La plimbare

Reclame

404 comentarii

Din categoria Uncategorized

404 răspunsuri la „La plimbare

 1. Angela

  Repede aduseși iarna! Da, trece timpu ca nebunu, aproape că mi s-a făcut frică, e prea mare viteza. Ciudat an a mai fost și ăsta.

 2. cătălin

  Pai nici eu n-am crezut ca a venit iarna, si m-am dus imbracat de toamna.

  Da, ma apasa tot mai tare timpul si vinovatia.

 3. Angela

  Când ai să încetezi să crezi că ești buricul pământului și că soarta părinților tăi depinde de tine? Că asta e problema, presupun. Nici măcar de a ta nu ești neapărat vinovat. N-ai furat, n-ai ucis. Ce vinovăție?

 4. cătălin

  Ai mei se sting incet, fara vreo activitate, fara vreun tel. Sa-l vezi pe tata, ce jalnic se tiriie, desi nu are vreo boala.

 5. Angela

  Da. Discuția asta am mai avut-o și o s-o mai avem. Înțeleg. Ești îngrijorat, trist, speriat. Vinovat însă nu ești. Vină e o vorbă grea, aruncată cu prea multă ușurință asupra oamenilor.

 6. andreea

  de foarte multe ori e pe dos. copiii cred că părinții-s vinovați pentru necazurile lor. ale copiilor. că nu au avut mai mulți bani să le dea, că nu s-au priceput să-i dădăcească suficient, că nu i-au iubit, că s-au certat, că au divorțat, că nu-s mai frumoși, că nu-s prezentabili… că se bagă în viața lor, că nu se bagă… eheee…

 7. cătălin

  Sinteti prea dulci. 🙂

 8. andreea

  Cele mai dulci Scorpii din lume…

 9. junghiul

  Doar dimineața pot servi ceva dulce.

 10. cătălin

  Asta cu dependenta de dulce e o mare problema, am crescut cu ea, de multe ori premiul pentru un anumit lucru era o prajitura sau niste bomboane. E foarte greu sa-ti re-educi gusturile si sa nu mai poftesti dulce. Intre timp ar fi stevia ca alternativa (stevia braziliana, nu ce creste pe la noi pe coclauri). Sau putina miere.

  Dar lucrurile nu-s intotdeauna clare. Cit am fost in tara asta-vara am mincat si dulciuri, si fructe, si nu m-am ingrasat deloc. Ma ingras cind maninc aiurea, neregulat, o mincare pe zi ca ieri.

 11. junghiul

  Nu știu ce să zic despre votul din America.
  Hillary pare suficient de aiurită ca să se împiedice într-o bună zi în butonul roșu în timp ce Donald pare dispus să-l acționeze de dragul spectacolului.
  God help us!

 12. Angela

  Cândva, cineva tot va apăsa pe butonul ăla, fie și numai pentru că există. Să nu ne panicăm, zic. Încă n-o fost să nu fie cumva. Succesul lui Trump era destul de previzibil. O seamă de oameni s-au cam săturat să se prefacă. E cumva ca în Insula doctorului Moreau,sau, vorba ceea, chassez le naturel, il revient au galop.

 13. cătălin

  Nu cred ca o singura persoana mai are puterea de a declansa un razboi mondial. Cel putin, nu in SUA. Iar pe Trump nu-l vad asa de rau; e un actor care le spune oamenilor ce vor sa auda. Om vedea.

  Ieri a pierdut in SUA presa. Toata presa a sustinut-o fatis pe Hillary si l-a demonizat pe Trump. Cu o zi inaintea alegerilor New York Times spunea ca Hillary are 85% sanse matematice sa cistige. Serios? Cu o saptamina inainte toate sondajele o dadeau pe Clinton cistigatoare la mare distanta. Nici macar postul de casa al republicanilor, Fox News, un fel de Antena 3, nu-l vedea pe Trump cistigator. O minciuna generalizata, ascunsa sub o poleiala fina: „presa”. Rahat presa!

 14. Angela

  Nu știu dacă-i neapărat prestație actoricească, dar cred că spunând ceea ce spune îi face pe oameni să se simtă mai ușurați de povara propriilor gânduri „incorecte politic”, pe care trebuie să le tot reprime.

 15. Angela

  Mie mi s-a luat de campanie când au ieșit miss-ele alea expirate să se sclifosească cum că Trump le-a făcut și le-a dres. Hai s-o zicem pe a dreaptă, fetele alea se strofoacă să mulgă tot ce pot din farmecele lor personale și nu fac asta să-l seducă pe băiatul care aduce pizza, ci că doar-doar or pune laba pe un miliardar. Ei, mai pun ele laba, mai pune miliardarul, nu era cazul să zbiere de parcă ar fi intrat Terente în mănăstirea de maici.

 16. cătălin

  … da, si-au amintit brusc ca le-a pus ala mina undeva acum vreo 30 de ani.

  Asta e, nemultumirea multora e mare. O intreaga industrie auto s-a mutat bucatica cu bucatica in Mexic, ba americanii au mai si platit costurile de transfer. In urma au ramas orasele pustii.

 17. Angela

  Stat să vezi la noi ce mai freamăt, ce mai zbucium! Ai zice că s-o ales Kim Jong Un în America și noi, românii, vom suferi, vaaai…ce s-o întțmpla cu nooooi…

 18. cătălin

  Exact, ar trebui sa ne doara fix undeva de alegerile americanilor. Toapa de Firea a cistigat Bucurestiul cu cel mai mic numar de voturi pe care l-a inregistrat vreodata un primar in turul 1.

 19. andreea

  pfuii, ce bine. 🙂
  mi-era teamă să nu vă găsesc plîngînd în hohote. 🙂

 20. Angela

  Ce plâns în hohote? De-abia acuma mă apucă, văzând reacțiile. Stupoare, consternare, derută, groază, apocalipticisme, baba Vanga…Mai că-mi devine drag Trump. Acuma, no, nu-i chiar cacamaca ce s-o întâmplat cu America, e mai…neobișnuit, dar era previzibil că mai devreme sau mai târziu se va mișca ceva sub stratul ăla rânced și ipocrit de coectitudine politică dusă prea departe. Ete, na, s-o sfârșit lumea că nu se mai simt în siguranță gay-ii frumoși și liberi. De asta atârnă soarta planetei, ce să zic…

 21. cătălin

  Era posibil sa ma gasesti plingind in hohote, ca mama a facut ieri CT. Dar a iesit bine, stationar de citiva ani buni. 🙂 Poate chiar a disparut de tot.

 22. andreea

  vezi, măi, urîtule? vezi? 🙂

 23. cătălin

  Da. 🙂

 24. cătălin

  So long. 😦

 25. Angela

  Bravo pentru CT! Vezi, măi, copile, că mai poate fi și bine pe lumea asta?
  Îmi pare rău că s-a dus Cohen, sper că a fost o trecere ușoară, așa cum ne dorim cu toții.
  Și acuma să-mi explice cineva cum e cu stupefacția și consternarea. Adicătelea doi oameni candidează la ceva, în sondaje îs apropiați – diferența dintre ei era caca-maca, cam în marja de eroare, din cât am înțeles. Unul a câștigat și o lume-ntreagă stă cu nasul în flaconul cu săruri, să-și revină în simțiri după marele șoc. De parcă Clintonoaie ar fi avut 89% și Trumpoiul vreo 2-3%. Atunci ar fi fost de mirare, dar așa? De aia-s alegeri, că unul câștigă și altul pierde. De unde atâta șoc și groază, stupefacție și catalepsie? Tare s-o prostit specia asta. Cred că de la atâtea șocuri.

 26. cătălin

  Mai degraba de la lipsa socurilor, de la traiul intr-o bula croita dupa propria dorinta. Serviciu stabil si bine platit, prieteni cu aceeasi gindire superioara si ignoranta, si lipsa oricarui contact cu realitatea. Multi au iluzia ca stiu exact care e realitatea fiindca stau pe facebook si acolo citesc stirile. Stirile care le convin, si care le apar in news-feed in functie de like-urile anterioare.

  Sondajele nu i-au dat apropiati, mai toate au indicat-o pe Clinton cistigatoare. O uriasa campanie de intoxicare la care presa a participat cu entuziasm.

 27. Angela

  Acuma începe la noi bâlciul,

 28. cătălin

  Mda, si lucrurile nu stau pe roze. Dupa ce Macovei si-a distrus partidul bucatica cu bucatica, vad ca si Clotilda s-a apucat sa vorbeasca aiurea despre casatorie si o democratie prost inteleasa.

 29. Angela

  Nu știu ce a zis Clotilda. Ce a zis? Unde a zis?

 30. cătălin

  Exact nu stiu nici io, ca a astupat repede. Pe fb, unde altfel, locul unde se traieste cu adevarat. 😦

 31. Angela

  Mi-e somn. M-a terminat toamna asta, Nu mai îs bună de nimic. Mă duc să mă culc.

 32. andreea

  Clotilda a zis bine. Mie mi-a venit s-o pup. Adică, mă cam depărtasem de USR, ce a zis ea m-a apropiat la loc.
  E catolică. Ce draci vrei să zică?
  A, să tacă din gură… mda, ca să se supună trendului vremii…

  Trăznaie mare, nu, Cătălin?

 33. cătălin

  Da, traznaie mare. As intreba-o pe Clotilde, daca se poate organiza referendum pentru orice, de ce sa nu faca unul care sa raspunda la intrebarea „Tiganii sint romani?”. Sau poate „Tiganii sint oameni?”. Sa vedem ce decide majoritatea, nu?

 34. andreea

  postarea e fix la locul ei. nu a astupat-o nimeni. zice așa:

  ”Din 1990 până astăzi, nicio inițiativă legislativă populară nu a devenit lege în România. În afară de referendumurile din 1991 și 2003 pentru adoptarea Constituției, au mai existat după căderea comunismului doar 4 referendumuri, toate la inițiativa reprezentanților aleși și toate eșuate. Politicienii din FSN și derivatele sale, adică grupul partidelor parlamentare actuale, au confiscat parțial suveranitatea poporului proclamată în Constituție:

  „Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum” (Art. 2(1) din Constituția României).

  Opinia mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranității sale prin ambele modalități prevazute în Constituție. Un exemplu celebru este inițiativa recentă de modificare a Constituției de către un grup de 2,7 milioane de cetățeni. Este necesar ca această inițiativă, declarată recent constituțională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influențarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei inițiative ar fi o atingere a principiului suveranității poporului român stipulat în articolul 2 din Constituția României și un pas înapoi în maturizarea democrației în România.”

  inițiativele, după cum vezi, trebuie aprobate de Curtea Constituțională. chiar crezi că se aprobă orice? Cu exemplele tale istețe intrăm în drepturile omului, bătute în cuie și răs-bătute. Nu, dreptul lui Gigel de a se căsători cu Ionel nu există încă. Merită discutat, însă. Chiar nu simți diferența între o problemă și alta?

  și, încă o chestie. În Constituție scrie acum, căsătoria ”între soți”, nici măcar ”între DOI soți”. cine a compus textul, l-a compus cu piciorele, să nu-mi spui mie că s-a gîndit el la îmbîrligături perverse.
  Altfel, cum ziceam, mîine mă duc să mă cer căsătorită împreună cu trei soți, băieți de treabă. conform Constituției.

 35. cătălin

  Nu, chiar nu simt diferenta. Doi oameni se pot casatori liberi sau le trebuie „acordul vecinilor”? Si da, chestiunea tine de drepturile omului, exact de aia spun ca s-a trezit vorbind aiurea Cocotilda.

 36. Angela

  Nu, măi, nu se pot „căsători liber”. Pot trăi cu cine vor, slavă domnului, pe principiul Io cu mândra duce-m-aș/nu mi-ar trebui nănaș. Dar nu că-să-to-ri, atâta vreme cât căsătoria e o instituție. In-sti-tu-ți-e! Cu acte, cu certificat, cu alte persoane implicate – martori, oficiantul propriu-zis, registru etc. Și fiind ea instituție recunoscută de societate, societatea își poate da cu părerea despre cum să fie ea. Și da, drepturile omului îs că pot beneficia de această instituție în limitele puse de reglementările acestei instituții. Și acuma vrem să umblăm la ele, la reglementări. Care-i baiul?

 37. Angela

  Și nu-ți face iluzii că ai să te-nsori așa, de capul tău. Noi ce păzim aici, Andreea și cu mine? O să ai o nevastă cu trei soacre, hi hi hi!

 38. andreea

  lasă-l că nu vrea să priceapă și pace. și-s mulți care nu vor să priceapă. culmea, mai puțin ”împricinații”, cît chibiții lor.

  da, de abia aștept să se însoare. îi arătăm noi ei, dacă nu face ciorbă bună. îi dăm ”dislike”.

 39. cătălin

  Pai n-ar trebui desfiintata institutia aia? Ca nu-i vad rostul. Statul ar scapa de o grija, ca are si asa destule, Andreea s-ar putea marita cu trei barbati, toata lumea ar fi fericita. Sau toata lumea in afara de mine. 😦

  Ciorba stiu eu sa fac, nu-i asta problema…

  Iote, Andreea, cind ai timp. Poate e mai interesant decit sa citesti pe fb. postari scrise de (Lu)Cernea.
  http://www.newyorker.com/magazine/2016/10/17/leonard-cohen-makes-it-darker

 40. andreea

  nu. nu trebuie desființată. e un rău necesar.

  foarte frumos articolul.

 41. cătălin

  Iaca pozna! Ca, daca vrei sa fie institutie, nu vad cum poti opri unii oameni sa beneficieze de ea. Nici nu inteleg de ce ar fi nevoie de institutia asta. Cumva pentru a priponi pasaroii, sa nu viziteze si alte cuiburi?

 42. Angela

  Nu, măi, nu pentru priponit păsăroii. Da’ oamenii se înhamă, în principiu, la o cursă lungă. Construiesc împreună, acumulează, inclusiv progenituri care beneficiază de pe urma statutului de progenitură a cuiva. Capătă statut, identitate, domiciliu stabil, alocații și alte alea. Ș-apoi mai intervine destrămatul, împărțitul agoniselii comune, moștenitul, alea-alea. Să nu fie încăierare și haos, iaca. se bagă statul cu instituția și reglementează. Vrei ca toate astea să fie descurcate legal, te bagi. Nu-ți pasă, nu te bagi. Ce ai cu biata instituție? Că ultimul lucru care o privește, dacă o privește, e iubirea dintre părți. Iubească-se oamenii cum vor, dar, dacă vor să mai asigure și alte aspecte, cum ar fi cele administrative, tre să se instituționalizeze cumva.

 43. cătălin

  Din cite am inteles eu toate lucrurile astea le-ar cam avea si acum cuplurile pe invers.

  Stiam de Leonard de ani de zile, am ascultat, mi-a cam placut. N-am stiut insa pina acum ca a fost atit de mare. 😦

 44. Angela

  La noi nu cred că le au. Mai dă-i încolo. Care-s de treabă își văd de viața lor de cuplu așa cum pot, dar s-au iscat niște unii dintre ei care trâmbiță într-una și care nu fac decât să se bage în față, de parcă s-au terminat toate problemele lumii și a mai rămas nerezolvată împerecherea lor.
  Azi a nins. Nici nu mă bucur, dar nici nu mi-e ciudă, ca altădată. Dacă continuă să treacă timpul așa aiuritor de repede, uite-acuși vine primăvara.

 45. cătălin

  „Iarna ninge cu ochi mari”…
  Si pe mine ma sperie fuga timpului, niciodata nu-mi ajunge. 😦

 46. andreea

  pe cuvîntul meu dacă pricep de ce.
  ce tot faci acolo?

 47. cătălin

  Nu stiu, chiar nu stiu. 😦 Predau un curs greu (mai mult pe gratis) si … nu stiu. Nici nu ma pricep sa ma impart intre diverse treburi atit de bine ca unele persoane de pe aici. 🙂

 48. andreea

  mda… și prietena mea, cînd era profesoară la Universitate, nu mai avea timp de nimic. cînd o căutai, pregătea cursuri…

 49. cătălin

  Tu ai si familie, si mai multe griji, si tot gasesti timp sa mai zimbesti si cu noi.

 50. Angela

  Ocupaților care sunteți voi ocupați!

 51. cătălin

  Eu sint pe aici, dar de multe ori nu stiu ce sa spun. Nu-mi prea merge bine…

 52. andreea

  ce te doare?

 53. cătălin

  … pe unde lucrez lucrurile nu merg prea bine. Valurile vietii…

  Dar nu ma pling. Altii, mai putin norocosi, isi rup spinarile.
  http://calgaryherald.com/news/local-news/massive-rescue-effort-saves-injured-hiker-on-mt-haig
  Cu fiecare din cei sase din grup am mers de multe ori pe coclauri, dupa ursoaice…

 54. cătălin

  Kovesi cica a plagiat partial. Asa-i traditia in Romania, hotii fura doar partial.

 55. andreea

  doar ”un pic însărcinată”…

 56. cătălin

  binecunoscuta fuga de raspundere, pe banii statului.
  Totusi, o lovitura pentru Codruta si multe semne de intrebare. Totul pare murdar.

 57. Angela

  Nu pare, este.

 58. cătălin

  Mda. De votat votati cu cineva, sau v-ati saturat? Daca as fi in tara, nu stiu daca m-as duce la vot, nu stiu daca are vreo importanta. Imi pare de neinchipuit, de exemplu, ca ministrul sanatatii n-a dat afara nici un sefulet din marele sistem, desi motive ar fi fost mult prea multe. Ciolos a tot spus ca se renunta la birocratie si la vestitul dosar cu sina, cind colo, ce sa vezi? Ciolos a zis, subordonatii lui l-au ignorat rizind. Cum ar veni, ciinii latra, caravana trece.

 59. andreea

  o să votez pînă mi-oi da duhul.
  și treaba asta nu are legătură cu bogăția ofertei, ci cu mine.

 60. cătălin

  Frumos. Si corect, intr-o tara normala, intr-o lume normala. Dar …

 61. Angela

  Io nu cred că voi mai vota vreodată. Perspectivele nu-s bune și m-am săturat să fiu după aia eu vinovată că distrug viitorul tinerimii, ca o senilă pomanagioaică ce mă aflu. Nu l-am uitat/iertat pe Tăpălagă, așa că o să-mi iau prostamolul, o să-mi pun proteza în pahar și o să urmăresc procesul de sub plapumă, dacă n-oi adormi.

 62. cătălin

  Ce-i cu Tapalaga? Mi-a placut ce sut i-a tras Basel, asta dupa ce l-a pupat in fund atita timp.

 63. Angela

  Poveste veche, nici nu mai știu cu ce ocazie a fost, de s-a luat de boșorogi. Mai dă-l în…și pe Băse, că-i caraghios rău în frenezia lui. Toată ziua dă din gură despre toate și e extrem de agitat. Ar trebui să-i mai strecoare Măria câte oleacă de bromură în whisky.

 64. cătălin

  Hmm, noi vrem egalitate, dar nu pentru catei, iar cine nu-i cu noi e impotriva noastra… Din 2008 PSD cistiga primaria Bucuresti, o fi numai din cauza „bosorogilor”? In plus, o mare parte din asa-zisa clasa de mijloc voteaza PSD, mii si mii de functionari publici cu salarii caldute pentru frecat menta.

  De Basel cine stie, poate o schimbat lotul de whiskey, poate s-a miscat putin lista de asteptare la DNA si la beci.

 65. Moș Pleksiglasu

  Ana Barton numa ce-o lansat-o in mocirla literaturii contemporane pidosnice pe Maricica Beleștiarta. Danny sta si el rand la lansatoare cu romanul sub brat. Ala cu broscuta. Pam, pam!!!

 66. andreea

  ce maricică?…

 67. cătălin

  … cunostinte de-ale lui, probabil.

 68. andreea

  nu știu, măi. eu am fost acolo sîmbătă, dar pe Maricica n-am văzut-o.
  sau poate adormisem. că eram frîntă.

 69. cătălin

  As fugi cit colo de un tirg de asta de carti, zgomot, caldura, aglomeratie, un aer infect, cum sa nu adormi?
  Ai stat pe scaun? 😛

 70. andreea

  ești prea de tot.

  noooo, înaintea Culturii se stă în poziție de drepți. poate, din cînd în cînd, un pic de pe loc repaus.

 71. Moș Pleksiglasu

  Atunci n-ai vazut nimic.

  Maricica are ceva din Amelie dar nu e asa ingenua, ca zice foarte des pula. Se da pe bot cu rosu aprins si are o fata facuta parca anume pentru muie. As fute-o pana la epuizare. Scrie poezii neaose stil horror. Ii plac filmele horror, si este un gamer inrait de ala cu mii de click-uri pe minut. Stie engleza si a colaborat la ridicarea de subtitrari pentru filme pe net. Cumva a ajuns tot prin preajma Anei Barton. Pacat der ea, ca are stilul ei foarte original. Dar na, promovarea e curva!

 72. andreea

  m-ai făcut curioasă.
  mă duc să văd ce-i cu Maricica.

  oricum, e clar că am avut minute bune în care am dormit, în mijlocul ditamai evenimentului.

 73. Moș Pleksiglasu

  Vezi ce bun sunt la promovare! Toate fetele (talentate la ceva ) sa vina la mine!

 74. andreea

  Moșule, mă gîndesc uneori că pentru voi, bărbații, vitrina feisbucului e chinul de pe lume.

  ca niște copii într-o cofetărie, așa sînteți.

  care mai de care mai frumoase, mai talentate, mai dulci, mai misterioase, mai dezinhibate, mai sensibile, mai speciale, mai ultra-mega-super femei.

  vorbesc serios, zău.
  pentru noi, oferta e mai… potolită, așa.

 75. cătălin

  Nu stiu, eu pe fb. ma uit la motani. In cazul oamenilor, fb. e tare trist. In incercarea disperata de a-si contrui acolo propria lume perfecta, oamenii uita sa pastreze mastile. Pe citi i-am vazut pasind senini in capcana asta 😦 altfel oameni onorabili, inteligenti, formatori de opinie etc…

  Pe de alta parte, nu inteleg cum multi pot lua atit de in serios site-ul ala. E pur si simplu o biata aplicatie de distribuit poze, pentru asta a fost gindita, nu e site de stiri, nu-i loc de discutii, nimic. O fi venind dependenta de fb. din dorinta disperata ca lumea aia perfecta sa fie de fapt lumea reala? Nu stiu cum altfel sa-mi explic „indignarea” multora ca Zucky n-a luat masuri impotriva site-urilor cu stiri false. Cit de ridicol poti fi sa te informezi de pe un site de poze si reclame, si sa mai ai pretentia ca informatia aceea sa fie la anumite standarde?

  Nu, nu ma voi duce niciodata pe fb. Doar dupa poze cu motani si mai rar cite un comentariu razlet. Apropo, n-ati remarcat ca oamenii acolo de fapt nu discuta? Deci, pentru ce?

 76. Angela

  Ei, hai, că nu-i chiar așa grav. Nici eu nu-s amatoare, mă mai uit să văd ce e nou, ce mai zic unii și alții, mă amuză sugestiile de împrietenire pe care mi le face și uneori mă uit la „prietenii mutuali” și mă minunez de combinații și că se cunosc între ei oameni la care nu m-aș fi gândit. De comentat sau linkuit-share-uit, asta nu fac, dar sunt acolo oameni pe mâna cărora merg și citesc ce scriu sau ce-mi propun ei.Și chiar descopăr chestii faine. Mi se pare caraghios că oamenii își tot pun poze și ceilalți încep cu „frumoșilor”, „ce frumoasă ești”, „adorabil, să vă trăiască, incredibil ce mare s-a făcut etc”(câte un copil/nepoțel) Una peste alta, nu-mi pare nici trist, nici grav, dacă nu ajungi dependent și stai toată ziua să te zgâiești acolo, de trece viața reală pe lângă tine, că aia nu te mai interesează.

 77. cătălin

  Pai tocmai asta cred ca se intimpla, facebook devine viata reala. Unii traiesc exclusiv acolo.

 78. Angela

  Unii. Dar „unii” care fac exces de ceva au existat dintotdeauna, nu-i musai să fie neapărat facebook. Unii fac exces de alcool, tot ca să-și construiască o viață paralelă. Dacă ești genul fugitor de viață reală, vei găsi oricum ceva cu care s-o substitui.

 79. andreea

  eu tind să fug.
  în ”virtual”, în general, fie că e blog, feisbuc, carte sau film.
  am reușit să mă apropii și de cîțiva oameni de acolo, nu e imposibil.

 80. Moș Pleksiglasu

  andreea, ca tu stii mai bine, cand a murit Gelu? Ca vreau sa tin minte!

 81. Angela

  3 decembrie 2014.

 82. cătălin

  Iote, ca am mai fugit si eu putin…

 83. andreea

  mă doare gîîîîtuuuuul, răăăăău… 😦 nici nu pot vorbi.

 84. andreea

  e prea frig, acolo, în poză.

 85. cătălin

  Nu-i problema, daca nu poti vorbi scrii un mesaj. Chiar am mai auzit prin jur chestia asta: decit sa strigi dupa el (sau dupa ea) in alta camera, mai simplu e sa-i trimiti un text.

 86. Angela

  Nici io nu prea pot vorbi, nici privi, nici bea ceva, că făcui o pareză facială. După ce că mă pocește de nu-mi vine să mă uit în oglindă, mă încurcă la toate. E bizar să ți-o ia razna o jumate de față. Nu pot nici măscări să zic, că nu-mi iese „p”. Bine că mai pot cât de cât să zic „f”, am să mă mulțumesc cu „futu-i”.

 87. andreea

  problema e cu cîntatul, nu cu vorbitul.

 88. cătălin

  Uff, unii mai au timp si de cintat! 🙂

  Angela, nici nu stiu ce sa mai spun…

 89. Angela

  Nu tre să spui nimic, e bine că nu-s semne de AVC, am început tratamentul, o să cam dureze. E nasol, incomod, frustrant…asta e. Mi-e cam greu să scriu, dar o să mai dau pe aici, să văd ce mai faceți. Să fiți cuminți.

 90. Angela

  Jelui-m-aș și n-am cui, deoarece:
  1. Tata, săracu, e surd ca o stâncă şi eu îs fonfăită, deci mai bine nu vorbim, că la cum ne înțelegem…
  2. Întrucât mă îndoapă cu prednison, n-am voie să mănânc sare şi dacă sare nu e, nimic nu e, orice seamănă la gust cu hârtia udă, aşa că mai bine nu, mersi. O să mor de foame.
  3. Baiul cel mare e că neuroloaga vrea să mă trimită la RMN, una din marile mele groaze, pentru că
  3.1 Îs claustrofobă. Am antecedente rușinoase, am mai evadat eu din oroarea aceea de tub mai cumplit decât fecioara de fier, după care am avut vreo câteva luni, ziua flash-uri și noaptea coșmaruri cu acel tub al iadului
  3.2 Nu reușesc să aflu dacă RMN-ul cerebral înseamnă că mă bagă cu totul în tub, sau îmi bagă numai capul, ceea ce ar fi oarecum mai rezonabil, dar nu cine știe ce
  3.3 Ultima chestie, nu cea din urmă, dar cea mai grea e că mă tem de ce ar putea găsi acolo. Creierul ce-mi mai rămăsese, de contam pe el. Dacă și el…

  No, voi n-aveți nimic de făcut în situația asta, nu vă bateți capul șă găsiți răspunsuri și soluții. Doar să ziceți vai, vai, sărăcuța de tine! Chiar tânjesc după compasiune. Iaca, am ajuns și la asta. Dracu știe ce mai urmează.

 91. andreea

  Angelaaaa, 😦
  întreabă pe cineva, dă un telefon ca să știi cum e, logic ar fi să nu te chinuiască degeaba.
  sau poate poți fi adormită un pic, nu știu, poate nu interferează cu analiza…

  spune-ne cînd e, ca să-ți ținem pumnii.
  altfel, am văzut o grămadă de pareze rezolvate.
  liniștește-te, o să treci cu bine peste afurisitul de rmn.

 92. cătălin

  Nici la mine lucrurile nu merg prea bine, dar din fericire nu-s probleme de sanatate.

  Si eu zic ca Andreea, sa intrebi ce diferenta face un RMN. Medicii se reped sa faca n’spe investigatii, dar trebuie sa stii la ce foloseste, mai ales daca spui ca a fost exclusa ipoteza unui AVC. Poate e doar o inflamatie a nervilor, si va trece de la sine.

  Ia-ti niste sare potasica, am incercat si eu, nu simti diferenta. Iar pentru mine busuiocul pus in mincare inlocuieste (o parte) din sare.

 93. Angela

  Andreeaaaa!
  Mulți ani trăiască, muuulți aaani trăiaaască, La muuulți ani!
  Și-acuma, lista:
  1. Să ți se spulbere toate anxietățile, nici o adiere de zbucium să nu te mai poată atinge – dacă n-ai tu cumva chef de zbucium antiplictiseală
  2. Să-ți trăiască piticii – ăia din cap – în pace și armonie și să nu se certe niciodată – numai dacă n-ai tu chef de senzații tari
  3. Să te năpădească bucuriile și veștile bune din toate părțile și în toate sectoarele
  4. Să fii sănătoasă tun, frumoasă, puternică și veselă pentru următorii cel puțin 80 de ani
  5. Dinspre copii, numai de bucurii și împliniri să ai parte
  6. Dacă îți dă târcoale iubirea, lasă-te în voia ei și iubește după pofta inimii, că asta-i pasăre rară, nu-i de irosit
  7. Dacă vrei bani, să ai întotdeauna destui, cât poți tu toca la o sesiune de shopping, fie și dacă mergi la mol de trei opri pe zi

  Completează tu cu ce crezi că-ți mai dorești, să iasă măcar de un decalog.
  Cu mult, mult, cel mai mult drag! La mulți ani!

 94. Angela

  Cătăline, s-o lămuresc și pe asta. Pareza facială în sine e cam caca-maca, dincolo de faptul că e enervantă și incomodă și încurcă-lume. Problema e la tovarășa mea de viață, aia cronică. E o boală huliganică, în sensul în care o trupă de anticorpi smintiți se apucă și strică, așa, de ai naibii, țesuturile pe care le prind. Sparg vasele capilare, de exemplu. Organismul, săracu, dă să le dreagă și le îneacă în colagen, ceea ce determină cicatrizarea și dezafectarea zonei, care se rigidizează și nu mai lasă organul afectat să funcționeze. Cum ar fi pericardul, de exemplu. Sau căptușeala esofagului, sau orice. În timp, te cam „pietrifici” pe dinăuntru. Ei, și acuma, neuroloaga ar vrea să vadă dacă nu cumva, huliganii ăia de anticorpi nu s-au nărăvit și la vasele cele fine din creier. Asta se vede la RMN, nu-l cere ea de-a-n pula. Că dacă au poftit anticorpii la așa trufanda, trebuie s-o iau de la capăt cu imunosupresarea, care nu-i o fericire. Că profită virușii și bacteriile alealalte, latente sau din exterior și încep ele să-și facă de cap ca în satul fără câini și să iasă la atac, ceea ce mă expune la infecții din cele mai diverse. De aia-i nasol, că cum o dai, nu-i bine. Îți par eu o sclifosită care se sperie de orice zgaibă? Dar chiar îs în căcat, oricât încerc eu să…No, oi vedea, încă n-o fost să nu fie cumva.

 95. andreea

  ioooooooooi…

  nimeni nu mi-a urat vreodată ceva așa de frumos.

  m-am topit.

  mulțumesc, Angela…

 96. cătălin

  Uf, atunci nu stiu ce sa mai zic. 😦

 97. Angela

  Păi ți-am zis. Vai, vai, sărăcuța de tine! E mai mult decât suficient. No, hai să le lăsăm naibii de boli. Petreceți și vă veseliți de sărbători și când veți înfuleca ceva sărat, gândiți-vă un pic la mine și dedicați-mi o îmbucătură.

 98. cătălin

  Sarbatorile nu-s motiv de bucurie, din contra…

 99. Angela

  Pentru unii îs, pentru alţii nu-s.

 100. Angela

  No, nu te înnegura, că-ţi explic eu cum e cu sărbătorile. Am două variante.
  1. Sărbătorile de unul singur:
  – Faci câteva cumpărături de strictă necesitate, fără stress și agitație și ruină financiară
  – Încropești ceva de halit numai și numai ce-ți place și de ce ai tu poftă
  – Ștergi un pic praful, să-ți împaci conștiința că ai făcut curat de sărbători
  – Găsești undeva o crenguță de brad, mică-mică, să nu distrugi ecosistemul și atârni de ea două-trei globuri – poți să le atârni și de perdea, nu-i problemă
  – Îți iei o pereche de șosete(oricum aveai nevoie) și o carte bună, le împachetezi frumos, le pui sub brad și zici că le-a pus Moșu
  – Te tolănești pe canapea sau fotoliu, te lăfăi, pui muzica pe care o vrei și care-ți merge la suflet, cât de tare sau încet vrei tu
  – Te lași în voia amintirilor de când erai mic și ce fain era când mama umplea casa de arome și sub bradul cel mare era plin de surprize. Te gândești că milioane de copii n-au parte de asta și milioane de adulți n-au asemenea amintiri – ești dintre norocoși.
  – Dacă ai chef, găsești pe cineva să auzi o voce de om, suni la telefon.Dacă te sună cineva și n-ai chef, te scuzi că ți se descarcă bateria
  – Dacă te ia somnul, te culci pur și simplu . Ce e de adunat, aduni mâine, că nu-i nici o grabă.
  Sărbători fericite!

 101. Angela

  Sărbătorile în familie:

  – Alergi ca dementul prin magazine zile în șir, nu găsești loc de parcare, te izbești de oameni, te căpiază luminile, vacarmul și colindele
  – Se golește cardul , că oricum faci, cheltui mai mult decât e necesar
  – Îți bați capul cu ce să gătești, că uinul vrea asta, altul aia și trebuie să faci o ditamai măsoaca festivă, drept care toată casa se transformă în cantină de popotă
  – Se face mizerie. Aspiră, aerisește, rânește să fie totul lună și bec, doar n-o să te faci de căcat
  – Pe când ești gata rupt, vin musafirii și începe distracția
  – Unchiul se îmbată mangă la scurt timp, ca de obicei, mătușa se îmbufnează, ca de obicei. Ei se ceartă. Unchiul zbiară, mătușa se
  smiorcăie și blestemă ziua când l-a cunoscut
  – Nepotul aleargă după pisică și răstoarnă lampadarul
  – Pe socru îl apucă criza de lumbago și pe soacră, criza biliară. Ei se vaietă
  – Copilul face brusc febră și încep să-i curgă mucii. Se smiorcăie și nu vrea să mănânce. Se joacă pe telefon, ceva cât mai zgomotos de preferință
  – Nevestei îi vine ciclul înainte de vreme și n-are absorbante. Fugi să găsești o farmacie deschisă, la dracu-n praznic. răstorni, din grabă, vinul roșu pe covor. Pe drum, de la frig, te ia măseaua
  – Te întorci. S-a răsturnat între timp și un platou cu salată boeuf pe covor, de parcă ar mai conta
  – Unchiul e și mai beat, vrea să asculte manele. Mătușa, romanțe. Socrii, Abba
  – Nevasta nu vrea nimic, zace cu comprese pe cap și cu perna electrică pe burtă
  – Pici de somn, dar nimeni nu vrea să plece. Unchiul cântă. Socrii sforăie pe canapea
  – Masa e plină de vase murdare. Le strângi, spargi cana preferată pe care o aveai de 20 de ani. Sudui
  – Umpli frigiderul cu resturi care oricum se vor împuți acolo, că n-o să le mai mănânce nimeni.
  – Contempli dezastrul. Ai vrea să te spânzuri, dar nu poți, că ai familie și rate la bancă
  Merry Christmas! Adică nu, că nu-i voie, nu-i corect politic.

 102. Angela

  Stai, că mai este. La punctul 1, privești liniștit pe fereastră cum cad domol fulgii, ca-n povești. Nimeni nu se rățoie la tine că stai ca prostul de o oră la fereastră și pe masă nu mai e bere!Visezi în tihnă la zâne și la spiriduși cumsecade. Pace.
  La punctul 2, cumnatul arde fața de masă aia scumpă cu țigara și – oroare – o stinge în farfurie. Cumnata, la dietă, molfăie în silă o frunză de salată, de strică cheful tuturor. Cumnatul se răzbună și halește vreo 12 sarmale. Nu uită, în treacăt, să-i spună soră-sii că nu-s ca ale mamei. Soră-sa nu rabdă și zice Nu-s bune, nu-s bune, dar ai băgat vreo 12!Inevitabil, frate-su zice Ce, ai stat să le numeri? Meschină ai fost de mică. Nervi.

 103. andreea

  of.

  n-am avut ocazia să încerc tipul 1 de Sărbătoare.

  dar am avut destule de tipul 2 încît să ajung să cred că nu e o ideea așa de rea să fii singur, cîteodată…

 104. andreea

  la punctul 2, lista e nesfîrșită.

  de pildă, uneori, mesenii se uită la tv. inevitabil, apare în peisaj o dispută politică și încep să se certe și să vocifereze direct proporțional cu cantitatea de alcool consumată.

 105. cătălin

  La punctul 2 e o sarbatoare extrema, cum ar veni. La fel si punctul 1. 😦

 106. Angela

  Păi hai și tu cu un model. Da’ nu cu vreo utopie, că de-astea putem și noi..

 107. cătălin

  Un el si o ea, intr-o casa destul de mica, uitindu-se pe fereastra cum ninge domol. Un catel si un motan (daca s-ar nimeri galben, ar fi perfect). Utopie ar fi asta:

 108. Angela

  Hai, măi băiete, că nu poate fi atât de greu. S-a căpătuit el, ficioru-meu, la 35 de ani, după ce îmi și luasem gândul, că avea deja tabieturi grele de burlac. Într-un fel, e bine, că-s doi și se descurcă, dar tot apar troubles in paradise, că altminteri nu simți că e viață adevărată. Adună-te, speră, înseninează-te un pic și fii mai practic. Caută fie și pe situri de dating, dar nu muierea ideală, că nu există și nici nu trebuie. Poate să iasă surprinzător de bine, poate să nu iasă. Ei, și? Dar tu te temi. Să nu-mi vii cu căcaturi că n-ai timp, că bla-bla. Nimeni n-are, dar își face. Nu te mai teme, copile, că-mi vine să te bat. Cum dracu să te vindec de spaime? Îți caut eu una și merg la pețit. Ori mă apuc de făcut boscoane, pe bune!

 109. Angela

  Din categoria facerea de bine-i futere de mamă. Săracu tata, se străduiește să mă ajute. Îs lată de foame și frustrată. Îmi pusesem din bună vreme la marinat niște piept de pui, cu oțet balsamic, alte mirodenii, doar-doar obțin ceva comestibil. Acum, mai așa, în scârbă, mă duc eu să-l pun pe grătar. Nu găsesc bolul cu pricina. În bucătărie, lună. În frigider, așișderea, că tata se străduiește ca să pot eu să zac. Îl întreb de împricinatul bol cu carne. L-am aruncat, zice, că arăta groaznic, așa, într-o zeamă maronie. N-am un plan B și nici nu pot scoate omul din casă, că e cea mai urâtă vreme posibilă. De asta-i nasol când ajung eu să trebuiască să fiu ajutată. Daunele-s întotdeauna mai mari.

 110. andreea

  auu… 😦 sper că ai mîncat ceva, pîn la urmă…

 111. andreea

  chiar, pe net de ce nu cauți?

  acu ceva vreme, era imposibil. acum e era tuturor posibilităților.

 112. junghiul

  Gelu…

 113. Angela

  Da, Gelu. A trecut ceva timp. N-am prea dormit azi-noapte și am avut timp să mă gândesc. Că încă-mi pare rău pentru vorbele aiurea și că nu mai e loc de întors. Poate regretele-s pedeapsa pentru pripeală și trufie. A zis și el, dar nici nouă nu ne torceau mâțele pe limbă. El acuma e iertat, noi încă nu. Asta e una. Apoi, spurcăciunea aia de coasă care nu alege, te ia așa, la plesneală, ca pe o păpădie de pe imaș. Ce urâte mi-s lucrurile definitive! Și câte și mai câte. S-ar mai fi putut bucura de fete, să le asculte cântând. Știu că era un tată bun. Și dacă, așa cum era știut ca Tata Ursu’, pot să-mi imaginez ce Bunicu’ Moș Martin grozav ar fi putut fi. Și ar fi putut să se mai bucure de zăpadă și să se mai bălăcească în mare, și să ne mai ciorovăim pe-aici și…

 114. junghiul

  O vorbă bună nu i-am zis!

 115. junghiul

  Două lucruri mă înspăimântă în lumea asta: RMN-ul ( l-am refuzat categoric de două ori) și sărbătorile petrecute de unul singur.
  Mă terminați cu subiectele astea!

 116. cătălin

  RMN, CT, pina la urma putini scapa de astea. 😦

  Imi pare rau, Junghiule. Vezi, mai bine am discuta si noi politica sau orice altceva. Nu … viata.

 117. Angela

  Hai, nu vă pleoștiți iar. Recunoașteți că n-avem noi viețile cele mai grele. Ne cam răzgâiem câteodată.

 118. cătălin

  Fericirea nu e corelata prea bine cu o viata usoara.

 119. Angela

  O, ba da.

 120. junghiul

  Noi avem o lună plină de sărbători.
  Începând cu 1 decembrie, când am doi nepoți pe care îi sărbătorim ș-apoi o ținem tot așa până-n ultima zi în 31, când sărbătorim căsătoria noastră.
  De Revelion ni-i casa plină, tot familionul vine la noi cu cățel, cu purcel.
  Nu știu cum e să mergi de Revelion la restaurant, m-aș simți nelalocul meu.
  Voi găti mult, azi mă antrenez cu un pot au feu.

 121. Angela

  La restaurant e cel mai rău. Te-ndoapă cu feluri după feluri de nu apuci să le mesteci în tihnă și nu poți schimba o vorbă cu vecinul de masă din cauza vacarmului de-i zic ei muzică. Nu pricep de ce e întotdeauna prea tare. După o jumate de oră ești umflat și căpiat. E bine acasă, la prieteni sau la vreo cabană la dracu-n praznic, cu foc de lemne și fără curent. Am avut așa un Crăciun și a fost bine, erau și niște cabanieri minunați, numai munte și stele și chestii gătite acolo, din porc crescut și pregătit de ei.

 122. andreea

  mie nu-mi plac adunările astea familiale sărbătorești deeeeloc.
  v-am mai povestit eu și-n alte dăți.

  cu fiecare an nou, vreau să treacă și mai repede.

 123. cătălin

  Unul din regretele mele e ca n-am reusit sa ma duc cu cortul in creierii muntilor. Fara telefon, fara curent electric, sa stau noaptea intins pe iarba, sa ma uit la stele si sa vad ochi lucind in tufisuri. 🙂 N-am mai privit de mult cerul instelat, sa fie vreo 5-6 ani…

 124. cătălin

  La fiecare an nou ma intristez, ca parca trece prea repede timpul. Si de la an la an e tot mai greu…

 125. Angela

  Păi altminteri n-ai fi tu. Bonjour, tristesse! Dacă aș putea, ți-aș transfera, în chip de cadou sub brad, jumate din bruma de energie și optimism pe care le mai am, și tot ne-ar ajunge la amândoi. Nu pot. Îmi pare rău. Tehnic, n-am cum. O fi cumva. Trece și asta. Oricum, am un puseu de mizantropie acuma, de aș putea muta munții cu el. Dar furia e mai bună decât depresia, așa că eu îs dintre norocoși. Ai grijă de tine.

 126. Raj

  Buna seara !

 127. cătălin

  Seara buna! Ai venit cu uratu’? 🙂

  Multumesc, Angela!

 128. Angela

  Oho, iaca, ne mai găsește lumea și prin cotlonașul ăsta. Te pomenești că i se mai face cuiva dor de noi! M-am emoționat, na!

 129. cătălin

  Stai sa vedem, sa nu se sperie si s-o stearga.

  La mine ninge ca-n povesti. Ma rog, viscoleste. Dar e excelent, ca nu intilnesc tipenie de om. Doar creatura din poza de mai jos, la care am stat sa ma uit vreun sfert de ora. Ma intrebam daca nu cumva am innebunit de singuratate. 😦 130. Angela

  Apoi, dragu mamii, greu e și cu tine! Am zis de ieri că-s cam turbată, să nu ziceți că nu v-am prevenit. Tu, copile, supără-te pe mine sau nu – asta e, propriul meu copchil aude lucruri mult mai dure de la mine, da’ nu prea-i dă mâna să se îmbufneze, pentru că EU am dreptate, ca de obicei. Așa că:
  – singur înnebunești, de oameni fugi
  – visezi la un motan amărât, dar nu adopți, că n-ai timp, că bla-bla – de fapt te temi să ți-l asumi, de parcă ai fi singurul om ocupat și care are și pisică. La cât lipsești, pe două-trei săptămâni, există soluții. Până și la noi sunt pensiuni pentru animale, unde poți să le lași temporar, în condiții bune. Sigur nu te-ar ruina. Dar nuuuu…că nu se poate…că aia, că aialaltă.
  – dacă nu ești orfan de mic, începi să asiști destul de repede la derapajul părinților. E nasol. rău. Dar asta se întâmplă și te coci strângând din dinți, îți controlezi spaimele și acționezi cumva, că ești deja adult și mingea-i la tine, n-ai cui s-o pasezi și nici unde să fugi cu motanul de pluș în brațe. În treacăt fie spus, bietul meu copil n-avea încă 30 de ani, era plecat oleacă în Anglia. Eu eram la spital, tocmai îmi scoseseră, după 4 ore, perfuzia cu citostatic și eram cam buimacă. M-a sunat să mă-ntrebe dacă aș putea trece pe la taică-său, în aceeași curte cu spitalul meu, doar că la cardio, că a aflat că omul a făcut un infarct și a încercat să vorbească cu el, dar nu poate să afle nimic, că e zombie și vorbește confuz. Rezolvat, sunat copil, liniștit cât de cât, rupt inima de mila lui, că-mi închipuiam prin ce trece și că e departe și nu știe la ce vine. Acum, când m-a umflat ambulanța, am uitat să-i zic lui tata să nu sune copilul, că mă descurc. A sunat. A sculat copilul să-l anunțe, panicat – pe mă-ta a luat-o salvaaaareaaa, ioi, tulai. Eram încă în ambulanță, pe drum, când a sunat copilul. Mi-am cerut scuze după aia, că nu era cazul să se agite. Mi-a spus că în ultimii ani a avut timp să se pregătească pentru telefoane din astea și să se aștepte la ele. Bravează. Dacă mi-e foarte rău și nu prea pot escamota, izbucnește. Să nu mori, zice. Că eu cu cine mă mai sfătuiesc în problemele mari? Între timp, tatăl i s-a dus. Mi se rupe inima, că-i al meu și trebuie să treacă prin astea. Trece cum poate, acuma e fericit că vrea să-și ia cățel, deja l-a antamat, dar așteaptă să facă 8 săptămâni cățelul și între timp se documentează. E ok. Până intervine iar ceva – doamne-ferește, și iară nu-i ok. Viață.
  Tu, din nou, iartă-mă, ori te cam alinți, ori ar trebui s-o iei mai în serios, cu ajutor specializat. Există leac la orice, trebuie doar să încerci. No, iartă-mă, nu vreau să-ți fut sărbătorile, dar orișicât, n-aș putea s-o fac mai bine decât o faci tu singur. Te iubesc, ai grijă și bagă la cap ce spun, că oi muri dracului și cine o să-ți mai spună din astea?

 131. Raj

  N-am venit cu uratul, dnule Cata, ba pot zice ca am venit cu frumosul, ca-s frumusel la varsta mea, cel putin asa sustine fi-mea. Si dna Ana a zis ca-s frumusel , ca mi-a tras o vizita fulger , impreuna cu dnul Narcis, inainte cu doua zile de Paste. Mi-a facut si poze, puteti sa va convingeti ca nu-s chiar asa urat cum sdustineti. A zis ca le-a pus pe fb-ul dumneaei. Va urez multa bafta tuturor !

 132. cătălin

  Angela, nu stiu daca fug de responsabilitati. Motan mi-as lua. Problema e ca-i foarte greu daca nu imposibil de gasit o gazda sau ceva de inchiriat cind ai un prieten cu mai multe picioare.

  La Ana pe fb nu imi bag botu, ca dau de poze cu dracu’ si am alergie.

  A dracu’ Soros asta, l-o pus pe ficior’su prim-ministru in Romania! Nu pun hlizit galben, ca nu-i deloc de ris.

  La-la-la!

 133. Angela

  Scuze, dar în chestiunea pisicii, nu te cred! Nu cred că în toată Canada aia nu există chiriaș cu pisică. Cu gazdele actuale ai discutat? Ai încercat măcar să tatonezi? Și de ce numaidecât un huligan de motan care să umble teleleu după gagici și să urle pe sub geamuri? De ce nu o pisicuță sterilizată, blândă și cuminte, care să nu incite la miorlăieli și serenade? Și care să te aștepte acasă și să-ți toarcă în brațe? Iei o litieră, un coșuleț cu perniță, nici nu simte nimeni că mai e un locatar în casă. Ia întreabă-ți tu găzdoiul dacă ar fi chiar de netolerat așa ceva și după aia spune-mi ce a zis. Mă rog, dacă deja ai încercat și n-a mers, e altceva, mă predau. Dar aș putea să jur că n-ai încercat.

 134. cătălin

  De intrebat am intrebat, mai demult asta…

 135. Angela

  Și? Atât? Ce a răspuns? Ce argumente a avut? Ai insistat sau te-ai pleoștit de cum a strâmbat ăla din nas? Trebuia să-l toci până ceda, ai și tu niște atuuri. Presupun că ești un chiriaș convenabil, comod și pașnic. Rupe-i inima, caută-i punctul slab, că musai are unul, înduioșează-l, șantajează-l, fă ceva și luptă pentru pisica aia! Vezi că de mine n-ai să scapi, nu există catâr care să mă facă să cedez. O să te pisez cât oi trăi și după aia o să te bântui și nu te scapă nici exorcistu. Nu arunc cu bombe înainte de a declara război, dar nici nu zic „nu se poate” înainte să încerc. Dacă iese ce vreau, iese. Dacă nu iese, îs tot unde am fost, adică fără chestia aia pe care oricum n-am avut-o, dar măcar mi-am dat o șansă. Treci la luptă pentru cauza pisoiului!

 136. cătălin

  Nu vor cotoi, asta a fost tot. Plus ca lasa par pe covor (iar aici covoarele sint batute in cuie de podea, sa nu le poti scoate niciodata). Nici eu n-am putut insista prea tare, o dihanie din asta umbla prin toata casa; sus, la etaj, gazdele mai au inchiriate doua camere la doua fete. Nu mai spun ca nu stiu ce voi face in viitor; uite, din cauza nesigurantei asteia nu mi-am luat bicicleta, desi mi-ar placea foarte mult sa merg cu ea unde am treaba. Bine, ca nu stiu sa merg cu bicla, asta e alta poveste…

  Asadar 4% copiat e permis, se aude doamna invatatoare?

 137. Angela

  Așa, deci! Niște boșorogi plicticoși, tipicari și de căcat. Eu mi-aș căuta altă gazdă. Covoare bătute-n cuie, ha? Pisoiul lasă păr? Dar ei? Chelesc, li se descuamează pieile bătrâne tot pe covor, pe alea cum le scot? Acuma, când până și eu, aici, la țară, am aspirator cu apă și perie turbo, de scoate și părul de pe picioarele muștei, dacă a căzut cumva pe covor? Căcănari, caută alții. Cică umblă dihania. Și fetele de sus îs nevricoase, domnișoare bătrâne care dezinfectează clanțele și le deranjează și vrăbiile în zbor? Ai, ai, mi-aș băga picioarele în toți și aș căuta altceva. Altceva. Să vedem. Bicicleta. Și aia lasă păr? Și ce înțelegi tu prin viitor? Mâine? Peste o lună? Peste un an, doi, zece? Îți iei bicicletă când ai nevoie și dacă lucrurile se schimbă, o vinzi sau o donezi, doar nu te însori cu ea.

 138. cătălin

  Uite ca n-au aspiratoare cu apa. Dar tot nu i-as putea convinge cu motanu’. Iar bicicleta e scumpa. Sigur ca sint si mai ieftine, dar alea-s pentru oameni…

 139. andreea

  Iar începe…

 140. andreea

  Uneori, deseori, de fapt, îmi vine să te bat.

 141. andreea

  Dar înțeleg perfect

 142. Angela

  Înțelesu-i înțeles, bun lucru și el, da’ stânca tot n-o sparge. Așadar, să coborâm în concretul cel vulgar și să începem:
  1. Bicicleta-i scuuuumpăăăă…Sigur că nu-i de-a moaca. Dar tu ce naiba faci în Canada aia? Misionariat? Voluntariat? Vorbești de parcă n-ai fi unde ești, ci în fundu Bangladeshului, la bandă, smulgând capete de creveți 16 ore pe zi.
  2. Zici că nu știi să te dai. Închiriază una, de probă, pentru câteva ore. Mergi să vezi cum e. Dacă-ți zdrelești nasul, mai încerci și mâine. Dacă mâine-ți zdrelești și coatele, atunci o lași baltă, clasezi dosarul bicicleta și nu te mai gândești la ea. Ai scăpat. Dacă merge și descoperi că nu-i așa de greu și că te fericește, faci ceva, rupi de la gura copchiilor și a pisicii oleacă, faci un credițel și-ți iei, că n-o fi Lamborghini. Dacă peste o lună, un an, îți vine să te muți în Australia, o iei cu tine sau o vinzi sau fericești pe cineva cu ea. Doar n-o să o ții să te îngropăm cu ea în piramidă când ai să mori, peste 100 de ani, pentru că a fost scuuumpăă-hă-hă.
  3. Știu că n-ai face nimic din toate astea, că nu-s în ADN-ul tău, dar eu timp am, răbdare am și ești o nucă tare. Doar mai țin să precizez, ca să n-avem vorbe la proces, că din toată literatura lumii ăsteia, în topul personajelor mele nesuferite, pe care le-aș zgâlțâi și le-aș turna apă-n cap până s-ar trezi, în topul ăla, zic, conduce detașat Madame Bovary.

 143. Angela

  No, să mai schimbăm foaia. Că tot avem alegeri. Avui o bucurie nesperată! De unde mai alaltăieri unelteam eu cum să-l împiedic pe tata să meargă la vot, să nu se spurce cumva la ALDE sau la cine știe ce, de unde m-a convins fiu-meu să mă duc eu, și dac-o fi să mă trag cu dinții pe asfalt, măcar să i-l anulez dacă nu-l conving să stea acasă, ori să anulez un vot similar și am achiesat, iaca vine ieri la mine-n cameră tata, entuziasmat de Nicușor Dan și ai lui, că i-a prins la ceva post tv – eu n-am văzut, nu știu ce-a fost, dar tata nu mai contenea să laude tinerii ăia minunați și cum îs ei altceva și ce drag i-a fost de ei…Era superîncântat. Știu că-i un fleac, dar orice e mai bun decât nimic.

 144. cătălin

  Nu stiu, din afara poate parea altfel, viziunea e mai ampla, de ansamblu. Cum ar veni, incerci sa sari un gard inalt cu sirma ghimpata, si tot incerci, te tai, dai citiva pasi inapoi, apoi incerci din nou… si nu ai puterea sa mergi inapoi 100 de pasi sa vezi ca 30 de metri mai incolo gardul se termina.

 145. andreea

  madam Bovari se moa!

 146. Angela

  Io compătimesc cu Anna Karenina. Aia da! Mă lăsam și eu în voia pasiunii, călcam pe bec să scap de plicticosu, fie ce-o fi. Da’ numa pînă la faza cu trenu. Aia nu! Sufeream ce sufeream, îi pârleam filfizonului de Vronski mustața cu lumânarea, îi spărgeam un coi cu iglița și fugeam în lume, să mă fac vivandieră.

 147. Angela

  Predica de dimineață pentru Cătălin, când o face ochi – la propriu, adică pe când s-o trezi:
  Cu gardul, așa e, cum zici. E greu să acceptăm (eu, tu, el, ea, noi, voi, ei, ele), că gardul se poate termina și că rezolvarea la uriașele noastre probleme existențiale – cele mai mari, că doar îs ale noastre – poate fi uneori uluitor de simplă. Ne face să ne simțim oleacă ridicoli, cam ca musca la arat. Și dacă găsim puterea să zicem, totuși, „am fost un dobitoc”, o facem doar cu jumate de gură, așa, retoric, așteptând ca ceilalți să zică „nuuu, nu e vina ta, soarta, karma, ghinionul, lumea rea, maică!” Și-atunci, oarecum liniștiți dinspre partea asta, zdup înapoi în micul confort călâu care, să recunoaștem, nici nu-i chiar atât de rău. Oblomovismul e comod și până la urmă, e și asta o …paradigmă (ptiu de vorba pompoasă) în care se poate trăi mult și relativ bine. Dar să zic că e păcat? N-aș zice, că nu cred că-s îndreptățită eu să zic. De fapt îs, dar mă dau modestă, după cum se și cuvine.

 148. cătălin

  Se poate ca oamenii cauta si isi gasesc confortul in orice situatie.

  Imi pare bine ca mai apar astfel de dezvaluiri: http://casajurnalistului.ro/a-fost-un-experiment/ Sigur, nu se va schimba nimic, si lucrurile astea vor continua zeci de ani de acum inainte.

 149. Angela

  Ba se va schimbaaaaa! Ai votat prin corespondență? Că vă dați pe acolo, pe afară, cu curu de pământ că nu puteți vota, că stați la cozi, că-i departe, că pula calului. Și din 3 milioane, au votat așa 4500. Ai trimis scrisoare?
  Ba se va schimbaaaaaaa! Poate nu în timpul vieții mele, dar se va schimba! Au căzut ele, imperii de păreau veșnice și n-o să explodeze o hazna mafiotă, supraburdușită de căcat? E în legile firii.

 150. cătălin

  Nu, n-am votat, ca n-am domiciliul in strainatate. N-am casa, n-am contract, n-am nimic. 😦

 151. Angela

  Și, mă rog frumos, de câtă vreme stai așa, atârnat între două lumi?

 152. cătălin

  De 10 ani. Dar asta cu domiciliul asa e facuta, nu v-am spus ca mi-a venit sa platesc asigurari de sanatate in Romania desi eram plecat de n-spe ani si plateam asigurari de sanatate in alta tara? Daca nu ai casa ta si acte pe ea, e imposibil sa-ti schimbi domiciliul. Asa e legea. Daca nu se ducea taica-miu sa dea cu subsemnatul ca ma ia in spatiu, nu as fi avut nici buletin. Adica n-as fi avut identitate.

 153. Angela

  Dar cetățenie canadiană de ce n-ai cerut în atâta timp? Că doar n-ai intrat ilegal.

 154. cătălin

  Am cerut, dar am fost respins, ca au si ei timpitii lor. Imi trebuia sa fi lucrat un an (oriunde in lume), pe un job care cere studii superioare. Io aveam vreo 9 ani lucrati, asa… Numai ca, din scrisorile de recomandare pe care le-am luat, idiotii de la viza n-au putut deduce ca intr-adevar am lucrat pe un post pentru care e nevoie de studii superioare. Poate ca universitatea ma platea ca asistent nu sa fac cercetare, ci sa desfund WC-urile. Si nici n-au cerut alte scrisori. Am aruncat vreo 5000 de lei si sute de ore de munca (nu exagerez, stiti ca mi-au cerut cazier din Romania, probabil cautind nod in papura?). Asta e. Altii, in situatii oarecum similare, cu mai putina experienta si cu scrisori de recomandare mai slabe au trecut gardul. Cum ar veni, Canada nu are nevoie de cetateni lipsiti de noroc.

 155. Angela

  Apoi, știi ce, dragu mamii, dă-i în pulă și hai acasă. Mai bine vinzi pizza aici și în șase luni ai și pisoi, și bicicletă. Și nevastă. Și pe noi ne ai, șii vii în vacanță la mine, la țară. Dacă tot e să dai de tâmpiți, mai bine stai cu tâmpiții de aici.

 156. cătălin

  Nu stiu, Angela, de la prea mult bine n-am plecat din Romania. Si cred ca nimeni nu pleaca… Pe de alta parte, mama plinge deseori cind vorbeste cu mine si imi spune ca tata e intr-o situatie jalnica. Din ce in ce mai rau, de la o zi la alta. Om sanatos care isi sapa groapa. 😦

 157. Angela

  Nu prea am ce să zic, îmi pare rău că e așa cum e. Îs lucruri grele, dureroase, într-un fel, poate ți-e un pic mai ușor așa, să fii departe de niște lucruri inevitabile, pe care n-ai tu cum să le schimbi. Nu e nici în puterea, nici de datoria ta. Nici crucea ta n-are s-o ducă nimeni. Stai unde crezi că ți-e un pic, un pic măcar, mai bine și asta-i tot.

 158. cătălin

  Auzi, eram sigur ca pentru parlamentare diaspora nu prea conteaza. Adica, fie ca voteaza citeva mii, fie ca voteaza un milion, tot maxim sase parlamentari pot alege. Asa-i?

 159. Angela

  Da, așa știu și eu. Nu e miza mare, doar semnalul ce ar mai conta. Orice vot smuls de la năpârci ar trebui smuls. Recunosc, acum mă tem. Mâine, pe vremea asta, să văd rânjetul odios și triumfal al lui Dragnea, mutra râncedă și senilă a lui Beșe-n costum Armani ăla de Tăriceanu..ce-am păcătuit, oare? Mai bine mă nășteam în Ferentari sau în Las Fierbinți, ședeam să sparg semințe așteptând socialu’ și alocația plozilor și ziua națională, să scot aburi pe nări ca boul în iesle, bălind la caserola cu fasole și să mă bucur că mi s-a nimerit cârnatul mai mare decât al vecinului.

 160. cătălin

  😦 Ne place sau nu, PSD are un nucleu electoral puternic. Si nu-s doar betivanii din Vaslui sau pensionarii. Multi tineri voteaza PSD, pentru ca le convine situatia actuala. O mare parte a Romaniei e formata din asistati sociali. Nu, nu-s numai aia de se inghesuie la fasole, printre ei sint si angajatii multinationalelor ale caror salarii depind de contractele cu statul. Asta e tristul adevar. Fara jaful din ministere, fara programele informatice cumparate aiurea si nefolosite, ar fi jale in filialele din Romania ale HP, IBM, Kapsch, Oracle etc.

 161. Angela

  M-o pălit o futută de insomnie. Noaptea asta s-a dus, ducă-se. Ai dreptate cu tinerii, și nu-s doar cei din multinaționale. E toată puielnița de copchii de primari, consilieri locali și județeni, directori și alții ca ei, plozi de bani gata, nulități obraznice care așteaptă să le ia sinecurile și locul bătrânilor și să perpetueze sistemul. Ce să zic? Se va sfârși odată. Ajunge scârna la masa critică, explodează, umple totul de rahat și după aia poate se curăță cumva, ca după cataclism. Vezi că încerc să-ți scriu pe mail, dacă crezi că-s exasperant de pisăloagă, ignoră.

 162. Angela

  Ei, băiete, rămăserăm numai noi pe aici. Dădură toți bir cu fugiții, de drăgălași ce suntem și de pătrunși de spiritul sărbătorilor. No, nu-i bai, paguba lor, că ca noi nu mai găsesc! Bună dimineața, am dormit o oră, totuși! Hai la vot, hai la vot, hai la vot, la vot!

 163. andreea

  sunt pe aici, da nu știu ce să mai zic.
  mă lupt și eu cu morile mele de vînt.

  am votat.

 164. Angela

  Tu numai să fii pe aici, de zis, zicem noi. Vezi că suntem ca ăia doi țapi care s-au întâlnit la mijlocul punții, o ținem fiecare pe-a noastră.. Da ne suntem dragi, sper.
  Am votat și eu. Acu, să vedem.De groază, mi-e groază că mai e puțin și reîncepe coșmarul. No, ce era de făcut, am făcut. Ba am reușit să-l convertesc și pe tata.

 165. cătălin

  Ai mei nu voteaza. „Toti sint la fel, am votat ultima data cu Iohannis si nu s-a schimbat nimic, Ciolos n-a facut nici el nimic. Iar Nicusor asta e omul lui Soros. Si oricum PSD + ALDE iau peste 50%”. Exact de ce m-am temut cind ii taxam bilbiielile lui Iohannis si indeciziile lui Ciolos.

  Iar ce au gasit procurorii in cazul lui Burnei intrece imaginatia. Omul cred ca pur si simplu innebunise, de prea multa glorie, putere si pupat in cur. Nici nu pun linkul aici, e chiar dintr-un film horror.

 166. Angela

  Ce pot să zic? Suprataxăm bâlbâielile lui Iohannis și indeciziile lui Cioloș…Lasă că nu se bâlbâie Ponta și Dragnea e decis..Mai bine ei. Începuse și tata la o vreme cu Soros, că se uita ca apucatul la Româniatv. Când am răcnit odată…Mă rog, se pare că ăsta ne e modelul. Coaiele, șmecheria, sinecura și lasă să fure, ce, în locul lor, noi n-am face la fel?

 167. cătălin

  Da mai, cum dracu’ sa prinda rahatu’ cu Soros? Pai ce, daca vrea ala sa cumpere Romania, se chinuie cu un partid despre care nici macar nu-i sigur ca va trece pragul de 5%? Ala poate cumpara tot parlamentul actual, en-gros, mai primeste si discount.

  Apropo, vazusem la unu’ pe fb. ca USR ar fi „neomarxisti”. Am inceput sa rid. Da, stiu ca nu-i frumos sa rizi de retarzi, dar asta e, nu-s corect politic intotdeauna.

 168. Angela

  Încerc să nu mă mai gândesc. Nici la rezultate, nici la cine va fi primul ministru, nici la circul care va urma cu făcutul guvernului, nici la alianțe, la nimic. O să ziceți că-s exaltată, dar chiar sufăr acuma de inimă rea, fiindcă eu nu mai am cine știe ce timp. Răbdare, nici atât. Aș fi vrut…nu se poate..Păcat.

 169. cătălin

  Pai nu e nici un circ cu facutul guvernului. PSD are singur, dupa redistribuire, aproape 50%. Daca e nevoie banditii din ALDE pot completa o majoritate beton. USR intra in parlament, un rezultat foarte bun. Recunosc ca nu m-am asteptat in cazul lor, ma temeam daca vor trece pragul. PNL in continuare ia un procent enorm; daca nici blatul evident cu PSD pentru primaria Bucuresti nu i-a convins pe oameni, apoi nu stiu ce ii va convinge.

  Ciolos: La revedere! Imi pare rau dupa omul asta, nu inteleg multe lucruri (de ce a refuzat sa faca reforma). Asta e, poate ca a fost o iluzie, poate ca asta a fost conditia pe care a pus-o PSD atunci cind a plecat de la guvernare dupa Colectiv: „Ba, mimati si voi ceva, dar nu va atingeti de sistem ca va ia mama dracului!”. Nu mai stiu ce sa zic. Nu mai e nimic de zis. PSD e un jucator foarte bun. Nu, n-a atras doar voturile saracilor din Vaslui sau ale pensionarilor speriati: PSD atrage masiv voturi de la clasa de mijloc. Ce nu prinde PSD, prind partidele-satelit: PNL, ALDE, ba chiar si PMP (hic!) au intrat iarasi in sparlament. Gunoaiele maghiare isi mentin scorul (au si romanii o consolare, ca ungurii voteaza la fel de prost ca ei).

 170. andreea

  haolicăăăăă 😦 😦 😦

 171. Angela

  Până și un delir schizofrenic e mai de înțeles decât mentalul rrromânesc, față de ce trăim acum. Și nu mă refer nici la chandala, nici la profitori-lipitori, nici la cei care luptă pe viață și pe moarte să-și apere pielea, averea și libertatea. Ci la ceilalți, de ai zice că-s oameni obișnuiți, cu educație medie și cu viață la fel. „Disonanță cognitivă”??? Ohoho…aia-i nimic. Adică Cioloș a dezamăgit că n-a făcut nimic??? Și atunci lasă să facă ăilalți ce fac de 27 de ani? Încearcă cineva să te scoată cumva din căcat, cum poate în condițiile date, și tu te uiți chiorâș din prima zi la el, suspicios, ascultând și văzând cum toți mafioții și penalii, de toate părțile, trag în el din toate pozițiile și sabotează tot? Pe ăia îi creditezi de 27 de ani, după ce le știi pe pielea ta toate mârșăviile pe care le fac, pe ăsta, care n-a apucat nici măcar să greșească, îl pui la colț din prima zi?
  Acuma hai cu lapidatul, că o să comit o blasfemie. Da, Căderea guvernului Ponta după Colectiv a fost o pripeală și o greșeală. PSD-ul s-a umflat într-un an profitând ordinar de copiii ăia morți, ca niște necrofagi ce se află. Lor le-a priit. Au făcut, cuminți și pocăiți pasul în spate și au început să înfigă junghierele, să saboteze, să murdărească, așteptând și rânjind. Încă într-un an, s-ar fi erodat măcar 8-9 % și poate mai scăpam. Acum s-au revigorat pe cenușa copiilor, mai obraznici, mai fără măsură. Și e vina lui Cioloș că „n-a făcut nimic”???
  Ne-a găsit prudența și scepticismul tocmai cu guvernul Cioloș. De la Văcăroiu încoace, cu toți penalii, a fost ok, lasă să fie tot așa. Și s-au găsit ciraci printre junimea intelighentă, care pufnește pedant despre „doctrină”. Că vai, din păcate, USR-ul nu are…Noroc cu sugestiile google, că nu cred că a nimerit unul cuvântul din prima, când l-o fi căutat, că dă bine. Când pizda mă-sii a avut politica din țara asta „doctrină”, alta decât a sinecurii, a învârtelii, a jafului și a mulsului de la stat și a prostirii proștilor? Să nu-mi fluturați „interbelicul”, că borăsc.
  Când am văzut pe la știri floarea junimii zburdând pe pârtii și prin cluburi, ori duși acasă pe banii prostului de contribuabil, hlizindu-se că merg de-a moaca cu trenul „să se distreze, ce vot, ei nu votează, preferă să stea pe pârtie ha, ha, ha…”. Cel mult ne tragem niște selfie-uri pe peron și dăm un like. Și după aia blestemăm boșorogii, de parcă ăia și-au închis nepoții în debara și au fugit, cu cadre și cărucioare, la secțiile de votare. Boșorogul meu de 91 de ani și-a târșit picioarele până la secție,a votat USR-ul „să aibă și copiii ăștia o șansă”. Și aseară, târziu, avea lacrimi în ochi de bucurie că „au intrat”. Cioloș n-a făcut nimic. Face Dragnea. Asta-i situația, ce să facem, mai rău să nu fie, ne-om descurca etc. „Și la cap să-mi pui/fluieraș de os.mult zice duios”. Îs eu chiar nebună?

 172. cătălin

  E rau. Da, ar fi fost mai bine daca infractorul de Ponta raminea prim-ministru. Sigur, mult mai bine era daca Ciolos s-ar fi apucat sa faca curatenie, cu toporul: dat afara incompetenti pe capete. Ce sa mai zic, am vazut la ai mei: si Ciolos, si Iohannis au venit la putere pe un val de entuziasm, dar si de asteptari. Ambii au dezamagit, asa ca multi votanti de-ai lor au stat acasa.

  Nu-l acuz pe Ciolos: poate ca nu era posibil sa dai afara pilele din sistem, mai ales cind guvernul tau nu avea sustinere politica. Dar cred ca merita incercat, cu orice risc: sustinerea populara de dupa Colectiv era imensa. Acum din entuziasmul ala n-a mai ramas nimic. 😦

 173. Angela

  Se pare că nu vom putea depăși faza ta cu dat afară incompetenții. Nu e vorba de incompetenți și piloși aici, ci de ticăloși și mafioți funcționând pe o structură perversă. Chiar nu poți să vezi problema pe fond? Că nu-i vorba de omuleții care populează schema, ci de schema însăși? De osatură, de eșafodaj, de sistem? Că proiectul însuși e vicios? Făcut să funcționeze exact așa cum funcționa, indiferent cine lucra cu el, tocmai ca să fie în folosul cui l-a făcut? Că ăla trebuia demolat, dinamitat, reconstruit pe alte baze, cu alte reguli?
  Și cu dezamăgirea, a se slăbi! Cine dracu crezi că suntem noi, să fim una-două dezamăgiți că n-a venit tătucul să ne împlinească de azi pe mâine așteptările? Ce așteptăm? Cu ce drept așteptăm? Ca barza chioară, să-i facă dumnezeu cuib? Cu ce drept ne dezumflăm? Cine-i vinovat pentru entuziasmele noastre nerealiste? Și, până la urmă, alternativa care-i? Că ar trebui luată în calcul și aia. Ăsta nu-i buuuun…m-a dezamăgiiiit…OK, abandonează-l. În locul lui va fi oricum altcineva. Poate tot atât de rău, poate mai bun, poate nu. Dar altcineva oricum va fi. La ăla nu ne mai gândim, că-i prea mult. Numai ăla să nu fie, că ne-a dezamăgiiiit. Înapoi, în hazna, că dacă vine unul să te scoată și să aerisească, te dezamăgește, că e cam frig afară și tu te așteptai să fie soare…Of, copile, mă disperi. Nu-i destul că după două săptămțni de cumpătare m-am spurcat oleacă la sare și acum am un căpoc ca un dovleac de halloween, mi-l mai umfli și tu.

 174. cătălin

  Si schema, si oamenii, totul e putred. Si ar fi fost tare bine sa fi inceput de undeva. Nu asteptam minuni, dar mi-as fi dorit tare mult ca macar unul din responsabilii din sanatate sa fie dat afara. Ranitii de la Colectiv au fost mincati de bacterii, in timp ce toti oficialii ne asigurau ca sint tratati „ca in Franta”.

  Am spus ca as fi votat USR acum, daca nu mi-ar trebuit documente ca mi-am schimbat domiciliul. Si ar fi fost un vot pozitiv, nu un vot emotional sau negativ. Apropo, am incercat sa-mi schimb domiciliul acum 3 ani, dupa ce m-au pus sa platesc asigurari de sanatate ca aveam un cont bancar in tara (multumesc inca o data, Emil Boc, pentru legea timpita!).

 175. Angela

  Tu, cu bacteriile tale, ești modest…Eu aș fi vrut, printre altele, așa:
  -să se anuleze toate retrocedările din 1990 încoace, să se refacă totul și cei care au obținut chestii prin fraudă să piardă tot, cei care le-au facilitat să plătească tot din banii lor și să nu mai vadă lumina zilei nici unii, nici alții. Cei nedreptățiți să capete pe bune ce era de căpătat, să primească ce li se cuvine și dacă au murit, săracii, între timp, tâlharii să le despăgubească din banii lor de persoane fizice tot neamul de acum înainte.
  – să se anuleze toate privatizările și să se refacă totul pe bune. Pentru cele dubioase, tâlharii să plătească daune personal, pă persoană fizică, și să nu mai vadă în veci lumina zilei
  – să se recalculeze toate redevențele, contractele dubioase și alte alea și cei care le-au aprobat/semnat/profitat de ele să le plătească din banii lor și să nu mai vadă în veci lumina zilei.
  -pentru fiecare copac tăiat aiurea, vinovatii să planteze 100 în loc, cu mâinile goale și cu dinții, să plătească din banii lor ce au tăiat și să nu mai vadă în veci lumina zilei
  – să se dărâme tot ce s-a construit pe autorizații șpăguite, vinovații să plătească cheltuielile și să nu mai vadă în veci lumina zilei
  -mai am, dar e mult. Numai un potop ar putea rezolva asta. Deși, dacă stau și cuget, nici Noe n-a rezolvat mare lucru. Lumea a redevenit fix cum o fost, ba încă și mai spurcată. Da-mi făceam un selfie cu porumbelul.

 176. Angela

  No, și-acuma să-nceapă marea fojgăială! Dacă tot s-o dus pulii de suflet PNL-ul, pnliștii vechi au să fugă la ALDE, foștii pdliști se vor reîntregi cu Băse, că deja se fac invitații din toate părțile, udmr-ul o să capete cultura și mediul, că-s stătuți cam de mult. Marele Băse, opozantul fioros, adună oaste de strânsură, o să fie președintele senatului și o să bage tot timpul bățul prin gard, spre deliciul fanilor. Sănătoși să fim și mie Dragnea să-mi dea ce mi-a promis, adică să nu-mi mai ia impozit și cass pe pensie din ianuarie! Am zis!

 177. cătălin

  Da, sint multe, macar ceva sa fi schimbat Ciolos inainte de a veni urgia rosie. Sincer, acum nu mai inteleg nimic: daca era greu de schimbat unele lucruri, de ce l-a sacrificat Iohannis pe Ciolos? Dupa demisia lui Ponta partidul care cistigase alegerile (PSD) trebuia sa-si asume majoritatea. Daca nu voia, se puteau face alegeri anticipate ATUNCI. Cu Ciolos drept posibil lider altfel ar fi fost scorul PNL/USR. Sau poate ca Iohannis a vrut sa scape de un concurent?

  … daa, si mai ales oamenii care au votat PSD sa se tina de Dragnea, sa dea ce a promis! Scai sa te tina, cum nu face ceva, cum pac! in strada la protest.

 178. Angela

  Bună întrebare! Cred că, păstrând proporțiile, s-a petrecut ceva ca în 89. Sasul a pierdut pe mâna lui. L-au „făcut” și asta a fost intenția de la bun început, chiar dacă a durat mai mult, dar bine orchestrată treaba, a ieșit. Miza pentru Iohannis n-a fost cine știe ce mare, nu cred că s-a făcut președinte ca să-și apere maghernița din Sibiu sau să-și plimbe nevasta. Nu am de ce să-i contest buna-credință. Dar pentru ceilalți…oho…dosare, averi nemăsurate. Și orice mijloc e bun, mai ales că caracatița își cunoaște bine poporul, în timp ce neamțul nu. ca mentalitate, e exact pe dos. Și atunci, ca la 89, tu, pulime emoțională, irațională și cu memorie scurtă, entuziasmează-te, plânge-ți morții la televizor, trepidează de entuziasme și speranțe mici, că noi, între timp, ne facem mendrele. Vrei, sasule, guvern? Ai să vezi tu guvern, pe dracu. Suntem capabili să distrugem tot, că avem pe ce ne baza. Pe un popor pentru care legea, bună-proastă, nu înseamnă nimic, pe un popor pentru care întotdeauna altcineva e „vinovat”, neglijent, delăsător, superficial, incapabil din născare pentru proiecte pe termen mai lung sau pentru responsabilități individuale. Valabil chiar și pentru cei mai buni dintre noi. Uite, un detaliu din miile care-mi sar în ochi acum, la tot pasul. Am aflat că tinerii „au fost împiedicați să voteze”, că legea electorală e proastă. Proastă-neproastă, până una-alta e cea în vigoare și de ea trebuie să te ții. Cică, săracii tineri – mai ales studenți sau angajați în alte orașe decât alea de domiciliu, n-aveau viză de flotant, ori le-a expirat…Așa, și? Cine trebuia să se ocupe de viza lor, să fie în regulă? Guvernul? E o fatalitate că n-aveau? De ce n-aveau? Cine trebuia să se ocupe? Trebuie să-ți faci viză de flotant? Fă-ți. A, ți-e lene? Și atunci ce facem? Nu respectăm legea, că merge și așa, perpetuăm aiureala și haosul, fiindcă nimic din ce ține de un pic de rigoare, de ordine, nu poate fi mistuit de capul românului.

 179. cătălin

  … nici mama nu prea doarme noaptea. 😦

  Stiu la ce coada am stat cind mi-am schimbat buletinul acum 2-3 ani, n-as sta din nou. In plus, sint multi oameni care in ziua alegerilor n-au fost in judetul lor, din diverse motive. Nu-s flotanti. Si ii inteleg ca nu pot sa piarda o zi de lucru si sa umble ca tembelii prin oras sa plateasca taxe de timbru pentru a vota, mai ales ca toata clasa politica n-a convins. USR au avut si ei suficiente greseli (ce rahat l-a apucat pe Nicusor Dan sa se ratoiasca la Tolo, ca a scris asta ca fratele unui bandit implicat in furturile din spitale candideaza pe listele USR? Asta fiind doar ultima timpenie pe care o stiu).

  Una peste alta, tinerii au cam votat, nu e atit de mare absenteismul in rindurile lor. Atitia sint.

 180. junghiul

  O să fie bine. Sănătoși să fim și vom supraviețui.
  Aș mai scrie și eu câte ceva dar trag de dimineața până seara la șaibă.
  Mă bucur că PNL-ul a pierdut pe mâna lui Falcă. Nu vreau să-l mai văd, și-a trădat familia, colaboratorii. În plus s-a aruncat într-un discurs mistico-patrioretard care nu l-a caracterizat niciodată și îi stă prost.
  USR în Arad n-a fost în stare să scrie pe siteul lor 2 rânduri despre candidații lor. În afară de un medic nu cunoaștem nici un candidat. Bine, atunci fă-le o scurtă prezentare, la naiba!
  Rezultatul a fost că după 16 ani în Arad a învins PSD.

 181. Angela

  Acuma, ce-i drept, și la Cluj a cam zbârcit-o USR-ul cu candidații, dar mi se pare că în momentul ăsta, mai important decât oamenii propiu-ziși e că a fost posibilă breșa. La Cluj au luat 15%!
  Cătăline, am priceput. O să-mi găsesc altceva de umplut insomniile, că altfel mă bannezi. Dar nu înainte să mai zic că nu ai dreptate. Birocrația e un monstru. Unul real, cu gheare și colți, nu o ficțiune în fața căreia să închizi ochii sub plapumă, cu pisoiul de pluș la piept. Dacă ai treabă cu ea, oricât de absurdă și exasperantă este, nu ai altă șansă decât s-o înfrunți când ai de-a face cu ea, pe loc. Altminteri, pe termen lung, te va birui oricum și cu costuri mult mai mari. Nu ține cu căcaturi puerile că io n-am timp, io nu mai stau, n-am chef, n-am bani de taxa de timbru. Te-a futut acum cu 5 lei? Du-te și pierde timpul ăla, dracului, că problema nu dispare și te trezești peste 4 luni că tot tre să dai ăia 5 lei, plus amendă de vreo 5000, plus poprire pe conturi, plus nu ore, ci săptămâni pierdute până obții deblocarea, să poți funcționa. Și dauna e mult mai mare decât că n-ai putut vota bla bla. Nu despre vot vorbesc acum. Apoi, identitatea, domiciliul, starea civilă. Poți să stai, fizic, unde vrei, dacă nu te plouă prin acoperiș. Poate nimeni nu-ți va cere niciodată un document de identitate, de domiciliu. Și dacă ajungi să ți-l ceară când miza-i uriașă? Un job important, o strămutare, o plecare anulată pe aeroport că nu ești în regulă cu actele? Stai atunci și plângi și bate din buze că n-ai avut noroc. Explică birocrației reci și mute că tu n-ai avut timp, că ai stat odată trei ore la coadă și că n-ai mai avut chef să stai. E exact cum ai explica asta unui perete. Scuze penibile și puerile care nu contează pentru nimeni și tu rămâi cu beleaua. A, îți asumi asta? Atunci NU TE MAI VĂICĂRI, VICTIMIZA ȘI BOCI DE NENOROC. Rabdă și taci, dacă astea ți-au fost prioritățile.

 182. Angela

  Dragnea să-mi mărească pensia! Gata pentru azi, cred că ai scăpat.

 183. cătălin

  Ei, o sa mareasca pensia Dragnea, daca a promis.

  Junghiule, intr-adevar multi candidati USR nu au pusa nici o biografie pe site-ul partidului. Asta chiar e nesimtire.

 184. Angela

  Curat nesimțire! Și s-au rățoit și la Marele Tolo! N-au două zile de parlament și te-au dezamăgit deja. A cui o fi performanța? Noapte bună, m-ai învins.

 185. cătălin

  S-au ratoit aiurea, Tolo scrie de nu stiu cind despre relatiile dintre patronii unor firme si politicieni. S-o apucat Nicusor sa deschida gura numai cind a fost vorba de USR. Iar aia cu biografia e de toata jena. Nu m-au dezamagit, dar nu ma prefac ca nu vad unele greseli. Noapte buna, n-am invins pe nimeni! 🙂

 186. andreea

  suntem mici, singurei și nu ne iubește nimeni. 😦

 187. cătălin

  Ne-am obisnuit. 😦

 188. andreea

  unde ai văzut tu că au votat tinerii?? de procent zic.

 189. cătălin

  Asta am vazut, atita stiu:

 190. junghiul

  Nici nu s-au numărat bine voturile că își dau la gioale.Tipic românesc! La cei din USR mă refer.

 191. Angela

  Nu mai departe de acu vreo 3 zile, mi-aş fi tăial limba mai bine decât să recunosc asta. Am devenit băsistă. La șatră trebuie bulibașă. La ușa cortului mergi cu biciul. Eleganța, fair-playul, corectitudinea, diplomația îs acolo ineficiente, caraghioase și jalnice. Modelul nostru e ăsta și din el nu vom ieși, că nici vrem, nici putem. Pigmeul n-o să asimileze niciodată model viking, nici sudamericanul, model japonez. Trăim cu ce avem și vorbesc serios când zic de Băse. Știe cum, poate orice, că-i complet amoral, abil și viclean și îi merge cu stilul lui. Nu glumesc deloc, nu-i delir de la cortizon, cum pretinde fiu-meu.

 192. cătălin

  Asta, Moroianu, are un doctorat la cea mai buna universitate din lume. Si ce daca, se pare. Reintoarcerea la sportul national. 😦

 193. Angela

  Ei știu ce-i în bucătăria lor. S-or descurca. Măcar are media o satisfacție, au putut-o băga repede pe aia cu „SCANDAL MONSTRU”. Le curg balele de satisfacție.

 194. cătălin

  S-or descurca, dar nu-i nici frumos, nici util. Si se pare ca sint probleme.

  Tu ce mai faci?

 195. Angela

  Nasol. Mi-e destul de rău. Adică mai rău decât îs dispusă să ignor. Nu prea stau pe picioare,Cortizonul ăla mă otrăvește. Și nu numai el, probabil. Am căzut ieri în hol, pe gresie. Ca un stâlp. Am dat cu șoldul, genunchiul, capul. Am scăpat cumva, nu mi-am rupt nimic, nici picioare, nici dinți. Dar acum mă doare și ce nu mă durea înainte. E al naibii de greu, au cam scăpat lucrurile de sub control. Chiar nu știu cum o să mă descurc. În momentul ăsta, n-am idee.

 196. andreea

  ai alunecat sau ai leșinat? 😦

 197. junghiul

  Tolstoi
  „Un pustnic trăia în pădure, iar animalele nu se temeau de el. El și animalele discutau și se înțelegeau reciproc.
  Odată, pustnicul s-a așezat sub un copac, și un Corb, un Porumbel, un Cerb și un Șarpe s-au adunat în același loc, pentru a-și petrece noaptea. Animalele au început să discute de ce există rău în lume.
  Corbul a spus:
  „Toate relele din lume vin din cauza foamei. Când mănânc, mă așez pe o creangă și croncăn puțin, iar totul este bine și îmi dă plăcere; dar lăsați-mă vreo zi sau două fără mâncare, și totul devine șters, iar nimic pe lume nu mai prezintă interes pentru mine. Și ceva mă stârnește, și zbor din loc în loc, și nu am stare. Când pun ochii pe vreo bucată de carne, mă face să mă simt și mai rău, și mă năpustesc asupra ei fără să mai gândesc. Uneori se aruncă după mine cu bețe și cu pietre, iar lupii și câinii vor să mă înhațe, dar nu renunț. O, câți frați ai mei au pierit din cauza foamei! Toate relele din lume vin din cauza foamei.”
  Porumbelul a spus:
  „După mine, toate relele nu vin din cauza foamei, ci din cauza iubirii. Dacă am trăi singuri, n-ar fi atât de mare problema. Un cap nu este sărac, și dacă este, este doar unul. Dar aici trăim în perechi. Și ajungi să îți placă perechea ta atât de mult, că nu mai ai odihnă: te gândești la ea tot timpul, întrebându-te dacă a mâncat îndeajuns și dacă îi este cald. Iar când perechea ta zboară de lângă tine, te simți pierdut complet, și te gândești că poate un vultur a răpit-o, sau că oamenii au prins-o; și pleci în căutarea ei, și zbori spre ruina ta – fie în ghearele vulturului, fie într-o cursă.
  Iar când perechea ta este pierdută, nimic nu-ți mai oferă bucurie. Nu mănânci, nu bei, ci tot timpul o cauți și plângi. O, câți dintre noi pier astfel! Toate relele din lume vin, nu din cauza foamei, ci a iubirii.”
  Șarpele a spus:
  „Nu, răul din lume nu se datorează foamei, nici iubirii, ci furiei. Dacă am trăi în pace, fără să ne înfuriem, totul ar fi frumos pentru noi. Dar, așa cum stau lucrurile, de fiecare dată când un lucru nu merge exact cum ne-am propus, ne înfuriem, și nimic nu ne mai satisface. Nu ne mai gândim decât cum să ne răzbunăm pe cineva. Apoi ne uităm pe noi înșine, și doar sâsâim, alunecăm, și încercăm să găsim pe cineva pe care să-l mușcăm. Și nu cruțăm un suflet – ne mușcăm chiar și mama și tatăl. Parcă ne-am mânca pe noi înșine. Și ducem furia asta până dispărem. Toate relele din lume vin din furie.”
  Cerbul a spus:
  „Nu, nu din furie, nici din dragoste, nici din foamete nu provin toate relele din lume, ci din teroare. Dacă s-ar putea să nu ne mai fie frică, totul ar fi bine. Avem picioare sprintene și putere mare: contra unui animal mic ne apărăm cu coarnele noastre, iar de unul mare fugim. Dar cum să nu mă înfricoșez? Atunci când o creangă scârțâie în pădure, sau o frunză foșnește, sunt tot paralizat de frică, iar inima mea bate ca și când ar vrea să iasă afară, și fug cât de repede pot. Sau dacă un iepure aleargă pe alături, sau o pasăre bate din aripi, sau o rămurică se rupe, atunci crezi că e un animal de pradă, și alergi chiar în calea lui. Sau fugi de un câine și ajungi direct în mâinile omului. Adesea te înspăimântezi și fugi, fără să știi unde, și în viteză cazi într-o râpă, și ești omorât. Nu avem odihnă. Toate relele din lume provin din teroare.”
  Apoi Pustnicul a spus:
  „Nu din foame, nu din iubire, nu din furie, nu din teroare vin toate suferințele noastre. Ci din corpurile noastre vin toate relele din lume. Din ele vin și foamea, și iubirea, și furia, și teroarea.”

 198. Angela

  Da, corpurile. Și ce să faci cu ele? Că să le atârni de grindă, să le otrăvești, să le-mpuști să scapi de rău,nu-i voie, cică-i păcat mare. Doar le-ai căpătat ca sălaș pentru suflet și nu poți batjocori darul. Iertare, dar dacă sufletul e atât de valoros, merita un ambalaj mai bun, nu unul care să-și tortureze conținutul. Cum o dai, ieși prost, băga-mi-aș!

 199. sălaș pentru suflet… am notat.

 200. cătălin

  Eram pe aici, dar nu prea imi vine sa zic nimic. Numai de rele aud prin jur. 😦

  Dupa ce Macovei si-a distrus singura partidul, e rindul lui Nicusor sa faca la fel.

 201. Angela

  Ce rău? Nu e nimic rău. Reintrăm în matca obișnuită și confortabilă pe care o știm. Aia de nivel de scară de bloc. USR-ul a greșit, da. Au intrat ca prospături, toată lumea zicea că n-au experiență în politică, ăsta era și atu-ul lor. O echipă se face greu, convulsii și poticneli există. Experiența politică înseamnă de fapt abilitate de ascuns căcatul sub preș. P-asta n-au avut-o. Ghinion. La gunoi cu ei! Lasă că are cine să facă politică.

 202. Angela

  Al naibii de rău îmi pare. Chiar nimic-nimic nu mai poate opri tăvălugul de mitocănie, suficiență, micime și ce o mai fi. Modelul neaoș. Țară plină de campioni la table și barbut, dar cu prea puțini șahiști. Copiii ăștia de la USR plătesc prea scump o poticneală de debutanți. Poate că-i mai bine așa.

 203. cătălin

  Eu zic ca au platit prea scump (50.000 euro) un sondaj care dadea USR la 19%.

 204. Angela

  Astea-s căcaturi. Căutăm pete în soare și noduri în papură. OK, nu-i bună Clotilde. Dar se întoarce Roberta Anastase pe cai mari! Și Androneasca. Și Rovana Plumb, cred. Adică sper.

 205. cătălin

  Excluderea unui om pentru o opinie contrara nu-i chiar nod in papura. Ori e un partid modern, ori e tot PCR.

 206. Angela

  Ia uite unde se ascundea PCR-ul! Cum de nu ne-am dat seama din timp? Da-da-da, Nicuşor Dan/Nicu Ceauşescu…unu matematician, ălălalt cu soră matematiciancă…io-te cum vin de se leagă lucrurile!
  Bine, măi, Aşa să fie, oi fi eu mai înceată la minte şi la reacţii, Aş cam mai da o şansă oamenilor după prima greşeală, mai ales dacă-i din lipsă de experienţă, pripeală sau pur şi simplu un impuls păgubos. Mie-mi trebuie mult mai mult până să mă lepăd de un om sau de o cauză, s-o declar pierdută şi să arunc la gunoi şi ce-i bun, de-a valma cu ce nu-i bun. Greşesc oamenii în relaţia cu prietenii de o viaţă, părinţii greşesc uneori când îşi pedepsesc copiii, şefii în relaţia cu subalternii şi viceversa. Mai încearcă, dacă-s oameni. Mai iartă, mai cântăresc. Se mai uită cu ce rămân. Unii, proştii ca mine, blegii şi fraierii ca mine, oamenii fără principii şi fără coloană, aşa ca mine, nu-i aşa? Ceilalţi se bat în piept cu cărămida intransigenţei şi fermităţii şi fug repede înapoi, în confortabila puturoşenie a eternei dezamăgiri, care-i scuteşte pe veci de orice vină sau acţiune.
  Şi totuşi, eu, proasta iertătoare îs mai fericită şi binecuvântată în credulitatea mea. Mie lumea mi-e dragă şi viaţa mi-e dragă şi lucrurile bune au să fie întotdeauna măcar cu unul în plus faţă de cele rele. Aşa funcţionează cântarul meu. Dezamăgiri plăcute în continuare!

 207. andreea

  ei… ne supărăm și noi… că am vrea să fie bine, să nu fie rău… din astea. 😦

 208. andreea

  printre altele, ieri am turnat asfalt și azi tai rafturi.
  meserie, brățară de aur.
  ce atîtea idei, gînduri și bla-bla-uri…

 209. Angela

  O să fie cum o să fie, de data asta PSD-ul a câștigat și pe bună dreptate, nu e vina lor, ci avantajul lor că liberalii s-au făcut de căcat. Toată lumea s-a culcat pe urechea cu electoratul pesedist cretin și asistat și n-au băgat de seamă că, de data asta, lucrurile s-au schimbat. Au reușit să ademenească cu totul și cu totul alte categorii, de alt nivel, care s-au dumirit că n-are rost să mai parieze pe calul mort al „dreptei”și că n-or fi ei mai proști ca alții, dacă psd-ul le oferă niște oportunități. Iohannis, dacă n-are un as în mânecă, e dus pe copcă, liberalii l-au suit, ei l-au omorât și prost a fost că a pus botul. Ghinion. Proiectul lui, dac-o fi avut, e mort și îngropat, cu Cioloș cu tot. De Cioloș îmi pare rău. No, și în situația asta previzibilă, când singura gură de oxigen a fost reușita USR-ului, s-o lapidezi și pe aia mi s-a părut urât și nedrept. Clotilde nu merită rahatul ăsta. Cam asta e, dinspre partea mea. Strict uman, mi-a picat rău. Că altfel, Dragnea o să-mi mărească pensia, n-am de ce să mă supăr.

 210. cătălin

  Pai le dau si eu sanse asa cum si ei au dat altora (Moroianu in cazul asta). Si fiindca am o memorie foarte buna, n-am uitat de ce parte a fost Nicusor Dan la prima suspendare a lui Basescu (nu mi-e simpatic deloc Basescu, nu mi-a fost niciodata, dar omul nu a incalcat constitutia). Nici n-am uitat pe cine a sustinut Nicusor dintre Geoana si Basescu. Si oi mai avea daca scormonesc. Probabil ca va aparea un nou partid (Cocotilda), iar Nicusor o sa ramina ca prostu-n drum.

  Nu, Angela, aia cu electoratul PSD cretin si asistat e placa celor care nu gindesc. Din 2008 PSD cistiga primaria Bucuresti, nu e clar ca au sustinerea multor categorii de oameni?
  De Iohannis nu spun nimic. Era premierul USL, nu?

  Andreea, mi-as dori sa te vad in salopeta si cu casca. 😛

 211. cătălin

  Distinsul cercetator Petru Toba a facut recurs la decizia prin care s-a constatat ca a plagiat. Numai ca Toba a plagiat chiar si cererea prin care a facut contestatia. Nu-i banc. 🙂

  Tolo continua sa urle la luna. Mai nou, marii directori din sanatate isi plateau si curvele direct de la buget. Apropo de Tolo, acum o saptamina Nicusor Dan se ratoia la el, ca de ce a scris ca nu stiu ce abonat la contractele cu statul e fratele unui candidat USR. Sigur, Tolo scrie de ani de zile despre relatiile dintre afaceristii „de succes” si politicieni, dar asta nu l-a deranjat deloc pe Dan pina acum. Daca trag linie, cred ca ma bucur ca nu l-am putut vota.

 212. Angela

  Muicăăă, ce dosar de cadre i-ai tras lu Nicușor!! Rechizitoriu, ce mai! Noroc că nu suntem în anii 50, că „dușmanul poporului” scria pe fruntea lui. Zarca și canalul îl mâncau. Bine că l-ai demascat.
  Știi, uneori mai sper că trollezi, să mă scoți pe mine din minți și să nu pierim de plictiseală. Dar nu..La faza cu a zis Tolo că ăla are pe listă pe unul care are un frate care are o legătură cu unul care…am clacat. Asesor popular de ani 50, pe bune.
  Iar cu „Cocotilda”, mi-ai pus capac. Să știi că și eu mă bucur că nu poți vota. Stai acolo, bombăne și cârâie, dar nu vota.

 213. andreea

  unul dintre voi e prea încrezător și optimist, celălalt prea sceptic și bodogănitor.

 214. andreea

  enervantă chestia asta cu obligativitatea folosirii masculinului, atunci cînd e vorba de un bărbat și o femeie…

 215. Angela

  Păi nu-i musai. Zi și tu mai plastic, „un bou și-o belea”. Și ni le împărțim noi pe genuri.

 216. cătălin

  Nu trollez, au aparut unele derapaje la USR. Fiindca ai adus vorba de anii 50, excluderea lui Moroianu imi pare ca se potriveste perfect cu acea perioada.

 217. cătălin

  Se apropie Craciunul. Un politist turc impusca ambasadorul Rusiei la Ankara. Se va descoperi ca politistul e fie kurd, fie gulenist. Inclin catre prima varianta.

  Trei victime dupa un schimb de focuri in Zurich si vreo 10 dupa ce un timpit a intrat cu camionul intr-o multime la Berlin. Se va descoperi ca e un dezaxat, fara nici o legatura cu „religia pacii”.

 218. cătălin

  Nu stiu de ce orasele imi par locuri ale izolarii. Fiecare om grabit, cu nasul in telefonul lui, aproape de ceilalti si totusi foarte departe de ei.

  (de aici: https://www.instagram.com/elbunt/)

 219. junghiul

  Ce se întâmplă, eu sunt plecat afară?
  Sevil propusă prim-ministru… ce surpriză!

 220. Angela

  Dragnea a jucat bine. Dacă după capul lui a procedat, bun cap a avut. Dacă după al consilierilor, bine a fost consiliat.
  Ghiță se pare că a dispărut. N-a mai prins parlamentul ăsta, trebuia să se prezinte la DNA azi, nu s-a prezentat, nimeni cică nu știe unde se află, nici avocații lui. Haios! Nu știu dacă-l caută cineva, poate nu ținem neapărat să-l găsim.

 221. cătălin

  Probabil Dragnea a tinut sa-si bata joc de proprii lui votanti, aia isterizati ca presedintele e neamt si primul ministru e copchilu’ lu’ Soros. Nu-i surpriza pentru mine, la scorul pe care-l are PSD face ce vrea. Oaresce surpriza ar fi fost sa numeasca pe cineva cu mai mult de doua picioare…

 222. junghiul

  Măi, când a venit Cioloş l-am susținut.
  Cu bune, cu rele a făcut ceea ce putea în timpul acesta scurt. Unul din prietenii mei a fost şeful lui de cabinet, Paul Gheorghiu.
  Acuma ce să zic? Personal, îmi place ideea. Sevil, să fii iubită!
  Recunosc faptul că Dragnea a jucat inteligent nu ştiu cum ar putea preşedintele să refuze propunerea.
  Urmăresc cu deosebit interes ce se întâmplă.

 223. cătălin

  Toti am sperat cu Ciolos, dar uite ca pina la urma a fost o greseala. De schimbat n-a schimbat mai nimic, si rezultatul e ca acum PSD cu penalii din ALDE si gunoaiele maghiare au o majoritate beton. Au avut dreptate cei care au cerut alegeri anticipate dupa Colectiv.

  Stii, atit timp cit esalonul doi e blindat cu oameni din partid, poti pune si un patruped prim-ministru, ca nu conteaza.

 224. junghiul

  Când critici pe motiv de obediență alegerea lui Dragnea de premier femeie şi musulman nu te mai crede nimeni că eşti democrat.

 225. junghiul

  Aş vrea să ajung şi eu acasă.
  Mi-am propus de 3 luni să gătesc un miel de Crăciun şi să renunț la porc.
  Hmm! Ce ciudat!

 226. cătălin

  Eu nu critic alegerea facuta de Dragnea. Am spus, a cistigat alegerile cu asa scor, poate pune pe oricine. Sevil aia a fost nu stiu ce secretar de stat intr-un minister in guvernul Ciolos, deci presupun ca nu se pune problema competentei. 😛 O problema mult mai mare e Ghita: dupa ce a furat in draci ani si ani, acum probabil a fugit din tara.

  Cind ajungi acasa? Si ce inseamna acasa la tine?

 227. junghiul

  Mâine ajung. Chiar acasă, în Arad.

 228. Moș Pleksiglasu

  Sărbători fericite măi foștilor!

 229. junghiul

  Să fii sănătos!
  Sărbători fericite!

 230. cătălin

  Eu as raspunde la urari, dar nu stiu daca io eram andrisantul, si mi-e sa nu fac mai rau. 😦

  In rest, e mare pacat ca IT-istii de valoare ca Ghita ne pleaca din tara. Dar sa lasam glumele: e bine ca frinturi din realitate apar la suprafata. http://casajurnalistului.ro/eu-nu-gresesc/
  Nu se va schimba nimic, sistemul ar trebui mai intii dinamitat, dar macar sa stie oamenii de riscurile pe care si le iau cind intra intr-un spital romanesc. Si mai ales sa stie ca nu exista dumnezei.

 231. andreea

  Crăciun frumos să aveți!
  Sa fiți sănătoși!

 232. cătălin

  Crăciun fericit, oameni dragi!

 233. Angela

  Sărbători fericite! Și daruri multe, la fetițe și băieți.

 234. andreea

  bluee eyeeees… babyyyy’s got blueee eyeeees… 🙂

 235. cătălin

  blue sad eyes. 😦

  Un reportaj lung, de citit intr-o zi de sarbatoare. Multe lucruri stiute dar ocolite de presa legate de criza imigrantilor. E logic ca, daca Germania era preocupata sa primeasca refugiati, ar fi facut o baza militara in Turcia si i-ar fi luat pe aia eligibili cu avionul. Dar nu, retelele africane de prostitutie si sclavie trebuiau sa fie salvate de la disparitie (altfel ISIS, Boko Haram si altii ramineau fara surse de venit). La fel si Mafia italiana, era in pericol sa ramina fara oameni pentru munca de jos.
  http://highline.huffingtonpost.com/articles/en/the-21st-century-gold-rush-refugees/#/niger
  Teroristul de la Berlin de acum o saptamina era din Tunisia, a venit in Europa ca refugiat in 2011, o facut ceva puscarie in Italia, iar cererile lui de azil i-au fost respinse si in Germania, si in Italia. Si nimeni nu se intreaba de ce dracu’ ala a fost lasat sa umble liber prin Europa 5 ani!

 236. cătălin

  Dat naibii Ghita asta! Atitea mii de doctori in securitate nationala, mari cercetatori cu inovatii in domeniu umplu politia, procuratura si serviciile secrete, si tot nu l-au putut opri sa plece din tara.

 237. Angela

  Lasă-l tu pe Ghiță, că avem cestiuni mai arzătoare la ordinea zilii, Dracu să le descurce, că nu pricep ce se petrece.

 238. cătălin

  Te referi la Iohannis? Nici eu nu inteleg ce se intimpla. Bun, ca a respins-o pe aia – e dreptul lui, dar ar fi fost normal sa spuna si un motiv.

  Arhitectii dorm bine in timpul cutremurelor? 😛

 239. Art. 85: (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
  Art.103: (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
  Asta spune Constituția despre desemnarea premierului.

  Comisia parlamentară Crin Antonescu a propus un nou text pentru modificarea constituției. Cam așa suna modificarea propusă
  „(1) Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianţa politică participante la alegeri care au obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor. În cazul în care există mai multe formaţiuni politice care au participat la alegeri și care au obţinut acelaşi număr de mandate, Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv alianţa politică participante la alegeri, care au obţinut cel mai mare număr de voturi, potrivit rezultatului oficial al alegerilor.
  Respingând textul propus, în anul 2014, de Comisia parlamentară Crin Antonescu, pentru revizuirea Constituției, CCR a clarificat înțelesul Art. 103.
  În motivare se spunea
  319. De aceea, Preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi mediator între forţele politice, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului.
  Deci, primul ministru este desemnat în urma consultării. Se vede faptul că lui Dragnea nu îi place să se consulte. Nu s-a consultat cu poporul dacă vrea un prim ministru musulman, a refuzat o primă consultare cu Johannis pe motiv că era prea devreme. Acuma va deveni prea târziu.
  Și Johannis greșește însă foarte mult. Ar fi trebuit să îi cheme imediat pe cei doi și să le spună că nu o poate numi și care sunt motivele. Ce sens a avut această așteptare?
  Eu văd desemnarea așa:
  Se întrunesc președintele țării și președinții coaliției câștigătoare și se închid într-o încăpere, nu ies de acolo până spune președintele: Am desemnat un prim-ministru. Eu cred că în fața unor argumente serioase, ce țin de siguranța națională ar fi putut fi schimbată propunerea PSD-ALDE imediat fără tam-tam.Despre Sevil pot spune doar asta, că dacă nu e bună de prim-ministru nu era bună nici de ministru. La numirea ca ministru a avut aviz favorabil de la SRI care a trecut prin mâna lui Johannis.

 240. cătălin

  Dar pe de alta parte tot Constitutia da voie ca un presedinte sa poata fi suspendat pentru nimic. O varza. Da, Iohannis din cite stiu a spus inainte de Craciun ca propunerea PSD de premier e foarte buna. Pai daca era foarte buna, de ce a fost respinsa fara motiv?

 241. cătălin

  Lupii tineri si flaminzi. I-am vazut prima data pe cei de la UNPR – organizatia de tineret. Cit cinism sa ai sa-l pupi in cur pe sinistrul de Oprea; la 20 de ani sa visezi un post caldut intr-o directie publica sau un post de amanta a vreunui scirbos? Si cit cinism sa ai sa te inscrii in PSD in noiembrie 1996, dupa ce alegerile au fost cistigate de CDR; ce conteaza ca bunicul tau a stat in temnitele comuniste?

  In continuare cred ca Ghita e problema uriasa a Romaniei, elefantul din mijlocul camerei pe care nu-l vede nimeni. Un mare hot pleaca din tara desi trebuia sa fie supravegheat de n’spe servicii secrete. Apropo, stiati ca si-a deschis prima firma la 18 ani? Investitor precoce, ce pula mea!

 242. andreea

  gata! habemus priministrum!

  și ce priministrum… exact genul de mutră care-mi place mie. bărbat buzat, cu ochii mici, galben și fără păr. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… 😦

  ghiță? ghiță e circ.

 243. Angela

  Da…și ce mobilitate facială! O clipă m-a dus gândul la sindromul Tourette, dar să nu fim răi. Doar nu trebuie să ne mărităm cu el. Mie să-mi mărească pensia!

 244. cătălin

  Pai n-a spus PSD ca mareste pensiile si salariul minim, scade impozitele, iar la medici si artisti taie impozitul de tot? Ce mai, o fericire!

 245. cătălin

  Prin orasele Europei s-au pus dale mari de beton sa impiedice camioanele sa intre nestingherite in piete, iar multi politisti si soldati sarbatoresc Anul Nou in strada. In New York n-au avut dale de beton, au incarcat camioane mari cu nisip si le-au stationat prin oras. La Istanbul niste teroristi s-au imbracat in Mos Craciuni si au tras in multime. Asa e Anul Nou in timpurile noastre.

  La multi ani!

 246. andreea

  La mulți ani!
  Tre’ să mergem ‘nainte, n-avem altă soluție…

 247. cătălin

  La multi ani! Ati dansat?
  Io am vrut sa merg ori ieri, ori azi la dans cu ursoaica, dar din pacate a nins si inca mai ninge, iar starea drumurilor e destul de proasta. Asa ca tre’ sa dansez singur.

 248. cătălin

  Ei, si s-a terminat azi cu guvernul Ciolos. 😦 Nu inteleg care a fost scopul, daca nu doreau sa schimbe sistemul, atunci trebuiau facute alegeri anticipate dupa Colectiv. Macar nu cistiga PSD cu aproape 50%. Imi pare rau de Ciolos si de alti oameni din guvernul lui (ca, pentru prima data, am vazut un guvern format in majoritate din oameni, nu din animale), dar n-au facut nimic. Probabil s-a irosit o sansa unica; poate urmatoarele generatii sa mai spere in ceva: pentru cei trecuti de 30 de ani lucrurile sint clare. Sistemul e vesnic, oamenii sint muritori.

 249. Angela

  A făcut destul de multe în condițiile pe care le știm, dar nimic spectaculos pentru pulime de azi pe mâine. Dacă panglici și sobor de popi nu e, nimic nu e, asta știm. Dar gata cu asta. Fuse și se duse. Nu te amăgi cu generațiile viitoare, cresc puii în cuiburile ăstora de acum și știi vorba aia, „copiii șefilor noștri vor fi șefii copiilor noștri”.
  Asta e, om trăi cum am trăit și până acum. Lasă să arunce Dragnea cu bani, să vedem cum e și așa. Că cu austeritatea s-a cam lămurit toată lumea. Dacă ne-om duce de râpă, ne-om duce oricum. Măcar să mai schimbăm placa cu „nu sunt bani”. Dacă de furat mai sunt, poate or fi și pentru pulime niscai firimituri. La mai mult nu cred că se poate spera de la nimeni.

 250. cătălin

  Nu stiu daca la dat afara se folosesc panglici si sobor, ca eu asta asteptam de la guvernul Ciolos: smulgerea buruienilor din radacina. Macar a unor buruieni, mai mari si mai rele. Guvernul are totusi puteri semnficative, sa ne amintim de suspendarea lui Basel, cu ordonante de urgenta care modifica orice legi, ordonante care nu pot fi atacate de catre parlament. Ciolos a umblat cu „vai, sa nu suparam pe nimeni!” Pai n-a suparat, dar nici n-a facut nimic.

  Este de furat, de multe ori m-am intrebat de unde dracu’ sint atitia bani in Romania.

 251. cătălin

  Mai voi sti-ti cum ie sa fi espert in folosire Acrobat Reader?

 252. andreea

  ie mișto. po-ți face tot soiul dă acrobați.

 253. cătălin

  Problema de matematica: care e rezultatul intersectiei dintre o multime de hoti si o multime de analfabeti? Guvernul Romaniei, logic!

  Nimic surprinzator. Astea sint adevaratele elite ale Romaniei, dacii cu probleme de exprimare, de logica si de ortografie (si, fara gluma, in cazul unora probabil un usor retard intelectual). Asta produc universitatile romanesti: experti in Adobe Reader care fac cercetare stiintifica.

  PS: de Ghita, nimic nimic? Si nici o demisie sau demitere, asa, cadou de despartire de la Ciolos?

 254. Guvernul României e tot un soi de Boc, la fel de scund și încovoiat.
  Să facă bine și să facă bine!
  Baftă!

 255. cătălin

  E clar ce vor sa faca: scoaterea furtului din Codul Penal. Vor da citeva firimituri, sa se bucure si saracii ca au 10 lei mai mult in buzunare. Iar, de data asta, cred ca asaltul la Justitie va reusi: Europa e macinata de criza refugiatilor, atentate, Brexit, iar pe Trump il doare-n cur, pare ca-i prieten la catarama cu Putin. Cine sa mai ia atitudine, societatea civila din Romania? Hahaha!

  Mai tineti minte ca Victor Ciorbea a fost prim-ministrul propus de PNTCD? Asta a fost democratia in Romania: o poveste frumoasa. Revolutia a triumfat pentru ca esalonul doi al PCR si securitatea sa poata fura in voie.

 256. andreea

  nu mă mai deprima și tu, te rog…
  am mîncat o ciocolată întreagă într-un minut, de atîta frustrare guvernamentală…

 257. andreea

  junghiul, cică ”baftă”…

 258. andreea

  de parcă și-ar propune cineva ceva, acolo.

 259. andreea

  mă scuzaț, sunt degringolată.
  un prieten de feisbuc, amic de 25 de ani în realitate, m-a blocat în urma postării mele antipesede.

 260. junghiul

  Mi s-a acrit. Coabitarea asta a creat o kovăseală numai bună să strice totul.
  Totul fermentează!

 261. cătălin

  Io spuneam mai demult ca fb. e o cumplita oglinda. Multi cred ca-i o joaca…

 262. Angela

  Nu vă mai zbuciumați. Ne-am întors la normalitatea noastră. Eterna și stearpa ciorovăială între „palate”. Aruncatul pisicii în curtea guvernului precedent. Vai, vai, ce dezastru am găsit la ministere, vai, vai, greaua moștenire, noi am face și drege, dar ăia au distrus țara. Nimic nou. Nici măcar o lovitură de stat n-ar rezolva nimic. Să vină liberalii ăia jalnici, ceata lui pițigoi, găini fără cap care se vor ciorovăi până-n vară să-și aleagă președintele? Gata, asta e, asta ducem. Guvernul e plin de nulități politruce, dar a fost vreodată altfel, indiferent al cui a fost?
  Andreea zice că tărășenia cu Ghiță e circ. Mie mi se pare că deja e mai mult și mi se pare mai grav decât că avem un guvern ca toate guvernele din 1990 încoace.

 263. cătălin

  Da, am intrat in normalitate. 😦 Cu Ghita e jale, nimeni nu spune nimic, nici o demisie. Tara nimanui.
  Kovesi a plagiat, e o mare nereusita a guvernului Ciolos faptul ca nu au numit pe altcineva in locul Codrutei.

 264. Angela

  Și de ce, mă rog, ar fi trebuit s-o schimbe? Nu era ea oare Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu, Ecaterina Teodoroiu și Maica Tereza, întrupate în Codruța națională? Nu era ea preaslăvita și adorata amazoană în lupta cu corupția? Pentru plagiat? Ha! Față de ce duhoare pestilențială răzbate acum din spatele ușilor închise, unde se făcea-desfăcea totul, plagiatul ăla e o blândă adiere.

 265. cătălin

  Eu prefer sa nu cred in eroi, ci in oameni care isi fac sau nu meseria. Plagiatul e o problema, nu mi se pare normal ca in fruntea structurii care ancheteaza hoti sa se afle de fapt … o hoata. Mai mica, am inteles, n-a plagiat zeci sau sute de pagini ca alti „cercetatori” din Romania, dar tot o hoata. In plus, cred ca exista zeci de procurori la fel de capabili, si poate ca nu toti au doctorate plagiate. N-am atribuit niciodata succesul DNA unui singur om.

 266. Angela

  Păi așa a fost percepută, ca o eroină. Lăudată, proslăvită, adorată. Până acum, când din ceva motive cineva îi zgâlțâie soclul. În povestea asta nu există îngeri și demoni, doar interese pe care le pot bănui că-s abjecte și nouă, ăstora de rând, nu ne folosește vânzoleala asta la nimic, dimpotrivă.

 267. Moș Pleksiglasu

  Iacata-l si pe raj in toata splendoarea lui:
  https://www.facebook.com/acotunoaie

 268. andreea

  de unde-ți veni gîndul că ar fi el?

 269. cătălin

  Sa va dau o idee ce sa faceti duminica atunci cind maxima e in jur de -15:

 270. cătălin

  Angela: stiu ca sint astfel de interese, si e clar ca unele firme si unii oameni au protectie fata de DNA. Hexifarma a avut o astfel de protectie, de vreme ce vreo doua dosare au fost respinse de DNA acum citiva ani. Lista probabil e lunga si inaccesibila muritorilor de rind. Din ce a tot publicat Tolo, incep sa cred ca „imunitatea” la DNA e strins legata de colaborarea cu securitatea (ma rog, ii spune SRI acum).

  Tot ma gindeam, Andreea, la prietenul tau. Oare nu-i mai bine cu conturi anonime? Un rau necesar, multi oameni sint incapabili sa accepte ca altii pot gindi altfel. Nu conteaza nici educatia, nici principiile, nimic. Poate acum incepem sa-i intelegem pe tirani.

 271. Pai Andreea, e ca în jocul ăla cu două desene unde trebuie sa găsești diferențele ascunse. Pune un text de rău alături de unul al ăstuia. Nici nu mai contează că fizic există și posibilitatea să fie două persoane diferite.

 272. raj, fuck’n autocorrect

 273. andreea

  nu știu… nu pare…
  și mi-e o lene să fac analize…

 274. Angela

  Nu, nici mie nu-mi pare a fi.

 275. cătălin

  Ce importanta are? Ca sa nu mai spun ca e de rahat scormonitul asta; daca un om vrea sa spuna mai multe lucruri despre el, spune, nu trebuie sa sape altii special.

  Mai ce noroc au elevii anul asta! Sa se inchida scolile doua zile e de vis! Bine, eu le-as inchide de tot, ca si asa nu se invata nimic.

 276. rich guy

  @ Angelei

  Chiar pare surpinzator ? sa te mai revolte ? sau banuiam de mult ca nu poate fi decat una si aceeasi Romanie prin care te ploua pan’ la piele si parca nu prea ne doream confirmarea, 🙂 Iata ca omu’ negru a venit !

  Kovesi ? Twice the pride, double the fall. N-are ce-i face, zic eu. Lumea sanctioneaza pe drept ipocrizia, insa nu cu virulenta scontata de unul sau de altul, de o clica sau de alta. Sa-si inchipuie ca s-ar face scut pentru ei e o gluma buna ! 🙂 Cum sa mai apelezi la o constiinta statala cand contributia lor substantiala a fost spre decaderea la organizarea tribala ? 🙂 🙂 🙂 Revenind, o alta imagine cosmetizata cere timp si efort, dar pe a ei nu prea mai cum s-o albeasca. Se duse …

 277. cătălin

  Citesc acum asta:
  http://blog.nemira.ro/cu-ultima-suflare-bestsellerul-lui-paul-kalanithi-este-un-elogiu-adus-vietii
  (Romania e un paradis al cartilor. Carti extraordinare, aparute cu citeva luni in urma in original, sint traduse imediat si tiparite. Iar preturile sint … romanesti).

  37 de ani. Exact aceeasi boala ca si mama. A plecat atunci cind fetita lui avea un an sau doi…

  Everyone succumbs to finitude. I suspect I am not the only one who reaches this pluperfect state. Most ambitions are either achieved or abandoned; either way, they belong to the past. The future, instead of the ladder toward the goals of life, flattens out into a perpetual present. Money, status, all the vanities the preacher of Ecclesiastes described, hold so little interest: a chasing after wind, indeed.

  Yet one thing cannot be robbed of her futurity: my daughter, Cady. I hope I’ll live long enough that she has some memory of me. Words have a longevity I do not. I had thought I could leave her a series of letters — but what would they really say? I don’t know what this girl will be like when she is 15; I don’t even know if she’ll take to the nickname we’ve given her. There is perhaps only one thing to say to this infant, who is all future, overlapping briefly with me, whose life, barring the improbable, is all but past.

  That message is simple: When you come to one of the many moments in life when you must give an account of yourself, provide a ledger of what you have been, and done, and meant to the world, do not, I pray, discount that you filled a dying man’s days with a sated joy, a joy unknown to me in all my prior years, a joy that does not hunger for more and more, but rests, satisfied. In this time, right now, that is an enormous thing.

 278. cătălin

  Ati inghetat?

 279. Angela

  De înghețat, n-am înghețat, că duduie centrala zi și noapte. O să înghețăm pe loc când om vedea factura de gaz. Din casă n-am mai ieșit din 11 decembrie, și atunci m-a dus fiu-meu cu mașina cei vreo 300 m până la locul de votare. Mi-a mers tare rău în ultimele două-trei luni, am stat mai mult în pat și m-am chinuit cu tot felul de dureri și stări deplorabile. Poate apuc primăvara, că aș vrea să văd dacă a rezistat rododendronul cel superb pe care l-am plantat astă primăvară. Cam atât.

 280. Ziceam ceva odată despre Maricica Belearta. Nu cred că am zis bine tot ce am zis în lumina noilor informații. Fata asta e o eroină! Dumnezeu s-o ajute, și dacă oricine altul ar vrea, este loc și pentru el.

 281. Angela

  Ți-a picat cu tronc Maricica aia…altminteri de ce ai strânge cu acribie informații despre ea? Acum te-a dat gata cu eroismul ei, se pare.
  PS Habar n-am cine-i Maricica. Vreo bloggeriță ori scriitoare wannabe, pesemne.

 282. cătălin

  Ei, Angela, o sa treaca si iarna asta …

 283. Angela

  Da, și? Tot vin și trec, am obosit. Prea multe ierni. Și după aia vin verile prea fierbinți și tot așa.

 284. cătălin

  Nu-s prea bun eu la oferit incurajari, si nici nu-mi place curentul asta cu „don’t worry, be happy!” sau „intotdeauna ai posibilitatea sa alegi!” Viata e asa cum e. Totusi e frumoasa si iarna friguroasa…

  Ce-ar fi sa ne scrii ceva, Angela?

 285. junghiul

  Coldea.
  E născut în Târnova, locul de unde mi-am găsit eu nevastă.
  De fapt a fost promovat de Dan Gheorghe ăsta născut în Sântea Mare, tot în județul Arad, omul care a înființat 2 şi un sfertul. Un expert în materie de antiterorism cu legături puternice în SUA.
  A murit acum câțiva ani.
  Are un fiu care se numeşte Rareş Dan care e avocatul câtorva personaje cheie din dosarul Microsoft care au făcut denunțuri împotriva lui Udrea şi nu numai.
  Se spune că Coldea nu e străin de asta.
  Coldea a greşit când a început să-l muşte de cur pe Băsescu.
  Acesta a primit în câteva momente cheie sprijinul americanilor şi aceştia nu te abandonează cu una cu două.
  Nu mi-i clar ce se va întâmpla cu Kovesi. Dacă pica se duce dracului tot Mecanismul.
  Om de speță joasă, să ştiți. V-aş mai spune dar nu ştiu dacă vă interesează.

 286. Angela

  Spune, spune. M-am trezit pe la 5 și de atunci tot cuget că ar trebui să mă lămurească cineva cum e cu nebunia asta din care eu nu mai pricep absolut nimic. Coldea, Kovesi, Băsescu etc. și ce-i deasupra sau în umbra lor. Cum vin de se leagă lucrurile și cum se vor dezlega și în folosul cui, după ce faimosul Ghiță a băgat bățul în furnicar.

 287. cătălin

  Cam e nevoie sa se duca naibii tot mecanismul, e clar ca fluiera numai atunci cind SRI dadea aprobarea. Cine avea protectie de la SRI (adica erau implicati in contracte tot felul de ofiteri), ala putea face orice. Un exemplu e Condrea, care a vindut de zece ani apa chioara pe post de dezinfectant. Ghita – probabil in intregime creatia SRI. Cum e sa-ti faci firma de software la 18 ani, iar firma aia sa inceapa sa cistige contracte cu statul la greu. Talent, dom’le, talent si fler! Iar acum, doar un copil poate crede ca Ghita a fugit din tara fara aprobarea SRI. Ma bucur ca a picat Coldea, poate incepe si asta sa scoata casete si mai pica un sobolan, ca e plina vizuina.

 288. junghiul

  Lupta anticorupție, corupe.
  Se schimbă vremurile şi Ghiță are promisiuni că dacă iese pasența va scăpa ieftin din problemele pe care le are.
  El e un produs al serviciilor şi îl folosesc cei care vor să dărâme acum gruparea Coldea. La nivelul acesta se doreşte ca instalarea noului preşedinte SUA să găsească o nouă structură operativă la noi.
  Asta cred eu.
  Ce a făcut Ghiță însă îl decredibilizează. Cine va mai sta la masă cu el? Cu cine va mai cânta el La Chitila-n port? Cu cine? Cu cine se va mai duce în vacanțe scumpe prin Sechele? Cu cine?
  Eu urmăresc cu interes Aradul. Aici se pupară în piața Independenței cu ceva vreme în urmă, finul lui Coldea, viceprimarul, cu finul lui Băsescu, primarul.
  Şi la noi se țin prin sertare, un vraf de dosare.

 289. Angela

  Zici că se schimbă vremurile. Cum vor fi cele noi?

 290. junghiul

  Dumnezeu ştie!
  Nu sunt optimist.
  Vremuri noi,metehne vechi.

 291. andreea

  Am pierdut și eu șirul politicii.
  Și parcă nici nu mă mai interesează…

  La mine e iarnă, iarnă, șantiere, lucrări… cred că nu țin pasul nici măcar acolo. Nu mi se potrivește rolul ăsta – să hăituiesc muncitori, să-i pun să refacă ceva strîmb (și, oooooof, așa o aplecare spre strîmb au… ) Iar pe la ședințe îmi fuge gîndul ca disperatul, numai să stea să urmărească bani și cantități și tocmeli și hîrtii și scuze și încercări de păcălire nu are chef. Se duce gîndul la plimbare pe cîmpii, spre cartea pe care o citesc, spre ultimul film văzut, spre ochii frumoși întîlniți în cale…

  Am căutat-o pe Maricica Moșului. E o scriitoare debutantă, bolnavă de scleroză în plăci. Interesantă.

  Angela… curaj!

 292. junghiul

  Unde e Maricica?

 293. junghiul

  Am promis şi m-am ținut de cuvânt.
  Am oi!

 294. andreea

  Iooooi! 🙂

 295. Oile placide
  S-au asternut la iernat
  Privesc nutretul cu multa pofta
  Din care vor consuma
  Iarna intreaga,
  Perfect.

  Oh,
  Totul e minunat,
  Oh,
  Minunat.

 296. Mă voi opri din cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.Voi sta sprijinit într-o ghioagă și voi privi placid toată zbaterea și goana după vânt.
  Vreau să învăț să cânt din fluier!

 297. S-au născut primi miei!

 298. N-am găsit un măgar și ne-am luat un puledru.

 299. Eu sper să cadă și Koveși. S-a folosit de bărbați de joasă speță ca să ajungă la putere. Stai la masă cu tot felul de jigodii, apoi îi execuți. Pentru mine masa e un ucru sfânt. Nu iau masa cu oricine și dacă tot stăm la masă atunci între noi trebuie să se instaureze o formă de prețuire.
  Ăștia au folosit momentele astea sfinte pentru a se înregistra, pentru a se trage de limbă unii pe alții. Iude!
  Dacă într-adevăr există un sistem anticorupție acesta trebuie să funcționeze și fără dânsa iar dacă de dânsa depinde acesta atunci suntem futuți.

 300. cătălin

  Nu are cum sa stea toata lupta anti-coruptie intr-un singur om, sint zeci de procurori care au facut dosarele alea. Si nu cred o iota din behaiala unora ca au fost condamnati pe motive politice: unele dosare au fost judecate chiar si zece ani, iar avocatii au contestat tot ce se putea contesta, de la judecatori la o virgula in plus la pagina 453.

  Beeee! 🙂 Nu pui si niste poze?

 301. andreea

  ce e ăla ”puledru”? 🙂

 302. andreea

  da. poze și povești cu oi vrem!
  și cu miei. mai ales cu miei.

 303. Angela

  N-o să aflăm niciodată ce-i ăla „puledru”.Nu vrea să ne spunăăă-hăă-hăăă..

 304. junghiul

  Mânzzzz

 305. cătălin

  Junghiule, cite oi?

 306. andreea

  probabil că a adormit în timp ce le număra…

 307. andreea

  și mie mi-e somn.
  eu, cînd vreau să adorm, îmi număr prostiile făcute…

 308. andreea

  știu și o poezie! de Constanța Buzea.

  Mi-a spus mama că la prînz
  S-a născut în grajd un mînz

  Mînzul este alb și blînd
  Merg să-l vad, că e plăpînd

  Să-i arăt un clopoțel
  Să se bucure și el

  Să i-l pun la gît, să sune,
  Cling, cling, mînzule minune!

  Hai cu mine, hai in casă
  Mi-a zis mama că ne lasă

  Să te mîngîi, să te pup,
  Să-ți arăt și un hulub.

  Dar aștept venirea serii
  Să mai crești, să nu te sperii.

 309. cătălin

  Bine ca stii ce prostii ai facut, altii habar n-au. 🙂

  Am auzit ca iar vine un val de frig pe la voi. Sa va pregatiti, asadar:

 310. Deocamdată 240.
  Le-am luat împreună cu doi prieteni, unu-i neamt, unu-i italian și unu-i ardelean.Facem turmă comună ca să nu rescriem cumva o Mioriță modernă.

 311. Ce vrem noi?
  Sunt resurse pe care păstorii nu reușesc să le valorifice.Laptele nu-l mulg, mieii îi vând cu greutate la intermediari pe doi bani. Încet, încet familiile nu mai urmează tradiția pentru că nu e rentabil. A vândut unul o turmă de 500 de oi cu 100 de lei bucata pentru că nu mai putea să se ocupe de ea iar băiatul prefera să lucreze într-o fabrică.
  S-a făcut un contract cu o fabrică de lapte, cu abatoare și încercăm să facem o cooperativă. Prin intermediul ei, oamenii își pot vinde direct produsele fără șă-i îmbogățească pe pilari.
  În plus trebuie să îi ajuți în momentele alea când le e greu. Cum e acum. Zăpada îi împiedică să mai pășuneze și le trebuie abrac și fân oilor. O casă de ajutor reciproc nu ar strica.
  În plus cooperativele, de anul trecut au niște facilități fiscale deloc de neglijat. Oamenii din nefericire s-au obișnuit să nu-și declare veniturile de teama impozitelor mari. Acum la tot ce vinzi prin intermediul cooperativei ai scutire de la plata unor impozite. Nu poți merge înainte dacă lucrezi la negru, nu ai acces a creditare, riști să ai probleme cu ANAF-ul etc.
  Nu e simplu, ca să poți să-i convingi pe oameni trebuie să le dai un exemplu, deci în primul rând să miroși și tu a oaie.

  Cam asta e!

 312. Angela

  O să reușiți. Cel mai greu e să risipești neîncrederea oamenilor. Au și ei dreptate, săracii. Nu prea are cine să-i lumineze cu hățișurile legislative, nimeni nu le prea spune ce posibilități au, dimpotrivă, cred că mereu au fost împiedicați, chiar dacă unii au avut inițiative. Ignoranță, inerție, rutină, multe piedici, poate și propria lene la unii..E foarte fain ce faceți. Popa Tanda, ce mai încolo-încoace. El a reușit, așa că se poate. Succes.

 313. Satul popii Tanda se numește Ronțău, astăzi. Ați fost careva pe acolo? E pe lângă Băile Felix.

 314. Angela

  N-am fost. Cum e pe acolo?

 315. junghiul

  Am trecut pe-acolo fără să realizez unde sunt.
  Oamenii nu mai sunt atât de săraci.
  Băile termale, turismul i-a ajutat.
  Plus că e la doi paşi de Oradea.
  Oradea a crescut frumos. Au avut un primar destoinic.

 316. junghiul

  Mulțam, Angela.
  Mi-ai amintit de popa Tanda.
  Asta citesc acum.
  Uitasem…

 317. cătălin

  Junghiule, dar te-ai apucat hotarit de treaba! Mult succes! Ce faceti cu brinza sau cu laptele, il vindeti in piete?
  Iar, pe acolo, se scot oile la pascut si iarna? Pe unde au trait bunicii mei oile se tin acasa, din noiembrie pina la sfirsitul lui aprilie. Cica daca sint scoase prea devreme primavara, iarba nu mai are putere sa creasca bine dupa ce o maninca dihaniile.

 318. cătălin

  Din ciclul mari cercetatori de renume mondial, azi descoperim geniul lui Florin Iordache. In teza lui de doctorat a copiat inclusiv un interviu acordat de Mihai Razvan Ungureanu! Un interviu, mai? Cum dracu’ sa crezi ca un interviu contine vreo noua descoperire? E de ris, daca nu ar fi de plins: avalansa de doctorate plagiate sau fara nici o valoare stiintifica adinceste criza de incredere a elitelor romanesti. Si atunci Dragnea si comunistii cistiga detasat alegerile.

 319. Angela

  Nu-ți mai bate capul cu plagiatele, nu cred că-i mai pasă cuiva.

 320. cătălin

  Deneau o arestat si omu’ de zapada?

 321. Angela

  Ia, Cătăline, să ai și tu o bucurie. Că numai ție și lui Ciuvică ce vă mai pasă:

  „CNATDCU a dispus crearea unei noi comisii de specialitate care să reevalueze teza de doctorat a Codruţei Kovesi, asta după ce s-a depus o contestaţie la decizia iniţială de neplagiat dată de Consiliul General. Astfel, se întruneşte o nouă comisie care va fi votată de Consiliul General CNATDCU. După ce vor fi aleşi cei trei specialişti, teza acesteia va fi reevaluată, urmând ca decizia să fie votată de Consiliul General”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Marius Andruh.

 322. Angela

  Omu de zăpadă dintre gratii seamănă cu Iliescu.

 323. Angela

  PSD face curățenie, repară dezastrul făcut de tehnocrați și repune țărișoara pe făgașul ei firesc. De prin gazete citire:
  Ordonanța de urgență care le interzice managerilor de spitale sa aibă funcții de conducere în partide, alături de alte măsuri anti-nepotism, adoptată de Guvern în 16 noiembrie 2016 la inițiativa fostul ministru Vlad Voiculescu, a fost respinsă de plenul Senatului ieri. „Profesionalizarea managmentului spitalicesc” așteaptă și decizia Camerei Deputaților, forul decizional, dar mai mult ca sigur, va avea tot un vot negativ.

 324. cătălin

  Kovesi a plagiat, ca ne place sau nu, asta e realitatea. Si, intr-o tara normala, cind esti acuzat de asa ceva iti dai demisia dintr-o functie publica. Sau ti se cere demisia, daca esti magar.

  Tehnocratii n-au schimbat mare lucru, aia e doar o ordonanta, o bucata de hirtie. Oricum nu mai conteaza, s-a terminat. A trecut cometa, gata, urmatoarea generatie.

 325. Angela

  A plagiat, a plagiat. Și? La ce legende s-au țesut în jurul ei, cine crezi tu că se ia de ea? Dau toți din colț în colț, că se tem. Nu e un elev pe care-l dai afară din clasă că l-ai prins copiind. Un denunț, un dosar și gata, te-ai dus pe copcă , mai ales că aproape toți cei din poziții mai săltate au schelete în dulap. Și chiar dacă n-au, paza bună trece primejdia rea și sistemul ăsta a reușit să înmoaie coloane vertebrale ca-n anii 50. Și dacă-i adevărat ce spun doamnele Bica și Udrea, că atunci când au fost umflate și duse în cătușe la DNA, doamna Kovesi le-a întâmpinat în capul scărilor, să le contemple, atunci doamna de fier chiar are o problemă mare de orgoliu cu care e mai bine să nu te pui. Și de ce te-ai pune și ai risca, într-o țară în care plagiatul nu impresionează opinia publică? Mai mult chiar, e cultivat din școală, cu referate copiate de pe net, cu comentarii gata rumegate, cu bacalaureat la care, până la Funeriu cu camerele lui, copiatul era de la sine înțeles. Cu anunțuri la mica publicitate (nu știu dacă mai sunt, dar acum câțiva ani era plin de ele) de vândut lucrări de licență etc. Pentru prea puțini toate astea-s condamnabile, așa că nu contează. E oribil, știu. Și ce dacă?

 326. cătălin

  Deci, s-o legalizat furtul sau inca nu? (ca n-am inteles din ce am citit). Chiar ma gindeam odata ca, pentru a reduce numarul de puscariasi, ar fi mai simplu sa fie bagati acolo cei care n-au furat sau n-au dat in cap.

  Probabil Kovesi a fost santajata cu plagiatul ei, si de asta DNA-ul nu s-a atins de unii.

 327. Angela

  Dracu să-i pieptene. La ce vanzoleală e acuma cu Coldea și Ghiță și cine o mai fi și la ce căcaturi ies la iveală, mai pe bune, mai inventate, e evident că de ani întregi stăm pe o cloacă și o șerpărie împuțită și că se duc bătălii pe mize mari, pe lângă care un flintic de plagiat e floare la ureche.

 328. cătălin

  Da, totul a fost o mizerie. Bine ca sint bani: uite, Coldea a primit 22.000 lei pensie. Pentru el – probabil un mizilic.

  Asadar furtul este furt numai daca paguba e de cel putin 200.000 roni. Din supermarketuri deci se poate fura la discretie. Cica si violul va fi considerat viol numai daca dureaza peste 5 minute.

  Ma astept ca asaltul final la justitie sa reuseasca. In Sua maimuta galbena are alte prioritati si e prieten cu Putin, Marea Britanie devine din ce in ce mai mica si nebagata in seama, iar ce a ramas din UE au problemele lor. Asa ca nu va sari nimeni prea tare in sus ca romanii vor sa faca focul pe parchet, in mijlocul sufrageriei.

 329. Angela

  Da, e dezolant peisajul. Și mai e și gerul ăsta exasperant, de parcă a venit iarna veșnică…să tot trăiești. .Toți, toți scapă cu ordonanța asta. Voiculescu, Dragnea, Udrea, Vântu și câți or mai fi. Poate trebuie să le plătim și despăgubiri pentru deranj, că recuperarea prejudiciului…canci!

 330. cătălin

  Aici e uriasa nedreptate, la prejudiciu. Unii care fura doua gaini fac ani si ani de inchisoare, si nici nu sint eliberati conditionat, nici nu pot scrie tratate stiintifice in puscarie. Din pacate n-am pomenit nici o discutie in Romania despre luarea in calcul a prejudiciului la stabilirea unei sentinte. Si nici daca prejudiciul a fost recuperat sau nu.
  Da, toti sobolanii dadeau din cozi zilele astea in puscarii, asteptau sa iasa.

  Niste poze din alte timpuri:
  De aici:
  http://www.nikiboonphotos.com

 331. andreea

  de muuult n-a mai fost așa de frig, atît de multe zile la rînd…

 332. andreea

  a fost mișto figura cu ordonanța, Grindeanu și Iohannis.
  foarte mișto.

 333. cătălin

  Da, n-am ce-i reprosa lui Iohannis acum. Dar borfasii vor mai incerca, doar de aia le zice borfasi.

  Are si frigul farmecul lui. Daca stau si ma gindesc bine, cred ca prefer frigul zapuselii.

 334. cătălin

  Colectiv, partea a doua. Fiindca nimeni n-a fost dat afara acum mai bine de un an, lucrurile s-au repetat si se vor mai repeta. Logic, nu? Legea e optionala pentru cei cu relatii.

 335. Angela

  Pe cine să dai afară? Treaba e mai simplă. Nu primești autorizație de funcționare, nu funcționezi. Închizi singur șandramaua până remediezi problemele, apoi redeschizi. Ține de bunul simț comun, dar de unde? Cine să stea să te păzească la tot pasul? Dacă la mine vine ăla să-mi facă revizia la gaz și constată o defecțiune și nu-mi dă țidula cu ok-ul până nu remediez problema, eu aștept până pleacă și dau drumul la aragaz, că mă doare-n cot de ce-o zis ăla și mi se strică sarmalele, dacă nu le fierb. Sar în aer cu casă cu tot și după aia urlu la „autorități”. Asta ține de cultura noastră, de adn-ul nostru. Nerespectarea regulilor, fentarea legilor și „lasă că merge și așa” îs marile noastre virtuți, cu care de-a dreptul ne mândrim.Toți, inclusiv eu, care mai trâmbițez despre „rânduială”, bun simț și alte chestii pentru fraieri.

 336. Angela

  Și dacă o șandrama are autorizație și chiar e în regulă din punct de vedere ISU, dacă vine piromanul și dă foc de-al naibii? Sau cineva greșește la bucătărie, sau se aprinde ceva de la artificii? Nu poți preveni chiar tot. Hârtia aia care te autorizează nu te scutește de foc. Exagerăm cu toate, numai cu disciplina nicidecum.

 337. cătălin

  Amenzi exista? De exemplu, nu stiu de ce pe unde sint acum nimanui nu-i trece prin cap sa-si lase masina in mijlocul strazii.

  Discutia nu era despre piroman, ci despre reguli. Bineinteles ca uneori, desi respecti toate regulile, se intimpla si accidente. Dar e groaznic ca, dupa ce 60 si ceva de oameni au murit in gaura aia de sobolani de la Colectiv, lucrurile se repeta identic: cluburi care functioneaza fara nici un fel de autorizatii.

 338. Moș Pleksiglasu

  Andreea, esti o dulce si o dulceata, Costelus, suge o ceapa, catranule, Junghiul a murit pentru mine din cauza pacatelor mele dar nu ca sa ma ierte, Angela, ce sa-ti spun o poveste de pe drum, Tuturor o dedicatie:

 339. Bamboo, e în mâna mafioților italieni unul dintre ei, nepotul celebrei „Pupetta” Maresca.
  Când își reglează ei conturile, autorizațiile ISU nu pot rezolva nimic.

 340. cătălin

  Hmm, bravo mai Iohannis!

 341. Angela

  Andreea o fi în stradă. Iar doboară guvernul.

 342. cătălin

  Nu stiu ce e mai bine. As inclina spre un guvern PSD, patru ani, care sa-si indeplineasca promisiunile electorale. Pentru ca nu se poate ca alegerile sa devina concursuri unde se intrec neghiobii.
  Mi-as dori ca oamenii sa ceara scoaterea ordonantelor de urgenta in afara legii. Toate. Acum orice ordonanta se aplica imediat, fie ca e constitutionala sau nu. Am mai spus, guvernul poate declara razboi SUA daca asa ii vine vreunui iordache.

 343. Doar anul trecut Guvernul a dat 99 ordonanțe de urgență și de 4 ori a umblat la Codul penal sau codul de procedură penală. Nu e bine! Codurile astea sunt prea importante.
  Articolul 115 al Constituției
  (4) Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora.

  (5) Ordonanța de urgență intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgență la Camera competentă să fie sesizată și după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunță asupra ordonanței, aceasta este considerată adoptată și se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgență. Ordonanța de urgență cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1).

  (6) Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, drepturile electorale și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

  (7) Ordonanțele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse și ordonanțele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3).
  Cam așa ar trebui să fie,lucrurile însă sunt sucite. După bunul plac al unora sau altora.
  Nu au nici unii dreptate. Din păcate. Nu pot să fiu de partea nimănui, îmi văd eu mai bine de treaba mea.

 344. cătălin

  O fi fost Romania in razboi anul trecut si n-am stiut noi?

  Iohannis cred ca a facut o mutare buna: daca pina acum pesedeu’ il putea ameninta cu suspendarea, de azi faza asta s-a terminat. Teoretic infractorii pot sa-l suspende, daca vor sa-i creasca popularitatea.

  Mda, mingea e la borfasi. Reactia strazii a fost rapida si clara, am auzit ca si prin tara au iesit mii de oameni cu urari de bine. Nu stiu la ce sa ma astept, tare mi-e ca infractorii s-ar putea sa mearga mai departe cu singurul punct pe care-l au in programul de guvernare: amnistie pentru furt.

 345. andreea

  am fost, da, în stradă.
  n-am doborît guvernul, dar mai încerc.

  măcar pe Iordache ăla.

 346. andreea

  dacă aș putea cumva… și pe Tăriceanu și pe Codrin Ștefănescu să-i fac să dispară din peisaj.

  mă apucă cu tremurici cînd îi văd. cu amețeală, cu dureri de burtă… e cumplit!

 347. cătălin

  Iaca nu stiu cine-i Codrin Stefanescu, dar nu mor de curiozitate sa aflu. E plin de cornute in politica romaneasca, si e greu sa le deosebesti.

  Iohannis a jucat bine, cu singurele arme pe care le are la dispozitie. Stiu ca vor spune unii ca nu e normal ca nea Gheorghe sa-si dea cu parerea despre orice la referendum, sau ca poate romanii vor dori eliberarea infractorilor (asa cum Baia Mare si-a ales primarul dintre cei care stau la zdup). Totusi Iohannis nu are alte variante.

 348. Legi sau ordonanțe cu privire la amnistie și grațiere se pun acum pe tapet datorită presiunilor politice.
  Dar asta se știa. Să nu-mi spună mie un votant PSD alfabetizat că nu a auzit de intenția lui Dragnea de a da amnistia. Că nu au fost trecute în planul de guvernare e adevărat, dar se știa.
  Există o problemă cu privire la faptul că penitenciarele sunt suprapopulate iar calitatea vieții este sub demnitatea umană. Cam cum e a tuturor românilor care nu au apă potabilă în jumătate din teritoriul național, iar sistemele medicale și de învățământ sunt la pământ, pensiile cele mai multe ridicol de mici. Deci în penitenciare e nasol, ca și afară.
  Problema e că CEDO condamnă constant România și trebuie să plătim bani grei. Avem de plătit o sumedenie de despăgubiri și ne amenință o amendă de 80 de milioane de euro. Astea le plătim noi. De exemplu pentru amendă e ca și cum pentru un an de zile ar trebui să plătim toți echivalentul a 1% din salar.
  De problema aceasta nu s-a ocupat nimeni. Prună a mințit cu nerușinare în loc să ia măsuri. În schimb , acest guvern este veramente preocupat de soarta celor din penitenciare. Drept pentru care au redus bugetul pe 2017 cu 1,39%.
  Sau poate ideea era să îi trimită pe toți acasă, cine știe?
  Toți greșim ăn felurite chipuri.
  Șă-l luăm pe Johannis. Ca individ, acesta a obținut 6 case fără să pătească taxe. Pentru asta alții fac pușcărie, el are imunitate.
  Ar trebui să ne facem toți un proces de conștiință pentru că fiecare dintre noi am contribuit la mizeria în care trăim, primul subsemnatul.
  O curățenie morală pornește de la fiecare individ în parte.
  Acum ca președinte a făcut ce trebuie, sper să poată cere un referendum dar nu știu ce va rezova acest lucru. Probabil doar dezbaterea publică, necesară și ea.
  Am frunzărit o parte din decretele emise de el dar nu am găsit nici un decret de grațiere.
  După părerea mea el ar trebui să facă grațierile. Așa cum le face și președintele SUA. Nu e rușinos. Analizezi fiecare caz în parte, acolo unde constați că persoana care a ispășit o parte semnificativă din pedeapsă, e reabilitată sau sunt alte elemente de ținut în considerare poți interveni ca președinte. Știu, o să spuneți că atunci i-ar fi sărit în cap ăștia. Dar nu e normal să anulezi a atribuție a președintelui doar de frica gurii lumii. Oricum probemele în penitenciare se pot rezolva doar mărind capacităție de primire din fostele unități militare. Acest lucru nu se face în două-trei zile, dar procesul putea fi început de Prună. Adică sesizezi că ai o problemă dar preferi să minți și să te doară în cur. Pentru că timpul e scurt și nu apuci să tragi tu foloasele. Tipic românesc!
  Despre justiție ce să mai spunem? Statul de drept a inventat anexa 2, un document care circulă în secret, ajunge la judecător cu anumite indicații prețioase. Cum ce scrie acolo? „Curat neconstituțional dar umflă-l”, de exemplu!
  Ne mai surprinde faptul că suntem de mirul lumii!

 349. Angela

  Să vedem ce o ieși din asta. Până să se organizeze referendumul, guvernul are timp să treacă ordonanța. Și ce-i făcut e bun făcut, n-o să-i bage nimeni înapoi la bulău pe cei scăpați. Mai putem avea surprize și cu rezultatul referendumului. Mă tem că cei oripilați de marea nerușinare nu-s chiar atât de mulți.

 350. Angela

  Dar, no, dacă au câștig de cauză penalii, măcar știm cum stăm și ce-și dorește poporul și nu ne mai facem iluzii.

 351. junghiul

  Vox populi, vox derbedei!

 352. andreea

  a, dacă nu-l știi pe Codrin Ștefănescu, jumătate din șarmul vieții s-a dus…

 353. andreea

  cît de nostim e să mergi la muncă luni și un coleg vesel să te întîmpine cu:
  ”i-ai văzut pe tîmpiții ăia care au ieșit aseară să protesteze?! ce cretini…”

 354. cătălin

  Am spus eu, Andreea, ca multi oameni cu studii superioare si cu pretentii voteaza de fapt PSD.

  Junghiule, bine mai spui unele lucruri. Cum sa aiba Romania penitenciare normale cind spitalele si scolile sint intr-o stare mult mai proasta?

  De Iohannis acum aud ca nu a platit taxe. Il ajuta imunitatea aici, ca nu inteleg?

 355. Angela

  Ce taxe n-a plătit? I se tot scot pe nas casele. De taxe neplătite încă n-am auzit.

 356. cătălin

  Nu stiu, Angela, si eu m-am mirat de ce a spus Junghiul mai sus.

 357. Angela

  Probabil taxele pe banii cu care și-a cumpărat casele. Chestia asta cu casele e nițel exagerată. Sună spectaculos că-s șase, dar precis vreo trei din ele încap în living la Videanu, de exemplu. Și ăla și-a făcut palatul zicând că „n-a fumat, n-a băut”. Dacă te uiți pe declarațiile de avere, majoritatea mahărilor au mai multe proprietăți imobiliare și nici dracu nu-i întreabă de unde, Nu înseamnă că Iohannis e neprihănit, dar să nu exagerăm. Impozit pe banii din meditații nu cred că a plătit cineva vreodată, și e o practică veche. Și cu casa aia pierdută, cu ce-i vinovat cumpărătorul dacă un notar, cândva, a legalizat un testament dubios? Am înțeles că problema era că nu-i olograf, că moșul doar a semnat testamentul și altcineva l-a scris. Dacă pe baza lui notarul l-a împroprietărit pe viitorul vânzător, ce treabă are cumpărătorul cu toate astea? În fine, nu știm toate detaliile.

 358. Angela

  Ș-apoi chestiile astea cu proprietăți moștenite, retrocedate, revendicate, vândute, cumpărate etc îs întortocheate rău și pline de surprize. Nici notarii nu-s ușă de biserică toți, te miri câte matrapazlâcuri se pot face. Nu-mi bat eu capul. că n-am de unde ști. Până una-alta, Iohannis e și fără casă, și fără banii dați pe ea. Cred că asta încearcă să rezolve. Au mai pățit-o mulți oameni obișnuiți care au cumpărat case cu acte în regulă și s-au trezit cu revendicator apărut din senin și care i-a lăsat cu curu-n baltă, nu e ceva neobișnuit.

 359. cătălin

  Sint doua lucruri distincte: penal si civil. Din cite auzisem, problemele lui Iohannis ar fi pe civil, acte, testamente, incurcaturi de astea. Nu s-a pus problema de fals sau uz de fals, ca asta ar intra in partea cealalta. Notarii in mod curent autentifica acte fara sa verifice nimic, bine ca nu uita sa incaseze taxele alea enorme.

 360. Cine-i neprihănit să arunce primul piatra, zic eu.
  Italia a făcut două chestii tari:
  1)Il scudo fiscale, un fel de amnistie fiscală, îți autodeclarai veniturile neimpozitate și plăteai 4% pe valoare autodeclarată.Erai iertat astfel,mai departe mergeai liniștit conform principiului, du-te și să nu mai păcătuiești.O să spuneți că e nedrept scudo fiscale față de „proștii” care au plătit tot timpul și la timp taxele. Așa e. Dar o dată și o dată trebuie să punem un punct la toată mizeria asta.
  2)Au rezolvat problema penitenciarelor în urma condamnărilor CEDO.
  Mi se pare nedrept totuși să moară câte un deținut la fiecare trei zile. Totuși sunt oameni privați de libertate și de anumite drepturi și nu condamnați la moarte.
  Cei care au greșit trebuie condamnați,îndreptați și recuperați acesta e sensul unei pedepse privative de libertate. Nu cred că trebuie să huzurească dar nici nu trebuie stârpiți sau exterminați.
  Ne lipsește decența, bunul simț și măsura în mai toate locurile.

 361. Ne alarmăm că nu au unele cluburi autorizații, dar ne-am obișnuit cu faptul că doar 7% din scoli au.

 362. Pfii, ia uite că și Gâdea vorbește despre Italia.
  Cătălin, cum pot să șterg un comentariu?

 363. cătălin

  Junghiule, din panoul de admin, atunci cind duci mouse-ul pe un comentariu, iti apar optiunile Unapprove, Edit, Spam, Trash. Se incarca si mai usor pagina daca stai in fereastra de admin, logat cu contul tau.

  Legat de penitenciare, eu n-as avea nici o problema ca marii hoti gen Voiculescu sa stea in libertate daca s-a recuperat prejudiciul. Sa faca o luna de inchisoare simbolic; mai mult – nu vad rostul. Bine, asta numai pentru infractiunile fara violenta.

 364. junghiul

  Am reușit să intru pe panoul de control.
  De ceva vreme ANAF a început să verifice marile averi. Astăzi verifică marile averi, mâine le verifică pe cele măricele șamd.
  Eu tot spun de ceva vreme că trebuie să existe o corelație între avere+coș zilnic și venituri. Acum ANAF e la început cu practica aceasta, își face proceduri de lucru. Mâine, poimâine vor putea fi verificați, toți. Deci tu, patron care ai firmă și o ții tot pe pierdere vei fi belit. Fă profit, plătește taxe, ridică dividende. Valabil și pentru categoriile de liber profesioniști, de la cosmeticiene, coafeze, până la meditatori.
  În SUA vine la tine inspectorul fiscal după ce ți-a făcut o scurtă analiză (că doar știe și laptele care l-ai supt de la mamă) și îți pune sub nas cât mai ai de plătit. Dacă nu o faci, te duci la pușcărie. Așa va fi și la noi. Paza bună trece primejdia rea, asta nu o prea înțeleg oamenii de afaceri. Bine, nici unii profesori. P.S. Pe mine refuză să mă asculte litera l.

 365. Angela

  De înțeles, o înțeleg ei. Dar trăim într-o cultură a fentării legii. Și ăla care o fentează mai abitir e, mai pe față, mai în taină, admirat și invidiat. Uite, acum mai avem un pic și decretăm doliu național pentru Adamescu, fie-iertat. E adevărat, e oribil să fii chinuit în pușcărie, să te îmbolnăvești și să mori din cauza asta. Dar de ce stârnește atâta compasiune Adamescu și nu Țundrea, care a făcut nevinovat 12 ani de pușcărie și a murit îmbolnăvit acolo? Poate pentru că, mai pe față, mai în taină, toți am fi râvnit la statutul lui Adamescu, chiar dacă nevinovăția lui e cam îndoielnică?

 366. Angela

  Ce fac oile și puledrul? Nu le e frig? Cum îl cheamă pe mânz?

 367. Angela

  Aveți cioban angajat? Să nu-l bateți. Mereu văd la știri ciobani bătuți de proprietarii de oi.

 368. cătălin

  Eu n-am nici un pic de compasiune pentru Adamescu, si imi pare rau ca n-a ajuns sa dea paguba inapoi. Oamenii mai mor, nu doar in puscarii. Daca nu voia sa ajunga acolo trebuia sa nu fure. (Strict in cazul de aici, Adamescu a murit intr-un spital privat din Bucuresti, unde a fost internat in ultimele doua luni).

 369. S-or șocat toți pentru că am ținut să-l angajăm pe Ilie cu carte de muncă. Nu-l batem dar bea mult. I-am dus țuică de prună din aia întâia.
  Pe mânz îl cheamă Titirez, dar o să-i spunem Titi.
  Azi muri o oaie, sărmana. Îmi pare rău după ea. E destul de frig, le ținem într-o colnă și acum fată una după alta.

 370. cătălin

  Junghiule, nu te supara, dar de ce fata oile asa devreme la voi? La bunicii mei fatau in aprilie, si tot cam atunci incepeau oamenii sa aduca la piata cas proaspat…

  Sa va spun o ghicitoare. Mai intii, cititi textul asta (care nu contine nimic neobisnuit, asta e realitatea cotidiana):
  https://cezarspace.wordpress.com/2017/01/12/garda/
  Acum ghiciti de ce un medic cheama Smurdul in spital sa resusciteze un bolnav.

 371. Nu mă întreba pe mine. Probabil a scăpat Ilie berbecii prea repede…

 372. cătălin

  … probabil pentru ca spitalul ala nu are nici un defibrilator. Cu alte cuvinte, spitalul e dotat mai prost decit o salvare.

  Io sufar de petronelita. Tin minte cind asta, din dorinta de a iesi in evidenta cu orice pret, a scris ca Plesu a aranjat ca o prietena de-a ei sa fie data afara de la o librarie Humanitas. A sters tot, dupa ce si-a facut numarul. Cind a fost mediatizat un viol teribil la Vaslui, asta si-a amintit brusc ca si ea a fost violata acum doua’j de ani. Ce sa-i faci, asa se vind cartile acum.

 373. andreea

  petronelofobie, cum ar veni…

 374. cătălin

  Adevarul e ca, bombardat cu un imens volum de stiri false si de exagerari, am devenit mai putin tolerant fata de cei care se folosesc de asa ceva. De norofobie cred ca sufer. 🙂

  Bine ca nu sint multe oi in Romania, Junghiule!

  Grindeanu si Iordache. Doi cicati carora li s-a trasat o sarcina. Dupa ce o indeplinesc, vor ajunge din nou in fosa PSD, printre colegi. Nu mai bine abroga Codul Penal? S-ar rezolva definitiv toate problemele cu aglomeratia din puscarii.

 375. cătălin

  Universitatile din SUA incearca sa creeze o noua specializare, ce va fi foarte cautata pe piata muncii: paznic de zid.

 376. Fosa colcăie de material care vrea să iasă la suprafață. O să vedem multe în ăștia 4 ani.

 377. Angela

  De văzut, o să vedem. Dar o să ne folosească la ceva nouă, pulimii? Ori rămânem cu văzutul, ca de obicei? Tare scârboasă-i lumea! Toată. Şi nebunul ăla care chiar se apucă de făcut zidul…

 378. Angela

  Junghiule, ai grijă mare! Că una-două te trezești cu un denunț (ptiu, Doamne-ferește și apără!) că Ilie al vostru e de fapt Ali și l-ați dedat voi la băutură, să nu dea de bănuit. Stăpâne, stăpâne, mai cheamă și-un câine!

 379. cătălin

  Da, cheama mai multi ciini, ai vazut ca Soros da 30 de lei de coada! Apropo, e valabila oferta si duminica viitoare? Pentru motani nu da nimic?

 380. andreea

  Dacă mă fac bine, mă duc!

 381. cătălin

  Ai racit?

  Nu stiu daca mai e ceva care sa-i poata opri pe borfasi din implinirea viselor. 😦

 382. andreea

  îl iau și pe Puki cu mine…

 383. rich guy

  @ junghiul

  https://republica.ro/cainii-latra-ca-varanul-trece-dar-mai-bine-sa-stea-in-continuare-unde-este

  „Gasiti diferentele !”

  Trei le zic io acusica, sa nu para ca doar impart altora de lucru: (1) Mihnea chiar crede in ceea ce scrie !, (2) l-a scris la momentul la care poate ar fi contat, (3) da, n-a gasit de cuvinta sa se puna pe el in valoare in dauna alor sai, ca ce smecher e el cu scolile facute, masteratele urmate, cartile scrise, misiunile efectuate, tarile si continentale vizitate, s.a.m.d.

  P.S. Ca fapt divers: oamenii astia se cunosc intre ei, incl. ce scrie unul si altul.

 384. cătălin

  Andreea, e al tau sau al Sabinei? 😛

  rich_guy: nu stiu ce cauti in spam, te-am mai gasit acolo de citeva ori. Cumva ai facut urit pe alte bloguri si ai folosit aceeasi adresa de email? 🙂

 385. rich guy

  Nu, din principiu nu „fac urat” in virtual, nu dau nici macar dizlaic, parandu-mi-se un abuz sa scrii ceva ce n-ai spune respectivului/ei de-ar fi alaturi, insa am primit intr-adevar bann de la o gramada care-si cosmetizeaza propria imagine atat pe blogul personal, cat si in afara lui. Mi-e suficient daca sunt „invitat” sa nu mai scriu undeva, bannul e absolut inutil. Daca vrei facem o proba ? 🙂

  Stiu ca am bann dupa pseudonim pe VoxPublica. dar ala-i un sait ca si inexistent. dupa adresa ma-ndoiesc, unii ii dau „unda verde”, altii ba.

 386. cătălin

  Aha, deci stii de la ce ti se trage. Cind primesti ban pe un site wordpress (cum e si voxpublica), nick-ul tau si adresa de email sint inregistrate in „hall of fame”. Cu cit aduni mai multe banari, cu atit pozitia ta in hall of fame urca, astfel incit, atunci cind mergi pe alte site-uri ajungi direct in spam. Cum ai patit aici. Nu facem nici o proba.

 387. Angela

  Vârsta mea matusalemică nu-mi prea permite să mă bag în interminabilele și sterilele discuții legate de tineri versus bătrâni fără ca asta să sune a pledoarie pro domo. Pot să vă zic doar că m-am săturat de ele și că-s complet neproductive. Din partea mea se vede doar o categorie de tineri elitiști (că junimea din Las Fierbinți sau Dăbuleni mă îndoiesc că-și bate capul), rigidizați complet și obsesiv în ideea că bătrânii lor sunt răul absolut. Așa o fi. Dar n-au încotro, dacă nu fac ceva să le grăbească sfârșitul. Nu le rămâne decât să lupte cu acest balaur pe care l-au ales, din comoditate, ca fiind țapul ispășitor al propriei impotențe și al propriei suficiențe.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s