De toamna

Anunțuri

215 comentarii

Din categoria Diverse

215 răspunsuri la „De toamna

 1. junghiul

  Sunt singurul nebun de aici care iubește toamna?

 2. rich guy

  Nu, nu esti singurul. E si o mica placere olfactiva. Lumea incepe sa aprinda semineele si in aerul racoros al serii e un miros placut.

 3. Angela

  Eu n-am iubit-o deloc. Iubeam vara și îmi venea să plâng și să bat din picior cănd vedeam primele frunze galbene. Că moare vaaaraaa…că dracu s-o ia de toamnă…că..Până anul trecut, când nu știu ce mi s-a întâmplat, că n-am mai simțit așa. Am descoperit că nu-mi mai e nici ciudă, nici groază, nici regret că se duce vara. Nimic n-am simțit. Iar anul ăsta, și mai și. M-am îndrăgostit de-a dreptul de toamnă. Nu-ș ce să fie, mă sperie un pic.

 4. cătălin

  Toamna e frumoasa, pacat ca-ti aminteste cu fiecare imagine ca totul are un sfirsit…

 5. Angela

  Păi are, doar știm asta. Nu-i nevoie să-ți amintească ceva sau cineva.

 6. andreea

  sîntem aici un club al iubitorilor de toamnă.

 7. andreea

  la București frumusețea e cam dusă deja. fix în prima zi a Scorpionului. nor, frig, vînt, mai degrabă cenușiu decît arămiu. asta e…

 8. Angela

  Așa-i și la mine. Ba mai și plouă, dar nu-mi pasă. Acuma mă enervez cu asigurarea de sănătate a nurorii. S-a trezit că nu-i asigurată. Asta pentru că, doctorandă fiind(studentă), universitatea trebuia să trimită la CNAS lista cu studenții . Chestia asta se face în fiecare an la 1 octombrie. Anul ăsta doamnele responsabile de asta au uitat. Și fata tre să facă analize de trim.II de sarcină săptămâna asta, medicul de familie urlă să-și rezolve problema…Eu n-o las să meargă la casa de asigurări, că acolo, dacă ai treabă cu ei tre să te duci dimineața la 6 să iei număr, stai câteva ore bune în picioare într-o sală cât baia mea, împreună cu alte vreo 100 de persoane…numa bine pentru noră și nepoată…O să plătim analizele alea deocamdată, ce-om face? Dar e atât de întortocheat totul, că nu știi de unde să apuci problema..

 9. junghiul

  Măăăi!
  Cum nu e asiguarată?
  Naște!
  Îndemnizație de creștere a copilului?

 10. junghiul

  Eu sunt tomnatec.

 11. Angela

  Păi nu mai e asigurată, că n-au trimis ăia de la facultate lista. Au uitat. Gravidă-negravidă, era asigurată oricum ca studentă. Dacă nu uitau ăia să trimită lista la casa de sănătate. Că asta trebuie să facă, cică, în fiecare an la 1 octombrie. Fata n-avea nimic de făcut, că nu era treaba ei.

 12. Angela

  Cică s-au prins săptămâna trecută, când și-a rupt un student mâna și trebuia operat. Atunci au descoperit că n-are asigurare…au uitat..Rahat național, ca peste tot unde ai treabă cu statul.

 13. cătălin

  Stat roman, ce vrei? Totusi Junghiul are dreptate: trebuie sa rezolve cu asigurarea. Nu trebuie sa stea ea, personal, ore intregi in picioare, poate sa mearga altcineva.

 14. Înțeleg eu că n-au trimis lista, dar copilul va avea nevoie de resurse ca să crească și cred că îndemnizația de creștere a copilului ar fi fost un bun sprijin pentru familie. Din ceea ce înțeleg mama nu se califică pentru a primi această îndemnizație.
  Poate tatăl.
  http://legislatiamuncii.manager.ro/a/12293/concediu-crestere-copil-solicitat-de-tata-in-ce-conditii-se-acorda.html
  Vedeți că nu suntem dispuși să mergem mai departe pentru a pune la punct lucrurile ? Prea repede ne resemnăm.

 15. Angela

  De calificat, se califică ea. Că legea zice așa:
  SI mamele studente au drepturi pentru ingrijirea copilului
  Mamele studente au dreptul la indemnizatie de crestere a copilului daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii acestuia s-au aflat in una dintre urmatoarele situatii:
  – au urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar sau postuniversitar (masterat, doctorat) organizat potrivit legii;
  – se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.

  Fata a avut calitate de asigurat de când e ea, că a fost, fără pauze, copil, elevă, studentă.
  A pierdut-o acum, din cauza neglijenței acelor pizde. Ce nu pricep eu acum e altceva. Luna trecută i-am schimbat medicul de familie (că era la Craiova). S-a înscris aici, a dus adeverință de la facultate și ce a mai trebuit la medicul nou. Ar trebui să fie suficient. Poate că medicul nou e tâmpit(ă). Că dacă o înscrie pe lista lui, cu toate actele în regulă, inclusiv adeverința de la facultate(că beneficiază de asigurare), unde se împotmolesc lucrurile? De ce ar trebui să meargă personal la casa de sănătate? Cum pizda mă-sii circulă informațiile între medicul de familie și Casa aia blestemată?Nu mai pricep nimic.

 16. Nu lăsați problema nerepusă în legalitate pentru că ea va genera și alte neplăceri. Să-și corecteze ei catastifele !

 17. junghiul

  Prea ușor suntem dispuși să renunțăm.
  Ar trebui să ne dăm statul mai des în judecată.
  Ne tot plângem dar din nefericire nici noi nu facem mare lucru.
  Uite, persoanele încarcerate au dreptul să se plângă de condițiile din centrele de detenție. Este corect, fiecare om are dreptul la demnitate chiar și în timpul ispășirii unei pedepse privative de libertate.
  Au câștigat foarte mulți la CEDO și astfel CEDO a pronunțat decizia pilot pentru România
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21732155-breking-news-cedo-pronuntat-decizia-pilot-cazul-romaniei-privind-conditiile-din-penitecnaire-statul-roman-are-6-luni-dispozitie-prezinte-plan-masuri-judecator-cedo-atrage-atentia-masuri-precum-oug-13-.htm
  Cum rezolvi această problemă?
  Pe termen lung soluția ar fi construirea unor noi centre de detenție.
  Pe termen scurt poți merge pe grațiere. Pe cine grațiezi? Pe hoți, pe corupți, pe tâlhari, violatori?
  Mai ai o variantă, cea găsită de Prună care se aplică acum prin reducerea cu un număr de zile fiecărui deținut pentru condițiile degradante.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21400781-raluca-rruna-despre-reducerea-pedepselor-10-pentru-conditiile-proaste-din-penitenciare-romania-este-situatia-care-trebuia-adopte-niste-masuri.htm
  Sunt standarde foarte clare in ceea ce privește condițiile din centrele de detenție după cum sunt standarde și pentru spitale și scoli. Ele nu se respectă, atâta tot.
  În ceea ce privește condițiile din scoli și spitale uite că și aici statul trebuie dat în judecată.
  Problema e că nu o facem sau nu mai apucăm să o facem. Deși există precedent.
  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/statul-roman-condamnat-la-cedo-in-cazul-unui-tanar-mort-in-conditii-suspecte-intr-un-spital-de-psihiatrie-270604

  Trebuie ajutați oamenii să înțeleagă că încălcarea drepturilor lor trebuie sancționată și lucrul acesta e posibil. Sunt convins că instanțele din România nu sunt sensibile la problemele astea dar la CEDO îți găsești dreptatea.

 18. Statul nu va face niciodată nimic bun de bunăvoie indiferent cine este la putere. Doar constrâns!

 19. Angela

  Am putea să dăm statul în judecată la tot pasul. Și dacă am avea câștig de cauză, cine ar plăti despăgubirile? Tot contribuabilii cinstiți. N-ar ajunge bugetul să plătești toate daunele produse de un stat huliganic, rău-intenționat și absolut incompetent. Că dacă te uiți la legislația noastră, din orice domeniu, e de groază. O droaie de legi scoase aiurea, fără un pic de rațiune, cu articole care se bat cap în cap, ambigui, neclare, confuze. Când mai iese la iveală câte o absurditate, ca aceea cu Marcica, se apucă, cică , s-o dreagă și încropesc la plesneală un amendament-două pe care le adaugă iute, să rezolve conjunctural problema. După care te trezești că plesnește în altă parte, că nu se potrivește cu prevederile de la alte articole sau din altă lege. Nici un pic de coerență, de viziune de ansamblu, de prevăzut consecințe, nimic. Toate „puterile” – legislativă, executivă, judecătorească – îs acaparate de tâlhari care și le exercită prin proști, că-s ei parlamentari, miniștri sau judecători. Cum dracu să lupți cu așa ceva? Să nu-mi spuneți iar că prin vot, că nu-mi arde de râs.

 20. Angela

  Mai am ceva de zis, în legătură cu pușcăriașii de data asta. Zici tu, Junghiule, așa:
  Uite, persoanele încarcerate au dreptul să se plângă de condițiile din centrele de detenție.
  Da și nu. Orice om ar trebui să fie conștient că încălcarea legii înseamnă să se mute o vreme într-un loc nasol. Cu alți zece într-o încăpere insalubră, sufocantă sau rece, cu căcatul în colțul încăperii, cu lături în chip de haleală și cu probabilitate mare să fie abuzat și chinuit de colegi și gardieni. Până la urmă, e riscul și alegerea omului care decide să calce pe bec. Furi, ucizi, violezi – asta te paște.
  Extrapolând, dacă eu, creștină pravoslavnică, fac rele, îmi asum că o să ajung în iad. Ce fac după aia? Mă plâng de condiții? Că dracii-s prea negri, că smoala-i prea fierbinte și furcile prea ascuțite? Știam ce mă așteaptă, că mi-a zis popa. Și nu m-a obligat nimeni să mă dedau la rele, așa că nu prea e drept să am pretenții.

 21. cătălin

  S-o ia naiba si pe Pruna. De ce nu a pornit constructia unui nou penitenciar? Nimeni nu pomeneste de asta, nimeni.

  Da, conditiile or fi proaste (desi marii cercetatori ai neamului au produs sute de opere stiintifice in puscarii). Dar mai dai reducere pentru conditii, mai dai si bani, oricum sint eliberari conditionate, tot felul de scutiri, si ajung sa faca 2 ani dintr-o pedeapsa de 8. Pai cum vine asta? Daca judecatorii au hotarit 8 ani, pai 8 ani sa ramina!

  De la Bruxelles oare nu se vede ca spitalele sint asa cum sint, ca nu s-a construit nici un spital nou din 89? Cum sa ceri unei tari aflate in asa dezastru sa aiba conditii decente pentru puscariasi?

 22. cătălin

  Cu ceva tot ne-a ajutat Europa: cica 10.000 de tilhari romani sint cazati in puscariile Europei. Daca s-ar intoarce aia inapoi, abia atunci ar fi jale!

 23. Angela

  Hop și tu, ai scos-o acum pe Prună vinovată. Se vede că nu trăiești aici. Ca să pornești orice fel de construcție în țara asta, îți trebuie câțiva ani buni de luptă numai cu hățișurile birocratice ca să stabilești amplasamentul. Care ori aparține de un minister și trebuie transferat altuia, ori e în litigiu, ori cine știe ce dracu mai e cu el, ori te apuci și se trezește unul cu retrocedarea, ori trebuie făcută o expropriere și nu se poate face etc etc. Dacă ai răbdare, aruncă un ochi pe asta, fie și mai pe diagonală, așa, ca să vezi „modelul”. O biată Prună ce ar fi putut face în câteva luni?
  http://www.mediafax.ro/social/reportaj-constructia-spitalului-de-urgenta-cluj-abandonata-de-18-ani-ruinele-sunt-pasate-intre-autoritati-foto-13003547

 24. Angela

  Habar n-ai ce-i pe aici. Am văzut un reportaj despre paragina de la Dunăre. Undeva, pe la Tulcea, cred, nu se poate reabilita o faleză care se năruie, pentru că, de-a lungul ei, lucrurile stau cam așa: drumul aparține de primărie, dar o fâșie din el, cea dinspre mal, lată de vreo 1-2 metri.aparține de consiliul judetean.Până la taluzul care coboară în Dunăre. Care taluz aparține de Apele Române.Nimeni nu se poate apuca de nimic din această cauză, Ar trebui făcute transferuri între respectivele instituții, nimeni nu se înțelege cu nimeni despre cum ar trebui făcută treaba asta, așa că faleza se va nărui din cauză de legi și hârțogărie și ăstora nimeni nu le poate veni de hac. Ar fi încercat Cioloș, dar nu i s-a dat nicio șansă, că-i fiul lui Soros…Și astfel de chestii nu se văd, nu vede electoratul că „a făcut ceva”.

 25. rich guy

  Testai pe unii filmuletul asta. Eu asteptandu-ma la un unanim „Vaaai, n-am mai vazut aasa ceeva, nu-i posiiibil, esti cel tare, tu cu filmuletele tale !”. Da ! Cred i-a impresionat mai mult Zburatorul lu’ Heeliade decat astia ai mei. Da’ ce sa vrei de la niste unii care nu pot vedea tot drumul, de la Dedal si Icar la Da Vinci si primele aeroplane, eheei … N-ai cu cine ! Cum ziceam, niste unii care au la favorite numai „capturi” de pe pornhub. Deci conformati-va, va rog, redati-mi increderea in omenire. P.S. Leonardo, ai avut dreptate ! Si ai fost singurul adevarat la vremea ta. P.P.S. Intretimp am mai vazut inca de 100x survolul de la 1:20 la 1:50. Mooor dupa el !

 26. Angela

  Ha! Uite că m-ai găsit. Eu îs aia dusă de mică la mitinguri aviatice, fascinată de avioane și de cam tot ce zboară și nu se mănâncă – planoare, zmeie, deltaplane, parapante, dirijabile și baloane. Aici, unde stau, am foarte mult cer și un aeroport militar destul de aproape. Ca în copilărie, stau gură-cască și urmăresc brazdele alea albe de pe cer și avionul-punctuleț și mă gândesc la omul ăla care e în punctuleț și la cum te poți simți acolo, sus, stăpânind o așa minune de mașinărie, Puține lucruri îs așa de fascinante pe lumea asta. Probabil am să mor în accident de avion, ca în bancul cu bunicul lui Bulă, care, uitându-se după avion, a căzut într-o gaură de canal.

 27. rich guy

  Ca-ntotdeauna o gentila ! Foarte multumesc !

 28. Angela

  Ba nu-s gentilă, chiar așa e. Am o poză, pe la 4-5 ani, cred. Aveam codițe și mă puseseră într-un planor sau avion, nu mai știu exact ce era (la sol, desigur..) și m-au pozat în el. Cine mai era ca mine? Dac-o găsesc pe undeva, v-o arăt și vouă, ca drept dovadă.

 29. rich guy

  Esti oricum ! Io de la varsta aia am numai poze … aaah, compromitatoare. Maica-mea ne-a scurt tuns abia cand n-a mai avut incotro. Asa ca pana sa-ma dea la scoala eram un fel de Raspunzel.

 30. Angela

  Și nu făceai tărăboi când te spălau pe cap? Îmi amintesc că era o tortură pentru mine și o corvoadă pentru mama. Urlam, mă zbăteam, eram convinsă că operațiunea o să mă omoare.

 31. rich guy

  Nu-mi aduc aminte cum era. Zau ! Stiu ca am faceam taraboi cand colegii de gradinita au vrut sa ma lege cu coada de gard. 😀 😀 😀

 32. Angela

  Bullying avant la lettre. Ar trebui să reclami și să ceri daune. Ce dacă au trecut atâția ani?

 33. Angela

  Acuma, serios, de când cu dezgropatul hărțuielilor mai vechi sau mai noi, îmi dau seama că toți avem îngropate pe undeva tot felul de traume din copilărie-adolescență-tinerețe, produse de restul lumii. Doar că atunci nu se făcea caz de asta. Ar fi fost bine să se facă, poate ne-am fi dezvoltat altfel. Cine știe în ce schilodeală veche și netratată ne împotmolim și acum..

 34. rich guy

  @ Angela

  Mai, mie nu mi se pare ca mitu-ul asta loveste chiar din senin. La cat de rapid s-a raspandit, mi-e ca o gramada de si astepta ocazia sa acuze si mai vehement ca inainte si de aici impresia ca tot ce se vrea e inlocuirea unui joc de putere cu un altul si mai si. Cu condamnarea cuiva pe baza de tevatura sau, ca in trecut, pe baza de simpla delatiune. Sa ne amintim ca totul a pornit de la un bolnav psihic, dar totusi de la o persoana palpabila, in carne si oase (unul care mai fusese acuzat de 8x inainte, cazuri inchise prin intelegerea partilor, si acuma toti se fac ca nici nu intuiau ei ce poama era !) si s-a ajuns la o acuza generala, precum ca, vezi Doamne, odata iesite-n strada se simt ca-n jungla, nici sa respire nu mai pot de barbati. Dar iti spun, astea nu sunt discutii de purtat intre barbati si femei, nu fac altceva decat sa otraveasca atmosfera.

 35. cătălin

  Tocmai citeam stirea asta:
  http://www.bbc.com/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-41774014
  Si am mai citit ce a scris cineva pe fb. despre tragedia de la Colectiv si cum ranitii au fost omoriti incet, metodic, in spitalele romanesti care erau la nivelul celor din Franta. Nu pun link, ca pozele sint greu de suportat.

 36. rich guy

  @ Catalin

  „Ne-a strâns acolo şi mareşalul se uita la mine şi îl întreabă pe general de ce sunt aşa galben. Şi generalul i-a povestit că am căzut în luptă eu şi echipajul meu, că am fost daţi dispăruţi şi că ne-am întors, dar că am adus cu mine şi mitraliorul mort. Şi atunci, mareşalul a venit la mine şi m-a luat cu mâna dreaptă de după ceafă. În mâna stângă avea o cravaşă roşie şi o bătea de cizme, că el era cavalerist. M-a întrebat de unde sunt şi, după ce i-am răspuns la întrebări, m-a decorat cu Steaua României pe care mi-a pus-o în piept. Şi mi-a spus apoi: «Dacă ne vom întoarce în ţară, să vii la mine că eu mai am treabă cu tine».“ Pilotul îşi aminteşte că mareşalul Antonescu i-a părăsit plângând. „Ne-a sărutat pe toţi. Îi simt lacrimile fierbinţi şi acum pe obrazul stâng.”

  L-a decorat ca nu si-a abandonat tovarasul de lupta chiar daca acesta murise deja. Dar nah, si asta o chestie pe care in zilele noastre n-o mai intelege nimeni.

  Integral aici: http://adevarul.ro/locale/constanta/eroul-frontul-est-decorat-maresalul-ion-antonescu-de-trei-pus-pistolul-tampla-vrut-impusc-1_582456365ab6550cb861b19e/index.html

 37. Angela

  Poate că ar înțelege, dacă genul ăsta de valori n-ar fi luat acum în râs, într-o societate în care se cultivă individualismul feroce. Oamenii nu cred că-s altfel din fire decât înaintașii lor. Împrejurările-s altele. De multă vreme se trăiește, totuși, ușor. Și atunci drama pipiței care și-a rupt o unghie e echivalentă cu a străbunicii ei, care și-a pierdut bărbatul pe front.

 38. cătălin

  Pacat ca acelasi Antonescu n-a varsat nici o lacrima cind a hotarit exterminarea a mii de civili nevinovati la Odessa.

 39. Angela

  Vremuri trecute. Eroii unora, călăii altora. Păcat de militarii de rând, care nu se aleg cu nimic din războaie, dacă scapă cu viață. Decorații, onoare, patrie..aiurea. Cineva profită la greu întotdeauna și celor din „linia întâi” le rămân camaraderia, amintirile, cicatricile. Și cât de cât, admirația și respectul nostru, când vine vorba de fapte deosebite. Asta dacă nu uităm și dacă vine vorba. Și uităm, că așa merg lucrurile.

 40. andreea

  bună seara. n-am mai venit aici pencă de trei zile mă cert cu toată lumea.
  stați un pic să-mi treacă.

  în plus, îmi dau seama că nu știu nici istorie, nici geografie, că mi-e frică de avioane și de oamenii ăia care zboară peste Dubai, dar nu mi-e frică să merg noaptea pe stradă. pe mine nu mă hărțuiește nimeni. nici vreun șef, nici șoferii, nici muncitorii pe schele. o fi ceva rău cu mine?

 41. rich guy

  @ Andreea

  Hai sa vedem cat de „defecta” esti. Tu te porti asa ?

 42. rich guy

  Sau asa ?

 43. rich guy

  Pe scurt, pentru lumea care n-are dispozitia psihica necesara sa urmareasca toate prostiile si e dispusa sa ma creada pe cuvant. Niste unii, atragatori ca mirosul de ghena si charismatici, altfel mari profesori in arta seductiei, au purces la un turneu de agatat femei prin lume. Daca aproape peste tot, indifirent de cultura, si-au luat o mare talpa, ceva-ceva mai miscand ei acolo prin Polonia, dar cu masura, in Romania au facut tot ce au vrut cu femeile. Nu tu o minima „rezistenta”, macar mimata acolo-asea, nu tu nimica. Imediat au sarit cu numarul de telefon, au acceptat din prima discutii despre lenjeria intima, s-au intins pe ei, s-au lasat peste tot pipaite sau chiar au inceput preludiul din strada. Cu o singura exceptie, in fata facultatii de istorie, cand una crezandu-l roman i-a urlat un „Maa’ lasi, maaa’ ?”. De ce am ales tocmai comparatia cu Norvegia ? In primul rand pentru ca in ciuda renumelui de tara scandiva feminista cu femei-dulap, nu pare a fi nici una, nici alta. Dimpotriva, dupa cum s-a vazut ale lor stiu de gluma, au avut cele mai misto reactii la glume tampite, dar anodine, si chiar daca-n mod vizibil nu le-a placut tipu’, au luat-o ca pe o ocazie de socializare. Iar el in contrapartida, chiar daca a fost respins, le-a vazut ca foarte frumoase. In schimb, romancele care au fost peste masura de darnice au sfarsit-o prin a fi considerate neatractive. (si ce-a mai isterizat chestia asta !) Cumva defel nu ma surprinde. Alea care chiar au notiune de demnitate pare-se ca nu tin deloc s-o expuna, iar alea care n-au, sunt cele mai tari in clanta, ceele mai cu drepturile femei si cele mai hartuite. Poate fi si asta o explicatie la ceea ce ti se-ntampla …

 44. rich guy

  charismatici ca tufa de urzici
  ** scandinava

 45. cătălin

  Nu poti generaliza pornind de la niste filmulete puse pe youtube de nu stiu cine. Peste tot sint oameni si oameni.

  Hartui-te-as, Andreea, hai sa ne certam!

 46. Angela

  Cu toții generalizăm, tot timpul. N-am nici o chemare să mă gândesc la sau să dezbat chestiunea cu hărțuirea și ce a ieșit din dezvăluirile acelea ale vedetelor. Ca de obicei, nici una din părți nu schimbă cu o iotă părerea celeilalte, așa că hămăim, mieunăm și trăncănim degeaba. Toată lumea are dreptate și nimeni n-are, depinde de care parte ești și în care ai înțepenit. În plus, ca la orice descoperire, fenomen sau eveniment, apar exagerările, căpușarea, exploatarea și deturnarea chestiunii. Hărțuirea aia de tip supraviețuire/job/carieră/promovare condiționate sexual e o abjecție sinistră. Șantajul, amenințarea la fel. Violul, așișderea. Și gata. Restul sunt mitocănii și scârboșenii ignorabile sau gestionabile, depinde de tipul de femeie și de context. E vorba de femei/bărbați, nu de îngeri și demoni, că nici unii, nici alții nu-s așa.

 47. andreea

  rich guy, eu observ doar că filmele alea două nu seamănă unul cu celălalt. În cazul româncelor, filmările sunt cam noaptea, prin cluburile din Centrul Vechi, în locuri în care merg fix pițipoance, fix în scopuri mai mult sau mai puțin sexuale. hai că nu suntem născuți ieri.
  iar dincolo, ce drăguț! cu totul altă abordare. mai depinde și unde te duci. ia să meargă în Amsterdam, prin cîrciumioarele alea drăgălașe din centru, unde e plin cu domnișoare ”dezorientate”. că le-am văzut cu ochii mei.
  deci, nu cred că româncele în general sunt mai ușurele ca alte femei din lume. româncele puse pe treabă, din cluburi, alea da.

  pe mine nu m-au hărțuit nici în trecut, dar poate că am avut noroc sau nu eram chiar o bombă sexy. iar cei care aveau vreo ”chemare” către mine mă voiau direct de nevastă, chiar și la 16 ani, de nu mai știam unde să mă pitesc de atîta seriozitate. 🙂

 48. rich guy

  @ Andreea

  Pe ultima, cu traistuta H&M, aia cu finalizare, a cules-o ziua in amiaza mare. Si nu parea deloc pitipoanca, nici adusa din centrul vechi, ci mai degraba una dupa care rabda un fraier.

  Dar uite, eu nu fac politie acum, cine si ce a facut, per ansamblu atitudinea mi s-a parut orientata dupa faptul ca erau straini, iar manifestarea, da, de pitipoance proaste.

  P.S. Si am spus doar, sa fiu crezut pe cuvant, daar tu … Atunci, uite, din acelasi registru, Croatia !

  Mai, era si varsta, una mai precoce pentru casatorie. Asa-i cand iubesti pe cineva mult mult de tot. 🙂 Ce partilitati ?! Mergi pentru totul. 🙂 Nici n-o vrei de altceva decat de sotie 😀 😀 😀

 49. rich guy

  „Ca de obicei, nici una din părți nu schimbă cu o iotă părerea celeilalte, așa că hămăim, mieunăm și trăncănim degeaba”.

  Da, Angela, nimic mai adevarat, dai din nou ora exacta. E copilaresc sa mai crezi ca ai puterea de a schimba pe cineva sau sa mai crezi macar intr-o obiectivitate, ca de vreo buna-vointa nici vorba, si tocmai de aceea, in ultima instanta e si asta o concluzie benefica. Sa fie, dom’le, toti cum vor, ca oricum nu te poti impotrivi, doar ca partea cu trasul la raspundere sau prelegerile tintite intr-o parte nu-si mai are locul. Pentru ca stii ? Pe masura libertatilor dobandite lumea n-a devenit cumva mai toleranta, ci mai intoleranta. Fiecare vrea acum mai mult decat are. Pai o fi constrangerea de dragul sexului o treaba pe cat se poate de reprobabila, ca orice santaj, dar obtinerea sau fie si numai conditionarea de favoruri la schimb, nu ?! 🙂

 50. rich guy

  @ Andreea

  Dar sa nu lasam aceste vremelnice impuritati mundane nimicitoare de suflet sa ne poarte de la cele cu adevarat nepieritoare. Asa ca, mai bine spune-mi, rogu-te, daca mi se pare mie aiurea ca „Dreams” a lui Cranberries e varianta pe repede inainte a intro-ului la aria sopranei din „Once Upon a Time in the west” sau chiar asa este ? Tu daca ti le canti pe ambele in minte ce-ti da ? Sunt sau nu sunt nebun ?

  Morricone first (00:00 pana la 00.50)

  si apoi Dreams

 51. Angela

  Lăsăm imediat impuritățile, doar un pic mai am de zis. Reprobabile pot fi considerate amândouă, sau poate nu? Problema e de miză. Toate viețuitoarele încearcă să obțină mereu câte ceva. Începând cu chestiile vitale – un loc în lume, siguranța traiului, binele pentru individ și familia lui – și sfârșind cu cele dezirabile, dar nu neapărat necesare. Confort sporit, opulență, răsfăț, faimă. Pentru a obține ceva sau toate astea, vietățile dispun de mijloace de tot felul, pe care, normal, le exploatează. Forță fizică, inteligență, ascendent social, viclenie, farmece personale, seducție, abilități de manipulare. La război, ca la război, luptă fiecare cu ce are. În cazul constrângerii de dragul sexului, e ceva mai scârbos. Ce vrei să obții, decât o acuplare pe care n-ai putea s-o obții altfel și pe care o uiți imediat, la „țigara de după”? Și repede treci la alta, ca să te flatezi singur că ai obținut trofee? Mi se pare o miză jalnică. La miză mare mai pot închide un ochi și să zic că o fi reprobabil, dar dacă omul n-a avut altă cale…

 52. rich guy

  @ Angela

  Uuuuf, iar m-am bagat in chestii care ma depasesc de-a binelea si iar am sentimentul de haos caruia nu ma simt in stare sa-i dau o oranduire. Indeosebi in cazul de fata, dar e valabil la fel de bine pentru tot restul, nu putem vorbi de o acuplare care n-ar putut fi altfel obtinuta, ci dimpotriva si chiar asta socheaza, la banii lui putea, cum neelegant se mai spune, sa-nceapa de acum si s-o sfarseasca infipt, luandusi-l, uite, pe alde Berlusconi de exemplu. Ala la schimb risipea averi si functii parlamentare. D-aia zic si io ca trebuie sa-l fi stimulat cumva drogul puterii, ca altfel putea chiar foarte bine sa ramana in limitele unui act reciproc agreat, iar dpdv sexual, la ce le cerea sa faca, pai cred ca si curvelor le-ar fi fost rusine sa tarifeze. Masaje, altele fara contact fizic s.a.m.d. In fine ! Cum ziceam, ma simt nevoit sa-mi recunosc limitele, haaabar n-am ce-o fi avut omu’ ala in minte si de aici sa si concluzionez dezamagitor de banal: unora le place pur si simplu perversitatea !

 53. Angela

  Da, e vorba de putere. De beția puterii, probabil. Mai puțin de sexul propriu-zis. Așa zic și psihologii. La nivelul ăla mare, din showbiz sau politică, e cam ce se întâmplă pe la alde Vaslui. Violezi ca să umilești, nu neapărat că te-a ispitit baba de 80 de ani. Trebuie să existe victimă, altfel n-ai făcut nimic. Cu mulți ani în urmă, am găzduit o fată din București, o cunoștință care venise în ceva interes profesional. A venit într-o seară mai târziu și trebuia să traverseze o zonă mai obscură. A atacat-o un tip care voia s-o tragă în tufă. Nimeni prin preajmă, întuneric..Fata nu s-a pierdut cu firea, i-a spus tipului că e de acord, că e chiar un tip drăguț și de ce s-o facă în tufă? Să vină cu ea, că locuiește singură și e aproape. Omul s-a blocat. Se vedea că nu intră chestia asta în tiparul lui și că nu știe ce să facă. A însoțit-o destul de confuz câțiva pași, destui ca fata s-o poată lua la fugă spre zona luminată, zbierând. Tipul s-a speriat și a fugit.

 54. andreea

  nu știu, rich guy… nu-mi par asemănătoare cele două muzici… dar poate de unde le știam pe amîndouă deja, din perioade diferite, și nu le-am comparat niciodată.

 55. cătălin

  Ce prezenta de spirit a avut fata aia!

  Io n-am nimic de zis de filmuletele alea. Iar daca romancele or fi mai sprintare decit altele, asta e. Nu schimba nimic, ca doar n-am umblat io dupa toate romancele.

  Am ascultat asta, dar sigur o stiti:

 56. rich guy

  As vrea daca se poate si daca nimeni nu mai doreste sa spuna ceva, tot eu sa si-l inchid. Nu e nici treaba mea, Cataline, ce fac altii. Nu-i una imbucuratoare, ti-ai fi dorit poate altceva, dar, vorba ta, asta e. Devine insa una, nu asta, ci o alta, atunci cand sustin agresiv ca din cauza mea, a ta si a altuia, nici ca s-ar mai aventura afara din casa, ca le dam sentimentul de areal restrans de circulatie si ca primul si primul lor contact cu sexualitatea in prepubertate e printr-o poveste de viol impartasita de maica-sa (da, da, e si credibila asta ! Fata vine plina de curiozitati legate de transformarea fizica si maica-sa incepe sa-i turuie de haite de violatori). Sa ma taie dracului din ele, Cataline ! 🙂 Tu citind de cele care si-au omorat copiii te-ai pus sa scrii ca pruncuciderea e practica de baza la romance ?

 57. cătălin

  Nu cred ca are cineva vreo problema cu barbatii normali. N-am prea urmarit eu tarasenia, pe fb. ma uit mai mult la poze cu motani. Totusi, din ce am vazut cu ochii mei, Romania e cu citiva pasi in urma in materie de civilizatie. O piscatura de fund in autobuz sau tot felul de agresiuni verbale sint la ordinea zilei pentru orice femeie din orasele romanesti. Si nu-i doar lipsa de civilizatie, e si o scirboasa lasitate: vreunui interlop bine facut nu indrazneste nimeni sa-i spuna ceva pe strada.

 58. Angela

  România nu e în urmă. Ar fi bine să fie. Dacă ești în urmă și mergi în direcția bună, târâș-grăpiș tot ajungi unde trebuie. Necazul e că România stă pe loc, România e o mare MAHALA, cu atmosferă, obiceiuri, sistem de „valori” de mahala. Cu o rezistență încăpățânată și incredibilă la educație, cultură, emancipare, civilizație. Nu numai că-s respinse toate astea, dar îs și disprețuite. Promiscuitatea, violența, prostul gust, misoginismul îs normalitatea mahalalei. Îngăduința față de vicii, la fel. „Când nu-i beat, e pâinea lui Dumnezeu, e băiat bun” – problema e că e beat tot timpul. Și asta e scuza pentru orice – tâlhărie, bătaie, viol, crimă. O fost beat, ce vreți? Victima e întotdeauna vinovată, agresorul, dacă e prins și băgat la pârnaie, e plâns de comunitate – „păcat de el, de tinerețea lui, să stea la pușcărie pentru curva aia” – chiar dacă curva are 11 ani și a fost violată de unchiu-său. L-a băgat în spital pe tac-su? Ei, ce mare lucru, i-a dat doi pumni, acolo, doar nu l-a omorât.
  Liderul și vedeta mahalalei e mafiotul, interlopul, șmecherul – admirat, respectat, temut și lingușit. Și invidiat, desigur – cine poate, oase roade. De aia-l cocoloșesc și oficialitățile – primarul, polițistul, popa. Că veni vorba de popă, mahalaua e religioasă până la habotnicie – în ritual. Că în spirit, vai și-amar, habar n-au pravoslavnicii de ce fac ceea ce fac, ce semnificație au toate alea. Merg la biserică să se pună bine cu Dumnezeu, să-l lingușească și pe el, doar-doar le-o da ceva. Și să-i vadă vecinii. Și încă multe altele, specifice mahalalei. Vai de cel care încearcă să se ridice deasupra ei. Nu e om mai detestat, mai miștocărit, mai terfelit. E corect, decent, cu bun-simț, demnitate și ceva școală? Dă-l în pulă de prost, n-are coaie, e fraier, ipotent, un gunoi, clar, nu-i de-ai noștri.
  Scandalul, circul, poalele-n cap și bătutul curului îs spectacole savurate, la fel tărăboiul, maneaua și fumul de carne prăjită cu orice prilej. Sărbătoare națională, parastas, nuntă, comemorare, aniversare.
  No, și acuma transpuneți-le pe toate aste și ce o mai fi la kilometrul zero, în buricul țării și în vârful politicii. Iaca mahalaua, înțepenită în tiparul ei pe veci. Că-s mulți, ai naibii și le place așa. Cei care-s altfel n-au nicio șansă, eterni minoritari. Și vorba aia, e democrație, n-ai ce-i face.

 59. cătălin

  Da, politicienii alesi sint reprezentativi, ca ne place sau nu. Aceleasi minciuni expirate tin de atitia ani, iar oamenii voteaza.

 60. Angela

  Andreea s-a lepădat de noi toți. Nici pe feisbuc nu mai combate. Sper că suntem noi plicticoși și nu-s alte probleme. Andreeeeeeaaaa!!!! Arată-te o clipuță, chiar dacă nu zici decât pfui..

 61. andreea

  nu nu, aici sînt.
  n-am pățit nimic. nu mai mult ca altdat, adică. 🙂

  nu prea mai înțeleg nimic. încerc să găsesc un rost în toate și nu-l găsesc. și atunci, muncesc și dorm. dorm și muncesc. dorm.

 62. andreea

  ce să vă zic.

  politichia mi se pare copleșitoare. și toată lumea vorbește despre asta și se zbate în legătură cu ce se-ntîmplă. și eu nu mai am energie, momentan, să mă zbat. și nu-mi vine nici să povestesc necazurile mele mărunte. că par prea mărunte, asta e.

  mîine e marșul ăla, s-a deschis sezonul toamnă-iarnă de marșuri și nu cred că merg. și mă mustră conștiința. de ce nu merg? pencă am repetiție. avem concert pe 3 decembrie la Ateneu. cu corul. și pencă încă o vreme – nu știu cît de îndelungată – marșurile o să-mi amintească de ceva. ceva de inimă foarte albastră. (ei poftim, na: ce draci or avea protestele cu inimile?!!… ) și așa-s eu, trec greu peste lucruri. vedeți? motive personale ”subțiri” ca să nu-mi fac datoria civică.

  și Sabina e din ce în ce mai rebelă, tot un slalom psihologic trebuie să fac cu ea. și mi-am luat de lucru, în afara serviciului cît nu pot duce, ca să fiu epuizată și nesimțitoare, nu pentru bani.

  și, last but not least, a fost ziua mea și asta e prilej de văicăreala și depresie pentru mine, nu altfel. cei apropiați zic că-s de dus la psihiatru. da, chiar așa mi s-a spus. dacă nu mă bucur că e ziua mea și nu-s hepi să primesc pupături, felicitări și cadouri înseamnă că-s ”de psihiatrie”.

  asta e. gata, v-am dat raportul. uf. sau pfui, în fine…

 63. andreea

  vouă pot să vă și explic, altora – apropiaților care mă trimit la psihiatru – nu. e interesant că anumite lucruri nu poți să le explici decît ”unor străini”.
  nu e vorba numai de îmbătrînire – care în cazul femeilor e catastrofală, zic eu. e vorba că nu mai pot ”schimba macazul”. cu cît trece timpul, cu atît scad șansele de a schimba tot și de a o lua de la capăt. cu totul.
  și oricum mi-e frică să fac asta, deci, degeaba mă agit.

  mă simt ca un știți voi ce într-o căldare.
  de aia mai mult tac.

  referitor la comentariul tău, Angela, cel în care ți-ai vărsat năduful, eu NU VREAU să cred că majoritatea e așa. 😦 e o minoritate, dar e mult mai vocală, se manifestă mult mai cu spor. așa cred. așa sper. 😦

 64. Angela

  Bine că ești așa cum ești. Nu trebuie să te duci la nici un psihiatru. E cea mai idioată sugestie pe care ți-o fac ceilalți când nu pricep nimic din tine, n-au răbdare, li se pare că ești incomod. O dată măcar nu s-ar întreba dacă nu-s cumva și ei sursa problemelor. Nuuu…sigur, toți îs normali, toți fac exact ce trebuie(fără să se întrebe ce ți-ar trebui ție, de fapt), desigur, tu ești nebună. Convenabil. Îs halită de astea până peste cap. Cât despre năduful meu, bine ar fi să nu fie așa cum mi se pare acuma. când mă simt depășită, otrăvită și oțărâtă de tot ce se întâmplă în jurul meu, la nivelul mare. Că cele mărunte, ale mele, nici nu se mai pun, deși, așa mărunte cum îs, au să mă facă să mor de inimă rea. O să rezist, poate. Dacă nu, nu. Hai să încercăm o vreme, să ne mai dăm o șansă.

 65. rich guy

  @ Andreea

  La mine somnul a ajuns cea mai placuta activitate. Nu ca mi-as gasi acolo pacea, nici vorba, dar cel putin o parte a mea, corpul, se bucura, il simt cum se „descalteste” si chiar daca constientizez partialitatea fenomenului e totusi placut.

  Politica e facuta de oameni, astfel ca ma intereseaza mai putin ea ca atare si mai mult ei. Iar „ei” aproape ca-i si impropriu sa spui ca au adus de mult lucrurile la un point of no return (ori ei, ori noi !), in fapt intentia primara, cea dintotdeauna, fiind de a capusa, de a huzuri pe spinarea altora. Un privilegiu si totodata un trai la care, fireste, in ruptul capului la propriu, nu-s dispusi sa renunte. Mi se pare atat de pe fata chestia asta si ca singura variabila ramasa e doar numele celor care vor sa ajunga acolo. Niste unii care nici nu pot si nici nu vor sa-si abtina aroganta, ca spre deosebire de „fraieri” ei au inteles cum e mersul lucrurilor pe lumea asta. Ciudat cum unii pot sa-si faca din nimicnicie un deziderat, nu ?

  Si astfel uite cum, luandu-ne dupa beneficiii, lucrurile tot isi gasesc un anume sens. In a fi rau.

 66. cătălin

  Epidemia de fericire. N-o ai, inseamna ca e ceva in neregula cu tine, tre’ sa mergi la psihiatru.
  Nici eu nu ma bucur de ziua mea deloc. Nici nu spun cind ii, ca nu vreau sa primesc urari de la nimeni. Si exact aceleasi ginduri le am si eu. De ce sa ma bucur, ca a trecut timpul pe linga mine (lasind urme, intotdeauna lasa)? Iar de cind mi-am pierdut sufletul (adica pisicu’ ala), parca nu mai simt nimic, parca am amortit.

  Am -20 de grade. Ma duc pe coclauri, sa nu vad om.

 67. Angela

  Încet, încet te vei dezmorți. N-ai să-l uiți pe pisic niciodată, dar o să fie o amintire tot mai puțin dureroasă și o să devină doar duioasă. Așteaptă, ai să vezi. Așa se întâmplă și când pierzi oameni.

 68. andreea

  nu neapărat fericire. dar ți se cere, se așteaptă de la tine să fii optimist și împăcat, dacă n-ai un motiv groaznic și de înțeles de către toată lumea de nefericire: boală, suferință fizică, a ta sau a celor dragi, catastrofă naturală.

  și atunci, umbli așa năuc prin lume, învinovățindu-te că nu te simți bine deși AR TREBUI. și murind de frică să nu care cumva să ți se dea cît nu poți duce. ca să vezi cum e să ai de-adevăratelea motive de tristețe.

 69. andreea

  da, o să uite și de pisic.
  dacă nu, o să se inventeze trăznaia aia cu ștersul amintirilor.
  și gata.

 70. andreea

  rich guy, cît timp te bucuri de somn, crede-mă, e minunat.
  ești întreg și regenerabil.

  somnul sănătos e cel mai bun indiciu al echilibrului.

 71. cătălin

  O sa uit pisicu’ atunci cind voi innebuni de tot.

  Cuvintele astea cu „bil” in coada indica o posibilitate. Probabilitati. Sanse, nu certitudini.

 72. rich guy

  Imi aminti …

  Jur ca n-am intrebat „Ce faci ?” la viata mea ! I De „Ce ai ?” sau „La ce te gandesti ?” niiici nu mai spun. Hai, mai intrebi pe unul foarte apropiat cum ii mai merge, cum o mai duce, asa, ca sa-i dai tu prilejul sa-nceapa, dar in absenta unui cadru intim subinteles mi se pare de prost gust, daca nu chiar de usor retard. In primul si in primul rand ce te face sa crezi ca interlocutorul e dispus sa-ti devoaleze tie ceva ? E de neam prost, de bagacios in toate … Iar „La ce te gandesti ?” sau „Ce ai ? sunt maximul posibil, si de bagaret si de individ foarte limitat, de parca oamenii (sau viata) ar fi o ecuatie de trei simpla, pe deplin rezolvabila, doar ca-s pe atat de fraieri incat le scapa un raspuns pe atat de simplu ! Zau ca am ajuns sa-nteleg cum se nasc criminalii in serie …

 73. cătălin

  Mai intrebi, ori direct, ori pe ocolite. Daca celalalt si-ar dori sa vorbeasca cu cineva dar nu stie cum sa inceapa?

 74. Angela

  Atunci tu trebuie să simți asta și să-l ajuți să înceapă. Dar numai dacă simți că are ceva pe suflet și că i-ar face bine să povestească. Dacă e dintre apropiați, știi fără să zică ei nimic. Dacă nu..să înceapă singur omul, dacă simte nevoia să se confeseze. Mie mi se întâmpla foarte des să mă abordeze oamenii și să-și spună păsurile. În tramvai, în vreo sală de așteptare, în tren, te miri unde. Acum nu prea mai am prilejul, că nu ies, sau nu ies singură. Dar ascultam, ziceam și eu o vorbă-două și oamenilor ălora le era un pic mai bine. Cel mai simpatic a fost, cu mulți ani în urmă, un tânăr cam de la țară după vorbă, după port.. Eram în centrul Clujului. Venea pe stradă cam pe trei cărări, așa. M-a oprit și m-a întrebat „Doamnă dragă, eu îs beat. Îi mare bai dacă-s beat?” I-am răspuns foarte serios că prea bine nu-i să fii beat, că nu-i frumos, dar dacă nu face prostii și se duce cuminte acasă, atunci nu-i așa mare bai. Omul a tras un zâmbet larg și împăcat, a plecat mai departe foarte mulțumit și fericit. Costurile pentru mine au fost minime, o oprire de câteva secunde și niște cuvinte, acolo. Și acum zâmbesc la amintirea asta. Nu e mare lucru să interacționezi cu oamenii, de cele mai multe ori merită efortul.

 75. rich guy

  Si mie mi se-ntampla ! Si ma intreb cum Dumnezeu nu-si dau seama c-au nimerit peste mizantropul cel mai. Vreau sa zic ca nici macar nu caut s-o ascund. 🙂

 76. Angela

  Eu nu cred că-s mizantroapă, am uneori pusee, dar scurte. Ce mă surprinde și mă nedumerește însă e că de ce mă aleg pe mine, deși am o mutră destul de încruntată și rece. Cine să-i mai priceapă pe oameni?

 77. junghiul

  Asta îmi amintește de vremurile din studenție.
  Mergeam în fiecare duminică seara cu trenul din Arad la Timișoara la școală.
  Și veneam la gară cu vreo două ore mai repede și imi petreceam timpul în restaurantul gării cu oamenii locului,bețivanii.
  Le prindea bine că cineva stătea la masă cu ei și le asculta poveștile.

 78. Când mă voi opri din fugă vă voi povesti ce mai fac.

 79. Angela

  Da, episoadele astea au partea lor bună dacă nu-s prea lungi sau dacă poți controla când să le pui capăt. Pentru că:
  – te fac să te simți un om bun și asta face bine la psihicul propriu
  – poveștile pot fi chiar interesante
  – cuiva îi e un pic mai bine pentru că a fost ascultat
  – afli că există probleme mai mari decât ale tale.
  Dar…dacă asta se întâmplă la drum lung și cineva se apucă să-ți povestească în tren, să zicem, începând de la București și ai ghinionul să nu coboare măcar la Câmpina, ci vine până-n Cluj, ai pus-o.
  Mai rău decât asta e când tovarășul de drum nu le zice pe ale lui, ci te interoghează pe tine. Începe cu inofensivul „Unde călătoriți?” și de aici începe dezastrul. Avalanșa. Potopul. De ce? Interes de serviciu sau personal? sunteți măritată? soțul ce zice? Cum de vă lasă să călătoriți singură? Aveți copii? dacă da, câți? băiat, fată? Câți ani au? Dacă nu, de ce nu? Nu vreți? nu puteți? Trebuie să faceți copii, altfel viața n-are rost. Părinții trăiesc? Câți ani au? Sunt sănătoși? Unde lucrați? Șefu-i cumsecade? Se câștigă bine acolo? Unde locuiți? La bloc sau la casă? Câte camere? Cât plătiți întreținerea? Am și eu un verișor în Cluj, nu-l cunoașteți? Aproape inevitabil, vine chestia cu „nu știți pe cineva la spitalul…instituția…etc. Și nici nu-i tot. Dacă ai apucat să pui botul, nu mai e scăpare. Îl arunci din tren sau te arunci tu…

 80. Angela

  Oricât am face noi pe durii, nevoia de vidanjat tenebrele sufletului există de când e omul. Altfel n-ar fi apărut nici povestea bărbierului regelui Midas, nici instituția spovedaniei, nici, mult mai târziu, psihoterapeutul. Ceea ce înseamnă că vidanjarea e necesară. Acuma, că de ce unii ajung s-o facă în văzul tuturor, asta nu știu.

 81. rich guy

  @ Angela

  Da* de ce sa mai explorezi cand esti deja pe pisc ? Ceva ma face sa cred ca femeia s-a pus sa scrie articolul sub imperiul aceluiasi sentiment al neputintei trait de tine prin subsolurile articolelor lui Mircea Vasilescu.

  http://www.contributors.ro/cultura/despre-intelectualismul-epocii-google-search/

 82. Angela

  M-ai băgat în belea! Aveam de gând să-mi petrec o zi pașnică, dedicată treburilor gospodărești de rutină. Acum o să rumeg chestiile astea, o să mă cert cu mine, o să mă contrazic, o să-mi dau dreptate și iar o să mă contrazic. Ce mă fac, că eu nu-s nici călărit, nici călăreț? Adică îs și una, și alta deodată. Că (înlocuind elefantul cu calul), după zodie, îs jumate cal-jumate om. De aia mi-o fi așa de greu pe lumea asta.

 83. Angela

  Știi ce nu pricep eu din ce a scris gagica aia? Chestia cu motoarele digitale produc, am putea spune, un nou tip de ființe umane. Niște ființe care înțeleg logic mai mult decît empatic, printr-o raportare comodă și permanentă la propriul sistem de convingeri, sau a căror minte funcționează numai prin mecanismul de confirmation bias …
  Ceva îmi scapă, ori mie nu mi-or fi clare conceptele de „logică” și „empatie”. Logica n-ar trebui să te poată convinge că ceva e într-un fel pe care propriul tău sistem de convingeri îl vede diferit, mai ales dacă-i bazat pe empatie? M-am pierdut în chestii la care nu mă pricep, probabil. Dar suferințele mele sociale provin din faptul că mi se pare tocmai că lumea nu mai gândește logic. Unde greșesc?

 84. rich guy

  Iti rapsund, iti raspund … sunt prins putin.

 85. cătălin

  Vai de curu’ ei logica!

 86. Nu mă simt în largul meu în preajma elefantului.
  Eu zic că există o luptă între logică și empatie dar google search nu cred că are de-a face cu lupta asta. Pot să caut confirmări și pentru empatiile mele ilogice.

 87. Angela

  Aș vrea să mă lămurească cineva ce ascunde încăpățânarea asta ucigașă a guvernului de a aplica cu orice preț măsura aia cu reținerile la angajat. Toată lumea zice că-i o porcărie cu efecte groaznice, cred că știu și ei, Cel puțin Tudose pare foarte crispat, ca și cum ar ști că-i nasol, dar n-are încotro. Ce dracu e în spatele tărășeniei? Pare ceva urât și grav. Dar ce?

 88. rich guy

  @ Angela

  Aici e aici !

  Inainte de toate insa, pentru a putea incerca un raspuns, unul in limitele rezonabilului, am nevoie de putina complicitate din partea ta, rugandu-te a intelege ca eu pot cel mult sa fac presupuneri, nu sa ofer certitudini, in privinta modului de gandire a altuia.

  Religiosul priveste divinitatea ca pe un parinte spiritual si subsumat acestui rol si ca pe un pastore al umanitatii si unicul acreditat cu puterea de a genera cauzalitati cu singura si nobila menire de a ne imparti povete de natura etica. Pe care deopotriva le si nu le putem intelege, ca asa-s caile Domnului, incurcate. Si chiar daca referirea concreta e la un Toma de Aquino, tot ea, divinitatea, a indrumat-o intr-acolo. Dar oricum, de privit e privita ca o forma animata de existenta, ca un calauzitor perpetuu dornicului de a se inavuti in intelepciune. Cam aici s-ar inscrie si raspunsul meu, Angela, nu departe de cel al autoarei. Spiritualitatea e o zestre, o intelepciune, primar emotionala si apoi una rationala. Nu-i nici o diferenta in continut si nici una semnificativa in exprimare: ea nu s-a dezis de rationalism, dar nici nu s-a limitat la el. Ambele sunt demersuri cerebrale, poate de aici si usoara confuzie, diferite insa in modul de participare. In cazul uneia angrenate sunt un cumul de functii cerebrale, ca intr-o experienta de viata cotidiana, in cazul celeilalte vizata-i doar capacitatea noastra analitica. Imi dau si eu seama ca te cam plimb cu vorbele, pai ce facem aici, ce-i aia „cumul de functii cerebrale ? Mai dezvolta !“. E, nefiind de formatie psiholog-cercetator, nu stiu sa-ti spun si am indoielile mele ca si unul foarte bun ar fi in stare sa raspunda intrebarii, ca si cum ar umbla pe un taram complet explorat. Autoarea la randul ei se ajuta cu un paralelism. Ateii au si ei o zeitate a lor (alias google), dar e doar o masininarie inerta, un cloud eteric sterp, un depozit informational desertic, iar copiii ei, niste cyborgi lipsiti de simtire, care nu urmaresc o eficienta orientata unui scop, ci eficienta in sine.

  Dar zau daca ma gandeam ca linkul trimis va dezlantui astfel de discutii. In mod cert articolul se situeaza in zona injuratului peste gard. E o reactie vizavi de interlocutori foarte indaratnici, foarte plini de sine, in ciuda unei argumentatii foarte precare. Cam in aceeasi situatie te-am vazut si pe tine printre aia care se vedeau ca-l joaca pe Vintila Mihailescu pe degetul mic. 😊 😊 😊

 89. junghiul

  Stai ca iti explic eu.
  Sa ma scobor de pe elefant

 90. andreea

  elefant?

 91. Angela

  Aha. Cu asta-s de acord și chiar îmi place, adică, într-un fel, mi se potrivește: ea nu s-a dezis de rationalism, dar nici nu s-a limitat la el. Ambele sunt demersuri cerebrale. Ar trebui să-mi echilibreze centaurul, dacă jumătatea-cal ar putea fi cerebrală. Dar nu poate, așa că jumătatea-om trebuie să facă o concesie și să accepte emoționalul.O jumătate o poate înțelege și accepta cumva pe cealaltă, tocmai pentru că e cerebrală, dar nu și viceversa. Ce întortocheat…brrr.
  Ateii au si ei o zeitate a lor (alias google)Cu asta nu-s prea de acord. Ateii există și au existat cu mult înaintea lui google. Și în general sunt sceptici. Pe când googlelatria presupune căutarea răspunsurilor pe care le vrei, acceptarea celor care îți convin și respingerea celor care nu. Pe modelul „da, așa e” versus „nu e așa, internetul ăsta e plin de rahaturi”. Nu prea e nimic rațional în asta, tot emoțional și credință oarbă în ceea ce simți e.Cred că delirez rău deja, ar trebui să-mi văd de treabă.

 92. junghiul

  In trecut dacă nu plăteai in termen de 30 zile impozitele și taxele cu reținere la sursa ti se deschidea un dosar penal.
  Puteai face chiar și pușcărie.
  Cineva a reușit sa obtină o decizie de neconstituționalitate in 2015 și de atunci e practic haiducie.

 93. junghiul

  Pe scurt motivul era confuzia între impozitele cu retinere la sursă si cele care priveau angajatorul.
  Tu le plăteai pe cele la sursa si ANAFul le scădea FIFO
  După care te trezeai cu o parte tot neplatite plus dosar penal.
  Îi aratai polițistului ca de fapt tu le-ai platit și scăpai

 94. junghiul

  Acuma normal ar fi ca să plăteasca toți, toate taxele.
  Reasezarea lor in sarcina angajatului va face posibila urmărirea penală a persoanelor care nu plătesc contribuțiile fără a exista vreun echivoc.
  Rămâne in sarcina angajatorului doar taxa de solidaritate.

 95. Angela

  Îmi amintesc(acum, de ceva vreme nu mai știu cum e) că propria mea instituție nu vira în veci reținerile CAS, deși nouă ni le trăgea din salar. Când vreunuia îi venea vremea de pensie, instituția strângea din cur și plătea(din urmă) contribuțiile acelui angajat, ca să i se poată face dosarul de pensie.

 96. junghiul

  O altă explicație e faptul că prin această șmecherie se mărește salariul minim pe economie la 1900 adică aproape de 2000 cât promiseseră ei.
  Se măreste dar practic nu se schimbă nimic.
  Adică salariatul nu câștigă aproape nimic in plus in lipsa unei renegocieri cu patronul.
  Scriu pe bucăți de pe telefon.Scuze

 97. junghiul

  Fiind de stat nimeni nu mergea la Fraude să dea declarație.
  La privat era altfel.

 98. Angela

  Aha. Da. Ce-i aia FIFO?

 99. junghiul

  Neplata cu intenție a contribuțiilor ar trebui să redevină infracțiune.
  Nu poți face ceva intr-o țară dacă nu se colectează taxele astea.
  Scuza că alții fură după bani de la buget nu ajunge.

 100. junghiul

  First input first output.
  Adică stingeau taxele in ordinea vechimii.
  In fiecare lună aveai și retineri si alte contributii de plătit.
  Dacă tu voiai să plătesti doar reținerile ANAF-ul nu ținea cont de ce scriai pe ordinul de plată și le scădeau in ordinea vechimii.

 101. Angela

  Pare ok. Atunci de ce se împotrivesc sindicatele?

 102. Angela

  Mai am o nedumerire. Guvernul o ține gaia-mațu cu creșterea brutului. Când e vorba despre net, zice doar că nu scade. Așa o fi unde angajatul a negociat brutul, la bugetari mai ales. Dar ce se întâmplă în privat, acolo unde angajatul a negociat netul? Cine și de unde scoate banii pentru taxele alea?

 103. Angela

  Dacă stau să cuget, mulți angajați au să piardă la salar. Dacă se umflă tare brutul, mulți (cei care au acum brutul sub 3001) pierd deducerea personală de bază. Nu e mult, dat tot vor primi mai puțin decât au avut. Bașca nici tichete de masă nu se vor mai da (n-s sigură, parcă așa am citit undeva). Dar se respectă programul de guvernare…cresc salariile. Cacealma scârboasă.

 104. rich guy

  S-a apucat Andronescu (nu ma intrebati de ce tocmai ea) sa explici pe la Realitatea ca majorarea brutului nu-i de lepadat, omu’ o sa le fie recunoscator la pensie. Adica ma-ntelegeti voi ? E spre binele lui, chiar daca asta se va adeveri mai incolo, nu a PSD-ului care incaseaza mai mult imediat.

 105. rich guy

  Buuei … ia nu va mai luati de elefantul meu, nu mai ziceti asa urat de el, sunt fiinte de-a dreptul remarcabile.

 106. andreea

  un elefant, se legăna…

  și la mine în birou tot despre salarii se discută. se fac calcule, se caută chichițe. am amețit.

 107. Angela

  Asta cu pensia iară-i din puțul gândirii pesediste. Păi punctul de pensie se calculează împărțind brutul omului la brutul mediu pe economie. Dacă crește unul, crește și celălalt. Adicătelea crește deîmpărțitul, crește și împărțitorul. De unde rezultat mai mare?

 108. rich guy

  Si voi cica nu exista asa ceva …

 109. andreea

  muscofant. elefuscă.

 110. andreea

  ce bine că avem un junghi să ne explice…

 111. Angela

  Da…Numai că eu tot nedumerită îs. Pentru că:
  – dacă e un lucru bun și angajatul nu pierde nimic, de ce se împotrivesc sindicatele? Că angajatorii se împotrivesc, hai, că mai pot pricepe
  – dacă reținerea cu pricina tot la sursă se face, adică nu merge angajatul la fisc să depună banii ăia, ci tot contabilul firmei îi virează, ce-l împiedică pe contabil să nu-i vireze nici acum? Pare doar un joc pe hârtie. Eu, angajator, nu mai virez la fisc partea mea de contribuție pentru tine, angajat, ci ți-o trec ție în brut și ți-o rețin și o virez împreună cu partea ta. Dacă vreau. că tu banii ăia tot nu-i vezi.
  Derivat de aici, acuma stau și cuget că mie, angajat, mi-au reținut ani întregi pentru CAS niște procente din brut. Angajatorul a plătit și el pentru mine la CAS aproape tot atât. Când mie mi-au calculat pensia, mi-au calculat-o proporțional cu contribuția mea. Banii cu care a contribuit angajatorul pentru mine unde se regăsesc?

 112. Angela

  Andreea, iar mă leg de prietenii tăi de pe feisbuc – acum de Paul Dragos Aligica și comentatorii săi. Cam maniheiști și superficiali. Pun pariu că nimeni de acolo n-are habar de Chomsky, cine e el și ce a zis și făcut la viața lui. Nici de Marx, nici de Troțki..A citit vreodată cineva-ceva din ăștia? Poți să-i porcăiești, că ai de ce, dar nu cu infantilisme. Cu dat ochii peste cap, să vadă lumea că tu ești capitalist convins. Și nu, regimul leninist n-a fost nici socialist, nici capitalist, ci huliganic și abject. Atât.

 113. cătălin

  Nu stiu ce importanta are mutarea contributiilor dintr-o parte in alta (oricum sint bani pe care nu-i vad nici salariatii nici patronii). Dar nu se poate face asta peste noapte. Trebuie ani, treptat. Iar marea problema vor fi tot angajatii ANAF, care acum ajung sa colecteze doar 25%. Asta e, am zis de multe ori ca imi doresc ca Romania sa ramina fara bani. Poate ca atunci unii isi vor da seama cu cine au votat. Sau poate nu.

 114. Angela

  Sigur nu! Tot Soros va fi vinovat.

 115. Sindicatele se împotrivesc pe bună dreptate pentru că unii patroni pot să nu mențină netul actual ci să mențină brutul și e perfect legal.
  Cum se face acum.
  Ai nouă contribuții și un impozit pe salarii.
  Din acestea trei contribuții sunt cu reținere la sursă plus impozitul pe salarii.
  Celelalte contribuții sunt ale angajatorului.
  Pentru plata lor făceai 2 ordine de plată
  Unul pentru impozitul pe salarii iar altul pentru suma tuturor contribuțiilor. Indiferent dacă erau cu sau fără reținere la sursă.
  De la anul, vom avea probabil un ordin pentru CAS unul pentru CASS, obligatoriu unul pentru impozitul pe salarii iar unul pentru taxa de solidaritate
  Adică 4.
  Deci cum bine sesiza ministrul Mișa se va reduce numărul de ordine de plată.
  Incompetentul dracului!
  Dacă se va merge tot pe două ordine de plată va fi doar o chestiune de timp până la următoarea decizie de neconstituționalitate.

 116. Banii pe care îi cauți s-au dus pe apa Sâmbetei.

 117. Andreea îți recomand să faci așa.
  Să ceri prin renegociere să ți se mențină la aceeași valoare venitul impozabil. Atunci vei beneficia de reducerea de impozit de la 16 la 10. Restul e vânare de vânt.

 118. rich
  În spinarea elefantului trebuie să stea un obelisc. Așa ne învață Dali .

 119. rich guy

  Ca sa deschid mai repede capacul de pe o cutie de vopsea mi-a dat prin cap sa fac parghie cu cheia de la locuinta. Sfarsind prin a o indoi, fireste. Asa ca azi am investit in ceva nelipsit din recuzita unui barbat rational …

 120. rich guy

  @ Junghiul

  Il las pe Dali, ca uite, in loc sa sublinieze valoarea contributiilor mele academice, mi le face praf. Da’ asa-i cand te-ncurci cu amatori ! Nu mai bine apelam eu la clasicul verificat pentru opusuri ce formeaza un intreg ? Uite asta merge la cate si mai cate: intuitie vs. ratiune, inocenta vs. maturitate, joaca vs. premeditare, fragilitate vs. putere, curaj vs. experienta, flexibilitate vs. rigiditate, s.a.m.d.

  http://www.artrev.com/art/imageprocess/zoomview/streamimage.asp?name=pp_bookplate_young_acrobat_on_a_ball%2Ejpg

 121. junghiul

  Frumos, tânărul acrobat.
  tânăr acrobat

 122. cătălin

  N-ai facut nimic, nu voia URL-uri scurte.

  Ministru’ Mi-sa-rupe.
  Daca sint negociate contractele pe brut, apoi nici un patron nu se apuca sa mareasca salariile, cel putin pe termen scurt. Toti vor astepta ingrijorati sa vada cum fac trec peste harababura asta. Unde mai pui ca vor fi cheltuieli noi si nenumarate greseli.

 123. Păi și ce e de făcut dacă ți-i scurt url-ul?

  E clar că jigodiile vor încerca să profite.
  O adresă ANAF spune că pentru 2 din cele 6 milioane de contracte de muncă se înregistrează întârzieri sau nu se plătesc deloc contribuțiile. Asta și pentru că jigodiile se împart în două categorii care nu plătesc deși au X6și cei acer nu colectează dar au Audi 6 .
  Ministrul Mișa a spus clar că va urma incriminarea neplății la termen a contribuțiilor. Să vedem. Dacă eașa, toată tevatura asta are un rost. Astăzi, degeaba insiști la patroni să își plătească dările, se uită la tine și spune senin că nu mai e penal.

 124. junghiul

  @rich
  În zilele astea cuvântul contribuții ne gâdilă în mod neplăcut urechile, te rog să reformulezi.
  Haha!

 125. Angela

  Am dormit prost, adică n-am prea dormit, că m-au chinuit durerile și coșmarurile. Și atunci m-am uitat la televizor. La dezbateri în chestiunea contribuțiilor. La mai mulți m-am uitat. B1 a fost ceva mai tehnic. Realitatea, apocaliptică și isterică. Dezastru, catastrofă, Sfârșitul. La Antena3, ministrul de finanțe și Radu Tudor ne convingeau că țărișoara va deveni Arcadia, dacă nu chiar raiul pe pământ din punct de vedere fiscal și cornul abundenței nu va conteni să se reverse peste noi, dacă se aplică măsurile astea, că oricum e bine și acum, dar ce urmează va fi de vis.
  No, și punând eu, poporul de rând, cap la cap unele și altele, am priceput așa:
  – că la bugetari nu-i mare brânză, decât tevatura și harababura birocratică. Și faptul că contribuabilul nu pierde nimic. Ce-i drept, nici nu câștigă, dar asta-i partea urâtă numai din punct de vedere moral, că a fost păcălit electoral că-i crește leafa. Ghinion.
  – la privat ar trebui să fie tot așa, că doar angajatorul cinstit trebuia și până acum să plătească acele dări. Angajatul partea lui, patronul partea lui referitoare la angajat. Teoretic, banii-s aceiași, doar că patronul nu-i mai dă în nume propriu, ca angajator, ci îi plasează angajatului. Dar… Reiese că isteria e generată de faptul că angajatorul privat n-a plătit niciodată acei bani, nici n-a avut de gând s-o facă vreodată. Ceea ce înseamnă că:
  – ori afacerea lui e de căcat, dacă nu se poate susține decât prin evaziune fiscală
  – ori nu se poate susține fiindcă statul o cocoșează cu taxele de nu mai rămâne cu nimic și atunci, ca să supraviețuiască, trebuie să evazioneze. Altminteri scumpește, concediază, închide taraba etc. Iară-i de rău pentru economie, pentru țărișoară și pentru mine, omul din popor.
  Din această dilemă eu nu pot ieși. Am zis!

 126. andreea

  junghiule, io nu negociez nimic, pentru că fac parte din specia aia zurlie care crede că e plătită mai mult decît merită. așa că ce-o fi, o fi.

 127. andreea

  leagă-te, Angela, că nu sufăr. (mă rog… sînt vreo 2-3 prieteni pentru care aș suferi, dar nu-s printre cei vizați de tine. 🙂 )
  recunosc că există un procent de snobism în mine care mă face să apreciez anumite postări, dar nu e un procent mare. eu nu i-am citit pe Chomsky și pe Marx, da’ dacă nici Aligică nu i-a citit, nu știu cine i-a mai citit. și merg pe mîna lui. rezonez și cu genul lui de ironie care îi face pe mulți să-l priceapă pe dos.
  dar pricep și ce zici tu. 🙂

 128. andreea

  rich guy, eu când deschid cu greutate ceva, cu vreun obiect ascuțit și nepotrivit, am viziunea instrumentului care-mi alunecă din mână, îmi taie venele, degetele, țîșnește sîngele, sar stropi uriași pe pereți, din astea…
  și mă opresc la timp și cer ajutor.
  viață grea. 🙂

 129. Angela

  Mă leg, că nu-mi place deloc eterna văicăreală pentru ceva care a fost demult și a trecut. E stupid și plicticos să te legi într-una de ce rău ți-a fost acu 30 de ani. Vai, va, era frig și întuneric în case. Vai, vai stăteam la cozi. Da, e foarte adevărat, a fost oribil și eu am trăit toate astea ca adult și încă multe și mai rele. Puștimea de atunci care se vaietă acum habar n-are că părinții băleau și ei la o pită cu unt, la un copan de pui sau la o omletă, dar se abțineau, că rația de un, carne și ouă a unei familii întregi pe o lună era prea puțin și pentru un copil..Și că te chinuiai cu oale uriașe pe aragaz, asta dacă avea presiune gazul, să încălzești apă să te speli sau să speli haine. Că mergeai la slujbă atârnat de scara autobuzului, după patruzeci de minute de așteptat în stație, cu picioarele în zăpadă.Bașca ideologia cretină, ședințe ținute de politruci analfabeți și exasperarea „mărețelor realizări” și „bunăstarea întregului popor” și „cele mai înalte culmi”. A fost groaznic, bine că nu mai e. Ce rost are să te tot legi de perioada aia, după atâta timp? Ca și cum ai fi scăpat de o boală grea, nu mai ai nici pe dracu de mult, dar o ții într-una cu „vai, vai, ce rău mi-a fost”. Dacă acum ți-e mai bine, bucură-te și taci, naibii. Dacă crezi că ți-e mai rău, sau altfel de rău, vaietă-te de răul nou, luptă cu el sau taci. Mi se pare o fandoseală, scuze, să tot călărești acum tema „comunismului”, lua-l-ar dracu.

 130. rich guy

  @ Andreea

  Orice se rezolva daca esti echipat corespunzator.

 131. rich guy

  @ Junghiul

  Lamureste-ma, te rog, ca pe prost. Cum efectuezi plata ca anjagat ? Banuiesc ca asta implica deschiderea unui cont, nu ? (ca n-o sa-ti dea nimeni liber 1/2 zi pentru plata la ghiseu)

 132. Angela

  Nu știu pe unde umblă Junghiul. Din câte știu eu, se pare că tot angajatorul efectuează plata. Nu merge angajatul la ghișeu cu banii. Ar fi dezastru să stai în fiecare lună la coadă să plătești. Angajatorul virează, ca și până acum. Cred..

 133. rich guy

  Pfuh … pai parca ala dadea tepe ?!

 134. andreea

  N-ar fi rău un costum din ăla. Azi dimineață n-am văzut groapa dintr-o baltă, glezna stîngă n-a ținut, că e paradită de 10 ani și am căzut ca un bolovan. Și iaca, am o încheietură julită, un cot negru, un genunchi cu buba roșie și glezna stîngă iar umflată.

  Nu se ocupă angajatul. Angajatorul face tot dar pune în altfel de cutii ce are de pus. Numa angajator să nu fii…

 135. Angela

  Păi da. Dacă n-a plătit până acum, de ce ar plăti de acum încolo? Curvăsăria e că statul și-a luat mâna de pe treaba asta. Dacă nu-ți virează angajatorul banii, tu, angajat, trebuie să-l dai în judecată. Poate nu-i așa, mai înțeleg și eu anapoda. Da’ raaar mi se întâmplă…

 136. Angela

  Ioi, tulai, Andreea, de ce nu te uiți pe unde calci? Bine că n-ai dat cu capu’.

 137. andreea

  Unii zic că dacă nu sîntem vigilenți, vine iar tovarășu’ Lenin peste noi. Nu cred că pericolul e zero. Și apoi, culorile în care e prezentat sînt din ce în ce mai pastelate. Ăștia tineri nu pricep nimic. Și ce capcană pentru o minte proaspătă! Ți se dădea, ți se asigura, se avea grijă… Știm noi.

 138. andreea

  Uneori, degeaba mă uit. Ceasul rău, pisica 13.

 139. Angela

  Tovarășul Lenin n-o să vină, că nu-mi închipui că tâlharilor ăstora le-ar conveni comunismul propriu-zis. N-o să renunțe ei la proprietatea privată, după ce au agonisit averi la care nici n-a visat tot comitetul central al PCR. Sau să prăpădească bunătate de bani de la buget pentru investiții în infrastructură(chiar proaste), în loc să-i fure. Nici să facă mastodonți de combinate industriale în care să frece menta sute de mii de oameni numai ca să-i țină ocupați, să le dea o leafă și să se laude cu șomaj 0. Și alte chestii specifice de care nu-mi amintesc acuma, că nu mi-e Manifestul Partidului Comunist carte de căpătâi. Dar poate veni – și e ca și venit – un regim ultraetatist mafiot, care te jupoaie de tot și te pedepsește pentru orice mârâit, în timp ce „aleșii poporului” – chiar și aleși pe bune, nu ca în vremea aialaltă, cu 99,99% – își fac mendrele fără să se teamă de nimic. Asta ni se pregătește, evident, dar comunism nu-i. Ne-am obișnuit să lipim eticheta asta pe tot ce e rău sau nu ne place. De aia mă zborșesc, că-s io așa, mai scrofuloasă din fire când e vorba de proprietatea termenilor.

 140. rich guy

  Si io mor de oftica cand ma betegesc, da’-n doua-trei zile uit de el.

 141. andreea

  Adică ce? 🙂

 142. andreea

  Iooooi, îs pe același afiș cu Temișan și Nico! Visul meu s-o împlinit! :))

  http://www.bilet.ro/event.php?id=12915

 143. cătălin

  Adica femeia cu geamantan in mina si capul in nori e una din cele mai frumoase imagini pe care o stiu. Cred ca nu-i nimic rau sa ma gindesc ca semeni putin. 🙂

 144. andreea

  Nu semăn. Eu sînt mai grasă. 🙂

 145. junghiul

  Ăla e nor?
  Eu credeam că e vată de zahăr pe băț

 146. Angela

  Andreea, care ești tu acolo, pe afiș? Că m-am zgâit cât am putut, dar nu te-am indentificat.

 147. junghiul

  Io da, hihi!

 148. andreea

  a patra din dreapta, rîndul 2, cam cea mai naltă din parcare. în spatele duduii mici și blonde

 149. rich guy

  Pe 3 decembrie profita de ocazie …

 150. Angela

  Andreea, da-da-da…Junghiul trebuia să zică el primul, dacă s-a lăudat. De unde să știm dacă chiar te-a recunoscut sau a mers la cacealma? Acuma poa să zică liniștit „eu am știut, sîc-sîc.”

 151. andreea

  pfiii, mă și văd dîndu-mi fusta jos și rămînînd în budigăi din ăia.
  🙂
  junghiul știe tot.

 152. junghiul

  Mda.
  Am căutat o altistă inaltă cu părul într-un anumit fel.
  Sâc-sâc!

 153. andreea

  toți jurații ăia de la Vocile tuturor Țărilor sînt surprinși în același fel. au aceleași mutre entuziasmate sau oripilate.
  cred că fac o școală specială: Școala Mutrelor Juraților Surprinși.

  dar noi putem să ne dezbrăcăm așa, după ce cîntăm un colind și trecem la Bohemian Rhapsody.

 154. Angela

  Junghiul – Ochi de șoim.

 155. rich guy

  🙂 🙂 🙂 In fiecare dintre noi se ascunde o Andreea „Zana” Marin !

  La englezi a fost anul asta schimbare de mutre, capacul ala de sus care te lasa fara hahaieli. A si iesit castigator, merita ! Atat ca talent cat si ca om.

 156. rich guy

  Am zis ceva aiurea ? 🙂 Acuma nu trebuie sa va placa muzica mea, nu va place, nu va place, asta e. Ma pot impaca cu gandul. 🙂

 157. Angela

  N-ai zis nimic aiurea. Așa-i pe aici. Sunt perioade lungi în care lumea se dă la fund. Dispar cu toții, apoi reapar când îi mai încearcă un vis ciudat, o sfântă indignare pe ceva sau o bucurie.

 158. andreea

  Îmi tot spun oamenii că oftez (foarte dramatic, cică), da’ eu nu-mi dau seama de asta.
  Și uite-așa, am ajuns să-mi stresez colegii de birou sau altistele din jur, la repetiție.

 159. Angela

  Lasă, cică-i sănătos să oftezi. Ceva cu oxigenarea, cu alveolele pulmonare. Face bine. Pe de altă parte, zice-se că poate fi de la stres, nemulțumiri, dezamăgiri, emoții, masă copioasă…Dacă tu oftezi și ceilalți se stresează, înseamnă că vor ofta și ei în curând, de la stresul provocat de oftatul tău. Să vezi atunci

 160. rich guy

  Eu rasuflu usurat foarte des, uite ca acuma … huuuuuh …. 🙂
  M-a impresionat ca n-a venit inca unul cu muzica facuta dupa algoritmi de vanzare. Sau cu dintr-aia „de nisa”.
  La mine conteaza numai daca ma zgandare o fraza muzicala sau ba. V-am mai spus ca mi s-a-ntamplat sa-mi placa Adi de Vito zis si Minune ? Stati, stati, stati … mai rabdati putin ! M-a fermecat de la primele acorduri duiosenia unei melodii. Pentru ca avea o tristete frumoasa, a omului simplu, nesofisticat. Plus de asta mai avea si o „coerenta muzicala”, nu se „desira” pe nicaieri, cum nu rareori se-ntampla la case mult mai mari. Pana la urma „de ce nu ?” mi-am zis, „Si un ceas stricat da de 2x ora exacta.” Aaaici m-am inselat ! Ascultati-o si voi. Pe ambele adica.

  Si … originalul !

 161. cătălin

  pesede si manele. Ce dracu’ i-o mai fi trebuit lui Tudor Gheorghe sa-l linga-n cur pe Ponta? Of, of…

 162. Angela

  O fi tras niscaiva foloase. Ori poate îl iubea sincer.

 163. cătălin

  Una lume e vesela pe fb. ca Dragnea se iubeste cu unu’ Olaf. Eu zic ca degeaba e vesela, unele fapte sint de vreo 15 ani. Mai adaugi 5-10 ani procesu’, se prescrie intre timp si o tentativa de omor, darmite o sparleala.

 164. rich guy

  @ Catalin

  Tatal meu a fost profesor. Unul foarte bun. Pot spune cu o oarecare siguranta ca prima emisie de televiziune din Romania i se datoreaza in foarte mare masura, el fiind inginertul-coordonator de echipa, pe atunci in varsta de 29 de ani. (de emis s-a emis prima data in din Casa Scanteii). Dar asta ar fi cum ar veni „deschiderea”, caci dupa aceea au urmat o sumedenie de inventii si inovatii (unele cu o mai larga utilitate, spre ex. primele televizoare cu lampi romanesti, dar si altele mult mai sensibile, cum ar fi in tehnica medicala si militara). Nu, nu ma incearca absolut nici o urma de mandrie familiala, nu mi-a fost defel apropiat si nici eu lui, am avut o relatie pe cat se poate de distanta. Ca foarte multi altii avea insa un „pacat”, pe langa ca scria manuale (n.b. pe care le semnau alti ca prim autor, el nefiind membru de partid) si ca preda in aula, dadea meditatii ! Tu-ti dai seama de gravitatea „infractionalitati” practicate ? Nu, nu si-a indexat vreodata salariul dand-o cu maretia comunismului sau turnand, dar repet, dadea meditatii. Ultimele ghilimele se mai datoreaza unui fapt: nici macar comunistii aia verosi nu indrazneau sa „guite” ceva la adresa practicii, sa se ia de ilicitul ei. Pentru ca stiau ca intelectualitatea e mult subretribuita si ca fara ea, fara specialisti, ramai o tara de lumea a treia oricate zacaminte ai avea sub tine. De ce ti-am povestit asta ? Tie ti se pare josnic sa te iei de unele vechi de 10 ani. Si mie, nici nu-ti inchipui ! Dar gandeste-te ca cealalta parte se ia de altele care merg cu 20 – 25 de ani in urma, aducand pe acelasi palier chestii care nu suporta niiici un fel de grad de comparatie. Sigur, in mintea lor de progenituri secu-comuniste, predatul e (sau meditatiile sunt) totuna cu mancatul de rahat, turnatul si furatul, cum altfel ? Pai daca ai lor au facut asta, musai sa fie corect. Ca atare, Cataline, zau daca merita sa te implici in favoarea unuia sau altuia, mai ales in favoarea ultimilor. Eu asa gandesc.

 165. cătălin

  Nu mi se pare josnic, doar inutil. Oricum, totul e mascarada, nu exista nici politie, nici SRI, nici DNA, nici justitie. Ziarele (ca mai erau ziare acum 10 ani) au tot scris de Teldrum – degeaba.

 166. cătălin

  Viitorul și trecutul
  Sunt a filei două fețe

  https://www.tomhussey.com/PROJECTS/REFLECTIONS/3/thumbs

 167. andreea

  ultimele trei sînt cele mai triste.

 168. Angela

  Cătăline, vrei bătaie? De ce umbli cu chestii din astea? Toate-s la fel de triste. În astfel de momente devin eu eretică și blasfemiatoare. Ce folos să te străduiești să creezi Omul, să-i dai o foaie de parcurs, speranțe și alte alea, dacă-l pricopsești cu un asemenea final jalnic și umilitor? Bătaie de joc, Doamne-iartă-mă..Ce-i drept, ne-a dat domnu’ și alzheimeru, măcar să nu fim conștienți de ce am ajuns. Cinică compensație și asta. Și nici de ea n-are parte tot boșorogul, se vede treaba că și pe ăla trebuie să-l meriți.

 169. andreea

  adevărul e că avem un blog tare trist.
  de aia îmi și place.
  peste tot pe un’ te duci, de dimineața pînă noaptea trebuie să fii pozitiv, să ”debordezi” de optimism. ce cuvînt caraghios. adică să dai pe afară, să te reverși.

  pînă și ”rezist”-ul ăsta a început să mă enerveze. pasămite e nasol, dar eu sînt cu peptu’ scos și înfrunt nasolul.

  nu pot adi minune. guiță ca un purcel, oricît de melodioasă ar fi melodia. 😦

 170. Angela

  Mie nu mi se pare trist blogul. Suntem vii, cu bunele și relele celor vii. Și blogu-i bun, că tristețile împărtășite fără fițe și fasoane îs mai ușor de dus. Doar nu le-om ascunde sub preș. Azi-mâine o să meargă oamenii la plastician, să le modeleze gurile într-un zâmbet satisfăcut permanent. câteva mii de euroi, acolo, și o garanție de 30 de ani, cu revizii periodice, și nu mai trebuie să-ți căznești mușchii feței ca să te arăți lumii fericit și optimist.

 171. cătălin

  In pozele de mai sus doar ultimele trei mi se par triste: cele doua fețe nu-s separate de un interval de timp.

 172. Angela

  Încă n-ai cum să simți tristețea din celelalte, e prea devreme. Și la ultimele trei, încă nu-i totul pierdut. Hmm..

 173. andreea

  ni la ei. se luară la discuții cu Nora.

 174. cătălin

  Presupun ca lucrurile stau invers, stiu eu cine are nevoie disperata de atentie.

 175. Angela

  Ba s-avem pardon, ea s-a luat la discuții cu noi. Nici nu cu noi, ci cu fătucile alea care au dus discuția în altă zonă. Că Franța, că Suedia, că..blabla. Am și tulit-o de acolo, că m-or plictisit.

 176. andreea

  Mai că-ți vine să crezi că centrul Bucureștiului e un fel de Harlem.
  Și că atunci cînd 15 ani ăia o să se schimbe în 13, situația va fi mult mai bună.

  Ia uitați-vă aici. Că tot vă povesteam episodul din Black Mirror. E mult mai aproape decît credeam.

  https://pressone.ro/sectiuni/china-introduce-ratingul-persoanei/

 177. Deci să vă povestesc una.
  Fata mea de 15 ani are un frate geamăn. Despre care v-am mai povestit. 980 grame la naștere, retard ușor etc.
  Anul acesta am reușit să ieșim fără niciun fel de retard. De la retard mediu a evoluat în timp într-o manieră pozitivă . Acuma trebuie să îi schimb școala. Super.
  No, în urmă cu aproape doi ani se leagă de el un student de la medicină, italian. Îl îmbie să vină cu el, să îi arate chiloțeii, băiatu ce fain ești… ș.a.m.d.. Al meu nu-l bagă în seamă, ăla trage de el. Pruncu meu n-o fi el foarte ager la minte dar face judo, și scapă fără prea mare greutate de libidinos. În fine, aflu de la el, mă enervez, fac eu niște investigații, îl găsesc pe nemernic, scandal la universitate, părinți chemați în România etc.
  Ce vreau eu să spun e următorul lucru. Copiii sunt vulnerabili și unii dintre ei chiar foarte vulnerabili. Ce e aia act consimțit, la vârstele astea? Legislația asta e făcută nu pentru ei ci pentru gunoaiele alea. Dacă fiul meu mergea cu dementul ăla, dacă îi vorbea mai altfel și îl convingea?
  Deci, de atunci stau cu parul în mână și credeți-mă că nu am de gând să îl las, place sau nu place.

 178. Am vrut să mai scriu acolo dar m-am răzgândit. Ce rost are?
  Fiecare dintre noi are ideea formată deja și nu și-o mai schimbă.
  Dar haide să vedem cu ce ajuți copilul dacă scazi vârsta înspre 13 ani?

 179. andreea

  Nu te mai chinui să înțelegi. E dileala lumii în care trăim. O combinație între ”totul e permis” și ”fac ce vreau cu corpul meu”. 😦

 180. cătălin

  „Și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.” Iar, dupa linkul pus de Andreea, nimeni nu va putea cumpara, vinde sau fute.
  E ceva de speriat: facebook sau alte chestii similare ne cunosc mai bine decit ne cunoastem noi.

  Junghiule, n-ai spus, acum aflu pentru prima data. 😦

  Eu zic ca si 15 ani e putin, multi sint tot copii la virsta aia. Uite un lucru pe care nu-l inteleg: de ce virsta pentru consimtamint e mai mica decit majoratul? Adica e OK sa ti-o tragi, poti sa faci si un copil, dar inca nu esti suficient de matur sa pui o stampila pe poza vreunui bou?

 181. Angela

  Ba înțelegi. Legea nu e pentru copil, ci pentru abuzator. Să-și satisfacă el în tihnă poftele monstruoase. Eu altceva nu înțeleg. Cât de bolnav să fii, ca să poți schingiui un trup de copil în felul ăsta? Și mă refer la copii chiar mici, de câteva luni, de doi-trei ani, că există cazuri cu duiumul. Nici o specie nu face asta cu propriii pui. Și cum poate tolera societatea așa ceva? De ce se consideră că trebuie să te abții de la tot felul de lucruri ca să nu încalci legea, dar instinctele sexuale perverse-s privite ca o fatalitate – a fost ispitit omul, ce era să facă? De parcă ar muri dacă nu și-ar satisface acea poftă, bietul om. Și pe mine mă ispitește să ucid în chinuri astfel de specimene, dar probabil n-am s-o fac (nu garantez, voi avea o nepoată și vai de acela care…), Toată lumea hulește prostituatele, dar nimeni n-are treabă cu clienții lor, care-s de mii de ori mai odioși. Cum poate un mascul să plătească ca să fută o copilă de 12 ani, prizoniera vreunui proxenet, evident chinuită, exploatată și batjocorită? Ori poate asta-l stârnește mai abitir? Ptiu, spurcăciunile dracului.

 182. rich guy

  @ Angela

  Daca mai afurisesti asa, sa stii ca pe mine mai degraba ma apuca rasul. Te si vad inarmata cu un calcator incins ! 😀

 183. Angela

  Na, ia de-aici:
  http://evz.ro/baietel-violat-acordul-mamei.html?&page=1
  Au trebuit doi ani de chin pentru băiețel până să ajungă monstrul la pârnaie. I-au dat 8 ani. Probabil e deja liber, că n-are condiții de hotel de cinci stele. Și de copilaș nu-i pasă nimănui. L-au lăsat la mă-sa, probabil pradă pentru viitorul futalău al nebunei. Vezi finalul articolului, cu ce a făcut și dres Protecția Copilului. Nimic. Mama nu a colaborat cu psihologul din cadrul serviciului din cauză că nu a respectat programul orar stabilit.

 184. Angela

  Rich guy, râzi tu, râzi, dar am o ditamai maceta lângă sobă. 68 de centimetri, din care lama are 56..Merita să mă vezi iarna trecută, când am ieșit noaptea din casă, că am auzit ceva zgomot dubios și cățelul lătra furibund. Într-un cămășoi de noapte lung, cu plătcuță și floricele albastre și cu maceta în mână..Dacă era vreun răufăcător, murea de inimă înainte să-l tai eu..

 185. rich guy

  😀 😀 😀

 186. rich guy

  Mai, acuma eu nu stiu de la ce a plecat discutia, dar stiind de la cine, nici nu-mi bat capul. Cine crezi ca se dadea cu fundul de pamant nu cu mult timp in urma ca suntem primii in Europa la avorturi si sarcini in randul minorelor ? Si cine crezi ca erau executati ? Nu mamele lor, nici sarmanele fete, toate bune pe partea femeii, si prin a lor excludere cin’ sa fie, cin’ sa fie, pai nenorocitii de barbati ! Ca totul se trage de la stat, el le priveaza de educatia necesara si asta-i numai din barbati. Altfel, Angela, toata cohorta asta de preotese ale sexului de pe net mi se pare ca sfideaza patologicul. Toata lumea vorbeste despre, da’ mai lasa si niste pauze intre.

  Daca vrei sa discutam insa separat subiectul, uite, nu prea exista un barem de varsta unificator. Totul e daca vrei sa ajungi o concurenta pentru America Latina sau nu.

  (Alter = varsta, Jahre = ani)
  (olivul = in unele zone altfel, iar rozul = numai in cadrul casatoriei”)

 187. Angela

  Tărășenia a pornit de la faptul că o instanță din Franța a achitat un violator al unei fetițe de 11 ani pe motiv că „n-a existat constrângere”. Și s-a mai propus coborârea la 13 ani a baremului de vârstă de la care se consideră că minorul consimte…Acuma, eu pot pricepe că „tinerețe, sânge fierbinte” și n-aș face mare caz de o ..acuplare între doi puștani minori îndrăgostiți. Dar să vină cineva să-mi spună că e normal că un bărbat în toată firea aburește un copil de 11 ani, își face mendrele și e absolvit, pe motiv că fetița (sau băiețelul) a fost de acord…asta-i prea mult. Înseamnă că ori n-ai habar de psihologia copilului, ori nu-ți pasă, ori ambele. Și că justiția are mare grijă ca ghiujii amatori de trufandale să nu fie deranjați. De cele mai multe ori îs ori popi, ori onorabili sus-puși. Iar deșteptele care au comentat au început cu ale lor, cu pișcatul de cur pe stradă, cu violurile și agresiunile. Și că vai, ce dezastru e în România, ce bine e în Franța, cum îndrăznim noi să ne legăm de Franța, când noi avem Vasluiul blabla,și alte prostii, fără legătură cu chestiunea. Care era despre consimțământul minorului și de ipocrizia cinică din felul ăsta de a pune problema. No, asta-i din punctul meu de vedere. Așa am văzut eu, că era în cauză pedofilia și nu agresarea pe stradă sau la job a bunăciunii de 25+. Dar hop și ele, cu placa obișnuită.

 188. rich guy

  Traim vremurile de pe urma …

 189. Angela

  Vremurile de pe urmă ale unei specii perimate. Adică noi. S-a înfiripat deja alta, cu alte așteptări de la lume, cu alt fel de a se raporta la ea.. S-or descurca.

 190. andreea

  Angela, bun rezumat ai făcut!

 191. andreea

  Lipsește Cosa să ne spună de lolite.
  Că e plin de lolite și loliți.

 192. andreea

  Să coboare pragul la 13 ani, foarte bine. Cu condiția ca celălalt să nu aibă mai mult de 3 ani în plus.

 193. rich guy

  Acuma nu stiu cat de perimata … totusi, intre un adult si un copil trebuie sa ramana un raport de protectie. Si asa e nebunie, daca mai relativizam si asta …

  La mapamondu’ de mai sus, pe cinstite, ma asteptam ca pe la africani sa fie anarhia cea mai, dar vad ca de fapt e pe la noi, la chinezi si in America latina ?!

 194. junghiul

  Bine punctat, Angela.

 195. Angela

  Nu-i foarte simplu, depinde de tot felul de factori. Acuma și pubertatea se instalează mult mai repede. Poate că e absurd să tragi linia la 18 ani, când hormonii încep să bântuie de la 9-10 și curiozitatea-i mare, stimuli cu duiumul… Dar numai asta nu-i destul, că mintea încă nu-i coaptă. Și atunci, vorba Andreei, 3 ani în plus, cel mult, dacă-s minori. Și educație pe măsură.Și cele mai cumplite pedepse pentru pedofilie.

 196. cătălin

  Intre minori parca nu-i interzis nici acum, toata discutia e despre adulti si copii.

 197. Angela

  Chiar nu știu cum e. Cred că nu. Ar fi și caraghios să acuzi un minor de corupere de minor. Și oricum nu stau ei după binecuvântarea nimănui. La adulți e altceva, vedea-i-aș cu coaiele pe piept! Sper să nu mă certe Rich guy că afurisesc iar. Pot și mai cumplit de atât, că tare mi-e urât fenomenul.

 198. Angela

  Porcii ăștia de parlamentari nu se lasă cu modificările din justiție? Nu-i destul că ne-au pus pe butuci, de o să ajungem să ne vindem și rinichii, vor morțiș să desființeze justiția cu totul. Să fie ei și procurori, și judecători, și tot. Acum aud un deputat care zice că parlamentul e poporul…Ptiu, numai scârboșenii din toate părțile. M-aș duce să mă culc, să nu mai știu nimic. Da nu pot, că am pornit mașina de pâine și trebuie să aștept să se coacă. Și oricum dorm al naibii de prost. Uf. Toate-s cu curu-n sus. Adică probabil eu îs, dar dau vina pe univers.

 199. cătălin

  Au fost alesi de popor, nu avem ce spune. Iar justitia nu prea exista nici pina acum.

 200. Angela

  Aleși, da. Cei mai buni dintre cei mai buni. Numai că acum poporul e cam în plus. Ce bine ar trăi ei dacă n-am exista noi, pulimea!

 201. cătălin

  N-au facut astia oferte de Black Friday? De exemplu, reducere de 50% la pedeapsa pentru furt. Violul, cu 30% mai ieftin, doar astazi!

 202. Angela

  Își fac de cap rău de tot. Nu știu unde vom ajunge și cum și dacă toată mizeria asta se va sfârși vreodată. Ne bagă în rahat cu fiecare mișcare pe care o fac. O fi, totuși, sfârșitul lumii.

 203. cătălin

  Nu va fi, Europa inca ne da bani. Trai pe vatrai. Iar puscariasii oricum ar fi iesit peste 2-3 luni, problema cea mare sint pedepsele destul de mici.

 204. Angela

  Nu știu ce să mai zic. Ce mă sperie e nerușinarea cu care acționează. Totul, totul pentru salvarea pielii lui Dragnea&co, cu orice preț. Cursul leu-euro e sinistru, totul se scumpeste galopant pe seama unor venituri care în cel mai bun caz stagnează, dacă nu chiar scad, se măresc taxele locale, se adaugă unele noi, vine iarna și încălzirea va fi o problemă și pentru cei cu venit mediu, nimic din faimosul program cu care cică „au câștigat alegerile” nu s-a respectat, dimpotrivă, e pe dos..ce naiba să mai zici? Că mai au nerușinarea să susțină că de fapt totul e foarte bine și „sistemul” vrea să distrugă statul de drept. Am așa, o senzație că totuși îs destul de disperați (că chiar atât de proști nu pot fi) și merg pe „după noi, potopul”. Le crește și agresivitatea, se mobilizează pentru mitinguri de susținere a lui Dragnea, sar la gâtul oricui îi critică sau contrazice…ceva depășește deja cu mult fojgăiala noastră balcanică obișnuită. Recunosc că mă tem. Ba chiar îs îngrozită.

 205. cătălin

  Ei, daca o sa iasa lucrurile nasol, o sa-l lase pe Ciolos sa fie iar prim-ministru vreo jumatate de an, ca sa poata cistiga tot ei alegerile dupa aia. Apropo, Ciolos mai traieste?

 206. Angela

  Sper că trăiește și că îi e bine. Nu i-ați dat nici o șansă. Prost ar fi să se mai bage în așa ceva. Cu majoritate parlamentară pesede, cu miniștri pesediști în guvern, a încercat să facă ceva și toată lumea i-a sărit în cap că n-a eradicat ciuma de 27 de ani într-o săptămână. Acu stați și plângeți în pumni după Cioloș-fiul-lui-Soros.

 207. cătălin

  Pai chiar asa, de ce s-a bagat? De ce a acceptat ministri ca Achimas-Cadariu, Curaj, Toba sau Dincu? Daca un an de zile nu a fost un interval suficient pentru a schimba ceva, de ce n-a stat cuminte si n-a lasat partidul care a cistigat alegerile sa guverneze? Nu asta e regula: cistigi alegerile – iti asumi guvernarea?
  Ciolos a distrus sperantele multora. Ai mei, de exemplu, n-au mai votat anul trecut. „Toti sint la fel” a prins si la ei. Sau poate i-a biruit batrinetea. Sau altele…

 208. rich guy

  @ Angela

  As vrea, Angela, sa-ti spun ca totul va fi bine. Asa, ca un parinte care tocmai a aflat verdictul necrutator al medicului intre peretii cabinetului si iese apoi surazator pe hol, debordand de optimism. stiind prea bine ca adevarul nu face decat sa omoare cu o clipa inainte. Daca as sti ca si tine cu tine, asa as face ! Dar tu esti prea putin copil …

  Spre disperarea lui Patapievici, a mea si a multora, romanii pot forma o turma. De mai multe milioane chiar. Dar doar pe interes, la cotcarii. Romanu’ e compus din obiecte, daca n-are casa cu piscina si gipan in curte, se vede neimplinit. Si chiar de n-ajunge sa le aiba, tot pe drumul bun se crede, caci uite, macar si-a facut datoria sa-ncerce. Seductia imbogatirii e imensa, il macina, il domina si nici nu ca se mai termina. n. b. vezi bine ca toti politicienii romani (mai putin Crin) devin bunicute. Si de aici dedu ca pe politicianul roman daca nu-l obligi sa plece, cu sau fara DNA, pe drepte sau nedrepte, nu pleaca. N-are vreo realizare de dragul obstii in apararea lui (mai putin KWJ, vezi Sibiul), dar daca reuseste sa pacaleasca ca-i raul mai mic, salvat e, nici ca-i trebuie. Pentru el nu exista decat azi, mainele, e, las’ ca se aranjeaza si oricum mai degraba cu cateva milioane in cont decat fara. Si daca cumva se-ntampla ca uneori si rareori situatia lui sa interfereze veridic cu dreptatea, dar mai ales cu simtul echitatii a unora bine-intentionati de felul lor, e perfect, e tot ce-i trebuie. Altfel ? Altfel s-a experimentat tot, ca de aia ma apucai sa zic. Sa dea grindina peste capul lor cu sinucigasi de la balcon, nu-i misca, il scot ei cumva apoi de nebuni, frustrati din motive personale, ca mai avem si presa, verificat, nu-i impresioneaza. Mai emuleaza unii intr-un partidulet sau o alianta a strazii, nici asta nu-i mare panica, hai, cativa acolo fara acces la lovele maxim un mandat (timp in care se trag ca muierile bolande de par la TV, nici nu stiu ca-s vice-presedinti de Senat) nu strica diversitatii, verificat, nu-i impresioneaza. Proteste pe saptamini si luni ? Verficat, nu impresioneaza. Nu-i mai votezea romanii ? Pai cu atat mai bine, mai putine boabe de aruncat multimii. Verificat, nu-i impresioneaza. Pleaca romanii ? Si ei, cand si unde vor, sa-si faca mai intai buzunarele pline. E ceva care-mi scapa ? Ceva ramas neincercat ? Nu, caci daca ar fi fost, n-am fi ajuns aici. Spre satisfactia tuturor colaborationistilor, care acum se felicita ca au ales bine !

  Oricat si-ar dori un Plesu sa apara oameni cu altfel de motivatii, ma tem ca nu se vor gasi. (http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/trei-sfaturi-de-la-george-p-shultz). Caci la noi oricat de curat ai intra in aventura asta tot murdar iesi si atunci cin’ s-o faca ?

  Hai, va pup, voi lipsi un timp, n-o sa am acces decat de pe mobil. Sa ne reauzim cu bine !

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s