Un loc gol

Ieri a murit in Romania un om de 29 de ani. Ar fi avut nevoie de transplant pulmonar, a strins singur vreo 200.000 de euro, dar a fost refuzat de clinicile din Europa. Asta pentru ca Romania a ales sa nu participe la Eurotransplant, ca de acolo le ies bani lui Vlad Voiculescu si lui Ciolos. A asteptat doi ani sa fie salvat. In timpul asta, in sesiune extraordinara, parlamentul dezincrimineaza infractiunea pentru care Dragnea a fost condamnat cu doua saptamini in urma. Sint inundatii in tara (cu victime), ca nu-si mai bate nimeni capul cu lucrari hidrografice, dar prioritatea parlamentarilor e un infractor recidivist. Au mai fost si saptamina trecuta alte modificari la Codul Penal, toate in favoarea infractorilor si lovind in victime. Si alesii, dar si multi romani vor dormi linistiti: nu-i vor impresiona nici moartea acelui om, nici drama victimelor fortate sa depuna marturie in prezenta agresorior. Ai mei imi spun des cit de frumos e in Romania, cum s-au schimbat lucrurile in bine. Propaganda a invins. E bine.

Mai e vreo speranta? Nu stiu, optimist n-am fost niciodata. Iar de scris, am scris frazele astea pentru a avea un nou spatiu de discutie, daca mai vreti sa vorbiti.

Reclame

67 comentarii

Din categoria Uncategorized

67 de răspunsuri la „Un loc gol

 1. Angela

  Da, propaganda a învins. Speranță, deocamdată, nu e. Probabil se poate ajunge și mai jos, nu știu cum ar putea fi mai josul ăla. Și da, nu-i pasă nimănui că mor oameni, că se prăbușesc poduri, că pică în ruină totul. Curul lui dragnea și al altora ca el, dar în primul rând al lui dragnea, trebuie salvat cu orice preț. Nimic altceva nu-i interesează. Ba da, să modifice codul penal ca să poată fura în continuare liniștiți. Dumnezeu cu mila, că scăpare nu mai este, cel puțin nu în timpul vieții mele. că și dacă ar pieri subit toate canaliile, ar dura ani și ani să se dreagă cât de cât ce s-a stricat. Și oamenii par tot mai proști și mai răi, orbiți de propria lor prostie. Cu cine să schimbi, să construiești, să progresezi? Neam de eterne slugi, bucuroase dacă stăpânul mai lasă un strop de carne pe ciolanul pe care li-l aruncă sub masă. atât. Hait, că am bulit-o. Tocmai pritocesc ăștia o lege, să faci bulău dacă-ți vorbești de rău neamul și țara. Ptiu.

 2. cătălin

  Comunismu’ a distrus oamenii: in primul rind au invatat sa nu aiba incredere unii in altii. Iar urmarile se vad. „Ce e in afara casei mele nu ma priveste.” Au inceput sa se trezeasca unii dupa Colectiv, atunci cind au inteles ca nu poti spera ca vei trai izolat intr-un turnulet de sticla – pina la urma, dezastrul din Romania te va ajunge. Dar, din pacate, majoritatea nu s-a trezit.

 3. Angela

  A făcut comunismul multe rele, dar nu cred că e responsabil pentru ce zici tu. În primul rând, firea omenească e cam la fel dintotdeauna și peste tot. În al doilea, eu îmi amintesc altceva despre relațiile interumane din vremea aia. Ne unea ura pentru regim și oamenii interacționau mai mult. Scârba și oroarea defilărilor și a muncii patriotice pe la cules de porumb ne adunau laolaltă și ne apropiau mai mult decât erzațurile astea căznite de teambuildinguri de azi. Diferențele de statut social sau economic erau mai estompate, cei mai înstăriți își camuflau cumva bunăstarea, n-o etalau ostentativ ca și azi și nu se stricau relații de o viață pentru că unul s-a îmbogățit și vechiul lui coleg de bancă a rămas sărac. O să zici că asta e uniformizare comunistă, dar nu-i chiar așa. eram mai relaxați și mai solidari, cu toată catastrofa aia de regim. Intrigi, turnătorii, oameni care se săpau unii pe alții pentru un loc mai bun sub soare sau din invidie erau, dar oare nu era așa și în Olimp, printre zei? Și de atunci încoace, sau chiar mai demult, de la Cain și Abel, e tot așa. Acum te autoizolezi în aglomerări urbane imense, cu mijloacele de comunicare pe care le avem și care exclud aproape total contactul direct dintre oameni. Probabil se mai păstrează un pic de spirit comunitar în localități mici, în imensitatea urbană n-ai cum. Așa e lumea azi, așa trăim, cine știe cum va mai e/involua.

 4. cătălin

  Visul oricarui puscarias e sa rescrie Codul Penal… As fi curios sa aflu daca cerintele alea de aderare la UE nu cumva interzic functionarilor sa poata fura linistiti? Dar ce sa te astepti de la UE? Ciinele care latra nu musca.

 5. cătălin

  Ei, si de astazi functia de presedinte devine oficial o functie marunta, subordonata oricarui minister, parlamentului, si cine mai stie cui. Presedintele semneaza si reprezinta (adica zimbeste sa iasa pozele frumoase), dar nu poate lua nici o decizie. Iar pentru functionarii care incearca sa fie impartiali mesajul e simplu: prostilor, ori faceti ce trebuie, ori va pierdeti postul.

 6. Angela

  Poporul îl vrea pe Dragnea. Nu poți lupta cu așa ceva. Sufletul și mentalitatea de slugă nu se vor schimba niciodată. Iohannis a câștigat(pentru noi) un pic de timp. Dacă suspendarea ar fi reușit – și-s aproape sigură că da, tot parlamentul ăla are scheleți în dulap, nu numai pesedeul – într-o lună-două, „interimarul” ar fi făcut toate damblalele lui Dragnea, ar fi schimbat o droaie de șefi, ar fi trecut fluierând toate legile alea abjecte. După ei, potopul. Și chiar dacă s-ar fi făcut referendum și Iohannis s-ar fi întors „en fanfare”, răul făcut ar fi fost atât de mare, încât nimeni nu l-ar mai fi putut drege. Iohannis i-a stricat, deocamdată, planurile lui Dragnea și tărăgănarea demiterii lui Koveși le-a permis pesedeilor să scoată la iveală toată ticăloșia, prostia și nemernicia din ei. Păcat că lumea sare iar cu „dezamăgirea”. Pe termen lung, e mai bine așa, oricât de nasol pare. Dar românul nu gândește pe termen mai lung decât durează, să zicem, digestia unei cefe la grătar. Sau tranzitul unei beri la pet de la gură până-n pisoar.

 7. cătălin

  Inteleg si ca Iohannis astepta vreun sprijin de undeva, sprijin care n-a venit. Dar, din pacate, de acum orice sef (de oriunde) va fi schimbat imediat daca deranjeaza PSD. Ramine in continuare problema cu CCR si atributiile presedintelui, care ieri erau, dar azi aflam ca nu mai sint. Ramine si problema cu deciziile CCR care sint aplicate dupa bunul plac, Danilet numara vreo 4 decizii de pina acum nerespectate (fara aia legata de parlamentul cu doar 300 de borfasi).

  Nu stiu ce planuri i-a stricat Iohannis lui Dragnea.

 8. Angela

  Presupun că Dragnea ar fi avut nevoie de o perioadă în care să aibă și președinția. Să te ții atunci numiri, destituiri, promulgări și OUG-uri, fără să fie deranjat de președinte.
  Da, pesedeul poate face orice de acum. Nu pot fi opriți, că n-are cine să-i oprească. Nu se dau în lături de la nimic, strada nu-i impresionează câtuși de puțin, ne-a luat dracu, dar asta e.

 9. cătălin

  Nu stiu. Cred ca, daca avea nevoie de presedintie, Dragnea il putea revoca pe Iohannis oricind poftea. Nu stiu ce sa zic, as inclina sa cred ca neamtu’ nu trebuie sa stea 4 ani momiie la Cotroceni: fara nici o putere, dar adunind nemultumirea unei parti a romanilor („Iohannis a marit taxele si vrea sa taie pensiile”). S-a ajuns prea departe, mai intii am aflat ca avizul poate fi si negativ (desi in practica uzuala, chiar si acum, aviz inseamna aprobare), apoi incet-incet presedintele a ramas fara nici o atributie reala. Cum ar veni, organizam alegeri prezidentiale directe pentru un functionar care e subordonat oricarui ministru. Cica asa scrie in Constitutie.

 10. cătălin

  Si nu inteleg multe din actiunile lui Iohannis. Dupa ce a asteptat o luna cu nemernica aia de decizie a CCR, zic eu ca trebuia sa aduca si alt argument decit „asa a hotarit curtea”. De ce l-a numit pe pesedistu’ ala infect la SIE, asta dupa ce SIE a functionat foarte bine fara sef timp de doi ani? De ce nu iese sa explice oamenilor ce nenorociri se ascund in codul penalilor? De judecatorul de la curtea de cacat caruia i-a expirat mandatul cine trebuia sa spuna ceva?

  L-am vazut pe Iohannis acum citiva ani, in prima dezbatere cu Ponta. Ponta l-a facut praf, Iohannis nu avea habar de nimic. Elevul obraznic si profesorul care nu stie lectia, frumoasa alegere, ce sa zic.

 11. Angela

  Nu știu ce să mai zic, Cătăline. Poate ar fi fost mai bine să câștige atunci Ponta. Acum am fi fost deja resemnați cu o pesedizare totală și eternă, dar poate ceva mai soft decât ticăloșia asta sinistră, de ani ’50. Se pare că la mai mult nici nu putem spera, cu un popor care nu se simte confortabil decât cu stăpân discreționar, vătaf, bulibașă, ceva de genul ăsta. Nici o tresărire de morală, de dorință de civilizație, de evoluție. Nimic. Feudalismul ni se potrivește cel mai bine, la nivelul de inteligență, instrucție și educație al majorității. Pentru nemajoritari, ghinion!

 12. andreea

  Așa de multe gînduri, păreri, presupuneri… 😦 Că iar nu mai știu ce să cred.
  Oricum, lumea merge mult pe ”feeling”. Și dacă e pe ”feeling”, eu simt că Iohannis nu putea fi suspendat. Dragnea a jucat la cacealma. Dacă Iohannis făcea un pic pe eroul, cu talent, ar fi fost imposibil de luptat cu ”rezistenții” din Piață. Deranjul ar fi fost prea mare pentru Dragnea. Eu, pentru că mă duc pe acolo, am prins mai bine mișcarea. Fitilul este foarte ușor de aprins; de fapt, oamenii ăia atît așteaptă: un fitil, ca să fie sute de mii, nu cîteva mii. Și ăsta ar fi fost un fitil extraordinar – suspendarea unui președinte ales de 6 milioane de români. Deci, nu cred că Dragnea risca așa ceva.

 13. Angela

  Dragnea a turbat. Îl cred capabil să riște orice. Are prea mult de pierdut, e fiară încolțită și vrea să câștige totul, ca să nu piardă totul. Cu toată dragostea și respectul pentru rezistenții din piață, nu e suficient. Politic, Iohannis e singur-singurel. Și ciuma lui Dragnea nu pare deloc impresionată de piață. Are „minerii” lui, oricând, dacă deranjul e prea mare. Și dacă tu, acolo, în piață, ai avea rezerve în a trage un ciomag în cap cuiva, la propriu, deși poate ți-ai dori s-o faci, te asigur că „minerul” n-ar avea nici o reținere să-ți crape ție capul, tot la propriu. Ș-apoi nu e vorba numai de vitejia și făcutul pe eroul. Mai e și vria economică în care am intrat. Euroiul cât casa, Roborul razna, inflație, chestii din astea care fac viața oamenilor nasoală rău. Da, demiterea lui Kovesi e oribilă, ca simbol. Dar până și o încercare, chiar eșuată, de suspendare, ar fi fost și mai rea. Așa simt acum.

 14. cătălin

  Eu zic ca o suspendare (daca mergea pina acolo) era mai buna. Acum ce se intimpla? Dragnea obtine tot ce vrea, dar semnatura e a lui Iohannis. E cea mai buna situatie pentru infractor. Si da, oamenii care au iesit in piata de mai bine de un an de zile asteptau si meritau un sprijin, un motiv.

  Inflatia e normal sa creasca, la fel si euro, indiferent de suspendari, numiri, promulgari sau alte chestii. Curg maririle de salarii la stat, functiille, agentiile nou-create care n-au nimic de facut, pensiile speciale etc. De unde bani?

 15. Angela

  Lasă, că mai e puțin și vin alegerile prezidențiale și ne vom liniști cu toții. Liniște de slugi cu limba tăiată. Omul ăsta, Iohannis, de la care toți așteptau să fie măcar Sfântul Gheorghe omorând Balaurul, e singur. Politic vorbind. Strada nu rezolvă nimic, din păcate. Și opoziție politică n-avem. UIte, deja toți răhățeii intrați în parlament cu 5-6% anunță că vor avea candidat propriu la prezidențiale. Și PMP, și USR, desigur, PNL..O să iasă de data asta un bulibașă pesedist și ne potolim pentru următorii 50-60 de ani, în mocirla balcanică din care suntem imposibil de scos. Soartă, karma, handicap național, dracu știe. Fără tătuc, fie el hoț, ticălos, satrap, suntem ca muștele fără cap.

 16. cătălin

  Stiu ca e singur, nu astept de la el imposibilul, dar nici sa taca aiurea. La faza cu judecatorul de la CCR caruia i-a expirat mandatul, de ce n-a vorbit? Am inteles ca, daca mandatul unui judecator dintr-un complet e invalid, hotarirea completului e si ea invalida.

  PMP are candidat propriu ca sa negocieze dupa aia. PNL are ca sa atraga voturi, nu cumva sa cistige opozitia (sprijinul PNL a fost esential pentru Firea la Bucuresti). Pentru ce-a mai ramas, cred ca Ciolos va fi candidatul unic, si va obtine in jur de 15 – 20%. Din pacate alegerile prezindentiale nu conteaza prea mult, la parlamentare se imparte puterea.

 17. Angela

  Nici cu un președinte care are un parlament și un guvern ostil nu-i mare pricopseală. Numai contre, strâmbe și război. Cloaca aia din parlament trebuie spartă cumva. Până are pesedeul majoritatea, nimeni n-are ce face. Și majoritate o să aibă în veci, atâta vreme cât opoziția e fărâmițată în așa hal. Ș-apoi s-o spunem pe a dreaptă, PNL-ul e un rahat cu moț. cică fac opoziție. Când e vorba de legi care favorizează buzunarul politicienilor, primarilor etc, sau îi privilegiază cumva, indiferent de culoare, le votează, tac ca rahatul în iarbă și și-ar vinde și mamele.

 18. cătălin

  PNL nu e opozitie si n-a fost vreodata, e o parte rupta din USL pentru ca impreuna sa ia mai toate voturile. In plus, are un rol major in a descuraja oamenii: „vedeti ca toti politicienii sint la fel? Sa ne pisam pe el de vot, ca nu conteaza!”.

 19. Angela

  Așa e. Și atunci de ce ne-am face iluzii că s-ar mai schimba ceva? Inerția e mare, nici cei mai bine intenționați dintre alegători nu vor vota un partiduleț nou, decât cam 5-6%, Pesediștii cu pesediștii, peneliștii cu peneliștii, udemereul cu ai lor și asta va fi la nesfârșit. Cum apare ceva prospătură, cum intră la tocat, defăimat, anihilat. Și dacă totuși răzbate în parlament, ori se prostește, ori se divizează, ori n-are nicio putere. Chiar nu văd vreo șansă de altceva.

 20. cătălin

  Poate ca vor evolua. La ultimele alegeri pentru prima data a candidat si un partid cu oameni bine intentionati. Sigur ca n-a luat prea mult, poate la urmatoarele alegeri va lua ceva mai mult (dar cu siguranta nu destul pentru a conta). Mai e si problema timpului, nu stiu cit timp cei care conduc tara vor mai mima democratia si nu vor trece la modelul Erdogan.

  Iar USR fac prea multe prostii. O cearta nesfirsita privind homosexualii, o initiativa mai putin importanta (dupa noile coduri nu vor mai exista penali), plus nenumarate gafe. Mai ieri liderul USR o propunea pe Kovesi drept candidat la presedintie, asta fara sa fi discutat cu ceilalti membri din partid. Din pacate, o mare parte a electoratului e foarte exigenta si rapida in a pune eticheta nedreapta „si astia sint la fel ca ailalti!”

 21. rich guy

  Dragii mei, ca-mi sunteti, noi o intoarcem pe toate fetzele precum isi intoarce saracul buzunarele poate-poate o sau ne pacalim cumva ca 3/5 romani nu se simt reprezentati politic si 4/5 de actuala putere. Sa spui ca lumea in ziua votului e ori pe strand, ori pe partie, sa ma ierte Dumnezau, dar n-au toate litoralele europei si oceanului indian cumulate capacitatea sa gazduiasca 12 milioane de romani absenteisti la vot, partiile, nici din intreaga lume. O lipsa de reprezentare si de incredere in politic care … ii saboteaza demersul, singurul legal si democratic. Romanului nu-i ramane altceva de facut decat sa iasa in piata, sa se resemneze, ambele deja bifate, sau sa se inameze cu topoare, poate pe viitor. Resemnare sau Revolutie ! Si aici in mod clar nu vorbim de nici un anti-pesedism, de nici un anti-dragnism si o sa explic imediat de ce, ci impotriva unui politic cartelizat. Nu, PSD-ul chiar n-a facut nimic, dar absolut nimic de a ajuns in prezenta situatie favorabila, ba chiar si electoratul lui a scazut considerabil, de promovat s-a promovat si el mai prost, mai neconvingator. Cum poti insa sa-i mai reprosezi votantului roman ceva cand ca alternativa la PSD ii propui reinstaurarea unui regim politic (Basescu-PDL) care cu numai cateva luni in urma stabilea noi recorduri electorale spre a fi dat jos cat mai degraba ? Hai, pe bune ? Cum de poti sa-i ceri asa ceva in continuare ? Si cum ai mai putea sa-i gasesti vreo vina cand il pui in permanenta sa aleaga intre dracul si ma-sa sau invers ? In fapt cea care are Romania pe constiinta e tocmai actuala opozitie total nefrecventabila, cei care prin impostura lor morala au reusit sa faca PSD-ul votabil. Si, da, odata cu trecerea timpului si implicit cu cresterea migratiei (n. b. care cred ca a crescut aproximativ egal sub orice gurvernare) PSD-ului ii va fi din ce in ce mai usor sa castige prin batalia electorala interna, nu stiu cati sunt dispusi la distante de sute de km pentru o opozitie jalnica.

 22. cătălin

  E corect ce spui, numarul de votanti ai PSD a scazut treptat (nu mai am sursa). Cred insa ca, in ciuda tuturor timpeniilor pe care le-au spus ori le-au facut, cei din USR ar merita increderea multora. Cel putin la ultimele alegeri oamenii au avut si alte optiuni.

  Basescu a fost o orbire colectiva a multor elite romanesti. Nu stiu de ce dracu’ atitia oameni au vazut in el o speranta si o alternativa la PSD. Nu ii pot nega calitatile (chiar in zilele astea Basescu e de departe cea mai clara voce anti-PSD), dar in rest n-a facut nimic.

  A doua mare lovitura pentru opozitia anti-psd a fost Monica Macovei. Un esec total, ani si sperante pierdute cu un partid in care a atras oameni de valoare. Dar ce sa faci daca nu poti intelege ca un partid e o echipa formata din oameni, nu o colectie de pene pentru impodobit curu’ personal.

 23. cătălin

  Mutu’ de Iohannis a prins glas? Din pacate a pierdut ocazia, luni trebuia sa vorbeasca.

  Mai vad ca ministrul PLM a vrut sa-si dea doctoratul. Cercetator, ce plm!

 24. Angela

  Mai termină cu „Mutu’ de Iohannis”! Ești nedrept. Vorbește când crede el de cuviință, nu după cheful unuia sau altuia. Ce să vorbească? Și cui? Cine pricepe cât de cât ce face sau încearcă să facă, n-are nevoie de atâtea explicații. Pentru ceilalți, ori că-s obtuzi, ori că-s rău intenționați, oricum ar vorbi degeaba. V-ați obișnuit cu papagalii politici. La mine, în Ardeal, vorbăria nu-i virtute, dimpotrivă. Na, c-am spus-o și pe asta. Ce atâta vorbărie, n-o să iasă ca cucul din ceas, din oră în oră, să răspundă și să se justifice în fața delirurilor unui psihopat. Consilierii lui Dragnea au mers prea departe, au creat un monstru cu mințile rătăcite. Familia, dacă mai are, ar trebui să facă ceva. Omul ăla are nevoie de tratament.

 25. cătălin

  Pai cind infractorii il obliga sa demita sefa DNA, decapitind astfel lupta anti-coruptie, asta nu-i un motiv sa vina si sa spuna ceva? Cind un judecator al CCR are mandatul expirat, incalcind astfel chiar deciziile CCR, Iohannis ce face, tace savant?

  Ce, a luat-o Dragnea pe ulei? Nu-i problema, in spate sint multi lupi tineri care de-abia asteapta sa-i ia locul.

 26. Angela

  A luat-o, a luat-o. Cosmin Gușă(nu știu dacă știi cine-i ăla) zice că-i delir controlat. Nu cred. Ar trebui să fii un actor prea bun să joci paranoia asta. E nebun de legat. Și modelul pe care presupun că i l-au băgat pe gât consilierii l-a depășit și i-a venit de hac. Nu vreau să intru în chestii incorecte politic, dar e un model clasic, având în vedere ce consilieri are. Să-i acuzi pe toți de ce faci de fapt tu (l-a făcut pe Iohannis dictator…auzi, dictator! E orice, numai asta nu, în timp ce Dragnea se comportă uluitor de dictatorial , Îl acuză că a pus laba pe toate instituțiile – tocmai ce face el etc), să te victimizezi într-una și alte chestii. Doar că omul e prea mic. A ieșit din rol și s-a țicnit pe bune. Vede dușmani peste tot, amenință, se zbate..Împinge totul într-un absurd încăpățânat și înspăimântător. Nu e primul om politic țicnit de putere, se întâmplă și la case mai mari. Partea proastă e că multora le convine nebunul și au să-l țină ca pe mort în geam, să-și scape pieile lor.

 27. Angela

  Nu-i chiar așa cu lupii tineri. Odată izolat ăsta, ori în celulă, ori în cameră capitonată, vor izbucni căcaturile care mocnesc acum în psd. Că și ăia-s de mai multe feluri. Tac toți acuma și rabdă, sub scutul nebunului,să-și apere cururile și averile, dar dacă nebunul dispare, se vor sfârteca între ei, doamne-ajută!

 28. cătălin

  Iti dai seama ca sustinerea pentru Dragnea in partid e foarte mare, a implinit visul atitor infractori de acolo: a anulat abuzul in serviciu si a dat-o jos pe Kovesi. Cica prin nu stiu ce lege data recent primarii sint scutiti de raspundere (transferata catre functionari din primarie), in schimb primesc pensii speciale. Trai pe vatrai.

  Lupii se vor rupe intre ei (frumos de privit, recunosc), dar pina la urma va cistiga un alt gunoi. Rezerva pesedeului de viorici, grindeni, pelemisti ori vilcovi e inepuizabila.

  Nu-i frumos sa te bucuri de raul altuia, dar nu ma pot abtine in cazul lui Dragnea. Imi place ce zici! Pina la urma, asta a fost alegerea lui, el a ales sa repete incontinuu fantasmagorii si sa se inconjoare de lighioanele care-i stau aproape.

 29. Angela

  Stai, că mai este! Nu l-am auzit eu, dar se pare că s-a rățoit și la Toader și la Tăriceanu. I-a făcut lași, că n-au fost de acord să treacă blestematele alea de legi prin OUG. E clar încolțit și îngrozit, se zbate ca șarpele-n furcă. Dacă a început să dea și într-ai lui…

 30. cătălin

  Uite ca sint si stiri bune! 🙂 Mai, si eu m-am crucit cind am aflat ca fosta lui sotie si-a recunoscut vina in ultimul dosar, a platit paguba, iar procurorii au abandonat cauza. De ce n-o facut si Dragnea la fel? Numai ca o luat-o pe ulei.
  OUG probabil ca nu puteau sa dea, s-ar putea sa fie niste restrictii care sa impiedice OUG-uri cu zeci de articole. Sau alte motive tehnice, dracu’ sa-i ia.

 31. Angela

  Ba cred că puteau. Dar Tăriceanu s-a scos, că l-au achitat și nu mai are de ce să se spurce și să-și cace firma, iar lingăul de Toader nici el nu vrea să se spargă în capul lui mizeria aia. O susține, îi convine, dar s-o încalțe parlamentul, nu guvernul.

 32. cătălin

  Dupa ce de mai bine de un an de zile unica preocupare a lui Toader au fost infractorii, mi-i greu sa cred ca ii mai pasa de reputatia lui.

 33. cătălin

  Ca Bacaul nu are apa la robinet de o saptamina e ceva normal – la ce sa te astepti de la un oras ai carui primari ajung la puscarie? Neasteptata e insa reactia oamenilor: n-am auzit de proteste masive, nici macar de pungi cu rahat aruncate in cladirea primariei. E bine ca oamenii sint multumiti si cred ca nu-i afecteaza coruptia: psd le indeplineste dorintele.

 34. Angela

  Oamenii nu-s mulțumiți, Înjură, bodogănesc și se resemnează. Nu le trece prin cap că ar putea fi și altfel. Sigur și-ar dori o viață mai bună, chiar la nivel mărunt – bani oleacă mai mulți, mâncare bună, lucruri frumoase, confort. Dar nu le au și știu că nici nu le pot avea. Cel mai des aud, când îi mai întreabă reporterii pe stradă la vreo tărășenie nasoală, răspunsul „Ce să facem? N-avem ce face.” Dacă fac cât de cât o legătură între neajunsurile lor și conducătorii locali sau naționali incompetenți, idioți sau/și hoți, e destul de vagă legătura aia, cumva abstractă și privită ca o fatalitate.Ce să-i faci? N-ai ce face.

 35. cătălin

  Stiu. Oare de ce in alte parti oamenii sint mult mai implicati? Nu neaparat in politica, dar sint mai exigenti cu cei pe care ii aleg.

 36. Angela

  Nu știu dacă oamenii-s mai exigenți și mai implicați. Cred că nici nu li se prea dă ocazia să fie. În nicio țară civilizată, administrația și în general conducerea nu-și permite asemenea bătăi de joc la adresa cetățenilor. Pur și simplu, autoritățile și instituțiile își fac treaba, pentru că așa e normal să-și facă datoria. De unde „normal” și „datorie” la fripturiștii noștri, lacomi, incompetenți, nesimțiți și needucați? Luptă să se cocoațe în funcții ca să poată jumuli cât mai mult. Foarte mulți nici habar n-au de ce atribuții ar avea în postul pe care-l ocupă.

 37. Angela

  Casă pustie. Oare Junghiul nostru…mă tem să mă gândesc, dar mă gândesc, totuși. Îmi lipsește tare.

 38. cătălin

  Eu tot vin pe aici…

 39. Angela

  Și eu. Intru mereu, că doar-doar mai ziceți ceva.

 40. cătălin

  Nu-s ce sa zic, de tricoaie, de trimui sau de triboi (mai ales de aia cu cascheta platiti din bani publici). M-am cam saturat, nu-i tara mea si nici n-a fost vreodata. Iar, daca ne uitam mai cu luare-aminte pe la americani ori englezi, vedem ca si ei au prostii lor, ca de aia Trump ori Brexit.

 41. Angela

  Nu-s eu foarte încântată de tricoaie, mui și alte alea, se cam exagerează deja, dar se pare că e singura chestie care i-a atins pe rinoceri. Criticile elegante, subtile, raționale, oricât de acide ar fi, n-au cum să-i sensibilizeze, că nu pricep nimic, n-au receptori pentru așa ceva. Nu că le-ar păsa, dacă ar înțelege. Pe când insulta vulgară, batjocura, grobianismul, asta da, e pe limba lor și se pare că i-a durut. Au stat liniștiți până acum, că alegătorii lor nu pricepeau argumente tip Pleșu-Liiceanu&Co. Dar acum pricep și ăia, că de muie și de coaie știu. Așa că, dacă în dragoste și la război totul e permis, de ce nu? Muie PSD!

 42. cătălin

  Cind pui toti analfabetii pe post de prim ministri, cind defilezi cu un recidivist presedinte al Camerei Deputatilor, cind ignori sute de mii de oameni care ies iarna in strada, cind tot programul de guvernare e redus la functii pentru lingai si protejarea infractorilor, „muie PSD” e un mesaj justificat. O fi insulta, dar altceva nu a mers. Nu mai pot eu ca-si da ochii peste cap Cartarescu – vedea-l-as eu pe acela care nu injura.

  Chiar imi pare bine ca s-a lipit muia de PSD. 🙂

 43. andreea

  Voi ce ziceți de mitingul din 10 august?
  Eu nu cred că o să fie ceva nemaipomenit…

 44. rich guy

  @ Angela & Catalin

  Si io mai intru si … chiar mi-as dori sa pot arunca o vorba, ma refer aici la interesul general, la Romania, dar nivelul e atat de coborat, de-ti pare ca-i ca si cum ti-ai propune o operatie chirurgicala de finete pe o bucata de fecale. Mai, cum sa zic, ca nici nu prea ai ce zice ? Parca-s toti genu’ de angajati care peste an nu fac nimic, doar se fofileaza de fiecare data cumva pana la sfarsitul lunii, pana la ziua de salariu, Daca nu s-ar tine tot timpul de tarantelele lor in gura mare, nici nu i-ai remarca. Basescu, asa cum era el, tot intelegea oportunitatea si marimea functiei pe care o detine, ca va apare candva in manualele de istorie si dai cu schimbari radicale, cu unirea cu Moldova s.a., astialalti n-au notiune de misiune istorica, nu vor si nu stiu nimica ! Poate doar sa ajunga la o suspendare per mandat de presedinte, ca, scuzati-mi romana, puradeii de tigani care ameninta tot timpul „Ciocu’ mic, las-o ca noi, ca-l chem pe tata !”. Atata stiu ! (apropos, s-a schimbat intretimp pragul ? ca nu mai sunt la curent). Nu demult il ironizau pe Basescu (si pe drept cuvant !) ca sare calul cu puciul lui, cum ca asa ceva se face cu mult fum si scrum, azi cine o tin patrunsi de aere solemne, mortuare, ca-i instigare la daramarea oridinii constitutionale si inalta tradare de tara ? Exact, unii si aceeasi ! Cine nu se dadea la o parte de la „glume” cu matrafoxat incrucisat, javra ordinara s.a.m.d.si acuma suspina si dau pe spate ca fetele de la scoala de duminica, dar vai cata obscenitate ? Exact, unii si aceeasi ! Si-n orice privinta i-ai lua si sa nu uitam ca PSD-ul a ajuns din nou la putere numai pe motiv de anti-Basescu, ei la bilant o sfarsesc mai rau ca acesta. Asa ca, m-oi prinde eu la vorba cu voi, dar cu altele, ca din astia nu-i nimic de inteles, e doar golaneala.

 45. cătălin

  Ei, Andreea, ce faci? S-a terminat vacanta sau mai e ceva?

  Pe 10 august nu va fi nimic deosebit, probabil vreo 10.000 de oameni in strada. O mare parte a diasporei e de partea PSD…

  Rich, nu cred ca nivelul e atit de jos. Din contra, cred ca pentru prima data vedem politicieni care fac opozitie in Romania. Poate e prea putin si prea tirziu, dar ei totusi incearca.

  Chestiile legate de unirea cu Moldova au fost niste timpenii si atita tot.

 46. andreea

  mai am. mai iau o saptamîna la sfîrșitul lui august. sper

  la cum se agită, parcă o să fie 100.000 de participanți…

 47. cătălin

  N-am vazut, n-am simtit nici o agitatie. O mare parte din diaspora nu voteaza si nici nu mai e la curent cu scena politica din Romania: pentru ei „toti sint la fel”. USR si Ciolos au aparut prea tirziu.

  Am si eu o curiozitate: din ce traieste Pippidi? Merge la serviciu in fiecare dimineata?

 48. Angela

  Merge, merge. Nu știu dacă în fiecare dimineață, ca pălmașii, dar merge. Cică „ din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin”. Și mai face tot felul de chestii, scrie, publică..nu moare ea de foame, Cândva mi-a fost drag de ea, dar în ultimii ani m-a scârbit de tot.

 49. cătălin

  Asta e, infumurare, dispret, ma intreb daca nu cumva si o sustinere pentru PSD. Plus multe timpenii. Cind PSD a pierdut, a fost pentru ca „prostii” aia din satele fara strazi asfaltate au votat contra. E greu de crezut ca victoria lui Iohannis s-a datorat si elitei de la Cluj, dar si oamenilor din satele primitive din Ialomita. Cel putin asta arata cifrele.

 50. Angela

  Pizda aia s-a sucit rău, susține pesedeul pe față. Până și pe Dăncilă o apără, ceea ce e culmea curvăsăriei. Adică la intelectul ei, că proastă nu-i deloc, susține o retardată ca prim-ministru. Nu-i e jenă, pe acolo, pe la Berlin? De fapt, ce jenă, la soiul ăsta de oameni. De Băse s-a lepădat când i-a suflat Eba locul de europarlamentar, după aia cred că a sperat că Iohannis o s-o pună de-a dreapta lui și nu i-a mers, așa că acum linge la Dragnea. Pe mine m-a scârbit prima dată la moartea lui Pruteanu. Au fost colegi de studenție și oarecum de gașcă la Iași. Și i-a trântit, când omul nici nu era încă în groapă, un articol îndurerat, cică, ca pentru un vechi și drag prieten. Și cu adâncă durere și mârșăvie muierească, l-a făcut praf într-un mod abject, inclusiv cu detalii deranjante din viața privată. Oricum ar fi fost și indiferent pe ce cale a luat-o un „prieten drag” din tinerețe, te abții, chiar dacă ce spui e adevărat și omul a avut acele păcate. La ce mai folosesc acele adevăruri? Mie mi-a mirosit a răzbunare muierească de femeie refuzată cândva de un bărbat. Să te ferească dumnezeu de așa ceva! Nu te iartă. Cât a trăit Pruteanu, n-a zis sau scris o vorbă de cât o deranjează orientarea lui politică , dar l-a desființat la căpătâiul catafalcului. Jegos de tot. Ceva de genul bocit în gura mare, să audă satul: „Of, of, of, Ioane, te-ai dus și ce drag mi-ai fost! Nu-i bai că ai fost impotent, bețiv și hoț, mie mi-ai fost drag etc”. Asta am simțit citind, dar mi-am zis că poate mi se năzare mie, că-i o femeie prea deșteaptă și nu coboară la nivelul ăsta. Dar eu nu mă înșel la chestii din astea. Lumea a lăudat-o că-i „obiectivă” și corectă dacă înșiră păcatele mortului, dar eu cunosc muierile și parșivenia lor ipocrită, mai ales când au ceva de răzbunat. Asta e, de atunci m-a cam pierdut, deși o citeam în continuare. Timpul îmi dă dreptate.

 51. cătălin

  Jegos rau. 😦 Mai, dar asta presupun ca a citit o tona de carti, etica, filozofie, dracu’ mai stie ce, chiar nimic nu s-a prins de ea?

 52. andreea

  E culmea parșiveniei, Alinuța. Tocmai pentru că nu-i proastă, e periculoasă rău.

 53. cătălin

  Da, nu toti is prosti, din pacate. 😦 Si tot din pacate, principiile nu conteaza, in ciuda tonelor de carti citite.

  In rest am vazut ce s-a intimplat: o noua mineriada. Asa, mai micuta, ca inca sintem in UE si nu poate da ordin Dragnea jandarmilor sa-i omoare pe cei care-l injura. Deocamdata.

 54. Angela

  Ba eu cred că poate. Am, așa, un feeling că jigodiile fac tot posibilul să fim dați afară din UE. Că numai de asta n-au scăpat încă, în rest, par de neoprit în ticăloșia lor. Care e scopul și ce perspective ar fi într-o astfel de situație, nu-mi dau seama încă, Dar așa mi se pare mie, că deja forțează rău de tot, e prea mult și intolerabil. Dacă trebuie să omoare oameni, o va face. De aia cred eu că miza-i mai mare decât curul lui de pușcăriabil și confortul baronilor. Îs niște interlopi care au pus mâna pe putere, nu se mai poate vorbi de PSD ca partid politic.

 55. cătălin

  Eu de mult am zis ca mi-as dori ca Romania sa fie data afara din UE – atunci o sa vedem cum se descurca cu platitul pensiilor si a salariilor bugetare. Da, ar fi rau, dar poate e nevoie sa se separe apele, nu-i corect ca, pe de o parte, sa ne bucuram de toate avantajele UE, iar pe de alta parte sa ne comportam ca la tirla. Analfabeti, infractori, si mai nou jandarmi-golani – astia ne reprezinta. (De fapt, povestea cu golaneala din jandarmerie e mai lunga, ar putea detaila cei din galerii despre „caftelile” organizate de la meciuri).

  Nu stiu de ce vad un numar prea mare de oameni cautind scuze jandarmilor: vai, ca saracutii au primit ordin, ei n-ar fi vrut sa rupa oase, dar daca e ordin, e ordin. Cum naiba sa scoti oameni din taxi si sa-i iei la ciomag?

 56. cătălin

  Despre animale (alea bipede):

  http://www.comunism.ro/fisiere/marturii/hpatapievici/Patapievici.pdf

  „Podeaua era plină de trupuri aruncate de-a valma. Printre ele, călcând şi izbind, cizmele miliţienilor făceau poteci de ordine. Înjurau continuu, monoton şi cu ură. Îşi întreţineau prin vorbe îndârjirea pe care un maior crăcănat şi violent le-o inculca, pomenindu-l mereu pe tovarăşul secretar general. Frica de superiori şi plăcerea de a dispune de un trup erau deopotrivă vizibile pe feţele acestor puştani în uniformă, care nu cereau decât schiţa unui ordin pentru a putea schingiui cu conştiinţa împăcată. Loveau în cine apucau, la întâmplare: pumnii, picioarele, bocancii, bastoanele, patul armei – totul era bun pentru a produce şi exaspera suferinţa. Era un spectacol de coşmar. Miliţienii care asistau pe margine rânjeau, fumând.
  […]
  E inutil să înşir efectele îngrozitare ale cruzimii omeneşti. Defilarea lor, în ciuda ororii, este monotonă: modalităţile torturii sunt finite; infinite sunt însă degradarea, ultragiul şi suferinţa. Râmâne faptul că fiecare dintre aceşti oameni fusese torturat cu sânge rece de un semen al său, semen a cărui singură motivare era un salariu ceva mai umflat şi o seamă de privilegii meschine.”

 57. cătălin

  Eu raman aici – muie Facebook! Sigur ca mi-ar placea sa mai vorbesc cu voi…

 58. andreea

  nu vezi că se schimbă vremurile? 🙂

 59. andreea

  mă duc la ședința cu părinții, AGAIN!

  am calculat acum că am fost la peste 120 de ședințe cu părinții, în veața asta… 😦

 60. andreea

  pe feisbuc e foarte frumos.
  oamenii-s așa de superficiali, că mă disperă.
  o mare de oameni care răspund pavlovian la stimuli…

 61. andreea

  ce-o mai face Junghiul?… 😦

 62. cătălin

  Ce sa faca Junghiul 😦 …
  Nu vreau pe facebook, da, tocmai din cauza superficialitatii de care spui. Imi pare ca facebook a fost gindit pentru poze cu motani si comentarii scurte, aruncate in graba de pe un telefon in timp ce mergi cu metroul. De multe ori „dialogurile” par purtate intre surzi, fiecare vine si pleaca cu propria parere, neatins de ce spun ceilalti. Asta in cazul in care nu ia bloc.
  ……
  La mine ninge. Aveam rosii…

 63. Angela

  Voi, căutători de profunzimi, nu mai huliți atâta feisbucu, că și el e om, cu bunele și relele lui.

 64. Angela

  Am vrut să mă arăt blândă, împăciuitoare și în ton cu vremurile. Nu-mi iese, că urăăăăsc feisbucuuuuu!!! Sunt pe acolo oameni interesanți, îmi place să-i urmăresc, îmi plac chestiile pe care le postează sau distribuie, dar parcă-s Cenușăreasa, abia pot alege din mormanul de prostii pe care una din lista mea – fostă colegă, nu mare prietenă – le revarsă compulsiv. Azi, deocamdată, numai 26(douăzecișișase) de postări în trei ore, în rafală. Poze cu flori, porțelanuri, amintiri personale de la diferite evenimente de-ale ei, peisaje, iarăși flori, porțelanuri, naturi moarte, naturi vii, populate cu poza proprie, poze cu frumoasa(ce-i drept) ei fiică, să-i trăiască, iar porțelanuri, flori, biserici etc. Altul care în fiecare zi pune, cu copy-paste de pe wiki, bănuiesc, câte un articol pentru fiecare personalitate născută în ziua respectivă, de la Noe încoace. Și iar un cârnat de postări, una după alta, de nu mai încape nimic printre, nici pe lângă. Și cum nici nu-s eu mare meșteră în ale feisbucitului, nu mă prea pricep la diferite setări, stau și rabd. Pe de altă parte, îs destul de demodată, așa că mi-aș simți conștiința maculată dacă i-aș bloca. Că-s oameni de treabă, totuși, și mi s-ar părea că fac ceva urât. Of și iar of.

 65. cătălin

  Nu-i greu. Vezi ca fiecare postare are trei puncte in partea dreapta a casetei. Dai click pe ele si alegi sa nu mai primesti postarile respectivei persoane pentru 30 de zile ori sa nu le mai primesti deloc (unfollow). Sint si alte optiuni sa primesti mai putine postari, tot pe-acolo.

 66. Angela

  Făcut, mersi. Mustrări de conștiință nu am.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s