This is water

Here is just one example of the total wrongness of something I tend to be automatically sure of: everything in my own immediate experience supports my deep belief that I am the absolute centre of the universe; the realest, most vivid and important person in existence. We rarely think about this sort of natural, basic self-centredness because it’s so socially repulsive. But it’s pretty much the same for all of us. It is our default setting, hard-wired into our boards at birth. Think about it: there is no experience you have had that you are not the absolute centre of. The world as you experience it is there in front of YOU or behind YOU, to the left or right of YOU, on YOUR TV or YOUR monitor. And so on. Other people’s thoughts and feelings have to be communicated to you somehow, but your own are so immediate, urgent, real.

But most days, if you’re aware enough to give yourself a choice, you can choose to look differently at this fat, dead-eyed, over-made-up lady who just screamed at her kid in the checkout line. Maybe she’s not usually like this. Maybe she’s been up three straight nights holding the hand of a husband who is dying of bone cancer. Or maybe this very lady is the low-wage clerk at the motor vehicle department, who just yesterday helped your spouse resolve a horrific, infuriating, red-tape problem through some small act of bureaucratic kindness. Of course, none of this is likely, but it’s also not impossible. It just depends what you want to consider. If you’re automatically sure that you know what reality is, and you are operating on your default setting, then you, like me, probably won’t consider possibilities that aren’t annoying and miserable. But if you really learn how to pay attention, then you will know there are other options. It will actually be within your power to experience a crowded, hot, slow, consumer-hell type situation as not only meaningful, but sacred, on fire with the same force that made the stars: love, fellowship, the mystical oneness of all things deep down.

https://web.ics.purdue.edu/~drkelly/DFWKenyonAddress2005.pdf

Reclame

411 comentarii

Din categoria Diverse, Societate

411 răspunsuri la „This is water

 1. cătălin

  Iar am pus ceva de umplutura…

  Angela, nici eu nu inteleg de unde preocuparea asta a multora legata de Simona Halep. Mai ales faza cu mindria, ne mindrim ca e romanca. Serios, asta dupa ce am avut grija sa nu construim terenuri de tenis pentru copii, ba sa le transformam in restaurante pe alea ramase de pe vremea comunistilor.

  Junghiule, pe unde te-ai dus? Imi pare ca nu esti intr-o zona plina de turisti.

 2. andreea

  nu poci scrie, știu că m-ai îmboldit, dar n-am stare. 😦

 3. Angela

  Halep sau altcineva din același domeniu. Sport. Sau showbiz. Homo sapiens e de fapt homo spectatorus. Nu știu. Nevoia de idoli, pesemne. Sau de construit o identitate mai cu moț prin contagiune. Halep e româncă, Halep e campioană, eu îs român, deci campion, măcar un pic. Cred că am mai zis de obsesia televiziunilor de știri pentru sunt și români printre victime? de fiecare dată când se întâmplă ceva cu morți. fie că e vorba de atentat la Paris sau Barcelona, fie că se prăbușește pe undeva un avion, fie că-s inundații în China, cutremur în Chile sau deraiază un tren în Bangladesh. Asta-i prima chestie scoasă pe tapet după anunțarea știrii. Ca și cum „românii printre victime” ar fi un blazon, ne-ar face și nouă un loc la masa specialilor. Că altminteri, pe români îi doare fix în cur de românul din vecini. Da-n caz de catastrofă…se schimbă treaba. Musai să fie măcar un românaș acolo, și dacă nu este, săpăm și găsim măcar unul al cărui străbunic a trecut prin România și a dormit o noapte pe meleagurile noastre. Ceva-ceva legătură să avem și noi. Iar îs rea și neiubitoare de „neam și țară”(altă expresie care mă scoate din minți, de obicei e precedată de „trădător de…”). Și ce dacă?

 4. cătălin

  Nu, nu te-am imboldit. Sigur ca ar fi o placere cred ca pentru toti sa te citeasca, dar asta cind ai dispozitie. Atunci doar glumeam „te las sa scrii si un articol” :)) Era in contextul discutiilor despre refugiati, unde aparent am avea opinii diferite. Nu stiu, cred ca problema e ca au fost lasati sa umble pe unde vor si primesc si bani pentru stat degeaba. Or, in conditiile astea, ei n-au nici un motiv sa se integreze, din contra; nici macar nu invata limba. Totusi, nici legile timpite date de politicieni (constata si ei acum ca erau utopice), nici frica n-ar trebui sa ne impiedice sa vedem ca unii dintre cei veniti chiar au fugit de razboi.

  Iaca, te-as imboldi sa-ti aduci textele vechi de pe pistol aici…

 5. Angela

  Nu contează de ce au fugit. De război sau pentru o viață mai bună sau din orice alt motiv. Important e ce fac după ce au ajuns. Că de război sau de foame poate fugi oricine, nu numai oamenii cumsecade. Dacă-s de treabă, bravo lor, ședere plăcută. Dacă-s hahalere, violatori și alte soiuri, ar trebui tratați aspru și puși la punct. Că tocmai pupatul ăsta excesiv în cur și ascunsul gunoiului sub preș – dacă gunoiu-i musulman – asta irită oamenii ca mine, naziști fără suflet.

 6. Angela

  Nu pricep nici de ce nu-s luați la șuturi imamii lor, că ăia-i nărăvesc la ticăloșii pe puștanii ăia descreierați. Imami cunoscuți, instalați în buricul Europei, în orașe mari și mici, propovăduiesc și instigă puștimea la orori. Se știe foarte bine, dar nu se face nimic cu ei. Ia să încerce un popă de orice altă confesiune să propovăduiască ura și crima în numele dumnezeului lui, că dracii l-a luat. Dacă-i imam, nu se pune, îi pupăm papucul.

 7. junghiul

  Eu am clienți în vacanță la Ischia.
  Sunt bine.

 8. rich guy

  Stiti ce spune despre singurul copil din sat … E cel mai rasfatat, dar si cel mai certat ! Si Simona cam asta e, altii nu mai avem.

  Nu-i nici vedeta cu o comunitate de fani internationala care sa depaseasca de cateva populatia Romaniei, precum un Ronaldo sau Mesii, ci … doar a noastra. Proprietate nationala, ce sa mai !

 9. cătălin

  Daca-s de treaba sau nu, tot nu pot fi primiti toti. Europa deja are o problema cu somajul, mai ales in rindul tinerilor. Ce sa mai faca si cu altii? Refugiat inseamna cineva care sta intr-o tabara si asteapta sa se poata intoarce acasa. Asa a fost dintotdeauna. Asta e realitatea, restul sint iluzii si vorbe goale de politician sau de militant fara creier.

  Mai e ceva: politia din Europa e in general praf. Incompetenta dar cu pretentii. Nu zic de spanioli (ei cica ar fi o exceptie, o politie destul de eficienta, calita in lupta cu ETA). Ceilalti.

 10. cătălin

  Iote, un nou criteriu de pensionare: anu’ si soldanu’.

 11. junghiul

  Cum unde sunt?
  La Solferino, la Solferino!
  „La Zolfărino ghe vale,
  Mere-un ghenăral călare
  Și tot strigă-n gura mare:
  ―Împărache înălțache!
  Pugne pașe, nu che bache,
  Că-ți perzi cătagnele toake!
  …und zo waiter …”

  Aici au murit și români de-ai noștri, cel puțin așa susține Jean-Henri Dunant în Un Souvenir de Solférino.

 12. junghiul

  Aci la Solferino a fost o mare bătălie care  s-a dat în ziua de 24 iunie 1859 și s-a soldat cu victoria unei armatei aliate formată din armata franceză condusă de Napoleon al III-lea și armata sardă condusă de Victor Emmanuel al II-lea (denumită alianța franco-sardă), împotriva armatei austriece condusă de împăratul Franz Joseph I.
  Ultima mare bătălie din istoria universală în care toate armatele s-au aflat sub comanda personală a monarhilor lorAu participat circa 300.000   de soldați austrieci , soldați francezi și piemontezi aliați.
  Confruntarea s-a dat între austrieci pe de o parte, și forțele franceze și piemonteze care s-au opus înaintării lor. Austriecii se retrăgeau către est după înfrângerea din bătălia de la Magenta. În dimineața zilei de 23 iunie, după sosirea împăratului Franz Joseph, ei și-au schimbat direcția cu intenția de a contraataca de-a lungul râului Chiese. Simultan, Napoleon al III-lea a ordonat soldaților săi să înainteze, ceea ce a dus la desfășurarea luptei într-o zonă neprevăzută de niciuna din tabere. În vreme ce piemontezii au luptat contra austriecilor de pe flancul drept lângă San Martino, francezii s-au luptat la sud, lângă Solferino, cu grosul forțelor austriece.

  Ciocnirea a fost haotică, pe un front lung de 15 km. La începutul dupăamiezii, francezii au rupt liniile inamice în zona centrală.
  Bătălia a fost una deosebit de violentă, a durat peste nouă ore și s-a soldat cu moartea a peste 3.000 de soldați austrieci, 10.807 fiind răniți și 8.638 dispăruți și căzuți prizonieri. Armatele aliate au pierdut și ele un total de 2.492 morți, 12.512 răniți și 2.922 dispăruți și prizonieri. S-a relatat că soldați răniți și muribunzi de ambele tabere au fost împușcați sau înjunghiați cu baionetele. În final, forțele austriece au fost obligate să cedeze pozițiile, iar armatele aliate franco-piemonteze au câștigat o victorie tactică, scump plătită.
  Bătălia a rămas în istorie și prin faptul că la ea a fost martor elvețianul Jean-Henri Dunant. Îngrozit de suferințele soldaților răniți rămași pe câmpul de luptă, Dunant a demarat un proiect care a condus la semnarea convențiilor de la Geneva și la înființarea Crucii Roșii Internaționale.
  Jean-Henri Dunant a fost un om de afaceri elvețian și umanist de formație creștină  care fondează în 1862 „Comitetul internațional al asociațiilor de ajutorare pentru îngrijirea răniților” care din 1876 poartă numele Comitetul internațional al Crucii Roșii. Convențiile de la Geneva din 1864 acceptă și asimilează ideile publicate de Dunant în lucrarea „Eine Erinerung an Solferino”. În 1901 a fost primul laureat al premiului Nobel pentru pace împreună cu Frédéric Passy.

 13. junghiul

  Din acele vremuri a mai rămas un osuar.

 14. junghiul

  Mie îmi place fenomenul ăsta, Halep.
  E un bun medicament pentru patriotardismele noastre.
  Când ți-i lumea mai dragă pierde și nu poți să fii și tu mândru român alături de ea.
  Ba mai și pierde uneori rușinos, sic.
  Important e, pentru ea desigur, că a adunat premii de $19,131,450.
  Și sper doar, pentru ea desigur, să știe să iși gestioneze bine banii.Și sănătatea.
  Am văzut mulți sportivi care au ajuns faliți după scurt timp distrugînd averi fabuloase și sfârșind in mizerie.
  Nasol, pentru ei desigur!

 15. Angela

  Ce fain! Nu-mi aduceam aminte mare lucru despre Solferino, dar poezioara o știam, așa.pe bănățenește.
  Halep nu e „a noastră”. Cel puțin nu a mea, că n-o percep ca atare. Nu mă reprezintă nici pe mine, nici neamul meu Își face treaba cum poate, în interesul ei. Nu i se cântă imnul țării pe podium, dacă câștigă. I se umflă numai contul. La competiții cu cântat de imn nu se duce….Treaba ei, nu e datoare țării, e drept. Dar e datoare spectatorilor. Nici o competiție, nici un show n-ar avea sens dacă n-ar avea spectatori, așa că spectatorii au tot dreptul să comenteze după cum îi duce capul. Și întrucât eu nu gust spectacolul tenis, mă doare-n cot de Halep și a cui e ea. Nu mi-e nici fiică, nici nepoată ori noră, să mă umflu de mândrie că a mea e cea-mai-cea. Așa cum nu simt absolut nimic față de naționala de fotbal. Și în general, competițiile sportive, turneele de acum, mi se par foarte departe de ideea de întrecere pe bune. Bani mulți, interese, mercenariat, jucători vânduți/cumpărați ca la târgul de sclavi…mi se zburlește părul pe spinare când aud că patronul x vrea să-l vândă/cumpere pe jucătorul y și se vântură sume de milioane. Firmele de echipamente își bagă și ele nasul în aranjamente..Afacere, ca oricare. De aia mi se pare jalnic să te înflăcărezi atâta. Cine știe câte blaturi nenorocite produc infarct suporterilor naivi și de bună credință. Am poveste și cu asta, când și cum am fost „vaccinată” anti-înflăcărări din astea. Dar nu vă zic acuma. Că iar trăncănesc prea mult și voi sunteți oameni ocupați. Chestia e că am reușit, în sfârșit, să dorm aproape bine după săptămâni întregi și am chef de vorbăreală.

 16. Angela

  Uite, pentru Larisa Iordache mă bucur, pe bune! Nu-mi dau seama ce anume face diferența în capul meu..

 17. junghiul

  Oh, da!
  Și eu am fost veccinat.

 18. rich guy

  @ Angela

  Asa-i si nu altfel ! Doar ca romanii se tot agata de ea si nu invers

 19. cătălin

  Sa-ti fie tarina usoara, DNA! Festivitati de 23 august s-au organizat, sau inca nu?

 20. Angela

  Da ce-o pățit DNA-ul?

 21. cătălin

  Cica sefii vor fi numiti de ministrul justitie, fara presedinte, fara nimic. Asta-i propunerea lu’ Toader, cel putin. Pe de alta parte, DNA-ul pare deja distrus, de un an de zile nu mai fac nimic. Ca i-a blocat CCR, ca s-au impiedicat in orgolii personale, rezultatele sint catastrofale. Pentru noi.

 22. Angela

  Îs prea încurcate ițele la nivelul ăla. Nu mă bag, că nu pricep nimic. Și nu văd unde-i catastrofa. O fi, dacă zici.

 23. cătălin

  A, nu-i nici o tragedie, chestia cu anticoruptia a fost mai mult o gluma oricum.

 24. Angela

  Păi n-o urlat toată lumea că „binomul, sistemul, președintele, huo!”. N-o fost Codruța cea mai vânată, atacată, hulită? Că-l ia pe ăla, că de ce nu pe ălălalt, că-s răfuieli politice..No, las’ să fie.

 25. Angela

  Pesedeu’ centrează, pesedeu’ dă cu capu’. Ce atâtea complicații? Nu uita că or pus laba și pe o categorie de votanți mai cu ștaif, nu poți da vina pe analfabeți și asistați. S-or întărit, acuma fac ce vor. Cine să-i deranjeze? USR-ul?

 26. cătălin

  Dupa descoperirea plagiatului Codruta ar fi trebuit sa fie inlocuita. Asta e, nu stiu de ce o avut nevoie de doctorat copiat. Orgoliu.

  Daa, imi vine sa urlu cind vad aia cu „PSD e votat de analfabeti si asistati”. Apropo, ca vorbim de asistati, cum e faza cu bancile care nu au profit de 5 ani? Bancile sint organizatii caritabile, inteleg.

 27. junghiul

  „Numire la Ministerul Public: Pentru toate functiile (procuror general, adjuncti, DIICOT, DNA) sa decida sectia pentru procurori in baza aceluiasi principiu, la propunerea ministrului Justitiei, pe baza unei proceduri transparente, procurori cu vechime de 10 ani cel putin.Se modifica faptul ca decide sectia pentru procurori, propunerea vine de la ministru.MCV recomanda o procedura transparenta si neamestecul factorului politic.”

 28. junghiul

  Da.
  70% dintre ele nu au profit.
  Cumpără scump de la mamele lor străine și vând mai ieftin în țară.
  Mai iefin dar nu ieftin.
  De fapt împrumuturile de la băncile mame străine, făcute la niște cote astronomice sunt șmecherii prin care își duc afară profiturile.

 29. cătălin

  Toate firmele mari isi duc afara profiturile, iar statul roman sta si se uita ca la poarta noua. In schimb e exigent cu aia mici. Uite, cei cu boli terminale sint nevoiti sa mearga in fiecare an pe la cozi la comisiile de evaluare daca vor sa primeasca un ajutor (cel mult 200-300 de lei lunar). Cum e asta, sa ai o boala terminala, nevindecabila, dar statul sa-ti ceara sa te tirasti pentru examinare in fiecare an? Daca, printr-o minune nemaiauzita te vindeci, ramine statul in pierdere? Ramine!

 30. junghiul

  Vezi?
  Da astea si de alte multe prostii ușor reparabile ar trebui să se ocupe social-democrații.
  Ce i-ar costa să pună capăt prostiei ăleia?
  Si ar reduce evident niște costuri.

 31. junghiul

  Aproape toate firmele mari, da.
  Să vedem la anul, când impozitul pe dividende va fi 0.
  Mesajul e cam ăsta: uite nu mai vreau impozit de la tine declară tot și cheltuie.Sau investește.
  Chiar și in ultimii doi ani fiscali oamenii au preferat să plătească 5% impozit pe dividende.
  Asa ești cu toate lucrurile in regulă nu te mai căznești să inventezi costuri să riști reinterpretări ale fiscului.

 32. junghiul

  Eu cred că au fost și vor fi corupți și aici și peste tot.
  Lupta anticorupție trebuie să continue fără istericalele astea.
  Kovesi, această Ioană Dă Arc Carpatic trebuie sa dispară din peisaj, s-a acordat femeii ăleia prea multă importanță, acum ajunge.
  Procurorii sefi nu trebuie numiți de oamenii politici ci trebuie sa fie selectați pe criterii de performanță clare și transparente și aleși chiar de către procurori.
  Ei știu cel mai bine ce au în ogreadă și cine e mai potrivit să ii coordoneze.

 33. junghiul

  Ca să postez cu telefonul ăsta de penultimă generație trebuie să intru în admin și să copy-paste acolo textul. De asta tot răspund anapoda.

  Probabil trebuie să-mi schimbe angajatorul telefonul.
  Apropo, de când au apărut smarțfoi ăștia și volens-nolens m-am adaptat și eu curentului toate telefoanele pe care le-am avut au căzut la un moment dat din mâinile mele încărcate cu tot felul de lucruri.
  Invariabil cu ecranul în jos.Toate au sfârșit-o așa.
  Probabil de asta se numesc smartfone, pentru că știu să se opună la un moment dat exploatării excesive aruncîndu-se cu fața la pământ întocmai ca felia de pită unsă cu unsoare, odinioară.

 34. Angela

  Mai lasă-l naibii de plagiat. Ce importanță mai are? E ca și cum ai fugi din calea potopului, casa ți s-a dărâmat și tu ești disperat că ai uitat să-ți iei peria de dinți.

 35. Angela

  Politicul e-n toate. Nu se plantează o futută de panseluță într-un parc fără ca, din banii dați pe ea, o parte să intre „la partid” și alta în buzunarul cui trebuie. De la cine așteptați voi să facă numiri corecte? Și dacă procurorii șefi ar fi aleși de ceilalți procurori, sunteți siguri că ar fi „pe criterii de performanță clare și transparente”?

 36. junghiul

  Pentru unii oameni are.
  Și mă bucur că sunt printre noi oameni care gândesc așa.
  Avem nevoie de ei.
  Să te procupi să îți ei periuța de dinți când casa o ia la vale e un semn de eleganță și consecvență.

 37. junghiul

  Păi să fie stabilit care sunt criteriile. Poate să rezulte un mecanism aproape matematic in care unul dacă se va strădui să atingă anumite performanțe va deveni șef peste ceilalți.
  Fără să se mai gudure prin sufrageriile jegurilor politice

 38. Angela

  Acuma-i gata, purceaua-i moartă-n coteț. Lucrurile se vor schimba – dacă se vor schimba – când pesedeul va muri din ceva motiv. Din măcinături interne, poate, dar slabă nădejde. De bătrânețe, poate, dar mai e până atunci. Că-i mai viguros ca niciodată.

 39. Angela

  „Să fie stabilit”, zici tu. Prea vag. Cine anume, concret, să stabilească? Cineva capabil s-o facă corect și competent nu va accede în veci la poziția din care s-o facă. Putregaiul fiind generalizat și interesele uriașe, ar trebui o eradicare totală a tot ce înseamnă politic, administrație, justiție și ce o mai fi. Tabula rasa. Aiasta însă nu se poate, n-ai cum. Și pe solul ăsta complet infestat, degeaba încerci să plantezi ici-colo câte o floare rară. Că nu rezistă, o omoară buruienile.

 40. junghiul

  Care bătrânețe că vine tare din spate tineretul pesedist

 41. Angela

  No, ș-atunci? Care-i soluția? Că dacă zic de coase șt topoare și molotoave, iar o dau în bară.
  Cu periuța de dinți, dă-mi voie să te contrazic. O fi semn de eleganță și consecvență, dar nu în primă instanță. E inconștiență și eroare de estimare a priorităților. Dacă alegi să te îneci din eleganță și consecvență, unii vor zice „minunat, ce om, ce caracter!”. Cei mai mulți, care se vor fi salvat, vor zice „mare prost!”

 42. andreea

  vai de mine, ce-ați mai discutat…
  așa pățesc și eu, în coșmarurile cu făcutul bagajelor.

  pierd avionul vieții pentru că nu-s în stare să-mi aleg eșarfele…

 43. andreea

  Aseară era să mă duc la manifestație, dar mi-a fost cam rău.
  Și apoi, Dănileț zice că nu-s probleme.
  Cine-s io să nu-l ascult pe Dănileț?

 44. andreea

  eu nu-mi iau de penultimă generație, ci de răs-ante-pre-penultimă.

 45. andreea

  Io nu-s așa de sensibilă la plagiat. În meseria mea, mai tot timpul furi un model de arcadă, de balustradă, de budă…

 46. Angela

  O fi plagiatul un păcat mare, dar nu cred că-i cel mai mare păcat al lui Kovesi. Cătălin se cramponează de asta, se vede treaba că-i plecat de mult de pe-aici, pe unde bântuie rele mult mai mari. Căcatul ăla de plagiat, da, e imoral pentru un om pus să apere cinstea și dreptatea. Dar nu e mortal pentru societate și nu fute viitorul unor generații. Da, e de ocară și rușine. Trebuia înlocuită, zice Cătălin. Da, cu Jeanne d’Arc sau cu maica Tereza. Că altfel te trezeai că și succesorul e tot plagiator. În mediul din care se selectează liderii noștri, toți au bube-n cap, că altfel n-ar fi acolo. Răul e încuibat la rădăcină, nu la rămurele și frunze, ca să mă esprim poietic..

 47. rich guy

  Mai ales acum pe fondul scandalului cu bancile mi se pare aiurea restrictionarea pietei de munca pentru care a venit Macron. El ce vrea de la estici si de la romani si bulgari in special ? Doar sa ia ? Ne-au primit in CE de abia dupa ce ne-au fortat si au cumparat tot ce era de interes economic macro intr-o tara, tinundu-ne pe tusa cu accesul pe piata muncii pana-n ultima clipa si dincolo de ea, ca doar era si firesc sa ne dorim si noi un avantaj. Si il mai si barfesc in grup pe Trump ca vaai, trage doar pentru SUA ?!

 48. Angela

  Toată lumea ar vrea doar să ia, asta nici nu-i așa de grav. E război economic, nu? Trage fiecare spuza pe turta lui. Dacă-i merge, îi merge. Și la noi merge. Nenorocirea-i cu cozile de topor, dispuse să prăduiască tot pentru interese personale sau de clan. Că nici austriacul n-a venit cu tancurile și cu drujba-n dinți să ne jupoaie pădurile. I s-a permis, și-s sigură că nu pe degeaba. Și altele și altele.

 49. rich guy

  Da, vina e a lor in intregime, cu disctinctia ca prin „a lor” inteleg a secu-politicienilor, nu a romanilor in general. Noi, les pauvres, am fost tot timpul in centrul tirului incrucisat, fie ca trageau in noi „ai nostri”, fie ca trageau ai lor. Dar acuma pare-mi-se ca-si vad mai abitir de interese, parca trag mai tare in noi. Ce sa caute, Angela, cineva in oricare loc de pe lumea asta fara o sursa de venit, fara un loc de munca ? Nu tot romanul e in vilegiatura sau la „altele”, la „combinatii”, pe afara. Luandu-i sursa de trai e totuna cu a-l inchide in tara.

  Cand au cumparat practic fara nici o concurenta din partea capitalului privat autohton aici, neimpunandu-li-se nici o restrictie, nici o limitare, la o piata libera, ala nu mai era dumping ? cand isi platesc angajatii din Romania cu salarii departe de media europeana, dupa regulile pietei libere, asta nu mai e dumping ? si ce au de gand sa faca contra „ilegalistilor”, fie pentru a-i opri sa vina, fie pentru a nu recidiva, sa reintroduca vizele ? bagand pauze obligatorii si controlate cine se mai complica cu noi ? Poate doar daca ne vindem foarte-foarte ieftin pe perioadele permise. Adicatelea sa si muncim ieftin, sa si cheltuim totul la ei. Si asta-i doar pachetul de inceput, ala mai domol, ca nimeni nu ti-l prezinta pe cel ultim din prima. Da, e normal ce vrea Macron, il inteleg perfect si-n ultima silaba, daaar cand e vorba de fiecare pentru el in parte, nu dupa ce i-ai ademenit pe saraci cu ideea unei comunitati egale in drepturi, i-ai transformat in colonii economice, si acuma, hop, vrei sa te brexituiesti, unii mai pe fata, altii mai voalat. Ei vor o noua cortina de fier, sa fie ca inainte de ’89, tarile est-europene sa ramana niste plantatii ieftine inchise, cu ei stapani, cu unica menire sa le asigure lor buna-starea. Hai sictir lor !

 50. Angela

  Detaliază un pic, nu prea știu ce a zis Macron, că nu l-am urmărit. M-am luat cu trivialități prin casă. Iar au venit niște șoareci și am de dat lupte grele. Așa că pune-mă la curent, te rog, dacă ai chef și timp.

 51. Angela

  În ce ne băgăm iar? Știu doar că cumpărăm elicoptere și rachete de la ei și că s-a vorbit de ceva directivă cu detașarea lucrătorilor…nu prea am habar ce înseamnă. Sar cu gura după ce mă lămuresc cât de cât.

 52. Angela

  Mă duc să pregătesc niște curse de șoareci. Revin. Ar trebui de fapt să ascut coasa și toporul pentru Andreea, dacă pornește la luptă, dar să scap de șoareci întâi.

 53. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
  ȘOAREEECI!!!

 54. andreea

  Încă nu-s lămurită ce încearcă Tudorel acolo, cred că trebuie să-mi explice cineva în care am absolută încredere (???) și nu mai mult de 3 minute.
  Și atunci mă duc să-l demit.
  Dar trebuie să trec și peste niște… hm… amintiri, ca să mă duc.
  Cine ar fi crezut că protestele pot rămîne înfipte în inimă, cu ace de gămălie.

 55. rich guy

  🙂 🙂 🙂 Pana una-alta l-au trimis la excursii prin tara pana pleaca Macron. Imi si imaginez convorbirea, „Tudorele, esti cu capu’, acum iti gasisi ?” 🙂 🙂 🙂

 56. andreea

  :))))
  „Stai, șefu’, nu dădeaaaaa…”

 57. cătălin

  Soricei, soricuti… Ia-ti un pisic si nu-i mai vezi.

  Aoleu, Andreea, inteleg ca ai protestat cam tare in iarna. 😛

 58. cătălin

  PSD e mai puternic ca niciodata, asa e! O retea uriasa de oameni ale caror servicii depind de ei. De la functionarul din Rimnicu Sarat,membru de partid pentru ca altfel nu si-ar gasi loc de munca, pina la IT-istul din Pipera, constient ca salariul lui frumos se datoreaza contractelor cu statul.

  Plagiatul lui Kovesi conteaza, da. Ea a incercat sa iasa in fata altor procurori cu doctoratul. Se cheama trisat si pentru asta exista consecinte. Unul din marile esecuri ale lui Iohannis e ca nu a fortat schimbarea lui Kovesi anul trecut, cind guvernul Ciolos inca mai era in functie. Apropo, Ciolos mai traieste? Platforma lui ce mai face, da din codita? Tii, ce simpatica-i, nu-i asa? Cum ii zice, ca am uitat?

  Da, nu e normal ca procurorul sef sa fie numit, ci sa existe criterii. De exemplu, e ales sef procurorul DNA care in ultimii patru ani a obtinut cele mai multe condamnari si a avut cele mai putine dosare respinse sau achitate.

 59. Angela

  Ea a incercat sa iasa in fata altor procurori cu doctoratul.
  Ha ha ha. Fix de aia a numit-o Băse procuror general, că a fost adânc impresionat de performanțele ei academice și de titlul de doctor! Hai, măi, vindecă-te de naivitățile astea.

 60. Angela

  Prietena mea are un nepoțel de patru ani. Care nepoțel are două bunici. Dar are și o străbunică – mama prietenei mele. Copilul susține că el are trei bunici – o include în categoria asta și pe străbunică-sa. Prietena mea a vrut să-i explice cum stau lucrurile exact și care-s legăturile de rudenie, astfel să fie clar că doar două sunt bunici și una e străbunică. Copilul a ascultat un pic, după care a zis: Știi ce? Nu mă complica acum cu astea. O să-mi explici altădată, când o să fiu mai mare.
  Cam așa-s eu acum, e prea complicat să înțeleg și faza cu Macron și cu forța de muncă, și aia cu justiția. Prima e complicată, habar n-am de mecanismele economice stufoase, sau nu în așa măsură încât să mă pronunț. Pentru chestiile cu justiția, n-am niciun motiv să nu-l cred pe Danileț. Cum explică el, lucrurile par limpezi și el e din branșă, n-am eu cunoștințe în domeniu, ca să-l pot contrazice. Doar dacă l-aș bănui de rea-credință și de partizanat, dar nu pare. Tot ce zice e logic. Doar atât, că a omis să comenteze(sau mi-a scăpat mie) partea cu scoaterea președintelui din afacerea numirii procurorilor-șefi. Dată fiind faimoasa „separație a puterilor în stat”, mi se pare cam nașpa să subordonezi puterea judecătorească celei executive. N-ar trebui să fie în această relație, teoretic cel puțin. Sau? E prea complicat. Mă duc să-mi văd de ale mele. Cum era cu ne sutor ultra crepidam? Bună vorbă!

 61. Angela

  Acuma fac pauză de la treburile domestice, care mă depășesc. Așa că trebuie să vă mărturisesc ceva. Îs o soacră catastrofală. Fiu-meu e plecat cu studenții într-o tabără și noră-mea e singură la Cluj. Acum își așteaptă părinții de la Craiova, care-s pe drum. Am sunat-o s-o întreb cum se simte, fiindcă simt nevoia s-o cocoloșesc oricum, cu atât mai mult cu cât e purtătoarea nepoatei mele și asta o face miraculoasă. Noru-mea nu le are deloc cu ale gospodăriei, e încă și mai mare catastrofă decât eram eu la vârsta ei. Și-mi spune, sărăcuța, că tocmai se apucă să rânească prin casă, că vine maică-sa și să nu facă tărăboi că-i dezastru la ei. I-am zis să stea pe cur, să nu facă eforturi, și că dacă cuscra face tărăboi, o să-i treacă. Și că dacă nu-i place ce vede, să se apuce să facă ea, că-i mamă, nu-i inspector. Și că poate să mă creadă pe cuvânt, că și io-s mamă și știu cum stă treaba. Nu-s bună de îndrumat generațiile tinere. Nu-s și pace.

 62. rich guy

  Hai, mai, suntem copii ?! Pana la a-i dovedi concret lui Iohannis actiuni erdoganiste de acaparare a intregii puteri, raportul investiturii de incredere se prezinta astfel: Iohannis 6,288,769 voturi, PSD aka Dragnea 3.204.864 voturi. Ce mai vor ? Ce o tot dau in continuare ilariant cu vointa poporului ? S-or vedea ei seducatori de neegalat, da’ nu-s cam multi cm lipsa ?

  P.S. vorba vine erdoganiste, tipic pesediste, ce sa mai cautam in ograda altuia !

 63. cătălin

  Sa stea pe cur pe mormanu’ de gunoi. 🙂

  Nici chestiile pe care le-a comentat Danilet nu-s toate OK si a zis asta. Inspectia judiciara sa treaca la ministerul justitiei? Mai tineti minte cum in iarna o firma care a scris pancarte pentru demonstranti a fost calcata a doua zi de ANAF? Coincidenta, desigur, ANAFu tocmai terminase de recuperat datoriile de la Voiculescu si altii, tocmai verificase la singe bancile si alte mari corporatii fara profit, si acum lua la puricat firmele mici.

  Din pacate puterea cea mare o are parlamentul. Si din pacate romanii au ales sa nu prea mearga la vot la parlamentare. Ba mai mult, unii asteapta ca Iohannis sa faca si sa dreaga, ca doar e presedinte, nu?

 64. Angela

  Eu n-am zis că Danileț a zis că toate-s ok. Doar că nu văd eu, pe moment, că ar fi tragedia așa de mare. Oricum totu-i politizat până-n măduva oaselor. Parcă CSM-ul e acuma neprihănit? Doar tot senatul e ăla care-i votează pe membri. Poate nu știu eu bine. Partidul majoritar e-n toate, așa că poate influența orice „alegere”.

 65. andreea

  cînd apare nepoțica? 🙂
  o să discutăm despre bebeluși.

 66. Angela

  La iarnă, în ianuarie. Îs emoționată și cam speriată. Copchii ăștia se cam bazează pe mine și eu mă tem. Și nu prea le am cu „parentingul” ăsta nou. Nici nu vreau. Ce-i drept, fiu-meu are, în general, încredere în dreapta mea judecată, dar noră-mea e foarte tânără și biblia ei e internetul. Și citește toate grozăviile și-i înclinată să le creadă pe alea…Mă tem pentru că-s paradită rău și nu cred că voi fi bunica aia care am sperat eu că voi fi. Care cântă, se joacă, cioplește jucării din lemn, țopăie, sare și se cațără. Aș vrea ca nepoata mea să nu se teamă de nimic. Să apuc măcar s-o „pornesc” pe drumul ăsta. Cinstit – că vouă pot să vă zic- acum mă tem să nu mor prea devreme. E prima mea spaimă de genul ăsta.

 67. Angela

  Am primit de curând ceva ce-mi convine să iau drept compliment. Nu știu dacă e. Povesteam ceva cu fiu-meu de una-alta și s-a legat vorba de a zis că Freud e un tâmpit, pentru că el nu și-a dorit niciodată o nevastă ca maică-sa. După care a adăugat „dar mi-ar plăcea ca fata mea să fie ca maică-mea”. O fi de bine?

 68. andreea

  e foarte de bine. 🙂

 69. cătălin

  Membrii CSM parca sint alesi direct de judecatori. In practica insa e imposibil ca partidul-stat sa nu-si bage coada si pe acolo.

  Da, dilema. 🙂

  Se gasesc lucruri foarte bune pe internet. Uite, incearca sa-i recomanzi site-ul asta: http://www.parentingscience.com/ Cum ii spune si titlul, e stiinta, nu parerologie.

  Am fost joi dupa veverite…

 70. rich guy

  Mai, fiecare si le stie pe ale lui, eu n-as putea vorbi,in numele altuia. Zic si io asa, la ghiceala, ca poate n-o fi cautat la ea (n.b. daca putem vorbi de un proces pe atat de constient) dupa o afectiune de tip matern, blajin, spune, dupa un surogat al maica-sii. Postuland un „normal” doar de dragul vorbei, e si firesc sa-si fi dorit un alt fel de afectiune decat cea oferita de tine. Nu stiu sa-ti zic, se prea poate ca altii care n-au primit-o s-o caute in sotie, cum la fel de bine se poate ca cei care au primit-o sa-si doreasca prelungirea rasfatului. Da, nah, omu’ s-a declarat incantat de tine, de afectiunea primita, asa ca si-ar dori o „reluare”.

 71. Angela

  Apoi eu știam de mult că n-am aptitudini de nevastă. Îs bună la casa omului, dar nu în ipostaza asta.

 72. junghiul

  Și eu am zis că Freud e un tâmpit.
  Si până la urmă m-am lipit de o femeie cu caracterul mamei.
  Nu se înțeleg ele foarte bine dar mie mi-e bine.
  Fata in schimb nu seamănă pe nimeni din anturajul nostru.
  Or fi genele de vină.

 73. junghiul

  Deși toți îl hulesc, eu cred că moldoveanu’ de la justiție va face treabă.
  Oricum mai multă decât înaintașii lui.

 74. cătălin

  Ar fi cazul ca instigarea la ura sa fie pedepsita asa cum e legea. Asta legat de toti imamii care behaie despre jihad si virgine prin toata Europa.

  Da, va face treaba mare. De Ghita se mai aude ceva?

 75. cătălin

  Daca poftiti…

  Si garnitura pentru salata:

 76. Ale tele-s roșiile?

 77. cătălin

  Da, ale mele, asa sint eu, unde vad o bucata de pamint libera pun niste seminte. Sa creasca ceva, sa nu ramina pustiu. Taran, ce sa fac…

 78. andreea

  Am plecat la mare…

 79. cătălin

  Drum bun si soare, sa-ti incalzeasca inima! 🙂

 80. Ho,ho!
  Ne strecurăm și noi acolo printre bagajele tale.

 81. Angela

  Numai noi mai lipsim din bagajele Andreei! Și așa are coșmaruri cu bagaje.
  Inima nu trebuie încălzită, trebuie recuperată. Mi-am adus aminte de niște basme groaznice din copilăria mea. Tare le-am urât. Wilhelm Hauff se numea autorul. Acolo era și povestea „Inimă rece”. Urâtă poveste! Și mai avea vreo două. „Muc cel mic” și Povestea Califului Barză”. Una mai groaznică decât alta. Și ne mai mirăm că suntem adulți smintiți, plini de traume.

 82. andreea

  Mi-am luat puține puține bagaje. Vremea e grozavă. Așa de grozavă că iar m-am ars. M-am oblojit cu remediul universal – uleiul de măsline. Mă simt ca o salată. Am plecat la mare luînd antibiotice și ieri seară am uitat că am luat pastila și am mai luat-o o dată. În prospect scria ca o să-mi fie rău de tot. N-am avut nici pe dracu, cum se spune, dar n-am dormit toată noaptea așteptînd să-mi fie rău. Psihicul omului e dușmanul lui cel mai cel. Oricum n-aș fi dormit pînă pe la 2, din cauza unei cîrciumi cu haidiridiridihopșașa, să trăiască nașu Pandelicăăă… Iar la 5.30 fix încep ciorile să croncăne. Azi mi-au adus la masă o salată de pasămite 300 de grame care ar fi încăput într-o ceșcuță micuță. Tot o să merg eu cu cîntarul după mine la restaurante, odată și odată… Așa e în România, of. Nu peste tot. Dar marea e… tot ea, frumoasa de ea. Am auzit c-a fost protest destul de măricel ieri. Ei, data viitoare…
  V-aș fi luat pe toți cu mine. Poate împreună îi băteam pe ăștia cu cîrciuma lor. Buhuhuuuuu… 🙂🙂

 83. rich guy

  Fii foarte atenta, multi sunt golani rau ! Nu te du undeva cu gandul „Cat poate sa coste un pranz pentru 2 – 3 persoane ?!” Poate sa coste si 1300 RON si sa-ti scurteze mult concediul. Multi au meniuri confuzatoare, nu cu preturi per portie, ci la gramaj, afisate la o distanta la care sa nu poti distinge, ospatarii iti recomanda ce-i mai scump din local, prea putin pasandu-le ca-ti permiti sau nu-ti permiti felurile, iar pe reclamatie nu te baza, ca toti in frunte cu patronul o sa-ti se spuna ca neatentia e vina ta (si asa si este in lumea asta haina !) s.a.m.d. Uite ce i s-a intamplat uneia de curand in Mamaia:

  https://www.zoso.ro/vedeti-faza-mesogios/

 84. cătălin

  De Muc cel mic imi mai aduc si eu vag aminte. Nu stiu ce sa zic, poate is bune si povestile mai triste, ca asa e viata, si cu soare si cu ploi. Daca esti obisnuit cu prea mult soare, s-ar putea sa nu stii cum sa reactionezi cind te surprinde o furtuna.

  Nu ai putea sa-ti gatesti tu ceva?

 85. Angela

  @rich guy,
  Ce să zic? O s-o zic pe aia cu „cine nu deschide ochii, deschide punga.” Într-o lume bazată pe țepe, înșelăciuni și profit cu orice preț, cum se dovedește a fi cel puțin a noastră, unde fraiereala aproapelui e virtute, nu-ți poți permite să fii superficial și să te bazezi pe buna-credință a celorlalți. Nu-i nimic rușinos în a buchisi meniul, a studia gramajul și alte alea. Dar românul îndeobște e fudul, el trebuie să arate că „își permite”. După ce o ia peste bot, se înfurie și spumegă degeaba, că rămâne și futut, și cu banii luați. N-o fi foarte nobil să fii prudent și chițibușar, dar e mai sănătos.

 86. rich guy

  @ Angela

  Scria unul ca atunci cand isi face concediul in Romania e mai obosit la intoarcere decat la plecare …

  Parerea mea am scris-o si acolo.

  „Ce credem ? Buna intrebare ! O expunere fara probe, atat din partea ei, dar mai ales din partea restaurantului, fara o poza dupa nota de plata incriminata, nici dupa meniul pasamite pe atat de explicit si de bine expus, te lasa sa ghicesti. Ca ea a dat, in stilul multor proaste, un feedback razbunator in dorinta de a dispersa o ipotetica clientela, e una, ca ei insa in contrapartida n-au raspuns deloc convingator, documentat, intr-un mod serios, spre a arata ca le pasa de aceasta, cu totul alta. N-as putea spune ca pe mine m-au pierdut, pentru ca oricum nu apartin clientelei vizate, una formata din fitosi carora li se rupe de preturi cvasi estimative (si nu per portie, dupa practica uzuala) si de vreme ce-si permit atitudinea asta aroganta sunt sigur ca balta lor are peste, nici nu-i acuz de hotie, cel mult de preturi la deruta, spun doar ca la astfel de “gazde”, locatii de fite au ba, n-as calca. O fi ea proasta, da’ ei sunt golani. Restaurant vine de la restauratio, a te recupera, nu de la a sta cu ochii atintiti pe cantar si pe nota de plata.

  P.S. si mai arata cata nadejde e in recomandarile conationalilor de pe Tripadvisor. Fie sunt extrem de lingusitoare, romani care scriu encomiastic despre gazda in engl. si germ., batand spre un mare FAKE, fie sunt razbunatoare.”

 87. andreea

  Aoleu. Cum să dau 1300 pe o masă?! Nu e cazul de așa ceva. Nu mă duc eu în cïrciumile alea… Poate 130…
  Pot să gătesc, sigur. 🙂
  Dar am observat și eu că proastele obiceiuri nu mor. Mie mi-e rușine de rușinea lor de hoțomani.

  Cu poveștile.
  Eu cred că ne marchează zdravăn. Mă tot gîndesc cum e în povești, cum aleargă una sau unul după un făt-frumos sau o zînă și apoi urmează „au trăit fericiți pînă la adînci bătrîneți”. Și gata.
  Și în realitate…
  Poate am fi mai puțin suferinzi și dezamăgiți dacă ne-ar spune: „băi, fiți atenți, de acum înainte urmează greul” 🙄

 88. Angela

  Da’ voi ce ați crezut? Că proastele obiceiuri mor de bătrânețe? Ei, aș! Ba se mai și transmit din generație în generație. Mor dacă le stârpești și nu-mi pare că se străduiește cineva să le stârpească. Tot vă spune baba, iar și iar, și degeaba. Vreți să nu luați țeapă, căscați ochii. Știu, e nasol, incomod, plicticos, obositor să n-ai încredere în mai nimeni și nimic, să tot stai cu antenele la pândă. să te uiți de două-trei ori unde calci, înainte să faci un pas. E și ăsta un mod de viață. În junglă, savană sau pădure nu-i tot așa?

 89. Angela

  Măi, dragii mei, ia spuneți-mi voi. Dacă mergeți într-un loc și întâlniți o creatură care vi se pare atrăgătoare, săriți pe el/ea, vă pupați imediat cu el/ea acolo, pe loc? Fugiți în prima budă cu persoana, să faceți sex, înainte să aflați cum o cheamă? Dacă nu faceți așa, și așteptați s-o cunoașteți cât de cât, aflați de la mine, via adevarul.ro, că sunteți DEMISEXUALI. Iaca, am mai aflat ceva, cât trăiește omul, învață, săracu.
  http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/ce-demisexualii-dai-seama-numeri-printre-ei-1_59a469275ab6550cb86962c7/index.html

 90. rich guy

  Nu-i numai asta, Angela. E vorba de un puternic curent societal, a unora, a multora, care vor ca Romania sa ramana exact asa cum e. Prin arhaic !

  Si se vede in toate cele. Daca-m ajuns sa ne putem intre noi afise, fie si doar mutuale, gen „Interzis negrilor !” (saracilor) ?!

 91. rich guy

  Asta era raspuns la primul comentariu ! 🙂

 92. andreea

  Vaaaaai. Demi, carevasăzică. Adică pe jumătate sîmț, pe jumătate creier. :)))) Dacă-i pe așa, io toată viața am fost… octosexuală. Adică o optime sex, 7 optimi creier. Asta așa ca să fiu generoasă, cu optimea aia.
  Hai că am rîs, Angela 🙂

 93. cătălin

  Poate ca toti sintem asa, numai ca optimile alea mai au nevoie si de vacanta. Simultan.

 94. Angela

  Demi, sferto, octo…Sexual sută la sută io nu cre’ că se egzistă, dacă nu-i beat-mangă și/sau violator. În natură, cel puțin. nu sunt cazuri. Până și peștele Beta, o frumusețe de mascul de acvariu, de vreo 4 cm cap-coadă, dacă l-ați vedea ce preludiu bagă…E frumos, colorat, cu aripile-voal, cu o coadă superbă. Și ce osteneală-și dă s-o ademenească pe doamna Beta, o peștioaică anostă, cenușie..Dansează în jurul ei, e o încântare să-l urmărești. Până cedează aia, hă-hă, muncește bietul. Și alte dihănii de toate felurile, păsări, patrupede, cam toate își fac oleacă de curte, domnul se străduiește să-i intre doamnei în…grații, ea mai nu vrea, mai se lasă, mai alege, dacă-s mai mulți în jurul ei. Dar noi nu suntem animale, nu-i așa? Dacă facem ca ele, suntem demi din ăia. Ia să cerem noi nește drepturi pe chestia asta.

 95. andreea

  Acum mă gîndesc un pic la doamna Macron. Feisbucul strigă în cor: ce bine, ce frumos, ce înălțător, ce înduioșător… Nu contează jărunchii, doar inima.
  Și-mi imaginez cum ar fi să apară Teo mîine poimîine cu o doamnă coaptă, cam așa… fix de vîrsta mea. „Mamă, tată, dînsa e femeia vieții mele”. Pfu. 🤕

 96. cătălin

  Neaparat tre’ sa invat sa dansez! 🙂

  Stii, ma gindeam si eu la Macroana, cit de greu trebuie sa-i fie! Nu numai cu un barbat mai tinar cu 25 de ani cind ea e la menopauza, dar si in centrul atentiei.

 97. Angela

  Reușește să pară relaxată și bien dans sa peau. O fi, n-o fi, doar ea știe. E leat cu mine Brigitte…Tulai, cum mi-ar ședea lângă un tip doar cu trei ani mai mare ca fiu-mio? Să sparie gându. Deși…hm…poate că…hi hi hi!
  PS V-ați speriat degeaba, nu mai am de mult gânduri de astea păcătoase. Păi nu era să mă ia Seva de cap acu vreo 5 ani, când am mărturisit cinstit că mă ..hm…perturbă meșterul de mi-a renovat casa? Și era numai cu 14 ani mai mic.

 98. cătălin

  De judecat nu ar trebui sa judece nimeni, dar nici exagerarea aia cu flori si fluturasi peste tot nu-i buna. Iar genunchii sint si ei importanti…

 99. Angela

  De ce nu-i bună? Cine are de pierdut sau de suferit? Genunchii-s făcuți pentru umblat, nu de decor. De ce ar trebui ascunși sau expuși după criterii estetice? Dacă femeia-i mulțumită de genunchii ei, de ce i-ar înfofoli? Fii sigur că atunci când nu-ți plac propriii genunchi, îi camuflezi. Dar pentru că nu-ți plac ție, posesorul lor, nu ca să nu se ofuscheze restul lumii că i-ai scos la vedere.

 100. rich guy

  Ca prezenta publica mi se pare oricum una mai agreabila decat cea a „frumoaselor zilei” si-n ochii mei mica lor nebunie, atipicul relatiei, chiar ii favorizeaza. La sclifositele de Kate Middleton, Ivanka Trump, Laetitia a Spaniei, fosta prima doamna Carla Bruni, s.a., varsta e „corecta”, „normala”, dar nimic altceva. De Rania a Iordaniei nu zic nimic, ca aia pe langa banii de operatii a avut si clasa. Dar restul ? Cat sa tragi frateee de faptul ca arati misto (n.b. o chestie pentru care n-ai facut nimic), dar nici cea mai misto, doar ca la un moment dat i s-a pus fraierului pata pe tine ?

 101. cătălin

  Nu ca ar trebui ascunsi genunchii – nu ma intereseaza cum arata si nici ce face prima doamna din Franta, Romania sau Trinidad-Tobago. Voiam sa zic ca exista unele lucruri fizice, care tin de biologie, si care ridica probleme serioase in cazul unor diferente de virsta atit de mari.

 102. Angela

  Există, există! cuplul Macron e destul de ciudat, acum. Că puștiul de 15 ani s-a îndrăgostit de profa de 40, asta nu-i ciudat, se întâmplă. Și nu cred că vreunui puști îi strică o astfel de experiență, nu-i tare grav, dacă trece. Dar ce o fi fost în capul ei, ca la 54 de ani, ditamai mamă de copii mari, să se mărite cu un puștan cu doi ani mai mic decât fiul ei cel mare și de o vârstă cu mijlociul…ceva-ceva nu-i tocmai în regulă, dar poți să zici, în vremurile astea, că ceva e anormal? Nuuu….

 103. cătălin

  Da, politia corectitudinii politice. Nu-i mai bine sa umbli cu motan galben la profil? Chit ca mai arunca unii cu bolovani cind il vad.

 104. Măi, v-am mai povestit…
  Eu, elev cheferist cu înclinații spre științele cele mai exacte am fost în stare sî învăț din scoarță-n scoarță Făurirea partidului comunist român de dragul profei de istorie. Mai un pic și mă calificam la faza națională.
  Îmi era drag de ea dar nu a făcut niciodată vreun gest nepotrivit. Eu le văd tocmai pe dos lucrurile.
  Grav este când un profesor își pierde capul și seduce un minor.
  Mai apoi, că o femeie se căsătorește cu un tânăr, pentru mine e o situație pe care nu o văd neapărat deplasată. Ar trebui să evaluezi vârsta reală a celor doi, nu cea înscrisă în actele de identitate ca să te pronunți.
  Dar și eu am limitele mele, înțeleg că mama care își găsește iubit de vârsta fiului ei încearcă să retrăiască într-un fel tinerețea în tandem cu fiul, în schimb pe bărbatul care își găsește o fătucă îl văd imediat ca pe un libidinos.
  Eu unul, de când mi-a crescut fata nu mă pot uita la fetișcane, mi se pare că mă bate instant Dumnezeu.
  În rest,
  Frunză verde lobodă
  Gura lumii slobodă…

 105. Angela

  A venit o tanti să facă curățenie și mă simt foarte inconfortabil. N-am stofă de aristocrată. Nu-mi place să-mi facă nimeni, nici pe bani, treburile pe care s-ar cuveni să le fac singură. Da’ nu mai pooot…Mă simt ultima loază, eternă vinovată pentru tot ce nu-i în regulă în casa mea și în viața mea.

 106. rich guy

  Iubesc curatenia, dar urasc s-o fac ! 🙂
  E munca de Sisif. Nici n-ai terminat-o bine ca trebuie sa te apuci din nou. Si peste ani incepe sa se simta.

 107. cătălin

  Mult mai grav e sa nu accepti ajutor. Stiu cazuri…

  Ma uit cu uimire cum multe banci isi permit sa arunce cu bani in Romania. Au fost ai mei azi la ING, sa trimita niste bani intr-un cont. Cind colo, doar filiala centrala din oras lucreaza cu bani lichizi, restul (multe la numar) doar daca ai deja bani in cont la ei (caz in care poti face toate operatiunile online si nu mai pierzi timpul). Cu alte cuvinte, 5-6 filiale stau degeaba. Probabil ca profiturile bancilor sint cu adevarat uriase.

 108. junghiul

  După ce ani de zile am am făcut reclama la Procredit, s-au găsit acuma deștepții să închidă toate punctele de lucru din Arad, orice lucru cât de mic pe care nu-l poți face cu internet banking (de exemplu o depunere) presupune o deplasare la Timișoara.
  Sau la Cluj.

 109. cătălin

  Astia-s la extrema cealalta.

  In sfirsit a mai inhatat si DNA-ul citiva criminali.

 110. cătălin

  De obicei nu postez stiri negative, ca realitatea romaneasca va e binecunoscuta. Dar astea doua mi-au atras atentia:


  Romania hotilor si a securistilor, asa cum o stim. Iar cine o incerca sa creada altceva, sa pateasca ca fraierii aia doi din prima stire.

 111. andreea

  numa’ porcării…
  😦

 112. andreea

  da e și-o veste bună. feisbucul mă anunța azi dimineață că sîntem prieteni de 2 ani.
  dă și tu ceva de băut.

 113. cătălin

  Porcarii, dar parca astea ating niveluri nemaivazute. Astea impreuna cu cele facute de banda criminala de la Casa de Asigurari. Cum sa-i cauti in emailul femeii, ce dracu’ speri sa gasesti? Poze cu ea in chiloti de la mare? Doctoratele SRI sint toate plagiate, acuma depinde cit timp si cita motivatie au oamenii sa umble prin maculatura sa scoata furaciunea la lumina. Ca efectele sint tot zero. Iar cealalta stire, cu Colentina, aia e adevarata infringere. Mergeti fraierilor inapoi in Franta, pizda mamii voastre de banditi! Cam asta le-au spus bucurestenii acelor oameni. Si aici nu mai exista scuze, ca asistati social, ca galeti, ca dezinformare, ca dracu’, ca lacu’. Nu, bucurestenii au ales PSD, desi au avut alternative decente. (Da, l-as vota pe Nicusor Dan, desi stiu ce greseli a facut si continua sa faca, si desi nu sint de acord cu el in foarte multe privinte).

  Doare atit de rau distanta prea mare, dar inteleg ca n-am ce sa fac. :(((

  Oi da, poate ne-om intilni vreodata si pe viu in viata asta. 😦

 114. andreea

  m-am întors… 😦
  a venit frigul deja…

  treabă multă…
  din fericire nu bude.
  ah! mă întrebase rich guy ceva. nu, nu cred că am văzut pe aici oglinzi din alea.

  am stat în apa mării muuuult, cred că m-am micit. 🙂
  și iar m-a durut burta cînd am plecat.

  nu se poate întîmpla nimic frumos pe lumea asta fără să te doară burta de tristețe cînd se termină??? 😦

 115. Angela

  Andreea, azi-noapte am biruit coșmarul cu bagaje!!! A început fix ca de obicei, cu plecatul dintr-un loc și adunatul boarfelor care se tot înmulțeau. Eram mai mulți acolo, fiecare cu adunatul lui. Mă dovediseră deja lucrurile, a apărut chiar și un pătuț de copil, din ăla cu gratii, Nu mai știam dacă era pătuțul meu din copilărie sau al lui fiu-meu, mă gândeam că va trebui să-l las acolo, că n-am să am cum să-l duc, apoi mi-am zis că o să fie bun pentru nepoțică și că trebuie să-l iau, mă apucase disperarea că n-o să pot căra tot, că nu termin de împachetat…Cineva a zis că o să vină ceva firmă de transport care o să ne ia pe toți cu boarfe cu tot și o să ne ducă pe fiecare la casa lui și o să ne ajute la descărcat..Atunci m-am calmat, am reușit să adun tot, am făcut o capodoperă de bagaje, ordonată, compactă și completă și mi-am dat seama că mai am și timp, că pot sta liniștită să aștept mașina aia, că nu mai am nici o treabă..M-am trezit cu o senzație superbă de calm și eliberare, de unde altădată mă trezeam subit plină de toți dracii și mi se ducea naibii toată ziua. Așa ceva…E prima dată după zeci și zeci, dacă nu sute de coșmaruri de felul ăsta când se termină așa. Ce-o fi?

 116. cătălin

  Eu trec printr-un alt cosmar, ca parca nu aveam destule. Din ce vad la stiri, Romania trece si ea tot printr-un cosmar. Vedem cine razbeste. Daca mai razbeste.

 117. Pe mine mă doare burta din cauza unei lubenițe.Cu tristețe constat că s-a terminat sezonul lubenițelor.
  Bătrânii spuneau în vremea asta a anului să nu mai mâncăm lubenițe că se pișă Lorinț în ele.Am tot cătat de unde o veni vorba asta, cine ar putea fi Lorinț? Laurențiu, Lorenz, Lorinț…
  Am găsit ceva în calendarul catolic. Aici l-am găsit pe sfântul Laurențiu, nu știu ce legătură are el cu lubenițele dar mi-a plăcut cum s-a pișat el pe lumea asta .
  „Laurentiu Iustiniani, abatele manastirii Sfintul Gheorghe de linga Venetia, in anul 1433 a fost numit episcop de Venetia, desi de mai multe ori a refuzat aceasta demnitate, considerandu-se ca este lipsit de calitatile si energia necesara pastorului unei dieceze. Totusi, prin exemplul, rugaciunile si sacrificiile sale, a transformat radical clerul decazut si viata crestineasca a intregii dieceze ; ca recompensa, papa Nicolae al V-lea i-a acordat titlul de «Patriarh». Dogele Venetiei spunea ca singurul om cu care ar fi dispus sa-si schimbe sufletul era Laurentiu Iustiniani. La rindul sau, primul patriarh al orasului lagunelor spunea ca activitatea de doge este o joaca in comparatie cu aceea a episcopului, tinind seama de raspunderea lui pentru mintuirea sufletelor. Laurentiu s-a nascut in anul 1381, ca fiu al unei familii nobile din Venetia, familia Iustiniani. Quirina, mama lui, a ramas vaduva la virsta de 25 de ani, urmind sa se ingrijeasca de cresterea a cinci copii si administrarea unei case .mari, cu multi servitori si multe obligatii. Ingrijorata de sanatatea subreda a lui Laurentiu, era preocupata de aranjarea unei casatorii convenabile, cind, spre uimirea ei, copilul drag paraseste castelul si se refugiaza in manastirea Sfintul Gheorghe. Un prieten al sau s-a dus la manastire cu gindul de a-1 convinge sa se intoarca in familie, dar in loc de a-1 scoate pe Laurentiu din manastire s-a hotarit sa ramina si el acolo. Fiul nobilei familii lustiniani, imbracat in smerita rasa de calugar, mergea din poarta in poarta cersind mila crestinilor. Mama, dealtfel femeie evlavioasa, suferea mult la gindul ca oamenii ar putea recunoaste pe fiul sau sub hainele umilului cersetor si atunci trimitea pe servitori sa-i umple cu piine desaga spre a se intoarce mai repede la manastire. Cind Laurentiu a inteles motivul acestei marinimii nu a mai primit de la servitorii casei parintesti decit doua piini. Fratele care il insotea ar fi voit sa evite portile de la care stiau ca nu primesc decat insulte, dar Laurentiu era categoric : «Nu am renuntat la lume numai in vorbe. Sa mergem sa primim dispretul ce-l are fata de noi». Dupa ce a fost ales superior general al Ordinului sau si apoi Episcop de Venetia, nu si-a schimbat felul de viata, nici chiar imbracamintea. Vizita el insusi pe saracii orasului, impartind alimente si imbracaminte, nu insa si bani, ca nu cumva sa fie folositi in alte scopuri.”

 118. Lubeniță,pepene
  Dragi mi-s mie nimfele…
  Știți cum s-a terminat povestea?
  Cum vă spuneam m-am tot fâțâit pe lângă o distinsă doamnă care produce tortellini în mod artizanal, Luigia. Evident că nu mi-a dat rețeta secretă, mi-a povestit cum să-i faci și gata. Apoi rețete sunt ele multe, fiecare poate să și-o inventeze după bunul plac. Ea se jură că nu pune nucșoară și că nu folosește ficat de pui în compoziție dar după ce îi guști producția îți dai seama că nu-i așa.
  Secrete sunt multe, unul dintre ele constă în a face un aluat foarte subțire,așa cum sunt păturile de tăițăi la noi. Pentru Nodo D Amore umplutura e dintr-un mix de carne de porc mânz și pui trasă la tigaie cu morcov țelină brezată într-o supă de vită condimentată și apoi trecută prin mașina de carne. Umplutura poate să fie și cu dovleac, combinații de brânzeturi, urdă cu spanac etc. Eu îmi amintesc de pătăștile cu miere (tăști umplute cu magiun ) pe care le făcea bunica, o minunăție. Voi le știți pe astea?
  Mai apoi e important cum le pregătești, astea cu carne se fierb un minut le strecori ușor și le condimentezi cu unt și salvie.
  Mi-am dorit mult să înțeleg cum ar trebui făcut un burro e salvia corect așa că am fumegat prin bucătărie vreo două kile de unt făcînd tot felul de experiențe. Am transformat unt în diverse feluri până am obținut ghee. Acesta e un produs foarte interesant, are o ușoară aromă de nuci prăjite poți să-l folosești în diferite feluri. Un ghee bun nu-l obții însă dacă nu știi să meditezi profund la metanoia untului de la tine din cratiță.
  Încă nu am ajuns la o concluzie finală, încă mai lucrez la asta dar pot să vă spun că nu e chiar simplu. În timp ce salvia se iubește la nebunie cu gheeiul ăsta, tortellini au nevoie și s-ar lipi de apa și de spuma pe care o pui de-o parte cu gândul să o arunci. Mă gândesc că ar trebui să le separ dar să le folosesc pe ambele pe rând .
  ………………………………………………………………………………………………….
  Interesant că e și faptul că la signora Luigia lucrează 15 femei, toate românce.
  Am plecat de acolo cu câteva cutii de tortellini și ne-am jurat grabnică revedere.

  http://www.tortellinivaleggio.it/video/

 119. junghiul

  Eu m-am luptat mic fiind, cu coșmarul de a fi urmărit de omul negru. În repetate rînduri mă urmărea coșmarul ăsta. Când mă ajungea, mă trezeam îngrozit plin de sudori din coșmar.
  Până când într-o noapte m-am oprit din alergat, m-am întors și am început să alerg eu spre el. S-a oprit și el, s-a întors și s-a apucat să fugă de mine. Era atât de ridicol omul negru cu o pălărie mare și cu o pelerină de care se tot împiedeca fugind de mine încât m-a pufnit râsul. M-am trezit râzînd și de atunci în veac nu m-a mai urmărit.

 120. Astăzi, coșmarul meu se îmbracă în roz. Nuanța asta de roz mă lovește în fundul ochiului.

 121. junghiul

  În schimb rozul de Albania e liniștitor.

 122. andreea

  ce minunăție!
  de bagaje zic. 🙂

  am simțit și eu relaxarea aia, așa ai descris-o de bine.
  promit că data viitoare preiau comanda visului și le vin și eu de hac. bagajelor nefăcute. 🙂

 123. Angela

  Cătălineeee…unde ești, ce faci, cum ești?

 124. cătălin

  N-am patit (mai) nimic, scuzati. 😦

 125. Păi?
  Ne dai emoții!

 126. andreea

  păzea. mă duc la nuntă.

 127. andreea

  mie îmi plac nunțile. eu la nuntă sînt meditativă și nostalgică.
  mă predispune la visare prăpastia dintre ce e și ce-ar putea fi.

 128. Cât mac e prin livezi,atâţia ani la miri urez!

 129. andreea

  auuu, ruptă sînt.
  n-am ratat nimic, hore, sîrbe, brașovence…

  ba da, am ratat niște arăbești, că nu simț ritmul. 🙂

 130. cătălin

  Cind mi-i greu tare, fug de toti. Mai ales de oameni. 😦 Tot mai tacut si singur/ In lumea mea pustie.

  Cam asta e…

  (furata de aici).

 131. Nu știu alții cum sunt dar când tu nu dai nici un semn de viață, eu mă preocup.
  Mai lasă-ți umbrela în cui dacă nu ai chef de scris ca să știm de tine.

 132. Ziua scade, noaptea crește iar eu încărunțesc.

 133. M-a părăsit privighetorul, v-am mai povestit despre el. A plecat de unul singur. De data îl urmăresc să văd încotro o apucă. Vă țin la curent.

 134. junghiul

  Nici eu nu simt ritmul la mișcările astea arăbești, mai bine ar sta la ei acasă. Se plâng de condițiile din centrele de primire. Să îi ducă cineva să vadă condițiile din școli, spitale, să vadă cum trăiesc aici pensionarii după o viață de muncă.

 135. Angela

  Cătăline, fugi de oameni, dacă așa-ți vine, dar nu fugi de noi. Nu scrie, dacă n-ai chef. Intră, pune o linie sau un punct sau nimic, dar semnalizează. Chiar e important. Am avut o noapte oribilă, am adormit un pic spre dimineață și m-am trezit îngrijorată că tu nu mai dai nici un semn..Gând la gând cu Junghiul. Nu ne face din astea, fii băiat de treabă. Restul le-om duce cumva cu toții, fiecare pe ale lui și împreună, cât s-o putea. Tot e ceva.

 136. ce ne facem noi cu băietul aista…

 137. atacați-l pe feisbuc, că răspunde…

 138. Angela

  OK, șo pe el!

 139. rich guy

  Pana si Plesu a lasat-o balta … http://adevarul.ro/news/societate/ramane-alta-data-1_59b595d15ab6550cb80a7a20/index.html

  Intr-o forma prescurtata ar fi, „Ma’, io v-am antrenat, am tipat la voi, v-am invatat, da’ voi tot cu piciorul pe langa minge dati si cu mingea pe langa poarta. Saa nici nu va ganditi a zice ca io n-am vrut, ca io n-am incercat !”.

  Si cam asa e, cand vezi ca „comunul” nu duce nicaieri, incepi sa-ti vezi de ale tale.

 140. Angela

  Păi ce să facă? Oricum nu-l citeau cei care ar fi trebuit antrenați, învățați, luminați etc. Să scrie doar ca să producă încântare celor puțini? Nu că n-am merita, dar om e și el.

 141. rich guy

  Si eu am sperat ca odata cu venirea lui Iohannis sa se vorbeasca mai putin si sa se faca mai mult. Da’ nu se vede. Dimpotriva, se vorbeste si mai mult (si mai multa zarva, si mai multe non-teme), si se va face si mai putin. Si deriva asta nesfarsita te oboseste.

 142. Angela

  Oboseală, da. Și spaimă. Agonia rațiunii. Unde te uiți, numai prostie triumfătoare.

 143. andreea

  Acum, zău așa… trebuie să fie plicticos să fii obligat să scrii CEVA în fiecare săptămînă…

 144. rich guy

  Ei bine, scepticii care-si zic ca mai rau de atata nu se poate de buna seama nu l-au avut in vedere pe ajunsul la putere psd-ist (si nu numai !).

  Daca deunazi tunam si fulgeream dupa Macron pentru masuri anti-comunitare si anti-romani (n.b. care tocmai ce e „pedepsit” prin proteste de pe urma insuccesului prin Europa de Est), nici nu-mi imaginam ca „ai nostri conducatori iubiti” zamisleau estimp masuri si mai anti-comunitare si mai anti-romani !

  http://www.ziarelive.ro/stiri/daca-plecati-din-tara-mai-mult-de-sase-luni-veti-putea-fi-amendati-de-fisc-prevedere-valabila-de-la-inceputul-anului-2018.html

  De fapt, s-o lamurim. Nu, nu-s chiar in totalitate anti-romanesti, fiind „cu dedicatie” pentru votatii si votantii romani pro spaga. Ce le-a dat prin cap PSD-istilor via Tudose spre a-si rezolva problema spagii electorale ? Ca pe teleormani analfabeti votanti Dragnea si pe tiganii craioveni votanti Olguta sa-i plateasca nimeni altcineva decat romanii plecati la munca in strainatate. Intelegeti ? Sa-i jefuiasca pe cei 3 – 4 milioane care muncesc de le sar capacele prin strainatate spre a-si putea plati intr-un ciclu infinit propriul electorat-mercenar de 3 – 4 milioane, asta, fireste, din ce ramane dupa ei.

  Si cum vor sa faca asta ? Cunoasteti poate celebrul caz a lui Boris Becker cand fiscul german i-a dovedit ca sta mai mult prin Germania (peste 1/2 an), dar plateste impozite mai convenabile pe la altii. E, ajunsul la putere pesedist vrea exact invers ! Noi sa declaram sub amenintarea amenzilor, ca nimeni altii de prin CE, pe unde umblam, pe unde mai muncim, nu sa se oboseasca ei cautand, si desi stam mai mult pe la altii si pe cale de consecinta impozitele se cuvin a fi platite si raportate acolo, noi sa le platim politrucului roman. O atitudine de combinator, de peste, care ne vede ca pe niste fete scoase la trotuarele europei (n.b. de nimeni altul decat de el, ca pentru un loc de munca decent in tara nimic nu face !) si daca nu-i dam partea, ne sparge. Iar votul romanilor din diaspora, las’ ca-l rezolva el, ca la precedentele !

  Pe undeva, are dreptate Catalin, pana nu punem la zid clica asta ca pe Ceausesti nu rezolvam nimic !

 145. cătălin

  Nu stiu de ce multi au sperat ca Iohannis poate rasturna muntii. Presedintele are un rol aproape decorativ (in afara de numirea unor sefi, dar si aici propunerile tre’ sa vina de la Guvern).
  Plesu … o fi ramas prea perplex si are nevoie de timp sa-si revina.

 146. Angela

  Nimeni nu poate. S-ar putea să fie o prostie cât casa chestia cu prezidențialele decalate de parlamentare. Nu știu, zic și io. Că degeaba ești președinte, dacă majoritatea parlamentară și guvernul îți sunt ostile. Expresia „guvernul meu” nu-i chiar o tâmpenie, mi s-ar părea normal ca toate componentele puterii să fie, la un moment dat, coerente și cooperante, ca să poți imprima o anume direcție, să poți face ceva pe termen mai lung. Pentru trasul de mânecă ar trebui să fie opoziția și societatea civilă, și ea coerentă și destul de puternică. Așa, nu-i decât o eternă ciorovăială pe ciolan, faulturi și bețe-n roate la orice demers, fie el bun sau rău, important e să-i fuți pe „ceilalți”, care-s „dujmanii”. Asta-i politica noastră și n-ai cum s-o schimbi, că nici oamenii nu se schimbă.

 147. Nu e chiar o măsură inventată de PSD. Obligația este prevăzută de Codul fiscal și este detaliată de Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 1.099/2016, iar începând cu prima zi a anului 2018 neîndeplinirea acesteia va putea fi amendată cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei, conform Ordonanței Guvernului nr. 30/2017.
  în fapt ministrul finanțelor din acea vreme era Anca Dragu dar ordinul l-a semnat secretarul de stat Daniela Pescaru.
  Dacă vreți scriu câteva rânduri despre subiect pentru clarificări, dacă nu, o las baltă.

 148. cătălin

  Dar asa era si pina acum, dubla, tripla impunere, nu conteaza.

 149. Angela

  Cătălin, și tu va trebui să completezi și să depui chestionar din ăla?

 150. Angela

  Că eu nu mai pricep nimic, Junghiul să facă bine să mă lămurească.

 151. cătălin

  Da, numai ca in cazul meu ei oricum fac dubla impunere (daca ma vad cu bani). Bine ati venit in Romania! Violenta si prostia incep sa iasa la suprafata tot mai clar si, in acelasi timp, tara pare a ramine fara bani. Asta e, numai dupa un soc putem incepe sa speram ca s-ar putea schimba ceva. Sau nu.

 152. Angela

  Nici chiar eu, optimista de serviciu, nu mai cred că s-ar putea schimba ceva. Dincolo de hoția cronică și generalizată a „factorilor de decizie”, apare tot mai mult la vedere o imbecilitate crasă. Parlamentari sau miniștri, unul mai retardat decât celălalt. Aproape că nu există excepție. Eu n-aș putea numi acuma măcar un om politic care să nu fie absolut incult, prost-crescut și cu gândire de retardat.

 153. rich guy

  Da, Junghiule, mi-e mi-ar prinde bine putin ajutor pentru a ma intoarce la ganduri mai bune. Pur si simplu nu inteleg principiul sau in virtutea carui fapt un stat ar impozita o persoana pe perioada in care nu se afla fizic pe teritoriul lui si implicit nu-i asigura nimic. Eu zic ca dimpotriva, ar trebui sa i le mai scada pe acelea platite oricum in tara.

  P.S. Eu propun sa ne marginim la o discutie de principiu, pentru ca situatia particulara a Romaniei e de-a dreptul revoltatoare, chiar el fiind acela care a dezlantuit exodul, cel care a creat insuficienta care a gonit nu una, nici zeci, sute sau mii, ci 3 – 4 milioane de pe teritoriul lui.

 154. rich guy

  mie, nu mi-e

 155. andreea

  Lucrez
  De aia nu zic nimic.
  Of. 😦

 156. cătălin

  Si duminica lucrezi?

  Nu stiu ce as putea sa zic. Romania vad ca se scufunda bine. Mi-au ajuns fragmente din hahaiala teribila legata de Gotiu („Bine i-ai facut!”), exact ca oamenii de bine din 90 care ii aplaudau pe mineri, ca au pus la punct curvele si drogatii. Cu Ungaria si Polonia cvasi-desprinse din UE, nu cred ca Romaniei i se va mai intinde o mina. „Vreti Rusia? Mergeti naibii cu Rusia si gata!” In rest la mine e tot innorat. 😦

 157. cătălin

  Am inteles ca vintul a fost de vreo suta la ora. Nu 200 cum e la uragan. Asta e, asa cum a zis si bou’ ales sa conduca. Nu-i nimeni de vina, nici oamenii care isi iau copiii de 3 luni pe munti, nici firmele care construiesc aiurea, nici primariile care ridica marcaje de intrare in localitate pentru 50.000 de euro. Poponarii s-ar putea ca e de vina!

 158. Angela

  La noi se surpă construcțiile și pe vreme bună, cum să reziste la furtuni? Se prăbușesc acoperișuri la mol fiindcă a nins și s-a pus zăpadă pe ele, crapă șoselele pentru că trec mașini pe ele și alte din astea. Totul se face de mântuială. Știm asta, de aia nu-nțeleg de ce ne tot mirăm când se întâmplă ceva. Se rup și copaci bătrâni și găunoși, dar se rup și fiindcă firmele de casă ale primarilor fac toaletări aiurea. A zis un dendrolog că la Cluj s-a făcut măcel în parc, că tăind aproape de tot coroanele, copacii mai groși nu pot compensa lipsa ramurilor și a frunzelor și slăbesc, se șubrezesc. Dar să nu ne spună nouă dendrologul ce și cum, vine băiatul deștept, umflă contractul gras și trimite niște nătărăi cu drujbe care rad tot ce prind.

 159. Angela

  De aia mă tot enervez eu când se plâng oamenii de „autorități”. Cine se mai bazează pe ele, când știm de zeci de ani cum merg lucrurile? Unii mor, ceilalți se indignează și până la următoarea tragedie/calamitate/eveniment uităm. M-am plictisit. Nici n-avem un popor cât de cât disciplinat, chiar dacă-i avertizezi, pe cei mai mulți îi doare fix în cur, că ei e dăștepți. Pe alții-i apucă panica și se comportă irațional, de produc mai multe victime decât uraganul. Au încercat la tv să mi explice cum sună diferite alarme – de inundații, de incendiu, de uragan, de bombardament..Habar n-am să le deosebesc. Nu-i vorbă că oricum nu sună, că-s stricate. Și dacă sună, ce? Unde și mai ales pe unde să evacuezi o populație ca a Timișoarei, de-un paregzamplu? Pe drumurile noastre late de o palmă și pline de gropi? Că nu suntem în Florida. Se pornesc toți să fugă cu mașinile, încalcă toate regulile și la prima intersecție se blochează de nu se mai pot clinti și-i pălește uraganul la grămadă. Așa trăim, așa suntem și gata. Rugăciuni să nu ne pălească năcazul și acatiste după, dacă am scăpat. Și așa se poate trăi.

 160. cătălin

  Pai nu ar trebui sa se plinga, doar ei i-au ales. Iar la ultimele alegeri nu se poate spune ca a fost numai acelasi partid cu diverse aripi (PSD, PNL, ALDE, UDMR).
  Da, o falsa discutie despre avertizari (dar unii isi freaca palmele de bucurie, ca or sa inhate niste contracte). Nu stiu ce ar fi putut face oamenii ieri daca erau avertizati (si nu stiu daca astfel de avertizari sint posibile, ca intr-o vara sint citeva zeci de furtuni care se pot transforma in vijelii).
  Ba da, taiatul coroanei in intregime intinereste copacii. In primul an lasi ciotul, in al doilea an dau niste ramuri subtiri dar copacul se usuca, in al treilea an scoti uscatura si sadesti un puiet, in al patrulea an pui un alt puiet (ala din anul precedent s-a uscat ca n-a plouat). Intinerire.

 161. Angela

  Hi hi, dacă te citește Boc, te cheamă și te pune șef la Spații verzi. Abia așteaptă să întinerească toți copacii din Cluj. De tot.să ajungă la stadiul de sămânță, că-i mai ușor să torni beton deasupra.

 162. cătălin

  S-a folosit metoda cu mare succes in Iasi. Cind eram mic, multe strazi erau strajuite de copaci pe ambele laturi, iar vara mergeai sub un pod de frunze. Acum mergi prin soare. Soarele e sanatos, nu?

 163. andreea

  De asta mi-a plăcut ce ai scris pe feisbuc. Bula mea e într-o continuă revoltă și fierbere contestatară. Nu spun că nu au dreptate. Nu spun că nu-s niște nenorociți ăia puși sus. Dar nu poți trăi așa, în starea asta, permanent. Te dilești, nu te mai gîndești la nimic frumos, nu mai contempli, nu mai visezi. Un război continuu, steril și epuizant. Of. 😦

 164. andreea

  Și vin și spun încă o dată, și o să o tot spun. Nu trăim în cel mai rău timp și nici în cea mai rea parte a lumii. Nici pe departe.

 165. cătălin

  Stii ce-i ironic si trist la multi contestari? Faptul ca n-au iesit la vot anul trecut.

 166. De vină-i Ceaușescu! El a plantat pomii ăia groși care ne pică-n cap.
  Și el a făcut panoul ăla de la intrarea în Timișoara. Așa reiese din ce spune Robu.
  Și oricum tot Ceaușescu l-a format pe Robu. Când am venit în Timișoara în 90 nu treceai în complexul studențesc fără șpagă dată la Robu. De nervi am stat un an într-o casă părăsită în capătul lumii în Freidorf. Numa să nu îi dau ăluia șpagă. În anul doi m-au adoptat niște colegi , iar în trei o miloasă colegă.

 167. junghiul

  Spune-o, spune-o!
  Să ne intre bine în cap.
  Coșmarul meu?
  Într-o bună dimineaţă, când Junghiul se trezi în patul lui, după o noapte de vise zbuciumate, se pomeni în mijlocul unui război nuclear.

 168. junghiul

  I-am ironizat pe americani și îmi pare rău. Mi se părea că exagerează. Din 15 în 15 minute anunțau oamenii că vine uraganul ăla. Care fie vorba între noi a făcut mai puține victime decât drumurile noastre într-un județ, într-o săptămână.
  Poate că dacă oamenii ăia care au murit ar fi fost avertizați s-ar fi ferit. Pe noi furtuna ne-a prins mergând înspre mama care își serba ziua de naștere. Eram în mașină cu copiii și mi-a fost efectiv frică să mă mai abat prin centru să iau cadoul cumpărat pentru ea din birou. Nu mă mai vedeam odată ajuns.

 169. junghiul

  Din partea mea să se bată. Nici unii, nici alții nu știu să folosească alte argumente.
  Iar USR e o mare dezamăgire. Uitați-vă că nu știu cum să împace viziunile diferite ale membrilor săi asupra diverselor subiecte. Ăsta e un prim exercițiu democratic obligatoriu. Dacă nu-l treci pe ăsta, e doar o chestiune de timp până ajungi în pumni.

 170. Angela

  La felul nostru de a fi nu prea folosesc avertizările. Adică funcționează, probabil, la cei care oricum sunt conștienți și prudenți de felul lor. La ceilalți nu. Vezi problemele cu salvamarii – lasă-mă, băi, în pace, n-am strâns un an bani să vin la mare ca să stau pe mal, fac ce vreau – cu înecatul aferent după și cu suduitul „autorităților care „nu fac nimic” să potolească valurile sau să-l scoată teafăr pe viteaz din iadul acvatic. Idem la salvamontiști. Sau la cod de viscol și ninsori puternice, când pornim, totuși, la drum și după aia zbierăm că ne-am înzăpezit în zone și condiții în care nici plugul nu intră, că avem copii mici în mașiinăăă, nimeni nu face nimiiiic…demisia, demisia.Cine și ce să-ți facă, dacă pentru fiecare lopată de zăpadă îndepărtată se prăvălesc din cer alte zece?
  Să disociem puțin. Una-i să fii avertizat – în măsura în care meteorologia poate, la nivelul ei de acum, să prevadă producerea unui fenomen, și alta-i ce poți să faci, odată avertizat. Tu, persoană fizică, poți să stai pe cur în casă și să speri că vei scăpa, cu acareturile tale cu tot. Dacă te prinde avertizarea afară sau la drum lung, nu știu în ce loc sigur și în timp util te-ai putea adăposti. Ce să fi făcut tânărul șofer, odihnească-se în pace, peste care s-a prăvălit nenorocita aia de poartă? Câtă lume s-ar fi gândit că aia poate să cadă? Există, din păcate, o fatalitate, un „ceas rău”, neșansa de a fi în locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. La mine, aici, s-a stârnit furtuna foarte brusc. O femeie mergea pe stradă – o fi fost la vecina în povești, a văzut că vine vreme rea și s-o fi grăbit să ajungă acasă. Asta putea să însemne și 10, 20 sau 50 de metri. La mai puțin de un metru în fața ei s-au prăvălit niște țigle de pe acoperișul vecinului meu. Au zburat și țăndări s-au făcut, până în mijlocul străzii. Doi pași dacă ar fi făcut mai repede, n-ar fi avut scăpare, că ar fi pocnit-o în cap. Am văzut asta pe geam, auzisem huruitul și zgomotul de țigle sparte, m-am speriat că-s de pe acoperișul meu, că vecinul din stânga e foarte aproape. Femeia a scăpat cu spaima, dar putea să nu..Chestie de secunde. Ce ar fi putut face primarul să evite așa ceva? Da, dacă meteorologii anunță autoritățile că e groasă rău, cel mult pot fi pregătiți cei de la ISU să intervină cât mai eficient și să fie spitalele pregătite. Pentru „după”. Oricât de cinic ar suna.
  Aialaltă chestiune ține de dezastrul din administrație, de autorizații și avize date pe șpagă, de construcții mizerabile, fușerite de dragul câștigului cu orice preț. Asta-i crimă cu premeditare. Dar nu se leagă de faimoasele „avertizări”. Chiar cu două-trei ore înainte dacă știi că urmează, nu te poți ține cu dinții de acoperiș să nu zboare sau să fugi repede să ancorezi mii de copertine și panouri puse de futu-i pomana, la plesneală. Pentru asta ar trebui judecată aspră, pedepse pe măsură și dracu mai știe ce.
  Rămâne să sperăm că avem zile și vom scăpa cumva. Natura-i tot mai turbată și ne va veni de hac, avertizați sau nu.

 171. cătălin

  E greu de inteles cum Timisoara poate alege asa primar. Dar poate ca e altceva la mijloc, mai rau decit ne-ar placea noua sa recunoastem: PSD si restul golanilor din celelalte partide sint virful de lance al incompetentei romanesti. Incompetenta aia care bintuie institutiile statului, sau culmea, companii private (de exemplu cardul de sanatate, proiectat pentru Romania). De aia a cistigat PSD pe linie anul trecut, la toate categoriile de virsta, de studii sau altele: oamenii aleg continuitatea, postul sigur pentru care nu trebuie sa inveti nimic, nici macar sa citesti un email. Si, cind ajung ei in situatia in care ar avea nevoie de ajutor, incep sa strige „autoritatile! Unde sint autoritatile sa ne avertizeze?” Ce autoritati, ce avertizari?

  Initial si eu am crezut ca in Timisoara a fost o tornada, ceva neobisnuit. N-a fost. Cica vintul a avut 90 – 100 la ora. Vint tare, sigur, furtuna, dar nicidecum ceva iesit din comun. Arhitectii pot confirma, dar sint sigur ca astfel de viteze ale vintului trebuiau sa fie luate in calcul cind s-au instalat copertinele ori panourile alea nenorocite.

 172. Angela

  Pentru zona noastră e cam ieșit din comun, totuși. La mine în sat n-a fost calamitate, dar mi-a cam tremurat curu’. La vecini, chiar lângă gard, este un arbore de tuia imens, are vreo 10-12 m, după estimările mele. Cam jumate de coroană, dacă nu mai mult, e în curtea mea. Îl ador, a fost unul din punctele forte când m-am îndrăgostit de locul ăsta și am decis să cumpăr casa. Ei, atât de tare îl înclina vântul, încât scârțâia amenințător și așa aplecat nu l-am văzut niciodată. Dacă s-ar fi rupt, pica în bună parte pe acoperișul de la camera copiilor și praf l-ar fi făcut. Acum vreo săptămână-două a fost o grindină cum n-am mai văzut în viața mea, cât nucile erau boabele de gheață. Lumea zice că pe aici n-au mai văzut așa ceva niciodată, nici bătrânii. Ceva se întâmplă, îs fenomene exagerate totuși. Am trăit chiar destul de mult și eu ca să pot zice asta. Dar nici la mine-n sat, nici în orașe n-au zburat acoperișuri cu totul, nici turle de biserici sau clădiri vechi, ci acoperișuri de blocuri noi, din cât am văzut. Făcute în dorul lelii, repede și cu cheltuieli minime, să iasă banul.

 173. Păi timișorenii n-au stat în cămin, măi.

 174. andreea

  Nenicuțule. Sabina a plecat de la școală la 16, pe bază de furtună, ședința cu părinții s-a anulat, eu am de lucru și am rămas singura pe aici, veni și un mail în care scrie să închidem toate geamurile, zici că vine cataclismul… are Găbița o grijă de noi… Revin cu informații din centrul furtunii care nu e. Încă. Dacă nu revin…

 175. cătălin

  Cind eram copil, intr-o vacanta la bunici, gheata a fost asa cum spui tu, cit nuca. Norocul bunicilor ca n-a ajuns la casa lor, s-a oprit in fundu’ gradinii. Copaci rupti am vazut des.

  Scolile ar trebui inchise macar 2-3 zile, pentru siguranta copiilor.

 176. Angela

  Furtunile astea și toată isteria din jurul lor îmi dau o stare foarte proastă. Cred că am să iau un calmant și mă culc. Chiar nu mai am chef de nimic.

 177. Angela

  Dincolo de sau pe lângă imensa silă pe care mi-o produc guvernanții, mi se mai adaugă și greața de atitudinea conaționalilor. Probabil undeva greșesc eu, că nu mai pricep nimic. Cineva a pus pe feisbuc indicațiile ISU, câteva chestii de făcut în caz de furtuni etc. Scria acolo, printre altele, să ai la îndemână lanternă, baterii, bani cash și dracu mai știe ce. Și au început deștepții națiunii să miștocărească sfaturile. Una era consternată de treaba cu banii cash, nu-și mai revenea din stupoare. Cum că ce să faci cu banii cash, să dai șpagă dacă ajungi la spital? Și era foarte mândră de ce a debitat. Cât de bou să fii să nu corelezi calamitatea cu aproape sigura pană de curent aferentă? Și până se remediază, dacă ai nevoie și de o sticlă de apă sau de o aspirină, cum o cumperi? Sau la un caz mai rău, dacă se blochează cam toate activitățile curente, tot găsești pe cineva să-ți vândă o pâine. Sau benzină, dacă vrei să fugi cu mașina. Cum faci? Îi fluturi cardul pe sub nas vânzătorului? M-am săturat de inteligenții ăștia care habar n-au de nimic, că dacă le iei telefonul cel deștept sau conexiunea la net, i-ai omorât. Că pier ca puii de curcă. Rahat. Parcă începe să-și facă efectul pastila, mă duc, până nu adorm cu nasul în taste. Deși cam slabă nădejde, iar o să mă foiesc toată noaptea ca șarpele-n furcă, iar au să mă doară toate…m-am săturat.

 178. Din ochiul ciclonului…
  „Genitivul termenului calificat
  Culorile somnului se ascundeau în ochiul liber.
  (eronat, propun: Ochiul ascuns se colora în libertatea somnului.)”

 179. cătălin

  Ei, ati supravietuit?
  Parca o mare parte a Romaniei e cuprinsa asa, de betie. Toata lumea se cearta, toata lumea da vina pe ceilalti, dar niste lucruri de astea simple is luate in ris. Prin alte parti se fac din scoala primara lectii si exercitii despre cum sa actionezi in cazul unei urgente.

 180. Angela

  Mi se pare mie sau bucureștenii-s cam dezamăgiți de furtună…Se așteptau la catastrofă, la acoperișuri zburătoare, morți, răniți..Când colo, fâsss! Tot Timișoara-i fruncea. Cine să-i mai priceapă pe oameni? Dacă tot i-a panicat Firea, măcar să fi fost acolo, ceva mai de soi, nu?. Of, lume, lume.

 181. andreea

  Angela, orașul a fost blocat, fugeau care încotro, circulația varză, copiii nici n-au prea făcut cursuri în așteptarea orei de plecare acasă, care a fost 18, apoi 17, apoi 16… unii nici nu s-au dus. Varză generală. Ca să ce?? Să pară că ”s-a ocupat” madam Firea…

 182. cătălin

  Exact, sa para ca s-a ocupat. Culmea ca la multi tine povestea asta.

  In ce clasa e Sabina? Nu cumva a opta?

  La mine a nins.

 183. Oare cum o fi bine?
  Nici ca Robu, nici ca Firea. Poate tânjiți la Falcă.
  Poftă mare!

 184. Mi-a plăcut din nou Johannis. Liniștit dar categoric.
  Se șochează lumea că se înregistrează procurorii între ei. Abuzurile procurorilor nu mai șochează pe nimeni.
  Acum se dumiresc unii miniștrii că nu e simplu să obligi privatul să modifice salariul negociat după bunul plac al guvernului. Poți modifica prin lege valoarea salariului minim, dar după asta restul salariilor se aliniază după piață. Să vedem cum o vor coti. Constituțional, vorbind.
  Cu split TVA statul ne va da mari bătăi de cap și va controla TVA-ul de pe piață . Ăla declarat că pe evazioniști îi doare în cur de contul special de TVA,. Vor vinde în continuare la negru.

 185. Pofta mare era referitoare la roșii…

 186. andreea

  a opta, da…

 187. cătălin

  Dar de ce fac bulibaseala aia cu contributiile trecute de la angajator la angajat? Ce importanta are, banii aia oricum ajung la stat? De ce sa modifici peste noapte niste fluxuri de date testate in ani de zile?
  Da, patronii sa fie obligati sa mareasca salariile. Ce sa astepti de la un prim-ministru plagiator, fost ministru al economiei care nu foloseste un card?

  Iu, deci anu’ asta ai emotii mai mari.

 188. cătălin

  Cica majoritatea gunoaielor provin din China, India, Bangladesh…

 189. andreea

  iar am făcut o prostie.
  declar aici că sunt IN-CO-RI-GI-BI-LĂ.
  😦
  ”bad habits die hard” cum zice colegul meu cînd mă apucă pandaliile că fumează în mașină.

 190. andreea

  eu n-am emoții. refuz să am.
  Sabina a început să mă toace mărunt: ”vreau meditații!! toți colegii fac meditații!!”. și îi mai și sar lacrimi din ochi cînd zice asta.

  i-am spus că neam de neamul nostru n-a făcut meditații. la nimic, niciodată. doar io, într-a dooșpea, la desen, că desenam ca o cizmă.
  eu oricum sunt mamă denaturată.

  mă întreba lumea de Teo: ”Aaaaaau, vai, are examen anu ăstaaaa! cum se descurcă? cum vă simțiți?” și eu mă uitam ca năuca la ei. cu o săptămînă înainte de examenele lui m-am îngrijorat așa, de formă, dar mai puțin decît pentru o viroză.

  dar acum, cu Sabina, am îmbulinat-o. trebuie să ne îngrijorăm mai repede. 😦

 191. andreea

  am văzut că fac niște tembelii cu contribuțiile. mi-a venit mail că tre să aduc adeverință de pe unde mai am colaborări, în care să scrie ce salariu am dincolo.
  m-am făcut că plouă. am ignorat mailul.

  ha ha ha.

 192. junghiul

  Ioooi, nuuuu!
  Pe contabil il nenorocești…

 193. andreea

  hm.
  am citit legea, deși cititul legilor îmi provoacă angoase și furnicături în creier.

  zice clar că trebuie să aduci adeverință DOAR în locul în care ești plătit SUB nivelul salariului minim pe economie.
  ceea ce nu e cazul.

  zice sau nu zice?

 194. Angela

  Nu te prosti, du adeverința aia. Că nu scapi nici în gaură de șarpe și după aia dai de belea mai mare. Fii cât de rebelă și vitează vrei, da’ nu te pune cu fiscul. Ăștia n-are mamă, n-are tată, de hăituiește în veci mai rău ca eriniile pe Oreste. Pentru 0,50 lei nedeclarați ajungi să le datorezi 50.000!

 195. Angela

  Că zice, că nu zice, nu te poți baza pe asta. Nu vezi ce legi aiurea avem? Găsesc ei un articol x din legea x, coroborat cu articolul y din legea y, completată cu ordonanța zzz și tot te umflă. Tu du-le-o să le astupi gura, scapi de o groază de complicații.

 196. andreea

  să spuie junghiul cum e…

 197. Angela

  Să spuie, să spuie.

 198. andreea

  nu vreau să nenorocesc pe nimeni, mai ales că e o contabiliță foarte drăguță.

 199. andreea

  dar nu cred nici că e în regulă ca toți angajatorii să știe ce mai învîrți, în afara trebii care-i privește direct.

 200. Angela

  Cătăline, ce dacă nu folosește Tudose card? Doar se știe că-i cu dracu. Preafericitul Daniel, în schimb, îs sigură că folosește, că el e mai tare decât dracu.

 201. Angela

  Aha, angajatorul ți-a cerut-o? Io credeam că fiscu. Oricum fiscu știe ce învârți, că angajatorii le trimit declarații-formulare-draci-laci. Dacă angajatorul ți-a cerut-o, nu-ș ce să zic. Să spuie junghiul, că cum le știe mnealui pe astea, mai rar cineva.

 202. Daaa
  O mare prostie…

 203. Deci, dădu Olguța un act prin care, pentru cei ce lucrează cu normă parțială și nu au nici unde o funcție de bază cu normă întreagă, să facă bine și să plătească angajatorul taxele complete. Să-i descurajeze astfel pe cei ce angajează bieții oameni la normă parțială doar ca să plătească taxe mai puțin. Bun, zis și făcut! Dar cei care muncesc în mai multe locuri și cumulează venituri ?

  Ă, Ă… Bine, pentru ăștia e normal să se plătească doar în proporție cu veniturile obținute, ca și până acum.
  Și atunci a găsit soluția asta. Unde ai normă parțială fă bine și adu tu adeverință până în data de 5 a lunii următoare din care să rezulte că lucrezi în locul cutare cu norma cutare astfel încât să fie făcute calculele corect.
  Se naște problema cum spuneai tu Andreea , că toți vor știi învârtelile tale, brrrr…
  În ceea ce mă privește pe mine contabil, eu nu pot face calculele corect pentru societatea comercială pentru că un salariat nu a primit de la celălalt loc de muncă adeverințele pentru că mai așteaptă și ei niște adeverințe de la alți amărâți care și ei sunt cu calculele în aer.

  Of!

 204. O să scriu câteva rânduri și despre rezidența fiscală.

 205. Dar acum mă lupt cu asta…

 206. Ajut-o pe contabiliță, fie-ți milă!

 207. aoleu, și tu te lupți cu asta…
  și cică sîntem oameni serioși, mîine-poimîine bunici…

 208. andreea

  deci, întrebare:

  aici unde e contabilița am normă întreagă, salariu peste minim.
  dincolo, habar n-am, drept să spun. face parte din aiureala mea generală. dar pot să aflu. cred că am 2 ore. parcă.

  suferă contabilița dacă nu-i duc hîrtie de dincolo?

 209. Nu, ea nu are nevoie de nimic, celalalt are.
  Pentru că la norma întreagă contabilița face ce făcea și până acum.
  Acolo unde ai 2 ore, contabiloiul însă , are o dilemă. Să-l pună să plătească pe angajator pentru 2 ore ca pentru 8? Sau să-l scape de povară pentru că undeva cineva plătește pentru tine contribuții la nivel de 8 ore.
  Ca să-l scape are nevoie de țîdulă de la tine.

 210. Serios, pe naiba!
  Pământul galben mă mai scapă!

 211. cătălin

  … si bineinteles ca nu exista vreun sistem informatic la ministerul muncii, sa-i spuna contabilului daca omu’ are norma intreaga in alta parte. Adeverinta, numar de inregistrare si stampila cea de toate zilele.

  Citeam de cirpele lu’ Dragnea: mai, furt pe fata. Fara scheme complicate, intermediari, nimic, cu nume, prenume si multa durere in cur fata de lege. Practic in 2013 Romania a pierdut o bucata de teritoriu, si nimeni nu s-a sesizat. In rest, ne aparam tara si-l injuram pe Iohannis ca rupe Romania.

 212. Angela

  Ba există Revisalu’. Ar trebui să aibă acolo toate contractele de muncă ale tuturor, cu toate datele de angajare. Doar că contabiloiul și contabilița Andreei n-au acces decât la informații care privesc firma lor, din câte știu. Poa să lucreze omul în zece locuri, că fiecare contabil și-l vede pe angajat la el și atât. Probabil că la minister cineva poate să vadă toate contractele unui angajat, oriunde ar fi ele, dar la nivel de firmă nu se vede. De aia trebuie adeverință…

 213. andreea

  Sînt așa obosită după 10 ore de desenat pentru firma ”cealaltă”, cu contabiloiul, că am citit Ravisant, nu Revisal…
  Uf, mersi junghiule, în sfîrșit am priceput.
  Ce m-aș fi făcut fără tine!

  Deci insistența contabiliței (5 mailuri a trimis!), cum că ”toată lumea care are și alte contracte trebuie să-i aducă adeverință”, e cam suspectă.
  Hm.

 214. cătălin

  Dar, de la Revisalu’ ala sau ce dracu’ o fi, ar fi foarte usor sa-i trimita automat instiintare contabilului de la firma „vezi sa nu opresti contributia pentru Andreea luna asta”.

  Las’ c-o sa-ti iasa ravisante copertinele.

 215. andreea

  junghiule, trebuie să mergem la psiholog.

  de fapt eu am fost. o ședință de două ore de aveam capul cît o baniță după.
  și mi-o zîs că dependența mea nu e, Doamne feri, de sex, ci de bărbați în general. de tot ce înseamnă ei. adică o calamitate, ce să mai…

  că e mult de lucru și tre s-o luăm de la pașopt.
  nu cred că vreau să mă mai duc, acum că am aflat așa o veste tristă.

 216. Angela

  Ești femeia ideală, atunci, și ar trebui să ai mare căutare. Nimeni nu vrea una independentă.

 217. andreea

  ne!
  trendul alunecă încet-încet în partea cealaltă, mă mir și eu.

  sînt din ce în ce mai mulți bărbați speriați de dependente plîngăcioase, labile, nervoase, afectuoase și copleșicioase.

 218. andreea

  și FIX asta e poblema, paremise.
  nu trebuie să ai căutare.
  trebuie să te simți bine cu tine însăți, în pielea ta, singurică, independentă, impertinentă și perfect echilibrată.
  cică 😦
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa…. :(((((

 219. andreea

  vedeți?!
  voi discutați aici probleme serioase și io iar am dat-o pe futilități. 😦

 220. Angela

  Alea care(pretind că) se simt bine singurele și cum ai mai zis tu îs totuși puține, că de aia-s așa de vocale. Cred că vor să se convingă întâi pe ele însele că le e mai bine așa. Ce-i drept, e bine cât e bine. Sau o vreme. După un timp, parcă ai mai ceda din independența aia, că nu-i mare pricopseală nici ea. Zburzi cât zburzi de capul tău și după aia, când ai obosit de atâta zburdat, nu-ți rămâne decât să-ți iei pisică. Și ai cam tânji să mai ia și altcineva decizii, să mai rezolve probleme și ai fi dispusă și să speli o izmană și să faci o tocană în schimb. Totul e cu curu-n sus. Habar n-am cum e bine. Cred că nicicum.

 221. N-o fi înțeles sărmana contabiliță! Îi iau apărarea.

  Andreea, eu merg la psiholog de vreun an de zile. Cam de când ne promiteam reciproc că o s-o facem. Inițial l-am dus pe băiatul cel mare care e mai încet la minte și are ADHD. După câteva ședințe psihologul și-a fixat atenția asupra mea și de atunci mă consultă frecvent. Ba chiar mă sfătuie cum să gestionez diverse situații. Mie mi-e de un real folos. Nu că aș fi rău dus cu capul dar nu știu să gestionez bine anumite situații de criză cu copiii , fosta nevastă (care are și ea sărmana borderline) și cu guvernul ăsta bolînd…
  Nu-i de mirare că o luăm razna unul câte unul. Eu speram doar să îmbătrînesc frumos dar nu știu, nu știu…

 222. De la ministere se vede tot. Tu nu ai voie să vezi ca să poți să corectezi anumite lucruri.
  Tu, contabil, ai dreptul doar să greșești și să fi pedepsit.

 223. cătălin

  Ce prostie, ce munca in zadar si cit stress de-a-n-pulea! Or sa ajunga contabilii sa puna mina pe ciomag atunci cind aud de informatica sau calculatoare.

 224. andreea

  se scrie ”pare-mi-se”?

 225. andreea

  nu știam ce e aia borderline.
  sună foarte frumos și m-am uitat să văd ce-i.

  😦 păi – nu-s departe nici eu.

 226. cătălin

  Daca peste 10-15 ani fiecare ar putea sa-si aleaga drept partener … un robot? Sigur, un robot mult mai atragator decit candidatii din carne si oase, in plus capabil sa se conformeze tuturor asteptarilor. Poate ca-i o gluma proasta, dar mai stii?

 227. junghiul

  Să mă fut în el robot!

 228. junghiul

  Eu zic că e bine ca omul să nu fie singur.
  Mă rog, a zis-o altul înaintea mea…
  Ești și slab si puternic uneori și celălalt te ajută când nu poți tu și tu pui umărul pentru a invinge greutătile celuilalt.
  Asta e frumos in viața asta!
  Care oricum e ca scara de la cotețul găinilor: scurtă și căcată.

 229. Am mai vorbit despre rezidență fiscală.
  Dacă s-ar întâmpla să plec din țară pentru o perioadă mai lungă ca să muncesc ar trebui să am în vedere următoarele lucruri dacă rămâne cineva din familie acasă , dacă am apartament sau mașină pe numele meu. Lucrurile acestea care rămân aici intră intr-un soi de evaluare a locului unde e centrul intereselor vitale ale persoanei. De exemplu dacă am soție copii care merg la scoală și un apartament atunci chiar dacă merg pentru câteva luni la muncă afară se presupune că mă voi întoarce. Altminteri, la un moment dat mă întorc și îmi iau familia cu mine.
  Centrul intereselor vitale nu e bătut în cuie, se poate schimba în decursul timpului, se poate reveni.
  Acest formular este evaluat de fisc și primesc în 15 zile o notificare cu privire la locul rezidenței fiscale.
  Dacă merg într-un stat cu care România are convenție de evitare a dublei impuneri lucrurile sunt destul de simple. Veniturile care sunt obținute de un nerezident în celălalt stat sunt subiectul unor reglementări astfel gândite ca să nu fii impozitat de două ori.
  Ar fi bine să completezi acest formular pentru că în baza informațiilor prezentate de tine se stabilește unde îți este rezidența fiscală și cum se comportă față de veniturile tale celălalt stat.
  Dacă de exemplu, ce se întâmplă dacă aș merge în Canada, țară cu care avem chiar o nouă convenție de evitare a dublei impuneri ?
  De obicei sunt ele sunt făcute pe vremea Republicii Socialiste, cine dracu dintre noi le folosea că fugeam pe vremea aceea ca iepurii și nu ne mai uitam în urmă?
  Completez formularul și îl depun și să presupunem că nu am multe lucruri aici dar totuși nu plec definitiv în sensul că nu doresc să emigrez. Mai am încă anumite motive să mă întorc pe aici.
  Asta înseamnă că există o șansă să fiu considerat rezident fiscal în România și nerezident dincolo, Iar convenția precizează că impozitele pentru munca prestată se vor plăti integral in Canada. Statul român nu poate emite nici o pretenție în acest caz.
  În cazul în care rezidența fiscală se mută în Canada, cu atât mai mult nu datorez nimic statului român.
  Convențiile reglementează și celelalte tipuri de venituri pentru fiecare capitol există reglementări clare.
  Ca să fie aplicate trebuie să aduci certificat de rezidență din statul unde ești rezident pentru celălalt.
  De obicei acolo unde tu plătești taxele statul este permisiv, pentru că e îndestulat fiscal deci nu te va bate la cap, e problema ta să te asiguri că ți-ai făcut treaba pentru celălalt stat.
  Mai nasol este dacă pleci într-un stat cu care România nu are convenție, atunci rezidența fiscală rămâne în România și teoretic plătești în România pentru impozitele obținute acolo și recomandarea mea este să discutați cu un consultant fiscal.
  Dacă ai plecat de ceva vreme și nu ai completat formularul acela, în nici un caz nu ți-aș recomanda să îl completezi cu date retroactive. Numai așa te poți trezi cu niște impozite de plată În România pentru venituri care deja au fost impozitate acolo.
  Doar faptul că există convențiile acestea nu înseamnă că se aplică automat.
  Trebuie să plec!

 230. andreea

  junghiul înjură!! 🙂

 231. junghiul

  Om studios, sudalma mater.

 232. junghiul

  Toată viata mea am fost un pas in urma robotului.
  Am studiat Fortran si Cobol când a devenit popular C++, m-am căznit cu rețeaua independent când a apărut Pisi și asa mai departe.
  Sper doar ca peste 15 ani să fiu eu cu un pas înaintea robotului și să fiu la pensie dpdv afectiv.

 233. junghiul

  Știți voi cum vine felul ăsta de mâncare?
  Curichi de cucurbătă?

 234. andreea

  acum o săptămînă am făcut plăcinte din foi cumpărate cu umplutură de brînză cu stafide. concurs. eu și sotzul. o tavă el, o tavă io. ale mele au ieșit tuflite, arse, nenorocite, prea dulci, prea mici, prea prea. ale lui perfecte, crescute, rumene, delicioase, umflățele, apetisante.

  ar fi trebuit să-mi vedeți privirea cînd le-a scos din cuptor, după ce ieșise tava mea rebutată.
  o, zei!!

  plus, bonus, privirea Sabinei.
  nu există pedeapsă mai mare.

 235. Angela

  Păi sigur, ușor i-a fost lui, după ce tu ai antrenat cuptorul. De-abia s-a dumirit cuptorul ce are de făcut după ce le-a ratat pe ale tale. Nu e nicidecum vina ta.

 236. cătălin

  Lacul codrilor albastru … sau – ma rog – verzui.


 237. andreea

  Și Teo tot la un lac. Loch Ness. Și a găsit și monstrul 🙂 238. andreea

  Apropo de roboți și oameni cu capsule și cipuri în cap, junghiule, e serialul ăla de care am zis pe feisbuc.
  De pildă, au fost momente la mine-n viață cînd aș fi șters fără ezitare anumite amintiri.

 239. Angela

  Eu le-aș șterge pe toate. Vreau să merg la azil. Fiu-meu a reacționat nasol când i-am zis. Nu pricepe nimic.

 240. andreea

  😦
  ce s-a întîmplat?

 241. Angela

  Nimic deosebit, doar că mă surp pe zi ce trece și nu mai fac față.Am obosit, aș cam trage pe dreapta.

 242. cătălin

  Lasa c-o sa-ti treaca cu azilul, o sa ai nepoata acus…

 243. Angela

  Ba n-o să-mi treacă. Mă duc la azil.

 244. andreea

  Vrei să mai aibă grijă și de tine cineva, nu? 😦 Nu doar invers…
  Dar nu știu dacă acolo…

 245. Angela

  Poate că n-au să aibă cine știe ce grijă, dar nici așteptări. Decât banii mei la timp.

 246. Angela

  Să nu credeți cumva că mă alint pe aici. Chiar nu știu cum să fac. Deocamdată nu se pune problema, cât există tata. Așa cum e, săracu, zăpăcit, surd și încurcă-lume. Dar mai rezolvă și probleme, nu numai creează. Și nici nu pot să-l las baltă. Singură n-am să pot sta, cu copiii nu vreau…Chestia e că nu-mi prea ajung banii pentru ce aș vrea eu. Adică mi-ar ajunge, dacă aș sta cu vreo altă babă în cameră. Decât așa, mai bine direct în groapă. Dincolo de toate astea, simt că nu mai am putere pentru problemele care se iscă într-o casă. La azil nu-ți bați capul cu „ce mâncăm azi”, cu facturi, cu reparații, curățenie etc. Cum zac aici și nu ies nicăieri, că mă dor toate și nu pot să mai merg nici la prăvălia din colț, aș putea să zac și acolo, că tot aia e. Și mă mai vede un doftor, mi-or mai da un analgezic sau un sedativ…

 247. cătălin

  Nu stiu ce sa zic, poate asa e viata, include o parte de tîrîială si o parte dureroasa. Si daca n-as fi singur, poate ca as prefera sa mai stau, oricit de dureros ar fi (daca inca mi-as fi pastrat mintea). Nu stiu daca peste ani si ani oi mai gindi asa.

 248. Angela

  Partea cu târâiala e o cruzime din partea naturii sau a divinității. E frustrantă, umilitoare, grea și inutilă. Reușește să le anuleze pe toate celelalte, le face să pară fără rost, chiar dacă au fost bune și vesele la vremea lor, și asta amplifică durerea, umilința și frustrarea. No, să lăsăm căcaturile astea. Acuma-s frustrată că voi scandal și nu pot să comentez undeva pe feisbuc, de aia o să bârfesc aici, ca ultima țață. Mă scoate din sărite o făptură din cercul de elită al feisbucului în care se învârte Andreea. O făptură veșnic oțărâtă, veșnică și singura deținătoare de adevăruri banale, veșnic disperată de soarta lumii, veșnic agitată inutil, ca musca la arat, veșnic sentențioasă și veșnic oferitoare de soluții infantile. Ce viață o fi având făptura aia, dacă are una? Mă rog, ea pare mulțumită de ea însăși, un pic prea…Asta e important până la urmă. Să fie sănătoasă. Da’ mă enerveazăăăăă.

 249. andreea

  unde? cine? cum?

 250. andreea

  m-am gîndit la tatăl tău. 😦 că nu-l poți lăsa.

  în rest… eu i-am spus Sabinei, mai în glumă, mai serios, că n-am chef să stau cu copiii și nepoții cînd oi fi fără putere.
  dar trebuie o rezervă de bani, într-adevăr.

 251. Angela

  Cineva cam incert, Camil când e Camelia și viceversa. Nu’ ș ce are de mă scoate din sărite.Presupun că are un trai destul de confortabil între două pusee de angoasă pesedistofobică, pe care pare că se simte obligată s-o simtă în permanență. Și s-o transmită, desigur. Îs rea, acră și nedreaptă, știu. Și ce dacă?

 252. andreea

  Mie îmi place pentru că e cam singurul loc de pe feisbuc în care pot să mă mai joc. Uneori sînt sătulă pînă peste urechi de drame și morgă.
  Dar pricep ce zici.
  E femeie, stă pe lîngă Roma, în rest nu prea știu nimic.

  A, am remarcat-o cînd a scris un text foaaaarte acid referitor la coridele Norei.

 253. Angela

  Păi da. Pe câtă scârbă, oroare și spaimă îmi produce tot ce se petrece sub guvernarea asta – de la care oricum nu așteptam nimic bun, dar e o grozăvie greu de suportat deja, pe atât mă plictisește eterna văicăreală și sufocările de indignare stearpă a celor care se simt obligați să reacționeze dramatic la orice bășină pesedistă. Ca nu cumva lumea bună să creadă că le convine. Să fie clar, ei îs de partea bună, nu ca prostimea ineptă, care-și duce traiul cum poate, că soluții încă n-are nimeni, nici proștii, nici intelighenții. Jalnic, trist, asta e. Acuma ar trebui să intervină altă marotă stupidă, aia cu votul. Votul pulii și-al deznădejdii, că votează cu psd o mână de oameni, dacă stai să calculezi. Și ăia care nu votează, n-o fac pentru că n-au ce. Cu „oricine, numai ăștia nu” pici fix din lac în puț. Totul se duce de râpă, pesedeul își bate joc de oameni ca niciodată până acum, și USR-ul se străduie să screamă o lege împotriva celor care dau muzica prea tare. Ce să mai zici…

 254. Angela

  Da, chestia cu coridele a fost excelent scrisă. Nu că ar fi atins-o în vreun fel pe Nora, că par din același soi, pe undeva. Nu ești de acord cu mine, ești prost. Scurt. Fericiți oameni, în felul lor. Să nu-ndrăznești să-i contrazici, că-i crimă de lezmajestate. Cum dracu faci să-ți construiești singur un piedestal, să stai cocoțat pe el, să fii convins că-l meriți și de acolo, de sus, să-i scuipi pe toți în cap? Trebuie că-i plăcut, dar nu oricine poate.

 255. cătălin

  Atita timp cit reusesti sa-ti pastrezi mintea in stare de functionare, tîrîiala nu anuleaza nimic.

 256. Eu zic să așteptăm să vină gâlma aia mică și apoi mai vorbim.

 257. Tolvai, Doamne!
  Intru și eu după ceva vreme pe facebook și îl găsesc sărit în sus din cauza inspectoarei Pisi din Arad.

  http://specialarad.ro/iepuras-numit-violeta-varga-anca-stoenescu-schimba-fata-inspectoratului-scolar-arad-cu-o-pisi-galerie-foto-interzisa-elevilor/

  Iată că ghilotina etică funcționează!
  I-aș pune însă pe toți cei care au dat cu pietre să spună repede cu ce se mânâncă educația incluzivă și dacă s-ar vedea lucrînd într-un centru de ăst fel.

 258. Bine că ai zis de inspectoare, eu n-am îndrăznit. Mi s-a părut, din nou, o reacție isterică a „lumii bune”. Aia iute lipitoare de etichete și dătătoare cu bolovani în orice, la primul impuls. Asta e lumea noastră. Așa a pățit și ministrul cu chiloți. Poate ar fi fost un ministru bun. N-o să știm niciodată și nici el nu poate să se simtă confortabil după un astfel de episod, oricât de bun profesionist ar fi. Nu cred că merita să treacă prin asta, așa cum nici inspectoarea aia nu merita. Că nu știam nimic despre ea. Ciudat e că aceeași lume bună spumegă împotriva prejudecăților, feminizdele de profesie sar în sus și-ți scot ochii cu ghearele dacă încerci să comentezi ținuta sau atitudinea unor femei, care, vorba aia, îs libere să se exprime și să se poarte cum vor. Nimeni nu dă nici o șansă nimănui să arate ce poate și ce știe. Pe de altă parte, la noi n-ar fi avut șanse una ca Merkel, Thatcher sau Indira Ghandi. Păi nu vedeți cum arată? Bătrâne îs, frumoase nu-s…Nu e leac la năravul ăsta, în principiu, românesc. Strict emoționali, epidermici și digestivi, repeziți, proști și fuduli, așa suntem.

 259. Angela

  Așa. Cu pișpirica de nepoțică e altă treabă. Deja mi-e dor de ea și am emoții. Și temeri tot pe-atâta. V-am mai zis că durerea mea cea mare e că n-am să pot fi o bunică așa cum mi-am dorit. Îs prea surpată. Mi-aș dori totuși să rezist o vreme, suficient cât s-o învăț să nu se teamă de nimic. Că dacă nu ți-e frică, nici relele din lumea asta n-au așa multă putere.

 260. andreea

  draci. nu cum arată e problema. problema e că cine-și fotoșopează în halul ăla pozele și e atît de obsedat să ofere lumii o imagine falsă, e dus cu pluta. buba la căpuț. aia e problema.

 261. rich guy

  Angela, eu as incerca unele raspunsuri, da-mi linkul unei platforme publice pe care o citesti si-ti raspund acolo, chiar daca lumea neintelegandu-mi cpmentariile o sa ma ia de nebun. Se subintelege ca daca ti-o doresti si tu.

  (E mult mai onest sa spui „Fac numai ce-mi convine daca nu-s in alt fel obligata ! „, caci nah, spre ex. lumea trebuie sa-si miste parte a lui la treaba, anume fundul, chiar de nu-i convine, decat „Fac ce vreau cu corpul meu !”, de parca cineva atenteaza marsav la bun al tau si tu sanchi, nu faci altceva decat altceva sa reactionezi in defensa. Pentru ca nu suntem fiinte eterice, pe toate cele le indeplinim prin intermediul trupului, inca suntem in deplinitatea facultatilor mintale, asadar nu face nimic corpul ceva fara minte si ultima, toti pot replica cu aceeasi moneda. Eu pe al meu l-as tranti pe o plaja luxurianta alaturi de o diva hollywoodiana, nu, nu, nu, chiar ceva sa deranjeze un altul, da’ uite, buhuhuhu, e lumea rea si se impotriveste libertatilor mele, iar altii cu muuult mai numerosi il vor pune in curand in miscare spre niste locatii ce par a fi ciudat amenajate, cu perdele, cu foi tiparite si-o unealta cu tus manjita, pe care o vor ridica in sus si-o vor lasa apoi in jos de parca ar sparge lemne, ca un perfect rotund sa ramane pe niste bucati de hartie. Gresesc cu ceva ? Fac si ei ce vor cu corpurile lor !)

  Continui cand te hotarasti, da-mi, te rog, de veste.

 262. Angela

  Andreea,
  Sigur-sigur? Când mi-am pus eu poză de profil pe feisbuc, mi-am pus una făcută după un chef cu temă – trebuia să ne prostim vestimentar la întâlnirea cu colegii. De aia aveam pene în cap și țigara în bot. Dacă aș fi canditat la ceva, nu eram decât o persoană „cu buba la căpuț”…sau chiar așa oi fi? Poate. Deși precis îs mai mult decât atât. Da, pozele alea erau oribile, privite detașat de contextul în care au fost făcute. S-o fi amuzat muierea. Sau nu. Dar nu știm destul ca s-o terfelim așa. Ș-apoi trei sferturi din feisbuciști se străduie să ofere acolo o imagine măcar un pic mai bună decât realitatea. Devenim tot mai crispați, politica asta ne distruge viețile. În curând vom refuza feluri de mâncare, dacă aflăm că-s preferate de vreun pesedist.

 263. Angela

  Rich guy, eu ajung pe diferite platforme cam la plesneală, pe unde mă duce valul. Pe unele mai intru, pe altele nu mai intru în veci. Nu-ți pot spune una anume. Zi-mi tu una care-ți convine și mă duc acolo.

 264. andreea

  hai, Angela… nu e nimic ironic, umoristic, ludic în pozele ăleia… vrei să spui că nu ”miroși” obsesia? nu te cred. 🙂

 265. andreea

  parcă vă văd sărind de pe o plută pe alta, pe o mare verzuie… 🙂

 266. Angela

  Ba da, o miros. Și în primă instanță am reacționat la fel. Numai că am întâlnit atâtea situații de judecată pripită, că nu m-aș grăbi să reacționez la primul impuls. O fac și eu des, o, da, că mă inflamez, tun și fulger, acuz și blamez și după aia mă rușinez. Că uneori greșesc rău. Uite, m-a enervat chestia cu „exemplul dat elevilor”. De parcă elevele își aleg model tocmai pe doamna inspectoare. Ori pe ministreasă. Poate că așa ar trebui. Dar nu-i așa. Și, din punctul meu de vedere în privința vestimentației-model, eternele deux-pieceuri cu imprimeuri ale Androneascăi mi se par încă și mai fioroase.

 267. rich guy

  http://www.republica.ro si o sa-ti dau de fiecare linkul.

  (Nu, nu-i vorba de asta. Si-n cazul alauia in chiloti, lumea face imediat legatura ca nu si-a obtinut functia prin merite intelectuale, ci prin contra-servicii sexuale. Jdemii de medici si manageri au cv-uri mult mai impreionante. Ala avea o practica de 1 sau 2 ani parca si nu pe functie de conducere)

 268. cătălin

  Da, cred ca lumea se inflameaza prea usor legat de aspectul fizic. Cu ce era mai prejos ministru’ in chiloti decit Achimas-Cadariu, ala care a descoperit ca spitalele Romaniei sint aproape sterile desi is spalate exclusiv cu apa chioara? Despre aia de la Arad – la fel. Sigur, pozele sint o alegere, iar alegerea aia spune multe despre ce ai in cap. Dar ceilalti inspectori generali or fi fost alesi dupa competenta? Nu prea cred, cind vad ca mai toate functiile publice sint acaparate de analfabeti cu doctorate, iar numitorul comun e apartenenta la un anumit partid.

 269. rich guy

  Iar ala ne era vandut drept tehnocrat, spune daimonul profesiunii, o optiune strict bazata pe realizari, nu pe circircumstamte.(ca-i mai bun ca x)

  Si daca-ti pui pisica sa mazgaleasca ceva, tot o sa descoperi ceva ce pare a avea mai mult sens decat

  https://www.antena3.ro/externe/secretele-coreei-de-nord-ce-trebuie-sa-stii-despre-tara-condusa-de-kim-jong-un-435185.html ,

  adica secretul ei e ca-i totul secret despre ea. Asta nu inseamna, din pacate si oricat am adora-o, s-o punem sefa peste un trust de presa. 🙂

 270. cătălin

  Sefa Curtii Supreme voteaza pentru proiectul lu’ Toader. Asa i se pare ei normal, Inspectia Judiciara sa fie la Ministerul Justitiei, sa fie condusa de un „profesionist” din asta cu doctorat plagiat dar fara cont bancar. Procesul unor hoti se reia de la zero pentru ca un judecator a iesit la pensie. Altfel spus, exista posibilitatea ca un infractor sa nu fie judecat niciodata pentru fapta sa pentru ca judecatorii de caz ies la pensie inainte de a finaliza procesul (care dureaza ani si ani). E clar, nu?

 271. cătălin

  De astazi:

 272. andreea

  o ciută…

 273. Angela

  Îs pe aici, încă nu m-am dus la azil.

 274. cătălin

  Lasa azilul in pace! Rebus mai faci?

  Is pe fuga azi ca ieri am fost pe coclauri, dar tot am tras cu ochiul la citeva stiri. Democratia spaniola vad ca-i bine, haraso ca sa fiu exact.

 275. Angela

  Nu mai fac rebus de ceva vreme, că m-am plictisit. Se cam repetă definițiile, îs previzibili, nu mai e cine știe ce provocare. Și cred că nici dispoziția necesară n-o mai am. O să reiau această ocupație la azil.

 276. cătălin

  La mine ninge, iar stirile sint din nou groaznice…

  Ce-ar fi sa compui tu rebus?

  Nu stiu ce motive ai avea sa te duci la azil. Daca ai nevoie de vreo femeie care sa te ajute la ceva treaba prin casa, nu gasesti pe acolo prin sat?

 277. Angela

  Nu vreau să mă ajute. Că nu mă simt confortabil cu cineva străin în casă, cotrobăind prin boarfele mele. Și să-i spun ce să facă, să dau indicații. Am încercat, de nevoie, de câteva ori, dar chiar nu-mi place, mă simt groaznic până trebăluiește aia. abia aștept să plece.La azil nu mi-ar păsa, ar veni personalul și ar curăța un loc care nu e al meu atunci când e programat, haleala mi-ar pune-o sub nas fără să-mi bat eu capul cu ce trebuie cumpărat și făcut, nu mi-aș bate capul că trebuie plătite facturile și reparat hornul, cosită iarba și făcută aprovizionarea…Chiar dacă ar fi cineva să facă toate astea și eu să nu mișc un deget, tot ar trebui să mă implic, să zic ce și cum. Nu mai am chef. Aș trândăvi toată ziua și când m-ar durea prea rău ceva, aș apăsa pe buton și ar veni vreun felcer de pe acolo să mă tămăduiască. Minunat trebuie că e la azil!

 278. Angela

  N-am fost prea atentă la problema catalană. Nu pricep de ce au trebuit bătuți oamenii ăia. Și da, știrile-s tot mai groaznice. Și lumea tot mai proastă și mai fără perspective. Nu văd în ce fel ar putea să se îmbunătîțească lucrurile, sau măcar să nu se degradeze așa galopant.

 279. cătălin

  Nu stiu daca era o problema catalana inainte, dar acum cu siguranta e (din cauza interventiei politiei). Dar asta e doar una din stirile negative, au fost atentate la Edmonton si in Las Vegas (la americani is zeci de morti si sute de raniti, a tras un nebun cu mitraliera la un concert).

  E rau sa nu misti nici un deget, e foarte rau. Nu vrei sa ajungi acolo. 😦

 280. Angela

  Acuma-s furioasă pe feisbuc. Nu pricep de ce mă prigonește, nu mă lasă să văd nimic. Zice așa: Do You Want to See More Posts? The more friends you add, the more posts, photos and videos you’ll see in News Feed. Și alături, butonul „Find Friends”. Și gata, nimic altceva. Nu suport să mi se forțeze mâna. Mă simt șantajată și frustrată. Urăsc feisbucu.

 281. cătălin

  Uneori astfel de probleme apar indiferent de numarul de prieteni. Da un refresh si probabil ca se va rezolva.

 282. Angela

  Nu se rezolvă cu refresh, că am încercat. De câteva zile mă ține așa. Uneori e în regulă și după aia îl apucă brusc fița asta și tot așa o ține. Știam eu că nu trebuia să-mi fac de lucru cu instrumentul satanei! Am cedat la ispită și am început să mă fâțâi pe acolo și uite ce pățesc! Muie feisbuc!

 283. Angela

  Hmm..nu-ș ce să zic. Din cât am văzut pe ici-pe colo, la comentarii, neamul meu nu pare să empatizeze deloc cu catalanii. Ceea ce mă cam nedumerește. Sau nu. Presupun că e teama de precedent. Unguri, Ardeal, blabla.

 284. cătălin

  Nu stiu ce sa zic despre Catalonia, numai ca acum, dupa ce politia aia de golani a batut oameni pasnici, independenta e singura optiune. Cum dracu’ sa fii politist si sa trintesti la pamint femei de trei ori mai usoare? Sau sa sari cu picioarele pe un om neinarmat deja cazut jos?

  Ar trebui spus totusi ca statele astea de acum, nationale, au rezistat prin doua lucruri: bita si frica. Bita pentru a le da in cap celor care doreau autonomie sau independenta, si frica de un rechin mai mare. Bau-bau’ continental e Rusia. Numai ca acum toata Europa depinde de protectia armata americana. Iar bita nu mai e acceptabila intr-o democratie (sau n-ar trebui sa fie).

 285. andreea

  sînt bîzdîcuri ale feisbucului, Angela. nu au a face cu numărul de prieteni.
  de pildă eu, azi, nu pot căuta direct scriind numele cuiva, în căsuță. pot doar să merg din link în link…

 286. andreea

  aș merge la azil, în alte țări. am auzit că e ok. dar la noi… cine știe cum o fi, cum sînt asistentele, infirmierele… 😦

 287. cătălin

  I have very few friends or acquaintances my own age or near it. Though I am usually ill at ease in the company of elderly people I have the greatest respect and admiration for two very old men who seem to remain eternally young and creative. I mean [the Catalan cellist and conductor] Pablo Casals and Pablo Picasso, both over ninety now. Such youthful nonagenarians put the young to shame. Those who are truly decrepit, living corpses, so to speak, are the middle-aged, middleclass men and women who are stuck in their comfortable grooves and imagine that the status quo will last forever or else are so frightened it won’t that they have retreated into their mental bomb shelters to wait it out. (Henry Miller).

 288. Angela

  Aiurea. Prostii. Îți dă mâna să rămâi „eternally young and creative” când nu trăiești decât pentru tine, arta și talentul tău. Da, au dat ceva lumii, dar cât de fericiți au fost cei apropiați lor? Copii, iubite, neveste, părinți? Astea-s marile și incomodele excepții. Oamenii obișnuiți, mai devreme sau mai târziu, devin într-un fel sau altul „decrepit, living corpses”. Viața însăși îi devorează.

 289. cătălin

  Da, pina la urma natura invinge, dar pina acolo merita sa te lupti.

  Toti sintem oameni obisnuiti. Toti.

  „Tatăl minorului D.M.D. își lovește copilul, îl încuie într-o debara întunecoasă, aruncă apă pe el în timp ce dormea și altele asemenea, dublate de violențe la adresa mamei și bunicii. Autoritățile române nu fac nimic pentru protecția copilului, în vârstă de trei ani la data primei reclamații a mamei. Poliția are nevoie de patru plângeri ca să ia măsuri, procurorii au nevoie de 2 ani ca să ancheteze cazul, iar judecătorii îl achită inițial pe agresor, pentru ca, în apel, să decidă că nu a fost atât de violent cu copilul încât să-i dea o pedeapsă mai mare de un an cu suspendare.”
  http://www.simonatache.ro/2017/10/04/romania-condamnata-la-cedo-pentru-violenta-domestica/
  Romania tocmai a luat o condamnare la CEDO pentru asta.

 290. Angela

  Și ce dacă? Poporul nostru pașnic, blajin și pravoslavnic nu prea e mișcat de astfel de cazuri. Dacă e vorba de orice fel de agresiune, 80% din comentatorii știrii respective vor spune „bine i-a făcut” sau „nu i-a dat destul” sau „lasă, că și-a meritat-o”sau „ce atâta tevatură, doar nu l-a omorât/omorât-o.” Face parte din cultura noastră.

 291. cătălin

  Exact, de aia nici politistii si nici judecatorii n-au luat masuri.

 292. andreea

  eternally young and creative…

  mie va rog sa-mi spuneti ca devii old si intelept si potolit si ca trec furiile si spaimele si dorintele si nebunia si frustrarile si poftele si toate alea.
  de abia astept. 😦

 293. andreea

  junghiule, pe unde umbli?
  aveti un patinoar in Arad. stii ceva despre el?

 294. cătălin

  Intelept devii, pot spune asta uitindu-ma la voi. Se vede de la o posta ca aveti mai multa experienta de viata decit mine.

 295. Angela

  Hi hi hi, auzi acolo, înțelept! Dacă ești boșorog, înțelepciunea-i fix la fel de folositoare ca artroza.

 296. Iaca bine.
  Nu prea am avut vreme, lucrez mult.
  Despre patinoar nu știu ce să îți spun. E acolo în grija Reconsului care încearcă să dea spațiului respectiv o utilitate și în afara sezonului.
  Zicea Țuțea că omul nu devine mai înțelept, doar se dumirește.

 297. Bună vorbă asta, cu dumiritul! Chiar așa-i.

 298. cătălin

  La crisma doi prieteni:
  „Ii vezi pe mosnegii aia de colo? Peste 10 ani asa vom fi si noi!”
  „Boule, aia e-o oglinda!”

 299. Taci, că era să trec printr-o ușă de sticlă alaltăieri.M-am umplut tot de sânge. Era așa de curată că n=am văzut-o.

 300. andreea

  tre să acopăr patinoarul, aia e treaba.
  mă întrebam dacă-s ceva probleme, zvonuri, scandaluri, că nu vreau să nimeresc prost.

  dacă vin pe acolo, te vizitez. 🙂

 301. cătălin

  Nu-i treaba ta daca sint zvonuri sau nu stiu ce. Cistigi contractul, faci lucrarea. Daca vrei sa nu ai nici un fel de griji, o faci bine. Daca nu … vezi, cumperi un primar, vreo doi consilieri si gata, ca doar nu le-a cadea lor acoperisu’ in cap.

  Bancuri cu arhitecti se pot spune aici?

 302. Moș Pleksiglasu

  Nu, andreea, nu trec. Toate alea zac acolo in suflet pana mori. Daca ai sansa ele zac numai si poti muri fara sa te necajeasca. Daca nu, se poate sa traiesti la 50 de ani ce nici nu visai sa existe la 20. Ti-am vazut poza. Asa cum ma stii, dau cu bata. Esti frumoasa dar in mintea mea aratai mai tanara. Sa nu blocheze catalin ca zic asta. Ah, ce-as mai povesti dar nuj am cui! A, daca ati vedea si poza mea sigur ati fi dezamagiti. Mi-a fost dor de voi, dar poate ca inca nu mor, ca asa mai vin dorurile inaintea mortii uneori.

 303. Moș Pleksiglasu

  A, ca am vazut si ce zice fostul meu prieten junghiul. Si eu mi-am facut odata un cucui intr-o usa din asta. Trecusem pe ea de multe ori, dar atunci era dupa ce isi facusera cleaner-ii treaba. Adica niste fete si femei romance.

 304. Moș Pleksiglasu

  Fiindca nu pot sa dorm m-am mai uitat odata la poza si am dat slide sa mai vad ce. Eh, pe aia cu parul tuns scurt si cu axa crestet-barbie inclinata am s-o visez in noaptea asta. Dar cred ca e ceva mai decalata in timp. Nu stiu cum va fi cu intelepciunea aia linistita mai tarziu, deocamdata timpul doar face doar o mare nedreptate intre infatisare si simtire. Nu zic mai mult ca ne doare.

 305. Moș Pleksiglasu

  Sa ma corecteze careva, rog frumos. Am gresit la tipar.

 306. Moș Pleksiglasu
 307. Moș Pleksiglasu

  Sugi pu-lá Drag-néa, hahaha!

 308. Moș Pleksiglasu

  Mi-am adus aminte de alta nazbatie. Sunt aici niste dropsuri de fructe care se cheama Sulá. Aveam odata in buzunar cateva si l-am intrebat pe unul daca nu vrea sa suga Sulá, ca sunt de supt.

  Nu-i a buna, iar scrisesem de doua ori „care”.

 309. Moș Pleksiglasu

  A, in sfarsit am gasit printre piesele muzicale propuse de tine o asta: https://www.youtube.com/watch?v=H6_5oP1mIdw

  Mi-a mers la inima! Am si pus o inima rosie. Poate imi revin. Poate nu.

 310. Moș Pleksiglasu

  Salutari la toti! De venire si de plecare. Am plecat la culcare. Poate mai trec.

 311. andreea

  Mmmm… toate pozele mele de profil sînt făcute fix atunci cînd le-am postat. Sau cu o zi înainte. În cea cu capul înclinat eram fericită-rău-hă-hă-hă. Se mai întîmplă. În asta de-acum, nu. O s-o schimb, oricum, mi-a zis cineva că parcă vin de la înmormîntare și mă chinuiesc să fiu veselă. Și că arăt ca agenta 007.
  Am foaaaaaarte mulți ani, Moșule, muuuuuult mai mulți decît mi-ar plăcea.
  Vezi că ți-am dat un mesaj. Atîtea laicuri grămadă…
  ….
  Am văzut un film în care societatea utopică (oare?) viitoare era bazată pe laicuri. Zîmbeai frumos, erai dulce, primeai laicuri. Dacă nu erai simpatic, primeai dislaicuri. Toată lumea se ocupa cu datul de laicuri/dislaicuri. Dacă-ți venea bărbatul abțiguit acasă, pac!, dacă nu-ți plăcea cum te-a privit cineva, jap! De la un număr de laicuri în sus aveai acces la tot ce e bun în societate. Dacă nu… ăăă… era jale.
  Filmul se termină foarte frumos, cu doi oameni care nu mai au ce pierde, la închisoarea celor care clachează, urlîndu-și unul altuia insulte și înjurături adunate și nespuse amar de vreme.

  Îmi pare foarte bine că aici, de pildă, mai putem cîrcoti, critica, blestema și vorbi urît.
  E o supapă foarte bună.

 312. cătălin

  Datul de laicuri sau dislaicuri e ceva ce oamenii au facut dintotdeauna, cu milenii inaintea facebook. Asa sintem croiti, sa judecam imediat pe cineva. Iar prima impresie conteaza enorm, in ciuda tuturor stradaniilor noastre de corectitudine politica.

 313. Salutare Moșu!
  Și mie îmi place locul ăsta. E singurul unde mai îmi vărs năduful. Pe facebook nu e bine să o faci.
  Așa e Cătălin.

 314. Aniversările la noi iau forma sărbătorii evreiești Sukkot, sărbătoarea Secerișului, o sărbătoare a mulțumirii.
  Anul acesta coincide în mod fericit, adică începe pe 4 și se termină pe 11.
  Și noi avem ultima petrecere pe data de 11, chiar la Miniș la Geza.
  Sunt obosit!
  Am gătit aproape într-una.

 315. junghiul

  Și vă mulțumesc că mă suportați pe aicea.

 316. rich guy

  Sa-l intrebi de Radu si Nutu Dronca, imi sunt veri primari. Si de Gina a lui Macaron, tot vara primara. Eu, din pacate, n-am mai vorbit de 20 si de ani cu ei … Casa mea, daca mai e a mea, e vis-a-vis de la lui Pica si peste drum de a lui Macaron. Spune si tu ca vrea varul de la Bucuresti sa mai stie ceva de ei.

 317. rich guy

  A lui Beahu’ intreaba.

 318. junghiul

  Negreșit!

 319. andreea

  ce mică-i lumea…

 320. andreea

  dacă-ți verși năduful pe feisbuc, iei block!
  auch!

 321. andreea

  io un singur block am dat la veața mea, dar m-ați înțelege toți dacă v-aș povesti.
  nici măcar n-am dezprietenit pe nimeni…

 322. andreea

  junghiul exagerează cu petrecerile.

 323. andreea

  dacă mai petreci mult, n-o să te mai suportăm.

 324. No, asta da, înțeleaptă judecată!
  ”Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancţiunea: depunerea (destituirea) din slujirea clericală (pierderea dreptului de a săvârşi lucrări sfinte, de a purta ţinuta clericală şi de a se împărtăşi în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfăşura activităţi social-filantropice, culturale, educaţionale sau de a fi cântăreţ, după caz; activitatea şi conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh)”, este hotărârea Consistoriului Mitropolitan, citată în comunicat.
  Bravos! I-au lărgit baza de recrutare. Nu mai predică în biserică pentru câteva babe surde și niscai moșnegi decrepiți. Era și plicticos și prea puțin stimulativ. Acu’ o să-și poată deschide orfelinat, să predea la școli, să organizeze tabere pentru copii…Numai prospături. Și nici nu-l mai încurcă sutana și patrafiru, să se împiedice în ele.

 325. cătălin

  Junghiule, petrecerile de care spui sint in familie, sau cum?

  Bravo Codruta, bravo DNA! Profesionalism, ce plm! Tot asa!
  https://www.riseproject.ro/articol/invingatorul-spectaculosul-caz-al-infractorului-care-a-devenit-milionar-in-euro-in-timpul-unei-anchete-dna/

 326. junghiul

  În familie, colegi, prieteni.
  Pe căprării.
  În trei zile am ajuns la rând trei colegi și o nepoată.

 327. junghiul

  Nu e dramatică nici distanța care trebuie să o ia față de naos.Pomohaci va fi evaluat după un an și dacă-și schimbă părul ar putea fi reprimit in preoție.

 328. Papici avea cestiuni arz[toare de rezolvat nu putea să se ocupe de toți Nastratini de pe piață.

 329. cătălin

  Nu stiu ce facea Papici, dar am auzit de un alt procuror DNA care umbla sa i-o puna unei inculpate dintr-un dosar (fata lu’ Cosma). Alti procurori DNA se inregistreaza unii pe altii in salile de sedinta. Devine din ce in ce mai clar ca lupta anticoruptie a fost o facatura, atit dosarele cit si locurile pentru bulau erau decise la SRI. Totul de ochii lumii, sa aiba fraierii de la UE si americanii impresia ca se face ceva (in realitate toti cei care au furat au ramas cu averile intacte, sa se bucure de ele).

  Ce-i cu Petre Tutea si Miscarea Legionara? Nu stiam ca ar fi fost legionar, dar nici nu ma surprinde – mai toata crema societatii interbelice visa la o Romanie „ca soarele sfint de pe cer”.

 330. junghiul

  Deh, om și el.
  Nu da cu piatra!

 331. junghiul

  Țuțea?
  A citat Voiculescu pe facebook și și-a luat-o în freză
  Zilele trecute îl citai si eu, fir-ar!

 332. junghiul

  Se exagerează un pic.
  După părerea unora, dacă un fost legionar ar fi inventat cercul, astăzi am avea voie să gândim doar în colțuri.

 333. Asta-i boală răspândită. Incapacitatea de a percepe și accepta nuanțe. Sau aruncatul copilului cu apa din copaie. Sau, mai simplu, lipsa de judecată, de discernământ, în sens aproape medical. Sau dracu mai știe ce. Se vede că asta-i rețeta după care sîntem făcuți.

 334. Dacă tot trebuie să fii de o parte sau alta, când văd că într-o parte îs Dragnea, Tăriceanu și Codrin Ștefănescu, iar în aialaltă e Tudose, fără ezitare voi opta pentru Tudose. Știu, știu, e pesedist. Dar în țara orbilor, chiorul e împărat și e primul pesedist care vorbește altă limbă decât loazele alealalte. Cel puțin vorbește altfel. Ce altceva mai poți spera în haznaua dementă în care am ajuns? Vai de capul nostru.

 335. cătălin

  Eminescu a fost un antisemit si un nationalist feroce. Il scoatem si pe el din manuale?

  Stai linistita, Tudose e cirpa lui Dragnea.

 336. Io stau liniștită, nu te îngrijora. Doar zic că, dacă se încaieră pe bune, țin cu Tudose. Dacă-i blat, tot aia e, ce-oi face? Că scăpare de leprele astea nu se întrevede.

 337. cătălin

  Nu se incaiera pe bune. L-ai vazut pe Grindeanu, acum pupa mina lu’ Dragnea? Ce asteptari sa ai de la niste hoti ca ei?

  Singurii inocenti in toata mocirla asta sint cei care au iesit in strada asta iarna sa injure hotii si sa apere un DNA probabil deja distrus.

 338. Moș Pleksiglasu

  Ba Catalin, daca se strica vremurile pe aici prin Anglia si ne primeste Canada cu bratele deschise, ce zici ai vrea sa bei cu mine o bere, o cafea un suc, in ipoteza ca ajung pe-acolo vreodata, sau te temi sa nu-ti urez ceva de rau? As pune un emoticon dar sunt cam obosit sa-l caut.

 339. Moș Pleksiglasu

  A, si altceva daca te rog eu nu poti sa faci asa fel sa nu trebuiasca sa-mi bag parola de fiecare data cand vreau sa fac o spunere pe-aici, ca-i cam lunga. Parola.

 340. cătălin

  Nu stiu, om vedea. 😦 Dar trag nadejde ca lucrurile nu vor ajunge asa de rau in perfidu’ Albion. Chiar, ce s-a mai intimplat pe acolo? Stiu doar ca a scazut lira. Cum n-am lire, nu pot sa zic ca imi pasa.

  Parola e de la wordpress, n-am nici o putere. Dar de ce nu pui browserul s-o memoreze?

 341. Putea să cadă și guvernul, nimic!

 342. rich guy

  A uitat satu’ de mine, nu ?

 343. junghiul

  Doamna în cauză părea dezorientată ca o vinitură.
  Dar nu ne dăm bătuți.
  Mai săpăm.

 344. rich guy

  Nu ma surprinde catusi de putin ca lumea nu ma mai stie, mama mea, minisanca familiei, a murit departe de casa acum 17 ani. Dar sa nu fi auzit de familia Dronca ? Pare putin ciudat, cel putin pentru ca varul mai mic, Radu, era „golanul” comunei. 😀 Un tip foarte intreprinzator, la un moment dat vindea mobila masiva veche, niste relicve ale imperiului ramase prin casele minisenilor, prin Austria . Ieseau bani frumosi.

 345. cătălin

  Asa de putin ma doare ca isi schimba Dragnea cirpele.

  In rest, o parte din mine a plecat impreuna cu o fiinta cu patru picioare si coada. Nu stiu daca acea parte se va mai intoarce vreodata. 😦

 346. junghiul

  Pe verișori îi știa.

 347. junghiul

  Nu se mai întoarce.
  Noroc că ne rămân și alte părți.
  Încă!

 348. andreea

  nu știu ce să mai zic… 😦

 349. andreea

  de ce să avem și animăluțe?
  nu-i de ajuns că ne facem praf cînd ne părăsesc oamenii?? 😦

 350. Angela

  Pentru că ne iubesc. Sigur-sigur. Să nu mă contraziceți, să nu ziceți că atașamentul e condiționat de haleală, că nu-i așa.

 351. cătălin

  Eu nu eram bine cam de multisor, animalutul a pus capac.

 352. Angela

  Păi te cam așteptai, nu? Avea probleme în primăvară, când ai fost acasă.

 353. Moș Pleksiglasu

  Hm!

 354. Moș Pleksiglasu

  Prefer cainii. Pisicile numai asa ca sa dau bine pe facebook la duamne.

 355. Moș Pleksiglasu

  N-are legatura decat decat cu mine, dar ce importanta are, voiam sa zic ca am mai zis ca cainii(scuzati cacafonia insurmontabila) sunt foarte mult mai expresivi decat pisicile. Pisicile sunt numai niste manipulatoare si atata tot.

  Dar in sinea mea, ah de-as mai avea cui spune despre pisici, dar vai!

 356. Moș Pleksiglasu

  Bai Costelus, trebuie sa spun ca nu mai am nimic in suflet impotriva ta. Poate ca ii fi si tu un om bun dar nu se prea vede cu ochiul liber. Pe unde-mi dau seama ca ti-am gresit te rog de iertare, pe unde nu poate ma ierti tu si asa, in rest e treaba ta. Am zis-o si pe asta. Ca daca mai mor inca odata sa mor impacat si cu tine.

 357. Moș Pleksiglasu

  Aaaa, nu mai am nimic nici cu Ana si nici cu Nora. Pe Vera Diac am uitat-o de-atunci, ha, ha! Cu Lorena Lupu parca mai am ceva ca am vrut s-o integrez in UE si n-a vrut sa primeasca. Cel putin aia nu e sanatoasa la cap.

 358. cătălin

  Mosule, tu ai patit ceva?

  Angela, nu, isi revenise cit am stat acasa. Nu credeam ca o sa-l pierd. Nu-i doar animalutul, ai mei is jale si ei…

 359. Angela

  Știu că ți-e greu, dar oricum ar fi ai tăi, deocamdată se au unul pe altul și se descurcă ei cumva.

 360. Angela

  Cât despre animăluț, ce să spun? Am pierdut și eu o cățelușă, acum 13 ani. Ea avea 9..O mai visez și acum și mă gândesc la ea. A fost una din experiențele crunte. Am zis atunci că nu mai vreau câine cât trăiesc, că n-am să mai trec prin asta, că… Dar, după ce s-a dus mama, tata își tot dorea un cățeluș. Am cedat și l-am luat pe ăsta mic. E la noi de mai bine de 6 ani. V-am mai povestit cum a fost când l-am dus la veterinar prima dată, să-i facă cele de cuviință. Ne-am dus amândoi cu cățelul. Eu aveam 58 de ani, tata 86..Vetul ne-a povestit despre rasă, ne-a dat tot felul de indicații și apoi, uitându-se la noi așa, mai cu milă, mai cu reproș, ne-a zis „știți că ăștia de rasă mică de obicei trăiesc mult.” M-a bufnit râsul, i-am spus că știu asta, dar că am un fiu care o să-l preia când va fi cazul. Nu-mi pot imagina viața fără cățelușul ăsta, intru în panică dacă are vreo problemă, ar fi îngrozitor dacă l-am pierde, dar acum, dacă mă gândesc mai bine, aș prefera să se ducă înaintea mea, să nu rămână de izbeliște pe lume.E prea atașat de noi, ar fi cumplit pentru el să nu ne mai aibă, mai ales că nu e tocmai tânăr. Ei, gânduri de tot felul.

 361. Angela

  Of, iar am zis ceva nepotrivit? Că tăceți prea mult și intru-n panică. No, să fiți bine, cuminți și sănătoși, chiar dacă tăceți. Și să nu vă îmbufnați dacă mai calc în străchini. Că fără voi…(asta-i din categoria „șantaj sentimental”)

 362. rich guy

  @ Angela

  Nu cred ca-i asta. Nici noi nu mai stim incotro. Intrebarea capitala a romanului nu e daca se casatoreste la viata asta au ba, daca-si doreste copii sau nu, daca-si permite un hobby sau niciunul, daca-i cazul sa se lase de o meserie si sa se puce de alta, sa-si cumpere o locuinta sau stea in chirie etc, ci daca … pleaca sau nu !

  P.S. Iti dai seama ca n-am nici un chef de dat cu bata in balta, da’ ceva ma face sa cred ca-n cazul Mosului anii de uzura a statului pe afara incep sa-si spuna cuvantul si la el. O spun din experienta.

 363. Angela

  Nu știu cum e, poate că, dincolo de tot binele pe care-l aduce plecarea, rămâne ceva zgândăribil. Mă gândeam la asta citind comentarii la articole despre tot felul de chestii mizerabile de la noi. Foarte mulți din cei plecați comentează și mulți dintre ei nu uită să adauge „mă bucur că am plecat din țara aia” „am făcut cel mai bun lucru când am plecat” sau ceva de genul ăsta. De multe ori mi s-a părut că și-o spun de fapt lor înșile, și-o repetă ca să mascheze ceva care, totuși, le lipsește și se tem de sentimentul ăla. Habar n-am. O fi contând, poate, „rădăcinile”. Sau poate nu, există răsaduri care se prind de minune în noul strat..E complicat, bănuiesc.

 364. rich guy

  Se compara, cum sa zic, excluderile sau respingerile sociale intre ele. Sunt de feluri diferite. Si da, citindu-i pe unii conationali, te gandesti ca e totusi mai „indurabila” cea de afara. Revin putin mai tarziu.

 365. cătălin

  Is cam trist si prea ocupat…
  Da, atunci cind pleci, o parte din tine ramine pe loc. Partea aceea mai poate vietui asa, o vreme, apoi se usuca si moare.
  Ce-i mai bine, nu stiu. Daca esti sanatos si nu ai nevoie de nimic, probabil ca e bine si in Romania. Daca ai vreo cunostinta in partid sau esti membru de partid, posibilitatile sint frumoase. Problemele incep atunci cind ai avea nevoie de altii, fie ca sint medici, asistente, pompieri, politisti, ori profesori. Atunci descoperi sa spitalele sint infestate de bacterii si incompetenti, ca politistii executa numai ordinele politicienilor, iar multi dintre profesori sint agramati si plagiatori.

 366. Angela

  Cu spitalele și cu poliția mai e cum e. Cea mai mare scârnăvie, după politică și din cauza politicii, e justiția.

 367. cătălin

  Si aia, totul a fost o pacaleala. Chiar au platit Voiculescu si Nastase pentru averea furata? Putin spectacol si gata, sint infractori care si-au ispasit pedepsele. Sa fie lasati asadar sa se bucure de agoniselile care le garanteaza ca nici ei si nici copiii lor nu vor trebui sa munceasca vreodata.

 368. richi gai, n-ai tu de unde sa intelegi ce spun eu aici. Nici vorba sa-mi bat capul sa te initiez.

 369. Moș Pleksiglasu

  La naiba cu wordpresul! Uite ce pula mea imi da daca raman logat! Numele gravatarului. Prefer sa bag parola de fiecare data cand intru.

 370. Aveam 8 ani când mi-a murit cățelul. L-am îngropat în fundul grădinii și i-am scris pe mormânt
  Ai luat la tine Doamne
  Un suflet nevinovat.

  După asta nu m-am mai atașat la fel de nici un alt animal.

 371. rich guy

  O hotarare si inteleapta si binevenita ! Si de ai binevoi sa ma initiezi tu, n-as accepta eu, de dragul unei anume fagaduinte facuta gazdei si a carei respectare, mai fie spus, mie nu-mi solicita absolut nici un efort.

  Altfel, ce sa zic ? Se spune ca iertam cu adevarat pe cineva cand nu mai resimtim nici un fel de durere de pe urma raului pricinuit. Eu as completa ca si atunci, chiar de nu ne mai atinge defel, in cazul unor subiecti nu-i de vreun folos iertarea. E numai o prezumtie amagitoare a culturii noastre crestine ca oricine dispune de un fond sufletesc bun in esenta lui, nedevoalat inca, si iertandu-i si de cele mai grosolane abateri (ce altceva decat niste bagatele pe scara catre perfectiune, nu ?) ii vei reintoarce la matca initiala, nobila de felul ei, in realitatea fiind o postulare naiva benefica tuturor psihopatilor si psihopatelor care mictioneaza cu jet si in hohote pe asemenea „filosofie” si pe cei care o iau de buna, Buna-i doar ca sursa de profit, Daca in prima parte lipsa unui autentic conflict interior, precum si o indelungata rutina, ii/le ajuta sa-si joace rolul cu un calm desavarsit, tot ea ii/le demasca in cele din urma, prin artificialul, prin teatralul intrinsec la care-i obliga. Iar Intretimp s-au si indragostit iremediabil de imaginea de virtuosi si virtuoase, nu mai suporta nici macar o alunita care le-ar urati chipul.

 372. Angela

  Treaba asta cu iertarea produce în capul meu un ghiveci. Iertare ar trebui să fie atunci când încetezi să pedepsești sau să dorești să pedepsești. Resentimentele nu cred că dispar, dacă nu cumva te pălește amnezia. Că nu te mai doare sau că nu-ți mai pasă că te-a durut nu înseamnă că ai uitat. Și dacă n-ai uitat, înseamnă că n-aveai cum să fi iertat. Că tu îl privești pe greșitor și-ți aduci aminte că a greșit și te-a durut. Chiar dacă nu mai simți, știi că odată te-a durut. Chiar dacă nu-ți mai pasă, știi. Și stigmatul ăla rămâne imprimat pe greșitor. Nu mai produce consecințe, dar nu e ca și cum n-ar fi acolo. Cât de pur și elevat ar trebui să-ți fie sufletul, ca să simți, să crezi și să te comporți ca și cum nici n-ar fi existat păcatul ăla? Mare pacoste e memoria.

 373. rich guy

  E, raman ele stocate undeva, da’ mai pierd din incarcatura acolo. Ca doar alergam in directia opusa lor, aspiram sa ne pierdem intr-o mare-mare bucurie, cine vrea sa-si petreaca viata printre resentimente ? Sau nu stiu, cel putin eu.

 374. Angela

  Nici eu nu vreau. Dar recunosc că am unele stocate și uneori (destul de rar, slavă domnului!), unele conjuncturi le scot la iveală. Am văzut însă mulți oameni care se agață de ele, nu scapă nici un prilej să le aducă pe tapet, poate chiar le cultivă. De parcă s-ar simți obligați să le aibă. La ce-o fi folosind asta, nu știu. Că totuși îs toxice.

 375. cătălin

  Un bunic de-al meu spunea ca, probabil, numai Dumnezeu iarta cu adevarat. Noi, oamenii, ne prefacem ca iertam.

 376. cătălin

  Da…

  Daca bolnavii stau in spitale in saloane mizere prin care umbla sobolanii, ei primesc despagubiri? Dar copiii care merg la scoli cu WC-ul in fundul curtii?

 377. Angela

  Păi e perfect normal. Leprele de politicieni, dacă dă boala-n ei, se duc la doftori și spitale afară. Elevi ei n-au să mai fie, iar pentru plozii lor au bani de școli ca lumea. De ce să-și bată capul și să cheltuie bănuții pe care ar putea să-i fure? La pușcărie însă…ehei. Trebuie să te asiguri din vreme de privilegii, că nu se știe când te paște.
  Ce despăgubiri să primească bolnavii? Ei, săracii, mai dau și șpagă dacă ajung în saloanele alea împuțite. E chiar groaznic, nu mai există limite la ticăloșia asta sfidătoare.

 378. cătălin

  Doar 4000, in prima faza. Eliberati in prag de iarna, unii n-au unde sta, dar poate se vor angaja. La parlament, ca in alte parti nu te angajeaza nici dracu’ cu cazier. Ministrul Justiției: “Nu credeam că impactul era așa de mare”. Profesor universitar doctor, unul din cei mai mari specialisti in drept (si Junghiul spunea asta, acum ceva timp). Asta e.

 379. Moș Pleksiglasu

  richi gay, esti tare anost! Si putin lingau! Numai bun aici! E doar o constatare. Si n-ai urma de umor in tine. Despre limbajul de lemn nu mai zic nimic. Poa’ sa vada oricine. Oricum nu te-as fi bagat in seama 1000 de ani daca stateai in plm in banca ta acolo si te laudai inainte de unul singur. Dar asa…

 380. rich guy

  Si ai vrut sa ma anunti c-o sa ma scutesti pe viitor ?! Du-te, ba, cacaciosule, cu dramoletele tale la fufele alea, Le lipseste unu’ pe care-l sa-l plimbe in lesa cu tocu’ in rect.

 381. Angela

  Moșule, dacă naturelul tău(simțitor) e să cauți noduri în papură tuturor, asta e. Așa ești tu și nu e dat nimănui să încerce să te schimbe. Nici nu trebuie. Îmi amintești de soacră-mea, femeie cumsecade de felul ei, dar veșnic criticătoare și reproșătoare. Așa era ea, fie-iertată. Sau de ipohondri, care nu se simt bine decât când nu se simt bine. Dar dacă unii oameni găsesc ceva bun în alți oameni și aleg să le ignore defectele pentru că se simt bine cu ei, pentru că le pot împărtăși păsurile, angoasele, bucuriile, nedumeririle sau visele – fie ele și caraghioase – , de ce-s neapărat lingăi? Cum e să trăiești o viață și să vezi din soare numai petele? Dacă te simți ok cu tine însuți în felul ăsta, e simplu, pentru că altfel de trăiri nu-ți sunt cunoscute și asta-i zona ta de confort. Aici poți veni oricând cu felul tău cârcotaș de a fi, că ăla vine la pachet cu partea bună din tine. Asta înseamnă că suntem lingăi? La ce ne-ar folosi?

 382. rich guy

  Angela, astia pana nu se inhaiteaza sa sara pe unul si pe altul, nu pot ! Asta pe langa ca elucrubreaza plini de ei. Pe unde apuca fac la fel, Cand raman singuri intre ei, fara altii, au cacat-o ! In cateva luni inchid pravalia.

 383. andreea

  aoleu.
  am plecat.
  mă întorc mai încolo…

 384. cătălin

  De la ce v-ati luat? De plictiseala?

  S-a intimplat ceva?

 385. Angela

  Nimic grav. Moșu s-o luat de rich guy așa, din senin și eu m-am ofuscat că ne-o făcut lingăi. Plictiseală de duminică.

 386. rich guy

  Cata,

  eu ti-am lasat de inteles ca n-o sa aduc in discutie anumite persoane. Care se-ntampla tie sa-ti placa, mie nu. Nu ma lungesc in privinta lor. Si vine asta si-mi spune ca ce taine, ce chestii aparte, cunoaste el (si numai el !) despre ele. Repet, eu nu te pun sa alegi ! Poti sa-mi lasi de inteles sau sa mi-o spui direct ca prezenta mea aici nu e binevenita si gata. Online-ul pentru mine, mai ales pe o pagina privata, inseamna conversatii de placere, nu altceva,

 387. cătălin

  Rich guy, Mosu’ se referea la unele certuri pe care le-a avut el in trecut cu anumite persoane, iar lucrurile astea nu aveau nici o legatura cu tine. Si da, ar fi prea mult de explicat. Cu blogul e foarte simplu: daca iti place vii. Nu tine de prietenii sau de afinitati.

  Angela, eu nu prea am timp sa ma plictisesc. Poate ca-i bine, poate ca altfel as innebuni…

 388. Angela

  E bine. Nu te plictisi. Eu n-am priceput nimic din tărășenia cu Moșu și cu Rich guy. Ceva mi-o fi scăpat pe parcurs. Drept care mă duc să mă culc. N-am putere să navighez prin meandre de tot felul. Îs țâfnoasă.

 389. Angela

  Nu vreau să plece rich guy de pe blog. Nimeni să nu plece. Când s-a întors Moșu, m-am bucurat. Chiar dacă știam că e, de felul lui, cam factor perturbator. Nu-i bai, au și factorii ăștia rostul lor. Nu vreau să vă spun cât de importanți sunteți pentru mine, să nu vi se urce la cap. Să nu mă lăsați baltă, că mă duc să mă spânzur în șură. Noapte bună.

 390. junghiul

  Rich gay, salutări speciale!
  Pace vouă, tuturor!

 391. rich guy

  @ Cata

  Da, mai, e, alea n-au nimic sfant, sa nu-si inchipuie cumva o exclusivitate, ceva particular, o practica cu oricine li se nimereste in preajma. Si nu numai.

 392. Moș Pleksiglasu

  Angela, uita-te si tu oleaca mai atenta. Ce treaba am avut eu cu fantele tau pana sa faca observatii rautacioase despre mine? Estimp cat am fost plecat am invatat si eu oleaca de psihologie. Iertat sa-mi fie, dar asta e un lingau mare. Si putea sa fie asa fara sa ma intereseze in continuare. Dar daca il manca in cur, ce sa ma fac? Observa si tu ca i-am vorbit frumos la prima replica, si uita-te si tu ce raspuns am primit. Bine, scuze, nu mai fac. Nu prea ma mai intereseaza. Cortina e trasa demult pe scena asta! Numai bine!

 393. https://roxanamchirila.com/2017/10/21/statul-ucide-lent-bolnavii/3
  Ia uite! Cred că Moșu mi-a semnalat-o prima oară pe Maricica.
  Acum aflu că i se suspendă pensia de invaliditate datorită faptului că a primit bani din drepturi de autor.
  Femeia are scleroză multiplă în plăci și nu se dă bătută. Statul încearcă să o termine definitiv.
  În decizia Casei de Pensii se invocă articolul 114 din Legea 263/2010 unde figurează și o excepție, pentru consilieri locali sau judeteni .
  Ghinionul ei că nu este o Aleasă.
  Mă disperă în țara asta dubla măsură !

 394. andreea

  Io nu plec. Da nu mai lupt!! Îmi amintesc cît am tras ca să să-i împac pe unii și pe alții. Pe Nora cu Radu. Pe Cătălin cu Nora. Pe x cu y. Stai să vezi că n-a vrut să zică chiar aia, stai să vezi că și tu ai greșit! Nu mai poci, am îmbătrînit.

  Și eu cred că ierți cînd nu te mai doare. Dacă încă mai simți înțepătura, tumba mică a stomacului, n-ai iertat. Eu de pildă am o chestie cu ”Lacrima lui Ovidiu”. Îmi amintește de ceva și nu mai pot să văd vinul ăla în fața ochilor. O să știu cînd o să iert.

 395. Mie îmi amintește de cel cu care beam vinul ăsta în studenție, de Miță prietenul meu mort în Arabia.
  Nici eu nu vreu să-l mai văd.

 396. cătălin

  Eu am vazut citeva impungeri reciproce si multe lucruri care imi scapa (dar nici nu ma intereseaza sa le inteleg).

  Andreea, foarte multi uita ca tot ce spunem online poate fi interpretat si in alt sens, iar interlocutorul, indisponibil in acel moment, nu poate clarifica. Multe companii incep sa-si dea seama ca lucratul la distanta si comunicarea prin email nu sint idei tocmai bune, e nevoie de citeva zeci de emailuri pentru a lamuri o problema care ar lua 2-3 minute.

  Da, Junghiule, statul roman cel monstruos, asa cum il stiu prea bine. Si oamenii care fac asta insa tot monstri sint. Mai micuti, asa. Nimeni nu i-ar impiedica sa judece putin, si nimeni nu le-ar taia capetele pentru o paguba de citeva sute de lei. Vazind comportamentul unui mare nazist la proces, cineva scria despre banalitatea raului: oamenii obisnuiti pot fi monstri, nu psihopatii fanatici.

  Am pus niste poze galbene, loc de comentat. In starea in care sint, n-as putea scrie decit ceva prea trist, si nu stiu daca aveti chef de asa ceva…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s