Salt mortal

Bocceluța mea cu vise care se repetă s-a îmbogățit de curînd cu un vis nou. Mă vizitează cînd sînt agitată, cînd adorm cu fricile bine îndesate în mine, de parcă ar trebui să le țin de cald, noaptea. Așa că pe lîngă visul bagajelelor nefăcute, visul apelor care cresc turbate, dornice să mă-nghită și visul rătăcirii pe străzi în pantă – labirinturi desfășurîndu-se printre case vechi – acum mă bucur, cel puțin la două luni o dată, de visul saltului în gol.

Se întîmplă cam așa:
Sînt într-o mașină (uneori în tren), niciodată singură, niciodată la volan, însoțită de oameni necunoscuți. Străini. Bolidul greu se năpustește înainte cu viteză înspăimîntătoare (frînă nu există), la o curbă pierde firul drumului (dacă e tren, deraiază) și de la o înălțime uriașă, de sute de metri, monstrul se aruncă sinucigaș în aer drept deasupra unei prăpăstii, săgeată năucă și letală. Poate să fie marea dedesubt, sau pămîntul – sterp ori împădurit – nu contează, iar eu privesc cu ochii cît cepele prin geam și văd jos peisajul îndepărtat, mult prea mic și îndepărtat pentru a putea spera că o să ajung acolo cu oasele întregi. Si atunci urmează conștientizarea faptului că o să mor. În vis, ȘTIU că nu mai am nicio șansă.

Dar mai sînt cîteva secunde pînă atunci și în acele secunde, zburînd prin aer cu gîndurile limpezi, încerc să înțeleg ce se întîmplă. Acestea sînt ultimele clipe. Așa te simți în ultimele clipe. Atît de liniștită. Atît de tristă. Atît de resemnată. Nu urlu niciodată în vis, aș pierde timp bun pentru gîndit. Niciodată nu o să mai fii aici. Acum o să afli ce e dincolo. Mai e foarte puțin. Nu o să mă găsească întreagă. De ce sînt atît de calmă? Asta a fost tot? Asta a fost tot. Nu pare mult. Dar nici puțin. De fapt, nu a fost rău deloc. Încep să pierd din înălțime. Legea gravitației. Să fii omorît de o lege… Mai am cîteva secunde. Cît să le numeri pe degetele de la două mîini. De la o mînă. Sînt sănătoasă și încă tînără, iar peste trei secunde o să mor. Se mai întîmplă… A fost frumos… Am rîs mult, am iubit ca o bezmetică.

Întotdeauna mă trezesc, cam în acest moment. Înainte de. Și minute bune, pînă să mă dezmeticesc, stau și savurez gustul morții iminente. E un gust doar aparent nou. Încerc să-mi învăț firea cu el. Mi-ar plăcea să fiu la fel de liniștită, de curioasă și de lucidă, cînd o fi să fie.
Iar apoi uit de învățătură, pentru că este o învățătură aspră și mult prea tristă pentru mine, atunci cînd sînt departe de puterea visului.

Reclame

441 comentarii

Din categoria Uncategorized

441 de răspunsuri la „Salt mortal

 1. Angela

  Cum reușești tu să mă lași fără grai! Nu oricine poate să-mi facă asta.

 2. cătălin

  Bezmetico, ce frumoasa esti! M-am dus de multe ori pe pistol sa recitesc, sa-mi reamintesc… Probabil ca nu am spus atunci cit imi erau de dragi unii, credeam ca se subintelege.

 3. cătălin

  Aoleu, sper ca n-am sarit calul … prea tare.

 4. andreea

  hm, hm…

 5. Angela

  Ce hm hm? Au nu ești tu tânăra frumoasă și liberă de a dărâmat guvernul?
  Un pic mai încolo, dac-oi putea, o să zic de ce m-a amuțit visul tău și de ce mă urmărește încă.

 6. andreea

  tănără și frumoasă… hm
  liberăăăăă… hm

  dar guvernul, da! io l-am dărîmat! 😀

 7. cătălin

  Cind insusi glasul gindurilor tace…

 8. andreea

  n-am vrut să vă tuflesc…

 9. Angela

  Om fi noi prea tuflibili.
  Nu-i vorba de tufleală. Am fost intrigată(puțin zis), pentru că acum vreo săptămână am trăit ceva foarte asemănător. Trăit, nu visat. Mi-e greu să povestesc, a fost ciudat.

 10. Angela

  Nu ca întâmplare, ca stare.

 11. andreea

  am bănuit eu că a fost ceva asemănător, dar mă gîndeam tot la un vis…

 12. cătălin

  Nu m-ai tuflit tu, am treaba multa si mama nu e prea bine. Mai am si o durere de spate, dar cu asta m-am obisnuit.

 13. andreea

  oooof…

 14. cătălin

  Ei, nu cred ca e nimic grav. Au oamenii tineri probleme de sanatate, daramite cei mai in virsta si singuri…

 15. andreea

  mi-a trimis Teo asta:

  el zice că s-a prins unde e șmecheria. dacă vă prindeți și voi, nu-mi spuneți, mă mai chinuiesc un pic. 🙂

 16. cătălin

  Bunisoara. Sa i-o arati si Sabinei.

 17. cătălin

  Oprea si Nitu: doi barzauni dintr-o lovitura.

  Ati inghetat?

 18. cătălin

  Tot n-ati aparut?

 19. andreea

  ce faaațăăă areee… 😆

 20. Angela

  Eu aș fi apărut, dar voi ați dispărut. Am visat că eram toți patru – Andreea, Cătălin, Junghiul și eu – într-o clădire mare, o instituție, dar nu mai știu exact ce fel. Și voiam să plecăm din ea și mergeam pe un coridor luuung, placat cu niște dale de piatră cu model sobru, geometric. Undeva, pe la jumătatea coridorului, pe dreapta, era ieșirea. Iar în capătul coridorului, buda. Și am vrut să merg la buda aceea și v-am rugat să mă așteptați la ieșire și am fugit la budă, dar era ocupată și m-am întors repede. Și când am ieșit din buda aceea afurisită, coridorul era altfel, ieșirea nu mai era, totul era schimbat și voi nu erați nicăieri și nu mai știam pe unde să ies din clădire și nimeni nu-mi spunea, oameni necunoscuți mișunau pe acolo, dar păreau că nu mă văd. M-am trezit confuză și anxiozată de rătăcire, de negăsitul ieșirii și de abandonul vostru.

 21. cătălin

  Am mai zis ca, daca am ajuns sa ne visam…

  Am niste zile tare urite, sper ca azi e ultima: am de discutat ore intregi pe la facultate. Cam 6-7 ore intr-o zi. Problema e ca aerul din cladire e infect, si eu manifest simptome ale lipsei de oxigen: incepe sa ma doara capul, sint somnolent, pierd puterea de concentrare etc. Cladirea e noua, moderna, toata din sticla dar … fara geamuri, tot aerul vine de la aparatele de aer conditionat. Cit vine. Mai sint si alte bube legate de spatiu, de proiectare, insa astea nu imi afecteaza sanatatea. Dar aerul – ma termina. In unele momente simt ca lesin – ma duc afara (oricit de frig ar fi) si ma uit 10 minute la iepuri. Trec toate. Iar mai stau 2-3 ore in cladire, iar ma ia ameteala si celelalte. Un chin. Cind ajung seara acasa sint prea obosit pentru a mai putea misca insa. 😦

  Poate imi iau o casca de scafandru cu tub de oxigen. Echipament de lucru.

 22. Angela

  Asta mi se întâmplă mie la mall. Intru bună-teafără și după câteva minute începe teroarea. Tot așa, durere de cap, somnolență, amețeală, nu mai știu ce voiam să cumpăr. Și numai împuțitul de aer e vinovat, că am mers și la ore când nu e lume, dimineața devreme. Fără forfotă, fără vuietul ăla nasol și zăpăcitor. Și tot așa pățesc.

 23. andreea

  o fi și vreo claustrofobie la mijloc…

 24. andreea

  ce vis, ce vis…

 25. andreea

  poate ne-om întîlni, vreodată, toți patru. 🙂 cred că ar fi ceva…

 26. cătălin

  Nu stiu, Andreea, cert e ca in alte cladiri nu am avut asa probleme. La cursurile sau examenele de la Universitatea din Iasi, de exemplu – nu m-am simtit deloc rau. Nu stiu ce e, nu stiu ce sa fac.

  Da, poate ne-om intilni. 🙂

 27. Angela

  Numai nu la mall, vă rog! Și nici în Dubai, că ăla-i un mall gigantic.

 28. cătălin

  Nici eu nu suport mallurile – imi par oribile. Un zumzet continuu si obositor, nu inteleg cum multi oameni aleg sa-si petreaca timpul liber acolo, chiar si vara.

 29. Angela

  Într-un fel, îs bune și ele. Eu merg, că mă duce copilul când am de cumpărat mai multe chestii, dar aproape de fiecare dată sufăr. Și mai ies din bârlog cu ocazia asta. Ar trebui să ne luăm așa ceva:
  https://www.germanelectronics.ro/casa-gradina/sanatate/inhalatoare/tub-de-oxigen-cu-masca-o-pur-841018

 30. andreea

  junghiul cred că s-a speriat și a fugit…

 31. andreea

  Aaaaa!!!!
  Sabina face socoteli cu fracții și ascultă ACDC.
  Bîțîie din cap și tot adună și înmulțește la ele…

  Nu cred că vreau să corectez tema asta…

 32. andreea

  La mol poți proba zeci de perechi de pantofi.
  Acesta e singurul avantaj al molului…

 33. cătălin

  Stiu multi care „mingiie” ecuatii complicate in timp ce asculta muzica.

  Am bucataria la etaj, dar toate ingredientele si oalele sint jos, la demisol. Ma duc azi dimineata in bucatarie cu bratele pline, si, din greseala, scap vasul pentru ceai pe jos si o farfurie pe unghiile de la picior (nu s-a spart). Ce sa zic? Si eu ca tot omu: „chizda ma-tii!!!!”. Gazdoaica mea era la masa din bucatarie si aude: „Whaaaat?” :)))

  Iar ieri, am adormit in timpul unei intilniri. :(( Nu stiu ce sa fac, nu stiu ce am (ca m-am intrebat de multe ori daca nu sint bolnav). Nu stiu daca ceilalti ma cred ca nici nu pierd noptile cu jocuri pe calculator sau prin baruri, nici nu-mi bat joc de ei: pur si simplu pic sub mese.

  Si, ca sa vedeti cum arata un birou modern:

 34. Angela

  Respiri un aer care nu-ți priește. Înainte să ne mutăm aici, la Cluj am suferit de aceeași chestie. La birou mă foiam într-una, ieșeam pe coridor, mergeam să beau apă, numai să scap de somnolența aia dureroasă care mă ataca pe la 10-11. De multe ori trebuia să plec, că-mi era și jenă de colegi. adormeam pe birou. Acasă adormeam spontan, am adormit vorbind cu fiu-meu la telefon, de mi-a căzut telefonul pe piept. Copilul era disperat, zicea că sufăr de narcolepsie și se temea mereu că-mi dau foc, că adorm cu țigara aprinsă (ce-i drept, am prăpădit două halate și ceva așternuturi, că le-am găurit..). După ce am venit aici, la țară, mi-a trecut. N-am făcut nimic altceva, pur și simplu nu mai am stările astea. Nu găsesc altă explicație decât oxigenul. Poate ești și suprasolicitat, nu știu. Cu tensiunea cum stai? Că asta poate fi și de la hipotensiune.

 35. cătălin

  Tensiune am, dar prea mare: 14-15 maxima in repaus. 😦 Suprasolicitat nu cred ca sint, bine, nici nu frec menta, dar nici nu ma pot plinge. Ba chiar uneori ma bucur ca am sansa de a lucra ceva interesant, si nu sa fac acelasi lucru zi dupa zi. Ma gindesc de multe ori ca una din cele mai grele joburi e cea de casier intr-un supermarket: zilnic, intr-un aer infect si in zumzetul ala timpit, tu scanezi chestii, țîu, țîu, țîu…

  Da, se pare ca ai trecut si tu prin aceleasi lucruri. Ce drama moderna, cit de greu (daca nu imposibil) e sa deschizi … un geam.

 36. Angela

  Eu aveam geam, ba chiar aveam biroul lângă el și mă uitam la păsările care veneau în bradul de afară. Și totuși. Mi-e groază și acum când îmi aduc aminte, cum nu puteam lupta cu somnul ăla. Calitatea aerului cred că e de vină, totuși. Când mergi pe munte respiri totuși altceva. Acolo cum te simți? Ce-i drept, biroul ăla arată înfiorător. Nu cred că aș rezista o oră acolo. Sală de tortură pare a fi. Câți oameni se chinuie în el?

 37. cătălin

  Ehe, citi bani au luat arhitectii sa proiecteze asa dobitocii! Cladirea e noua, construita acum zece ani.

  Sint cinci oameni in biroul ala. Sint zeci de chestii pe care nu le inteleg: de ce nu maschezi tavaraia aceea cu un plafon fals? In toate camerele tevile din tavan sint la vedere. Nu au prevazute camere pentru discutii – peste tot sint birouri, usi si pereti. Holurile sint de ciment, fara nici o izolatie fonica, daca vorbesti pe ele rasuna pina la celalalt capat al etajului. Lumina naturala e evitata; daca, din nefericire, o sala de clasa are geamuri prin care patrunde soarele, atunci se monteaza draperii grele, opace, astfel incit sa se poata sta inauntru cu lumina aprinsa. Aerul in interior are miros – il pot simti de afara ca e infect. Probabil filtrele alea de la sistemul de ventilatie sint pline de mizerie si nu le schimba nici dracu’. De multe ori ma gindesc ca in grajdul bunicilor, acolo unde stateau vacile, da, aerul era mai curat.

  Daca as avea geam, l-as umple de flori, si probabil ca asta ar mai ajuta. Dar n-am.

  Ca sa nu mai spun de temperatura: trebuie sa fie 23 de grade totdeauna. Iarna e prea cald – in casa eu am 18-19, si asta e temperatura la care ma simt bine. Vara e prea frig, mai ales cind vii de la 30 si ceva de grade afara.

 38. Angela

  Atunci asta e, de acolo ți se trage. Temperatura, plus aerul împuțit. Nici ficioru-meu nu prea suportă mai mult de 18 grade în casă, dar acum i s-a înfundat, că noru-mea e friguroasă. Să știi că nici n-ar fi așa tâmpenie un inhalator din ăla de oxigen. Mai pufăi din când în când și cred că ar face bine. Pe mine m-a tot bătut gândul să-mi iau, dar m-am zgârcit, că mi se pare scump. Nu că n-aș da mai mult pe țigări..Acum mă lăfăi cu un aer superb, e primul lucru pe care îl remarcă oricine vine la noi. Toți se umflă cu aer. Răcoros, un pic aspru. Vine din păduricea de pini și de pe munții din apropiere. Și e gratis. Fie și numai pentru asta a meritat să mă strămut din oraș, cu plămânii mei ramoliți cu tot.

 39. Mi-a plăcut ce-ai scris. Încă mai rumeg…

 40. cătălin

  Demult, cind ajungeam la bunici, asta simteam pentru prima data: aerul acela care era altfel. Mult altfel.

  Am sa caut vreo masca de oxigen. Poate apar pe la stiri. :)))

  Uneori ma gindesc ca, daca as da peste vreo arhitecta, ce m-as razbuna. 😛

  Politia lucreaza. Mai ieri au confiscat pe la Tirgu Mures doua tone de … peturi adunate din gunoaie. Va dati seama ca nu exista pe acolo tilharii, violuri, furturi, scandaluri si nimeni nu parcheaza ilegal?

 41. andreea

  eu n-am nicio vină. n-am făcut buncăre din alea.

  e o modă trăznaia asta cu instalațiile lăsate la vedere. pasămite-s cool.

 42. andreea

  iote. ăștia măcar au peisaj:

  http://officesnapshots.com/photos/50216/

  și aici au și loc de joacă:

  http://officesnapshots.com/photos/31100/

  în schimb, ăștia o să fie amețiți zdravăn după ziua de muncă:

  http://officesnapshots.com/photos/43387/

  iar aici cred că mișună furnicile și gîngăniile:

  http://officesnapshots.com/2015/08/24/easycredit-nuremberg-headquarters/

  așa că e o temă complicată.

 43. Angela

  E vineri. Au venit copiii. Mă duc la mol…of, păcatele mele..Rău cu rău, dar mai rău etc.

 44. cătălin

  Cred ca mi-ar placea un birou plin de plante. Daca e posibil si ceva pisici…

 45. cătălin

  O simbata obisnuita. Unii au petrecut-o cu copiii, altii – gindindu-se la copiii plecati care nu s-au mai intors, altii au iesit cu partenerii de viata iar altii si-au gasit treaba sa uite ca-s singuri. Din viata tuturor s-a mai scurs o zi.

  I’m Nobody! Who are you?
  Are you – Nobody – too?
  Then there’s a pair of us!
  Don’t tell! they’d advertise – you know!

  How dreary – to be – Somebody!
  How public – like a Frog –
  To tell one’s name – the livelong June –
  To an admiring Bog!

 46. Angela

  Cum faci de tot ademenești păsări?

 47. andreea

  face… glu, glu, glu…

 48. andreea

  ei, cum a fost la mol? 🙂

 49. cătălin

  Angela, daca as sti reteta, as incerca s-o aplic si la femei, poate …

 50. andreea

  da, bine că ne faci păsărele…

 51. cătălin

  Chiar, la tine cum a fost, (pasa) reao, ai cucerit sau ai fost cucerita?

  Pe cind incepeau sa se cunoasca, mama si tata locuiau la camin. Si, isi dadeau ei intilnire, dar mama intotdeauna intirzia 10-15 minute. De fapt, observa. In timpul asta, tata, asteptind, incepea sa vorbeasca cu copiii de pe strada. Iar mama si-a zis ca un om matur care poate intra in jocul copiilor nu poate fi decit un om bun. Si asa a fost…

 52. andreea

  da’ cine mai știe…

 53. cătălin

  Pe la inceputul secolului 20, copilul din poza de mai sus a lucrat citiva ani in mina, inchizind si deschizind o usa. 10 ore zilnic. In majoritatea timpului astepta sa vina un vagon. Atunci cind a fost facuta poza, fotograful nu vazuse ca era ceva scris pe usa (din cauza intunericului). Scrisul a devenit vizibil abia la developare.

  http://www.theatlantic.com/photo/2015/07/child-labor-in-america-100-years-ago/397478/

 54. cătălin

  Stiti care e cea mai buna universitate din Romania? Jilava, in lupta strinsa cu Poarta Alba.

  Prin oras.

  Si am dat accidental peste un blogulet de benzi desenate. Unele bunisoare. Poate mai gasiti si voi.

  http://www.incidentalcomics.com/2015/07/how-to-climb-hill_9.html
  http://www.incidentalcomics.com/2015/03/the-happiness-cure.html
  http://www.incidentalcomics.com/2014/06/making-leap.html

 55. andreea

  ce-s alea, prepelițe? 🙂

  mi-a plăcut a doua. de benzile desenate zic, nu de prepelițe.

 56. Angela

  Ce chestie! Mai ieri-alaltăieri mă pregăteam să mor. Azi am pierdut o groază de vreme cotrobăind netul după indicații de machiaj pentru doamne de vârsta a…hm. Ce-aș mai da iama într-un magazin de cosmeticale! Dacă nu m-or apuca iar tot felul de simptome și sindroame, asta o să și fac cu prima ocazie. Ducă-se pensia pe farduri, mascarale, creme și alte alea. Doar am muncit o viață pentru ea, ce dreacu..

 57. cătălin

  Prepelite sau gaini de munte, nu stiu. Simpatice. Mergeau cu cirdul prin oras. 🙂

  Angela, mai stai cu noi, lasa pregatirile.

 58. Angela

  Stau, stau. Da’ uneori n-aș mai prea sta.
  M-am sucit, nu mai vreau cosmeticale și machiaj, aș fi ca Cazinoul din Constanța cu termopane. Mai bine așa, ruină natur.

 59. cătălin

  Unele stari din astea imi trec atunci cind ma uit la vreo floare. De aia am tot timpul ceva verde pe geam. Daca s-ar putea si o pisica, ar fi perfect.

  Mai bine zi ce carti citesti.

 60. Angela

  Nimic. De la Soloviov și Larionov încoace, nimic. Adică Dilema, că mi-a făcut copilu cadou abonament, în amintirea vremurilor trecute. Că era cu mare tabiet, pe vremea când era el ficior la mama acasă. Și rebus mai fac, dar deja se cam repetă și am ajuns să le cunosc năravul autorilor. Devine rutină și asta, muie!

 61. andreea

  și? cum a fost soloviovul?
  cum ți s-a părut conferința istoricilor? Yalta? rusoaica focoasă?
  finalul teribil al deghizaților? 🙂

 62. andreea

  într-o zi o să vă povestesc sf-ul care mi se întîmplă la birou… nu acum, că încă joc în el.
  dintr-un loc simplu, cu relații simple m-am trezit parașutată într-o șerpărie în care bursa zvonurilor și a șușotelilor e esențială…

 63. andreea

  io-s femeia nebună care se fardează de două ori pe an.
  cu creme mă dau doar cînd îmi ies în cale și mi-i milă de ele că-s neglijate.

  de nu erau tîmplele astea albe, nici de vopsea nu știam.

  da o să mă ajungă din urmă, știu…

 64. cătălin

  Unele femei sint atit de frumoase incit n-au nevoie sa se fardeze. S-ar putea sa iau bataie pentru ce-am scris mai sus. 😛

  Timple albe?? Te stiam tinara…

  Asa, daca nu apar e din cauza ca nu am internet acasa.

 65. andreea

  îhî. frumoasa din blogul adormit.

 66. cătălin

  Ce sa facem…

  Pe la stiri vad ca au mai gasit un plagiator. Ceea ce era de asteptat, omul e politician, deci hot de meserie. Pe linga furaciunea propriu-zisa se mai pune intrebarea valorii unui doctorat. Ce contributii stiintifice a adus lucrarea distinsului Busoi? Ce relevanta are analiza „politicilor de sanatate in programele electorale” din Romania? Pentru asa ceva se ia titlul de doctor in medicina?

 67. eu v-aș povesti despre visele mele dar dor prea tare

 68. plagiatul e o plagă
  foarte mulți s-au îmbolnăvit așa

 69. mi-am luat mașină nouăăăă… m-am hotărât să-mi iau bocceluța și să plec în lumea largă

 70. nu e adevărat că îmbătrânim, doar copiii și părinții noștri ne sperie.

 71. cătălin

  Si eu am doua-trei vise de care fug…

  Plagiatul e virful vizibil al aisbergului. Sub apa e un intreg sistem de invatamint inutil, extrem de scump, si care uneori distruge oamenii. Ultimul exemplu: o stire despre un liceu de elita din Bucuresti unde profesorul (in gluma sau in serios, naiba stie) invita pe cei care doresc un punct in plus la teza sa se tirasca in genunchi pina la catedra. Un elev o face. Ce monstri, acasa sau la scoala l-or fi speriat pe acel copil sa ajunga la asa ceva?

  Si inca o banda desenata, poate sa va smulga o umbra de zimbet.

  http://www.incidentalcomics.com/2013/01/the-nature-of-ambition.html

 72. Angela

  Păi la noi asta-i rețeta de când e lumea. Umilință, căciuleală, fofilare, efort minim, fraiereală, șmechereală, moartea caprei vecinului, sfidare, dominare, terorizarea ălui mai slab, arătarea mușchilor și exhibarea bunăstării întru stârnirea invidiei celorlalți – cam astea-s la noi sursele de succes, împlinire, satisfacție și bunăstare. Cultivate din fragedă pruncie. Nu știu de ce ne tot crucim și ne scuipăm în sân, cum fac eu când mă văd în oglindă. Ăștia suntem și chiar nu văd cum s-ar schimba ceva. Și câți doresc cu adevărat să se schimbe ceva. Ăia care ajung pe cai mari îs mulțumiți, ăilalți îs fericiți dacă apucă ei să țesale calul și să-i curețe bălegarul. Și unii, și ceilalți luptă să-și păstreze locul.
  Cu știrea aia târâtoare nu e încă prea clar, informația e numai dintr-o parte. Om vedea. Dar nu mi se pare că n-ar putea fi chiar așa. Nu cred că e neobișnuit.

 73. cătălin

  Da, nimic de adaugat. O generatie de tiritoare „formeaza” noua generatie de tiritoare.

 74. andreea

  ei, e doar un caz, un profesor tîmpit care se crede zeu. nu-s toți la fel…
  și nu poți ști cum a fost treaba. poate a făcut pe măscăriciul, elevul ăla. poate era așa, mai histrion…

 75. andreea

  junghiule, poate dacă povestești, doare mai puțin.
  uneori, spaimele și durerile se îmblînzesc, povestindu-le.

 76. cătălin

  Ei, despre cazul respectiv nu stim nimic, am si zis, poate a fost o gluma, o exagerare, cine stie ce. Dar problemele ramin. Exista copii terorizati de niste medii nenorocite, exista parinti care pun o presiune enorma si pe profesori, dar si pe copii, exista elevi care s-au sinucis din cauza unei note proaste.

 77. andreea

  dedicație specială pentru junghi: 🙂

 78. andreea

  da, de asta n-o chinuiesc eu pe Sabina.

  acum cîteva zile iese chicotind din școală și hi hi hi, ha ha ha, mamaaaa, am luat 2 la francezăăăă!

  murea de rîs și am început și eu să rîd cu lacrimi, că era contagioasă. rîdeam amîndouă ca nebunele pe stradă și ne înghionteam. așa o iresponsabilitate…

 79. cătălin

  Adevaru-i ca 2 e destul de greu de luat. Un 3, un 4 acolo e mai simplu. :))

 80. andreea

  ei, s-a dovedit că luase toată clasa 1, 2 și 3. le-a dat un test fulger, profesorul, supărat că erau gălăgioși.
  și notele nu le-a trecut în catalog, pîn la urmă… 🙂

  dar, pentru al doilea an de franceză, manualul e turbat de greu. parcă e făcut de nebuni care cred că bieții copii au supt lapte francofon roș-alb-albastru de la țîța mamei…

 81. cătălin

  Exista vreun manual frumos? Asa, cu povesti, cu poze, un manual gindit pentru a atrage niste copii?

 82. andreea

  poate la clasa I…

 83. andreea

  multe sînt urîte, înghesuite, cu poze și desene care nu se înțeleg cum trebuie, scrise mărunt și… of. nu e ușor să fii elev. 😦

 84. cătălin

  Atunci da-le foc. Dansezi cu Sabina in jurul flacarilor. 🙂

  Nu se gasesc pe net manuale adevarate?
  http://lexiquefle.free.fr/famille0.swf

  Apropo, cum a mai ramas cu manualele digitale? A luat banii HP (prin Siveco), si in rest lucrurile au ramas neschimbate?

 85. andreea

  nu știu, și Solomon Marcus tot spunea despre învățatul pe Internet…

  http://www.contributors.ro/editorial/copiii-sub-agresiunea-unei-scoli-care-le-ignora-nevoile-si-drepturile-cazul-dramatic-al-clasei-a-v-a/

  dar eu aș ține-o cît mai mult departe de calculator. și-așa stă mai mult decît trebuie… de Sabina zic. ochii ei au probleme… 😦

 86. cătălin

  😦 E un subiect controversat efectul ecranelor asupra ochilor, concluzia de pina acum fiind ca nu se poate spune nimic. Cel putin atit stiu eu, ca ma intereseaza si pe mine chestiunea. Tare. Dar probabil gasesti si manuale care se pot lista, in culori.

  O sa citesc mai tirziu articolul lui S. Marcus.

 87. cătălin

  Este exact motivul pentru care singurul lucru pe care l-am invatat in scoala e sa stau 6-7 ore si sa ma uit la pereti. Cantitatea de informatii e uriasa, totul e pus cu furca in manualele alea, evaluarea e in mare parte bazata pe reproducere. Nu exista nici o incercare de a atrage elevul, de a spune o poveste, de a sistematiza ceva. Iar stimularea creativitatii e ceva complet strain.

  Pot spune ca am pierdut anii de scoala.

  Nu sint de acord la partea cu latina.

 88. Angela

  Ce argumente ai la faza cu latina? Că nu folosește la nimic pe piața muncii?

 89. cătălin

  Nu vad vreun avantaj al studierii latinei. In articolul de mai sus, Marcus exagereaza rau de tot, ca latina ar fi pasamite esentiala si pentru stiintele exacte sau ca o mare parte din gindirea omenirii e transmisa in latina. Cum se face ca n-am vazut niciodata vreo expresie in latina printr-un articol? Mai trebuie sa ne uitam si la ce fac altii, nu are rost sa ne apucam noi de experimente. Si, prin alte parti, nu studiaza nimeni in scoala o limba moarta doar din considerente etimologice. Chiar ma gindesc ca studiul latinei la noi a avut drept scop sublinierea latinitatii limbii romane, de parca faza asta ar avea vreo importanta. Nu s-ar fi schimbat nimic daca limba romana ar fi fost de origine germanica sau slava.

 90. Angela

  Dacă așa pui problema, ce să mai zic? Decât că Sunt pueri pueri, pueri puerilia tractant. Presupun că n-are rost să vorbim despre educația clasică, despre Trivium și alte alea asupra cărora secolul 21 a cam început să se aplece chiar la acei „alții” după care zici că ar trebui să ne luăm. Doar așa, la plesneală, două exemple dintr-o mulțime:
  http://www.boarding.org.uk/media/news/article/2352/Oundle-School-Improving-Intellectual-Challenge
  http://www.welltrainedmind.com/classical-education/
  Cam toate mințile luminate, din antichitate până chiar în secolul 20, au trecut prin astfel de educație. De aia, că au existat ei, ne permitem acum să „educăm” doar roboței pentru piața muncii. Numai că lumea bună s-a cam dumirit că are nevoie și de oameni, așa că ai fi surprins să afli că educația clasică cu al ei trivium și ce mai urmează stârnește interes acum la case mai mari decât a noastră. E de povestit asupra chestiunii. Sau poate nu.

 91. cătălin

  Recunosc ca am cautat pe google expresia aia din latina. Am citit articolele, sint de acord cu ele, dar tot nu vad legatura cu latina, cu memorarea mecanica a unor conjugari intr-o limba moarta. Si cred ca e de povestit, de ce esti pesimista?

 92. Angela

  Nu e vorba de memorarea mecanică, asta ține doar de metoda de predare. OK, nu vrei latină, nu vrei s-o vezi altfel decât memorarea mecanică de conjugări și declinări, nu vrei să vezi decât utilitatea ei imediată – ce-i drept, dacă ești turist în Roma n-o s-o poți folosi pe stradă, să întrebi una-alta. Dacă nu vrei să-i vezi farmecul, nu te pot convinge. N-am argumente. Adică am unul singur. Argumentum ad baculum! Nu voi recurge la el, dată fiind distanța mare dintre noi, geografic vorbind.

 93. cătălin

  Hmm, poate ca nu stiu sa existe latina fara memorare mecanica. Nu stiu ce sa zic, poate ca si matematica mi s-ar fi parut o chestie cumplita – ca e, daca judecam dupa manuale. E vina mea insa ca n-am vazut farmecul latinei (sau a tuturor obiectelor predate in liceu)? In afara de sport, bineinteles.

 94. cătălin

  Voi de unde cititi stirile? Eu mai aruncam cite o privire pe Hotnews. Nu foarte serioasa, recunosc, stiam ca e probabil ca stiri foarte importante sa lipseasca, dar nu credeam ca dau mizerii. S-a schimbat treaba cu povestea elevului care s-a tirit in genunchi pentru nota, cind Hotnews a dat in clar numele unui liceu si al unui profesor bazindu-se doar pe niste zvonuri. Tocmai cei care ne indemnau la precautie in cazul Bavernet, ca nu avem versiunea celorlati, acum au aruncat in media o stire complet falsa, pentru care nu au avut opinia nici uneia dintre partile implicate. Haraso, zic.

 95. Angela

  Toată lumea dă mizerii. Singura chestie pe care poți s-o faci e să nu iei de bună nici o știre de la prima citire. Sau dintr-o singură sursă.

 96. Angela

  De ce ești atât de îngrozit de memorare? Sunt multe chestii pe care nu le poți învăța decât prin repetare, mnemotehnicile nu se prea pot aplica chiar la orice și nici nu merită.

 97. cătălin

  Legat de profesorul acela mi-am luat totusi un spatiu de manevra, am lasat si posibilitatea unei glume. Dar adevarul e ca unii parinti pun o presiune imensa pe copii. Iar posturile de profesori de la liceele bune se ocupa exclusiv prin concursuri de imprejurari.

  De acord, dar imi pare ca scoala romaneasca se axeaza pe memorare in dauna creativitatii. Asa am vazut-o eu, asa am simtit-o, nu fac afirmatii categorice, nu sint expert in educatie. Doar o victima. Am mai spus, as fi vrut sa invat in scoala sa am mai mult curaj, sa nu-mi fie frica sa gresesc, sa invat sa colaborez si sa ma apropii de oameni. Si, poate, intr-o lume perfecta, sa invat sa dansez. Ce-am facut in schimb? Am respins totul, am considerat ca liceul inseamna numarat de absente si atit, am chiulit cit am putut, am jucat fotbal si-am injurat, iar, cind n-a fost posibil sa chiulesc, am jucat carti in ore. Plus rebus, sah, de astea.

 98. cătălin

  Cind eram in liceu (si putin inainte) inca se mai dadeau examene de admitere. In unele parti (la drept) era concurenta serioasa, si invatau elevii pe rupte. Probele erau istorie si gramatica. La istorie trebuia sa tocesti doua manuale (vreo 500 de pagini impreuna) la virgula. Nu exagerez, la virgula. Trebuia sa poti reproduce si planul unei batalii, daca era prezent in manual.

  Nu cred ca as fi avut vreo problema cu memorarea daca ar fi fost graduala, cu masura.

 99. Angela

  Nu-ș ce să zic, nici eu nu m-am dat în vânt după școală, dar parcă n-am avut așa profesori tâmpiți. Sau nu toți. De unii îmi amintesc chiar cu plăcere, de unii cu oroare aproape, dar cred că m-am ales cu ceva – cât de cât – de la ei. Cu învățatul mă descurcam eu cumva, am avut note de la 2 la 10. Cred că acum e mult mai nasol. Fiu-meu e foarte înverșunat, e hotărât ca viitorul meu nepot sau nepoată, aflat deocamdată în fază de proiect, va face homeschooling. A studiat problema și nici nu vrea să audă de altceva.

 100. Angela

  am scris ceva, dar a dispărut.

 101. cătălin

  Era in spam. Chiar e de ris, am mai ramas doar vreo patru pe blogul asta, si tot nu ne stie Akismetu’?

  Nu cred ca e (sau a fost) vina profesorilor. Asa e programa, asa sint manualele. Nu cred ca profii de mate ar alege sa faca sute de exercitii cu integrale (inutile), daca nu ar fi obligati. N-am avut nici o problema cu invatatul, mi-am sfidat toti profii, am luat 3, dupa aia 8 sau 9 si am chiulit apoi sa fie nevoiti sa-mi incheie media asa. Chestii de astea. Dar stiam ca fac exercitii de memorie, stiam ca invat pentru o nota, sa nu ramin corigent, stiam ca nu invat pentru mine.

  Homeschooling-ul are bube, interactiunea cu colegii e mult mai importanta decit niste cunostinte. Apoi, au inceput sa apara si scoli private, Waldorf, Montessori etc.

 102. Angela

  Dracu știe cum e mai bine. Nu prea mai e treaba mea, stau liniștită în cotlonul meu și încerc să nu mă mai strofoc. O fi cumva. Numai pentru că nu-mi mai place mie cum merg treburile prin lume nu înseamnă că lumea e groaznică, poate că e numai altfel. Așa, de pe margine, toate mi se par că au luat-o razna. Poate că nu-i chiar așa. Deși mă tem că-i chiar așa. Of.

 103. andreea

  adevărul e că în afară de niște proverbe, nu mi-a rămas în cap cam nimic din latină…

 104. andreea

  homeschoolingul… cred că trebuie să vadă mai întîi cum e firea copilului. 🙂 cred că nu se potrivește tuturor.

 105. Angela

  Toate la vremea lor. Mie mi-e destul de greu deocamdată să rumeg o astfel de idee, am citit cât am putut despre asta, dacă tot a venit vorba, m-am străduit să mă pun la curent, pare ok dacă ești capabil să accepți ceva atât de „altfel”. Deocamdată mă cam împiedică înțepenirea în structurile vechi cu care-s obișnuită. Mă tem că până atunci, dac-oi mai fi și-oi dăinui, o să fiu suficient de senilă ca să nu contez. Când o fi să fie, doamne-ajută, mă voi mulțumi să fiu bunica făcătoare de clătite și de râzgâiat nepotul, deși mă tem că ficiorul meu se așteaptă la altceva de la mine. Nu știu cum nu vede sau nu vrea să vadă că nu mai îs bună de nimic. Acum deja. Darămite peste niște ani. Eheeei..

 106. cătălin

  Noi, ceilalti, avem scopuri precise si sintem excelenti la toate…

 107. Angela

  Aveți timp să dregeți prostiile pe care le-ați făcut, dacă le-ați făcut. Și asta e ceva.

 108. cătălin

  … dar si sa facem alte prostii, mai de soi.

 109. andreea

  ne, ne, ne… unele prostii nu mai pot fi drese. doar… asumate și gata. 🙂

 110. Angela

  Atunci musai trebuie făcute altele noi, care să le anihileze pe precedentele. Conform zicătoarei cui pe cui se scoate. Ciudată vorbă, în treacăt fie zis. Niciodată n-am priceput cam cum vine asta, tehnic vorbind. Da’ dacă-i din comoara de înțelepciune a poporului, o creditez ca atare.

 111. cătălin

  In Taiwan s-au descoperit noi tehnici de constructie: grinzile care trebuiau sa contina beton erau facute din … cutii de tabla de la masline. La cutremur, acum, s-au vazut. Spun si eu ca in Romania planseele dintre paliere au beton doar 3-4 cm, la suprafata, restul e nisip sau lut. Tot la cutremur va afla opinia publica si, bineinteles, nimeni nu va fi vinovat. Blocul respectiv a fost facut in 1977, cind pasamite toata lumea era inca speriata.

  Asa sint unii afectati de cele mai neinsemnate chestii ale vietii, desi poate nu mai au mult de trait. :((((

 112. Angela

  Păi dacă nu contează decât profitul, asta e. Scapă cine poate. Chiar crezi că se sinchisește cineva de moartea care seceră în pulime? Ce dacă badea Gheorghe face infarct? Dacă are noroc, vine ambulanța după 2 ore, îl mai hurducăie vreo 80-100 km până la cel mai apropiat spital, că ăla mai apropiat nu era profitabil și s-a închis. Ce dacă face copilul de 7 ani 8 kilometri prin hârtoape, cu noaptea-n cap, până la școală, că aia din satul lui s-a închis că nu-i profitabilă? Ce să mai vorbim, oricum nu-i pasă nimănui.
  Acuma, cu neînsemnatele chestii ale vieții, ce să zic? Ce viață-i aia, dacă te gândești tot timpul că poți crăpa mâine? Normal că te zbuciumi de una-de alta, că nu poți sta să-ți contempli buricul așteptând să mori. Poți să stai așa 80 de ani. Sau 15, sau 40, sau 25. Trebuie să-i petreci cumva.

 113. andreea

  ba da ba da, așa e, cu cuiul. te doare capul și-ți trece dacă faci ulcer. sau te amorezezi lulea și suferi de părăsire și apare un alt Făt Frumos. merge.

 114. andreea

  nu e, măi, nisip. e polistiren! 🙂

 115. cătălin

  Mi-a curs in cap polistiren fin, maroniu cind dadeam o gaura cu bormasina in tavan pentru o lustra. La ai mei, acum citiva ani.

  Da, regele profit, dar in spate ar trebui sa fie un stat care sa controleze, sa se asigure ca regulile sint respectate. Ca doar de aia platim impozite.

  Te zbuciumi, dar zbuciumul ala trebuie sa aiba o limita. Nimic nu e mai rau pentru sanatate decit sentimentele de neputinta, disperare si abandon. Cel putin asa spun studiile. Tot ele indica si un risc mai mare al celor vesnic nemultumiti de a face o anumita boala. Mama plinge de doua zile (sau mai multe). Si e asa departe. 😦

 116. cătălin

  E plina viata de lumini si umbre. Si de iepuri speriati:

 117. Angela

  Dă-le-n pula calului de studii idioate!!! Sentimentele de neputinta, disperare si abandon le ai pentru că EȘTI ÎN SITUAȚIE de neputință, disperare și abandon. Mama ta are tot dreptul să plângă. Și eu mai plâng. Nu e chiar floare la ureche să te trădeze organismul, să trebuiască să renunți la majoritatea lucrurilor pe care le-ai făcut o viață, să nu mai poți asta, să nu mai poți aia și, bonus, să te doară, să te doară, să te doară. Să te urâțești, să devii dependent de alții, să simți că ceilalți s-au cam săturat de neputințele tale și chiar dacă se străduiesc să n-o arate, o simți. Poate ai simți asta și dacă nu s-ar fi săturat, pentru că devii ultrasensibil și paranoic. Umilință, ciudă și durere, regrete și spaime, asta simți. Cum pizda mă-sii gestionezi asta? Cu mitraliera.

 118. andreea

  😦
  nu știu ce se poate face. nu știu…

 119. Angela

  Dar nu trebuie făcut nimic! Așa se întâmplă și gata. Nu trebuie să te gândești prea mult la asta, atâta tot. Să nu te vadă ăilalți când te smiorcăi, să nu te victimizezi prea tare, să te asumi, când îți e de plâns să plângi, când poți să faci ceva, să faci, când nu, nu. Cam asta-i. Și să nu te bată lumea la cap să gândești pozitiv. Că atunci îți vine să mai tragi o răpăială de mitralieră..

 120. cătălin

  O viata intreaga a stat cu frica. V-am spus ca dadea singura anestezie la bolnavi in timpul operatiilor, desi in mod normal asta trebuia s-o faca un doctor? Numai ca doctorul nu era.

 121. Angela

  Îs fricile ei, viața ei. Știu că te doare și că ai vrea să fie altfel, dar nu ai ce să faci. Nu te apuca să-i faci reproșuri, că-i mai rău. Las-o în pace.

 122. cătălin

  Numai ca da vina pe mine… Si eu nu stiu ce sa-i spun, nu stiu ce sa fac. Am o viata vai de capul ei, asta nu se poate nega. 😦

  Parca s-a mai linistit acum…

 123. andreea

  nu înțeleg de ce dă vina pe tine. 😦
  adică, una e să te simți tu cu musca pe căciulă (că și eu am tot felul de gînduri asemănătoare) și una e să-ți reproșeze că nu faci ce trebuie. 😦

 124. cătălin

  Colegii mei de generatie au joburi, case, familii, copii. Sint oameni normali, cum s-ar spune. Eu n-am nimic, nici macar vreun soarec sa se bucure cind ajung acasa.

 125. andreea

  ăuliuuuuuu…

 126. Angela

  Grea problemă. Mă cam depășește. Adică nu chiar, dar aș cam tăcea.

 127. cătălin

  O albina muncitoare isi petrece intreaga viata lucrind. Daca s-ar opri ar fi pierduta, ca nu stie sa faca altceva.

  Voi ce mai spuneti?

 128. andreea

  mă nervezi!!

 129. cătălin

  Gata, ma duc sa urlu putin, si dupa aia plutesc. Imi trece, o perioada mai uit…

 130. andreea

  urli. plutești.
  habar n-ai cît de mult ai.
  habar n-ai cîți ar vrea viața ta, locul tău în lume, mintea ta, vîrsta ta, libertatea ta, PERSPECTIVA ta. cîți ar vrea să aibă viața în față, nu în spate.

  uăf, ce nu-mi place să fac morală…

 131. andreea

  mna, că s-o fi supărat…

 132. Angela

  Nu cred. Adică sper că nu.

 133. Angela

  E faimosul cerc vicios aici. Mama e nemulțumită, se plânge și reclamă ceea ce crede ea că e neîmplinirea copilului. Mai degrabă a ei prin copil, ceea ce e destul de grav și de nedrept. Asta adâncește și sporește nemulțumirea de sine a copilului, ceea ce-l face și mai nefericit, și mai inapt să vadă partea bună a vieții lui sau să înainteze în direcția pe care ambii deja o consideră singura bună, fapt care adâncește și sporește nemulțumirile mamei.
  Acuma o să mai zic ceva oribil, dar zic. Existența nevestei și a copiilor nu e o garanție că starea de veșnică nemulțumire dispare. Capătă doar o altă sursă de alimentare. De tipul Of, n-a avut și copilașul meu noroc de o nevasă ca a lui X, că a lui e așa și pe dincolo etc. Starea de nemulțumire cronică nu prea e legată de situația de fapt. Dacă n-ai, de ce n-ai, dacă dobândești, e mai rău, că nu-i ce ai crezut. Important e să fii mereu nemulțumit. Așa-s unii oameni, așa-i felul lor, trebuie luați așa cum sunt.

 134. andreea

  nu e oribil deloc.

  și nu numai părinții pot gîndi așa, ci chiar protagonistul în cauză. de unde pînă unde semnul ăsta de egal absolut pus între fericire și familie??

 135. Angela

  De parcă n-ar fi plină lumea de familii nefericite..Cred că e un tipar în care oamenii se simt obligați să intre. Să bifeze o etapă. Am o poveste cu tâlc, de la soacră-mea. Poate oi mai fi zis-o. În biroul în care lucra ea erau vreo patru femei, cam de o seamă, nu foarte tinere. Ca femeile, povesteau, se mai plângeau de bărbații lor, vorbeau de-ale casei. Una singură era necăsătorită și veșnic se tânguia de asta, le invidia pe celelalte și le căpia cu visele ei de măritiș, nu tânjea decât să se mărite. Cumva s-a întâmplat minunea. Era în culmea fericirii, radia că e și ea în rândul lumii. După o vreme, vreo câteva luni, vine la birou îmbufnată, supărată foc pe bărbatu-său din ceva motive, începe să le povestească celorlalte, plângând, că ăla a făcut și a dres. Celelalte au început să râdă. Împricinata s-a prins de ce râd, și printre lacrimi: Degeaba râdeți! Da, da, asta am și vrut, să am și eu de ce să mă plâng, ca și voi!

 136. andreea

  🙂
  tare de tot.

 137. andreea

  da, rîndul lumii… maaaare vorbă.

 138. cătălin

  Mai glumetilor, cum sa ma supar?

  S-a mai linistit … uita uneori ca simplul fapt de a fi in viata e o sansa rara. 2 sau 3%, nici nu exista statistici explicite, pentru ca numerele sint prea mici. 😦 Insa recunosc ca ma ingrozeste gindul ca voi ramine singur toata viata.

  N-am de unde sa stiu ca viata mi-e in fata, nu in spate. Asta e iluzia nemuririi, pe care toti o caram dupa noi. „Mai avem timp, mai putem repara prostiile vechi, mai sint sanse etc”. Poate aflu miine ca am un cancer galopant si ma duc intr-o luna. Viata e azi, tot ce am e ziua de azi.

 139. cătălin

  Ţarina unui om bogat rodise mult. Şi el se gîndea în sine, şi zicea: Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strîng rodurile. Iată, a zis el, ce voi face: îmi voi strica grînarele, şi voi zidi altele mai mari; acolo voi strînge toate rodurile şi toate bunătăţile mele; şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strînse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănîncă, bea şi veseleşte-te!” Dar Dumnezeu i-a zis: Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit, ale cui vor fi?

 140. Angela

  Ei, vezi? Ăsta e cusurul tău. Toată ziulica te gândești la moarte și la zădărnicie. Sperii fetele.

 141. cătălin

  Nu prea las sa se vada asta. De multe ori incerc sa glumesc, sa-i fac pe cei din jurul meu sa rida. Uneori reusesc. Dar cred ca nimeni nu banuieste cit de trist sint in realitate, in tacere.

 142. Angela

  Bine. Îs sigură că nu putem noi să extragem tristețea asta din tine ca pe o măsea. Bine ar fi! Pe loc aș pune mâna pe clește și te-aș scăpa. Nu merge așa. Dar lucrurile se mai schimbă și se așează cum nici n-ai gândi. Ai să vezi. Răsare el, soarele, și pe strada ta. Pentru că așa zic EU și așa o să fie. Și promit că atunci n-am să-ți scot ochii cu Ai văzut? Ai văzut?Ți-am zis eu! O să-mi mușc limba și o să mă bucur pentru tine.

 143. cătălin

  Ultimii ziaristi:

  http://casajurnalistului.ro/fabricat-in-europa/

  Când îți cumperi o haină de firmă, te-ar costa doar un leu jumate în plus pentru ca muncitorii care care au făcut-o să aibă un salariu decent. Un studiu făcut în Thailanda arată că, pentru a mări salariul fiecărui lucrător cu 90,53 euro, costul de producție al fiecărui articol vestimentar ar trebui să crească doar cu 0,29 Euro.

  N-am smartfon. In gluma spun ca nu vreau sa fiu mai prost decit telefonul meu. Apoi, nu vreau sa stau conectat toata ziua la retea, vreau sa am timp sa privesc cerul si sa ma gindesc la ale mele. E si scumpa o dracie de aia, costa vreo 400 de dolari. Dar oameni, oare citi oameni o fi costat?

 144. cătălin

  Va multumesc. Pentru tot. 🙂

 145. Angela

  Și eu vouă. Mi-e mult mai bine că vă știu pe aproape. Mă duc să mă bag în pat, că e vineri și a venit Dilema. E înduioșător s-o găsesc în cutie, la poarta pe lângă care trec vacile și caii.

 146. andreea

  să te orientezi către o Scorpioancă.
  astea-s femei mai noir, aşa, care gustă tristeţea, maldetre-ul şi angoasele. 👿

 147. cătălin

  Îu, Andreea, dar daca ma inteapa Scorpioanca si apoi se uita la mine cum ma zvircolesc?

 148. Angela

  Dacă, dacă, sigur că da! Nu poți tu să nu găsești un dacă. Păi așa nu ajungem nicăieri. Dacă-i Capricoarnă, Berbeacă sau Tăuroaică, te împunge cu coarnele și te joacă în copite. Dacă-i Geamănă, înseamnă că-s două. Ce să faci tu cu două? E prea mult. Dacă-i Răcoaică, te prinde cu cleștii și te trage înapoi. Leoaica rage și sfâșie. Fecioara…hm. Dacă chiar vrei o fecioară…Cu Balanța nu știi niciodată cum stai și ce vrea, o să te tot cântărească. Săgetătoarea săgetează, copitează și pleacă în galop. Vărsătoarea-i greu de prins și-i prea excentrică. Rămâne Peștioaica. Alunecoasăă..
  Ei? Ce dracu facem în situația asta?

 149. cătălin

  N-am prea urmarit stirile, ce e cu copiii aia din Arges? Si cum a ramas cu profesorul ala de la Vianu si tiritul in genunchi pentru nota?

 150. Angela

  Nu știu ce-i cu târâtul de la Vianu. Foc de paie, cred. Într-o școală se întâmplă tot felul de chestii, copiii-s năzdrăvani. Dacă faci caz de orice rahat în presă, se inflamează lumea, se agită două-trei zile și după aia trecem la altceva. Pare-se că nimeni nu mai știe ce-i aia „normal”, drept care totul e considerat anormal. Halucinant. Șocant. Apocaliptic.
  Cu copiii din Argeș nu știm încă de la ce li s-a tras. Pare-se că de la portocale.

 151. cătălin

  Sigur, ar fi ramas la stadiul de rahat de presa daca n-ar fi fost facut public numele scolii si cel al profesorului. Dar reputatia unui om a fost facuta praf in citeva zile, si asa a ramas, ca multi oameni nu se obosesc sa mai citeasca precizarile ulterioare.

  Mai aud ca un alt mare savant si-a incheiat deocamdata activitatea stiintifica: a iesit din puscarie. O grea pierdere pentru cercetarea romaneasca.

 152. Angela

  Nu-s nici reputațiile chiar atât de fragile. Pentru cine contează cu adevărat, omul acela nu poate fi afectat de astfel de tâmpenii. Cine a vrut să-i facă rău a reușit măcar să tulbure o vreme apele. N-am fost acolo, nu știu, dar îs aproape sigură că n-a fost vorba de nicio „umilire a demnității” bla bla. Chestii haioase pot face și copiii, și profii la clasă, se mai pot prosti întru destinderea atmosferei. Dar mai nou suferă nația de o obtuzitate și de o constipație a spiritului prostești, absurde și îngrijorătoare.
  Cine-i savantul, că n-am luat la cunoștință evenimentul ieșirii din pușcărie?

 153. cătălin

  Catalin Voicu, un fenomen al cercetarii romanesti. In nici doi ani de zile a reusit sa scrie 7 carti de cercetare. Carti, nu articole. In timpul asta, pirlitii care umplu universitatile daca scot un articol sau doua, si ala in colaborare. Stirea aia cu suspendarea reducerii pedepselor pentru savanti asta e: doar o stire, ca n-are nici o legatura cu realitatea.

 154. cătălin

  Valentinu’ nu mi-a adus nimic, ba din contra, mi-a luat ceva. Mi-am pierdut aparatu’ foto. 😦

 155. Cum ai reușit performanța?

 156. Angela

  Lasă, că-i de bine. Pierzi ceva, găsești altceva mai prețios.

 157. cătălin

  Nu stiu, sint socat, nu-mi mai revin. N-am pierdut niciodata nimic, nici chei, nici acte, nu stiu ce e cu mine. Poate s-au adunat mai multe in ultima perioada. Imi luam deseori camera cu mine, ca poate mai vad un iepure, vreo veverita etc. Plus ca o folosesc si la lucru deseori, sa fac poze ale tablelor umplute cu formule. Ieri m-am dus la un magazin, am luat piine, mandarine si nu mai stiu ce. Aveam cu mine o sacosa neagra, de pinza, in care imi tineam camera si manusile. Iar la magazin iti pun produsele in zeci de sacose transparente de plastic. Si m-am oprit pe o banca in apropiere sa pun sacosele de plastic in sacosa mea de pinza. Am scos camera si probabil ca am uitat-o acolo. Nu stiu, presupun.

 158. Angela

  Poate l-ai scos din sacoșă acasă și nu mai știi unde l-ai pus. O fi pe acolo, pe undeva.

 159. Angela

  Mie mi s-a întâmplat cu un aparat foto al lui fiu-meu. Mi l-a dat să-l duc la mine acasă, nu mai știu de ce. După o vreme, i-a trebuit și nu l-am găsit nicăieri, habar n-aveam unde l-am pus. Tot ce-mi aminteam e că mi l-a dat într-o pungă albastră de plastic și că am plecat de la el cu taxiul. Am răscolit toată casa degeaba. Și nu era un chițibuș, să zici că a căzut pe undeva. Mă gândeam că l-oi fi uitat în taxi, dar era puțin probabil, n-aveam alt bagaj și n-aș fi lăsat punga din mână. L-am găsit întâmplător, după multă vreme, dosit într-un corp de dulap unde țineam haine mai rar folosite. Era acolo, cu pungă cu tot, în spatele hainelor. Îl căutasem și acolo și nu l-am văzut…De ce l-oi fi pus în locul ăla, habar n-am. E destul să fii un pic cu gândurile aiurea și te miri ce tâmpenii poți face. Mai caută, poate apare de undeva.

 160. cătălin

  Nu, l-am pierdut temeinic. 😦

 161. „Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

  Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală.

  Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare„,
  ANAF-ul, ca de obicei, minte.
  Citez din sentința in cauză :
  „In temeiul disp. art . 33 alin 1 si 3 din Legea 656/2002 modificata rap la art 112 alin. 1 lit e si art. 112 alin. 6 din CP dispune confiscarea urmatoarelor bunuri:
  -imobilul situat in soseaua Bucuresti – Ploiesti, nr. 25 – 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini.”
  Această sentință a fost dusă la îndeplinire, imobilele sunt în proprietatea statului. Problema se pune ce se întâmplă mai departe cu ele, le valorifici sau le închiriezi.Până acum nu s-a pus problema încasării unei sume prin închirierea spațiilor respective până la soluționarea formei de valorificare, repet, ele sunt deja confiscate.
  ANAF duce la îndeplinire Sentința care nu vorbește despre evacuare, evacuarea pe Legea 134 trebuie să o facă un executor judecătoresc nicidecum ANAF.
  Bine, nici articolul potrivit nu e 1039 ci 1038 .
  Nu mor de dragul celor de la antene dar nu așa se procedează la o executare.

 162. cătălin

  Poate ca, la confiscarea unei cladiri, chiriasii sint si ei evacuati, nu stiu cum e legea. Mi-as dori ca Antenele sa continue sa emita din acele cladiri, platind chirie statului roman. E greu de crezut ca cineva poate plati o chirie mai mare decit televiziunea care deja functioneaza acolo (si pe care ar costa-o foarte mult sa se mute in alta parte).

 163. nu, nu sunt evacuați, noul proprietar se subrogă vechiului sau începe printr-un executor judecătoresc, prin instanță, procedura de evacuare.Dar ce treabă are ANAFul cu astea?
  eu i-aș fi taxat, le-aș fi luat chirie, punct.

 164. cătălin

  Nu a bagat la zdup DNA-ul tocmai pe seful ANAF-ului saptamina asta?

 165. junghiul

  Gunoiul ăla a acoperit toată tărășenia asta ( și multe altele). Acum a venit unul nou, sereist, care e plin de zel. N-au nici o șansă să îi evacueze așa, în 5 zile. Pun rămășag! Dar uite așa a început un teatru ieftin pe antene.

 166. cătălin

  Nu stii prea bine? … circ. Prin vara dadeau amenzi la chioscuri daca le gaseau cu 3-4 lei in plus sau in minus in casierie.

  Dupa mine, Antenele sint o firma. Statul ar trebui sa taxeze firma respectiva si s-o lase in pace. Antenele vind manipulare, prostie si ura, numai ca judecatorii sint cei care trebuie sa se pronunte daca au voie sa faca asta. In nici un caz ANAF-ul. Pina la urma, sint destul de sigur ca ANAF-ul va recupera tot 1% din prejudicii, ca si pina acum. Din prejudiciile mari, ca, daca te pune naiba sa vinzi patrunjel in piata fara autorizatii, atunci te maninca fiscu’.

 167. andreea

  Ar fi foarte bine să se omoare între ei și noi să scăpăm.

 168. andreea

  … ăla era aparatul cu care făceai pozele cele frumoase… 😦

 169. cătălin

  O sa-mi iau azi altul, chiar imi trebuie. Duminica am mai fost pe coclauri, sa mai uit de toate. Desi cu un grup de 20 de oameni, am reusit sa merg singur in majoritatea timpului… Am mai jos doua poze facute de altcineva din grup.


 170. cătălin

  Andreea, cred ca gresesti legat de Antene. Sint toxice? Da, categoric. Probabil insa la fel de toxice si mizerabile ca ProTV-ul care actiona la ordinele E. Udrea sau care a dat pe post un interviu cu fata violata de magarii aia din Vaslui. Publicul din Romania cere astfel de gunoaie, iar televiziunile raspund.

  Apoi, Antenele isi pot permite un alt spatiu. Problema e ca mi-e greu sa cred ca statul roman poate obtine mai multi bani din cladirile alea. Si nici nu are vreo legatura cu libertatea de exprimare, cu interzicerea unei televiziuni, etc. Este strict o chestie legata de chirii si de legi.

 171. Angela

  Există o doză de toxicitate la antene, așa cum există în toată sau aproape toată lumea media. Și la posturile tv și la gazete. Pe partea politică îs angajate pe viață și pe moarte și pe aialaltă îs tabloidizate până la greață.
  Dar există deja și o mitologie a toxicității Antenei 3, așa am apucat, așa zicem. Până la urmă e o încăierare de șefi de clanuri, amândoi de aceeași formație și factură, din aceleași vremuri și cu aceleași scopuri. Numai că unul a ajuns președinte și l-a pocnit pe ălălalt cu arme instituționale, iar celălalt a încercat să-și doboare dușmanul cu imperiul media. Fiecare cu armele lui, ambele murdare. Acuma, unu-i pensionar, celălalt e priponit, dar rețeaua jegoasă a fiecăruia mai dăinuie și lucrează, curat nu-i nicăieri.

 172. cătălin

  Ei, asa dau impresia, ca sint angajate pe viata si pe moarte. In realitate insa cred ca sint aliate. Dar … de ce asa vinzoleala cu Antenele? Ca nu s-a intimplat nimic pina la urma.

 173. Angela

  Ultima mea grijă e vânzoleala cu antenele.

 174. andreea

  fiecare crede ce vrea, asta e și frumusețea.
  o să spun ce spuneam și dincolo. generalizările sunt nocive. există grade de ticăloșie și corupție. cine le vede pe dos sau nu le vede… nu le vede. asta e.

 175. cătălin

  Nu durerile violente lasă urme în noi, ci durerile înăbuşite, stăruitoare, suportabile, care fac parte din rutina noastră cotidiană şi care ne macină la fel de conştiincios ca şi timpul.

  Si un articol peste care am dat intimplator:
  http://www.marksdailyapple.com/what-screen-time-does-to-our-kids-and-what-we-can-do-about-it/#axzz40Oow2Zi6
  Printre multe altele, copiii care petrec mult timp in fata ecranelor sint mai slabi la recunoasterea expresiilor de pe chipurile oamenilor. Poate va aparea in curind o aplicatie care sa-ti arate daca omul din fata ta e vesel sau e trist.

 176. Angela

  Ba eu generalizez, că mi-e lehamite să tot măsor grade de ticăloșie și corupție și să mă resemnez cu unele, pentru că altele-s mai mari. Totul mi se pare infestat, e posibil să exagerez. Aseară m-am uitat sau am încercat să mă uit la antena3, să văd ce zic. E absolut sinistru ca din bruma de dreptate pe care probabil o ai să faci tărăboiul ăla și să ajungi la deliruri de interpretare, s-o faci problemă de siguranță națională – apud Radu Tudor, să faci lucrurile să pară altceva decât îs. Pe de altă parte, desantul ANAF a fost disproporționat și caraghios. Ce rost au asemenea puneri în scenă spectaculoase pentru un căcat de evacuare?

 177. andreea

  Cioloș, la 11.00:
  ANAF a actionat legal.

  Acu, bineînțeles, dacă îl consideri pe Cioloș în aceeași oală cu toți ceilalți, normal că nu mai ai de unde să descîlcești ghemul.
  de asta spuneam că pe cineva tot trebuie să crezi, cît de cît.

  evacuarea a fost spectaculoasă pencă au avut pe cineva acolo, cred. le-a oferit potențial de victimizare.

 178. Angela

  Pe Cioloș îl cred și mi se pare ok tot ce a spus. Și în chestiunea asta și în altele, până acum. Și cred și că ANAF a acționat legal. Dacă este hotărâre judecătorească, este. Doar că nu-mi place spectacolul, cum nu mi-a plăcut nici plimbatul Udrei în cătușe, nici năvala mascaților pentru orice rahat. Parcă le-ar da apă la moară să se victimizeze, mai ales că mijloacele le au s-o facă, ohooo… Orișicât, n-am cum să mă descurc eu în hățișul legislativ. Încâlceala e mare. Nu mi-e clar cu recuperarea prejudiciului și cu dreptul de preempțiune. Parcă ăia s-au oferit să cumpere clădirea la prețul pieței și nu li s-a răspuns nici de un fel bla bla. Mie mi-e totuna dacă mai emit sau nu antenele.

 179. Angela

  No, vezi, vezi? Tocmai pentru că există bănuiala că „au avut pe cineva acolo” nu mai am eu încredere în nimeni și în nimic. Eu, cetățeanul obișnuit din mijlocul pulimii îs tot timpul aburit și prostit, până și de faimoasele „instituții ale statului”.

 180. cătălin

  Unii spun ca Anaf-ul a actionat legal, altii spun ca nu. A scris si Junghiul ceva mai sus. Un scandal inutil, in urma caruia nu se va intimpla nimic. Posibil sa se mute aia, dar tot o sa emita, din pacate, mizeriile si ura sint considerate libertate de exprimare atunci cind ai sprijinul parlamentului. Apropo de parlament, borfasii iar au facut zid in jurul unui coleg de-al lor.

 181. Angela

  De legal, a fost legal. Ciudățenia e că au lălăit-o atât cu executarea și că l-a pălit pe șeful ANAF să-i dea drumul chiar înainte de a se căra de acolo întru cercetarea lui penală. Și desfășurarea aia de forțe a fost penibilă, indiferent cine a orchestrat-o. Ba recuperăm prejudiciul, ba nu-l recuperăm, ba se poate vinde, ba nu se poate, ba e contract, ba nu-i contract, îs mii de chichițe acolo, le descurcă dracu, că toate-s făcute întru băgarea lumii în ceață. Interesant va fi ce o să se întâmple cu clădirea aia, cine și cu cât o s-o ia.
  Parlamentul și-a dat măsura căcănăriei, dacă mai era nevoie. Cioloș e superfain.
  Și dacă o să emită, din buricul târgului, de pe groapa de gunoi sau de pe Marte, care-i baiul? Mie nu-mi plac, nu mă uit. Doar când e groasă rău, să văd cum o-ntorc și o sucesc.

 182. Angela

  Nu-s de acord cu Tăpălagă la faza asta. N-a condamnat Cioloș acțiunea, ci modul de a acționa, ceea ce-i cu totul altceva. Un fel de E legal și corect să nu lași baba cu pătrunjel în piață fără autorizație, dar nu-i cazul s-o scoți de acolo cu șuturi în cur și cu un batalion de jăndari.N-o fi chemat anaful ziariștii, dar știau că se duc la o televiziune și că n-o să rateze presa așa ceva. Sau asta au și vrut. E tendențios. Musai să-i căutăm bube-n cap și lui Cioloș, care pare până acum normal și echilibrat și face ce poate în limitele legislației existente. Ar trebui probabil șă dea la foc continuu ordonanțe de urgență, ca să-i putem reproșa tocmai asta. Fututele astea de antene și rahatul din jurul lor ne arată cum suntem și ce vrem, de fapt, de la statul de drept și instituțiile lui. Scandal și sânge pe pereți. Mai e mult până departe.

 183. cătălin

  Se pare ca toata lumea exagereaza. Ce putea face Ciolos, daca l-au chemat banditii in şpagament? Dar, sa trimiti nu stiu cite masini pentru a duce o amarita de citatie care poate fi contestata – asta e intr-adevar circ.

  Ciolos ar avea de raspuns la o intrebare importanta, dar prea rar pusa: de ce un plagiator – borfas inca e ministru de interne? Cumva nu mai exista oameni cinstiti in Romania?

 184. Angela

  Ca bravă fiică a poporului meu, eu știu ce trebuia să facă Cioloș. Să-i dea cu tifla lui Tăriceanu, eventual să-i pună și o poreclă, să se refere la multele lui neveste și la pasiunea pentru mașini și să iasă un scăndălău cât casa. Limbricul ăla alunecos e până la urmă președintele Senatului, al doilea om în stat, din păcate, dar încă e. Si există niște proceduri, niște reglementări în legătură cu relația guvern-parlament. Trebuie ignorate pentru că-i vorba de hangaralele lui Voiculescu? Și dacă tot s-a dus, ce trebuia să spună? Cât îs de infecte antenele alea, cât e de ticălos Voiculescu-Varanul-Felix-Turnătorul și că bine a făcut anaful că a făcut o descindere ca în Ferentari? Era zemos și savuros, dar nu cred că era locul. Avem un parlament de tot căcatul, dar n-ai ce face să scapi de el, NU AI TEMEI LEGAL. Alegeri, altă soluție nu există. Ciudat e că toți corifeii anticomunismului, dreapta democrată și prooccidentală, intelighenția, și-ar dori rezolvări prin metode haiducești.
  Habar n-am ce-i cu Tobă și de ce-i încă acolo, presupun că dacă ar fi să demiți mahării pentru plagiat, ar trebui să decapitezi brusc toate instituțiile. Or fi alegeri, or veni alții. Dar nu azi și nici mâine.

 185. cătălin

  Mi se pare ca Tapalaga a exagerat.

  Mai cred ca institutiile sint blocate de dinozauri plini de titluri false, care habar n-au de nimic. In cazul accidentului din Apuseni, toti dobitocii aia de la conducere n-au stiut sa transforme niste coordonate GPS, lucru banal pentru orice salvamontist care a tinut vreun GPS in mina. Asa ca, departe de a aduce vreun folos, dinozaurii-plagiatori mai mult incurca.

 186. Angela

  Dobitocii de la conducere n-au habar, că-s numiți politic. Asta ne omoară. Orice funcție înaltă la stat e ori sinecură, ori placă turnantă pentru interese și jaf. Așa a fost la noi de când e lumea. Eu m-am plictisiiit de toate astea.

 187. cătălin

  Nu e ciudat ca discutam atit de mult porcariile astea? Mai ales ca avem aproximativ aceleasi pareri si stim ca, din pacate, nu putem schimba nimic.

 188. Angela

  Chiar ciudat nu e, trăim în mijlocul porcăriilor ăstora și le suportăm consecințele într-un fel sau altul, e normal să ne preocupe. Numai să nu devenim obsedați de ele și să nu mai vedem că lumea e totuși un loc interesant și plin de chestii faine.

 189. Voi să-mi arătați mie unde spune în lege că cei de la Colectarea Veniturilor se ocupă de evacuare!

  „Serviciul Urmărire şi executare silită Persoane Fizice şi Juridice are ca obiect de activitate, urmărirea şi încasarea la bugetul local a impozitelor şi taxelor locale prevăzute la art.248 din Codul Fiscal, precum şi a amenzilor acordate de poliţia rutieră, poliţia comunitară, taxe instituite prin HCL.Formele de urmărire şi executarea silită încep după expirarea termenului de plată prin emiterea unei somaţii, conform art.145 din Codul de procedură fiscală, ce are la baza un titlu executoriu.

  Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se încasează debitul, se continuă măsurile de executare silită prin înfiinţarea popririi după cum urmează:
  •pentru persoane juridice, asupra conturilor de disponibil atât în lei cât şi în valută ale agentului economic,conform art.149 din Codul de Procedură Fiscală

  •pentru persoane fizice,asupra conturilor de disponibil atât în lei cât şi îm valută,salariu,pensie sau orice alt tip de venit supus executării silite,conform dispoziţiilor legale în materie.

  Dacă agentul economic nu are disponibil în contul bancar sau nu se încasează în totalitate debitul restant, se trece la executarea silită a bunurilor mobile sau imobile, prin aplicarea sechestrului. În cazul în care creanţa fiscală nu este încasată în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru, conform art.152 din Codul de procedură fiscală, se va trece la evaluarea bunurilor sechestrate, în vederea valorificarii.

  Valorificarea se poate face prin:
  •înţelegerea părţilor,
  •vânzare directă,
  •vânzare în regim de consignaţie a bunurilor mobile,
  •vânzare la licitatie,
  •dare în plată pentru bunuri imobile conform art.175 din Codul de procedură fiscală,
  •alte modalităţi admise de lege.

  Având în vedere dispoziţiile art.115 coroborat cu cele ale art.169 din O.G 92/2003,republicată,privind Codul de Procedură Fiscală,obligaţiile fiscale aflate în executare silită se sting în ordinea vechimii stabilită conform termenului scadent,întâi creanţa principală,apoi accesoriile acesteia.”

  Deci, boii ăștia de la Colectare se ocupă până la valorificare. Atât!

  De EVACUARE se ocupă un EXECUTOR JUDECĂTORESC. Acesta pune în aplicare o sentință judecătorească de evacuare. În cazul antenelor NU EXISTĂ o astfel de sentință. Urmează!
  2) Sentința penală a prevăzut confiscarea anumitor bunuri și recuperarea unui prejudiciu. Separat!
  Confiscarea s-a făcut? Da. Perfect! Cei de la urmărire să meargă la dracu și să recupereze sumele celor care nu-și plătesc taxele ( nu este cazul Antenelor!)și să recupereze PREJUDICII. Clar? Ce caută ei la un bun deja confiscat?
  Aici lucrurile erau simple, biroul juridic al ANAF întocmește o notificare pe care o trimite cu Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-şchiop , după 5 zile trimite în instanță două hârtii, aceea se pronunță și se investește cu formulă executorie și se înmânează totul unui executor. Acest lucru se putea face de mult, dar ANAF-ul a ținut prin sertare totul. Și nu s-a căznit să recupereze prejudicii. Reținem faptul că și după evacuare prejudiciul recuperat este tot 1%. Chiar și după valorificarea imobilelor confiscate, prejudiciul recuperat va rămâne tot de 1%. Pentru că pe băieții aceia de la urmărire cu (s)loganuri frumos inscripționate îi doare în bască.

 190. Tapalagă : „Ce trebuia sa faca inspectorii ANAF? Sa mearga doi functionari speriati de mana in gura lupului? Cum se puteau apara ei de posibile inscenari, de intimidarile evidente prin filmarea lor pas cu pas? Trimitand trei inspectori zambitori cu notificarea in mana? ”
  Răspuns Radio Erevan: Nu! Să trimită notificarea prin poștă cu listă de inventariere și confirmare de primire. E suficient pentru instanță.
  Așa ar fi avut băieții de la Urmărire în ziua respectivă timp să colecteze taxe la buget. De la rău platnici! Că suntem pe ultimul loc din Europa,din trei lei declarați, încasăm unu. Restul rămân necolectați.Dar asta nu mai contează, nu?

 191. cătălin

  Poate ca aia de la ANAF au facut asta pentru a da posibilitatea Antenelor sa-i dea in judecata si sa cistige.

  Tapalaga primeste si el o bila neagra pentru exagerari grosolane. Avea deja citeva, in plus, eu am incetat sa mai citesc Hotnews dupa cazul elevului de la Vianu.

  Si, sa punem o declaratie aici, ca sa nu uitam niciodata. N-o comentez, autorul e prea dobitoc pentru a merita atentie. Scuzati, stiu ca pute. 😦

  In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. […] In fine, am constatat din discutiile pe care le-am avut ca exista deschidere la factorii de decizie si, cu siguranta, prin discutii asezate si calme, pana la urma se gasesc solutii convenabile.

 192. Angela

  Se pricepe cineva la albine? Am mari griji în legătură cu ele. De câteva zile tot vine câte una în casă și agonizează pe pervaz. Acum am găsit una ceva mai vioaie, am deschis geamul și a zburat afară. Dar nu știu ce-i cu ele. Fiu-meu pretinde că-s alea trimise în recunoaștere, să testeze vremea. Și că dacă nu se-ntorc, înseamnă că au murit și celelalte știu că încă nu-i vremea să iasă. Așa o fi? Că mi se pare foarte crud și mi se rupe inima de mila lor.
  Cât despre cestiunea arzătoare la ordinea zilei, nu mai am nimic de comentat. Pulimea suferă, elitele suferă, ce mai freamăt, ce mai zbucium, toată țara clocoti de zgomot și de arme și de bucium. E nasol. Mă duc la Cluj să-mi cumpăr una-alta.

 193. andreea

  catastrofală declarație. singura șansă ar fi să ne aducă vreo dovadă că era beat-mort, cînd a dat-o.

 194. andreea

  să-mi întreb bărbatul. de cîțiva ani se chinuie cu niște stupi, poate știe el ceva.

 195. Angela

  Dracu știe ce i-o fi venit s-o dea. Să nu dezesperăm, totuși. Ăia au să se mute, vrând-nevrând, s-or descurca sau nu, chiar nu mor eu de grija lor. N-aș traduce totuși declarația aia în cheie chiar atât de apocaliptică. Prostească, da. Dar nu iese varanul din pușcărie să intre anaful în locul lui în urma ei. Trei zile și ne luăm cu altele..Om vedea mâine, am înțeles că se întâlnesc victimele cu compătimitorii în careva piață. Să vedem ce-o ieși. Că nimic altceva nu ne lipsea, decât încă o lopată de căcat peste bietele noastre capete.

 196. cătălin

  Nu incepe sa se lege totul? Ce i-a venit sa ia apararea mizeriilor de la Antene, in pofida unei hotariri judecatoresti definitive? Ce i-a venit sa-si aleaga consilier pe fostul consilier al lui Nastase, doctor si ala? Cum s-a pisat pe societatea civila dupa Colectiv, facindu-i pe toti de rahat (de-acum, cine va mai spune „sint din societatea civila” va primi replica „aa, de-ai lui Guseth, hahaha!”). Cum a ales el sa taca cu gratie in toate chestiunile importante?

  Saracele albine, le afecteaza vremea anormal de calda. 😦

 197. Angela

  Acuma, mai la rece, după ce am citit toate felurile de comentarii, coroborate cu spusele pertinente ale lui Junghi, am ajuns la concluzia că ne-am inflamat cam tare și cam degeaba pe declarația aia. Isterie contra isterie.
  Uite, ăștia doi comentatori par să fie mai puțin umorali:
  Damian Giurca · Director at Self-Employed
  Poziția Președintelui este absolut normală, constituțională și firească. Sunt, este clar, încurcături pur administrative. Nu a spus juridice, pentru că este la mijloc o hotărâre juridică. Punerea în aplicare a ei este o acțiune pur administrativă. O acțiune de administrare a punerii în aplicare. Hotărârea spune că sediul trece în proprietatea statului „liber de orice sarcini”. Deci scrie clar, sarcinile existente nu se confiscă, nu dispar, hocus-pocus, (altfel hotărârea stipula că trece în proprietatea statului cu toate sarcinile existente, lucru omis de judecătoarea care a creat această confuzie aparentă). Sarcinile rămân, nu urmează noul proprietar și, atunci, noul proprietar trebuie să administreze situația concretă conform contractelor de sarcină și NCC. Asta trebuia să facă ANAF, să administreze, din postura de proprietar relația cu deținătorul sarcinilor, chiriașul. Cum se face asta? Pe cale amiabilă ori prin instanță. ANAF a trecut direct la evacuare fără niciun drept de a administra astfel relația cu chiriașul. Deci, președintele a spus exact esența întâmplărilor. Fie că vă place, fie că nu, a procedat perfect și ca atitudine și ca mesaj legal și constituțional…
  Iar despre recuperarea prejudiciului nu era vorba în acea acțiune. Sediul este confiscat și trecut la stat. Pentru prejudiciu ar fi trebuit să confiște bunurile din el, dar asta nu pe cale administrativă ci judecătorească. Puteau să le pună sechestru și pe conturi și să-i lase pe loc. Nu amestecați recuperarea prejudiciului cu acțiunea administrativă de evacuare…prost desfășurată.
  Somația ANAF cuprinde implicit pericolul încetării emisiei. Fără utilități nu se poate emite
  Like · Reply · 1 hr

  Maia Blaj · Works at Self-employed (sau pe romaneste liber profesionist)
  Toata lumea vorbeste dupa ureche. ma mir de cei de la ANAF care sunt profesionisti. In sentinta scrie ca toate cladirile se preiau libere de sarcina. Corect. Numai ca asta inseamna ca se preiau cu o carte funciara fara inscrisul unor sracini in ea. Contractele de inchiriere intra la ”obligatii” si nu se inscriu ca ”sarcina” in cartea Funciara. In sentinta se stipuleaza NUMAI liber de sarcina si nu se stipuleaza si ”liber de obligatie”. Pentru Dumnezeu, cititi legile si vedeti ce inseamna ”liber de sarcina”.
  Like · Reply · 1 hr

  Damian Giurca · Director at Self-Employed
  Sarcinile sunt obligaţii care grevează bunul- fie drepturi reale principale (servituţi, de exemplu), fie drepturi reale accesorii (ipoteca). Cele enumerate mai sus sunt înscrise în foaia de sarcini a cărţii funciare, pentru a le face opozabile terţilor. De aceea cred că formula „liber de orice sarcini” nu îşi mai găseşte utilitatea.
  Mai pot exista sarcini care constituie drepturi de creanţă – cum ar fi un contract de închiriere a terenului, care trebuie respectat de către cumpărător dacă rezultă dintr-un act cu dată certă anterior vînzării. În acest caz, menţiunea „liber de sarcini” are menirea de a-l asigura pe cumpărător că nu există astfel de sarcini asupra terenului (iar dacă ulterior se constată că, totuşi, au existat la data încheierii contractului, vînzătorul va răspunde ca fiind de rea credinţă).
  Mai pot exista sarcini de natură fiscală (care, de obicei, nu sunt înscrise în CF), dar acestea se menţionează în certificatul de atestare fiscală, act obligatoriu la încheierea unui contract de v/c.

  Acuma plec la Cluj. Încă nu-s convinsă că Johannis e idiot, nici că s-a dat cu Antena3, nici că Voiculescu conduce țara din pușcărie. Om vedea.

 198. cătălin

  Se agata unii de niste chichite avocatesti. Ce treaba are libertatea de exprimare cu respectarea legilor? Hai sa nu mai platim taxele pe motiv de libertate de exprimare? Nu are nici o scuza.

  Daca in locul Antenelor ar fi fost un simplu cetatean sau o mica firma, fara sprijin de partid, sentinta ar fi fost demult executata. Daca o firma are o datorie la stat de 1000 de lei, si are 5 conturi, fiecare cu 10000 de lei, ANAF-ul i le blocheaza pe toate? Stiati ca, desi oamenii au platit taxele, fiscul blocheaza conturi „din greseala”? Oamenii simpli trebuie sa se lupte sa dovedeasca ca au platit ce aveau de platit. Ei, despre cazurile astea Iohannis nu a spus nimic. Antenele erau prioritatea, acolo trebuie gasite „solutii convenabile”. Iarasi, nimic de comentat despre faptul ca sentinta e pusa in aplicare dupa un an jumatate, asta desi un bar din casa caruia lipsesc 10 lei e inchis imediat.

 199. Angela

  Bine, fie cum zici tu. Dinspre partea mea, puteau sa le dea si foc la hardughie. Nu mi-ar fi parut rau, dar tot as fi spus ca nu-i in regula si daca prezidentul ar fi iesit pe sticla sa spuna ca actiunea n-a fost tocmai cum trebuie, n-as fi sarit in sus sa zic ca-i vandut antenelor si ca s-a dat cu Voiculescu. Stiu foarte bine ce face anaful si daca nu ma-nsel, Ciolos s-a referit in general la MODUL in care actioneaza el si ca trebuie revizuit. Nu numai in cazul antenelor. E un inceput, fiindca pana acum toata lumea blestema anaful. Acum toti il sanctifica, fiindca-i vorba de ce e vorba si vrem sange de varan pe pereti. Repet, is curioasa cine o sa umfle pana la urma fututa aia de cladire.
  Ma plictisesc la Cluj, fiu-meu e dus la o lansare de carte si trebuie sa astept pana vine sa ma duca acasa.

 200. cătălin

  Nu sanctific nici un ANAF, ce au facut a fost un circ jalnic, spune Junghiul mai sus. Iohannis insa pune in discutie o hotarire judecatoreasca definitiva. „Da, exista hotarire definitiva, dar sa vedem, sa gasim solutii convenabile, ca pe solutiile legale ma pis cu bolta.”

 201. Angela

  Aici e buba. Toata lumea se refera la o hotarare judecatoreasca. Aia care exista de mai bine de un an s-a si pus in aplicare si s-au confiscat cladirile si statul a devenit proprietar, Evacuarea ocupantilor cladirii ar fi trebuit, daca nu pleca ocupantul de buna voie, sa faca obiectul unei alte hotarari judecatoresti, care se pare ca nu exista, Nu e aceeasi cauza confiscarea cu evacuarea si prima hotarare n-o include pe a doua, asa am inteles pana acum. Proprietarul trebuia sa obtina o hotarare judecatoreasca de evacuare, daca nu s-a ajuns la intelegere cu ocupantul, si abia cu aia sa-l scoata in suturi pe ocupant. Daca n-au facut nici una, nici alta, poti sa zici ca-i abuz, mai ales ca nu era treaba anafului, chiar daca hotararea de evacuare ar fi existat. Ci a executorului judecatoresc.
  Deci demersul cu intelegerea e legal si constitutional. Daca esueaza amiabilul, se merge la judecata. Nu-s chichite avocatesti, is proceduri legale, asa am priceput din ce stiu pana acum. Poate mint toti, poate nu, dracu stie. Cred ca bagam in aceeasi oala confiscarea, evacuarea si executarea silita. De aia e asa ghiveci borat toata tevatura.

 202. cătălin

  Am inteles, Angela, unele chestiuni. Alte chestiuni ma depasesc. Nu stiu ce cunostinte juridice are Iohannis, dar sugestia ca „exista deschidere” si se pot gasi „solutii convenabile” imi arata clar ca hotarirea justitiei e considerata optionala. Nu e nimic de „dis-cu-taaaaat aaaa-se-zaaaat si calm”, sint niste formalitati care trebuie aplicate. Obtinerea hotaririi de evacuare a chiriasilor e si aia o formalitate. Despre Anaf am spus de la inceput ca a facut un circ inutil, dar asta nu scuza declaratia lui Iohannis. El confirma ca legea in Romania este facultativa, se aplica cu strictete doar prostilor.

 203. andreea

  am amețit. 😦

 204. andreea

  dar Iohannis ar putea naibii să zică ceva.

 205. andreea

  io am inimă din aia degrabă iertătoare, ca Zoe.

 206. andreea

  sau te pomenești că n-o fi vinovat DEEEEELOC…

 207. andreea

  colac peste pupăză, s-a supărat și junghiul pe mine.

 208. andreea

  o zis că-s un fel de iliescu.
  hardcore.

  mă recomand: andreea Iliescu
  și mă enervează antenele.

 209. andreea

  NU TREBUIE SĂ LĂSAM SENTIMENTELE SĂ NE ÎNTUNECE JUDECATA.

 210. andreea

  da ce, putem?

 211. andreea

  nu putem.

  în plus, pentru orice afirmație, pot fi aduse, rapid, 10 idei susținătoare și 10 idei demolatoare.
  și acesta-i doar începutul.

 212. cătălin

  Iohannis poate ca a adormit. Nu stii ce efort extenuant a depus sa lege mai mult de doua vorbe. Patru propozitii, iti dai seama? Sigur are nevoie si de un concediu, sa se refaca.

 213. andreea

  (nu, n-am băut nimic)

 214. andreea

  singurul lucru destul de cert e că nu e bine.

 215. cătălin

  Imi pare rau, stiu ca aveai niste asteptari de la Mout. Eu nu aveam, nu ma surprinde nici ce a zis si nici nimic din ce a facut. Am vazut cu ochii mei cite parale face la dezbaterea aia cu Ponta.

  Am o teorie, in incercarea de a explica de ce nu apar partide noi. Multi dintre cei pe care ii vedem manifestindu-se zgomotos si „frumos” sint, indirect, asistati social. Bancile si marile corporatii care au afaceri in Romania depind in buna masura de bunavointa statului. Iar bunavointa asta nu se poate obtine daca superi Partidul. Daca il superi, firma la care lucrezi nu va mai cistiga licitatii, si, de exepmplu, n-o sa mai poata vinde minunatul soft nefunctional pentru cardurile de sanatate pe piata interna. Ceea ce ar fi catastrofal.

 216. andreea

  așteptările astea… dacă vrei, le ai, dacă nu, nu.
  probabil că eu AM VRUT să le am.
  doi oameni, tu și cu mine, să zicem, ascultam aceeași frază, priveam aceeași scenă. tu ziceai: ”băi, ce tîmpit e.” eu ziceam: ”cam de doi bani răspunsul, dar hai… că merge, totuși, e omul neobișnuit…” și tot așa.

  indulgența face diferența. aprecierea e subiectivă pînă-n cer.

 217. Angela

  Ehei, tinerețe, sânge fierbite și certitudini-beton. Vorba din popor e că tre să mănânci un sac de sare împreună cu cineva până să zici că-l cunoști cât de cât. Tu te-ai lămurit cu Mutu din primul moment. Eu încă nu-ș ce să zic, poate tot mai am o speranță, fie ea și prostească. Ce mă sperie e că se adună nori negri și înverșunarea asta anti-iohănească și anti-cioloșească o să ne pricopsească cu psd-ul la alegeri și în veacul vecilor. Că i se poartă rău sâmbetele guvernului ăstuia și o moțiune de cenzură trece fluierând. Și de-abia atunci ne-a luat dracu.

 218. cătălin

  Poate ca ai vrut sa le ai, nu-i nimic rau in asta. Probabil ca eu nu le-am avut din cauza faptului ca oi fi putin mai trist si mai pesimist decit tine. Oricum, nu te mai necaji.

  Angela: sa nu uitam ca, in vara lui 2012, Mutu astepta cumintel sa reuseasca puciul si sa devina prim-ministru. Si niciodata n-a spus ca ce s-a intimplat in vara aia ar fi fost ilegal. Asa ca au fost mai multe momente. Despre alegeri, PSD +PNL vor lua impreuna cam 85% din voturi (dupa redistribuire). Mai conteaza cum isi dsitribuie procentele? Pentru mine – nu.

 219. Angela

  Bine, atunci. Psd+Pnl. Tăriceanu prim-ministru. Sau Blaga. Sau Dragnea. O să aibă de unde alege președintele.Care poate va fi Ponta, dacă-l demitem pe ăsta și alegem anticipat și prezidentul. Politichia-i lucrul dracului și voi greșiți amarnic dacă tot veniți cu echivalarea evacuării unui trust media al naibii de pervers și cu mare impact, cu evacuarea unui biet chiriaș dintr-o garsonieră. Da, ar trebui să fie tratați la fel, dar uite, a naibii, în viața reală lucrurile stau altfel. Stârnirea acelui viespar uriaș ar avea costuri mult mai mari pentru noi toți. Și poate o batistă pusă oleacă pe țambal, chiar dacă pare odios, salvează ceva mai important. Cel puțin așa sper că a gândit Iohannis. Până să fie legea lege în țara asta, mai e. Stratul de jeg e mult prea gros. Aș suferi mult dacă pegra parlamentară i-ar veni de hac lui Cioloș, în el chiar cred.

 220. io? supărat pe tine? n-ai tu norocul ăsta, să scapi de-un scai…

 221. andreea

  mi te-aaaaaaai lipiiiit de suuuufleeeeet
  ca scaiuuul de rooochiiiiiițăăăăă

 222. andreea

  da, și eu l-am luat pe Cioloș în brațe, îl țiu strîns, nu-i dau drumul! e și mititel, așa…

 223. andreea

  iote ce ne scrie unul, în spam:

  多功能清洁膏

  艾可力|非洲艾可力

  o fi important??

 224. junghiul

  Am un prieten bun care îi este consilier, hihi!

 225. cătălin

  Daca-ti place Ciolos, e musai ca-ti place si Toba, ca astia merg numai impreuna. Nu, nu-mi place Ciolos, nu numai din cauza borfasului ministru de interne. Ciolos nu a schimbat nimic, e aceeasi administratie cretina care te umileste oricind are prilejul. De ce sa-mi placa? Daca ar fi fost motan, da.

 226. cătălin

  Nu e nici un viespar urias Antena 3. Iar circ au facut pentru ca asta e ceea ce vind. Frica, manipulare, isterie. Merge, mai ales cind oamenii nu mai au incredere in nimic. Ca, indiferent citi aresteaza DNA-ul, de furat se fura in draci, iar prejudiciile nu se recupereaza niciodata.

 227. cătălin

  Nu-mi merge dracia aia de numarat like-uri. De numarat injuraturi nu se poate?
  …………….
  … si Moutou a venit ieri seara cu confirmarea. De vina sintem noi, timpitii, ca am inteles altceva, el nu a gresit. Ne-a mai explicat ca libertatea presei este deasupra tuturor legilor si ca Romania este un stat de drept. Comun. Si o veste buna: ma bucur ca a inteles „foarte clar” mesajul primit pe facebook, eu ii spusesem sa se duca-n pizda ma-sii.
  …………….
  Ii ziceam cuiva ieri, pe fb, sa caute niste poze cu oamenii de la manifestatia A3, ca o sa-i fie mila. Am cautat eu cind am avut timp. Jalnice. Niste oameni buimaci, saraciti, indobitociti, pe care ii manipuleaza cum vrea o canalie: Mihai Gadea. O canalie care stie ce face: le vinde sperante desarte unor oameni care nu mai au nici o speranta.

  https://goo.gl/DAVDmu

  https://goo.gl/qIU6sW

  https://goo.gl/hn16OO

 228. A murit Umberto Eco.

  Voi sunteți singurii cu care îmi place să împărtășesc părerile mele. Nici eu nu am certitudini dar îmi place să încerc să înțeleg ceea ce se întâmplă.

 229. Dacă nu mă las manipulat de Antene mi se pare potrivit să nu mă las manipulat nici de Tapalagă, Andronic sau Turcescu.
  În fond, fiecare are o poziție față de antene și nu face altceva decât să-și caute argumentele necesare pentru a-și justifica poziția.

 230. junghiul

  Acum s-a văzut că cei mai mulți români sunt împotriva antenelor și toți își nuanțează reacțiile în acest sens.
  Kovesi spunea la două zile de la sentința
  „In cazul in care un imobil este preluat de un nou proprietar, exista posibilitatea ca noul proprietar sa prelungeasca contractul de inchiriere daca el nu este expirat sau nu a fost incalcat. Exista posibilitatea ca noul proprietar sa dispuna evacuarea chiriasilor, acest lucru va fi dispus de noul proprietar care este statul roman, nu va fi dispus de DNA”
  Acum spune că i-au fost răstălmăcite vorbele. Nu-i nimic de răstălmăcit aici.
  Mai există o manipulare cum că prejudiciul,60.587.345 euro a fost recuperat doar în proporție de 1%.Asta ca să fie înverșunată lumea. Numai în conturile unde fuseseră instituite măsurile asiguratorii erau echivalentul a peste 1.500.000 euro, așa cum precizează sentința penală. De altfel tot Kovesi spunea la un moment dat că prejudiciul a fost recuperat în acest caz în proporție de 40 %
  http://www.capital.ro/-sefa-dna-despre-dosarul-lui-dan-voiculescu-aproape-jumatate-din-prejudiciu-a-fost-recuperat-este-o-premiera-.html
  ANAF-ul are conturi speciale în care stau acești bani, interesul lor nu e să deconteze aceste sume părții vătămate ci să se folosească cât mai mult de ei.
  Dă bine la Cash-flow! Așa fac în toate cazurile, nu doar în acesta.

 231. Angela

  RIP Umberto Eco. Se tot duc, se tot duc. Cu ce rămânem?
  Cătăline, cu asta m-ai dat gata! Daca-ti place Ciolos, e musai ca-ti place si Toba. Serios? Omule, în politică, în dragoste și la război nu e ca în basme. Vine binele absolut, călare pe calul năzdrăvan, și învinge răul absolut. (În treacăt fie vorba, reiau un gând mai vechi, nici măcar Făt-Frumos nu e impecabil. Favorizat de la naștere, sfătuit de calul fără care ar fi fost pe nicăieri, ajutat de unul și de altul, cică se bate cu zmeul „în luptă, că-i mai dreaptă”. Dar vine porumbița și-l adapă, vine albina și-l înțeapă pe nefericitul de zmeu, al cărui punct de vedere nu l-a ascultat nimeni, niciodată. )
  Dacă e să căutăm pete în soare, hai s-o luăm pe iubita ta Monica, speranța ta deșartă. Fost procuror comunist, cu pâinea și cuțitul în mână pe vremea aia. Dacă nu se dărâma șandramaua, ar băga și acum dușmanii poporului în pușcărie și disidenții la balamuc. Sau poate nu. E un punct de vedere. Nu știm, dar vrem să credem ori așa, ori altminteri, nu-i așa? Și n-avem îndoieli nici unii, nici alții.

 232. junghiul

  1)Din punct de vedere politic, aici e mâna PSD-ului care, la plecarea lui Diaconu a încercat o diversiune prin care să îl pună în dificultate pe Cioloș și ANAF-ul a fost instrumentul folosit.
  2) Ca nou proprietar, care te trezești cu un chiriaș bun platnic ce faci? Îl evacuezi sau încerci valorificarea acestui imobil? Țineți minte că toată chiria neincasată pe toată perioada asta se va constitui într-un prejudiciu într-un viitor dosar și se pare ca Antena are o grămadă de solicitări în acest sens deci învinuiții vor fi de la ANAF.
  3) Antena are drept de preemțiune.A spus-o explicit Tribunalul București. Deci ideea de a o evacua fără o sentință judecătorească și fără a negocia în prealabil cu ea cumpărarea bunului este de neînțeles. Sau poate a avea un înțeles doar în ideea că Antena trebuie suprimată cu orice preț.
  Deci Iohannis are dreptate, acesta este sensul spuselor lui. Like, dislike, asta este.
  Pentru mine e de neînțeles toată înverșunarea împotriva lor și de aceea în anumite aspecte le i-au apărarea. Prefer să le i-au apărarea și să mă dau drept antenist că altminteri mă face Chirilă prost. Singurul instrument democratic împotriva lor este telecomanda!

 233. Angela

  Mai clar de atâta nu se poate. E limpede ca lumina zilei că toată tevatura e mâna PSD-ului. Le stă Cioloș și guvernul lui în gât. Sunt foarte-foarte sigură că dacă ar pica guvernul ăsta, PSD-ul ar câștiga fără probleme. Și după aia ne-am da cu curul de pământ că iar suntem pierduți, că nu mai avem scăpare, că suntem sub jugul comuniștilor și securiștilor (în realitate, niște lepre lacome, fără ideologie, numai cu burdihane de umplut), vai-vai, ce ne facem, trebuie plecat din țara asta, nu se mai poate, vai-vai..Pă dacă li se livrează muniție? Trag, că n-or fi proști.

 234. Angela

  Înverșunarea împotriva lor nu e chiar un lucru de mirare. Mă gândeam și eu zilele astea cum s-a instaurat mitul Marelui Malefic Voiculescu, răul absolut. Și aici trebuie să-mi scot pălăria în fața abilității Băsescului, oricât l-aș detesta. Își cunoaște perfect neamul și știe pe ce butoane să apese. A dirijat, a canalizat toată ura nației pe jefuitori asupra unuia singur, căruia i-a pompat imaginea până a ajuns balaurul din poveste. Între timp, alții au jefuit liniștiți mai departe și poate chiar mai mult și lumea nu se mai prea sensibilizează, pentru că e cu toată ura direcționată spre varan. Un postac, în inocența lui, spumega că în 26 de ani ne-au tot jefuit – ceea ce e foarte adevărat – și că, zicea el, s-au furat 1000 miliarde de euroi, din care numai Voiculescu a furat vreo două. Ok, la pârnaie cu el, dar celelalte câteva sute de miliarde? Numai Truică&Lambrino au sifonat dintr-un șut peste trei sute de milioane de euro, dar ăia nu ne prea dor. Și altele din cloaca ANRP-ului. Focusarea pe Voiculescu e din cauză că, spre deosebire de alți jefuitori, deținea arma periculoasă a trustului media și probabil o rețea de bătrân securist, paralelă cu altele. Jegul ajuns la masă critică, musai să puște odată și să mai apucăm niște aer proaspăt.

 235. junghiul

  Să vină primăvara, vreau flori proaspete.

 236. andreea

  păi de asta îmi place și mie aici. că deși avem unele divergențe și diferențe de opinie politică 🙂 nu ne spargem capetele.
  sîntem niște eleganți. 🙂

 237. Angela

  Nu ni le spargem nici măcar virtual, așa că nici dacă am fi alături în carne și oase cred că nu ni le-am sparge. Când a fost cu alegerea prezidentului, am căpiat pe toată lumea că musai să iasă Iohanis, l-am târât și pe tata la vot, cu toți cei 90 de ani ai lui. Nu zic că e ce am sperat, a făcut niște chestii (sau n-a făcut) care dacă nu m-au dezamăgit, m-au nedumerit, m-am gândit că ori calcă-n străchini, ori nu-l pricep eu. Dar nu m-aș grăbi să-l arunc la gunoi, mai ales că se întâmplă niște chestii care mă cam amărăsc și jocul PSD-ului mă cam sperie. Acuma, cu Antena 3 și cu simpatizanții ei, e clar. Sunt cum sunt, majoritatea vai de capul lor, manipulabili, punători de bot la cine le dă un umăr de plâns, că mulți au de ce plânge. Și Gâdea e maestru în specula emoțională. Mă șochează însă talibanismul generațiilor tinere. Habotnicia politică. Pripeala, să zicem că e normală la vârste tinere. Obtuzitatea nu. Atâta ură la adresa celor care-s pe alt palier e înspăimântătoare. Or fi mulți proști, spălați pe creier, nu zic. Dar să vii în contrapartidă cu ura și disprețul ăla, să nu accepți că pur și simplu cineva e altfel – ori din interes, ori de prost, ori de manipulat, și să proferezi astfel de vorbe grele în timp ce idolatrizezi un tătuc – singurul care bla bla, ca el n-o să mai avem, geniul politicii, să vină să ne salveze, că numai EL..e jalnic. Boșorogii tâmpiți de acum au cam ieșit sub gloanțe acum 26 de ani, nu s-au vitejit pe facebook. Tocmai ca să nu mai existe Unicul și salvatorul. Până la urmă, ce vrem? Democrație? Libertate? Așa arată? Să moară săracii, boșorogii, bugetarii, să se închidă ce nu ne convine, să piară, să crape, să se interzică, să..Ar fi simplu. Gata, nu mă mai bag, fie cum o fi.

 238. cătălin

  Angela, n-am spus nimic de Dancu, de exemplu. Nu imi place, dar inteleg ca e normal sa fie in guvern, PSD este partidul care a cistigat alegerile. Problema mare e plagiatorul Toba, asta si pentru ca nu pot sa vad diferenta dintre un hot de buzunare si un plagiator.

 239. junghiul

  Ba să te bagi, ba să te bagi…

 240. cătălin

  Eu am o pozitie fata de Antene, cred ca libertatea de exprimare nu inseamna insulte, calomnii si linsaje mediatice la ordin. Da, cred ca mizeria ar fi trebuit oprita, prin amenzi si procese. Situatia asta cu sediul e o chestie birocratica, fara nici o legatura cu libertatea de exprimare sau cu emisia Antenelor. O mare parte din vina o au parlamentarii, cu legile lor cretine pe care le-au dat. Uite, Junghiule, am inteles ca legal cladirile Antenelor nu pot fi inchiriate. Si tot legal cica mai intii cladirea trebuie evacuata (sa fie libera de orice sarcini), si abia apoi poate fi scoasa la licitatie. Repet, asta am auzit, nu pot sti ce e adevarat, e o chestiune aparent neclara si pentru juristi.

  Iohannis nu a avut dreptate. Libertatea de exprimare nu presupune nerespectarea legii. Apropo, sint sute de oameni care au avut probleme cu ANAF-ul, de exemplu au avut conturile poprite degeaba si n-au primit nici o despagubire, desi au cistigat definitiv in instanta. Cazurile astea n-au fost demne de atentia lui Iohannis. S-a facut repede pres intr-un caz in care, pina acum, nu s-a intimplat nimic: Antenele emit in continuare din aceeasi locatie.

 241. Angela

  Păi mă bag, dacă zice Junghiul. Am limbariță azi, așa că mă mai bag oleacă. Și zic așa:
  1. Un post de televiziune se exprimă, ăsta-i rostul lui. Că nu-i interzici să se exprime, dar îi tai, tehnic, posibilitatea de a o face, e fix totuna. Nu mai poate face treaba pentru care e creat. Deci undeva tot acolo ajungem.Dacă eu îmi câștig pita cărând apă cu sacaua trasă de măgar, dacă moare măgarul, nu-mi mai pot câștiga pita până-mi fac rost de altul. Și asta poate dura. Trusturile astea câștigă din publicitate. Pentru asta trebuie să emită. O lună-două-trei de întrerupere e și pagubă curată, și nici nu se exprimă în timpul ăsta. L-ai futut.I-ai închis gura, fie și temporar. L-AI IMPIEDICAT SĂ FUNCȚIONEZE, adică SĂ SE EXPRIME, că în asta constă funcționarea lui. Capisci?
  2. Zici tu așa: Eu am o pozitie fata de Antene, cred ca libertatea de exprimare nu inseamna insulte, calomnii si linsaje mediatice la ordin. Da, cred ca mizeria ar fi trebuit oprita, prin amenzi si procese.

  Ambasadorul SUA zice așa, apropo de legea lui Dragnea:
  „Referitor la proiectul legislativ cu titlul „Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup”, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: „Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului…”, a precizat Hans Klemm.
  3. Hai să fim cinstiți și să nu ne tot dăm pe după casa nănașului, chiar s-a dorit, și nu de azi-de ieri, închiderea Antenei 3. Chiar și tu te-ai bucura dacă ar dispărea de pe fața pământului. Dinspre partea mea, s-o închidă sau nu, dacă nu agreez ceva, nu mă uit. Dar nu sar cu gura să fie stârpită pentru că nu-mi place și nu rezonez cu ea. Capisci?
  4. Gata, că mă duc să prăjesc pești.

 242. Angela

  Superb, superb.

 243. andreea

  A nu fi una cu ceea ce urăști sau cu ceea ce iubești e unul dintre cele mai robuste semne de maturitate.

 244. andreea

  aci m-a atins pentru că obișnuiam să mă identific și cu omul iubit și cu ideea pe care o uram. din fericire, n-am urît oameni, pînă acum.

 245. Angela

  Uneori, calea cea bună și salvarea îs date de caca-maca și acum mi-e dor de Radu. Da, orice poate fi încadrat la caca-maca, dar cu unele lucruri e mai greu. Cum ar fi iubirea și ura. Pot fi și ele, dar când ai ajuns la asta…ești mai mult decât matur, ești spre final.

 246. cătălin

  Angela, postul de televiziune se poate exprima din alta locatie. Libertatea presei nu presupune anularea chiriilor sau scutirea taxelor.

  Iarasi, libertatea de exprimare nu inseamna declansarea de campanii mediatice la comanda, nici transmiterea unui interviu cu o fata violata de sapte animale, si nici aruncarea de minciuni cu buna stiinta. Am spus altundeva cred, mi-as dori ca si Antenele, si ProTV-ul, si alte televiziuni de rahat sa fie inchise. Si m-as bucura.
  ………………………….
  Ce se poate face cu niste sfecla rosie? Am mai multa.

 247. andreea

  salată de sfeclă roșie.
  ulei, oțet, sare, hrean.

 248. andreea

  Radu se găsește din belșug pe feisbuc.

 249. cătălin

  De salata stiam, ma gindeam ca poate mai sint si alte variante.

  Mda, am comentat cam des la Radu pe fb, ma gindesc ca, daca dorea sa vorbeasca cu mine, nu pleca de pe blog.

  Angela, cred ca ai dreptate legat de „talibanismul generatiilor tinere”. Oriunde intorc privirea vad o lipsa de intelegere enorma; as fi putut sa fac misto de batrinii scosi in strada de Antene, dar mi-a fost mila. Probabil ca, peste ani, vor aparea studii care sa ne arate cit de periculos este fb, cum te face sa crezi ca lumea aia pe care ti-o construiesti tu, cu „add friend” si „block” e, de fapt, realitatea. Majoritatea celor de pe facebook nu discuta, ci racnesc.

  Gasesc drept ironic dispretul olimpian afisat de unii „tineri frumosi” fata de batrinii uriti care nu muncesc si primesc pensii. Cei mai mari asistati social in Romania sint bancile. Principalele surse de venituri ale bancilor sint imprumutarea statului si imprumuturile garantate de stat. O mica afacere are sanse aproape nule de a primi vreun credit, pentru ca nici o banca nu e dispusa sa-si asume vreun risc. In lupta mare cu bancile pentru ajutoarele de stat sint multe companii multinationale. Sa luam de exemplu sectorul IT, dependent in mare parte de contractele cu statul. Daca Romania n-ar achizitiona la preturi uriase software prost si inutil, multe companii IT nu ar exista. Ei, ce perversa e realitatea, tinerii aceia „frumosi si liberi” care lucreaza in corporatii sint, indirect, asistati social. De-ar sti ei asta, poate n-ar mai urla isterici impotriva ajutoarelor sociale. 🙂

 250. Angela

  Ba ar urla, pentru că nici măcar nu ți-ar băga în seamă argumentația. Există o surditate selectivă, auzim numai ce vrem să auzim și ce ne favorizează sau justifică pe noi. Ai fi imediat taxat ca prost, spălat pe creier sau comunist.
  Problema nu constă în divergența dintre generații, că aia-i absolut naturală, ci în degenerarea ei în repulsie, în ură, în ceva paroxistic și complet irațional. De fapt, nu numai între generații. Față de orice categorie din care NOI nu facem parte. Aia e oribilă, detestabilă, trebuie interzisă, stârpită, distrusă, fie că vorbim de gay/antigay, pensionari/activi, profesori/elevi, medici/pacienți, elite/pulime, prorefugiați/antirefugiați. Și or mai fi. Fiecare ar vrea ca celălalt să dispară, fizic, de pe fața pământului, dacă se poate, în chinuri. Doar că atunci când e vorba de generația tânără, e mai îngrijorător și mai trist. Fiindcă ei se consideră campionii democrației, pentru care luptă, și dă-i, și luptă, pe facebook. Cinstit vorbind, nici nu cred că e vorba de o generație întreagă, ci de o categorie care aparține de ea, cronologic și biologic. Foarte vocală, foarte radicală, fără alt orizont și soluții decât să piară, să se interzică, să demisioneze, să plece, să dispară, să crape și – scuzați expresia – foarte spălată pe creier.

 251. cătălin

  Era de asteptat ca accesul la informatie, contactul cu diferiti oameni si diferite culturi sa creasca doza de toleranta, de acceptare a celuilalt. Din pacate lucrurile nu stau deloc asa.

  De la cineva de pe fb, o poezie in lut:

 252. Angela

  Apoi nu știu ce să zic, așa e acum și gata. Le-o fi greu și tinerilor. Dacă n-au norocul să fie beizadele, trebuie să tragă din greu pentru orice, pentru un job, pentru o casă. Îs mai sclavi decât am fost noi, într-un fel. Sclavii băncilor. Pentru cardul de credit, pentru creditul imobiliar, dacă vrei să ai un loc al tău, să nu stai la coadă la baie după tată-tău și după mă-ta. Dacă la 35 de ani te califici cât de cât pentru un credit imobiliar, asta înseamnă încă vreo 30 cu țeapa-n cur, să nu-ți pierzi slujba, să nu poți plăti rata și să te lase banca în curul gol oricând. Și să mai și trăiești cam pe sponci, că rata-i mare și nu-ți rămâne mare lucru. Și dacă reușești să plătești tot, devii „liber” la 65 de ani, cu o pensie de căcat, care nu-ți ajunge să te încălzești iarna și să-ți iei medicamente. Nu-i loc de empatii și finețuri, nici timp, nici chef să-ți bați capul să-nțelegi durerile altora, mai ales că asta nu aduce bani. E vremea încrâncenării, cred.

 253. Băsescu a fost la Voiculescu, cu Stolojan, la Grivco pentru a face o alianță politică în 2004.
  Băsescu spune că Voiculescu e un jeg pentru că și-a turnat familia la Securitate înainte de 1989.
  Băsescu este bun.
  Fii ca Băsescu!

 254. andreea

  poezia în lut mi-a plăcut mult de tot. m-a hipnotizat. 🙂
  am întrebat de albine. mi-a zis că au plecat cu treabă, crezînd că e destul de cald și s-au păcălit. 😦
  Băsescu nu este, în nici un caz, bun. de altfel, a recunoscut că treaba aia a fost un compromis nasol, din cîte știu.

  eu nu pot să împart așa, lumea, între tineri și bătrîni, slujbași sau pensionari… împart între gînditori și negînditori. și, uneori, te poți și păcăli…

 255. cătălin

  Gasisem doua poezii in lut si nisip, asta e mai lunga:


  …….
  Am citit articolul din linkul pus de Andreea. Despre Gadea. Nu prea sint de acord cu unele lucruri, personajul nu e un simplu mascarici caruia i s-a dat prea multa atentie, e suficient de destept pentru a fi canalie. Il ajuta si conjunctura, lipsa de speranta si saracia in care traiesc o mare parte din romani, impreuna cu o neincredere generalizata in institutiile statului. Chiar si saracii izolati prin nu stiu ce catune uitate de lume stiu ca „toti fura”: politicieni, politisti, primari etc. Atunci vine mizeria asta si le ofera o firava speranta, speranta de care oamenii aveau nevoie pentru a merge mai departe. Pe scena politica e o tacere insuportabila, nici o alternativa, nimic. In linistea asta cresc grandomani ca Gadea.
  …….
  Pentru mine, Basescu a fost dintotdeauna un om al partidului. Putin mai inteligent decit ceilalti politicieni, cu ceva experienta in a se descurca repede (contrabanda modeleaza caractere, nu?), volubil si spontan, a atras simpatia multora din lipsa de altceva. Cea mai clara dovada ca a fost omul partidului o avem acum: dupa zece ani in fruntea statului, Traian Basescu nu a promovat nici un nume nou. Dupa zece ani, clasa politica este exact aceeasi.

 256. junghiul

  E pastor, a învățat din şcoală tehnica manipulării.

 257. cătălin

  Am spus, mi s-a facut mila cind i-am vazut pe batrinii aia de la mitingul Antenelor. Batrini haituiti. Oare lui nu i se face mila? Canalia stie prea bine ce joc dirijeaza, dar nu se poate opri.
  …….
  Angela, citind ultimul tau comentariu mi-am adus aminte de o imagine:

  (de aici: http://borda.deviantart.com/art/I-ll-Never-Lose-My-Love-153457981)

 258. Și mie mi-e milă de ei. Și de ei și de ăia 50 care au protestat împotriva Antenelor.

 259. cătălin

  Parca am fi unii dintre noi, la serviciu. 😦

  Totusi, cita rabdare si maiestrie sa faci o asa masinarie! Stiam si eu una:

 260. andreea

  eu am sentimente amestecate.

 261. Angela

  Biine. Dacă tot a început Armaghedonul mioritic și nimeni nu poate fi neutru, va trebui să mă poziționez. De partea lui Dumnezeu, desigur. Am priceput eu că Satana îi Voiculescu cu antenele și cu oastea lor de babalîci senili și drogați cu Urinal. Dar Dumnezeu cine este? Că oastea lui cerească o știu, e tânără-frumoasă-liberă. Ori mai bine să nu-mi bat capul? Poate nu-i bătălia Armaghedonului, ci Batrachomyomachia?

 262. andreea

  cu Urinal?? 🙂

 263. andreea

  Dumnezeu nu se găsește pe Pămînt. 🙂

 264. Angela

  Păi așa zice Tăpălagă.
  Lui Mircea Badea cel razboinic: a iesit macel, intr-adevar, ne-a inghetat tuturor sangele in vine cand am vazut de ce sunteti in stare. Totusi, ceva, parca, nu se leaga. Data viitoare cand va mai laudati cu publicul vostru tanar si vioi, gata sa mature puterea abuziva din temelii, macar scoateti cumva reclamele la „Urinal”. Nu prea poti incepe revolutii eliberatoare cand publicul tau merge cam des la toaleta.
  Elegant, distins, ironie fină. Cu o precizare, însă. Nu e vorba de Urinal, ci de Prostamol. Urinalul e bun și pentru puțele tinere, când au usturimi.

 265. andreea

  și nu numai pentru puțe. :mrgreen:
  vaaaaiii…

 266. cătălin

  Hotnewsu’ are si el bubele lui. Cine il mai spala pe profesorul ala de mate, tirit prin rahat absolut degeaba? Apoi, cind „prostii” din Pungesti gustau cu pofta bastoanele jandarmilor, Hotnews era surd. Au cam disparut ziaristii care aduceau in fata oamenilor stiri, nu opinii personale.

 267. Angela

  Da, nu văd diferența dintre spălătorii de creiere și formatorii de opinie. Care mai de care se străduiesc să pupe un cur și să muște altul. E atâta de stridentă deja „politica editorială” și gestionarea postacilor, că au devenit cu toții aproape de necitit în partizanatul lor fanatic. Măcar tabloidele îs mai oneste, te aburesc cu prostii și cancanuri și n-au pretenția de presă quality.

 268. cătălin

  Eu de cind tot zic ca nu mai exista presa in Romania. Nu prea sint sigur de cauze, ca oamenii au zis ce mi-e ziarul, ce mi-e feisbucu’, sau ca lipsa de echidistanta a dus la o respingere pe toata linia. Oricum, efectele sint sigure si de durata. Si Antena 3, si Hotnews sint mai degraba partide politice, sau prestatori de servicii politice.

 269. Angela

  Ducă-se dracului, nici nu știu de ce consumăm atâta energie cu pseudopolitica asta de ciomăgari borâți și mafioți jegoși. Îs mii de chestii mult mai faine pe lumea asta și noi ne zbuciumăm cu ce-a zis ăla sau ălălalt, de parcă am fi ultrași la meci. Chiar n-o să-mi mai pese, mai e puțin și vine primăvara, trebuie să vină cineva – o firmă de amenajări spații verzi – să-mi aranjeze curtea, am vorbit deja, a fost omul la fața locului să vadă ce și cum, au să-mi planteze flori și arbuști, o să-mi toaleteze bătrânul vișin și o să am și grădiniță de legume…de ce să stau să ascult cretinisme, ori dinspre Gâdea&Co, ori dinspre alde Tăpălagă? Trăiască primăvara!

 270. cătălin

  Da, Angela, primavara e mai importanta decit orice.

 271. Angela

  Că veni vorba de software prost și inutil, azi am dat de o cretineală a Companiei de Apă Someș. Ne trezirăm cu o somație pentru o factură din noiembrie. La noi, la țară, lucrurile se petrec așa: contorul e în stradă. Vin doi Dorei, ridică capacul și citesc consumul. De multe ori nici nu-i vedem când vin, că n-avem noi treabă. După o vreme, vine un alt Dorel, cu factura și chitanța pretipărită. Dai banul, rămâi cu un exemplar de factură+chitanță și dorelul pleacă în treaba lui. Cât e tipărit acolo, atâta-i dai. Ei, și în 18 decembrie vine o factură uriașă pentru consumul din noiembrie, de parcă eram uzină, nu căsuță. Mă uit pe factură și văd o citire aberantă. Îi zic omului că nu-i plătesc lui până mă lămuresc. Oricum poți plăti și altfel, la bancă sau la prăvălie. Îl chem pe Zoli, ridicăm capacul și ne zgâim la contor. Era evident citit greșit, cu vreo 27 mc în plus. Sun la ăia, le zic, ăia zic să le spun citirea reală, io le zic și mă gândesc, în capul meu de om de rând, că ori îmi trimit altă factură, ori fac regularizare pe următoarea. Și uităm de chestiune, vine luna următoare, plătește tata cât era pe factură și ne vedem de treabă. Azi, odată cu factura curentă vine o somație cum că n-am plătit factura cutare, din 7 decembrie. Mă uit ca bulă la teancul de facturi pe care tata le pune cu sfințenie în ordine și nu găsesc nimic. Pînă mă dumiresc că pe factura din ianuarie erau trecute cu pixul, undeva în josul foii, pe margine, nește cifre mîzgălite acolo. Exact numărul facturii și suma reală din luna precedentă, constat eu, confruntându-le cu ce apărea pe somație. Dorelul probabil că habar n-avea de ce scrie ceva acolo, pe marginea facturii, tata nici atât, așa că a încasat ce era imprimat pe factură de către mărețul soft al companiei, și s-a dus. Cine să fi visat că au făcut regularizarea cu pixul? Și oricum Dorelul nu putea încasa acea sumă, că nu putea să-mi dea chitanță pe ea, că el n-are chitanțier, doar rezolvă softul tot, nu? Mi-a luat ceva până m-am dumirit, și tot mai am o nedumerire, cum dracu factura greșită e datată 18.12.2015, iar pe somație, aia corectată, pe care n-am văzut-o, dar numărul ei și suma de plată erau trecute cu pixul pe următoarea, era datată în 07.12.2015. Am fost destul de precisă?

 272. andreea

  îu! 🙂
  mistere…

  eu aș fi izbucnit în plîns și gata. 😥 n-aș fi avut așa o energie… necesară luptei cu facturile și cu chitanțele…

 273. andreea

  simt așa… la 12 noaptea, că junghiul e tuflit.

 274. andreea

  v-am zis io…

 275. Angela

  Musai trebuie deztuflit. Oare cum să facem? Să-i cântăm ceva? Dar ce? Sau să-l descântăm? Cred că ar trebui să mă apuc de făcut vrăji, farmece și boscoane. Mi s-ar potrivi. Si omul la pensie trebuie să-și găsească ocupație, că altfel se tâmpește.

 276. andreea

  hai că am găsit ceva pentru scos junghiul din junghi.

  Descântec de junghi (E. N. Voronca – Datinele şi credinţele poporului român)

  Stăi junghi, nu junghie! că mă duc la arat şi la samanat.
  Stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Stăi, că mă duc la cules şi mă duc la topit,
  Stăi, junghiule, stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Mă duc la scos din baltă şi la întins, la uscat,
  Stăi, junghiule, stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Stăi, junghi, că mă duc la bătălăet şi la meliţat, şi la periet.
  Stăi, că daca nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Şi mă duc la tors, la jăghiet şi la depanat,
  Stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da.
  Stăi, junghi de junghiet, că mă apuc de urzit,
  Stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Stăi că mă apuc de nividit şi de ţesut,
  Stăi, că dacă nu-i sta, munca cânepei ţ-oi da!
  Pânza am gătit şi cămeşa am croit.
  Cămeşa o am purtat şi peteci în gunoi o am aruncat.
  Cum nu s-a ales nimic din cămeşă,
  Aşa să nu se aleagă nimic din junghi!

  Apoi se înnoadă în apă nouă cioturi descântând:

  La fântâna răsădită
  Este-o fată despletită
  Cu-n ochi de apă
  Şi cu unul de foc.
  Ochiul cel de apă
  Strânge pe cel de foc.

 277. andreea

  sau ăsta: 🙂

  Descântec „de întors inima” (împăcare) (Tudor Pamfile – Sărbătorile la români)

  Eu voi întoarce ulcica asta
  Şi ulcica întoarce vatra
  Şi vatra întoarce soba
  Şi soba întoarce grinzile cu horna,
  Şi grinzile întorc podelele,
  Leaţurile şi şindilele,
  Şindilele întorc crângurile
  Şi crângurile întorc pe Sfântu Spiridon
  Şi pe Sânziene
  Şi Maica Domnului
  Să întoarcă inimile celor împricinaţi,
  Unul asupra altuia,
  Cu cugetele
  Şi cu dragostea
  Să se împăciuiască!

 278. Angela

  Bravo! Sper că va funcționa și că junghiul cel năprasnic în dulce fior se va preface.

 279. M-o deochiet o fostă!

 280. Angela

  Ai zis așa?
  S-o luat Junghiul pă cărare,
  Pă drumul cel mare,
  S-o-ntâlnit cu deochetor, cu deochetoare,
  Cu moroi, cu moroaie,
  Cu strâgoi, cu strâgoaie.
  Fugi, deochi,
  Dintre ochi,
  Junghiul să rămână curat,
  Luminat,
  Ca argintu strecurat.

 281. andreea

  – profesia dvs?
  – deochetoare…

 282. cătălin

  M-am cam tuflit eu, nu-mi merge prea bine in perioada asta. 😦

 283. Angela

  Acuma ce să facem cu ei? Că nu-i putem lăsa la greu.

 284. andreea

  păi să ne spună care-s problemele. după aia, descîntăm.

 285. cătălin

  De toate. Nu prea stiu ce-o sa fac in continuare, ma zbat, dar probabil ca in zadar. Pretul scazut al petrolului a schimbat multe lucruri, firmele pe aici dau afara oameni, nu angajeaza. Tata umbla in doua, trist, fara nici o speranta. Imbatrinit si invins mult prea devreme. In plus, alor mei le mai moare o pisica, de batrinete sau de boala. Astea se adauga la problemele pe care deja le aveam. Ei, si poate ca primavara oamenii sint mai tristi…

 286. Angela

  Nu știe tristețea de anotimpuri. Și dacă nu te zbați în zadar? Zici că „probabil”. Deci poate că da, poate că nu. Eu pariez pe nu. Te prinzi?

 287. cătălin

  Nu stiu, Angela, nu prea mai stiu nimic. 😦

 288. junghiul

  Mulțumim frumos. Acum să mai treacă 25-ul.

 289. andreea

  Închizi ochii, stai pitit într-un colț și trece mintenaș.

 290. cătălin

  Inchizi ochii, stai pitit intr-un colt si trec mintenas 25 de ani…

 291. Angela

  Hai acasă, măi copile! Trăiesc și pe aici oameni. Și încă faini, cum am fi noi, de-un paregzamplu.

 292. cătălin

  Din Romania oamenii inca pleaca, nu vin. Si n-am uitat niciodata ce salariu aveam, si ca, daca nu stateam la ai mei, as fi trait pe strazi. Sau ca, dupa ce terminasem facultatea, imi oferise un job Kober din Piatra-Neamt. Salariul aproape acoperea chiria unei garsoniere confort 3, din alea cu o singura baie pe etaj. De mincare? Hmm, vara poti minca papadie, creste din belsug pe terenurile pustii ramase pe locurile unde odinioara erau fabrici. Apoi, nu m-ar afecta prea tare nimic, daca n-ar afecta-o atit de tare pe mama. V-am zis ca de multe ori m-am gindit ca macar o parte din boala ei mi se datoreaza. 😦

 293. Angela

  Păi o zis Iohannis că sunteți o prioritate voi, ăștia diasporizați. Și că trebuie să facem totul să vă ademenim înapoi. Eu am încercat…
  Aia cu ți se datorează boala ei, las-o baltă. Uit-o. E o prostie, nu ți se datorează nimic. Nu-ți lega singur ghiulele de picioare.

 294. andreea

  hm. cam asta aș fi vrut și eu să-i spun.

 295. andreea

  și eu m-am gîndit de multe ori că mama e nemulțumită de mine.
  😦
  deși n-o arăta, nu spunea nimic, eu îi citeam gîndurile.
  în primul rînd, cred eu că se gîndea că m-am măritat taaaare prost.
  😦
  dar pînă la boala ei, totuși.

  relațiile copii-părinți pot fi foarte contondente, uneori.
  trebuie să treci peste asta. nu ai ce face.
  dacă te zbați, te afunzi mai tare.

 296. te afunzi oricum, mai repede sau mai târziu în funcție de cât de tare te zbați
  și eu m-am măritat o dată, taaaare prost

 297. cătălin

  Pentru mine acasa nu inseamna o casuta inconjurata de verde, ci un oras fara parcuri. Oamenii ies vara (cind e prea cald in case) afara, la asfalt. Mai sint unele zone pustii, in fosta zona industriala, dar risti sa fii capsat de haitele de maidanezi. De cite ori n-am fost aproape cind ma duceam sa alerg pe acolo!

  Cred ca asta e sfatul, Andreea, desi e greu de urmat: sa nu te zbati, sa treci peste. Cu strainii e simplu, cu cei la care tii totul devine mult mai complicat.

 298. Angela

  Hai, că mă enervai de dimineață! Să nu te mai plângi de mama ta și de veșnicele ei nemulțumiri, că ai întrecut-o deja, pe modelul capra sare masa, iedul sare casa. Auzi, oraș fără parcuri! Or fi locuind numai zombi acolo, sau oameni mâncători de păpădii, nefericiți și hăituiți de maidanezi! Acum cum trăiești? Toată ziua în cușcă fără geamuri și cu aer condiționat împuțit, de ai dat în narcolepsie. Și la sfârșit de săptămână mai hălădui pe coclauri verzi câteva ore, asta poți face și aici. Vezi numai piedici peste tot.
  Ce, parcă mama n-a fost nemulțumită de alegerile mele? A fost profund nefericită când m-am măritat. Poate a avut dreptate, dat fiind că s-a dus naibii căsnicia după 13 ani, dar măcar nu mi-a zis niciodată Ți-am spus eu! A strâns din dinți și m-a susținut până la capăt, deși nu eram exact modelul de fiică pe gustul ei. N-am niciun regret, am făcut ce am vrut, le-am dus pe toate după aia, că n-a fost ușor, dar și acum, că ex-ul s-a dus, mi-e un dor de el de-mi rupe sufletul. Am rămas apropiați până la sfârșit, pentru că aveam în comun ceva ce n-aveam cu nimeni altcineva. Nu-i atât de greu să trăiești, trebuie doar să nu-ți fie mereu frică.

 299. andreea

  Nu-i atât de greu să trăiești, trebuie doar să nu-ți fie mereu frică.

  da.

 300. cătălin

  Am vazut si prin Romania cladiri moderne, cu toate geamurile inchise. Asta o fi viitorul. 😦

  Una e sa fii nemultumit de niste alegeri, alta e sa pui o presiune incredibila pe toti, desi de schimbat nu poti schimba nimic. 😦

 301. Angela

  Atunci nu veni. Distanța mare poate fi un scut, fiindcă trebuie să te aperi. Fără procese de conștiință, fără remușcări și autoculpabilizări. Nu e nimic altceva de făcut.

 302. Angela

  Unde o fi Junghiul? Că a trecut 25. Acușica trece și 26 și el..

 303. cătălin

  Nu stiu ce-am sa fac, Angela. Pina la urma asa e viata, uneori sint momente bune, alteori – mai putin bune. Depinde ce alegem sa conteze mai mult. Acum nu prea mai pot vorbi, is tuflit tare de tot. 😦

 304. Am hălăduit prin munți.

 305. Angela

  Nu alegem ce să conteze mai mult. Simțim ce contează mai mult. Dacă ar fi pe alese, aș alege eu pentru tine și lucrurile s-ar simplifica și s-ar lumina. Așa aș crede eu. Nu-i sigur tu că ai simți la fel. Un pic de rânduială ar trebui, totuși, să-ți pui în gânduri, dar fără să amesteci sentimentele prea mult. Se poate, chiar dacă doare un pic, dar ce mai contează o durere în plus? Oricum ceva te doare.

 306. Îmi place mult Labașinț.
  Visul meu e să reușim să repopulăm un sat, dar nu oricum ci păstrînd anumite reguli de urbanism. Nu îmi plac satele de tip Certeje, unde cei de afară își trag viloaie cu care n-au ce face după aceea. Casele ar trebui să fie pașnice, nu concurente și într-o coexistență cu mediul înconjurător.
  Avem o primă diagnoză comunitară și acum trecem într-o nouă etapă, dificilă, cea de lobby. Să vedem!

 307. Incredibil, eu doar azi am aflat despre boicot!
  Se vinde Albalact.Se așteaptă aprobarea Consiliului Concurenței.În ceea ce privește valoarea, înțelegerea sună cam așa:
  „Prețul pe acțiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane RON a datoriei nete ajustate, definită contractual, prin referință la ultima zi a lunii imediat anterioare lunii în care condițiile precedente au fost îndeplinite (datoria netă ajustată include datoria financiară minus numerar și echivalente în numerar, precum și provizioane și alte elemente similare datoriilor și orice prejudiciu suferit de Albalact în afara cursului obișnuit al activității, ajustări rezultate din normalizarea capitalului circulant net, astfel cum s-a agreat între Acționarii Vânzători și Lactalis) împărțită la un număr de 636.366.282 acțiuni (determinat ca numărul total de 652.708.867 de acțiuni minus acțiunile proprii cu excepţia celor scadente în cadrul Programului de Remunerare a Angajaților).
  Prejudiciile așadar pot duce la scăderea prețului plătit de noii acționari pentru acțiunile Albalact.
  Curios cum exact acum s-a găsit fostul președinte să tragă în direcția asta !

 308. Angela

  Ce insinuezi?Te-ai dat cu turnătorul Voiculescu, hai? Te-au spălat pe creier antenele. Ce ți-au promis? Proteză nouă, Urinal la promoție? Boșorogule și pensionarule care ești tu cancerul bugetului (n-o să-l iert pe Băse pentru asta nici pe năsălie).

 309. cătălin

  Invrajbirea unei categorii sociale impotriva alteia e o reteta veche si binecunoscuta. Da rezultate garantate, de sure de ani.

  Despre ce boicot e vorba?

  Junghiule, frumos ceea ce incercati voi! Nu am sa inteleg niciodata tentatia de a ridica uriase case de beton, al caror singur scop e stimularea unui ego.

 310. Angela

  Cică să nu mai cumpărăm produse la care li se face reclamă pe antene. În speță iaurtul Zuzu. Adică firma Albalact.S-o falimentăm, s-o ia vreun ginerică pe mai nimic, probabil. Oricum nu-mi plăcea iaurtul Zuzu, dar nu despre asta-i vorba. Deja a devenit insuportabilă povestea asta. Pizda aia de Oana nu-știu-cum se leagă ca o mizerabilă de copilul porcului de Tăpălagă care m-a insultat îngrozitor, aș zice țigănie, dar cred că n-am voie, că nu-i corect politic. Și mai iese și lepra aia bătrână de exprezident să-mi spună ce să cumpăr și la ce să mă uit. Ce pizda mă-sii nu se potolește? Are deja o obsesie cu tâlharul ăla, pare 90% o chestie personală. L-a băgat la pârnaie, gata, acolo să putrezească, dar să nu-mi spele el creierul pentru răzbunările lui de neam prost. Da, da, am încercat să fiu rezonabilă, dar dau semne de învrăjbire. Și pe chestia asta NU MAI VREAU SĂ AUD DE NIMIC. Ba poate chiar o să devin fan Antena 3 și o să beau Zuzu până-mi iese pe nas.

 311. cătălin

  Din partea mea sa boicoteze unii ce vor. Presupun insa ca sint multi care se uita la Antena 3 doar pentru a exclama „ce rahaturi spun, cit de prosti sint aia care cred asta!”. Altfel nu si-ar mai face unii reclama acolo. Boicotul imi pare ceva lipsit de importanta; mai degraba ar boicota Microsoft, din cauza afacerii cu licentele cumparate aiurea de statul roman. Am auzit ca multe licente de fapt n-au fost folosite niciodata, au stat degeaba prin depozite. Sau bancile care pun comisioane enorme si acorda imprumuturi doar daca statul le garanteaza.

 312. Angela

  Partea proastă cu ei e că rahaturile pe care le fac îs mari și propaganda-i aproape obscenă și atunci nici adevărurile pe care le mai zic, în felul lor, nu mai îs crezute. Deși sunt câteva. Eu nu prea știu care-s minciunile lor și nu mă bag, de acum o să știu, că am să mă uit cu acribie. Mai cu emetiral, dar o să mă uit! Știu că m-au scârbit rău la povestea cu bacul lui Funeriu, la campania mizerabilă când cu Iohannis, și au mai comis ei chestii mizerabile, dar nu le mai știu. În rest, ce să zic? Au tot zis de Udrea și Cocoș? Și de alții de teapa lor? Au zis. I-a umflat Codruța? I-a umflat. Au zis de Mirciulică&Bercea? Au zis. A luat Mirciulică patru ani cu executare? A luat. Are ginerică ăla mare probleme cu legea? Are. Cam atâta știu eu și doar n-o fi și DNA-ul sluga lui Voiculescu. Așa că să mă mai lase aschimodia de Băse cu isteriile lui, că de mai bine de 20 de ani foșgăie în politica mare, de când a venit de la Anvers a fost ba ministru, ba primar, ba chiar președinte 10 ani. Și noi tot în căcat. Ce pizda mă-sii a făcut în toți anii ăștia? Și-a pricopsit tutele de fete și mândra și și-a priponit doi dușmani personali din aceeași grupă valorică cu el, să le arate că el are puța mai mare. Da, știu că dacă era el pe Titanic, l-ar fi salvat, că dacă era el Antonescu, ar fi ajuns până la Vladivostok, că dacă era el în locul regelui Mihai, s-ar fi lăsat împușcat. Ne-a zis-o de atâtea ori. Dar când am auzit, recent, zicând că el îl bate pe Iohannis până și la fizică, a fost prea mult. Lepra asta megalomană și șmecheră de alba-neagra să-mi spună mie ce să cumpăr și să nu cumpăr, ce să cred și ce să nu cred? Ha!

 313. cătălin

  Mai bine ai citi o carte sau te-ai uita la gradina, Angela.

  Nu pot sa stiu exact, dar cred ca Antena 3 se comporta la fel ca toate televiziunile din Romania. Aparusera acum ceva timp niste dosare DNA care aratau cum coordona Elena Udrea EvZ si ProTV, cum sefa grupului scotea orice articol sau orice emisiune care nu era pe placul clientului politic.

  Alea cu regele Mihai – omul rusilor au fost niste nesimtiri crunte.

 314. Angela

  Ei, oricum nu prea mă uit eu la televizor. Dimineața mă uit la știrile ProTv, că m-am obișnuit cu ei și până-mi beau cafeaua, mai aflu una-alta și aștept problema lui Busu de la ora 8, să văd cât îs de deșteaptă. Apoi îmi văd de ale mele.Dacă mai prind ceva știri mai pe seară, bine, dacă nu, nu. Mă uitam la Tânăr și neliniștit, dar mi l-au luat și pe ăla. Ce mai știu, știu din presă. De căcat și aia, nu zic. Încă n-am la ce mă uita în grădină, săptămâna asta vin ăia să mi-o aranjeze. Am emoții. Fiu-meu se agită cu semințele și răsadurile, tot plănuiește ce și cum să punem în straturile pe care ni le vor face ăia. Asta cu agricultura. Pentru curte, au plănuit o alee, gard viu și tot felul de arbuști și flori. Sper să iasă bine, o să vă pun poze la vară după ce or crește toate.

 315. Angela

  No, nu mai pot. O trebuit să schimb canalul. Nu pot suporta să-l aud pe Radu Tudor. L-am ascultat pe Gâdea predicând câteva minute, acum a venit ăsta și nu vreau să-l aud. O să mă străduiesc mai mult mâine, să-mi fac datoria de public-țintă ca o boșoroagă senilă, proastă, comunistă, pișăcioasă și cu creierul spălat ce mă aflu (Muie Tăpălagă!). Cred că pun tv-ul pe Taraf TV să-mi cânte și mai dezleg nește careuri. Noapte bună.

 316. cătălin

  Nu-mi prea plac boschetii: trebuie tunsi des si nici nu sint prea verzi atunci cind imbatrinesc. Pentru flori, de ce nu pui din cele care rezista peste iarna: lalele, narcise, margarete sau crizanteme? Ar mai fi gladiolele, dar astea cam vor apa multa.

 317. Angela

  Nu prea e treaba mea ce pun și ce fac. De aia am adus profesionist. Și pare că se înțelege de minune cu fiu-meu, că el e cel pasionat de horticultură. Doar de aia mi-am luat eu lumea-n cap la bătrânețe, să aibă copilul curte și grădină, că de când era mititel tânjește la asta. Numai că în prima fază e nevoie de profesioniști, că e paragină mare. Decopertat, săpat la greu și alte alea. După ce se desțelenește și capătă totul o noimă, s-o-nvăța copilul și să toaleteze boscheți. La sfârșit de săptămână când vine aici, ce treabă are? Homo academicusul meu a devenit ce n-aș fi crezut, pasionat de strunjit în lemn, de tuns iarba, de cultivat legume și alte activități cât se poate de practice. Și se descurcă de minune cu ele. Au triumfat genele paterne, se pare. Că taică-său, odihnească-se în pace, era ieșit din comun prin îndemânare, hărnicie și ingeniozitate și totul îi ieșea de minune. Când eram tineri, eu ziceam că dacă ne-am trezi subit în curul gol în mijlocul deșertului, el ar fi în stare să facă un avion din nisip care chiar să zboare și să ne scoată de acolo. Mă bucur că a moștenit juniorul ceva din toate astea, deși când era mic părea că are două mâini stângi, credeam că n-o să poată nici să bată un cui.

 318. „Atragem atentia amatorilor ca instigarea la boicotarea companiilor mentionate, constituie infractiunea economica de participare a unui tert (persoana fizica/juridica), la inducerea concurentei neloiale dintre doua sau mai multe societati comerciale, prin faptul ca facand propaganda impotriva acestora, sunt favorizate societatile concurente. Fapta constatabila si amendabila de catre Consiliul Concurentei. Consumatorul e liber sa cumpere de la oricare companie, dar societatile concurate neloial prin boicot, pot solicita daune-interese in justitie, pentru pierderile cauzate prin afectarea contractelor de publicitate, aflate in derulare, de catre cei care propaga aceasta actiune concertata impotriva lor.”

 319. Am auzit că tapalagă va propune un boicot împotriva Microsoft

 320. Angela

  Interesant.

 321. Angela

  Ce-am ajuns, vai de capul nostru! Totul se învârte în jurul a două bătrâne hahalere, florile epocii de aur, sugători de țâță securistă de prim eșalon. Voiculescu sau Băsescu, tertium non datur. Ori ești cu unul, ori ești cu altul, tot creier spălat se cheamă că ai. Gurile rele (nu, nu Antena3, de data asta) zic că prejudiciul ICA e praf în ochii pulimii. Banii de la Crescent ar fi. Varanul n-ar fi vrut să-i împartă cu matrozul și de acolo s-au luat. Pot să cred sau nu, dar de ce nu? Ambii joacă pe mize mari, numai că unuia i s-a înfundat. Celuilalt (încă) nu, dat fiind că-i cel mai bun președinte pe care l-a avut vreodată România, singurul care..blablabla.

 322. cătălin

  Doi hoti, da-i naibii; din pacate, numai astia ajung la virf. Chiar, oare cum ar arata lumea cu Donald Trump presedinte al SUA? Iar Europa s-ar putea prabusi sub povara refugiatilor; in ciuda faptului ca istericii de pe la noi nu mai vorbesc de subiectul asta, oamenii au continuat sa traverseze Mediterana in barcute de cauciuc.

 323. Angela

  Lasă că iese madam Clinton. Europa oricum se va prăbuși, biata, că ăia tot vin și vin, acuma Merkeloaie îi căinează pe greci, că nu-i putem lăsa în căcat. Acum ceva vreme erau trași de urechi că ei îs de vină că tot vine puhoiul, că n-au apărat granițele UE. Macedonia nu-i prea mai lasă, se pare, stau acolo pe capul grecilor. Slovenia, Croația și Serbia mai strâng și ele șurubul, Austria îi sloboade cu țârâita…Ungurul și-a tras gard..Pe capul turcilor și al grecilor a picat năpasta deocamdată .Și vine căldura, crește puhoiul, nimeni n-are soluții.

 324. cătălin

  E trist sa vezi o imensa putere economica si militara – Europa – complet paralizata in a lua vreo decizie. Atita timp cit cei ajunsi deja prin Germania, Austria sau Suedia sint lasati sa stea acolo, desi nu sint refugiati, e clar ca din urma vor tot veni altii si altii.

 325. andreea

  da? 🙄

 326. andreea

  nu ştiu ce să mai zic. 🙂

 327. andreea

  parcă n-aş mai zice de politică…

 328. andreea

  şi nici de floricele, primăvăruţe, emoţii iluzorii şi definitorii..

 329. Când veniți la Labașinț?

 330. cătălin

  Pai zi atunci de dragoste. Si de viata. Ca de moarte zic eu. 😦

 331. Angela

  Cum ar veni, s-a zis cu zisu’.

 332. andreea

  ei, nu s-a zis…

  de dragoste n-am. 👿

 333. andreea

  Cum să venim? e depaaaarteeeeee…

 334. Angela

  Ca vântul și ca gândul.

 335. cătălin

  Asa e viata. 😦 Ai mei au pierdut o pisica.

 336. andreea

  cine este mic, mic și încețoșat, acolo, în depărtare? 🙂

 337. andreea

  cine mă învață și pe mine cum pot să dau afară – din capul meu prost – o idee fixă?

 338. Angela

  N-o hrăni, n-o adăpa, până piere. Sau bagă alta, mai mare și mai tare, s-o strâmtorezi, că dacă n-are loc să se lăfăie, pleacă.

 339. andreea

  Cred că am încercat s-o las să moară de foame și sete, dar e foarte puternică. Pipernicită, numai piele și os și tot face scandal. Soluția cu ideea fixă mai mare și mai tare e bună, însă. Acum mai trebuie să o și găsesc. 🙂

 340. cătălin

  Mic si ratacit in ceata…

  Credeam ca ideile fixe ne definesc.

 341. andreea

  sigur că ne definesc.
  dar dacă aduc mai multă suferință decît bucurie, e bine să scăpăm naibii de ele.

 342. cătălin

  Nu stiu, nu prea imi plac operatiile. Desi de multe ori m-am intrebat cum ar fi fost daca eram mai slab. 😦

  Un pinguin de pe fb:

  http://50watts.com/Matticchio

 343. Angela

  Ajunserăm și la asta! Adică baba nebună îi ademenește și grecii să se spele pe cap cu ei:
  Ministrul de externe al Austriei a cerut joi Greciei să înceteze să-i mai lase pe migranții care sosesc pe teritoriul său să-și continue drumul spre nordul Europei și să-i preia în grijă prin intermediul centrelor de înregistrare și de amprentare, așa-numitele ‘hotspots’, relatează AFP.

  ‘Trebuie să punem capăt acestei politici a Greciei de a-i lăsa pe migranți să meargă spre Nord’, a declarat Sebastian Kurz într-un interviu publicat joi de cotidianul Süddeutsche Zeitung. ‘Nu este posibil ca celor care reușesc să ajungă până în Grecia să li se permită să-și continue drumul’, a adăugat el.

 344. cătălin

  E usor de stat pe margine si de dat indicatii. Si e usor sa ascunzi uriasa problema a Europei: de un an de zile cel putin nu au reusit sa gaseasca o strategie pentru refugiati. Ce sa faca Grecia, o tara mica si cu probleme economice majore in fata unui aflux de milioane de oameni? Ce-ar astepta europenii civilizati? Sa puna Grecia armata sa traga in aia?

 345. Angela

  Cred că europenii civilizați ar fi dispuși să dea bani grecilor și ăia să se descurce. Cu cazarea, cu hrana ar mai merge, dar nu asta-i problema cea mai mare. Dacă eu mi-aș lua în casă două sute de pisici, că mi-s dragi și mi-e milă de ele, degeaba mi-ar asigura cineva banii pentru întreținerea lor, că aș avea probleme mult mai mari, de altă natură. De fapt, nu prea mai îmi pasă de toate astea. Acum mă agit cu curtea și grădina, miroase binișor a primăvară.

 346. cătălin

  Grecia e totusi o tara mica, nu poate face fata la milioane. Si mai e un lucru: multi nu vor sa stea in tabere si sa primeasca piine si conserve, vor sa ajunga in Germania, la fel ca rudele lor. Desi se spune ca doar vreo 40% din refugiati ar fi din Siria sau din Irak, nici unul dintre ceilalti n-a fost trimis inapoi acasa.

  Andreea, tu erai in Bucuresti la cutremuru’ din ’77? 😦

 347. andreea

  da. am mai povestit eu…
  aveam 6 ani și eram cu toată familia (bunici, părinți) la teatru. la Bulandra, cred.
  tămbălău mare, panică, haine pierdute, afară mașina cu bolovani pe ea.

  acasă, în cartier, în bloc, liniște și pace.
  nu-mi aduc aminte prea bine.

 348. andreea

  iote. dacă existau minunății din astea, nu mai aveam eu coșmaruri…

 349. cătălin

  Aia e simulare pe calculator, deocamdata. Daca vrei sa zbori, singura varianta e sa te ia Fat-Frumos pe cal.

  In ce cosmar traim daca un candidat la functia de presedinte al SUA, intr-o dezbatere electorala, aduce argumentul suprem: „Am pula mare.”?

 350. andreea

  într-o lume… ”pulistică”? 🙄

 351. cătălin

  Probabil ca multi americani se intrebau daca o are mica, si omu’ a clarificat chestiunea. Pacat ca n-a scos-o pe masa s-o poata admira toti, ar fi fost distractiv pentru o clipa.
  … si contracandidatii lui Trump sint de aceeasi teapa. Gunoiul pluteste.
  ………..
  Junghiule, ti-am cautat Labasintu’ in google maps, dar degeaba, nu e . 😦

 352. cătălin

  Voiam sa spun ca nu s-a plimbat masinuta Google pe acolo, n-am putut sa vad imagini din sat.
  ………………
  Un articol greu. Si pozele sint tot grele:
  http://www.nytimes.com/2016/03/08/health/caregiving-alzheimers.html

 353. cătălin

  Iaca, ceva mai usor, desi tot pe acolo:

  My brother and I always knew that our parents loved us despite the fact that we never said those three words to each other: I love you.

  I wanted to start saying these words „I love you” to my parents.
  …………………
  Angela, cum e gradina?

 354. plec câteva zile, să fac lobby

 355. piesa aia cu huhuhu, mom i’m coming home o va vota toată Europa

 356. eveniment Românii de pretutindeni la Labașinț, tata taie vițelul cel gras

 357. Angela, vom face o fermă didactică acolo

 358. Andreea face PUZ-ul

 359. Cătălin hălăduie

 360. Eu gătesc și am grijă de animale

 361. cătălin

  Unii de la mine au traversat ieri pe gheata un lac inghetat, vreo 4-5 km de mers pe apa. Eu n-am avut curaj, temperaturile au fost constant pozitive in ultima vreme la mine: e cea mai calda iarna din istorie.

  Cum sint oamenii in Labasint, Junghiule?

  Ar fi o idee sa ne vedem macar o data. 🙂

 362. Angela

  Păi e aproape gata, numai să veniți! Nu trebuie să faceți nimic, numai să stați cu burțile la soare. Mi-au făcut niște straturi înălțate, copilu deja a pus în ele usturoi, ceapă, salată verde și ridichi de lună, pătrunjel și mărar. Urmează restul, când o fi vremea de răsaduri. Asta cu legumele. Au rânit și desțelenit peste tot. au toaletat și extins zmeurișul. În curtea propriu-zisă (că am două curți, îs chiaburoaică) mai e de lucru, vin de mâine să planteze gard viu, au făcut un strat mare și lung pentru flori, mai fac o alee , mai au de plantat chestii, ce au prevăzut ei acolo. Cică aduc scarificatorul, ce drăcie o mai fi și ăla, ceva pentru iarbă, s-o zgreapțene. Că nu vreau gazon, am eu ierbuța mea prin care cresc floricele mici și păpădii. Din astea. Mai e de lucru, dar e o echipă bună, cred. Până acum au fost ok și n-a fost ușor, că era o paragină..Acu să vedem când or înverzi și or înflori toate. Atunci să veniți și după aia când se coc vișinele și zmeura și după aia să veniți să culegeți nuci.

 363. cătălin

  Frumos. 🙂 Nu iti pui niste pomi si niste vie? Eu tinjesc dupa umbra facuta de o bolta de vita de vie. Si, daca mai atirna si struguri copti din ea, atunci e perfect.

 364. Angela

  Bolta de viță de vie e prevăzută deja…După așa ceva tânjește și ficiorul meu și e o idee care i-a venit pe parcurs, așa că se tot umflă devizul…Pur și simplu nu rezistă la ispite, tot mai vrea câte ceva și domnul de la firmă e foarte receptiv, desigur…Pomi am, trei vișini în curte și un nuc și meri pe terenul din spatele șurii. Și tot acolo am plantat câțiva pomi anul trecut, dar nu cred că s-au prins, din păcate. Un singur păr pare că ar fi rezistat. Grea treabă, nici n-aș fi crezut că e așa de dureros să pui plăntuțe și să nu trăiască. Iaca de ce suferințe noi am parte acum, la bătrânețe! M-am mai călit oleacă, ce-i drept, de când cu viața rurală. Am acceptat să fie stârpite urzicile, ceea ce mi s-ar fi părut o crimă odioasă când am venit aici. Dar deja din vara trecută am început să le dușmănesc și multe am retezat cu mânuțele mele. Și pe furnici am să le prigonesc, că mi-au umplut trandafirii și socul de afide, și pe melci, că mi-au mâncat niște dalii. Așa se tocesc sensibilitățile și trec fițele de orășean. De la uite furnicuțele, hărnicuțele, vaaai, melcușorul, melc, melc, codobelc la futu-i, trebuie să scăpăm cumva de ele am parcurs ceva cale.

 365. andreea

  să știi că venim… 🙂

 366. Angela

  Bine. Încep să vă aștept. O să-mi pun o băncuță la poartă, îmi iau un fus și stau acolo, să torc și să mă uit în lungul uliței, să vă văd venind. Numai să veniți repede, că altfel au să mă ude ploile, au să mă troienească ninsorile, o să mă coacă soarele și au să mă bată vânturile, de n-o să mai găsiți decât o mogâldeață uscată pe băncuță.

 367. andreea

  da’ dacă ne certăm pe politică? 🙂

 368. Angela

  Păi veniți pregătiți cu furci, coase și topoare. Că aici nu merge cu reset și cu shutdown. Ne-om ciomăgi pe bune, ca la țară.

 369. cătălin

  Imi aduc aminte cum se uitau bunicii la poarta atunci cind plecam…

 370. junghiul

  La fierărie.

 371. Angela

  Eu la fierărie locuiesc. Întemeietorul casei, Imre bacsi, a fost fierar. Fostul atelier e acum camera copilului. Cândva se potcoveau cai în curtea mea. Habar n-am de ce, dar îs foarte mândră de asta. Mă simt mai cu moț.

 372. andreea

  ce furci, ce topoare… o să vedeți cît de blîndă sunt, în realitate… 🙂

 373. cătălin

  La multi ani!

 374. junghiul

  Să fiți iubite!

 375. andreea

  Şi voi!

 376. cătălin

  Pe mine ma iubesc tintarii, mult de tot, insa numai vara.

  Imi spunea mama cum privea ieri pe geam, pe trotuarul opus: un mos care de-abia mergea, cu baston, si in mina cu un buchet de frezii. Nu stiu de ce m-am gindit la taica-miu, peste vreo 3-4 ani. 😦

 377. Angela

  Și, desigur, te-ai întristat iar. De ce? Că dacă un moș cu baston, care de-abia merge, mai găsește putere în suflet și în trup să ducă cuiva un buchet de frezii, înseamnă că nici viața, nici bătrînețea nu-s chiar atât de îngrozitoare. Nici chiar moartea. Poate că moșul îi ducea băbuței lui flori la cimitir. Chiar și așa e frumos. Să nu te temi nici de viață, nici de moarte și până poți, să duci cuiva flori.

 378. Angela

  Și eu umblu cu baston, na! Nu știu ce a simțit fiu-meu când m-a văzut prima dată cu el, ușor nu i-o fi fost. Cu multe nu i-o fi fost. Că după ce m-am îmbolnăvit, am renunțat să-mi mai vopsesc părul, de am ajuns sură ca lupul de stepă. Și mi-a spus copilul că încă nu-i pregătit să mă vadă așa. Drept care l-am vopsit din nou, de dragul lui. Și bastonul o fi fost un prag greu, dar acum are grijă să nu-l uit când pornesc pe undeva. Și de aproape un an nu mai are tată. Îi e dor și-i lipsește. A plantat un gutui japonez în curte, pentru taică-său, chiar după ce ne-am întors de la înmormântare. Acum câteva zile m-am bucurat că gutuiul are boboci și că a trecut cu bine iarna, după care m-am apucat de plâns. După mine, s-a apucat de plâns și copilul. Apoi și-a văzut de treabă prin grădină și așteaptă să încolțească ce a semănat. Ia lucrurile mai ușor, măi copile, că se poate.

 379. junghiul

  Nu vă mai necăjiți, mai o sută de ani și totul se va sfârși.
  În drumurile mele am cunoscut un tip fermecător. E un italian pe care l-a prins revoluția la Timișoara, verificând din partea UNICEF operațiuni făcute de statul român.
  Acum se ocupă de jurisprudență , procese la CEDO iar în timpul liber lucrează într-o echipă SMURD. Şi el şi nevasta sunt implicați ca voluntari , până şi câinele lor face parte din structurile Crucii Roșii.

 380. Angela

  Nu se va sfârși, că ne mutăm cu toții dincolo, chiar dacă pe rând, fiecare la vremea lui. Și ne vom bucura când mai apare câte unul, îl vom întâmpina cu smirnă și tămâie, îl vom pune la curent cu mersul lucrurilor și o să ne lăfăim fiecare, comod, pe norișorul nostru trandafiriu și o să povestim, o să povestim..Și o să râdem de toate angoasele și dramele de aici.

 381. Angela

  Cred că voluntariatul e cel mai bun antidepresiv. Faini îs oamenii implicați!

 382. andreea

  Angela, erai în spam…

 383. andreea

  o să fie frumos, da.
  dar dacă nu mai avem angoase și drame, despre ce mai povestim??

 384. Angela

  Despre cât de proști eram când le aveam. La stilul Mai știi, atunci când…ha, ha, ha. Dar de aia cu…îți amintești? hi, hi, hi.

 385. Angela

  Mai facem câte o escapadă pe la alții, să stăm la o ambrozie și-un nectar..

 386. Angela

  Ne uităm prin gard în curte la Allah, să vedem dacă ăia chiar capătă fecioarele și să le numărăm..

 387. andreea

  detectez maliție, ironie și umor.
  oare în Viața de Apoi avem voie cu așa ceva?
  🙂

 388. Angela

  Cred că nu. De aia ar trebui să ne folosim din plin de ele aici. Acolo vom fi senini și blânzi și inocenți. Ca mielușeii și ca porumbeii.

 389. Angela

  Păcii. Adică ca porumbeii păcii.

 390. andreea

  mda. adio altă… porumbeistică.

 391. cătălin

  Trec printr-o perioada destul de urita, Angela, totul e cenusiu la mine acum.

  Junghiule, sa stii ca ai dreptate, voluntarii care ii ajuta pe altii sint oameni fericiti.

 392. Angela

  Nu știm dacă-s fericiți. Știm că luptă cu nefericirea. Și cineva e precis mai fericit datorită lor.

 393. cătălin

  … nu stiu daca dincolo e ceva.
  …………….
  You walk out of here this afternoon with only one thing that no one else has. There will be hundreds of people out there with your same degree; there will be thousands of people doing what you want to do for a living. But you will be the only person alive who has sole custody of your life. Your particular life. Your entire life. Not just your life at a desk, or your life on a bus, or in a car, or at the computer. Not just the life of your minds, but the life of your heart. Not just your bank account, but your soul.

  People don’t talk about the soul very much anymore. It’s so much easier to write a resume than to craft a spirit. But a resume is a cold comfort on a winter night, or when you’re sad, or broke, or lonely, or when you’ve gotten back the test results and they’re not so good, or when the doctor writes “prognosis, poor.”

  http://www.cs.oswego.edu/~wender/quindlen.html
  …………..
  Si un pinguin:

 394. Angela

  Nimeni nu știe dacă dincolo e ceva. Dar știutul n-are nici o treabă cu asta. E pe crezute. Piticii mei au avut ceva dispute pe tema asta și piticul mistic l-a convins pe piticul rațional. Adică ăla rațional a admis că e mult mai convenabilă varianta piticului mistic și acum merge și el pe ea, fie și numai din pragmatism. Nu-i mai bine să ai aripioare, să plutești pe norișori și să-i regăsești pe toți cei dragi și să știi că nu-i mai pierzi în veci? Deja am o mulțime de întrebări să le pun, chestii rămase nelămurite, iertări rămase necerute, că n-am mai apucat…Nu-i mai frumos și mai ușor așa?

 395. andreea

  ba da. muuuuuult mai frumos!

 396. andreea

  pinguin.
  mi-ar fi un pic frică de pinguin…

 397. cătălin

  Pinguinu’ de mai sus e tare simpatic. Cum revine el de fiecare data la omul care l-a salvat!

  Stiu ca e varianta convenabila, multe din religiile lumii se sprijina pe acelasi lucru. Ne face bine sa credem.

 398. andreea

  m-au anesteziat și mi-au dat cu tot felul de substanțe îngrozitoare prin gură și m-au chinuit cu niște ace și mi-au scos nervii și nu se oprea sîngele care curgea din gingie și gustul acela îngrozitor și acum sunt amețită și parcă văd dublu…
  sadici oameni dentiștii ăștia… 👿

 399. Angela

  Oi fi făcut tu ceva de o trebuit să-nduri așa canoane. Acuma, serios, cred că e una dintre cele mai îngrozitoare încercări. Brrr..Ai toată compasiunea mea. Trebuia să faci cumva să-l pocnești ca din greșeală pe doftor cu genunchiul.

 400. andreea

  ei, ce să fac… răutăți… ca tot omul.

  no, no, nu-i mai rău ca la ginecolog. acolo e brrrr-ul maxim.

 401. cătălin

  Uff. Numai cind aud bormasina aia biziind, as vrea sa ies prin pereti. 😦

 402. junghiul

  Aaa aaa, mi-e frică de dentist, ce vă veni?
  Mâine mă întorc acasă. Am lipsit o săptămână.

 403. andreea

  și mie. 🙂

 404. cătălin

  Pe unde ai fost, Junghiule?

  O sa citesc, imi placea cum scrie Selma, cumintel, fara stridente.

  Vreun articol nou n-am avut timp sau putere sa scriu, pot sa pun niste poze cu animalutele pe care le-am vazut cind am umblat pe coclauri.

 405. cătălin

  Ca m-am contrat putin cu Andreea pe fb. la cineva: categoric as fi preferat ca in noiembrie 2014 sa fi cistigat Ponta. Asa a iesit o paiata care n-are nici o treaba. Problema e ca a beneficiat de un entuziasm al oamenilor pe care nu credeam ca o sa-l vad, si de aia mi-e frica. S-ar putea ca, pentru mult timp de-acum incolo, oamenii sa nu se mai mobilizeze pentru un vot, ca oricum nu schimba nimic. Stiu, acum unii or sa dea exemplul lui Ciolos. Da, Ciolos pare un om simtit, dar nu are curaj sa faca ceva, n-am vazut nici o schimbare. A, si multe salutari distinsilor doctori Ponta, Oprea, sau Toba. Sa nu uitam si de tovarasul doctor Ioan Mang, profesor universitar de nadejde la Universitatea Oradea.

 406. andreea

  http://adevarul.ro/news/politica/luna-miere-presedintelui-s-a-incheiat-1_56e2b3635ab6550cb8bc9dd6/index.html

  am mai auzit cîțiva dezamăgiți care zic că mai bine cîștiga Ponta.
  eu zic că mai bine dezamăgit decît etern sictirit.

  am resurse nebănuite pentru amăgiri și dezamăgiri succesive. 🙂 or mai fi și alții ca mine.

 407. cătălin

  Nu pot zice ca-s dezamagit, nu aveam asteptari prea mari. Prima runda a dezbaterii Iohannis-Ponta dinaintea turului doi a aratat destul de clar unele lucruri. Din cifrele pe care le-am vazut imediat dupa alegeri tin minte ca Iohannis a cistigat pe o mobilizare uluitoare a sute de mii de oameni intre cele doua tururi. Si nu, n-a fost Ardealul, ci judetele sarace din Vechiul Regat, acolo unde PSD-ul fluiera: in acele judete Iohannis a scos scoruri foarte bune. Stiati ca in judetul Iasi (fara orasul-resedinta) a cistigat Iohannis in turul doi? Ei, tare ma tem ca acei oameni care au iesit si au facut diferenta n-or sa mai faca gestul asta niciodata.

  Si stiu prea bine ce poate face presedintele si ce nu. Nu astept de la el reduceri de taxe, de exemplu. Dar astept implicare, astept opinii, nu lungi perioade de absenta intrerupte de aparari ale Antenei 3 in pofida legii! Si, fiindca nu avea suficiente, Mutu’ a ales sa-si mai agate o tinichea de coada, continuind povestea extrem de urita cu procesul pierdut definitiv si contestat printr-o procedura extraordinara. Multi il vad putin nating si neexperimentat, eu cred ca-i un mirlan abil.

 408. Angela

  Așa suntem noi, românii. Toți. Iute amăgibili, iute dezamăgibili. Inflamabili-dezumflabili. Și trebuie să recunoaștem că, mai mult sau mai puțin, suntem marcați (psihanalizabil?) de ideea de Tătuc. Chiar cei care n-ar recunoaște asta nici picați cu ceară sunt. Trebuie să existe undeva, acolo sus, un EL providențial care să iasă și să zică națiunii ce vrea să audă. Până la urmă, într-o republică parlamentară, președintele nu-i decât un funcționar superior, cu atribuțiile lui, altele decât să rezolve probleme de PSI, găsirea rătăciților prin munți, infecții nosocomiale și depistarea și stârpirea bacteriei e-coli. Oamenii așteaptă ca președintele „să se bage”. Ei, Iohannis când se bagă, pare că o cam scrântește. Românul așteaptă altceva. Și dacă nu capătă ce vrea, pune etichete. Reproșul pentru „apăratul” Antenei 3 e stupid. Dacă stăm să cujetăm, da, evacuarea aia era strict o chestie administrativă, rezolvabilă administrativ. Pentru infracțiune, justiția s-a pronunțat, infractorul e la bulău. Mai departe sunt probleme administrative, proceduri mai bine sau mai prost aplicate. Are Iohannis alte bube-n cap, dar n-ar fi politician în România dacă n-ar avea. Nici un arhanghel n-are cum să răzbată în politica românească, în primul rând pentru că românii înșiși ar da cu pietre în el. Noi suntem încă niște copii care bat din picior și se îmbufnează dacă nu capătă ce vor, dar de fapt nu prea știu ce vor. Orice, numai să nu iasă Ponta. Acum mai bine ieșea Ponta. Ei, după cum merg lucrurile, o să avem parte, dacă nu de Ponta personal, că nu știu dacă va mai candida, atunci de ai lui. Și o luăm de la capăt cu „mai bine era cu ăilalți..!”. De 26 de ani așa o ducem.

 409. Angela

  Ș-apoi Cioloș…Zici că n-are curaj să facă ceva. Ce? Lovitură de stat? Există totuși o constituție în care-și mai prinde urechile până și CCR-ul. Ce-ai fi vrut? Să dizolve parlamentul? Până la alegeri, lucrează cu materialul clientului. Și chiar face chestii, dar e unul și nu-i Tătuc. Ce așteptări ai? Vezi cum bați din picior și te îmbufnezi? Cât despre marota ta cu plagiatele, parcă tocmai se reglementează asta. Trebuie un cadru legal limpede pentru toate măsurile pe care vrei să le iei, altfel ajungem iar la CEDO și plătește contribuabilul ca prostul daune tuturor șmecherilor acoperiți de lege sau de lipsa ei. Hai, recunoaște, principalul motiv pentru care-l detești pe sas e că a ieșit el și nu Monica. Tot motiv emoțional.

 410. Angela

  Vai și amar de curul nostru! Iaca ce am găsit. Așa ceva…Și asta e deputat, vrea să fie primar la Cluj..Doamne-iartă-mă. Citez din EVZ:

  Pe site-ul camerei deputaţilor, în dreptul activităţii profesionale a deputatei PSD Aurelia Cristea apare cum că ar preda ca profesor asociat la Universitatea Babeş –Bolyai, însă în realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Deputata vine în schimb în apărarea sa cu scuza că s-ar fi produs o greşeală de editare, pusă pe fondul neatenţiei.

  „Când am ajuns deputat habar nu aveam ce e ăla Curciculu Vitee, sau ceva de genul. Nici nu aveam de unde să știu, pentru că din câte am auzit, acesta se cere atunci când te angajezi și Dumnezeu mi-e martor că în viața mea nu am vrut să mă angajez undeva. Așa că am rugat un coleg de partid să mă lase să copiez și eu CV-ul dânsului. Acesta a fost foarte drăguț și m-a lăsat să ma inspir de la el, susținând că și lui i l-a făcut cineva care se pricepe. Așa că, vă rog să nu induceți în eroare alegătorii cum că aș fi mințit cu privire la CV-ul meu. Nimic mai fals. Ca să nu mai existe discuții, vă rog să mă votați, și pentru viitorul mandat am să depun CV-ul corect”, a declarat Aurelia Cristea.

  În anul 2014, purtătorul de cuvânt al Universităţii, Paul Fărcaş, a declara pentru gazetadecluj.ro c ă deputatul Aurelia Cristea nu figurează în funcţia de profesor asociat deoarece „doamna Aurelia Cristea nu apare în notele resurselor umane că ar fi plătită de UBB”. În ciuda declaraţiilor oficiale ale reprezentantului Universităţii Babeş-Bolyai, deputata PSD nu şi-a corectat nici acum “greşeala de neatenţie”, anunţă plaicuoi.ro

 411. Angela

  Ho, că am pus botul. Acuma văd că-i din plaicuoi. No vedeți, vedeți? Dacă nu observam și nu eram destul de fair ca să recunosc că „m-au făcut”, lipeam eticheta de biata Aurelia și așa rămânea. Dar pe fond, chestiunea rămâne, CV-ul e fals și madam Cristea tot o loază proastă e. N-a declarat ea chiar așa, dar ar fi putut, că din grupa asta valorică face parte.

 412. andreea

  eu încerc să desțelenesc problema Ciucu – Nicușor Dan. că e ceva ciudat aici…

 413. andreea

  recunosc, eu am fost fraiera perfectă. mi s-a părut (am vrut să mi se pară?) ok Iohannis. dăștept, integru, cool.
  da nu e…

 414. Angela

  Ce, ce? Că nu-s la curent. Mai candidează Nicușor Dan la primărie? Credeam că v-ați resemnat cu Orban.

 415. Angela

  Nu, nu e, din păcate. Din fraiereală în fraiereală mergem.

 416. cătălin

  A schimbat ceva in administratie Ciolos? Vreo modificare cit de mica? Aceleasi legiuni de functionari incompetenti angajati pe criterii politice. Stii de exemplu cit timp a pierdut mama din cauza cardului de sanatate care nu merge? De cite ori a trebuit sa traverseze orasul inca o data a doua zi ca sa-si ia reteta?

  Ma duc dupa ursoaica.

 417. andreea

  îți povestesc la postarea cu animăluțe, Angela

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s