Prima dată au venit după comunişti

N-am ştiut ce să spun imediat ce Trump a cîştigat alegerile. Mi-am zis că poate a jucat un rol, ca într-un show tembel de televiziune. Dar am avut şi senzaţia că istoria se repetă (Germania din anii 1933). Lucrurile însă încep să încline spre a doua variantă. Prima dată au venit după iranieni, şi nimeni n-a zis nimic.

Trump a decis suspendarea acordării de vize americane pentru şapte ţări majoritar musulmane, inclusiv Iranul. Ciudat însă că lista nu include Arabia Saudită (ca să rămînem numai la cifre şi fapte verificate, 15 din cei 19 terorişti de la 11 septembrie erau saudiţi). Am întîlnit destui iranieni care au fugit din ţara natală şi n-ar vrea să se întoarcă acolo pentru nimic în lume; vizele pe care le-au primit în ţări ca SUA ori Canada au fost pentru ei colacul de salvare, posibilitatea de evadare dintr-o lume anacronică, încremenită într-un trecut îndepărtat. Acum sînt pedepsiţi. Unde mai pui că nu-i clar ce se va întîmpla cu cei care se află deja în Statele Unite: pe unii îi aşteaptă ştreangul dacă se întorc în Iran. Dincolo de absurdul măsurii şi de argumentele logice, un alt lucru e clar: de acum încolo musulmanii vor fi priviţi drept cetăţeni de mîna a doua în America. Hate, sweet hate! Pare cunoscut, nu?

Pe lista de isprăvi recente ale lui Trump se mai află tăierea unor fonduri pentru prevenirea avorturilor (în afara SUA) şi stabilirea cu exactitate a numărului de americani care au fost prezenţi la ceremonia de inaugurare. Din poze se vede că au fost de vreo zece ori mai puţini decît acum patru ani, cînd Obama îşi începea al doilea mandat, iar asta nu se împacă prea bine cu ego-ul prezidenţial. Grandomania nu se opreşte aici: deranjat că votul popular a fost cîştigat de Clinton, Trump vrea să demonstreze că de fapt a cîştigat tot el, numai că au fost cinci milioane de voturi ilegale. Deocamdată nu există nici o dovadă pentru o aşa fraudă masivă, dar nu-i nimic: agenţiile lucrează, caută de zor dovezi. Trebuie să le găsească pînă la urmă.

Lista e lungă: Trump mai vrea să facă zid la graniţa cu Mexicul (dar să-l plătească mexicanii), şi se pare că Obamacare a ajuns la gunoi. Că aşa face deşteptu’, dacă nu-i convine casa în care stă şi vrea alta mai bună, mai întîi darîmă ce are. Dar pîna la urmă astea sînt chestiuni de politică internă, poate că asta doresc americanii. Poate chiar vor morţiş să nu aibă asigurare medicală, pentru a plăti din buzunare sume colosale atunci cînd ajung în spitale. O altă enormitate străluceşte pe lista de realizări măreţe din prima săptămînă de mandat: agenţia americană de protecţie a mediului nu are voie să mai publice pe site-ul propriu nici un fel de concluzie a vreunui studiu academic, pînă ce acesta nu va fi revăzut de o comisie. De asemenea, toate menţionările despre încălzirea globală au fost şterse. Reîntoarcerea la origini, cum ar veni. La peşteri. Şi nu, Trump nu e singular, e vîrful a ceea ce partidul republican a clădit cu migală în ultimele decenii.

Am înţeles că interdicţia cu vizele poate dura 30 de zile, sau poate fi anulată în instanţă, dar nu ştiu dacă asta schimbă ceva. Scopul e clar.

Şi, în caz că nu aţi întîlnit articolul de aici pînă acum, merită citit. De multe ori m-am întrebat de ce pentru sute de gunoaie din lumea întreagă marele adversar, răul absolut e un bătrîn de 86 de ani care n-a ocupat niciodată vreo funcţie politică.

Prima dată au venit după comunişti, şi eu n-am zis nimic
– Pentru că nu eram comunist.
Apoi au venit după sindicalişti, şi eu n-am zis nimic
– Pentru că nu eram sindicalist.
Apoi au venit după evrei, şi eu n-am zis nimic
– Pentru că nu eram evreu.
Apoi au venit după mine –
şi nu mai era nimeni care să zică ceva.

Reclame

400 comentarii

Din categoria Societate

400 de răspunsuri la „Prima dată au venit după comunişti

 1. Angela

  Dacă omenirii i s-a urât cu binele…

 2. cătălin

  Nu stiu care e solutia, nu stiu cum pot fi oprite toate nulitatile sa nu mai ajunga in virf. Pe de alta parte, nici oamenii capabili n-au reusit mare lucru. Eu il admir pe omul Barack Obama, chiar foarte mult, dar ca presedinte a fost destul de slab. Sint subiectiv, daca nu mi-ar placea de el as zice ca a fost un dezastru si poate n-as fi departe de adevar. Datoria SUA a crescut enorm in timpul lui Obama, multe fabrici s-au mutat fie peste granita in Mexic, fie peste ocean in Asia, iar in urma au ramas orase pustii in care oamenii nu au ce sa faca. Se mai impusca intre ei sa le treaca plictiseala. Oroarea numita Guantanamo Bay n-a fost desfiintata, Orientul Mijlociu e o bomba cu ceas, iar SUA a ratat multe ocazii. Nu cred ca ar fi fost prea greu sa sustina un guvern democratic pentru Egipt, in locul unui soldatoi care trage in oricine nu-i de acord cu el. De Romania ce sa mai spun, nu mai zic nimic. Sint convins ca un om de rind n-ar angaja un iordache nici macar ca cioban.

  Vad ca a scris si Nora de Trump, mi-a ajuns pe fb. Asta e tragedie!

  Nu mai comentez prostia cu „batrinii – raul absolut”. Cine ar avea un graunte de minte si-ar da seama ca nu batrinii au fost cei care au inclinat balanta in Bucuresti, de a cistigat pesedeu’ pe linie, si la locale, si la parlamentare.

 3. cătălin

  Junghiule, dar tre’ sa iei si magarus pina la urma, nu?

 4. Cobor când se încălzește în Oltenia.

 5. cătălin

  Nu imi merge nici un site romanesc, dar mi-a spus Radu pe fb. ca sint zeci si zeci de mii de oameni (de ciini nu stie citi au iesit). Cica ar fi cele mai mari proteste de dupa 89. Bravo Liviule, bravo Iordache, hai cu ordonantele! 🙂

 6. Dacă nu ieșeau oamenii în stradă ordonanțele treceau pe șestache. Să vedem acum dezbaterile.

 7. Doamna Prună mai bine stătea acasă. La fel și membrii guvernului Cioloș care au trecut fără dezbatere modificări ale codului penal. Cam așa:
  „Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a celui de Procedură Penală, invocând nevoia de a transpune în legislaţie 15 decizii ale CCR, dar şi directive europene, printre care cea referitoare la încetarea urmării penale şi înăsprirea unor pedepse. Ordonanţa adoptată de Guvern prevede, în total, peste 150 de modificări.

  În preambulul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care modifică atât Codul Penal, cât şi Codul de Procedură Penală , Ministerul Justiţiei invocă drept temei pentru adoptarea ei ”numărul relativ mare de texte declarate neconstituţionale şi care nu au fost puse în acord cu legea fundamentală, deşi termenul de 45 de zile prevăzut de art. 147 alin. (1) din Constituţie a expirat, ceea ce poate determina interpretări diferite în jurisprudenţă cu privire la norme procesual-penale aplicabile, de natură a afecta drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor” şi ”existenţa mai multor proceduri de infringement, unele dintre ele aflate în stadii avansate, ceea ce ar putea duce la condamnarea României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu consecinţa aplicării unor sancţiuni pecuniare al căror cuantum ar putea fi unul semnificativ, de natură a afecta bugetul de stat şi îndeplinirea obiectivelor asumate de Guvern”.

  Legiferarea fără o dezbatere publică prealabilă este motivată astfel: ”datorită amplorii fenomenului şi a consecinţelor negative anterior prezentate asupra interesului public general, considerăm că o eventuală legiferare pe altă cale decât delegarea legislativă, chiar în procedură de urgenţă, nu ar fi de natură să înlăture de îndată aceste consecinţe negative care continuă să se producă asupra interesului public general care vizează încrederea societăţii în justiţie”.

 8. Ce atac a fost la voi Cătăline?

 9. Faptul că avem legi de căcat nu justifică modificarea lor noaptea, după bunul plac al comuniștilor, tehnocraților, liberalilor sau care or mai fi pe la butoane..
  Vrem să participăm, să fim informați.

 10. Oare cum se poate da în judecată statul român la CEDO pentru condițiile din spitale și din școli?

 11. Angela

  Cred că nu se poate. La spitale și școli ai alternativă. Adică nu-ți convin cele de stat, te duci la privat. Pe când la pușcărie n-ai încotro. Dacă nu-ți permiți școală sau spital private, nu contezi. Poți să crăpi, că nimănui nu-i pasă.

 12. Angela

  Tolomacă familie am! Refuză toți, cu îndârjire, să mănânce hrișcă. Am descoperit-o acum și mie-mi place. Dar celorlalți nu pot să le-o bag nicicum pe gât.

 13. cătălin

  Nu chiar la mine, Junghiule, eu deocamdata sint in partea cealalta, peste munti. Nu se stiu prea multe despre motive, era un orasel cu o criminalitate zero. Asta e, o explozie de ura, ca asa ii place maimutei galbene care a ajuns presedinte mai la sud. O lume noua.

  Pruna nu avea ce sa caute la proteste. De ce n-a inceput constructia unui penitenciar nou? Impreuna cu masurile deja existente (multi detinuti sint eliberati conditionat dupa jumatate din pedeapsa) ar fi putut argumenta ca Romania a facut tot ce a putut pentru a imbunatati conditiile din inchisori. De ordonantele de urgenta am mai spus ca sint abuzive si periculoase, intrucit se aplica imediat. Toate filtrele care exista in cazul legilor obisnuite dispar in cazul ordonantelor.

  Poate acum ar fi nevoie de sprijin extern, caci PSD nu renunta la modificarea Codului Penal (abuzul in serviciu, asta e miza cea mare). Vreo citeva propozitii clare de la Berlin sau de la Amsterdam ca, in cazul legalizarii hotiei, vor propune excluderea Romaniei din UE. Dar UE e in genunchi si nu stie nici ea cit o mai duce…

  Hrisca e sanatoasa, are multe minerale. E destul de raspindita in Moldova de peste Prut.

 14. andreea

  mie nu-mi place hrișca, îmi place mazărea.
  și ananasul confiat.

  și nu mi-e frică de Trump.

  și mi se zbate un mușchi, în omoplatul stîng.
  încontinuuuuuu mi se zbateee!

 15. andreea

  mie mi se pare așa de clar că țin la ordonanța asta cu dinții nu pentru vreun potlogar amărît, ci pentru ei înșiși, pentru fundul lor personal… se vede de pe lună.

 16. andreea

  dar, Cătălin, ți-am spus și in private, 🙂 , scrii bine. cursiv, cald.
  ar trebui să perseverezi.

 17. rich guy

  Catalin,

  excluderea Romaniei din EU e scenariul cel mai sumbru. Indiferent care ar fi cauza unui asemenea dezastru, inchipuieti trei milioane de romani repatriati, ramasi fara loc de munca, fara bani, fara hrana. Si regret s-o spun, dar foarte probabil printre ei mai multi delicventi decat cei aflati acum in penitenciare. E rau si acum ! Cred ca in ciuda proverbialei noastre laxitati, atunci s-ar lasa cu tigve infipte in bat la intrarea in cetaturi. A tuturor celor implicati, ca nu mai sta nimeni sa caute cine a avut sau nu dreptate. Oricat de mult m-ar sau ne-ar incanta o asemenea „priveliste”, 🙂 🙂 🙂 , asta nu-i o sperietoare de purtat prin targ.

 18. cătălin

  Or fi ajuns fluturasii din stomac mai sus si te deranjeaza vreunul la umar? 😛

  E clar ca ordonanta e pentru hotiile mari, prezente si viitoare. Ce folos ca ai pe mina nu stiu cite fonduri daca nu poti fura din ele?

 19. cătălin

  Hai ca asta e o culme: ANAF verifica daca Iohannis a platit impozite pentru meditatii inca din 1990. Adica zeci de corporatii isi transfera veniturile in afara tarii evitind plata taxelor, despagubirile acordate de instanta statului roman nu sint recuperate, dar marele ANAF e preocupat daca un profesor de fizica a declarat niste impozite pe care nimeni nu le declara?

  rich: o iesire din UE nu e neaparat sa afecteze si dreptul de munca sau de sedere in Europa. Din contra, e mare nevoie de romani care sa ingrijeasca batrini, sa spele hoteluri ori sa faca injectii. Bine, poate nu iesirea direct, dar cred ca UE ar trebui sa faca ceva, nu merge cu jumatati de masura si cu rapoarte MCV din care fiecare intelege ce-i convine.

 20. Angela

  Nu verifică ANAF nimic, au dat dezmințire. Vosganian a solicitat verificarea, dar pare-se că doar cu atât a rămas. Iar se face din căcat bici.
  Ba mie mi-e groază de Trump. Adică nu de el, ci de turbulențele pe care le iscă și care dracu știe unde vor duce. Că n-au să stea jumate din americani ca oile, să rabde ceva ce nu le convine. Să produci o asemenea furtună nu-i de ici-de colo și cine poate anticipa până unde și în ce grad se va simți unda de șoc?
  UE, așa impotentă și bezmetică cum e ea acum, trebuie să rămână în picioare, altfel dracii ne-a luat. Șaptezeci de ani de pace nu-s o nimica toată. Secolul trecut, săracul, numai în prima jumătate a lui a avut parte de două războaie cumplite. Naționalismul ăsta care scoate capul acum poate fi încă ignorat și considerat benign – vezi Doamne, câteva formațiuni mai exotice care vin cu astfel de discurs de luat în râs, bla, bla. Dar poate să se umfle, să câștige adepți și de aici până la revizionisme, conflicte locale, apoi generale, calea nici nu-i chiar așa de lungă. Populațiile se inflamează ușor din te miri ce și pot fi duse de nas oriîncotro. De asta mă tem. Tu ziceai, Cătăline, de Europa anilor 30. Doamne-ferește și apără!

 21. cătălin

  Nu cred ca nationalismul e benign, cred ca s-a ajuns la ura. Uita-te si la neinsemnata Romanie, cum unii oameni ii urasc pe altii la comanda.

  Ei, ce ziceti, trec borfasii ordonantele in cel mult doua saptamini? Eu cred ca da, macar aia cu dezincriminarea abuzului in serviciu (practic – desfiintarea DNA).

 22. cătălin

  Asta e, asta a fost. A doua mineriada. 😦

 23. cătălin

  Is borfasi, ce vrei. Problema e ca s-a ajuns aici, ca orice ordonanta se aplica imediat, ca poate fi modificat Codul Penal asa, la plesneala. Dar nu mai conteaza…

  Chiar nu mai stiu ce s-ar mai putea face. O greva generala? La urma urmei, ce rost are sa muncesti daca unii pot fura la discretie? Dar ordonantele tot se aplica.

  Oare nu cumva Trump a aranjat ceva cu Putin? Iar Romania, scoasa din UE si probabil din Nato, a fost un mic dar menit sa cistige bunavointa? In Ucraina au reinceput luptele.

 24. Angela

  Parcă mi s-a înfipt o gheară în spate și mă apucă frisoanele de la abjecția asta. Oricâtă imaginație sumbră ai avea, așa ceva e de neimaginat. Sigur nu e coșmar colectiv din care o să ne trezim, sigur a fost posibilă așa o ticăloșie?

 25. Știi cum zice palermitanul?
  Più scuro di mezzanotte non può fare!

 26. Angela

  Nu-mi revin. Cum o să trăim de acuma în infecția asta generalizată? Cum să trăiești și să-ți vezi de ale tale știindu-l în fruntea justiției pe monstrul ăla de Iordache, mai slugă, mai cretin, mai sfidător și mai rău decât activiștii PCR din anii 50? Cum dracu să trăiești înconjurat de semeni, cetățeni de rând, prea mulți, care nu pricep nimic, n-au nicio problemă cu ordonanțele astea, ba din contra, îi urăsc de moarte pe manifestanți?

 27. cătălin

  Nu stiu ce sa mai zic. Vad ca reactiile sint destul de slabe: cursul nu a explodat, UE a biiguit niste generalitati inofensive, SUA tace, iar in tara oamenii au mers la serviciu. Da, vor protesta poate o suta de mii diseara, dar tare s-au mai speriat borfasii de proteste!

 28. cătălin

  Ei, nu sint sigur ca unii ii urasc pe manifestanti. Chiar si votantii PSD, prosti, saraci si manipulati de canalii gen Gadea, tot nu sustin eliberarea borfasilor din puscarii. Alta intrebare, ca n-am reusit sa inteleg: se mai poate face ceva legal, sau mizeriile alea de ordonante deja si-au facut efectul?

  Am vazut ca Basel s-a hotarit sa faca un pas in spate. O fi mirosit el ca e mai prudent asa?

  In rest am vazut. Daca pina si Antena 3 au spus ca au fost peste 100.000 de oameni in Bucuresti, plus alte zeci de mii prin tara. Si au fost proteste in orase ca Botosani sau Calarasi.

 29. junghiul

  Grupurile bine organizate sunt suporterii de pe stadioane.
  Nu cred că i-a chemat nimeni, îşi spun şi ei părerea aşa cum îi duce capul.

 30. cătălin

  Ultrasi, nu suporteri. Un fel de maimute care isi stabilesc ierarhia batindu-se intre ei, cu alte grupuri de maimute sau cu jandarmii. Nu cred ca un om normal are curajul sa arunce cu petarde in citeva mii de jandarmi – acum sint camere peste tot. Cei care fac asta probabil ca au antrenament.

  Vad ca Danilet a explicat aici unele lucruri. Inteleg ca o ordonanta a intrat imediat in vigoare, si, printre altele, denuntul poate fi depus in termen de sase luni de la comiterea unei infractiuni. Nu conteaza ca-i viol, sclavie sexuala sau terorism: sase luni. De asemeni, tipic legilor scrise de analfabeti „pa genunche”, nu se spune ce se intimpla daca termenul de sase luni e depasit. Asta va duce la batalii crincene in instante.
  Nu inteleg de ce n-au dat si cealalta ordonanta sa se aplice imediat. Oare le-o fi fost frica de ceva?

  Desi stiu ca asta ar insemna disparitia Romaniei ca stat, imi doresc iesirea din UE. Si modelul pe care-l am in minte e Venezuela: cea mai bogata tara din America Latina, in care oamenii nu au ce minca. Pentru ca au votat gunoaie, de mai multe ori.

 31. cătălin

  Oriunde te uiti in lume, un lucru e clar: in perioada in care traim, democratia e un concept depasit. 😦

  Cei care vor renunta la libertate pentru a dobindi putina siguranta, nu merita nici libertate, nici siguranta.

  Dar … mi-e frica pentru voi. Pentru toti…

 32. junghiul

  Au dat drumul la ce-i durea mai tare.
  S-au scos pe ei înşişi.
  Dragii mei, ar trebui să ne gândim serios ce mai e de făcut p-aici.
  Mi-oi pune-un clop în cap şi m-oi duce cu Ilie în munți.Vreau să învăț să cânt din fluier.

 33. Angela

  Degeaba te duci, s-o găsi vreo ordonanță să-ți otrăvească viața și acolo.
  Da, s-au scos. Dragnea, după câte știu, are proces în 14 februarie. La fix intră în vigoare ordonanța și i se închide dosarul. Mie nu mi-e atât de ăia care-s deja închiși și care ies mai repede, până la urmă tot ar fi ieșit odată. Cumplite îs celelalte modificări, care dezincriminează o droaie de fapte și care dau liber de acuma la niște jafuri și abuzuri de neimaginat.

 34. andreea

  sînt așa de supărată…

 35. cătălin

  sint si lucruri bune, Andreea, o sa vedem ce va iesi. Nu se putea merge mai departe fara o societate civila coagulata, care sa nu accepte abuzuri de orice fel. Din ce inteleg citind stirile, imi dau seama ca PSD e foarte sigur de sustinerea pe care o are si se gindeste ca va cistiga, chiar si in urma unui razboi civil. De aia incita la violenta, inclusiv facind liste cu ziaristi incomozi.

 36. Angela

  N-ai cum să nu fii. Eu nu mă pot abține și tot citesc articole și comentarii la ele și mi se face rău. Știu că majoritatea îs postaci năimiți, dar e destul și că există din ăștia și pot debita asemenea orori. Ca să nu mai zic de ăilalți, care chiar comentează pe bune, că se pot recunoaște deja. M-am încumetat să mă uit și pe Cotidianul mâncătorului de rahat Nistorescu. E mai rău și decât antena3 și românia tv. Așa o supărare m-a cuprins și pe mine, de aproape mă apucă plânsul. Știu cine-i în stradă, propriii mei copii se duc în fiecare seară și mi se pare de nesuportat să fie bălăcăriți protestatarii de niște gunoaie.

 37. Angela

  Nu știu ce poate face societatea civilă singură. Nemernicii ăștia nu mai au limite, îs în stare de orice mișelie. Calcă peste orice și încep să fie tot mai brutali și mai grosolani. O pițipoancă pesedistă din consiliul județean îi face pe protestatari „putori”. Altul, mare mahăr la psd Vaslui zice așa: „Spre deosebire de preşedintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibană a PSD şi nu mă interesează nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva. Mi-a fost foarte uşor să-i recunosc după răgetele pe care le scot şi am înţeles că este o facţiune ultrareacţionară care habar nu are de comportamentul democratic şi de valorile umanitare. Sunt indivizi care se ascund în dosul anonimatului reţelelor de comunicare şi, după părea mea, şi câţiva «antrenori» din instituţiile de represiune caracteristice statului capitalist”, a declarat, joi, pentru News.ro, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

 38. cătălin

  De asta zic eu pe aici de UE si de sanctiuni.

  Apropo, acum e clar ca guvernul Ponta a cazut pentru ca asa era planul infractorului Dragnea; Colectiv a fost un pretext.

 39. Angela

  Crezi că le pasă de sancțiuni? E acum ori niciodată, trebuie să-și scape pielea și averile și după ei, potopul. Oricum, la cât au furat, neam de neamul lor nu mai trebuie să miște un deget. De pârnaie să scape, cu averi cu tot, asta-i tot ce vor. Pentru asta mi-au mai dat mie 79 lei la pensie. Și dacă s-o putea să mai rămână, nici 40,000 de euroi furați legal de câte două ori pe an nu-s de lepădat.

 40. cătălin

  Ei vor sa fure in continuare, altfel si-ar fi luat prada si s-ar fi retras in tari ca Dubai. Sanctiunile economice dor. O devalorizare a euro, retrageri de capital, plecarea unor multinationale – toate astea ar lasa urme adinci. De unde ar mai plati Dragnea pensii, salarii si ajutoare sociale?

 41. Angela

  Nu le-ar mai plăti și gata. Și ar da vina pe occident, pe Soros, pe dracu știe cine. Fix în cur îi doare. Acum ține Dragnea ceva cuvântare, dar nu pot să-l ascult. Chiar nu pot.

 42. cătălin

  Stiu ca-i doare undeva pe banditii de la putere, dar pe votantii lor ii doare. A, ca nu i-ar face mai destepti, ca nu vor accepta niciodata ca au gresit, stiu si asta. Dar mi se pare normal sa suporti consecintele actiunilor tale. Am mai zis, imi place Venezuela.

  Dragnea a spus ca vrea revizuirea procesului de la Nurenberg. Cica ii poate invia si pe aia spinzurati, daca e nevoie.

 43. Angela

  Se pișă cu boltă și pe votanții lor. Crezi că pe ăia îi doare? Că ăia mai bine rabdă orice, numai să-i apere Dragnea de Soroș. Să nu ne fure străinii țara și să nu se căsătorească gay-ii și ei îs mulțumiți.

 44. cătălin

  Foamea doare. In plus, mai rau decit Soros si gay-ii, multi votanti PSD sint speriati de hoti.

 45. Angela

  Îs speriați de hoțul care le fură găina sau portofelul. Pe ăia care devastează bugetul îi votează.

 46. junghiul

  Suntem nişte răgălii, vai de capul nostru.

 47. cătălin

  Om vedea. Romanii cred ca au facut tot ce au putut. Acum e nevoie de ceva presiune externa, altfel Romania va pica. Democratia originala a fost schioapa de la inceput, si nu s-a putut tine pe picioare singura. Institutiile sint prea slabe si sint in parte blocate de armate de boi cu doctorate.

 48. Angela

  Ce presiune mai vrei? Uite-acum l-am auzit pe Dragnea cu urechile mele. Sutele de mii de oameni din stradă, alte – probabil milioane- de acasă, câțiva pesediști de vârf, instituții ale statului, șase ambasade, Consiliul Europei și Merkel însăși sunt manipulați și dezinformați. Așa zice Dragnea. Singurii deținători ai adevărului îs ei, pesediștii. Nu vor ceda, așa că voi, răgăliilor și putorilor, ciocul mic!

 49. cătălin

  Sanctiunile economice dor.
  Greva generala doare.
  Da, stiu ca infractorul s-ar putea sa reziste si dupa sanctiuni si dupa greva, stiu ca se crede invincibil, dar cei din jurul lui vor pleca. Putini vor fi cei care vor juca „la rupere”. Ca sa nu zic ca, daca pierd, probabil vor avea niste dosare pe numele lor. Nou-noute, nu pentru furaciunile anterioare.

 50. cătălin

  Cifrele sint uriase, mii si mii de oameni pe strazi. O lovitura de stat incepe sa nu mai fie un scenariu SF. Lovitura adevarata, cu militari si tab-uri pe strazi. Asta daca nu ne-a vindut Trump rusilor.

 51. Angela

  Ptiu, mușcă-ți limba, ce-ți veni?

 52. Angela

  Coșmarul continuă. Cică ticălosul de Dragnea vrea să adune semnături de susținere a guvernului. Adică cei care protestează îs ignoranți, dezinformați, manipulați, plătiți. Ăia care au să semneze pentru el îs crema inteligenței și a conștiinței civice. Și ce o să facă cu semnăturile alea? Chiar e groasă rău, ăsta-i în stare să dea foc la țară ca să scape de pușcărie.Mă înnebunește gândul că are susținători.

 53. cătălin

  Ce prostii am zis? De rusi sau de razboi civil?

  Situatia e grava, Romania a avut ministri condamnati penal in timp ce erau in functie, si totusi nu s-a pus problema atunci sa dea o ordonanta sa scape. E care pe care acum. Iar de CCR nu-mi fac iluzii, m-am obisnuit cu raspunsurile din care fiecare poate intelege ce vrea. In plus, stiti cine e seful acolo, nu? Strada trebuie sa ceara anularea ordonantelor. A, ca s-au aplicat imediat sau se vor aplica? Tot strada trebuie sa ceara sa nu se aplice. Or sa spuna juristii ca precedent, ca lege mai favorabila: asta e, se mai intimpla ca banditii sa ajunga sa dea legi. Ce, daca abrogau codul penal, Romania nu mai putea avea cod penal in vecii vecilor?

  Semnaturi a zis Dragnea ca stringe 5 miliarde.

 54. Angela

  Amândouă. Nu că-s prostii m-am zborșit, ci că-s de speriat. Nu mai cobi și tu.
  Tare urâtă iarnă. L-a convocat Bruxellesul, se pare, pe omul de paie. Sper să-i dea foc. Dacă ne înțarcă UE, dracii ne-a luat. Rămânem cu mafioțiii ăștia pe cap ș-apoi să vezi ordonanțe și abuzuri. O să mă apuce dorul de activiștii pcr de pe vremuri, că ăștia-s mai idioți, mai obtuzi și mai sfidători decât ăia. N-aș fi crezut că așa ceva e posibil, dar când îl văd pe monstrul ăla de Iordache, mi se face rău. Îmi amintește de tot ce a fost mai scârbos în tinerețea mea.

 55. Angela

  Iaca, Șoroș l-a cumpărat și pe Preafericitul. BOR s-a dat cu manifestanții.

 56. Angela

  Unde-o fi răgălia de Andreea? Că Junghiul și-o fi luat câmpii cu oi cu tot.

 57. cătălin

  Poate ca ne intarca Bruxelles-ul, macar temporar, si atunci vedem de unde scoate Dragnea bani. De exemplu pentru subventiile din agricultura, de care depind toti cei care cultiva pamintul. Tocmai ca aici e problema, UE ar trebui sa ajute Romania, cu masuri concrete, nu cu vorbe si principii: vorbele sint inutile pentru porci.

  Apropo:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21581254-ultima-piesa-din-puzzle-romania-scoasa-amanet-ordonanta-prin-care-primarii-sefii-consilii-judetene-ministrii-voie-cheltuiasca-praduiasca-banii-care-inca-nu-buget.htm
  (cu alte cuvinte, se pot fura acum nu doar banii de la buget, ci si banii din viitor). Deficit de maxim 3%? Iaca pula.

 58. Angela

  Exact asta citeam acum. Groaznic. Din păcate, majoritatea nu pricepe, nici măcar nu citește astfel de articole. E și complicat, ce-i drept, și toate astea nu înseamnă nimic pentru cei mulți care pricep numai că psd le dă și Soros le ia. Nivelul ăsta de înțelegere nu poate fi depășit și pe asta se și bazează scelerații.

 59. cătălin

  Oamenii nu au cum sa inteleaga asta, dar lipsa banilor o vor intelege. Iesirea (poate temporara) din UE si un rating junk pe pietele financiare vor avea consecinte imediate: taieri de pensii si de salarii.

 60. cătălin

  Putoarea de Andreea tre’ sa fie la miting.

  30.000 la Cluj? Au mai ramas oameni in case sau au iesit toti cei care puteau iesi? E … impresionant.

 61. andreea

  da ce urît vorbiți despre mineeeeeee…
  😦 😦 😦

 62. andreea

  am mai fost eu, din 90, pe stradă, dar nu m-am mai simțit ca atunci.
  zilele astea, însă… aproape la fel.

 63. cătălin

  Si eu ma gindeam ca iti aduci aminte de studentie. 🙂

  Poate ca Dragnea a facut cel mai bun lucru pe care putea sa-l faca cineva pentru Romania: coagularea unei societati civile autentice. Macar inceputul. Poate ca e primul pas spre o tara normala, in care legile nu sint scrise pe genunchi si date prin ordonanta de urgenta noaptea. Ca nu doar PSD a facut asa ceva.

  In ultima saptamina vad ca trei dosare DNA au esuat. Doua din ele au fost intoarse ca s-au gasit nereguli in cercetarea penala. Ori au gresit procurorii, ori justitia s-a oprit.

  Imi doresc ca Dragnea sa nu retraga ordonantele si sa-si scoata sustinatorii in strada. Un alt destept a facut exact acelasi lucru acum vreo 28 de ani si a plecat cu elicopterul de cita sustinere a primit.

 64. junghiul

  Imperiul contraatacă

 65. andreea

  aaaa….
  cum nu le-a dat lor prin minte că ne putem supăra rău de tot…
  ce surpriză pe capul lor!

 66. cătălin

  Daca ma crezi, nici mie nu mi-ar fi trecut prin cap ca vor iesi sute de mii de oameni in strada, ca borfasii din pesede vor fi injurati la Craiova sau Alexandria! Cind am plecat eu din tara era asa o liniste…

  Esti la miting acum? 😛

 67. Guvernul Grindeanu, a dat într-o manieră abuzivă ordonanța de urgență cu privire la abuzul în serviciu pentru că în repetate rânduri, DNA în mod abuziv s-a folosit de articolul cu privire la abuzul în serviciu ca răspuns la faptul că ani în șir, nenumărați funcționari publici au săvârșit abuzuri în serviciu.

 68. cătălin

  Am mai auzit asta si in alte parti, dar nu stiu ce e abuziv legat de articolul ala. Stiu, ne-am dori ca legile sa fie matematica, dar poate ca interpretarile judiciare sint inevitabile. Nu stiu cum e in alte tari.

  Ma intrebam acum: daca gunoiu’ de Grindeanu voia sa abroge ordonanta, putea s-o faca asta-noapte, nu? Nu cumva vor s-o bage in parlament, ca s-o voteze guzanii?

  Apropo, cit de mult ii doare de strada: http://www.tolo.ro/?p=36382

 69. Există o decizie a Curții Constituționale din 15 iunie 2016. Curte care în 2010 zicea că e constituțional articolul. Între timp în 2016 a devenit neconstituțional după ce a atacat articolul Bica.De unde se vede că depinde mult și de cine și cum atacă la Curte un articol. În fine! Am citit doar Decizia de anul trecut și mi se pare în regulă. Când vorbim de infracțiuni și pedepse penale nu poate fi codul ambiguu sau vag.
  Acuma Grindeanu nu are decât să abroge ordonanța iar mai apoi să plece. Ba ar putea să abroge și Ordonanța 18 de modificare a Codului Penal dată de Cioloș. Din perspectiva asta n-a fost Prună mai brează și ea cu Cioloș au modificat pe șestache Codul Penal dar articolul ăsta i l-a pasat proștilor din PSD. Care binențeles infatuați și grobieni au mușcat. Lor i se pare că poți face orice măgărie aruncîndu-mi în față votul popular. Nu e așa.
  Apoi să ia toate deciziile Curții Constituționale toate și să le dea pe mâna specialiștilor spre analizare. După care să se facă un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în concordanță cu ce spune Constituția. Și să fie lege, nu tocmeală!

 70. andreea

  eu sunt pasăre protestatară de noapte. 🙂
  ce mișto e că, după ce au anunțat că o retrag, au venit și mai mulți oameni.

  junghiul are dreptate. sunt multe lucruri încurcate și de Cioloș, numai că ăia aratau a oameni normali. incapabili și slabi, unii, probabil, dar oameni normali.
  ăștia de acum sunt balauri.

  #numaivreaubalauri

 71. cătălin

  Junghiule, CCR nu a declarat neconstitutional articolul privind abuzul in serviciu, doar a adaugat o precizare. Nu e musai ca modificarea sa fie si in lege: judecatorii trebuie sa o aplice oricum.

 72. cătălin

  Au abrogat (cica cu greseli, na, doctori in drept), dar probabil o vor da ca lege in sparlament. Risca totul. Ii doare-n cur de guvernare, daca nu pot sa fure nu mai conteaza nimic.

 73. De acord. Am citit și eu.
  CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  În numele legii
  DECIDE:
  1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Bica Alina
  Mihaela în Dosarul nr.4397/1/2014 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia
  penală, de Cimpu Robert în Dosarul nr.1479/54/2015 al Curţii de Apel Craiova –
  Secţia penală şi pentru cauze cu minori, de Olărean Aurel în Dosarul
  44
  nr.453/285/2014 al Curţii de Apel Suceava – Secţia penală şi pentru cauze cu
  minori, de Constantinescu Nicuşor Daniel în Dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de
  Apel Constanţa – Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, de
  Mocanu Antoniu Cezar, Buzuleac Sebastian Lucian, Sava Nicu, Bădescu Mircea,
  Ghenea Georgel şi Soare Vasile în Dosarul nr.2610/91/2014 al Tribunalului
  Vrancea – Secţia penală, de Simion Adrian, Danielescu Iulian, Mocanu Ştefania
  Mădălina, Aldea Carmen Lăcrămioara, Baciu Andrada Bianca, Mândreanu
  Constantin Ciprian, Dumitru Mircea Dragoş, Picuş Veronica, Plopeanu Petrica şi
  Purcărea Petre în Dosarul nr.469/113/2015 al Tribunalului Brăila – Secţia penală,
  de Simion Marius şi Oprescu Florian Valentin în Dosarul nr.1199/113/2015 al
  Tribunalului Brăila – Secţia penală, de Gheorghe Bunea Stancu în Dosarul
  nr.1614/91/2015 al Tribunalului Vrancea – Secţia penală şi constată că dispoziţiile
  art.246 alin.(1) din Codul penal din 1969 şi ale art.297 alin.(1) din Codul penal sunt
  constituţionale în măsura în care prin sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din
  cuprinsul acestora se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”

  „Or, noi, magistrații, aplicăm articolul din Codul penal direct așa cum a fost interpretat de CCR atunci când avem un dosar de abuz în serviciu.”- zice Dănileț.
  Pe bune?

  Or, eu zic că legile trebuie rescrise în mod corect, astfel încât magistrații să nu mai interpreteze nimic după bunul plac. Legi clare, transparente pentru că limba română o permite. Magistrații să răspundă pentru prostiile făcute.
  Acum nu vor legea răspunderii invocînd exact faptul că legile sunt interpretabile. Păi?

 74. Nimic nu e mai frumos în lumea asta decât să încerci să fii obiectiv. Să nu te lași purtat de simpatii și antipatii atunci când te apleci asupra unui subiect. Așa trebuie să se comporte societatea civilă. Cele bune să se adune, cele rele să se spele.
  Personal cred că abuzul în serviciu trebuie să rămână în codul penal, definit clar, fără echivoc de către cei care se pricep la asta modificînd Codul Penal în consecință.
  Înțeleg de la prieteni care lucrează în justiție că sunt o sumedenie de inadvertențe în acest cod. Păi atunci la muncă, fraților dănileți. Puneți mâna pe cod, scrieți-l românește.

 75. Mai există și transpuneri ale unor directive UE de care trebuie să ținem cont și unde sunt anumite termene.
  http://www.agerpres.ro/justitie/2016/05/25/raluca-pruna-urmatoarea-directiva-europeana-transpusa-in-legislatia-romaneasca-va-fi-cea-privind-confiscarea-extinsa-16-51-12
  A nu se confunda celeritatea cu care trebuie tratate aceste probleme cu modul odios în care au încercat jigodiile să se acopere unii pe alții .
  Poate ar trebui să participe la actul rescrierii codurilor specialiști de afară. În vederea unei depline transparențe și pentru a armoniza legislația noastră cu cea europeană.
  Hai că aberez!

 76. cătălin

  Eu am inteles ca Danilet a zis ca judecatorii trebuie sa ia decizii bazindu-se pe hotaririle CCR pina cind vor fi operate acele modificari in CP. Sigur ca ar fi normal ca acele hotariri sa fie transpuse imediat.

  Si da, trebuie raspunderea magistratilor, asa cum trebuie si raspunderea ministrilor si a parlamentarilor. Unde-i milionul ala de locuri de munca promis de Ponta pentru a cistiga alegerile in 2012?

  Ehe, specialisti din afara… legile romanesti sint deliberat ambigue, pentru a lasa tot felul de portite. La o adica am traduce un cod penal din Franta sau din alta tara si s-ar fi incheiat discutia.

  Bravo PSD, fii tare, hai ca o sa iasa in strada citeva milioane! :)))

 77. https://www.realitatea.net/un-fost-lider-psd-face-dezvaluiri-dragnea-are-un-plan-de-subjugare-a-justitiei-acceptat-de-baroni_2029756.html
  Să vedem pe unde-și scoate cămașa acum Dragnea.
  Tăriceanu îi întinde o mână lui Johannis.
  Eu sunt răcit cobză în pat.

 78. cătălin

  Eu imi doresc sa dispara PSD (si tare as mai vrea sa traiasca Iliescu sa vada cum se pisa oamenii pe partidul lui). In loc ar fi nevoie de un partid autentic de stinga, care sa puna pe tapet problema saraciei extreme din unele parti ale tarii.

  Daca stiam ca un borfas era in stare sa-i uneasca asa pe romani, poate l-as fi votat si eu. Nu-s sigur. Oricum, hai Dragnea! Nu ceda! 🙂 De planul ala stiu, n-au aparut stenograme cu Hrebenciuc si Sova (minca-i-ar puscaria)? Asta e tot programul de guvernare al PSD: furatul.

  Vezi daca ai stat prea mult in frig la proteste? 🙂

 79. cătălin

  Cit is de prosti! S-au apucat sa desecretizeze stenogramele de la adoptarea OUG si de la o sedinta similara din timpul lui Ciolos. E incredibil cum lucreaza guvernul cirpei lui Dragnea, astia nu discuta nimic, aproba cu ochii inchisi orice.

 80. 1)N-a fost deloc în favoarea lor desecretizarea.
  Ăia doi care au mințit că au avizele necesare să fi judecați pentru abuz în serviciu.Iar guvernul e compromis. Altul!
  2) Următoarele guverne să înceteze să mai dea ordonanțe de urgență în afara condițiilor de maximă urgență.
  3) Johannis trebuie să își reia atribuțiile constituționale.
  4)După părerea mea Dragnea trebuie să facă un pas în spate. Cea mai mare parte din votanții săi nu sunt de acord cu corupția pe care în mod subversiv o susține. Dacă nu, PSD se face praf.
  5)Referitor la ce zice Dănileț, Curtea face varză articolul respectiv pentru că e prost făcut. Evident, decide doar cu privire la anticonstituționalitate. Nu e treaba Curții Constituționale să-ți scrie Codul Penal. Ar trebui citită toată motivarea nu doar ce decide.
  6) Nicușor Dan se făcu de cacao. Un pic.

  Eu cred că oamenii care au ieșit în stradă cu inima curată sunt singura speranță a țării ăsteia. O nouă clasă politică se va naște mai greu, mult mai greu.

 81. Angela

  Nu prea are cum să se nască degrabă, că și de ar încolți ceva, ar avea grijă șulfele bătrțne din politică s-o spurce și s-o striveasă din fașă. Deocamdată e minunat ce am văzut. Tot ce are mai bun țara asta ca resursă umană. Atât de mulți, de uniți, de conștienți și responsabili, de „altfel”, încât măcar au de ce să se teamă politicienii de acum înainte. Nu mai poți ignora așa o forță, inteligentă și coagulată ca forță, și nici s-o contracarezi cu dezinformări rudimentare, de care s-ar rușina și activiștii din anii 50. Bravo, Andreea! Mi-e drag să mă uit la televizor la imagini de la proteste (din păcate, mai mult nu pot să fac) și să-mi imaginez că un punctuleț din marea aceea de oameni ești tu. Și alte punctulețe, copiii mei și prietenii lor. Să-mi trăiți, dragii mei!

 82. cătălin

  Ce-o facut Nicusor?

  Lupta se pare ca e care pe care: PSD e dispus sa riste orice pentru a da liber la furat. Au trimis ordonanta cu pricina pentru avizare la CSM, ca sa fie trecuta ca lege prin Sparlament. In timpul asta, Ciordache minte cu nerusinare si spune taman contrariul. Ii doare undeva de credibilitate (interna si externa). Pe undeva normal zic eu, ca doar is borfasi.

 83. Angela

  Păi, nu? Că lăcomia i-o orbit și puterea i-o îmbătat, acuma trebuie să țină cu dinții de ce au.

 84. cătălin

  Da, cred ca borfasu’ Dragnea si-a pierdut simtul realitatii. „Cine nu-i in strada inseamna ca sustine PSD”, cam asa isi zice. De cirpe ca Grindeanu nici nu are rost sa pomenim. Nu stiu ce solutie ramine, greva sau lovitura de stat? Care o fi mai ieftina?

 85. Stenograma din 31 ianuarie ați văzut-o, nu?
  Aici e și stenograma din ședința guvernului Cioloș.
  Trebuie să recunosc că dezbaterea a avut loc într-un aer de normalitate. Decizii pilot, decizii de neconstituționalitate, subiecte ar trebui dezbătute ore în șir, întoarse pe toate fețele,
  Stenograma guvernului din 31 ianuarie îmi amintește însă de bucățica lui Caragiale, „Cum se-nțeleg țăranii”.

 86. Da, Angela. După ce s-a întâmpat în zilele trecute îi va țâțâi curul oricui în actul guvernării!
  A apărut în online soția premierului.Cine are treabă cu Grindeanu, soț exemplar și tată a doi copii? Ne deranjează doar modul abject în care a înțeles să ne guverneze. De ce nu s-ar întoarce el în sânul familiei acolo unde se pare că performează.
  Antena 3 îndeamnă mai nou poporul să renunțe la ură, la mânie.
  Să înțelegem că au fost puși pe liber Gâdea și Badea?

 87. Vă las cu bine. Mă duc să cutreier pământul în lung și-n lat!

 88. cătălin

  Ehe, ar fi bine sa se inteleaga ca-n piesa lui Caragiale (am ride si noi), numai ca astia din guvern is muti.

  Nu mi-a placut nevasta lu’ Grindeanu si interventia ei emotionala. Grindeanu a mintit, nu se angajase el in urma cu o saptamina, cu Iohannis, sa nu puna ordonanta pe o lista suplimentara, pe furis?

  Interesant cu Antena 3. Oare o inceput lumea sa boicoteze produsele ce-si fac reclama acolo? Eu cu siguranta am retinut un brand pe care o sa-l evit: Milka.

  Unde pleci?

 89. cătălin

  Hai Dragnea mai repede cu suspendarea lui Iohannis! Ca n-o fi asa de rau un razboi civil. Unul mai mic, citeva batai intre bugetari si privati, citeva case ale nemtilor incediate, de astea. Dar apele trebuie sa se separe pina la urma.

 90. cătălin

  Familist. Si despre cum se ocupa posturile bugetare – strict pe baza de competente. De aia PSD e puternic, si e votat de multi oameni spalati, mai ales in provincie: ei controleaza cine primeste un post caldut.

  N-am avut timp sa citesc prea multe, doar m-am uitat la titluri. Mi se pare clar ca Dragnea nu numai ca nu cedeaza, dar il va suspenda pe Iohannis. Probabil reactia UE a fost prea slaba ca sa conteze la ceva.

 91. junghiul

  Mi-a plăcut ce a zis Johannis.

 92. cătălin

  Da, dar nu cred ca are vreo importanta. Greva ar fi unica solutie, sa ramina fara bani. Si asa bugetul e facut din pix, fara vreo legatura cu realitatea. Si asa, atunci cind platesti un impozit, banii aia sint pierduti pentru totdeauna. N-ai sa vezi nimic de ei, nici autostrazi, nici spitale curate, nimic.

  Nu stiu nimic de Camelia Bogdan si ce a facut.

 93. Angela

  Dracu mai știe ce a făcut sau n-a făcut, că se petrec tot felul de lucruri din care nu știm decât frânturi care convin unora sau altora și mint toți de sting. Eram fericită că am văzut atâta lume deșteaptă și faină în stradă, acuma iar m-am pleoștit, că iar m-a pus dracu să citesc presa și comentariile. Hai, 600.000 în stradă, poate încă de două ori pe atât cei care n-au ieșit, dar cu sufletul au fost alături…tot e puțin. Mai sunt o droaie de tâlhari interesați și câteva milioane de proști și idioți congenitali. Cum să le vină cineva de hac?

 94. cătălin

  Nu sint atitia prosti, dar multi sint dezorientati, nu mai au repere la care sa se raporteze. Lipsesc valorile. Sau nu lipsesc, doar au fost acoperite de mizerii; miile de doctori care fac greseli gramaticale au aruncat in derizoriu scoala si increderea in elite.

 95. Angela

  Ba-s proști grămadă. Cum altfel poți fi, dacă-ți însușești ca un papagal niște porcării pe care le debitează niște curve de politicieni – și ăia cu limite intelectuale vizibile, cu educație și instrucție vai de mama ei – și o ții morțiș cu ele, în ciuda evidenței? Și din care nu te pot scoate o sută de înțelepți, că pe ăia nu-i crezi. ba chiar îți permiți să-i batjocorești și să-i insulți? De aia o faci, că nu-ți poți depăși limitele intelectuale, că nu poți accepta și asimila un alt model decât ăla rudimentar, pe care-l poți pricepe cu mintea ta săracă? Nu poți, nu poți, că din căcat nu poți face bici. Dar dacă chiar nu poți, ești prost. Clinic. Prost incurabil.

 96. Angela

  Uite. dau și exemple. Printre alte comentarii imbecile, am văzut unul care susținea că la manifestații erau mașini deghizate în ambulanțe, din care li se dicta oamenilor ce să strige și în care era centrul de comandă al laserelor. Există milioane de oameni care n-au gândit niciodată cu capul lor, care nu-s capabili să închege mai mult de o propoziție simplă, și aia poticnită. E normal ca ei să creadă că dacă cineva se exprimă în public, altcineva i-a spus ce să zică. Pentru că ei înșiși nu pot mai mult de atât, nici nu-și imaginează că e posibil. N-au cum să recunoască inteligența, fiindcă pur și simplu n-au, din născare, organ pentru asta, așa cum n-are surdul pentru sunete. Dar aia cu surdul e infirmitate, cealaltă e prostie pură. Insuficiență cerebrală. Tot infirmitate, de fapt.

 97. cătălin

  Nu spunea cineva ca educatia e cel mai mare dusman al unei dictaturi? Multi oameni au trecut prin scoala ca gisca prin apa, n-au invatat nimic si n-au inteles nimic. Oi perfecte. De cealalta parte sint profesionisti care stiu cum sa manipuleze. Stiu ca repetind aceeasi prostie de o mie de ori in zece locuri diferite o vor converti in ceva adevarat. Si stiu ca teoria conspiratiei prinde, cu cit o idee e mai timpita, cu atit are sanse mai mari sa fie imbratisata de unii: prostul se simte special ca a descoperit ceva la care nu s-a gindit nimeni. De aia isteria cu Soros, pornita de la nimic.

 98. andreea

  Eu am plecat un pic la munte cu Sabina, dar deja îmi pare rău… N-am stare deloc. ☹️ Văd că nu se opresc. Parcă s-au stîrnit toate furiile rele. Acum 2 zile eram optimistă. Acum mi se pare dracul negru ca tăciunele.😡

 99. cătălin

  Hmm, dracu’ e negru, sint zeci de ani in care toate leprele au impinzit sistemul cu incompetenti si legi facute pentru ei. Ani in care presa a murit iar in urma a ramas un monstru infricosator care sadeste ura. Ma bucur insa ca in sfirsit romanii s-au trezit, si ies chiar pe viscol in strada. E frumos ca intr-o lume care se scufunda in intuneric sa vezi ca undeva se aprinde o lumina.

  Sa te sui pe munte, da? 🙂

 100. junghiul

  Mie mi-e bine aici.
  Nu m-aş mai întoarce.

 101. junghiul

  Să-mi mai povestiți ce se întâmplă.

 102. cătălin

  Pai uite, sa incepem cu ceva vesel, de dimineata. Serban Nicolae se plange ca parlamentarii care au folosit luminitele telefoanelor au facut-o cheltuind abonamentele platite de sparlament. Trebuiau sa aprinda faxurile, ca alea erau gratis. Cercetator da renume mondial, ce pula mea!

 103. junghiul

  Futui!
  Nu m-am gândit la asta.

 104. cătălin

  Ciordache cica era foarte afectat ca zeci de mii de oameni ii ureaza „muie”. Birchall – din contra.

  Cacademia a iesit sa indemne oamenii sa apere integritatea teritoriala a tarii. Am spus eu ca Romania e in razboi si noi habar n-aveam.

 105. andreea

  Ce faci? Îi faci Junghiului sumbra revistă a presei?😡

 106. cătălin

  Hmm, asta e partea vesela. Uite, sumbru e ce s-a intimplat cu judecatoarea care l-a condamnat pe Voiculescu. N-am reusit sa inteleg detaliile, dar oricum pare ceva grav: magistratul care a judecat niste procese rasunatoare e exclus din profesie. Asta in conditiile in care la Constanta un judecator insista sa aduca niste copii de 4-5 ani in sala de judecata, desi exista destule alte probe.

  Dar poate ar trebui sa-i lasam pe borfasi. Spuneam odata ca astia nu pleaca de buna voie, iar ca sa fie speriati e nevoie de alte metode de convingere. Lat, topor, de astea. Multimile iesite in strada sint doar un pretext, schimbarile de regim au alte cauze.

  Cum is muntii? Albi?

 107. junghiul

  Cum nu înțelegi detaliile?
  Judecătorii sunt la fel de corupți ca restul.
  Nu împart ei dreptatea, ei doar condamnă.
  Aici munții sunt Alpi.

 108. junghiul

  Mă străduiesc să atrag investitori în România.
  De multe ori mă întreb dacă fac bine.

 109. Angela

  Aha, îți vinzi țara! Demisiiiaaa!

 110. junghiul

  Door-to-door

 111. andreea

  Nu e dreptate în lume. Unii cu Alpii, alții cu Bucegii. 🤔 Ce-i drept, eu nu mă străduiesc să fac nimic.

 112. cătălin

  Junghiule, daca m-ar intreba cineva daca sa investeasca in Romania sau nu, i-as recomanda sa incerce in alta tara. M-au intrebat mai multi despre excursii in Romania, le-am spus ca peisajele si mincarea sint minunate, oamenii in general buni (desi pot da si peste hoti), dar drumurile sint de groaza. 😦

  Io n-am vazut Bucegii.

 113. Angela

  Io am stat și am cugetat și din amărăciunea care m-a cuprins în ultimele zile s-a născut următoarea soluție:
  Toată lumea normală din țara asta trebuie să plece din ea. Să rămână numai Hoții și Proștii. Când Hoții vor fi isprăvit de furat totul, ori vor fugi cu prada spre alte zări, ori îi vor gâtui Proștii lați de foame. Și după ce vor fi dispărut în vreun fel Hoții, Proștii vor dispărea și ei, morți de foame și mâncați de păduchi. Atunci se vor putea întoarce ceilalți, să dezinfecteze locul și să reconstruiască. Altminteri nu văd ieșire din această cotropitoare infecție.

 114. cătălin

  Angela, am urmarit zi de zi stirile din Romania, poate si pentru ca am sperat – in ciuda pesimismului meu – ca unele lucruri se vor schimba. Si mi-am luat rebus cu mine, am zis ca poate asa n-oi uita limba.

  Am mers odata pe coclauri cu una a carei mama era romanca. Ea nascuta in Canada. Am intrebat-o daca vorbeste romaneste. „Nu stiu nici macar un cuvint, mama a zis ca romana e o limba moarta”. „Cum adica moarta? Ca latina?” „Da, exact!”.

 115. cătălin

  Andreea, nu, nu stiam. Nu citesc nimic pe contributors fiindca acolo nu se poate discuta. „Noi vrem democratie, dar nu pentru … motani”.

  Liiceanu insira truisme si bate cimpii. Da toate functiile din sistem au fost ocupate de cadrele de nadejde ale regimului comunist. Si apa e uda. 13 ani? Nu cred. Ma uit la cei ce vin din urma, la noua generatie de rechini, mai prosti si mai ticalosi decit aia batrini. Si o sa zici ca am ceva cu Liiceanu. Da, am. Timp de zece ani mare parte a opiniei publice din Romania l-a privit pe Basescu ca pe un lider providential. Daca miriiai putin ca nu-i decit un om politic, poate mai ticalos decit ceilalti dar mult mai abil, erai etichetat imediat drept comunist si altele. Asta a produs o stagnare in viata politica, si pina acum citiva ani nu au existat alternative credibile la PSD. Bun, sa zicem ca Liiceanu s-a inselat atunci, si altii odata cu el. Dar n-am vazut niciodata vreo urma de recunoastere. „Da, am gresit!”. Nimic.

  Nu-mi plac oamenii care nu gresesc niciodata.

 116. cătălin

  Oricum, e incredibil ca mii de oameni inca mai protesteaza, pe ger si dupa mai bine de o saptamina. 🙂 E cu totul alta tara decit aia pe care o stiam.

 117. Angela

  Povestea lui Liiceanu e frumoasă, numai că nu se prea potrivește. Pe noi nu ne-a scos un Moise, ci tot leprele ne-au însoțit în traversarea deșertului. Și au luat cu ele oala cu carne, cu gândul s-o facă și mai mare. Robii au rămas să molfăie pâinea tot mai puțină lângă oala canaliilor, tot mai plină. Și canaliile pe drum și-au făcut și crescut beizadelele, cărora urmează să le rămână oala cu carne. Așa că degeaba murim noi, vechii robi mai mult sau mai puțin dezamăgiți sau nostalgici, deja există tineret destul, dedulcit la respectiva oală și o vor păzi cu strășnicie, că au avut de la cine să învețe.

 118. rich guy

  @ Catalin

  Eee, da, dar pe contributors scrie si Adela Toplean, de care poate m-oi fi indragostit, cine stie, ca prea ii capiez la cap pe toti cu ea. Sigur ca-i o parere strict subiectiva, dupa mine e o lume aparte (per se), de departe cea mai binefacatoare prezenta in online. Si e si o gazda excelenta a discutiilor, la ea chiar e democratie, cu conditia, fireasca, sa nu fi marlan. Ah, sigur, n-are nicio apatenta catre subiecte politice din motive pe care le-a si explicat, https://www.blogary.ro/actualitate/comentariu-politic/de-ce-nu-comentez-niciodata-evenimente-politice/, nu ofera nici entertainment, scriind orice-i trece prin schimb, in schimb un anume registru de interes (dincolo de meandrele concretului) il acopera foarte bine. http://www.contributors.ro/cultura/despre-singuratate-cateva-nuan%C8%9Be/

  P.S. Liiceanu e ca apa sfintita !

 119. cătălin

  Nu ne-a scos nici Moise, nici leprele, URSS a pierdut razboiul rece. Economic. Si asa a avut Romania „revolutie”. Cred ca regimul comunist era mult prea puternic ca sa poata fi invins. Sa speram ca Dragnea sau alt borfas nu va ajunge prea puternic pentru a putea fi dat jos.

  Rich: daca dau click pe un link blogary o sa am indigestie doua zile. Iar apa sfintita nu stiu cum e. Prin Moldova cuvintul si-a schimbat sensul, aghiazma e sinonim cu tarie.

  Cum e sa dai flori la boi?
  http://casajurnalistului.ro/primul-meu-live-pe-facebook/

  O avut ordin sa ridice 100, o ridicat 100. Daca aveau ordin sa rupa 100 de picioare, nici o problema, rupeau. In rest Politia lucreaza cu sirg.

 120. andreea

  Aoleu, Cătălin, ai niște idiosincrazii de moare lumea. Aia nu, aia nu, aia nu. Teribil de mofturos ești.
  S-o citești pe Adela e chiar o plăcere.

 121. cătălin

  Bine, o sa incerc. Desi … pe blogary tot nu dau, e fix acelasi lucru ca Antena3 sau veceu’ lu’ Ghita (apropo, ce mai face? Nimeni n-a auzit nimic de el, asa-i mai SRI cu buget umflat?)

 122. Îmi place de el pentru că mă provoacă. Domnul Liiceanu folosește pasaje din Biblie pentru a ajunge la o concluzie dorită de el. Tratamentul pe care îl acordă textului este un pic superficial. La fel a făcut și cu Pâinea vieții în urmă cu vreo 2 ani. Am tot vrut să discut pe marginea acelui text dar nu am avut vreme.

 123. Ghiță face bine.
  Îi pare rău că nu se mai poate întoarce în țară. Pe de altă parte a făcut pace cu structurile. Așa că nu mai publică celelalte episoade.

 124. Viața lui Moise se împarte în trei perioade. 40 de ani a trăit în Egipt înfiat fiind de fiica faraonului, 40 de ani a păscut în pribegie oile socrului său Ietro din Madian iar ultimii 40 de ani i-a petrecut prin pustie conducînd poporul evreu spre țara unde curge lapte și miere.
  A fost mijlocitorul poporului evreu în fața lui Dumnezeu și a primit din partea acestuia pe muntele Sinai Legea. Pe munte a stat și a postit 40 de zile și 40 de nopți.
  La un moment dat, evreii au trimis 12 iscoade în Canaan care aveau misiunea de a aduna informații despre țara promisă de Dumnezeu.
  Aceștia au stat 40 de zile în misiune după care s-au întors la popor. 10 dintre ei aveau o viziune descurajatoare despre un posibil viitor acolo. Deși țara era frumoasă, oamenii li se păreau deosebit de puternici, niște uriași în fața cărora se vedeau ca niște lăcuste.
  2 dintre ei, Iosua și Caleb au avut o altă părere și au încurajat poporul să continue întrucât credeau în promisiunea lui Dumnezeu că le va da țara promisă. Poporul nu i-a luat în considerare și a cârtit împotriva lui Dumnezeu. Acesta s-a mâniat și inițial a vrut să-i pedepsească cu ciumă dar la rugămințile lui Moise le-a dat pentru fiecare dintre cele 40 de zile de iscoadă câte un an de plimbare prin deșert astfel încât după 40 de ani de pribegie, dintre cei care au ieșit din Egipt la vârsta de peste 20 de ani au intrat doar doi în țara promisă. Iosua și Caleb.
  Cam asta e relatarea biblică. Ce vreau eu să spun? Că noi nu avem nici un Moise, nici un Caleb, nici un Iosua, nici o lege și în principiu nici un fel de Dumnezeu. În rest, pilda ni șe potrivește perfect.

 125. cătălin

  Cred ca am avut si noi un Iosua, dar a murit de mult. La Ion Ratiu ma refer, idealistul care incerca sa-i invete pe romani ce e democratia. Poate si-un Caleb (Coposu), aici nu sint chiar atit de sigur, Seniorul a facut si unele greseli, promovind oameni fara valoare.

  E frumos tricolorul in piata. Mai taie din behaiala continua a PSD cu patriotism, tara, tricolor, de astea.

 126. Angela

  Umblă vorba că Grindeanu vrea să-l pună pe Ponta ministru la justiție. Deci nu pot să cred.
  Quo usque tandem abutere, PSD, patientia nostra? Quamdiu etiam furor iste tuus nos eludet? Quem ad finem sese effrenata iactabit audacia?

 127. Angela

  Ponta dezminte..cică nu-și dorește așa ceva.

 128. cătălin

  O tempora, o mores…

  Nu te mai amari, toti is borfasi, ca e Ponta, ca-i Iordache ori Dragnea. Nu stiu ce sa zic. E minunat ca romanii ies in strada de doua saptamini, noaptea, pe ger, dar ma tem sa nu fie prea tirziu. Ma tem ca Romania a fost abandonata de mult. 😦

 129. Angela

  Nu m-aș amărî eu, dar nu mă pot abține. E oribil. Toată clasa politică, cu PSD în frunte (că și celelalte partide cam tac ca căcații în iarbă), plus presa perversă și ticăloasă pe de-o parte, și niște oameni minunați, dar singuri de aialaltă parte. Ce pot ei să facă în fața marii nerușinări și perversități politico-mediatice? S-a ajuns la niște monstruozități sfidătoare de te apucă frisoanele. Auzi, cică Iohannis a băgat laxative în ceaiul pe care l-a oferit pensionarilor, să le spargă mitingul de la Cotroceni. A fost în stare un gazetar să scrie asta. Dacă numai 10 oameni cred așa o tâmpenie, și tot e mult. Măcar că le-ar fi făcut un bine Iohannis, că bieții bătrâni cam suferă de constipație. S-ar fi ușurat și ei. Nu-i de glumă, e sinistru că s-a ajuns la astfel de povești.

 130. cătălin

  „Fiind vorba despre informații de acest tip, mai ales despre conspirații, te face să te simți special. Tu știi ceva special.; Îți întreține delirul personal – și mai vezi că și alții gândesc la fel…

  E ca o gratulare a ego-ului. Adică: eu am înțeles și am acces la informații, nu ca majoritatea banală și stupidă. Așa îmi gratulez ego-ul și îmi întrețin ego-ul.

  Plus că mai apare componenta naționalistă. Naționalismul produce emoții by default. Sunt mulți oameni care nu au reușite grozave în activitatea lor personală, și atunci ei nu se identifică cu jobul lor, cu meseria lor.”

  https://pressone.ro/mircea-miclea-crezi-in-conspiratii-fiindca-te-face-sa-te-simti-special/

  Fara o sustinere din partea UE (dublata de amenintari serioase), cei care au iesit in strada nu au nici o sansa. Chiar si acum, daca ar fi alegeri, tot PSD ar cistiga: promite o crestere de 20% la salariul minim si gata. Nu conteaza ca e pe inflatie sau ca multe firme se vor inchide ori vor trece la negru. Nu conteza nimic de fapt…

 131. Angela

  Ciuma pesedistă ne halește. Chiar nu văd cum s-ar putea eradica. De nimic nu le pasă, s-au încoțopenit la ciolan și-s capabili de orice să rămână acolo. Cine să-i doboare?

 132. cătălin

  Eradicare? Am spus, speram peste citeva generatii. Pina atunci

  The few who dare must speak and speak again
  To right the wrongs of many

 133. Angela

  Ce să tot vorbească cei puțini? Că ei vorbesc, ei se aud. Pentru cei mulți e ca toaca bătută la urechea surdului.

 134. Angela

  Îs mulți, Cătăline, susținătorii pesedeului. Și parcă-s din altă specie. Și cei puțini nu se au decât pe ei, n-au forță politică.

 135. http://www.cnp.ro/user/repository/prognoze/prognoza_2016_2020_varianta_toamna_2016.pdf
  http://www.cnp.ro/user/repository/prognoze/prognoza_iarna_proiect_buget_2017.pdf
  De unde se vede că moda se schimbă de la un sezon la altul la fel și prognoza. După ce era prognozată o creștere de 4,3% pentru 2017, acum avem 5,2%. Și Comisia Națională de Statistică se mișcă după cum bate vântul și o cere politica.

 136. cătălin

  Ce statistici vrei, cind nici macar nu stiu citi romani sint? Toate statisticile sint aiurea, raportari fictive. Mai tii minte cum au trimis la UE acum citiva ani ca rata de infectii intra-spitalicesti in Romania e de citeva zeci de ori mai mica decit media celorlalte tari? INS-ul e locul perfect pentru pilele de partid: salariu mare, munca din parti, raspundere zero.

  Apropo, in ce tara din lume cresterea economica nu aduce scaderea somajului, oprirea migratiei si nici dezvoltarea?

  Cei putini n-au forta politica pentru ca ailalti au jucat si joaca excelent. PNT, PNL sau PDL au fost pretextele perfecte pentru a rupe opozitia, si a arata ca de fapt toti politicienii sint la fel. O catastrofa pentru tara.

 137. Cătălin, să știi că la noi în urbe nu este șomaj.Doar cine nu vrea nu muncește. Zilnic cererea de forță de muncă e mai mare decât oferta cu minim 1500 de oameni. Multinaționalele aduc din Gorj, Hunedoara oameni cărora le oferă incusiv cazare masă.

 138. cătălin

  Hmm, cu totul altfel decit ce stiu eu de prin Moldova. Oare de ce? 😦

 139. junghiul

  Multinaționalele…

 140. Angela

  Și infrastructura mai bună..De la voi faci doar câțiva kilometri mai căzniți și apoi țuști! spre vest, că la unguri deja drumurile-s ok.

 141. junghiul

  Gata. Suntem legați de autostradă…

 142. junghiul

  Au ajuns cu autostrada dincolo de Lugoj

 143. Programul Operațional Regional 2014-2020 ține cont de diferențele dintre regiuni și se investesc mai mulți bani în zonele mai puțin dezvoltate.
  Și eu am migrat puțin în jos spre Caraș_Severin unde încă sunt foarte multe de făcut.
  Aradul stă bine. Avem doar un futut de drum Arad- Buteni pe care n-au vrut să ni-l repare nici Boc, nici Ponta , nici Cioloș nici nimeni, deși circulă tot județul zilnic pe el.
  E drept vama e la 20 de km, nu-ți place? Cară-te dracului la străini!

 144. cătălin

  Cine ii mai crede pe astia? Spun doar ce le convine.

 145. cătălin

  600 de oameni inca au mai iesit aseara in Bucuresti impotriva borfasilor. 2500 la Caransebes au iesit in strada sa apere hotii. Banatu-i fruncea, cacumarveni.

 146. andreea

  stai, măi, să mă odihnesc și eu puțin.

 147. Angela

  Odihnește-te, odihnește-te. Ș-apoi du-te iar la luptă, dacă mai poți. Eu m-am prăvălit în cel mai negru defetism. N-o să-i vină nimeni de hac, niciodată, pegrei pesediste. Ceva mai nerușinat și mai ticălos decât creaturile alea n-are cum să existe. Câtă vreme vor respira, vor împuți și intoxica lumea.

 148. cătălin

  Poate o sa-i vina de hac, daca mai multi oameni vor incepe sa se implice in politica. Alta varianta nu e. Si, odata ce la guvernare va veni altcineva in afara de comunisti, trebuie sa faca reforma, nu sa o mimeze ca Ciolos. Si mai e o alta problema, pe care doar Ciolos a pomenit-o: saracia crunta.

  O votam pe Andreea? 🙂

  Si totusi, ce are lumea cu USR? De ce nu-s priviti oamenii aia ca alternativa la gunoiul politic actual? Ca fac greseli, ca n-au experienta, da, e si normal. Dar nu poti sa nu observi ca sint cu totul altfel fata de politicienii infecti cu care ne-am obisnuit.

 149. Angela

  Cine poate ști ce-i în capul oamenilor? Psihosociologii, poate. E și multă inerție, multă ignoranță, de fapt prea puțini sunt cei care vor altceva.Ș-apoi mentalul colectiv românesc e destul de rudimentar. Și pesedeul știe asta și iese pe piață cu chestii simple, pe înțeles. Ăla vinde copii, ălălalt vinde țara, ăia vor să distrugă familia tradițională, străinii vor să ne distrugă, protestatarii îs plătiți etc. Mesaje simple pentru minți simple. Hoția nu-i percepută ca ceva rău, dacă se petrece la nivel înalt. Poate că românul îi sparge capul hoțului care i-a furat un măr din grădină, dar dacă fură primarul, i se pare normal. Șefia de orice fel conferă privilegii pe care omul de rând le rabdă ca pe o fatalitate și cu un pic de invidie. Că doar și el ar face așa, dacă ar putea. Avem o droaie de proverbe în sensul ăsta. Cine poate, oase roade, nu poți umbla cu miere fără să te lingi pe degete și alte de felul ăsta.

 150. Angela

  N-o putem vota pe Andreea, că s-a umplut de bani de la Soros și e atacată psihotronic.

 151. cătălin

  Sint multi la care prind mesajele astea cu vinzarea de copii, n-ai ce sa le faci. Dar nu e cazul lui Cartarescu, de exemplu. Cum naiba sa spui neghiobia de mai sus? Nu-i de ajuns ca voturile anti-PSD sint subminate de cealalta jumatate a USL, mai vrea sa apara un alt partid? Nu-s perfecti cei de la USR, nici vorba, dar de ce sint priviti de unii drept o gluma, o cantitate neglijabila?

 152. Angela

  Nu putem ști nici ce-i în capul celor 60-65% care nu se duc la vot. Ce gândesc ei, de ce nu se duc, ce ar vota dacă ar vota. Io am votat USR pentru că erau noi și pentru că voiam să văd dacă poate să răzbată ceva prospătură în mizeria aia râncedă de politică. Iaca, a răzbătut, dar ce folos? Nu se încheagă nimic, m-am așteptat la asta, că-mi cunosc bine neamul. Îs fiica neamului meu, și mie îmi plac micii cu muștar pe carton, cu scobitoare. Pe homo balcanicus nu-l scoți dintr-ale lui, ce să facem, asta e, mai rău să nu fie, ne-om descurca. Of of, „descurcatul” ăsta..

 153. cătălin

  Nici ai mei n-au mai fost la vot anul asta. Ca a facut Clotilde nu stiu ce afaceri cu firma ei, ca Nicusor Dan are ceva incurcaturi si ca-s platiti toti de Soros. Nu trebuie niciodata subestimata forta propagandei. 😦

 154. cătălin

  Cum naiba ajunge un procuror sef de la DNA sa dea detalii despre dosare aflate pe rol unor terte persoane? Oare astia au vreo urma de creier?

 155. andreea

  ce psihotronic…
  aia nu e nimic…

  mai frumos a fost cînd am aflat de la Tolontan că am fost iradiată de 200.000 de ori mai mult decît în mod normal. că tocmai trecusem cu o seară înainte pe lîngă grămezile alea de mamuți.

  oroare, șoc, groază.

 156. andreea

  Cărtărescu e poiet. el gîndește cu inima.

 157. andreea

  eu am mers odată cu un taximetrist care mi-a spus că Clotilde e amanta lui Nicușor.
  știa el precis!

 158. andreea

  de parcă ar avea vreo importanță…

 159. Angela

  Auuu…acuma ești și radioactivă, ptiu, doamne-ferește!

 160. cătălin

  Mamut la marmacie. 🙂

  Andreea, diseara iesi sa-i urezi toate cele bune lu’ Grindeanu?

 161. andreea

  n-am fost… 😦

 162. Angela

  Te-ai deznădăjduit, răgălie?

 163. cătălin

  Cam se acumuleaza tensiuni mari, miscari de strada mult mai importante decit revolutia din 89 si nici un efect, nici macar demisia unui prostanac. In plus, n-a fost nimic gresit cu ordonanta 13: era buna, n-au inteles prostii despre ce e vorba. Daca pesedeii ar avea o urma de creier, l-ar inlocui pe Grindeanu, slugi nu s-or gasi? Dar n-au. O sa se rezolve chestia asta cumva, dar nu ma astept la nimic bun, ura se amplifica. Miscarea legionara a fost romaneasca.

  Ce tara frumoasa aveti !

 164. Angela

  Avem un căcat. Ce mai avem? Că lăcomia și prostia au s-o distrugă. Nu-i zi să nu mă apuce pandaliile când mai aflu de locuri și lucruri faine distruse, părăginite, jefuite. I-aș blestema mai rău ca țigăncile pe toți mizerabilii care au pus laba pe toate și distrug, distrug, distrug, de n-o să mai aibă Andreea ce să-i vândă lui Soros.

 165. Angela

  Și ce nu distrug și nu fură transformă după chipul și asemănarea lor de mitocani parveniți și fuduli. Așa mi-a omorât orașul netrebnicul ăla de Boc, lua-l-ar dracu să-l ia. Se poartă toți ca niște stăpâni absoluți, nu le mai pasă de nimeni și de nimic. Dragnea e ticălos, unsuros și alunecos, dar bășinosul de Tăriceanu și țoapa aia sinistră de Olguța au întrecut orice măsură a impertinenței, se poartă mai nașpa decât stăpânii de sclavi. Chiar nu mai îs de suportat, nu le-ar mai muri mulți înainte.

 166. rich guy

  Totusi mie mi-a placut filmul. Eu calatoresc cam de patru ori pe luna prin asemenea locuri, ale altora, si de n-ar fi fost tricolorul pe locomotiva n-as fi zis ca-i vreo diferenta. Si apoi imi aminteste de Motor, de alte vremuri. Da’ de unde sa stiti voi de El ? pai se reveleaza El orisicui ? Numa’ alesilor ! Doar eu in marea-mi marinimie zic sa va fac partasi for free:

  Ce ma mai bucuram cand ne purta de Santamarie pan’ la Radna. Ca un copil, ca de 20 si de ani, parca-s bletemat ca Ulisse, nu mi-o mai fost dat sa revad casa batranesca. Eheee, frumoase erau dealurile Zarandului vara !

 167. cătălin

  E imposibil sa nu te apuce uneori disperarea cind vezi realitatea. 😦 Asteptari prea mari n-am, am spus ca mi-am pierdut sperantele demult, prin ’97, cind a devenit clar ca dosarul revolutiei va ramine ingropat. Ma bucur de ceea ce vad in strada insa acum, e frumos. Pina acum s-a tacut cam prea mult. Taierile alea de salarii din vremea lui Boc de exemplu au fost crunte, in jur de 40% din net – si nimeni n-a protestat.

 168. Nu știu să prind galeria foto.

 169. cătălin

  Se gasesc pozele pornind de la linkul tau, Junghiule. Unele din ele sint si in clipul lui Rich. Nu stiu daca inteleg, Sageata Verde e un tren vechi, ce-i asa special despre el? E asociat cu amintirile din copilarie probabil…

 170. Angela

  Sigur că e special! Toți avem măcar câte un tren vechi și special în suflet. Sau altceva, dar avem. Să nu-mi zici că tu n-ai, că nu te cred.

 171. cătălin

  Pai nu stiu daca am. 😦

 172. Angela

  Poate încă nu știi că ai, pentru că ești mic. O să iasă la iveală. Îți zic eu că precis ai.

 173. rich guy

  @ Catalin

  era un urias blajin, bine facut de la ma-sa natura, ursit sa poti calatori ca omul, cu loc indestulator intre banchete si cu sobe sa-ti primeneasca drumul iarna, si in felurite chipuri era si nu era o relicva a unor timpuri de mult apuse, caci se impusese de amar de generatii in constiinta colectivitatii dar nici nu gandea careva sa-i numere cumva sambetele. N-avea suierat, fireste, in schimb cadenta sa sanatoasa se auzea de si hat pana departe. In fine, multe de povestit … si de el si de altele.

 174. junghiul

  Şşşerpuia prin podgorie, de la Radna la Pâncota.
  Au făcut Drumul vinului, poate vom avea din nou Săgeata Verde.
  http://inarad.tv/primarul-comunei-ghioroc-corneliu-popi-morodan-vrea-sageata-verde/

 175. junghiul

  În afară de Săgeata Verde mai am o amintire plăcută din copilărie, ciocolata de Vinga.
  Deşi se pare că rețeta originală s-a pierdut, am găsit un nebun care e dispus să faca la Vinga o făbricuță de ciucalată.
  Doamne ajută!

 176. Angela

  Uauuu! Vinga! Bomboanele acelea de ciocolată, dolofane, umplute cu o cremă albă…Într-o cutie nu prea mare stăteau, erau câteva bucăți, niciodată destule..Ce dor-poftă mi s-a făcut de ele!

 177. Sau șuhaida…
  Asta s-a făcut la Szeged prima dată, rețeta fiind a cofetarul Suhajda József, dar la noi în Arad era bine cotată.
  M-aș face cofetar!
  V-am arătat vreodată porcușorii de zahăr ars și nucă? Ale cofetarului Mladin? Nepotul lui îi face și îi distribuie între Crăciun și Anul Nou unui număr restrâns de cunoscuți. Pentru a nu se pierde rețeta.

 178. cătălin

  Lua-v-ar naiba! 🙂


 179. E important ce zahăr și nucă alegi. Apoi se face totul manual. Porcușorul trebuie să-l modelezi cu mâna din zahar ars amestecat cu nucă, compoziția o prelucrezi la o temperatură foarte ridicată, dacă nu ai dexteritate te-ai ars. Apoi scrisul… din zahar ars cu albuș de ou. Ai 30 de secunde timp în care poți folosi pentru scris compoziția. Nici prea devreme, nici prea târziu.

 180. Bine, măi! Că nici pe blogul Ciocolata …nu putem vorbi în tihnă despre aceste ispite.

 181. rich guy

  Noi cica meream la furat de struguri si lubenite de la lot … ahahahaha ! Si in pridvorul casei trebuia doar sa-ntinzi mana dupa ei ! Voi ati vazut incaperi pline de vadre de fragi, zmeura, visine, cirese, capsuni ? Saci de prune dadeai pomana unuia care-ti tocmea ceva prin casa. Si azi daca-ti mai permiti sa dai pe cateva la casoleta, Mirela Bugetara for real !

 182. cătălin

  Junghiule, porcusorul ala e arta, si discutia mi se pare savuroasa. 🙂 Ciocolata pe vremea comunismului era destul de buna, iar unele gusturi nu le-am mai intilnit de atunci. Imi aduc aminte de o ciocolata cu crema de coniac, nu-i stiu numele.

 183. Angela

  Noi furam prune verzi. Mie nici nu-mi plăceau, le detestam, dar n-am recunoscut niciodată. Mergeam cu copiii de dragul furatului și pentru că îmi plăcea grozav să sar garduri și să mă urc în pomi.

 184. Angela

  Oare o să mai am parte vreodată de o vadră de fragi? Mai acu vreo săptămână povesteam cu fiu-meu despre fragi și tânjeam la ele. N-am mai văzut de cine știe când..Și nu cred că există ceva mai bun pe lumea asta. Cu condiția să fie multe, să înfuleci, nu să ciugulești o bobiță-două. Of of of.

 185. cătălin

  Vadre de fragi? Vorbiti despre astea?

 186. Angela

  Daaaa…Dar de ce te-ai zgârcit? Așa de puține, e numai amăgeală.

 187. cătălin

  Poza e de prin munti, dar sint tare putine fragi, de unde vorbiti voi de vadre? Demult am vazut si prin piata la Iasi, se vindeau cu paharelul.

  Io n-am fost la furat niciodata. Am pierdut mult?

 188. rich guy

  @ Catalin

  O dojana din partea paznicului „Ma copii, hai, luati fiecare cate-un ciorchine si fiti cuminti, ca data viitoare te spun lu’ taica’tu !” (resp. unchiul meu, care era directorul liceului viticol din localitate) ti se pare mult ? 🙂

 189. Angela

  De pierdut, nu pierzi decât dacă-ți dorești să faci ceva anume, ai și oportunitatea și din ceva motiv o ratezi. A fost și asta cu furatul o etapă din copilărie, dar nu obligatorie. Noi stăteam foarte mult pe afară, ispite să faci boacăne erau multe…

 190. cătălin

  Parca era mai frumoasa copilaria cu suspansul urcatului in copaci straini. 🙂

  Mai, dar s-a apucat si bocu’ la Cluj sa il copie pe Funar? Chestiunea cu placutele bilingve trebuia sa fie de mult istorie.

 191. Angela

  Bocu-i un limbric și un căcănar. Se teme să nu piardă voturile prostimii de care s-a umplut Clujul. De ce dracu se înverșunează așa împotriva plăcuțelor, nu pricep. Că nu-s 20% unguri, cum scrie la lege? Și? N-or mai fi, că s-au împuținat și ei, dar e plin Cimitirul Central de moșii și strămoșii lor, au o istorie veche aici și ar fi un gest amabil să le scrii „Kolozsvar” pe plăcuțe, dacă asta i-ar ferici. Ce mare lucru? Bine că nu-i deranjează că Boc a nenorocit Clujul, că nu face decât să strice tot și să potopească orașul cu festivaluri și iarmaroace, de nu mai e de trăit în el. Untoldul e o calamitate, fiu-meu, care locuiește foarte aproape de locurile unde se desfășoară se mută de acasă, fiindcă patru zile și patru nopți nu se poate trăi acolo, nu se aude om cu om în casă. Și spitalul de copii e foarte aproape, de nu se aud medicii unul cu altul în sala de operații. Și multe alte căcaturi, dar ceva cu adevărat folositor, nimic.Dă în neștire aprobări pentru construcții aiurea, de pocește tot centrul istoric, și defrișează tot, ca un dement cu drujbă.

 192. cătălin

  Doar cu drujba obtii un oras-beton.

 193. andreea

  au! mîncare dulce!

 194. andreea

  fragi? mmmm… 🙂

 195. andreea

  mie îmi plac oricum toate trenurile.
  toate toate.
  verzi, albastre, roșii, cum or fi…

 196. cătălin

  Mama, ce indignare proletara pe fb: a pierdut penalul de Iohannis definitiv o casa! Huo, sa intre la puscarie, sa ramina fara imunitate! Civil, penal, tot aia e. Ciudat ca multi dintre justitiari isi exprimau dubii cu privire la condamnarile penale ale onorabililor Voiculescu sau Dragnea. Bineinteles ca nimeni nu vede elefantii care ocupa toata sufrageria: notarii care nu au nici o raspundere pentru ce autentifica si procesele care dureaza enorm. In cazul lui Iohannis au trecut 15 ani pina s-a ajuns la o sentinta definitiva. Un sfert dintr-o viata de om. Stat de drept, de.

 197. cătălin

  Aveam o poza de undeva, mi-am adus aminte de ea citind despre copilaria voastra.

 198. rich guy

  Comunistii nu interziceau mediatatiile, desi dupa lege era un castig ilicit. Nu cred ca asta-i o tinichea care face mult zgomot. Cam cat blugii vanduti de Basescu, sa spunem. Nu asta-i problema, ci faptul ca n-a aratat foarte multa pasare/implicare e.

 199. Angela

  Ba s-avem pardon, eu am fost fată de oraș, aveam încălțări! Deși întotdeauna (și acum) mi-a plăcut să umblu desculță. Mereu aveam scandal cu mama pentru asta. Îmi zicea că nici nu-s fata ei, că m-a luat de mică de la o șatră de țigani, că m-a văzut așa, mai blonduță, și că de acolo mi se trage umblatul desculț. Am crezut-o și de câte ori mă îmbufnam pe ea, mă gândeam că mai bine mă lăsa acolo. Tânjeam la libertate și la hălăduit în căruța cu coviltir.

 200. cătălin

  Rich, nu are legatura cu meditatiile. E o incilceala cu mostenitori, chiriasi care vor sa cumpere pe degeaba, acte false sau ori prost facute, si notari care nu verifica nimic. La astea se mai adauga si procese care dureaza zeci de ani. Un foc de paie, de pe urma caruia nu se va schimba nimic.

  Era de asteptat ca umblai fara papuci prin iarba moale. 🙂

 201. Angela

  Da, mare brambureală a fost cu retrocedările, cu vânzarea de locuințe naționalizate către chiriași și cu moștenitori care s-au iscat după ani și ani din senin, mai reali, mai inventați și care au răsturnat totul, de s-au trezit și futuți, și cu banii luați bieții oameni de bună credință care au cumpărat „de la stat”. În timp ce o droaie de lepre s-au împroprietărit cu complicități notariale și avocățești. Acuma, eu habar n-am dacă Iohannis a știut că actul de proprietate a celui care i-a vândut casa s-a bazat pe un certificat de moștenitor fals, nici măcar n-aș fi așa de sigură că era fals. Pe cine să mai crezi? Dacă Iohannis a știut, atunci să-l fută. Dar toată tărășenia cu imobiliarele din țara asta e nedescâlcibilă.

 202. cătălin

  Complicat. Cica sotia lui Klaus e mostenitoare, dar i s-ar fi cuvenit doar o optime, si nu toata casa. Iar Iohannis ar fi stiut de fals din 2005, cind un tribunal a declarat drept fals actul in baza caruia a fost improprietarit cel care i-a vindut. A continuat totusi lupta, si are dreptatea lui: ar fi trebuit sa fie protejat de notarul care a autentificat actele. Asta am inteles eu, pospaind pe ici-colo. Cica in articolul de mai jos s-ar cam fi descurcat itele afacerii, pentru cine are timp si vrea sa citeasca:
  http://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
  Nu, nu mi-a devenit Iohannis dintr-o data simpatic. Dar nu injur oamenii pentru chestii pe care nu le-au facut. Sigur ca poate fi acuzat in tarasenia de mai sus de lacomie si rea-vointa, dar astea nu sint fapte penale.

 203. junghiul

  Eu nu stau prea mult să analizez ce s-a întâmplat cu casa aia.
  Vorba unui mare gânditor încă în viață: Ghinion!

 204. junghiul

  Faptul că are unul 6, pardon 5 case şi nu le poate justifica prin veniturile obținute se poate rezolva foarte simplu. Iei valoarea bunurilor şi le impozitezi cu o valoare mică 1-3% şi regularizezi poziția fiscală a respectivului.
  Şi nu, nu e nimic penal în asta. Doar dacă bunurile sunt rodul unor infracțiuni.

 205. junghiul

  Pe mine ce mă frământă e prietenia lui cu nişte austrieci care ne exploatează pădurile.
  Cozile de topor suntem noi, e drept dar nu văd voință politică să se stopeze jaful ăsta generalizat.
  Toți se codesc.

 206. junghiul

  Geaba umbli pe DN-urile patriei cu aplicația Inspectorul Pădurii deschisă.
  Cu o autorizație se fac una după alta două transporturi şi nu îi prinzi pe oți.

 207. junghiul

  Eu uram meditațiile.
  Unii profesori te constrângeau să faci în afara orelor meditații cu ei ca să , vezi Doamne, ai şanse mai mari la treaptă.
  Aşa făcea profesorul meu de română care în plus îşi şi proteja pupilele lui şi le dădea note mai mari dcât nouă , plebeiilor.

 208. junghiul

  Dar le-am tras-o la treaptă!
  Of! Am fost un copil frustrat şi orgolios.
  Am avut de câştigat pentru că eram ambițios dar am avut mult, mult de pierdut în viață datorită orgoliului.

 209. cătălin

  Marea coruptie e trans-partinica. Ma fac sa rid Dragnea si restul care urla impotriva multinationalelor. Serios? In ce tara mai dadea Microsoft tunuri de 60 de milioane de euro pe software inutil? In ce tara mai faceau HP si Oracle un sistem al cardului de sanatate care se blocheaza saptaminal? Si lista e lunga.

  Exact, retragerea unei certificari e fix-pix.

  Iar asta cu casele neamtului nu mi se pare atit de importanta. I-a adus venit serios casa pierduta acum in instanta, cu banii de pe chirie si-a luat inca 2-3 imobile. Ghinion, acum va trebui sa dea inapoi. Si oricum, adunate la un loc, toate casele lui Iohannis nu cred ca valoreaza mai mult de a zecea parte din palatu’ lui Dragnea. S-au umplut dealurile de linga orase de vile impunatoare, majoritatea detinute de oameni care au fost bugetari toata viata.

 210. rich guy

  In discursul electoral multinationalele sunt cum ar veni noii moguli. E aceeasi Marie, aceeasi ratiune rudimentara a urii fata de bogatii (cine nu-l uraste pe rich guy ? 🙂 ), doar ca de data asta nu mai este necesara nominalizarea unor persoane publice, Multinationalele si … gata ! Altceva decat o pancarta electorala nu-s, pentru ca daca ele au inselat cu ceva statul roman, atunci tot ei, politicienii, cad prost.

 211. Au început cu controlul marilor averi. Au fost verificați primii oameni, dar acum se întocmește o metodologie de lucru după care vor putea fi verificați toți. De aia e important să te uiți la ce ai în straiță și să ai o corelație între venituri declarate și avere. Anul trecut impozitul pe dividende a fost 5%. Prost să fii fost să nu îți declari dividendele. Anul acesta era prevăzut să se adauge la 5% încă 5,5% CASS, dar Grindeanu a scos această majorare și deci rămâne 5%. Veniturile au fost de 3 ori mai mari decât cele estimate.
  Acum au ieșit cu o nouă idee. Anul viitor impozit pe dividende 0%. Zero! De ce oare? Păi eu zic că au făcut asta ca să grăbească atragerea de investiții străine încă de anul acesta pentru a susține creșterea economică de 5,2% prevăzută în Legea bugetului.
  O idee inteligentă, dacă nu ieșeau cu prostiile alea de ordonanțe cu dedicație am fi fost într-un punct bun de pornire. Să vedem ce-o fi.
  Multinaționalele ne-au ținut în viață, pe vremuri de criză, în vremuri bune, să le respectăm pentru asta. Ce nu îmi pace mie la ele?
  În primul rând că nu respectă politicile europene de transfer pricing deși România are o taxare a profitului relativ mică de multe ori ele preferă să înțepe profitul brut cu facturi umflate de la societăți afiliate sau ofshore-uri.
  Astăzi, noile modificări date de guvern prevăd că pentru firme care fac o cifră de afaceri de până la 500.000 de euro, dacă au minim un angajat, plătesc impozit 1% din cifra de afaceri mai apoi cu 5% impozit pe dividende îți iei banul în portofel și ești 100% în regulă. Cei care depășesc acest prag plătesc 16% din profit, taxare care ne situează pe locul 3 in Europa în topul cu cea mai mică taxare.
  În al doilea rând nu-mi plac unii directori români , niște vătafi care de multe ori își bat joc de subalternii conaționali.

 212. Cine mai vrea să facă evaziune în condițiile astea să se ducă la dracu!
  Poate vă plictisesc. Vă trimit poze cu mieluți?

 213. Angela

  Ba nu, ba nu, că e bine să știe omul cum e cu tărășeniile fiscale. Așa că tu mai lămurește-ne. Și pune poze cu mieluți și cu mamele lor. Și cu Titi(rez), desigur.

 214. cătălin

  … in schimb, impozitul pe munca e mare, aproape de 50% in total. Asa stiam.
  Legat de guvern, toate bune si frumoase, scad taxele, cresc salariile, lapte si miere o sa curga. Vedem prin septembrie daca au mai ramas bani in vistierie pentru sfirsitul de an.

  Nu cred ca sint orgolios, ma consider un om obisnuit, banal chiar.

  Pina pune Junghiul poze cu mieluti, am gasit eu un cirlan:

 215. cătălin

  M-o pus Aghiuta sa incerc odata ciocolata cu wasabi. Nu stiam atunci ce-i wasabi. Am aflat. 🙂 Cu sare n-am avut curaj inca.

 216. cătălin

  In Germania o intrat unu’ cu camionu’ in multime, dupa aia a fugit, inarmat cu un cutit. Un mort si doi raniti, plus atacatorul care a fost impuscat de politie. Autoritatile au spus insa ca nu a fost atac terorist. Vai, ce usurare! Poate aflam miine ca a fost un accident, sau chiar o inscenare, o multime furioasa a intrat sub rotile unui camion.

 217. Încearcă ciocolata de Modica!
  Primul secret este simplitatea: ingrediente naturale si minim prelucrate. Apoi temperatura scăzută, adică, se lucrează într – un bain-marie , care nu dizolvă zahărul.

  Ciocolata de Modica e considerat un aliment crud deoarece este procesat la 40 °. Cu toate acestea, boabele de cacao sunt prăjite la 100 °: aceasta îmbunătățește aroma de cacao.
  Masa de cacao se prelucrează fără adaos de unt de cacao, fără grăsimi vegetale, soia, etc, practic boabele se macină pe așa numitul la valata ra ciucculatta la cald.
  http://www.imperatoreblog.it/2013/09/16/antica-dolceria-bonajuto-bottega-del-gusto/antica_dolceria_bonajuto_modica_12/
  Se folosește zahăr din trestie de zahăr prelucrarea se face sub 40° ciocolata va conține cristale de zahăr care nu reușesc la această temperatură să se topească complet. Se adaugă aroma dorită.
  Se pune apoi în forme, produsul nu se finisează prin consare precum celelalte tipuri de ciocolata ci se pune în forme speciale și se bate.
  Dacă se dă drumul la fabrica aia de dulciuri musai să facă ciocolata cu sare, să înregistrezi Cătălin până atunci marca.

 218. Da, e mare. 42,87%, fără deduceri. Suntem și aici în top, pe locul 8 parcă.

 219. cătălin

  Cred ca e foarte mare taxarea. Una ca in Romania productivitatea e mult mai mica decit in vestul Europei. Apoi, impozitele nu creeaza bunastare, locuri de munca, servicii mai bune etc. E ca si cum ti s-ar fi furat banii aia.

  Frumoase pozele de la mitingul PSD, o reeditare a manifestatiilor PCR. De data asta fara dinti. Hai PSD, mai scoate din menajerie, sa te faci si mai bine de rahat! 🙂

  Junghiule, ai incercat vreo reteta de asta de ciocolata? S-o faci tu, artizanal?

 220. andreea

  aici sunt discuții serioase… de bărbați…

 221. andreea

  vi s-a întîmplat vreodată să nu mai vreți să mergeți la lucru?
  cum ați depășit situația?
  ați cerut ajutor?
  v-ați tras singur de urechi afară din casă?
  întreb pentru un prieten… 🙂

 222. Angela

  Uf, grea treabă. Prietenul nu mai vrea să meargă deloc-deloc, la nici un fel de lucru, sau numai la lucrul curent? Niciodată nu mai vrea sau vrea doar o pauză lungă? Dacă-i dă mâna, atunci să-și bage picioarele în el de lucru, ori să-și caute altul, ori să stea acasă dacă nu mai vrea deloc. Și să facă ce crede că-i place, fiindcă ceva trebuie să facă, altminteri se va țicni de inactivitate sau de loisiruri după o vreme și iarăși nu i-ar fi bine. Dacă n-are încotro, să meargă în continuare, dar așa, mai în scârbă, și să-și lase sufletul acasă. Cred că se poate.

 223. andreea

  să-și lase sufletul acasă?
  să umble așa, la muncă, neînsuflețit?
  of…

 224. cătălin

  Bunicu’ o luptat pe front. Zicea ca a fost un om norocos.

 225. S-o întâmplat, da. Nu zilnic dar aproape. Sunt niște mogâldețe care te trag înapoi. Mai apoi apar alte mogâldețe care te împing înainte. Toată viața am fost îmbutușit.
  Aș vrea să nu mai merg la lucru, să stau la țară, să lucrez pământul, să cresc, animale și să citesc. Sunt atât de în urmă cu cititul… mă cuprinde disperarea că poate n-o să mai apuc să citesc tot ce mi-am propus.

 226. Nu am încercat încă să fac ciocolată dar va urma. Deocamdată mă antrenez pe anumite tehnici.Cel mai greu în bucătărie e să faci dulciuri,zic eu, 5 grade, 5 grame în plus sau în minus pot schimba tot.

  Omului i se rețin taxe în valoare de 30% din brut. Oamenii nu realizează de multe ori acest lucru pentru că își negociază netul. Eu le dau tot timpul oamenilor brutul. Ca să vadă câți bani le ia statul și să se întrebe și ei unde se duc aceștia.

 227. cătălin

  Ar fi minunat ca oamenii sa primeasca in mina brutul si apoi sa-si plateasca ei la stat impozitele. Asa ar intelege ca statul e platit din munca lor, si poate ar avea pretentii mai mari. Ma uit mirat cum glorioasa politie romana le-a facut dosar penal celor care au filmat mitingurile anti-hoti cu dronele, dar nu stie nimic de Ghita. Nici saracii de la SRI nu stiu nimic. Pai daca un om care a aparut de sute de ori la televizor se evapora atit de simplu, cum dracu’ s-or descurca agentii SRI cu teroristii?

 228. Cred că sufăr de borderline…

 229. cătălin

  Cer scuze pentru comentariul cu bunicu’, n-am avut timp sa scriu mai mult. Faceam sarmale. 🙂

  Depinde de serviciu. Daca faci o munca repetitiva si inutila, rezisti cit rezisti, sau iti lasi sufletul acasa. Nu-i singur prietenul tau, oriunde te uiti vezi armate de robotei. Si, spun unii, rezultatele se vad. 1000 si ceva de programatori in doi ani de zile au scris codul pentru misiunile Apollo. Facebook are peste 10.000 de programatori, multi dintre ei cu doctorate la universitati ca Stanford. Diferenta dintre a trimite un om pe Luna si a realiza un site web.

  Mi-a placut sa ma chinui cu prostiile mele de algoritmi SF. Poate fi palpitant sa stii ca tu ai fost primul om care a gasit unele lucruri. Apoi ma gindesc ca am facut si eu ce-am putut, si-am avut norocul sa nu am un job care sa ma transforme intr-un robotel. Pe de alta parte, n-a fost usor, ani si ani de munca aruncati la gunoi, nenumarate incercari ingropate. Iar despre bani … mai bine nu vorbesc. 😦

  Ma gindesc de multe ori la bunicul meu cind imi spun ca nu-mi mai gasesc locul pe planeta asta. A fost ranit in luptele de la Odessa. Zicea ca a avut mare noroc si o sa-mi spuna si de ce cind oi mai creste. N-a mai apucat, dar am inteles norocul. Si-a pierdut muschii de la bratul sting, dar in rest a ramas intreg, si pentru el razboiul s-a terminat atunci, in ’41.

  Exista si medici, daca prietenul tau e dispus sa incerce. Marcu Aurel, de exemplu:
  So you were born to feel “nice”? Instead of doing things and experiencing them? Don’t you see the plants, the birds, the ants and spiders and bees going about their individual tasks, putting the world in order, as best they can? And you’re not willing to do your job as a human being? Why aren’t you running to do what your nature demands?

 230. Angela

  Weekendul ălălalt l-am petrecut ascultându-mi copilul, care spunea același lucru ca Junghiul. Că ar lăsa totul baltă(mai precis – citat – „mi-aș băga..în tot”), că s-ar muta aici să grădinărească, să citească ce vrea și să scrie dacă are chef, să nu mai aibă de-a face cu nimeni și nimic, că n-are nici o satisfacție la job,că simte că tot ce face e inutil, că studenții-s din ce în ce mai tâmpiți și că nu-i interesează nimic și că s-a săturat să vorbească în gol, că e drept că nu rupe hamul acolo și vin niște bani, dar că tot ce-i rămâne e să îmbătrânească așteptând să-i iasă din peisaj predecesorii ca să ajungă conf și prof, dar că nu mai poate suporta sistemul(universitar) anchilozat și stupid și plin de sinecuri și impostură.Două zile non-stop am discutat despre asta, adică l-am ascultat. Mă întreba dacă cred că, după o vreme, ar înnebuni nefăcând nimic angajat social, trăind din chiria apartamentului din Cluj și din ce ar cultiva aici de subzistență. Habar n-am, poate că da. În weekendul ăsta n-a reluat discuția, dar cred că se tot frământă ca șarpele-n furcă și nu mi-e bine cu asta, mă zbucium, că răspunsuri și soluții eu n-am.

 231. cătălin

  Asta e si motivul pentru care nici eu n-as vrea sa ma intorc in tara. Chiar daca poate momentan mi-ar fi bine. Uite, un exemplu proaspat: CCR a decis ca nimeni nu poate ancheta cum emite guvernul ordonante. Sint marturii ca unele acte din ministere au fost falsificate sau distruse – nu-i nimic, astea sint decizii politice. Nu stiu cum se pune asta in acord cu legislatia europeana, unde Adrian Severin si alti doi colegi din parlamentul european au ajuns la puscarie pentru ca voiau sa dea legi cu dedicatie.

 232. Angela

  Da, guvernul a devenit Dumnezeu. E atotputernic, voința lui e lege și numai să gândești că nu-i în regulă ce face e crimă, blasfemie, lezmajestate. I-a smintit de tot puterea.

 233. cătălin

  N-am avut institutii, n-a fost lege niciodata. Era o spoiala de democratie, la presiunea UE si SUA. A scazut presiunea? Imediat au inceput sa apara sobolanii. Totul e putred, de la SRI-ul care protejeaza firmele care trebuie la DNA-ul care se ocupa de cazuri ca Rarinca. De parlament nici nu mai vorbim.

 234. Dentistul meu a murit ieri în somn la 41 de ani. Mă gândeam astăzi, ce stres o fi avînd un dentist?

 235. rich guy

  O sa va para putin ciudat, adica nu, o sa va par si nu putin, ci ceva mai mult, dar eu de cativa ani bifez pe lista hamsterului. M-am deprins sa ma tund singur de vreo 17 ani, mi-am facut o provizie de incaltamine si haine, mi-am cumparat masinat de cusut, bicicleta, aparate noi de tuns si barbierit, instalatie muzicala, calculator, laptop, toate pe voltaj redus, panouri solare, powerbankuri, convertoare s.a.m.d. Bani doar pentru strictul necesar (mancare si intretinere).

  Onest mai trebuie sa adaug ceva: si pe mine un anume mediu (marotele celor din jur) ma face sa ma simt de parca as juca in „Ziua Cartitei”, dar nu-i asta ! Stiu, cuiva dintre voi o sa i se para ca abordez (din nou) un ton prea barbatesc, lemnos si didact, dar pentru mine motivatia emotionala a prevalat dintotdeauna celei rationale. Nu prea ma intereseaza binele dictat de ratiune, de fapt, chiar deloc. Iar de la momentul, vorba vine, din anii, la care a trebuit sa constientizez ca n-o sa am vreodata o familie, ceea ce mi-ar fi fost cel mai de pret sau singura avutie ravnita, nu mi-am mai revenit cu adevarat. n.b. una intemeiata in stilul zilelor noastre nu m-a motivat vreodata. Prin urmare si in incheiere … mi-o permit, pentru ca sunt singur ! Ce a mai ramas e sa-mi demonstrez ca sunt un supravietuitor.

 236. Mă disperă băiatul mai mare pentru că trebuie să-i tot încarc telefonul. Prietenul meu M. a făcut o platformă, Freecarica cu ajutorul căreia la fiecare cumpărătură făcută în puncte de vânzare afiliate o să primim niște credite pe care le putem transforma în încărcări telefonice. Tata consumă, fiului i se încarcă telefonul. Mi se pare echitabil!
  Mâine îi dăm drumul.

 237. 17 ani nu au fost suficienți pentru această demonstrație? Eu zic că ești un supraviețuitor…

 238. Angela

  Poate mai mult decât un supraviețuitor. Învingător? Eu zic că poate fi, dar e de argumentat și nu am acum putere. Am pierdut o veche-veche colegă de școală, vecină și prietenă toată copilăria și adolescența. După aia ne-am mai răzlețit, că ne-am luat cu altele, dar știam că existăm. A plecat de tot, că așa a vrut ea, dar a făcut-o atât de straniu și traumatizant pentru cei rămași, că nu-mi prea iese din cap. Era din grupul de colegi de lung parcurs, grădiniță-gimnaziu-liceu, cu care ne întâlnim anual. Încă nu pot să-mi scot povestea asta din cap. O să-mi ia ceva timp.

 239. rich guy

  Tunsul ? E simplu sau prea simplu ! 🙂 Piatra de incercare ramane singuratatea si dupa cum se vede mai ciugulesc putina atentie de ici de colo, nu suntem facuti pentru asa ceva. Adica e o porcarie si-un cosmar, daramite sa ti-o faci deziderat ! Dar cand n-ai incotro ajungi s-o pacalesti destul de bine si pe asta.

 240. Angela

  Atenția, da..E cam pe ciuguleală, că nu prea știm s-o recunoaștem când ni se dă, nici s-o oferim când ar fi de oferit. Ea, săraca, în sine e bună, dacă-i nimerită doza. numai că uneori te pustiește prin lipsă, alteori te sufocă prin exces..dracu știe unde-i măsura care să ne fericească.
  Mie tunsul mi se pare un meșteșug tare complicat.

 241. rich guy

  Asa-i. Si la mine ceva-ceva a avut de spus si strainatatea, unde nu prea ai parte de rasfat. Te mai domoleste, benefic zic eu, si de la incursiuni poate nedorite, nici tie, nici celuilalt. Altfel, sa avem pardon, dar tinerilor nu le recomand decat atentie reciproca … „fara numar, fara numar !”.
  Asta cu tunsul la mine-i veche, de cand ma stiu. Freza „explodata” la baieti e ca rochia la femei, chestia cu care dai lovitura. 🙂 Se subintelege cred si de ce de pe atunci imi jurasem ca-mi voi hotari candva singur destinul.

 242. cătălin

  Depinde si cum supravietuiesti, cu sufletul bucatele sau acoperit de o platosa de metal…

  Ce mai zic ziarele despre decizia CCR? Am citit doar stirea pe Hotnews, dar mi se pare grav, si clar, o incurajare de a legaliza orice. Daca exista suspiciunea ca s-au comis fapte penale, un procuror trebuie sa ancheteze, care-i deranjul? Turcia, venim!!

  Am citit si de dentist, si ce a zis Angela. Ma duc sa dau cu capul in pereti, macar sa am motiv sa ma pling pe aici.

 243. Să așteptăm motivarea.

 244. cătălin

  De ce? Sa aflam ca legea gravitatiei uneori se aplica, alteori ba? De ani de zile CCR da decizii in coada de peste: ca avizul poate fi negativ dar nu conteaza (e tot aviz, nu?), ca numai parlamentul si guvernul pot decide daca ceva e urgent, ca nu se pot pronunta pe acte care au fost abrogate etc. Constitutia a devenit hirtia cu care se sterg la cur hotii.

 245. Codul penal a fost scris și conceput cu ajutorul lui Alina Bica. Alina Bica a atacat la Curtea Constituțională articolul care incriminează abuzul în serviciu și se pare că tot ea a scris ordonanța 13.
  Eu am scris de mai multe ori despre faptul că CCR scrie după cum bate vântul. Dar să nu îi uităm pe cei care au produs marfa asta de căcat. Și să le mulțumim din inimă!

 246. Îmi spun prietenii avocați că noul ministru justiției este cel mai bun specialist în materie de drept penal. Să sperăm că va face ordine prin coduri fără să se lase influențat de lepre. Vise, hă?

 247. cătălin

  Numai sa nu faca ordine si prin matematica, el stie ca 46 > 50. Dupa ce Cacademia le-a cerut romanilor sa scrie aiurea, e de asteptat sa si socoteasca aiurea. Asa ar iesi si bugetul. 🙂

  Angela, satisfactia unui job de prof universitar e cercetarea, descoperirea. Cursurile si chestiile administrative sint o corvoada peste tot.

 248. Angela

  Poate că orice job devine cu timpul o corvoadă sau măcar o rutină. Numai la artiști o fi altfel. Cânți, pictezi, actorești, scrii sau dansezi până mori, fără să ți se facă lehamite. Sunt și feluri de oameni care se simt confortabil cu rutina, chiar o preferă. Dar dacă nu ești așa din fire, ai pus-o. Tot mai mulți oameni reușesc să scape de constrângerea socială consacrată, aia că musai să ai un job, musai să fii angrenat în sistem până ieși la pensie, să nu cumva să pari un ciudat sau un ratat dacă trăiești cum vrei, de capul tău, scăpat de obsesia și sclavagismul nevoilor artificiale. Cred că se poate trăi foarte bine la modul minimalist din punct de vedere consum. Îi admir și respect pe cei care aleg să trăiască așa. Nu cred că e chiar ușor să schimbi radical o paradigmă „consacrată” și unanim acceptată social cu ceva complet diferit. De aia mă-ntorc și zic, oamenii care pot nu-s numai supraviețuitori, ci învingători de-a dreptul.

 249. cătălin

  Invingatori sau supravietuitori, peste toti „o lopata de tarina se depune”.

 250. andreea

  🙂 aia cu prietenul e o vorbă, doar. bineînțeles că la mine mă refeream.
  dar o să-mi treacă.
  sper.

 251. andreea

  femei ”minimaliste”, mai greu. 🙂
  nevoia de pantofi noi și frumoși ce fel de nevoie e?
  artificială??

 252. andreea

  a apărut un nou criteriu de separare a românilor.
  românii se împart în cei care o iubesc pe Codruța și cei care n-o iubesc.

 253. andreea

  nu știu cum să zic… stau și mă gîndesc dacă binele e dictat vreodată de rațiune…

 254. Angela

  Serios?? La tine te refereai?? Și eu, care eram convinsă că e vorba de un prieten….Sigur că o să-ți treacă. Dar până atunci, rumegă trăirea asta așa cum e, până se epuizează. Tanti Anica avea o vorbă, cică puiul nu iese din ou până nu mănâncă tot gălbenușul.
  Nevoia de pantofi noi și frumoși? Sigur că e nevoie artificială, ba mai mult, e de-a dreptul deșertăciune. Încălțămintea ar trebui să fie strict utilitară, să nu ți se zdrelească labele, să nu se ude sau să nu înghețe. Dacă n-am avut noroc să fim dotați cu copite…ce simplu ar fi!
  În săbii să ne tăiem sau în Codruța să ne-ncontrăm? Important e să ne detestăm reciproc pentru o cauză, oricare.
  Cătăline, hop și tu cu lopata de țărână. Chiar mi-a lipsit, la dispoziția mizerabilă pe care o am. Mi-a trece, dar mă bat niște gânduri tâmpite…

 255. cătălin

  Scuze, n-am avut intentia aia. La mine astfel de ginduri au efect contrar, sa ma bucur de un rasarit de soare, de o mîţă care pindeste vrabii la geamul meu, de astea. Dar ai dreptate, cine stie cum voi mai gindi peste ceva ani. 😦

  DNA-ul a facut unele prostii. Rarinca e un exemplu. Alti oameni au fost arestati si n-au mai fost trimisi in judecata nici dupa ani de zile. Dosare care s-au prescris. Stenograme facute publice si implicind oameni care nu aveau vreo legatura cu cauza penala. Procurori care dau date din dosar prin telefon unor persoane straine. Sint lucruri putrede. In plus, pe persoana fizica, Codruta are si un plagiat. Dar toate astea palesc in comparatie cu jaful facut de clasa politica si cu incercarile lor continue de a-si legaliza hotiile. Ajutati si de CCR, numiti politic pentru un scop.

 256. rich guy

  @ Catalin

  Iohannis: rezultatele luptei anticoruptie trebuie sa se regaseasca in bunastarea cetatenilor. Dragut, nu ? Dar e asa ? Sau se varsa la bugetul de stat si … deci, o luam de la-nceput ! Ca ciclul apei in natura.

 257. cătălin

  Pai unde sa se verse? 150 de procurori cit are DNA sint insuficienti; nu se leaga nimeni de miile de procurori de la zeci de parchete din tara care freaca menta. Pe bani frumosi, ehe. Apoi, in putinele dosare care au fost incheiate, dupa ani si ani de procese, nu se recupereaza prejudiciul mai deloc. Ies banditii dupa ce li s-a redus pedeapsa cu doua treimi si isi gasesc averile intacte. Mai e mult pina departe… Asta e DNA: speranta. Speranta ca poate, peste citeva decenii, nu se va mai fura tot in draci ca acum.

 258. rich guy

  Pai unde sa se verse ? Daca tot a infatisat povestea ca pe un robinhoodism, atunci sa-l duca pana la capat si sa creeze un fond separat intangibil de majorare a salariilor pentru categoriile defavorizate (medici, profesori, dascali etc.). Tot se face referendum, nu ? Iar contextul actual ii este favorabil. De abia atunci si-ar aduce cu adevarat societatea de partea lui. Altfel, pare … cu ata alba ! Tot se acuza unii de altii ca „sariti, vor sa ne omoare !”, dar banii obtinuti de la binom sunt buni, nu ? Tot asa, Dragnea e un penal si-un populist dar ii dam banii pe mana ca eventual cu o infima parte sa plateasca ceva-ceva din pomenile electorale de ochii lumii ?. Nu, corect e sa ridice miza: Dragnea sa se tina de cuvant si sa dea mai mult ca Kovesi, mai putin nu se face, nu ?

 259. rich guy

  Valeuu, ce-am uitat ! Cataline, ma imprumuti cu niste martisoare pentru fete ?

 260. cătălin

  Eu nu vad povestea lupta impotriva coruptiei ca robinhoodism, ci normalitate. Dar ai dreptate, din trei romani unul singur munceste si ceilalti doi voteaza PSD ca sa primeasca si ei citeva firmituri din munca primului. Asta dupa ce se indestuleaza burtile flaminde ale aparatului de partid.

  Junghiule, sa fie intr-un ceas bun!

  Martisoarele pe la mine apar cu o luna intirziere, cel mai devreme. Sa va bucurati de primavara!

 261. andreea

  junghiul cel neobosit. 🙂

 262. andreea

  asta e ziua în care m-am opintit să nasc un copil.
  acum 20 de ani.
  cînd Dumnezeu au trecut 20 de ani?…

 263. cătălin

  La multi ani! Ei, au trecut, treceau oricum, bine ca a ramas ceva in urma…

 264. La mulți ani! N-au trecut anii, a crescut copilul.

 265. Codruța nu îmi place. E antipatică și nu știu cât e de valoroasă ca procuror. Ea face parte dintr-un experiment, poate chiar reușit. În schimb, în DNA sunt oameni de valoare, buni profesioniști. Ei au ridicat instituția, nu Kovesi. Și între ei, procurorii DNA mai e și câte un nebun dar oricum sunt cei mai buni dintre procurori.
  Unii oameni greșesc și se reabilitează. Alții au în sânge crima și nu-i mai schimbă decât pământul galben. Când ai în față un om care are de plătit 1% impozit și se gândește cum să fenteze statul despre ce să mai vorbim? Jocul hoții și vardiștii trebuie să continue.
  Sistemul își ucide cobaii, va veni ziua când Codruța va fi sacrificată. Azi România e soră cu Codruța, dar să nu uităm că românul l-a terminat și pe fratele său mai mare, codrul și l-a vândut străinilor.

 266. Angela

  Apoi nici nu contează cât de valoroasă e ca procuror. Contează ea în măsura în care a devenit logo-ul DNA-ului, care instituție mai dă oleacă de satisfacție poporului oropsit. Acuma, că sunt și dosare făcute cu curu, că unele chestii îs mai haiducești, așa, ce să zici? Dosarele-s respinse și unii mai scapă pe vicii de procedură și tot felul de chichițe, dar pe fond, curați nu prea îs „penalii”. Îs doar greu de dovedit. Hoțul neprins e negustor cinstit, zice românul în înțelepciunea lui milenară. Dar tot hoț e, să nu-l căinăm prea tare. Așa că, forza DNA! Altă soluție să mai oprești hemoragia nu e, chiar dacă metodele nu-s întotdeauna ortodoxe.

 267. Angela

  Tare aș dori să-l calce DNA-ul și pe sceleratul de Boc. A întrecut orice măsură și e de o obrăznicie scandaloasă. Sparge bani pe căcaturi, se înhaită cu firme dubioase pe care le umple de bani și dacă-i luat la întrebări, se rățoie la toți cu un tupeu și o aroganță de țărănoi parvenit. Și ăsta-i din soiul ăla de neam prost care se crede stăpân absolut. Nu pricep de ce e cocoloșit. Nici în procesul lui Udrea n-au vrut să-l audieze ca martor, dracu știe de ce.

 268. cătălin

  Nu stiu cum e sa fii procuror bun si sa dai date din dosare sotiei unui inculpat. Poate isi lasase creierul la birou, nu pot sa-mi explic.

 269. Angela

  Nu știu la ce te referi. Ce date, ce soție, ce inculpat? Nu mai îs foarte atentă la chestiile astea, am obosit și m-am plictisit.

 270. cătălin

  Eu citesc doar titlurile si citeva detalii:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21623021-demisia-din-magistratura-procurorului-mircea-negulescu-discutata-csm-28-februarie.htm
  Daca e adevarat, e o gafa mare. Omul asta nu are cum sa fie procuror.

 271. Să fugi de Badea și să dai de Bădiță, să combați statul polițienesc și să-l găsești în postura de denunțător șef pe Polițeanu. România asta bolîndă e fascinantă!

 272. Angela

  Nu e fascinantă. E exasperantă. Ca o boală cronică de piele, nu te omoară, trăiești cumva cu ea, dar te pocește, te agasează și-ți face viața urâtă. Și n-ai cum să scapi de ea. De vreo două zile presa o ține-ntruna cu Vasile Turcu ăla, Dumnezeu să-l ierte sau să-l scape, să facă ce-o vrea cu el. De ce trebuie să ne smulgem părul că s-a spânzurat un babuin șmecher și lacom, care s-a umflat pe banii statului? De ce dracu e ăsta și alții ca el important pentru țară, de trebuie să aflăm din jumate în jumate de oră dacă mai suflă și câtă avere a spart cu ibovnica? Pentru putregaiurile lui de contracte cu statul au fost bani căcălău, și-a ținut curvele pe banii mei și acuma să-l compătimesc? Pier atâția oameni buni și valoroși și noi nu mai putem de grija suinei ăleia unsuroase.

 273. cătălin

  Vai, cum ar sari unii in sus, ca n-ai respect pentru aia plecati! Nici eu n-am. Toate scursurile au ajuns in prim-plan pentru meritul de a fura de la stat.

  Tot din titluri: Juncker are pe lista destramarea UE si s-a propus o Europa cu doua viteze. De asteptat, dupa iesirea din UE a singurei voci care era cit de cit echilibrata: Marea Britanie. S-au cam adunat loviturile, Orban, Polonia, Grecia ramasa in curu’ gol, Franta care in curind o s-o aleaga pe sinistra aia. Apropo, Marine le Pen promitea ca va taia educatia gratuita pentru copiii imigrantilor ilegali. Desteapta, n-ai ce-i zice, vrea sa fie sigura ca fanaticii islamisti nu vor duce lipsa de musterii dornici sa se arunce in aer.

  Stiti rusa? Poate ne va trebui.

 274. Angela

  Ceva-ceva am eu, că nu-s chiar așa nesâmțâtă. Dar nu respect, în cazuri ca ăsta. Mă cam tulbură moartea, că-i definitivă și nu-i loc de întors și mie mi-e groază de chestiile definitive, dar…respect? S-ar cuveni să respect niște gunoaie pe care n-aș fi dat doi bani cât trăiau, numa pentru că-s morți? Să-i ierte dumnezeu, dac-o vrea, și atât.
  Acum niște ani am încercat să învăț rusa, că voiam să pricep textele de la niște cântece care îmi plăceau. Am răscolit anticariatele și netul după manuale, am luat-o în serios, dar am abandonat. Mi-a plăcut, chiar îmi intra ușor în cap, dar m-am îmbolnăvit, m-am luat cu altele, așa că mare lucru nu s-a prins. Mi-e cam groază de ce se întâmplă cu Europa și cu lumea și cu noi, totul pare să se-ntoarcă cu curu-n sus și nu cred că-mi place noul model. No, dac-om trăi, om vedea ce și cum.

 275. Eu am început cu
  Ну, погоди!

 276. cătălin

  Da, si mie mi-e groaza de ce inteleg din stirile pe care le citesc despre Europa. Iar istoria ne mai spune ca o perioada de pace atit de lunga e ceva neobisnuit. 😦 Cit de trist: viitorul UE sa depinda de agendele unor politicieni fara scrupule.

  Cica un dobitoc ar fi hacuit o aplicatie de stiri si a trimis stirea ca a fost un cutremur de 10 in Vrancea. Au iesit unii pe strazi in chiloti, cu copii, motani, ce-au prins. Ia sa vedem, o sa-l gaseasca Politia pe ala de-o facut asa ceva? Ca tare prompti au mai fost politistii in ultima vreme: dosare penale pentru drone, controale la firmele care au inscriptionat bannere anti-psd, amenzi etc.

 277. Teribili chinezii ăștia. Ne-au copiat până și Copacul. La Feng Shui ăla mă refer…

 278. andreea

  ar trebui să mai scrie cineva ceva.
  eu nu, că-s turtită ca o mingeoaică dezumflată.

  rich guy?

 279. cătălin

  Eu chiar voiam sa-ti sugerez sa te apuci de scris, ca leac pentru turtire. Si nu mai refeream la niste articole de pe un blog aproape pustiu…

 280. rich guy

  Aandreeea, de la cineva care vietuieste dupa motto-ul „Frumuseţea înseamnă adevăr, iar adevărul frumuseţe”, cererea de a scrie pur si simplu „ceva” nu pare chiar plauzibila, ba dimporiva, te face sa te gandesti ca „mizilicul” cerut se vrea un mic, ce-i drept, dar adevarat moment de magie, de plaisir, de rupere din „meandrele concretului”, un giumbusluc care sa-ncante prin toate cele, spune-i desavarsire, spune-i beletristica. Iar aiasta din urma pe langa ca izvoreste din sau doar din liniste confusciusceana, care mie-mi lipseste, in zilele noastre se mai practica doar professional. Ce mult m-as fi bucurat si io daca pretul cerut ar fi fost de doar 25 – 30 iepuroi, pe utilitatea lui, nu si pentru frumusete. E pe baterii, la mine un must, si in british green daca vrei, cu nelipsitele blazoane regale, iar in spatele gardului … cea mai avansata tehnica a momentului ! https://www.youtube.com/watch?v=gm60tV8ZumA

 281. cătălin

  Cum ride viata cind aude fraze de genul „eu traiesc dupa motto-ul X”.

 282. andreea

  nu era o cerere. era o… o… posibilitate.

 283. andreea

  ba io trăiesc după motto-ul: ”hai, că poate trece și ziua de azi fără să fac vreo prostie”.

 284. andreea

  de pildă, ultima boacănă: am asigurat vineri trei persoane importante că în uichendul ăsta o să merg să văd niște lămpi foarte frumoase, pe care le-am găsit pe net, și ce simplu o să-mi fie să le văd, pentru că depozitul e pe strada Liviu Rebreanu și eu am drum sîmbătă fix pe strada aia – ce bine, ce potriveală! – numai că atunci cînd să plec la vînătoarea de lămpi, să-mi fac datoria, am constatat că strada e Liviu Rebreanu, într-adevăr, dar orașul e Timișoara.
  și n-am putut să ajung totuși, la Timișoara… 😦

 285. andreea

  ca să nu mai zic că io pot să scriu doar cînd sînt FOARTE neliniștită. confuciuciustic sau nu.

 286. cătălin

  Si eu fac prostii, iar multe ard. Asta cu lampile e nimic. 😦

  Cum e traditia in jurul datei de 4 martie, toata lumea vorbeste despre un cutremur. Dupa mine lucrurile sint clare, s-a construit in batjocura, iar in spitale asteapta „conditii ca in Franta” (dupa cum ne asigura dinozaurii din sanatate). Ce nu stiu: se poate consolida pe bune un bloc ca sa reziste mai bine la cutremur? Ai un bloc unde constructorii au furat cimentul si coloanele de sustinere sint mai moi decit normele. Poate au si crapaturi de profunzime. Planseele dintre etaje au 5cm beton si in rest nisip. Ce poti face cu asa ceva?

 287. andreea

  sigur că se poate consolida. dublezi structura, în întregime. costă cît unul nou.

  și sigur că e o prostioară mică. dar cînd sînt mai multe mai mici, se adună. totul depinde de cine ține ”catastiful”.

 288. andreea

  locomotivă cu ceas. 🙂

  rich guy, ce faci cu toate obiectele astea? eu nu mai știu cum să scap de obiecte…

 289. Angela

  Trebuie scăpat de obiecte, de amintiri și de nostalgii. Tocmai mă aflu într-o astfel de campanie. Săptămâna trecută am avut iar coșmarul cu bagaje, dar de data asta a făcut-o lată rău, m-am trezit cu tahicardie și cu o durere cumplită de cap, de mi-a luat aproape două ore să mă dezmeticesc și tot restul zilei m-a bântuit. Eram și după trauma cu prietena din copilărie, năpădită de amintiri, de spaime și tristeți, de neputință. M-am speriat, m-am documentat. Musai să scap de balastul emoțional. Acum mă pregătesc să îngrop obiecte și vestigii ale tinereții. N-am curaj să le chiar ard, dar am să le ambalez și am să le duc undeva, în podul grajdului, într-un cufăr ferecat. Cu cele din cap, am început un proces de memotomie. Am inventat și o tehnică. Cum îmi dă târcoale vreo..ceva, flutur din mână ca cum ai goni o muscă și zic tare „hîș, hîș” și scutur din cap. Pleacă, spre surprinderea mea, repede. Am descoperit că e musai să faci gesturile alea și să zici vorbele alea. Altfel, pe fond, teoretic, e ceva ce-ți spun psihologii, pe banii tăi. Să respingi gândurile bla bla. Descoperirea mea epocală e că sunt esențiale gesturile (datul din mână și scuturatul din cap) și vorbele (hîș-hîșurile). Cred că voi patenta măreața mea descoperire.

 290. rich guy

  Nu-s chiar „niste”,fiesce, obiecte si apoi nici nu s-au adunat (inca !) saci. In cazul de mai sus ramane a se aprecia intentia, e doar o imitatie de manufactura, altfel, spuneti si voi daca nu-i o diferenta ca de la cer la pamant de la epoca pre- la cea postindustriala ! Parca te mai gandesti la lucruri facute cu drag, este ?

  Pre (v. paginile deschise): http://www.ebay.de/itm/201814205585?clk_rvr_id=1178210553560&rmvSB=true

  Post: https://www.amazon.de/Zassenhaus-0000040005-Kaffeem%C3%BChle-Brasilia-natur/dp/B000VZGC0Q?th=1

  Nu in ultimul rand, la altii personal touch-ul e chiar strategie forte de vanzare: https://www.youtube.com/watch?v=5nHJaPvy96s. „pai noi o gatam in jumat’ de an, nu dam de 2-3 ori cu pensula si-n 13 ore e gata, asa ca nu te mai mira de pret !”

  In alta ordine de idei, m-am saturat de var alb ! Am avut parte de el toata viata. Ceva acolo sa-l mai coloreze … sa vezi poate si viata mai nuantat ! 🙂

 291. Angela

  Aha, nu ziceți nimic..credeți că am înnebunit de tot. Nuuuu! De-acum încolo mă normalizez.

 292. cătălin

  Nu mi-i prea bine… Voiam sa vin acasa, sa fac Pastele cu ai mei, dar pina sa ma hotarasc eu sa-mi iau bilet, s-a scumpit cu vreo 1000 de roni. Toate variantele, simultan, ca asa e in economia de piata. Iar acum nu stiu ce sa fac. 😦 In plus, daca va mai zic ce aventura e pentru mama sa obtina o nenorocita de reteta, in fiecare luna…

 293. Angela

  Fă cumva și vino, dacă poți (financiar). S-au scumpit biletele, asta e. Dai mai mult, renunți la altceva și vii.
  De ce obține greu rețeta? Unde se împotmolește treaba?

 294. cătălin

  Rich: daca pui mai mult de doua linkuri intr-un comentariu, intra automat in asteptare.

  Pai a fost vineri dimineata, dar nu mai erau bonuri: pentru orice consultatie trebuie sa iei un bon. Sint 7 bonuri pe zi. Da, nu ajung, dar asta e si ideea, doar nu trebuie sa traiasca toti. Reteta e electronica, aprobata de Casa Nationala. Trebuie insa sa mearga la spital in fiecare luna, ca statul se asteapta ca mama sa crape in curind. De patru ani asta, aceeasi reteta. Dar statul e rabdator… Astazi afla ca nu ii mai pot da reteta decit cu internare de o zi si analize de singe. Ea are venele praf, de la cite perfuzii a facut, a fost nevoita sa renunte la unele perfuzii ca nu le mai poate suporta. Dar azi a trebuit sa faca analize din nou. Niste analize inutile, pe care nu se uita nimeni. Da, o dor miinile si sint pline de vinatai, dar asta e, esti bolnav – tre’ sa rabzi. A stat aproape toata ziua la spital. Aglomeratie, caldura, geamuri inchise, sa nu intre dracului microbii de afara, sa omoare microbii dinauntru. I-au dat reteta, dar luna viitoare o ia de la capat. A, si nu e tot. Dupa ce are reteta trebuie sa dea telefon la firma producatoare sa-i aduca medicamentul intr-o farmacie. Altfel nu il poate cumpara.

 295. Angela

  Îngrozitor! Și așteptatul în condiții mizere, și ciuruitul ăla lunar…am făcut și eu asta o vreme, mergeam lunar și dintr-o mână îmi făceau recoltări pentru analize și pe aialaltă o găureau cu perfuzia. E al naibii de chinuitor. Cu medicamentele era ceva mai simplu, îmi scriau la clinică pe foaie ce trebuie și după aia mergeam la medicul de familie să-mi scrie rețeta pe baza foii de la clinică, apoi la farmacie să le iau…dar nu erau medicamente greu de găsit și nici astonomic de scumpe. Costau ceva, totuși, așa compensate cum erau. Alea din perfuzia lunară le mai cumpăram, că nu întotdeauna avea clinica. E oribil, dar nu prea ai ce face. Eu n-am mai dat pe acolo de multă vreme, mă prefac că problema nu există. Există ea, dar mi-e groază să intru iar în moara asta. Îmi fur căciula.

 296. cătălin

  Moara, da. 😦
  In cazul mamei sint tot pastile, din fericire sint compensate 100%, altfel ar costa enorm. Dar trebuie sa treaca prin chinul asta fara nici un rost.

 297. Angela

  Eu mă gândesc cu drag la lucrurile făcute cu drag, mi-au plăcut tare râșnițele. Frumoase-frumoase! Dar nu numai la mâna care le-a făcut mă gândesc, ci și la mâinile care le-au folosit de-a lungul timpului. Cum o fi arătând cel care a măcinat cafea cu ele, cum mirosea cafeaua, cum trăia omul acela și cum erau diminețile lui, bucuriile și grijile lui…Iaca, din astea. Eu am la casă o poartă și un gard absolut banale, cum sunt cam toate cele mai vechi din sat, că-s făcute de aceeași mână. A lui Imre bacsi, fierarul de la care au moștenit casa cei care mi-au vândut-o mie. Ar cam trebui schimbate și nu mă îndur, din motive sentimentale. Sigur că nu l-am cunoscut pe Imre bacsi, dar habar n-am de ce, mă umple de duioșie și mândrie gândul că bătea fierul și potcovea cai pe locul unde e azi terasa pe care ne lăfăim vara. Parcă nu-i un loc ca oricare. Nu știu de ce simt așa. Hîș, hîș..să trăim clipa!

 298. Angela

  Cică „Comentariul tău e în așteptare. ” Hmmm..

 299. cătălin

  Eu cam evit locurile pe unde au fost oamenii care nu mai sint. Ma coplesesc gindurile.

  Sa vad cu venitul … 5 salarii minime. 😦

 300. andreea

  hîș-hîș, ce idee, ce idee bună…

 301. andreea

  ”moara” o cunosc și eu, din exterior, de la mama.
  mă întreb des dacă aș putea-o suporta, din interior. 😦

 302. andreea

  problema mea cu lucrurile, tendința de respingere pe care o am față de ele e subiectivă și, probabil, pe alocuri, patologică și psihanalizabilă. 🙂
  cînd o să mă nasc din nou o să am grijă să mă înconjor de lucruri frumoase.
  pentru viața asta, e prea tîrziu. m-a copleșit domnia urîtului.

 303. De ce nu dormiți noaptea?
  De ieri mi s-a întors privighetoarea. Spectacol!

 304. andreea

  de mine zici?
  piticii din cap… uneori mă țin trează ca să-mi comunice ”chestii”…

 305. cătălin

  De curiozitate, la cit te scoli dimineata?

 306. andreea

  în zilele de lucru ceasul sună la 7.30 și cam pînă la 8.00 în mine se duce o luptă cumplită: ”dă-te jos! nu vreau!”. din astea…
  în zilele fericite, la 11. recuperez.

 307. rich guy

  Noaptea e mai deschisa regasirii de sine, cel putin la mine.

 308. andreea

  acum văd. junghiul n-are somn la 4 și mai zice de noi… 🙂

  nu. ce regăsesc eu noaptea nu e plăcut.

 309. cătălin

  Eu noaptea dorm, balauri gasesc ziua suficienti. Cind sint framintat insa prea tare, mi se intimpla sa mai am si nopti albe.

 310. rich guy

  La-nceput era vrajmasie prin pieptul meu … in timp s-a domolit, si-a gasit pacea. Si nu ma refer nicidecum la chestii amoroase.

 311. andreea

  De abia aștept să ajung și eu așa…

 312. cătălin

  Unde se-ascundeau budistii! 🙂 Nu stiu, poate ca peste multi ani si multe dezamagiri, daca oi trai, mi-oi dori liniste. Acum insa pacea ma sperie.

 313. rich guy

  … cu diferenta ca demersul lor e unul preconizat, voluntar, constient si/sau cum o mai fi, in tot cazul, unul rationalizat sau ‘rationalizabil’. Si da, e o dovada de metabolism sanatos cand spui ca se mai pot acumula destule pana la o deceptie generalizata. Crede-ma, din postura unuia care a aterizat acu’ trei zile pe saitul tau, simt uneori ca ma indrept vertiginos spre o limita a suportabilitatii, n-am venit sa ma devars pe aici sau sa cant vreo balada de jale, dar si-n chestiunile … sufletesti la urma-urmii, altfel cum sa le spun, unele cad ca niste operatii ratate. Si si aici iti trebuie ceva timp si rabdare sa te acomodezi cu sechelele. Nota bene: nu spun ca marimea sau gravitatea acestora, cum le simte fiecare, n-ar fi rodul unui pur subiectivism. Unii sunt imuni la unele, atii la altele.

 314. andreea

  nu e de spaimă liniștea asta, nu e decepție generalizată, dimpotrivă, e acceptare.
  eu la asta mă refeream, cred că nu ne înțelegem prea bine.
  cînd oi învăța să accept (senină) ce nu pot schimba, atunci o să fie bine. eu așa sper.
  dar pînă atunci mai am.

 315. cătălin

  Deceptia si spaima de prea multa liniste sint ale mele.

  Rich, nu cred ca am inteles. Dar nu conteaza. A, si fiecare vine pe blogul asta cu ce are. Cum poate. Costumul regulamentar e optional. Mastile se pot purta, cu riscuri mari insa.

  A, si „La multi ani” pentru ziua de azi!

 316. Angela

  Io decepții n-am. Poate pentru că de mult nu mai am iluzii și proiecte. Spaime, cam da. Ultima mare a fost luna trecută, când tata s-a dus la baie în toiul nopții și când s-a întors în camera lui, a căzut cu spatele în ușa de sticlă. Ditamai sticloaia s-a desprins, a crăpat și a căzut cu el cu tot. M-am trezit în huruit de cioburi și strigăte. Era pe jos, în hol, cu cioburi sub el și peste el. Conștient. L-am ridicat cum am putut și l-am dus în camera lui. Cioburi, bălți de sânge peste tot, nu știam ce rană să astup, că din creștet până-n călcâi, pe piept, pe spate, pe burtă, pe braț, pe mâini erau tăieturi. Nu știam cum să comprim oleacă rănile alea și între timp să sun la salvare. Mi-au zis să fac cumva să nu piardă prea mult sânge până vin ei. Au venit destul de repede, l-au peticit, spălat și l-au dus la Cluj. Pe mine nu m-au luat, că ziceau că nu se poate. Mi-am sunat ficiorul să-l trimit la UPU și să-l aducă acasă Suturat în vreo două locuri, pansat în rest…Cam opt petice avea, plus niște zgârieturi mai ușoare. Și eu am rămas să aștept printre cioburi, bălți de sânge și prosoape ămbibate. A trecut și asta. Dar mă stresează tata că tot timpul vrea să facă ceva și mi-e teamă de accidente domestice. Îi e greu să accepte că nu mai poate să facă multe lucruri. Și mie mi-e tot mai greu să fac una-alta, cred că asta-mi toacă sufletul mai rău ca orice. Faptul că nu mai pot să fac chestii altădată curente, simple..

 317. Angela

  De ce mereu comentariul meu e „în așteptare”? Poate mă supărrrr rrrău!

 318. cătălin

  Uf, la omu’ sarac nici boii nu trag. Nu stiu de ce intri in asteptare, nu a schimbat nimeni nici o setare. Hai sa-ti fac cont, vrei?

  Am citit … viata. 😦

 319. Noi nu mai cântăm nimic?

 320. andreea

  să mai cîntăm, să mai cîntăm…
  uite, pentru Angela, știu că-i place. și mie îmi place.

 321. rich guy

  Mic fiind, cum sa-nteleg ce-i melancolia ?! Era doar semnalul ca-ncepe ceva greoi pentru adulti si-i tocmai timpu’ sa parasesc grabnic incinta … Peste ani mi-a devenit … de departe melodia cea mai des ascultata !

 322. Angela

  Eu tare mă tem de melancolie. Pe mine nu mă prea încearcă, cred că am reușit s-o stârpesc. Dar mă tem de melancolia celor din jur. Am inpresia că musai trebuie făcut ceva să-i scoți din ea și nu știu ce și cum. Deși poate nu trebuie. Dar mă neliniștește, mă sperie, nu mi se pare un lucru bun.

 323. rich guy

  Pai nu dintr-aia bacoviana, letargica cum ar veni, si nu multa.:) Eu nu mi-as dori sa dispara complet din mine, nici ea, nici altele. La multitudinea lor, ne-am obisnuit sa rezolvam problemele punctual si expeditiv si undeva pe parcurs si pe nesimtite s-a pierdut, apreciez eu, intelegerea de ne trata, fiecare intre cei apropiati, cu masura diferita. Reprezentandu-ne prin cereri sau interese punctuale, ne-am devenit si mai dispensabili. Nu critic,ma bate cel de sus, aflandu-ma si eu, fireste, printre. Impulsurile astea nostalgice sau aplecarea asta spre reflexie doar imi aminteste de faptul ca-mi propusesem candva de fapt … cu totul altceva. 🙂 Cum ar veni, felul meu de a ma incapatana in fata unei capitulari de mult survenite ! 🙂

 324. andreea

  ce melancolie?!
  din melancolie eu una-două dau în fandaxie, apoi în ipohondrie și pîn la bocit nu mai e decît un pas.

 325. cătălin

  O usoara melancolie cred ca e benefica. Nu mi se pare autentic sa tintesti doar spre fericire intr-o lume care pina la urma e tragica. Poate ca fara ceva tristete n-am mai fi avut nici poezii si nici stiinta, am fi umblat si acum in curu’ gol cautind toata ziua mincare. Bine, sa nu se transforme in depresie. Dupa mine distinctia intre melancolie si depresie e clara, data de prezenta sau de lipsa activitatii.

  Angela, iar erai in asteptare. 😦 Hai sa-ti fac cont, te rog! Uneori eu nu ma uit in admin, Andreea e plecata cu treburi, chiar nu am solutie.

 326. andreea

  nu-s plecată, torn asfalt, iar.
  mă tem că începe să-mi placă.
  există o voluptate a turnării asfaltului, precis.

 327. Angela

  Doar nu credeți că-s făcută din beton armat! Uite, recunosc că m-am smiorcăit un pic la Celentano (am mai recunoscut eu pe aici că-l iubesc de vreo juma de veac, e cea mai lungă și statornică dintre iubirile mele), mi-am mai pus și alte piese – una, în mod deosebit, e reprezentativă pentru o anume vreme de demult și au început să zumzăie niscai amintiri. De data asta n-am făcut hîș-hîș, m-am lăsat un pic în voia lor și m-am gândit cum ar fi fost oare viața mea dacă ar fi fost să fie cum mi-o imaginam atunci. Și apoi, gata, m-am întors la azi și acum. Acum fac prăjitură cu mere. Îs în pauză până se încălzește cuptorul.

 328. Angela

  Bine, fă-mi cont, că-s ofuscată rău cu așteptarea. Ce i-o fi cășunat pe mine???

 329. cătălin

  Angela, am facut. Cred ca dupa asta tre’ sa-ti faci si tu cont pe WordPress (nu tine de mine). Nu stiu ce s-a intimplat, vad ca mai devreme te-a scos Andreea din asteptare. 😦

  Pai cum torni asfalt? Esti acum la drumuri?

 330. andreea

  sînt de toate.

 331. Angela

  Pe dracu o să-mi fac cont pe wordpress. Nu pot.Acuma o reieșit că am deja unul cu adresa asta de mail, dumnezeu știe de când, că am uitat. Și desigur nu mai știu parola și nu reusesc s-o schimb nici să stau în cap. Oi fi eu tâmpită.

 332. cătălin

  Iar… A mai avut asa perioade. Vezi ca tre’ sa primesti pe contul tau de email ceva de la wordpress in care sa-ti schimbi parola de la contul de wordpress. Asta-i tot.

 333. Angela

  Știu, acum am reușit după mai multe tentative.

 334. cătălin

  Acum accepta invitatia aia de la Ciocolata cu sare, iar cind comentezi tre’ sa introduci adresa de email si parola pe care tocmai ti-ai schimbat-o.

  Asta cu parolele e un chin peste tot, is prea multe si prea lungi ca sa le poti tine minte.

 335. Angela

  Nu-mi place să am cont de admin. Mai bine stau în așteptare.

 336. In text :
  Constituția prevede în mod expres în art.72 alin.(1)
  – Imunitatea parlamentară, că ”deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile […] exprimate în exercitarea mandatului.” Reglementarea constituţională a imunităţii parlamentare este justificată de necesitatea protecţiei mandatului parlamentar, ca garanţie a înfăptuirii prerogativelor constituţionale şi, totodată, o condiţie a funcţionării statului de drept. În activitatea sa, parlamentarul trebuie să se bucure de o reală libertate de gândire, expresie şi acţiune, astfel încât să îşi exercite mandatul în mod eficient (a se vedea în acest sens Decizia nr.799 din 17 iunie 2011 asupra proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei României). Această imunitate care vizează actul decizional de legiferare este aplicabilă mutatis mutandis și membrilor Guvernului, în
  activitatea lor de legiuitor delegat.

 337. cătălin

  Angela, cei care isi pot scoate comentariile din spam sint editorii si adminii. Iar aici, pe wordpress.com, nu exista diferente intre cele doua tipuri de conturi. Oricum, ca ai un cont sau altul nu schimba nimic, doar previne intratul aiurea in asteptare (care e inacceptabil).

  … numai ca libertatea asta de actiune trebuie sa aiba si limite, altfel ne trezim cu aberatii. A fost o aberatie ca, in 2012, Guvernul sa restringa prin OUG competentele CCR, de exemplu. Daca miine ne trezim ca se anuleaza codul penal, si, dat fiind principiul legii mai favorabile, in Romania nu se va mai putea aplica niciodata vreun cod penal?

  Ce scrie Livia Stanciu mi se pare de bun simt: „niciunul dintre
  documentele cauzei nu este de natură să probeze că ancheta penală ar viza respectarea condițiilor stabilite de art.115 din Constituție pentru adoptarea de ordonanțe de urgență (caracterul extraordinar, urgența, afectarea unor drepturi fundamentale/regimului unor instituții fundamentale)”. Nu pot sa interpretez, dar mi se pare o mineriada. Daca vreun senator ia mita pentru a da legi favorabile unui anumit grup, poate fi anchetat sau nu? Pentru luarea de mita.

 338. cătălin

  … in patru sesizari despre ordonanta lui Ciordache, CCR a refuzat sa se pronunte pe fond.

  Un rahat cu mot. Mimarea democratiei la presiuni externe, asta am avut in Romania. Acum ca UE incepe sa se retraga, sobolanii nu mai au nici o retinere. Europa cu mai multe viteze pentru mine inseamna formarea unui bloc de state second-hand, tehnic in UE dar practic afara: Grecia, Ungaria, Polonia, si, din pacate, Romania. 😦

 339. Din opinia separata
  Acesta este, de altfel, și sensul Raportului privind ”Relația dintre
  răspunderea politică și răspunderea penală în ceea ce privește activitatea
  membrilor Guvernului” (adoptat de Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept – Comisia de la Veneția, cu ocazia celei de-a 94-a Sesiuni Plenare, desfășurate la Veneția, în 8-9 martie 2013), în care se distinge între răspunderea ”politică”, ”legală” și ”penală” a miniștrilor, arătându-se, la pct.10, următoarele:
  răspunderea politică și cea legală a membrilor Guvernului pot fi concepute precum două cercuri, dintre care cel referitor la răspunderea politică este cel mai larg, acoperind în principiu tot ceea ce face un ministru; răspunderea legală este un concept mult mai restrâns, acoperind numai situațiile în care un ministru încalcă legea, și aceasta poate
  atrage sancțiuni penale ori alte forme de sancționare; ca urmare, răspunderea penală a miniștrilor este o subcategorie a răspunderii legale. Concluziile Comisiei, începând cu pct.105 din Raport sunt tocmai în sensul că abilitatea unui sistem constituțional național de a separa și distinge între răspunderea politică și cea penală a miniștrilor este un semn al nivelului de maturitate și de bună funcționare a democrației, precum și
  de respectare a statului de drept. Mai exact, ambele forme de răspundere subzistă, fiind guvernate de norme distincte și presupunând implicarea unor autorități distincte, cu competențe specifice.

 340. Ar fi interesant să se studieze sine ira et studio materialul acesta
  .Eu constat doar cum se abate peste slaba noastră Constituție o ploaie de abuzuri ca niște cercuri, care mai larg, care mai restrâns, iar noi ne oglindim diform în undele create.
  Să-mi pun iconița!

 341. cătălin

  Exact, exista raspundere politica (ce nu poate fi anchetata) si raspundere penala. Din frinturile pe care le-am citit inteleg ca, in cazul ministrilor si al parlamentarilor, nu (mai) exista nici un fel de raspundere. Mi se pare grav. Mi se pare ca asta ar fi trebuit scris explicit in Constitutie, si nu e.

  Mai adaug ceva: atunci cind se da o hotarire din asta, trebuie incluse si explicatii scurte pentru omul de rind. Nu poti sa-ti prinzi urechile in texte juridice care-ti suna de parca ar fi limba pasareasca. Cum ar fi ca Andreea sa ne vorbeasca doar cu gradienti de exemplu?

 342. junghiul

  Divergențe şi rotori!

 343. andreea

  ce? cum? ce să fac? ce-s ăia? 🙂

 344. andreea

  Angela, o să te obișnuiești. 🙂

 345. andreea

  Eu nu pot să urmăresc uneori ce se mai întîmplă. 😦 iar e ceva grav?

 346. Angela

  Mă obișnuiesc eu, dar întâi trebuie să mârâi și să copitez la orice chestie nouă. Că nu degeaba mă gratulează copilu cu cotoroanță reacționară, babă retrogradă și tehnofobă și alte asemenea drăgălășenii. Până la urmă mă dedau cu toate, ce-oi face?
  Nu mai știu ce se întâmplă sau dacă se întâmplă, chiar nu mă mai pot concentra, nu mai am răbdare să pricep. Se vânzolesc cu toții, dracu știe unde om ajunge.

 347. cătălin

  Cine crezi ca poate urmari… 😦 A aparut o motivare a CCR (vezi ce a pus Junghiul mai sus) care pare a spune ca legalitatea sau oportunitatea unui act legislativ nu pot fi puse la indoiala de catre nimeni. Si nu e clar daca cineva poate cerceta daca un ciordache a luat mita pentru a da legi cu dedicatie. Stat de drept, ce sa-i faci.

  Uite un rezumat. Lipsesc tot felul de medicamente si vaccinuri obligatorii, iar ministrul da vina pe fosta guvernare. Atit, el saracul ar fi rezolvat totul, dar e blocat de Vlad Voiculescu si de Ciolos, de trei luni. Mare pacoste si tehnocratii astia! Premierul Romaniei a obtinut un post de asistent universitar incluzind in dosar o carte care n-a fost publicata niciodata. Ce sa te mai chinui sa plagiezi? Rezolvi mai simplu totul din pix, ca nu verifica nimeni cind taticu’ e stab PSD! Unui medic i se confisca 4 milioane de euro. Da, un amarit de medic bugetar roman are asa avere. Si, motul pe rahat, CCR urla sus si tare ca legile se aplica doar prostilor, nu si alesilor. Democratia bataii de joc.

  Am spus mai demult, Europa ne-a abandonat. Rusia, venim!

 348. andreea

  am amețit. pur și simplu am amețit.

 349. andreea

  rich guy cred că a fugit.

 350. rich guy

  Mai degraba ma ia vantu’. Asa ma rostogoleste cand incoace, cand incolo ! Nu-s foarte statornic de felul meu, Andreea. Insa acum doar ma bucur de compania voastra din umbra. Am ras, fireste, la aia cu „baba retrograda si tehnofoba”. 🙂 🙂 🙂

  Da, nu-i prea cinstit, adica nu-i deloc, voi sa prestati, altii doar sa se hahaie, dar actualitatea politica ma surpinde cam de fiecare data in of said. Ma si incapatanez ca viata sa ramana o ecuatie simpla. Lumea a asteptat, a asteptat si a tot asteptat un „nou inceput”, Andreea, cand de la Constantinescu, cand de la Basescu, cand de la Iohannis. La ce bun ?Acum pe tusa se incalzesc „tinerele sperante”, Ciolos si USR-ul, altii care sa ne plimbe pentru un timp cu presul …

 351. Eu pigulesc primele urzici întâlnite.
  Ciorbă de urzici. Cu zdrențe de ou.

 352. rich guy

  Cata,

  lui Putin nu i-ar da prin minte sa interzica protestele ! Cred ca el trebuie sa se mai scoleasca putin pe la noi.

 353. cătălin

  Iote, ca nu-s singuru’ pesimist (as adauga totusi ca istoria nu e corecta, niciodata n-a fost).


  Cum e primavara la voi?

 354. andreea

  la mine e mohorît, stă să plouă dintr-o clipă-n alta.
  am mai spus, nu mă iau după Cărtărescu.

  Cioloș și USR-ul sînt deja bătrîiori, consumați.
  nu mă mai las eu păcălită de nimeni, dar nici așa, cinico-sceptico-dezesperată nu pot să fiu. că nu pot.

  mai bine mă uit la filme sau citesc cărți.
  intru acolo, în poveste și gata cu toate. mi se pare o variantă la fel de bună ca oricare alta.

  am reușit să sperii pe cineva. 😦
  oi fi eu chiar așa, de spaimă?

 355. junghiul

  La mine primăvara e frumoasă.
  Îmi plac zgomotele ei.
  Trebuie doar să ieşi şi să asculți.

 356. cătălin

  Fericiti cei care au unde sa asculte zgomotele primaverii.

  Eu nu ma iau dupa nimeni, mi-e teama de faza aia cu Europa. Dar la o adica, de ce mi-ar fi teama? Ce ma mai leaga de Romania?

  L-am vazut inca o data pe Florian Bodog vorbind despre copiii bolnavi de leucemie la care nu mai ajung medicamentele de o luna de zile: stie prea bine ce face, dar il doare undeva. Doua doctorate, decan, manager de spital, secretar de stat, acum ministru, intr-un cuvint – Dumnezeu. Si m-am intrebat de multe ori daca eu as fi putut face ceva. 😦

  Hai, ca-s prea sumbru…
  Atunci cind un ceas arata ora 15:15, cite grade sint intre acul orar si acul minutar?
  Duminica frumoasa! 😛

 357. Nu prea mă dau în vânt după carnea de porc. Dar dacă e ținută în sare carnea are un gust fain. Pecie cu crumpiri făcuți pireu. Sau cu curechi…

 358. cătălin

  Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca raspunsul nu-i zero. 🙂

  Am fost sa aud zgomotele primaverii si am auzit cum scirtiie zapada:

 359. La tine-i polul nord.

 360. cătălin

  Conteaza mai mult cum is oamenii, nu vremea. 😦

  Cum e faza asta: guvernul a dat ordonanta noaptea pentru hoti, oamenii au iesit in strada asa ca banditii au retras-o. Deocamdata. Numai ca CCR a hotarit ca un ministru sa nu mai poata fi cercetat pentru nici o fapta penala comisa pe parcursul elaborarii unei legi, iar ministrul Justitiei se pare ca forteaza demiterea procurorilor sefi de la Parchet si DNA. Risu-plinsu.

 361. Angela

  Oamenii-s ca vremea.
  Tu încă te mai minunezi de ce face guvernul și de ce decide ccr-ul? Păi nu de aia se zbat oamenii să ajungă la putere, ca să se-mbogățească, să-și facă mendrele cum vor, fără să dea socoteală nimănui? Să devină stăpâni absoluți și de neatins? Nu vezi ce atitudine de stăpân de slugi are bășinosul de Tăriceanu, de exemplu? Cred că l-or mai fi lăsat..genunchii, că mai avea puțin și pretindea pentru el și „jus primae noctis”. Doar e boier, ce p…

 362. jus primae noctis hî,hî…

 363. andreea

  îuliiiiiuu…
  v-am mai zis că mie mi se face rău cînd îl văd, nu?
  amestecul de aroganță, prostie, incompetență, pretenții și fasoane mi se pare letal.
  pentru mine, na…

 364. andreea

  am fost și eu duminică, dar era un protestuleț așa mic, așa firav… 😦

 365. cătălin

  Bravo tie!

  The real damage is done by those millions who want to ‘survive.’ The honest men who just want to be left in peace. Those who don’t want their little lives disturbed by anything bigger than themselves. Those with no sides and no causes. Those who won’t take measure of their own strength, for fear of antagonizing their own weakness. Those who don’t like to make waves—or enemies. Those for whom freedom, honour, truth, and principles are only literature. Those who live small, mate small, die small. It’s the reductionist approach to life: if you keep it small, you’ll keep it under control. If you don’t make any noise, the bogeyman won’t find you.

  Imi cer scuze ca nu am timp sa scriu ceva zilele astea. O sa vin in tara, pina dupa Pasti. Pot sa pun iar o pagina goala?

 366. Angela

  Impuțită creatură mai e și Țiriac ăsta! Cum de-l mai rabdă pământul?

 367. cătălin

  Desertaciunea desertaciunilor. Cum e sa alergi o viata dupa bani, si de ce ai, sa-ti doresti sa ai mai multi? Nu stiu raspunsul, dar Tiriac il stie. Si multi altii.

 368. Angela

  Nu e numai asta. S-a apucat acuma să-și dea cu părerea despre manifestanți, despre corupție și alte alea și zice niște chestii… Porc bătrân, privilegiat al tuturor sistemelor și convins și el că-i rasă superioară, spre deosebire de „proști”. Marele sportiv, trăgător în ținte vii, servite la țeava puștii și fără niciun risc. Dacă s-ar rătăci într-o pădure adevărată, fără gonaci și foișoare și ar da de vreun animal, s-ar căca pe el. Să-i dea Dumnezeu pe măsura sângelui de mistreți nevinovați.
  Tu când aterizezi pe pământul sfânt al scumpei tale patrii? Bravo pentru decizie.

 369. cătălin

  Totul e psihanalizabil.

  Vineri. Dar nu mai e demult tara mea. Sint doar un strain in lumea larga.

 370. Angela

  Păi e țara nimănui, săraca.

 371. andreea

  așaaaa…
  ba e țara ta, mort-copt, n-ai ce-i face.

 372. Care știți să faceți ciorbă de raci?

 373. cătălin

  Era o gluma, demult: „rusii ne sint prieteni sau frati?” „Frati, prietenii ti-i alegi tu!”.

  La cite regionalisme foloseste Junghiul, banuiesc ca-i vorba despre alt fel de raci.

  Apropo, asta e vreo fosila sau doar o piatra deosebita?

 374. Angela

  Ciorbă de raci? Habar n-am. Am o carte de bucate foarte veche (1925-1930 aproximativ, că e hărtănită rău și nu mai are prima copertă și câteva pagini de la început). Autoare e Ecaterina Comșa. Mama detesta cartea aia, fiindcă era aproape imposibil să faci vreo rețetă din ea, totul e scăldat în unt și zeci de ouă la un preparat, plus tot felul de ingrediente de negăsit în copilăria-tinerețea mea. Pe mine mă fascina, însă, și am păstrat-o cu sfințenie, deși nu m-am încumetat să mă iau după ea vreodată. M-am uitat acum, dar ciorbă de raci nu am găsit. Supă de raci, ragout de raci, alte chestii cu raci, dar ciorbă, aia nu.

 375. Angela

  Ha, uite-o! Asta era coperta, mi-o amintesc foarte bine, păcat că s-a pierdut pe undeva.
  http://maracoman.ro/buna-menagera-de-ecaterina-dr-s-comsa/

 376. Angela

  those millions who want to ‘survive.’ The honest men who just want to be left in peace.
  Ce aveți cu ei? Eroismul nu e o chestie de masă, că atunci n-ar mai fi eroism. Da, unii vor să supraviețuiască și le e destul atât. Nu e un lucru rău, viața nu-i chiar ceva de lepădat atât de ușor, dar asta o învață oamenii mai târziu, când încep să piardă tot mai mulți din cei dragi, când încep să se întrebe oare câte răsărituri/apusuri de soare au să mai apuce, când sădesc un pom și e puțin probabil că au să-i apuce și roadele. Când încep dureri și neputințe pe care nici n-au bănuit că au să le aibă. Oameni de bucurii mici și multe, de necazuri mici/mari și mai multe. Unii-s așa de la început, de tineri. Nu-s făcuți să schimbe lumea mare, ci să se împace cu ea. Și să se bucure de lumea mică. Fericiți cei care reușesc! Martiriul și eroismul țin de vocație, n-o putem avea toți. Fericiți, așișderea, și cei care o au!

 377. cătălin

  Nici pe mine nu ma da curajul afara din casa, dar uneori cei care vor doar sa supravietuiasca produc monstri. Citatul de mai sus e din Sophie Scholl…

  Supa sau ciorba nu-s sinonime?

  Am pus o pagina goala, nu stiu daca oi avea timp sa scriu ceva. Cu siguranta nu pot pune un articol. 😦

 378. Angela

  Hai că poate pun eu ceva. Tot lupt eu pentru stârpirea amintirilor, dar am să mai las vreo două-trei pentru posteritate. De felul meu, nu scriu, nu mă cred capabilă, dar acum câteva luni am avut un puseu din ăsta, să mă „prind” pe mine în niște etape. Dacă mai am textele prin mațele calculatorului, oi pune unul.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s