De pe coclauri

Reclame

456 comentarii

by | iulie 23, 2017 · 06:37

456 de răspunsuri la „De pe coclauri

 1. cătălin

  Junghiule, cam dupa vreo 30 de ani lemnul din peretii caselor construite asa cum ai zis tu putrezeste. Iar asta din pacate e experienta directa. 😦

  Cred ca nu-i doar nesiguranta de sine si dorinta de acceptare, ci lipsa maturizarii. Oameni chiar trecuti de 50 de ani care au ramas tot copii. Ei sint centrul universului, ei sint infailibili. Nici un fel de respect pentru ceilalti, nici o urma de indoiala atunci cind citesc o opinie contrara.

 2. Angela

  Da, da, asta și mie-mi sună – chestia cu 50+. Cel puțin ieri nu cred că m-am deosebit cu ceva de Narcisa Iorga sau pupăza aialaltă. Am reacționat isteric, violent și vulgar, drept care îmi cer scuze. Ba nu-mi cer. Are și bătrânețea privilegiile ei. Dacă tot e să fii o epavă pe care o dor toate, cu toate celea șubrezite, ofilite, stafidite și deformate, bleagă și șontoroagă, măcar atât să poți face, să cârâi, mârâi, bombăni și sudui pe toată lumea care ți se pare proastă, găunoasă și fudulă. Da, da, frustrări de babă căreia i-a trecut vremea, știu. No ș-apoi ce dacă? Trebuie să simți că ești viu și altfel, nu numai când te canonesc durerile.

 3. andreea

  Nu-ți cere, Angela.
  Nu te văd blocînd, ștergînd comentarii și trișînd. Ca Dora Constantinovici, da, Rich Guy, că ea a pus Pandora’s pe butuci. Trebuie să ai talent pentru așa ceva.

  Să fie nervi, dar cu fairplay. Nici eu n-am fost mielușică. Și eu văd negru, mai ales dacă-s oameni la care țin în joc. Ăsta cam e un păcat, pentru că-mi pierd obiectivitatea.

  Eu n-am zis că nu era minunat să sară 5 bărbați pe criminalul ăla și să-l anihileze. Am zis doar că era dificil, riscant și greu de judecat întîmplarea din spatele monitorului. Atît. Și că lauda post-factum e de tot rîsul. De fapt, și eu am un bărbat acasă care a zis că ar fi sărit pe nebunul ăla. Ce să fac? Îl cred, că așa e frumos…

  Altfel… Dacă nici aici nu ne permitem să spunem tot ce avem pe suflet, în felul nostru personal, apăi unde altundeva? Doar la psiholog, nu? 🙂

 4. rich guy

  Angelei, de la un admirator necunoscut !

 5. rich guy

  Auuuch, ce act ratat !

 6. rich guy

  Of, nu vrea si nu vrea. Nu stiu de ce cand dau paste introduce clipul asta si nu pe ala care-l voiam eu.

  Deci, Angela, noi te iubim !

 7. rich guy

  pe care-l voiam

 8. andreea

  zi-ne piesa.
  poate reușesc eu. 🙂

 9. rich guy

  Mai fac o incercare, dupa aia ma dau batut.

 10. Angela

  Uau, Rich guy, mi-ai înseninat ]nceputul de zi! Dacă ați putea vedea ce zâmbet până la urechi am pe față! Și-mi tot vine să râd. Promit că azi nu mai bombănesc, nu cârtesc, nu mai zic măscări și nu mai porcăiesc lumea cea proastă. Poate nici nu-i chiar atât de proastă, și nici eu chiar atât de deșteaptă. Mulțumeeeesc!…Ce fain e să fii iubit!

 11. rich guy

  Preea vor unii, ei sa spuna, noi sa luam pozitia drepti si sa-i ascultam in tacere. Iaaa mai dai in …

  Pariez ca daca Andreea le-ar fi postat asta, cat asteapta un commando dupa momentul propice, s-ar fi fi apucat sa-i balacaresca si pe aia. Cum e cu sarcinile impartite altora spre indeplinire, doar se stie !

 12. Angela

  Nici măcar nu mai e vorba de eternul conflict între generații. Sau dacă e, e cu semn schimbat. Majoritatea celor tineri care se consideră „progresiști” și destupați la minte îs de un conformism, gregaritate și talibanism înfiorătoare. N-au ezitări, n-au îndoieli, n-au spirit critic și-s de o vehemență dusă până la ură și violență (verbală, că pentru aia propriu-zisă, cu rupere de fălci trebuie efort, nu merge cu touchscreenul). Se simte spoiala și superficialitatea, lipsa experiențelor trăite pe bune sau măcar citite în cărți adevărate. Doamna Iorga (am vrut să zic proasta aia, dar am promis..așa că nu mai zic) știe ea ce știe, niște poncife solemne. Dacă ar ști și altceva, ar avea habar de ce înseamnă un psihopat în criză. E câte unul firav de-l suflă și zefirul, dar când îl apucă crizele cu violență, la spitalul de psihiatrie e nevoie de câteva huidume special pregătite să-l poată potoli. Nu merge cu poșetuța-n cap, decât poate dacă ai un bolovan în ea. Și atunci ai dat de dracu, că l-ai vătămat..No, o las naibii, nu vreau să-mi stric ziulica asta frumoasă.

 13. rich guy

  Nu, cum bine spui, nu mai e vorba de conflictul intre generatii. De la 9/11 a devenit o obisnuinta sa ni se arate dusmanul extern, ca sa nu-l vedem pe cel intern (n.b. in toate formele sale), si de la atata aratat cu degetul spre altii, unii au ajuns sa si creada ca psihopatii proprii s-or fi evaporat ei cumva intretimp. Nu, dintotdeauna au existat spre ex. unii care dupa ce i-a parasit iubita, au ras familii intregi pe trotuar, cu copii cu tot. Aia „de import” au descoperit „metoda” mai tarziu, nu invers. Asta conjugat si cu faptul ca nu mai impartasim nici macar de forma idealuri societale, pe multi, dupa cum iarasi bine spui, ii bucura doar vandalizarea valorilor, netezirea lor pamant, in rest … mutzenie ! (nu ma intelegeti gresit, e numai si numai spre exemplificare si valabil pentru oricare alt crez, si eu sunt pentru un stat laic in care religia devine o optiune, dar niciodata n-o sa ma convinga cineva ca secularismul are propriile lui dogme). Daca nimica nu are atata raspindire ca stilul de viata tabloidal, una validata doar prin placeri si nu de un anume echilibru recompensatoriu intre, atunci sa nu se mai mire cand un altul vrea sa si-o traiasca aidoma si nu-i dispus sa-si riste unica avutie pentru a altora. S-o imbufna madam Iorga, dar eu sigur nu mi-as risca-o pentru a ei.

 14. Angela

  Ei, să fie sănătoasă doamna Iorga și noi asemenea. Nu i-aș fi dat atâta mportanță dacă nu se lua de Andreea. Până aici! De ai mei să nu se lege nimeni, că începe să ragă Mama Leone din mine. Și întrucâtva nici de Radu, cu toate că, din câte-mi amintesc, l-am dezamăgit cu ceva ocazie și ne-am retras ambasadele de mult. S-ar putea ca sus-pomenita Narcisă să aibă probleme psihanalizabile (acuma iară-s psihanalist de almanahe, dar de ce nu?). Nu mi-a scăpat, în răspunsurile ei la comentarii, referirea exaltată la tatăl ei – evident pe piedestal în raport cu bieții emasculați pe care-i înfierează, Pe toți! Nu mai există bărbați „adevărați”, nici măcar unul. A pierit testosteronul mai abitir ca dinozaurii, dom’le! Cine știe, poate, în opoziție cu modelul patern, vreun soț care nu-i la înălțimea modelului…Ha! Mă opresc aici, că iar simt cum mi se despică limba și încep să șuier ca vipera cu corn. Că n-oi fi nici eu arhangheliță, păcatele mele!

 15. cătălin

  Aia din poza e veverita, nu marmota! Poate vii pe aici sa vezi care e diferenta. Eu am fost dupa marmote ieri…

  Acum citiva ani un dobitoc de asta a amenintat cu cutitul o femeie, a tirit-o si a impins-o prin oras vreo citeva sute de metri, pina a ajuns intr-un parc unde a violat-o. Se intimpla intr-o zi de lucru, dupa amiaza, intr-o zona centrala din Bucuresti. Nu numai ca nimeni n-a intervenit, dar nimeni n-a sunat la Politie…

  De obicei, cu cit vorbaria si siguranta afisate sint mai mari („pfaai, sa fi fost eu, faceam asta si asta…”) cu atit cresc sansele ca intr-o situatie reala comportamentul sa fie exact invers. Legat de acel politist, e o tragedie care n-ar fi putut fi impiedicata. Nimeni, nici Bruce Lee n-ar fi putut salva victima in cele citeva secunde cit i-au luat psihopatului.

  Sint multi care citesc carti, dar din pacate nu le ramine nimic in cap. Se lauda intre ei cu lecturile, cu un vocabular extins si atit.

 16. andreea

  nu vedeam, măi, nimic, nu vedeam poze, îmi explodau paginile. 🙂
  am dedus că e marmotă, na.
  scuze. 🙂

 17. andreea

  … și ca să vedeți ce traumatizată sînt.
  am visat că eram în gară, atacată de niște bandiți înfiorători și bărbatul meu a acționat vitejește și m-a salvat. și nu era singur, ci împreună cu alt bărbat… important, hm, care și el i-a dat dreptate doamnei Iorga.
  la sfîrșit, în loc să mă ridice de pe jos și să-mi șteargă lacrimile, amîndoi țipau la mine: ”vezi? vezi că se poate??! du-te și cere-i scuze lu Narcisa!!!”

  groaznic.

 18. Angela

  Groaznic, da. Mai bine visul cu bagaje..Știi ce? Hai să ne apucăm de arte marțiale și să-i caftim noi singure pe atacatori. Nu-ți mai lipseau decât vise cu viteji. Cine știe ce tipare ancestrale-s scrijelite-n adn-ul femeiesc. Cândva, tare demult, ex-ul meu – odihnească-se în pace – râdea de mine (era deja ex, dar nu contează) fiindcă am declarat că-mi plac bărbații cu picioare strâmbe, crăcănați, adică. Ale lui erau drepte…Pretindea că-s desuetă, cu mentalitate de pe vremea când domnișoarele de pension visau la ofițeri de cavalerie, că ăia aveau picioarele așa. Și că ăla-i idealul meu de virilitate..

 19. andreea

  :))))
  am și eu un fix din ăsta, cu părul de pe piept.
  iar ca femeie vitează, hai, crănată mai merge, dar cu păr… ăăăăăă…. nuuuu…

 20. cătălin

  Nu-i bine sa te afecteze atit o discutie cu un om superficial (ca sa vorbesc frumos).

 21. andreea

  ăuuuuu, dacă mă afectează așa superficialii, să vezi ce pățesc cu nesuperficialii… knock out mă fac!

 22. Angela

  Păi nesuperficialii n-ar trebui să te afecteze. Cu ăia mai poți discuta cu rost. Dar cu superficialii e exasperant. Și să le mai și dea dreptate bărbații importanți hm…,asta-i prea de tot! Io te-nțeleg.

 23. Narcisa Iorga e o mamă castratoare și ne pune pe noi purtătorii de penis într-o dilemă de căcat.
  Ai fi putut, n-ai fi putut, ai fi vrut, n-ai fi vrut, cert e că n-a făcut-o nimeni și o s-o sfârșim toți bărbații sub mormanul de dispreț al dânsei.

 24. Apropo de curaj.
  În timpul revoluției trebuia să organizăm filtre. Noi pe DN 7 la Intrarea în Radna. Echipa se împărțea astfel, unul trebuia să stea în față și să oprească mașinile, doi soldați cu armele pregătite plus un caporal care verifica mașinile și documentele și o echipă de trăgători care stătea pe deal în mici tranșee organizate.
  Cum se codeau toți, m-am oferit să fiu eu cel care oprește mașinile. Nu dintr-un puseu de curaj ci dintr-un calcul simplu Eu eram neînarmat ( de fapt aveam arma la spate) deci nu eram identificat ca o posibilă țintă, riscam cel mult să fiu acroșat, adevăratele ținte erau cei doi soldați înarmați și gradatul.
  Nu s-a întâmplat nimic din toate astea, primeam de mâncare, m-au mai filmat câteva televiziuni străine, lumea ne întâmpina cu :Armata e cu noi! .
  Nasol a fost doar de câțiva colegi dintre cei care stăteau cuibăriți în deal, feriți de eventuale gloanțe dar mușcați de frig, au răcit și au ajuns la infirmerie.

 25. junghiul

  Mărturisesc:
  Nu aș fi avut curaj să atac bestia dezlănțuită.

 26. Angela

  Îți trebuie mult curaj să recunoști că n-ai curaj.
  Astea-s prostii. E bine știut că doar în situații-limită se dovedește curajul sau necurajul. Și atunci apar și surprizele. Cel considerat „pui de curcă” se dovedește vultur, iar macho-ul de tastatură sau club, măi, ce ar mai fi intervenit el, praf l-ar fi făcut pe inamic, dar ce păcat, tocmai atunci avea diaree! Sau se grăbea.

 27. andreea

  păi da.
  vă mai amintiți de filmul ăla cu avalanșa? de tipul care dă să fugă, uitînd complet de copii și de nevastă?
  instinctul de supraviețuire e amarnic și se manifestă în primele secunde. zeci de secunde.
  a, dacă ai timp de gîndit, da, poate că te sucești. după ce începe conștiința să toarcă.

 28. Angela

  Mă tot cujet eu la eroism și nu îndrăznesc să zic ce simt și ce gândesc în legătură cu asta. Vă recomand cu tot dragul Fiica unui Erou al Uniunii Sovietice a lui Andrei Makine. A apărut la Humanitas prin 2008, 2009, cred. Locuiam încă la Cluj. Nu strâmbați din nas la titlu, că nu-i de lepădat. Cartea e o…carte de carte. Nu știu unde naiba am pus-o când ne-am mutat, că aș reciti-o. M-a tulburat rău atunci.

 29. cătălin

  Foarte putini ar fi avut curaj sa-l atace pe nebunul ala de la Suceava. Iar curajul ala ar fi fost dat de unele lucruri, de exemplu de citiva ani buni de arte martiale.

 30. rich guy

  @ Catalin

  Pe genericul de sfarsit al filmului „Veronica Guerin” publicului i se mai aduce la cunostinta ca de la moartea ei in urma cu 6 ani (1996) alti 196 de jurnalisti investigatori au mai fost ucisi prin diverse colturi ale lumii. Cu pretul vietii ei, ca toate au din pacate unul, consumul de droguri a scazut in Irlanda cu 15%. E ceva ! In ultima parte a raspunsului dat Angelei asta am aluzionat: curaj s-o mai gasi cumva,dar nimeni nu vrea sa faca „ani de puscarie pentru un popor de idioti”, sa traga apoi ponoasele de unul singur fara vreun rost. Asta mi se pare piedica greu de trecut.

 31. Angela

  Nu numai de aia nu merită, că poporu-i de idioți. Și legile-s idioate. Adică dacă pe mine, o amărâtă de babă slăbănoagă, mă atacă cu pumnii o huidumă și eu îi crăp capul cu polonicul, am încurcat-o. Pot să mă apăr, dar tot cu pumnii. Cine dracu a fătat și deșteptăciunea asta…cu legitima apărare doar cu arme egale..

 32. andreea

  Lasă… eu tot o oribilă sunt, cum a zis Nhaaarciiiissshaaaa… :((

 33. andreea

  Oare chiar se poate divorța la notar, cu copii minori??
  Eu citisem că nu, dar niște amici tocmai ce fuseră la notar să divorțeze.
  Hm.

 34. rich guy

  @ Angela. Un intreg desavarsit, cum ar veni. 🙂

  @ Andreea. Cum spuneai, fricile sunt diferite. Ceva ma face sa cred ca cerere ei de protectie nu tintea neaparat spre strafundurile firii omenesti sau alte complicatii existentiale. O fi zis-o si ea dupa cum i-a venit la gura, adica prost, n-ai tu ce-i face. Cugeta un alt psiholog de almanahee. 🙂

 35. rich guy

  Ia priviti ce minunatie am gasit io pentru noi toti intretimp ! E recomandata de un mare luptator, multiplu campion, asa vom ajunge si noi, si costa doar un nimic pentru cat valoreaza. Se cheama „Tapul ispasitor ” (scapegoat) !

  https://www.sport-thieme.at/Fitnessger%C3%A4te/Functional_Training/Koordinationstraining/art=2496405?pe=w3_o3_googleat_gshopping&cid=w3_o3_googleat_dyn&pe=w3_o3_googleat_dyn&gclid=CLel5aOLpdUCFQEo0wodDRMGkQ

  Si aici si cum functioneaza treaba …

 36. andreea

  750 de Euro??
  Uooooooiiii…

  Nu mai bine, de banii ăștia mă înscriu la un curs de dansuri populare?
  Mi s-a părut că ”dansul” tipului e un fel de ”Călușarii” 🙂

 37. rich guy

  Acu’ ca ma gandesc ca-n locul tapului poti lua si Ciuleandra la bataie … asa e ! 🙂

 38. Se poate divorța și la notar dacă ambii sunt de acord.

 39. Angela

  Tu, Andreea, tu! Adică noi toți îți zicem că tu ești aia bună și minunată și, în loc să ne crezi pe noi, înțelepții, culții, echilibrații, aproape perfecții („aproape” ăla l-am pus să se vadă că sîntem și modești, nu că…), o crezi pe tuta aia. Păi ce să facem cu tine? Ești fix ca noră-mea. Vă voi cafti pe amândouă și n-o să intervină nimeni să vă scoată din mâinile mele, ha!

 40. cătălin

  Eu nu stiu ce sa zic, de ce pare atit de afectata de ce a zis toapa aia.

  Angela, ai rosii coapte in gradina?

 41. Angela

  Lasă, nu zice, că nici tu nu ești mai breaz, și tu ai tendința să alegi răul și dintr-o grămadă de bine! Am trei de bătut, așadar.
  N-am roșii coapte încă. Am o nedumerire în legătură cu ele. A pus fiu-meu vreo patru răsaduri de roșii cherry negre, să vadă ce iese. Îs superbe, au crescut, s-au umplut de fructe minunate și drăgălașe, mici – un pic mai mari decât nucile, rotunde, negre-abanos. Dar naiba știe când se vor coace, că-s în forma asta de multă vreme și parcă au încremenit în starea asta. Pe partea opusă codiței au o zonă mică încă verde, probabil cțnd se va înnegri și aia au să fie coapte. Am tăiat una acum vreo două săptămâni – înăuntru e verde și n-are nici un gust. Azi am mai sacrificat una – e fix la fel. Habar n-avem cum ar trebui să fie pe dinăuntru. Cică-s minunaaate…foaaarte bune…când îs coapte, probabil. Dar când???
  Mai am niște tufe de roșii normale, acum abia încep să se rumenească. Noi suntem mai întârziați cu toate, pe aici.

 42. cătălin

  Nu stiu de rosiile alea, n-am avut niciodata. Am auzit ca ar fi foarte sanatoase, ca au nu stiu ce substante benefice care se gasesc in mure sau coacaze.

 43. Angela

  Nici eu nu știam. Fiu-meu e cu astea, cu grădinăritul. Răsadurile el le-a crescut, din semințe, acasă la el, la Cluj pe pervaz. După aia le-a adus și le-a plantat aici. Mai aștept, s-or coace ele până la urmă. Deocamdată-s tare frumușele și multe, atât.

 44. Moș P(u)leksiglasu

  Ce mai faceți?

 45. andreea

  Ne luptăm!

 46. Moș P(u)leksiglasu

  Cu ce? Cu cine?

 47. Moș P(u)leksiglasu

  Si noaptea aveti liber?

 48. andreea

  Nu prea, noaptea punem la punct strategiile.

  Eh, ne luptăm cu noi înșine, cel mai mult.

 49. Moș P(u)leksiglasu

  Cred ca v-ati dat seama ca sunteti periculosi daca ati gasit de cuviinta sa va mai puneti la punct de unii singuri. Da’ sa va loviti cu mila!

 50. Moș P(u)leksiglasu

  Eu? Dupa cum stii. Adica presupun eu ca stii. Incerc sa ridic capul din tarana.

 51. andreea

  Suntem foarte periculoși pentru că nu vrem progresul cu orice preț.

  Tot în perfidul Albion?

 52. Moș P(u)leksiglasu

  Tot.

 53. Moș P(u)leksiglasu

  Prea adanc vorbesti! Trebuie sa ruminez. Am invatat intre timp un cuvant nou.

 54. andreea

  Ne mai spunem și noi ofurile, pe aici. Fie personale, fie filozofice, fie politice, fie feisbuchistice…

 55. andreea

  🙂 nu-l știam. trebuie să fie o combinație între a rumega și a te lumina, nu?

 56. Moș P(u)leksiglasu

  Cand oi mai avea timp am sa citesc sa vad cu ce va mai oftati… Noapte buna!

 57. Moș P(u)leksiglasu

  Da, cam asa!

 58. rich guy

  Mincu photoshopat ?

 59. junghiul

  Salutare!

 60. junghiul

  Intr-un final sper să se termine nebunia asta cu diplome cumpărate.
  Vin tot felul de studenți străini care deși nu invață limba română ar avea pretenția de a lua (cumpăra) o diplomă.
  Și astfel s-a dezvoltat o adevărată industrie.

 61. Angela

  Nu-ș ce să mai zic. Nebuniile par a nu se mai termina. Nu cred că a mai rămas domeniu nespurcat de lăcomie, inconștiență, prostie, răutate, nepăsare, cruzime și alte de felul ăsta. Azi dimineață mi-au dat lacrimile, la propriu, pentru Băile Herculane. N-am fost niciodată acolo, dar știam de ele din poveștile altora, din poze..Știam că-i un loc frumos și valoros. Au arătat la ProTV azi paragina și bătaia de joc. Și, ca să învârtă cuțitul în rană, au arătat ce au făcut cehii din Karlovy Vary. Poate că-s ridicolă, dar m-a bufnit plânsul. De rușine, de umilință, de părere de rău pentru minunățiile alea ruinate și lăsate să moară..

 62. junghiul

  Da.
  Am fost și într-o parte și în alta.
  E trist!

 63. Aradul e un găoz putred. Hoția e un modus vivendi acolo.

 64. Angela

  Nu numai acolo.

 65. Prince Rupert Awakes
  Farewell the temple master’s bells
  His kiosk and his black worm seed
  Courtship solely of his word
  With Eden guaranteed
  For now Prince Rupert’s tears of glass
  Make saffron sabbath eyelids bleed
  Scar the sacred tablet of wax
  On which the Lizards feed

 66. cătălin

  Cum sa se termine cu diplomele cumparate? Si sa ramina Romania fara profesori universitari?

 67. junghiul

  Sint curios dacă rich știe unde este locația din pozele de mai jos.

 68. junghiul

  Da,da!
  Au sacrificat 6.

 69. junghiul

  O acțiune Mani Pulite ar duce in colaps țara asta.

 70. Angela

  Probabil țara asta nu poate exista decât așa. Ca nuferii în mocirlă. Degeaba-i pui îi vas de cristal cu apă pură de izvor, că nu supraviețuiesc.

 71. cătălin

  Ei, tara e deja in colaps, unde s-o mai duca? E suficient sa ai nevoie de niste medicamente ca sa-ti dai seama de proportiile dezastrului.

 72. rich guy

  @ Junghiul

  Nu stiu ! Soimos ?

 73. rich guy

  Nu, Soimos nu e, e partea stanga in deal directia Ghioroc – Radna, da’ unde nu-mi dau seama.

 74. junghiul

  Hahaha!

 75. junghiul

  Așa e!
  Barațca.
  Conacul urmașilor lui Cicio Pop

 76. junghiul

  Mă tot frământ cum ar putea fi restructurat.
  L-a cumpărat un prieten.
  Poate ne ajută Andreea
  🙂

 77. andreea

  Ce frumoooos eeeee!! 🙂

 78. andreea

  Păi, ce vrea să facă acolo? Sau nu știe încă?
  Eu restaurări n-am făcut, dar dacă e vorba de scări, bude și copertine, mă pricep. 🙂

 79. andreea

  V-am zis oare că aș schimba tot?
  Orașul, țara, meseria, programul, bărbatul, rudele, înfățișarea, tot. Și fixurile, mai ales.

  Aș lua cu mine doar copiii. Și pe voi, dar internet bănuiesc că oi găsi, oriunde m-aș ascunde.

 80. și garduri…
  Da, nu te pricepi!

 81. A fost proiectat de către Szantay Lajos, sărmanul.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Lajos_Sz%C3%A1ntay
  Nu știm încă ce ar trebui făcut acolo.
  Poate aveți voi vreo idee.
  Din câte știu a fost IAS Barațca pe timpul lui Ceaușescu

 82. rich guy

  @ Andreea

  Daca te gandesti la zona aia … zici tu ! Vara te trazneste si caldura si o necuprinsa liniste. E sfasiata doar de cate un „liba-liba-liba-liii, liba-liba-liba-liii ….” si un „hai, treci acasa, tuca-te-ar dracu’ !” de prin vecine.

  P.S. un fel de instantaneu al zonei https://www.catchy.ro/las-o-sa-strige/78771/comment-page-1

 83. Pă Mărioara lu Dodu am cunoscut-o și io!

 84. Mai căt coclauri, ha?

 85. Eu cred că până la urmă rămânem cu orașul, țara, meseria, programul, bărbatul (nevasta), rudele, înfățișarea, fixurile și își iau zborul tocmai copiii…

 86. rich guy

  Asta-i si rupe monotonia ! Cum te uiti in zare spre Arad numa’ campie fara de sfarsit, din ea doar balastiera si combinatu’ ce mai rasar, apasatoare privesliste, de-ti spui ca te-ai nascut in tara vesniciei. Al’ de-a spus-o n-o fost om nebun !

  Ce se mai intampla cu tronsonu’ ? Acu’ o vreme stiam ca ajunsese pe la Cladova, L-o gatat intretimp?

 87. Uite ce am găsit.
  Ți-am mai povestit despre el….

 88. rich guy

  Nu exista una din zona atat de celebra ca cea de la Hunedoara, da’ sentimentu’ de la apus cand totul se trezeste in juru-ti la viata nocturna e cam acelasi.

  https://marianlucian.files.wordpress.com/2015/05/sanpetru-hunedoara.jpg?w=676&h=454

 89. Aici am făcut petrecerea când m-am cositorit!

 90. pare o pictură suprarealistă

 91. rich guy

  Fain la Gezo, foarte fain ! Bucataria traditionala in Austria e la mare pret, foarte putine locuri si numa’ cu rezervare prealabila. Ideea e 1:1, Alpii din jur fac diferenta.

  Iar prezentarea face din casa taraneasca care e … un vis ! (sa te uiti la videoclip, te rog). Pagina e trilingva, cum o deschizi insa-i in dialect local, sa-ti lase senzatia ca pasesti intr-o lume aparte.

  https://www.taxhof.at/index.php?id=2&L=1

 92. rich guy

  Uite-l aici, daca nu dai prea usor de el.

 93. rich guy

  Si ca pomenii de imagine, ma rog, de investitii in, m-a dat pe spate baiatul asta de la Baia Mare. Si eu ma impotmolesc adesea in ganduri ca la noi nu se poate, ca totu-i de mantuiala, e, uite, ca daca ai inspiratia gaselnitei deosebite (casti din lemn in ast’ caz) se poate ! Numa’ si numa’ lucruri de bine am gasit despre el pe tot netul, suport ireprosabil pentru clientii, returnarea neproblematica a produsului, zeci de mostre de promovare trimise gratuit, participari la targuri s.a.m.d. Iar finisajul … te rog, convinge-te singur !

  https://www.mezeaudio.com/

 94. junghiul

  Așa ceva nu există!

 95. andreea

  La minutul 2.25 era o muscă pe masă!!

 96. andreea

  Ce ”liba-liba-liba-lee”?? 🙂

 97. rich guy

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Si inca cate ! La cerere ti se da si o lopatuta sa le articulezi una.

 98. rich guy

  Chemarea gastelor ! Cand sa le dea de mancare sau sa le cheme seara in ocol.

 99. andreea

  nu prea le știu eu pe-astea.
  m-am născut între bloooocuri… 😦

 100. andreea

  Junghiule, acolo merge un hotelaș cochet.
  O să fie o mare provocare să amenajezi o baie în fiecare cameră. 🙂

 101. rich guy

  Acuma nu mai stiu cat de la fel mai e. Inainte vreme insa toti cautau sa se mai ajute cu una cu alta pe langa salariul de la stat. Neavand cine stie ce pamant, mai toti plantau prunii inghesuiti pe doua randuri in fata casei. Tot ce stiu insa e ca nimeni nu se imbogateste dintr-o gospodarie taraneasca. Si mai stiu ca eu si frate-meu, bucurestenii satului, eram cam singuri care huzuream pana pe la sapte in pat. Strigatul caprelor il auzeam inca de pe la 4.30 prin somn.

 102. junghiul

  Hahaha!
  Creatura aia ne halește caprele!
  ………………………….
  Mi-am amintit de Raj!

 103. pfii, mă treziră caprele alea blestemate…

 104. primul ministru s-a sesizat că sistemul sanitar e defect rău.
  să dăm acatist, poate se va face ceva…

 105. cătălin

  Da, se vor face rotiri de cadre. Dar de ce s-a sesizat acum, ca mi-au scapat astfel de stiri? Stim prea bine ca spitalele colcaie de bacterii si ca oamenii mai mor pentru ca n-au acces la tratamente (nu din lipsa fondurilor, ci pentru ca asa au hotarit inalti functionari din minister). Avem si medici mari admiratori ai lui Mengele, si apa pe post de dezinfectant, sute de doctorate plagiate, vaccinuri care lipsesc cu desavirsire, avem de toate cum s-ar spune. A mai aparut ceva?

 106. rich guy

  @ Junghiul

  😉 🙂 🙂 De cand si mobilele au flashuri nu mai apare nici noaptea.

 107. Angela

  Junghiule, gând la gând…Ieri tocmai meditam la o oarecare reconsiderare a hulitului Tudose, când m-a sunat ficiorul să-mi spună că musai să comită o blasfemie și să mărturisească că lui parcă a început să-i placă prim-ministrul. Am recunoscut și eu și ne-am absolvit reciproc. Tot pesedist se cheamă că e, dar, ca om, pare făcut din alt aluat. În sensul că pune problemele mult mai concret și mai tranșant și mutra cruntă și stilul autoritar par a-i fi de folos. Desigur, acum lumea-i sare în cap că „vai, cum să te porți așa cu miniștrii, ca un satrap PCR-ist etc”. Cum altfel să te porți cu niște putori, loaze inepte care se acoperă cu birocrație ca să nu facă absolut nimic? No, om vedea.

 108. Angela

  Apoi ați stat, nu glumă, la taclale azi-noapte! Bufnițelor!
  Andreea, chestia care te bântuie acum, aia cu schimbatul, se cheamă „criza bărbatului de 40+”. Nu-i vorbă, și pe femei le încearcă cu deplină îndreptățire, dar în timp ce societatea o privește cu îngăduință și complicitate pe a bărbatului, femeia în aceeași situație se alege cu „a luat-o razna”, „i s-a urât cu binele”, „hormonii” și alte mârșăvii din astea. Să-i zicem așadar „criza bărbatului matur”, ca să-i putem da cinstea cuvenită. Dacă poți să schimbi ceva, atunci schimbă acum, că mai târziu nu mai poți. Dacă nu poți, las-o așa, că oricum trece.

 109. junghiul

  Fii bărbată, Zoe!

 110. rich guy

  @ Angela

  Tudose are o oarecare lejeritate prin faptul ca nu trebuie sa castige voturi si prin urmare nu trebuie neaparat sa placa. Eu am foarte mari retineri in a comenta cum isi face un altul meseria, cat de grea e s.a.m.d., toti trebuie sa mancam o paine, dar in privinta jurnalistilor consider ca se poarta normal cu ei, anume foarte expeditiv sau, pe romaneste, uschindu-i rapid. N-ai cum sa te intelegi altfel cu ei ! (n.b. Iohannis e un monument de calm si oricum pe el il prind arareori ). Nu atat lipsa de subtilitate a intrebarilor te scoate din sarite, ci faptul ca in compensatia acestei lipse le pun pe un ton insinuant, tendentios etc. Ceva la modul ca primii, cei de la fata locului, arunca samanta de scandal ca apoi cei din redactie, din fundal, s-o cultive.

 111. Angela

  Mari speranțe nu ne putem face, e surprinzător cât de multă lume n-ar vrea, de fapt, să se schimbe ceva. Cei cu adevărat disperați de starea lucrurilor și a țării îs puțini. În rest, lipsă de judecată, incapacitatea de a recunoaște și taxa impostura, superficialitatea, necinstea. Și plăcerea deja perversă de a cârcoti la orice de pe margine, de a lovi în oricine numai pentru că a ieșit în față într-un fel sau altul, de a desconsidera tot ce face celălalt…Alaltăieri, cred, m-am întristat foarte. Am citit un interviu cu Vintilă Mihăilescu, care mi-e foarte drag, îl citesc în Dilema de mulți ani. Antropolog, psiholog, sociolog adevărat. Interviul pornea de la un volum colectiv pe care VM l-a coordonat,
  De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc.
  Primisem linkul via facebook și comentariile m-au scârbit și întristat. Oameni care habar n-au cine e, care n-au citit un rând, s-au exprimat cu un dispreț zdrobitor la adresa unui om cu pregătire solidă în domeniul lui. În spatele afirmațiilor lui stau mii de pagini de specialitate citite, o mulțime scrise, o metodologie specifică în cercetare, o experiență în domeniu. Ei, aș! Postacul știe mai bine, își permite să disprețuiască, să minimalizeze totul, să zică „cine mai e și ăsta?”Pentru că, desigur, „nu-i așa cum zice ăsta, bate câmpii”, eu, contabilul, inginerul, șoferul, fashionistul, hairstilisul, mastercheful știu mai bine, ce-mi spune el MIE?
  Bleah, tare rău mi-a picat. Nu zic că nu poți să nu fii de acord cu concluziile unui cercetător, poate nu-ți convin, că pun degetul pe un buboi pe care-l ascunzi, poate nu înțelegi foarte bine ce zice, că n-ai cine știe ce cunoștințe în domeniu. Dar disprețul ăsta, suficiența fudulă și găunoasă mă scot din minți. Tare m-am întristat.

 112. rich guy

  Noi tacem ca nu avem nimic de adaugat, nu de alta.

 113. junghiul

  Andreea e în metrou…
  Cătălin la servici…

 114. Angela

  Tăcem, tăcem. Că degeaba vorbim, cu atâta rămânem.

 115. cătălin

  Si de ce e Romania astfel, pe scurt?

  Raspunsul meu de habarnist e ca asa s-a intimplat. Comunismul a distrus nu doar elitele, ci si increderea intre oameni. De aia nu prea mai exista in Romania sentimentul apartenentei la o comunitate, fiecare e pentru el. Dincolo de ograda proprie nu-i treaba mea, de aia mai arunc uneori gunoiul pe geam – sa curete statul, ca de aia-i stat. Economic in 1989 Romania era in pragul dezastrului, multe intreprinderi functionau in pierdere. Pentru multe nu exista nici o speranta de redresare, au functionat in pierdere inca de la proiectare. Cum ar veni, acum platim oalele sparte pentru ambitia de a dezvolta industrie metalurgica intr-o tara care nu are nici rezerve de carbune bun sau de fier, si nici nu produce prea multa energie electrica.

  Romania e asa cum e. Intotdeauna am fost la coada Europei, iar prosperitatea interbelica a Romaniei e o exagerare. Si atunci eram la fel de inapoiati.

  N-am serviciu acuma. 😦

 116. andreea

  auuuuuuhuuuu… 😦 😦 😦 sufăr de criza bărbatului la 40 de aaaani…. 😦

 117. andreea

  d-apăi!
  crezi că în metrou n-am net?? 20 de minute de net.

  oricum nu se uită nimeni la altcineva. toți se uită în telefoanele lor.

 118. andreea

  n-ai serviciu… :(((

 119. andreea

  eu am avut o postare despre Tudose pe feisbuc, mi se părea că e cumplit de fioros și eram speriată.
  acum mi-e rușine. 😦 dacă ziceți voi că nu e așa de rău…

 120. andreea

  v-ați gîndit vreodată că dacă TACI despre orice, poate e mai bine? mai sigur?

  dar atunci ce ne facem?? 😦 scriem doar jurnale și le ascundem prin sertare?

 121. Foaie verde, Rogozin
  Ne-a înjurat din zeppelin

 122. da, da r nu pot să taaaac….

 123. Emisiune de cântece patriotice

 124. andreea

  laic! laic! 🙂

 125. Vă las acum.
  îmi pun papucii vechi și plec.

 126. mai plouă la tine, Andreea?

 127. andreea

  nu plouă. e așa… ușor înnorat… amestecat…

 128. amestecate-mi sunt mie gândurile

 129. andreea

  unde pleci, măi, acu, seara??

 130. junghiul

  Să mă joc cu copiii

 131. andreea

  … da’ te pregătești de zici că mergi cel puțin în expediție în Alaska…

 132. cătălin

  Eu fac exceptie, Tudose e la fel de rau sau de bun pentru mine ca o cirpa de sters pe jos. Doctoratul plagiat si lipsa de vizibilitate publica (e la al cincilea mandat de parlamentar) imi sint suficiente.

  Ca tot veni vorba de politicieni, asa-i ca Iohannis tine tare mult la vacantele lui? De aia nu s-a complicat cu Tudose, sa-l fi respins dupa ce propriul partid il evaluase drept un zero rotund, si de aia n-a retrimis in parlament legea desfiintarii conflictului de interese.

  Io tot n-am telefon, prin metrou sau autobuz sint cam singurul fara. Cred ca unii isi spun ca-s ticnit.

 133. Mergem în parc cu colecția de arme Nerf. Distracție maximă, am dat în mintea copiilor.

 134. John Keats
  LA BELLE DAME SANS MERCY

  – Biet suflet, ce te face, oare,
  Să bântui singur, când, pe lac,
  E veşted stuhul fără floare,
  Iar păsări tac?

  De cine, nobil domn, amarul
  Să-l porţi pe-aicea, eşti constrâns?
  La veveriţe,-i plin hambarul
  Şi grâu-i strâns.

  Se-nnoură pe fruntea-ţi fir
  De crin întru melancolie,
  Iar în obraji, un trandafir
  În agonie…

  – O zână,-n pajişti de pripas,
  Am întâlnit, umblând haihui,
  Avea păr lung, uşure pas
  Şi ochi silhui.

  Cunună-i împletii, în fapt
  De zi, din flori, şi cingătoare;
  Părea, privindu-mă în rapt,
  Că mult o doare.

  Pe cal, ’nainte-mi o am pus,
  Numai pe ea simţind-o, până
  Târziu, – când îngâna,-ntr-apus,
  Un viers de zână.

  Dulci faguri de sălbatic tei,
  Mi-aduse ea, şi fruct de frag,
  Părând a-mi spune,-n graiul ei,
  Cât i-s de drag!

  La grota zânelor m-a dus,
  Când şi mai tristă mi-a părut;
  Peceţi de somn, pe ochi i-am pus
  Un lung sărut.

  Întinşi pe muşchiul umed, eu
  Visat-am vis de neagră jale, –
  Cel de pe urmă vis al meu
  În recea vale.

  Regi, prinţi, oşteni, trecând în vis,
  Livizi ca moartea fără saţ,
  „La Belle Dame sans Mercy – mi-au zis –
  Te-a prins în laţ!”

  Proroci lugubri, fără nici
  Un pic de sânge, – umbre pale…
  Când m-am trezit, eram aici,
  În recea vale,

  Prin care, iată, bântui: duh
  Pribeag şi singur, – când, pe lac,
  E veşted lujerul de stuh,
  Iar păsări tac.

  (1820)
  [Traducere: Şerban Foarță]

 135. Așa cum mă așteptam, nimic spectaculos pe frontul de vest.
  Două, trei arestări dar rechinii mari sunt bine mersi. Și cred că vor continua afacerea cu diplome.

 136. Dacă ar fi să modific planul fiscal pentru angajați aș face așa:

  Contribuţiile de asigurări sociale să fie transferate la angajat

  Salariul mediu brut 3.131 lei va fi majorat cu 22,75% (ca urmare a transferului contribuţiilor angajatorului)

  Rata totală a contribuţiilor să scadă de la 39.25% la 35%
  Impozitul pe venit să scadă la 10%, respectiv 0% pentru veniturile până la 2.000 lei brut

  Pentru salariile de peste 2.000 lei brut, impozitul de 10% să se datoreze doar pentru suma care depăşeşte plafonul de scutire de 2.000 lei
  Atunci ar fi în câștig și angajații și angajatorul iar statul ar putea trece ușor peste impactul asupra bugetului.

 137. Angela

  Nu va fi așa. Statul o să treacă ușor peste impact, că angajatul va pierde. Îi va crește, aparent spectaculos, brutul. Dar reținerile vor fi mult mai mari. Pe hârtie i-am dat – ne-am ținut promisiunea, am mărit salarii. Cu ce rămâne după rețineri ..ghinion. Aritmetica salariilor e altfel decât aia normală. Poate dacă ai ajunge tu ministru de finanțe…altfel…

 138. andreea

  ce finanțe…
  păzea, mă duc la mol.

 139. andreea

  sau… La Belle Dame Sans Regrets

 140. Angela

  La mol?? Atunci vai de finanțele tale. Eu am să mă duc mâine, vai de ale mele. M-aș fi dus de azi, dar copilul din dotare nu e disponibil. Azi am făcut lista..

 141. andreea

  Aiii, ce nervi mi-am făcut. Ne-a lăsat autobuzul vizavi de mol, dar pe mijlocul drumului era un superb gard de sîrmă. Juma de kilometru de mers pïna la o trecere, și într-un sens și-n celălalt. Apoi încă juma, pîna la intrarea în rahatul de mol. De abia am ajuns s-o plasez pe Sabina la Pirații din Caraibe. Nici nu mai vreau să-l văd pe Bardem! 😠😠😠 Vreau să fac plîngere la primărie. Ne-au umplut cartierul cu garduri, obstacole și treceri semaforizate la care stai 5 minute de-ți vine să urli. Aaaah. O cafea, vreau o cafea…

 142. andreea

  Nu exagerez cu jumatatea de kilometru. 😠😠 Chiar o sa ma uit pe harta acasă.

  3 perechi de pantofi o sa-mi cumpar!

  DE-MI-Si-A!!

 143. rich guy

  Cin’ sa stie ? S-or fi gasit ca de obicei niste „binevoitorii” ai locului, care voiau si statia la iesirea din bloc si molul la o aruncatura de bat, sa zica „‘Ntz !”, ca doar nu era problema lor, nu ? Si uita asa le-a devenit una. Altfel, da, o logica sanatoasa i-ar spune oricui s-o mute ceva mai spre zebra.

 144. cătălin

  Cind incompetenta concureaza timpenia… Asta e Romania, de asta am plecat, de asta mi-ar fi groaza sa ma intorc. Da, poti trai foarte bine in Romania in turnul tau de sticla unde n-ai nevoie de nimic si nu depinzi de nimeni.

  Sa vezi ce aventura e pentru mama in fiecare luna sa obtina reteta aia nenorocita. Acum au schimbat protocolul, trebuie sa-si ia analize in fiecare luna (analize inutile, nu se uita nimeni pe ele, doar sa fie la dosar). Imi spunea cum stau bolnavii pe holurile unui spital imputit (geamurile sint toate inchise). In picioare, stau si asteapta cu orele, poate va binevoi „domnu’ doctor” sa-i vada sa le scrie reteta. Zeci si zeci de bolnavi, unii veniti de la sute de kilometri din vagaunile Moldovei. Nu mai zic…

  Imi era pe limba ieri sa-ti spun sa schimbi ce poti schimba, si ma gindeam la papuci. 🙂 Da’ am zis ca esti si asa destul de necajita, nu mai are rost sa fac misto.

 145. Angela

  Oho, e sărbătoare iar! Ziua Imnului Național. Să ne trăiască. Doar că iar încep ăștia cu idioțeniile, Acu-l auzii pe Eugen Simion că iar propune tâmpenia aia cu cântatul imnului la școală, în fiecare dimineață! Vai și amar! Am trecut prin asta în anii 70, când eram în stagiu. Aveam și ghinionul să am mereu prima oră, mai puțin luni..La început, copiii cântau cu un oarecare elan, îi mai dezmeticea, săracii, că la prima oră le era somn. Apoi tot așa, zi de zi, au început să se scălâmbăie în fel și chip, să se amuze. Răgeau, falsau, se pițigăiau fiecare în legea lui, rîdeau unii de alții. Săptămână după săptămână, lună după lună. Apoi, inevitabil, s-au plictisit. Mormăiau ceva în scârbă, n-aveau niciun chef. Se banalizase de tot, ba chiar a devenit o corvoadă. De mine nu mai zic, eram sătulă până la greață. Nici nu-i mai lăsam să behăie decât o jumate de strofă, și aia în silă și le făceam semn să stea jos.. Dacă vor să-i scârbească de tot, să reia această nefericită idee. O să-i apuce amokul pe copii oriunde au să audă intonat imnul. Știu ce zic, am trăit asta.

 146. rich guy

  @ Angela

  In Bavaria si vestul Austria o zi pe saptamana e „Trachtentag”, ziua portului popular. Nu e intocmai unul, o data ca in trecut era dominat de negru iar in zilele noastre e multicolor (ceva de basm in ochii mei) si inca o data pentru ca e unul festiv, nicidecum cotidian. Si lumea nu comenteaza ! La noi … e, la noi, desi abunda in „vaaai, uite cum ne fura Dior straiul si-l vinde pe $$$$$$ !”, daca i-ai pune sa-l si poarte se lasa cu „aaa, pai asta nu, ce, mai suntem pe vremea lu’ strabunica, sa te acoperi pana-n talpi ?!”. In lumina unei legi recente nu mai poti spune cine pastra obiceiul nesfiindu-se defel de el, ca se cheama ca le faci propaganda, desi nu vad aaasa un nationalism teribil si-n asta, da’ aia macar si faceau ce propavaduiau, nu era numa’ gura de ei. Asa, da, cantam, adica tot un dat din gura e ! Ceausisme …

  Chiar si haute-couture …

 147. rich guy

  Tot Trachten si asa ceva … desi ni se pare intrucatva familiar, nu ?

 148. cătălin

  .. pe deasupra mai e si un imn urit. Si la muzica, dar mai ales la versuri, jalnice, patriotarde. Nu ma pricep la muzica, dar parca tricolorul de dinainte de 89 suna mai bine. Chiar as fi curios ce parere are Andreea.

 149. junghiul


  Așa sună mai bine?

 150. andreea

  uf. 😦 scuze pentru zvîcul dinainte. nu era o problemă așa de mare, dar m-a scos din sărite rău de tot. 😦

  ha. ne-a solicitat și pe noi o tipă din Song să cîntăm imnul în Cișmigiu, la o sindrofie penelistă, cu Orban. n-am vrut. asta-mi mai lipsea… sînt cam nepatrioată, nu?

 151. andreea

  730 de metri între cele două treceri posibile.

 152. andreea

  nu mă omor după el. după imn.

 153. cătălin

  Io credeam ca la sindrofiile unde sint politicieni se cinta „La Chilia-n port” si altele de genul asta.

  Lasa mai, miscarea face bine! 😛

 154. andreea

  da. tot răul spre bine.

  😦

  problema nu e mersul pe jos, ci faptul că îți calculezi un timp și p-ormă te trezești că trebuia să mai pui juma de oră în plus.
  cred că trebuie să mă mut în altă țară. întotdeauna m-au enervat cei care nu ajung la întîlnire cînd au spus și cei care nu fac ce au promis.

  da, știu, e tardiv…

 155. andreea

  pe feisbuc, lumea deplînge cea de-a 65-a victimă a Colectivului.

  e victimă a Colectivului, au ba? aceasta este întrebarea.

 156. rich guy

  Abia ce au terminat cu ala de la Linkin Park. Bine, mai apare pe ici si colo cate un intarziat. Si pentru ca e de-a dreptul ipocrit sa afirmi ca-ti pasa de soarta unui necunoscut mai mult decat a oricarui altuia, intotdeauna gasesc ei cumva un cui a lui Pepelea, acolo, cum ca de fapt reactia total deplasata a unora i-a provocat. Le-as spune, „ba’ fratilor, daca aveti ceva de spus, daca tot nu va puteti reprima imboldul de a ne lamuri definitiv cum sta de fapt treaba, spuneti-o tati direct, fara preambul dinasta care sa va scoata pe voi arhangheli aparatori, ca nu pacaliti pe nimeni” … numa’ ca sunt prea multi, armate intregi.

 157. Păcat de el! Nu e o victimă a Colectivului dar dă bine la aniversare.
  A murit și Marina Scupra, odihnească-se în pace. Voi o mai știți?
  Mi-amintesc doar că era una care mă enerva, mi se părea mie că nu prea are cine știe ce voce și că e promovată de compozitorii ăia bătrâni și libidinoși. Nu mai știu nici măcar o melodie de-a ei. Ziarele scriu ” Încă o TRAGEDIE în muzica românească…” etc, etc.
  Dacă dai un search pe google, primele 4 pagini sunt despre moartea ei, toată lumea îndurerată. la distanță de 15 luni în spate, undeva în martie 2016 ultimul articol despre ea, „Vă mai amintiţi de senzuala cântăreaţă Marina Scupra? Cum arată acum!”
  Bleax, presă!

 158. cătălin

  Nici eu n-am reusit sa fac totdeauna ce am promis. De mai multe ori. Am zis ca fac aia si aia, am lucrat, dar n-am reusit sa termin.

  Nu inteleg dilema voastra, daca e victima a Colectivului sau a sistemului medical? Sau la ce va referiti?

 159. Păi se spune că omul s-a sinucis după 2 ani. Răzvan. Nimeni nu-i dă numele este doar Răzvan, a 65-a victimă a Colectiv .
  Unii au reușit să treacă peste tragedie, alții nu.
  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mama-lui-andrei-buca-tanarul-de-29-de-ani-mort-in-incendiul-de-la-colectiv-a-nascut-o-fetita-la-52-de-ani.html

 160. rich guy

  @ Junghiul

  Vag ! 🙂
  Mi-o amintesc in schimb bine pe Dida, de revendicativa ce era. „Sa ma iubesti (doar pe mine)”, „Nu pleca !”, „Ai promis !” … Ma rog, avea ea, asa, un dramatic aparte, foarte personal.
  Si pe Aura, ca semana cu un pestisor. 🙂 http://www.romanianclub.ca/photos/Aura300.jpg

 161. Hahaha! Dida și Aura erau favoritele mele, am mai spus-o aici.
  Până pe la 15-16 ani, apoi am găsit Celelallte Cuvinte, Pro Musica, Andrieș, Phoenix, Pink Floyd, Dire Straits ș.a.m.d…

 162. andreea

  Mie și Dida și Aura mi s-au părut prea patetice, întotdeauna. Mă făceau să mă foiesc.

  Victima Colectivului sau a lui însuși?

  De Marina Scupra îmi amintesc doar că a apărut odată cu Marina Florea.

  Io nu. Nu nu nu. Dacă nu-s sigură că fac treaba aia, nu o promit. Cînd am de aproximat un termen, mai pun 3-5 zile în plus, sau 3-5 ore, depinde de problemă, ca să fiu sigură. Iar la întîlniri, da, pot să întîrzii dacă apar garduri cretine în drum, blocaje în trafic, vizite inopinate de soacre, atacuri cerebrale sau armate, cutremure, erupții de vulcani.

  Of!

 163. Angela

  Ha! am tot vrut să-mi cumpăr niște cutii de depozitare pentru boarfele pe care nu mă îndur să le arunc. Întâi am fost la Carrefour. Mi s-au părut groaznic de scumpe și am pretins să fiu dusă la Praktiker, că acolo văzusem eu pe net că fix acele cutii (aceleași dimensiuni, adică) erau mult mai ieftine. Așa a și fost. În loc să dau pe o cutie 61 lei, am dat 19,99. Îs foarte mândră de mine. Altădată aș fi luat ce-mi pica sub nas de prima dată. Oare e semn că m-am maturizat?
  În treacăt fie vorba, n-a trebuit să insist cu Praktikerul, copilul de-abia așteaptă. Se simte ca peștele în iazul lui natal acolo, se zgâiește la toate sculele și râvnește la ele.

 164. cătălin

  Cred ca-s trei variante mai sus, victima Colectivului, a lui insusi sau a societatii.

  Uneori nu ai cum sa stii daca o anumita chestiune o poti face sau nu dinainte. Cind lucrezi la ea se intimpla sa dai de necazuri neprevazute.

  Pai da, cind iti cinta vecinu’ seara la bormasina, tre’ sa-i raspunzi si tu dimineata. 🙂

 165. junghiul

  Eu trăiesc cu sabia lui Damocles deasupra capului.
  25-ul.
  Dacă nu respect termenele pot să închid baraca…

 166. cătălin

  Ce se intimpla pe 25?

 167. rich guy

  @ Angela

  Sa te-ntorci de la vanatoare cu tolba goala, nu tu acolo un act de vitejie … ar fi si rusinos !

 168. Angela

  @ Rich guy,
  Fac și eu ce vitejii pot! Prin satul meu nu umblă bagabonți și psihopați, să le dau cu poșeta-n cap. V-am mai zis, cred, dar iară mă-ntorc și zic, că mi-a plăcut povestea. Îmi povestea cineva de pe aici că la o nuntă (la restaurant) au fost invitate și niște neamuri din secuime. Când li s-a indicat locul la masă, secuii au fost indignați. Aici ne-ați pus??? Și noi pe unde ieșim când începe bătaia??? Gazdele nu pricepeau despre ce bătaie vorbesc și le-au spus că pe aici nu se bate nimeni la nunți. Nu se poate așa ceva, au ripostat secuii. Nu există nuntă fără bătaie!

 169. rich guy

  Uite d-aia e bine sa lasi un profesionist sa se ocupe de toate detaliile 🙂

 170. pe 25 depunem declaratiile fiscale

 171. cătălin

  Ceva obisnuit, Junghiule. Ca tot am auzit la stiri ca s-a comemorat un an si jumatate de la Colectiv: nu doar ca nimeni n-a platit cu libertatea pentru tragedia aia, dar nimeni nu si-a pierdut functia. Iarasi, ceva obisnuit, ar trebui sa ne obisnuim dracului cu normalitatea!

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21931799-nicusor-dan-nu-sunt-deloc-convins-usr-duca-intr-mica-zona-progresismului-care-ocupa-drepturile-minoritatilor-sociale.htm
  In ce prapastie a picat asta si nu mai poate iesi? Chiar nu e nimeni sa-i spuna ca, deocamdata, casatoriile intre oameni de acelasi sex in Romania nu sint posibile? Cum dracu’ te poti gindi la interzicerea unui lucru deja imposibil? Si nu pot sa nu remarc trecerea de la idealuri („noi credem asta si asta”) la calcule meschine („ingustarea bazinului electoral”).

 172. Angela

  Nu mai pot cu tata…pur și simplu nu mai pot. Face numai tâmpenii, se leagă de lucruri care-i depășesc puterile și mereu are accidente, cade, se lovește, se zdrelește. e de o încăpățânare ucigașă, face numai ce vrea și dacă încerc să mă împotrivesc, tot face, pe ascuns. Doamne-ferește să zic ceva, că face tare urât. A dat și în damblaua comandatului tuturor căcaturilor pe care le vede la tv. Nu-mi spune nimic, comandă telefonic, că online nu știe, și numai ce mă trezesc cu curierii la poartă mai des decât cu gunoierii. Îmi tot zic că e treaba lui, viața lui, banii lui, că a muncit o viață, n-are decât să-i toace, dacă asta-i face plăcere. Dar a devenit genul cel mai ușor de țepuit, e foarte credul. Post-factum își dă seama de ce prostii face, dar atunci se victimizează, plânge și-și smulge părul că nu mai e bun de nimic, că s-a tâmpit, că mai bine ar muri, tot tacâmul histrionic. Nu am un pic de liniște nici ziua, nici noaptea. Noaptea pe la 3 îl apucă să facă baie. Dacă pățește ceva acolo, alunecă sau i se face rău, asta e, Noroc că nu prea dorm, că nu dorm continuu mai mult de o oră-o oră jumate. Dar nu întotdeauna prind intervalul. Dacă pățește ceva..definitiv, asta e, are 92 de ani. Dar dacă rămâne imobilizat, dracu ne-a luat. Știu că sună groaznic, dar nu mai pot.

 173. Angela

  Mă sfâșie când mila, când exasperarea. Mă tot gândesc că a avut o copilărie infernală, cu o mamă vitregă…s-o ierte Dumnezeu. Apoi a tot muncit, s-a însurat cu mama, nu au avut niciun sprijin de nicăieri, s-au descurcat singuri. M-au ajutat pe mine mai mult decât s-ar cuveni (chiar și acum îmi permit cam multe, că pensia lui e mai mare decât a mea, recunosc că trăiesc cam peste posibilități), apoi pe fiu-meu…Și acuma, dacă-și face damblalele și-și vindecă cât de cât frustrările, cine-s eu să mă-mpotrivesc? Doar că tremur pentru integritatea lui fizică și mă doare rău declinul ălălalt…care se simte, din păcate, pe zi ce trece, tot mai accentuat. No, v-am zis, că jelui-m-aș și n-am cui și voi n-o să ziceți că-s o fiică infamă. Dacă o să ziceți totuși, de la voi să fie primit!

 174. rich guy

  Ma pregateam sa scriu cateva randuri de raspuns, dar mi-am dat seama ca nu prea am cum. Cum as putea scrie povestea unei jumatati de vieti rezumandu-ma la asa putine, sa ma incradrez cumva intr-o limita inca tolerata ? Pe scurt, daca in adolescenta aveam nevoie de o dupa-amiaza ca sa-mi castig un nou prieten, drept e ca erau si alte vremuri, dupa urmatorii zece ani, daca faceam o gluma, cei de ma cunosteau ma intrebau daca nu cumva m-am imbatat. Intr-atat se rigidizase totul in mine, si chipul si sufletul, iar comportamentul firesc al unui tanar de douazeci si ceva de ani imi imprumuta cand si cand un aer mie nenatural. Cred ca oricine isi inchipuie ca rautatea se manifesta in accese, care culmina si ele candva, lucrurile urmand sa se redreseze apoi incet si pe nesimtite spre un anume firesc. Da, asa imi inchipuiam si eu la inceput tanar fiind, cu entuziasmul si optimismul caracteristic varstei, dar uuups, amare si desarte sperante, caci modusul vivendi al unor psihopati e abuzul insusi, Ei bine, au trecut aproape douazeci de ani de atunci si crede-ma ca n-am simtit nevoia, nici cea mai mica, sa-mi sa imi sun macar fratele. Si numai ideea ma revolta ! Nu, Angela, nu esti deloc rea, esti din pacate involuntar (repet, involuntar !) subiectul unui santaj emotional, unul intre sentimente familiale absolut firesti si reactii la fel de firesti cand dai de o opacitate, de un bovinism, dincolo de limita omenescului. Poate am sa revin asupra subiectului, acum nu-mi vine …

 175. Angela

  Bine. Cumva o să fie. Nu e vina nimănui, nimeni nu vrea să ajungă așa. Asta mă sperie. Vă tot spun că bătrânețea e urâtă. Și nu, să nu-mi vorbiți de bătrânii occidentali care se bucură de viață, merg în croaziere și se mută în Florida. E altceva. 92 de ani e mult. Cam toți prietenii, cunoscuții, colegii ți s-au dus. Îți realizi declinul, neputința. E greu să abdici, după ce zeci de ani i-ai cărat în spinare (și la propriu) pe toți. Că a trebuit să rezolvi toate problemele, că zeci de ani s-au bazat cu toții pe tine și acum devii încurcă-lume și te ceartă copiii și țipă la tine. Asta dacă ești conștient. Și tata este. Asta-i cumplit. M-am apucat să-i fac prăjitură cu mere, e preferata lui. Să-mi mai spăl din păcate. Gata cu asta. M-am jeluit aici fiindcă atinsesem un punct critic și nu mai știam ce să fac. Gata.
  Prim-ministrul nu are fizionomie de bețiv, l-am studiat aseară, pe nu știu care post tv. E urât, e fioros, dar nu bețiv, aș putea băga mâna-n foc. Ăia au altfel de expresie.

 176. cătălin

  Bunica a trait doi ani paralizata, tintuita intr-un pat. Rahat, pisat, escare, de astea. Nu mai era constienta…

 177. andreea

  Asta e o problemă mare, una din ele, din cel mari. Cum trăiești cu bătrînii, cu bătrînii bolnavi sau pe jumătate, trei sferturi, duși. Cu cei pe care-i iubești și cu cei pe care nu-i iubești. Cum să nu te enervezi, cum să rămîi tu, ăla care credeai că ești bun. Eu nu pot, aici se vede că am sămînță rea de intolerantă. ”Așa o să ajungi și tu, ba și mai rău” îmi șoptește piticul sadic.

 178. cătălin

  … si toleranta se invata. 😦

  Uţa, uţa, se clatină căsuţa. V-a placut cutremuru’? Nu va speriati, ca toate cladirile din Romania rezista sigur pina pe la 7.3 – 7.4, chiar daca la constructie s-a furat cimentul si s-a inlocuit cu lut.

  Sint multe lucruri pe care le-as putea comenta legate de stirile din ultima perioada. Dar unu’ mi-a atras atentia mai mult. E vorba de preotul ala, Pomohaci, dat afara din preotie pentru corupere de minori. Ei bine, omu’ cinta in continuare la concerte si lumea il aplauda. Nu prea inteleg cum vine asta, intr-o tara atit de intoleranta ca Romania: popa homosexual prins cu minori, si totusi lumea nu il injura pe strada, din contra. Singura explicatie e ca multi nu mai au incredere in nimic: nici in presa, nici in politie, nici macar in biserica. Cred doar omul de linga ei care le spune ce vor sa auda. Jale. Lipsa elitelor si lipsa increderii. Si asta nu se mai vindeca.

  Prostii: care-i vocativu’ de la popa? Popo?

 179. rich guy

  Da, cred ca lipsa increderii data de dezinformare e motivul principal. Un „thriller” mai bun mi se pare cazul Berbeceanu, parca-i viziona un „The Departed” pe bune !. (pe scurt pentru cei care n-au vazut filmul: printr-un concurs complex de imprejurari cartita din politia ii pacaleste pe toti si scapa, ba ii mai si fura atat laurii cat si iubita acoperitului care-l depistase: E si tocmai cand acesta rasufla usurat crezandu-se in deplina siguranta, singurul ramas in viata care cunostea adevarul, fara a-l mai putea insa proba legal, seful acoperitului, il executa in stil mafiot la final, n. b. aruncandu-te intr-o alta dilema: e indreptatita justitia neagra, fara probe, intru infaptuirea dreptatii ? Daca o sa ziceti imediat „Nuuuu !” … va recomand vizionarea filmului.

  Un altul, secundar, e ca fiecare crede, vede, cam ce vrea sa creada si sa vada, polarizandu-se pe tabere, nejudecand vreodata particularitatile unei caz. Deh, lumea vrea fie alb, fie negru. In ast’ caz pro sau contra unei divinitatii si implicit pro sau contra BOR. Si aici nu mai vorbim de cazuri neelucidabile sau neelucidate. Daca va amintiti dupa Colectiv a iesit mare tam-tam ca primii veniti la fata locului au fost cei catolici, estimp ortodocsii nostri afurisind pasamite victimile ca si-au cautat-o ascultand muzica diavoleasca. S-a adeverit ca primul sosit la fata locului a fost preotul ortodox de pe ambulanta iar „afurisitorii” … un fel de prinde orbul scoate-i ochii, dovedindu-se ulterior a fi nume inventate si parohiile inexistente. Da’ ce altceva sa crezi la momentul cand atitudinea abordata, pan’ s-apuce sa-l traga altii de maneca, a preafericitulului a fost vadit sfidatoare ?! Si cum e cu adevarata cainta in cazul lui sau cum isi vede el statutul s-a vazut ulterior. Din punctul meu de vedere, fireste, in ambele cazuri BOR a actionat corect. Ce li s-a imputat atunci era fals si ce li se imputa acuma aidoma. Ei si-au luat mainile de pe el ! L-au caterisit ! Restul sa-l indeplineasca ce-i indreptatiti …

 180. andreea

  ce cutremur? n-am simțit nimic.

 181. andreea

  judecățile oamenilor sînt subiective. rău de tot.

 182. cătălin

  Dimineata, pe la 5:30, parca 4.8 a avut.

  Nu stiu ce i se imputa acum BOR. In cazul Pomohaci sau unde?

 183. rich guy

  @ Catalin

  A curs o gramada de pixeli ca, citez „homosexualii lor sunt mai buni ca a altora”, ca nu intreprinde nimic, ca vor sa musumalizeze etc.

 184. rich guy

  Scuze „ai altora”

 185. andreea

  rich guy, nu vrei cont aici? ca să-ți poți edita comentariile…

 186. andreea

  cred că pe la ora aia în sfîrșit dormeam…

 187. rich guy

  Cu riscul de a mai fi injurat pentru tot felul de „abrazivitati” lasate-n urma, as prefera sa nu, sunt de-a dreptul tehnofobicolicious, nici nu stie Angela ce concurenta o pandeste din umbra. Cu o mandria de buna seama neinteleasa pot afirma ca singurul cont social pe care-l detin e cel de pe Pinterest. Ca acolo vezi numa’ lucruri frumoase. O sa-ncerc sa nu mai scriu atat de sadic, sa le mai recitesc inainte de a le publica. Promit ! 🙂

 188. cătălin

  Rich, nu-ti fa griji pentru greseli, dupa mine nici n-ar trebui sa te chinui sa mai scrii un comentariu cu corectiile.

  Ce-i chestia aia?

  Uf, tu de ce nu dormi? 😦

 189. rich guy

  E un model de Alpha din 1913 inspirat de romanele lui Jules Verne.

 190. rich guy

  … in Art Deco !

  Bugatti Gangloff 2013

  Mercedes-Maybach 2016

 191. andreea

  aoleeu, ce navete spațiale… 🙂

 192. andreea

  eu am zis doar așa, gîndindu-mă la mine, că și eu greșesc și m-aș enerva să nu pot corecta. 🙂
  dar eu sînt mai sisi nițel.


  mai am și eu insomnii, na, ca tot omul.
  frici, regrete, obsesii.

 193. cătălin

  Ma doare cel mai mult suferinta unora din jurul meu.

  Am auzit ca va topiti… Nu vreti sa faceti o baie?

 194. cătălin

  In Romania e bine cu conditia sa nu ai nevoie de nimeni si de nimic, am mai zis. Si sa stii ca, aparent paradoxal, marea problema in spitalele romanesti sint oamenii si procedurile, multe inutile din punct de vedere medical. Cu curatenia s-a mai rezolvat. Ma rog, romaneste, cu cele mai proaste materiale existente pe piata.

  La Cluj se poate dormi zilele astea? 🙂

 195. Dar uite că mai apare câte o rază de speranță.
  De la Consiliul Județean, nimic!

 196. Mărturisesc că am dat drumul la aer condiționat. Altfel nu se poate sta. Pe bunica am dus-o de la țară și stă cu noi până când trece coptura asta.

 197. La Cluj nu mai doarme nimeni din cauza muzicii…

 198. rich guy

  http://www.zukunftsentwicklungen.de/gesellschaft.html

  Mai, io m-as apuca s-o traduc, dar as vrea sa stiu daca chiar va intereseaza cat de cat, ca nu-i tocmai putin. „Da’ ce-i, da’ ce-i ?” parca va aud intr-un singur glas ! E … un mic act de magie, genul prorocire, horoscop, din carti, fireste, da’ nu de joc. Din catistife multe, grele, iara prorocii nu-s proroci. „Da’ hai n-o mai suci cand ‘coace, cand ‘colo; si zi-ne noua ce tre’ sa stim !” Bine, fie !

  E vorba de previziunile statistice ale nemtilor, deci nu ghiceala, ci stiinta, cam incotro se-ndreapta societatea in urmatorii 50 de ani ! In principal a lor, ca ei pe altii la altii nu-si prea baga nasul. Si o iau cu partea aia mai usoara, cu alea mai de lesne de urmarit si anume cu cele cvasi in desfasurare.

  Previziuni 2010 – 2019 (textul e mult mai vechi, de dinainte !)

  Mai multe gospodarii formate dintr-o singura persoana (single)
  casatoria continua in directia varstei din ce in ce mai inaintate, mai multe casatorii intre persoane de etnii diferite si de acelasi sex.
  Perechile (orientate spre cariera) amana din ce in ce mai mult dorinta de a avea copii.
  Mai multa infertitilitate, mai multe interventii (n. trad. reproducatoare) artificiale.
  Mai multi copii „bogati” in parinti si mai mult „turism” intre parinti.
  Individualism crescator, inca si mai multe optiuni in alegerea modului de viata.
  Schimbarea valorilor in societate, din ce in ce mai putina consideratie fata de valorile sau formele culturale traditionale, iar religiozitatea se manifesta din ce in ce mai mult in afara bisericii oficiale.
  Segregarea culturala din ce in ce mai accentuata a societatii.
  Mai multa cultura de scena (spre ex. festivaluri de muzica, eventuri, expozitii culturale speciale) si mai multa cultura de masa.
  Din lipsa de orientare se va consemna un interes crescator pentru secte, grupari de extrema si miscari politice radicale.
  Incredere descrescatoare in stat si in politica, „fuga in masa” din partide si sindicate continua, in fluenta crescanda din partea ONG-urilor.
  Protectia de date (n. trad. personale) nesigura, utilizare crescanda de profiluri personale (de personalitate in textul orig.)
  Desconsiderarea din ce in ce mai accentuata a sferei private (site-uri sociale tehnologii de supraveghere).
  Accesul la internet (in privat, textul orig.) va fi din ce in ce mai putin folosit pentru cunoastere si din ce in ce mai mult pentru distractie si socializare.
  Mai multe contacte sociale virtuale, mai multe roluri/identitati in lumi sau comunitati virtuale.
  Pana in 2013: oferta de ingrijire de 35% pentru copii sub 3 ani.
  Scaderea numarului de scolari, Ah, mai bine intreb … mai vreti sau sa va mai las cu cearceafuri dintr-astea plictisitoare ?

 199. andreea

  Sună fioros, dar previzibil.
  😦 Cumva, îmi pare bine că n-o să mai văd toate ciudățeniile…

  Mai povestește-ne. Doar dacă nu ți-e greu cu timpul și cheful…

 200. andreea

  Și la mine, aer condiționat. Acasă și la birou. Metroul e ok. Între cele 3, se dezlănțuie furiile fierbinți.

 201. da,da
  mai vrem
  să știm cum va crăpa Gheea

 202. Am văzut că-i sărbătoarea sașilor…

 203. rich guy

  Scaderea numarului de scolari: abandonarea de locatii scolare (avand ca urmare drumuri mai lungi), scaderea numarului de clase per an de invatamant, reducerea ofertei de formare in regiuni cu populatie mi scazuta (mai putine posibilitati de specializare), la multe scoli profesionale rezumarea mai multor profesii intr-o singura clasa.
  Sistemul de formare pierde in continuare din calitate: prea putini absolventi cu bacalaureat, prea putini studenti, multe intreruperi de studiu, prea putini succesori de inalta calificare (in special in stiintele naturii si in cele ingineresti).
  Sanse ceva mai bune pentru copiii proveniti din familii slabe din punct de vedere social (n. trad. familii sarace, insa nemtii evita termenul) si din familii de imigranti datorita unor programe de asistenta sociala speciale.
  Din ce in ce mai multe cursuri si conferinte universitare si de formare a adultilor via Internet (prin videoconferinte).
  Mai multi absolventi de scoli si universitati de gen feminin decat de gen masculin (n. trad. in textul orig. mai multe femei decat barbati).
  O falie sociala crescanda intre categorii sociale mai apropiate sau mai indepartate stiintei (n. trad. intre cei cu o mai puternica si cei cu o mai scazuta inclinatie stiintifica).
  Saracie crescanda (asistati sociali, someri pe perioade lungi, angajati temporari, asa-zisi pfa-isti, pensionari s.a.); din ce in ce mai multe gospodarii indatorate, saracie crescanda in randul copiilor.
  2017. Aproape 50 miliarde de la buget se vor cheltui pentru ajutorarea refugiatilor.
  2018. Numarul celor fara locuinta va creste de la 335.000 persoane (2015) la 536.000.
  O cerere mai scazuta – si bani mai putini – pentru amenajari culturale, activitati extra-scolare, utilitati de sport si recreatie.
  DIVINIZAREA CORPULUI: sport, fitness, Beauty, Wellness.
  O crescanda eficientizare si a regularizarii prin stat a serviciilor sociale.
  Orase bipolare: intre cartiere suprapopulate si cartiere nelocuite (n. trad. de bogati care nu locuiesc in ele), intre cartiere cele sarace si cele infloritoare, intre cele de autohtoni (nemtiin textul orig.) si etnici.
  O cerere crescanda de locuinte pentru pensionari.
  (si aici se sfarseste sintetizatorul pentru 2010 – 2019).

  Acuma, Andreea, sigur ca pare un film deja vizionat, pentru ca noi am inceput sa o luam deja de 28 de ani, sau de 60, fiecare cum vrea sa vada, la vale. in plus, noi ca semintie suntem si mai inclinati deopotriva spre sclavagism si boierie.

  Ca sa deschid apetitul pentru un nou episod (2020 – 2029), ei bine, pentru fanii genului, o sa fie mai „horror” ! 🙂

 204. rich guy

  @ Junghiul

  Io am vazut si ca-s mai imuni la viespi, nu s-au apucat de … „huuuo, vrem autonomie ! Fire-ati voi ai ******* de romani cu limba voastra spurcata !”.

  Si acuma hai sa fim seriosi ! Se compara Kronstadtul si Hermannstadtul (de Klausenburg si Siebenbürgen nici nu mai zic) cu Harghita si Covasna ? Da’ vorba lui Tudose, „mai bine taci, ii lasi in pace, ca cine stie in ce dialog nedorit te trezesti !” (el zicand-o de rusi, io de secui).

 205. mai fanarioți, așa

 206. cătălin

  Dupa mine, cel mai mare pericol e stratificarea extrema a populatiei: o elita foarte bogata (care nici macar nu plateste taxe) si restul, din ce in ce mai saraci. Oamenii vor deveni din ce in ce mai ostili unii cu altii, iar guvernele din ce in ce mai autoritare. Societatea deschisa va fi tot mai indepartata. Saracu’ Soros…

  Am auzit ca la Cluj „muzica” dureaza pina la 8 dimineata. Asta in oras, nu la dracu’n praznic pe un cimp.

 207. Angela

  Da, până dimineața și după aia, pe la 12 începe iar. E o calamitate pentru Cluj. Eu găzduiesc acum refugiați – copiii mei au fugit din oraș încă de miercuri, noroc că-s în vacanță. Dar cine e musai să stea acolo, să muncească, să bolească, să învețe…vai și amar. Fiu-meu locuiește la 20 m de parc și la vreo 200 m de stadion, locurile apocalipsei. Nu se poate dormi, nu se poate trăi acolo. Vecina lui îi povestea că nu putea vorbi la telefon în propria ei casă. Și geamurile spitalului de copii îs tot spre parc, ca la fiu-meu, pe aceeași stradă. Cică nu se aude medic cu asistentă în sala de operații. Plus restricții de circulație, parcul devastat – e destul să-l calce atâta puhoi de lume săltăreață, non-stop, patru zile și nopți, să nu mai zicem de munții de gunoaie..Au interzis internările în spitale pe perioada festivalului, ca să rezerve locurile pentru untoldiști, dacă i-o lovi cumva damblaua..Câte și mai câte. Plus că din multe puncte de vedere e ilegal. Cui îi pasă? Cică e de folos pentru Cluj, că aduce faimă și bani. Bani negri, că se închiriază cu 500-1000 euro sau mai mult o locuință pe perioada asta. Cine dracu face contract și fuge la fisc pentru o închiriere de 4 zile? O grămadă de rahat, asta e untoldu, da n-ai voie să zici,

 208. andreea

  văleu.
  îmi imaginez un Smaili din ăsta de cîntă doar 2 ore în parc, aici în Tineretului, lîngă mine, înmulțit cu 100.
  clar, aș fugi.

 209. andreea

  Știți că pe feisbuc se făcea mișto de suedezul cu barbă și rochiță cu buline?
  Știți că feisbucul a șters poza de peste tot?
  Uau.

 210. cătălin

  Cica urletu’ maimutei urlatoare se aude in jungla pina la 5 km. In oras, cu ecoul facut de beton, poate mai departe.

  Nu stiu de suedez. Poate cel care a postat poza initial si-a sters-o si atunci a disparut si de la cei care au facut share.

 211. rich guy

  Yoo, yooo, chikabum, chikabum … Nostradamus is back in the house, sa va dea voua vestire de belele prevazute pentru ’20 – ’29 !

  2020: administratiile judetene (la ei, statele federale) nu mai au voie sa se indatoreze – in afara cazurilor de necesitate;
  o respingere structurala din ce in ce mai accentuata a copiilor, deoarece copiii devin din ce in ce mai rari;
  mai multe familii formate din patru-cinci generatii; cresterea in importanta a relatiilor verticale;
  2020: mai mult de jumatate dintre germani utilizeaza retelele sociale;
  2020: pensia standart (dupa 45 de ani de munca pe salariul mediu): cca. 1.280 Euro. Cresterea sarciei in randul celor varstnici;
  2020: contributiile la pensii vor fi cu mult peste 20%;
  starea de sanatate a oamenilor(in special al celor varstnici) se va imbunatati in continuare (stil de viata sanatos, mai mult sport/fitness), dar si mai multi supraponderali;
  pana in 2020: cheltuielile pentru servicii de sanatate cresc cu 74%; de asteptat taierea din cereri;
  pana in 2020: numarul celor care necesita ingrijire creste de la 2,13 mil. (2005) la 2,8 mil. oameni; devin necesare contributii mai mari pentru asigurarile de ingrijire;
  mai multe departamente geriatrice si gerontopsihiatrice si paturi de ingrijire in spitale;
  din ce in ce mai multi oameni traiesc si mor singuri (n. trad. CUMVA TRIST, ESTE ?): de gasit solutionari pentru: munci pentru cei varstnici, deplasare in ospicii si asistenta pasiva – sau chiar activa ? – la moarte;
  mai multe aziluri de batrani si ingrijire, mai multe locatii de ingrijire pe timpul zilei sau pe rastimp de cateva ore, mai multe locatii sociale, mai multe servicii de ingrijire, de „treburi in casa” si de livrare de mancare la domiciliu (n. trad. servicii de catering);
  mai multe puncte de intalnire, de recreatie, de cultura, de servicii si consultanta pentru cei varstnici;
  2021: cheltuielile sociale cresc pana in jur de 1,1 bilioane Euro (2016: 918 miliarde)
  pana in 2020: in jur de 1,4 Millionen de locuinte fara locatari din Germania de est vor trebuie sa fie demolate;
  scadere continua a valorii caselor sau locuintelor aflate in proprietate privata; multe dintre ele nu se vor mai putea vinde;
  2025: indatorirea Republicii Federale Germania incluzand obligatiile de plata a asigurarilor sociale ar putea creste de la 70% in prezent pana la aproape 100% din PIB;
  2025: vor fi numai 9.736.000 de scolari in Germania (2010: 11.485.000 de scolari)
  pana in 2025 se vor restrange din ce in ce mai multe localitati si orase; in Germania de est populatia scade cu pana la 10% (iar numarul angajatilor chiar cu pana la 30%);
  cunoasterea si stapanirea de tehnici culturale devin din ce in ce mai putin importanta; mai importante devin creativitatea, productivitatea, capacitatile de conducere si competentele interpersonale (n. trad. ce-s ultimele, habar n-am !)
  2025: mai mult de 95% dintre germani utilizeaza internetul;
  sfarsitul sferei private: gramezi de date (in special de pe internet) stocate despre fiecare in parte; locatia persoanei deja cunoscuta la activarea mobilului, laptopului sau tabletei;
  2025: mult mai multi diabetici ca in ziua de azi; cheltuielile vor creste de la 30 miliarde (2009) pana la cca.. 240 miliarde de euro;
  pana in 2025 mai mult de jumatate dintre germani s-ar putea sa nu mai apartina unei confesiuni religioase (2005: fiecare al treilea german);
  mai multe tensiuni scoiale intre bogati si saraci (zicea bine Catalin !);
  conflicte intre valurile mai vechi si mai noi de imigranti (avea dreptate tot el).

  Si acum … haaai cu discareala ! „A cui lege va fi oare ?” https://www.youtube.com/watch?v=dKwj7LSGc4Y

 212. cătălin

  La ei asta inseamna statistica. La noi, Dumnezau cu mila!

  Ma mira ca nu spun nimic de inteligenta artificiala – va fi jale in curind. Acum, daca esti in SUA si ai nevoie de ceva consiliere legala e mult mai ieftin sa-l intrebi pe Watson (IBM). Esti profesor si ai de predat un curs? Il pui pe Watson (da, Watson a fost teaching assistant anul trecut). De medicina nu mai spun, Watson e capabil sa sugereze cele mai bune tratamente (bazate pe dovezi stiintifice solide). Nici arhitectii n-au scapat, ca Watson a facut o pasiune si pentru normativele din constructii. Unde mai pui ca Watson lucreaza, invata continuu, cu fiecare minut devine mai bun. Si n-are nevoie de concediu.

  Ma tem ca va fi un seism social, fie ai un job la care inventezi mereu chestii noi (s-o iei inaintea lui Watson, cel putin pentru moment), fie nu mai e nevoie de tine. La gunoi, vechitura inutila!

  … in timpul asta elevii din Romania invata dupa aceleasi programe inutile concepute prin anii 1950.

  Oare Watson stie sa fure? S-ar putea ca aici sa-i fie mai greu sa depaseasca oamenii. Uite, un primar de prin sudul tarii tocmai a fost trimis in judecata pentru vreo mie de fapte de abuz in serviciu in 3-4 ani de mandat praduit.

 213. Nu asta voiai să o pui?

  Uite prin 90 cum petreceau tinerii prin parcuri. acum Untoldul dă bine să fie în plin centru ca să zbârnâie bașii termopanele.
  Clar că e ilegal dar cui îi pasă?
  La noi poliția locală a amendat – pe bună dreptate- organizatorul cu 2000 de lei pentru că spectacolul s-a prelungit cu jumătate de oră peste 24, ora la care era stabilit să se termine spectacolul.
  Și asta în condițiile în care totul se desfășura pe Strandul Neptun adică într-o zonă nerezidențială.
  Dar oricum toți la televizor spun că e fantastic, bravo Cluj, etc, nu știu ce tot spune Angela acolo…

 214. Într-un parc mare din Leipzig era să mă pierd eu prin 1985, deși eram cu părinți și soră mai mare acolo- toți iresponsabili.

 215. cătălin

  De aia nu are nimeni incredere in lege, pentru ca legea e aplicata discretionar…

  Ce dracu’ a fost pe aiurea, ca mi-au ajuns poze de la pride parade sau rahaturi dintr-astea printre motanii mei? Mii si mii de oameni iesiti in strada sa se bucure ca-s intr-un anume fel – ce prostie, probabil transformata deja intr-o mare afacere!

  Da’ ce cautai tu in Leipzig in ’85? Altfel spus, cum de reuseai sa te plimbi prin Europa?

 216. Revin la pensii.
  Fac un exemplu la salariul minim.
  Acesta e pe cartea de muncă 1450 lei, angajatul ia în mână 1065 lei și i se rețin 385 lei iar angajatorul mai plătește 333 lei.
  Deci costul total este 1783 lei din care statul ia 718 lei iar angajatul 1065 lei.
  Un scenariu posibil ar fi să mărești de la 1450 lei la 1783 lei salariul brut iar angajatul să plătească 718 lei rămânînd tot cu 1065 lei. Asta înseamnă că teoretic salariatul nu va ieși în pierdere . Eu că se va urmări și scăderea cu 4,25 % a valorii contribuțiilor sociale și reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%.
  La un un prim calcul angajatul ar primi 131 lei în plus.
  Sigur că se nasc o sumedenie de probleme cum ar fi aceea a indexării pensiilor. Legea pensiilor spune că „Valoarea punctului de pensie este majorata anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat”
  de asta vor să umble pe la pensii, zic eu, pentru că o astfel de abordare ar duce la mărirea punctului de pensie.
  Acum se leagă de pensiile speciale ( care vor exploda în cazul ăsta) și îndemnizațiile de creștere a copilului pe care tot ei le-au legiferat încercînd să repare anumite greșeli de abordare după care vor fi obligați să revizuiască puțin tot,ici colo ș-anume prin părțile esențiale. La mare luptă sau înhămat ăștia, nu se gândeau ei la toate astea când croiau planul de guvernare pe următoarele 3 cincinale.

 217. Cu pașaport frate, cu pașaport! Și cu o Dacie 1300.
  O dată vă voi povesti cât de greu era să obții dreptul de a ieși din țară. În cazul în care voi nu știți…

 218. Zice-se că năpasta asta de căldură ar fi după nume Lucifer.

 219. Ardei umpluți cu tărhană.
  În zona Beliu-Tinca , tărhană se spune la tășcuțe. Ăsta e unul din felurile de mâncare simple care mă innebunesc pe mine.
  Rețeta e simplă, problema e că atunci când pui pe foc ardeii aluatul din interior se coace diferit că-s niște gradienți de temperatură puternici pe acolo .
  Așa că eu ardeii umpluți de trei sferturi îi pun frumos în picioare într-o laboșă, cu gura în sus. Pun laboșa pe foc ,integrez treptat sosul de roșii (pregătit în prealabil și fierbinte), și pun 3 linguri de sos în gura fiecărui ardei.
  În numele tatălui, al fiului… și așa distribui puțină căldură peste tot ,anulînd diferențele inechitabile de temperatură.
  Că altfel, fiecare ardei are într-însul aluat nefăcut și aluat preafăcut.
  Bunica mi-a validat rețeta, deci e în regulă.
  Uneori în sosul de roșii (stors la final după ce ardeii au fiert) mai sparg în ciuda cărnii niște ouă și o spurc cu smântână, cu groșciorul ăla de pe deasupra oalelor puse la smântânit.

  Să aveți o duminică binecuvântată și să-l învingem pe Lucifer ăsta, ducă-se-n pustii!

 220. rich guy

  Mie-mi plac „watsonii” ! „Sensibilosul” David din Prometheus poate chiar mai mult decat Data din Star Trek. Pe cine o fi sculptand oare la 1:47 – 1:52 ?

 221. rich guy

  @ Junghiul

  Sunt faine amandoua, desi in ambele ma cam enerveaza „cantatul” aiurea a solistului peste saxofonist. Uneori, cand se preia doar tema, fara cantat, impactul e mai puternic.

  Cu cantat …

 222. rich guy

  Unul dintre remixuri fara cantat …

 223. andreea

  Se putea merge în Europa de Est, la frații socialiști.
  Și la ruși, nu mai zic…

 224. Din 3 august trăim pe datorie.

 225. cătălin

  Sistemul de pensii era demult cu un picior in groapa, acum groparii arunca tarina. Nici nu se putea altfel, cind multi primesc lopeti de bani drept pensii. Nu mai tin minte exact sursa, dar estimarea era de 14.5 milioane de romani in 2050.

  Dupa mine, ar fi bine ca toate contributiile pe salariu sa fie transferate la angajat, si sa le plateasca angajatul (nu sa i se retina impozitul automat). Poate ca, vazind cit de mult din munca lor se duce la stat, oamenii ar deveni mai atenti la felul in care banii aia sint cheltuiti.

 226. cătălin

  „Scrisul elibereaza.” (Relu Fenechiu)

 227. Angela

  Nici o clipă fără schisme și contre. Vacciniști- antivacciniști, homoiști-heteroiști, pomohaci-antipomohaci, alăptătorit în public-nealăptători în public, untoldiști-antiuntoldiști, despacitoiști-antidespacitoiști – cu derivatul proPleșu-antiPleșu…Mai avem un pic și ne dăm palme singuri la oglindă. Nimeni nu mai suportă pe nimeni.

 228. andreea

  da.
  cum o fi, oare, să trăiești o zi de la 8 dimineața pîn la 12 noaptea fără ca cineva sau ceva să-ți solicite partizanatul.

 229. andreea

  eu am cam obosit.
  parcă-mi vine și mie să expun doar pisici.

 230. cătălin

  Uneori ma intreb daca n-o scris ala, Zuchi, vreun program de AI care sa stirneasca periodic aceleasi chestii. Ce e mai grav e ca nimeni nu asculta pe nimeni, cind sint pusi sa aleaga intre doua lucruri opuse probabil ca multi aleg intii de ce parte se pozitioneaza si dupa aia isi fabrica niste argumente sa le sustina pozitia. Cei care cred altceva sint prosti, sau, mai rau, suboameni. Block! Ii numeri pe degete pe cei care pot sa discute in contradictoriu sau pot sa rida la o gluma indiferent din ce parte vine.

  Cred ca USR se va scinda. Am vazut ieri un clip de promovare a unora dintre ei. Fundamentalism religios, nu alta. Ca scade natalitatea in Romania, iar solutia ar fi interzicerea casatoriilor homo. Logic ca, de ciuda ca nu se pot casatori, astia pe invers vor deveni hetero si se vor apuca de facut copii pe banda rulanta.

 231. Angela

  Natalitatea scade fiindcă face parte din viața reală și e mult mai plicticos și mai greu decât să trăiești în virtual, unde te poți răzgândi când vrei. Progeniturii nu prea poți să-i dai block când n-ai chef de ea. Plus hedonismul ăsta aproape obligatoriu..nu te „distrezi”, nu exiști. Dracu știe, o fi cumva. s-o alege ceva și de lumea asta.

 232. cătălin

  Acum un an a fost un meci de fotbal, Anglia – Islanda. Au cistigat, nesperat, islandezii. Noua luni mai tirziu numarul de nasteri in Islanda a crescut semnificativ.

  M-a surprins neplacut clipul si gindirea unora din USR. E OK sa ai o parere, am inteles ca nu doresti casatorii homosexuale, dar nici sa te apuci sa fabrici argumente. Nu scade natalitatea nici din cauza saraciei, a lipsei de locuinte, a migratiei, a sistemului de sanatate si invatamint, sau a deznadejdii generalizate. Nu, homosexualii is de vina!

 233. rich guy

  Me disgusta Despacito ! Ce-i scheunatul ala afon ?!

 234. cătălin

  Eu nu l-am ascultat si nu-l ascult. Sa-l asculte Plesu!

 235. rich guy

  Ala are o problema cu adunatul mustelor la *****, nu cu melodia in sine. Nu e ca si cum, la distanta de secole, cineva a compus din nou o capodopera a omenirii surd fiind, sa-ti spui ca, uite, norodul se minuneaza totusi cu un folos.

 236. Angela

  E o banalitate lălăită Despacito ăla. Io recunosc că m-am repezit să văd ce și cum după ce am citit ce-o zis Pleșu și după aia ăla care l-o contrazis pe Pleșu. Dacă n-ar fi muierușca aia faină și gesturile alea de simulare a împerecherii, melodia aia n-ar fi ascultat-o nici dracu. Mă și îndoiesc că, nevăzând clipul, o recunoaște cineva la radio, de exemplu. Pe ne-ve, numai pe auzite, nu înseamnă nimic, muzical vorbind.

 237. rich guy

  Kizomba, Angela, kizoombaaa ! Tinerii au nevoie si de muzica pentru un dans lasciv. La-inceput, prin 2013, recunosc, ma zgaiam si eu admirativ la pasarea asta exotica, la niste amatori frumusei si nu lipsiti de talent, care au popularizat genul. Intr-un fel clasica poveste: doi tineri adorabili, o portie de talent si nimic altceva ! Si mai ales fara isterie in masa. Acum, cand „n” trubaduri insomniaci isi revarsa asupra-mi preaplinul, ofurile, nu mai, deja agaseaza.

 238. Angela

  Kizomba-i kizombă, un cuplu dansând oricât de lasciv nu-i scârbos. Pe când o turmă intrată în rut permanentizat e altcumva. Pe de-o parte dezgustător, pe de alta, îngrijorător. Ca o afecțiune neuro-psihică, ca dansul sfântului Vitta.

 239. cătălin

  Kizomba e foarte apropiat de tango. Asa, daca vrei, poti sa dai din cur si la vals.

 240. Angela

  Cu untoldu nostru, alta-i treaba. Copiii ăia pare că-s cu adevărat fericiți și au tot dreptul să-și dorească să fie. Dacă le place muzica aia, pe aia s-o asculte. Doar că organizarea în acel loc e sfidătoare și disprețuitoare la adresa celor cărora nu le place. Adică nu, nu zic bine. Nu de plăcut-neplăcut e vorba, e mai mult decât atât. Plăcerea unora provoacă altora un disconfort mult prea mare decât că ar asculta, obligați, o muzică pe care n-o agreează. E o totală lipsă de respect să pretinzi unei părți a populației să-și sacrifice patru zile-nopți din viață pentru simpla plăcere a celeilalte părți. Că așa se pune problema. Boc răspunde, scurt „avantajele-s mai mari decât dezavantajele”, ceea ce s-ar traduce prin „mă doare-n cur că tu tocmai tremurai că la 20 de metri distanță de locul distracției și bucuriei îți e operat copilul și doctorul nu se poate concentra de nedormire și de vacarm” sau (fiindcă la nici 500 m îs clinicile cele mari din Cluj) „mă doare-n cur că n-ai putut să auzi ultimele cuvinte ale mă-tii sau ale lui tac-tu muribund, care se stingea în salon la chirurgie sau în ATI” sau, pur și simplu, că „mă doare-n cur că trebuie să ocolești și să faci o oră în plus în trafic când te duci dimineața la job după noaptea nedormită. Sau „mă doare-n cur că pe urgia asta de caniculă nu poți sta nici noaptea cu geamurile deschise, să te mai răcorești un pic. Ești riveran? Ghinion. Rabdă”. Sau „mă doare-n cur că ești mic comerciant care ai plătit la greu la primărie pentru dreptul de a sta la tărăbuță în parc, cu vata de zahăr, înghețata sau baloanele tale și patru zile nu te mai poți apropia de zonă, că vin privilegiații care vând paharul de apă cu 7 lei.”. Patru zile fără vânzare la un amărât din ăla se simt la greu. Și multe altele, inclusiv totala ilegalitate în care se desfășoară totul, din punct de vedere DNA, să zicem. Și nebuloasa banilor care cică se încasează, dar de care niciodată primăria n-a dat socoteală cetățenilor. Cât s-a încasat și ce se întâmplă cu acei bani „în folosul Clujului”. Există zone înafara orașului unde o astfel de manifestare n-ar produce atâta perturbare. Poate chiar ar fi agreabil să auzi, de departe, zvonul de muzică și bucurie. Dar nu, trebuie să fie în buricul orașului, că tocmai asta atrage.Un untoldist fericit și nevinovat de undeva de prin lume declara că e minunat tocmai că e în centrul orașului, că e comod să ajungă la hotel sau să se plimbe prin oraș, că el umblă la multe festivaluri, dar așa ceva numai aici a găsit..Cred și eu!

 241. cătălin

  Culmea prostiei e ca nu ar fi fost mare brinza sa faca untoldu’ la marginea orasului: pui niste linii de autobuz speciale pe perioada respectiva si gata. Jandarmeria cea vigilenta cu femei care deschid gura la marsurile extremei drepte si foarte aspra cu cei care protesteaza, uite ca acum n-a zis nici pis.

 242. Angela

  Ei, trece și asta. Oamenii mor, generațiile mor, orașele mor. Orașul meu a murit, pe locul lui a apărut altceva. Pe cadavrul lui dansează impostorii, imbecilii,politrucii, javrele, săracii cu duhul și decerebrații. Dureros e că entuziaștii „progresului” consideră că – citez dintr-un postac untoldist entuziast – Fara îndoiala cel mai important eveniment din istoria Clujului. Zilele astea s-a scris istorie adevărată. Clujul există de vreo 2000 ani. Pentru idiotul ăla abia acum a apărut pe harta lumii, la a treia ediție untold. Ignoranța asta, superficialitatea asta îs absolut înspăimântătoare. Un cretin care nu știe nimic despre nimic. Pentru el, patru zile de țopăială cu brațele-n sus, ntr-o ticseală de trupuri unul cu nasul în axila celuilalt pe o muzică – scuzați – îndoielnică îs istorie adevărată…Doamne, Dumnezeule, ce hău poate fi în capetele și sufletele lor? Că-s mulți, de aia-i cultivă Boc.

 243. Angela

  Asta e, am pierdut. Dumnezeu cu mila.

 244. andreea

  toaaaată viața mi-a plăcut să dansez. da rău, nu așa… dar numai dacă-mi plăcea muzica, altfel ioc.
  și tot mă gîndesc. în neseriozitatea mea să mă apuc de dans, acu, la spartul tîrgului.

  și tot mă împiedic de detalii, de frici, de inerție.
  poate la pensie, am mai zis eu, la pensie…
  dar vremea Lambadei a trecut…

 245. andreea

  ce Untold, ce Despacito..
  rumba, aia e. rumba și jive.

 246. Angela

  Apucă-te acum, nu aștepta afurisita de pensie! Nu tot amâna ce-ți dorești. Ia totul acum.

 247. De ce nu dormi?
  Sper că ești bine.
  Nu știam ce-i Despacito, futu-i. Făceam și eu parte din jumătatea aia întunecată a pământului care nu l-a ascultat.

 248. Mie mi-a plăcut dintotdeauna să mă bâțâi, îmi pare rău că nu am învățat să dansez cât am fost mic. Acum trei ani m-am dus să iau lecții dar dacă nu am un partener potrivit de stângaci care învață și el, nici un profesor din lume nu poate să-mi învingă jena.
  M-am lăsat. Oricum nevastă-mea preferă kangoo.
  Dacă ar fi fost să fie, visam să fie așa.

 249. Vă recomand clujenilor, să practicați exodul anul viitor.
  Cu puțină șansă se pot pune la cale și niște plăgi.
  Dacă ar fi după mine doar una, i-aș umple de purici.

 250. cătălin

  Da’ nu mai bine practica exodu’ Boc si haita de maimute urlatoare? Apropo, cum o fi ramas un parc in care iarba a fost calcata de mii si mii de picioare? Banuiesc ca luna, numai bun de turnat beton.

  Cred ca e o deosebire majora intre Romania si tarile celelalte, oleaca mai inaintate: oamenii sint mai relaxati si isi fac timp pentru ei. E ceva frecvent ca oameni de 50-60 de ani sa ia cursuri de dans, de inot, sa se apuce de alergat, de urcat pe munti, de cintat. Iar asta cu frica de ridicol e probabil un efect al scolii romanesti, ceva invatat, care nu exista in mod normal (cel putin asta imi zicea fostul meu supervizor, strict legat de mine).

 251. Angela

  N-o să plece niciodată Boc și haita lui. Îs majoritari și au câștigat. Interesantă e însă ura care s-a iscat între untoldiști și pravoslavnici, deși, dinafară priviți, îs fix la fel, un soi de subspecie sau paraspecie cu caracteristici clare:
  – gregari. Trup lipit de trup într-o mare de trupuri, unii la concert, alții la coadă la moaște. Habar n-am cum se poate îndura așa ceva ore și zile întregi, când e de nesuportat aglomerația și lipirea de corpuri străine până și preț de-o stație de autobuz
  – extatici, într-un fel de transă indusă de o butaforie îndoielnică – sclipici și fast bisericesc pentru unii, efecte psihedelice pentru ceilalți, ambele tâmpitoare și amăgitoare de ochi și de minți
  – alergători după iluzii – plăcere supremă și senzații tari la unii, mântuire și miracol la ceilalți – induse de șmecheri cu simț negustoresc, care-i fac la buzunare vânzându-le rahat poleit
  – idolatri – că ce mi-e Armin van Buuren, ce mi-e cuvioasa Parascheva. Pentru ambii și-ar lăsa amărâții slujba, casa, familia și carnea smulsă de pe oase cu cleștele înroșit
  – cu simțurile atrofiate și de o rezistență fizică ieșită din comun. În condiții normale, nici o ființă omenească n-ar rezista zile și nopți întregi sub intemperii, ger, caniculă, grindină, în picioare, țopăind într-una cu brațele ridicate sau târându-se pe coate și genunchi în jurul mănăstirii. Dacă i-ai pune în alte împrejurări să facă o sutime din aceste eforturi, ar protesta indignați sau ar muri. La concert/pelerinaj nici nu le simt, cum nu simte nimic broasca cu măduva spinării secționată.
  Ar mai fi, dar ajunge, cred. O fi ceva ce nu pricep eu și care e perceput ca „magic” și de unii, și de alții. Auzi acolo, magic! Ignoranți,limitați, adică proști grămadă și unii, și alții. Epidermici și viscerali unii, săraci cu duhul ceilalți…Vai, săraca lume! A ajuns paradisul proștilor stridenți, că lor le e mai bine ca niciodată.

 252. Angela

  Încă două completări și închei subiectul untold, că mi-e greață.
  – da, Cătălin, ai presupus corect. Iarba din parc e distrusă. Se va reface. Alți bani, altă distracție, fiindcă precis firma agreată care se va ocupa de asta va taxa primăria, recte contribuabilul, cu un preț amețitor pe firul de iarbă, așa cum se întâmplă cu toate – panseluțe, copaci, dale crăpate după o săptămână și înlocuite etc
  – untoldiștii îs la fel de orbi, iraționali și fanatici ca habotnicii religioși. Ăștia din urmă l-ar fi lapidat pe veterinarul din sat, să zicem, dacă aflau că e gay. Dar popii Pomohaci îi pupă poala și-l consideră martir și erou. Untoldiștilor degeaba le prezinți cu cifre clare cât încasează întreprinzătorul Buta – organizator PRIVAT al festivalului și cât plătește primăriei pentru folosirea parcului, stadionului și sălii polivalente – te ia amețeala de cât câștigă ăla și cu ce se alege primăria ( cu un căcat în ploaie, nici cât să refacă iarba și să plătească salubrizarea și alte hangarale. Plus că tva-ul pe șaorme și servicii hotel/restaurant nu merge la primăria Cluj, iar chiriile astronomice îs la negru). Degeaba le spui. Că urlă ca din gură de șarpe că bravo lui, că lumea-i invidioasă pe succesul și talentul în afaceri ale lui Buta ăla, pe care-l adoră. Pentru că le oferă circ și „distracție”(plătite din banii lor de cretini cu ifose), așa cum Pomohaci le pune ălorlalți pile la Dumnezeu(tot pe banii lor de cretini amărâți).

 253. andreea

  cine e Armin van Buuren? 🙂

 254. andreea

  of.
  v-a chinuit rău antoldu’ ăsta… 😦

 255. Angela

  Da, ne-a chinuit pe noi, ăștia, expirații, chinuiții profesioniști. Că alții, cei aleși, s-au desfătat, mântuit, înălțat.

 256. andreea

  pentru mine, ăsta e Dansul: 🙂

  (dacă exersez vreo 25 de ani, cred că o să ajung și eu să dansez așa)

 257. Angela

  Hă, hă…Io, care mă-mpiedic și la pas pe drum drept, m-am uitat întotdeauna cu admirație, invidie și gura căscată la ăstfel de dans. Aș da la schimb vreo trei-patru din marile mele calități, numai să pot face și io așa ceva cu picioarele mele.

 258. rich guy

  @ Andreea

  Wow ! :

  … insa, si cred ca vorbesc in asentimentul multor altor burti de bere, no way ! 🙂

 259. andreea

  Păi după 30 de secunde de dansat așa cred că m-ar lua cu Salvarea, ce credeți, dar ziceam și eu, deh…
  E acolo, în dansul lor, o bucurie molipsitoare. 🙂

 260. cătălin

  Una din problemele cele mai mari ale Romaniei e ca legile sint aplicate dupa placul majoritatii.

  Ala-i dans dracesc!

  Eu am incercat sa dansez cite ceva, pe ici, pe colo. Dar cum sa dansezi cu un hipopotam transpirat?

  Am gasit clipul asta, destul de interesant dupa ochii si urechile mele.

 261. Angela

  Păi știți ce a răspuns Boc când i s-a imputat că s-au încălcat legi cu ocazia asta? Că legile-s vechi și depășite și nu se mai potrivesc cu vremurile noi. Halal răspuns de primar și absolvent de drept. Așa ceva…Nu ne convin, nu le respectăm, e simplu. Repet, n-a zis Bulă chestia asta, ci un absolvent de facultate de drept, fost parlamentar, fost prim-ministru, primar de municipiu..

 262. cătălin

  nu-i doar absolvent de drept, ci profesor la drept. Cercetator. O valoare, in plm!

 263. andreea

  e un vizionar, deh…

 264. andreea

  am dat 50 de telefoane ca să găsesc o amărîtă de cazare.
  și la tradiționalul 1621 de la ora 10.00 n-am mai găsit bilete.
  n-am mai pățit așa ceva…

  cică n-au românii bani și chef de plimbat.

 265. Angela

  Poți, cred. Dar din diferite motive. Indiferență, lașitate, propria stare de șoc – până la urmă, femeia a trecut pe lângă moarte cu copil cu tot, nu cred că în starea aia mai stătea să raționeze. S-a speriat animalul din ea. Dacă nu era șocată, o fi fugit de teamă să nu dea socoteală, s-o linșeze lumea. Ușor nu i-o fi fost decât dacă era complet nesimțită. Mie-mi pare rău de salvamari. Dacă avertizezi omul și el te ignoră, scuipă sau înjură că-i strici vacanța, ar trebui să nu mai intri după el când dă de dracu și să-ți riști tu viața. Oameni îs și salvamarii, nu amfibieni, pești sau isuși, să umble pe apă. Riscul e mare și pentru ei, de ce și l-ar asuma pentru cineva care ignoră avertismentele numa-așa, că e el mai jmecher?

 266. rich guy

  Angela, la momentul ala nu se stia ca salvatorul ei va muri, prin urmare pentru mine cade varianta linsajului. Si ea si aia care mai fac la fel, fug sa nu-si ea carecumva o amenda. Atata ii duce mintea !

 267. Angela

  Cam așa ceva trebuie să fi fost. Oamenii de felul ăsta se numesc căcănari și e plin de ei. Și în situații mai puțin dramatice tot așa fac.

 268. cătălin

  Cine stie, oamenii s-au speriat, in asa situatie e greu sa reactionezi normal…

  Banuiesc insa ca prin alte parti se dau amenzi care ustura, sa nu mai intre nimeni in apa cind e interzis scaldatu’. In Romania unii isi permit sa ignore amenzile, ca s-a scos inchisoarea contraventionala.

  Apropo, de Ghita se mai aude ceva?

 269. Angela

  Păi da, că mă tot gândesc..Primul impuls e să dai cu piatra în femeia aceea. Dar n-avem de unde să știm cum s-a simțit ea în momentele alea. Iminența morții tale și a copilului tău e suficient de înspăimântătoare ca să te zdruncine rău și, odată scăpat, impulsul e, probabil, să fugi cât mai departe de locul ăla. Cu atât mai mult cu cât n-a știut că salvatorul a murit sau urma să moară. Nu cred că, sub șocul ăla, te gândești la altceva decât că ai scăpat, nu și cum anume. Asta probabil vine mai târziu. Un psiholog ar ști mai bine. Oricum, noi nu putem ști ce e acum în sufletul femeii și cum va trăi cu asta de acum înainte. Poate să nu-i pese deloc, poate să rămână zdruncinată pe veci și moartea acelui om s-o bântuie cât va mai trăi. E crucea ei, s-o lăsăm în pace. Bietului om care a murit nu-i folosesc la nimic nici scuzele, nici mulțumirile. Nici soției și copiilor lui. E cumplit, face parte din lucrurile cumplite și nedrepte din viață și atâta tot.

  Nu se mai aude de Ghiță, cum nu se va mai auzi nici de Popoviciu după un pic de vreme. Și nici de Udrea, după ce va dispărea și ea. Că mă-ndoiesc că stă ca oaia, așteptând să intre șase ani la bulău. Și pare ușor, la nivelul ăsta, să dispari convenabil.

 270. Odihnească-se în pace!
  E firesc să fugi și un act de eroism să îți riști viața pentru semenii tăi..Să vedem însă ce ne spune deșteapta aia de la CNA .

 271. Sunt bine, toți. La răcoare.

 272. Înțeleg că a fost săltat de procurori domnul Liviu Dragne… hmm!

 273. Angela

  Ai vrea tu! Ești pe aproape, dar nu e el…e administratorul fermei de porci a fiului lui Dragnea. Ilie Dragne îl cheamă..

 274. L-am identificat pe Dragnea.

 275. rich guy

  Hai, mai, zau ! Voi spuneti ca-i pe atat de firesc sa-ti menajezi propria persoana, ba i-ar mai trebui si cineva specializat s-o ajute, cand atat fricile astea paralizante (si acum, dupa ce stie !) cat si simplul fapt ca inca mai respira, totul si orice se datoreaza numai faptului ca un altul nu s-a menajat pe sine. Pai si normal ca-i mai convenabil sa te dai la fund !

  Parca-i ieri cand Oana Roman se perinda prin toate studiourile explicand ce ticaloasa-i lumea ca bagatelizeaza drama lu’ Huidu, cainta si traumele lui, si parca-i azi cand el, la doi-trei ani dupa, se vedea in fruntea revoltei populare anti-Oprea, calcand cu sete pe capu’ lu’ fiu’su, ca stie el ca-i ca si tac’su, un nemernic vitezoman. Cu tupeu la greu ! Nu stiu, mi se pare prea multa intelegere pentru cei care abuzeaza, prea putina pentru victime.

 276. Angela

  Nu zicem că-i firesc. Firesc-nefiresc, așa se întâmplă. Oamenii-s de toate felurile. Eroii-s eroi pentru că-s păsări rare și spiritul de sacrificiu îl au puțini oameni. Aleși. Dintre ceilalți, ăia mulți, unii își menajează propria persoană. Îs egoiști, egocentrici, cum or fi. Alții se tem. Alții cred că totul li se cuvine. Altora nu le pasă. Dracu știe, asta vine din fire, din educație, din ceva. Eu doar ziceam că nu știm din care soi e gagica aia. Faptul că a intrat cu copilul în apă în condițiile alea și în ciuda avertismentelor denotă inconștiență, prostie sau bravadă. Mai departe nu știm.

 277. rich guy

  Hai, ca m-am mai potolit … 🙂

 278. Angela

  Bine ai făcut. Vezi tu, plaja aia era plină. Și totuși, au sărit numai doi. Puteau să sară zeci, sute. Dar n-au sărit. Au stat și s-au uitat, unii cu groază, alții cu milă, alți cu curiozitate , alții cu indiferență. Îndrăznesc să zic că or fi fost și câțiva spectatori satisfăcuți la modul pervers. Alții povestesc și acum prietenilor la ce grozăvie au asistat ei și se simt speciali. Alții..cine știe. Deci, să reținem: au sărit DOI. Doar doi. Nu cred că putem să pretindem mai mult de la omenire, cam așa stau lucrurile, procentual. Statistic vorbind.

 279. cătălin

  N-am citit stirea, am vazut cu coada ochiului undeva titlul. S-ar putea ca lucrurile sa nu fi stat dupa cum s-a comentat mai sus. Plauzibila mi-ar parea ipoteza ca au intrat mai multi in apa dupa femeie si copil, unii le-au ajuns si s-au intors, numai ca la intoarcere unul din salvatori a fost luat de un val si … dus a fost. 😦 Si da, exista si presupunerea ca femeia salvata a fugit repede, odata scapata, de frica sa nu ia citiva pumni pe uscat. Ca doar singura a intrat in apa desi erau avertismente ca marea e zguciumata.

  Oaule cu fipronil au ajuns in Romania. Era si logic, aici vin toate gunoaiele Europei. Bon-apetit!
  E dat acestui trist norod
  Si oul sterp ca de mincare…

 280. Angela

  Alta, acum. I-au apucat protestele împotriva obligativității vaccinării. Cheamă lumea la miting.
  Citez:
  Daca va pasa de copiii vostri si sunteti aproape de Bucuresti, participati Duminica aceasta la protestul organizat impotriva OBLIGATIVITATII vaccinarii. E important de notat, protestul NU e impotriva vaccinarii ci a OBLIGATIVITATII acesteia, deci chiar daca sunt dintre voi si sustinatori ai vaccinurilor, macar pt. sustinerea libertatii celor ce nu doresc sa-si vaccineze copiii, protestati!

  PROTEST ANTI VACCIN – Piața Victoriei, București, duminica, 13 august, la ora 16:00.
  Cei care nu puteti ajunge la Bucuresti se organizeaza protest si la Piatra Neamt.
  Duminica, 13 august 2017, între orele 17.00-19.00, se organizează în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, un miting împotriva vaccinarii obligatorii.
  Massmedia aservita sistemului nu va prezenta nimic, sau o va face zeflemitor, caci acesti criminali din presa sunt platiti bine sa indemne poporul sa mearga la macel, si oricum multi dintre ei sunt prea prosti sa gandeasca

  Subspecia asta total ignorantă și îndobitocită nu mai are măsură. N-ai cum să-i faci să înțeleagă nimic din concepte ca libertate, obligativitate, societate. Nu-s decât o adunătură de pitecantropi sau mai rău, care fac spume când aud de „obligativitate”. Până și într-o haită sau turmă există reguli și membrii care nu le respectă și-o iau în bot. Îs atâta de cretini, că nu pricep că o societate sau colectivitate sau ce o fi, trebuie să se protejeze, altfel piere. Și dacă dobitocul nu pricepe, trebuie obligat într-un fel. Aproape la fel e și cu savamarii/salvamontiștii. Nu te pot OBLIGA să stai pe mal când e furtună sau să nu pornești pe munte în șlapi când e pericol. Dar dacă te duci și crăpi, crapă dracului singur și nu pretinde să vină cineva din acea societate să te scoată din căcatul în care te-ai băgat în ciuda tuturor avertismentelor de la cei competenți. La vaccinuri e mai rău. Lasă-ți plodul să crape dacă contactează o boală, cum i-o fi norocul, dar nu-i omorî pe ai altora. Am și eu îndoieli și suspiciuni, dar, până la urmă, recunosc că n-aș avea curaj să nu-mi vaccinez nepoata.
  Când am încercat prima dată să citesc Leviticul, m-am zborșit. Că de ce m-ar interesa pe mine toate căcaturile alea de norme făcute pentru niște triburi nomade de acum câteva mii de ani. După aia mi s-a părut interesant, cel puțin unele capitole. erau niște norme întocmite din considerente de igienă și salubritate colectivă, la nivelul cunoștințelor de atunci, pentru ca să nu dea molima sau degenerescența în acele colectivități și să crape toți. N-aș vrea să fi fost în pielea celui care nu le respecta.
  Acuma ziceți iar că-s babă comunistă și că duc dorul dictaturii, hai, ziceți, ziceți!

 281. cătălin

  Ma bucur insa ca nu protesteaza nimeni impotriva mizeriei din spitale.

  Ce sa zic, problemele incep de sus. In cazul asta, ce sa creada omul cind mai toti stabii din sanatate care au functii de conducere nu au nici o legatura cu stiinta moderna? Poate ca de aia miscarea anti-vax e atit de puternica in Romania, iar consecintele se vad.

 282. rich guy

  Vrei sa derulezi, te rog, direct la min. 02.35 si sa-l urmaresti cam 1 minut ?
  De genul asta de reactie faceai vorbire ?

  🙂

 283. andreea

  uitasem de scena asta…

 284. andreea

  eu nu știu cum aș reacționa într-o situație-limită.
  nu știu și pace.
  😦
  mă pot aștepta la ce e mai rău.
  sunt fricoasă, pot deveni isterică ușor, agresivă, n-am antrenament, nu știu…
  nu știu.

 285. andreea

  eu am fost salvată de la înec, la 17 ani.
  erau valuri cît casa, marea trăgea de picioare cu o forță îngrozitoare, nu mai vedeam decît apă cenușie în jur.

  a alergat un bărbat de pe plajă.
  m-a văzut.
  am scăpat.

 286. rich guy

  E si una larg deschisa speculatiilor de tot felul. Un „ceva” care in mod evident nu e facut nici de mana omului, nici de natura, si atunci … de cine ?

  Nu stiu, Andreea, da’ mi se pare ca romanu’ reactioneaza de parca tocmai a avut un rendez-vous cu supranaturalul, nu cu o banala vaccinare de necesitate.

 287. rich guy

  Acum nu mai e vorba de o reactie limita, timpul curge si nimic, nu tu „multumesc”, nu tu „imi pare rau”, nu tu … un licar de constiinta ! In privat, familiei, nu public.

 288. cătălin

  Mai prin ce-ai trecut!

  Cine poate spune exact cum ar reactiona el intr-o situatie limita? Statistica arata, de exemplu, ca multi neaga urgenta intimplarii (sau nu isi dau seama ce se petrece). Pasagerii unui avion evacuat de urgenta isi iau bagajele de mina cu ei… Sigur, unele raspunsuri se pot invata prin antrenamente repetate, dar intr-o situatie noua tot creierul de sopirla e cel care ia deciziile.

  https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/09/has-the-smartphone-destroyed-a-generation/534198/

  „We didn’t have a choice to know any life without iPads or iPhones. I think we like our phones more than we like actual people.”

  „Curious, I asked my undergraduate students at San Diego State University what they do with their phone while they sleep. Their answers were a profile in obsession. Nearly all slept with their phone, putting it under their pillow, on the mattress, or at the very least within arm’s reach of the bed. They checked social media right before they went to sleep, and reached for their phone as soon as they woke up in the morning (they had to—all of them used it as their alarm clock). Their phone was the last thing they saw before they went to sleep and the first thing they saw when they woke up. If they woke in the middle of the night, they often ended up looking at their phone.”

 289. cătălin

  Oare ce-or avea unii in loc de cap sa fie si pro „make America great again” si neo-nazisti?

  Ei, si cum se va numi noul partid rezultat din USR?

 290. junghiul

  Dezuniunea Salvați România

 291. junghiul

  Două sute de mii de oameni au fost la mare în weekend.
  Am fost la praznicul de pită nouă de la Beliu cu dor de pită boanfă

 292. junghiul

  În ceea ce privește înotul,eu am avut mare noroc cu tatăl meu vitreg.
  In tinerețe lucrase pe Mureș ca salvator.
  Odinioară ștrandul era chiar pe Mureș și riscul de înec era mare.
  Ne-a învățat să inotăm, să nu riscăm, să nu ne aventurăm singuri etc.

 293. Angela

  Mărturisesc un păcat întru iertarea lui. Povesteam de una-de alta cu noră-mea, a venit vorba de blogăreală și de noi, ăștia de aici. Că copiii mei știu de voi, fiu-meu e chiar fericit că vă am. I-am făcut un scurt rezumat cu istoricul nostru și m-a întrebat ce s-a ales de blogul de la care am plecat. Am zis că nu știu, că cred că a răposat, dar m-a împins aghiuță-michiduță să mă uit, să verific. E ăla vechi redivivus(de vreo lună-două), cu numele vechi – pistolulcubu…. Uau!
  Uau-l e pentru postarea despre coride și comentariile la ea. Mai mult nu m-am uitat, am fugit.

 294. cătălin

  Dezuniune Junghiule, asta e. I se datoreaza lui Nicusor faptul ca s-a ajuns aici si s-a facut referendumul ala pe o tema care nu era nici de actualitate si nici nu era importanta. Ce ma ingrijoreaza la ND nu sint atit stingaciile si greselile, ci persistenta in eroare, el nici acum nu accepta ca majoritatea din partid crede altfel. Om vedea, cred ca vor aparea doua partide anti-coruptie, si mai cred ca asta e un lucru bun. USR era o umbrela mult prea mare ca sa raspunda la toate gusturile.

  Ce-i aia „bonf”, ca n-am gasit nici in dictionar.

  Uau, asa-i? Tu sperai ca in timp ii va trece? Boala psihica, si nu-i de ris.

 295. junghiul

  http://mobil.aradon.ro/#!mobilenews/detail/1882464
  Dacă aveți ocazia vizitați Maria Radna.
  Când sunteți în fața ei aduceți-vă aminte că pe dealul din stânga chiar la doi pași , pe Acapulco (așa era numit dealul ) făceam odinioară gardă.

 296. junghiul

  Așa cum v-am obișnuit, cred, eu in vremurile astea sunt la Balaton la Borhetek.
  Nagyon szép!

 297. Angela

  Nu speram io nimic, nici nu m-aș fi gândit, dacă nu ajungeam din vorbă-n vorbă să mă uit. N-am ce comenta, am constatat doar că uau.
  Ce m-aș duce și eu pe undeva, pe lângă o apă mare, măcar două-trei zile…Foarte rar, din ce în ce mai rar mi se face dor, dar acum chiar m-a apucat. Vine toamna și mi-a trece.

 298. cătălin

  Poate se sparge vreo teava in Cluj. 🙂

 299. andreea

  hi hi, eu am văzut mai de demult minunea cu corida.

  sunt pitită după dealuri acum.

 300. Angela

  Auleu, sper că nu la Tanacu!

 301. cătălin

  :)) Cum e sa-ti fure unii gluma, am vrut sa scriu exact asta dar m-am luat cu ceva treaba.

 302. @ Angela
  Mă gândesc că tata nu stă singur multă vreme. Cam cât timp poți să îl lași singur?

 303. Am văzut și eu.
  În urmă cu câteva luni am preluat un proiect important al cărui obiect este un abator. E construit de ceva vreme și trebuie să fac ordine prin hârtii și -dacă oi reuși-prin gândurile patronului.
  E unul dintre puținele abatoare care respectă normele în materie După vizita lui Johannis în America s-a născut și dorința de a se reevalua perspectivele comerciale România- SUA. Imediat a și venit în România un audit american trimis de Guvernul SUA pentru a face un raport cu privire la respectarea măsurilor de siguranța alimentelor și sănătatea animalelor. Evident că autoritățile locale au ales pe sprânceană locurile unde să se facă auditul, au inclus și acest obiectiv in misiune și s-au pregătit.
  Nu am toate elementele dar știu că auditul a ieșit bine, să vedem ce o fi pe mai departe.
  Evident, sacrificarea se face conform normelor, prin asomare dar este autorizat halal de exemplu și asta înseamnă că nu toate animalele se asomează. La arabi (și evrei) procedura de sacrificare e diferită și condiția pentru a accepta carne abatorizată este de a proveni din abatoare autorizate halal.
  M-am obișnuit cu mirosul, un abator te întâmpină cu un miros apăsător dar cel mai greu nu este mirosul ci strigătul mut a sute de mii de animale sacrificate.
  Am găsit o asemănare între Corrida (1934) și Guernica, omul din Guernica care se uită în sus și calul din Corrida, privesc la fel.
  De altfel nu mi-e clar ce gândesc combatanții dar privirea calului e semnificativă. Toți dau dreptate unuia sau altuia dar la cal nu s-a gândit decât Picasso.

 304. Tagore a stat o vreme pe aici la tratament.
  Dacă din dorinţa de a face ceva, vrei să umpli ulciorul tău, vino – vino la lacul meu.
  Apa va cuprinde cu putere picioarele tale şi-ţi va susura taina ei.
  Umbra ploii ce vine, se-ntinde peste dune, nori negri întunecoşi se odihnesc pe coroana albastră a arborilor, întocmai ca smocul de păr, pe sprâncenele tale.
  Cunosc prea bine mersul paşilor tăi.
  Sunetul lor face să zvâcnească neîncetat inima mea.

  De trebuie să umpli ulciorul tău, vino – vino la lacul meu.
  Dacă trântită în voie – vrei să laşi să lunece pe-ntinsul apei ulciorul tau – vino, vino la lacul meu.
  Iarba câmpiei e înverzită şi în depărtare florile sălbatice se ridică cu miile.
  Gândurile tale – vor părăsi adăpostul ochilor tăi – ca şi păsările cuibul lor.
  Vălul tău se va nărui la picioarele fiinţei tale.
  De n-ai nimic de făcut – vino – vino la lacul meu.

  Dacă cu ochii plini de somn – vrei să te cufunzi în apă limpede, vino – vino la lacul meu.
  Lasă-ţi pe mal mantia ta albastră, căci o apă mai albastră te va învălui.
  Valurile s-or înmuia să-ţi mângâie gâtul tău catifelat şi să-ţi şoptească mii de taine.
  De vrei să te cufunzi în el, vino – vino la lacul meu.

  Dacă nebună, alergi spre viaţa morţii – vino – vino la lacul meu.
  E rece şi nemăsurat de adânc.
  E negru ca un somn despuiat de puterea viselor;
  Acolo, în adâncimea lui, nopţile şi zilele sunt la fel şi cântecele toate sunt potolite.
  De vrei să te cufunzi în moarte – vino – vino la lacul meu.

 305. @rich
  Anul acesta se aprobă noul PUG al localității Covăsânț. Fără turnulețe la palate, îți poți închipui una ca asta?

 306. Angela

  Ei, dinspre partea lui tata, aș putea pleca și o lună…El s-ar descurca, îs sigură că ar fi coadă la poartă să-i aducă gagicile din sat mâncare lui „Miki bacsi”. Nu-l las singur pentru că face prostii. Adică te miri ce-i trece prin cap și aplică imediat, plus că se apucă de chestii care-l depășesc fizic și riscă la tot pasul să se accidenteze. De gura mea îi e cam groază, așa că face lucrurile pe ascuns. Îți dai seama ce ar face dacă aș lipsi…Comandă chestii văzute la tv, tot felul de jafuri scumpe. Antamează tot felul de lucrări cu țiganul Gabi, care-i bun meseriaș, nu-i vorbă, dar niciodată nu spune de la început câți bani vrea, la stilul clasic că „ne înțelegem noi, fac ieftin” și după ce termină lucrarea. cere o sumă astronomică și nu poți să scapi de el. Tata se enervează, ăla insistă…trebuie să fiu pe fază să tranșez chestiunea, dar, de obicei, mă trezesc în fața faptului împlinit. Tocmai vineri am avut un astfel de incident, i-am spuș și lui tata, și țiganului că gata, e ultima dată când mai apelăm la el și mai mult de bună-ziua pe uliță să nu aștepte. Spre regretul țigăncii, pe care o umplu de haine, veselă și tot felul de lucruri și care părea complet nefericită că m-am supărat…I-am spus, categoric, și lui tata că ăia nu mai au ce să caute la noi în curte. Era și el furios și supărat, s-a jurat că nici nu vrea să-i mai vadă etc. Ei, ieri pe cine credeți că aud trăncănind prin curte, la gard? Pe tata cu Gabi țiganul, despre ceva țeavă care trebuie tăiată și sudată…A trebuit să iau pastile de nervi. De aia nu pot să-l las. Noroc că pe aici nu prea sunt escroci, că la vârsta lui, e victimă sigură. Că tata e credul, naiv și repezit, plus încăpățânat ca naiba și fudul pe deasupra, că „lasă că știu eu ce fac”. După ce o dă în bară, se pleoștește de jenă și de ciudă că a fost prost și o dă pe depresie, de am ce cocoloși la el să-l scot…Îs cu nervii praf, e a doua sau a treia noapte că fac ceva asemănător cu atacul de panică, cred, mă trezesc brusc cu o stare nasoală și mi-e foarte rău…

 307. rich guy

  @ Junghiul

  Imi aminteam ieri ca de Santamarie era talcioc la Radna … Primeam o bancnota mai maricica de la bunica, sa nu umblam, asa, aiurea-n targ, ca vandralaii.

  Cu Covasant ne place sau nu ne place (bine, e clar ca mai mult nu), trebuie sa ne obisnuim si cu realitatea asta, de vreme ce n-am spus la timpul potrivit, ca multi altii, NU schimbarii specificului zonei. Acum si noi ca londonezii, parizienii, berlinezi sau timisorenii, n-ai ce le face, crezi ca lor le sunt dragi unele cartiere ?

 308. andreea

  Am un prieten nou.

 309. junghiul

  Cine e?
  Cum îl cheamă?
  Vrem să fie și al nostru.

 310. andreea

  E un măgar!!
  Nu-l pot pune. Aaaaaiiiii ce mă enervează telefonul ăsta…

  https://ciocolatacusare.wordpress.com/image-5/

  Așa, dînsul e.

 311. junghiul

  Cu Miki bacsi zic eu, ar trebui făcut așa.
  Vorbit cu gagicile să continue să îi aducă una alta.
  Găsit un proiect „important” care să il sleiască de resurse ba chiar să trebuiască alocate pensii viitoare: io știu, ceva pentru stranepoată, un mic bârlog, o grădinuță, o livadă dar care să nu implice si efortul lui fizic.
  Doar să adere la proiect si să finanțeze.
  Luate din jur și ascunse uneltele, obiectele co tondente.
  Bătut măr Gabi.
  Așa zic eu că ar trebui să faceți.
  Mă rog, e un punct de vedere

 312. junghiul

  Îți mănâncă din palmă?
  Atunci e prietenul tău.
  Până acolo e doar simpatie.

 313. andreea

  Atît am stat la gard… Doar doar m-o băga în seamă… L-am chemat ” pisi pisi mu mu mu ciup ciup pss pssss… Nimic! 😔

 314. junghiul

  Pfii, pe unde ăi fii?
  Așa măgar frumos.
  E de făloșag, nu e de impovarat.
  Cred că ești in Alba.

 315. junghiul

  Eu, junghiul aș fi incercat cu o tuse.

 316. Angela

  Da, da, să fie și măgarul nostru! Dar să nu cădem în capcana antropomorfizării lui. E doar un animal, relația trebuie să fie de tip utilitar. Bilateral. Noi îl hrănim și-l adăpăm, el ne cară poverile. Brrr. Iertare, nu m-am putut stăpâni, m-a mâncat un pic limba. Nu mai fac.

 317. cătălin

  Cind dai click pe magarus (sa faci poza mai mare) apare Andreea. 🙂

  Of, frumosi munti! Pe unde sint eu muntii nu-s asa, domoli si acoperiti de paduri. N-am mai fost in excursii in ultima vreme din cauza fumului de la incendiile de padure din alte parti.

  Abatoarele sint masura ipocriziei noastre. Sint un mare ipocrit – maninc carne. Si nu stiu, poate n-as mai minca daca ar trebui sa tai eu gaina… Dar ma gindesc ca viata e prin definitie o tragedie, ca sa traiesc eu trebuie sa moara alte fiinte, fie ele gaini, porci, bondari sau omizi.

  Hmm, uite ca aici sint in partea opusa, Angela, nu vad nimic rau in antropomorfism (pfii, ce cuvint complicat pentru o chestie atit de simpla). Oricum, antromorfizate sau nu, animalele simt durerea si sufera.

  Pot intelege ca uneori sacrifici animalul, dar sa faci din asta un act gratuit, un spectacol, e gretos si subuman. S-ar putea sa fi zis asta mai demult, mi-ar placea coridele cu leoparzi (sa fie lupta cit de cit egala). Dar presupun ca n-ar fi mare lucru pentru cretini, sedeaza leopardul si gata, la fel cum fac cu taurii.

 318. Angela

  Cred că discuții din astea am mai avut, pe vremuri. Și în legătură cu coridele, și cu vânătoarea. Și ne-am ciorovăit destul unii cu alții. Mie mi-e destul de clar. Lanțul trofic e una și ucisul de plăcere, ca divertisment, e alta. Punct.
  Și să ai fiori orgasmici sau desfătări intelectual-filosofice (hmm..) asistând la moartea oricărei vietăți, fie ea – sau cu atât mai grav – inclusă în spectacol cu muzici și sclipici, asta e infirmitate emoțională. Patologie emoțional-afectivă. Punct.

 319. cătălin

  Aaaa, acum m-am prins ca citai din Proasta mai sus.

 320. Angela

  Păi da. Nu m-am putut stăpâni.

 321. cătălin

  Apropo, daca vreti sa puneti poze si va e greu de pe telefon, ori le incarcati in Media, ori mi le trimiteti mie pe fb, iar aici scrieti un comentariu de genul „vreau poza cu magaru’ in locul frazei asteia”. Io tot n-am telefon, numai de pe calculator intru…

  Sincer m-as fi asteptat sa-i (mai) treaca, dupa atitia ani. Dar nu. Ma rog, am eu o teorie, ca din cauza singuratatii a innebunit (se intimpla des). Si poate fi si singuratate in doi… Hai sa las subiectul, ca poate iar ma impinge Aghiuta sa-i trimit un vraf de urari de bine (un dinte impotriva ei chiar am, dupa ce a facut). No, sa mai zimbim:

 322. andreea

  e frumos, da.
  la deal e mai greu, 🙂 dar la vale e o plăcere să o iei la goană. iarbă, albine, garofițe. și un mirooooos…

  eu nu înțeleg de ce trebuie să argumentezi orice îți place. oamenii au și plăceri nevinovate și așaa… mai vinovate puțin. sau mai mult.
  și ca să le faci mai puțin vinovate le îmbraci frumos cu filozofie găunoasă și teorii și argumente și vraja mării.

 323. andreea

  nu înțeleg de ce apar alandala pozele.
  aifon nebun la cap. 🙂

 324. cătălin

  aifon? ai bani… 🙂

  Argumenteaza pentru orgoliul propriu, sa nu apara acolo dezechilibre. Si pentru cercul de prieteni, probabil, e un lucru bun ca pentru multi a devenit inacceptabila chinuirea fara rost a unui animal.

  Nu-i de la tine, asa o fi facut cei de la WordPress: atunci cind pui linkul catre poza si dai click pe ea, in loc s-o faca mai mare trece la urmatoarea. Daca vrei, pot sa sterg eu linkurile si pun direct pozele (cu img src…, stii tu).

 325. andreea

  lasă, mai bine nu…

  am aifon antediluvian, la mîna a doua, bateria se termină în 2 ore, dacă stau pe net.
  altfel, e un drăgălaș.
  i-am înlocuit și ecranul, că l-am scăpat pe jos pe gresie și s-a făcut țăndări.

 326. rich guy

  Tie nu ti-a venit sa arunci cu ceva dupa magarus, sa vezi cum e ? Cu un arac, pop, o furca sau vergea, tot se gaseste ceva ascutit la casa omului. Sigur, nu-i senzatia autentica, dar succesul garantat. Ai fi prima toreadorita autohtona, o deschizatoare de cale, te vor diviniza milioane de femei. 🙂

 327. andreea

  Cred că există toreadorițe… Parcă așa am auzit. Cît despre maăgarul meu, nununu! Rage înfiorător! Mi-e frică de el!

 328. Angela

  Că tot veni vorba de antropomorfizarea animalului, mi-am adus aminte de un banc. Dacă-l știți sau dacă vi l-am mai spus, ignorați.

  Cică o doamnă mai așa, la a doua tinerețe, singură și ambetată, se întâlnește cu zâna bună, care se oferă să-i împlinească o dorință. Zice doamna: m-am săturat să fiu singură, mi-aș dori și eu să am un bărbat, dar nu m-aș încurca cu oricine. Ai putea să-mi transformi motanul într-un bărbat tânăr, superb și sexi? E blând, devotat, ar fi partenerul ideal.
  Zâna e de acord, femeia merge acasă și găsește, tolănit pe canapea, în locul motanului, pe bărbatul visurilor ei. Tânăr, frumos, atrăgător. E superîncântată. Tipul îi zice: Acum regreți că m-ai dus la castrat luna trecută, nu-i așa?

 329. Angela

  Nu trebuie să-ți fie frică! Încearcă să decodifici răgetul la modul pozitiv. Poate, în felul lui, zice: Te iube-he-heesc, Andree-eea!!! Nu-i vina lui că nu l-a înzestrat natura cu glas duios. Important e ce spune, nu cum spune.

 330. cătălin

  Sala de asteptare la un veterinar. Doi motani suparati rau si un ciine-lup. Un motan catre celalalt:
  – Pe tine de ce te-a adus aici?
  – Am futut pisica si vor sa ma castreze.
  – Si eu la fel, zice alalalt motan. Apoi catre ciine:
  – Dar tu ce-ai facut?
  – Eu am futut-o pe stapina.
  – Aoleu, pai daca pe mine ma castreaza c-am futut pisica, pe tine tre’ sa te eutanasieze!
  – Vezi ca esti motan prost? M-o adus sa-mi taie ghearele!

 331. Angela

  O-nceput la mine penele de curent. Deocamdată una de câteva secunde, dar de obicei se repetă. Tună. Închid pe aici un pic, până se lămurește treaba.

 332. Angela

  S-a dus. Am crezut că vine furtuna. N-a venit. Nu mi-a plăcut deloc vara asta, a fost chinuitoare. Urâtă. Rea. Dușmănoasă. Pfui.

 333. Angela

  Iar atentat terorist… Fapt divers.

 334. Angela

  Andreea iar umblă pe coclauri..Mie, nevricoasă cum mă știți. îmi trecu un gând de spaimă prin cap. Vară…pădure..Shakespeare..A Midsummer Night’s Dream..Titania îndrăgostită de măgar..Vai, vai! Io sper că doar aifonu e de vină că n-a mai dat pe aici.

 335. andreea

  Uof, cu toate atentatele și sinuciderile criminale, tot m-aț făcut să rîd. Gata, l-am părăsit pe Măgar. 🙂 Acum am găsit pe altcineva. Sâ văd de pot să vi-l arăt…

 336. cătălin

  Tii, da’ ce frumos e! 🙂 Sa va iubiti, zic. :))

  Da, atentatul cotidian. A mai fost asa o perioada acum multi ani, cind ETA sau IRA in alt capat zguduiau orasele batrinei Europe. De tragediile actuale nu stiu ce sa zic, sint cumva de asteptat atita timp cit o intreaga generatie e frustrata ca nu-si gaseste vreun scop. Si, daca asta nu era de ajuns, s-a mai revarsat si un puhoi de „refugiati”, in mod inexplicabil lasati sa umble pe unde poftesc.

 337. Mi-am propus să nu mai comentez despre atacurile teroriste care au loc. Scopul celor care le întocmesc este tocmai acesta, ca toată lumea să vorbească despre faptele lor de vitejie.

 338. Foarte fotogenică, cred că e pisică!

 339. cătălin

  As, scopul lor sint cele 72 de virgine pe care le-o pregatit Allah pentru fiecare.

 340. Azi merg la Tihany, unde strigătul întâlnește ecoul. E cunoscut locul pentru ecoul produs într-un anumit loc al peninsulei. Din nefericire modificările arhitecturale făcute în decursul timpului au estompat acest fenomen.
  Apoi la noapte plec mai departe am auzit că este un loc unde ies nimfele să danseze noaptea. Vă țin la curent.
  Dacă tot e să vorbim despre coclauri.

 341. rich guy

  72 la o vesnicie ? E chitros rau de tot !

 342. junghiul

  Dăă,
  Eu prefer ca măcar în vesnicie să mă lase naibii in pace nimfele astea.

 343. Angela

  Prietena mea zice că la ei, în Israel, se spune că au înțeles arabii greșit și că nu e vorba de 72 de virgine, ci de o virgină de 72 de ani.

 344. rich guy

  Zambesc, Angela … da’ trist !

 345. Angela

  Da’ de ce? Te bătea gândul să te convertești la islam? Înțelept și prevăzător gând – sau măcar oportunist. S-ar zice că ăsta e viitorul, vrem-nu vrem. Nu te întrista, israelienii-s răutăcioși. Șaptejdouă a zis Allah, șaptejdouă îs!

 346. Angela

  Greu de suportat atacurile astea. Și tot mai greu de suportat grețoasele discursuri patetice de după. „nu ne vom lăsa terorizați” – ba da, ne lăsăm, iar și iar. „Suntem puternici” – pe dracu suntem, se văd slăbiciunea și impotența de fiecare dată.. „Condamnăm cu fermitate” – ei, și? Se cacă pe el de frică teroristul sau se pocăiește, rușinat. „Suntem solidari cu..” – ei, și? Unde suntem solidari, în groapă, cu victimele? Sau murim și noi alături de următoarele? S-ar putea înregistra toate astea, și bla-blaurile, și mutrele de politicieni îndurerați. Ar fi o economie de timp. Pac, atentatul. Pac, înregistrarea. Și furnizorii de candele și flori ar putea să-și facă planul de aprovizionare din timp. Deja e prea mult, și cu atacurile, și cu reacțiile de după. Și asta nu se va termina niciodată, fiindcă nimeni n-are de gând să-i pună capăt. Dintre cei cu putere, zic. Pare că le place și că de-abia așteaptă să-și arate mutrele îndurerate, compasiunea, indignarea, fermitatea și solidaritatea. Scârbele dracului. Toți. Și atacatorii, și liderii noștri.

 347. rich guy

  Aaa, nu de asta nu ma veseleam. In ecuatia acestei vieti timpul e factorul determinant. Cantitativul, numericul si orice il raportam la el. Suntem spre ex. bucurosi daca castigam o mie de lei pe saptamana, daca insa acesta e castigul lunar, ajungem in pragul depresiei. In eternitate nu exista notiunea de timp si in consecinta si cele de cantitativ sau numeric isi pierde relevanta. O aberatie si nu numai de asta !. Vai, ce flatat e orgoliul masculin ca-i primul si unicul, sa-l rasfatam numa’ cu „chestii” nou-noute … Sa nu zic ca-i un jucat la doua nunti, sa predici si cumpatarea dar si dezmatul sexual. Si desi pare altfel, e numai o aparenta ca iau credintele altora in balon, la modul serios n-o mai fac, cum n-o sa ma apuc sa rad vreodata de desenele naive ale unor copii. Da, religiile contin astfel de parti si da, si ele au parcurs o etapa a copilariei. Da’ asta-i valabila, fireste, pentru atunci, nu pentru acum. Nu ma mai cuprinde nici o duiosie cand sunt folosite de cu totul altceva, drept momeala unora spre motivarea altora, cand Europa si viata unor nevinovati devine o escala obligatorie spre Dincolo si spre camuflarea adevaratelor resorturi. Europa nu e „pedepsita”, atacata, datorita credintei pagane, ci pentru ca e prada cea mai usoara. De ce oare nu le vine deloc sa islamizeze Rusia, China, Africa subsahariana sau America latina ?

 348. Angela

  Ei, am glumit și eu cu fecioarele alea. Cât despre eternitate, mă cam sperie. E drept că nu-s capabilă să rumeg ideea decât cu instrumentele mele de muritor. De pildă, mă gândeam eu odată că, dacă ar fi adevărat că după ce mori treci „dincolo” și te întâlnești cu cei dragi plecați mai demult, e chiar ok. Aș avea ocazia să le pun întrebări pe care nu le-am pus la timpul lor și la care nu am acum și aici răspunsuri și asta mă roade, m-aș bucura să-i văd pe toți, am avea o mulțime de povestit…și apoi? Ce ai mai putea face acolo o eternitate? M-am speriat de hăul de plictiseală care ar urma. Femeie simplă, deh…o fi ceva trăiri cu totul diferite pe care nu mi le pot imagina.

 349. cătălin

  Da, mars la Barcelona: „Nu ne e frica”. Nici dobitocilor care comit atentate nu le e frica, ii doare-n cur de ei si uneori de copiii lor care ramin in urma. Cum sa nu-ti fie frica, daca inca mai esti om??

  Pe de alta parte nu stiu cum s-ar putea opri atentatele astea. Mai nou, idiotii au descoperit ca nu le mai trebuie nici explozibili si nici arme: fura o masina si se opresc cu ea in multime. Spania cam a dejucat destul de multe atentate, probabil politistii lor sint destul de bine antrenati din cauza ETA.

 350. andreea

  E ca-n familie. El o snopește periodic, iar ea crede fie că merită, fie că dacă e blîndă și-i face mîncare și-l iubește o sâ se potolească…

 351. Angela

  Nu se mai pot opri. Poate doar dacă s-or plictisi jihadiștii de ele. Dar atunci să iasă capii europeni în față și în loc să debiteze căcaturile alea stupide, să spună clar, dragi cetățeni, asta e. Am pierdut, n-avem soluții, mai dejucăm un atentat din zece și atâta putem, cum v-o fi norocul. Vă schimbați modul de viață, vă adaptați și asta e.

 352. Angela

  Exact, Andreea. Ai pus degetul la fix.
  Că și muierii i se spune, uneori chiar de propria ei mamă, taci și rabdă, asta-i soarta femeii. Ori lasă, că precis ai făcut tu ceva, că nu-i om rău și dacă nu-i beat, e cumsecade,pita lui Dumnezeu.

 353. cătălin

  Pai nu e clar ca au pierdut?

 354. Angela

  Uite, danezii au găsit soluția (citez din gazete):
  „ÎMBRĂȚIȘEAZĂ un TERORIST!” Programul de integrare a JIHADIȘTILOR, lansat de Danemarca
  Aarhus, al doilea oraș danez ca mărime, încearcă lupte împotriva terorismului oferind empatie cu jihadiștii ISIS reveniți din Siria și Irak.
  În timp ce danezii care au luptat împotriva ISIS au fost amenințați cu închisoarea la întoarcerea din Orientul Mijlociu, teroriștii beneficiază de enorme privilegii, inclusiv apartamente, educație și slujbe, chipurile pentru a-i încuraja să se integreze în societate.
  Partizanii proiectului implementat de poliția din Aarhus susțin că jihadiștii se simt „izolați” și că fac eforturi de a se integra, de aceea a le oferi bunătate și iertare, empatie și simpatie, îi va determina să renunțe la ideologia lor criminală.

 355. Angela

  Ba e clar că au pierdut, dar s-o recunoască public, loazele!

 356. cătălin

  Citezi dintr-o stire scrisa intr-un mod cretinel-teribilist.

  http://www.huffingtonpost.com/apolitical/theres-a-city-where-theyv_b_11910352.html

 357. andreea

  😳 pfu, deci nu e adevărat?

 358. cătălin

  Adevarul e undeva la mijloc. Ai o masa destul de mare de tineri musulmani. Multi nascuti in tara respectiva. Au asteptari mari, dar educatie scazuta. Joburile pe care ei le-ar fi putut ocupa s-au mutat acum multi ani in Bangladesh, Indonezia, tari din astea. Pe buna dreptate se simt respinsi de societate. Multi dintre ei o iau pe calea radicalizarii, se gasesc suficienti binevoitori sa ii convinga. Si apoi, cele 72 de virgine… Bun, tu ca politie ce faci? Aia inca n-au comis ceva ilegal, nu-i poti baga la zdup. „Sa-i supravegheze zi si noapte!” urla expertii pe fb. Daa, foarte simplu. Si democratic. Stai si astepti sau incerci ceva? Si nu-i vorba nici de imbratisari, nici de imunitate legala, e vorba de o incercare de integrare. Poate reuseste, macar pentru unii.

 359. Angela

  Merită, merită încercat! La unul integrat, o sută de nevinovați sfârtecați. Poți încerca să integrezi pe unul care vrea să se integreze într-o societate, nu s-o dezintegreze pe ea. Ia mai dă-i dracului.

 360. cătălin

  Ba vor, nimeni nu-si doreste sa fie respins si singur. Ai vreo idee mai buna?

 361. junghiul

  Mai dă-le dracului de virgine.
  Voi credeți că ăia de se aruncă in aer chiar cred balivernele astea?
  Sunt pur si simplu niste dezaxați. ISIS a pescuit dezaxatii din Europa si i-a pregatit de luptă.
  Îi doare in cur de virgine, Mahomed, Coran…
  Pun rămășag că majoritatea nu cunosc Coranul.

 362. junghiul

  Azi am văzut intr-un magazin sopon de casă așa cum făcea odinioară bunica acasă.

 363. junghiul

  Participantii la proiectul „hug a terorist” sunt rugați să verifice înainte de îmbrățișare dacă teroristul nu are vesta amorsată.

 364. junghiul

  Apropo de ipocrizie.
  Băi, ce bun e foie gras!

 365. rich guy

  @ Andreea

  Ce am ajuns ?! Sa incercam sa castigam cumva gratiile unor nebuni !

  @ Catalin

  Daca nu avem, cel putin deocamdata, o solutie de a scapa de ei din Europa, cu atat mai putin trebuie acceptata ideea consolidarii comunitatilor lor cu „forte proaspete”. Ca sa ce ? Doar ca sa sporim incontrolabilul deja existent ? In timp ce noi suntem macinati de disensiuni interne in privinta lor, nefacand altceva decat sa le intarim convingerea ca „Au dreptate !”, la ei domneste o deplina unitate in privinta noastra. Cred ca se si amuza teribil pe seama prostiei noastre, ca le oferim tocmai bresele de care au nevoie fara sa le mai caute !

  @ Fireste ca-i doare-n *** de Coran ! Printre foarte multe altele, acolo mai scrie si ca trebuie sa-ti somezi in prealabil dusmanul, nu sa-l injunghi sau sa-l calci fara de stire. Sau probabil ca ei considera ca au facut-o deja doar ca noi n-am vrut s-o auzim.

 366. cătălin

  Junghiule, unii dintre ei chiar cred. Da, in halul ala sint. Coranul? Stiu doar ce urla imamu’ la moschee, tot la fel cum multi crestini n-au deschis niciodata Biblia (sau macar Noul Testament).

  De timpenia cu „refugiatii” care odata ajunsi in Europa devin cetateni nu stiu ce sa zic, de ce politicienii decid sa faca idiotenia asta. Totusi cred ca reactia romanilor e mult exagerata, in tara sint nenumarate probleme mult mai grave. Ne sperie pierderea de vieti nevinovate? De inteles, dar oare ne-am obisnuit cu valuri de singe varsate anual pe drumurile din Romania?

  Foaie gras n-am sa maninc niciodata, sint suficient de ipocrit si fara.

 367. Angela

  Cătăline, iar amesteci lucrurile. Reacția românilor NU e mult exagerată și chestia cu in tara sint nenumarate probleme mult mai grave., precum și faptul că nu scapi prilejul să amintești de ETA/IRA nu-s decât ignoratio elenchi. Mereu fluturi de coadă heringul roșu.
  Ți-ai format despre țară ideea că e un infern. Nu e chiar așa. Da, avem o clasă politică odioasă, o administrație stupidă, o legislație cretină, multă incompetență, delăsare plus jaf ordinar la nivel înalt. Cu toate astea, noi trăim aici și găsim și locuri superbe în ciuda paraginii, și lucruri bune, și oameni faini. Oameni cu idei, cu inițiative, cu chef de treabă și care se mai iau de piept cu sistemul și chiar reușesc. Doar că pe ăia nu-i popularizează nimeni, că nu fac rating. Musai să trăim cu ideea că suntem niște mizerabili și că totul e un dezastru. E destul de mare, nu zic, dar nu e chiar iadul pe care ți-l închipui tu. Și în condițiile astea, e normal să te sperie mai mult ciuma jihadistă decât disconfortul și răul tău cotidian. Și nu, n-am soluție pentru ciuma aia. Nimeni n-are, de asta-i atât de înspăimântătoare. Dar să nu-mi pretindeți să iubesc niște descreierați criminali. Auzi acolo, săracii, respinși și singuri…Niște rebuturi ale speciei, crescute și cultivate ca atare, pentru dracu știe ce interese mari ale nu știu cui, că nu mă prind. Că lor, sărăcuții, le ajunge plăcerea și bucuria de a ucide. Îs ieftini, că mai mult oricum nu primesc și nici nu le trebuie.

 368. junghiul

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/top-15-cei-mai-diabolici-nazisti
  La ăștia nu s-o gândit nimeni să le dea o strânsă îmbrățișare, că păreau destul de dezorientați ideologic în poze?

 369. cătălin

  Nu, Romania nu e un infern, sint si parti bune, si n-am zis niciodata ca totul e negru. De exemplu, infractionalitatea e destul de scazuta, in ciuda pedepselor uneori ridicole si a unor politisti de risul curcilor. Locurile sint superbe, pacat ca drumurile proaste te fac sa te lasi pagubas de multe ori. Nu, nu e normal sa te sperie mai mult ciuma jihadista din ograda altora. Pentru ca statistica. Sa vedem, citi oameni mor in accidente de circulatie in Romania anual? Citi mor infectati in spitale? Citi mor pentru ca nu mai ajunge salvarea sau pentru ca nu sint medicamente? Si sa comparam cifra cu numarul victimelor atentatelor din Europa.

  Nu ti-a pretins nimeni sa iubesti descreierati, si nici sa te apropii de ei daca nu vrei. Ideea cu „hug a terrorist” (o formulare de rahat tabloid) e cu totul alta. Comunitate, apartenenta, nu excludere si urlete naziste.

 370. junghiul

  Mda.
  Aici nu prea suntem de acord.
  Eu aș fi dispus să-l imbrățișez strâns de tot până nu mai respiră deloc.Lăsînd gluma la o parte, teroriștii trebuie judecați și pedepsiți pentru crime împotriva umanității,iar în timpul pedepsei, fiecare ființă umană oricât de abjectă ar fi , gen Breivik, are dreptul la demnitate și la reintegrare.

 371. junghiul

  România nu e un infern,viața in schimb e infernală.

 372. Angela

  Ciuma jihadistă nu e în ograda altuia, e în Europa. Europa aia la care am tânjit dureros până-n 89. cu bunele și cu relele ei. Și care, după secole de războaie și distrugeri, s-a potolit și în care puteai spera la o viață decentă, dacă nu demnă și bună. Și acum s-o vezi distrusă de o hoardă de bolnavi psihic, complet iraționali, cruzi și tembeli și primitivi, e dureros și înspăimântător. Și dacă mor oameni pe șosele, mor din lipsă de educație, inconștiență, teribilism, prostie, fudulie și ce mai vrei. A lor sau a altora. Dar nu premeditat. Nu pornește nimeni la drum beat, nu încalcă regulile înadins ca să omoare oameni. Ci de idiot inconștient ce e. Și în spitale mor oameni pentru că-s bolnavi și sistemul e prost și sărac, nu că vrea cineva înadins să-i omoare, Mulți se vindecă și scapă chiar în condițiile astea, pentru că cineva se străduie să-i salveze cum poate. De ce ar trebui să mă consoleze statistica? Mă piș – scuze – pe ea. Că mor oameni uciși de demența altora. Pot spera că sistemul sanitar se va îmbunătăți, că circulația se va reglementa odată, că educația va câștiga teren cândva, dar nu că fiarele astea dresate să ucidă de dragul morții se vor potoli. De ce s-ar potoli? Ăsta-i rostul lor, unicul. Dacă nu sesizezi diferența, ghinion. Al meu.

 373. andreea

  Nu e infernală, junghiule.😞

 374. cătălin

  Pai asta e mizeria acelui titlu tabloid cu „imbratiseaza un terorist”. Nu, cei care se apuca sa comita astfel de fapte sau sint complici trebuie sa stea dupa gratii. Nu despre aia e vorba, ci despre oameni care inca n-au facut pasul dincolo, dar sint pe muchia prapastiei. Alora vrea sa le intinda o mina orasul ala din Danemarca.

  De Colectiv ce zici? Oare urletul ala sinistru „AVEM DE TOATE!!!” si refuzul ajutoarelor, cind realitatea era taman invers, nu au fost premeditate?

  De ce s-ar potoli? Nu stiu, poate ca se vor opri, poate nu. ETA si IRA s-au oprit.

 375. cătălin

  Tu ce mai faci, pe unde umbli?

 376. junghiul

  Uite: am și eu un prieten.

 377. junghiul

  A mea e!

 378. Angela

  O, prieten adevărat! Te scapă de muște și țânțari. Cum o/îl cheamă?

 379. cătălin

  Avea un text Andreea cu micul si marele infern.

 380. junghiul

  Rupert

 381. andreea

  Cine, io? Pe la poalele Făgărașilor…
  Pisica prezentată ieri a zgîriat-o un pic pe Sabina, dar azi s-au împăcat și îi prinde șoareci pe care îi depune omagial la picioare.
  Și Sabina nu vrea să fie recunoscătoare.

 382. andreea

  Îl are pe Rupert și mai zice că viața e infernală…

 383. andreea

  Pe pisică o cheamă Marta…

 384. rich guy

  Angela, Generale, legiunea, ces’t moi, te asteapta la ordin ! Sunt(em, ca sa parem mai multi) 100% de partea ta !

  Filogerman de fel, am o idiosincrasie cand vad lipita eticheta „nazist/a” pe te miri ce sau pe toti si pe toate, ca o denominatie a tuturor relelor. O fi, sau hai, ceva mai ferm, este o pata de nescos, da’ n-o sa ma uit cat oi trai doar la ea. Mi se pare o crancena nedreptate la adresa unei natii profund umanista in esenta ei. Acuma, doar de dragul vorbei … Mai, da’ sa tragi rafale intr-o redactie de caricaturisti sau intr-o cafenea literara cumva ostila profetului, asta nu mai e o metoda nazista ? Sigur ca nu, nu-nteleg eu bine ! Pe astia sa-i haguim, dragutii de ei.

 385. cătălin

  !!! Nu.

 386. Angela

  La dracu! Dacă, la schimb, reușim să integrăm vreo doi-trei, eu zic că merită. Și mai mult. Brandenburger Tor. Domul din Köln. Bazilica San Pietro. Notre-Dame. SacreCoeur. Alhambra. Escorial. Ducă-se, dacă așa jihadistul nu se va mai simți singur, neiubit și neintegrat. Noroc că de vreo câteva zile iau pastile de nervi, că altfel aș turba.

 387. cătălin

  Dar Casa Poporului nu le-o fi placind?

  Unii sint integrati, altii nu. Acuma, de ce te aricesti la mine, crezi ca sint solutii? Teroristii de azi sint urmasii celor adusi in anii 70-80 ca mina de lucru ieftina. Si pentru voturi, sigur. S-o mutat productia in China sau aiurea, si astia nu mai au ce sa faca. Dar ce sa faci, cum sa-i trimiti „inapoi” (unde?), ca-s nascuti in Europa, sau is veniti acolo de mult timp si au statut legitim.

 388. Angela

  Că-s afurisită și rea și nazistă, de aia mă aricesc. Că le tot găsești scuze și justificări și bagi în aceeași oală pe sirianul sau irakianul cumsecade care se integrează el singur, neîmbrățișat și nepupat, cu descreieratul crescut să fie mașină de ucis. Odată spurcat de ISIS, nu mai e loc de întors. Așa, și Râmaru trebuia pus pedagog la un internat de fete, ca să-l recuperăm pentru societate, săracu. Că a avut traume în copilărie. Și ca să ne certăm, că nu ne-am certat de mult.

 389. cătălin

  Nu le caut, mai, nici o scuza, de unde si pina unde?

 390. Angela

  De acolo am scos-o, că de fiecare dată când vine vorba de chestiunea asta (cu ocazia atacurilor, desigur, că între ele uităm, ne luăm cu altele), tu vii cu:
  – ETA/IRA. De acord, au făcut ce au făcut. Diferența e că ăia (am mai tot zis, da’ și tu tot zici) voiau ceva ce, la o adică, se putea negocia. Dacă devenea groasă rău, puteai, măcar teoretic vorbind, să le dai fututa aia de autonomie sau independență (poate erau îndreptățiți s-o ceară, știu eu?) sau ceva și gata. Cu monștrii ăștia jihadiști n-ai ce negocia, n-ai ce să le dai. Poți să fii oricât de generos cu ei, mai abitir te vor urâ și distruge. Ura, omorâtul și distrusul îs scop în sine, vor sânge pe pereți și se bucură că au ucis, atât.
  – morți pe șosele mai mulți decât în atentate. De acord, îs mult prea mulți. Dar nimeni, dacă nu-i complet psihopat, nu pornește la drum cu intenția să calce oameni ca să-i omoare. Se cheamă accident. Nu există intenția de a ucide și premeditarea, ca la monștri jihadiști. Huidu, Păuneasca și alții au omorât din culpă, nu intenționat.
  – morți în spitale. Nu-s mai mulți decât vindecați în spitale. Condițiile-s precare, poate unii medici îs incompetenți, blazați, indiferenți, dar nu ucid că așa vor ei și că le place să omoare oameni.
  – Colectiv. Da, probabil ar fi putut accepta ajutoare. Dacă n-au făcut-o, n-au făcut-o din motive tehnice, politice, din fudulie prostească sau din incompetență crasă. Dar nu premeditat și sadic, ca să aibă Bănicioiu sau Arafat fiori orgasmici privind cum mor oamenii ăia în chinuri și să-și răzbune frustrări. Între noi fie vorba cu salvatul, procentul de victime în situații din astea e cam același peste tot în lume. Scuzați cinismul.
  Și pentru că, de fiecare dată le spui pe toate astea ca și cum, pentru că există sau au existat astfel de fenomene, atrocitățile jihadiste n-ar fi cu nimic mai cumplite, iaca, de fiecare dată le zic și eu pe ale mele și mă aricesc și mă rățoi la tine. Altă generație, deh. Tânărul corect politic versus baba nazistă, n-ai ce-i face. Numai să nu uiți că mi-ești drag și când îmi vine să te bat!

 391. andreea

  degeaba-i spui. deja mă doare capul.
  umblă lelea pe feisbuc și unde e vorba de atentate pune placa aia cu morții de pe șosele și din spitale. zici că-i hobsădat.

  era să mă iau de el, da’ m-a oprit o inexplicabilă solidaritate de blog.
  da’ nu mai vreau să văd asta.

  și-așa’s enervată bocnă de la postarea unuia care compară românii care merg la muncă prin Europa cu valurile de acum.
  tot felul de comparații abracadabrante.
  uf. 😦

 392. cătălin

  Deocamdata n-au venit migranti in Romania. Citiva rataciti, in trecere, ca tinta lor e Germania sau alte tari. Sintem insa infricosati ca ar putea sa vina, si nu vedem problemele mari care sint acum in tara. Sa ne incalzim cu gindul ca nimeni deocamdata in Romania nu omoara cu intentie? Ce veste buna, nu, omoara, dar macar le pare rau.

  Mai bine te iei de mine aici, fara zgomot de fundal. Uite, chiar te las sa scrii si un nou articol. 😛 Comparatia cu romanii plecati in Europa am facut-o si eu, mai demult. Da, milioane de romani au invadat Europa, si nu toti au avut ginduri bune (dovada ca 10.000 dintre ei se racoresc acum in inchisori in afara tarii). Noi, ca neam, am avut noroc. Nu meritam sa intram in UE, n-am indeplinit niciodata criteriile.

 393. rich guy

  Cand n-o s-aveti somn o s-o discutam pana dimineata. Atat despre textarii autohtoni, cat si de pe aiurea. Mie mi-ar fi de un real folos, nu mi-am lamurit-o inca care-mi sunt mai dragi.

  Ca sa va tentez totusi putin, ca altfel nu cumparati de la mine, dar nu mai mult ca trailerul unui film, doua vorbe despre aia de aiurea. De ce in peninsula arabica nici nu se pune problema unui biotop propriu extins asemanator CE ? Unul fara de care aici in Europa nu pot, cu care le esti dator si pe care nu li-l oferi sau il contesti, fac ca toate relele sau te omoara. Hai, macar unul inchis, doar pentru ei, nu unul deschis, ca cel european, pentru multi altii. Ca mai sovini sau mai de neclintit in credinta superioritatii lor nu-i nimenea, la finante nici nu ne putem compara cu Emiratele, Kuweitul, Bahrainul sau Quatarul, si atunci … ce le lipseste ? de ce pe alea nasoale ale lor le arunca permanent in curtea altora ? Si da, aici chiar putem face o paralela cu romanii.

 394. cătălin

  E complicat … Un stat arab unit ar fi o mare putere, imposibil de ignorat. Iti dai seama ca nici una dintre marile puteri actuale nu isi doreste concurenta. Tragedia din Siria are multe cauze, iar una dintre ele e amestecul extern. Iar apoi, e fiecare pentru el. Nu mai pot sauditii de nenorocitii tinuti ca sclavi 2-3 ani in Africa pentru a plati croaziera cu barcuta de cauciuc pe Mediterana.

 395. andreea

  Io mă întreb dacă-ți dai seama că uneori te contrazici, nici măcar de la un comentariu la altul, ci în cadrul aceluiași comentariu.
  Măcar eu sunt rea tot timpul. 😦 Consecventă.

  Că așa-mi zise Radu. că n-am inimă. Adică dacă stai așa, suspinînd într-un cot ”vaai, sărăcuții”, ai inimă. Altfel, nu. 😦

 396. rich guy

  @ Catalin

  Da, frate, frate, intru Allah, dar pana la bani. Perspectiva de a deveni state sociale si amenintarea celor cvasi-stangiste din vecinatate, financiar mai slabe, superioare insa militar, i-a speriat mai rau decat ideea unui protectorat scump. E, acum, din lipsa de unitate, depind si mai mult de el. Chiar asa, ca numai „ingerintele straine” sunt de vina, nu e. Nici noi nu stam cu mult mai bine ! In loc sa ne vedem de treaba, sa se fure mai cu mila si sa devenim cu adevarat un stat social, o tot dam cu … „ocultele” ! S-ar putea ca mamaliga sa explodeze totusi candva, foarte adevarat ca si cu ajutorul altora, da’ sa ne lamentam apoi ca rusii (ba nu, stai, ca dupa pesedisti. de fapt americanii) ne-au nenorocit, fara ca noi sa fi contribuit major la asta, e departe de orice realitate.

 397. Angela

  Ș-apoi să nu te pună păcatele să zici „vaai, sărăcuții” despre cei zdrobiți prin piețe.că ai pus-o! Îi jignești pe musulmani. Pentru victimele lor poți să n-ai inimă, Au avut ghinion că au fost acolo tocmai când pe jihadist l-a apucat, săracu. Asta e, de ce se tot fâțâie pe străzile Europei? Și îi mai și provoacă cu îmbrăcămintea lor, cu chifteaua de porc și cu merry christmasu. Ba și o parte de vină istorică au, că moșii și strămoșii lor l-au adus pe Abdulah să le spele buda. Și Abdulah a puit și progeniturile lui se simt neintegrate și căsăpesc în stânga și-n dreapta. Hai sictir, că m-am săturat. N-am ce face, tre să rabd mersul istoriei, interesele unora și orbirea altora. Da’ măcar să dau cu cuțâtu-n piatră am voie?

 398. Angela

  Ioi, tulai, am zis hai sictir și n-am precizat că e pentru jihadiști și merkeliști. Doar n-ați crezut că…doamne-ferește, și v-ați ofuscat! Îs o fată de treabă și o duamnă, totuși!

 399. andreea

  Eu îs sâtulâ de cît am citit azi despre subiect. Am avut timp. Las că de mîine mă întorc la budele mele și nu mâ mai enervez citind atîtea opinii inimoase și lacrimogene, simțindu-mâ vinovată că mi-e mai milă de cei apropiați decît de cei de departe…

 400. cătălin

  Unde ma contrazic?

 401. junghiul

  Spor la lucru, o săptămână frumoasă tuturor!

 402. junghiul

  Vine vorba cum e să cazi din lac in puț.
  Eu experimentez cum e să cazi din lac în lac.
  Adică de la Balaton la Lago di Garda, mai exact sunt pe valea râului Mincio care si el săracu’ izvorăste dintr-un lac, Garda și se varsă in patru lacuri la Mantova iar după ce scapă de acolo sfârșește în Po.

 403. junghiul

  Pe Mincio găsești una dintre cele mai frumoase localități, Borghetto, borgo più bello d’italia.
  Aici lămuresc misterul nimfelor.
  Revin.
  Dacă nu revin, m-au răpit.

 404. Angela

  Asta cu „n-ai inimă” îmi amintește de povestea cu ariciul. O prietenă are două fete (acuma-s mari). Ea însăși mi-a spus povestea, în chip de mea culpa. Mama (prietena mea) și fata cea mică, sâmțâtoare și duioase de numa-numa, repede vărsătoare de lacrimi la năcazul orișicui. Cea mare, tăcută, reținută, puternică, eficientă, aia dură, rece, „fără inimă”, veșnic reproșându-i-se asta. Se descurca singură și când avea probleme, nu-i spunea nici maică-șii, să n-o încarce cu problemele ei. Și dacă erau medicale, se ducea singură la doctor, fără să spună nimănui. Ei, și cele două sensibile au găsit un arici. Vai, oh, drăgălașul! L-au adoptat, l-au giugiulit, se topeau de dragul lui. Cea mare îl ignora, drept care era acuzată mereu de lipsă de sensibilitate și incapabilă de iubi-hi-hi-ree, că dacă nu iubește animalele, n-are suflet etc. Ariciul locuia pe balcon, la etajul trei. Și într-o nefastă zi, cum stăteau sensibilele pe balcon cu ariciul, se întâmplă de cade ariciul drept în fața blocului. Jale, plânsete, leșinuri, săruri pe la nas. Vine cea mare să vadă ce se întâmplă. Printre hohote și lacrimi, i se comunică tragedia. Fata cea mare nu zice nimic, iese, coboară, recuperează viețuitoarea, îi evaluează starea – scăpase cu viață, fără daune majore – o aduce în casă. Bucurie, fericire, ariciul este giugiulit, pupat etc. Viața continuă la fel, cea mare continuă să fie acuzată de răceală și insensibilitate în diferite împrejurări. Fata tace, până într-o zi, la un alt reproș de genul ăsta, răbufnește:
  Bine că sunteți voi sensibile, calde și iubitoare. Dar eu m-a dus după arici, în timp ce voi boceați pe balcon și nici prin cap nu v-a trecut să coborâți, să vedeți ce-i cu el.
  V-am spus această lungă poveste, pentru ca să stabilim ce e mai important. Să bocești și să fii „ăla bun”, sau să intervii și să rezolvi și să fii „ăla fără inimă”. La noi în familie a și rămas vorba cu „cine se duce după arici”.

 405. Angela

  Junghiule, nu pari prea terifiat de perspectiva de a fi răpit de nimfe..

 406. Angela

  Plouă, e rece și gri. Îmi priește mai mult vremea asta, azi sper să lălăi, să trândăvesc. Drept care am intrat pe facebook. M-au mâncat deștele să comentez la ceva, dar nu mă bag. Facebookul îmi dă o dispoziție certăreață și mă abțin, că io vorbesc urât la nervi, ca la ușa cortului, și nu se face pentru ca să mă compromit, e lume prea cu ștaif acolo. Dar vouă o să vă împuiez capul cu considerațiunile mele. Nu că n-ați fi și voi „lume bună”, doamne-ferește. Dar cu voi mă simt confortabil. Așadar.
  Am citit nedumeririle intelectuale ale domnului Mircea Toplean în legătură cu docilitatea copiilor aruncați sub tren. Măiculiță, ce ne mai place să scurmăm în abisuri și să căutăm absconsul. Mie mi se pare simplu. Copiii ăia erau obișnuiți cu trenul, cu halta. Am înțeles că făceau des drumul bunici-București. Cine știe de câte ori nu le-o fi spus mama „să ne grăbim, să nu pierdem trenul, auziți, că vine”. Erau obișnuite, mai mult ca sigur, cu așteptatul, cu zgomotul trenului, cu graba. Așa că nu e mare lucru să iei doi copii în brațe „să ajungem mai repede”, s-o zorești pe cea mare, „să prindem trenul”. Nu puteau estima copiii dacă și unde oprește trenul în care urmau să urce, n-aveau niciun motiv să se teamă. Plecare, tren, grabă. Rutină. N-aveau cum să anticipeze niște copii o astfel de oroare, chiar dacă știau că mama nu-i tocmai în regulă. Copiii nu fac astfel de asocieri profunde și întortocheate. Mama-i mama și gata. Am fost la bunici, mergem acasă. Cu trenul. Atâta știau, că n-or fi citit pe facebook despre depresie și risc suicidar.
  Cât despre depresie..oare o să putem înțelege, noi, psihologii de almanahe, că e o altă lume, o lume a bolii, cu alte dimensiuni, cu alt sistem de relații, de reprezentări, de dracu mai știe ce, care nu poate fi judecată în termenii „normalității” sănătoase? La normalitate te raportezi doar ca să stabilești abaterea, nu ca să judeci bolnavul. Nenorocita aia nu e nici victimă, nici criminal sadic. Era bolnavă cu sufletul, așa cum poți fi bolnav cu ficatul. Abuz conjugal, sărăcie, lipsă de perspective, disperarea dată de o sarcină nedorită..Da. Un om sănătos le duce cumva, un om bolnav le rezolvă în felul lui. Sunt oameni cu duiumul în situații din astea. Sau în altele. Câți se sinucid? Cei care s-ar fi sinucis oricum, și dacă erau bogați, iubiți, aparent fără griji. Altceva.
  Răzbunare, cică. Și-ar fi omorât copiii din răzbunare. Nu cred. Au fost multe cazuri printre femeile tinere, depresive și cu copii pe care i-au luat cu ele în moarte tocmai dintr-un instinct matern deviat. Să nu-i lase de izbeliște într-o lume pe care ele o percepeau ca infernală.
  Iar am limbariță azi. Da’ recunoșteți că-s mai tare ca Tudorel Butoi și Mirela Zivari la un loc!

 407. rich guy

  Io nu zic nimic … „Mama-i mama si gata”, tocmai cea investita cu o incredere absoluta …

 408. Angela

  Da. De unde să discerni, de unde să te aştepţi, de unde să ştii, la 8-10 ani, care-i momentul în care mama ta o ia razna?
  Ai mei nu se certau de față cu mine, în copilăria mea, niciodată. Drept care trăiam liniștită și recunoscătoare sorții, fiindcă auzeam copii povestind că ai lor se ceartă sau chiar se bat. Pân-ntr-o zi – aveam 15 ani – când au scăpat boii…Nu s-au mai gândit că-s prin zonă. I-am auzit din camera mea cum țipau unul la altul în bucătărie. Am fost șocată și speriată, nu mai auzisem așa ceva. Și mai grav, din ce-și spuneau, am înțeles că nu-i prima dată. Reproșuri vechi, amenințări cu plecatul de acasă, din astea. Mi s-a surpat lumea în cap și multă vreme după aia am trăit cu teama că o să se întâmple iar, că unul sau altul o să plece și n-o să-l mai găsesc acasă când vin de la școală, nu-mi venea să mai plec nicăieri, stăteam să-i păzesc. Și eram mare..Până atunci, aveam încredere totală în lumea mea de acasă, adică nici nu-mi băteam capul cu asta. La 8-10-11 ani, probabil că dacă tata sau mama mi-ar fi spus orice, aș fi avut încredere. m-aș fi dus cu ei oriunde. Vezi și povestea cu fetița-alpinistă moartă în avalanșă. Nu și-a pus problema vreodată că tatăl ei e un smintit care-și proiectează propriile pasiuni și vise asupra ei, cu orice risc, Și că i le bagă în cap până copila le consideră ale ei. Dacă tata zice că mă pot cățăra acolo, mă cațăr. Dacă mama mă duce de mână la gară, mă duc. Nu-i judeci, că n-ai cum. N-ai „instrumente” și nici experiență. Astea vin mai târziu, când începi să-i observi și să-i contești pe ăi bătrâni și să li te opui. Dixi!

 409. andreea

  Trebuia să comentezi, Angela. 🙂

  E foarte bine argumentat ce spui și Mircea (Toplean), pe care, hm, 🙂 îl cunosc, e un tip fair-play, nu cred că s-ar fi atacat.
  Dar are el fixul ăsta, care se întrevede des prin postări, că mamele sînt vinovate de multe, mai vinovate decît se spune și se știe. 🙂

 410. andreea

  Cu ariciul, nu știu, trebuie să dovedesc că fug prima după el, la o adică.
  Altfel, n-am nicio șansă.
  Toată viața voi fi considerată… rece.

 411. Angela

  Eu cred că deja ai fost după mulți arici, Andreea, dar ai făcut-o firesc, fără să te gândești că e ceva opozabil nemersului după arici.

 412. Angela

  Nu mi-e că se atacă cineva și nu asta e problema. Cred că le am și eu cu fair playul, adică n-am nimic împotrivă s-o încasez când e de încasat. Doar că mi se pare că acolo oricum nimeni nu convinge pe nimeni. Aici nu se pune problema de convins, ci de ușurința de a spune ce-ți trece prin cap între niște oameni care nu vor neapărat să-și construiască o imagine publică. Poate și dincolo e la fel, nu știu. Dar ezit.

 413. junghiul

  Atâtea parcuri acvatice aci, curg apele pe mine!

 414. Angela

  Omul amfibie
  P.S. Nu-i de rău ce-am zis. A fost un film (carte) din copilăria mea antediluviană…

 415. cătălin

  Hai mai, unde ma contrazic? Poate nu m-am exprimat bine, sau poate nu am dreptate. N-am spus ce am spus de dragul de a avea o parere.

  Angela, pe acolo trenul nu oprea, trecea cu peste 100 la ora. Nu stiu, e ceva ciudat aici, fetele alea erau destul de mari. La 12 ani mama lor era deja insarcinata.

 416. Angela

  Bine, bine. Complicați lucrurile. Se vede că sunteți neumblați prin halte ceferiste. E un lucru obișnuit să ajungi la ele pe vreo uliță sau potecă sau scurtătură, că halta nu-i în centrul satului. Și să treci linia pe unde poți, să ajungi pe partea aialaltă, să mai faci o bucată de drum până unde oprește trenul tău. Oamenii obișnuiți cu locul știu cam când trece un tren care nu oprește. Sau îl aud, așteaptă să treacă și după aia trec și ei. Ce mare lucru e să te oprești cu copiii într-un loc din ăla, să zici le că ai obosit ,să stai până auzi că vine trenul și să sari brusc în fața lui?Și de obicei iei copiii mici în brațe când treci o linie ferată. Din punctul ăsta de vedere, mie nu mi se pare nimic ciudat. Fetele erau mici. Și nu știu de unde ai scos-o că pe aia mare a făcut-o la 12 ani. Avea 30, și fata cea mare, 10.

 417. Angela

  Oameni buni, io nu mai pot cu istoria. Un bloger care scrie în Adevărul zice așa:
  Domnişoară Simona Halep, Ignoră fanii români. Ignoră presa. Ignoră publicul. Ignoră clasamentul WTA. Când destinul te-a ales să fii un om care schimbă istoria, ai doar două şanse: să devii erou sau să mori repede. blablabla mai departe
  Într-o gazetă din Cluj, un postac entuziasmat de Untold scria că untoldul e cel mai important eveniment din istoria Clujului, că a pus Clujul pe harta lumii și că acum s-a scris prima dată la Cluj istorie adevărată…
  Ce dracu am crezut eu că știu despre istorie și eroism? Ce mă fac eu cu scara mea de valori de tot căcatul, care nu mai e bună de nimic și nici nu mai am timp să-mi construiesc alta?

 418. cătălin

  Comunicatul oficial al Politiei spunea ca femeia avea 25 de ani, iar fata cea mare 12. Fata mai mica avea 10. Nu stiu ce sa cred, e ceva ciudat acolo, un copil in brate si doi copii de miini se arunca in fata trenului.

  Cu Halep… ce bou! Una ca asa e sportul, se mai intimpla, si apoi, ea a ajuns foarte sus. Tre’ sa pui o munca enorma, inimaginabila pentru multi sa ajungi acolo, mai ales daca fizicul pe care-l ai nu prea te ajuta.

 419. andreea

  ooof, tre să caut…
  ceva cu refugiații, de ieri.

 420. andreea

  nu știm cum a fost.
  de fapt, nu cred că vrem să știm cum a fost. 😦

 421. junghiul

  In foto podul lui Visconti di Borghetto.

 422. junghiul

  Pe la sfârșitul sec XIV,Visconti, un duce de râpă din Milano și-a campat trupele pe malurile râului Mincio pentru câteva zile.
  Aici, într-o seară, bufonul Gonnella le povesti soldaților legenda care zice că râul era populat de niște nimfe fermecătoare care ieșeau noaptea să danseze. Acestea datorită unui blestem erau condamnate să umble travestite  în niste hârci de vrăjitoare.
  În aceeași noapte, nimfele-vrăjitoare au ieșit și au început să danseze printre soldații adormiți.
  Căpitanul garzilor, Malco s-a ridicat la un moment dat și a urmărit-o pe una punînd mâna pe mantia ei a lăsat fără veșmânt o superbă nimfă pe nume Silvia.
  Cei doi se indrăgostesc și iși jură dragoste eternă. Silvia ii dădu ca pecete o batistuță și se intoarse in apele sale.
  In seara următoare, in timpul unei petreceri la care participau și soldații, Malco o recunoscu pe Silvia care de dragul său s-a amestecat printre oameni.
  Cei doi isi schimbară niște priviri care au atras atenția Isabelei, o damă de os domnesc care il îndrăgea pe căpitan.
  Aceasta o denunță pe Silvia ca fiind vrăjitoare, căpitanul s-a opus arestării ei permițindu-i să fugă și din această pricină Malco fu arestat.
  În acea noapte avu două vizitatoare, prima, Isabella care ii ceru iertare și ii mărturisi dragostea ei, după care apăru Silvia care i-a propus să fugă in lumea largă pe singura cale posibilă pe apele râului.
  Cei doi au dispărut astfel urmăriți de soldați in apele râului Mincio.
  Când Visconti personal a ajuns și el pe malul râului a mai găsit doar o batistuță cu bordură aurită innodată de cei doi indrăgostiți.
  In amintirea lor s-au făcut niste batistuțe de paste care se numesc Nodo d’amore.
  Pe care eu le-am mâncat.
  Pe toate câte mi-au pus în farfurie.
  Acum mă ling pe bot și mă gudur pe lângă o respectabilă nimfă in etate, una din puținele care mai cunosc secretul fabricării acestor tortellini.
  In memoria lor, in luna iunie se organizează la Borghetto un festival.
  Cam cum e praznicul de pita nouă de la Beliu doar că in centrul atenției nu e pita ci tortelinul.
  Dacă o combin, las aici rețeta să nu o publicați mai departe că își pierde farmecul.

 423. junghiul

  Să mă iertați dacă nu particip deocamdată la discuțiile ce privesc călatoriile la capătul nopții minții.
  Am hotărât ca măcar in concediu să nu mă conectez la actualități.

 424. Angela

  Bine faci. Eu deocamdată mi-am deconectat congelatorul, că trebuie să-l curăț și s-a făcut ditamai ghețarul, dracii m-a luat până-l rezolv. Așa că m-am oprit și eu din călătoria la capătul nopții minții, măcar pentru o vreme.
  Cătăline, trebuia să pun mai mult din articolul ăla cu Halep, că altceva am vrut să zic. E drept că nu reiese numai din ce am pus eu acolo.
  Mie mi-e total indiferentă Halep, nu mă interesează, nu mă bucur când câștigă, nici nu mă întristez când pierde. Și nici viceversa. Nu intră în papornița mea cu griji, preocupări și bucurii. E cariera ei, îs victoriile și înfrângerile ei, banii ei. Atâta știe, atâta face, ca mulți alții. Să fie sănătoasă.
  Articolul era însă de un patetism grețos, mai era un pas până propunea sanctificarea ei. M-a scos din sărite chestia cu Când destinul te-a ales să fii un om care schimbă istoria. Ete, fleoșc. Halep e aleasă să schimbe istoria. Ce-i prea mult, e prea mult. Insuportabil deja.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s