Jurassic Coast, Anglia…

Reclame

413 comentarii

Din categoria Uncategorized

413 răspunsuri la „Jurassic Coast, Anglia…

 1. andreea

  Din plimbările lui Teo… decît niște poze…

 2. Angela

  No, ăsta-i relieful care mi se potrivește. Aș sta acolo, într-o căsulie pe buza râpei, să mă zgâiesc într-una în zare.

 3. andreea

  păi cred că și mie mi se potrivește.
  mai stau un pic și vin și eu acolo, cu tine, să văd cum se ridică cețurile din mare…

 4. cătălin

  A, ce racoros!

  O lume frumoasa: un tinar afgan de 17 ani, refugiat in Germania, a atacat mai multe persoane intr-un tren cu toporul. Asa se intimpla atunci cind refugiatii sint facuti cetateni, liberi sa se plimbe in voie pe unde poftesc. Imi aduc aminte cum atitia si atitia ani romanii aveau nevoie de vize sa scoata capul pe undeva prin lume.

  Apropo, ceva legat de sultanul Turciei: au fost arestati vreo 8000 de judecatori si militari, iar alte citeva mii au fost dati afara. Nu vi se pare logic ca listele au fost pregatite dinainte? Ba probabil si inlocuitorii, ca imi pare greu de crezut ca Turcia poate functiona daca acele posturi ramin vacante mult timp.

 5. Angela

  Așteptăm să zărim și vreun catarg? Sau mai bine contemplăm marea așa cum e, fără să așteptăm altceva? Cine știe ce ar aduce o corabie, mai bine nu. Zare nesfârșită. Mie-mi ajunge.

 6. cătălin

  … poate se vede vreun motan pindind vrabii prin iarba aia.

 7. cătălin

  Dupa ce a injumatatit personalul armatei, prea-luminatul Erdogan si-a dat seama ca si profesorii au sustinut lovitura de stat. Nu e clar cum, probabil au aruncat cu pixurile. Pina se clarifica lucrurile, vreo citeva mii au fost suspendati, iar multora li se interzice sa paraseasca tara. Democratie, ce plm.

 8. andreea

  mie mi se pare înfiorător.

  nu mai pot nici glumi, sau face mișto…

  se întîmplă atîtea lucruri rele… 😦

 9. andreea

  doar marea, fără catarge…

  uneori, parcă nu e nicio speranță.

 10. cătălin

  Infiorator sau nu, asa e istoria. Si Hitler a ajuns puternic findca toti ceilalti au cedar deliberat in fata lui. Dupa cum stim, istoria se repeta. Intotdeauna. Dupa capul meu, Turcia va fi primul stat fundamentalist islamic membru in NATO si UE. Nu e o mare surpriza avind in vedere ca Arabia Saudita, un stat din Evul Mediu, e un aliat de nadejde al tuturor „democratiilor” occidentale.

 11. Angela

  Unde sunteți oare? V-ați apucat cu toții de vânătoarea de pokemoni?

 12. andreea

  i-am văzut. pe stradă, prin metrou, vînau pokemoni. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. andreea

  deci.
  e sfîrșitul lumii.

 14. andreea

  mi-am pus poza pe feisbuc. cred că m-am dilit și eu.
  sper să nu regret.

 15. Angela

  Apoi dacă tot e sfârșitul lumii, nu-i totuna dacă te prinde dilită? Ba poate chiar e mai bine.

 16. Angela

  Sau vrei să zici că e sfârșitul lumii pentru că tu te-ai dilit. Dacă a căzut și ultima redută..

 17. andreea

  🙂 nu, nu, pokemonii sînt semnul. eu doar îl urmez.

 18. cătălin

  Eu nu-s’ ce-s pokemonii…

 19. Angela

  Mai lasă politica și informează-te, află. Dacă până și eu, aici, în fundul țării, m-am dezesperat de soarta lumii și de ce o să se aleagă de ea din cauza pokemonilor, și am bătut din picior în ogradă și am zbierat „nu, nu, nu, e prea mult, asta nu mai pot pentru ca s-o îndur!”, ar trebui să fie suficient ca să-ți dai seama că e chiar sfârșitul lumii și că bine zice Andreea.

 20. cătălin

  Banuiesc ca pokemonii inseamna prea mult timp liber pentru unii. Timp liber sau timp pierdut, nu prea sint exact.

 21. Angela

  Dacă ar fi vorba numai de timp liber sau de timp pierdut, bine ar fi.

 22. andreea

  e sfîrșitul culturii și cilizației. 🙄

 23. care te-ai cocoțat acolo, măi?

 24. Am văzut că ți-ai pus poza acolo, de ce ai făcut-o?

 25. Deși e preocupant, nu e lipsit de sens ce se întâmplă în Turcia.

 26. andreea

  mna, poftim, junghiul mă ceartă.

  junghiule, mi-ar lua vreo trei zile să-ți explic.

 27. cătălin

  Se pot vina si pokemoane, sau doar pokemoni? Pentru un prieten intreb.

  Basmul spune ca Fat-Frumos crestea intr-un an cit altii in zece. O fi vreun simbure de adevar aici, ca oameni care imbatrinesc intr-un an cit altii in zece exista…

  Si breaking newzu’ de seara, un atac terorist. Ca doar sintem in Europa. Sau fosta Europa, nu stiu. Apropo, o stire fara legatura pe care am vazut-o acum citeva zile: cu 2-3 ani in urma in Franta au fost reduse vreo 10000 de posturi de politisti.

 28. îți stau la dispoziție

 29. Parcă ar exista un calendar al terorii. Nu trece săptămâna și vine o altă nenorocire.

 30. Lumea e plină de dezaxați. Ei sunt foarte ușor de activat cu puțină ideologie și niște gologani. Împotriva lor cum poți să lupți? Nu e simplu atâta timp cât unii pe față sau pe dos finanțează sau fac afaceri cu structurile teroriste.

 31. Angela

  Nu-s foarte sigură că s-ar chiar strădui cineva să lupte. Cineva cu putere de decizie, cu autoritate, zic. Noi, pulimea, cum să luptăm? Că nici să zici ce vezi și ce-i limpede ca lumina zilei nu poți, că una-două ești mustrat, acuzat, ostracizat, pedepsit. Dezaxații îs foarte convenabili ca prin ei să pui căpăstru propriei populații. Auzi acolo, francezii să se obișnuiască cu atentatele, cetățenii Munchenului să nu iasă din case. Cât timp? Pe veci? Cum poate funcționa o societate cu cetățenii baricadați în bârloguri? Frică cronicizată, pokemoni, cine știe ce alte metode să domini până la anihilare o populație altminteri emancipată și civilizată. Dar DE CE?????

 32. cătălin

  Si eu incep sa-mi zic ca politicienilor le convin frica si anularea democratiei. Nu imi pot explica altfel lipsa de reactie si timpeniile pe care le fac.

  Nu stiu, Junghiule, daca finantarea structurilor teroriste are vreo legatura. ISIS a dat un exemplu, acum orice timpit gaseste pe net promisiuni ferme ca va primi virgine si instructiuni detailate pentru a omori. Nu stiu cum se poate lupta cu asa ceva. Nu stiu eu, dar probabil ca unii oameni din fortele de securitate israeliene stiu. Si cred ca i-ar ajuta cu cunostintele lor pe francezi, germani, sau belgieni, daca acestia din urma ar dori.

 33. junghiul

  MUNICH, GERMANY – JULY 23: A small boy places a candle outside the OEZ shopping center the day after a shooting spree left nine victims dead on July 23, 2016 in Munich, Germany. According to police an 18-year-old German man of Iranian descent shot nine people dead and wounded at least 16 before he shot himself in a nearby park. For hours during the spree and the following manhunt the city lay paralyzed as police ordered people to stay off the streets. Original reports of up to three attackers seem to have been unfounded. The shooter’s motive is so far unclear. (Photo by Joerg Koch/Getty Images)

  Da. De ce?

 34. andreea

  lugubre imagini…

 35. andreea

  deci, Sabina a căzut de pe cal.
  calul, brusc, a avut chef de galop, deși Sabina nu se învățase decît cu trapul.

  s-a ținut bine două ture, la a treia a zis că n-a mai avut forță în picioare și s-a dus frumușel la vale.
  acu o doare fundul și spatele, dar, totuși, nu pare să fie grav…

  fiecare cu ale lui… of.

 36. cătălin

  … e bine ca, pina la urma, lucrurile s-au redus la o durere de fund. 🙂

  Lugubre imagini? Nu stiu, dar cea cu fb m-a lovit bine, desi nu stau pe site-urile de „socializare” mai deloc.

 37. andreea

  sunt eu acum într-o perioadă în care nu-mi place să mi se ”insufle” sentimente, gînduri.

  îmi ajung ale mele.

  pentru că oricum, orice acțiune (sau gînd sau simțire) de-a mea este controlată de hoardele de pitici din creier.

 38. cătălin

  Germania, sa ne amintim: „Say it loud, say it clear/ Refugees are welcome here!” Bineveniti cu tot cu bombe, macete, si prea-sfinta Sharia, presupun.
  Si sa ne mai amintim cum atitia si atitia ani romanii aveau nevoie de viza doar pentru a trece prin Germania, viza care se obtinea dupa nenumarate zile pierdute la cozi.

 39. andreea

  of. 😦

 40. andreea

  nu. e cam foarte ciudat. 😦

 41. cătălin

  Nu mai stiu ce e ciudat si ce e normal. Cred ca lumea se schimba accelerat, Brexit, Trump, le Pen, ISIS, refugiati – teroristi, Turcia fundamentalista, nu stiu ce sa zic. Mi-e cam frica. Poate ma obisnuisem cu niste repere care acum s-au facut praf. Dar daca nu e vorba numai de disparitia unor repere? Nimeni nu l-a luat in seama pe Hitler pina cind a ajuns de neoprit.

  … important e sa fim solidari, nu? A, si sa urmarim cu interes (chiar, mai traieste Iohannis?)

 42. Angela

  De duminică îs soacră cu acte în regulă. Oare o să fiu scorpie de acuma?

 43. cătălin

  Normal. 🙂

 44. andreea

  da, da. 🙂
  să nu mai fiu eu singura Scorpie.

 45. Angela

  Păi nici nu trebuie să devin. Doar s-o trezesc din starea latentă.Eyjafjallajökull voi fi de acum.

 46. cătălin

  O zi anormala: nici un atentat terorist in Europa (cel putin pina acum). Foarte ciudat. O fi prea cald, nu-s ce sa zic. In schimb, la turci, democratia merge ca unsa: au fost inchise citeva zeci de ziare si posturi de radio sau televiziune.

 47. andreea

  am văzut pe cineva pe feisbuc care zicea că ce tot ne agităm cu turcii, bine le face Erdogan, că dacă reușea puciul era jale acolo, Turcia se islamiza și devenea stat terorist.

  mare ți-e grădina…

 48. andreea

  🙂 oare ce mai face soacra mare?…

 49. Angela

  Bodogănește.

 50. Angela

  Da, mare noroc că n-a reușit puciul și că democracy a fost salvată.

 51. cătălin

  Facebook… O explozie de prostie, ingimfare, si, pina la urma, ura. Unii se simt bine sa-i urasca pe altii, ceilalti, aia prosti, aia carora „nu ai ce sa le faci”.

  Si apropo de fb, ma intreb de multe ori daca Radu de acolo e aceeasi persoana pe care am intilnit-o pe bloguri mai demult. Deseori cred ca il cloneaza cineva, fara stirea lui. In fine, ca m-am apucat de birfit.

  De speriat e reactia liderilor europeni vizavi de Turcia. Ala inchide jumatate din armata, da afara zeci de mii de profesori si judecatori, suprima zeci de ziare, si din partea aslalta nu se aude nimic… Istoria intotdeauna se repeta. Capitolul despre Hitler e la moda acum. Apropo, pe cit pariu ca Trump cistiga in Sua?

 52. Angela

  Cu cine vrei să pui pariu? Chiar azi povesteam cu fiu-meu și suntem aproape siguri că iese Trump. În vremurile astea, lucrurile-s pârguite, de-a dreptul coapte tocmai pentru unul ca el. E cam de speriat, dar era și de așteptat. Om vedea ce s-o alege și de noi, pulimea, în lumea asta cu curu-n sus.Chiar nu mă așteptam să apuc să fiu contemporană cu asemenea evenimente. Nu zic că nu mă tem, că mă tem.
  Și ce dacă te-ai apucat de bârfit? Nu asta face toată lumea? O bârfă bună la vremea ei e sănătate curată.

 53. andreea

  e fix aceeași persoană, cu aceleași idei, numai că au dispărut umorul și indulgența și a apărut în schimb un soi de… mistică a binelui, că nici nu știu cum să-i mai spun, superioară și atotștiutoare.
  mă rog, cine știe în ce fel o să ajung și eu… omul se fixează în ”locul” în care viața pare mai suportabilă.
  indulgentă nu-s nici eu.

  sper să nu îmi – să nu ne – dispară umorul. uneori rămîne singurul pilon sănătos și de nădejde.

 54. cătălin

  Spun unii ca atunci cind dispare umorul apare neamtu’ ala urit, Alzheimer…

 55. Angela

  Aiurea. Umorul poate să dispară din tot felul de motive, n-are neapărat neamțu treabă. Scade cu timpul, așa cum scade tonusul muscular. Oboseală, uzură, prea multe încercări, prea multe dezamăgiri, prea multe griji, neîmpliniri și alte ne-uri. Nu-i nevoie neapărat să ți se stafidească, la propriu, creierul. Poți să te schimbi fără să fii dement. Doar obosit, obosit și tocit ca un covor de i se vede urzeala de prea multă călcătură.

 56. andreea

  da. chiar mă gîndeam că poate le acord eu o importanță mai mare decît merită. umorului, vervei spirituale, ironiei, ascuțimii minții.
  poate nu-s decît înveliș, nu esență.
  mai meditez.

 57. Angela

  Ba trebuie că-s esență, dar oricât de etanș e flaconul, cu timpul tot expiră, se răsuflă. Îs importante și prețioase, chiar foarte, dar nu se conservă la nesfârșit. Se poate să reziste uneori cât omul, adicătelea omul se duce cât încă ele-s în termenul de valabilitate. De aia unii au umor, vervă spirituală și minte ascuțită până la sfârșit, de până și ultimele lor cuvinte îs vorbe de duh. La alții nu-i așa, apare mai devreme o fisură în dop. Mai meditez și eu.

 58. cătălin

  Nu stiu. Cred ca atunci cind oamenii obosesc si incep sa se retraga din lume, atunci vine neamtu’ ala. Treptat incep sa dipara umorul, prietenii, hobbyurile…

  Mna, poate ma banneaza Andreea ca pun prostii pe aici si insuflu chestii negative.
  http://www.nytimes.com/2015/05/17/magazine/the-last-day-of-her-life.html

  Apropo, ce mai face Sabina?

 59. Angela

  Cred că pui carul înaintea boilor. Neamțu vine când vrea el, indiferent de ce faci sau nu faci Vine și te retrage el din lume, nu vine pentru că te-ai retras tu.

 60. cătălin

  O fi. Totusi lucrurile stau mai bine in cazul celor care ramin activi, isi gasesc ocupatii si nu-si pierd nici prietenii si nici simtul umorului. N-o fi asta o reteta general valabila, dar o corelatie puternica exista.

 61. andreea

  nu te banez…

  cred ca aia e boala si nu are legatura cu ce vrea omul sau cum se simte.

  Sabina e bine, sintem la Sinaia.

 62. am stat două zile în bucătărie

 63. am vrut să fac coq au vin după o rețetă originală, m-am apucat sâmbătă la 6 dimineața și am terminat azi la prânz

 64. andreea

  esti un artist!

 65. cătălin

  … Poate n-avea gaz si nici curent si l-a facut artistic la bricheta. 🙂

 66. Am primit un cocoș.
  Din el am separat grăsimea și măruntaiele. Am topit grăsimea și m-am topit și eu de dragul ei. Așa pe pâine proaspătă, e un deliciu.
  Apoi măruntaiele le-am tras în tigaie cu un cepălău, olecuță de vin și un pic de parmezan răzălit. Pe astea le-au stins pruncii.
  Spatele, gâtul,labele le-am folosit la o supă de pui. Apoi am făcut un consomee eram curios să văd cum iese… foarte bun. Eu nu arunc nimic, spatele și gâtul le-am prăjit un pic cu morcovi. Gâtul are ce-a mai bună carne și dacă o prăjești un pic e super.
  Din restul, pulpe, aripi, piept, am făcut coq au vin după o rețetă originală. Asta înseamnă că trebuie să folosești un vin roșu sec ( eu am folosit Burgund de Miniș) în loc de supă am făcut un bulion din picioare de vițel, am găsit la Real cu 8 lei kilul. Nu vă mai povestesc ce gelatină lasă picioarele alea după ce fierb. Apoi ce rămâne, cărnița aceea poți s-o mănânci liniștit că nu are colesterol deloc.Nț!
  Ceapă, morcovi, ciuperci champignons olecuță de coniac pentru flambat și un bouquet garni cu foi de dafin, cimbru. Evident trebuie macerat măcar 12 ore, și uite așa trece timpul!
  Deși pare totul foarte sofisticat mi-a ieșit un cost de aproximativ 10 lei/ porția de coq au vin.
  Ah, am uitat cubulețele de șunculiță. Trebuie adăugate și ele odată cu ciupercile.
  Servești bucățele de carne, sosul îl îngroși cu puțină făină, sos care stă minunat acolo lângă un piure de cartofi.

 67. cătălin

  Numai citind mi se face pofta…

  35 de grade. Nu la umbra, ci la geam, acuma noaptea. 🙂

 68. andreea

  la mine e recişor, a plouat.
  ………..
  deci, mă duc să mănînc ceva.

  ACUM!!

 69. cătălin

  erai la dieta? 😛

  M-am jucat cu doi botosei:

 70. andreea

  🙂

  așa. m-am mutat la Bușteni, unde e aproape frig.

 71. cătălin

  Nu are cum sa fie frig vara! 🙂

 72. Angela

  Aici, aici. M-au ]ncercat niscaiva dureri mai rele zilele astea. Azi a fost mai bine, dar i-a fost rău lui tata. Numai ce plecă ambulanța de la el de vreo juma de ceas. Nu e grav, dar au fost zile mai…așa. Adică mi-a fost al naibii de rău și de greu. Acum e bine. Sper. Rezist.

 73. cătălin

  Io incep sa numar zilele, ma gindesc ca la anul n-o sa mai fie o pisica si probabil tata… In rest sint cam ocupat, nu stiu cum reusesc sa stau in priza tot timpul, iar alti oameni au timp sa stea pe facebook zeci de ore intr-o saptamina.

 74. Angela

  Ce treabă ai să te gândești cum va fi la anul? Va fi cum va fi, acum trebuie trăit ăsta așa cum e.

 75. cătălin

  Daa, traieste clipa. Cica oamenii gresesc ca isi ocupa mintea cu zeci si zeci de scenarii si analize despre viitor. Dar cum sa nu gresesti, cum? 😦

 76. Angela

  Păi e cam normal să plănuiești cât de cât. Să ai un plan A și unul de rezervă, nu mai mult. Dacă nici planul B nu iese, asta e, vezi atunci pe loc cum te descurci, Mai mult de atât nu face decât să-ți strice viața, Dar iarăși mă-ntorc și zic, important e să nu-ți fie teamă și atunci multe se simplifică.

 77. andreea

  eu nu am niciun plan.

 78. Angela

  Nici nu-i musai să ai. Ziceam așa, pentru cei care nu pot rezista să nu se gândească mereu numai la viitor. Până la urmă, e mai practic să te gândești la trecut. Te ia oleacă de nostalgie, zâmbești duios în sinea ta, poți să te și smiorcăi un pic și după aia să-ți vezi de treburile curente. E mai sănătos decât să nu vezi nimic în jurul tău, să treacă viața pe lângă tine cu toate ale ei, pentru că tu ești concentrat și speriat de balaurul care va veni poimâine sau peste un an sau peste zece. Poate că n-o să vină niciodată, dar gândul la el îți fute zilele și sufletul. La dracu cu balaurul din viitor! Să piară acum!

 79. La Jocurile astea nu luăm nici un aur. E firesc regresul, nu se dau doi bani pe sport, copiii nu sunt încurajați să facă mișcare, iar noi am pierdut orice dorință de competiție, de victorie.
  Și nu există nici un plan! Nici A , nici B.

 80. La diverse materii, cum ar fi chimia, copiii noștri câștigă primul loc din lume la olimpiade. Apoi pleacă pentru că nu au mare lucru de făcut în țară.
  După ce generații pe rând s-au sacrificat, una să ridice țara după război, alta să construiască socialismul, a mea să distrugă puținul făcut de primele două a venit acum rândul copiilor noștri să nu mai fie dispuși să se sacrifice și ei.
  Și pleacă unde văd cu ochii.

 81. cătălin

  Daca te gindesti la trecut, incepi sa-ti spui ca ar fi trebuit sa faci aia si aia…

  Unul din lucrurile bune pe care le-au facut comunistii a fost sa pompeze multi bani in sport. Au aparut baze, terenuri, si sute de cluburi unde copiii puteau merge gratis si aveau antrenori. Acum s-a naruit si sportul, iar unii circotasi (cum sint eu) se bucura. De ce sa fim ultimii din Europa la consumul de sapun dar mult peste medie la sport? Pentru a avea un motiv de mindrie nejustificat? S-au desfiintat toate bazele, s-a turnat beton in toate parcurile cu o furie care te-ar face sa crezi ca oamenii aia construiau transee sa-si salveze viata, astea sint rezultatele.

  Si ar mai fi o alta discutie legata de sport: dupa atitea scandaluri de dopaj, cind a devenit clar ca mai toata lumea triseaza, nu stiu ce relevanta mai are olimpiada. In plus, cind stiu ce dezastru economic si social e in Rio, si cind ma gindesc la cladirile ramase in paragina la Atena, nu-mi vine sa ma uit deloc la olimpiada.

 82. Angela

  Se pare că toate cele au vremea lor și apoi intră în descompunere. Cum ar fi ONU. Pe vremea tinereții mele, însemna ceva. Acuma e un căcat, nici nu știu dacă mai funcționează, oricum, rost nu mai are. Așa e și cu olimpiadele. Îmi amintesc cum le așteptam, cât de îndrăgostită eram de Ivan Patzaichin și cum îl urmăream la olimpiade cu sufletul la gură și mă umflam de mândrie și de bucurie cinstită. Acum mă doare în cot și de succesuri, și de eșece, și asta nu pentru că am îmbătrânit eu, ci pentru că-s fix un căcat, spoială peste mizerie, înșelătorii și profit pentru te-miri-cine.

  Daca te gindesti la trecut, incepi sa-ti spui ca ar fi trebuit sa faci aia si aia…Așa faci TU și nici nu mă așteptam la altceva dinspre partea ta. Eu, dacă mă gândesc la tâmpeniile pe care le-am făcut, îmi zic că așa am gândit atunci și că nu puteam face altfel, că dacă aș fi putut, aș fi făcut. Și că dacă nu făceam o anume chestie așa, o făceam altfel și poate era și mai tâmpită. Și n-am niciun regret.

 83. cătălin

  Nu sint sigur de ONU, banuiesc ca sutele de stiri de pe vremea comunismului ti-au facut o alta impresie. Eu zic ca a fost tot atit de eficient precum defuncta liga a natiunilor: a mers doar in concordanta cu interesele celor mari. Cind interesele n-au coincis, ONU a fost ignorata.

  Da, Patzaichin cel cu visla rupta. Probabil ca acele vremuri au apus de mult, acum lupta e mult prea chimica.

 84. Angela

  Ha, ce sute de știri? Nu eram atât de obsedați de știri ca acum și oricum nu le credea nimeni pe cele oficiale, nu le băgam în seamă decât poate să înjurăm sau să râdem de ele. Era cu totul altfel din punctul ăsta de vedere, aveam alte griji și preocupări. Ce știam cât de cât era de la Europa Liberă și pe alea le credeam. Acum, dacă mă gândesc bine, și alea erau cum erau, și alea trăgeau o anume spuză pe o anume turtă. Chiar zilele astea suduiam că lumea bună tot acuză votul prostesc din 1990. Dar cine ni-l băgase în cap pe Iliescu? Ia ghici. Cu luni bune înainte, când se simțea apropiindu-se funia de parul regimului, Europa Liberă vorbea mereu de Iliescu. Și de bine. Nici nu ne-am mirat când a „emanat”, că ne așteptam să apară. Ideea că scăpăm de dobitocul paranoic de Ceaușescu era dominantă, în primele zile, cred că nimeni nu spera atunci la mai mult. Și acele câteva zile de buimăceală au fost suficiente ca pacostea să se instaleze și să manipuleze mentalul pulimii. Nu știu de ce nu s-a mai vorbit în veci de momentul 12 ianuarie 1990, mie mi s-a părut foarte important și edificator. Atunci, când cu Dumitru Mazilu.. Atunci m-am îngrozit cu adevărat și mi-am dat seama că am intrat în alt căcat, dar,,,

 85. Angela

  Și nu era vâslă, era pagaie și pe Patzaichin îl mai iubesc și acum.

 86. andreea

  Olimpiadă?… politică?… griji?…

  nu știu nimic. eu sînt în pădure. 🙂

  parcă aș fi plecată de 2 luni de acasă… cînd plec, nu mai există trecut și viitor, am lucrat eu ceva la starea asta…
  aproape că am uitat și că la 1 octombrie îmi expiră contractul și dacă nu mi-l reînnoiesc, o să fie cam albastră.

  dar acum, albastru e doar cerul.

 87. Angela

  Dansezi cu lupii?

 88. cătălin

  Hau-hauuuuu!

  (nu, doar stiu limbi straine).

  Acus plec inapoi la dracu-n praznic… Am avut ceva treaba, in rest nimic nu s-a schimbat. Vad ca stirile despre oameni morti in spitale din cauza culpelor medicale au devenit atit de comune, ca nici nu mai apar in mainstream. Sint trecute la rubrica diverse. „Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, la propunerea primarului general Gabriela Firea, 15 milioane lei pentru Magaoaia Mantuirii Neamului.” Hai ca-i bine, cu Dumnezeu inainte. Poate ca, daca zbiara (mult)-preafericitul in catedrala, s-or speria naiba si stafilococii din spitale.

  „Dar cine ni-l băgase în cap pe Iliescu? Ia ghici. Cu luni bune înainte, când se simțea apropiindu-se funia de parul regimului, Europa Liberă vorbea mereu de Iliescu.”

  Nu stiam asta. Iar despre 12 ianuarie chiar nu s-a vorbit deloc, probabil pentru ca personajul-cheie (Mazilu) a ales sa taca si sa aiba un serviciu caldut ca diplomat.

 89. Angela

  Mazilu-nemazilu, nu mai contează acum. Știu eu dacă a contat vreodată? Răul a fost făcut de la început și nu știu dacă, atunci, alegerea lui Rațiu ar fi rezolvat ceva, nu era așa simplu și nici suficient. Acum, îmi pare că tot așa ar fi fost, mijloace de anihilare aveau leprele, aveau plan, strategii, mijloace. Dăm acum vina pe prostime, ca și cum puștiul cu praștie e vinovat că n-a oprit panzerul.

 90. Angela

  Îi voie să-mi manifest gândirea plebee și lipsa oricărei picături de sânge albastru? Toată stima pentru Ana, a fost o femeie bravă și demnă, dar înmormântarea asta nesfârșită mă scoate deja din minți. Ce protocolul naibii o fi, să plimbi de colo-colo un biet cadavru timp de două săptămâni, să-l zduncini pe drumurile patriei cu televiziunea după tine? Hop în avion, jos din avion, hop în mașină, jos din mașină, hop în mașină, jos din mașină. Cară sicriul, mută sicriul. Deja e mult prea mult. Și ridicol. Păcat.

 91. cătălin

  Si eu gindeam la fel legat de Ana, n-am comentat pentru ca nu prea ma intereseaza subiectul. Distinctia unei familii regale se vede atunci cind se comporta normal in situatii normale.

 92. Angela

  Eu nu știu care e protocolul în situații din astea, nici nu mi-aș prea bate capul cu ele. Poate că așa-s regulile, ăsta o fi protocolul. Dar să mediatizezi în halul ăsta timp de aproape două săptămâni orice mișcare de încărcare-deplasare-descărcare-reîncărcare etc. a unui sicriu cu mortul în el, cu popi, slujbe și televiziune la fiecare etapă mi se pare deplasat. Așa reușesc toți să mă lehămețească de orice, prin exces și penibil. Nici nu cred că regina și-ar fi dorit așa o penibilitate.

 93. cătălin

  Inteleg ca la televizor au fost breaking-news-uri cu sosirea sicriului la cimitir, slujbe, chestii interesante de astea.

 94. junghiul

  De ce n-au adus-o şi la Săvârşin? De ce?
  Mai dura totul două zile în plus.

 95. cătălin

  Cind apar atacuri prin orasele Europei, nici nu se mai spune daca autorul are legatura cu terorismul sau nu. Asta e political corectness dus la extrem, transformat in comunism, national-socialsm sau alte orori.

  Am prea multa treaba, desi sint in vacanta. Cica…

 96. Angela

  Da’ ce tot faci și dregi?

 97. andreea

  îhîîîîî… 😦 m-am întooors…

 98. Angela

  îhîîîîîîî…eu nici n-am plecat… Mi-a trecut vara tot așteptând întoarceri…

 99. andreea

  partir se murir an peo…

 100. andreea

  dar orișicîtuși, m-am mai maturizat nițel. acu vreo 15-20 de ani, cînd trebuia să mă întorc din vacanțe, eram dărîmată complet. plăteam vacanța cu deprimarea cumplită a întoarcerii. de la mijlocul ei deja nu mai era bine.
  eram cam dilie… 🙂

 101. cătălin

  Eu tre’ sa ma intorc in curind, nu stiu ce sa zic. Treburi, am mai reparat ceva prin casa la ai mei, am lucrat pentru ce fac eu, citeva interviuri … a trecut asa repede. Si da, intoarcerea, gindul ca se termina iti poate ruina o vacanta.

 102. Angela

  Of, of, dragii mei dragi! Vouă nu trebuie să vă strice nimeni bucuriile, că aveți voi singuri grijă de asta. Sigur că orice ceva se termină odată și odată, dar voi, în loc să vă bucurați de ceva-ul ăla cât timp e viu, îi bociți dinainte sfârșitul. Ș-apoi niciodată nu se sfârșește ceva fără să înceapă altceva. E muuult mai sănătos să te gândești cu drag la vacanța următoare, decât s-o jelești pe aia care a trecut. Și încă înainte să se termine! Cred că a venit vremea să vă bat.

 103. Angela

  Mi-e dor de orașul tău. E mult de când n-am mai fost în el.

 104. andreea

  io nu, io nu. nu mă bate!
  nu mai fac așa urît la plecări și terminări.

 105. cătălin

  Eu mi-am aminat plecarea cu doua saptamini. Merit bataie sau nu? … Am zis ca altadata cine stie cind voi mai putea veni, sau daca. Sau la ce. 😦

  Imi place constrastul din poza articolului cu Coca-Cola: in stinga – normalul, in dreapta – o ciudatenie.

 106. andreea

  eu am trecut doar cu trenul prin Arad…

 107. cătălin

  Frumos orasul. Am trecut cu avionu’. 🙂

 108. cătălin

  Apropo, are primar liber?

 109. Angela

  Eu nu știu cum e acum Aradul, mergeam în copilărie la Tuși – verișoara mamei, o mătușă zurlie și haioasă, clocotind de energie și alimentându-se pe măsură și cu mâncare, și cu băutură. N-avea copii. Îmi plăcea acolo și mi se părea un loc magic, datorită primului soț al mătușii, Hans, odihnească-se în pace. Aveam vreo 3-4 ani când am fost la ei prima dată, cred. Fiindcă stăteau la etaj, în buricul Aradului și nu aveam curte să mă joc, binecuvântatul unchi a cărat nisip de undeva și mi l-a pus în bucătărie. O ditamai movila, ca să pot săpa în ea și să fac prăjiturele și alte alea cu forme și lopățele. Pioasă și dragă amintire, pentru care îl blagoslovesc și acum cu gânduri bune. Ș-apoi Mureșul, și podul de pontoane care mi s-a părut așișderea miraculos. Aș vrea și n-aș vrea să mai văd Aradul. Parcă mă tem să nu mă doară. Tuși nu mai e, nici bucătăria cu nisip n-am cum s-o mai văd..

 110. cătălin

  De-am avea ochi de copil, totul ni s-ar parea miraculos. Si nici nu ne-am mai gindi pe la jumatatea unei vacante ca se termina…

  Am mai auzit si pe altii ca unele locuri dor, locuri unde au ramas casele, copacii sau ulitele, dar au disparut oamenii.

 111. andreea

  ohooo, dor și ustură cumplit. ajunge și o fotografie a locului. ajunge și un miros al locului.

 112. of, cum să vă scot din starea asta?
  Primarul e liber. Tocmai a divorțat.
  O să vă chem la Labașinț odată, dacă merg lucrurile spre bine.
  Așa mă doare pe mine despre București. Mătușa Persida și unchiul Valeriu nu mai sunt.

 113. Angela

  Și ochii de babă văd miracole, nu numai cei de copil. Eu le văd. Sau le inventez. Uite, de când îs aici, e prima dată când o dalie a ajuns să crească și să aibă boboci fără s-o mănânce melcii de mică. Miracol. abia aștept să înflorească. Alt miracol. E plin de ele. Acuma-s cam tulburată, că am aflat că Maty tocmai a tăiat una din vaci. Mă tem că e cea care mugea ciudat de o vreme și mă tot întrebam ce-o fi având. Îmi pare rău de vaca aceea și mi se pare impresionant rău. Era vecina mea, o auzeam mereu. Și asta era un miracol. Și mai sunt. E plin de ele.

 114. Angela

  Uf, am scris despre miracole și mi-a dispărut mesajul. Miracol!

 115. cătălin

  Hm, nu stiu daca m-as plinge de starea in care sint. N-am fost niciodata vesel, nu mi-i in fire sa topai de bucurie si sa rid in hohote toata ziua. Nu stiu daca ma complac intr-o oarecare suferinta, daca ma victimizez, sau daca pur si simplu asa sint. Mereu imi trec prin cap ginduri negre, cu exceptia momentelor cind merg pe cite vreo muchie dificila prin munti, acolo unde intinzi mina in hau si dai noroc cu moartea. Putina melancolie poate ca nu strica, atit timp cit nu ajungi in depresie.

  Oare ar mai fi existat poezie daca unii oameni n-ar fi fost si putin tristi?

  E excelent sa poti vedea miracole, la orice virsta. 🙂

  Eu intrebam daca e liber de DNA primarul.

 116. cătălin

  Pacat, Junghiule, pacat. 😦

  Daca stiti engleza, o sa va placa.

  https://www.brainpickings.org/2016/08/16/life-on-a-mobius-janna-levin-moth/

 117. junghiul

  Ce se mai aude cu familia Bodnariu?
  Au primit copii înapoi, după ce instanța a stabilit că părinții nu erau de fapt nişte monştrii fioroşi.
  Au hotărât să îşi schimbe domiciliul în România.
  Important e că sunt toți împreună.

 118. cătălin

  Am inteles ca Bodnariii au fost pusi oficial sub acuzare pentru violente impotriva minorilor. Ar fi fost normal ca pasul asta sa fi fost facut inainte de separarea copiilor. Altceva nu pot sa zic, nu stiu nimic despre caz, si e clar ca parintii mint de rup, nu s-ar fi ajuns la procese penale pentru o simpla „palmuta”.

 119. Angela

  Mi se pare mie, sau omenirea nu mai știe ce să facă cu copiii? Văd tot mai des cazuri de așa-zise „răpiri internaționale”, procese, tot felul de căcaturi din care cei care ies prost îs tocmai copiii care – cică – trebuie protejați. Și mă scoate din minți dubla măsură. Dacă un copil zice o chestie convenabilă pentru cineva, atunci, desigur, copilul nu minte, copiii spun întotdeauna adevărul. Dacă nu-i convenabilă, atunci, desigur, copilu-i copil, e mic, ce știe el, fabulează, a fost influențat bla bla.Aproape toți adulții îs tâmpiți și obtuzi și habar n-au cum e să fii copil. Nu zic de copiii abandonați sau abuzați pe bune, acolo e altă treabă. Zic de meschinele lupte între părinți despărțiți care-și nenorocesc copiii din orgoliu, răzbunare sau/și prostie trăgând de ei să-i acapareze în exclusivitate, se mai bagă în treabă judecători absolut cretini, pentru care încredințatul copilului nu diferă de partajul sufrageriei…vai de capul ei de specie care a luat-o razna, de nu mai știe ce să facă cu puii ei. Bine că mai știe să-i facă și după aia să le otrăvească viața. Pfui.

 120. cătălin

  In cazul Bodnariu banuiesc ca nu e vorba doar de ce au zis copiii. Orice avocat stie ca declaratiile unui copil au mica importanta si pot fi atacate usor in timpul unui proces.

 121. Angela

  În cazul Bodnariu habar n-avem ce a fost. Dat fiind că i-au luat destul de brutal pe copii, i-au dat înapoi, dar au pus sub acuzare părinții, pot să-mi permit să mă îndoiesc și de autoritățile norvegiene. Pare cam fără noimă totul, cam șubred și neprofesionist. Pe de altă parte, și părinții-s cam neconvingători. Dar ei îs părinți, totuși, și copiii nu păreau chinuiți. Bine zice Junghiul, important e că-s împreună. Mai departe, e simplu, nu faceți copii în Norvegia.

 122. Angela

  Nu-s de acord că declarațiile unui copil au mică importanță. Până la urmă, e vorba de ce simte el, de nevoile lui afective, de siguranța lui emoțională. Uneori asta e mult mai important decât ce crede adultul că e „binele copilului”. Și care-l mutilează pe viață în numele acestei sintagme idioate.

 123. cătălin

  Am vrut sa zic ca unui copil i se pot sugera foarte usor anumite lucruri, iar multi nu fac diferenta intre realitate si fictiune. Si eu ma indoiesc de norvegieni, parintii trebuiau pusi sub acuzare si abia atunci copiii trebuiau luati. Ma intreb atunci pe baza caror date judecatorii le-au dat copiii inapoi daca de-abia acum a fost gata dosarul si a ajuns in instanta.

 124. Angela

  Cine poate ști? Poate că-s tâmpiți. Îs multe feluri în care se manifestă tâmpenia. Sau poate că e și asta o soluție pentru viitor, să crească statul copiii și să se stârpească legăturile de familie. Să nu mai știe omul de mamă-tată-frați-bunici etc. E om și cetățean și atât. Când îi vine vremea să se reproducă, face copii pe care îi ia statul și tot așa. Ar fi cumplit, dar cu timpul, lumea s-ar obișnui. Dar așa, să-i iei pe copil de la al lui și să-l dai la alții, după cine știe ce criterii funcționărești..Și dacă familia adoptivă greșește și ea? Iei copilul și de acolo și-l dai altora? Până când? Nu știu cum e bine și se pare că nimeni nu știe.

 125. cătălin

  Bine e sa fie o masura in toate. In cazul Norvegiei nu stiu ce sa zic, avem prea putine date pentru a ne da cu parerea.

  Mai, dar chiar nimeni arestat in ultima perioada? Imi lipsesc stirile acelea frumoase cu tilhari din parlament plimbati cu catuse.

 126. cătălin

  De straja patriei 🙂
  Spuneau gurile rele ca, atunci cind a fost razboiul din Irak, pe la militarii romani se gasea intotdeauna cite o tuiculita de cumparat si ostoit setea.

 127. andreea

  s-au scris destule despre Barnevernetul ăla, am mai discutat și aici. a mai pus junghiul niște linkuri…

  deci, e vorba de bani. BANI MULȚI. și nu-și permit să se afle despre toată mizeria de sub preș, de asta trag cît pot de cazul Bodnariu.

  bani, atît. să fim serioși, n-au ei treabă cu binele copiilor.
  e o afacere.

 128. cătălin

  Ei … binele copiilor. Aia de la Bavernet sint niste functionari, asta fac. Parerea mea e ca, indiferent daca Bodnariii sint niste monstri care isi bat copiii zilnic, decizia de a-i separa pe copii trebuie luata de un judecator, nu de un functionar care are tot interesul in treaba asta. In rest, astep decizia instantei.

  Tu ce mai faci?

 129. Angela

  Dacă au judecători ca boul nostru ăla din Constanța, care ține morțiș să aducă cu mandat și cu duba niște copii de 4-5 ani să fie audiați în procesul educatoarelor smintite care i-au maltratat acum doi ani…M-am cam lămurit și cu judecătorii. Îi plin de dobitoci și printre ei. Și cică să ai încredere în justiție. Căcat, încredere.

 130. andreea

  ia, eu fac ce fac de mult.

  aparent, bine, liniștită. în străfunduri, convulsiuni. 🙂

 131. Angela

  Ehei, Seriojka Esenin, Seriojka Esenin…

  Pentru ce te zbuciumi şi amar zâmbeşti?
  Dragă-mi este alta, tu deloc nu-mi eşti.
  Ştii prea bine însăţi, ştii prea bine tot –
  N-am venit la tine, să te văd nu pot.
  N-am avut ce face, când pe-aici treceam,
  Şi mi-a dat prin minte să mă uit pe geam.

 132. cătălin

  In afara-i vopsit gardu’, inauntru-i Andreea. 😛

 133. Angela

  Andreea-leoparda.

 134. andreea

  pe toți i-am păcălit. 🙂

 135. andreea

  Poartă-n ochi seninul. Poartă noaptea-n păr.
  Nu i-am spus iubitei nici un adevăr.

  M-a-ntrebat: „Afară viscolu-i buimac?
  Să-ncălzesc căminul, patul să ţi-l fac?”

  Am răspuns iubitei: „Azi, prin vânt şi ger,
  Cineva flori albe leapădă din cer.

  Poţi aşterne patul şi sufla-n cămin,
  Eu şi fără tine sunt de viscol plin.”

 136. andreea

  recunosc, sînt înțepenită între acțiune și reacțiune.
  cînd să mă zbat, să lupt puțin ca să înlătur ce nu-mi convine, să desfac niște noduri existențiale incomode, sîcîitoare, apare hoarda de pitici care strigă tare că să șed blîndă, că să zic mersi, că alții o duc rău, alții o duc groaznic, mor oameni, mor copii nevinovați, suferă, se întîmplă lucruri oribile, pur și simplu NU AM DREPTUL să fiu nemulțumită, ce urît!, cîtă nerecunoștință pentru soarta lin curgătoare, calmă, care mi-a fost dată pînă acum, să tac, să nu mai zic nici ”pîs”, să nu mă mai gîndesc la mine, mai ales, și, biensur, să fac ceva pentru alții, pentru ALȚII, pentru binele general, pentru OMENIRE.
  hau hau.
  și văleleu.

  voi nu pățiți așa?

 137. Angela

  Ba da, în zilele mele bune. Acum n-am zile din alea. Mă simt ca dracu, prizonieră, neputincioasă, plictisită, frustrată. Și, desigur, îmi plâng de milă (în sinea mea), mă dimt devorată, asuprită, ignorată, scoasă dintr-un joc pe care oricum n-aș mai avea resurse să-l joc. Și piticii mei urlă la fel, ba mai îmi zbiară că am ajuns așa pentru că n-am fost în stare de nimic și că e numai vina mea și mai bine aș tăcea dracului, că stau chiar bine, față de câtă dramă e în lume. Dar atunci urlu și eu la ei să mă lase dracului în pace, că n-au priceput nimic. Și-mi vine să mă smiorcăi, și mă cam smiorcăi. Dar numai vouă vă spun, nimeni nu știe.

 138. cătălin

  Cind ma gindesc la oamenii care isi cauta fericirea imi vin in minte scene din „Jurnalul despre orbire” al lui Saramago. Poate ca toti sintem orbi, incercam sa mergem in aceeasi directie si facem mereu aceleasi greseli.

  Imi zic deseori ca altii o duc mai rau, si ca n-am dreptul sa ma pling (prea tare). In rest, cred ca sintem datori sa incercam sa facem ceva, si tot vom incerca, pina in ultimele minute ale vietii. Ca nu vom reusi, asta e o alta poveste…

 139. Angela

  Eu nu știu cum e cu căutatul fericirii. Cred că nu se caută. Se așteaptă miracolul. Dacă te apuci s-o cauți, trebuie să știi exact ce te-ar ferici și să ai strategie, să lupți, să faci efort. Și chiar dacă atingi ținta, asta nu-mi seamănă a ce cred eu că ar trebui să fie fericirea. E doar o treabă. ești ocupat. Obții, dacă obții. După care te dezumfli. Dacă nu obții, e nasol, că suferi. Fericirea nu-i așa. Fericirea e pleașcă. Întâmplare. Bucurie. Extaz. Miracol, cum zic. Habar n-am. Acum mi-e bine, că tocmai s-au întors copiii din vacanță, după drum lung. O să mă culc liniștită, că-s sub acoperișul meu.

 140. andreea

  sigur că nu se caută.
  vine ea…

 141. cătălin

  Fericireeee, unde dracu’ esti?

 142. cătălin

  Ce e cu „Timpenia pamintului”, de-abia acum aud.

  Am dat ieri si azi cu niste var, o fericire. 🙂

 143. andreea

  nimic nu știi…

 144. andreea

  să ne spună junghiul unde stă pitită fericirea!
  el sigur a găsit-o și o ține ascunsă.

 145. sub obroc o țiu, da!

 146. cătălin

  Banuiesc ca or avea si agricultura in Kuweit, daca au ministru, nu?

 147. Buna seara! Ce mai faceti?

 148. andreea

  bună ziua, bine, dar tu?

  voia și el să vorbească cu un suflet…

 149. Angela

  Întotdeauna se găsește un suflet să răspundă. Mai există suflete mari, mai există..

 150. andreea

  carei treaba cuKuveitul?

 151. Angela

  Și-a rupt nasul ministrul agriculturii din Kuweit. Pe aici, pe la noi. Era în vizită, în mașină cu al nostru și s-au accidentat. Și al nostru și-a rupt nasul,

 152. andreea

  Doamne, ce de nenorociri se întîmplă…

 153. Andreea, mi-as dori sa scrii pe pagina de facebook a Norei. Crezi c-ai putea? Sincer, imi este dor de scrisul tau. Nu te-am uitat.

 154. cătălin

  … Si Plesu scrie pe pagina de facebook a Norei.

  Nu mi-a fost prea bine in ultimele zile, cum nimic nu-i bine prin jurul meu. 😦

 155. Angela

  Nici mie nu mi-e bine.

 156. Angela

  În jurul meu e cum e, lumea e cum e ea, dar eu mi-am atins limitele adaptabilității. Nu mai pot, nu mai vreau. Nimic. Depresie, după toate semnele.

 157. cătălin

  Nici tata nu mai vrea nimic…

 158. Angela

  Da, vine o vreme când nu mai vrei nimic. Adică vrei doar să nu mai vrea nimeni nimic de la tine, să te lase dracului în pace, dacă tot nu te ajută, măcar să nu te tot supraîncarce. Și asta se pare că e prea mult, e mai mult decât dacă ți-ai dori luna de pe cer, așa că…pas. Ce dracu să mai vrei?

 159. andreea

  😦

  ce să vă spun, ca să vă mai scuturați un pic de neguri?

 160. andreea

  știu eu că nu prea se poate… doar singuri puteți.

 161. andreea

  Danny, nu, pe buuune, Nora are o pagină de feisbuc?? și pot să scriu acolo??? pot să mă joc, să mă dau tumba?
  Doamne, cît îmi doream să mai scriu undeva și nu aveam unde…

 162. andreea

  (pssst, Danny, glumesc, să știi.)

 163. Angela

  Ce să spui?? Dac-om putea, ne-om scutura. Dacă nu, cu funinginea pe suflete om rămânea. Tot ce poți e să zbieri la noi. Nu ca să ne vindeci, ci ca să te aperi pe tine de funinginea noastră. Că se ia. Se depune, se depune până devine al naibii de groasă. Oamenii ar trebui să se poată apăra de funinginea celorlalți. Așa că zbiară la noi sau fuuugi.

 164. andreea

  cum să zbier?! știu cum e…
  dar pentru că trebuie să mai trag (încă) la căruța cu copii, mă scutur vrînd-nevrînd. nu mă pot prezenta în fața lor nescuturată. scrie în fișa postului.

  mai tîrziu… nu știu nici eu ce-oi face.

 165. Angela

  Așa e, dar mai dozează-ți efortul la trasul căruței. Că vine vremea (ptiu, să vină cât mai târziu, dar de venit, vine ea) când începi să cam gâfâi, să te mai lase genunchii, să te opintești și să mai icnești fără să vrei și atunci știi cum e? Cam așa. Te-ai schimbat..nu mai ești cum te știam. Ai ajuns o babă groaznică, o acritură. Tu nu erai așa, ce te-a apucat? Și alte drăgălășenii din astea. Pentru că, desigur, „te-a apucat”. Din senin, că doar n-ai nici un motiv, nu?

 166. andreea

  acritură sînt uneori și-acum. 🙂

 167. Angela

  Așa și trebuie. Să se obișnuiască lumea din timp că ai și tu dreptul la acreala proprie.

 168. cătălin

  … Poate nu-i chiar rau ca tinerii incearca sa-i „pastreze” pe cei in virsta cit mai mult timp. Ma gindesc ca poate fara presiune batrinii s-ar stinge mai repede.

  Gazdoiul meu din Canada are 75 de anisori. Daca e intrebat de virsta, raspunde ca are ori 55 ori 60. Cine nu-l cunoste, il crede. Si tot timpul isi gaseste treaba, spune ca ii e frica sa stea in casa, pe canapea, daca vine moartea sa-l caute acolo? Am mai vazut aceeasi mentalitate si la altii, oameni care la 70 de ani iau lectii de yoga sau de dans, sau care alearga maratoane. Da, oameni obisnuiti de 65-70 de ani se antreneaza pentru a alerga un 42 de km.

  Vorbind de tineri… Am fost saptamina asta sa-mi fac un control la ochi, la un fost coleg din liceu. Era … alb. :((

 169. Angela

  Bătrânețea e urâtă. Oribilă. Oricât ai încerca s-o cosmetizezi, oricât ai alerga la maratoane. Nu ești decât o ciudățenie admirată ca atare, cu oarece amuzament sau condescendență. Io-te baba(sau moșul), ce le mai dansează/aleargă/se cațără, bravo ei/lui. Dar pe primul loc e tot statutul de babă/moș. Deci am stabilit. Bătrânețea e urâtă. Punct.

 170. cătălin

  Cind ai 20 de ani si crezi ca n-ai sa imbatrinesti niciodata, ca tu vei fi singura exceptie a naturii, atunci poate ca batrinetea e urita. In rest e asa cum e.

 171. Angela

  Adică urâtă.

 172. cătălin

  E o bucata de viata ca orice alta bucata de viata.

 173. Angela

  Nu. Și nici o bucată de viață nu e ca orice altă bucată de viață. Fiecare cu ale ei. Bătrânețea e urâtă.

 174. andreea

  uoooof…

 175. andreea

  și-așa mi se pare deja înspăimîntător că am 45… 😦

  asta era și vorba bunicii mele ”bătrînețea e urîtă, fetiță…”, eu, fetița, avînd 35.
  dar se poate și să nu.

  știu femei care arată și se simt grozav – uite, doctorița mea de familie – are vreo 65 și de cîte ori o văd îmi spun, invidioasă, că arată mai bine decît mine și știu și bărbați care au 70 și eu nu-i percep ca fiind bătrîni. și dacă eu nu-i percep bătrîni, eu – acritura critică, înseamnă că nu sînt și gata.

  așa că mai există speranță. sper.

 176. andreea

  poți să albești că așa ți-e gena, sau dacă treci printr-o traumă…

  oricum, la bărbați nu e dramatic. eu așa zic.
  Cătălin, aci nu iaște egalitate, nedreptatea e strigătoare la cer. 😦 bărbații îmbătrînesc mai tîrziu, în majoritatea cazurilor.

 177. Angela

  Bine, măi, fie cum vreți voi. Da’ dacă nici pe draga-mea-dragă Selma n-o credeți..
  http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/tinerete-fara

 178. andreea

  au au aaauuuuuuuu… 😦

 179. Angela

  Ce pățiși?

 180. cătălin

  O scris Selma de acrituri, asta o patit. 🙂

  O intrebare: ati mai vrea sa fiti din nou ca la 20 de ani? Sau ati vrea sa fiti ca la 20 de ani dar avind experienta de viata si intelepciunea de acum.

 181. Angela

  Io nu. Cea mai bună perioadă a fost cam 30-40-45. Și frumoasă (vorba vine!), și sănătoasă, și puternică, și curajoasă, și destul de înțeleaptă, și de nebună, numa cât trebe. Pe la 20 eram o gâscă bleagă care credea că le știe pe toate. Știam pe dracu.

 182. Angela

  Nu 30. Cam de la 33.

 183. andreea

  pune Cătălin niște întrebăăări…

 184. andreea

  n-am nicio înțelepciune în plus, față de 20.
  poate mai încolo…

 185. Angela

  Înțelepciune, nu. Dar oleacă de tăbăceală contează. E mai ușor la 40 decât la 20, mai ales în amor.

 186. 20 nu. Aș vrea să repet perioada 26-30. Acolo am făcut niște greșeli.
  Atunci am renunțat la inginerie și apoi mi-am întemeiat o familie fără să cumpănesc suficient.

 187. Voi face asta spre pomenirea lor.
  http://www.matriciana.com/
  Brânză de oaie maturată (se găsește la LIDL), gușă de porc afumată, unsoare de porc, roșii și un ardei din grădină.

 188. Angela

  Nimeni nu cumpănește nimic când își întemeiază o familie de capul lui. Poate doar dacă te însoară/mărită babele, pețitoarele sau agenția matrimonială să fie vorba de cumpăneală. Adică omul crede că cumpănește el, dar nu-i așa. Întâi îl ia valul și după aia caută și motivația – cică – rațională. Aiurea. Trage spuza pe turta care-i convine și zice că a „cumpănit”. De fap vede și crede ce vrea să vadă și să creadă când deja e pălit și chiorât de îndrăgosteală.

 189. andreea

  cred că știu unde a pitit junghiul fericirea. 🙂 în bucătărie, printre oale, linguri, cratițe.

 190. andreea

  e mai ușor la 40 cu amorul??!
  vaaaai, nu, e cu mult mai greu…

 191. Angela

  Nu-ș ce să zic. La 16-20 vrei să fii zâna din povestea de dragoste. La 40, e suficient să fii femeie și să savurezi asta. Scuze, eu nu-s feministă decât când e vorba de drepturi politice și juridice.

 192. Angela

  Adică ce vream io să zic cu feminismul, că adusei vorba. Nu m-am ofuscat și nu m-am simțit jignită dacă mă fluierau admirativ zidarii de pe schelă cțnd umblam cu fusta până-n cur pe stradă. Să vezi ce ofuscare e când nu mai fluieră nici dracu! Dar asta n-are nicio treabă cu dragostea, aia-i altă poveste.

 193. cătălin

  N-as vrea sa ma intorc in trecut… Poate doar pentru a mai vedea fiinte care nu mai sint, dar in rest – nu. Am fost prea bou.

  Ia sa invat si eu sa fluier, cine stie. 😛

 194. Angela

  Aoleu, și dacă ne-om reîncarna? Doamne ferește! Fix la fel de boi am fi și ar fi culmea s-o luăm de la capăt. Mie mi-a ajuns o dată.

 195. andreea

  păi n-o să știi. 🙂
  ce, acum știi că ai mai fost ceva sau cineva?

 196. Angela

  Păi nu știu. Dar câteodată mă gândesc ce naiba de nemernic(ă) oi fi fost ăn viața dinainte, de trebuie să ispășesc acum. Și dacă eu ăla în care o să mă reîncarnez va gândi așa urât și despre mine când o da de greu?

 197. cătălin

  Poate ai fost vreun animalut. 🙂

 198. Angela

  Da, Hidra din Lerna, Sau Bator.

 199. Andreea, ai un dar de a refuza o persoana, incat o lasi muta cateva secole. Noroc de mine ca am palos si cal, si am luptat la viata mea cu numerosi balauri. Sunteti prea izolati aici, si tristi, si putini. Iesiti in lumea larga, pe facebook, si expuneti-va ideile ca odinioara.

 200. Daca ai sa vii pe profilul meu, vei vedea o gasca plutind pe apa. Pardon, lebada. Si e alba, asa cum iti place tie.

 201. andreea

  nu pot, Danny, dacă ies de aici mi se face frică.

 202. cătălin

  To’arasu Toba n-a plagiat, iar teza dumnealui a adus contributii ştînţîfişi importante. La fel si to’arasu Pandele, alt mare cercetator. Pacat ca conspiratia iudeo-masonica mondiala nu le ia in considerare lucrarile lor de valoare! Dar altceva mi-a pus capac zilele astea: esecul lui Vlad Voiculescu la Sanatate. Era si logic ca, daca aceiasi dinozauri vor fi mentinuti in functie, nimic nu se va schimba. Dar acum mi-e clar ca nici Ciolos, nici Nicu Sordan cu Tilda lui, si de fapt nimeni nu poate schimba nimic. Bine ca am plecat. 😦

 203. Angela

  Mda, rețeaua ar trebui desfăcută nod cu nod. Și nodurile îs cu miile, și nu e timp, mai ales că, probabil, se reface rapid. Asta e. Acum n-am timp și chef să mă gândesc la asta, am o droaie de musafiri, dar și de dureri și încerc să fac față cumva.

 204. andreea

  io-s la mare…

 205. cătălin

  Cum o tin unii numa’ intr-o vacanta! 🙂

 206. am fost un copil ciudat căruia îi plăcea Aurelian Andreescu, Aura Urziceanu, și alți din ăștia…

 207. andreea

  gata, ai plecat?
  of, las c-o sa mai vii…

 208. andreea

  pai junghiule, ce sa-ti placa, in anii aia?…
  mie imi placea Olimpia Panciu. 🙂

 209. Angela

  Pe unde o fi copilu ăla? N-a zis când pornește, n-a zis când ajunge, doar nu-i de capul lui pe lumea asta, să-și ia zborul așa, pur și simplu. Of, of.

 210. cătălin

  Am plecat miercuri seara din Romania, am ajuns acum de cealalta parte a Pamintului. 😦

 211. junghiul

  Cu Olimpia Panciu m-aș fi însurat.

 212. cătălin

  Ma doare o glezna, rau de tot. Noaptea. 😦

 213. andreea

  tre să te duci la doctor.

 214. cătălin

  N-am timp, n-am multe. O sa treaca, asta e, nici doctorul nu ar avea ce sa faca. Batrinete, ehe…

  Tu ce mai faci? Tot la plaja? 😛

 215. andreea

  m-am întors, cu chiu, cu vai.

 216. cătălin

  Nu-mi place marea deloc, prea multa caldura, prea mult zgomot.

 217. andreea

  ei… ai vizitat-o tu în momente nepotrivite…

 218. cătălin

  Am zis ca mi-o cam pus capac esecul lui Vlad Voiculescu la sanatate, asa ca nu prea imi vine sa mai deschid gura despre politica. Sa fac misto ca nea Pandele s-a urcat pe o masa? Asa e invatat de la crisma, betivul care urla cel mai tare musai tre’ sa stea pe masa. La dragoste nu prea ma pricep, iar daca pun prea multe poze cu mîţe, ma gindesc ca fuge Andreea. 🙂

 219. cătălin

  Angela, ma intrebam ce ai patit.

  Pai s-a schimbat ceva in Sanatate? A fost dat afara vreunul din directorii care raportau in urma cu 4-5 luni 5% teste neconforme desi dezinfectantii erau apa chioara? Vreun manager de spital care a tratat pacienti de la Colectiv? Mai tii minte cum se zbiera in toata media ca bolnavii arsi au fost tratati admirabil, la fel cum ar fi fost tratati in Franta, in timp ce in realitate erau plini de bacterii.

 220. Angela

  Lasă, nu te mai zbuciuma cu bacteriile și cu dezinfectanții și cu directorii nedați afară. Vine la iarnă pesedeul înapoi și vom fi iarăși ce am fost.
  Nimic n-am pățit, am avut o musafiră foarte dragă timp de două săptămâni. Azi dimineață a plecat. Și nu mi-e prea bine, și am avut o vară grea și-s cam terminată.

 221. cătălin

  Dupa o vara grea trebuie sa vina o toamna frumoasa.
  Legat de ministru, daca problema se pune ca vine pesedeu’ si sterge tot, atunci de ce a mai acceptat naibii functia? Ca da bine in CV sau ce?

 222. Angela

  Eu pun problema așa, nu el. Ce ai scris tu acolo, cu bacteriile etc. îs prioritățile tale. Ale lui or fi altele.

 223. cătălin

  Nu stiu care i-or fi prioritatile, dar rezultatele nu se vad. Si pun pariu ca dinozaurii din sistem rid pe sub mustati: „hahaha, ce fraier e asta!”.

 224. Angela

  Rezultatele nu se văd…Păi tu ai fi fost mulțumit dacă tăia trei-patru capete de manageri, de parcă asta ar fi ucis bacteriile sau s-ar fi îmbunătățit concentrația dezinfectanților. Ești ca ăia care țipă că guvernul nu-i bun, că n-a făcut nici un km de autostradă. Ăilalți au făcut chiar 2-3 km, inaugurați cu panglici, surle și trâmbițe. E drept, s-au văzut. Nu-i bai că după o săptămână s-au surpat. La televizor s-a văzut că s-a făcut. Păcat că nici chiar tu nu vezi că trebuie lucrat întâi la ce nu se vede, ca să poți face ceva pe o bază sănătoasă. Bine, bateți din picior, ca niște copilași care vor prăjitura sau jucăria acum, pe loc. Dați apă la moară dinozaurilor care ar face orice să rămână neatinsă mocirla din care se hrănesc. Și așteptați mai departe guvernul providențial care „să facă ceva, repede, să vedem rezultate”. N-o să vedeți, așa că rămâne cum a mai fost. Guvern „politic”, rezultat din alegeri, care să exprime voința poporului. Adică mahării cu marea jecmăneală și pulimea cu mica ciupeală. Mai mult de atât cred că nici nu vrem, nici nu putem, nici nu merităm. Amin.

 225. cătălin

  Pot sa spun ca s-a schimbat ceva in sanatate: acum mama nu mai gaseste in farmacie medicamentul care o tine in viata. Trebuie sa sune ea la firma producatoare, sa stea cu orele la telefon sa se roage de aia sa ii aduca medicamentul printr-o farmacie. Si asta in fiecare luna, asa sint medicamentele pentru unele boli: cu retete lunare. Nu cumva sa crape omu’ si sa-i ramina doua luni nefolosite din reteta, ca poate familia s-a apuca sa vinda medicamentul. Probabil ca asta a fost printre prioritatile ministrului.

  Voiam sa va arat ceva, dar m-am luat cu realizarile guvernului.

 226. Angela

  Copilu meu ține morțiș să mă ducă în Islanda.

 227. andreea

  cred că-i cam frig acolo…

  cu avionul cum îți e?

 228. cătălin

  Nu bat din picior, dar nu cred ca legiunea de sefi numiti pe criterii politice merita sa ramina in continuare in functie. Ei sint sistemul, cu ei trebuie inceput. Daca e posibil, ca incep sa cred ca nu e.

  Am fost dupa ursoaica, dar m-a plouat toata ziua. Cum ar veni, m-am spalat bine de tot.

  O poza de acum citeva zile:

 229. Angela

  Păi asta e, că nu mai știu cum mi-ar fi cu avionul. N-am avut probleme, nu mă tem de zburat, adică nu mă temeam. De când m-am hârbuit, mi-e teamă să nu mi se facă rău și în mașină, darămite pe sus..De asta mi-e. Cu Islanda a fost așa, că copilu nu poate accepta în ruptul capului că mă-sa cea vitează a ajuns un hârb care se teme și să meargă la prăvălia din colț. Și tot speră că n-am abandonat de tot și că o să mai bântui, mai ales că știe că-mi plăcea să hălădui pe te-miri-unde și una-două eram gata de ducă. Și acum i se pare de-a dreptul tragic să mă vadă așa..Și tot caută destinații să mă ademenească, și eu mă împotrivesc că mi-e frică. Așa a ajuns la Islanda, că a descoperit el că-i surprinzător de ușor(relativ..) de ajuns. Când am întrebat ce naiba aș putea să caut eu tocmai în Islanda, a zis că o să văd aurora boreală, gheizere și balene. Ei, atât mi-a fost. Aurora și gheizerele, mda, tentant, dar când a zis de balene…sufletul meu amorțit, care nu-și mai dorește decât să nu-l mai doară trupul, a simțit, așa, o explozie mută și am descoperit o dorință irezistibilă să văd balene și că, de fapt, toată viața mi-am dorit asta, că iubesc balenele, că văzutul balenelor zburdând la ele acasă mi-ar împlini viața și m-am entuziasmat. Copilu, la rândul lui, a fost entuziasmat de entuziasmul meu și era cât pe ce să facă rezervări atunci, pe loc. Da, iubesc balenele. Vreau să văd balene.

 230. andreea

  🙂 balene.

  balene țiuitoare.

 231. andreea

  da și balenele astea… n-or merge așa, pe stradă. 🙂 tre să te plimbi cu vaporul…

 232. Angela

  Mă gândeam io. Ș-apoi, dacă fix atunci s-or lua cu alte trebi, mai pe la fund, și n-or ieși să sară și să împroaște cu jetul ăla fascinant? Este că m-am dus degeaba?

 233. Angela

  Și de necaz că nu le-am putut vedea, o să mă smintesc și o să bântui pe mări până la sfârșitul zilelor mele, ca Ahab, că doar-doar și poate-poate mi s-or arăta. Mai bine stau eu frumușel acasă.

 234. andreea

  totuși, aurora și gheizerele…

 235. Angela

  Nu-nu-nuuuu! De toate mă pot lipsi, numai de balene nu. Ori balene, ori nimic. Și cum nimic e mai sigur…

 236. cătălin

  S-or gasi balene si prin Romania, zic …

 237. Angela

  Da, făcute în China.

 238. cătălin

  Voiam sa zic ca sint destule lucruri frumoase mai aproape de tine, nu trebuie sa umbli pe mari nu stiu cite zile sperind ca poate, odata, ai sa vezi o balena iesind sa respire. Mai ai flori pe linga casa?

 239. Angela

  Păi tocmai asta e, departele.Florile de pe lângă casă îs aici și le iubesc. Dar mai e și chemarea departelui. Și departele ăsta înseamnă balene zburdând în mări nordice. Dacă sufletul meu tânjește la ele, e rău?

 240. cătălin

  Uite ca eu n-am chemarea asta a departelui, nu-mi place sa calatoresc deloc. Departele ma sperie chiar.

 241. Angela

  Păi nu trebuie să călătorești decât dacă e neapărat necesar. Dacă nu-ți place, asta e, faci cum ți-e bine, n-o să te chinui să umbli aiurea, dacă nu vrei. Pe mine mă sperie că am ajuns să mă sperie departele. E o schimbare prea mare. Din când în când mai tresaltă chemarea aia a departelui, dar tot mai rar și mai slab. Orișicât, îs prea multe piedici, așa că degeaba tresaltă, cu atâta rămân.

 242. cătălin

  Imunitate pentru omor din culpa. Era de asteptat. Ce ma sperie e lipsa de reactie a politistilor: le-a murit un coleg, pus sa goneasca aiurea pe strazi, si ei tac. Aceiasi politisti care isi aruncau castile si zbierau „iesi afara, javra ordinara!”. Mai sa fie, ce s-au schimbat!

 243. Angela

  E monstruos Oprea ăla. Îngrozitor e câtă putere are hidoșenia aia de om, pe care nimic nu-l clintește. Parcă-i venit din fundul iadului, cu puterile iadului. N-o să scăpăm niciodată, niciodată.

 244. cătălin

  Gunoi. Si niste borfasi fara limite, care stiu ca pot face orice. Cum ar veni, acum s-au pisat pe mormintul acelui politist.
  Am spus eu odata ca, pina cind nu vom avea parlamentari balabanindu-se in copaci in Piata Victoriei, nimic nu se va schimba.

 245. andreea

  Mai că-mi vine să zic că trebuie chemat un exorcist…

 246. cătălin

  O betie a puterii, un sentiment adinc inradacinat ca fac ce vor. Nu ar fi fost mare deranj pentru supra-gunoi daca era cercetat pentru ceva, procurorii nu cerusera sa-l aresteze.

 247. junghiul

  Mă ucide rictusul lui prețios!

 248. junghiul

  Fata mea a pășit în noul an școlar cu stângul, rupându-și mâna dreaptă la fotbal.
  Bine, exagerez un pic. Nu toată mâna ci doar un deget și nu la fotbal ci la tenis cu piciorul.

 249. andreea

  Ma ucide el
  Ma ucide el
  Incet

  Un nenorocit… 😦

 250. cătălin

  Junghiule, se mai intimpla. 😦 Cite prostii n-am facut si noi cind eram mici!

 251. andreea

  Degețica… 😦

 252. cătălin

  Epidemie de rujeola. Am facut si eu boala asta, pe atunci nu aparuse acel vaccin in Romania. Acum vad ca e moda sa nu mai fie vaccinati copiii, ca pot face autism. Tot la moda e si supravegherea continua a copiiilor, astia mici nu se mai pot juca dupa cum vor, sa se bata si sa injure in liniste. Cica si asta da autism.

  Printre nenumaratele poze cu motani de pe fb. meu, imi apar si urlete unor cercopiteci legate de Olivia Steer, ca pesemene ea ar fi vinovata de epidemia actuala de rujeola. Ea, si nu un sistem medical in care oamenii si-au pierdut increderea, din cauza spagilor, a infectiilor din spitale si a minciunilor livrate pe banda rulanta. Apoi, cind eram eu mic si tare prost, vaccinurile se faceau in scoli, nu trebuiau sa mearga parintii cu copiii la medicii de familie, sa astepte la coada citeva ore si sa afle ca vaccinul nu e disponibil. In plus, din cite imi amintesc, Olivia Steer e si ea o victima, a luat-o pe ulei cind si-a pierdut sora in ghearele cancerului.

 253. Angela

  Discuția asta despre vaccinuri apare periodic pe tapet, ori de câte ori dă câte o molimă. Și trebuie sărit pe Acarl Păun. Nimic nou.

 254. Angela

  Mai nașpa e că eu îs de acord cu ideea vaccinării și cu principiul care stă la baza ei, că am învățat io la școală ce-i cu vaccinul, cum funcționează și la ce-i bun. Doar că n-am mai multă încredere în produsul vaccin decât în parizerul la promoție..Dracu știe ce-i în el.

 255. cătălin

  Da, fix Acarul Paun, care se considera martir. Au mai aparut in presa stiri despre probleme cu vaccinuri, sincope in aprovizionare, loturi expirate, retrase etc. Plus ca unele vaccinuri (ca de altfel majoritatea echipamentelor medicale folosite in Romania) sint facute prin India, Bangladesh sau China de firme de care n-a auzit nimeni.

 256. Cine-i Olivia Steer?
  Treaba asta cu vaccinul mă îngrijorează.
  Când eram la Urgență cu fata, la un moment dat, a intrat peste rând în fugă acolo o femeie cu un copil mic. S-au pus în mișcare imediat toți de acolo. Copilul ajunsese fără semne vitale, au încercat să îl resusciteze fără succes.
  Copilul, o fetiță de 9 luni, fusese diagnosticată cu rujeolă și sâmbătă (se întâmpla luni asta) ar fi trebuit internată. Venise cu bunica la spitalul de pediatrie pentru că părinții erau plecați în străinătate iar ea a refuzat internarea. La două zile a adus-o practic moartă, iar cazul este investigat și de poliție la ora asta.
  Deci vreau să spun că mi se pare inconștientă opțiunea unora care, dînd vina pe sistem aleg să nu-și mai vaccineze copiii sau să nu-i mai trimită la școală.Asta în condițiile în care ei, părinții, nu sunt nici medici, nici profesori sau învățători. Oricât ar fi de prost sistemul rata lui de succes acum e mai mare decât în Evul Mediu întunecat.
  Și care e diferența între cei care refuză vaccinarea și buna care refuză internarea copilului bolnav?

 257. Angela

  Mde, dacă ne raportăm la Evul Mediu Întunecat. Dar avem referințe ceva mai apropiate, când nu era așa tevatură cu epidemiile și vaccinurile și când nu auzeai atâtea orori. Nu pricep cum naiba se face rujeolă la 9 luni. Pe vremea mea nu era vaccin antirujeolic, nici antirubeolic și bolile le făceam la vremea lor, cam la vremea grădiniței-școlii primare. Bucurie mare, că stăteam acasă și nici nu ne simțeam tare rău, nu erau așa forme virulente. Varicela a fost mai rea, că mâncau al naibii bubele alea și mereu ne păzeau să nu ne scărpinăm, că rămâne urmă. Chiar am una în colțul ochiului, că nu m-am putut abține. De murit, nu prea se murea de astea. Doar dacă copilul avea și alte probleme grave, un fond mai fragil etc, ceea ce se întâmplă oricum și la adulți, unii mor din te miri ce boală care la alții trece de la sine, depinde de organism. Totuși, prietenul meu din curte, Mircea, a murit la 6 ani de la un antidifteric alterat. Ceilalți copii, vaccinați cu același lot, au scăpat, că părinții i-au dus urgent la spital când li s-a făcut rău. Pe Mircea nu l-au dus, că a făcut tac-su pe viteazul, că las că-i trece.
  Pe de altă parte, cum lași un copil de 9 luni pe seama bunei și te duci în lume? Io, așa responsabilă și cultă cum mă aflu, în calitate de bună nu mi-aș asuma așa o răspundere. Ajutor, da, cu tot dragul, dar asumare 100% nu m-aș încumeta.

 258. andreea

  ca să nu mai vorbim de groaza că-ți internezi copilul cu o boală și iese cu alte 3 boli de-acolo…

 259. Angela

  N-am cine știe ce afinități cu Olivia Steer, știu doar că se exprimă vehement anti una-alta, o fi având și ea argumente – am înțeles că se bazează pe spusele căruiva medic, n-am urmărit-o. Poate bate câmpii, habar n-am. Dar să-i sari acuma ei în cap e stupid. Dacă epidemia asta a apărut în comunitate de romi, pe la margini de sate, mă îndoiesc că oamenii ăia îi citesc blogul și de aia nu-și duc copiii la vaccinat. Ca profan într-ale medicinei, mă gândesc doar, cu instinctul omului din popor, cum o fi treaba cu vaccinurile alea polivalente, pentru cinci-șase boli odată. Bietul organism, nu se zăpăcește oare și nu mai știe ce să facă? Că în natură e exclus să se trezească dintr-odată infestat cu șase feluri de viruși, fie ei și leșinați. N-o fi Bruce Lee, să-i înfrunte pe toți odată.
  Mai am o treabă cu mamografia. O fi utilă, nimic de zis, dar e cumplit de traumatică. O singură dată am făcut și mi s-a părut atroce să iei un sân și să-l apeși până-l aplatizezi ca pe o clătită. Mai degrabă se betegește de la asta. Mai că mă apucă fatalismul și-mi zic că omul, dacă are zile, are. Dacă n-are, n-are. Decât să-l zgândări într-una în toate felurile, poate în voia sorții are mai multe șanse decât într-un sistem medical îndoielnic. Chiar nu-ș ce să zic.

 260. cătălin

  Mamografia nu prea e utila, parerile specialistilor sint impartite, iar studiile au rezultate destul de neclare. Multe forme de screening pentru diferite tipuri de cancer sint acum puse in discutie, iar un argument destul de puternic e ca deseori produc alarme false, care primesc tratament degeaba.

  Legat de vaccinari, e o criza de incredere: oamenii nu mai au incredere intr-un sistem medical aflat in dezastru si le e frica. Au motivele lor, prea multi au intrat in spitale cu afectiuni relativ minore si au iesit cu infectii puternice. Sau n-au mai iesit. 😦

  Toata lumea urla la Olivia Steer, si nu la adevaratii vinovati: dinastiile de dinozauri care ocupa de zeci de ani toate functiile-cheie in sistem. Ce valoare mai are recomandarea de a vaccina copiii venita din partea unui sef de nu stiu ce care atitia ani n-a controlat ce rahaturi erau in dezinfectantii Hexi pharma?

 261. andreea

  eu oricum am doctorofobie.
  doctorofobie la pătrat, că e dublată și de neîncredere.

 262. cătălin

  … ca majoritatea romanilor, Andreea. Ce bine ca exista Olivia Steer, sa fie pusa toata vina in circa ei, si sa nu se preocupe nimeni de cauzele reale!

 263. Angela

  Păi io zic că micrometria și nanometria în medicină îs o tâmpenie. Descoperi niște zgaibe infime, cu care organismul poate trăi mult și bine și pe care le consideri anormale, dar raportat la o anatomie ideală,convențională, care nici că se află în realitate. Și sari pe ele cu artileria grea, cu tratamente invazive și toxice care distrug ceea ce în realitate ar putea dăinui mult și bine, cu anomalie cu tot.

 264. cătălin

  … doctorii buni nu se reped imediat la bisturiu si citostatice, ci asteapta sa vada daca intr-adevar creste zgaiba sau nu.

 265. cătălin

  Tot prostu’ se crede zmeu, fiindca e lasat sa faca ce vrea. Parca ar fi tara nimanui. 😦

  Ei, si din cind in cind viata ne aduce aminte care sint lucrurile importante. V-a placut cutremuru’? 😛

 266. Angela

  Pe mine nu m-a cutremurat. Pe aici pământul încă ne mai rabdă.

 267. andreea

  m-a trezit troncănitul geamului, nu era bine închis…

 268. cătălin

  Io ma gindeam ca ti-a placut cind a inceput cutremurul, ca se zguduia patul. 🙂

  … Ehe, Angela, noroc ca va apara Carpatii pe voi. Dincolo, in partea cealalta, la Iasi si la Bucuresti va fi jale cind va veni un cutremur mai serios. S-a construit in bataie de joc si pe vremea comunistilor, iar dupa aia nici nu mai are rost sa vorbim.

 269. Angela

  Licențiosule!

 270. cătălin

  Ei, nu, am vrut doar sa glumesc, si ma gindeam ca o data la un an poate n-o fi foc.

 271. Angela

  Nu-i, nu-i, stai liniștit!

 272. andreea

  nu Gyuri… :(((((

 273. Angela

  Din păcate, ba da. Asupra știrii ăsteia am deschis ochii azi dimineață. Cât amar de tristețe poate aduce plecarea făcătorului de bucurii…

 274. cătălin

  Viata…

 275. cătălin

  Am avut iar niste zile prea pline. Dar voi unde v-ati ascuns?

  Codruţa – copiuţa. Inca nu e sigur, dar mi se pare greu de crezut ca un procuror a mai avut atita putere si creativitate sa mai faca si cercetare stiintifica, dupa orele de program.

  Vazurati asta? http://www.tolo.ro/2016/09/28/in-noaptea-mortii-gyuri-pascu-chemase-la-ora-3-o-ambulanta-care-i-a-pus-diagnosticul-de-atac-de-panica-la-5-a-murit/

 276. andreea

  am mult de luuuucru…
  mi-a plecat copiiiluuuu…
  sînt răcită coooobzăăă…
  mă omoară că a venit Salvarea la Gyuri cu 2 ore înainte, și a plecat cum a venit… așa a fost și la tata, primii au zis că n-are nimic și următorii că dacă nu-l iau, moare…
  mă enervează faza cu Codruța…
  mă căpiază Sabina…
  ce să mai zic?

 277. cătălin

  Materialele care au aparut indica un plagiat. Probabil de asta au si numit-o Ponta si Basescu (da, Ponta a fost cel care a propus-o la DNA): stiau ca o pot santaja cu ceva. Si nu inteleg in ruptul capului o chestie: ce naiba i-a trebuit doctorat? Era deja procuror general cind si l-a dat, nu pot sa cred ca un om cu un serviciu atit de solicitant mai are puterea ca, dupa munca, sa mai faca si cercetare. O tara plina de doctori, dar care importa tehnologie, patente, know-how-uri, absolut tot.

  De Gyuri ce sa zic? Probabil a murit cu zile, cine stie, nimeni nu poate spune. A, ca medicul de pe salvare i-a dat o pastila in mod aleatoriu, si-a pus palma-n cur si a plecat, asta e ceva normal. Doar nu credeati ca „Moartea domnului Lazarescu” e fictiune, nu? PS: toate salvarile au aparate EKG, iar asistentele de pe salvare stiu sa foloseasca aparatele alea, ca nu-i mare brinza. Dar na, ce rost are sa te strofoci pentru un rahat de bolnav?

 278. Angela

  Iar ești nedrept. Nu știm ce a fost acolo. Există proceduri și protocoale. Am înțeles că a fost chemată ambulanța pentru atac de panică și că erau frecvente. Și că bietul Gyuri nu dormise de trei nopți și era agitat și că voia să poată adormi. Și că era în parametri normali din pdv tensiune, puls, saturație de oxigen. Nu era o problemă cardio și nu era obligat medicul să citească tabloide, ca să-i cunoască antecedentele pacientului, mai ales că nici nu i s-au comunicat. Și că pacientul a refuzat internarea. Așa se face, iscălești pentru asta, că nu te pot lua cu forța. Am ceva experiență cu ambulanțele, s-au cam perindat pe la mine și au fost impecabili de fiecare dată. Dar, na, românul știe mai bine. Dacă nu-i faci ekg la domiciliu și nu-i pui o perfuzie, ești un medic de căcat. Apud Tolontan. Că veni vorba, cu tot respectul pentru că omul ăla încearcă să facă bine, nu-i el judecătorul suprem al actelor medicale. Tolontaniada asta a cam luat-o razna. Păcat pentru Gyuri și pentru cele cine-știe-câte infarcturi or mai fi fost în noaptea aceea. Unii precis au scăpat, alții nu. Oamenii mor în toată lumea, de când e ea lume. Numai românul moare întotdeauna „cu zile”.

 279. cătălin

  La prima vedere pare a fi superficialitate. O alta buba si mai mare e ca nici macar spitalele din Romania nu au stabilite protocoale clare, ce sa faca in caz de ceva. Fiecare medic face exact ce-l taie capul.

  Iar antecedentele pacientului sint usor de aflat, o data ce ii stii numele. Ca de-aia a umplut Ghita toata tara de sisteme informatice!

 280. Angela

  Ei, vezi? Da, poate fi superficialitate, incompetență, reavoință și tot ce vrei. La prima vedere. Asta nu-mi place mie. Pentru că la a doua, la a treia vedere etc poate să nu fie. Dar la noi nici n-a ajuns bietul om la locul de veci, că și începe în media vânătoarea de vrăjitoare. Zboară bolovanii prin aer, în căutare de capete de medici, ceva de speriat. Aia cu „ușor de aflat” și cu sistemele lui Ghiță sper că a fost o ironie. Asta le mai lipsește, și pacientului cu urgență, și medicului de pe ambulanță, să se mai chinuie și cu cititorul de carduri care – ce să vezi? Tocmai nu merge, sau dă eroare, sau e oprit sistemul pentru mentenanță. Sau e un căcat mare, ca mai toate sistemele marca Ghiță.

 281. cătălin

  Or zbura bolovanii prin aer, pentru ca am vazut prea multe erori medicale, prea multa bataie de joc si prea multa minciuna. De Ghita da, normal ca a fost ironie, ca in Romania sistemele informatice nu functioneaza. Dar prin alte tari presupun ca, in timp ce ambulanta merge la pacient, cel de la dispecerat cauta fisa pacientului si il avertizeaza pe medicul de pe salvare.

 282. cătălin

  Un articol bun: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2014/04/hey-parents-leave-those-kids-alone/358631/

  Tot am cautat despre Kovesi, se tace. In cazul lui Ponta, era plin netul de glumite, acum se trece cu vederea. „Da, e o hoata Kovesi, da’ baga la puscarie alti hoti, asa ca e bine.” Nu mai stiu ce sa cred, parca totul e un circ de prost gust.

 283. andreea

  unde vezi tu că se tace?? eu numai de cazul Codruța dau!
  deja mi s-a acrit.

 284. Angela

  Circul de prost gust nu-i nou. Tot într-un circ o ducem de multă vreme. Acuma-i mai aiurea, că o ieșit o încăierare generală, toată lumea se bate cu toată lumea, ca-n filmele cu bătăi cu frișcă. Doar că aruncă unii-n alții cu căcat, prieteni și dușmani de-a valma. Mare vânzoleală. S-or stârnit năpârcile și-și apără pielea. Și da, Codruța e-n toate, nu știu de unde se informează Cătălin.

 285. cătălin

  Pai Catavencii, Dilema, hotnews, ziare.com… Cam putine comentarii pentru o asa veste: sefa DNA, cea care popreste hotii, e de fapt si ea o hoata. Chiar daca n-a plagiat, am indoieli ca a reusit sa faca si cercetare cind lucra ca procuror general. In plus, multe universitati de renume considera ca nu se poate face cercetare in drept, ca nu ai ce inova acolo.

 286. Angela

  Nu știu ce-i cu lucrarea aia și nici nu-mi pasă. Mi-e destul că s-au dezlănțuit borfașii s-o spurce. Cât tupeu să ai, să te cheme Ponta, Ghiță sau altcumva, de aceeași teapă, și să arăți cu degetul spre oricine altcineva? Să intoxici lumea cu căcaturi despre un om pe care-l urăști pentru că te-a înfundat? Nu discut calitatea sau moralitatea Codruței, că n-am informații credibile. O fi cum o fi și aia, dar cine s-a găsit s-o spurce? E clar că trebuie compromisă, și va fi, pe drept sau pe nedrept. Răzbunarea și scăparea năpârcilor.

 287. andreea

  cam așa zic și eu, Angela.
  ……………………
  și despre Gyuri:

  https://danielamariamarin.wordpress.com/

 288. cătălin

  Ponta, Ghita si Basel, uniti in muget si (ne)simtiri. Problema totusi e ca persista niste acuzatii destul de grave (furt) chiar asupra sefei DNA. Circula pe internet un document care indica pasaje din lucrarea Codrutei care ar fi copiate din nu stiu ce carti.

 289. junghiul

  Stai liniștit!
  Cum e turcu și pistolul. Nu punea Băsescu într-o funcție atât de importantă o persoană care să nu poată fi dărâmată ulterior.

 290. Angela

  Orb să fii să nu vezi cât de înverșunată e bătălia pentru supraviețuire a monstrului corcit (politic+afaceri cu statul), îmbătrânit și osificat în ticăloșie. Se zbate, împroașcă, mușcă, vrea să distrugă cu orice preț. Își permit orice, oricât de murdar, de bătător la ochi prin reaua voință căreia îi zic „voința poporului”, de care nici în cur nu i-a durut de 27 de ani încoace. Sper din tot sufletul să nu le iasă și metodele lor izbitor de mârșave să scârbească pe toată lumea. Am o doză de optimism înnăscut, așa că stau și mă cuget că, dacă monstrul e deja cu gâtul în laț – și cam așa pare a fi, cu cât se zbate mai tare, cu atât se strânge lațul.

 291. cătălin

  Junghiule, si eu m-am gindit la acelasi lucru, mai ales ca propunerea formala a fost facuta de Ponta.

  Angela, de improscat e clar ca improasca, aia stiu sa faca. Dar, daca in cazul lui Mircea Dumitru sau al lui Vlad Voiculescu imi e clar ca nu-s decit minciuni, in cazul Codrutei ma roade asa o umbra de indoiala. Tocmai pentru ca imi vine foarte greu sa cred ca procurorul general al Romaniei a avut puterea ca, pe linga serviciul full-time, sa faca si cercetare in timpul liber. Iar banuiala asta n-o am de cind a inceput Ghita sa raga, ci de mult, de cind am auzit de doctoratul lui Kovesi. Apropo, nu stiu de ce se leaga animalele de Vlad Voiculescu, ca ministrul vad ca nu deranjeaza marii dinozauri din Sistem. Dumnezeii, aia care hotarasc cine traieste si cine crapa.

  Cri-cri-cri, toamna cri. Nu credeam c-ai sa mai vii. 😦 -3 grade azi dimineata, si toti copacii sint tristi si pustii fara frunze.

 292. Angela

  Atâta vreme cât chestiunea „doctorat/plagiat” a devenit ciomag în lupta politică și s-a trivializat în ultimul hal, de-și dau cu părerea de-a valma cu toții, atâta vreme cât fetișizăm softul antiplagiat care, bietul, regăsește și el, că atâta poate, niște construcții lingvistice, cuvinte, sintagme banale în imensa lume a internetului, vom merge pe mâna lui Ciuvică. Câtă lume are curiozitatea, răbdarea sau interesul să citească, de-un paregzamplu, asta, ca să priceapă profunzimea lucrurilor?
  http://www.contributors.ro/cultura/oare-istoria-ideilor-poate-spune-ceva-despre-doctorat-si-plagiat/?cfcc
  Mai bine să rămânem noi cu discuțiile la genunchiul broaștei. Până la urmă, trăim de mici într-o cultură a plagiatului, numai dacă ne gândim la „comentariile” scrise de unii, dictate de alții și pe care copiii le reproduc la examenele de bac și capacitate cu dezinvoltură, ba chiar sunt obligați de bareme s-o facă.

 293. cătălin

  Uite ca nici eu n-am rabdarea sa citesc polologhia ceea, dar lucrurile ar trebui sa fie mult mai simple. Plagiatul inseamna furt, ce atita tevatura? Si nu e doar arma politica, plagiatele si doctoratele facute a la futu-i ma-sa sint o plaga uriasa a societatii romanesti. Mii si mii de posturi caldute sint ocupate de lepre, care, pentru a-si justifica ascensiunea si a-si ascunde timpirea, flutura in van o hirtie fara valoare: un doctorat romanesc.

  Nu zic de Ciuvica si nu stiu ce soft (unde conteaza la ce texte are acces programul ala). Kovesi e acuzata ca a transcris pasaje din nu stiu ce carte.

 294. cătălin

  La mine ieri a viscolit. 😦

 295. andreea

  la mine a ploit.

 296. Angela

  La mine friguiește.

 297. cătălin

  Si toamna si iarna/ Coboara-amindoua/ Si ploua, si ninge/ Si ninge, si ploua. La dracu’!

  Am vreo 4 kile de rosii dulci ca mierea. Cumparati? 😛

 298. andreea

  nu, maică.
  îngrașă! 🙂

 299. junghiul

  Roşiile?
  No fras!

 300. cătălin

  Am vrut sa le fac poze ieri, de asta am scris ce am scris, dar a fost toata ziua mohorit. Am avut patru rosii, puse in niste vase prea mici pentru ele, si nici n-am fost linga ele sa le pun ingrasamint. Dar tot am facut ceva.

  Andreea are chef de glume, pun pariu ca n-a fost grasa niciodata. 🙂

  Junghiule, se poate face pastrama de vita in casa incit sa iasa moale, ca aia pe care o cumperi de la magazin?

  In America tot Trump-apuc-o-de-pizda cred ca va cistiga.

 301. junghiul

  Îți trebuie condiții speciale de temperatură şi umiditate.

 302. junghiul

  Ce tristețe: să ai de ales între clinton şi trump

 303. cătălin

  O s-o tin in apa cu sare vreo 3-4 zile in frigider, dupa aia o pun la cuptor. Oi vedea ce iese.

  Da, jale in America. Dar nici nu stiu ce sa mai spun, de Obama mi-a placut, dar uite ca n-a reusit sa schimbe nimic. Se impusca americanii intre ei in draci, iar problemele economice s-au agravat.

 304. andreea

  bine că mori de grija Americii…
  las’ că se descurcă ea.

 305. andreea

  n-am fost niciodată slabă.
  întotdeauna am avut +5…10 kile față de normal.

 306. Angela

  M-am plictisit de campania americănească. Chiar nu-mi pasă cine iese. Îs caraghioși amândoi catindații. Dezbat ce dezbat și până la urmă tot de la brâu în jos, adicătelea în chiloți ajung cu discuția. Să vezi două fosile scofâlcite scoțând la înaintare și dându-și în cap cu pipăieli și amantlîcuri expirate…pfui.

 307. cătălin

  Nu mor de grija Americii, ci de grija mea si a celor la care tin. Ce impiedica aparitia unui alt Hitler? (dupa cum stim, istoria se repeta intotdeauna).

  Prea curatul Bucuresti, care n-a gazduit niciodata centre de tortura ale SUA. Niciodata:
  http://www.nytimes.com/2016/10/09/world/cia-torture-guantanamo-bay.html

  Probabil ca nu exista o greutate normala, valabila pentru toti oamenii, ci fiecare individ are propria greutate normala, inscrisa in gene.

 308. Angela

  Ce Guantanamo? Noi acuma umblăm după cucuvele mov.

 309. cătălin

  I-a sunat ceasul lui Iliescu?

 310. Angela

  Da’ de unde! Nici vorbă, asta n-o să se întâmple. Tot despre Codruța-i vorba, doar ea e capul de afiș acum. Dezvăluiri de-ale lui Ghiță cu nu-știu-ce-adresă de mail cucuveauamov@…pe care a folosit-o aia bla bla. Cum de n-ai aflat?

 311. cătălin

  Nu auzisem. Spun ca, indiferent ce balauri or iesi la iveala, probe solide nu vor fi. Mai mare problema e plagiatul, ala cel putin e scris negru pe alb. Daca e plagiat, ca nu stiu.

  Magie de toamna:

 312. cătălin

  Mda, a plagiat. Nu atit de mult ca bolovanii de Toba sau Pandele, dar tot a plagiat. Ziarista totusi greseste cind spune ca n-a pus ghilimele Kovesi cind a preluat articolele ei: in orice teza se preiau articolele la care autorul a avut vreo contributie. De fapt, asta inseamna o teza: scrii niste articole si apoi le pui impreuna, incercind sa dai impresia unei teme comune.

  https://pressone.ro/teza-de-doctorat-a-laurei-codruta-kovesi-suspiciuni-omisiuni-greseli/

 313. Angela

  Nu te-ai plictisit de tărășenia cu plagiatul? Dacă nefericita n-ar fi plagiat, acum ar fi fost colaboratoare a securității la casa pionierilor, agent kgb sau cia sau mossad sau toate la un loc, vândută rușilor, americanilor, lui Soros sau cine știe cui, traficantă de copii sau de altceva. Pur și simplu i-a sunat ceasul. Să vedem cum s-or sfârși toate astea și cine-i mai tare, că doar nu-i de capul ei pe lumea asta, biata femeie.

 314. cătălin

  Daca si cu parca. A plagiat, ce s-o mai dam intoarsa. Ca acuzatia a venit de la un viitor puscarias, ca n-a plagiat atit de mult ca altii, nu prea are importanta. Nici sa ma bati nu inteleg de ce i-a trebuit ei doctorat. Si apoi, daca i-a trebuit doctorat, nu s-a gindit nici o secunda ca e o timpenie sa plagiezi niste banalitati, mai ales cind tu esti procuror general (deci deranjezi pe multi)?

  Superb, politia din Sibiu a impuscat un pui de urs. Am vazut si clipuri, niste gabori isterici care zbiara si nu stiu ce sa faca.

 315. Angela

  I-a trebuit doctorat pentru că ălora din lumea lor le trebuie totul, pentru că pot și le e ușor să obțină. Doar nu-ți imaginezi că o fac pentru căcatul ăla de spor la salar. Acuma-și dau unii altora în cap cu scheleții de prin dulapuri. Să fie primit! La război, ca la război. Plagiatul descoperit cacarisește cariera și imaginea publică, așa cum și plimbatul în cătușe la DNA o face. Arătatul pisicii. Averile furate rămân neatinse.

 316. cătălin

  Pai e tot mai clar ca bagatul politicienilor la puscarie a fost doar o mascarada, sa se bucure prostimea. Fiindca averile ramin neatinse, gunoaiele n-au nici o problema sa stea citeva luni dupa gratii. Iar Kovesi e doar un om al sistemului, numit politic si care poate fi santajat.

 317. andreea

  Cătălin,
  merge ceva bine pe lumea asta?

 318. junghiul

  Big brother i-a pregătit cătuşe şi Codruței.
  Când vine duhul cel rău peste popor trebuie să zornăie nişte cătuşe. Zgomotul lor alină frustrările şi neîmplinirile.

 319. cătălin

  Din pacate, daca nu plagiezi vreun brevet pentru medicamente sau altceva similar nu se ajunge la catuse.

  In rest, ce mai ziceti? Ati citit ceva de Bob Dylan? 🙂

  Test de vedere: gasiti coiotu’ in poza de mai jos. Intr-un parc in oras, azi.

 320. Angela

  Ce s-au mai bășicat Manolescu și Cărtărescu pentru Nobelul lui Dylan!..Cred că de aia tace mâlc Dylan, că s-a rușinat.

 321. cătălin

  Omu’ Cartarescu nu-mi prea place de multisor. De Manolescu nici nu mai zic, mai greu de gasit asa contrast intre estetul fin din „Arca lui Noe” si … din realitate.

  Da, poate ca muzica primeste destula recunoastere din partea publicului. Pe de alta parte, un premiu e ceva simbolic si nu e bazat pe o ierarhie stricta.

  Ma gindesc ca e o epidemie specific nationala, nevoia de recunoastere. De aia alearga unii dupa doctorate, nu cred ca ii arde atit de rau dorinta de a face cercetare, de a descoperi lucruri necunoscute pina atunci. Si tot de aia unii o iau razna, ca dobitocul care ajunge sa spuna ca dormitul si furatul in parlament sint mai periculoase decit lupta pe frontul din Afganistan.

 322. andreea

  Cărtărescu e poet. deci artist, deci emotiv, deci schimbător, deci impulsiv, deci pasional.

 323. andreea

  mie mi-a plăcut de Dylan într-un film…
  avea un rol mișto, mai bine-i dădeau Oscaru, chiar mi se pare mai potrivit…

 324. andreea

  am găsit coiotul, dacă am făcut zoom pe imagine. :)…

 325. andreea

  în altă ordine de idei, muncesc, fac salată, verific tema la mate, dorm, muncesc, fac salată, verific tema la mate, dorm, muncesc, fac salată, verific tema la mate, dorm, muncesc, fac salată, verific tema la mate, dorm…
  așa că nu mai am ce să povestesc… 😦

 326. junghiul

  Te rooog… ce salată faci? Sunt la dietă!

 327. junghiul

  Eu nu l-am găsit.
  Nu am citit cărțile lui Dylan dar bâgui de peste 25 de ani versurile lui.
  Pe mine nu mă enervează nici Cărtărescu, nici Manolescu… mă enervează în schimb aceia care se bucură că nici el, nici ei, nici anul acesta nu au luat Nobelul pentru literatură.

 328. Angela

  Pe mine nu mă enervează nimic, dar recunosc că-s speriată până la panică și insomnie de tărășenia care s-a stârnit cu ăia trei milioane de bigoți ipocriți, isterici și confuzi. Mi-e frică să trăiesc într-o lume astfel populată, lipsită de orice urmă de rațiune. Amestecă de-a valma acte fiziologice cu proceduri administrative, ba chiar le suprapun până la identificare, cum ar veni, îs incapabili să disocieze sula de prefectură. Apără cu spume la gură, blesteme, furci și topoare o cauză pe care n-o amenință nimeni și nimic și-s atâta de stupizi, că au reușit să trezească în mine o intoleranță cu semn schimbat, adică da, i-aș vrea morți, dispăruți de pe fața pământului, cu iraționalitatea lor primitivă și stridentă cu tot. Nu mai pooot, nu mai vreaaau. Acuma bat din picior. Și mai îs îngrozită de cât de prost e Florin Zamfirescu. Da, prost, PROST în accepțiunea cea mai comună.

 329. Angela

  Acuma o reușit să mă enerveze altera pars.I-a fericit cât de cât Iohannis, dar se iau de Cioloș.Cică, zice unul așa:Sunt multe probleme cu declaraţia lui Iohannis, evident, de la ideea de toleranţă (care nu merge suficient de departe) vs. ideea de egalitate, până la necesitatea de a menţiona explicit grupul căruia i te adresezi. Cred că exemplul cel mai elocvent este ieşirea lui Dacian Cioloş, care a luat în braţe cuvântul „toleranţă” şi l-a alăturat „familiei tradiţionale”. O poziţie confuză, lipsită de substanţă, care vrea să împace şi capra şi varza.Așișderea de Nicușor Dan: Interesant e faptul că USR-ul lui Nicuşor Dan a refuzat constant să se poziţioneze pe subiectul LGBT…
  Adică cum? N-ai voie să ai afinități cu familia tradițională? Acum trebuie desființată aia, că se ofuscă LGBT-iștii? Să-i ia dracu pe toți laolaltă, cu chiloțăreala lor agasantă.

 330. cătălin

  Ei, dar nu poti sa lasi tema la mate neverificata?

  Personal nu-mi place deloc discutia legata de Cartarescu si premiul Nobel. Valoarea scriitorului Cartarescu ramine aceeasi, cu sau fara premiu, si sint nenumarati scriitori de valoare care nu au luat Nobelu’. Premiul acela e simbolic, nu o stricta recunoastere a valorilor.

  De asta te-ai ascuns, Angela, te-au speriat cei trei milioane? In primul rind, nu cred ca semnaturile sint reale, s-a vazut cit e de greu sa stringi semnaturi in Bucuresti si in marile orase, si cita munca pui pentru a aduna un mizilic de 200.000. Unde au strins aia 3 milioane de semnaturi? I-a vazut cineva?

 331. Angela

  Nu-i greu de strâns, când ai vreo 18000 de parohii. Și când ești popă la țară și pui fiecare babă venită la spovedanie să iscălească. Bașca mănăstirile și călugării, pentru care o fi fost sarcină de serviciu să semneze.

 332. cătălin

  Nu stiu, lumea e foarte reticenta, nu vine cu buletinul la biserica.

 333. andreea

  salată din orice. ce am prin frigider. roșii, ardei, ceapă vede, telemea, pătrunjel. ulei de măsline. sau varză, castraveți, morcovi, maioneză, mărar. sau cartofi fierți, ouă, ceapă, măsline, pește marinat, afumat, castraveți murați. sau morcovi, măr, smîntînă. simple, nimic special. nu am energie pentru experimente.
  of, junghiule, nu știi tu să faci salate…

 334. andreea

  deci, io nu-s fanatică religioasă. nu-s bătută în cap (adică, sper că nu-s), nu-s rea și ticăloasă, nu-s retrogradă.
  pur și simplu, viziunea mea e mistică și încă (mare minune… nu știu cît m-o mai ține) romantică. de la mine din vizuină, viziunea ideală a amorului apare rotundă, strălucitoare, și are în centru un bărbat și o femeie – lipiți, potriviți, minunați, complementari. ideal vorbind, bineînțeles, dar idealul aici trebuie căutat. nu întîmplător, din potriveala asta, iese un copil. sau doi. sau n.
  oricare altă variantă mă descumpănește. e trist că există și în mintea mea nu o pot numi la fel ca pe cealaltă. nu cred că trebuie se numească la fel.
  na, puteți să ziceți și că-s retrogradă închistată, nu mă supăr.

 335. cătălin

  Asta cu redefinirea familiei e un festival al ipocriziilor.

  Am spus ca nu cred ca s-au strins 3 milioane de semnaturi pe bune. Pai credeti ca ar sta Dragnea cu mina in cur daca ar avea asigurata o asa masa de votanti? Ar infiinta imediat un alt partid-capusa. Apoi, de ce nu se string 3 milioane de iscalituri impotriva violentei sau a saraciei? Impotriva familiilor „traditionale” care isi trimit copiii la furat (sau la produs)?

  Stiam ca acum, in Romania, casatoria este intre un barbat si o femeie. Asta conform legii. Asa ca nici nu inteleg ce tot vor buimacii aia.

  Fanatism religios inseamna si sa impui intr-o lege chestiuni care tin de convingeri religioase sau de ceea ce crezi tu ca e moral. Miza astora cu LGBT-ul sint adoptiile, ca in rest pot sa faca ce vor. Sigur, nu mi se pare normal ca un copil sa creasca cu doi tati sau cu doua mame. Pe de alta parte, daca orice persoana poate adopta un copil, nu vad cum cuplurile de homo n-ar avea dreptul sa adopte si ei copii.

 336. junghiul

  Greu subiect! Pentru că suntem obișnuiți să înfierăm, să stigmatizăm pe ceilalți, pe cei care nu gândesc ca noi. Cei trei milioane sunt niște habotnici, homosexualii sunt niște lepre , ar trebui să îi omorâm etc.Oare nu am putea să împăcăm cu înțelegere toate părțile care formează acest întreg?
  Eu cred că homosexualii trebuie să aibe aceleași drepturi civile ca și noi.
  În acest sens o lege a parteneriatului civil ar ajuta mult.
  Nu doar pe ei, nu vrei să te căsătorești dar stai în concubinaj, poți avea anumite drepturi civile.
  Nu te duci la primărie ci la notar, mă rog.
  Țin foarte mult ca nimeni să nu aibe parte de nici un fel de discriminare.
  În altă ordine de idei cred că fiecare stat poate și trebuie să își fixeze anumite principii și reguli care să-l ajute să se dezvolte în mod sănătos.
  Aș pune un mare accent pe sănătate și educație. Apoi pe familie, pe protecția persoanelor vulnerabile, economie socială. Ceva s-a făcut în acest sens, există o lege a economiei sociale din 2015 normele au venit după un an, dar deocamdată în afară de faptul că primești o marcă socială nu e cine știe ce. În fine, vorbim altă dată despre asta.
  Aș pune un mare accent pe familie, pe apărarea drepturilor membrilor ei unii față de alții, aș scoate agresorii din domiciliu și nu victimele și i-aș duce la reeducare. Astea sunt lucruri importante pe care aștept de la eventualele coaliții pentru familie.
  Personal, dacă voi fi întrebat, mă voi declara adeptul formulării „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.Statul trebuie să creeze premizele unui unui spor natural pozitiv. Apoi să o ocrotească. Nu e suficient, am auzit de două ori că statul ocrotește familia dar nu am înțeles efectiv cum.
  Eu cred că se pot împăca astfel cele două tabere, nu e obligat nimeni să își întemeieze o familie, heterosexual sau homosexual fiind poți să nu crezi sau să consideri că nu ți se potrivesc valorile familiei și să urmezi o altă stradă.
  Dreptul fiecăruia de a se asocia, de a face parteneriate intre doi oameni, grupuri de oameni, animale, plante etc nu le voi contesta.
  Dar dacă statul nu va proteja și ocroti efectiv familia, pe membrii acesteia unii față de alții , copiii acestei națiuni nu vor crește sănătos.
  Iar soluția nu este să deschidem porțile în fața tuturor disperaților planetei acesteia, avem destule probleme nerezolvate. De exemplu mi-ar plăcea să văd rezolvată sau în curs de rezolvare problema țiganilor. Aceștia au migrat în urmă cu sute de ani și încă nu am reușit să îi integrăm, i-am exportat în lumea largă cu marca Made in Romania.
  Rămân însă reticient la adopții. Aș fi foarte, foarte atent cui aș da copiii spre adopție. Foarte atent! Cred că și nouă ne-au dat copiii mult prea ușor, deși a durat vreo 8 luni de zile.
  După cum știți, am adoptat în urmă cu ceva vreme pe gemeni. Lucram ca voluntari în asistență socială și ne-au căzut cu troc doi copii țigani,unguri un băiat și o fetiță de 9 luni.I-am crescut împreună până la un moment dat când am divorțat, Deși am vrut să îi i-au eu, la insistențele mamei am convenit să rămână în custodia ei iar eu să am dreptul de a-i vedea oricând, oferindu-le posibilitatea de a sta cu mine fără restriște.
  O vreme ea a trăit cu o femeie și am văzut efectele acestei realități în dezvoltarea copiilor. Așa că mie vă rog să-mi permiteți, în mod subiectiv, să mă șterg la cur cu toate studiile, tuturor cercetătorilor britanici sau din lumea largă care susțin că e un lucru pozitiv să crească copiii în familii de acest tip.

 337. junghiul

  Acum că am postat, am recitit ultimul comentariu, Cătălin.
  În unele țări biserica a fost obligată să oficieze religios căsătoria dintre homosexuali.
  Și ăsta e fanatism religios, dintre toți zeii care mișună printre noi tu să îl alegi exact pe ăla care urăște ce faci tu și să-l obligi prin lege să te accepte și să te iubească.

 338. junghiul

  Până în vară am ajuns, nu mă întrebați cum, la frumoasa și rotunda greutate de 125 de kile.
  Mergem noi în concediu la Felix și ăla micu insistă să se dea pe tobogan nu numai cu frații mai mari ci și cu tata.
  Așa că îmi i-au inima în dinți și mă așez la coadă împreună cu ceilalți creștini așteptînd să-mi vină rândul, după ce am citit instrucțiunile de folosire și am verificat dacă era vreo greutate maxim admisibilă. Nu era!
  M-am nimerit în mijlocul unui grup gălăgios și vesel de englezi.
  Lansarea se făcea din interiorul unei clădiri iar ieșirea se făcea undeva afară într-o piscină. Un semafor te avertiza dacă poți să îți dai drumul sau nu.
  Ne vine rândul și ne lansăm în mijlocul unui șuvoi de apă care ar fi trebuit să ne poarte cu viteză în jos.
  Ne-am oprit după primul metru, Mi-era jenă să mă întorc așa că am continuat să mă târâi spre gaura salvatoare. Înaintarea era foarte anevoioasă, trebuia să împing întâi copilul apoi mai înaintam puțin folosindu-mă de picioare. Șuvoiul nu ne ajuta în niciun fel și totul a durat câteva minute, îmi intraseră slipii adânc în fund, speram din tot sufletul să nu se fi rupt. Am rostit și o rugăciune scurtă și sinceră în acest sens. Cei din spate, nemiavînd răbdare au început să-și dea drumul și mi-ajunseseră vreo trei în spate făcînd noi un soi de trenuleț.
  Ieșirea din tunel a fost glorioasă, greutatea volumului de lichid dizlocuit fiind semnificativă în cazul meu. Îmi povestea după eveniment cumnatul meu care era jos în piscină că unul din trupa lor, ajuns cu puțin timp înaintea mea se întreba intrigat și în mod repetat ce se întâmpla de nu mai veneau ceilalți.
  Eu cînd am ieșit la lumină am auzit doar un Oh, my God! semn că în bazin mai erau și alți oameni cu frică de Dumnezeu.
  Partea bună a fost că partea din spate a slipilor nu au avut de suferit, iar din acea zi m-am apucat de slăbit.
  Acum am sub 110 și merg în jos.
  Mă interesează orice variantă de salată !

 339. junghiul

  Cu privire la papa, astăzi am o dispensă papală. Mergem la un eveniment, nuntă și botez, la Moara cu noroc, așa că vom mânca, vom bea și vom juca!

 340. andreea

  junghiule, îmi vine să te pup! 🙂 ești mortal.

 341. Angela

  Mie-mi vine să vă pup pe toți trei. De ce nu pot toți oamenii să fie ca voi?
  Ce mă intrigă (mânia mi-a trecut) e că nu pricep în ce măsură o simplă formulare – aia cu „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie” asigură premizele unui spor natural pozitiv. Îs doar niște vorbe, nu obligă, nu constrâng, nu conving, nu schimbă o stare de fapt.

 342. cătălin

  Junghiule, nu stiam multe din lucrurile pe care le-ai spus. M-ai lasat mut.

  Nu stiam ca unele biserici sint obligate sa oficieze casatorii intre cei pe invers. Nu mi se pare normal. Ceremonia aia religioasa nu e nicidecum un drept al omului, nu vad nici o justificare pentru impunerea asta.

 343. cătălin

  Mai, 8000 de „familisti” la Oradea in strada? Oamenii astia sint sanatosi? Adica au stat bine mersi in case cind s-a aflat ca spitalele sint pline de infectii, dar acum nu, n-au mai putut rabda: trebuie neaparat sa se interzica ceva ce nu e oricum posibil!

  Ce-ar fi sa incepem o alta lista de semnaturi, pentru ceva firesc: obligatia BOR-ului de a plati taxe la stat, la fel ca toata lumea.

 344. andreea

  măi, tre să te hotărăști ce crezi, de fapt.

 345. cătălin

  Io sint mic, nu cred nimic.

  Adevaru-i ca nu stiu daca se poate pune problema de a crede ceva. Da, cred ca nu-i normala casatoria intre persoane de acelasi sex. Pe de alta parte, nu vad cum statul poate interzice asta. Daca orice doi adulti se pot casatori indiferent de virsta, religie sau alte criterii, nu vad de ce sexul ar face vreo diferenta. Discutia insa e juridica, si de aia nu ma bag.

  Sa mai spun ca toata chestiunea mi se pare la fel de relevanta ca aflarea numarului exact de fire din coada unui motan?

 346. andreea

  iote. în Anglia e ca la noi.

 347. cătălin

  Frumoasa imaginea! 🙂

  Ia zi, mai „fanatico”, presupunind prin absurd ca iti bateau la usa aia cu familia sa le semnezi, o faceai?

 348. junghiul

  În cazul celor cu familia cred că i-aş fi primit în casă ca să le vorbesc despre Isus.

 349. Bogatanu'

  „Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  Tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”

  … c-ati mai auzit-o, mai ales fara voia voastra, nu ma indoiesc defel, mira-m-as insa s-o fi despicat in patru sau hai macar in doua.

  Ce anume oare ii determina pe toti sa creada ca partea cu femeile care si-au schimbat intrebuintarea fireasca se referea intrucatva la atingeri duioase (nu-i zic direct frichi-frichi, ca nu se cuvine la prima vizita) intre ele si nu la o preocupare azi mult mai comuna sau raspandita, in tot cazul, analitica de felul ei ?

  Ce-i determina oare pe toti sa creada ca homosexualii ar fi capabili sa se „aprinda” subit in poftele lor unii pentru altii?

  E evident, cel putin pentru mine, ca textul respectiv numai la gays & lesbiens nu se referea, ci tocmai la doua comunitati hetero, care … iote ce poiet am devenit, „lipsite de vreo sfiala / si-o cereau pe cale … „, cu precadere partea feminina, prevalarea fiind data de inceputul de text. Altfel spus, sodomistele si gomoristele de ieri sunt …cvasi-majoritatea femeilor de astazi 🙂 si mai putin tocmai cele care nu-si doresc ceva erect prin ele.

  Astea fiind spuse pentru a reflecta daca chiar exista o sustinere reala – dincolo de vehementa unora sau altora, – pentru a amesteca religia in toata povestea asta. O invitatie care, fireste, nu-si are locul printre cei care n-o fac.

 350. cătălin

  Iaca ne-o venit un coalizat de asta la usa. 🙂

 351. Angela

  Păi atuuuunci…problema-i cât casa. Cum ar veni, n-avem soluții întru salvarea familiei tradiționale. Că nu poți institui poliția acuplării și dacă împerecheanții nu folosesc orificiul adecvat? Geaba unu-i bărbat și ălălalt femeie, cum se și cuvine, Ei? Se prăbușește demografia? Se! Poți să treci astfel de detalii tehnice într-un articol din constituție? Nu poți. Sau poți?

 352. andreea

  auch!

  nu știu, Cătălin.
  am voie să răspund cu ”nu știu”?

  depinde de cine venea, în ce toane eram atunci, of.
  e vorba doar de noțiunea de căsătorie, nu pare mult. dar știm toți că după asta o să vină altele și altele…

  acum, atît m-am contrat cu unii și cu alții că mi s-au amestecat toate în creier și nu mai am chef, sigur, de semnături sau alte gesturi radicale.

  nici ce a spus Bogătanu’ n-am prea înțeles.
  poate junghiul să ne lumineze un pic…

 353. Angela

  Bogătanu înfierează sodomia, pare-mi-se. Dar n-aș aprofunda subiectul, am devia prea tare. Cred că a venit timpul să reconsiderăm și să defetișizăm nește concepte, cum ar fi toleranță, diversitate, minoritate, discriminare pozitivă. Se nasc din ele monștri, fiindcă toleratul devine intolerant cu toleratorul. M-a scârbit rău un lider LGBT care se rățoia la Cioloș că și-a permis să-și manifeste preferința pentru familia tradițională.

 354. cătălin

  Sigur ca „nu stiu” e un raspuns, Andreea.

  Mie nu-mi place deloc cuvintul toleranta. Ce-i aia? Nici o toleranta, legi! Nu vreau ca cineva sa-si calce pe inima in nici o situatie, si nici sa se simta cumva superiori: „uite, am tolerat asta, ce misto sintem!”. De partea cealalta, da, toleratul incepe sa creada ca orice i se cuvine.

 355. Bogatanu'

  @ cu precadere Angelei

  Nimic din primele trei randuri, cele dedicate femeilor, ale controversatului citat biblic nu sugereaza lesbianismul. Da’ nimic ! Dimpotriva, prin „femeile lor” ni se indica faptul ca erau casatorite, doar ca intrebuintarea fireasca, clasica sau cea la ne gandim in primul rand prin complementaritatea organelor care diferenteaza, spune sexul vaginal, le-a devenit indezirabila.
  Si ca sa inlatur de astadat’ orice confuzie, schimbarea impusa de ele se referea la sexul anal. Apoi, dupa sau „tot astfel” barbatii au transferat practica initiata de femei si asupra barbatilor. Daca tot nu mai existau inhibitii, tot o gaura, ce mai conta cui ii apartine, nu ? De altfel randurile urmatoare confirma faptul ca in discutie nu intra o orientare homosexuala nativa cu dezvoltarea latenta aferenta, ci de o „aprindere” subita, adica de heterosexuali care au trecut la practici homosexuale, de unde si impresia observatorului de pervertire. Si aici o interventie subiectiva: da, e o pervertire, daca nu ti-e orientarea sexuala nativa.

  Daca ar fi sa infierez sodomia, hmmm, pai atunci ar trebui sa le incriminez pe majoritatea femeilor de azi, pe cele care practica sexul anal. Ori eu nu cred c-am sa incep sa zbier dupa nimeni „Soodomistelor, goomoristelor ! Gheeena va asteapta !” 🙂

  Una peste alta, nu-mi explic cum de citatul pe atat de infamat este atribuit
  comunitatii LG. Ba chiar as spune ca de fapt o exclude ! Eu n-am intalnit lesbience sa-si doreasca ceva erect in oricare parte a lor. Bine, eu cam stiu cum de, insa o pun pe seama iletrismului foarte raspindit si a spiritului gregar,

  Acu’ ca sa lamuresc si de unde acel „cu precadere” dumneavoastra. Pentru ca-n partea esentiala a comentariului va dau dreptate ! Ce-si propune, doreste, comunitatea LGBT ? Sa trunchiem notiunea familiei la cea de cuplu ( acesta putand fi oricum, hetero sau homo,) sau nu, mai bine s-o lasam asa, cu copii, dar cu obligatia de a le fi donati cota-parte, ca altfel, nu-i asa, e homofobie ?! Pentru ca e clar ca incearca sa ne abureasca si credeti-ma ca dispun de o plaja nesfarsita de indefiniti, de filozofi usori gen hipsteri aka aparatori ai drepturilor celor napastuiti dornici de afirmare publica (dupa caz si cvasi-oficiala sau oficiala), pentru a si reusi, de vreme ce transforma o imposibilitate naturala, pentru care nimeni nu-i de vina, nici macar ei, intr-o chestiune de discriminare. Da, au nevoie de o instanta de ura, cauta s-o starneasca in ceilalti, spre a-si inlesni transformarea din victime inocente in agresori si da, chiar beneficieaza de revolta pe seama tupeului lor vehement, fireste, pe care s-o infiereze apoi drept fobie pura. Daca-r fi insa asa, homofobie, atunci s-ar amenda practica sexuala in sine, ori nimeni nu le-o interzice… de vreo 20 de ani. Daca nu le permiti la piscina accesul cu fetita in vestiarul barbatilor, tot asa, e ura, fobie si discriminare, nu ?

 356. Angela

  Ar putea fi simplu, dacă n-ar fi atât de complicat. Societatea, biata de ea, se străduie să reglementeze chestiuni administrative, cum ar fi regimul agoniselii, dobândirea, partajul sau moștenirea acelei agoniseli. Sau puterea de decizie a cuiva în raport cu altcineva, care, din ceva motiv, e incapabil să ia decizii în ceea ce-l privește – acord pentru un act medical, decuplare de la aparate, eutanasie, îngropăciune. Din toate aceste puncte de vedere, simplul parteneriat civil ar fi suficient. De ce-i musai să legăm toate astea de actul intim al împerecherii între două persoane, habar n-am. Procreerea propriu-zisă se poate petrece oricum, cu ștampilă de la starea civilă sau fără, cu binecuvântare bisericească sau fără. Să zicem că trebuie protejați pruncii rezultați, e în regulă și asta. Interesant e că biserica nu te cunună fără act de la starea civilă, în timp ce pe ăla de la primărie îl doare-n cot dacă mai treci și pe la popă sau nu după ce ți-a dat el țidula.. Mormăie și el, ce-i drept, ceva despre copii, dar nu zice neapărat că de aia te căsătorește, ca să-i faci. În timp ce biserica zice și e dreptul ei și treaba ei s-o facă și să propovăduiască, pe chestia asta, cuplurile hetero. În plus, poate chiar enoriașul simte uniunea respectivă ca pe ceva sacru. Poate fi și ateu și tot să simtă oarece fior de dumnezeire când se leagă de cineva până când moartea… Fie vorba, fiorul ăsta n-are nimic cu ochiul pe care Vasilică i-l învinețește după o vreme Mărioarei sau cu tigaia pe care i-o izbește Mărioara lui Vasilică în cap fiindcă nenorocitul, beat, a borât pe covorul persan. Astea se pot întâmpla și între Vasilică și Gheorghiță. Habar n-am de ce-i așa, de ce lumea e atât de preocupată de latura sexuală a problemei. Bănuiesc o doză serioasă de voyeurism.

 357. andreea

  înțeleg eu bine? noi sîntem de vină? femeile?
  iote, la asta nu mă gîndisem…

 358. Angela

  La ce te așteptai? Ni se spune clar căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;..
  Ce anume le-a împins s-o facă așa, hodoronc-tronc, asta nu ni se mai spune. E un dat. Și bărbații, sărăcuții, ce să fi făcut? Să refuze nu se făcea, așa că au folosit gaura care li s-a oferit. Tulai, mămucă, ce discuții..

 359. Bogatanu'

  @ Angela

  Ooo, da, ar putea fi simplu de n-ar fi si asa destul de complicat. Daca un eveniment se produce din cauze artificiale independente de propria vointa sau din cauze naturale incontrolabile (ratiuni de forta majora), lumea e exonerata de orice raspundere, adio plasamentului de culpa si implicit solicitarii de daune, prinde orbu’, scoate-i ochii. E de vina cineva pentru ca homosexualii nu pot procreea ? Fireste ca nu ! Daca pot dovedi insa cuiva o culpa, motiv pentru care si incearca necontenit dismininarea unui sentiment de vinovatie in societate vizavi de ei, atunci pot solicita si un tratament reparatoriu si preferential. Dati-ne si copii ca sa va mai spalati din vina ! Diferenta asta mi se pare mie ca da tonul solicitarilor. Prin ce anume sunt ei discriminati acum ? Cum bine ati spus nimeni nu le poate interzice sau obstructiona traiul comun si para-se ca nici mult aclamatele drepturi lipsa in privinta transferului de proprietate n-ar avea in fapt sustinere reala, alte instrumente legale din afara casatoriei cica ar fi deja existente (cel putin cf. comisiei infiintate). Daca nu, daaaca nu, atunci neintarziat trebuiesc elaborate si legiferate. Nu poti bloca actiunile cuiva numai datorita legislatiei lipsa, asa cum ne-au tot obisnuit (n.b. ieri curtea constitutionala s-a spalat din nou pe maini … pai sa vedem ce mai zic si altii, legislatia europeana aferenta, bla bla bla). Dar, din punctul meu de vedere, cam atat !

  Sigur ca m-a surpins placut explicatia cu „fiorul de dumnezeire”, (n-aveti idee cat !) doar ca… doar ca Vasilica si Gheorghita niciodata n-au oferit explicatia asta.

 360. cătălin

  Fanaticii au obiceiul de a-si intari spusele cu citate din Biblie, de parca acolo ar fi scris adevarul absolut. Bogatane, ia sa-ti dam un mic test: scrie de trei ori „imi place Ana Barton”. 🙂

 361. Bogatanu'

  @ Catalin

  Ahahahaha … da-mi tu un macar un motiv aschilambic, nu trei, pentru care as placea-o ?

  As spune ca fanaticii isi sustin afirmatiile pe dogme contestabile, de orice fel, insa daca eu am apelat la citate, atunci t-o-c-m-a-i pentru a le anula efectul. Daca toti s-au folosit de ele pro sau contra, numa’ eu, in premiera nationala, mondiala, ba chiar intergalactica, am evidentiat lispa lor de rost in context. Este ca si voi le-ati preluat ca pelicanul din zbor ? Si nici vorba sa fi adus intempestiv vorba de ele, ci doar dupa ce religia a fost amestecata (fara voia ei 🙂 si nici pe gustul meu) in povestea asta („ce anume va determina pe toti sa credeti … „). Dezamagitor pentru mine cum tu poti afirma contrariul si nu stiu cine pica testul cui.

  Apoi, eu n-am cautat in vreun fel sa ma furisez in casa, lasand un indiciu singurei pe care o cunosc dupa textul pe care mi l-a dedicat candva (Tip Bogat), in eventualitatea si numai teoretica in care m-ar fi intrebat cum de-mi recunoaste intrucatva vocea de pe undeva. Vezi tu ? Pana si testul tau era pe-atat de predictibil, Cum de nu ma suprinde catusi de putin ca la numai o zi dupa comentariul meu, ce putea fi insa pur si simplu a unui necunoscut, au si inceput intrigile. Si nu din partea Andreei, cu care nu m-am mai conversat, vorba vine, adica nu ne-am mai bruftuluit de ani si ani de zile, ci tocmai din directia Ana Barton ? Scuza-ma, dar pare o chestie demna de analele psihiatriei sa faci corelatii intre doi care nu s-au conversat niciodata.

 362. Angela

  Iar l-a îmboldit necuratu’ pe Cătălin să bage bățu-n furnicar. Ce ai, bre, cu citatele din Biblie și cu Ana? Dacă susțin sau combat o idee sau alta, citatele îs bune, atâta vreme cât nu-s tocite, vulgarizate și almanahizate. IO, Angela-Nastasia, vă anunț pe această cale că nu mai am nici o părere despre nimic. Am obosit ca proasta, încercând să mă uit la lucruri, oameni, întâmplări și fenomene cu mintea și cu inima deodată. Aiasta nu se poate, n-ajung nicăieri, decât că mi se încaieră piticii. Și am descoperit cel mai frumos cuvânt din limba mea maternă. Acesta este taină.

 363. cătălin

  Ce sa am cu Ana? N-am voie sa rid si eu? 🙂

 364. Angela

  Păi o băgași așa, hodoronc-tronc în poveste. Cum să n-ai voie, eu chiar mă bucur când râzi.

 365. cătălin

  Da, am cam uitat sa rid. E greu sa rizi cind timpul trece pe linga tine cu o viteza care te nauceste…

 366. andreea

  da’ ceva-ceva e schimbat la el…

 367. Angela

  Nici una, nici alta.

 368. cătălin

  Nu stiu… E clar ca nu va mai dura mult pina ce deciziile vor fi luate de AI. Iar deocamdata managerii firmelor de soft pun accentul pe cantitate, si nicidecum pe precizie.

  Asadar a trecut un an de la Colectiv. Un an in care nici un dosar nu a ajuns in instanta si nici un director de la ISU sau din sanatate nu a fost dat afara. Nimeni nu e vinovat. Stimabilul Banicioiu, cel care ne-a asigurat in repetate rinduri ca ranitii au fost tratati „ca in Franta” si ca medicii au facut eforturi „eroice” va fi parlamentar.

  Nemtii s-au timpit. S-au apucat de violuri, de injunghieri, dintr-astea.

 369. Angela

  AI o să ia toate deciziile și amărâta noastră de specie o să dispară. Că n-o să mai aibă rost oamenii. Și ce dacă? Au dispărut ele animalele, sute de specii.

 370. cătălin

  … dar probabil ca, inainte sa dispara, Homo Sapiens va distruge planeta, sa nu mai ramina nimic.

 371. cătălin

  De ce unii n-au noroc? 😦

  Colac peste pupaza, e plin de ciolane si fantome de cirpa pe unde sint eu, si fara sa vreau ma gindesc la ce n-as vrea sa ma gindesc.

 372. andreea

  deh, niciun loc nu e perfect…

 373. cătălin

  Nu stiu de ce-i asa de popular Halloweenu’ asta, cu toata explozia de ciolane peste tot. Da, stiu ca asta e viitorul, o punga de oase, dar trebuie sa imi aduca cineva aminte? De parca as fi uitat vreo clipa…

 374. Angela

  Psihologii ar trebui să-ți răspundă la asta. Mie nu-mi pasă de halloween și nici nu găsesc în el mesajul pe care-l găsești tu. E doar ridicol și prostesc. Da’ no, fiecare cu bucuriile și distracțiile lui lui,

 375. cătălin

  Sau psihiatrii. 🙂

 376. Bogatanu'

  @ Angela

  De la o vreme incoace imi pare ca nimic din cele pe atat de tensionat dezbatute public nu constituie adevaratul subiect sau motiv al discutiei.

  Biserica nu pastoreste, antihelouini, pretinsii ei adepti, nici c-o urmeaza, cu sau fara ei totuna, dar hai sa-si faca totusi cumva simtita prezenta in viata publica mai netezind pe ici pe colo o cuta. Te mai poti mira ce ****turi ajung astfel sa abordeze ?

  La chestia cu homosexualii nu cred ca intra in discutie nici filia, nici fobia, ci ce-a mai ramas din conceptul familiei, Si asa reformulat/diluat de „n” ori pana aproape de desfiintare, hai sa-l defragmentam complet. Fie si asta !

  Ce a mai fost ? Ah, avortul ! Un fel de … nimeni n-are dreptul de a-mi hotari destinul, de a se juca cu viata mea, da’ eu vreau sa-mi pastrez puterile dumnezeiesti asupra alteia. Nu, nu sunt contra avortului. De vreme ce nu poti proba ca este un caz imperativ necesar sau doar dictat de interesul momentului e bine s-o lasi balta, Chiar si daca, pe plan national apoi, transpare faptul ca nu-i necesitate, doar interes, atunci cand depasesti de cel putin 3 ori media europeana.Dar cum ziceam mai sus … fie dom’le si asta ! Sunt tare curios ce mai urmeaza ?

 377. Angela

  Da’ de ce tebuie totul defragmentat, diluat, desființat? Ca să pui în loc ce? În atâta amar de vreme, lumea s-a coagulat, totuși, cât de cât, în jurul unor…dracu știe cum să le zic. Valori e cam mult spus, cutume, cam puțin, dar ele, ce-or fi, au făcut-o să funcționeze cumva coerent, chiar dacă nu-s convenabile de fiecare dată tuturor și în orice moment. Dar creează un fel de temelie. Trebuie dinamitată temelia asta ca să ce? Să slobozești orice toană, hachiță, aiureală sau monstruozitate? Așa se obține fericirea? Ce fel de fericire e aia?

 378. Angela

  Sau așa uiți că o să mori? Și dacă uiți, nu te mai temi? Și dacă nu te mai temi, nu mai mori? Aiurea.

 379. cătălin

  Mai Bogatane (chiar, ce frumos nume ti-ai ales!), daca nu esti de acord cu avortul, apoi nu avorta. Ca nu te obliga nimeni.

  Uite Angela si o veste buna: PSD vrea referendum pentru familie simultan cu alegerile. Asa ca s-ar putea sa-l vezi tot pe Ciolos premier si la anul; mie nu-mi prea place, recunosc, cred ca n-a facut nimic, doar a vorbit frumos.

 380. Angela

  Mă doare-n cot de ce vrea PSD-ul. Oricum, în chestiunea cu familia m-am sucit. Că m-au călcat pe coadă LGBT-iștii și de unde ziceam că au și ei , săracii, dreptul să una-alta bla bla, acum mă enervează mai rău decât mă enervaseră treimilionarii ăia care s-au apucat să facă din rahat bici. Mă plictisesc cu toții. Inclusiv povestea cu Moldova, cu unioniști / antiunioniști.

 381. cătălin

  Unionistii ar putea sa faca marsuri drept la tinta, adica la Moscova. Ca acolo se iau deciziile, nu intr-un amarit de Bucuresti.

  Nu ma bag in chestiunea cu LGBT-ul si familia, am mai zis, dupa mine e strict juridica. Si nu pare simpla deloc. Nu stiu daca exista vreo cale de mijloc, s-ar putea ca ori statul renunta la formulari de genul „ocroteste familia” si nu se mai baga deloc in treburile astea, ori le da si alora pe invers aceleasi drepturi. Inclusiv dreptul de a adopta sau de a creste copii cu doi sau mai multi „tati” simultan.

 382. Angela

  Chiar, ce căcat e ăsta, cu „statul ocrotește familia”? Cum anume o face? O laie, ocrotește! Eventual reglementează.

 383. andreea

  auzi, Cătălin, hai că-mi sări țandăra.
  în primul rînd, a zis că NU e împotriva avortului. în al doilea rînd, ce rahat de argument e deșteptăciunea aia cu ”nu ești de acord, atunci nu avorta” ? păi cum ar funcționa sistemul ăsta superfilozofic într-o lume normală? hai să nu reglementăm nimic. să nu condamnăm nici hoția, nici crima, nici minciuna! dacă nu ești de acord, nu fura, nu minți și nu omorî! ce te bagi peste alții! vezi-ți de viața ta.
  caută și tu ceva mai deștept.

 384. andreea

  iar cu LGBTGFRTUOYGF…-iștii, să mă lase în pace.
  mîine mă duc în piața revoluției, fac greva foamei și scriu pe o pancartă că vreau să fiu căsătorită cu 3 bărbați, un copac, o mașină de cusut și un bărzăune. să vedem cine are argumente solide contra visului meu. să vedem cum poate cineva să-mi spună că nu e voie, de vreme ce oricum se iese din ”matricea” aia plină de sens: bărbat-femeie.
  hai, să văd explicații. de ce n-aș avea voie?

 385. Angela

  Stai, că-ți explic io. Nu poți din cauză de consimțământ. Că nici copacul, nici bărzăunele, nici mașina de cusut nu-și pot exprima consimțământul. Cât despre cet trei bărbați…oare ar fi ei dispuși să te împartă?

 386. cătălin

  Nu esti de acord, nu avorta, nu e corect sa ii impui altuia ce sa faca. Sau, mai bine zis, alteia. Crima sau furtul sint altceva, acolo esti afectat in mod direct.

  Andreea, doar cu trei? 😛

 387. Angela

  Așa ceva…
  ANAF vrea să-i oblige pe proprietari să perceapă chirii de la rude şi prieteni. Dacă stai la bunici, la verişorul primar, unchiul sau mătuşa, de acum trebuie să plăteşti chirie. Agenția Națională de Administrare Fiscală doreşte ca toţi proprietarii să anunţe că locuiesc în case şi cu alte persoane, iar acestora trebuie să le perceapă chirie. Contractul de închiriere va fi înregistrat la ANAF, iar taxa pe care trebuie să o plătească proprietarul este de 5,5% din valoarea chiriei.
  http://www.evz.ro/anaf-vrea-sa-i-oblige-pe-proprietari-ia-chirie-de-la-rude-3.html

 388. andreea

  te faci că nu pricepi.
  cu ce mă afectează că Gică o bate pe Maricica? mai ales că, uneori, Maricica nu zice nici pîs. și dacă o omoară cu ce mă afectează? nu-i cunosc, nu mă interesează problema lor.


  da, măi, doar trei, pentru început. de ce nu?

 389. andreea

  pe părinți și copii i-au lăsat în pace, carevasăzică. ăștia pot sta gratis, hai, că nu e rău…

 390. cătălin

  Pai chiar nu pricep si nu vad legatura cu Gica si Maricica. Pastrarea sau nu a unei sarcini e o decizie strict personala, nu cred ca altii au dreptul sa-si vire nasu’. Nici nu cred ca autorul secundar, purtatorul de balanga, poate sa aiba vreo pretentie.

 391. Bogatanu'

  Catalin: multa bafta cu saitu’ in continuare.
  Fetele: mi-a parut bine.

 392. cătălin

  Mi-am facut ceva timp sa mai merg prin munti. Numai ca am nimerit intr-o zapada care trecea cu mult de genunchi. O fost cam grelut.

  In rest, nu am vesti bune. Timpul trece, oamenii imbatrinesc, si eu parca nu-mi dau seama de nimic.

  Am pus trei poze de ieri la un articol nou, sa se incarce pagina mai usor.

  Nu m-as mira de ANAF, doar stim ca-s trimpiti. Si foarte stricti cind e vorba de nereguli marunte, de babe care cind urzici fara autorizatie sau de chioscuri care au 2-3 lei in plus in casa. Cind e vorba de recuperat milioane de euro, ei, atunci se schimba treaba.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s