Salut!

Reclame

413 comentarii

by | mai 15, 2017 · 17:12

413 răspunsuri la „Salut!

 1. Angela

  Și da, și nu. Eu n-aș merge pe „acum 20-30-40 de ani”. Habar n-avem câte cazuri din astea au fost, ce putem ști cât de cât e că erau reprimate la greu. Din negarea părinților, de gura lumii, de „lasă că-i trece, că-i moft”. Și nimeni nu se prea sinchisea de ce trăiri au copiii. Copiii ăia devin adulți și acuma să nu-mi spuneți voi că mulțimea de adulți nevrotici, anxioși, asociali, violenți, depresivi etc n-are nici o legătură cu copiii care au fost, cu toții, cândva. Copilăria nu-i ca o piele de șarpe, s-o lepezi când îi vine vremea. Adultul nu înlocuiește, subit, copilul când ajunge la majorat. E același om, numai că mai vechi. Acumulările le cară cu el și habar n-ai unde acționează, cum modelează. Soluții n-am. Habar n-am ce-i de făcut. De ignorat nu cred că e. De luat în joacă e o soluție pentru acasă, dar ce faci cu omulețul ăla care musai să socializeze? Vai de capul lui dacă nu-i în standarde. Cruzimea gregară a copiilor poate fi îngrozitoare.

 2. Angela

  Niiimeni nu mai vrea să vorbesc cu miineee…Mă duc să mă culc și să mă tâmpesc la televizor. Și o să mă înscriu în PSD și în Coaliția pentru Familie și va fi numai vina voaaaastrăăăă..
  Precizare: la Antena3 și la România TV o să mă uit. Și la Trinitas și la Taraf.

 3. cătălin

  … dar nici de facut trecerea nu cred ca-i o solutie. Ce te faci daca peste citiva ani copilul isi da seama ca de fapt nu-i altfel?

  Am o zi plina azi…

 4. eu am o spaimă…
  realizez că am 47 de ani și mă îndrept spre 50.
  dar eu sunt mult prea copilăros.
  ce înseamnă de fapt să îmbătrânești?
  mă uit în oglindă și văd un om mult mai matur decât e în realitate
  mă uit în ochii străinilor și îmi dau seama că ei văd un om care trece spre vârsta a treia.
  cum e să fii la vârsta a treia?
  te mai poți copilări?
  sau devii ridicol?
  P.S. Vă rog să nu-mi răspundeți la întrebări, nu vreau să știu nimic.

 5. E greu să promovezi un sat cu numele Labașinț.
  Mă mâncă în cur și pusăi la cale o înfrățire cu localitatea Isola delle Femmine.
  Adică cacumarveni soluția prosperității satului Labașinț e Isola delle Femine. Bravo junghiule! Ești măiastru!

 6. Fac experimente avansate pentru Cacio e pepe! Am fost până la Roma ca să văd un restaurant cu numele acesta unde stau oamenii pe stradă ca să le vină rândul să mănânce paste cacio e pepe.
  Cu tot respectul cuvenit, blidul ăsta mie îmi iese mai bine .
  În trecut păstorii italieni aveau puține ingrediente la îndemână. O mână de paste uscate, niște pecorino și piper cam asta era ceea ce puteau aduna în sărăcia lor și așa s-a născut felul ăsta de mâncare sărăcăcios.
  Pastele se fierb, pecorino se rade, cu apa în care fierb pastele care conține amidon bun pentru îngroșare și pecorino ras se amestecă într-o justă proporție (vi-o dau în privat) . Acest amestec trebuie făcut la 50-55 de grade. La o temperatură inferioară suspensia va conține fîrîmituri neomogenizate, dacă depășești temperatura, pe la 65 se vor separa grăsimile și se adună în gâlme.
  Evident ar trebui făcut un bain-marie ca să iasă totul omogen ca un fondue.
  Când e gata emulsia pui pastele peste și amesteci ușor, dacă exagerezi ai futut farfuria că iar se separă grăsimile și îi dai peste piper proaspăt măcinat. Nici pecorino răzălit eu zic că nu mai trebuie.
  În loc de pecorino se poate utiliza brânză de oaie stagionată românească.
  Am zis că o să începem să facem acolo la Labașinț pecorino romeno. Sigur o să ne bată cu făcălețul italienii…

 7. andreea

  Junghiule, termină.
  🙂 nici o cifră nu e atît de înspăimîntătoare pentru bărbați.
  nu așa cum e pentru femei

 8. andreea

  eu am băut 1 litru de vin, pentru că a murit un amic de-al meu și nu știu altceva ce să fac.
  viața e… e o maaare … o maaare… nu mai zic nimic.

 9. andreea

  zău așa, Angela. 😦
  și dacă îl încurajezi că e fetiță și prietenii îi descoperă cocoșelul din nădragi crezi că îi e mai ușor??
  tot rău e.

  pur și simplu, pentru unii oameni viața e mai nasoală. trebuie să învețe să o înghită așa cum e. la naiba. mulți au cîte o problemă, mai gravă, mai puțin gravă și trăiesc cu ea.

  nu cred că trebuie să curgă petale de trandafiri în capul nostru.

 10. Odihnească-se în pace!

 11. andreea

  odihnească-se în pace.
  era un om blînd și cuminte. prietenii adunați astă seară nu i-au găsit alt păcat în afara faptului că nu s-a îngrijit ”la timp”. că nu și-a căutat sursa durerilor.
  să fie ăsta un păcat? 😦

 12. andreea

  adevărul e că e greu să promovezi un sat cu numele ăla…. :)))

 13. rich guy

  @ Junghiul

  Ileana Popovici imi pare eternul pusti ..oaica !
  Nu cred c-a purtat vreodata o alta tunsoare:

 14. Angela

  Ba așa ar trebui, să curgă petale de trandafiri în capul nostru. De ce să zicem că-i normal să curgă necazuri și belele, iar petale nu? Cinstit ar fi măcar să se compenseze. La fiecare găleată de rahat, măcar un sac de petale.Tărășenia cu transsexualii e nasoală. Dacă e reală și nu-i fantezie infantilă, clar că e anomalie. Adicătelea psihicu tău – softul, cum ar veni – nu recunoaște hard-ul – în speță, construcția anatomo-fiziologică, cocoșelul sau păsăruica și alte particularități care fac diferența. Cumva ca autoimuna mea, ceva din tine se neagă pe sine. E nașpa.

 15. rich guy

  @ Andreea

  Subscriu.
  Multi suntem victimile unor anomalii incurabile „servite” de pardalnica natura. Si oricata intelegere as avea fata de interesul deosebit pe care-l capteaza, mi-e cel putin dezamagitoare, daca nu de-a dreptul enervanta, obstinenta cu care sunt luate in colimator cele cu coloratura sexuala, de parca existenta noastra la asta s-ar limita ?! Dar acolo unde-ti sta in putinta cel mult incheierea unui arministitiu amagitor cu tine insuti, cand iti revine o progenitura cu retard mintal sau cu deficiente motrice pe viata, cu ce te mai ajuta „incadrarea morala corecta a problemei” ? Cata trebuinta isi mai gasesc fie strigatul instigator „Abominatie !”, fie empiricul stiintei ? Nu vad rostul unor asemenea rabufniri, mai ales asupra celor cumpatati, in amplificarea problemelor (n.b. si ma-ntreb cum procedeaza „judecatorii” cu cele cazute pe capul lor), iar de mi s-ar intampla, i-as indruma sa-l caute pe Dumnezeu acolo unde se cuvine, dincolo de sfera asta de preocupare. Biblia nu e indreptar sexual !

  „Că sunt fameni care s-au născut aşa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, şi sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înşişi, pentru împărăţia cerurilor. Cine poate înţelege să înţeleagă” (Matei 19.2)

 16. rich guy

  @ Andreea

  … ma refeream la aia adulta. 🙂 De apreciat insa efortul cautarii ! 🙂

 17. Angela

  Bine, măi înțelepților, așa să fie, cum ziceți voi. Zice Andreea așa, și, în principiu, zice bine:
  pur și simplu, pentru unii oameni viața e mai nasoală. trebuie să învețe să o înghită așa cum e. la naiba. mulți au cîte o problemă, mai gravă, mai puțin gravă și trăiesc cu ea.
  Dar dacă cei pentru care viața nu e chiar așa de nasoală ar încerca, măcar un pic, s-o deznasolească pe a celor mai problematici, de ce ar fi asta un lucru rău?

 18. andreea

  nu e rău. dar e de văzut la care nivel trebuie umblat.

 19. andreea

  rich guy, căutarea a durat fix 10 secunde. 🙂
  auzi? tu ai cont de … ptiu, drace!… feisbuc?
  ………
  nu știu, poate-s eu într-o perioadă mai aspră, mai stoică… bineînțeles că trebuie să ajuți copiii, mai ales copiii. dar dacă le faci mai rău? dacă? 😦

 20. Angela

  Oricum ai face cu copiii, greșești. N-am zis-o io. Cu mulți, mulți ani în urmă. dădusem undeva, într-o revistă, peste un articol despre copiii vedetelor și care-i viața lor, plus ziceri de-ale respectivelor vedete-părinți în legătură cu chestiunea. Cea mai laconică a fost Nathalie Delon, proaspăt(pe atunci) fostă nevastă a lui Alain Delon și mama unui fiu făcut cu acesta. Nu știu de ce am reținut chestia asta, eram puștoaică atunci, dar mi-am amintit de multe ori de spusele ei după ce m-am făcut mamă.

 21. Angela

  E bine să fii aspră și stoică. Dacă într-adevăr ești. Că dacă e numai percepția celorlalți despre tine și de fapt tu, în interior, ești o piftie zbuciumată, ai pus-o!
  Eu detest din tot sufletul suferința, adică, mai precis, durerea fizică ca mod de semnalizare a unor probleme. Bun, am înțeles, ceva s-a stricat în tine, ceva funcționează prost, dar de ce trebuie să doară? De ce nu există alt sistem de alarmă? Un clopoțel, să zicem. Cling-cling, vezi că ți s-a defectat ficatul. Cling-cling-cling, vezi că inima cam scârțâie. Sau o sonerie discretă, ceva. Dar durere? De ce???

 22. rich guy

  N-am. Dupa telefonia mobila o vad ca pe urmatoarea principala unealta a insingurari. Cand poti stabili contactul la orice ora cu cineva, cand oamenii iti devin pe atat de accesibili, iti pierzi interesul pentru ei.

  „Is there anything you would not do for your family ?” (03.08 – 03:40). Una din secventele de film favorite. Intr-un fel si eu sunt „o reminiscenta a unor timpuri de mult apuse”

 23. andreea

  🙂 sînt o piftie cu tendințe autoflagelante.
  da, durerea fizică n-ar fi trebuit să existe, Angela. dar nici cu aia a sufletului nu mă-mpac.
  par egzamplu, nu pot scrie despre ce mi-am propus tocmai pentru că e prea acut totul.


  rich guy, aia e ce mai mică problemă, după mine.

 24. Ce fain era când căutai pe cineva trecînd pe la el pe-acasă. Nu-l găseai? Mai treceai și altă dată…
  Astăzi dacă stai pe budă și nu răspunzi unui client la telefon zice că ești nesimțit.

 25. andreea

  :)))) nesîmțîtule!

 26. Angela

  Aia sufletească e și mai și. Dacă aș avea putere, dacă aș fi calif de-o zi sau aș avea bagheta magică fie și pentru un minut, asta aș face în primul rând. Aș stârpi durerile și zbuciumul, frica și neliniștea. De tot. Să le piară și numele. Apoi, dacă ar mai rămâne timp, aș mai drege una-alta prin lume. Dacă nu, m-aș mulțumi și cu atât.

 27. andreea

  da. e cea mai bună alegere.

 28. andreea

  uite ce văd eu acum. peste o săptămînă-s morți.

 29. Angela

  Că zice clientul că ești nesîmțît e caca-maca. Dar dacă nu-i clientul, că-i mama și nu răspunde copilu și aia intră-n fibrilații că ioi, tulai, ce-i cu copchilu meu?(caz concret – eu). Că în tinerețea mea, când mergeam, de un paregzamplu, la mare, de-abia după o zi-două ne iroseam o zi de plajă să stăm la coadă la telefon să-i anunțăm pe ăi bătrâni că existăm. Acuma, bietul fiu-meu a făcut imprudența(în speranța că nu mai sun atâta la telefon) să-mi pună nu-știu-ce aplicație, să urmăresc mașina pe drum, să văd pe monitoru meu, cum ar veni, pe unde-i Mița. Ei, dezastru. Nici la pișu nu mergeam, cât au mers ei și au venit de la Craiova, că îi tot urmăream. Vai-vai, iar merge prea repede (că vedeam și viteza) și doar știe că mă-sa-i nevricoasă! Acuma s-au oprit. Vai-vai, de ce or fi oprit tocmai acolo, de ce stau atât..și alte prăpăstii. Ba mai și sunam să-ntreb. De s-a jurat copilul că nu-mi mai pune chestia aia în veci. Așadar, tehnologia m-a țicnit mai rău decât eram.

 30. cătălin

  Legat de copiii transsexuali, nu-i de condamnat incercarea de ajutor, dar trebuie sa fie foarte sigur parintele ca de fapt ajuta si nu face mai mult rau. Si nu stiu daca poate fi in asa cazuri. S-a ajuns la lucruri absolut aberante, chirurgie si tratamente hormonale pentru copiii de 4-5 ani. Sigur, toata lumea vrea numai binele copilului, drumul spre iad e pavat cu bune intentii.

  Fostul meu diriginte din liceu ne spunea ca a inteles ca viata se termina atunci cind a fost la inmormintarea unui coleg de scoala…

  Ti-ai mutat biroul sub trandafiri?

 31. andreea

  e o curte interioară cu boltă de trandafiri…

 32. Angela

  Ce funingine ai iar pe suflet, Andreea, de te-ai gândit că trandafirii vor fi morți peste o săptămână? Bucură-te de ei o săptămână și așteaptă-i din nou peste un an. Că doar nu-s de nailon, să dăinuie o veșnicie. Și dacă ar fi să dăinuie în veci, nici nu i-ai mai observa și în locul frumuseții și bucuriei de o săptămână n-ar mai fi deloc nici frumusețe, nici bucurie, nici emoție, nici așteptare.

 33. cătălin

  Frumos mai e la voi in Romania: hotaririle judecatoresti definitive se aplica numai dupa consultarea boborului prin referendum. Io zic ca ar fi mai simplu sa fie desfiintate toate tribunalele, numai rau fac!

  Si mie imi trec prin cap ginduri similare cu ale Andreei cind vad vreo floare frumoasa, sau ma aflu intr-un loc minunat, sau poate zimbesc. Nu stiu daca-i de la funingine, poate ca asa sint unii si nu-i nimic rau in asta.

 34. Imi trebuie si mie aplicatia!

 35. Când se ofilesc, eu mă gândesc că la anul ne-om bucura iarăși!

 36. Angela

  Ăsta-i monstrul. Ai grijă în ce te bagi, nu te pripi să-l trezești, că produce anxietate:
  https://www.glympse.com

 37. Angela

  Luându-ne pe aici cu una-alta, am trecut prea ușor peste o problemă ridicată de Rich guy mai sus, și anume Multi suntem victimile unor anomalii incurabile „servite” de pardalnica natura. Si oricata intelegere as avea fata de interesul deosebit pe care-l capteaza, mi-e cel putin dezamagitoare, daca nu de-a dreptul enervanta, obstinenta cu care sunt luate in colimator cele cu coloratura sexuala, de parca existenta noastra la asta s-ar limita ?!
  Da. Enervant și stupid, m-am gândit de multe ori la asta, dat fiind potopul de informații pe astfel de teme, numai că nu prea-mi vine să cârâi, că mă trezesc cu eticheta de babă comunistă, cu creierul spălat și cu „false pudori”. În treacăt fie zis, n-am înțeles de ce pudoarea e considerată automat falsă și de ce e preferabilă exhibarea până la dezgust a unor procese intime, sexuale sau din orice alt domeniu fiziologic. Am de zis, dar mi-e tare somn și lene acuma. Dacă achiesați la subiect, exprimați-vă. Dacă nu, o lăsăm baltă. Vreau să precizez doar că reținerile mele în domeniu nu se trag de la învățământul politic, ci, printre altele, de la Camil Petrescu. Tot așa. de la o simplă frază din Patul lui Procust. Și de la faptul că am crescut într-o vreme și într-un mediu în care bunul simț era încă valoare, nu ajunsese vorbă de ocară.

 38. rich guy

  Baba comunista ? Ei, as ! Daca aia de la Playboy (acel Playboy, mama si tatal revistelor pentru barbati !) s-au lasat de meserie spunand ca farmecul devoalarii a disparut in totalitate ?!

 39. Angela

  Farmec…Chiar! Oare de ce a ținut morțiș omenirea să se lepede de farmec și să-l stârpească? Ce a câștigat în schimb?

 40. rich guy

  Spune-mi, te rog,o gasesti atragatoare ?

 41. Angela

  Pe Cătălin să-l întrebi. Eu ce să zic? E o…persoană tânără, sănătoasă, ok în pielea ei fermă și proaspătă. Păr frumos și sănătos, dinți așișderea..Dacă atractivitatea presupune feminitate, nu excelează. Nici brațele, nici mâinile nu inspiră mângâiere sau tandrețe. Te duc cu gândul la eficiență când e vorba de cărat bagaje sau de dat pumni în nas. La îmbrățișări nu prea..Nu mai zic, că doar n-au luptat feministele degeaba, ca eu să vin acuma cu stereotipii de gen.

 42. rich guy

  Ei bine, mie nu mi se pare defel atragatoare, ba mi se pare chiar uratica, si totusi la 23 de ani e deja bogata, are milioane de followeri pe net dintre care nu stiu cate sute de mii cotizanti, catigand intr-o zi mai mult decat ne caznim altii intr-o viata, datorita … posteriorului din dotare. Nu pozeaza nudcomplet, nici in pozitii provocatoare si totusi barbatii inteleg sa o plateasca pentru asta. Revenind la intrebarea ta, pentru bani, Angela, si-mi ramane doar sa ma inclin admirativ in fata performantei ei, avand in vedere castigul de pe urma capitalului investit, si sa-i urez tot binele din lume. Cu ce e de vina ea pentru limitarile altora ?

 43. Angela

  Are și lumea bărbaților ciudățeniile ei. O fi importante fundurile uriașe, dacă oamenii nu se mai satură de (privit la) ele, ba mai și cotizează.

 44. cătălin

  Lumea s-a schimbat, nu complet, au mai ramas insule si neadaptati. Dar da, s-a schimbat si nu cred ca in bine.

  Sa fim seriosi cu Playboy: s-au lasat pentru ca nu mai cistigau destul.

 45. rich guy

  Aflu adineauri un „mic” amanunt legat de Cathedral Plaza. Pare-se ca episcopia si-a dat initial acordul, ca apoi, dupa nesatisfacerea unor pretentii sa si-l retraga. Daca interpretez eu bine si nu ma aflu vorbind degeaba in treaba, i-a lasat sa inceapa lucrarea, sa inainteze pe atat incat sa nu mai poata da inapoi fara cheltuieli majore, ca apoi sa le zica „babaieti, daca vreti sa fie bine, aveti sa ne dati atat !” ? Daca e adevarat, adica pana si episcopia face dintr-astea … 🙂 🙂 🙂

 46. rich guy

  @ Catalin

  Da, ai dreptate, au revenit la vechiul format acum cateva luni. Dar si cu ei si fara ei tabloidizarea societatii mi se pare evidenta.

 47. junghiul

  Și eu îi urez tot binele din lume!

 48. cătălin

  Nu, daca si-ar fi dat acordul nu ar mai fi putut da inapoi. Nu stiu detaliile, dar e halucinant sa vezi cum multi oameni vin si relativizeaza totul: vai ca e pacat sa darime magaoaia. Pai asa nu-i pacat ca o valoare ca Voiculescu sta la puscarie?

  Iar, din auzite, cica aprobarea a fost pentru o cladire cu citeva etaje, nu pentru monstrul ala cu 20.

 49. Angela

  E complicat cu măgăoaia. Să plătească cheltuielile de demolare proprietarul măgăoaiei. Dar ăla are avize…Să plătească primăria. Dar aia înseamnă să plătească cetățenii, că doar bugetul primăriei de la ei vine. Și asta e chiar porcărie. Ar trebui să suporte cheltuielile persoanele fizice care au făcut posibilă oroarea aia. Asta nu se va întâmpla în veci într-o țară ca asta. Acuma, că-i „păcat să dărâme măgăoiaia”…ce să zic? Atâtea materiale irosite, atâta moloz care va sufoca iar cine știe ce zonă unde-l vor duce…Ce-i drept, rar am văzut ceva mai urât. Dar și de resursele planetei îmi pare rău..Ei, o fi cumva. Bine că nu stau prin zonă, să trebuiască s-o văd.

 50. cătălin

  Daca avea avizele nu ar fi putut sa dea instanta hotarirea pe care a dat-o. Iti dai seama ca au avut armate de avocati, nu-s niste amariti care s-au bazat pe avocatul din oficiu. In toata lumea vinovatul plateste, adica proprietarul. Daca proprietarul considera ca nu e vina lui, se poate adresa justitiei sa-si recupereze banii de la cei vinovati.

 51. rich guy

  @ Catalin

  Doar le iau separat. Si tentativele de santaj trebuiesc descurajate prin lege. Recunosc, informatia am inghitit-o „din zbor” de pe saitul unui ateu militant … aah, nuuu, feroce e mult mai apropiat de adevar. 🙂

 52. Angela

  Nici dracu nu mai descurcă mafia din construcții și toată caracatița asta cu primării, avize și alte alea. Îs mulți implicați și mânjiți rău. Auziși de ultimul sondaj? Cică dacă ar fi acum alegeri pentru președinție, ar câștiga Firea…Ce dracu mai poți spera?

 53. cătălin

  Tentativele de santaj se pedepsesc prin lege. Daca au probe ca a fost santaj, presupun ca s-au adresat deja Politiei.

  N-am auzit, dar nu ma surprinde. E destul de clar ca majoritatea vrea hoti, vrea spitale infecte, vrea bani publici aruncati pe orice, vrea sa interzica ceva ce deja e interzis. De aia fug de Romania, desi mi-e tare greu. 😦

 54. Angela

  Majoritatea nu vede legătura între hoți, banii publici și spitalele infecte etc. Banul public furat e furat „de la stat”, e o chestie vagă, nu-i găina de la el din curte. Cleptocrația nu-l deranjează pe bietul român, care chiar crede că, cu cât ești mai mare în funcție, cu atât ești mai îndreptățit să furi. E un privilegiu al „șefilor”.

 55. andreea

  fata aia e banală. n-are niciun chichirez.
  și pîn la urmă, să se dea Cezarului ce-i al Cezarului. tot ce-mi doresc eu, tot ce m-ar face mai fericită, nu se poate cumpăra cu bani. am descoperit asta de ceva vreme. așa că…

  eu mă zburlesc cînd trec pe lîngă blocul acela de lîngă Catedrală. o oropsește rău de tot. așa că: să se dărîme!
  să se mai și dărîme, că de construit urîciuni, am tot construit.

 56. Angela

  Păi și eu aș dărâma cam trei sferturi din ce s-a construit în Cluj în ultimii ani. Nu numai că-s urâte, dar îs și în locuri nepotrivite. Strică tot fengșuiu.

 57. cătălin

  Pina la urma nu avem ce face, majoritatea decide.

  Ei, si daca ai avea acel lucru care te-ar face fericita, a doua zi ti-ai da seama ca de fapt nu esti fericita si iti lipseste ceva.

 58. Angela

  Of, mă omorâți cu fericirile voastre! De ce trebuie numaidecât ca fericirea să provină din ceva râvnit, căutat și obținut? Îs mii de lucruri care există deja și care te pot ferici numai pentru că există. Ce știți voi…

 59. andreea

  Cătălin, nu mă enerva.
  știu eu teoriile alea.

 60. Angela

  Ș-atunci tu, Cătăline, ce propui? Să nu ne dorim nimic, că dacă obținem, e degeaba, ba că-i chiar mai rău, că după aia descoperim că ne lipsește altceva? Păi altfel cum să fie viața? Fericirea e cumva ca sărbătoarea, rară și intensă, cu artificii și țopăială. Unde ai văzut tu sărbătoare eternă? Dacă, de pildă, îți dorești mult o pisică și o dobândești, ești fericit și țopăi. Dar n-o să trăiești după aia tot restul vieții într-o perpetuă beatitudine datorită acelei pisici, că o ia razna, biata, și fuge de la tine. Și nici nu trebuie să te dezumfli după două zile de schimbat litiera pisicii. Trăiești normal, plus confortul că acum ai pisică, și poți să aștepți împlinirea unei dorințe noi. Cu pisică cu tot, că doar ea ți-a adus fericirea de a o dobândi și confortul de a o avea, pentru că ți-ai dorit-o. Scuzați delirul, am o durere năprasnică de cap și voi fi fericită când o să-mi treacă.

 61. rich guy

  Baiat prevazator, mai am cateva citate marete nefolosite pe stoc si numa’ ce astept ocazia azvirlirii lor victorioase in lupta.

  ‘Any emotion, if it is sincere, is involuntary.’ Mark Twain.

  Confortul e programabil ca intrevederea la dentist, clipa ferice ba. Cuminti o asteptam, dar ea, nenorocita, nu vrea sa vina …

  Cred ca-i de la vreme. Nici eu nu pot fara doza zilnica de ibuprofen. Odihneste-te putin, bine faci, cand te-oi trezi, n-o mai fi.

 62. Angela

  Păi de ce mă străduiesc eu să-l învăț pe Cătălin să se bucure de clipe? Mă tem că e eșecul meu pedagogic. Dar nu voi conteni să-l bat la cap, până oi putea.

 63. Angela

  Și da, are vremea asta un efect..Parcă mi-ar plimba cineva un magnet uriaș pe deasupra capului și eu aș avea în cap niște cuie care-s atrase și vor să-mi iasă prin ceafă și prin tâmplă . Parcă s-a mai îmblânzit acum, dar nu va dura mult. Încerc să mă bucur de perioada de grație.

 64. cătălin

  Pai ma bucur, mai rau ma doare nefericirea altora de care-mi pasa. 😦

 65. Angela

  Uite de câte bucurii avem parte! Tocmai am aflat că se pune de un partid nou.

 66. cătălin

  Ciolos? N-am avut timp sa citesc stirile cu atentie.

 67. Angela

  Nu, măi! Daniel Constantin (fost pui de-al lui Voiculescu, fost ALDE certat cu Tăriceanu), susținut de…Ponta, plus alți dezertori de la bășinosul de Tăriceanu. No, ce zici? Numai tinere speranțe. Iar m-o apucat scârba.

 68. Angela

  Oi fi eu construită anapoda, dar mă scoate din sărite idioțenia cu cimitirul vesel de la Săpânța. Cineva total pe alături (Adrian Păunescu, parcă) l-a botezat așa în urmă cu foarte mulți ani și eticheta asta s-a lipit de bietul cimitir ca mucii de chiuvetă. Numai vesel nu e. E drept că-i altfel, că relația cu moartea e acolo întrucâtva diferită de cea obișnuită și asta se manifestă în formă. În fond, e o asumare atât de firească a inevitabilului, a trecerii, a durerii, încât devine în același timp împăcare cosmică și tragismul cel mai profund. Așa am simțit eu când am fost acolo – o singură dată, în 1980. Și chiar am fost foarte atentă la ce văd și la ce simt, am citit ce scria pe crucile alea. Vesel, auzi acolo! Pfui.
  PS. N-am înnebunit subit, am văzut acum, dimineață, o secvență la știri cu cimitirul respectiv și m-am pornit…

 69. cătălin

  Pai cum sa nu te apuce scirba, cind vezi asa gunoaie in prim-plan? Si nu-i doar scirba, dar si jale: Ciolos se pare ca a pierdut trenul, iar USR s-a cam afundat in mocirla.

  E un cimitir, asemanator cu altele. Durerea e aceeasi, indiferent daca pui o cruce de lemn in 10 culori sau una de fier ruginit.

 70. Angela

  Jale nu mă mai apucă. Am trăit 36 de ani până în 1989, încă 27 după…ce aș mai putea aștepta? Măcar pe vremea aialaltă speram. Și dincolo de granițele noastre aprige era o lume cât de cât normală, de tânjeam noi la ea și la normalitatea ei. Acuma și aia-i spurcată de tot felul de stupidități și primejdii. Nu știu, totul pare o hazna care s-a umplut, de mai are un pic și explodează rahatul. Nu că va fi minunat? În loc de artificii și porumbei albi, să se umple cerul de scârnă explodată. Apoteoză, ce mai tura-vura.

 71. Lasă, să ne bucurăm de lucrurile mărunte.
  Mâine facem mare brânză.
  Și mă plimb prin pădure.

 72. cătălin

  Cum faci brinza?
  Si eu m-am plimbat pe coclauri printr-un parc, dar era vint. Prin cartier e plin de iepuroi, n-au dusmani, iarba la discretie, se inmultesc … ca iepurii.

 73. Fac un soi de taleggio adică un tip de branza moale, ce necesita intre 25 si 50 de zile pentru a putea fi consumata. Folosesc niște enzime aduse din Italia pentru a se obtine un produs de calitate si mai constant. Laptele de vaca este pasteurizat de obicei, este pus intr-un cazan si este adus la o temperatura de 30-35 °C, dupa care se adauga un cheag. Dupa ce se coaguleaza branza este strecurata si pusa in forme. Aceste forme se depoziteaza intr-o camera cu umiditate mare de aproximativ 90%, timp de aproximativ 18 ore. In aceste 18 ore branza ajunge la consistenta dorita, elastica. Sararea se poate face fie in mediu uscata fie in saramura. Urmatoarea etapa este cea de intarire si dureaza intre 25 si 30 zile si se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 3 si 8 °C si o umiditate de 85 pana la 90 %. Branza taleggio rezultata trebuie sa aiba forma unui patrulater paralelipipedic cu laturile de 20-25 cm. Crusta formata este subtire si moale de culoare maro deschis adesea cu pete de mucegai gri.
  Paste speck e taleggio…
  Cașul de oaie îl pregătește Vasile așa cum îl învățară bătrânii.

 74. O iapă ponei s-a sălbăticit cu totul. A găsit ea un izvor unde a fătat și acum nu mai vrea să se întoarcă acasă. Fuge în pădure de rupe pământul când ne vede și ea și mânzul.

 75. cătălin

  Mai, tu transformi orice fel de mincare in arta?
  Am gustat zeci de feluri de brinza, dar nici una nu se compara cu casul dulce, urda moale sau cu brinza de vaci proaspata. Ce sa-i faci, poate ca unele lucruri ajung direct in suflet si nu mai ies de acolo.

  La mine a venit primavara. Sau vara. 26 de grade azi.

 76. junghiul

  Nu.
  Eu încerc să regăsesc lucrurile simple.
  Lumea asta a devenit prea complicată pentru gustul meu.

 77. Angela

  Lumea nu-i complicată. E mare, bezmetică și proastă. Și poate fi al naibii de frumoasă. Înflorește rododendronul.

 78. Angela

  Andreea?

 79. andreea

  da, da!

 80. andreea

  aci sînt. un pic (mai mult) anxioasă.
  staț să v-arăt ce trandafiri am în curte. la birou.

 81. andreea

  vi s-a întîmplat să vă fie frică de orice?
  în același timp, zic.

  frică să nu fac o prostie, să fiu certată, disprețuită.
  frică să intru pe feisbuc.
  frică de Sabina.
  frică de doctor.
  frică atunci cînd sună telefonul.

  se manifestă prin tumbe permanente ale inimii și stomacului.
  buhuhuuuuuu!

  vorbesc serios, deși nu pare.

 82. Angela

  Ba pare serios. Mie de asta mi-a fost frică, tot văzând și văzând că nu te arăți. Chiar atâtea frici la un loc n-am avut, dar cred că știu cum e. Și mai cred că există una singură, mare și acută, care le induce și pe celelalte, Pe aia s-o depistezi și s-o stârpești și au să se stingă și celelalte. Grea etapă.

 83. cătălin

  E musai sa stirpeasca frica aia? Nu se pot imprieteni?

 84. Angela

  Nu știu. Probabil se pot. Episoade cam toți avem, dar am cunoscut și oameni care au trăit o viață lungă cu teama permanentă de un rău iminent, mai difuz sau mai concret. O fi, se poate și așa. Mie mi se pare infernal.
  Precizare: pentru eternul temător o fi cum o fi, ăsta e naturelul lui. Infern e pentru cei apropiați.

 85. Angela

  Am trăit asta alături de mama, o bună bucată de vreme. A devenit atât de anxioasă, că nu puteai să-i spui nimic din ce vrei să faci sau să dregi fără să clatine din cap și să zică opăritorul „numai să nu…” și găsea întotdeauna ceva să-ți umbrească orice elan. Eu lupt din răsputeri cu asta, că m-am îngrozit când mi-a reproșat fiu-meu că-l distrug cu anxietatea mea și că ar trebui să fac ceva..

 86. andreea

  păi eu vreau să fac ceva. 😦
  mă duc la doctor, îmi dă pastiluțe miiiici…
  Anxiar, din astea…

 87. Angela

  O să ieși tu și din asta. Face oarece anxiarul ăla?

 88. Angela

  Mai pune și tu câte un leac băbesc pe lângă pastiluțe. Bea ceai de sunătoare. Și un pahar de lapte călduț cu un pic de miere seara, înainte de culcare.

 89. andreea

  face, face…
  te tuflește, așa, și-ți simți creierul plutind într-o mare de vată.
  e mirobolant.

 90. Angela

  Așa. Și încearcă să iei de coarne acel taur, care-ți tot împunge sufletul și asmute piticii. Înfruntă-l. Calcă-l. Scuipă pe el.
  Și gata. La cât îs eu de sănătoasă și la ce împliniri și la ce succesuri răsunătoare am avut în fututa asta de viață, îs numai bună să împuiez capul altora cu sfaturi.

 91. cătălin

  In zodia anxietatii… Si mama, tot asa isi face nenumarate griji. Adevaru’ e ca nu-i intr-o situatie prea fericita, iar timpul trece, trece…
  Ai incercat sa citesti o carte de self-help? Ma rog, folosesc denumirea impropriu, ca ii includ aici si pe stoici sau pe alti autori seriosi.

 92. andreea

  mă simt cam aiurea acum 😦 pînă la urmă, nu mi s-a întîmplat nicio nenorocire.
  sunt lucruri obișnuite, poate doar uzura să fie mai mare…

  dar mă bucur că sînteți aici. 🙂

 93. andreea

  ce self-help, măi.
  mie îmi trebuie o self-bătută…. 🙂

 94. ,,Viața mea a atins limita extremă; încerc dezgustul pentru
  existență, căci este fadă, fără sare și fără sens. […] Aşa cum
  cineva îşi înfige degetul în pământ ca să recunoască ţara în
  care este, la fel încerc existența: miroase a nimic. Unde mă
  aflu? Ce înseamnă asta: ,,lumea”? Ce semnifică acest
  cuvânt? Cine mi-a jucat festa să mă arunce într-însa şi să mă
  lase acum acolo? Cine sunt? Cum am intrat în lume; de ce nu
  am fost consultat, de ce nu mi s-au făcut cunoscute datoriile
  şi obiceiurile, în loc să mă încorporeze în şiruri, de parcă aş
  fi fost cumpărat de un negustor de suflete? În ce calitate sunt
  interesat în această întreprindere care este numită realitate?
  De ce trebuie să-i fiu părtaş? Lucrul acesta nu este o afacere
  liberă? […] Dacă existența trebuie luată întocmai așa cum
  este, nu era mai bine să știu cum anume este ea? ”
  Kierkegaard

 95. Angoasa e specialitatea mea!
  … eu fug de angoasă alergînd.
  Sper să pot spune și eu m-am luptat lupta cea bună, mi-am sfârşit alergarea…

 96. cătălin

  La mine azi a nins. Aveam patru fire de rosii. 😦

 97. Angela

  Lupta cea bună? Cum putem ști că a fost cea bună?
  Lumea tot trăncănește despre karma/ Chiar am o prietenă dragă care mă scoate din minți cu asta. Orice i se întâmplă rău, e de la karma aia idioată. Păi dacă ar fi să fie așa, e cea mai mârșavă chestie pe care o poți pune în spinarea unui om. Io-s cinstită, plătesc în viața asta dacă am greșit în anterioara, dacă am greșit, dar ce dracu am greșit??? Să mi se spună, să știu ce plătesc, eventual să nu mai fac aldată. Nu cred în nicio karmă, nici în vieți anterioare. Prostii. Pfui. Am draci, îs furioasă.

 98. junghiul

  Lupta cea bună e lupta ce-am luptat.

 99. junghiul

  Au înghețat?

 100. junghiul

  Toate patru?

 101. cătălin

  Toate patru is puse la un loc, intr-un fost butoi de whiskey. Parca n-au inghetat, dar cu siguranta nu le-a placut lapovita de ieri.

 102. Un butoi? De whiskey? Respect!

 103. http://www.houseofeurope.ro/Anti-Corruption/en/agenda/
  Abia aștept să ia premiu pentru anticorupție Camelia Bogdan

 104. junghiul

  Mâine merg la coasă. Unde găsesc eu cutie?

 105. cătălin

  Butoaiele vechi le poti lua acasa gratis. Goale. 😛

  Da’ ce, premiu’ pentru eruditie juridica Cristina Guseth nu-i bun? Mai, ca nu se termina risipa asta de bani cu conferinte facute aiurea! Intre timp, prin Bucuresti se prabusesc scolile. Noroc ca elevii erau in alta parte, vezi, o avut grija Dumnezeu de ei. Familia si Dumnezeu rezolva toate problemele!

  Daca nu esti obisnuit ai sa vii teapan dupa jumatate de zi de cosit. :))

 106. Angela

  Sau ceri împrumut de la un cosaș. Ai grijă cum umbli cu coasa, că nu-i de joacă. Are fițe și dichisuri. Ai mai cosit?

 107. andreea

  ce om fericit e junghiul… 🙂

 108. andreea

  acu, pe bune, junghiule. dacă și ditamai filozoful se simțea așa… ăăă… nașpa, noi, oamenii obișnuiți ce mai putem face…

 109. andreea

  o să-l vedem pe junghi mai mult așa :)))

 110. Angela

  Phii…te miri din ce se smintește omu’. Acuma voi mă știți, că evit să vorbesc despre sau să mă gândesc la moarte și la murit și la cele aferente.Nu am aceste preocupări și dacă-mi dau târcoale, le resping. Ei, și mă puse azi necuratu’ să citesc un articol despre incinerare. Mie mi-e totuna ce se va întâmpla cu rămășițele mele pământești, dacă vor fi îngropate, arse, ciugulite de vulturi sau de pești. Ideea e ca respectiva lichidare de trup să nu coste mult și să nu fie tevatură. Dar în articolul ăla scria, printre altele, că, pe durata prăjirii răposatului, aparținătorii se pot delecta, la cerere, cu niscai muzică, aleasă din preferințele celui dus. No, și m-am gândit io ce aș dori să se cânte în timp ce mă voi prăji. Și nu mă pot hotărââââ între două melodiiii…Și asta mi-a creat o stare de iritare atât de mare, încât am băgat înapoi în frigider tot ce scosesem ca să gătesc, am renunțat să bag la spălat niște haine, mi-am făcut o cafea și acuma stau și pufăi – și la propriu, din țigară, nu fac nimic din ce-mi propusesem și îs plină de nervi și de draci.

 111. cătălin

  Uf, lasa melodiile, mergi afara si uita-te la rododendron…

 112. Angela

  Mă uit din casă, că plooouăăăă…E tare frumos rododendronul. Și toate florile, și roșiile..adică răsadurile de le-a pus fiu-meu duminică. Bine că mi-am recoltat spanacul. Am pus și la congelator…ce mai, gospodină scrie pe mine! Să mă vadă biata mama, și-ar scuipa în sân. Că nu le prea aveam io pe astea. Aici, la țară, m-a apucat. Pun și etichete pe pungi și borcane, cum făcea ea. Cu conținut, dată..

 113. cătălin

  Pai ce faci cu spanacul ala pus la congelator? Mai e bun de ceva?

 114. Angela

  Sigur că e bun. Îl opăresc numai un pic, să se pleoștească, îl scurg, îl toc și-l pun în pungi. Și la un caz, pac! scot punga și-l prepar. Ce, n-ai mai văzut? Și la hipermarket se vinde spanac congelat.

 115. cătălin

  Nu stiam, eu maninc spanacul doar proaspat, ca salata.

 116. Angela

  Se pot face câteva feluri cu el, inclusiv plăcintă cu spanac. Mie mi-a plăcut când eram mică, apoi multă vreme l-am detestat, nu-i suportam nici mirosul. Copilului meu îi plăcea, și lui taică-său. Așa că, la vremea spanacului, îl găteam pentru ei. găteam și plângeam. Acum iar îmi place. Face fiu-meu o chestie cu cartofi fierți dați pe răzătoare, amestecați cu spanac (nu știu ce face cu el înainte, cumva tot tocat îl amestecă) și cu mujdei de usturoi. Cred, nu știu dacă mai pune și altceva. Iese ceva delicios. Și ca garnitură la ceva, dar poate fi halit și ca atare. Nu știu exact cum face, dar îmi place.

 117. cătălin

  Celor de la British Airways li s-a stricat reteaua informatica (iar!). Asta zic ei, doar n-o sa spuna ca au scris-o cu curu’, asa cum se obisnuieste. Si, normal ca fara calculatoare activitatea e blocata, ca doar cine-i prost sa se preocupe de solutii alternative in caz de defectiune majora. In curind vom auzi stiri de genul „un grup de hackeri necunoscuti au doborit astazi un avion de pasageri inserind un virus in sistemul informatic”. Brave new world, ce sa zic.

  Junghiule, ce-ti face spatele? 🙂

 118. junghiul

  Cosas mortuum est!

 119. andreea

  care-s melodiile, Angela?
  🙂

 120. Angela

  Doar nu crezi că o să vă zic! Că atunci o să vă apucați de arbitraj. Că asta, că ba nu, aialaltă. Și după aia, dacă se va întâmpla să le auziți pe undeva, o să vă vină în minte, involuntar, niște chestii…Mai bine nu.

 121. junghiul

  Mie spanacul îmi place să-l fierb fără apă. Îl spăl bine și îl pun într-o oală cu capac. Minutele, in funcție de vechime.
  Apoi prăjesc lejer niste usturoi si ardei iute în ulei de măsline si pun aici spanacul.
  Il servesc ca garnitură.

 122. junghiul

  Mie nu mi-ar place să fiu incinerat dar nici mormântul nu mă atrage.
  Mi-ar place când mi se apropie sfârșitul să mă retrag in munți.
  Să-mi dau obștescul sfârșit in vreun ocol silvic. Așa se vor mai întreba unul altul dacă am fost răpit sau m-au sfâșiat fiarele.
  Și să-mi scutesc nepoții de grija unui mormânt de întreținut.
  Melodiile ar fi neapărat de sezon.

 123. junghiul

  A fost greu la cosit.
  Deși am o bogată experiență în cosit n-am mai cosit de vreo 30 de ani.
  M-a convins fiul să cosim mecanizat dar oricum efortul fizic este semnificativ.
  Aseară vomitai de oboseală.
  Sau m-a deochiat bunica…

 124. junghiul

  Mă interesează rețeta aceea, am găsit ceva pe net,de ce nu tragi mai atent cu ochiul?

 125. andreea

  Dinspre partea mea, Angela, nu ai de ce să-ți faci griji. Am o relație bună cu moartea. Închid ochi, aprind lumînări, țin de mînă omul la sfîrșit, știu exact secunda în care… Lumea zice că-s ”beton”. Cu suferința dinainte nu mă împac. Și eu m-am gîndit la cîteva muzici pentru… momentul meu final. Păcat că nu se practică treaba asta. Tot ce o să auzim e miorlăiala aia imposibilă, popească…

 126. andreea

  Și la mine e tot ”a ploaie”… Da-mi place. Se potrivește cu interiorul.

 127. Angela

  Nu la asta mă gândisem, dar acum mi-am amintit de ea. O știai?

 128. Angela

  Textul e fain:
  Adieu l’Émile, je t’aimais bien
  Adieu l’Émile, je t’aimais bien, tu sais
  On a chanté les mêmes vins
  On a chanté les mêmes filles
  On a chanté les mêmes chagrins
  Adieu l’Émile, je vais mourir

  C’est dur de mourir au printemps, tu sais
  Mais je pars aux fleurs la paix dans l’âme
  Car vu que tu es bon comme du pain blanc
  Je sais que tu prendras soin de ma femme

  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Je veux qu’on s’amuse comme des fous
  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Quand c’est qu’on me mettra dans le trou

  Adieu Curé, je t’aimais bien
  Adieu Curé, je t’aimais bien, tu sais
  On n’était pas du même bord
  On n’était pas du même chemin
  Mais on cherchait le même port
  Adieu Curé, je vais mourir

  C’est dur de mourir au printemps, tu sais
  Mais je pars aux fleurs la paix dans l’âme
  Car vu que tu étais son confident
  Je sais que tu prendras soin de ma femme

  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Je veux qu’on s’amuse comme des fous
  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Quand c’est qu’on me mettra dans le trou

  Adieu l’Antoine, je t’aimais pas bien
  Adieu l’Antoine, je t’aimais pas bien tu sais
  J’en crève de crever aujourd’hui
  Alors que toi tu es bien vivant
  Et même plus solide que l’ennui
  Adieu l’Antoine, je vais mourir

  C’est dur de mourir au printemps, tu sais
  Mais je pars aux fleurs la paix dans l’âme
  Car vu que tu étais son amant
  Je sais que tu prendras soin de ma femme

  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Je veux qu’on s’amuse comme des fous
  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Quand c’est qu’on me mettra dans le trou

  Adieu ma femme, je t’aimais bien
  Adieu ma femme, je t’aimais bien tu sais
  Mais je prends le train pour le Bon Dieu
  Je prends le train qui est avant le tien
  Mais on prend tous le train qu’on peut
  Adieu ma femme, je vais mourir

  C’est dur de mourir au printemps, tu sais
  Mais je pars aux fleurs les yeux fermés, ma femme
  Car vu que je les ai fermés souvent
  Je sais que tu prendras soin de mon âme

  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Je veux qu’on s’amuse comme des fous
  Je veux qu’on rie, je veux qu’on danse
  Quand c’est qu’on me mettra dans le trou

 129. cătălin

  Pacat ca nu stiu franceza. 😦

  „miorlăiala aia imposibilă, popească” Haha, exact pre gustul meu ai grait!

 130. Eu vreau
  Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict
  urmată neapărat de
  Grantchester Meadows

 131. Angela

  Uite, pentru tine:

  Goodbye Emile I like you very much
  Goodbye Emile I like you very much, you know
  We have sung about the same wine
  We have sung of the same women
  We have sung about the same miseries

  Goodbye Emile I am going to die
  It is hard to die in the springtime you know
  But I leave the flowers and peace in my soul
  And because I know you are as good as white bread
  I know that you will take care of my wife

  Chorus:
  I want them to laugh, I want them to dance
  I want them to have fun like crazy people
  I want them to laugh I want them to dance
  To amuse themselves like crazy when they put me in the hole

  Goodbye priest I like you very much
  Goodbye priest I like you very well you know
  We did not always agree about views and we were not on the same path
  But we were searching for the same port
  Goodbye priest I am going to die
  It is hard to die in the spring you know
  I leave the flowers and the beauty, peace in my soul
  And knowing that you are her confidant
  I know that you will take care of my wife

  Chorus:
  I want them to laugh, I want them to dance
  I want them to have fun like crazy people
  I want them to laugh I want them to dance
  To amuse themselves like crazy when they put me in the hole

  Goodbye Antoine I did not like you very much
  Goodbye Antoine I do not like you very much you know
  And it’s killing me to die today knowing that you are still so alive
  And yet still as solid as boredom
  Goodbye Antoine I’m going to die
  It’s hard to die in the spring you know
  I leave the flowers and the beautiful peace in my soul
  And because I know that you were her lover
  I know that you will take care of my wife

  Chorus
  I want them to laugh, I want them to dance
  I want them to have fun like crazy people
  I want them to laugh I want them to dance
  To amuse themselves like crazy when they put me in the hole

  Goodbye my wife I love you very much
  Goodbye my wife I love you very much you know
  I must take the train for the good God
  I’m taking the train that leaves before yours
  But we all must take the trains that we can
  Goodbye my wife I’m going to die
  It is hard to die in the springtime you know
  But I’m leaving flowers and my eyes are shut, my wife
  And because I realize that they were shut often
  I know that you will take care of my soul

  Chorus
  I want them to laugh, I want them to dance
  I want them to have fun like crazy people
  I want them to laugh I want them to dance
  To amuse themselves like crazy when they put me in the hole

 132. andreea

  așa, bun, vedeți, vedeți?
  ați prins curaj 🙂

 133. andreea

  Știam ambele variante, Angela.

 134. andreea

  ei, dacă e de la francezi, asta trebuie să fie, ca să plîngă toată asistența…

 135. cătălin

  Ce flori frumoase!

  Daca ar fi puse versurile astea pe muzica…
  http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/motanul.php

 136. andreea

  azi mi-am petrecut juma de zi încercînd să fac pe cineva să înțeleagă ce gîndesc, de ce acționez cum acționez, de ce îmi ies din fire, de ce nu pot face altfel…
  m-am ales cu o durere de cap cumplită și cu un sentiment de inutilitate acut.
  nu oricine vrea să privească în adîncime.

 137. Angela

  Era foarte important pentru tine să înțeleagă? Că e, de obicei, un demers greu și eșuează aproape întotdeauna. Poate că nimeni nu trebuie să înțeleagă niciodată nimic. Că oricum are mecanisme de autoapărare cel care ar trebui să înțeleagă ceva ce s-ar putea să nu-i convină, dacă ar înțelege.

 138. cătălin

  Eu nu ma inteleg, darmite altul. Altul ar trebui sa stie doar ca oamenii sint oameni si atit. Cine stie, poate ca in curind colegii de munca vor fi roboti. Poate si de pat…

 139. Angela

  Io nu mă mai străduiesc de mult să fac pe cineva să mă înțeleagă. Că dacă mă străduiam, nu mă alegeam decât cu „ești nebună”. Nebună azi, nebună mâine, no, ș-apoi ce? Așa să fie. M-am obișnuit să fiu nebună, ba de-a dreptul îmi place. Mă mândresc cu asta. E blazonul meu. Ha!

 140. andreea

  așa mi se părea mie, că e important… 😦

 141. andreea

  Sînt cîteva persoane în jurul meu care mă exasperează tocmai pentru că nu-mi explică cum funcționează mecanismele din capul lor (sau unde și-or avea sediul). Ce rotițe se învîrt acolo, de e comportamentul lor așa de aiuristic… (după mine). Intuiția mea e blocată, în cazul lor. Nu pot avea decît bănuieli. Dacă aș înțelege ce se întîmplă, poate m-aș calma.
  Așa că mă gîndeam că și alții or simți la fel, despre mine.
  Ei, m-am înșelat. Eu sînt cea pisăloagă și imatură 😦 Ei sînt relaxați.
  Tre să lăsăm oamenii în pace, da…

 142. cătălin

  Mergi mai departe si gata, e atit de important sa intelegi cum functioneaza acei oameni? Bun, si daca intelegi, crezi ca asta ar schimba ceva?

 143. andreea

  ha! păi, poate altă dată greșesc mai puțin, na.

 144. junghiul

  Îhh, ce complicat.
  Io o tai…
  Câteva zile.


 145. concert Pat Metheny la Ljubljana

 146. junghiul

  Acuma ,după ce behăii domnul ministru mai promovează drace, oaia!

 147. andreea

  …împodobește, oaie, brandul!…

  io complic tot, io-s de vină, cu morișca turbată a gîndurilor. :(((

 148. cătălin

  Stai linistit, Junghiule, crezi ca-l baga cineva in seama pe Daea? Da, are probabil un usor retard mental, dar asta stiam de cind a fost numit ministru, nu?

 149. cătălin

  Asadar, din toata prostia aia cu interzicerea unui lucru interzis deja a picat Nicusor Dan. Care, din pacate, arata ca nu are nici maturitatea si nici inteligenta de a accepta opinii contrare.

 150. Angela

  Sper că sunteți numai foarte ocupați, dar altminteri sănătoși-voioși.

 151. andreea

  sănătoasă, nevoioasă, ocupată, plimbată la Sinaia cu Mița mea.
  am dus-o ca să nu rămîie repetentă și anul ăsta.

 152. cătălin

  Eu is sanatos…

 153. Angela

  Eu nici-nici. Vremuri grele.

 154. junghiul

  Eu sunt bosumflat. Nu mai reușesc să slăbesc, începusem bine, apoi m-am oprit.Mănânc pe unde apuc, ca apucatu’ și ăsta e rezultatul.
  Lucrez de dimineața de la 5 până seara la 10, vai de capul meu!

 155. cătălin

  Cu asa program sa zici multumesc daca nu mai pui. Ei, dar poate nu mai ai mult de tras, ca in curind or sa te inlocuiasca robotii. C-o fi bine, c-o fi rau, nu stiu, si nici nu conteaza, e inevitabil.

 156. junghiul

  Abia aștept să vă povestesc ceva…
  Dar acu nu pot, poate în weekend…

 157. junghiul

  Vreau robot!
  Vreau robot!

 158. andreea

  eu vreau să fiu eu robotul.

 159. Angela

  Adică ai vrea să n-ai suflet, în schimb să ai piese de schimb și să poți fi depanată la nevoie? Și cam ce ți-ar plăcea să robotești? Sau nu mai contează, dacă tot nu ai simțuri și gânduri? Ce-i drept, e bine să fii robot, că robotul nu se teme. Dar dacă, doamne-ferește, te creează un mad scientist, care-ți pune suflet și toate alea ale omului? Rămâi cu roboteala și de alealalte tot nu scapi. Nu-i bine, nu-i bine.

 160. andreea

  cam tot ce robotesc acum. o mămăligă, un plan, un aspirator, o temă la română… din astea.
  dar nu m-aș mai enerva și n-aș mai lăcrima, pentru că mi s-ar arde circuitele și aș rugini.
  eu zic că e bine.

 161. Angela

  Da, cred că e bine. Vreau și eu. Că oricum robotesc mai mult decât aș dori. Și n-aș mai avea durerile astea exasperante, nici amărăciunea din suflet. Să nu-ți pese, să nu-ți vină să plîngi niciodată, să nu te panichezi, să nu te simți mereu vinovat că nu poți rezolva nerezolvabilul, să nu te doară…Vise, vise.
  A, da, și după ce ai terminat de robotit, să stai liniștit în debara, să n-ai coșmaruri..

 162. cătălin

  Da, si eu am obosit si mi-a ajuns atita durere si ratare.

 163. Angela

  No, și acuma, că am stabilit că suntem cu toții în rahat până-n gât, ce facem să ieșim din el?

 164. cătălin

  Nu stiu, daca ar depinde numai de mine ar fi mai simplu.

  DNA-ul s-a desfiintat cumva? Ca nu mai aud nici de vreo arestare, nici de vreo condamnare. Aud in schimb ca trebuie musai praguri minime, la furat, poate si la tilharie, viol sau crima.

 165. junghiul

  Trăgîndu-ne afară unii pe alții.

 166. Angela

  Ba pe mine lăsați-mă să mă scufund de tot și să mă înec. Că nu mai pot. Nu mai am resurse, nu mai am răbdare, nu mai am chef.

 167. andreea

  ne ne ne, nu merge așa.
  trebuie să ne scufundăm toți sau niciunul.

 168. andreea

  azi noapte s-a repetat figura.
  mi s-a năzărit că nu încap o budă și o fereastră într-un loc, nu vă dau detalii, probleme cu niște măsurători, cu niște planuri.
  ei, de la 3 noaptea la 7, dureri de burtă, transpirații, zvârcoliri, palpitații, din cauza asta. zici că venise sfîrșitul lumii în capul meu.

  am ajuns la locul faptei, nu-s probleme, dar parcă-s bătută, așa m-am simțit toată ziua. mai rău ca junghiul la coasă.
  parcă-s cuptorul meu care e dereglat de cînd au umblat ăia cu gazele, nu mai știe minim, nu mai are nici un reglaj, doar maxim. arde tot.
  așa mă simt.

  ce pastile, ce autosugestie, ce autocontrol.
  draci bălțați. 😦
  și nici nu știu cînd mă apucă. nu pot prevedea nimic.

 169. cătălin

  Ce coincidenta, si eu tot batut ma simt! Mama a facut un CT, i-a iesit din nou stationar. In octombrie are 5 ani. Si tot acum 5 ani citeam cam peste tot ca procentul de supravietuire la 3 ani e sub 1%. La 5 ani era zero.

  Probabil au marit presiunea. O solutie ar fi sa incerci cu o duza pentru cuptor cu o gaura putin mai mica decit cea existenta. E foarte usor de schimbat, cu o cheie. Vezi ca sint duze pentru butelie si duze pentru gaz metan.
  https://www.romstal.ro/duza-gn-metan-1-35mm-m6-pt-vision-se-p41792.html
  Alta „solutie” de care am auzit e sa pui sub tava o placa de fier sau tigla. Eu as schimba duza.

 170. andreea

  e fantastic, știi, nu? 🙂

 171. Mă bucur că mama ta e bine.
  Junghiul like magic!

 172. Andreea,
  visele astea parcă-s din cutia lui Schrodinger.
  Lupta cu interpretarea Copenhaga și teoria colapsului obiectivului.
  Așa și eu, tot îmi spun că ar trebui să mă doară în bască de scârbici, dar nu reușesc.

 173. a venit și un cuc aici
  cred că și-a pus ouăle în cuibul privighetoarei

 174. Să fim și noi toți pentru unul, unul pentru toți.
  Așa cum prevede art. 5 din tratatul nord atlantic

 175. încerc să citesc și să interpretez repede ultimele știri
  CTP îl critică dur pe CPT.
  CSF? NCSF!

 176. cătălin

  Da, e o minune. Ar trebui sa fiu mai vesel si chiar ma simt vinovat ca am uitat sa ma bucur. 😦

 177. andreea

  nu-s vise, măi. ar fi bine.
  sînt trează și lucidă.

 178. andreea

  altfel, a venit vara…

 179. Problemă
  Un tată are trei copii. Aceștia au joi de la 10 serbare fiecare în altă parte.
  Ce trebuie să facă tata ca să participe la toate serbările?

 180. Angela

  Tata-râmă s-ar tăia în trei. Tu n-ai soluție.

 181. cătălin

  prin videoconferinta. 🙂

 182. Noroc cu cele două mame. Un tată și două mame, total trei părinți. Câte un părinte la câte o serbare, din punct de vedere matematic am rezolvat problema.

 183. andreea

  run, junghiule, run!
  prinzi începutul la unul, mijlocul la altul și sfîrșitul serbării la cel de-al treilea.

  ordinea o tragi la sorți. 🙂

 184. andreea

  mie să-mi spuneți cum de i-a ieșit Sabinei 8 media la matematică, cu 6 în teză și în rest doar note de 7 și 8.
  e un mister fata asta pentru mine…

 185. andreea

  vara asta vreau să călătoresc. să-mi spăl creierul de… tot felul de lucruri. o să-mi iau toiagul și vin către voi. poate vă găsesc.

 186. junghiul

  Haide!

 187. junghiul

  Incepi din inima Transilvaniei, treci pe la vamă și apoi o ții tot așa până în Alaska.

 188. andreea

  pare simplu…

 189. cătălin

  Eu sint pe aici, dar mi-am inghitit limba.

  18% prezenta la vot la Craiova. Inteleg ca e bine, oamenii sint multumiti, spitalele arata luna, nu-i nevoie de nici o schimbare.

 190. Angela

  Păi votul la noi nu aduce niciodată nici o schimbare. Se schimbă eventual niște mecle, niște nume. Atât. Tu ce ai vota?

 191. cătălin

  Cu toate bubele pe care le au, USR au adus candidati onesti. Nu m-am uitat la Craiova acum, dar nu cred ca si-au schimbat naravul si au pus borfasi. Cred ca e pacat ca in USR s-a ajuns la certuri si plecari – asta e, boala facebook, oamenii nu suporta sa fie contrazisi.

 192. Angela

  Candidații onești nu prea au șanse, nu-s pe gustul alegătorilor și chiar dacă răzbat cumva, câțiva, în parlament sau consilii locale, îs puțini și eterni opozanți. Asta e, uite cum iese la iveală abjecția politicii în toată splendoarea putregaiului ei. Dacă a ajuns psd-ul să-și trântească propriul guvern..ce să mai zici? Pielea de tâlhar e prețioasă, trebuie salvată cu orice preț, chiar dacă se recurge la aberații. Mare mizerie, nici nu prea mai ai ce spune.

 193. cătălin

  Nu-i o surpriza, il schimba si da vina pe el, spune ca din cauza lui n-au putut indeplini promisiunile electorale. Pe Grindeanu nu dau nici doi bani, asa cum nici el n-a dat pe „fraierii” care au iesit in februarie in strada. Cum ar veni, Dragnea isi schimba ciorapul murdar. Bleah, pute!

  La Craiova e mai grav, vad un abandon total al oamenilor, si nu-l inteleg. Sigur, nu-mi faceam iluzii ca ar fi reusit cineva din afara PSD sa cistige Craiova, dar macar-macar sa fi avut o lupta strinsa, sa fi aparut si alte voci, nu doar mugetul fostilor comunisti sau al urmasilor.

 194. Angela

  Surpriză nu-i, trebuia să găsească o soluție să iasă din căcatul cu promisiunile. Dar tot abject e. Au fost situații în care primari pesediști care chiar au făcut ceva, și chestii foarte faine pentru comunele lor, au fost dați afară din partid. Că doar n-au ajuns acolo să irosească banii în folosul pulimii! Banii trebuie sifonați pentru partid, că doar de aia ești primar, ce dracu, nu să faci tu canalizări, asfaltări, să renovezi școli și dispensare, să atragi investitori și alte aberații, să furi bănuții de la botul partidului și a firmelor lui de casă..

 195. cătălin

  Pai da, firmele de partid trebuie adapate in primul rind. In cazul infractorului Dragnea probabil ca motivul real e frica de puscarie. Dar, daca Iohannis ajunge sa propuna din nou premier, acum ar avea justificarea sa vina cu un nume din afara bandei de hoti – au aratat ca, desi au cistigat alegerile, n-au putut guverna mai mult de 5 luni.

 196. Angela

  Hi hi, Andreea-călătoarea. Bine faci. Ia-ți traista-n băț, niște opinci de schimb – să poți toci câteva perechi și azimă-n traistă. Poate ar fi bine să ai un măgăruș, e bun la drum lung. Hai! Și să poposești la noi. La Cătălin e mai greu, că e apă mare de trecut. Dar ai putea zbura călare pe o gâscă, dacă te transformi în spiriduș.

 197. junghiul

  Gaudeamus igitur!
  Am făcut așa cum ați spus și am fost peste tot.
  Acum sunt la Șiria ca să ajutăm o Bătrână Doamnă.
  Hai UTA!

 198. andreea

  măgar, gîscă, opinci, spriduș…
  e greu.
  măcar un avion pîn la Amsterdam să iau.

 199. cătălin

  Cumplite mi se par aeroporturile, un aer inchis, greu de respirat, caldura, zgomot, plus un furnicar de oameni alergind intr-o parte sau in alta.

 200. cătălin

  Is trist, nu mi-a venit sa deschid gura. Voi ce mai faceti?

 201. Vede toată lumea lucrarea lui Dragnea? Mare meșter! Sper să treacă moțiunea, să se rupă PSD-ul și să se numească un prim ministru din altă parte.
  Nu, partidul ăsta, PSD nu se poate reforma.
  E precum haznaua din grădină, chiar dacă o golești, rostul ei e să se umple mai apoi cu scârnă.

 202. Noi, bine
  A fost în arad Street food
  Mie mâncarea nu mi-a zis nimic.
  Locația prost aleasă, o înghesuială teribilă.
  Impresionant în schimb cât de fiscali erau toți. Au dat bon la toată lumea.Bravo lor, au fost un exemplu din punctul ăsta de vedere.

 203. Am pierdut cu Poli, au meritat timișorenii să câștige noi vom rămâne în B acolo unde ne e locul.
  Mai multe nu vă spun că nu vă-ntere…

 204. Vara asta va fi vara drumețiilor. Tre să rupem vreo două perechi de țâpele.

 205. cătălin

  De la inceput a fost clar ca Dragnea a pus un guvern de paie, oameni fara coloana si fara valoare care pot fi aruncati la gunoi oricind. Mai mare jalea e ca, daca miine ar avea loc alegeri anticipate, tot hotii ar cistiga. Te uiti la opozitie si te crucesti. Si mai rau e ca DNA-ul se pare ca nu mai functioneaza, nu mai sint trimise dosare la instante, nu condamnari, pauza. Ori le-o fi venit de hac hotii pina la urma, ori e altceva.

 206. andreea

  Și totuși…
  Asta nu e cea mai rea epocă… Nu e cea mai rea țară…

 207. cătălin

  E chiar binisor in Romania, cu conditia sa nu ai nevoie de scoala pentru copii, de politie, de pompieri, si mai ales sa nu ai nevoie de medic. Nu poti astepta ca altcineva va face ceva pentru tine. Mergi la un concert? E responsabilitatea ta sa te asiguri ca izolatia din sala e ignifuga si iesirile de urgenta nu sint blocate.

 208. andreea

  Așa, așa, nu lăsa nici o picătură de optimism să răzbată…

 209. andreea

  Teo e pe malul mării. Aici:

  https://www.google.ro/maps/place/Bournemouth,+Regatul+Unit+al+Marii+Britanii+%C5%9Fi+Irlandei+de+Nord/@50.7168986,-1.8788745,1439m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x487398a0b1a067fd:0x3b2ee0156ba92c94!8m2!3d50.719164!4d-1.880769

  Lucrează două luni pentru de 4 ori mai mulți bani ca mine. Și face baie în mare. Are o căsuță cu o grădină verde verde. La ora 22 la el încă era lumină. E vesel.

  Cum ajung repede de la Amsterdam la Bournemouth? Fără să trec prin Londra, hî, hî, hî.

 210. cătălin

  Da, si la mine e ziua la ora 22, la fel la 4 jumatate dimineata, umblu ca o gaina beata de nesomn.

  Ce-are optimismu’ cu realismu’?

  Pai n-ai direct zboruri low-cost? Ce sa cauti prin Londra?

 211. da, chiar
  tu la briți trebuie să mergi

 212. cum vine treaba cu „să decapați instituțional”?
  Eu văd un nou film de capă și sfadă.

 213. cătălin

  Nu cred ca are rost sa comentam ce zice unu’ sau altu’ intr-un cadru privat, mai ales cind nu stim daca ce a ajuns la noi e autentic sau nu. Putem comenta faptele, iar DNA-ul a inregistrat o serie de rateuri. De la dosare respinse de judecatori, la dosare inca netrimise spre judecare desi unii au facut puscarie pentru asta (vezi Udrea), si la dosare care par a fi blocate de ani buni.

 214. Angela

  Of. Nu-i zi să nu apară ceva care să-mi complice existența. Acuma tata vrea cont de facebook. Degeaba-i explic că n-are ce face cu el. Oricum nu se descurcă, Se îmbufnează, are impresia că eu nu vreau să-i fac ca să-l privez pe el de ceva. Tot aude „facebook în sus, facebook în jos”..M-a tot întrebat ce-i aia, am încercat să-i explic, dar e degeaba, că nu reține nimic, dar dacă lumea are, vrea și el. Și e atât de insistent când vrea ceva, că n-ai scăpare. Cu toate face așa. Insistă până te înnebunește.

 215. ajută-l tu
  e important să se convingă singur

 216. cătălin

  Planeta facebook. Ehe, poate o sa apara peste 20-30 de ani studii care sa ne arate ce distorsiune teribila a comunicarii a produs fb. Si n-o sa ne vina sa credem. „Cum, oamenii se inghesuiau pe site-ul ala si se blocau unii pe altii?”.

 217. Angela

  Distorsiunea e vizibilă deja și e destul de înspăimântătoare. Cel puțin pentru generația mea și pentru cei mai..maturi. Consolarea e că noi, ăștia, vom pieri și nu va fi cine să mai știe alt model de comunicare. De viață în general. Aia va fi normalitatea lor. Sau cine știe ce chestii și mai cumplite vor apărea și generația asta virtualizato-gadgetizată, odată ajunsă la bătrânețe, se va îngrozi la rândul ei de propria progenitură.

 218. Angela

  No, asta mi-a lipsit. M-a pălit melancolia. Iar ascult melodii italienești din anii 60-70. De data asta e mai rău, le simt țintite foarte precis. Se leagă de momente anume. Mi-e dor. Doare. Când naiba încetează chestiile astea? Eram liniștită că bătrânețea te scapă de astfel de…Nu le vreau, nu vreau amintiri. Cum scap? Că nu mă ajută nici plivitul, nici gătitul, nici spălatul budei. Mă duc să scot hainele din mașina de spălat și să le bag în uscător, până nu mă bufnește plânsul. Nu vreaaauuuu să mă smiorcăi.

 219. andreea

  😦

  eu am trecut ieri pe lîngă casa în care am locuit cînd era Teo mic, în primii 7 ani de căsnicie.
  era un ghiveci în geam, nu știu cine stă acolo acum.

  am zis că n-am probleme, dar mi s-au muiat picioarele și aveam un bolovan în stomac.

  nu, nu scăpăm niciodată.

 220. cătălin

  Car cu mine multe amintiri, si placute, si mai putin placute. Da, unele dor, dar fara ele m-as simti stingher.

 221. cătălin

  Am si treaba, dar si probleme. 😦

  Sa va racoriti putin: 222. Dragii mei,
  Au trecut peste mine de pomană 46 de primăveri, nu pricep nimic din politica asta.
  Și mă minunez de nu mai pot, în fiecare zi.

 223. cătălin

  Mie, din contra, imi pare extrem de simplu: faci niste promisiuni electorale imposibile, apoi pui un premier fara personalitate si peste ceva timp urli ca ala n-a facut ce ar fi trebuit sa faca. Alt ciorap premier.

  Articolul ala e vechi de un an. Daca te referi la propunerea de premier a lui Dragnea, o gasesc absolut normala: astia sint oamenii PSD-ului, boi cu diplome, hoti, parveniti, oameni care n-au muncit si nu vor munci niciodata in viata. Mai grav e ca majoritatea romanilor aleg astfel de oameni nesiliti de nimeni. Da, stii ca e un hot prost si puturos, dar il votezi pentru ca ti-a promis o crestere la salariu. Te doare-n cur ca spitalele arata ca dupa razboi iar scoala a ajuns o bataie de joc (mai ales la nivel universitar). Asta e.

 224. Angela

  Am așa, un sentiment vag că Iohannis, care pare a vedea câteva mutări în față, i-a tras-o lui Dragnea numindu-l fără șovăire pe Tudose ăla. Ceva îmi miroase mie că Dragnea a mizat pe respingere. Că prea bate la ochi catindatul, politician suspectat de legături cu serviciile secrete şi implicat într-un scandal de plagiat – cf adevarul.ro – tocmai bubele din cap bătătoare la ochi în aste vremuri. Cred că era sigur că o să i-l respingă
  şi cine ştie ce socoteli îşi făcuse pentru pasul următor. Nu mă bazez pe nimic, decât pe instinctele mele.

 225. mda
  puteam să jur că următorul va fi Fifor

 226. Ceva rezultate notabile avem, după Evaluare, fata mea are de reparat peretele coridorului la școală pe care l-a distrus împreună cu o altă colegă.
  Altfel, a zis directoarea că nu o lasă să se înscrie la liceu.

 227. cătălin

  Nu stiu daca i-a tras-o lui Dragnea, premieri ca botitu’ asta se gasesc in toate santurile. Dar cu siguranta Iohannis le-a tras-o multora din cei care l-au votat. Nu poti sa numesti premier un zero barat, plagiator, mai ales ca propriul partid i-a evaluat activitatea ca ministru in guvernul Grindeanu drept un esec total. Cu citeva zile in urma Iohannis zicea ca „premierul României trebuie să fie doar o persoană integră”. Daca furi esti integru, sau cum? Da, inteleg ca Iohannis se gindeste la al doilea mandat, dar cred ca a gresit calculele. Nu-i cer imposibilul, odata ce guvernul e in functie, presedintele devine spectator, dar acolo unde are un rol (ca acum, la numirea premierului) ar fi putut sa arate ceva.

  Pecerizarea CCR pare a fi completa: opiniile separate sint publicate doar cu acordul sefului. C-asa vrea muschii sefului, de aia!

 228. Angela

  Le-a tras-o celor care l-au votat doar ca să nu iasă Ponta și care nu par să fi priceput mai nimic din acel pas cu pas, au crezut că-i doar o vorbă și că o să vină alt tătuc care o să renoveze spitale și o să facă autostrăzi. Vorbă goală n-a fost, dimpotrivă. Pas cu pas începe să se cam vadă. Mai mult sau mai puțin pe față, scopul principal al lui Iohannis este să aneantizeze PSD-ul. Și asta nu demolând cu dinamită, ci scoțând cărămidă cu cărămidă cu mâna psd-ului însuși. Pe principiul fiecare pasăre pre limba ei piere. El, sasul, procedând strict constituțional și în limitele prerogativelor funcției. Și niciodată ca acum psd-ul nu s-a arătat mai găunos, mai jalnic, mai ineficient, mai compromis și mai pândit de schismă și disoluție. Procesul e de durată, dar pare mai sigur și singura soluție în contextul în care ne aflăm. Uite, cam așa văd eu:
  Iohannis nu l-a respins pe Tudose, cum se aștepta lumea. Dacă o făcea, care erau consecințele posibile?
  Dragnea propunea unul și mai prost, fiindcă unul mai bun nici nu are, nici nu vrea. Și atunci
  1. Sasul îl acceptă și ne-am pricopsit cu un prim-ministru pe pohta lui Dragnea – deci din rău în mai rău
  2, Sasul îl respinge și propune el pe cineva, și atunci
  2.1 dacă pune pesedist, conform legii, că pesedeul+alde au majoritate, suntem exact unde am fost și-l blestemăm pe sas, că-i trădător și vândut
  2.2 dacă pune nepesedist, ăla n-are nicio șansă, din lipsă de susținere, că opoziție nu avem și pesedeul majoritar îl halește imediat. Nepesediștii nici nu se prea înghesuie, că nimeni nu vrea guvernare acum, în toiul verii, cu bugetul lui Dragnea, că orice rectificări ai face, nu poți s-o scoți la capăt și pulimea votantă va urla că Dragnea ne-ar fi dat, dar nu l-au lăsat tâlharii.
  2.3 orice propunere a lui Iohannis poate fi trântită în parlament și mergem la anticipate, și atunci:
  2.3.1 iese tot pesedeul, că inerția-i mare și ceilalți îs niște moluște
  2.3.2 nu mai iese pesedeul, ci o adunătură pestriță de pnl, pmp, udmr, usr care, cu mila minorităților nemaghiare încropesc un guvern și de a doua zi încep să se certe și să se încaiere unii cu alții, în buna noastră tradiție. Și noi tot în căcat rămânem.

  Așa, sasul a procedat absolut corect din punct de vedere prezidențial. Acum să se spele pesedeul cu Tudose pe cap și să-și dea cu stângu-n dreptul, că programul de guvernare oricum nu-i viabil și se vor face tot mai tare de căcat, se vor devora și săpa între ei și până la urmă pesedeul nu va mai fi niciodată ce a fost și se va autocompromite de tot și se va prăbuși. Altminteri n-ai cum să distrugi balaurul.

 229. Angela

  Să nu ziceți că delirez. Uite, tocmai ce dădui de un comentariu de postac care sintetizează poliloghia mea de mai sus:
  Presedintele Klaus Johannis nu are nici un interes sä salveze PSD de la blamajul esecului sigur al „programului de guvernare” utopic, promis electoratului credul. Dr.Agnea si PSD TREBUIE SÄ-SI ASUME ACEST ESEC pänä la sfärsitul räbdärii electoratului, care l-a ales, sau care nu s-a dus la vot. PSD trebuie sä fie obligat sä implementeze aberantul ” program de guvernare”, pänä va fi inläturat cu huiduieli de propriul electorat. Altfel, se va lamenta vesnic, ce paradis ar fi construit cu aceastä distopie, dacä ar fi fost läsat, sä-l realizeze. Urmätorul prim ministru TREBUIE sä fie PSD. Iar peste 5 luni si urmasul acestuia, pänä se rupe craca, sub greutatea atärnatä a lui Dr.Agnea.

 230. cătălin

  Si daca nu se rupe craca? Daca vom avea inca 30 de ani de-acum incolo sistem PSD (cum a fost si pina acum)? Ma uit la Craiova: dintotdeauna primaria a fost a PSD-ului. Cumva e luna orasul iar spitalele sint noi si stralucesc de curatenie? Si totusi prezenta la vot a fost de 18%.

  Uriasa masa de oameni care alege sa stea acasa trebuie sa fie convinsa cu ceva, si nu stiu daca acceptarea fara retineri a unui premier cules de pe girla e un argument puternic. Macar ar fi trebuit sa incerce, chiar daca se ajungea la anticipate si ieseau tot prostohotii.

  Aghiuta imi sopteste ca Iohannis avea bagajele pregatite pentru plecarea in vacanta…

 231. Angela

  Eu zic că nu trebuia să încerce și că bine face ce face. Nu-i musai să fim de acord. Adică aș putea fi de acord cu orice alt punct de vedere, dacă mi s-ar expune un plan concret de acțiune. Facem așa și consecințele vor fi asta și asta și asta. Dar numai cu hărțuiala de dragul hărțuielii, fără să văd o strategie cu cap, etape și coadă, nu mă convinge nimeni.. Ce mi-e Tudose, ce mi-e alt pesedist sau nepesedist, persoană fizică? O luăm de la capăt cu șicanele, bețele în roate, acuzațiile de trădare de țară, de lovitură de stat, de „noi am face, dar nu ne lasă ăia”, de greaua moștenire, de blabla. Spitalul curat al visurilor tale tot n-ai să-l vezi, că n-ai de la cine să aștepți așa ceva. În momentul ăsta, pe absolut toți politicienii îi doare-n cur de astfel de „nimicuri”. Zi-mi tu exact ce ai fi făcut în situația asta. Pe cine ai fi numit și ce ai fi așteptat să facă și cum crezi, concret, că ar fi putut să facă și în cât timp, dată fiind constituția, legislația în vigoare.și componența actualului parlament ales democratic…

 232. andreea

  Angela, și eu m-am enervat, că prea e arătare fără noimă Tudose ăsta.
  Mai e și Radu care zice ca tine, în rest, numai huo în capul lui Iohannis.
  Să vedem ce se întîmplă, dar eu nu cred că-l respinge vreun Parlament.

 233. Angela

  Bine. Măcar la următoarele alegeri va avea Iohannis două voturi.

 234. cătălin

  „Zi-mi tu exact ce ai fi făcut în situația asta”
  E in engleza (americana) o expresie: „go big or go home”. Ciolos drept prima propunere (respinsa eventual de Sparlament) nu mi-ar fi parut un risc prea mare, acum cind PSD si-a dat jos propriul guvern dupa 5 luni. Macar i-ar fi dat ocazia lui Ciolos sa mai apara prin media, ca lumea a uitat cum arata.

  Si b) daca tot esti dispus sa accepti orice drept premier, macar taci dracului si nu mai behai cu integritate si alte prostii.

 235. Adică noi putem să acceptăm orice fel de parlament după care e de vină președintele că acceptă singura propunere din partea majorității în condițiile în care nu se prefigurează posibilitatea vreunei alte majorități.
  Tare…

 236. Președintele nominalizează un premier care poate aduna voturile unei posibile majorități.
  Nu-l numește așa de flori de măr.
  Care ar fi majoritatea aia pe care Cioloș ar aduna-o, astăzi?
  Deci nu putea să nominalizeze decât un cetățean care venea în spate cu o majoritate.
  Adică, pe domnul Tudose. Problema integrității n-o mai ridic atâta timp cât a plagiat inclusiv șefa anticorupției, probabil că ăsta e sportul național.
  Să vedem ce va face domnul Tudose, trage mâța de coadă sau o taie pentru că e prea lungă?

 237. Și îmi place tot mai mult mutu’.

  A vorbit fără greșeală în ultimul timp.

 238. Angela

  Da. E însă greu de acceptat și iute dezamăgitor atâta vreme cât insiști să aplici criteriile moralei în politică. Nu insist, s-au scris biblioteci întregi despre combinația asta. Așa, doar la mintea mea, chestia asta nu prea ține, atâta vreme cât, în esența lor, etica încearcă să armonizeze societatea, iar politica, s-o antagonizeze, pentru ca o parte să câștige în defavoarea celeilalte. Și ea, politica, are ca instrument important compromisul. E complicat. Nu poți fi și cu varza unsă, și cu slănina-n pod.
  Și la mine câștigă sasul la puncte, pe zi ce trece.

 239. cătălin

  Pai si Kovesi ar fi trebuit schimbata pentru plagiatul ala, daca n-a avut obraz sa-si dea singura demisia.

  Da, Junghiule, stiu ca nu e vina lui Iohannis, ca romanii au ales parlamentul pe care l-au ales, dar, pe de alta parte, daca nici Iohannis nu incearca nimic o sa avem 100 de ani PSD. Multi romani habar n-au ca parlamentul are de fapt puterea, de aia diferenta mare de prezenta la vot intre parlamentare si prezidentiale. Si acum multi cred ca Iohannis a numit prim-ministrul asa cum a vrut el.

  Iar majoritatea aia de care vorbesti nu pare a fi atit de solida, daca si-a dat jos propriul guvern dupa numai cinci luni. Asta era motivul de care s-ar fi putut agata Iohannis.

 240. Angela

  Poate că era un motiv moral, dar nu unul legal și/sau constituțional, E ceea tot încerc să zic..Ce zici tu ar fi fost un fel de lovitură de stat. Ș-apoi te-a apucat subit iubirea pentru Cioloș, pe care, până mai ieri, îl făceai în fel și chip. Tu poți să crezi că ăla ar fi pus botul la așa ceva? Că nu-i tâmpit sau Hopa-Mitică. Sau jucărie yo-yo.

 241. cătălin

  Ciolos a avut un guvern slab, care n-a vrut sa deranjeze pe nimeni. Apoi Toba, Curaj, Dancu. Dar incerc sa cred ca a inteles ceva din esec si din rezultatele alegerilor: ori reforma, ori PSD. Mimarea reformei si a normalitatii nu aduce voturi. L-am auzit pe Ciolos vorbind de citeva ori, si l-am vazut destul de emotionat, nu mai stiu contextul, se intilnise parca cu un copil bolnav: pare om. Normal si autentic. In fine, asta e, PSD pe piine. Bleah!

 242. Angela

  Bleah-nebleah, asta-i situația. Se vede treaba că mai e de alunecat până-n fundul gropii, de unde poți spera că începi să te ridici. Ce guvern, dom’le, ce guvern! Parcă-i scos dintr-un panopticum de ăla de exista pe vremuri pe la bâlciuri, cu ciudățenii moarte sau vii. Ceva mă face să cred că rezerva de cadre a pesedeului nici n-a scos toți așii din mânecă din colecția Pocitan-ben-Pehlivan. Acuma numai ne-or arătat pisica. Crème de la crème au s-o scoată peste alte 5-6 luni.

 243. cătălin

  N-am avut curiozitatea sa ma uit, nu-mi plac filmele horror.

 244. Angela

  Și pământul nu s-a zguduit, n-a crăpat și nu i-a înghițit…Adicătelea dai jos un guvern că n-a respectat sacrul program de guvernare. Pui la loc același guvern, asezonat cu niște creaturi încă mai inepte și sinistre și modifici programul de guvernare, adică-l dai peste cap. Anulezi toate promisiunile, ba mai și modifici impozite și taxe în vederea jecmănirii totale a boborului. Și pământul nu crapă și nu-i înghite. Dacă tot avem la cultură ministru – fost manager de tabloide, o să zic și io incredibil, halucinant, stupefiant, șoc și groază, fără precedent etc. Și gata. Dar gata din ăla fără loc de-ntors. Că fără coase și topoare, mitraliere și cocktailuri Molotov n-ai ce să-i mai faci.

 245. cătălin

  N-am mai citit stirile sa vad ce-au mai facut banditii. Oricum nu ma surprinde nimic. Nu cred ca Tudose sau ce alte figuri inteligente or mai fi prin guvern sint o exceptie: nu, asa arata multi din functionarii de rang inalt din Romania. Prosti cu pile platiti regeste.

  Mai spun odata: tocmai pentru ca Tudose a fost evaluat de catre propriul partid drept un ministru incompetent, Iohannis putea sa ridice unele pretentii. Adica, in iarna, a refuzat-o pe Saideh aia fara sa spuna motivul, si acum accepta asa gunoi. In fine, oricum nu mai conteaza.

 246. cătălin

  Pe Iohannis? Am citit stirea, de-acum poate sa urle cit vrea, ca nu mai are ce face. Ma mai tem de ceva: posibilitatea ca o mare parte din populatie sa perceapa guvernul asta drept guvernul lui Iohannis. Doar el a numit gura aia de canal prim-ministru.

 247. Angela

  Se pare că nu poți depăși antipatia cronică pe care o ai față de Iohannis. Dimpotrivă, io zic că a făcut mutarea perfectă. Doar că e cu bătaie lungă. „Încercarea” de care zici ar fi dat, pe moment, o satisfacție epidermică unei părți din votanții anti-pesede și n-ar fi făcut decât să stârnească un balamuc încă și mai îngrozitor. În fine, om vedea.
  PS Nu de grija guvernului nu dorm eu acum, ci din cauza eternei dureri cumplite de cap. Și azi, peste câteva ore, ar trebui să ajung la petrecerea cu colegii de liceu. Ne agităm pentru ea din martie…Și dacă mă voi simți atât de mizerabil și n-am să pot merge, asta o să mă…

 248. Multă sănătate!
  Să vă distrați!

 249. De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot românu plânsu’ Mișa…
  Avem și noi o rugăminte:
  Să fie amendat și ministrul de finanțe cu o amendă egală cu cea dată fondului NN Pensii de 700.000 de lei.
  Ca să fie dreptate!

 250. Nu pricep nimic din limba acestui guvern.

 251. cătălin

  … dar fondul ala de pensii a ales sa nu conteste amenda abuziva, asa cum ar fi fost normal.

  Nu-s antipatic fata de Iohannis, dar nu prea ii vad calitatile. L-am vazut total nepregatit in dezbaterile cu Ponta, apoi l-am vazut luind apararea Antenei 3 si spunind ca oricind se pot negocia unele lucruri deja decise prin hotariri judecatoresti definitive. Acum, la numirea lui Tudose, ii reprosez declaratiile pe care le-a facut cu gura lui: ca va numi doar premieri integri. Nu l-a obligat nimeni sa declare asta, putea sa zica foarte bine ca va numi orice lighioana propusa de PSD.

  Cum a fost?

 252. ai și tu dreptate!
  doar că toate derapajele astea costă bani
  cum scoase MIșu ăla porumbelul cum se duse dracului cursul euro/leu cu vreo 2 bani în jos.

  Cum a fost?

 253. Angela

  Dacă pe mine mă întrebați, ar fi putut fi minunat. Dar am stat foarte puțin, a trebuit să-mi chem copilul să mă ducă acasă, fiindcă iar m-a apucat durerea aia mișelească și de-abia îmi mai puteam ține capul pe umeri. Și era penibil să mă dau beteagă pe acolo și să explic tuturor că mie mi-e rău și să stric cheful. Așa că am șters-o pe neobservate, doar două colege apropiate au știut că plec și de ce plec. Restul numa m-or vedea că nu-s și rezolvă ele mai departe. Îmi pare bine că măcar am încercat, că mi-ar fi părut rău să nu merg deloc. Așa, măcar ne-am bucurat unii de alții, pe câțiva nu-i mai văzusem de ani și ani și până m-a plesnit năpasta, am râs și am povestit și am halit. Păcat că nu m-au ținut puterile mai mult, întotdeauna întâlnirile astea îs foarte faine. Da’ se pare că nu mai îs eu de scos în lume, atâta mi-a fost. O să stau pe cur acasă de acuma.

 254. cătălin

  …pina la urmatoarea iesire, care speram sa fie cit mai curind.

 255. Angela

  Mai la toamnă, așa. Ori la iarnă. Că io vara nu mai ies din bârlog, decât așa, pe lângă casă. Acum mi-am revenit un pic, cât să ud plantele, sărăcuțele…Și la grădinița din spatele șurii e greu al naibii, că nu-mi ajunge furtunul până acolo și trebuie cărate mii și mii de stropitori..M-a rupt treaba asta, dar nu-mi puteam lăsa roșiuțele, ardeii, fasolea, guliile și zucchini să piară…

 256. cătălin

  E calda apa de la furtun? Daca nu, nu prea merge sa uzi ardeii sau fasolea cu ea, nici rosiile daca se poate.

 257. Angela

  Am chef de ceartă și n-am cu cine. Voi scandal. Și voi, nicăieri. Dormiți? Petreceți cu lăutari? Vizitați muzee? Sunteți la spectacol, concert,mol, biserică? Deh, ca oamenii normali. Să vă fie bine pe unde vă aflați!

 258. andreea

  La băi. Am fost la băi, la Ocnele Mari, în uichend. Am stat muiată-n saramură, plutind ca o minge, apoi în salină, apoi iar în saramură. Și-s ușor pîrlită. Amețită. Duminica viitoare zbor la Amsterdam și deja face burta tumbe, cînd mă gîndesc la asta. Pasărea aia uriașă, tone de metal, măgăoaia care zboară ca nebuna, brrr… O să iau o palincă, înainte. Și după. Boeing, auzi…

 259. cătălin

  Io prin munti, cine stie cit timp oi mai avea sansa asta. In rest – gri.

  Andreea, ma bucur ca ajungi prin Anglia!

  Ne putem certa, dar nu prea stiu pe ce subiect.

 260. Angela

  No, lasă, că între timp mi-a trecut cheful de ceartă. Cred că avionul Andreei o să treacă peste satul meu,

 261. Angela

  Ieri am vrut să mă cert cu lumea că eram furioasă. Am hotărât că la următoarea paradă LGBTASDFGHJKLQWERTYUI voi fi în primele rânduri, cu tricou inscripționat sau cu pene în fund, dacă ăsta o să fie dresscodul.

 262. andreea

  Olanda, măi. Mă opresc acolo. Dacă vrea, să vie Teo la noi, la prietena mea, adică. El e doar unul. Eu cu Sabina suntem mai năuce și mai multe. Și-așa am emoții. Vrei să mai iau un avion și-un tren și-un vapor, sau ce-o mai fi? Too much for me. Tu nu știi cu cine ai de-a face, e clar.

  Eu nu-mi pun pene, dar m-am gîndit să mă sucesc, acum, în floarea maturității. Poate cu femeile m-oi înțelege mai bine. Îs mai sensibile, mai dulci, mai drăgălașe… Nu?

 263. Angela

  Nu cred, îs și printre ele niște harpii..Doamne ferește, nimerești una din aia, să te cicălească într-una și să fie geloasă…mă rog, dacă gătește și rânește prin casă ar fi o afacere. La sentimente nu mă bag.

 264. cătălin

  Frumos! Cit stai in Amsterdam?

 265. andreea

  o săptămînă

 266. andreea

  of, glumeam…
  n-am scăpare. 😦 mie o să-mi placă bărbații și cînd oi avea 80 de ani (dacă ajung acolo). atunci să vezi distracție.

 267. Angela

  Știiiu, nu te îngrijora. Io am zis că mă duc la paradele lor din spirit justițiar și civic, nu că m-o pălit brusc iubirea pentru vreo muiere. Brrr…

 268. Angela

  Și au reușit „normalii” să mă scârbească groaznic, după incidentul de la Cluj. De-a dreptul aș fi scris pe facebook , numa nu știu cum. Să comentez știu, dar să postez io ceva, asta nu.Rău m-au supărat, dacă m-a dus gândul la asta.

 269. cătălin

  Extremisti si spectacol de ambele parti. Si jandarmi cu creier de jandarm. Si toti se cearta de mama focului pentru un subiect de care nu-i pasa aproape nimanui.

  Dar exact, ce te-a suparat?

 270. Angela

  Nu manifestările în sine, dă-le naibii. Comentariile. Prostia omenească. Zelul cu care s-or apucat toți s-o facă în fel și chip pe fata aia, fără să știe nimic despre ea. A făcut chestii superbe la Cluj cu teatrul ei, înființat de ea, din munca ei cu cârca pe afară până a adunat bani. Oameni care habar n-au de teatru și în general de cultură au făcut-o actriță de mâna a treia, că „cine-i aia, nici dracu n-a auzit de ea, își face reclamă, o fi plătit-o cineva blabla”. Și mai multe, dar nu mai zic, că iar mă înfurii. Nimeni nu pare să fie deranjat de duhoarea care vine dinspre Noua Dreaptă, care poate să spună orice cretinisme. Dă-i naibii, că mă doare capul. Iar și iar și iar.

 271. cătălin

  A fost o prostie ce a facut actrita aia, dar jandarmii au facut din tintar armasar. Nu mi-i clar de ce trebuiau s-o ia cu forta din multime, atit timp cit nu parea sa fie chiar asa amenintare.

  Daca ar fi fost o pitipoanca sa-si arate curu’ peste tot, sigur stia toata lumea de ea.

 272. Angela

  Da, a fost o prostie să se ducă în focarul ăla plin de obtuzitate și habotnicie râncedă. Ba să-i și contrazică. Din câte știu eu și citez din presă, atâta a făcut fata:
  La un moment dat, unul dintre vorbitori a catalogat drept ”obscenă” manifestarea de susţinere a comunităţilor sexuale ce avusese loc mai devreme în oraş, iar o tânără din mulţime a replicat: ”Am fost acolo, nu a fost obscen”.
  Și nici n-a fost, dar cum să-ți permiți să contrazici un apărător al sfintelor tradiții strămoșești, al valorilor noastre rrromânești blabla? Meriți să fii târât pe asfalt, asta le produce orgasme pupătorilor de moaște. Mi-e tare scârbă.

 273. cătălin

  Jandarmi, ce vrei? Fara scoala, fara minte, dar in rest foarte severi cu aia mai slabi. Si o lume isterica pentru care nuantele sau opiniile diferite nu exista.

 274. vezi, vezi?
  De aia nu mai prea intru pe facebook…

 275. Sunt tare ocupat cu Festivara. Divizia gastronomie.
  Despre cei care vor cânta nu zic nimic. Ei au rating, asta vrea poporul.
  Panem et circenses!

 276. M-aș fi dus și eu în Amsterdam. N-am apucat. Niciodată.
  Sâmbătă poți să mergi la muzeul cafelei și ceaiului iar când ai timp să treci și pe la Muzeul Van Gogh.

 277. cătălin

  Now the commencement speakers will typically also wish you good luck and extend good wishes to you. I will not do that, and I’ll tell you why. From time to time in the years to come, I hope you will be treated unfairly, so that you will come to know the value of justice. I hope that you will suffer betrayal because that will teach you the importance of loyalty. Sorry to say, but I hope you will be lonely from time to time so that you don’t take friends for granted. I wish you bad luck, again, from time to time so that you will be conscious of the role of chance in life and understand that your success is not completely deserved and that the failure of others is not completely deserved either. And when you lose, as you will from time to time, I hope every now and then, your opponent will gloat over your failure. It is a way for you to understand the importance of sportsmanship. I hope you’ll be ignored so you know the importance of listening to others, and I hope you will have just enough pain to learn compassion. Whether I wish these things or not, they’re going to happen. And whether you benefit from them or not will depend upon your ability to see the message in your misfortunes.

  John Roberts, judecator la Curtea Suprema a SUA.
  http://time.com/4845150/chief-justice-john-roberts-commencement-speech-transcript/

 278. Angela

  Zice ăsta, și zice și zice. Degeaba. Majoritatea oamenilor nu învață nimic, doar se victimizează mai abitir. Și ăia care învață, învață degeaba. Ajung niște boșorogi înțelepți, ignorați, ridiculizați sau detestați și la nimic nu le mai folosește înțelepciunea aia. Șingurul lucru care te ajută cât de cât e să-ți intre în cap cât mai de timpuriu că nu ești tu buricul pământului. După aia, toate căcaturile devin mai ușor de suportat. Dar asta-i greu. E plin pământul de burice. Ciur e de ele.

 279. cătălin

  Tara lu’ Dragnea. Cind il supara cineva, trimite ANAFu’, adica pe dobitocii care nu-s in stare sa recupereze milioane de euro dupa sentinte definitive. In curind va trimite politia, sa-i aresteze pe cei care spun ceva rau de el.

 280. Angela

  Incredibil cât s-a putut fura. Și cu câtă înverșunare se apără tâlharii. Nu știu dacă ceva sau cineva ne va mai putea scoate din căcatul ăsta. E din ce în ce mai îngrozitor.

 281. cătălin

  S-a furat tot. De 28 de ani tot curg bani, de la FMI, de la Banca Mondiala, de la UE si dracu’ mai stie de unde, si se fura toti. Iar in timpul asta oamenii ii aleg tot pe aia de fura, desi vad cu ochii lor cum nu se asfalteaza o strada sau cum nu se repara un dig rupt de ape la inundatii. Aceiasi oameni se lovesc de realitatea crunta din spitale, si totusi voteaza psd. Iar altii nu voteaza, desi au mai aparut alternative, firave dar macar cinstite.

  Puterea pe care o are Dragnea e de speriat, o reintoarcere la anii ’90.

 282. andreea

  dar parcă-parcă se strînge lațul.
  zic eu, optimistă.

 283. andreea

  muzeul Van Gogh l-am văzut.
  fix acum 20 de ani.
  😦 auliuuuuu…

 284. andreea

  mă enervează și unii și alții.
  de protestele alea zic.
  n-am ce face. mă enervează tam-tamul din jurul subiectului. nu e un subiect important.

  dacă aș fi fost lesbiană, aș fi știut că nu-s ”normală” și n-aș fi făcut atîta gălăgie. și nici copii n-aș fi vrut să am. ce dracu e așa de greu să-ți accepți starea, soarta, karma?!
  dar nici ăilalți nu-s normali. preacuvioșii ăia spurcați la gură.

 285. andreea

  îți fac cu mîna, Angela. dacă pot. mai degrabă o să fiu paralizată de frică.

 286. cătălin

  Nu stiu daca e o problema cu adoptiile facute de cupluri de acelasi sex. Nu stiu si nici nu ma intereseaza sa am o parere. Oricum, nu cred ca asta e un subiect important. Ma rog, daca vrea lumea sa se invirta in jurul curului, ar putea vorbi despre problema bisericii ortodoxe cu unii popi acuzati de corupere de minori.

  Las’ ca nu se intimpla nimic. Dar ce, e prima data cu avionu’?

 287. andreea

  nu, ultima dată am fost acu 8 ani

 288. Angela

  Păi io prima dată m-am enervat când am aflat că o să fie paradă gay. Nu le folosesc la nimic paradele alea. Cine le e ostil devine și mai ostil și cu altceva nu se aleg. Apoi m-am enervat când am aflat că fix atunci o să fie miting Noua Dreaptă. Ăia-s și mai groaznici. Măcar primii vor ceva, absurd sau nu, treaba lor. Ăilalți nu vor decât ca primii să nu obțină ce vor și eventual să dispară în cazanul cu smoală. Parcă Noua Dreaptă mă enervează mai rău. când aud de ei sau când îi văd simt miros de tămâie râncedă și de mucegai. Nu știu dacă există asemenea miros, dar asta îmi transmit. Dă-i încolo și pe unii, și pe alții.

 289. cătălin

  Imi vine sa urlu cind vad ca, de o buna bucata de vreme, agenda multor romani e ocupata cu prostia asta, interzicerea unui lucru deja interzis. Ba inca i-a cazut victima si un partid politic. O betie aproape colectiva.

 290. Angela

  Mița noastră???…

 291. cătălin

  … intre Ghergani si Contesti
  (desi nu cred sa fi plecat noaptea).

 292. Angela

  O fi ajuns deja. Să sperăm că nu i-a fost tare greu.
  Ce tot arde la voi, acolo în Canada?

 293. cătălin

  Paduri, ca n-a plouat o luna iar temperaturile au fost peste 30 de grade. Si anul trecut au ars paduri mai aproape de mine, cam 4-5 zile a fost un fum gros in oras. Ca in China, cum ar veni.

 294. cătălin

  Justitia functioneaza. La 9 ani de la inceperea unui proces, Mazare si alti 40 de hoti au fost fie achitati, fie au primit cu suspendare. N-au furat mare lucru, vreo suta si ceva de milioane de euro.

  Vezi, Dragnea, ca se poate si fara prag? Uite cit de simplu se rezolva lucrurile! Da, se mai poate face recurs, dar, daca in prima instanta au trecut 9 ani, pina se ajunge la o hotarire definitiva se prescriu toate. Si daca mai ramine ceva nerezolvat, un telefon la to’arasu’ Dorneanu de la CCR si gata!
  …………
  Ungaria a umplut statiile de autobuz si podelele din tramvaie cu postere cu Soros. Vreo 20 de milioane de euro, o investitie buna insa, sa ne amintim ce efect a avut acum citeva zeci de ani „Feriti-va de evrei si de hotii de buzunare”. Dragnea, tu ce mai astepti?
  ………
  Ironia sortii e ca Orban a putut studia prin Anglia (parca la Cambridge) datorita unei burse primite de la Soros. 😦

 295. cătălin

  Inamicul mondial.

 296. cătălin

  Rachetele, de vreo 4 miliarde de dolari. Pe de o parte ma bucur, mai bine sa ia banii astia americanii decit sa-i fi furat pe bucati Dragnea, Mazare si restul. Insa poate ar fi fost o idee mai buna sa cumparam intii radare, cind se prabuseste un avion in Apuseni sa ajunga totusi cineva in mai putin de o zi.

 297. andreea

  Deja mă pregătesc de întors. 🙂 Ieri am umblat prin Amsterdam de mi-am rupt picioarele. 🙂

 298. Angela

  Să te întorci sănătoasă și voioasă. Adică să vă întoarceți voi, fete itinerante! Sper că v-a priit.
  Cătăline, mai las-o pe aia cu Apusenii. În condițiile alea, nu știu cine ar fi intervenit mai repede. La Wimbledon le-a trebuit un sfert de oră s-o bage în seamă pe biata Bethanie Mattek-Sands, cu genunchiul măcelărit. A urlat biata singură acolo până au binevoit s-o bage în seamă cineva. În văzul lumii, în mijlocul unui teren ca-n palmă. Și n-a zbierat nimeni „demisia Arafat” sau „jos guvernul”.
  Suntem extraordinar de exigenți cu cei care ar trebui „să facă ceva”. Ca la bietul fotbalistul ăla de a răposat pe teren. Cică trebuia resuscitat în primele 16 secunde de când a căzut. De parcă doctorul se poate teleporta, mai ales la un meci, unde mereu se tăvălește vreunul pe jos. Ar trebui să fugă pe lângă fiecare jucător câte un medic cu defibrilatorul la el. Tot dăm cu copita în cei care, de bine-de rău, își mai fac meseria cum pot. Și ticăloșii care nu-s buni de absolut nimic, idioți, analfabeți, putori, ăia fac politică și afaceri, ne jefuiesc și zgârciul de pe oase și se îmbuibă.

 299. cătălin

  Si cum e Amsterdamu’?

  Cred ca sint in Romania multi oameni obisnuiti cu muntele, carora e suficient sa le dai niste coordonate si vor ajunge acolo. Pe ploaie, pe furtuna sau ninsoare, nu conteaza. Si nu pentru bani. Problema e o clica de boi cu pile care n-au stiut sa citeasca niste coordonate – salvatorii au pornit, dar au ajuns la dracu-n praznic, la vreo 20 de km de locul accidentului.

  Ce s-a intimplat la Wimbledon e de necrezut. Boi platiti bine se pare ca sint peste tot…

 300. andreea

  Cam așa. Amețitor, cosmopolit, întunecat, mirositor a marijuana, sexy. 🙂

 301. cătălin

  Eu is mic, nu stiu cum miroase marijuana.

  Am fost dupa marmote.


 302. andreea

  Inconfundabil miroase. 🙂

  Cîte marmote ai găsit?

  Îîîîîî, m-am întors. 😦 Dar am supraviețuit avionului. Noroc că e scurt drumul.

 303. cătălin

  Vreo patru, una a alergat dupa mine. Macar la marmote sa am noroc. 🙂

  A fost frumos Amsterdamu’?

 304. cătălin

  UDMR e aripa maghiara a PSD. De ani de zile incearca sa tina alea doua judete izolate de restul tarii. Reusesc.

 305. Angela

  Păi din asta se hrănesc mahării lor de atâția ani. Și o duc bine. De ce și-ar tăia singuri țîța de muls?

 306. Angela

  Săracu unguru de rând, poate blastămă și suduie spurcata administrație românească, așa ca noi toți când avem de-a face cu ea. Altminteri, dacă au unde munci, pot câștiga bine și nu au vreo treabă cu instituțiile și legile noastre aiuristice, nu-i prea freacă pe ei grija de autonomie. Și cu neamurile din Ungaria nu se prea agreează(reciproc). Cel puțin ai mei, ăștia de pe aici. Amărâții ăia din Harghita-Covasna îs enclavizați rău.

 307. rich guy

  @ Angela

  Acu’ vreo luna am vorbit cu unul din Harcov. Om bun, muncitor, trage pentru fi’su, sa nu simta lipsuri in facultate. Discutie fara patos, ca de la om la om, nu de pe pozitii adverse, eu am pus intrebari, el mi-a raspuns sincer, ceea ce e de apreciat. Pana atunci crezusem ca si-a bagat politicul copita, ca e o invrajbire artificiala, nu prea s-a adeverit insa. El chiar era de credinta ca le va merge mai bine devenind autonomi. Nu m-am certat cu el, fireste, ceva din tonul meu il convinsese ca daca-mi va raspunde sincer, n-am so fac si prin urmare nici n-am facut-o. Problema e ca-n viata asta totul e finit, nu e ca si cum ai putea da, numa’ ca nu vrei, din incapatanre, din orgoliu sau ce-o mai fi. Asa cum Kohl, parintele natiunii, ii sugera lui Merkel o limita in chestiunea refugiatilor prin „nu ne putem transforma in azilul de urgenta a tuturor natiunilor beligerante”, fara a o acuza (n.b. precum Trump) pentru un act politic in esenta lui nobil (anume ca dai adapost unor fugariti, pana la proba contrara nevinovati !). Toata aceasta poliloghie pentru a va spune ca e prima data cand Iohannis m-a facut sa ma simt mandru ca l-am sustinut candva. Frumos, dar ferm ! Exact asa cum trebuie, trimitindu-i totodata prin acel „n-am venit sa mimez un dialog” si spre reflectie daca chiar le lipseste ceva si daca da, ce anume ? Binenteles ca am resimtit totodata si reversul, ce vite au fost si sunt romanii condusi de mentalitatea „lasa baaa’, ce, dau de la mine ?”, smecheri numa’ si numa’ in baza auditoriului foarte credul de care beneficieaza, caruia lesne poti sa-i spui „nu vindem tara”, desi cu o clipa inainte … ce mama dracului faceai ? Bun si simtul de anticipatie la gestul cu steagul. Asta-i mai patriot decat toti astialalti adunati, fosti sau actuali, si mai incap cacalau cateva ture ca ei !

 308. Angela

  Pentru români pare destul de greu de înțeles complexul minoritarului, mai ales când minoritarul e crescut cu convingerea că a fost cândva majoritar și că lui i s-a luat ceva. Iar ungurul de rând e ușor de convins că-i merge greu pentru că e condus de români. În primă instanță, ar putea avea dreptate. Asta-i ordinea în care percepe el „inamicul”. Eu bombănesc guvernul, să zicem, pentru că e pesedist. Și-mi zic că dacă ar fi la putere „de-ai mei”, mi-ar fi mai bine. Pentru Șandor sau Gyuri e la fel, doar că „ai lui” înseamnă în primul rând să fie unguri.

 309. Angela

  Cât despre Iohannis, chapeau! E din ce în ce mai bine. Trebuie să fii complet răuvoitor sau orb să nu vezi asta.

 310. Și să nu uităm că e o lecție dată de un minoritar ( și ca religie și ca naționalitate)

 311. cătălin

  Ne entuziasmam pentru atit de putin. Nu, evolutia lui Iohannis nu imi pare liniara, acum a reactionat normal, dar sa nu uitam ca acum o luna a numit un premier calcindu-si propriile cuvinte. Am ceva mai multe pretentii de la presedintele unei tari.

  Varanu’ a iesit din puscarie. Prejudiciul se va recupera doar printr-o noua taxa, sa plateasca tot fraierii.

 312. rich guy

  Unde pot citi si eu pozitia SUA ? Eu m-am crucit cand a iesit A3 cu „interviul”, ca fac cat ai clipi din el un vanat si din noi o tinta, numai sa scape de Maior. Impresia mea a fost, daca nu-i pur si simplu o facatura ordinara, ca e din primul moment, cu mult anterior extradarii si „servit” de abia acum. Mi se pare de-a dreptul utopic ca cineva sa-ti acorde tie, o televiziune de doi bani, acces la unul, la care habar nu ai cat a apucat sa vada.

 313. Angela

  Cătăline, nu-i puțin. Și nu că ne entuziasmăm neapărat, ci ne bucurăm – cel puțin unii dintre noi – că Iohannis confirmă pe zi ce trece încrederea pe care i-am acordat-o, chiar și atunci când unii susținători de la început se dezumflau pripit și galopant. Treaba cu Ținutul Secuiesc și cu maghiarimea în general nu-i tocmai simplă și președintele s-a descurcat în acea situație superb și foarte…prezidențial. Am fost neplăcut surprinsă de comentariile unor „formatori de opinie” de la care nu mă așteptam și care pretindeau că, de exemplu, când i s-a cântat imnul secuiesc trebuia să se întoarcă pe călcâie și să plece. Stupid! De fapt, a reacționat excepțional. Acel Vă mulțumesc că mi-ați cântat când am intrat, aveți voci bune și puternice. a fost o reacție de o superioritate zdrobitoare și elegantă la o provocare urâtă.
  Cât despre calul tău de bătaie, cu numirea premierului, credeam că e limpede că a fost unica soluție normală în condițiile date.

 314. cătălin

  Da, s-a descurcat elegant. Legat de premier nu-i limpede nimic, Iohannis cu gura lui a spus clar ca nu va numi un premier cu probleme de integritate. Cind colo a numit doar doi. Unu’ cu o carte scrisa care de fapt n-a mai fost scrisa, altul cu un doctorat plagiat. Problema mea nu e cu numirile propriu-zise – inteleg prea bine ca numai astfel de exemplare sint in septelul PSD – ci cu declaratiile facute inainte.

  Rich, nu stiu la ce te referi.

 315. rich guy

  La un comentariu a Junghiului … care nu mai apare. Fara el e lipsit de sens.

 316. Angela

  După părerea voastră, ce fel de bunică voi fi?

 317. cătălin

  🙂 Una iubita deopotriva si de nepoti dar si de parinti.

 318. andreea

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Bebeluuuuuuși! 🙂

 319. pe bune?
  Doamne-ajută!

 320. Angela

  Doamne-ajută! Nepoțică, aproape sigur. Acuma trebuie să fac ce-oi ști, să mă fac zmeoaică, să am putere pentru pișpirica. Îs cam speriată de damblalele astea de curente de parenting.Care de care mai imbecile, prostești, grotești sau toxice de-a dreptul. Unele-s bune, nu zic. Sper să fie înțelepți copiii mei, să se orienteze sănătos.

 321. Zmeoaică să te faci!
  Există doar o persoană pe lumea asta mai importantă decât mama și tata. Bunica!

 322. Angela

  Vai de mine! Așa responsabilitate! Descurca-m-oi oare? Nu prea mă tem eu de multe pe lumea asta, dar buniceala e lucru mare.

 323. Revin la comentariul din 18.
  Urbea noastră micuță tresaltă la orice știre, duminică dimineața de exemplu, interlopul Vesa l-a tăiat pe manelistul Dinescu la Monoply. Două zile doar despre asta s-a vorbit.
  Faptul că doi concitadini au tulburat parteneriatul româno-american se constituie într-o realitate ce nu poate fi trecută ușor cu vederea aici.
  Mă refer la Victor Faur și Marcel Lazăr Lehel .
  Pe primul îl cunosc, e băiatul unui doctor ortoped cunoscut în oraș care a spart serverele NASA și care a primit o condamnare cu suspendare.
  Pe al doilea nu îl cunosc personal dar e poate și mai celebru decât primul, supranumit Guccifer.
  Nu vă imaginați că sunt niște genii, sunt doar niște oameni odihniți care și-au umplut timpul cu tot felul de porcării.
  Guccifer a primit o condamnare cu suspendare, apoi una cu executare de 7 ani în România și una de 4 și ceva în SUA tot cu executare.
  Cererea de extrădare a americanilor a fost respinsă de instanțele românești iar în acest an, Lehel a făcut o cerere de contopire a pedepselor, cea din Romania cu cea din SUA. El de fapt fusese acuzat de aceleași fapte și aici și acolo.
  Această cerere a sa a fost susținută și de DIICOT, deci practic nu ar fi fost motive de respingere s-au depus documente care să justifice această cerere.
  Dar, surpriză. Instanța, tribunalul ARAD a respins această cerere.
  Există o adresă a Abasadei SUA prin care aceștia menționează că resping această cerere de contopire. Nu înțeleg în calitate de ce Ambasada SUA a emis acest document care s-a trimis instanței, documentul este la dosar.
  În 7 aprilie a fost respinsă cererea lui. Omul are o situație precară, dădeam mână de la mână să găsim pe cineva care să susțină apelul și eventual după apel să îl reprezinte la CEDO, când surpriză!
  Intră pe fir antena3 care de dragul lui Maior au combinat-o repede pe doamna lui Cioacă, aceasta îl apără în apel și așa au făcut vâlva pe care poate ați văzut-o și voi.
  Cât despre interviul lui Ursu, pot doar să spun că după mesajul „Zborul devine cădere… când drogurile îţi frâng aripile! filmarea pare a fi făcută în penitenciarul Arad unde în prezent el este încarcerat.
  În prezent apelul a fost prezentat Curții de Apel Timișoara și are termen luna viitoare se așteaptă punctul de vedere al Ministerului Justiției.

 324. Trebuie să urmezi un curs intensiv de reînvățare cântece și povești.

 325. Eu de exemplu am inventat cântecelele pentru David, de când era în burtică îi cântam.
  Cu poveștile am avut probleme, Capra cu 3 iezi, Scufița Roșie, Trei purcelusi
  si multe altele ,toate conțin scene de violență nerecomandate minorilor, am ajuns să inventez și să transform și poveștile după bunul meu plac.
  N-ați vrea să auziți Capra cu 3 iezi refurbished.

 326. Angela

  Cu poveștile n-am eu treabă, mi-e plin capul de ele și pot inventa încă pe-atâtea. Cât despre alea cu violență, m-am adaptat de mai bine de 30 de ani, de când am avut tentativa să-i spun lui fiu-meu Albă ca Zăpada. Toate bune, până a trebuit să zic că regina, cosând la geam cu gândul la fie-sa viitoare, s-a înțepat la deget…Era un aspect esențial, pervazul negru de abanos, zăpada albă, picătura de sânge roșu…Ei, aș! Una-două i s-a boțit odraslei mutrița și a început să se smiorcăie: nu s-a înțepaaaat..
  Eu, de colo, ba da, dar numai un pic, nici n-a durut-o deloc. Plâns în toată regula: nuuu-hu-hu s-a înțepa-ha-ha-aat!!! Am renunțat, am dres-o cumva..Cu astea clasice mă descurc, problema e că n-am habar de personajele astea noi, Rapunzel și tot felul de prințese și ce o mai fi. Habar n-am de ele. N-aș vrea să fiu anacronică.

 327. junghiul

  Eu am avut probleme cu Elsa.
  Se ținea scai de mine la ziua lui David.

 328. cătălin

  Ma gindeam asa, odata, ca noi avem prea putina literatura pentru copii. La asa ceva ma refer:

 329. Angela

  Bine că n-avem. Groaznică poveste.

 330. cătălin

  Amintirile lui Creanga sint vesele or triste?

  Ce zici de asta?
  https://www.brainpickings.org/2014/05/07/the-lion-and-the-bird-marianne-dubuc/

 331. Angela

  Asta-i frumoasă.

 332. cătălin

  Uite ca nu-mi aduc aminte de prea multe din povestile copilariei. Amintirile lui Creanga, Fetita cu chibriturile si cam atit. Sigur, scufita, alba-ca-zapada, capra cu trei iezi, basmele si poate altele, dar nu pot spune ca m-au impresionat, sa le fi pastrat o urma in vreun locsor din creier.

 333. Angela

  Ba eu îmi aduc aminte. Nu-s sigură ce părere am despre ele, mai degrabă că-s detestabile majoritatea și nu văd ce rost are să terifiezi copiii cu tot felul de cruzimi și monștri. Le știu pe alea din copilăria mea și le mai știu și pe cele din copilăria ficiorului meu – una scandinavă dintr-o carte de a copilului m-a scos din minți de idioată ce era. Cred că există și destule povești faine, trebuie căutate, selectate…Cred că-s bune, totuși, la ceva și poveștile astea în viața copiilor. Unele.

 334. cătălin

  Apropo, Angela, cum acelasi lucru poate fi vazut in moduri diametral opuse. Radu (daca-l mai tii minte) e tare suparat pe fb. pe Iohannis ca ar fi refuzat steagul secuilor. Cit e de greu sa-i impaci pe toti si un lucru putin important pentru tine e foarte important pentru celalalt.

 335. rich guy

  He he … „Cantecul lui David” a lui Vladimir Cosma. Vi-l mai amintiti ?

 336. rich guy

  @ Junghiul

  S-ar putea ca adresa respectiva sa fie si o simpla trimitere spre anumite clauze anterior acceptate de partea romana si care sa fi fost date publicitatii. E doar o idee, raspunsul meu sincer fiind „Nu stiu !”. (n.b. Urmarind ieri un tutorial ceva mai vechi al ZDF-ului despre 1983, („Die Welt am Abgrund”) cel mai incordat an al razboiului rece, am aflat si eu intr-un tarziu ceea ce altii stiau probabil dintotdeauna si anume ca cetatenii americani si englezi aveau drept de deplasare neingradita pe teritoriul RFG-ului, aceasta insemnand in practica ca n-aveai voie sa-i opresti, ca parte sau conditie obligatorie a unei intelegeri dupa WW2. Un exemplu cat se poate de banal pentru toti ceilalti de vreme ce si apare pe youtube si doar pentru un profan ca mine o noutate.).

  Nici eu nu gasesc vreun rost la ceea ce facea, o faima desarta in opinia mea (de comercializare de informatii nici vorba !), insa dintr-o anumita perspectiva sau numai dintr-una, empatizez cu situatia lui. Legea e atat de duplicitara incat ei au voie si ii incanta s-o faca, cetatenii de rand in schimb nu ! E, cum e cand esti spionat, tot asa bine ? De aceea inclin spre ceva mai multa clementa, o perspectiva insa din ce in ce mai stearsa din pacate dupa acel „interviu”. Un pustiu de bine sigur nu i-au facut, s-au folosit doar meschin de el, punand in gura si pe seama lui, a unui naiv, ceea ce stiau ei mult prea bine. mai bagand ici si colo de umplutura cateva cancanuri, bizanterii, despre Rockefeller, Bush etc. Ciudat si de-a dreptul atipic mi se pare un interviu dat … olograf ?! In fine, nu prea vad cum poate fi ajutat baiatul ala. Nici nu tin foarte mult la impresiile mele, pana la urma eu sunt minisan, nu paulistean !
  🙂

 337. Angela

  Sigur că-l țin minte pe Radu. Ba chiar îi cunosc părerile, fiindcă dacă postează Andreea ceva pe fb, eu văd. Și citesc comentariile. Uneori îs de acord cu Radu, alteori nu. De pe vremea celorlalte bloguri am reținut că m-a făcut, cândva, cutră ardelenească, ceea ce am considerat eu a fi un superb compliment. Altminteri, așa e cu părerile de când e lumea. Ceea ce mă neliniștește în chestiune e doar justiția. Am stat eu și m-am cugetat. Într-o cauză oarecare, un judecător sau un complet de judecată dă o sentință. La recurs, alt judecător dă cu totul alta, ba chiar îl achită pe împricinat. Și atuci cum rămâne cu faimoasa „încredere în justiție”, cu „nu-i voie să comentăm sentințele etc”? Care din completuri are dreptate? Dacă măsurile cu care se judecă îs atât de diferite, care-i dreptatea? Cât de vinovat e de fapt împricinatul? Care judecător a greșit și de ce a greșit? De prost? De incompetent? De corupt? Indiferent de ce, eu încredere nu pot să am.

 338. Angela

  Tărășenia cu secuimea n-are sfârșit. Am citit atâtea prostii, încît mi-e lehamite. Începând cu idioțenia că „Ținutul Secuiesc” nu există, că e „pământ românesc, să fie clar!”. E foarte clar, din punct de vedere administrativ nu există. Așa este. Dar geografic, istoric, cultural, etnic există. Ca Țara Oașului, Țara Bârsei, Bucovina și ce o mai fi. Toate astea mai au și încărcătură simbolică, nu-i o catastrofă să aibă stemă, steag și imn. Și cluburile de fotbal au, și nu se ofuscă nimeni și nu-s antagonice celor naționale. Îs din alt registru și n-ar trebui să fie opozabile. Că nu știu secuii românește? Unii știu, alții nu, după interes și aptitudini. Și așa o să fie, atâta vreme cât tot din găunoșenie patriotardă ne încăpățânăm să nu-i învățăm limba română ca limbă străină .„Blasfemie! Cum să fie limba română limbă străină pe teritoriul țărișoa-ha-ha-rei noatre dragi?”. Ba uite că este. Copilul are o limbă maternă și oricare alta e străină. Îl chinui la școală, la orele de română, cu texte literare românești pline de arhaisme, regionalisme și expresii idiomatice pentru care și nativul român are nevoie de glosar, bietul Piștike sau biata Rozsika nu pricep nimic, se chinuie să învețe pe de rost cât de cât și n-ajung nicăieri, ba îs și îngroziți de respectiva materie. De unde poate deriva și adevărata ostilitate, cultivată, întreținută și exploatată de politicienii și popii lor de tot căcatul.

 339. rich guy

  @ Angela

  Nemtii au avut de intampinat o situatia asemanatoare atat in privinta turcilor deveniti autohtoni intretimp cat si in privinta imigrantilor noi sositi. Ajunsesera sa se inteleaga cu ei prin semne sau prin intermediul altor limbi si alea prost vorbite. ba mai mult, nu in putine cazuri se transformase intr-o mare golaneala prin care ei nu-si asumau nimic, pretextand ca n-au cum sa inteleaga obligatii scrise si vorbite intr-o alta limba. Pana si pentru noi, pripasitii, devenise disconfortant. Nu e normal ca cetateanul unei tari sa nu-i cunoasca limba ! Si probabil o sa ma rogi sa detaliez putin „normalul”. In primul si primul rand isi refuza lor deprinderea unei limbi de prima utilitate, (chiar indispensabila daca mai si muncesti), ca or mai parasi si ei candva arealul a doua judete, nu ? (la fel cum turcii mai trebuiau sa iasa si ei din cand in cand din bazar 🙂 ). Bine, cu asta te poti impaca, la urma urmii e un handicap personal, dar de ce obliga societatea sa se conformeze ea lor, sa depuna ea efortul pe care ei si-l refuza, fie prin a le asigura lor un microunivers etnic vorbitor de limba unica, fie angajand special pentru ei vorbitori de aceeasi limba in afara lui ? E totuna, Angela, numai ca se inverseaza partile. Un fel de … invatati voi o limba straina in locul nostru ! Aici nu mai e vorba de un caz individual, ca cel al bietei Rozsika, care, desigur, nu deranjeaza, ci de o problema sociala de alte proportii, dupa caz de sute de mii sau milioane de cetateni. Mai simplu spus, nimeni nu are o problema cu cineva anume, nici n-are de ce, dar are una cu o suta de mii sau milioane. Si crede-ma ca dincolo de principiu chiar s-au facut eforturi pentru ei. Si mai crede-mi una ! Eu chiar imi castig painea de pe urma unora care au inteles ca nu poti activa intr-o societate prin gesticulat de semne. Unii pot … altii nu vor !

 340. rich guy

  @ Junghiul

  Mica erata: „care sa NU fi fost date publicitatii”

 341. andreea

  … și să vezi la comentarii scrise de cetățeni români verzi, indignați, scrise cu greșeli îngrozitoare de grmatică…
  (de faza cu steagul și Iohannis zic)

 342. Angela

  @Rich guy,
  Știu ce zici, ai dreptate cu datoria de a învăța limba țării în care trăiești. Doar că în cazul secuilor (maghiarilor în general), lucrurile n-au stat ca la turcii din Germania. Sînt totuși câteva secole bune de când secuii trăiesc în același loc și statele s-au cam perindat deasupra lor și nu invers. Nu cunosc foarte mulți secui, dar cunosc foarte mulți maghiari. Și bine. Adică de la vecini de palier cu copiii cărora mă jucam la colegi de muncă, prieteni și chiar colegi de..alcov. Toți vorbesc românește mai bine decât alde madam Grapini, Tăriceanu și alți neaoși ca ei. Cu secuii e altceva, nici n-au de unde să învețe. La școală, cum zic, metodologia e greșită. Acasă, în satul sau orașul lor, n-au de la cine. Copilul din vecini, învățătorul, popa, mătușa, doctorul, notarul, primarul, tot ce mișcă în jurul lor vorbește ungurește. Mai puțin proful de română care le predă „Pupăza din tei” sau Nichita Stănescu înainte de a-i învăța să dea bună ziua în românește. Așa că spontan n-au de unde, cum e în cazul orașelor mari, unde vrând-nevrând intră în contact cu limba română vie și se „prinde”. Sau chiar în satele mixte. Secuii-s ei între ei de atâta vreme și s-au descurcat, la nivelul ăla socio-economic-cultural la care au cam și rămas. Vă asigur că sunt mulți care au plecat de acolo și s-au adaptat până la un nivel rezonabil, unii chiar admirabil. A, că nici nu prea vor, asta-i poveste lungă. Se profită la greu de enclavizarea lor și-s crescuți într-un cult al istoriei proprii care îi flatează, ca pe orice popor mic. Am mai zis, și noi și ei suntem mici, veșnic am fost a cincea roată la căruța istoriei. Dar avem la ifose cât încape. Ei cu ifosul imperial, noi cu ăla dacic și cu cele două milenii ale noastre, e cam la fel de caraghios. Liderilor lor le convine să-i țină așa și să-i întărâte, așa-și mențin sensul și privilegiile, cultivând ranchiune istorice. Nu-i o problemă ușoară și nu e o soluție să bruschezi, politic vorbind. Sau cu texte de tipul „nu vă convine, plecați”. „Învățați românește sau cărați-vă în Ungaria”. Ce să caute acolo? Ei îs de aici. Pleacă ei singuri afară după o viață mai bună, la fel ca oricare, dar asta-i altceva.

 343. Angela

  Na, să schimbăm acest subiect. Până unde va merge imbecilitatea omenească?
  http://evz.ro/imbecilitatea-corectitudinii-politice-statuile-din-marmura-alba-rasiste.html

 344. cătălin

  Bine zici, o ciocnire de ifose. As mai adauga si ca, dupa mine, secuii si ungurii din Harcov gresesc. Da, stiu ca e un efort sa invete limba romana, stiu ca scoala e asa cum e. Dar e un efort care ar merita sa fie facut. In fond scoala nu te invata mai nimic, daca ai pretentia sa inveti o meserie in scoala, atunci ramii ori somer ori la coada vacii.

 345. Angela

  Greșesc ăia proști, ca oriunde. Îs oameni și oameni. Prin satele lor alea izolate nu răzbate nimic altceva decât ce li se bagă în cap la biserică sau primărie de către liderii lor, așa cum nu răzbate nimic nepesedist prin unele sate de la noi. Probabil li se induce ideea că bravii lor lideri luptă pe viață și pe moarte pentru autonomie și limba maghiară a doua limbă oficială,și dacă tot au să le obțină, de ce să-și mai bată capul cu învățătura? Poate nici ungurește nu știu mai bine decât știu agramații noștri românește. Ce nu prea știu ei, amărâții, e că nici nu prea doresc liderii lor ceva. Ălora le convine să se victimizeze la nesfârșit și se fac că luptă de zor pentru binele neamului. Indemnizația de parlamentar șii privilegiile curg, ba și în câte un minister se lăfăie, afacerile merg..Secuiul de rând poate să crape în mizerie, la fel ca teleormăneanul sau vasluianul nostru. Dacă i-ai auzi pe maghiarii normali la cap ce părere au despre liderii lor…Crezi că-s orbi? Doar că-s, într-un fel, captivi ai complexului de minoritar. Suduie și pun ștampila pe udmr, ce-or face?

 346. junghiul

  No, am emoții.
  Sper să iasă bine.

 347. Angela

  Detaliază un pic, să împărtășim și noi emoțiile și speranța. Ori ai mai zis pe aici și mi-a scăpat? Orice ar fi, să iasă bine!

 348. junghiul

  După 14 ani de secetă un preten de-al nostru și-a luat inima în dinți și s-a pus să organizeze un festival.
  Noi îi suntem alături.
  Vă povestesc mâine dimineață că acuma îs la grătar

 349. junghiul

  Viață și acordeoane!

 350. cătălin

  Am vreun kilogram din astea, stiti ce sa fac cu ele? Am pus si la congelator cind am cules acum vreo doua zile, dar tare as vrea sa stiu daca se pot pastra si altfel, sa le ramina cit mai multe vitamine. Nu stiu cum se cheama, pe aici le spune Saskatoon berries.

 351. cătălin

  „Suduie și pun ștampila pe udmr, ce-or face?”

  … si uite asa cistiga vesnic PSD si aripa lui maghiara (UDMR). Hai s-o spunem si pe aia dreapta, multora le convine situatia actuala, si multi depind de furtul generalizat de la stat. Cum altfel ar putea fi platita armata de functionari care freaca menta prin administratie? Iar oamenii nu se gindesc prea departe, nu isi dau seama ca inevitabil vor ajunge si ei intr-un spital infect, tratati de niste medici semi-analfabeti dar cu ifose pin’ la cer.

  Cind raul e atit de mare nu stiu care e mai mic. Am fost in 2000 la vot, dar am sfirsit punind mai multe stampile, ca mi-am dat seama ca nu pot alege intre un nebun si un criminal. Si acum, dupa multi ani, cred ca tot la fel as face.

 352. rich guy

  @ Angela

  Ajuta-ma, te rog, te rog, te rog, cu parerea ta sincera despre articol !

  https://bogdancalehari.wordpress.com/2017/07/17/somn-usor-doamnelor-si-domnilor/

 353. http://www.livearad.ro/administratia-falca-transformat-strandul-aradului-cativa-ani-intr-o-ruina/
  Noi în anii 2000 când nu mai eram copii ne distram de minune pe Strandul Neptun.
  La ora respectivă era un punct de atracție cu care puteam intra în competiție cu Timișoara și nu numai, locul fiind considerat ca unul dintre cele mai tari locuri de distracție din Europa.
  Apoi a venit administrația Falcă. A făcut multe lucruri bune, Falcă. Dacă până a venit omul din Brad eram muritori de foame acum putem să ne luăm pizza cu toții, așa cum se vede și în videoclip.
  http://www.botosaneanul.ro/stirea-zile/primarul-care-a-inviat-moldovenii-cu-pizza-video-cum-s-a-ingropat-pnl-ul-in-zambetele-lui-optica-si-achitei/
  În schimb a hotărât să nu mai ne pierdem vremea prin spelunci și discoteci și a făcut tot posibilul ca să închidă afacerile oamenilor de pe ștrand care în viziunea lui trebuia să muncească la Takata la volane sau la Leoni.
  Locul este în centrul Aradului și e trist să îl vezi lăsat în paragină.
  Luky, se numește omul care a încercat să facă acum ceva în direcția reanimării acestui loc.
  De menționat că evenimentul este exclusiv privat, are loc în parcarea Corleone, iar sprijinul Primăriei este doar formal, în sensul că primarul a promis că nu îi va rupe capul organizatorului.
  Doar că la un moment dat s-a gândit ca în perspectiva desfășurării să mai facă niște lucrări la împrejmuiri așa cum se vede în link.http://specialarad.ro/si-a-pierdut-total-controlul-falca-trimite-mercenari-la-strandul-neptun-sa-dea-jos-gardurile-unei-societati-private/
  Au urmat dezmințiri de-o parte și de alta dar adevărul e că îl râcâie forte faptul că măria sa nu poate să își lase măcar o dâră pe festival.
  De asemenea, Centrul Municipal de Cultură Arad şi Asociaţia Combinatul Urban de Cultură anunță că organizează în perioada 21-23 iulie 2017 cea de-a doua ediţie a festivalului stradal StrArad, în Parcul Mihai Eminescu.
  Adică în aceeași perioadă, într-o locație a Primăriei cu intrarea liberă.
  No bine, cert este că eu profit de eveniment ca să mă ocup de mâncare. Participă câțiva meseriași în domeniu și o să mâncăm toți până o să ne doară rău la Falcă.
  Acest text nu este un pamflet și vă rog să-l tratați ca atare.

 354. @ rich
  Eu spun că indiferent ce a făcut are dreptul la acces la justiție. Și ar fi fost bine să nu-și fi pus labele păroase antena 3 pe situație.
  Mai de parte este de apreciat felul în care SUA își apără cetățenii. Acolo unde americanii trebuie să o facă, sunt dispuși să suspende, sau mai exact să se șteargă la fund cu orice normă.
  Eu sunt fascinat de acest lucru și compar asta cu atitudinea statului român față de cetățenii săi.
  Cea mai mare crimă pe care a făcut-o însă statul român e că și-a izgonit cetățenii, buni sau răi deopotrivă. Ar trebui judecați pentru asta conducătorii noștri.
  Și mai vă spun ceva, când o să tragem linie laa final, vom putea spune că cei mai patrioți conducători ai românilor din perioada modernă și contemporană nu au fost de naționalitate română.
  Mai vorbim noi.

 355. Nu poți să compari situația ungurilor din Oradea cu situația secuilor din Ținut, dar ai putea să trimiți la fel de mulți bani și într-acolo și vei avea tu stat român secui mulțumiți care ar învăța să spună în românește: Mulțumesc!

 356. Abia aștept să îi răspunzi la Rich, Angela.

 357. Andreea, ar fi potrivit să vizitez Amsterdamul cu soția și copiii?
  Prietenii mi-au spus că nu.

 358. Mă duc să pregătesc de grătar un antricot de vită care maturează de prin aprilie.

 359. cătălin

  Nu stiu daca mai multi bani rezolva ceva. Dupa cum am vazut de mii de ori, mai multi bani de la stat inseamna mai multi bani in buzunarele unor indivizi ca Oprescu, Secureanu etc.

 360. junghiul

  Mă refeream la faptul că banii sunt distribuiți inechitabil.
  Apoi că se fură știm cu toții.
  Dar pentru asta să nu dăm vina pe unguri.

 361. Angela

  O să-mi dau cu părerea amănunțit mai încolo, deocamdată mă ocup cu chestii mai triviale. Lupt din greu cu eterna durere de cap, că vine copilul să mă ducă la shopping și trebuie să fiu aptă. Săptămâna trecută am dat chix, că numai ce am ajuns la Praktiker și a trebuit să mă aducă înapoi, că mi s-a făcut rău. Și încerc să fac o listă, fiindcă mereu uit ce am vrut să cumpăr. Până una-alta, îmi scuip în sân și mă închin, ca o babă de la țară ce mă aflu, în fața nebuniei care pare să cuprindă omenirea. Poate că era firesc, după niște decenii de exces de sexualizare ostentativă, omenirea suprasaturată să se apuce s-o nege. Auzi acolo, sexul este un construct social artificial. Serios? Acuma ne apucăm să negăm anatomia și fiziologia? Oi fi eu babă retrogradă, educată materialist-dialectic, dar ce avem concret în chiloți și sutien, erecțiile, ejacularea, ciclul menstrual, ovulația și alte alea îs cât se poate de neartificiale, evidente și suficiente ca să facă o primă diferență între indivizii aceleiași specii. Partea cu psihicul și comportamentul, armonizat sau nu cu structura anatomică vin pe lângă. Și nearmonizarea e anomalie. Punctum. Acuma, cum tratezi din punct de vedere social anomalia asta, e altă poveste. Pentru că are legătură cu sexul, isterizează. Dacă eu, femeie, mă simt girafă sau pinguin sau Napoleon și mă comport ca atare, societatea îmi leagă mânecile cămășii la spate. Dacă mă simt bărbat sau nici-nici sau și-și sau azi așa, mâine altfel, e în regulă. Dracu să mai priceapă. Mă doare rău capul, dar I’ll be back…

 362. Mi-am amintit de Berdiaev, Sensul creației. Vă las aici un capitol.

  CAP. VIII CREAŢIE ŞI SEXUALITATE. MASCULIN ŞI FEMININ. SPECIE ŞI PERSONALITATE.

  Este esenţial pentru epoca noastră un imperios sentiment al centralităţii problemei sexului şi o profundă nevoie de înţelegere a stihie sexuale. Sexul parcă se dezvăluie, din ascuns el devine manifest. De sex depinde percepţia de către om a lumii. Sexul este izvorul existenţei, polaritatea sexuală este fundamentul creaţiei. Sentimentul existenţei, intensitatea şi coloratura lui îşi au rădăcina în sex. Începe să fie din ce în ce mai acut înţeles ştiinţific, filosofic şi religios faptul că sexualitatea nu este o funcţie specială, diferenţiată a fiinţei umane, că ea este revărsată în întreaga fiinţă a omului, pătrunde în toate celulele şi defineşte totalitatea vieţii. Astăzi nu mai este posibilă izolarea vieţii sexuale de globalitatea vieţii, nu se mai poate acorda sexului doar semnificaţia unei funcţii speciale a organismului. Sexul este incomensurabil mai larg şi mai profund decât ceea ce numim în sens specific funcţie sexuală. Funcţia specială specifică este, ea însăşi, rezultatul diferenţierii unui fel de viaţă generală primitiv-sexuală. Din punct de vedere ştiinţific este imposibil să trasăm o graniţă atât de netă între „normal”, „natural” şi „anormal”, „împotriva firii” în sexualitate. Această graniţă nu a fost trasată de starea naturală a lucrurilor, ci de obişnuita morală socială, care conţine întotdeauna atât de mult convenţionalism. Din punct de vedere filozofic trebuie eliminată categoria „naturalului” şi „normalităţii” drept criteriu al binelui şi răului. Funcţia sexuală „normală” şi „naturală” este produsul diferenţierii vieţii sexuale, revărsate în întreaga fiinţă corporală şi spirituală a omului. Se poate spune fără rezerve că omul este o fiinţă sexuală, dar nu s-ar putea spune că omul este o fiinţă digestivă. Natura sexuală a omului nu poate fi pusă pe acelaşi plan cu celelalte funcţii ale organismului său, chiar cele mai importante ca (de ex.) circulaţia sanguină. În sexualitatea omului se recunosc rădăcinile metafizice ale fiinţei lui. Sexul este punctul de intersecţie a două lumi în organismul omului. În acest punct al sexului este ascunsă taina existenţei. Nu se poate fugi nicăieri de sex. Se poate fugi de funcţia sexuală diferenţiată, se poate nega şi depăşi această funcţie „naturală” a sexului. Dar şi în acest caz energia sexuală a omului nu face decât să se deplaseze şi omul rămâne în continuare o fiinţă sexuală. Asceţii creştini, care biruiau viaţa fizică a sexului, simţeau cu tărie centralitatea sexului în om, o simţeau mai puternic decât mulţi contemporani care trăiesc o viaţă sexuală „normală” cumpătată. Ascetismul este una dintre metafizicele sexului.

  Ar fi o nefastă greşeală să se identifice, aşa cum se face adesea, sexul cu actul sexual. Negarea actului sexual nu înseamnă negarea sexului. Iar prea înfocata negare a actului sexual înseamnă o înfocată manifestare a sexului în om. Slăbiciunea şi lipsa de energie a actului sexual nu este neapărat un indiciu al slăbiciunii şi lipsei de energie a sexului în om, căci energia sexului revărsată în întreaga fiinţă a omului poate avea numeroase manifestări şi direcţii. Când se spune că omul a învins în sine sexul prin forţa creaţiei spirituale, în această formulare fenomenele rămân la suprafaţă. În acest caz nu este biruit sexul ci se dă o altă direcţie energiei sexuale – ea se orientează către creaţie. În genere, nu se cuvine să exagerăm importanţa actului sexual în sens specific pentru viaţa sexului. Viaţa sexului e posibilă şi fără act sexual şi chiar o viaţă a sexului mult mai intensă. Actul sexual, funcţia sexuală pot fi biruite dar sexul este de nebiruit. Ascetismul nu e în stare decât să redistribuie energia sexuală, să-i dea o altă orientare, dar nu să o distrugă. Sexul se raportează nu la o parte a omului, ci la întregul omului. Sexul nu este una din laturile omului – el cuprinde şi defineşte omul întreg. Oriîncotro s-ar îndrepta omul, peste tot îl urmează energia sexuală, punându-şi pecetea asupra fiecăreia dintre faptele sale. Amprenta sexului există în tot. Şi în cunoaştere există un germene de activitate masculină şi de pasivitate feminină. Sexul este legat de taina însăşi a existenţei omului şi de aceea rămâne în cea mai mare măsură ascuns. În toate timpurile s-a simţit legătura tulburătoare a sexului cu naşterea şi moartea şi iată un motiv în plus pentru care sexul nu a putut fi niciodată perceput de oameni ca o funcţie specială. Ar fi absurd şi superficial să se afirme că omul care trăieşte în abstinenţă sexuală nu are viaţă sexuală. Chiar şi castitatea absolută, nu numai a corpului, ci şi a spiritului, presupune o viaţă sexuală. Castitatea este un fenomen în întregime sexual, este una din orientările energiei sexuale. În castitate integralitatea omului se prezervă în mai mare măsură şi de aceea energia sexuală nu se manifestă în funcţia fracţională a actului sexual, nu există nici măcar gândul la o asemenea fracţionare. Funcţia fracţională a actului sexual este o pierdere a energiei sexuale globale, o înstrăinare a acestei energii de fiinţa umană globală. Dar castitatea nu înseamnă negarea sexului , castitatea înseamnă promovarea integralităţii sexului , concentrarea energiei sexuale în întreaga fiinţă a omului. Polul opus castităţii – desfrâul – este treapta extremă a fragmentării energiei sexuale, înstrăinarea ei de fiinţa întreagă a omului, pierdere a integralităţii. Şi în actul sexual există, inevitabil, un element de desfrâu, căci are loc o fragmentare şi înstrăinare a energiei sexuale de totalitatea vieţii corpului şi spiritului, o transformare a sexului în funcţie particulară. Castitatea nu înseamnă negare, înjosire sau absenţă a sexului, ea înseamnă energie sexuală pozitivă, prezervare a integralitîţii sexului, refuz al fragmentării. Din acest punct de vedere însăşi apariţia, din adâncimile sexului, a funcţiei sexuale diferenţiate reprezintă un fel de cădere a omului, o pierdere a integralităţii, apariţia desfrâului în sensul cel mai profund al acestui cuvânt. Căci în adevărata viaţă a sexului te poţi dărui în întregime, dar nu poţi da numai o parte a ta, nu te poţi scinda. Sexul este o forţă cosmică şi nu poate fi conceput decât sub aspect cosmic.

  *

  Din faptul că omul se defineşte ca bărbat sau femeie este clar că sexul este o stihie revărsată în întreaga fiinţă a omului şi nu o funcţie diferenţiată a sa.

  Nu numai în om, ci şi în cosmos există diviziune sexuală a masculinului şi femininului şi uniunea lor sexuală. Sufletul lumii – pământul – este feminin în raport cu Logosul – Bărbatul luminofor şi este însetat de uniunea cu Logosul, de primirea Lui în sine. Pământul – Logodnica îl aşteaptă pe Logodnicul său, Hristos. Natura îşi aşteaptă regele – Omul. În ordinea universului masculinul reprezintă principiul antropologic, umanul prin excelenţă, femininul – principiul natural, cosmic. Bărbatul-om este legat de natură, de cosmos prin femeie, în lipsa femininului el ar fi rupt de sufletul lumii, de pământul-mamă. Femeia, în lipsa legăturii cu masculinul, nu ar fi în mod deplin om, în ea este prea puternică stihia naturală întunecată, impersonală şi inconştientă. In stihia feminină, despărţită de cea masculină nu există personalitate. Bărbatul este conştient de misiunea activă a lui Antropos în cosmos şi de inevitabilitatea victoriei asupra oricărei vremi şi oricărui ceas. Femeia este parte a cosmosului, dar nu microcosmos, ea nu cunoaşte cosmosul pentru că ia drept cosmos starea sa provizorie, de ex. iubirea sa neîmpărtăşită. Dar diferenţierea universală în masculin şi feminin nu este în stare să elimine până la capăt bisexualitatea, androginitatea originară, constitutivă a omului, adică imaginea şi asemănarea lui Dumnezeu în om. Căci, în adevăr, nu bărbat sau femeie este imaginea şi asemănarea lui Dumnezeu, ci numai androginul, fecioara-fecior, omul bisexual întreg. Diferenţierea masculinului şi femininului este rezultatul căderii cosmice a lui Adam. Creat după chipul şi asemănarea Domnului, omul-androgin se dezintegrează, izolează din sine stihia natural-feminină, se înstrăinează de cosmos şi cade sub domnia înrobitoare a naturii feminine. Şi, potrivit genialei învăţături a lui J.Bohme, Sofia – veşnica feciorie a omului – zboară spre cer. Iar natura feminină devine impersonală şi neputincioasă. Masculinul si femininul se despart în om-microcosmos şi lume-macrocosmos. Sexul diferenţiat , dezintegrat devine izvor de dezbinare în lume şi de chinuitoare, nesăţioasă sete de unificare. Şi în adevăr, taina oricărei unificări şi a oricărei dezbinări este o taină sexuală. Desfigurarea chipului şi asemănării Domnului în om a însemnat dezintegrarea androginului, a fiinţei masculin-feminine. Dar această desfigurare şi dezintegrare nu putea fi definitivă şi totală. Chipul şi asemănarea Domnului s-a păstrat totuşi în om, în bărbat ca şi în femeie, omul a rămas la rădăcina sa o fiinţă bisexuală, androgină. Acest lucru este înţeles cu o nouă forţă, atât ştiinţific, cât şi filosofic şi religios. Omul ar pieri fără urmă dacă imaginea androgină ar dispărea în el definitiv. În toate timpurile a fost înţeles, în diverse moduri, faptul că întreaga viaţă sexuală a omului nu este decât o chinuitoare şi încordată căutare a androginiei pierdute, a reunirii masculinului şi femininului într-o fiinţă unică. Cel mai adânc a înţeles acest lucru Platon în Banchetul său. Şi din vechime a fost simţit şi înţeles faptul că rădăcina căderii păcătoase a omului este în legătură cu sexul, că viaţa păcătoasă a omului, încătuşată de necesitatea naturală, a fost precedată de căderea androginului, de scindarea masculinului şi femininului, desfigurarea chipului şi asemănării Domnului şi supunerea înrobită a masculinului şi femininului atracţiei natural-necesare. Desprinderea stihiei feminine în strămoaşa Eva a fost izvorul înrobirii omului necesităţii naturale. Femeia a devenit slăbiciunea radicală – poate singura – a bărbatului, punctul sudurii lui înrobitoare cu natura, care a ajuns să-i fie chinuitor de străină. Naturalul a devenit interior străin bărbatului rămas purtător al principiului antropologi, şi este, de aceea, exterior aservitor pentru el. Bărbatul încearcă să restabilească imaginea sa androgină prin atracţia sexuală faţă de natura feminină pierdută. Dar întreagă viaţă sexuală, se desfăşoară în străina necesitate naturală. Omul a devenit robul atracţiei sale sexuale, jertfă a scindării sale decăzute. Lumea antică a elaborat cultul falic, devenit imposibil din punct de vedere religios în perioada creştină. Dar cultul falic este de o adâncime insondabilă şi nu sunt capabili să se elibereze de el nici oamenii epocii creştine. În cultul falic s-a manifestat setea încordat-orgiastică a reunirii sexelor despărţite, ruga după uniunea sexuală cosmică… Cultul falic este în mod tragic neputincios, el lasă omul rob, dar el este mai profund decât viaţa sexuală secularizată a zilelor noastre.

  *

  Învăţătura lui J.Bohme despre androgin şi Sofia este de o profunzime insondabilă. „Eşti fecior sau fecioară, iar Adam a fost şi una şi alta într-o singură persoană.” „Din pricina poftei sale Adam a pierdut fecioara şi în poftă a dobândit femeia; dar fecioara îl mai aşteaptă încă şi dacă va vrea numai să păşească în a doua sa naştere, cu mare cinstire îl va primi din nou.” Bohme face deosebire între fecioară şi femeie. Fecioara este Sofia Primului Adam, pierdută de el prin cădere. „Eva a fost creată pentru această viaţă pieritoare, căci este soaţa acestei lumi.” „Înţelepciunea divină este Fecioara veşnică, şi nu soaţa, ea este curăţenie şi castitate neprihănită şi se înfăţişează ca imagine a Domnului şi asemănare a Treimii.” „Înţelepciunea Divină, care este Fecioara frumuseţii şi asemănarea Treimii, este cea care reprezintă chipul omului şi îngerului şi îşi are începutul în inima crucii, asemenea unei flori răsărite din duhul lui Dumnezeu.”

  *

  Învăţătura mistică a lui Bohme despre om ca androgin ne face să înţelegem de ce Isus Hristos, omul absolut şi desăvârşit, n-a cunoscut femeia şi, după toate aparenţele, nu a împlinit în viaţa sa taina nunţii. Nici Primul Adam nu a cunoscut femeia şi nu a trăit conjugal. „Adam a fost bărbat tot atât cât şi femeie, dar nici una nici alta, ci fecioară plină de castitate şi neprihănire, ca imagine a Domnului; el avea în sine şi tinctura focului şi pe cea a luminii, în îmbinarea cărora odihnea dragostea de sine ca un anume centru feciorelnic, ca un preafrumos rozariu paradiziac, grădină a desfătărilor, în care el se iubea pe sine; şi noi ne vom asemui lui la învierea morţilor, căci potrivit cuvântului lui Hristos, acolo nu se iau de nevastă şi de bărbat, ci trăiesc precum îngerii Domnului.” „Hristos pe cruce a eliberat chipul nostru feciorelnic de bărbat şi femeie şi în divină iubire la înroşit cu sângele său ceresc.” Hristos a restaurat chipul androgin în om şi i-a redat-o pe Fecioara-Sofia. „Chipul Domnului este bărbatul-fecioară, nici bărbat, nici femeie.”

  *

  Viaţa sexuală în această lume este la rădăcina ei defectuoasă şi coruptă. Atracţia sexuală chinuie omul cu setea de nepotolit a unificării… Actul sexual diferenţiat, care este prin el însuşi rezultatul fragmentării cosmice a omului întreg, androgin, este tragic fără ieşire, maladiv, lipsit de sens. Actul sexual este punctul cel mai înalt şi cel mai încordat al contactului între două sexe polare, în el fiecare parcă iese din sine în celălalt., încalcă limitele sexului său. Se realizează în acest punct unirea ? Desigur nu.(…)

  In uniunea sexuală există ceva efemer-fantomatic, pieritor. În înverşunarea actului sexual este conţinut un ţel irealizabil în ordine naturală, unde totul este vremelnic şi pieritor. Fantoma efemeră a uniunii în actul sexual este întotdeauna însoţită de o reacţie, o mişcare înapoi, o dezunire. După actul sexual dezunirea este şi mai mare decât înaintea lui. O înstrăinare maladivă îi cuprinde adesea pe cei care aşteptau extazul unificării.

  Viaţa naturală a sexului este întotdeauna tragică şi ostilă personalităţii. Actul sexual este în întregime impersonal, el este comun şi identic nu numai la toţi oamenii, dar şi la toate fiarele. Nu poţi fi personalitate în actul sexual, în acest act nu există nimic individual, chiar nimic specific uman.

  Personalitatea dobândeşte în actul sexual nu nemurirea şi veşnicia, ci dezintegrarea în multiplicitatea vieţilor care se nasc. Actul sexual întăreşte infinitatea proastă, succesiunea nesfârşită a naşterilor şi a morţii.(…) Bucuria uniunii sexuale este întotdeauna o bucurie otrăvită. Această otravă ucigătoare a sexului a fost resimţită în toate timpurile ca păcat. În actul sexual există întotdeauna jalea speranţei distruse a personalităţii, există întotdeauna o trădare a veşniciei de dragul vremelnicului.

  *

  Atracţia sexuală reprezintă energia creatoare în om. În el există un exces chinuitor de energie care cere ieşire în lume, în obiect. Şi este indubitabilă legătura profundă dintre creaţie şi naştere, rudenia şi opoziţia lor. În naştere, în zămislirea de noi vieţi, îşi află ieşirea energia creatoare a sexului. Există un antagonism profund între creaţia veşnicului şi naşterea vremelnicului. Desăvârşirea individuală şi procreaţia sunt invers proporţionale. Procreaţia privează de energie creaţia. Rezultatele vieţii sexuale nu corespund destinaţiei ei creatoare.

  Activitatea sexuală se orientează către edificarea unei alte lumi, către continuarea creaţiei. Acest lucru a fost în mod genial intuit de Platon. În energia sexuală este ascuns izvorul extazului creator şi al unei viziuni geniale. Tot ce este cu adevărat genial este erotic. Genialitatea este în totalitate erotică dar nu sexuală în sensul specific, diferenţiat al cuvântului. Geniul poate trăi o viaţă sexuală specifică, el se poate deda chiar celor mai extreme forme ale desfrâului, dar genialitatea din el va exista în pofida unei atare orientări a energiei sexuale şi în stihia lui genetică, în sexualitatea lui procreatoare va fi întotdeauna inevitabilă o fractură tragică. Genialitatea este incompatibilă cu o viaţă sexuală burghez ordonată şi nu arareori în viaţa geniului se întâlnesc anomalii sexuale. Viaţa geniului nu este o viaţă „firească”. Profundele zdruncinări ale sexualităţii anticipează venirea noii epoci universale. Omul nou este în primul rând omul sexualităţii transfigurate, care restaurează în sine chipul şi asemănarea androgină a Domnului, desfigurat de scindarea în masculin şi feminin a genului uman. Taina despre om este legată de taina despre androgin.

  *

  Dar ideea sacră, mistică a androginului îşi află asemănarea primejdioasă , caricaturală în hermafroditism. Androginia întoarsă pe dos capătă în „astă lume” forma hermafroditismului. Dar orice hermafroditism este o deformare caricaturală, un simulacru, o pseudo-existenţă. Revelaţia despre androginia celestă trebuia să rămână ezoterică pentru că exista primejdia vulgarizării prin hermafroditismul terestru… Androginia înseamnă asemănarea omului cu Dumnezeu, provenienţa lui supranaturală. Hermafroditismul este un amestec animal, natural al celor două sexe, netransfigurat într-o existenţă superioară.

 363. andreea

  Eu l-am vizitat cu fiică-mea, Junghiule. Are aproape 14, dar cred că de pe la 10-12 merge. I-am povestit despre toate, așa că nu ne-am simțit stingherite.
  Cu nevasta? Cu soțul? De ce nu?

 364. andreea

  Mmmm, cît mi-ai dat să citesc. Mă duc să-mi pun de cafea. 🙂

 365. andreea

  Ce tîmpenie. Ce porcărie… Văzusem figura cu metroul, dar uitasem de ea.
  Ce urmează?
  Să vedem.
  ”A…. eu n-am picioare! Astea nu-s picioare! Deci nu pot să merg! Voi sta în pat toată ziua. Și nici ochi n-am, astea-s farfurii de desert, deci nu pot vedea lumea, o să orbecăi. Trebuie să mă ducă cineva de mînuță! Nu văd! Săriți! Și astea ce-s?? Țîțe?? La ce folosesc! Cum?? Iese lapte prin ele?? Vaaaai, ce oroare! Nu, nu e adevărat! Luați-le de aici! Mă deprimă! Nu nu nu, eu nu sînt om, sînt îndrăgostită de caisa aceasta, deci sînt cais! Udați-mă, curățați-mă de viermi!”
  Brrr. S-a tîmpit lumea.

 366. andreea

  Ce-s alea? Coacăze negre?
  Eu le-aș mînca pe toate odată și gata. Am scăpat. 🙂

 367. junghiul

  Afine canadiene.
  Doar Cătălin o ști dacă sunt bune la gust.
  Eu am tot pândit frăguțele.
  Săptămâna asta am pus mâna pe 5 caserole.
  Copiii mei nici nu știau cum și ce sunt alea.

 368. andreea

  Afinele-s dulci, coacăzele-s acre. Să ne spună cum sînt!

 369. rich guy

  Oameni buni, of, e vina mea, ar fi trebuit sa-ntreb pur si simplu daca „Ladies and Gentlemen” vi se pare o adresare homofoba ? Ca mie nu si voiam sa verific pentru linistea mea daca nu cumva m-am ticnit. Articolul s-a soldat cu „urari de bine” si cu delapidari pe seama faptului ca autorul ar fi pasamite homofob (v. mai jos), ceea ce mie nu mi s-a parut, impresia mea fiind ca-si dorise doar sa sublinieze cui ii revine rolul pisicii si cui rolul soarecelui in poveste si in conjunctura actuala generala.

  http://mihaivasilescublog.ro/2017/07/21/exista-dumnezeu-corect/
  La care am reactionat astfel …

  „Un articol de bun-simt …ala a lui Calehari !

  Fratilor, adevar va spun ! E timpul sa-l primim din nou pe Ares printre noi. Omu’ de la atata bine se tampeste. Auzi ce disconforturi traiesc unii … “Ladies and Gentlemen” e o adresare homofoba ???!!! Haaaai, dom’le …

  Pregatiti-va tolbele, verificati arcusurile si taisurile… a, legati-va sireturile & fire !”

 370. andreea

  Nu e nicio adresare homofobă. Îs nebuni la cap și atît.

 371. andreea

  Am tot încercat să înțeleg de unde le vine nebuneala. Cred că-s două componente principale.
  1. Revolta – stupidă și păguboasă, zic eu – împotriva lui Dumnezeu. Un fel de răzgîiere de copii proști. Bineînțeles, factorul timp&bani e important. Adică, au timp și disponibilitate să se ocupe de tîmpenii. Pe celelalte le-au rezolvat.
  2. Frica de a nu fi acceptat, dacă nu ești în trendul actual. Adică, eu parcă aș mai avea rețineri, aș mai avea gînduri, dar dă foarte prost în grupul meu să le exprim, mai bine tac și mă iau după ei. Uite, și X spune așa, și X e dăștept rău, se știe. Ce e aia ”ladies and gentleman”??? Huoooo! Nici nu se mai gîndesc în profunzime. Gînditul doare.

 372. andreea

  Și să vă zic un lucru.
  Și eu am vrut să postez ceva pe feisbuc, în legătură cu asta, să fac mișto, dar apoi mi-a venit lehamitea.
  Tocmai pentru că m-am gîndit la unele reacții scorțoase care pot apărea. N-aveam niciun chef să vin după aceea cu explicații suplimentare politicoase, în care să explic evidentul.
  Am și eu în spate vreo 10 ani de războaie internautice și mi s-a cam urît.

 373. rich guy

  Huuuuuuh … deci nu-i la mine ! 🙂

 374. rich guy

  Unii pandesc dupa somitati si dupa „asperitati” de tot felul in viata societatii ! Si e un joc sigur, caci cei vizati nu se vor cobori niciodata in troaca lor ripostand fara noima, sporindu-le cel mult o notorietate deja dobandita prin intermediul idiotilor utili care-i inconjoara. E, si uite asa, unii care n-au muncit o zi la viata lor, au un trai caldut, „n” calatorii de schimb de experienta per an, acces la fonduri, basca si un peste mai mare de la Becali ca i-a insultat profund etc. Ca n-o fi prea greu sa scrii acolo cateva articole provocatoare prin caracterul lor jignitor sa mai iesi din cand in cand pe strada impreuna cu un grup de amici.
  Asta spre a lamuri cum isi asigura unii atat banii cat si timpul liber.

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/domnule-andrei-plesu-un-misogin-119856.html

  http://adevarul.ro/locale/constanta/leon-danaila-reclamat-consiliul-national-combaterea-discriminarii-depus-plangerea-ioana-staniloiu-partenera-remus-cernea-1_583220a25ab6550cb8af438e/index.html

 375. Angela

  Nu-i, stai liniștit. Adică nu sta, că nu-i de bine. Sîntem toți cinci niște jalnici pișători împotriva curentului. Păi nu văzurăți că-i cu metafizică, cu alea-alea? Acuma, fie vorba, numai un pic de chef să am, aș produce și eu un capitol despre metafizica digestiei. Sau a excreției. Pe bune. Dar n-am chef. Andreea, ce-ți veni să te manifești la Narcisa Iorga? Mi-a venit, pentru moment, să mă bag, s-o liniștesc. Era disperată rău și furibundă că au dispărut de pe fața pământului bărrrrbații adevărrrrați. Voiam să-i zic că nu-i o tragedie, atâta vreme cât au apărut în schimb amazoanele cu poșetuțe contondente, salvatoare și reperatoare de onoarea speciei. Dar văzui cum răspunde…ce să mai comentezi?

 376. cătălin

  Treaba lor, tara lor, daca alta grija nu mai aveau, foarte bine ca s-au ocupat si de asta! Competitiile sportive ramin separate dupa sex sau de-acum vor concura toti la gramada?
  „Ignorance is strength”, nu? 😦
  ………
  Ar trebui un articol nou, ca asta s-a umplut. Nu cred ca am ce sa scriu, n-am nimic important de zis. Pun poze cu marmote sau puneti voi ceva?

 377. Angela

  Nu-i chiar așa, că se ia! Ca rujeola.

 378. junghiul

  Tulai, am văzut și eu deranjul de la N. Iorga

 379. cătălin

  Angela, pai merita sa comentezi ca sa iei block. Stii, idiotii astia pretiosi nu rezista la o simpla contrazicere sau la o ironie. Mi-a aparut ieri pe wall un timpit de asta, mare specialist in sinucideri. Nici n-a fost nevoie sa scot vrafu’ de pule de dupa usa.

 380. Angela

  Nu cred că merită. Mai ales la una crizată ca aia. Pe vremuri, la una pornită în halul ăsta, complet irațională și isterică, i s-ar fi aplicat sfântul leac al „lăsatului de sânge”. Ori o sesiune de exorcizare, ori măcar o găleată de apă rece-n cap. Și după ce că a lovit-o amok-ul, mai e și proastă, și fudulă.

 381. andreea

  🙂 Păi.
  Mai întîi a blocat vreo 2 oameni, apoi a contrazis-o Radu și l-a blocat și pe el și atunci m-am enervat. Am mai văzut eu ființe din astea, dar parcă nu în așa hal de suficiență și așa de orgolioase. Am vrut să mă blocheze și n-a fost greu. Și mi-a șters și ultimul comentariu, ca să pară că are ea ultimul cuvînt. A, și m-a pocnit și pe messenger. Mi-a zis că îmi permit prea multe. 🙂

 382. rich guy

  Ti-o mai amintesti pe Dora Constantinescu ? Pana sa stearga orice comentariu potrivnic cat de cat argumentat, lasandu-le doar pe cele foarte low si lesne de ironizat, opera chiar pe comentariul tau, „decupand” dupa caz
  cuvinte (negatii !) sau fraze intregi din el ca sa iasa in favoarea ei. Iar pe cele care n-apuca sa le „corecteze” sau sa le stearga din prima fara a naste suspiciuni, lasa sa treaca cateva zile si apoi le scotea. Eu n-am mai intalnit pana acum egalul ei patologic pe net ! Am ramas de-a dreptul perplex cand am vazut tipi foarte isteti semi-indragostiti de ea. Sa mai zici ca dragostea nu orbeste !

 383. Angela

  Of, Rich guy, abia acum am apucat să citesc infantila diatribă anti-pleșească a Ioanei Stăniloiu. Altă proastă militantă. Mai îs multe oare? Aș putea să mă enervez, dar, misogină, marginală, cu tendințe de reprimare a celor care vor să fie ‘altfel’, eu nu-mi permit să fac ce doresc cu corpul meu, că mă apucă hipertensiunea și-mi plesnește ceva în căpățâna și așa chinuită de prejudecăți, migrene și artroză cervicală.
  Iaca ce zice proasta: Presiunea celor care vor să uniformizeze societatea este oricum mare. Adevăr grăiește! Doar că presiunea e din partea aialaltă. Una după alta, își fac țâțe la fel, din același material, guri la fel, model pizdă-vacă-la-ovulație, buci la fel. Se duc la chiuretat ca la pedichiură, repetă aceleași lozinci prostești și zburdă fericite și libere, fără să aibă habar că Toate peste-un sfert de secol Vai! vor fi aproape babe.. Și că natura se răzbună cum știe ea și că-s mai puțin libere decât era bunică-mea, care nu era constrânsă de obligația de a fi „liberă” cu prețul automutilării și al grotescului.

 384. Angela

  Toată cotcodăceala asta vehementă ascunde o totală nesiguranță de sine. Toate tânjesc după aprobarea societății ăleia pe care o acuză de „provincialism moral”, altminteri nu s-ar bășica în halul ăsta când cineva le discută sau critică alegerile. Libertatea aia pe care o tot invocă ar presupune o doză bună de je m’enfichism pe care nu-l au. Tot respectul pentru feministele care au crăpat pentru ca eu să am drept de vot, banii mei și să pot lua decizii. Dar orătăniile astea au dus feminismul într-o zonă jalnică și caraghioasă.

 385. Angela

  Și acum mă duc să mă culc, Dixi et salvavi..Poate scap o noapte fără să mă doară, dacă mi-am revărsat veninul din cap. Noapte bună, marginalii mei dragi.

 386. Am găsit-o aici. Mocănița e din Sovata.

  Vreau și eu la Valea zânelor.

 387. cătălin

  Mda, numai ca lemnul ala din pereti va putrezi in timp…

 388. junghiul

  Când om fi și noi oale și ulcele.

 389. Cine se leagă de muzica mea de soñador
  N-a simțit niciodată ce-nseamnă să-ți fie dor.

 390. rich guy

  @ Junghiul

  Cine zice ca vremurile nu s-au schimbat spre rau, ca-i doar o boscorodeala de bosorogi comunisti, inca de prin tinereturi cenusii scarbiti de viata, ala nu stie ce vorbeste !

  Cum sa canti in duet o poveste de dragoste in lipsa oricarei chimii intre protagonisti ? sa mai apari si la refrenul comun separat ? Totul sa para ca unul trage hais, celalalt cea, fiecare facandu-si solitar jocul de imagine, fara nicio bucurie, fara niciun freamat, fara nicio viata ! Ia priviti aci saantiment jucat exemplar, de te imbujorezi tu, ca spectator, de la „mancarimile” lor.

  Io nu zic acuma sa-l ma pomenesti pe un Odobescu, Calinescu sau Minulescu in 2017, da’ nici sa te dai pe mana unui textier care nu urmareste nici un fir epic ca asta !

  Melodia ? Pai tocmai asta e, ca-i buna, mai precis ar fi fost, daca …

  -+… nu ar fi cantata fara nici o verva, vocea ei, mai buna, n-ar fi primit interdictia de a se dezlantui, el nu si-ar fi chitait-o pe a lui spre latino pentru a nu parea Doamne-fereste niste provinciali deconectati de la main stream, efectul de chitara nostalgica a la Roy Orbison, foarte binevenit intr-o melodie duioasa, ar fi fost mai pregnant si nu impins spre fundal pentru a nu dauna impresiei generale de latino, ar fi repetat mai mult timp impreuna, nu stiu daca si altuia, da’ mie-mi lasa impresia de fragmentare, de contopire esuata, si si si …

  Cat despre ei, ce sa zic ? Doi tineri frumosi care, din pacate, vor sa para altceva. Genu’ care-ti vine sa-i bati spre binele lor, da’ ce, te asculta careva ? de parca noi ascultam de cineva la varsta lor ? Sa fii o combinatie intre Charlie Sheen si Antonio Sabato jr. la tinerete si sa-ti ascunzi fata sub o barba inca de pe acum, asa, doar-doar sa pari putintel mai matur ? Basca sa mai si arati de parca te-ai fi dat cu crema de ghete. Pai, fatul meu, asculta la mosu’, la viata asta esti mult mai mult timp matur decat tanar, n-ai ce-i face, sa vezi tu spre 40 ce o sa-ti mai doresti sa pari … putintel mai tanar. Iar galanteria, aspectul bine pus la punct in amanunt, impresioneaza tot de pe la 40+, la doar 20 si ceva se cheama pizdificare. Cat despre ea … cand ai un suras atat de incantator sa-ncerci sa pari dramatica ?! Of, of, of …

  Rezumand, intentia a fost buna, nici ingredientele n-au lipsit, da’ efectul … prin balarii, ceva intre artifical si scremut !

 391. Hm, nu m-am gândit la toate astea.
  Eu eram fascinat de mocăniță și mi se păruse că obiectivul final din videoclip nu era pe traseul mocăniței. Și m-am pus să îl caut.
  În rest ce să spun despre cântăreții mei, unii au murit,alții sunt decrepiți, nu mai sper să îi văd pe la festivaluri. Alaltăieri m-am și făcut de râs, l-am confundat pe Vali Vijelie cu Blaga de la Oradea.
  Așa că mă cufund eu în groapa Uvedenrode.

 392. andreea

  Rich Guy, dar ce analiză, ce analiză…
  Mortală 🙂

 393. andreea

  Anul trecut am vrut să mergem cu mocănița în Sovata, dar era zi de nu-mocăniță.
  Am avut ghinion.

  Cătălin a pus postare nouă, cu marmote.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s