehnologia, altminteri utilă și minunată, prostește, că nu mai știe omul nici să se șteargă la cur neasistat, descoperirile în medicină nasc monștri de mad scientiști care fac ce fac ăia care ajută bărbații trans să nască, și altele, la fel de aberante, farmacologia, cu leacurile ei care ne-ar putea ține pe toți sănătoși a devenit cea mai cinică afacere, libertatea credinței religioase a născut, pe de o parte, o incredibilă habotnicie de tip inchizitorial și pe de aialaltă, un nivel oribil de blasfemie, insultă și batjocură…ce să mai zic, că or mai fi, astea-mi trec prin minte acum. Chiar simt că suntem din ce în ce mai proști, mai răi și mai prizonieri. Ce-i drept, avem un confort material de nevisat în tinerețea mea. Dar tot el ne face diabetici, cardiaci, obezi, depresivi…No, așa mi se pare mie astăzi lumea.

 157. cătălin

  Nu stiu ce sa zic de drag queen in scoli, articolul ala arata doar un fragment. De exemplu, as vrea sa stiu daca scolile invita si alti oameni sa le vorbeasca elevilor. Si nici macar nu stiu ce inseamna drag queen. E un barbat care se deghizeaza in femeie pentru spectacol? Exista drag queen care au orientare sexuala normala? Pina la urma, s-ar putea sa nu fie ceva rau ca o astfel de persoana s-a dus prin scoli. Iar Daily Mail e un cunoscut tabloid britanic, cu o contributie deosebita in raspindirea de prostii cu privire la UE.

  Nu pot citi pina la capat chestia cu animalu’ care a nascut. Da, e oribil, cred ca ar trebui sa existe limite in medicina cu privire la ce e permis si ce nu.

 158. Angela

  Cică n-ar fi adevărat. Aseară eram atât de oripilată, că l-am sunat pe fiu-meu să-i zic și lui. Cu el nu merge așa ușor. A zis că el n-a auzit de așa ceva, m-a întrebat dacă-s sigură că nu-i fake și a zis că o să sape. Și ăsta când sapă….Azi mi-a spus că e o poveste, că nu s-a consemnat nicio naștere de felul ăsta, că specialiștii spun că teoretic e posibil, dar că, deocamdată, o sarcină din asta ar fi letală pentru purtător. Deocamdată. No, eu informațiile astea le am, așa că nu știu ce să mai cred. De fapt nu prea mai cred nimic din media, doar pe Busu de la protv când zice vremea.

 159. Angela

  Adică e imposibil, deocamdată, dacă ești născut bărbat. Dar Evan ăsta a fost la naștere femeie, s-a făcut bărbat și apoi a vrut să nască. Așa ar mai merge.Atribute fizice de femeie tot avea, chiar dacă „se simțea” bărbat. Și dacă a ales să fie bărbat, de ce să țină morțiș să nască? Înseamnă că tot femeia din el a manifestat dorința asta, așa că totul e aiurea, și dubios, și scârbos. A gestat și născut Evan-femeia, nu Evan-bărbatul. De băgat la balamuc cu toții.

 160. cătălin

  Da, creatura s-a nascut femeie, apoi s-a trezit ca vrea altceva, asa ca injectii cu testosteron la greu. Nu mai citesc o data povestea, ca-mi vine sa vars. Ma intreb totusi de ce injectiile cu testosteron sint OK pentru astia, dar is interzise pentru culturisti?

 161. Angela

  Culturiștii se presupune că intră în competiție cu alții, și să nu fie favorizați. Ăștialalți probabil îs în competiție cu Dumnezeu și nu se pune.

 162. cătălin

  Nu doar pentru competitie, injectiile cu testosteron intra in categoria steroizilor, si sint ilegale fara o reteta medicala. Iar motive ca „vreau sa ma fac cit un taur” nu sint acceptate de medici (in teorie).

 163. Angela

  Na, dădui și peste asta, chiar întâmplător, că mă hotărâsem să-mi șterg din cap problema și fie ce o fi. Dacă autorităților le ajunge să declari că ești bărbat sau femeie ca să te considere ca atare, chiar și-a pierdut lumea mințile de tot.
  https://www.thetimes.co.uk/article/rapist-karen-white-in-women-s-jail-was-trans-faker-lbcwjp8jc

 164. cătălin

  Probabil aia din politie care au luat contact cu respectiva creatura is toti homosexuali si nu stiu cum arata femeile. Ce sa zic, e un val de prostie si corectitudine politica prost inteleasa, dar asta nu ma va face sa fiu impotriva unor drepturi.

  Nu cunosc nici unul pe invers.

 165. Angela

  Iar v-ați dat la fund. Mie acuma mi s-a pus pata pe feminism. Cineva a distribuit o postare a unei doamne care ține un curs de „Teorii politice feministe”. Am avut răbdare și am citit cursul introductiv. Douăzecișicinci(25) de pagini. Se numește „De ce este nevoie de feminism”. Am înțeles că-s mai oprimată decât cei mai chinuiți sclavi, mai prigonită decât ereticii pe vremea inchiziției, tratată mai rău decât un animal de povară, mai disprețuită ca ultimul gunoi și obligată să mă reproduc non-stop. Cum dracu am supraviețuit 65 de ani?

 166. rich guy

  @ Angela

  Ca sa fi fost mare natie imperialista trebuia sa indeplinesti doua conditii. 1) Sa fii tehnic mai avansat, fireste si 2) Sa ai iesire la ocean. Pe amandoua le-au indeplinit doar Anglia, Franta, Spania, Portugalia, Olanda, Belgia si tarziu in istorie si Germania. Suedia spre ex. n-a reusit sa treaca vreodata cu succes de blocada englezilor spre bogatiile din Lumea Noua. Si desigur sa nu uitam Rusia, doar ca ea n-a jucat vreodata un prim rol in exploatarea natiilor africane si asiatice. Ei, bine, daca ai ghinionul sa te fi nascut alb in zilele noastre, pentru astea 6 – 7 natii esti considerat asupritorul generic. Degeaba ii explici tu unui negru, uite, mai sunt alte 30 de natii de caucazieni peste astea sapte si sa fi vrut ele sa va exploateze, n-au fost ele niciodata pe atata de smechere (n.b. isprava noastra cea mai mare fiind c-am ajuns si noi pentru cateva zile in Budapesta …) si prin urmare terminati-va cu discursurile astea panafricane de asupriti, nu, nu, pentru ei si numai pentru similitudinea de pigment esti raul suprem si lor dator. A nu se intelege cumva ca le dispretuiesc suferinta indurata, am fost si noi beliti in istorie, totusi nici pe departe ca ei si cu siguranta nu pe criteriul rasial, a se intelege doar ca nu toate natiile albe sunt la fel de vinovate si implicit lor datoare.
  Zic si de femei dupa ce ma-ntorc de la cumparaturi …

 167. rich guy

  „… și obligată să mă reproduc non-stop.”

  Parca ajunseseram putin mai sus la concluzia ca un barbat care se reproduce este o abominatie. Spune-mi, scrie in text si de catre cine ? Ca nu se intelege daca de soarta, natura sau de barbati. Si daca de ultimii, in ce fel ?
  Apoi m-ar mai interesa un aspect. Femeia reproduce numai barbati sau si femei, adica pe sine ?

 168. cătălin

  Nu stiu ce sa zic, ca m-am saturat de poponari, Dragnea ori Tudorel. Cortina de fier s-a refacut, Polonia, Ungaria, Slovacia, si – fiindca Europa trebuia sa aiba si o gaura de cur – Romania. Macar celelalte tari au reusit sa-si modernizeze economia, noi …

  S-au umplut universitatile de cursuri de taiat frunza la ciini. Timpu’ trece, leafa merge, statu’ arunca banu’.

  Mi-a placut chestia asta (nu stiu sa pun subtitrarea automat, se poate alege de la butoane):

 169. Angela

  @rich guy,
  regimul patriarhal, desigur, e vinovat. Eu nu zic că autoarea n-are deloc dreptate, multe aspecte îs chiar așa cum le prezintă ea – e documentată, e prof univ, totuși și se vede că a luat treaba în foarte serios. Doar că majoritatea referințelor sunt la perioade foarte vechi sau la culturi foarte diferite de a noastră. Ceva mi se pare totuși forțat, și anume incriminarea „rolurilor”. Și feministele, și LGBT sunt înverșunați pe „rolurile” lor bazate pe gen. Așa își începe cursul:
  „Vă propun ca, indiferent de sexul cu care ne-am născut, să ne imaginăm o lume în care, pentru că suntem femei, ni se pot întâmpla lucruri care nu ar fi putut avea loc, sau ar fi avut o probabilitate mult mai mică să se
  petreacă dacă ne năşteam bărbaţi. Desigur şi reciproca este valabilă: bărbat fiind, ţi se întâmplă lucruri care nu i se întâmplă unei femei sau nu la fel de mult (războiul, conducerea, responsabilităţile sociale, violenţa, competiţia publică ş.a).
  Societăţile sunt astfel configurate încât ele sunt în diferite grade, societăţi patriarhale.
  Deşi unele experienţe dintre cele de mai jos ar putea să ne fie complet străine în plan individual, ele nu sunt străine încă multor femei
  contemporane nouă.
  Argumentul suprem pentru acest fel de organizare patriarhală a lumii îl reprezintă diferențele biologice, anume, experiențele naturale specifice ale femeilor: Sarcina, Avortul, Nasterea, Leuzia, Alaptarea,Ciclul menstrual
  Ele sunt intrepretate ca o sursă de apropiere mai mare a femeilor de natură (ceea ce poate să fie un avantaj existențial), în dauna îndepărtării lor de spirit și cultură (ceea ce conduce la misoginism, sexism
  și patriarhat)”
  Asta zice ea. Aș putea pune în discuție fiecare afirmație, dar nu am chef, mă plictisește și nu mă privește. Nu m-am simțit niciodată foarte oprimată din cauza faptului că-s femeie, nu m-au mutilat genital, nu m-au măritat cu forța, am avut acces la școală la orice nivel, aș putut să mă fac macaragiu dacă așa aș fi dorit, puteam să nu fac copil, dar l-am făcut pentru că am dorit eu și mă bucur că am putut, În lumea în care am crescut și trăiesc, n-am suferit social din cauza condiției mele biologice. Așa că să mă lase. tot respectul pentru înaintașele care au luptat pe bune pentru statutul meu de acum, dar feministele de astăzi n-au decât să lupte cu relele din culturile care chiar oprimă femeile. Dar alea, bietele, nu se duc la cursurile ei. Rămâne să împuie capul femeilor de aici cu probleme pe care nu prea le au.

 170. Angela

  O scroafă deraiată mintal, judecătoarea aia. Probabil urăște copiii și are fantezii cu copii chinuiți. De preferință fetițe. Nu știu ce prevăd codurile la fapte din astea, mă duc să mă uit. M-am uitat. Pentru pedofilie e închisoare între 3 și 10 ani. Probabil judecătoarea a considerat că pedofilia combinată cu incestul și violul e mai puțin gravă și i-a dat cu suspendare, ba l-a mai și trimis pe monstrul ăla să lucreze între copii. Recompensă.

 171. andreea

  mie îmi place să fiu femeie.
  dar nu mai avem voie să spunem nici asta, pentru că se presupune că nu le înțelegem pe suratele oprimate.
  mai mult, sînt o catastrofă nevrozată și plîngăcioasă, cîteva zile pe lună. (vai, ce am zis! nu e adevărat! nu e! valurile e hormoni nu au nicio importanță!!)

  din nou, iarăși și încă o dată spun: e vremea în care adevărurile simple nu mai sînt acceptate.
  Sabina mi-a arătat filmul ăsta, rîzînd. din păcate e mai aproape de realitate decît mi-aș dori, dar e bine că se face mișto. e chiar nemaipomenit.

 172. Angela

  Păi sigur că n-avem voie. Activistele astea trebuie musai să te convingă că ești nefericită fără să știi. Baba trebuie ajutată să treacă strada, cu sau fără voia ei. Ce dacă n-are nicio treabă pe partea aialaltă? Are, dar nu știe, pentru că e proastă și trebuie luminată. Și iată cum am ajuns la concluzia că primele care consideră femeile inferioare și proaste sunt tocmai feministele. Sau își închipuie că toate femeile sunt niște amazoane înăbușite din fașă și că în orice Saftă zace o Hypatie care trebuie eliberată de tirania lui Gheorghe al ei. Dacă ar fi să vorbim de patriarhat în vremea noastră și în lumea noastră, da, e o problemă la bietele țigănci. De când Mândra și cu mine ne-am apropiat – încet, prudent, cu pași mici, că (nici ei) n-au încredere în noi, am descoperit o lume paralelă și uimitoare, la 50 m de casa mea. Pentru emanciparea Mândrelor aș lupta și eu, pentru că e nasol de tot statutul lor în lumea lor și nu au nicio șansă să-l schimbe. Cu foarte-foarte puține excepții.

 173. rich guy

  @ Angela

  Pe multi ii prinzi in diferite ipostaze mai umilitoare ale vietii si ti se face mila. Ti se pare un sentiment pe atat de firesc (si este unul !) incat gandesti ca asta ar fi normalul pentru toata lumea, spunandu-ti totodata ca atunci cand la randu-ti vei gresi lumea se va purta mai pasuitoare si cu tine. Numai ca nu-i deloc asa, omul e mult mai profitor, mai rar unul sa nu interpreteze compasiunea, bunatatea sau generoritatea ca pe o forma de slabiciune. Maine daca tiganca aia sau oricare plod de-a lor n-are nici un chef sa se puna la coada in alimentara si tu ii zici ceva, sa vezi tu ce te ameninta imediat cu barbat’su, violenta ramane in lumea lor (si nu numai) principalul atuu, chiar daca ocazional si intr-o forma mult mai menajatoare au si ele parte de ea. Crede-ma ca am intalnit destule femei cu care barbatii lor se purtau atat de execrabil, de te gandeai ca n-ai fi stare de umilinta lor, ca apoi sa le vezi in restul timpului extrem de aoigante cu lumea, chiar de neimaginat cand jucau ele joculete de putere mult mai aiurea cu altii ….
  De ce crezi ca nu pleaca cainele de la macelarie ?

 174. rich guy

  @ Andreea

  Filmul e chiar didactic pentru cine are nevoie de el.

 175. cătălin

  Da, e bine ca se face misto, s-ar putea ca in curind asta sa nu mai fie posibil – glumele sint cel mai mare dusman al prostilor. Stiam de filmuletul ala, parca mai are unele.

  Angela, Tolo scrie pe blogul lui ca nepedepsirea pedofililor pare a fi regula in Romania. Da si cifre. Oricum, 3 – 10 ani e o pedeapsa mult prea mica, toti ies dupa jumatate din pedeapsa, mai primesc si bonusuri pentru conditii grele. Apropo, le da Toader si bani? Poate ii si angajeaza, sa conteze timpul petrecut in puscarie drept vechime in munca?

 176. andreea

  Cătălin, cum nu vezi tu legătura între tot felul de lucruri…

 177. cătălin

  Oi fi mic, nu vad nimic. Dar la ce te referi?

 178. andreea

  Ideologiile care ni se bagă pe gît cu forța, toată tevatura cu acceptarea inacceptabilului, pas cu pas, dileala corectitudinii politice exprimată în zeci de feluri…

 179. Angela

  N-o să țină cât lumea, dar habar n-am cum și când se va sfârși dileala. Poate n-o să apuc eu, dar sper că nu ține mult. Chassez le naturel, il revient au galop. Probabil ăsta-i sacrificiul nostru, așa cum cei dinainte au avut parte de războaie, molime și foamete. E tot mai rău, mai aberant și mai toxic. Ieri am avut un mic răgaz să povestesc cu fiu-meu, ca pe vremuri. Am povestit despre feminism. E mult mai documentat decât mine. Nu știam că s-a ajuns așa departe. Îmi zicea de o faimoasă feministă, am uitat cum îi zice, o să-l mai întreb, care pretinde că nașterea unui copil de sex masculin trebuie considerată viol, întrucât un penis trece prin vaginul femeii fără voia ei.

 180. rich guy

  @ Andreea

  Pe mine ma surprinde mereu cum unii vad nu’s ce gradatie de bine sau rau intr-o tara din care scapa cine poate, intr-una nevrozata de saracie. Iar cat priveste frecusul social (adica mobbingul, remarcati, va rog, ca stiu si eu termeni !), romanilor nici nu stiu daca le trebuie anume motive, reusesc ei sa se ia la harta din orice. La noi, Andreea, cred ca-i mai degraba doar o invazie penibila de „empatici”.

 181. Angela

  Da, devalorizăm și empatia, la gunoi cu ea, fiindcă poate fi fățarnică, superficială, histrionică, trendy. Și atunci aia adevărată e înecată și ea în căcatul ridiculizării, cu toptanul, ca toate valorile care pier sufocate de excesul de spoială. Săracii nu-s nevrotici. Se resemnează până la legumificare, se chinuie să supraviețuiască ori se dedau la delincvență, n-au vreme de nevroze. Nevrozarea vine de la altceva.

 182. rich guy

  Ba cred ca principala cauza de la care multe pornesc e saracia. Lumea daca ar avea bani s-ar deda altor preocupari.

 183. Angela

  „Lumea dacă ar avea bani” e foarte vag spus. Câți bani crezi că le-ar fi de ajuns oamenilor, ca să nu mai fie nevrotici? Multe, multe rele pornesc de la sărăcie. Dar mai sunt și altele care n-au legătură cu ea.
  Și ca să-ți răspund la o chestiune ridicată mai sus, da, am văzut și eu oameni expuși acasă la umilințe de neimaginat, aroganți și agresivi în lume. În egală măsură, femei și bărbați. Ca să citez numai din clasici, un prototip e Domnul Vucea.
  „Atunci vocea cocoanei se ascuti si se ridica sus de tot:
  – Ajunge? ai?… E destul? ai?… Cand zic eu ca n-ajunge si nu e dastul?..si, dupe tipat, se auzi „jart, jart, trosc, pleosc”. Iar Domnul Vucea, dupa fiece trosnet, zicea repede:
  – Ce faci, Bibiloi? Stai, Bibiloi! Nu da, Bibiloi! Cumpar, Bibiloi!Cobori treptele pridvorului cu fata rosie ca racul.Ce minune! Ce bucurie pe mine! Eu socotisem ca numai el da altora „cinci dintr-o data si oprit”. Strasnice „cinci” mancase Domnul Vucea!Lesinasem de ras. Prietenul meu zicea necontenit:
  – Ce faci, Bibiloi?… Stai, Bibiloi!… Nu da, Bibiloi!… Cumpar, Bibiloi!…Abia ma potolii. imi stersei ochii de lacrami si intrebai pe prietenul meu:
  – Cum se poate?… Cucoana sa bata pe Domnul Vucea?…El imi raspunse cu un aer siret:
  – il bate. Cu a de astazi, eu stiu de patru ori. il bate. Ea e mai mica si el e prea mare. Ea e tanara si el batran…Nu pricepui nimic. Mai mici ce eram noi, mai tineri ce eram, si tot el ne batea pe noi…si frecand curelele:
  – Dumnezeu sa-i dea zile multe cocoanei, ca tot ea, pan-o muri, o sa fie mai mica ca dansul. ”

 184. cătălin

  Nu stiu, am spus de multe ori ca political corectnesu’ s-a transformat treptat intr-un fel de fascism. Dar, pe de alta parte, nu mi se pare drept sa te aperi de asa ceva incalcind drepturile unor minoritati.

 185. Angela

  N-ai cum altfel, pentru că gândirea critică a murit de ceva vreme. Iar la minoritari n-a funcționat niciodată, cel puțin în privința relației lor cu majoritatea. Dacă eu sunt minoritar(de orice fel, că-s negru, ungur, gay sau persoană cu dizabilități etc), îmi voi flutura cu ostentație particularitatea care face diferența, pretinzând în același timp ca majoritatea să se prefacă că ea nu există și să mă trateze egal. Ei, tratament egal înseamnă și că ți se pot întâmpla o mulțime de chestii neplăcute. Poți fi disponibilizat, refuzat la angajare, amendat, tratat prost de funcționari sictiriți, călcat pe bătătură în tramvai, pus să aștepți cu orele la doctor, pot să ți-o ia alții înainte la coadă, să fii agresat pe stradă sau băgat la bulău dacă ai comis ceva nasol. În rândul majoritarilor se întâmplă la tot pasul și asta e. Dar dacă i se întâmplă unui minoritar, invariabil va zbiera că i se întâmplă pentru că el e negru, ungur, gay etc și e discriminat. Minoritarul e victima eternă și majoritarul, eternul vinovat.

 186. rich guy

  @ Catalin

  Ba eu zic ca-i un motiv foarte intemeiat sa te gandesti mai chibzuit cui dai imunitate totala. Sau cel putin sa incepi sa privesti situatiile din ambele directii.

 187. cătălin

  „Feriti-va de evrei si de hotii de buzunare”…

  Rich, nu stiu de unde ai scos-o pe aia cu imunitatea.

 188. cătălin

  Mda, Tudorel a mai ars o copita intr-o justitie cazuta la pamint si care de-abia mai misca, marii borfasi vor avea procesele revizuite (ce daca sentintele sint definitive?), aia de la Venetia observa ca visul ordonantei 13, abuzul in serviciu, a fost de fapt dezincriminat, iar lumea si-a adus aminte de Colectiv (multumiri speciale lui Achimas-Cadariu, Vlad Voiculescu si Dacian Ciolos pentru ca n-au avut curajul sa schimbe nimic). Am sarit ceva? A, da, mareste Olguta salariile, hihi, ce bine e in Romania! Unde mai pui ca omosexualii aia nu se pot casatori, cine stie ce ne faceam daca aveau dreptul ala.

 189. Angela

  Iar începi…Sigur, Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș. Singurii oameni din politică în care mai poți avea un pic de încredere. Pune în spinarea lor tot rahatul adunat în treizeci de ani. că n-au făcut nimic în câteva luni, cu parlament ostil și cu absolut toate instituțiile infestate, de la portar la director, de la ultima primărie din ultimul sat până la vârf. Am mai avut discuția asta și nu mai vreau. M-am înfuriat groaznic însă, pentru că nu poate apărea o zare de „altceva” în politica asta mizerabilă fără să-i găsiți bube-n cap. De aia vom rămâne cu pesedeul pe veci, așteptând un arhanghel cu sabia de foc să ne scape. Deși îs convinsă că și ăluia i se va găsi vreo hibă. Tragem lespedea peste mormânt, că suntem gata îngropați, ce să mai așteptăm? Amin.

 190. cătălin

  Stiu ca tot sistemul e infestat de prosti, semi-analfabeti numiti acolo pe criterii politice. Dar, daca nu aveau de gind sa-i dea afara (ori nu puteau), de ce s-au mai apucat? Sa le dea unora posibilitatea sa spuna „vedeti ca si astia sint la fel? Nu mai bine votam pesedeu’, macar aia maresc salariile?” Ce a facut guvernul Ciolos pina la urma? Ce a ramas? Si apoi, Achimas-Cadariu, Curaj, Toba, Dancu.

 191. Angela

  Nu mai contează acum de ce s-au apucat. Probabil dacă nu se apucau, am fi avut mai repede ce avem acum, nenorocirea asta care nu mai poate fi oprită.. Mi-ai înșirat acolo niște miniștri. I-aș prefera acum în locul garniturii ăsteia odioase. Oricum ar fi fost ăia, adunătura de acum e și toxică, și o insultă la adresa tuturor cetățenilor, prin incompetența lor totală, analfabetismul și dobitocia lor. Mă simt profund jignită să fiu condusă-reprezentată de niște grohăitori tâmpiți și de niște țoape proaste, manipulate de un tâlhar nenorocit care a înnebunit și ne distruge pe toți ca să scape el și jefuitorii apropiați lui.

 192. cătălin

  Astea sint lighioanele care conduc totul, astia sint oamenii sistemului. Boii astia analfabeti decid daca un copil va avea sansa de a fi tratat in strainatate, in cazul in care – printr-o minune – burneii din tara spun ca-s depasiti de situatie. De aia m-a indispus rau atitudinea lui Ciolos: ce dracu’ sa faci cind tot aparatul e format din idiotii astia numiti politic? Repetenti cu doctorate, specialisti cu retard mental, savanti care nu-s in stare sa behaie cit de cit coerent, ca de vorbit romaneste nici nu le poti cere.

  Stiu ce zici. N-am fugit din tara pentru bani, am fugit de astia. De Ciorbea in primul rind, el o fost bomboana de pe coliva, el si sleahta lui de gunoaie din PNTCD. Apropo, spunea Radu pe fb ca poate tocmai Coposu a gresit, promovind cu naivitate oameni care n-ar fi avut ce cauta in partidul ala. Nu stiu.

 193. Angela

  S-a cam greșit atunci, nu știu dacă din naivitate. Pur și simplu un om demn și corect, cu principii solide, nu cred că-și poate imagina că alții pot fi chiar atât de ticăloși. N-au prea fost șanse oricum, jocurile au cam fost făcute dinainte și partidele alea vechi, infestate la greu, tocmai ca să fie compromise. De greșit, au greșit și ei, și încă mult. Un popor proaspăt ieșit din beznă, frig și foamete se aștepta doar la un trai mai bun și la libertate. Și s-au trezit cu obsesivul „restitutio in integrum” care i-a aruncat pe drumuri din locuințele în care stăteau de o viață, efectiv în stradă cu boarfe cu tot, disponibilizați, șomeri, fără perspective și fără șanse, cu magazinele pline și cu buzunarele goale. Și Convenția avea treabă să-și împartă funcțiile după faimosul „algoritm” – nu știu dacă-ți amintești, erai mic. Erau caraghioși de-a dreptul cu interminabilele discuții pe tema asta. N-au avut priză la oamenii simpli, i-au speriat și i-au aruncat fix în brațele caracatiței pesediste. Nu-l durea atât pe nea Vasile să fie pedepsiți torționarii lui Ticu Dumitrescu, fie-iertat și să-și recapete proprietățile niște moștenitori îndoielnici, cât să aibă de lucru, căldură acasă și lapte la copii. Și în loc de astea, s-a trezit șomer și fără rostul lui de-o viață – miner, siderurgist sau ce-o fi fost din tată-n fiu. Orice reformă are sacrificații ei, dar a noastră a fost inutilă. Au chinuit degeaba niște oameni și nici nu s-a rezolvat nimic, că țara a mers din rău în mai rău.

 194. Angela

  Acuma nu mai contează nimic. Revocarea lui Lazăr e bomboana pe colivă. Numai Dumnezeu mai rămâne nerevocat, deocamdată. Se lasă bezna și va dura mult, că nu e cale de întoarcere. Nu-i mai poate opri nimeni și nimic.

 195. cătălin

  Nu eram prea mic, in 96 – 97 am inteles ca Romania a ramas o tara comunista si ca, daca vreau altceva, ar trebui sa plec. Si repede, pina nu se ridica ursu’ de la rasarit sa-si ridice o alta cortina de fier in jurul birlogului.

  Pe Kovesi o revocat-o Iohannis, asa o spus pavianu’ la Bruxelles. PSD n-a avut nici un amestec, Toader nu face parte din nici un partid politic. Ei, dar de-abia au trecut doi ani de PSD, mai sint inca doi. Ce sa-i faci, sa se sature lumea sa-i voteze fie direct pe ei, fie pe iepurii pusi sa candideze la deruta (UDMR, ALDE, PNL).

 196. cătălin

  Arafat: „Sistemul RO-ALERT nu trimite mesaje înainte de cutremur, ci ulterior”.
  Ma gindesc sa scriu si eu o aplicatie de asta, sa trimita SMS-uri de genul „Va informam ca ati murit, o zi frumoasa!” Poate mi-o cumpara statul roman.

 197. Angela

  Nu-ți mai trece râca pe Arafat…A explicat frumos omul că o alertă de cutremur poate fi trimisă cu 20 de secunde înainte. Nici la case mai mari nu se știe cu prea mult timp înainte, sau nu destul ca să eviți un dezastru de mulțime panicată. Ce ai obține, înafară de isterie, panică și călcat în picioare? Abia ar fi mai rău. Ați găsit iar de ce să vă legați, să tot dați într-un om care măcar a făcut ceva pentru fututa asta de țară, în condițiile oferite de fututa asta de țară. A, da, trebuia să fie perfect. Că dacă nu-i, la zid cu el. Lasă că-s bune toate loazele de la conducere care nu fac absolut nimic. Alea măcar nu greșesc.

 198. cătălin

  Pai atunci de ce au mai cheltuit banii degeaba? Ca-s de la stat, nu, si oricum nu conteaza? S-ar putea sa gresesc, dar am impresia ca in Japonia trimit astfel de avertizari de seism – cum reactioneaza fiecare dupa aia e treaba lui.

 199. Angela

  De data asta nu dau dreptate celor care cârâie. La japonezi nu știu cum o fi, ce știu e că-s un popor disciplinat. Nu-i chiar așa, că după aia, fiecare cu treaba lui. Știi bine că la noi se calcă oamenii în picioare în situații din astea, ba mai îngreunează și intervențiile, că-s bezmetici și incapabili să respecte reguli. În 20 de secunde n-ai ce face, decât să-ți calci în picioare vecinul și să te duci dracului cu el cu tot și cu casa scărilor de la bloc. Și sistemul din capul locului n-a fost destinat alertei de cutremur, ci altor situații. Dar nimeni nu citește, nu ascultă, nu se documentează, numai sare cu gura. Așa m-am săturat de neamul meu superficial, atotștiutor și cârcotaș, că-mi vine să-mi iau lumea-n cap în sfântul an al Centenarului.

 200. cătălin

  Eu stiu doar ca „informatizarea” a fost prilej de acordare a nenumarate contracte pentru tot felul de „sisteme” care ori sint inutile, ori prost facute, ori nu functioneaza deloc. Partea buna e ca multi IT-isti din Romania isi cistiga salariile datorita banilor aruncati de stat pe rahaturile astea.

 201. Angela

  Aia-i drept, dar e altă discuție. Poate și asta cu avertizarea e inutilă, fiindcă românul nu ascultă de nimeni, el știe mai bine, lui să nu-i spună nimeni ce să facă, ce, îl crezi prost, fugi, domle, de aici, face bășcălie dacă nu ignoră și după aia, când dă de dracu, urlă ca din gură de șarpe că nimeni nu face nimiiiiiic, că așa și pe dincolo. Mai zic o dată, poate o să zic de două, trei. M-am săturat de neamul meu.

 202. cătălin

  Mda, cica ar fi costat 6 milioane de euro, un mizilic.

  Din cite am inteles coordonarea in cazul Colectivului a fost un dezastru, Smurdul n-a ajuns nici dupa jumatate de ora. A mai fost accidentul ala aviatic din Apuseni, unde supravietuitorii au fost gasiti de sateni, salvatorii fiind trimisi la dracu-n praznic pentru ca unii sefi n-au stiut sa citeasca niste coordonate. Cam are destule Arafat, nu crezi?

 203. Angela

  A naibii să fie schimbarea de oră. Nu pot să dorm, nu mai trece noaptea odată. Uite, nu-s eu avocatul lui Arafat, dar nici nu mi se pare drept să-l faci mereu țap ispășitor, că nu e singur, și nici dumnezeu. Colectiv, Apuseni versus cine știe câte intervenții reușite și câte mii de vieți salvate despre care nu știm nimic. Localizarea accidentului din Apuseni nu era treaba lui sau a SMURD-ului, ci a altei instituții. Dacă ar fi știut unde, s-ar fi dus. Cum ar fi să-mi fie mie rău acum și să chem ambulanța „undeva, la sud-vest de Cluj”? Cam în cât timp m-ar găsi? Ce i se poate reproșa e că s-a băgat în treaba asta la nivelul la care s-a băgat, deși e de mult timp în țară și putea să știe că aici nu poți face nimic ca lumea. Nu-ți poți alege oamenii, nu-i poți disciplina și nici nu-i poți da afară. Probabil e plin ISU, ca orice instituție, de trepăduși piloși și incompetenți intangibili. Într-o țară în care de treizeci de ani totul se năruie și nimănui nu-i pasă de nimic, în care nu poți face un podeț peste un șanț fără mită, scandal și deturnare de fonduri, omul ăsta a construit ceva. Nu-i drept să i se spargă toate oalele în cap.

 204. cătălin

  Cumplita prostie mai e si schimbarea asta de ora.

  Pai nu era vorba de SMURD, ci de inspectoratul pentru situatii de urgenta, al carui sef era (si este, si va mai fi) Arafat. Acelasi inspectorat care a avizat functionarea Colectivului. Ei, dar oricum, pentru accidentul ala din Apuseni ancheta oficiala a stabilit ca singurul vinovat a fost, bineinteles, mortu’.

  La Colectiv ambulantele private (care ar fi vrut sa ajute) au fost refuzate ferm de stimabilu’ Arafat. Si tot la Colectiv, cind sinistrul de Banicioiu spunea ca „avem de toate, conditiile din spitalele romanesti sint ca in Franta”, Arafat, linga el, tacea milc.

  Pai daca nu poti disciplina oamenii si nici nu-i poti da afara, atunci ce faci? Le acoperi prostiile cu renumele pe care ti l-ai cistigat prin munca?

 205. Angela

  Nu. Încerci să faci totuși atât cât poți într-un sistem mizerabil. Să faci totuși ceva e mai mult decât nimicul specific național. Sunt o mulțime de oameni faini în fututa asta de țară care fac lucruri bune în ciuda sistemului care nu numai că nu-i ajută, dar îi și sabotează. În toate domeniile. Dar de ei se râde că-s fraieri ori îs suspectați că-s plătiți de dușmani. De aia mi-e lehamite și scârbă de țara mea și de neamul meu copleșit de indisciplină, superficialitate, habotnicie, minciună, prostie, răutate, dar cu coada pe sus și fudul că-i român. Și nu mi-ar mai păsa, dar am copil și nepoată. Probabil au să plece și în momentul ăla îmi trag lespedea peste groapă și fie ce o fi.

 206. Angela

  Ca tot românul profitor – că dacă are prieten doctor cere consultații pe gratis etc – abuzez de Andreea-arhitecta s-o întreb dacă m-aș băga în mare nebunie și belea dacă m-aș apuca de mansardat casa. Am un ditamai podul, foarte înalt, pe vreo 80-90 mp suprafață. Și dacă e vreo diferență, legal și tehnic, între mansardare și amenajare pod.
  Asta cel puțin mi-ar lua o vreme gândul de la politică, fiindcă mi-aș aduce copiii aici. La Cluj deja le e greu cu aia mică, nu prea au spațiu și acolo piața imobiliară e un dezastru, nu au cum să obțină o locuință mai mare. O mansardare aici am mai putea suporta financiar și și-ar păstra apartamențelul din Cluj, care e într-o zonă ultrabună și i-o fi de folos ăleia mici, când o crește. Ce bine că am cu ce să-mi bat capul!

 207. Angela

  Adică cred că am suporta financiar, n-am idee cât ar putea să coste, sper să nu fac șoc și de la asta.

 208. rich guy

  @ Angela

  Poate altundeva … departe-departe de acest colt blestemat de lume ! Lasa-i mai bine zestre un medalion frumos haurit cu tine la tinerete.

  Astia ca un tribut adus Colectivului de ziua lui au votat asta: https://cetin.ro/puscaria-nationala-romania/
  N-are limite sfidarea lor …

 209. Angela

  Era doar o idee lansată de fiu-meu, excedat, probabil, de un disconfort locativ de moment. Dacă asta va dori și va analiza bine chestiunea, așa vom face. Dacă vor decide să plece, așa vor face. Nu e decizia mea. Pentru mine e bine dacă lor le e bine. E drept că nu mi-ar fi ușor să fie departe, dar când văd dezastrul de aici, îmi vine să-i alung eu, să scape măcar ei. Da, sfidarea n-are limite, e înspăimântător.

 210. cătălin

  Ai mei tare ar vrea sa ma intorc… Altfel stau si se pierd amindoi, prizonieri intr-un apartament de bloc.

  Ar fi tare trist daca Andreea nu mai vine pe aici. 😦

 211. Angela

  Cătălin, asta-i o discuție dureroasă și cam fără concluzii fericite. Ceea ce e de dat în familie, în relația părinți-copii ar trebui să aibă o singură direcție. Părintele se cam sacrifică pentru copil, e drept. Renunță la multe până-l „face om”. Și după aia vine o vreme când copilul trebuie să dea înapoi ce a primit, ceea ce nu-i cinstit. De obicei faza asta vine când copilul e încă tînăr și luptă să-și construiască propria viață sau e deja adult și are propriul copil pentru care trebuie să dea, la rândul lui. Ce să facă copilul ăla? Să se sacrifice pe el și pe copilul lui ca să-și îngrijească bătrânii? După ce-i îngroapă, e târziu să mai facă ceva cu viața lui. Uite, la mine e nasol. Sunt destul de ruinată fizic ca să mă descurc singură, și cu treburile, și cu banii. Încă există pensia lui tata. După ce n-o mai fi, ori o să trăiesc mult mai prost, ori o să-mi căpușez fiul. Să zicem că o mai duc 10 ani și-mi țin copilul aproape, că dacă pleacă, habar n-am cum va fi. Dar după ce scapă de grija mea, peste 10 ani, ce naiba mai poate el face atunci, că nu întinerește? Pentru nimic în lume n-aș accepta să rateze oportunități pentru el și pentru nepoată-mea ca să stea la curul meu. Da, aș fi sfâșiată dacă ar pleca, dar ar fi sfâșierea mea și nu e copilul meu răspunzător pentru asta. Dacă lui i-ar fi mai bine, mie mi-ar fi de-ajuns să stau la un azil. Ar trebui să contribuie și acolo cu ceva, că pensia mea nu prea ajunge pentru un așezămțnt decent, dar măcar ar putea sta liniștit, că-s asistată și nu trebuie să mă audă văicărindu-mă, pisăloagă și senilă. Și poate m-aș căra mai repede, de dor și neputință, ceea ce nici n-ar fi tare rău. Mă înnebunește gândul de a fi povară.

 212. andreea

  Ei, nu mai vin… Vin, da’ așa, mai cătinel… 🙂

 213. andreea

  Pentru amenajarea podului nu-ți trebuie autorizație, dacă nu dărîmi nimic pe dinăuntru. Dacă mansardezi, adică mai ridici zidul dimprejur și pui lucarne sau velux, schimbi aspectul casei, așa că îți trebuie autorizație. Acum ai ferestre la pod?
  Și-ți mai trebuie și scară…
  Dacă ai un plan, pot să-mi dau cu părerea. 🙂

 214. Angela

  Plan n-am. Habar n-am dacă a existat vreodată, probabil există pe undeva. Deocamdată e doar o idee iscată așa, ca soluție de avarie. Mai deliberăm. N-are ferestre podul. Are ceva țigle transparente prin care intră oarece lumină. Dar am schimba acoperișul cu totul, cred. De înălțat n-aș zice că e cazul, e foarte înalt, acoperișul e într-o singură apă, sau cum îi zice. În secțiune, ar fi un fel de triunghi dreptunghic. E o casă destul de bizară. Om vedea, că e mult de gândit. Dar ar fi tare ok să mai fie măcar două camere sus și o băiță mititică. Scară și budă…Nu-ș ce să zic, e complicat. Izolație, instalații, sistem de încălzire, tevatură mare. Mă cam sperie gândul. Țara arde și eu pieptăn acoperișuri.

 215. cătălin

  Angela, acum in casa ai centrala termica?

 216. Angela

  Da. Ar trebui și o centrală mai zdravănă, și…și…Cred că e o idee fantasmagorică. Dar am avut la ce să cuget astăzi, altceva decât mizeria națională.

 217. cătălin

  Da, mizeria nationala e cumplita, o ceata de nebuni s-a apucat sa darime o tara, si fiecare trage intr-o directie. Dar ideea ta e buna, s-ar putea face 2-3 ferestre in acoperis. Sa vezi tu ce bine ai sa dormi cind aia mica va invata sa danseze! 🙂

 218. Angela

  Abia aștept. Dacă ar fi să ne iasă, camera ei ar fi exact deasupra camerei mele. Lasă să danseze și să tropăie cât o țin piciorușele, măcar n-ar fi la bloc, să se isterizeze vecinii. Da, idei bune am mereu. Păcat că n-am bani pe măsura ideilor, așa că de obicei rămân în stadiul de fantezie creatoare rămasă necreată.

 219. Angela

  Mie-mi place gălăgia făcută de copii. Când m-am mutat aici, erau câțiva care se jucau în stradă. Role, minge – câte una izbită în poarta sau gardul meu, mai scăpată peste gard, de trebuia să o recuperez și să le-o dau. Plus râsete, glasuri..mă simțeam într-o vacanță eternă. Acum au crescut și nu prea mai ies, cred că stau cu nasul în telefoane, tablete, calculatoare..Mi-e dor de gălăgia lor. Am să-i cumpăr nepoțicii tobă și trompetă. Și popice, să rostogolească bila pe podele. Tare mi-ar plăcea, deși pentru copii ar fi doar soluție de avarie, fiindcă e greu să trăiești sub același acoperiș cu bătrânii. Mai mult decât greu.

 220. cătălin

  Telefonu’ care a distrus copilaria (si nu numai). 😦

 221. cătălin

  Eu sint aici … intru de vreo 3-4 ori pe zi sa vad daca a dat cineva vreun semn de viata. Nu prea am fost niciodata cel care isca discutii. Tot am citit stirile de acasa, nimic bun din ceea ce vad, iar PSD e de-abia la jumatatea mandatului. Iohannis e ca si inexistent, iar in putinele ocazii in care deschide gura mai spune si bazaconii. Da, cam asta-i.

 222. Angela

  PSD-ul nu-i la jumătatea mandatului. Ăsta-i doar începutul. Cel puțin 40 de ani, cât a durat și aialaltă ciumă, va dura și asta. Nici bunicii-părinții generației mele n-or fi crezut atunci, în anii 45-46, că regimul ăla va dura. Și a durat de ne-a secat. Așa și cu ăsta. Nu mai există nimeni și nimic să-i poată opri. Tot-tot e acaparat, infestat, subjugat. A mai rămas președintele și Lazăr, care n-au ce face. În rest, instituții, presă, justiție, administrație, totul e al lor. Exact ca pe vremuri.
  Avem în fruntea noastră un fiu al ţării
  Cel mai iubit şi cel mai ascultat
  Ce-n lume pînă în depărtarea zării
  E preţuit de oameni şi stimat

  Poporul, Ceauşescu, România!
  Partidul, Ceauşescu, România!

  Dacă o asemenea cretinătate a fost posibilă atunci, va fi și acum. Suntem foarte, foarte aproape. De dragul ritmului poeziei, trebuie doar să schimbăm „Ceaușescu” cu „Liviu Dragnea”.

 223. cătălin

  Poate nu vom ajunge chiar asa, dar singura sansa ar fi UE si SUA. Asta daca nu au decis sa ne abandoneze iar in labele ursului de la rasarit. Din interior nu cred ca se mai poate face ceva, majoritatea e multumita cu situatia actuala. Uneori chiar ma gindesc ca e mai rau decit inainte de ’89, nivelul de incompetenta din sistem e incredibil.

 224. Angela

  Aproape am ajuns și lumea se obișnuiește cu asta. Dacă nemernicul ăla de pui de milițian a reușit să paralizeze complet și pe termen lung toată activitatea ÎCCJ numai ca să scape el de pușcărie și lumea nu că n-a explodat, dar nimeni n-a avut nici o reacție, de parcă ar fi cel mai firesc lucru, atunci nu mai e nimic de făcut. Au învins și noi vom mai bombăni o vreme și ne vom resemna. Da, lumea pare mulțumită. A căpătat catedrală și târguri de Crăciun.

 225. cătălin

  Inclin sa cred ca faza cu justitia si coruptia a fost un circ, de fatada. Unii au stat la puscarie (putin timp, si nu s-a atins nimeni de averile lor), dar marile dosare s-au facut uitate. Contractul Bechtel a fost pierdut, la Microsoft s-a prescris, de EADS nu se mai aude nimic, iar dosarul HexiFarma a fost respins de DNA acum citiva ani. In plus, lumea in general nu are incredere in justitie. Cum sa ai incredere in aia care elibereaza infractori violenti dar cer sa fie audiati in instanta copii de 4-5 ani?

 226. Angela

  Ăsta a fost scopul, punerea pe butuci a justiției. De acum, Dumnezeu cu mila. Vai de victime, întotdeauna îs scoase vinovate. De tâlhari și criminali nu se atinge nimeni. Câteodată am impresia că înadins o fac, să țină oamenii sub teroare. Să fii atât de îngrozit de ce-i afară, încât să stai închis în casă sau, dacă ieși, să ieși speriat și timorat că oricine poate să-ți facă orice, că nu te mai apără nimeni. Și atunci stai cuminte în banca ta, nu mai vrei nimic, decât să supraviețuiești cum o fi. L-am auzit azi pe Dragnea, răspundea unor jurnaliști, cu nu știu ce prilej. E de o aroganță și duritate strigătoare la cer. Se poartă ca unul care știe că nimeni și nimic nu-l mai poate nici atinge, nici opri. Până și tâmpitul de Ceaușescu reușea să pară mai uman decât bestia asta. E incredibil unde s-a ajuns.

 227. cătălin

  Adevaratele infrangeri/Sint renuntarile la vis.
  Mare vis mai aveam si noi, sa traim intr-o tara cit de cit normala.

  Nu mi-am inchipuit ca magaoaia nou ridicata e atit de urita, dar poate s-o asorta cu Casa Boborului.

 228. Angela

  Te duci să halești mici?
  https://www.libertatea.ro/monden/sromanii-din-calgary-sarbatoresc-ziua-nationala-2468283

  Măgăoiaia e groaznică din toate punctele de vedere. Ce o fi în capul oamenilor? Chiar atât de tare se tem de moarte, de au orbit de tot? Chiar nu fac nici o legătură între viața lor amărâtă și opulența nerușinată a popimii? Imaginea cu pulimea îmbulzită acolo în frig, holbându-se în transă la măgăoaie și la burtoșii împopoțonați, coborâtori din niște mașini de nu și le permit sultanii și emirii m-a îngrozit. Cum de nu pricepe amărâtul care și-a rupt de la gură din pensia lui de căcat bănuți să-i umfle burdihanul preafericitului că dacă de bănuții ăia hrănea un copil flămând sau îi cumpăra ghete să nu-i înghețe picioarele ar fi fost mult mai „plăcut lui Dumnezeu” și s-ar fi asigurat de locul în rai mai degrabă decât plătind pentru măgăoaie și pentru trufia popească? Amărâții, nici măcar educație creștină nu au, că aia zice ca mine, eretica. Sau spirit creștin. Nu. Numai mentalitate de eterne slugi care se gudură pe lângă stăpân, doar-doar o mai lăsa ăla un pic de carne pe ciolanul pe care i-l aruncă de la ospăț. Mare păcat.

 229. cătălin

  Nu stiam de mici, si oricum nu prea ma omor dupa petreceri si aglomeratie.

  Aa, ai vazut reportajul celor de la recorder! Pai da, sa-mi fie mila de cei multi care aleg sa creasca monstri precum popii care isi afiseaza cu nonsalanta opulenta? Multi din aia nemultumiti in filmuletul de mai sus au plecat acasa dornici sa auda la televizor cum Soros nu i-a lasat sa intre in magaoaie. Nu mi-e mila. Imi pare rau sa-i vad in halul ala, dar o mare parte din vina le apartine. Nu mai pot folosi scuze cu manipulari, saracie, lipsa de informare: adevarul e chiar in fata lor, dar ei refuza sa-l vada.

  Slugi rele.

 230. Angela

  Nici mie nu mi-e milă. Cândva mi-a fost, dar n-aveam dreptate. Poate i-am invidiat, că par mai fericiți decât mine. De undeva găsesc putere să stea cu zilele în frig, fără cine știe ce hrană. Nu par să aibă nici un fel de nevoi. Mă întreb cum fac cu mersul la budă, ori pe perioada aia li se suspendă funcțiile fiziologice? Nu simt frig, oboseală, foame, dureri, nimic. Beatitudinea aia tâmpă e drogul lor și orbirea lor. Par să nici nu-și dorească altceva de la viață. Dar nu ne lasă pe noi să trăim cum am vrea. Ducă-se dracului.

 231. cătălin

  Is fericiti, ca si cum s-ar fi dus la un concert la care si-ar fi dorit sa mearga de o viata … Credinta e singurul sprijin pe care-l au, iar asta ii face orbi la bogatia si ciinosenia popilor.

  Ce-ti mai face nepotica?

 232. Angela

  Bine face, crește și e năzdrăvană, nu stă o clipă în loc și mereu are ceva de făcut, de explorat. Doar că n-o văd cât aș vrea. Primele aproape șapte luni au stat aici și când s-au mutat înapoi la Cluj a rămas tare pustiu la mine.

 233. cătălin

  Stii, ma gindeam ca poate parintii le spun de prea multe ori copiilor „nu face asta, nu ailalta, nu-i frumos asa”. Si, pina la urma, copiii renunta sa mai exploreze lumea. Cel putin asta cred ca a fost in cazul meu…

 234. Angela

  Da, așa e. Eu aș vrea să mai trăiesc un pic, să pot să-mi învăț nepoata să fie altfel. Nu neapărat obraznică, dar nici veșnic temătoare și inhibată de „ce spune lumea”. Vreau să-i bag în cap că nu e inferioară nimănui și că totul e permis, atâta vreme cât nu faci niște lucruri rele sau grave după care să suferi tu și altcineva nevinovat. Mi-aș dori să reușesc și sper că părinții ei sunt de acord. Mai ales că fiu-meu suferă destul și acum din cauza inhibițiilor provocate de bunici. Eu am fost o fetiță foarte bleagă și timidă, poate mai am și acum sechele, deși destul de timpuriu am devenit mai răzvrătită și mai je m’enfichistă. Cu copilul meu n-am prea reușit, influența cealaltă a fost mai puternică. Nu știu dacă e numai educația, poate fi și o anume structură cu care te naști. Dar dacă nepoata mea – „Soarele lui Buni” – va fi bătăioasă și arogantă, eu am să fiu cea mai fericită. Un copil bine-crescut nu e un copil fericit, e o pradă.

 235. cătălin

  Si a trecut ziua in care toti se mindresc ca sint romani. Gurile rele spun ca la 1 decembrie Romania invinsa in primul razboi mondial a reusit sa fure o parte din Ungaria. Si ca romanii din Ardeal n-ar fi dorit toti, buluc, unirea cu „tara-mama”, care era vai de capul ei. Chiar nu prea stiu cum au stat lucrurile, dincolo de propaganda timpita din manualele scolare.

 236. Angela

  De dorit, și-or fi dorit-o, cred. Adică unii da, alții nu. Nasol e că cei care și-au dorit-o nu s-au așteptat la ce au primit. Dacă consideri că-i preferabil să te fută și să te belească neamul tău și nu străinii, atunci au fost în câștig cei care au dorit unirea. Și au căpătat și bonus o administrație mizerabilă care i-a cam consternat, obișnuiți fiind cu civilizația și rigoarea austriacă. N-o să știm cum ar fi fost altfel, așa că asta avem, cu asta ne descurcăm. Știu că zic lucruri oribile, dar m-a plictisit de moarte festivismul găunos. Biata țară e pe ducă, devorată de o clasă politică și un guvern care-s jegul și rușinea Europei și noi ne fudulim pe sub beculețe.

 237. rich guy

  Pe scurt. Acu vreo 2 saptamanin am suferit un atac cerebral.Cine se amageste ca dupa o viata de abuzuri asupra propriului corp n-o sa vina nicio factura de plata se amageste in zadar. Vine ! Dar nu de asta voiam sa va zic io. In Spital in primele zile vine la patul meu o doctorita romanca atat de frumoasa incat eu, vorba aia, tatall tuturor misogininilor nu m-am putut abtine sa n-o laud, mai pune ca in general nu fac complimente de genul asta pentru ca pun persosna resp. intr-o pozitie stanjenitoare, doar ca de data asta am facut-o convins de fafptul ca femeia aia era foarte obinuista cu ele incat n-ar fi afectatat-o in nici un fel. Mai la sfarsitul sederii a venit si a doua doctorita romanca sa ma intrebe daca poate sa ma ajute cu ceva, cu orice,´ii sta in putinta, explicandsu-mi ca sunt vreo 10 doctorite romance in spital.Ce sa zic ? Nota 10 cu coronita pentru modul in care s-au purtat cu un conational. Daca toti s-ar purta asa sau poate doar strainatatea te schimba putin ….

 238. cătălin

  Multa sanatate! Ai iesit din spital?

 239. rich guy

  Da, am iesit, dar azi intru din nou pentru 3 saptamani de reabilitare (Rehab).

 240. cătălin

  Ce sa zic, asta-i viata. E bine ca accepti ajutorul si ca incerci sa schimbi ceva.

 241. andreea

  Sănătate multă, rich guy!

  pot să te întreb cîți ani ai?
  și… chiar așa? o viață de abuzuri? 😦

 242. rich guy

  nicotina si cofeina in nestire. 2 pachete pe zi, ness non-stop.

 243. rich guy

  46 ani.
  Si multumesc tuturor pentru urari.

 244. andreea

  tare ești tînăr pentru așa ceva.
  ai grijă, uf.

 245. Angela

  Rich guy, multă sănătate și recuperare rapidă. Lasă că treci tu și peste asta. Cu nicotina și cofeina stăm cam la fel, tot două pachete. Cu cafeaua am mai lăsat-o în ultima vreme, nu mai mult de două pe zi. Înainte nu-mi ajungea o găleată. Cumva am apucat 65 de ani, îs cam paradită, dar funcțională. Ai un pic de grijă, totuși. Ba chiar mai multă. Inimile bărbaților sunt mai fragile, fără glumă. Dar cu un pic de grijă, cu un pic de cumințeală, merge. Mai povestim noi pe aici încă vreo 30-40 de ani. Atât mi-am propus să rezist eu, când nu mă apucă pandaliile și-mi vine să mă spânzur în șură, cam de două ori pe săptămână. Va fi bine, îți promit! Trebuie numai să mă crezi, să fii prudent și să ai grijă de tine.

 246. cătălin

  Tineretea are si avantajul ca o poti lua de la capat.

 247. andreea

  da. cum spunea bunică-mea, cînd mă văitam ba de una, ba de alta: ”taci, fetiță, că trece, tinerețea te salvează!”. a murit la 84 de ani, se ducea la piață, au găsit-o pe o bancă: părea că doarme. n-a zăcut nici măcar o zi. așa aș vrea și eu…

 248. cătălin

  Unii au noroc sa nu se chinuie… Iar generatia care a prins razboiul a fost mult mai tare decit generatiile urmatoare. Oameni care la 80 si ceva de ani inca mai aveau pofta de viata, nici nu se gindeau ca pentru ei s-a terminat si singurul lucru pe care-l mai pot face e sa astepte moartea.

 249. Angela

  Au trăit altfel și în alte condiții de mediu. Dacă socotesc numai de când viețuiesc eu, s-au împuțit aerul, apele, pământul de câteva sute de ori, cel puțin. Pe la 7-8 ani, ne jucam în curte și când auzeam că se apropie o mașină pe stradă, fugeam să vedem minunea. Acum aceeași stradă aproape că nu se poate traversa, e flux continuu de mașini și de-a lungul străzii nu poți traversa de mașini parcate bară la bară. No, câte noxe înghițim azi față de acum 50-60 de ani? Și multe altele de același tip, zgomot permanent pe care nici nu-l mai băgăm în seamă, dar sapă în creier, intoxicare lentă în masă cu tot felul de porcării care-s destul de recente. Nu mă pot nici eu compara cu generația lui tata, darămite voi! Nu degeaba au fugit păsările din orașe. Pe balconul copilăriei mele veneau pițigoi și mierle, ba chiar erau cuiburi de rândunele. Și locuiam în buricul Clujului. De când n-ați mai văzut astfel de păsări prin preajma voastră?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s