Sfîrşit de octombrie

Reclame

482 comentarii

Din categoria Diverse

482 de răspunsuri la „Sfîrşit de octombrie

 1. cătălin

  Fotograful Claudiu Petre reuşise să iasă din club atunci când a izbucnit focul, dar s-a întors după prietena lui, Flavia. Iar Flavia trăieşte acum, este în spital, şi se recuperează. […]

  În haosul de acolo, cu arsuri pe faţă şi cu mult curaj, Claudiu s-a mai întors după o persoană, cu care a ieşit, din club, pe braţe. Sunt neclare informaţiile despre ce s-a întâmplat mai departe cu el, iar speranţa că ar fi fost încă în viaţă s-a păstrat până în această dimineaţă când moartea lui a devenit o certitudine. […]

  Şi Adrian reuşise să iasă din club fără să fie atins de flăcări, dar a decis să se întoarcă, să-i ajute pe cei rămaşi în urmă. Adrian n-a mai reuşit să iasă a doua oară.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/eroii-demoni-1_56360457f5eaafab2c36707c/index.html

 2. Angela

  Oare cum duci povara propriei vieți, știind că altcineva a murit pentru ca tu să trăiești?

 3. cătălin

  Stringi din dinti si o duci, ca viata pe care o traiesti nu-ti mai apartine, e a celui care a murit.

 4. Angela

  Mare curvă e viața, și al naibii de crud se joacă cu sufletele. Mă gândeam la asta când am citit o relatare despre cum ieșeau părinții de la morgă, după identificare, fericiți că „al lor” nu e acolo. Și să-l găsească viu la ATI, în stare critică, fără șanse, urmând să moară după zile de chinuri…Cumplit, cumplit.

 5. andreea

  m-a sunat Teo. mi-a spus că a fost în clubul ăla. 😦 habar n-am avut.
  de pe cînd avea 14 ani, n-am mai controlat locurile în care merge.

  și mi-a mai spus și că probabil se ducea la concert, dacă era în țară.

 6. Angela

  Nimeni, niciodată, oricine ar fi declarat vinovat, n-o să plătească cu adevărat pentru nenorocirea asta, nici dacă ar fi tras pe roată. Nu există pedeapsă destul de mare.

 7. cătălin

  Probabil nu e nimic special legat de crisma aia, toate sint la fel: niste curse de soareci. Foste hale industriale transformate in „cluburi” dupa ureche, fara nici o autorizatie. E infricosator, in Romania poti muri in chinuri oricind, chiar si atunci cind mergi la un concert.

  Despre vinovati, cred ca stim cu totii cine va plati: patronii crismei si cel care a aprins artificiile (daca a ramas in viata). In rest nimeni nu are nici o vina. A trai in Romania inseamna a fi umilit, zilnic. Scuze, nu-mi place deloc vorba asta, dar asa gindesc acum. Si nu incerc sa arunc vreo vina asupra oamenilor care n-au nici o vina si n-au cum schimba o administratie criminala.

 8. Angela

  Da, fix așa va fi. Că la faza cu cine a dat sau n-a dat avizele și autorizările au s-o dea cotită prin hățișul birocratic și printre articole de lege aiurite, făcute înadins cu chichițe care să-i scoată din căcat pe vinovații principali.

 9. cătălin

  In alta ordine de idei, am dat de Mos Pleksi pe fb (ma rog, pare a fi el). L-am vazut comentind undeva legat de Ana Barton. Atit stiu. I-am scris mai demult, nu mi-a raspuns.

 10. Angela

  Lasă, fie cum vrea el. Dacă n-are nimic să ne spună, nu-i bai, oricum nu se îmbulzesc fanii la ușa noastră. Numai să existe și să fie sănătos. Și un pic mai senin.

 11. andreea

  el e, el e… toate datele conduc spre această concluzie…

 12. cătălin

  Da, o fi. Ma bucur ca e bine, ma gindeam ca a patit ceva de nu mai apare. Vorba lui Radu, o fi trecut si el la o alta etapa.

 13. Printre altele, avem un departament care se ocupă și de înființări de firme.Când se înființează o firmă, după ce se dă declarația pe propria răspundere la ORC, societatea intră imediat în faza de autorizare. Și practic nu începe activitatea până nu-și completează toate avizele. Apoi își depune dosarul la primărie, asta doar în cazurile în care e nevoie de ea.Pentru activități industriale nu ai nevoie de aviz de funcționare.Această autorizație nu e cine știe ce. Dar are rolul ca un client care intră în spațiul respectiv să fie liniștit că societatea comercială , în spațiul respectiv, are toate avizele impuse de lege, futu-i în gură, să-i fut!
  Am văzut și eu acea declarație ce circulă pe net. Ea poate să fie adevărată, o fi având spațiul 425 mp, și doar 80 de locuri pe scaune. Conform ei, la suprafața de peste 400 de mp, avea obligația autorizării. Iar primăria avea obligația să știe acest lucru și să ceară avizul înainte de a-i da acordul de funcționare.
  Efectiv, primăria nu îți ia dosarul dacă nu ai completat faza de avizare.
  La peste 200 mp am fost obligați să autorizăm o alimentară. I s-a făcut ieșire de rezervă și tot ce mai trebuie, plan de evacuare, scenariu în caz de incendiu etc.
  Am refuzat colaborarea cu un potențial client care își deschisese o pizzerie și nu voia să se autorizeze, ăștia îți creează doar probleme ulterior. Cu cât e omul mai sofisticat cu atît e mai probabil să încerce să fenteze legislația. A luat foc pizzeria, la nici 3 luni de la inaugurare, bine că nu a murit nimeni, au fost pe fază pompierii. Deasupra era o locuință , oamenii la serviciu, copii la școală.
  Eu cred că acea clădire nu a avut niciodată un aviz de la pompieri. În faza de construcție a unui imobil e obligatoriu avizul. Apoi , după ce se face procesul verbal de punere în funcțiune urmează faza de autorizare pentru funcționare. Este foarte simplu dacă tu ai avizul obținut înaintea autorizației de construcție, autorizarea pentru funcționare e o formalitate, dacă tu nu ai avut aviz la construcție , modernizare sau schimbarea destinației devine mai greu, sau chiar imposibil. Ceea ce e și normal, nu se poate face orice, oriunde.
  Dar trăim într-o junglă, Domnul să călăuzească pașii copiilor noștri!

 14. cătălin

  Il tin minte pe Piedone, cum amenda babutele care vindeau verdeata in piete fara autorizatie. Sau pe micii buticari. Zbir era. Cind e vorba de afaceri mari, cu bani multi, aici se schimba foaia, si exigenta dispare.

  Si, dincolo de autorizatii, nu-s chiar niste chestii incredibil de scumpe. Nu e imposibil sa montezi niste sprinklere si ventilatoare de fum, sa mai spargi 2-3 usi, sau sa pui burete ignifug. La ce afluenta de clienti aveau, cheltuielile astea nu ar fi contat. Lacomie inumana.

 15. S-au anunțat controale mari, acuma toți își încoardă mușchii și vor să acopere rahatul!

 16. Angela

  Sunt atât de multe hibe în tot lanțul ăsta…Uite, un aspect aparent minor. Ce zice un postac de la Cluj într-un comentariu:
  Tot am fost in constructii in ultimii ani.Mi-am facut casa singur,cu rabdare,migala,calculat. Ce n-am dat la vreo firma specializata sau la o echipa de constructori,am dat la autorizari,prelungiri,adaugiri etc.Deci ce am castigat la pod ,am pierdut la vama.In schimb am satisfactia ca am mai invatat cateva meserii.Si nu numai.Avand un buget restrans, am reusit totusi sa folosesc aproape ce-i mai bun pe piata. Si am incercat sa folosesc cat mai mult ,produse romanesti.Solutii ignifuge am folosit de la vreo trei firme. Parul cu care am amestecat materialul,nu stiu cum ,a ajuns intr-o zi de chef,langa vatra ceaunului de gulyas. A luat foc ,de parca era inbibat in combustibil petrolifer si am urmarit arderea in paralel cu un alt par, Nici o diferenta ! Surpriza ! Stupoare ! Indignare ! Ce mai ? In zilele urmatoare am luat legatura cu un reprezentant al firmei distribuitoare. Mi s-a explicat ca solutia minune e defapt apa sarata si colorata cu ceva aditivi ignifuge,anticarii si mai stie dracu ce ,ca era 3 in 1,care intarzie arderea cu vreo 10-15 minute.15 L -200 lei- 30 m2.. Si am avut de tratat cca 200 metri patrati. Bani aruncati . Va dati seama de investitia la un club mare. Cei cu buba vor fi acuzati ca au folosit materiale ieftine.Pai alea scumpe ardeau mai repede. Ar fi cazul ca cineva, cu ocazia asta ,sa-i prinda cu minciuna pe producatorii autothoni.

 17. andreea

  15 minute uneori sînt vitale.

 18. La Labașinț, la dracu în praznic, pentru chaleturi am adus o firmă care a făcut ignifugarea lor. A costat cît a costat. Vorbim de spații unde nu intră într-un an câți intră într-un club la un spectacol, dar s-a vrut să fie totul făcut după cum spune legea.
  Haide să facem ce e de făcut, după care începem să alegem după raportul calitate-preț.
  Așa și cumnatul meu. S-a apucat să facă o casă. S-a supărat pe proiectant pentru că i s-a părut că îl pune să bage prea mult fier în fundație, apoi a modificat ceva la acoperiș, renunțînd la o grindă care i s-a părut inutilă.Ba a găsit și meseriașii care să-i cânte în strună.
  După ce a terminat învelitoarea aceasta s-a huluit.Alți bani, altă distracție!
  Acum casa e gata, probabil că în final a cheltuit mai mult încercînd să economisească.
  Iar eu merg la el în vizită pe propria mea răspundere.

 19. Angela

  Da, știu, uneori și mai puține. Acuma dezbatem și tot dezbatem, cu dacă și poate. Dar copiii aceia…Efectiv uciși de un sistem putred și greșit de la cap la coadă. Nu trebuie neapărat să fii părinte ca să te îngrozești de toată catastrofa asta, de chinurile copiilor, de tragedia părinților lor, dar dacă mai și ești, e înfiorător. Și pozele alea de tineri frumoși și veseli…chiar aș vrea să cadă, la propriu, capete pentru nenorocirea asta. În aceleași chinuri.

 20. andreea

  eu mai dau link pe feisbuc către textele sau știrile care mi se par impresionante sau relevante.
  și m-a sunat cineva să-mi spună că ce tot citesc și mă informez despre nenorocire, nu-mi dau seama că-mi fac rău singură?!
  😦
  ……….
  bineînțeles că o să fie un pic mai bine dacă o să pice niște capete. niște crocodili din ăia cățărați.
  nu pentru răniți, nu pentru familiile lor. pentru noi, ăștia, care ne facem rău citind.
  dar ei se țin de scaunele lor cu dinții, cu ghearele, s-au lipit de ele cu excrețiile lor lipicioase, nici dracu’ nu-i mai dă jos de acolo…

 21. Ba-i dăm! Trebuie să-i dăm!

 22. Angela

  Cum? Că-s mulți. Toți.

 23. cătălin

  Ei, exista materiale pentru ignifugare, si chiar functioneaza. Multe din ele vin din alte tari, unde teste de genul asta se fac pe bune. Totusi, orice lemn, oricit de ignifugat va fi, pina la urma tot va arde, dar vorbim de citeva minute, 10-15, suficiente pentru a salva niste vieti.

  Un fost coleg de liceu a facut facultatea de constructii si, dupa terminare, a lucrat prin Iasi. Construia vile. Mi-a spus ca la multe vile nu faceau fundatie, desi fundatia era prevazuta in proiect. Turnau un trotuar mai gros (ciment simplu, nu armat) si deasupra lui ridicau magaoaia. Beneficiarul cerea asta, ca urma sa vinda vilele unor fraieri. La predarea constructiei nu era nimeni sa verifice daca s-au respectat planurile arhitectilor, cica asa era prin lege, la constructii mici nu vine nimeni. L-am intrebat: „ma, esti nebun, de ce faci asta?”. „Pai, daca nu o fac eu, o face alta firma.”

  Chestii din Absurdistan. Mai multe farmacii si lanturi de distributie au sunat la spitale sa doneze diverse chestii. Au fost refuzate, pentru ca nu e nevoie, asta desi medicii spun ca n-au nici de unele.

 24. Pe rând. Pe fiecare!

 25. Angela

  Cătăline, exagerezi un pic cu absurdistanul. Catastrofa de aia-i catastrofă, că se produce dezastru, panică, haos și alte alea. Cumva s-au descurcat și au scos-o la capăt pompierii, doctorii și cine a mai fost pe acolo. În situații din astea cam așa e peste tot, depinde de multe chestii. Ce mama naibii să organizezi? Cât despre donații, ce să zic? Medicii spun mereu că n-au nici de unele, și n-au. Că nu le cumpără ei, ci managerul spitalului. Economistul. Dacă ăla scoate banii de la teșcherea, sunt. Dacă-i pus pe economii, să-l laude partidul care l-a pus acolo, nu sunt.

 26. cătălin

  S-au descurcat admirabil si serviciile de urgenta, si medicii, n-am zis nici o vorba despre ei. Dar nu inteleg de ce unele spitale au refuzat donatii, mai ales ca le lipseau unele lucruri.

 27. Angela

  Habar n-am. Poate pentru că aveau. Poate au rezerve tocmai pentru situații din astea. Dacă mă opăresc eu cu ciorba, poate au să-mi spună că n-au nici de unele și să-mi aduc de acasă, dar la așa ceva, or fi alte surse.

 28. Angela

  Pe rând nu poți, Junghiule, că nu-i timp. Că se repliază și puiesc.

 29. andreea

  mă duc să mă plimb prin Piața Universității.

 30. cătălin

  Bravo tie!

 31. Piedone trebuie să plătească, e vinovat.

 32. cătălin

  E mult mai mult decit atit, e un intreg sistem. Un sistem care, vedem in momentele de criza, nu functioneaza, desi inghite sume colosale. Un sistem in care oamenii buni nu au cum sa avanseze. Piedone e doar un mic pion, un biet ospatar semi-analfabet cocotat sus, mult prea sus pentru mintea lui de gaina.

 33. cătălin

  Daca Antena 3 zice ca au fost 20.000, apoi … e bine. 🙂

 34. cătălin

  Intre timp, Antena 3 si-a revizuit cifrele: peste 25.000! E enorm, bravo voua!

  Inca nu stiu ce sa zic, dar s-ar putea ca idiotii de politicieni sa fi sarit un prag de care nu trebuiau sa se atinga. Puteau sa fure naibii linistiti, dar nu sa omoare in halul ala niste oameni nevinovati. Multi copii.

  M-a surprins si Inalt Prea Securia Sa, Daniel. Jack Daniel, daca-l stiti. Pina acum il consideram o canalie inteligenta, pusa numai pe furat. Am vazut ieri cit e de bou, ca toti cei care ne conduc. Cit ar fi fost sa trimita vreun popa sa faca o slujba la locul tragediei (el nu se putea duce, ca nu ieseau bani)? Macar asa, de ochii lumii.

 35. andreea

  de frică nu s-a dus.

 36. Angela

  Nu s-a dus că erau păcătoși sataniști și dezmățați…Le-aș crăpa capul celor care vin cu monstruozități din astea. Parcă și țărănistul ăla borât, Pavelescu, susținea asemenea cretinisme.

 37. Angela

  Demisionează Ponta.

 38. andreea

  ați văzut, măi, dacă m-am dus io la protest? 🙂

 39. Angela

  Păi să te punem în locul lui Ponta. Andreea prim-ministru, Andreea prim-ministruuuuuu!!! Hip, hip, ura!

 40. andreea

  ministresssssă…

 41. andreea

  vai, vai și acum pe cine punem în loc?… pe bune…

  Vasile Dâncu?
  ăsta e un fel de pesedist cu față umană…

 42. Angela

  Noi? Iohannis pune. Ne-o plăcea, nu ne-o plăcea..

 43. Angela

  Nu mai știu cum e procedura. Partidele propun, presedintele alege? Se schimbă tot guvernul? Chiar am uitat cum se face.

 44. andreea

  se schimbă tot, asta sigur. și îl validează parlamentul.

 45. Angela

  Aha. Deci tot de Oprea depinde…De cine face majoritatea. Oricine+Oprea. Eheeei…

 46. andreea

  ai, ai, aaaaiiii… nu mai am primar…

 47. Angela

  Ai făcut-o lată aseară! Acum nu boci. Tu i-ai dat jos, tu să pui alții în loc.

 48. Angela

  M-a apucat un pic groaza, acum o aud pe Gorghiu că vrea anticipate…că a discutat cu Blaga…că…bla bla. Iar se cațără fosilele politice, iar urcă pe valul bunei credințe a celor care au manifestat, iar ăia, iar ăilalți, mereu aceiași, moara asta perversă nu se mai oprește?

 49. andreea

  da’ Iohannis, Iohannis zice și el ceva?

 50. Angela

  Nu. Surse politice au declarat pentru EVZ că variantele pe care președintele Klaus Iohannis le ia în calcul în vederea nominalizării unui nou premier sunt: Dacian Cioloș și George Maior.

 51. cătălin

  Aoleu, ca n-am timp sa citesc stirile.

  Mai, bravo! A fugit sobolanu’ de frica! Lasa, ca-l asteapta Codruta, sa-l „consoleze”. 🙂

  PNL, cum ma asteptam, prost ca noaptea. Oamenii ii urasc pe „liberali” la fel cum ii urasc pe cei care au fost la guvernare.

  Oprea aiureaza. Cred ca individul a ajuns unde merita: la gunoi. Definitiv.

  Angela: tot guvernul este demis acum, iar Iohannis poate propune pe cine vrea el premier. Chiar si pe motanul meu galben din poza. Parlamentarii pot respinge de doua ori propunerile, dupa care urmeaza anticipate. Normal ca astia nu vor anticipate, deci vor vota orice.

  Nasol moment pentru Iohannis. Tocmai cind dormea el asa de linistit, ba inca il invata si pe Mihalache cum sa dormi si sa pari treaz!

 52. andreea

  cine e Codruța? 🙄

 53. Angela

  Nu prea are șanse motanul tău. Constituția zice așa:
  Art 103 (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
  Și dacă nu iese nimic pe calea asta, e tevatură mare. Iaca:
  Daca presedintele nu desemneaza din start persoana propusa de majoritate nu face decat sa amane investirea ei, cu costuri foarte mari: incalcand Constitutia, atacand democratia, generand o criza constitutionala si o reintoarcere scumpa si inecesara la alegator. Fie se ajunge la suspendarea presedintelui si desemarea candidatului majoritatii de catre presedintele interimar (presedintele Senatului), urmate de un referendum si alegeri prezidentiale anticipate, fie la alegeri parlamentare anticipate.

 54. cătălin

  Kovesi.

 55. Angela

  Acuma, majoritate absolută n-are nimeni, cred. Om vedea.

 56. andreea

  uitasem de ea…

 57. cătălin

  Al doilea citat e de la Antena3? Ca, dupa doua nominalizari respinse, parlamentul e dizolvat si se fac alegeri. Dupa aia, eventual noul parlament, sa suspende presedintele.

 58. Angela

  Nu-i de la Antena3.

 59. andreea

  asta cu ”reintoarcere scumpa si inecesara” sună cam ciudat…

 60. Angela

  N-are treabă cu nici o antenă, era de pe un blog. Articolul e mai vechi, autorul pledează pentru republica parlamentară și analizează articole din constituție. N-am nici eu treabă cu el, doar căutam să mă dumiresc cu nominalizarea pm-ului și l-am găsit.

 61. Angela

  Ce resetare de sistem prin alegeri anticipate visează Cărtărescu? Că dacă nu ies tot ăștia, ies ăilalți. Sistemul rezistă. Io vreau să dispară toți și uite ce soluție mi-a găsit marele liberal Mihăiță Calimente:
  Întrebat în cadrul unei emisiuni TV dacă liberalii vor fi acceptaţi la guvernare, în condiţiile în care oamenii cer plecarea întregii clasei politice, deputatul PNL a răspuns: “Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”.

 62. cătălin

  Excelenta idee! Am auzit ca parlamentarii bulgari sint mult mai ieftini!

  Apoi, nu e nici o drama sa stam fara guvern. Nu mai are cine incasa spagile.

 63. Azi ce s-a mai întâmplat, că am fost pe teren?
  A căzut guvernul?

 64. Mihăiță e fantastic!

 65. Am calculat și îmi dă că Oprea a făcut în acest an în medie de 5,5 deplasări pe zi cu coloană oficială. Cred că nici la budă nu s-a dus fără.

 66. cătălin

  Prostu’ daca nu-i fudul…

  Problema, dupa mine, nu e ca un prost vrea sa i se acorde importanta, ci ca Politia romana nu respecta legile. Ce fel de politisti sint aia care ling papucii unui jegos?

 67. Angela

  Lasă, că dacă-i general, îi lustruiește ordonanța papucii și nu mai e jegos.

 68. cătălin

  Uneori mi se pare ca sint intr-un vis. Cum e posibil ca un magazioner care numara chilotii sa ajunga peste noapte colonel? Exact peste noapte. N-a luptat nicaieri, n-a salvat vieti, n-a facut nimic.

 69. Angela

  Nici măcar tenis n-a jucat.

 70. andreea

  azi nu mă mai duc, că nu m-am dumirit ce să mai cer.

  bulgari, ziceţi?

 71. cătălin

  Nu, motanu’ galben prim-ministru!

  (Oricum nu poate fura miliarde de euro, ci doar un cirnat sau doi, si asta rar.)

 72. cătălin

  Mai serios, aici e marea drama, clasa politica e blocata de PCR si alte gunoaie, mai tinere. Oricum, mingea e la ala care-o dus iapa departe. Daca are vreo urma de creier ar trebui sa numeasca un premier apolitic. Daca nu, o sa-i strige lumea urari de sanatate si fericire in strada.

 73. cătălin

  N-are sanse, pentru ca e femeie si pentru ca Antena 3 si restul au umplut-o de rahat. Din ce spune ea acolo, confiscarea averilor i-ar ustura rau pe banditi, si s-ar gindi de zece ori inainte.

 74. andreea

  lucruri ciudate:

 75. cătălin

  Probabil s-au strins golanii care au ceva de impartit cu jandarmii plus alti protestatari „de meserie”.

  Nu prea vad rostul protestului de azi, ar fi trebuit asteptat citeva zile, sa apara propunerile lui Moutu si lista cabinetului.

 76. Cum nu vezi rostul? Îl voiai pe Blaga?
  Vezi Angela că se poate?

 77. cătălin

  Normal ca nu, Junghiule, dar, daca vor fi alegeri anticipate, probabil va fi o rotatie intre PNL si PSD, cele doua aripi din PCR. Nu stiu care ar fi variantele realiste. Un premier tehnocrat e dat jos oricind are chef vreun lider de partid. Mai bine stam fara guvern, economisim bani cu salariile, coloanele oficiale etc. Contracte noi de investitii nu-i nevoie sa semneze, ca oricum banii aia erau furati.

 78. Angela

  Junghiule, eu văd că se poate demola, dar aș vrea să văd că nu se face casa nouă din materiale recuperate de la aia veche. Din ceva motiv obscur și ezoteric, aseară m-au cuprins niște presimțiri rele. Încă nu pot preciza de ce.

 79. Angela

  Cred că încep, vag, să pot. Mă tem. Îmi amintesc de 89. De curajul și entuziasmul curat, parazitat de diversiuni, de „emanați”, deturnat, de „vin ai noștri, pleacă ai noștri”. Poate-s prea bătrână deja și de aia mă tem, dar și acum aproape mă sufoc de ciudă și mânie când îmi amintesc de bucuria aia imensă pe care o simțeam noi, ăia tineri de atunci, și de cum și-au bătut joc „emanații” de ea și ce rahat a ieșit. Poate acum o să fie altfel. Deși strict tehnic, democratic și constituțional, nu prea văd cum.

 80. cătălin

  Nu prea ma bucur de situatie, ca nu exista alternativa. Monica … nu indraznesc sa visez asa departe.

  Ma bucur insa sa vad oameni in strada, oameni care cred ca mai exista si alte solutii in afara emigrarii. M-am saturat de ingrozitoarea liniste de pina acum.

  Apropo, cu coada ochiului am vazut ca ieri au prins in flagrant un primar de nu stiu unde. Spaga. 10%. Zeci de mii de oameni striga in strada impotriva coruptiei, dar pe porc il doare undeva.

 81. Angela

  Ei, acuma cartoful fierbinte-i la Iohannis. O să-l pună pe Predoiu, o să facă guvern minoritar cu Blaga și Gorghiu („guvernul meu”), că alegeri anticipate nu vrea nimeni, doar n-au să-și piardă pensioacele grase pentru că nu și-au terminat mandatul în pace și onor. Și guvernul cel nou cică iar n-o să poată face nimic că „greaua moștenire” a celui vechi, că opoziția se va împotrivi la orice, o să piardă vremea înlocuind politic până și portarii de la ministere…Deja vu.

 82. andreea

  îu! na, interimarul e un păstor de plagiate.

 83. andreea

  haooolicăăăă, oare Iohannis ăsta face vreun singur pas neținut de mînuță?

 84. Angela

  Proastă lume!

 85. Angela

  Lasă, că-i numa interimar. Să facem haooolicăăă când l-o numi pe ăla pe bune.

 86. Angela

  Chiar nu văd cum o să evolueze tărășenia asta. De acuma, 45 de zile ne putem tot strofoca noi. Nu cred că o s-o descurce mai repede. Doa dacă descinde vreun arhanghel să se facă prim ministru.

 87. cătălin

  … devine clar ca, in loc de „muie Ponta”, trebuie strigat si „muie Iohannis”. Si devine clar ca Iohannis a fost impins in fata ca nu cumva sa ajunga „nebuna” de Macovei in turul doi. De asta s-a rupt USL-ul.

 88. Angela

  Hop și tu cu Monica! E veche, domnule, nu vezi că oamenii nu mai vor să vadă pe nimeni din „foști”?

 89. Angela

  O s-o descurce cumva Iohannis, doar înainte să înceapă consultările de azi l-a vizitat ambasadorul SUA. Trecea și el pe-acolo… Acuma, serios, înflăcărarea-i bună, dar CUM faci să schimbi totul, așa cum am dori cu toții?Noi, ăștia de rând, zic. Cum, concret? Dai jos parlamentul, haiducește, la propriu, cu șuturi în cur. Ce se întâmplă în secunda doi? Și trei, și patru? La propriu mă refer la timp. Pe bune, aș vrea să știu exact, concret, nu cu teorii, entuziasme și hei-rup.

 90. cătălin

  Un exemplu de ministru care a schimbat ceva: Funeriu cu camerele la bac.

 91. Angela

  Of, eu vorbesc de sistem și tu vii cu o mică măsură administrativă luată de un om. Legea lui Funeriu era foarte bună, dar pentru ea trebuia schimbat Sistemul. altfel, aplicată pe ăla vechi, îl băga instant în haos și colaps. Altminteri nu merge. De aia tot zic eu, ok, schimbăm sistemul, dar cum? Tehnic vorbind. Să plece toți, ok. Ai structuri de înlocuire, sau facem varză heirupistă, ca CPUN-ul de tristă amintire? Iohannis merge deocamdată după lege, că nu-i Terente. Om vedea.

 92. cătălin

  Sint tari civilizate care n-au avut guverne un an de zile. Si n-au disparut, n-au fost aruncate in haos, nimic.

  Masura aia e un exemplu ca, daca vrei sa schimbi ceva, poti. Sigur, Funeriu nu a schimbat sistemul, dar macar a facut un pas.

  Si lasa, ca ar fi gasit si o figura mai stearsa in guvern sa numeasca prim-ministru interimar, nu mizeria aia.

 93. Angela

  Spune-mi tu un nume. Că mi s-a luat de „oricine, numai ăsta nu.” Vreau nume. Popescu, Ionescu, cineva cu nume și meclă. Dacă n-ai, înghite-l pe ăsta sau ia-i gâtul. Ce să alegi dintr-un morman de căcat? Găsește tu partea curată, eu m-am plictisit de toată povestea.

 94. cătălin

  Orice om care a muncit. Un pompier. Un salvamontist. Tu. Junghiul. Andreea. Cineva, pina la urma, va face un pas in fata. Plesu, daca vrei un nume sonor.

 95. Angela

  De pompier și salvamontist nu știu. Și chestiunea e, cei numiți de tine s-ar băga? Tu ce cusur ai? Tânăr, școlit, cinstit, de treabă.Te bagi?

 96. cătălin

  Nu, pentru ca n-am suficienta experienta de viata.

  Dar sint mii ca aceia pe care i-am pomenit eu. Mii sau zeci de mii. Unul dintre ei va accepta.

  Nu sint usor impresionabil, dar am ramas masca atunci cind am vazut ca unii s-au intors in gaura aia de soarece sa-i scoata pe altii si sa moara ei. Si, ca sa fiu sincer, am crezut prima data ca e o exagerare. 😦

 97. Angela

  Acuma cred că te voi părăsi un pic, că au venit copiii și mă cert live cu ficioru. Ce vreți voi se poate, dar doar cu sânge pe pereți și creieri pe asfalt. Eu am mai văzut asta, voi nu. Sper să nici nu vedeți. Atât.

 98. cătălin

  Cum e la altii. Noul ministru canadian al apararii a fost militar, a avut trei misiuni in Afganistan si apoi a lucrat 11 ani ca politist criminalist. Din pacate nu e general, ca Oprea.

  http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/harjit-sajjan-badass-canada-defence-minister-1.3304931

  Viitorul ministru al sanatatii (tot in Canada) a fost 10 ani medic in Africa, e profesor la o universitate de top din lume etc.

 99. cătălin

  Aaa, Moutu gindeste! Ma rog, nu stiu daca el, Mihalache, sau alta jigodie a intins capcana, dar Moutu e cel care a aruncat-o. Cu invitarea reprezentantilor celor din strada la consultari. E o revolta spontana, nu organizata de behaitori de profesie. De aia magaru’ de la Cotroceni vrea s-o transforme intr-o revolta obisnuita, cu lideri care pot fi cumparati, ca gunoaiele sint vocale. Din pacate, s-ar putea ca multi sa cada in capcana javrei.

  PS: pe cit pariu ca prim ministru va fi numita o lepra gen Blaga sau Predoiu?

 100. andreea

  nu mă deprima și tu, pliiiiz… 😦

 101. cătălin

  Nu eu, Moutu, el a tras o copita. De maestru, tre’ sa recunosc.

  Ce-ai patit? Doar toamna?

 102. Angela

  Voi ce ați crezut? Că nu se repliază hidra? Că are coardă simțitoare și se retrage, pocăită? Presupun că au fost uimiți și bulversați un pic, dar le-a trecut. Nu le e încă destul de frică.

 103. cătălin

  Hmm, nici eu nu ma asteptam ca va incerca sa arunce demonstratia in ridicol.

 104. Angela

  Presimțirile mele alea rele, de miercuri seara…No, să nu ne pleoștim. Poate o să fie bine.

 105. Angela

  Ba n-are cum să fie.

 106. cătălin

  Nu are, si mizeria de Iohannis a mai murdarit si miscarea asta care era frumoasa. Porc mizerabil!

 107. andreea

  Angela, Cătălin mă prigoneşte pe feiiisbuuuuc… 😥
  mai am şi eu un pic de speranţă, ca o tontolină blondă, blîndă şi bleagă ce mă aflu şi el vine şi mi-o căsăpeşteeee… 😥

 108. Angela

  Am văzut, am văzut. Să-l bat? Apoi, no, are și el dreptate. Eu nu mai zic nimica-nimicuța, că n-am apucat să aprofundez chestiunea, n-am fost acasă, acuma sap să mă dumiresc ce și cum. Așa, la prima vedere, poate părea un demers pervers(scuzați rima!), că deja unii mârâie că de ce ăia, că de ce nu alții. Dezbinare, dezbinare, dezumflare? Dar poate nu? Sper că nu. Poate ăsta e „altfel-ul” lui Iohannis și încă nu-l putem noi mistui? Ce pot eu zice e că anticipatele nu mi se par ok. E prea din scurt, votezi prea emoțional și te miri pe cine legitimezi iarăși. Habar n-am.

 109. cătălin

  Dezbinare, o teribila capcana pe care unii au muscat-o.

  Anticipatele sint o pierdere de vreme, nu exista suficiente alternative la partidele actuale. Noul USL va cistiga tot 80%, daca nu mai mult.

  Iar Moutu trage de timp acum, sa se sature lumea de urlat si sa numeasca el o lepra de politician.

 110. andreea

  nu-l mai bate… şi-aşa e supărat.

  şi citesc acum de unii răniţi care erau bine dar între timp s-au infectat şi acum sînt din nou în stare gravă şi nu mai sînt transportabili în străinătate. au aşteptat o săptămînă ca să aflăm că n-au paturi, pansamente, echipamente speciale…

 111. cătălin

  Spitalele au refuzat in repetate rinduri donatii de echipamente medicale, spunind ca au tot ce le trebuie…

  … era de asteptat ca starea unor raniti se va inrautati. 😦

 112. cătălin

  E112 de obicei se aproba la minim 2 ani dupa moartea pacientului. Nu stiu, cred ca medicii din spitale ar trebui sa spuna tare ca au nevoie de aia si de aia si ca nu au aparatele din strainatate. Mai ales pentru un numar asa de mare de raniti grav. E si problema transportarii: sigur, pacientul pare stabil, dar, daca se intimpla ceva in timpul transportului, raspunde medicul care si-a dat acordul. Cum o dai, nu-i bine. 😦

  Mda, sint cam suparat, am spus ca, daca eram in tara, l-as fi votat pe Iohannis. L-am tot ironizat pina acum, dar, in sinea mea, tot ii gaseam scuze, ca n-are responsabilitati, ca asa e el, mai retras. Azi am vazut ca e ticalos.

 113. Angela

  Eu sper că te pripești. Există și altă perspectivă, poate e corectă, poate nu, dar sigur e greu s-o rumegăm. Suntem emoționali și nerăbdători și iremediabil, se pare, contaminați de modelul Băsescu. Șmecherul absolut, care a știut să profite de o constituție destul de confuză, dacă nu curvească de-a dreptul, ca să încalce cu nonșalanță articolul x, prevalându-se de articolul y, aflat cu două pagini mai încolo. Și pe chestia asta să facă ce vrea mușchiul lui, spre extazul fanilor. Să recunoaștem, organul aflat pe primul loc în aprecierea românilor îs coaiele, nu creierul. Dacă reușești să induci ideea că ești coios, poți să faci ce vrei cu cine vrei. Și ceea ce ne place să luăm drept judecăți absolute îs etichetele lipite viclean de fruntea oricui, tatuate de-a dreptul, că nu se mai șterg din mintea poporului în veci, nici nu ne pasă dacă-s justificate sau nu. Uite, știu că n-o să ai răbdare să citești, dar e un punct de vedere care poate fi și el valid, adică eu încă sper că poate fi și așa. Nu e deloc, dar deloc în spiritul neamului meu, nu avem noi răbdare pentru chestii cu bătaie lungă, că la prima vedere – și singura pe care ne bazăm de obicei – lucrurile par pe dos. Dar dacă nu-s?
  http://adevarul.ro/news/politica/iohannis-istoria-1_563cdea4f5eaafab2c5c9771/index.html

 114. cătălin

  Am citit, dar nu-s de acord. Nu aveau nici un sens consultarile de la Cotroceni.

  Iohannis negociază formarea unei noi majorități cu Dragnea – condamnat penal, cu UNPR – un partid de traseiști cu epoleți, cu UDMR – o organizație artificială de băieți puși pe furat, cu PNL – din care strălucesc fălcile enorme ale lui Blaga. Cu ei stă Iohannis la masă, cu ei se înțelege, dar nu înțelege și nu știe ce zice Strada.

  http://www.catavencii.ro/stiam-ca-e-mut-aflam-ca-e-si-surd/

  De ce te-ai sculat asa dimineata?

 115. Angela

  Uite, eu îs întrutoul de acord cu toată lista de revendicări a străzii. Dar pentru aplicarea fiecărui punct de acolo e nevoie de un temei legal, altfel n-ai cum. Nu poți, de un paregzamplu, să confiști averea cuiva sau să demiți pe cineva dacă nu ai bază legală. Trebuie schimbate legi. Cine o face, de drept? Parlameeeentul…Sau legea marțială, ptiu, doamne-ferește să ajungem la așa ceva, deși ar fi și asta o soluție. Așadar, ar fi bine ca Strada (că nu știu cum altfel să-i zic) să stea, la propriu, cu coase și topoare la poarta parlamentului și să oblige loazele de acolo, băgând spaima în ei, să se sinucidă legiferând așa cum trebuie. Și după aia, cu legi noi, poți să cureți, să alegi altfel și să transformi sistemul. No, poate nu-i bine nici așa, zic și eu ce mă taie capul.

 116. Angela

  Din cauza eternei dureri de cap de la 3:30. De obicei iau o pastilă, beau o gură de cafea și readorm. Acum n-am mai adormit. Stai să citesc ce ai pus.

 117. Angela

  Citit. Superficial, tendențios și trăgător de spuză pe turta frustrării. Ei, dacă autorul articolului ar fi fost invitat la „consultări”…

 118. cătălin

  Pe asta a mizat porcu’ ala, ca e atit de usor sa dezbini. Le oferi ceva si ii lasi sa se bata. A fost prea usor. 😦

  Spre cinstea lor, au fost si „invitati” care au refuzat sa mearga. Unul sau doi. Putini.

  Tocmai pentru ca e nevoie de temei legal, acum nu se poate face nici o schimbare. Trag speranta insa ca vor aparea partide noi, cu oameni, nu cu vechile mizerii.

 119. cătălin

  Mi-am adus aminte de o poezie cind il ironizam pe mirlanu’ de Cotroceni.

  Doi şi cu doi fac patru
  patru şi cu patru opt
  opt şi cu opt fac şaisprezece.
  Repetă! spune profesorul.
  Doi şi cu doi fac patru
  opt şi cu opt fac şaisprezece.
  Dar iată pasărea-liră
  cum trece sus pe cer
  copilul o vede
  copilul o aude
  copilul o admiră
  o cheamă şi o roagă:
  Scapă-mă pasăre
  pasăre dragă
  joacă-te cu mine!
  Atunci pasărea coboară
  şi se joacă cu copilul.
  Doi şi cu doi fac patru
  Repetă! spune profesorul
  şi copilul se joacă
  pasărea se joacă cu el.

  Toata poezia: http://www.poezie.ro/index.php/poetry/1822846/Ora_de_caligrafie

 120. Angela

  Acuma rumeg ideea că Iohannis a dezbinat Strada. Așa mi s-a părut la prima vedere. La a doua, nu mi se mai pare. Oricum nu era o chestie foarte coagulată, era doar un superb entuziasm și dă, Doamne, să țină. Divergențe apar și între doi oameni, darămite între 30000. E cam idealist să mergi sută la sută pe mâna „străzii”. Tocmai citesc că o vor pe Halep la Ministerul Tineretului și Sportului. Doamne, iartă-mă…

 121. Angela

  Păi eu ce spuneam? Dacă ești de acord că acum și așa nu se poate face nicio schimbare, atunci ce vrei, de fapt,de la Iohannis? Că nu pricep. A, că mi-ar fi plăcut și mie să-i tragă imediat în țeapă pe toți și în secunda doi să avem asanat tot puroiul , sigur că da, piticul impulsiv din capul meu ar fi fost fericit. Dar cum? Haiducește? În ce calitate? De tătuc? Poate Stalin ar fi putut face asta. Vrei un stalin? „Aiasta nu se poate”.

 122. cătălin

  De la Iohannis asteptam sa propuna un premier, care o fi fost el. Atit. Sigur, visam Monica, dar as fi inteles ca nu s-a putut. Dar nu trebuia sa arunce in aer entuziasmul oamenilor care l-au trimis la gunoi pe Plagiator. Strada, oricit de bine intentionata si de valoroasa ar fi nu poate propune guvernul. Asa ca, teoretic si legal, intilnirea aia de la Cotroceni n-a avut nici un sens. Practic …

  Inca o data: nu asteptam nici o minune de la Iohannis, pentru ca atributiile lui sint limitate. Nu poate da legi, nu poate demite parlamentul, nu poate face mai nimic. Si nu era treaba lui sa dezbine strada, mai ales ca nu era impotriva lui!

 123. cătălin

  PS: am vreo zece careuri scanate, inclusiv patru de demult (de prin 1975). Poftesti? 🙂

 124. Angela

  N-a aruncat nimic, strada are importanța, rostul și limitele ei. Și entuziasmul în general nu-i de cursă lungă. O să-ți pună premier, stai liniștit. Dacă-l punea imediat după demisia lui Ponta, ai fi zis că l-a pus Mihalache. Are voie și omul să cumpănească, doar nu alege sosul pentru pizza.
  Surse prezente la Cotroceni au mai spus că nu s-a înaintat o soluţie clară privind viitorul Guvern. „S-a vorbit şi despre alegeri anticipate şi despre un Guvern tehnocrat şi despre un Guvern politic, iar preşedintele ne-a spus: „am două variante, ambele proaste. Ori stau cu acest Guvern patru luni, apoi declanşez alegeri anticipate, ori desemnez acum un premier, dar rămân cu acest Parlament încă un an de zile“.

  Tu ai fi luat o decizie pe loc? Fără dubii, fără analiză? Hei-rup, hei-rup, bum?

 125. Angela

  Nu poftesc acuma, că mi-a cumpărat copilul vreo trei reviste și încă n-am apucat să fac decât două careuri, că am multă bătaie de cap cu țara..
  Dar tu de ce nu dormi?

 126. cătălin

  Sigur ca poate sa se gindeasca, sa se sfatuiasca, e treaba lui. Are un termen dat de Constitutie, pe ala trebuie sa-l respecte. Parlamentul cred ca va fi acelasi daca se fac alegeri anticipate acum. 10% Monica (vis, stiu) nu schimba nimic. Nu l-am injurat pe Iohannis pentru ca nu a nominalizat premier, ci exclusiv pentru mirsavia cu „reprezentantii strazii”.

  Asteptam un email, care nu mai vine. E 22:45, nu e asa tirziu.

  Tot n-am reusit sa-l fac pe tata sa dezlege careuri. 😦

 127. Angela

  Păi de aia nu vreau eu anticipate. Să apuce să apară ceva nou, că altfel..Dragnea? Blaga? Brrr..
  Eu înțeleg că nu se apucă tatăl tău de careuri, e greu, după o pauză foarte lungă, și când ai atâtea griji..Nu te poți rupe. Și îți trebuie o oarecare detașare pentru asta. Dacă ar încerca, măcar, poate ar prinde din nou gustul. Dar tocmai să înceapă e greu.

 128. A trecut o săptămână.
  „Ce ceata deasa, vai, ce ceata deasa
  Nu mai cunoastem drumul catre casa

  Suntem usori si ceata e ca fumul,
  Vai, unde-o fi, unde s-ascunde drumul?

  Ce ceata deasa, vai, ce ceata mare.
  Unde-i cararea, doamna-nvatatoare?

  Sub talpa n-avem nici un drum plutim
  Vai, unde-i casa? cum sa nimerim?

  Si suntem goi, si ne cuprinde teama.
  Unde e tata?
  Unde este mama?

  Nu ne vedem nici intre noi deloc
  Si jocul nu ne place, nu e joc.

  Ce ceata deasa, vai ce ceata mare,
  Oh, azvarliti-ne, voi, o carare.

  Nu mai cunoastem drumul catre casa si ceata este deasa, deasa, deasa”

 129. Între timp, o explozie are loc la Brașov. Un mort, 11 răniți.
  Și dezastrele sunt evaluate emoțional în funcție de ce spune aritmetica și polemica.
  E drept că nu sunt la fel de mulți, e drept că nu era vorba de un loc al pierzaniei unde se asculta muzică satanistă. Este vorba de niște oameni care lucrau pe minim pe economie, adică 777 de lei (sic!) plus bonuri de masă pentru pâinea lor ( și a noastră) cea de toate zilele. Emoția e diferită, nu? Mult mai mică. Pentru aceștia n-ar fi ieșit nimeni în stradă pentru a dărâma corupția care a făcut posibilă această tragedie.

 130. Alegerea lui Johannis a fast un pas înainte, nu e cea mai bună alegere posibilă dar ne duce pe un trend ascendent, Iliescu, Băsescu, Johannis. Poate că peste 10 ani vom fi pregătiți să votăm o femeie.
  Eu am speranța că lucrurile merg spre bine și datorită faptului că am schimbat președintele.

 131. Angela

  Tipul de președinte.

 132. Așa! Vă mai scriu ceva, dar durează.

 133. Am un amic tare fain cu care petrec destul de mult timp., e haios, inteligent și un prieten de nădejde. A fost implicat în politică, a condus în trecut organizația municipală a unui partid.
  La un moment dat, acest prieten al meu face un neașteptat pas înapoi. Încet , încet , renunță la funcții și rămâne un simplu membru. Deși era cunoscut și respectat, fusese votat în consiliul local , a preferat să nu participe la valul de schimbări de alianțe ce au avut loc, în care trebuia să pupi ceea mai ieri înjurai.Era poate de neînțeles atunci când spunea că în politica de astăzi este mai important să știi să asculți decât să știi să vorbești.
  Astăzi îmi revin vorbele lui în minte. Cred că vin vremuri în care e importantă schimbarea. Și ea începe cu metanoia. A fiecăruia dintre noi. Nu rezolvăm nimic dacă îl schimbăm pe x cu y. Trebuie și x și y să se schimbe. Poate chiar să facă pasul în spate. Să repare prin legislație lucrurile nedrepte. Să vină din spate oameniȘi apoi să mergem mai departe.
  Și cred că un început a fost făcut. Nu m-am așteptat la acele demisii.Și mi-ar place să cred că în spatele lor nu a stat doar frica de mulțime ci și un dram de conștiință. Fiecare partid va trebui să asculte vocea străzii, nu doar președintele. Și nu prin invitații la palat ci printr-o imediată descindere în realitate.

 134. Într-o seară,pe când încă era la conducere, la un pahar de vorbă ne vine o idee, să organizăm o gală.
  E vorba de o gală unde să fie premiați copiii care au obținut rezultate remarcabile la concursuri în țară și străinătate. Un eveniment unde să fie cunoscuți, premiați și în special recompensați acești copii. Fiecare copil urca pe scenă de mânuță cu dascălul care l-a îndrumat și l-a pregătit.Și dascălul venea recompensat !
  Deși evenimentul era apolitic a trebuit să facem un compromis, evenimentul urma să nu fie organizat de partidul respectiv , dar totuși , partidul figura ca partener.
  Am reușit să capacităm multă lume din zona apolitică, fiecare a participat cum și cu cât a putut și evenimentul a avut loc.
  Autoritățile locale nu au privit cu ochi buni acest eveniment. Era și firesc atâta timp cât nu fuseseră ele în centrul atenției.Așa că au organizat sub egida partidului care ne conduce județul, la preț de o lună o nouă gală, Diferența a fost că premiile erau mult mai consistente, au sponsorizat firme multinaționale importante iar pe scenă în locul dascălilor au urcat directorii acestor multinaționale cărora le-au fost aduse mulțumiri pentru dărnicia lor.

 135. junghiul

  Alți oameni morți!

 136. andreea

  şi-o să mai fie…

 137. cătălin

  … si raminem cu intrebarile ca, daca i-ar fi trimis mai repede prin Israel, poate le-ar fi salvat viata. Desi ar fi ramas cu arsuri oribile pe fata.

  Junghiule, ai tu dreptate, ca presedintii au fost mai buni, dar parca evolutia e prea inceata. In ritmul asta vom avea un presedinte normal cind om fi de 80 de ani (ma rog, daca apucam asa virsta)?

  Apropo, tu nu te-ai gindit sa candidezi? Vorbesc serios.

 138. Angela

  Cel puțin trei voturi are sigur. Și nici nu trebuie să ne dea găleți. Cât despre dusul sau nedusul în Israel, ar putea să se pronunțe Eva. În niciun caz jurnaliștii isterici, fără pic de cultură medicală. Românul nu se mai naște poet, că nu-i profitabil. Acum se naște medic.

 139. andreea

  eu nu l-aş vota. prea vorbeşte uneori în parabole…

 140. andreea

  nu ştiu… uneori mă apucă frisoanele… 😦

  căutam să văd ce mai e cu unul din copii, Pavlos. înţeleg că a ajuns cu bine în Belgia. şi intru pe pagina lui şi-i văd ultima postare. din 26 octombrie. citiţi versurile.

 141. cătălin

  Of, Andreea…

 142. andreea

  e unul din băieţii care l-au scos afară pe prietenul lor paralizat.

 143. cătălin

  Stiu, niste oameni in fata carora eu sint tare mic si uriiit…

  Angela, posibil sa gresesc, dar stiam ca starea celor arsi se inrautateste pe masura ce trece timpul. Cu alte cuvinte, s-ar putea sa fi fost mai usor de transportat imediat dupa accident.

 144. „Nedreapta este si povestea lui Florin Cristian Popescu. Orfan de ambii parinti, era bodygard in clubul Colectiv. Martorii sustin ca ar fi putut sa se salveze, dar s-a intors in iad pentru ca vrut sa ii ajute pe altii. Din pacate, sambata dimineata n-a rezistat drumului in Olanda. ”
  Hoții însă au găsit un bun prilej să-i răvășească locuința, în timp ce omul era încă la terapie intensivă.

 145. Angela

  Blestemat contor, nu se mai oprește.

 146. Angela

  Cătăline, eu nu cred că-i așa cum zici. La asemenea traumatisme contează minutele, rănitul nu-i un sac de cartofi, să-l încarci în avion și să-l duci undeva, la mii de kilometri și să stai cu el la poartă, să ți-l ia cineva. Și nici avionul nu-i spital zburător, să poți asigura asistența de urgență, terapia intensivă, pe drum. Oricum, ne cam pripim cu datul cu părerea, aș vrea să vină Eva să ne spună ce și cum.

 147. Și eu aș vrea să vină Eva.
  Și Morri…

 148. cătălin

  Doamne fereste, e prea mult, sa-i sparga casa…

  De ceva timp incerc sa vorbescu cu Eva, dar n-am nici un raspuns.

  Angela, am spus si eu, asa imi pare logic. Sigur ca exista riscuri, dar uneori trebuie riscat. Si am intrebat-o si pe mama, a fost asistenta pe ORL, dar a vazut si citeva cazuri cu arsuri de trahee.

 149. Angela

  Nu știu. Din cât am înțeles eu, nu transporți un pacient nestabilizat. De aia e urgența urgență. După aia, da, poți să-l dirijezi undeva unde să primească îngrijiri în continuare. Nimeni nu ți-l trimite, adunat din stradă, neștiind încă dacă poate fi ținut în viață, la dracu-n praznic, urcat în mașină, dus la avion, dat jos din mașină, pus în avion, debarcat, pus în mașină, dat jos la spital..Și mai ales, un număr atât de mare. Cum îi triezi? Unde-i trimiți? Cu ce? Toate astea cer timp. E ușor de zis „trebuiau trimiși imediat în străinătate!”, ca și cum „străinătatea” asta ar fi un spital uriaș, deschis la orice oră pentru sute de pacienți de asemenea gravitate deodată.

 150. Angela

  Îmi amintesc de mama. Am avut, din păcate, câteva episoade când credeam că se duce, deci am avut de-a face cu ambulanțe și UPU. Penultimul a fost dramatic, era inconștientă, cu o hemoragie cumplită pe gură, băltea sângele peste tot. Au venit repede, dar n-au înhățat-o imediat s-o ducă la vreo clinică. Au făcut tot felul de manevre acasă, până s-o poată pune în ambulanță, apoi au dus-o la UPU și numai după ce au stabilit de unde provine hemoragia, după ce au oprit-o și mama a dat semne că-și revine, abia atunci au sunat la clinica potrivită și au trimis-o acolo, cu constatările lor trecute într-o fișă. Ultima dată cam tot așa, i-au făcut tot felul de chestii acasă până s-au asigurat că trăiește, apoi au dus-o la UPU, unde vreo trei ore au făcut tot ce-au putut. N-a mai apucat să fie trimisă nicăieri. Cum era dacă o trimiteau direct la Viena sau la Londra? Nu apuca nici să ajungă într-un avion. No, eu zic din ce am trăit și am mai citit, nu-s în branșă, de aia vreau să vină Evaaaaa!…..

 151. cătălin

  Ei, Angela, strainatatea nu-i un urias spital disponibil mereu. Presupun totusi ca ar fi fost posibil sa trimita citiva bolnavi la o zi – doua dupa accident, la spitalele care s-ar fi oferit sa-i primeasca. Pe cheltuiala statului roman, normal. Legat de transport, cica s-au oferit americanii sa-l asigure, cu un avion-spital facut sa transporte ranitii.

  Tare cred ca au vrut sa-i tina in tara, pentru ca mai apoi niste idioti sa spuna cu mindrie: „vedeti ce sistem de sanatate bun avem?”. Iar acum, cind starea lor s-a inrautatit semnificativ, sint trimisi in strainatate. Poate speculez, nu stiu. Oricum, se vede ca nu exista o structura antrenata sa actioneze in caz de catastrofe.

 152. Angela

  Hai să nu-l facem pe dracu mai negru decât e, că e chiar destul. Nu cred în varianta asta. Cred că medicii știu ce fac și n-au rost speculațiile politizate. Ne-am obișnuit să ni se dea totul la tv. De unde știm ce demersuri au făcut? Sunt niște proceduri, ce dracu, dacă nu ni le raportează nouă, nu există? Pare că nimeni nu vrea să priceapă ce înseamnă o traumă de genul ăsta. Nu-i o fractură sau o criză biliară. De fapt își dau cu părerea jurnaliști care nu știu nici unde-i ficatul, darămite ce presupune, anatomic și fiziologic o astfel de catastrofă pentru un corp uman. Parcă am duce mașina la service și dacă meșterul n-o poate drege, e prost. Cu oamenii e cam altfel.

 153. cătălin

  Nu am deloc incredere in ce spune statul roman. M-am invatat si ras-invatat de la Ponta ca orice comunicat oficial poate fi o minciuna, chiar daca subiectul nu are nici o miza. Tare ma tem ca medicilor romani li s-au adus pacientii: „salveaza-i!”, iar medicii au facut tot ce-au putut, cu dotarile pe care le aveau. Dar nu li s-a spus ca exista si optiunea transferului in strainatate pentru unii pacienti. Ce vad la stiri sint pacienti care sint transportati acum, dar starea lor e atit de grava ca unii mor in timpul zborului.

  Nici nu vreau sa spun ca, daca i-ar fi trimis a doua zi, ar fi scapat cu siguranta. Ranile alea sint oribile. Dar poate ar fi avut mai multe sanse.

 154. Angela

  Evaaaaa!!!! Help!

 155. Angela

  Biiinee…Între timp am citit niște referate despre arși de la UMF-uri din țară. De felul meu, am veșnic îndoieli. Dar și când nu mai am, devin de o încăpățînare feroce. Drept care declar că eu am mai multă dreptate în chestiune, că mă bazez pe informații de la surse avizate și nu pe umori politice și paranoi amatoristice, așa că mă duc să dezleg niște careuri, ca să fug de groaza contorului blestemat. 45(patruzecișicinci). Și vor mai fi. Indicele prognostic zice așa.

 156. andreea

  am fost pînă la club. oameni mulţi, lumînări, flori.
  nu puteai să nu plîngi. plutea jalea în aer.

 157. Angela

  Eu îs îngrozită de implacabilitatea numărătorii. 41,42,43..E ceva mult mai greu decât șocul inițial. Părinții aceia…Tot restul, tevatura, protestele, circul, consultările, scenariile mi se par acum niște nimicuri isterice. Peste care continuă, atroce, numărătoarea. 44..45..Măcar de n-ar fi degeaba. Și oricum ar fi, părinții aceia…

 158. andreea

  asta simt şi eu. şi-abia acum am început să nu mai dorm, să am coşmaruri. eu, care n-am suferit nicio pierdere.
  am dat ocol clădirii, am văzut ferestrele imense, la 1.5m deasupra pămîntului, zidite cu bca. cine şi cînd le-o fi zidit…

 159. cătălin

  Am auzit, ferestre zidite, intrari blocate, fiecare face ce-l taie capul in tara asta. Vecinul de deasupra tocmai i-a inundat pe ai mei, i s-a spart o teava si el, in baie, nu are nici un robinet sa inchida apa. Pentru ca asa a ales el, sa taie toate tevile si sa faca economie. A mai taiat si o teava de la WC, care iesea pe bloc sa egalizeze presiunea pe coloana. Harst! Nu trebuie.

  Angela, spune, nu-i cu suparare. De aruncat cred ca arunc pietre in cei care merita, nu in nevinovati.

  PS: Iohannis s-a dus in piata cu o sacosa de oase. Cateii dau din codite, fericiti.

 160. Unul dintre clienții mei e distribuitor de băuturi alcolice în Arad, Timiș și Caraș . Deci cunoaște destul de bine barurile și cluburile și spune că ar putea liniștit să se închidă cam 90% dintre ele. Procentul e asemănător cu cel al școlilor,grădinițelor, stadioanelor, al altor instituții, se pare că din 10 obiective 9 nu sunt autorizate ISU.
  Unul dintre cele mai mari cluburi din Timișoara are o singură intrare/ieșire deși clădirea era prevăzută cu 4, restul le-au zidit.
  Până acum nu ne interesau lucrurile acestea, de acum va trebui să ne intereseze. Pe toți!

 161. cătălin

  Am reusit sa vorbesc cu Eva pe fb. E totul bine pe la ea, n-a avut timp sa intre. Sper sa nu se supere ca am spus asta, dar stiu ca unii isi fac griji. Intotdeauna exista un ceas undeva care ticaie pentru fiecare dintre noi.

  Junghiule, ai avut dreptate. In dosarul lui Piedone procurorii DNA au scris ca primaria trebuia sa fi cerut autorizatie de la ISU, iar fituica aia pe propria raspundere nu era suficienta.

 162. andreea

  am intrat pe pagina de feisbuc a primei madame.
  poate nu-s eu în apele mele, dar ori e dusă, ori e tembelă. scuzaţi exprimarea, dar nu mai am răbdare.

 163. … și că la spații de alimentație publică de peste 200 mp musai trebuie să ai autorizație ISU.

 164. Și la noi sunt cluburi care nu au autorizație ISU dar ele nu au nici autorizație de la primărie, funcționează abuziv, sunt amendați de poliția locală, când se împute treaba își fac altă firmă și o iau de la capăt.
  Să vedem de-acum!

 165. junghiul

  Are pagină, nu e fake?

 166. andreea

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100004159066140&fref=ts

  am văzut şi altele, fake-uri, cum zici. nu e greu să le deosebeşti.

 167. cătălin

  Da, Junghiule, exact ce ai zis tu au scris cei de la DNA.

  Carmen Iohannis nu spune si nu face nimic. Cu vizibilitatea pe care o are, ar putea sa schimbe multe mentalitati, macar sa incerce.

 168. Angela

  Ce supărare, Cătăline? Dă cu pietre în cine vrei, îți mai furnizez și eu o basculă-două, că e de dat. Nu despre asta vorbeam. Doar suntem cu toții de acord că „nu se mai poate”. Dar de aici mai departe.. Dumnezeu cu mila. Junghiul zice că trebuie să ne intereseze pe toți. Nu există „toți”. Doar un mare vacarm plin de contradicții, din cât am văzut. Cam așa:
  – De ce nu duc răniții în străinătate? Ca să se dea mari și să-și facă campanie? / De ce-i duc? Să moară pe drum, să scape ei de răspundere și de scandal?
  – De ce n-a venit popa în stradă, nemernicul și ticălosul? / Ce caută popa să se bage și el în seamă, de ce a venit, ipocritul?
  – Dacă numea prezidentul imediat pm-ul, sigur, l-a pus Mihalache. Dacă mai zăbovește, sigur, e la fel de corupt ca toți ceilalți(sau n-are coaie, sau e manipulat etc)
  – De ce nu vine președintele în piață, să vorbească cu oamenii? Sigur, trebuie să meargă la Sibiu în weekend, nu-i pasă. / De ce a venit, să se plimbe de colo-colo, să-l vadă lumea? Oricum nu rezolvă nimic.
  – De ce ăia? / De ce ăilalți?
  – De ce iese medicul la tv să spună că e bine? Să se laude și să-și facă reclamă? / De ce spune că-i rău, arogantul, inumanul, incompetentul?
  – De ce se face? / De ce nu se face?
  Și tot așa, la tot pasul. Eu nu mai vreau să știu nimic, să aud nimic. Mă gândesc la copiii ăia și la ai lor. Pentru asta aș da cu barda-n cer. În rest, rahat.

 169. cătălin

  Nu cred ca e rau sa ai o opinie despre tragedia din clubul ala si despre ce s-a intimplat dupa. E ceva atit de grav ca nu poti sa ramii nemiscat, mai ales cind tot creste contorul asta nenorocit.

 170. Angela

  Pentru că am obosit eu și nu mai vreau să aud nimic în media, nu înseamnă că-i rău. Pot să dezbat cu prietenii, chiar dacă mă cert cu ei. Dar nu mai vreau tv și ziare și păreriști care se adresează națiunii.

 171. cătălin

  Hidra si-a revenit, e bine si da din coada, a pierdut 2-3 capete dar i-au crescut la loc. Hercule curata grajduri.

 172. andreea

  numai eu simt nevoia să bat pe cineva? 😦

 173. cătălin

  Si viata si moartea
  Coboara-amindoua
  Si ploua si ninge
  Si ninge si ploua.

 174. Deși e drept că te cam bulversează, toată aplecarea asta când într-o parte când într-alta, alternativa găsită în orice situație, denotă reluarea poziției de trestie gânditoare și o prefer apatiei și durutului în cur.

 175. Angela

  Ești optimist. Trestia e gânditoare tocmai pentru că poate să se aplece când într-o parte, când în alta. Ce văd eu acuma îs niște pari înclinați, dar bine înfipți în clișee nemestecate, după cum convin sau nu „convingerilor” noastre – de fapt niște chestii emoționale și pătimașe. Unde dracu e îndoiala, unde e rațiunea în povestea asta? Și între timp, vorba lui Cătălin, hidra își revine. Iar peste noi zumzăie încontinuu aceleași marote obosite și sterile, de 26 de ani. „Anticipate”, „tehnocrați”, „corupție”, „incompetență”, „sistem” etc. Da, durutul în cur e nasol și complice. Apatia e de înțeles, oarecum. Bravo celor pe care încă nu i-a prins în laț.

 176. junghiul

  Asta cu pari înclinați mi-a plăcut!

 177. Angela

  Tăriceanu-i picat din lună? Ăsta n-aude, n-a vede ce-i în jur?
  …I-am explicat ca din punctul nostru de vedere solutia corecta din punct de vedere politic este de crearea unul guvern politic, de ministri politici. Din anunturile publice inteleg ca presedintele prefera un guvern tehnocrat. Solutia ar fi trebuit evitata pentru ca traim intr-o democratie reprezentativa in care cetatenii investesc cu incredere in partide, persoane, programe politice”, a declarat Tăriceanu la finalul consultărilor.
  Ăsta încă n-a observat că pentru popor vorba asta, „politic” e acum ca muleta în fața taurului?

 178. andreea

  tăriceanu…

 179. cătălin

  De Ciolos asta nu stiu nimic, doar ca a fost ministru propus de Tariceanu. Oricum, nu ma astept la ceva bun.

  Liviu Dragnea: „Deocamdata avem decat un nume si un chip.” Greu e sa vorbeste limba romaneste!

 180. Angela

  No, lasă, nu fi pesimist! Știu că dacă Monica nu e, nimic nu e, dar ce să-i faci?

 181. Angela

  E pleoștită rău Antena 3. Și băsiștii la fel. Dacă nimeni nu se bucură, o fi de bine. Mie nu-mi pasă.

 182. cătălin

  Monica are si ea bubele ei, Papahagi fiind un exemplu. As fi vrut sa vad un premier care n-a lucrat la stat si nici n-a avut contracte cu statul. Se pare ca asa ceva e imposibil.

 183. Angela

  Păi cam da. Nu vine nimeni de acasă să zică „eu îs tehnocrat, puneți-mă pm”. Mi se pare că se cam fetișizează tehnocrația asta. Până la urmă, tehnocrat-netehnocrat, un guvern nu poate funcționa fără susținere politică, numai dacă merge pe ordonanțe de urgență. Că altminteri, parlamentul îl poate bloca la tot pasul. Așa că tot trebuie susținut de o majoritate parlamentară, ceea ce, până la urmă, tot politică este.

 184. cătălin

  Da, asa e, nu poate exista un guvern fara sustinere politica. Apoi, si tehnocratii astia … te trezesti ca ajunge ministrul mediului tocmai managerul companiei austriece care a taiat in draci padurile de la noi.

  Ca sa fiu corect, nu imi aduc aminte ceva pentru care ar merita sa-l injur pe Ciolos. Oi fi uitat eu, o fi individul mai curatel sau mai destept, nu stiu.

 185. junghiul

   „Am terminat astăzi a doua rundă de consultări cu partidele politice şi am ajuns la câteva concluzii importante. Mi-am format o opinie şi o prezint acum. După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră.” spune președintele.
  Acum câteva zile Băsescu îl admonesta pe președinte pentru că pierde timp prețios atâta timp cât se ştie că îl va numi pe Cioloș.
  Asa o fi , a mimat președintele negocierile sau i-o fi ghicit vreo țigancă lui Băsescu ?

 186. Angela

  Ei, o fi având matrozul surse acolo unde se învârte cheița.
  Informația că Dacian Cioloș va fi premierul desemnat de Klaus Iohannis a apărut pe site-ul EurActiv.com încă din 5 noiembrie. Site-ul scria că „nu numai că alegerea va fi bine văzută la Bruxelles, dar Cioloș este una dintre rarele figuri publice din România care nu este percepută drept coruptă”.
  Probabil că le-a mimat. Dracu să le mai descurce, iar vedem numai moțul aisbergului?

 187. cătălin

  Probabil este singurul om care are ceva vizibilitate europeana si care, atunci cind deschide o usa in strainatate, nu primeste sticle in cap. Zic si eu. In afara de Monica, nu pot numi o alta persoana cu suficienta notorietate pentru a merita functia de prim ministru.

 188. junghiul

  Scuze! Nu s-a dus la țigănci, decât citește presa.
  http://www.evz.ro/dacian-ciolos-un-premier-anuntat-acum-trei-saptamani.html

  Răsărise de ceva vreme dar cum bine spunea poetul:
  „Iar raza ei abia acum
  Luci vederii noastre.”

 189. cătălin

  Spun unii de ghicitul in cafea, dar inca n-au aflat de ghicitul in whiskey. Fostul presedinte, sint sigur, e un expert.

  De Ciolos nu prea am ce sa zic, sa vedem daca va accepta sa fie o paiata sau va incerca sa faca ceva. Si, mai ales, cit de mult va fura, el si guvernul lui. Incep sa cred ca e mai bine ca un guvern sa stea degeaba, ce rost are sa faca autostrazi si sa le darime dupa?

  Ei, tot spune lumea de Antena3, dar sa adaugam pe lista si ProTV si Mediafax. Ca merita: http://www.tolo.ro/2015/11/10/doi-blogeri-costa-1-200-de-euro-tva-inclus/

 190. junghiul

  Am o singură mulțumire. Faptul că au inclus și TVA-ul în tranzacție. Vezi cum se gândeau ei la sărmanul buget de stat?

 191. cătălin

  Sigur. A, stiam ca distinsa Udrea era mare amatoare de lupte cocosi, iar favoritul ei era cocosu’ Dorin. Oare ce mai face cocosu’ Dorin acuma? Sta in cusca?

  Definitie la un rebus: Cu limbi si cu venin de sarpe. Din patru litere. Dupa ce dezleg restul, imi iese „TATE”. Greu, tare greu m-am prins ca e vorba de „ţaţe”.

  49. Poate sta. 😦

 192. Angela

  Până la urmă, după un an, s-ar putea adeveri că sasul național nu-i ce a părut a fi. Adică Mutu, dulapul săsesc, rața mecanică, marioneta lui Mihalache, prostul care nu pricepe nimic, provincialul, adormitul etc. Mă tem că noi suntem tolomacii care n-au priceput nimic. Să ne întoarcem sine ira et studio la două vorbe care au părut bla-bla și au fost luate în derâdere sau blamate.
  Pas cu pas. Io-te că a făcut câțiva, lent, dar constituțional. S-a dus de râpă Ponta? S-a dus. E pe dric PSD-ul? Cam e.
  Guvernul MEU. Poate nu ne-am prins că MEU nu va să fie nici psd, nici pnl și i-am sărit la beregată. Se pare că îl va avea, așa cum l-a dorit și plănuit și marile partide își pot mușca unghiile. Că dacă nu înghit „guvernul meu”, își dau cu stângul în dreptul. Ce să propună nației? Voinea, Dragnea, Blaga, Gorghiu? Acum? Ha!
  Am impresia – nu zic că n-aș putea-o lua pe arătură cu ea – că tenacitatea și lentoarea săsească au cam băgat în corzi, pe nesimțite, agitația psihomotorie românească, confirmând vorba de prin părțile mele cum că „în tăt mutu zace dracu”.

 193. cătălin

  Da, Mutu e mult mai bun decit credeam, a sters pe jos cu manifestatia din piata in stil mare.

  Vad ca noul guvern tocmai a luat o copita cu marirea salariilor bugetarilor cu 10%, votata asa, la plesneala, fara macar sa intrebe cineva daca sint bani. Asta pe linga faptul ca maririle procentuale sint nedrepte, cei care au putin primesc firimituri.

 194. andreea

  asta văd eu de la fereastră acum…

 195. andreea

  ba parcă e și mai roșu…

 196. andreea

  e prea mare viermuiala politică…

 197. andreea

  și înspăimîntătoare, tragedia unor oameni…

 198. cătălin

  La mine s-au terminat culorile, de-acum si pina in aprilie – doar gri.

  … Tragedia unor oameni la care ne uitam fara a putea sa facem ceva. 😦

 199. Angela

  Care nou guvern? Că nu-i făcut încă.
  Tragedie înspăimântătoare, viermuială insuportabilă. Te apucă deznădejdea.

 200. andreea

  nu pot să cred. l-au eliberat pe piedone.

 201. Angela

  În aplauzele susținătorilor. Am văzut..

 202. cătălin

  Asa e legea, nu prea il pot aresta fara proces.

 203. Eva

  Salut!

  Am lipsit mult, stiu, dar lucrez mult.

  Povestea trista #colectiv m-a afectat ingrozitor, in asa hal incat am fost complet deconectata de Germania. Si am avut garzi si treaba multa si eu cu gandul la cei de acasa. La voi.

  Referitor la transfer sau netransfer… Raspund cu un exemplu
  In Germania cand un pacient care e deja in ambulanta in drum spre spital si intra in soc cardio respirator, adica trebuie resuscitat, ambulanta opreste. Opreste pe drum si resusciteaza acolo pe strada atat cat e nevoie, Pot fi si 40-60 de minute. Unii pot spune ca de ce, ca e timp pierdut, ca poate in clinica i se acorda pacientului mai mult si mai repede ajutor. Nu e asa. Cand situatia e foarte critica ajung 2-4 maini si 1-2 creiere competente care sa stie ce sa faca. Mai mult nu inseamna mai bine.

  Trebuie stabilizati si apoi transferati.
  E adevarat ca eu cand am aflat de tragedie m-am gandit prima si prima data ca ingrijirea din Germania ar fi fost mai buna. Cel putin in cazul arsilor. Au protocoale foarte bine puse la punct si materiale de ultima generatie de ingrijire a arsurilor astfel incat ies practic fara nicio cicatrice, spitalizare mai scurta, fara interventii chirurgicale… materiale extrem de scumpe care insa dupa concluziile medicilor germani, nu mai scumpe decat intreaga spitalizare, interventii chirurgicale, etc ca in cazul clasic.

  Spun mereu „in Germania” pentru ca nu stiu exact cum fac in Romania, nu am lucrat niciodata acolo deci sunt confuza in ceea ce priveste ingrijirea medicala (in Bucuresti ma refer, in tara stiu ca e catastrofa). Nici in Israel. Desi despre Israel nu mi-as face probleme, au si astia tot ultima tehnologie din America ca doar e tara lor.. Plus tehnologia militara.

  Foarte bine ca ii transfera. Pe cat mai multi dintre ei. Sa-i pastreze doar pe cei ce-i pot externa peste o saptamana.

  Va salut

 204. cătălin

  Eva, noi am vrea sa vii mai des, sa mai vorbim, nu neaparat de chestii medicale. Orice…

  Tragedia cu clubul a intors pe dos pe oricine. Cu transferurile, cam asta am inteles din presa. In prima saptamina a fost transferat un singur ranit, pe cheltuiala lui si fara nici un ajutor din partea ministerului sanatatii. Abia dupa ce presa a intrebat „de ce?” au inceput transferurile. Toti medicii tac si apar medici romani care lucreaza in strainatate care spun ca spitalele romanesti au EXACT aceleasi dotari ca spitalele moderne din vest. Cu alte cuvinte, totul e perfect, iar bugetul alocat sanatatii e mai mult decit suficient. O tragedie folosita intr-o jegoasa campanie de PR a ministerului.

  La spitalul in care a lucrat mama s-a pus problema infiintarii unei sectii pentru arsuri, dar s-a renuntat. Cum sa ai sectie perfect sterila intr-un spital construit cu mai bine de 100 de ani in urma, si prin saloanele caruia umbla sobolanii (doar noaptea, ce-i drept)? Asa arata cel mai bun spital din toata Moldova.

 205. Eva

  Catalin chiar am fost pe drumuri. Eu fac garzi numai in weekend, vineri, sambata sau duminica si m am ocupat in ultima vreme si de refugiatii din siria impreuna cu crucea rosie. abia astept sa vina decembrie ca sunt numai plecata, la serviciu numai o saptamana!!

 206. cătălin

  Ce se mai intimpla cu refugiatii? Nu mai sint pe prima pagina a stirilor, dar fluxul de oameni a continuat, iar Germania a fost cam singura tara care i-a primit fara sa se plinga. Toate celelalte tari au ridicat din umeri, in semn de solidaritate.

  Am mai spus odata ca voluntarii sint sfintii zilelor noastre…

 207. junghiul

  Te salut, îți doresc multă sănătate și putere!

 208. Eva

  Catalin am postat despre refugiati pe facebook. Nu stiu cum sa pun aici mesajul.

  Nu este munca voluntara. Poate crucea rosie face munca voluntara desi ma indoiesc. Medicii sunt platiti cu 60 de euro pe ora. Au medici voluntari chiar dintre refugiati (medici sirieni refugiati) care ajuta medicii nemti cu traducerea intre medic-pacient, dar ei neavand dreptul sa semneze retete nu primesc nici bani.

  Am citit acum cateva minute pe site-ul ambasadei RO in DE ca la sfarsitul lui 2013 erau 250.009 romani cu domiciliul in germania. ma intreb cati or fi azi. sau peste cateva luni.

 209. cătălin

  Eva:

  Eh si daca va intrebati ce mai fac refugiatii, fac bine merci. Germania le construieste case, se asigura sa ii integreze in societate (ii invata meserii), le asigura un minim de securitate medicala…
  Sunt oameni si de-o parte si de alta.
  Sa nu va imaginati ca dorm claie peste gramada, au camere in regim studentesc, cate 2 in camera. Regim studentesc vest european nu ca in Regie cate 4 intr-un pat 😀 si nici sosete donate rupte in calcai nu poarta. Sunt tineri, frumosi, sanatosi, civilizati si dornici sa faca ceva cu viata lor!

 210. Eva

  Ce efect am! Am aparut eu si-acu a disparut toata lumea 🙂
  Mai bine stateam in banca mea cu fleanca-nchisa 😀

 211. Angela

  Ba eu n-am dispărut, bombăneam și eu că n-am cu cine să povestesc.

 212. Angela

  De fapt, cred că am amuțit cu toții, că e prea nasol deja. Atâta moarte și atâta politică dubioasă..Nici nu știi ce să mai spui.

 213. cătălin

  Eu sint pe aici, dupa cum vedeti. Nu prea stiu ce sa spun, ce discutie sa incep, mi s-a parut putin nepotrivit sa comentez in stilul meu nating/glumet (desi, uneori, nu m-am abtinut).

 214. Eva

  hai sa va zic eu una buna. si-a pus una poza noua pe facebook cu ea in oras pe strada. si scrie la poza „another day, same shit!”
  mai pricepe cineva ce pricepe mintea mea bolnava? 😀 😀 😀 sau toata lumea se gandeste la starea ei de spirit ?!

 215. cătălin

  Da, dar nu vreau sa merg pe directia aia.

  Daca cineva s-ar uita de undeva de sus, la noi, oamenii, ar spune ca vietile noastre sint la fel. Si noi spunem exact acelasi lucru despre furnici, nu?

 216. Eva

  Catalin eu sunt satula de furnici. Vreau sa vad si capete mari roind ca … furnicile..

 217. Angela

  Eu recunosc că nu la starea ei de spirit m-am gândit. Ha! Îmi place umorul involuntar. Biata fată..

 218. Angela

  Eu acuma am altă problemă, Mi s-a tras de la fata care a murit fiindcă părinții nu și-au dat acordul pentru transfuzie(evident, din motive religioase). Pe chestia asta mi s-a explicat la tv care-i procedura pentru acord în cazul pacienților inconștienți. Adică cine-l poate da. Dacă e căsătorit, atunci e soțul/soția. Dacă nu e, atunci părinții sau alte rude. Dacă n-are nici de unele, atunci se instituie o tutelă care ia decizia bla bla, complicat. Nu-s de acord cu nimic. Eventual să decidă părinții, dacă au. Ăia e aproape sigur că nu doresc să le moară copilul. Și chiar atât de mulți sectari cretini nu sunt. La soț/soție există probabilitatea să vrea să scape de beteag. Ce știm noi ce relații îs în cuplul ăla? Ș-apoi cu tutela aia, comisie sau ce o fi, moare omul cu zile până se întrunește și decide. Așa că nu-i bine nicicum o dai.

 219. junghiul

  Când e vorba de salvat o viață, eu n-aș mai cere acordul nimănui.
  Dacă cineva dorea să se sinucidă, mai încearcă o dată. Chiar dacă acea fată are părinți care din motive religioase sunt împotriva transfuziei, această libertate ( sau constrângere) îi privește personal, nu e transmisibilă copiilor.
  Deci încerci să salvezi omul, fără nici un alt acord. Apoi decide el ce vrea să facă cu viața lui.

 220. andreea

  și la eutanasie? 😦

 221. andreea

  Eva, aici sîntem cu toții zăpăciți de cap cu informații contradictorii. de la ”s-a făcut tot ce se putea. s-a lucrat exemplar” pînă la ”i-au omorît, cu nepriceperea și orgoliul lor” am auzit toate variantele posibile.

 222. junghiul

  Eutanasia e un subiect delicat. Oricum nu privește cazul de față. Oricum eu aș încerca să-l salvez chiar și pe unul care a încercat să se sinucidă.
  Ce o face după aceea e treaba lui, ca și în cazul lui Lucian Bălan. De două ori l-a salvat mama sa ajungînd la timp. În final a reușit ce și-a propus.

 223. Angela

  Dacă tot au introdus cardul ăla de sănătate, ar trebui să-ți treacă acolo, până ești în toate mințile, tot ce vrei și ce nu vrei, eutanasie, donare de organe, resuscitare, deconectare și ce o mai fi. Și să se procedeze exact așa când vine vremea. Că e îngrozitor să lași decizia pe capul și sufletul unui aparținător. De ce să-l împovărezi cu așa ceva?

 224. junghiul

  și ăla-i unealta diavolului

 225. Angela

  O fi, deși n-am înțeles niciodată de ce.

 226. Eva

  Este vorba despre martorii lui Iehova. Sunt o religie recunoscuta nu doar o secta. Au acte si semneaza intreaga comunitate. Asa sunt si aici. Eu am avut doua cazuri care au murit aproape pe masa de operatii. Nu poti face nimic ca doctor. Au venit membrii familiei din comunitate si au stat alaturi de pacienti pana au murit. Asa isi doresc ei, asa vor pacientii si familiile si comunitatea.
  Junghi inteleg avantul si instinctul de salvator, insa pentru asta faci puscarie. Nu salvam oameni care nu vir sa fie salvati si au acte pentru a demonstra asta. Daca unul incearca sa se sinucida acasa normal ca facem toti tot ce se mai poate face. Multi sunt salvati. Insa exista cazuri care fac acte notariale prin care isi exprima dorinta sa nu fie intubati, sa nu li se faca dializa in caz de insuficienta renala, sa nu fie pusi in coma etc. Altii refuza sange. Sangele e totusi un organ fluid care apartine unui alt om, are marcarea genetica a acelui om, e un „corp strain”. Nu e chiar asa de simplu cu transfuzia. Dar salveaza vieti, este adevarat. Unii nu vor si e dreptul lor. Asa am fost si eu cand eram medic mai tinerel. As fi vrut sa fac tot ce pot impotriva dorintei si vointei familiei si pacientului. Dar pana la urma dorinta pacientului e mai importanta. E atat de simplu, insa in cazul adultilor, batranilor unde poti spune „si-a trait cat de cat viata, nu vrea tortura pe sectia de intensiv” in cazul copiilor situatia e delicata, pentru ca asta vor „apartinatorii” sa decida… Nimeni nu stie insa ce vrea cu adevarat copilul, nici chiar el. Daca medicii actioneaza impotriva apartinatorilor, actioneaza in instanta, cu judecati si judecatori. S-a mai trecut prin asta in mii de cazuri.
  Candva in viata trebuie sa decidem toti pentru cineva. Si nu e simplu. Daca acel cineva a lasat insa un act in urma si si-a dorit sa nu fie macelarit de medicina e o decizie nobila sa-l lasi sa plece „curat”.

 227. Eva

  Scuzati analfabetismele scriu de pe telefon. Nu stiu cat de coerent. Zi frumoasa tuturor, eu am de lucru.

 228. Angela

  Ciudat, nu m-aș fi gândit niciodată la transfuzie în felul ăsta. Mi se părea o substanță introdusă într-un organism ca să-l salveze, nobilă, cumva, pentru că un alt om a oferit-o, dar atât. Atunci și transplantul e tot așa. Ficatul, rinichiul, corneea tot corpuri străine sunt. Și spermatozoidul. Și fătul din uter.

 229. Incredibil!
  Nu m-am gândit că pot să fac pușcărie și pentru asta.
  Păi și atunci părintele Martor al lui Iehova poate să lase copilul să moară?
  Așa e legal? Dar poate că i se rupe copilului de martori, cum să-i iei dreptul la viață?

 230. Eu mă pregătesc să plec… Abia aștept… Nu vă spun unde… Vă voi povesti cum a fost… Mâine dis-de-dimineață…

 231. Rele tratamente aplicate minorilor
  Omor în culpă
  Crimă cu premeditare
  Alegeți!

 232. Eva

  Bineinteles ca sunt corpuri straine. Si corpul le poate respinge. Si embrionul e tot corp strain in primele saptamani (pana se adapteaza) si corpul il poate respinge respectiv avorta spontan. Sunt pierderile de sarcina tanara, avort spontan. Daca cineva primeste o grupa de sange necompatibila intra in soc si moare. Chiar si aceeasi grupa sangvina cu factor rhesus diferit face probleme. Orice ce nu apartine corpului nostru e corp strain. O proteza de metal de sold sau genunchi poate fi respinsa. O grefa, o punga de silicon etc.
  Junghi asa e. Si mie imi pare rau, sunt cazuri in care medicina omoara in cunostinta de cauza, unde cred ca nici interventia divina nu ajuta. Insa iti spun cu mana pe inima ca uneori medicina trebuie infranata si medicii tinuti deoparte (legal). Alteori te lupti cu morile de vant, cu parinti tampiti care sunt la un mini pas ultra simplu de a-si lasa copilul sa ajunga pana la 90 de ani si nu o fac. Medicii nu pot face nimic, de convins nu-i convingi pentru ca e mai important ce zice comunitatea si implicatiile ulterioare. Un cacat.

 233. cătălin

  Nu sint de acord ca deciziile ne-medicale sa fie luate de apartinatori sau comunitate. Numai in cazul in care medicii spun „am facut tot ce se poate, e tinut in viata de aparate, puteti alege sa il deconectam”, abia atunci e vorba de o alegere pe care o poate face un om obisnuit.

 234. Angela

  La orice fel de operație e așa? Sau numai la cele majore, la o amputare, de exemplu? Dacă zice medicul că e singura soluție și aparținătorii zic că mai bine să moară întreg, așa rămâne? Complicat.

 235. cătălin

  Nu inteleg un lucru, legat de Iohannis. Am inteles ca a pierdut definitiv un proces in care nu avea dreptate, si a facut tot posibilul sa il prelungeasca 14 ani. De ce nu vorbeste nimeni despre asta?

  Vineri, 13.

 236. Angela

  Păi e irelevant. E civil, nu penal.

 237. Angela

  Din cât am înțeles, , pe scurt, a existat o casă fără moștenitori, a preluat-o statul, a vândut-o la chiriași, apoi a apărut un tip care a revendicat-o, că cică era neam cu răposații proprietari, i s-a retrocedat, Iohannis a cumpărat-o de la ăla, chiriașii au contestat retrocedarea, s-a dovedit că ăla nu era moștenitor pe bune, treabă care a anulat contractul de vânzare. Cam cum ai cumpăra o mașină furată. Dacă se dovedește că ăl de ți-a vândut-o a furat-o și că nu era de drept a lui, fluieri și tu, cumpărătorul, a pagubă. La imobiliare și retrocedări e mai complicat și mai lung. Dar nu e interesant.

 238. cătălin

  Andreea: cred ca medicii romani au facut ce au putut sa ii salveze pe oamenii aceia. Numai ca dotarile din spitalele romanesti nu au cum sa fie la nivelul dotarilor din occident, e o minciuna gogonata. Cite stiu de la mama…

  Mama a fost o viata asistenta intr-unul din primele 4-5 spitale din tara. Cel mai mare spital din Moldova, fara discutie. Acum patru ani ea a luat amenda de la Sanipid pentru ca steriliza instrumentar operator de unica folosinta. De ce facea asta? Pentru ca asa era protocolul in spital, din lipsa de consumabile. N-a platit mama toata amenda (care a fost mare), au pus bani toti cei ce lucrau in clinica respectiva. Bolnavii dormeau cite doi in pat, uneori se puneau paturi pe holuri. Ce sa mai zic? Intr-o perioada ii era frica, atunci cind facea garzi, sa nu calce din greseala pe vreo coada. De sobolan. Astia umblau noaptea prin saloane.

 239. Angela

  Cătăline, toți știm cam care-i treaba cu dotările. Avem ce avem, se fură cât se fură. N-a pretins nimeni că suntem dotați ultimul răcnet. Tu refuzi să disociezi două chestii clare. Dotarea spitalului și starea pacienților. Dacă nu puteau fi transportați, trebuia să faci față cu ce ai, pe loc. Și dacă erau barăci ca în MASH. Și au cam făcut față. Mai departe, odată stabilizați, pentru tratamentele lungi și complicate care urmează, îi duci unde există dotări mai bune. Dar nu în faza critică. Să zici că au mințit și că a fost chestie de PR, e curat proces de intenție. Să nu exagerăm numai din antipatie politică.

 240. cătălin

  Nu, Angela, exact asta apare pe toate canalele: sintem dotati ultimul racnet. Ciprian Isacu, medic roman care lucreaza in Franta: “În afară de partea afectivă, spre surpriza mea, nu numai că nu avem lecții de dat aici, mă întreb ce am fi făcut noi, în Franța, în fața unei nenorociri. În România este o muncă de calitate extraordinară, nu vă puteți închipui. Am vizitat câteva spitale astăzi, din punct de vedere tehnic sunt de top, din punct de vedere uman nu e nimic de reproșat.”

  Si sobolanii or fi de top, la fel ca aia care merg printre paturile bolnavilor in Franta?

  N-am zis nimic de medicii, asistentele si cei de la SMURD, care au facut tot ce-au putut sa-i salveze pe oamenii aia. Si nici ca ar fi putut fi transferati imediat dupa tragedie, asa, parasutati din elicopter prin Europa.

 241. Angela

  No, stai un pic cu șobolanii. Am și eu oarece experiență cu spitalele (n-aș mai fi avut-o!). Primul în care am fost internată era ireproșabil, începând de la pereți până la haleală. Al doilea, cel de bază, specializat pe ce aveam eu, era cam paragină, clădire veche, scorojită, instalații jalnice. Acum au renovat-o, nu știu cum e, că n-am mai dat pe acolo de mult. Altele pe unde am umblat (interclinic, de!), cam tot așa. Picior de șobolan sau gândac n-am văzut. Mai lipsea una-alta. Dar au făcut ce-a trebuit, medical vorbind. Depinde mult de manager, dacă dă banii, ăia puțini -mulți, câți or fi, pe ce trebuie sau îi sifonează. Când am primit diagnosticul și tratamentul, i-am trimis hârțoagele prietenei mele din Israel. Cumnatu-său e medic. A zis că exact tratamentul ăsta se dă și la ei. Probabil dacă mergeam acolo, aș fi avut mai mult confort, atât. Crezi că l-a plătit cineva pe Isacu ăla să zică ce a zis? Poate prin București or fi și spitale de top. Că nu toate, asta e. Eu n-am auzit „pe toate canalele” ce zici tu.

 242. cătălin

  Legat de Mutu si cei care si-au luat casa inapoi, ma tem ca e foarte interesant. Una ca procesul a durat 14 ani. Va dati seama cum e sa-ti faca dreptate justitia dupa 14 ani? Apoi, e problema cu notarii care nu au nici o raspundere. Se duce unul cu acte false la notar, plateste taxa (generoasa) si gata, nu e nici o problema. Pentru ce sint taxele alea daca nimeni nu examineaza daca actele sint autentice? La urma, mai e si intrebarea privind moralitatea presedintelui, dar s-o lasam pe asta.

  Aaa, stai sa-ti spun ce modernizari au facut la spitalul in care a lucrat mama. Uite, de exemplu au decis sa mute baile, si sa le faca … in mijlocul saloanelor. Si ce frumos e sa te duci la buda in timp ce o suta de oameni iti asculta, vrind-nevrind, simfonia. Ba o mai si miros, ca WC-urile moderne nu au aerisiri (aparatele de ventilat s-au stricat la 2-3 zile dupa datul in folosinta).

  E logic imposibil ca vreun spital romanesc sa aiba aceleasi dotari ca un spital modern din afara. Ca se pot face unele tratamente, ca, pentru unele boli, cam aceleasi optiuni exista si la noi, si in afara, asta e altceva.

 243. Angela

  Bine, am înțeles, și? Dezastrul s-a întâmplat, copiii ăia mor, politica e același rahat, ba e și mai dubios acuma, că nici dracu nu știe ce o să iasă din haloimăsul ăsta. Și?
  Notă. Buda în salon poate fi o binecuvântare când de-abia te poți întoarce în pat, darămite să te scoli din el, să iei pe tine un halat (operațiune aproape imposibilă, că nu puteam să-mi mișc brațele) și cele necesare băii și să te târăști la un capăt de coridor. Am avut și eu în primul spital, toate saloanele aveau baia lor, cu chiuvetă, budă și duș. Era ok pentru vremea când nici nu mă puteam îmbrăca singură și când fiecare pas era un chin. Depinde de perspectivă.

 244. cătălin

  😦 Mi-i groaza de spitale. Cind pasesc intr-unul ma gindesc ca prin peretii aia sta ascunsa moartea.

  Am mincat salata de rosii, de la mine din gradina. Da, afara ingheata, dar tot am carat vasele in casa noaptea. Sport.

  Uite, Angela, cum iti dau eu dreptate de multe ori:

 245. Angela

  Da, și mie mi-e groază, de aia nu mai dau pe acolo, deși ar cam trebui.
  Merita să-l vezi pe cățelul meu (e aici, lângă mine, pe un fotoliu) ce mutriță a făcut și cum a ciulit urechile când l-a auzit pe cățelul din filmuleț! Cine știe, o fi priceput ce spune.

 246. Angela

  Cam ce recoltă de roșii ai?

 247. cătălin

  Nu stiu, le-am mincat pe masura ce s-au copt. Cam au fost vreo 3 kile pe fir. Am avut doua fire normale, plus un fir de rosii cherry. Alea cherry au productie mica. Dar toate au fost dulci …

  Uite-le, de acum o luna:

 248. Angela

  Uau, faine îs! Musai să pun și eu la primăvară! Cum le pui? Din semințe? Că eu am luat acum doi ani niște răsaduri de la o băbuță, dar cred că n-am făcut ce trebuie, că nu le-a prea mers. Am mâncat totuși câteva,

 249. Angela

  De când am venit aici, la țară, nu mai pot nici să mor, că mereu am de așteptat câte ceva. Să văd dacă se prind pomii – a plantat fiu-meu vreo patru, să văd dacă ies lalelele, zambilele și narcisele, apoi să se coacă vișinele, merele, nucile..Tot așa, de la anotimp la anotimp, n-o să mai pot muri niciodată.

 250. cătălin

  Nu, rasad, ar fi complicat din seminte, ca trebuie plantate devreme. Totusi, bunicii mei puneau rosii si din seminte. Nu totdeauna mergeau, dar, in general, erau mult mai sanatoase decit rosiile din rasaduri.

  Cum adica nu le-a mers? Temperaturile sub 4 grade primavara le pot afecta: plantele nu mor, dar nu mai produc mare lucru. In rest, vor apa.

  Da, e altfel atunci cind traiesti in mijlocul naturii, si nu izolat de ea, intr-un apartament de beton.

 251. andreea

  3 kile pe fir??! nu e… foarte mult?! 🙂

  (andreea şi agricultura…)

 252. cătălin

  Am si zambila, pe geam, infloreste sper peste doua saptamini. Parca-s nebun, imi cumpar flori in ghivece, e plin pervazul.

  2-3 kile, nu stiu exact. Am avut si rosii mari, aproape cit mina mea, ma gindesc ca o astfel de rosie avea vreo 500 de grame. E putin, o planta trebuie sa produca lejer 6-7 kilograme de rosii.

 253. andreea

  eu le spun tuturor să nu-mi aducă ghivece. în cel mult o săptămînă, omor orice floare. cred că am… buhuuuu… energii negative.

 254. Angela

  Trebuie să vorbești cu ele, să le mângâi, să le lauzi, să le saluți când le uzi..Și mai depinde de vecinătate. Eu am avut odată două ghivece, erau pui de la aceeași floare și nu se suportau, una se dezvolta, aialaltă se pleoștea. Până când le-am despărțit, le-am pus în camere diferite și au prosperat amândouă.

 255. cătălin

  Da, Andreea, trebuie sa nu injuri. 😛

  Flori de pe geamul de la demisol. Daca mai era si un motan printre ele, ar fi fost perfect.

 256. andreea

  vai de mine, dar tu eşti un adevărat ikebanist…

 257. Eva

  mamaaa dar cum se furaaaa
  am citit saptamana trecuta un mesaj pe facebook, am crezut ca nu vad bine. o femeie binevoitoare a dus la unul din spitalele cu copiii colectiv, mancare de catering ranitilor si familiilor care stau cu ei zile in sir… si a dus mancare in fiecare zi si a dus-o in bucataria asistentelor.
  intr-o zi i-au spus copiii aia arsi ca ei n au mancat deloc din mancarea adusa de ea ca o ia femeia de serviciu!!!
  cat de nenorocit (sufleteste) sa fii sa furi mancare de la traumatizatii aia de copii. mai ales ca era treaba super mediatizata, roia numai de presa si lume pe acolo! cum ma cum?!?!

 258. andreea

  pe unii nu-i mai impresionează suferinţa (altora). nu-i mai impresionează nimic, de fapt.

 259. Eva

  Sa va spun cum vad eu problema cu spitalele din Romania. Pai nenea ala din Franta si nenea din Norvegia si tanti din Anglia nu s-au dus in Raspanditii din Vale, Cucuietii din Deal sau ce stiu eu ce judet uitat de lume. Nu nene, romanii au stiut ca vin musafiri si suntem ospitalieri de felul nostru, normal ca au fost oamenii cu onoruri asteptati, ceea ce e bine. Musafirii au venit in Bucuresti, intr-unul din spitalele mari, universitare… care… sunt renovate, inovate, upgradate bla bla. Dar sunt 3-5 astfel des spitale. Punct. Atata e. IN restul tarii e cum zice Catalin. Inca. Multe spitale s-au inchis (din saracie, lipsa de personal etc) sunt ramase spitalele judetene care sunt inca in cladirile vechi si o trag cum pot. Ca cacatul de guvern nu poate sa bage bani sa faca in tara 20-40 de spitale noi cu banii de pe prostitutie de exemplu. Ii baga in buzunarul personal, dar asta stim cu totii.

 260. Eva

  am aflat azi de la colegii mei ca in Germania copiii ies din ‘programul martorii lui Iehova’. Adica se pot pune parintii/comunitatea de-a lungu’ si de-a latu’, in cazul copiilor decid medicii.

 261. andreea

  adică pînă la 18 ani?

  hmmm… ce soartă… dacă ai 18 ani şi o zi…

 262. cătălin

  Pe fb. s-au spus multe chestii, am devenit foarte reticent. Nu stiu daca au furat unii mincarea, sau poate ca spitalul a refuzat orice forma de ajutor.

  Tot nu cred ca exista vreun spital din Romania la nivelul unui spital similar din vest. Altfel n-ar mai alerga toti politicienii sa se trateze in Austria pentru orice durere de cur. Spitalul in care a lucrat mama e spital universitar. Sigur ca au unele dotari, mai ales la sectia de reanimare, dar mai sint multe de facut. Cit eter a respirat mama (ca a lucrat ani si ani de zile la anestezie). Uneori se gindeste ca de la eterul ala a patit ce-a patit. 😦

  Volumul doi, par ugilite, probabil pentru ca sint prea multe flori si nu au destula lumina.

 263. Eva

  eu nu am prins smurdul si pe arafat la bucuresti. nici nu stiu cand au venit. ei erau la targul mures, si-am amintesc ca medicinistii bucuresteni spuneau ca daca vrei sa inveti medicina de urgenta tre sa mergi la mures la smurd, la arafat. el a creat smurdul, nu inteleg ce le-au casunat acum pe smurd

 264. andreea

  ugilite?? 🙂

 265. Eva

  ufilite ma 😀

 266. andreea

  io ştiu ce expresii moldavocanadieneşti mai foloseşte el?!…

 267. andreea

  poate a vrut să spună pugilite, adică… făcute knock-out…

 268. andreea

  cam asta fac eu cu florile… le pugilesc.

  mă scuzaţi, vorbesc în dodii, mă doare capul, mă termină bilanţul morţilor, rîcile politice, povestirile din spitale ale arşilor… şi bomboana pe tort e un director care vrea ca oamenii să stea la birouri cu faţa spre perete şi cu fundurile unii la alţii.

 269. Eva

  bucuresti –>> paris

 270. cătălin

  Am vazut. Iar o sa inceapa unii sa urle ca trebuie mai multa securitate, mai multe fonduri pentru serviciile secrete, altii ca musulmanii trebuie alungati (din Calea Lactee daca se poate). Cineva, vreun dement, e in spatele atentatelor astora, dar nu inteleg ce vrea.

 271. S-a iscat o întreagă polemică după episodul Charlie.
  Despre cât de tare au greșit acei jurnaliști față de musulmani. Foarte mulți susțineau că și-au căutat-o.
  De ce nu vrem să vedem adevărul? Aceste structuri teroriste sunt create și susținute și de europeni cu bani proveniți din tranzacții cu arme și petrol,între teroriști sunt unii europeni,racolați dintre frustrații și psihopații bătrânului continent. Și omoară tot ce prind, musulmani, creștini, copii, femei, orice. Îngroașă rândurile lor toți decerebrații de pe planeta asta. Se ascund în spatele unei religii care le permite în mod facil justificarea unei atitudini războinice, în rest nu au altceva în cap decât execuțiile, caută modurile cât mai oripilante de a-și tortura și ucide victimele.
  Și ăsta nu e decât începutul, din nefericire. Listele cu persoanele gata să se sinucidă detonînd încărcături de explozibil sunt consistente.
  Ieri nu au fost atentate doar în Franța ci și în Bagdad și Liban, ieri au fost amenințați și rușii printr-un filmuleț îngrozitor, nici alegerea zilei de vineri 13 nu este întâmplătoare, e momentul oportun pentru a semăna teroare.
  Ar mai fi multe de spus dar o să tac deocamdată.

 272. Angela

  E de tăcut. Suntem depășiți de evenimente.

 273. cătălin

  Da, Junghiule, problema e ca dementii au acces la bani si la resurse pentru a comite asa nenorociri. Si cineva are interesul sa mentina conflictele astea. Poate mai multi actori.

  Ma gindesc la ce ne-a spus Morringain odata: nici o mare putere nu ar dori ca arabii sa aiba un stat al lor, care sa se intinda din Libia pina-n Pakistan.

  Angela, de ce te-ai sculat asa dimineata?

  Andreea, tu nu vorbesti niciodata in dodii.

 274. Angela

  De obicei mă trezesc pe la 5, dar nu întotdeauna mă și scol din pat. Azi m-am trezit, m-am uitat la știri, am dezlegat un careu și am intrat să văd ce mai ziceți voi. Că eu nu mai am nimic de zis deocamdată, adică n-am, că nu știu ce să zic. În legătură cu oroarea din Paris.

 275. Angela

  Zic totuși că ne-a cam luat dracu. Sau șeitan, mai degrabă.

 276. … Așa că se vor întâmpla două lucruri, cu largul concurs al nostru.
  Se va investi mai mult în industria de armament, astfel vor avea și nebunii o ofertă mai generoasă iar nouă ni se vor restrânge libertățile ca să fim supravegheați mai bine.
  Ce mă sperie pe mine realmente e faptul că lăsăm o lume nebună copiilor noștri și nu ar merita ei una ca asta.
  Si nici nu știu ce să fac cu această revoltă, o să mi-o înăbuș în stomac!

 277. Angela

  Restrângerea libertăților, da, și trăitul în spaimă și teroare. Să-ți fie groază să mergi la un spectacol, să te urci în metrou, să bei o cafea la o terasă. Să încerci să-ți vezi de treburile cotidiene și să umbli cu ochii-n patru, că rafala poate veni de oriunde..Să nu ronțîi un covrig pe stradă, că-i ramadanul și-ți riști gâtul..Să tremuri când nu-s copiii lângă tine, că s-au dus pe undeva să se distreze sau la școală și să auzi la știri că a explodat ceva chiar acolo…Asta nu mai e viață. Dar nici loc de-ntors nu mai e.

 278. andreea

  vreau să fug, să fug, să m-ascuuuund… 😦 😦

 279. cătălin

  Da. 😦

  Stii ce-i clar? Ca pot face oricite atentate, daca exista jeguri care sa ordone asa ceva. Servicii secrete, bugete uriase, supraveghere – mamaliguta.

 280. Angela

  Parcă mai fi mamzel Cristina Hermeziu. Jeguri cei care ordonă, serviciile – mămăligă, numai scursurile alea, rebuturile speciei care chiar fac lucrurile astea, ei, săracii îs victimele nimicniciei noastre…Nenorociții de noi, care (citat din mamzela aia):

  Vai nouă că n-am ştiut să transmitem unor tineri că, dacă au ales să trăiască în Franţa, sau în Europa, nu Siria e mai importantă, şi nici Alah.

  Vai nouă că n-am ştiut să-i învăţăm dilemele carteziene, îndoiala de sine, schimbul de vorbe, recunoaşterea celuilalt în lumina ochilor.

  Vai nouă că n-am ştiut să le transmitem un pic de iubire.

  Idioate de felul ăsta îs mai vinovate de tot ce se întâmplă decât scursurile alea primitive și criminale.

 281. cătălin

  Aia nu sint victime.

  In Franta sint vreo 5-6 servicii de informatii, cu bugete mai mult decit generoase. Rezultatele se vad, la stiri. 😦 Asta in conditiile in care noi, oamenii normali, trebuie sa renuntam la intimitate, trebuie sa avem calculatoarele hackuite in scopuri nobile, trebuie sa fim cautati si in cur prin aeroporturi.

 282. andreea

  ha? n-am ştiut să transmitem??

  nu pot să cred.

 283. cătălin

  Da-i naibii. Cretini.

 284. Angela

  O, ba da. Nici n-am citat-o integral, am uitat ceva foarte important:
  Vai nouă că vom da vina, în mod reflex, pe refugiaţi.
  Iaca, citește tot și plângi, că-i scris din suflet mare:
  http://adevarul.ro/news/eveniment/cosmarul-frantei-vai-noua-1_5646adfe7d919ed50e347c7f/index.html

 285. andreea

  deci, Gherghina e măritată cu Vasile, Vasile o dă cu capul de sobă pe Gherghina care cade lată şi moare şi pe urmă strigăm „vai ţie, Gherghino, că n-ai ştiut să-i transmiţi un pic de iubire bietului Vasile! te-ai limitat la ciorbă, la dereticat şi la sex! Vai ţie, Gherghino!”

 286. Angela

  Cred că am râs acum prima dată, după multe zile. Sărumâna.

 287. cătălin

  Da, noroc ca Andreea a putut formula ceva glumet, ca aveam sa-i raspund altfel acelei destepte.

  Totusi, vai noua ca ne va roade frica, si vom tresari de fiecare data cind auzim stirile si cei dragi nu sint linga noi.

 288. Am fost și am văzut!
  Nu știam nimic despre clinica Nera, deși se construiește într-o zonă dragă mie, pe care am vizitat-o în repetate rânduri..
  http://www.clinicanera.ro/ro/clinica-nera
  Am avut ocazia să-l cunosc pe omul care se ocupă de proiect și împreună cu el am vizitat șantierul. Clinica e gata, acum se mobilează, săptămâna viitoare se semnează procesul verbal iar de luni începe construcția celor 42 de camere. Probabil va fi totul gata la sfârșitul primăverii viitoare.
  M-a impresionat faptul că :
  – se vor îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.
  – se ocupă de partea de consiliere psihologică , în faza de început ea este foarte importantă, bolnavul trebuie pregătit psihic pentru ce va urma.
  -pun un accent foarte mare pe alimentație
  -doctorii sunt cunoscuți și folosesc în proceduri și metode neconvenționale
  -măicuțele de la Mănăstirea Nera vor face parte din organigramă.
  Am fost și la mănăstire , am văzut o mână de măicuțe foarte harnice, marea majoritate sunt tinere , cu studii superioare. Două dintre ele au lucrat în cercetare. M-a impresionat și biserica e atât de simplă în interior, cu o bogăție care nu stă în catapeteasmă ci în ceea ce se află după ea.
  Am prânzit acolo, simplu și bun.
  -este cred că singurul loc din România unde există și un centru de cercetare.
  Ar mai fi multe lucruri de spus, vom mai povesti…
  Investiția a fost realizată cu contribuția masivă a UE, 70% , 30% contribuție proprie, Fundația Irina, donații, sponsorizări.
  În ceea ce privește autoritățile locale consiliul județean,etc aceste frunzeverzi i-au încurcat cât au putut de mult. Au promis că vor contribui cu linia de alimentare cu curent și nu s-au ținut de cuvânt. Au fost oamenii obligați astfel să facă toate lucrările pe generatoare, acest lucru ridicînd costurile aferente cu 13% diferență evident neeligibilă. În final,linia subterană a fost construită din bani proprii .
  Drumurile sunt aproape impracticabile, e de neconceput , cea mai frumoasă zonă din țara asta are niște drumuri pe care îți riști viața efectiv. Nu e de mirare că la întoarcere am stat vreo 2 ore în coloană, martori la un accident cu doi morți, o masină mică, din cauza denivelărilor a intrat pe contrasens sub un autobuz.
  Vor fi însă prezenți la inaugurare,vor veni cu foarfece și vor dori să li se publice efortul și dăruirea.
  42 de camere sunt puține. Poate fi vorba de un proiect care să fie urmat și de alte inițiative de acest gen. Doamne-ajută!

 289. Eva

  Uite ca vine si Junghiul cu niste vesti bune! Sa ne mai povestesti despre ei..
  La subiect: va recomand sa urmariti seria (9 episoade) – The truth about cancer.
  https://www.youtube.com/user/thetruthaboutcancer/videos

 290. cătălin

  Da, toti vind carti despre cit de usor poti evita cancerul. Sa-i vedem peste 30 de ani, cind vor muri si ei, la rindul lor, de aceeasi boala. 😦

  Nera pare o initiativa buna.

 291. Angela

  Poate peste 30 de ani n-o să mai moară nimeni de boala asta, de ce ești cobe?

 292. cătălin

  Mi-e greu sa cred ca intelegerea noastra despre biologie va evolua atit de mult in 30 de ani incit vom putea fie sa prevenim, fie sa vindecam mizeria aia.

  Familia la care stau a facut o excursie prin Europa. Au zburat pina la Budapesta si de acolo au mers pe Dunare pina in apropiere de Amsterdam, in doua saptamini. Spuneau ca in Germania n-au vazut nici o vaca sa pasca pe coclauri. Zero. Cui i-o fi venit ideea asta, ca e mai simplu sa tii vaca in grajd si sa taie oamenii iarba?

 293. cătălin

  Bun, au venit refugiatii in Europa, dar n-au fost pusi in tabere, sa vada cine e refugiat cu adevarat si cine e emigrant. Sau terorist. Asa ca oamenii umbla liberi pe continent, pe unde doresc. S-a confirmat ca unul dintre teroristii de la Paris a intrat odata cu valul de refugiati din august. Vive la liberte! ce pot sa zic, unde nu-i cap nu poti avea pretentii. 😦

 294. Angela

  Nu știu cum e cu vacile, astea de pe aici încă pasc și acum afară. Azi nu le-am văzut, dar ieri treceau agale pe sub geamul meu vreo 5-6, se întorceau pe la casele lor. Probabil că nemții consideră că e mai bine să stea vaca acasă și să-i aduci iarba sub bot, nu face mișcare, se îngrașă, nu se face carnea fibroasă, nu murdăresc pajiștea sau drumul pe care umblă…La mine au tras ieri vreo trei balegi în fața porții. Cineva le curăță, că dispar naiba știe unde. Poate le adună cineva pentru îngrășăminte, habar n-am.

 295. Angela

  Bizar guvern avem!

 296. Motto: O vaca sanatoasa are pielea stralucitoare si stomacul plin.
  O vacă fericită are un program zilnic cam de genul:
  9 – 14 mese pe zi-până la 5 ore
  12 ore pentru odină
  7 ore pentru rumegat
  30 minute pentru băut
  2,5–3,5 ore activități diverse, călătorie,muls,socializare.
  O vacă obligată să alerge pe câmp ca să-și procure hrana e fericită doar în imaginația noastră.Dacă-i aloci timpul necesar pentru capitolul activități diverse, poți să o ții pe grajd și va fi fericită. În condițiile în care o hrănești cum se cuvine.
  P.S. Pentru matematicieni: timpul de rumegat se suprapune parțial cu cel de odihnă.

 297. Angela

  De unde știm când e vaca fericită? Că am văzut făpturi sănătoase, nu neapărat vaci, cu piele strălucitoare și stomac plin și profund nefericite. Vaca să alerge pe câmp?? Poate vaca nebună. Am văzut destule și pe câmp, umblau agale, nu alerga niciuna. Și dacă e să mă iau după mugetul tragic, de seară, al uneia dintre vacile lui Maty(vecinul de la a treia casă), numai a fericire nu hăulea din grajd. Și odată a evadat una, alerga în sus pe stradă, de a trebuit să meargă stăpânul cu mașina s-o ajungă și s-o readucă acasă. S-a întors încet, resemnată, cu capul plecat, că a eșuat în fuga spre libertate.

 298. Angela

  Se pare că am un bursuc în spatele șurii. Iar mi se pare ireal…

 299. Muget tragic? Poate interpreta ceva!

 300. Angela

  Mie-mi place să mă uit la vaci. Nu le chiar iubesc, mai ales când venim cu mașina și tocmai se-ntorc și ele, nu-i chip să le depășești. Și văcarul, ori e filosof, ori e cea mai tâmp-placidă creatură lăsată de Domnul pre pământ. Vede că turbezi în spatele lor, dar n-ar schița un gest să le regrupeze un pic, să poți trece..Merge exact ca ele, pe lângă ele, de parcă ar fi numai ei în univers. Altminteri îmi plac, îmi dau un sentiment de eternitate tihnită.

 301. cătălin

  Junghiule, mi se pare normal ca vaca sa pasca singurica, asa cum a facut de zeci de mii de ani. Soarele e foarte important: vitamina D, sistem imunitar, buna-dispozitie. Nu te simti mai bine intr-o zi cu soare comparativ cu o zi innorata?

  Da, am vazut stirile, ministru la 28 de ani. Cum sa-i spunem, ministrut? Intr-un cuvint, nu in doua, railor. 🙂

  Bursuuuuuc! Ce dragut! 🙂

 302. Angela

  Nu mai e ministru, s-a retras. Cică e prea sexy, i-au găsit pe net niște poze mai..nesobre. În chiloți. Auzi comedie, să vadă poporul chiloți de ministru!

 303. junghiul

  Păi dacă l-au găsit prea sexi să-i dea un alt portofoliu. De exemplu pe cel al dialogului social.

 304. junghiul

  Vezi, te-ai hotărât că e bine să pască vaca. O fi, dar abracul, ce face se face vaca fără abrac?

 305. junghiul

  Cam asta mănâncă o vacă
  Nutreturi fibroase( finuri, coceni, paie, etc)
  Nutreturi concentrate (cereale, sroturi, reziduuri de la industria de morarit)
  Nutreturi suculente (silozuri, radacinoase, bostanoase si borhoturi)
  Aditivi furajeri (premix-uri, zoofort-uri)
  Poți să renunți la ce vrei tu din listă dar atunci vaca te va întâmpina cu un muget tragic.

 306. cătălin

  Uite ministru’, nu-i ministru’. Ministruţu’, ma rog.

  Da’ de ce l-a schimbat? A pierdut cumva Ciolos la o partida de poker si a platit cu ministri?

  La bunici vaca minca iarba. Asta vara. Porumb foarte rar, cind scapa din lant si dadea iama prin vecini. Iarna – paie uscate si da, primea si portie de porumb. Pe aici prin Canada vad ca vacile stau afara tot timpul anului, inclusiv pe ger si viscol. De mincat – cred ca mai mult paie. Stau cu zilele in cimp, sint sigur ca nu le aduce nimeni nimic.

 307. cătălin

  Ciolos, D. Cu D de la Don Chilote.
  Vicepremier: Vasile, D. Cu D de la Dinozaur.

  Fostul ministru al sanatatii a precizat ca, profitind de un moment de neatentie, ceilalti membri ai guvernului i-au furat hainele, lasindu-l doar in chiloti.

 308. Da, așa o fi fost. Și tu erai fericit, vaca nu. Iar uneori ele își oglindesc tristețile pe malul apei. N-avem cum să le înțelegem cât timp nu avem câte patru stomace fiecare.

 309. Vrem informări periodice despre bursuc.

 310. cătălin

  Da, saracele vaci, ramin pe malul apei. Ca boii se duc toti in parlament.

  Andreea o fi amutit dupa ce a vazut cine a fost nominalizat ministru al sanatatii?

  Un tehnocrat e un politician care a uitat in ce partid s-a inscris.

  Amintirea verii:

 311. unul care a uitat în câte partide s-a înscris cum se cheamă?

 312. Răuvoitorii numesc guvernul Cioloș-Johannis , guvernul Ciolanis.

 313. Eu unul sunt optimist și la dau porția de credit. La treabă!

 314. Angela

  Răuvoitorii câtă frunză, câtă iarbă. Și mereu la datorie. Chiar nu-mi dau seama ce așteaptă mereu oamenii de la alți oameni. Cârcoteala asta cred că ascunde, de fapt, o profundă convingere că EU aș fi mai bun decât toți, dar lumea-i rea și proastă și nu vede sau mă invidiază sau n-am avut noroc. Fiindcă niciunul din cei care contestă din start pe oricine nu zice clar pe cine ar vrea pe poziția aia. Ok, nu X, că-i așa și pe dincolo, atunci Y, că eu cred că-i bun. N-ai să vezi. Dacă-i tânăr, e prea tânăr. Dacă nu-i, e dinozaur. Dacă e debutant, ce știe el? Dacă-i experimentat, e nărăvit în rele. Numai să ne isterizăm contestând. Cred că suntem o specie aparte, organul gândirii la noi e suprarenala, nicidecum creierul.

 315. Angela

  Chestia cu junele ministru retras mi se pare o tâmpenie. Puteau să-l respingă la comisie dacă se dovedea habarnist. Dar să-l retragi iute pentru niște poze..e stupid. Poate a făcut băiatul niște bani să se întrețină în facultate, n-a furat și n-a dat în cap. Asta nu înseamnă că nu poate deveni, cu timpul, un domn sobru și respectabil. Ce mi se pare ciudat e alegerea lui. Să dai chirurgia vasculară pe o funcție administrativă chiar la început de carieră. No, el știe. Poate chiar avea ceva în cap, plus elan și energie. N-o să știm niciodată, pentru că i-am văzut chiloții.

 316. junghiul

  Să nu-i fi găsit vreo dungă maro pe CV.

 317. cătălin

  Da, faptul ca l-a retras asa, imediat, arata ca a fost numit tot la plesneala. Iar pozele … sa fim seriosi. Se gasesc poze cu Merkel goala, de cind era tinara. Si?

  Pe linga Dino Dincu vad ca din guvern mai face parte si seful de la „In linie strimba.net”.

  Poate fi si tinar, nu e interzis. Uite, sa fi fost Malala Y. ministru, putin m-ar fi durut ca are 17 ani. Cel care o facut Paypalul avea sub 25 de ani atunci. Dar a facut ceva. Omul acela propus la sanatate n-a facut nimic, a terminat o facultate si atit, nici nu poate elibera o reteta. Nu stiu de ce am convingerea ca sanatatea e cel mai greu minister, nu poti pune acolo pe oricine. Si nici inlocuitorul lui nu-i prea bun. S-o fi terminat specialistii romani? Uite pe cine as vrea acolo: un medic care a studiat in strainatate pe bune, nu un curs de citeva luni. Sergiu Stoica, daca vrei si un nume, se intimpla sa fi auzit de el.

  Junghiule, buna cu „Ciolanis”. 🙂

 318. cătălin

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20594557-nu-chilotii-sunt-problema-domnule-ciolos.htm

  Profesorul Șerban i-a scris lui Dacian Cioloș așa: “Sunt supărat rău, pentru că m-ați jignit, ca medic cu îndelungată experiență, și mă dezamăgiți, în calitate de cetățean, tocmai când încercam să mă conving că pot spera la ceva mai bun. […] O asemenea propunere de ministru la Sănătate mai arată, încă o dată, că acestei funcții nu i se acordă nici o importanță, fiindcă nu se vrea ca ministrul, indiferent cine a fost sau va fi, să fie și capul, nu doar brațul”.

 319. Angela

  Înlocuitorul lui de ce nu-i bun? Achimaș, zic. Ce cusur are? Puștiul cu chiloții nu știu dacă era sau nu era bun de ministru, dar Achimaș ce are?

 320. cătălin

  Nu sint sigur, articolele lui sint publicate in reviste destul de slabe sau in reviste romanesti. Sint altii mult mai buni, chiar la Cluj este unu’, Ciuleanu ii spune.

 321. Angela

  Ce bine că avem beregată nouă de mușcat! Abia mai uităm de altele.
  A cincizecișișasea(56) moarte a trecut aproape neobservată. O fată de 18 ani.

 322. Angela

  Rămâne să vedem, altceva ce-om face? Mai ales la medici e complicat. Și fiindcă e o șerpărie la nivelul înalt din lumea lor(profi univi, șefi de clinici etc), și fiindcă opinia publică e împărțită și subiectivă. Dacă un medic te-a scos din rahat, îl binecuvântezi în veci și nu-ți pasă de averea lui. Dacă ți-a tratat un aparținător și acela s-a prăpădit, blestemi medicul, îl faci incompetent și șpăgar și te bucuri că l-a umflat DNA-ul.

 323. cătălin

  Cum ai spus, e o serparie in lumea medicilor, cu Big Pharma sponsorizindu-i legal pe multi. Nu stiu exact conditiile, doar Eva sa ne lumineze aici. Ce pot sa zic, daca cineva a furat, sa-l bage DNA-ul la puscarie si statul sa recupereze paguba.

  N-am uitat de incendiul de la club, cum n-am uitat nici de atentatele din Paris sau Beirut, ori de avionul rusesc cu 200 si ceva de pasageri. 😦 Si nu pomenesc pe blog de multe stiri groaznice pe care le citesc, si asa sint destule nenorociri, ce rost are sa va amarasc in plus?

 324. andreea

  n-am amuţit. am fost pe deal, la şantier. am văzut oi. am abosit. acum trebuie să fac matematică, 3 teste grele.
  aşa mă ştii tu pe mine, că amuţesc la ţîngăi?
  vaaai…

 325. Angela

  Ne amărâm noi singuri, că toate relele se năpustesc peste noi, fie și sub formă de știri. Poate ne călim și ne imunizăm odată și odată.

 326. cătălin

  Nu stiu daca mi-as dori asa calire. Exact asta imi spunea si fostul meu coleg pakistanez: de la un moment dat, toate lucrurile astea oribile intra in obisnuinta. Ai fost azi la piata, s-a aruncat unul in aer, era singe pe strazi. Tu ai scapat, mergi mai departe. Karachi.

  Tingai. 🙂 De unde e cuvintul asta, il aud pentru prima data?

 327. andreea

  Sabina are coşmaruri de vreo cîteva nopţi.

  scîţîie la uşă şi apoi îl trimite pe taică-su în camera ei şi se ghemuieşte lîngă mine. şi-mi tot spune că visează o femeie urîtă, un fel de spectru. nu prea ştiam ce să cred, dar într-o noapte mi-a zis: „tu n-o să mori, nu-i aşa?”

  iar acu’ două seri, cînd am mers la un spectacol, nu ne-a lăsat să ieşim pe uşă (ea rămînea acasă) pînă n-am asigurat-o că sala în care ne ducem nu o să ardă, nu o să ne cadă-n cap, că avem pe unde ieşi, fugi…

 328. Eva

  BIetul copil… 😦
  Du o undeva in weekend, la tara undeva in natura, sa mai iasa din oras, sa se joace cu o vacuta pe la vreun bunic. Sau cu papusi si hainute sclipicioase cred ca mai merge..

  https://en.wikipedia.org/wiki/November_2015_Paris_attacks

 329. cătălin

  Da, bietii copii. Vrind-nevrind vor creste intr-o alta lume decit cea pe care am prins-o noi, o lume a fricii. 😦

 330. Angela

  Cineva din vârful lanțului trofic.

 331. cătălin

  Toti se fac ca ploua cind e vorba sa urmareasca de unde vin banii dementilor alora. Si probabil veriga cheie e Arabia Saudita, statul extremist care e sprijinit masiv de catre vest.

  In Romania s-a sters pe jos temeinic cu societatea civila. A inceput Iohannis, a continuat Ciolos, un lucru bine facut.

 332. andreea

  șezi blînd, maică.

  eu o știu pe ministresa mediului. am fost la iarbă verde împreună, acum 100 de ani. fată de carieră, ambîțîioasă, tătic mare, mare, big daddy, în PSD, pe vremuri.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cristiana-pasca-palmer–aviz-favorabil-pentru-ministerului-mediului–399684

 333. „In Romania s-a sters pe jos temeinic cu societatea civila. A inceput Iohannis, a continuat Ciolos, un lucru bine facut.”
  dezvoltă, te rog

 334. cătălin

  Pai, Junghiule, daca societatea civila arata ca Guseth, mai bine cu politicieni. De fapt, stiu prea bine ce a fost: exista o clica de trepadusi, de profesie oengisti, care primesc salariul de la ONG-uri. Si, la o adica, ei sint bagati in fata drept „societate civila”. Ei sint scosi atunci cind Iohannis vrea sa-si bata joc de strada: „uitati, astia sint reprezentantii vostri!”

  Culmea bataii de joc, cind guvernul tau vine dupa tragedia de la Colectiv (56), tu pui la sanatate si la justitie niste ministri de toata jena.

  Cea de la mediu pare OK, nu pot sa-mi dau cu parerea.

 335. junghiul

  Păi cu ăștia chiar e de șters pe jos.
  Iar strada nu e societate civilă.
  Stai că mă duc la grădi și apoi mă întorc!

 336. andreea

  la Justiție e ok. la Educație nu e ok.

 337. junghiul

  Societatea civilă este ansamblul formelor de organizare care asigură „o solidaritate și o capacitate de reacție spontană a indivizilor și a grupurilor de indivizi față de deciziile statului și, mai în general, față de tot ce se petrece în viața de zi cu zi a țării.”
  Îți dau un exemplu de societate civilă : Consiliul Local Civic Arad care are ca membrii organizaţiile : ULAL Arad, Pro Sweden, Voluntarii Lunca Mureşului, Arud 89, Arad ID, Alternativa Civică, Episteme, Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad, Pro Urbe, Liga Judeţeană a Pensionarilor Arad, RO.AS.IT – Arad, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă Arad, Sindicatul Ambulanţa Arad, Uniunea Artiştilor Plastici Arad, Asociaţia Medicilor de Familie Arad, Uniunea Bulgară din Banat – Arad, Fundaţia Româno-Germană .
  Există și în Cluj un asfel de consiliu dar nu știu nimic despre el.

 338. cătălin

  Ia uite ce le stie Junghiul! Bravo (tre sa pun in paranteza ca nu fac misto).

  Pai asta e problema, s-au facut eforturi mari pentru ca societatea civila pe care ai definit-o tu acolo sa inceapa sa miste, sa propuna, sa aiba initiative, sa chitcaie timida. Iar Iohannis a sters pe jos cu ea, a aruncat-o in ridicol. Asta vor intelege multi oameni, nu doar taranii cu patru clase: „Societatea civila? Ha, colegii lui Guseth?”

  Andreea, tocmai ca la educatie mi se parea o alegere destul de OK.

 339. junghiul

  Societatea mai sus numită amendează hotărârile consiliului local și emite în paralel hotărârile sale atunci când consiliul local o ia razna.
  Deci e o societate civilă care operează la nivel local. Cum? Asta E o altă discuție .

 340. La nivel național nu există societate civilă. De câte ori a încercat să se închege a fost confiscată. Iohannis era un mic profesor pe vremea când societatea civilă a fost compromisă. Și compromisă a rămas până în zilele noastre.

 341. Astăzi deciziile politice la nivel național nu le luăm singuri. Ați urmărit cum vorbește ambasadorul SUA? România a devenit un partener strategic mult prea important pentru ca ei să lase lucrurile să se desfășoare după bunul plac public.

 342. Am o teamă că vor încerca un atentat la Roma la meci! Hopa se joacă la Bologna. La Hannover au anulat meciul din cauza unui potențial atac terorist.

 343. cătălin

  Da, bun cuvintul, societatea civila a fost confiscata demult. Totusi, mai exista incercari de a misca; acum politicienii i-au tras un picior in cap din toata puterea, cu numirea incompetentei de Guseth la justitie.

  Cred ca norocul nostru a fost ca am devenit importanti pentru SUA strict din considerente geografice. Altfel …

  Am vazut acum stirile, fara concerte si spectacole; sa stam in casa, infricosati.

 344. junghiul

  Guseth este una dintre cei despre care ambasadorul Hans Klemm spunea că „am avut ocazia sa lucram cu unii dintre ei” Ce ai cu Cioloș? Ia uite ce competentă era în 2012 și 2013! Acum doar a ieșit la iveală cine stătea în casa păcii.
  http://www.ziare.com/politica/referendum/c-guseth-freedom-house-anul-trecut-a-fost-o-mineriada-in-plan-juridic-interviu-1248558
  Întrebată despre motivele care au determinat-o să ia decizia de a demisiona din Comisia juridică a Camerei Deputaților, Steluța Cătăniciu ne-a explicat:

  ”M-a dezamăgit foarte tare ceea ce s-a întâmplat în cele șapte comisii reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. M-a dezamăgit pur și simplu ceea ce s-a întâmplat, având în vedere că toți colegii au fost de acord că doamna Cristina Guseth era mai mult decât slab pregătită. Acesta este și motivul pentru care s-a întrerupt procedura validării în cadrul comisiilor, în sensul că dna Guseth a fost audiată, ulterior urmând să fie votată prin vot deschis, imediat după epuizarea întrebărilor și, implicit, a răspunsurilor. Acolo s-a întrerupt această procedură, s-a luat o pauză de zece minute, tocmai pentru că acei colegi din PNL și PSD și UNPR, care au anunțat că vor susține Guvernul Cioloș nu au mai dorit s-o voteze pe dna Gușeth, văzând prestația dânsei. Și atunci, s-a apelat la această pauză, pentru a-și anunța liderii de partid. Majoritatea colegilor, fiind nemulțumiți de prestația dânsei, nu au dorit s-o voteze. Eu am fost ferm convinsă că avizul va fi negativ, văzând atitudinea colegilor, și în timpul audierii, și în acea pauză de zece minute. Pentru mine a fost incredibil să văd că au fost 41 de voturi ‘pentru’, deși toți erau consternați de lipsa de răspuns, că nu poți să spui că dna Guseth ar fi avut vreun răspuns pertinent la vreo întrebare a colegilor din comisiile reunite”. Vezi, aici e problema, oamenii nu au coloană vertebrală, fiecare a făcut ceea ce le-a dictat partidul.
  Păduchi din ăștia mai mișună prin societatea civilă, nu te gândi că doar politicienii ne parazitează.

  Vom fi obligați să evităm marile aglomerări și zborurile.Și destinațiile ostile.În final s-a dovedit că avionul rusesc a explodat în aer datorită unei bombe care a ajuns acolo prin complicitatea cu teroriștii a unor angajați ai aeroportului.

 345. junghiul

  În Paris se trage ca-n Vestul sălbatic.

 346. cătălin

  Da, practic totul era o farsa, cineva ii spunea ce trebuie sa zica si presa titra ca „societatea civila ia atitutidine”. Nu a fost vorba doar de compententa (in clipul pe care l-am vazut cu audierea lui Guseth), ci de grave probleme de comunicare.

  Complicitate cu angajati ai aeroportului si focuri de arma la Paris. Iti vine sa pleci pe Marte. 😦

 347. Angela

  Nu știm cât de pregătită sau nepregătită e doamna cu pricina. Ce am văzut acolo cred că a fost o problemă strict umană, un blocaj psihic puternic. Nu cred că un om care a fost activ atâția ani în mediul în care a fost nu poate, în mod normal, să comunice coerent. Când pur și simplu nu poți să articulezi niciun sunet, când nu poți închega o propoziție simplă și privești pierdut și timorat în gol nu e din cauză de incompetență. Să zicem că asta ar fi suficient să nu poată fi ministru, n-are forța psihică necesară, chiar dacă profesional ar fi competentă. Nu pot să zic că mi-a fost simpatică, nu știam nimic despre ea, dar mi-a fost milă. Și linșajul care a urmat, batjocura, rânjetele superioare și satisfăcute, scurmarea și expunerea continuă a momentelor penibile m-au umplut de groază. Atâta răutate, atâta plăcere sadică de a lovi în continuare un om pe care l-ai prins într-un moment de cădere psihică pe care poate l-ai chiar provocat, astea toate m-au umplut de o scârbă uriașă, vomitivă.
  Cioloș e ok.

 348. cătălin

  Hmm, nu m-am gindit la un blocaj psihic, ea a fost activa atita timp la ONG-uri, fundatii, de astea. De fapt, asta e meseria ei, de acolo primeste banii.

  Stiri proaspete: tavanul unei scoli din Vaslui s-a prabusit peste elevi si profesori. Au scapat toti cu bine. Scoala era noua, data in folosinta luna asta.

 349. junghiul

  Nu sunt de acord cu ce spune Băsescu:
  Cu alegerea miniștrilor din guvernul Cioloș s-a ajuns la ”cel mai adânc ridicol”, este de părere Traian Băsescu. Acesta a criticat propunerile pe care le-a făcut Dacian Cioloș, dar și programul lui de guvernare.

  ”Am aflat cu surprindere la faptul că un inginer electronist e ministrul Justiției și un absolvent de Drept e ministrul Energiei. Am ajuns la cel mai adânc ridicol. Pentru prima dată în istoria postdecembristă când România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul. Una este acivitatea la un ONG, dar care e respectul judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaților? Care este credibilitatea unui ministru la Justiție care e inginer electronist?
  Îmi pare rău pentru Guseth. M-a apărat de multe ori când eram președinte, dar acum privesc la un guvern de tehnocrați. Până acum nimeni nu a pus la Ministerul Justiției pe cineva care nu a terminat Dreptul.
  Am văzut că a fost făcută praf o tânără speranță a sănătății care nu avea rezidențiatul pentru că era în chiloței și-și arăta pătrățelele de pe burtică. Și pe Guseth o găsiți în aceeași ipostază la Vama Veche. Poate nu arătându-și mușchii că nu-i avea.” T. Băsescu
  Nu prestația ei din fața comisiei e problema. Guseth l-a ajutat foarte mult pe Băsescu și a fost vizibil părtinitoare. Acum e rândul lui Băsescu să-i mulțumească, în felul lui, ca un adevărat mocofan ce e. Guseth nu e decât un parazit consumator de resurse, căruia nu i-a convenit să spună că Băsescu , Blaga, Udrea sunt la fel de mizerabili ca și Dragnea iar labele lor păroase au fost multă vreme încleștate pe justiție.
  M-am plictisit de merituoșii ăștia din oengeuri care trag sforile după cum le vine banul.
  Singurul care a lăsat justiția să-și facă treaba este Johannis și a făcut asta nefiind ajutat de către nici un ONG.Efectiv i-a lăsat pe oamenii din justiție să-și facă treaba fără să le dea ordine și directive. Iar rezultatele încep să se vadă.
  Un om onest și nepărtinitor, ar fi putut fi după părerea mea, un ministru al justiției chiar și fără Facultatea de Drept, cu tot blocajul psihic din fața comisiilor.

 350. junghiul

  Astăzi ne-a vizitat hornarul. Cred că sunt singurul care se încălzește cu teracote cu lemne la kilometrul 0. Teracotele mele sunt foarte frumoase, erau dezafectate de peste 20 de ani m-am gândit anul trecut să le pun în funcțiune și a mers. A ieșit fum alb ieri de pe hornurile noastre, avem prim-ministru.
  O să vă pun poze cu teracotele mele!

 351. cătălin

  Basescu e un mirlan, dupa cum il stiam.

  http://www.pah.ro/cere-ti-scuze-ieri-e-deja-tarziu/

  De luni seară încoace, toți borfașii ăia din parlament rânjesc spre noi și ne spun șmecherește: „Sunteți societate civilă, ai? Incompetenți, nu? Sigur sunteți incompetenți, că dacă cea mai vitează și mai dreaptă dintre voi, Cristina Guseth, e incompetentă, voi, ăilalți din societatea civilă trebuie să fiți praf!”.

  In fine, sa mai remarc o alegere care pare excelenta, la cultura. Totusi am mai vazut astfel de alegeri esuind lamentabil (madam Harvard-Usturoi). Asa ca, sa vedem ce va face noul guvern. Mai rau decit acum nu are cum sa fie, nu? 🙂

  Sobe de teracota. 🙂 De pe vremea bunicilor.

 352. andreea

  junghiule, Guseth era prea moale pentru situația actuală.

 353. junghiul

  Eu am o tuse deloc moale.Azi bolesc.

 354. junghiul

  Cred că am deslușit cum stă treaba în Siria
  http://gosouthonline.co.za/the-syrian-conflict-explained/

 355. Angela

  Prea moale, da. Dar nu batjocorești în halul ăsta și nu linșezi un om pentru că-i slab de înger. Și nu faci atâta caz de „competență”. Au fost pline guvernele noastre de competenți. Metalurgist la finanțe, barman la interne, notar la sănătate, bombă sexy la dezvoltare..Nu cred că l-a întrebat comisia pe Cseke cum se face un bypass coronarian. Nu știu ce să zic, nimic nu-i curat. Interese, căprării, manipulări, delir mediatic.
  Cioloș e ok.

 356. junghiul

  „Nu vă veţi bucura de ura mea. În seara de vineri, aţi furat viaţa unei fiinţe de excepţie, dragostea vieţii mele, mama fiului meu, dar nu veţi avea şi ura mea. Nu ştiu cine sunteţi şi nici nu vreau să aflu, sunteţi suflete moarte. Dacă acest Dumnezeu pentru care voi ucideţi orbeşte ne-a făcut după chipul său, fiecare glonţ din corpul soţiei mele va fi o rană din inima lui. Aşa că nu vă voi face darul urii mele. Aţi încercat din greu să-l obţineţi, dar ca să răspund urii cu furie ar însemna să cedez aceleiaşi ignoranţe care a făcut din voi ceea ce sunteţi. Voi vreţi să-mi fie frică, voi vreţi să-mi privesc concetăţenii cu neîncredere, să-mi sacrific libertatea pentru siguranţă.

  Am văzut-o în această dimineaţă. În sfârşit, după nopţi şi zile de aşteptare. Era la fel de frumoasă ca atunci când a plecat vineri seară, la fel de frumoasă ca atunci când m-am îndrăgostit de ea acum 12 ani. Sigur că sunt devastat de durere, vă acord această mică victorie, dar ea va fi de scurtă durată. Ştiu că ne va însoţi în fiecare zi şi că ne vom regăsi în paradisul sufletelor libere, cel pe care voi nu îl veţi accesa niciodată.

  Suntem doi, fiul meu şi cu mine, dar suntem mai puternici decât toate armatele din lume. De altfel, nu mai am timp să vă dedic, trebuie să mă alătur lui Melvil care se trezeşte din somnul de după-amiază. Are abia 17 luni, îşi va lua gustarea ca în fiecare zi, apoi, ne vom juca împreună ca în fiecare zi şi, întreaga lui viaţă, acest băieţel vă va aduce afrontul fericirii şi libertăţii sale. Căci nu, nu veţi avea nici ura lui”, a scris jurnalistul de la France Blue, Antoine Leiris, care și-a pierdut soția în urma atacului terorist de la Bataclan.

 357. cătălin

  Guseth, din pacate, nu poate articula doua vorbe, eu n-am zis nimic de cunostintele ei juridice. Si, la o adica, putea sa fi citit si ea citeva lucruri legate de drept, daca tot a vrut sa fie ministru.

  Da, clara explicatia privind conflictul din Siria. 🙂

  Am citit fragmentul scris de acel ziarist. Oameni.

 358. andreea

  iar am ajuns să mă cert cu oameni apropiaţi. mai bine mă duc la balamuc. 😦 fiecare ştie aşa de bine care e adevărul…

  adevărul personal.

 359. cătălin

  Vezi, mai bine ne-am certa noi pe aici. 🙂

 360. andreea

  nu, nu-i mai bine…

 361. andreea

  cum spun în engleză: m-am speriat de un şarpe ?

  corectez tema Sabinei…

 362. cătălin

  The snake frightened/scared me / I was scared when I saw the snake.

  Da, micile adevaruri personale si marile suparari. De ne-am da seama cit de scurt ni-i timpul…

 363. andreea

  deci, nu merge scared by?

 364. andreea

  bine, ea a scris I was scared because of the snake. 🙂 …

 365. andreea

  iar ieri am urlat la ea 😦 pentru că trebuia să arate că 28×357 e divizibil cu 7. şi ea ar fi făcut înmulţirea şi apoi ar fi împărţit la 7. şi am ţipat. şi a început şi ea : DACĂ ŢIPI LA MINEEE, NU REZOLVI NIMIIIIIIIIC!!

  of. cred că aveam 18 tensiunea. nu ştiu de ce. de ce nu pot avea răbdare? 😦

 366. cătălin

  Ba merg toate. Scared by / terrified by / because of. In general evit diateza pasiva, dar nu e gresit.

  Pai ai rabdare. Nu merita, pentru un exercitiu la matematica. Las-o sa faca inmultirea, pe urma, dupa ce greseste, poate invata sa se uite si la altceva.

 367. andreea

  ăăăă, nu e un exerciţiu, ştii?… sînt cu zecile, cu sutele… de aici exasperarea…

 368. cătălin

  Pai si mai bine. Las-o sa faca zeci de inmultiri, si, pina la urma, se va prinde singura.

  Sa stii ca asta se intimpla tot timpul. Si exercitiul nu e chiar usor pentru ei, asta uiti.

 369. andreea

  iar cîrlanul de Teo a trecut prin toate astea fără să mă traumatizeze şi pe mine… aşa că acum sînt luată prin surprindere.

  la fel cum ia iarna prin surprindere guvernele ţării… 🙂

  (mă scuzaţi, am comutat discuţia din registrul general şi grav în cel minor, local…)

 370. andreea

  ne, ne ne… n-o cunoşti, e încăpăţînată-beton. e în stare să facă la înmulţiri pînă cade lată.

 371. cătălin

  Unii trec, razbat singurei, altii au nevoie de ajutor. Parca m-as bucura mai mult pentru cei care invata sa ceara ajutorul altora, e o calitate ce conteaza mai mult in viata.

 372. cătălin

  Spune-i ca se poate si altfel, fara nici o inmultire, si las-o asa, sa aleaga. 2 ore de inmultiri sau 10 minute si dupa aia – joaca. Si, in orice caz, nu te mai enerva. Toti gresim, toti sintem orbi, numai ca nu ne dam seama. 😦

  In orele pe care le-am tinut cu studentii m-am invatat sa nu resping nici o idee. Chiar daca vreunul spunea o chestie despre care eram convins ca nu avea sa rezolve problema, nu-i spuneam direct asta. Ziceam doar „sa vedem”. Si porneam sa rezolv problema cu ideea lui. De multe ori isi dadeau seama ca nu merge, ca e gresit, veneau cu modificari sau cu alte idei. Si, tot de multe ori, ideea lor mergea, sau reuseam s-o fac eu sa mearga. Spre surpinderea mea am primit niste calificative foarte bune.

  Daca ai vreun anticariat aproape, cauta George Polya – How to solve it. E tradusa in romana, dar nu mai stiu titlul. Polya a fost unul dintre cei mai mari matematicieni ai secolului 20, renumit pentru solutiile extrem de simple si ingenioase pe care le dadea.

 373. cătălin

  Faza cu MTO a ramas antologica. Cum naiba se poate prezenta ditamai profesor universitar ca un scolar cu tema nefacuta? Pe domeniul ei!

 374. Angela

  În fața cui s-a prezentat? În fața Geniului Carpaților Jr.? Hai, că știu bine genul ăsta de mers la cacealma, l-am practicat în adolescență, când voiam să mă dau cultă. Poate o să vă povestesc un episod. E simplu. Mai ales când ai timp să pregătești „lovitura”. Găsești o noțiune de strictă specialitate într-un domeniu și o arunci cu nonșalanță în discuție, ca și cum ai fi expert. Mizezi pe surprinderea și descumpănirea interlocutorului și pe faptul că nimeni nu o să te întrebe altceva. Rămâne prima impresie, că bă, ce deștept e ăla și ce proști îs ăilalți! Marelui Maestru de alba-neagra îi iese întotdeauna, aproape că l-aș admira pentru asta. Dacă mi-aș putea depăși repulsia. În afară de asta, da, probabil că harvardista e prostuță. La fel de bine ar putea să nu fie.

 375. andreea

  păi, atunci să nu se bage. eu, de pildă, sînt emotivă-cîrpă, dacă trebuie să mă manifest în fața oamenilor. de la 3 în sus e jale. deci, am fugit toată viața de situațiile respective. asta e. există viață și în intimitate. 🙂

 376. Angela

  Pare fără sfârșit coșmarul ăsta. Ne putem doar întreba unde, când, câți? Chiar nu văd cum se poate stârpi molima asta, e peste tot și pare incurabilă.

 377. cătălin

  Da, cind se intilnesc lipsa de educatie, prostia si terorismul, e boala grea. 😦

  Ioana Petrescu se prezenta in fata unui presedinte, care ii cerea sa-si motiveze deciziile. A spus ca a facut nu stiu ce studiu, Base i l-o cerut. Nu-l avea, i-l putea trimite a doua zi si asta ar fi fost tot. Dar ei n-au facut nici un studiu si nici un calcul. La plesneala, ca la Harvard.

 378. andreea

  acum mă uitam la hulita poză cu guvernul cel nou.

  poate că nu e important, dar, pe bune, cum să nu laşi femeile în faţă??! cum să te bagi în faţa lor?!
  am eu creierul pe bigudiuri?

 379. Angela

  Unde, unde? Să văz cu ochii mei! Poate le-or fi lăsat, galanți cum îi știm, și n-au vrut ele. Să nu se simtă discriminate.

 380. cătălin

  Poate o facut poza o fotografa cu fusta scurta.

  Sau poate un fotograf care avea o punga de oase.

 381. andreea

  bogdanstoica.ro/index.php/blogul/item/20860-topul-celor-zece-greseli-din-prima-fotografie-de-grup-cu-guvernul-ciolos

 382. andreea

  aici, fără smîngăleli

 383. cătălin

  Nu merge pe public poza, dar…

  Mai, astia-s timpiti de tot?

 384. andreea

  noroc cu Cioloş că e miculuţ…

 385. andreea

  şi acu îmi dau seama că dacă eram noi guvernul, era jale de mine şi Angela, la poză, cu tine, cu Junghiul şi eventual cu Radu, în primul rînd.

  deci, nu se putea.

 386. Angela

  Bine că nu ne-a propus nimeni. Că de audieri treceam fluierând și numa ce ne trezeam ministrese.

 387. cătălin

  Ei, si ce v-ati cumparat de Black Friday? Eu mi-am luat ceva de mincat.

 388. junghiul

  nimic, aștept reducerile de după

 389. junghiul


  I-au arestat din nou pe frații Becali, unul era eliberat condiționat iar celălalt era încă închis.

 390. cătălin

  Ei, lasă-l că iese repede, face cercetare de-aia, cum dracu-i zice, ştînţîfîcă.

 391. andreea

  eu mi-am cumpărat o bluză neagră, toată numai găuri…

 392. cătălin

  Sexy, dupa cum te stim. 😛

 393. andreea

  ce sexy, visezi, maică? economică, doar atît…

 394. junghiul

  Mergea se luptă cu Tecău în finala Turneului Campionilor la tenis. E neverosimil!

 395. cătălin

  🙂 Nu s-au plins barbatii din preajma ta ca esti prea desteapta?

  Am citit prin tren un fragment din cartea Svetlanei Aleksievici, despre Cernobil. C-o fi despre dragoste, c-o fi despre moarte, c-o fi vesela, c-o fi dureroasa, nu pot spune. Dar cu siguranta n-am mai citit o asa carte vreodata. Am vazut ca acasa costa doar 15 lei…

  Andree, mai zi-mi un film bun, n-am vazut nimic de vreo jumatate de an.

 396. junghiul

  The Lord is my shepherd, I shall not want…

 397. junghiul

  Eu de peste un an!

 398. andreea

  nici eu prea des. ultima dată, palmdorul de anul ăsta:

  http://www.imdb.com/title/tt4082068/

  mie mi-a plăcut. și e arzător, la ordinea zilei.

 399. cătălin

  Mda, s-a trezit Belgia ca e plina de teroristi. Asa se intimpla cind treci multe cu vederea in numele unui „political corectness” prost inteles. Daca cineva se apuca sa spuna pe strazile din Bruxelles cit de bun a fost Hitler, ajunge la puscarie. Dar, daca indeamna la jihad, atunci e privit ca o victima, „vai, saracul, ce rai sintem noi ca n-am reusit sa-l integram.”

  Nu prea mi-i bine astazi, am racit zdravan. Dimineata nici nu puteam vorbi si ma ustura gitul cumplit, acum reusesc sa articulez citeva vorbe. Parca ma si tine in piept ceva (si nu cred sa fie vreun amor).

  V-am spus ca la mine, la birou, am 24 de grade? Asa au hotarit unii destepti ca e normal (si eficient energetic). Stau imbracat cu o camasa subtire, de vara, fara nimic pe dedesubt, si tot transpir. Cind ies afara la -10, cam e un şoculeţ.

 400. cătălin

  Slabuta poanta lor.

  Daca as avea o pisica, poate mi-ar trece…

 401. cătălin

  Ati fugit, sa nu va dau gripa…

 402. Angela

  Cine se teme de gripă? Doar nu-i aviară, să zboare până la noi. Ți-e tare rău?

 403. cătălin

  Ieri mi-a fost cam rau, m-am speriat. Somnolenta, dureri de cap, febra musculara de parca as fi carat tone in spinare etc. Azi mi-e mult mai bine. Tot racit, insa mai pot da din coada, cit de cit.

  Ce se intimpla in Belgia, ca nu inteleg? De trei zile o armata scotoceste dupa niste teroristi? Mai bine sa desfiinteze orasele, mergem toti la tara, la coada vacii. Acolo si teroristii or fi mai putini.

 404. Angela

  Ori pentru că nu știu la ce să se aștepte, ori pentru că știu, tot aia e, se pustiesc orașele. Au câștigat descreierații.

 405. cătălin

  Si eu ma uit cu groaza si imi dau seama ca nebunii au cistigat. Si nici nu inteleg nimic.

 406. Angela

  Ce ai vrea să înțelegi? Ciuma și holera îs de înțeles? S-a pornit molima, ce o fi, o fi. Nici nu mai contează de ce. Că explicații or fi cu duiumul, dar la ce bun?

 407. cătălin

  Eu credeam ca aveam doctori, nu mai sintem ca in Evul Mediu, victimele bolilor…

  Cum de atitea servicii de securitate, cu bugete mai mult decit generoase, sint atit de neputincioase in fata dementilor? Nu cumva au tocat banii aiurea, si amenintarile teroriste au fost ignorate, cu gratie si corectitudine politica? Uite, o tara mica precum Israel a reusit sa reduca semnificativ numarul de atentate.

  Imi mai aduc aminte de un caz de trafic de copii, in Anglia, ne-a spus Morri de el. Politia si autoritatile locale au inchis ochii, ca nu cumva sa fie acuzate de rasism. Bucuria pedofililor.

 408. Angela

  Păi dracu știe cum ai putea să le previi. Că-s milioane și nu știi care din ei și unde se apucă să tragă sau să se autosfârtece din senin. Ei, Israelul e un pic altceva, n-au atâtea fasoane de corectitudine politică… bla bla. Dar nasol e și acolo. Mi s-a părut ireal și absurd că, în timp ce vorbeam pe Skype cu cea mai bună și veche prietenă (cea cu care am copilărit, am citit aceleași cărți, ne-am spus tot, și bune și rele), ea în buricul Tel-Avivului, eu în satul meu tihnit, am auzit la ei alarma și mi-a spus „închid, că trebuie să mergem în adăpost”. Și îmi povestea cum îs tensionați, cum le mor tinerii din armată și cum se străduiesc să trăiască oarecum normal cu toate astea.

 409. cătălin

  Si in Israel sint multe lucruri strimbe, si multor lideri le convine starea de razboi. Dar poate ca politia lor a facut mai multe pentru a preveni atentatele. Incep sa ma tem ca in Europa corectitudinea politica e invocata drept pretext pentru a nu face nimic (si a lua salariu degeaba).

  Sa inchizi o capitala europeana pentru trei zile de-acum mi se pare ireal.

  Da, de la tine se auzeau vacile, iar din Tel-Aviv sirenele. 😦

 410. Angela

  Cam așa stau lucrurile acum și cine știe până când. Cum scrie aici.
  http://adevarul.ro/news/societate/teroarea-fapt-divers-1_56532ec27d919ed50e8060e1/index.html

 411. cătălin

  Daca citesti stirile, te ia cu frig. Si cu frica.

 412. andreea

  da nu le mai citi… fă și tu ca taică-miu: ha? cum, a căzut guvernul? cînd? și… a fost un atentat? unde? de ce?

 413. cătălin

  Nu e o idee prea rea… Asculti muzica, citesti o carte (dar nu aia despre Cernobil), si tragi de coada motanu’.

 414. andreea

  no, ce să zic, mă cam enervează cînd eu fierb și dau în clocot și el e ingenuu și neștiutor…

 415. cătălin

  Universitatea din Ottawa a interzis cursurile de yoga, pe motiv de political corectness. Tare ma tem ca si patrularile politiei prin cartierele jihadiste din Europa n-au avut loc pina acum tot pe motiv de political corectness.

 416. Angela

  Mare rahat.

 417. andreea

  nu înţeleg nimic.

 418. cătălin

  Eu nu prea pot vorbi, ca tusesc. De inteles cred ca nu intelege nimeni nimic.

 419. junghiul

  Da, au mințit!

 420. cătălin

  Spaga de stat. Nu ar fi logic sa faca un minister? Ministerul Spagii.

  Imi spunea cineva care si-a facut casa, acum 6-7 ani, cit de greu a obtinut autorizatia de la pompieri (si fara aia nu putea incepe constructia). Avea deschiderea la strada principala destul de mica, nu mai stiu detaliile, dar au venit pompierii, au masurat, pe scurt mi-a zis ca „l-au futut”. Pentru o casa de locuit (nici macar nu era vila cu etaj). Aflam acum ca se face ditamai stadionul national, in care se baga miliarde de lei, si pentru ala nu trebuie autorizatie de la pompieri! Si nenumarate cluburi iarasi functioneaza in buricul tirgului tot fara nici o autorizatie.

 421. junghiul

  Acum se numește Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Vă dați seama din ceea ce apare în presă în ce haos se desfășoară activitatea lor, n-au un sistem informatizat, se lucrează cu faxul, la o adică să poată să dispară urmele.Cei care te verifică se oferă să-ți ofere protecție și să închidă ochii, contra unei taxe. Mafie. Vai ș-amar de noi!

 422. Angela

  Apoi ce să zic și de informatizare…Tocmai am aflat că oamenii nu primesc subvențiile din agricultură, că s-a blocat sistemul informatic..Deh, casă mare, bani mulți, abonată la sisteme mari. Siveco-Teamnet. Aș zice, dar mă abțin. Am avut de-a face cu ei, dar acuma-s o babă la pensie și nu se cade.

 423. Angela

  Trăim în minciună, respirăm minciuni, ne hrănim cu minciuni. Toată lumea minte. Politicienii, tehnocrații, poliția, pompierii, portarii de la instituții, directorii, funcționarii, sindicatele, guvernele, televiziunile, gazetele, rușii, turcii, americanii, europa, toți-toți. S-ar părea că numai ISIS nu minte. Și moartea.

 424. Angela

  Cătăline, tot rău îți este? Nu te-ai dres?

 425. cătălin

  Angela, nu-mi mai este rau, dar tusesc si stau acasa. Ieri a fost prima zi fara febra. M-a trintit cam tare gripa sau raceala, ce-o fi fost, sistem imunitar varza. 😦

  Am o vara, in Germania, sta in spital cu gripa. Acasa barbat-su boleste si el, impreuna cu copchilu’, iar parintii in Romania fac 13-14 ca nu pot sa-i ajute cu nimic. Sezonul gripei.

  ……………………….
  Da, Junghiule, haos. Si astia cica sint cei care ne salveaza. Cind se intimpla vreun dezastru, Guţă, Giani si Orlando isi pun caschetele de super-eroi, isi iau doctoratele sub brat (daca au) si alearga sa ne scoata din flacari sau de sub darimaturi.

  De sisteme informatice nici nu vreau sa aud, informatizarea a fost o prostie, o modalitate de a toca bani aiurea. S-au cumparat in draci servere si calculatoare, licente de Windows (ca Linux pute), plus programe inutile. Toate licitatiile le-a cistigat HP, subcontractind Siveco. Iar programele au fost scrise de cine s-a nimerit, fara nici o logica, fara testare, fara a fi verificate. Asa ca, dupa „informatizare”, totul a devenit mult mai complicat. Ce lua inainte o zi, acum ia o luna.

 426. Angela

  Iaca, s-o mai iscat un plagiat. Ministrul de interne ăsta nou, Tobă.

 427. cătălin

  Toti sint doctori, cercetatori de renume mondial. Cercetare facuta in timpul liber, in paralel cu serviciul lor de 8 ore. Niste genii, ce pula mea!

 428. Angela

  Se răsucește Ceaușeasca în mormânt.

 429. cătălin

  Da, s-a umplut tara de Codoi, atit de multi ca ti-i lehamite sa rizi de ei. Apropo, ministrul educatiei doarme? Sa doarma, ca de aia e ministru, nu?

 430. cătălin

  Emilia Sercan: Mai mult, Tobă include doi autori faimoși – Joseph Stiglitz și Barry Buzan – la litera A a bibliografiei finale, trecând înaintea numelor lor particula Apud, care în regulile academice de citare înseamnă „după” sau „după cum apare la”.
  De altfel, Tobă i-a inclus în bibliografie pe toți autorii care se regăsesc în notele de subsol. Pe cei doi de mai sus însă, i-a trecut la litera A, cu „Apud” înaintea numelui, crezând, probabil, că Apud ar fi numele de familie. Apud Stiglitz Joseph și Apud Barry Buzan

  Apud, fratele lu’ Index.

 431. junghiul

  Ha, Polimerizarea stereospecifică a isoprenului, vă mai amintiți?

 432. junghiul

  În mai puțin de o lună vine Crăciunul. Am adunat copiii,am pus mâna pe o carte de cântări ca să pregătim niște colinde.
  Mi-au căzut ochii pe una, „Când te-ai născut Isuse” , la un moment dat spune așa:
  „S-a-nfiorat pământul de mii de ani dorea
  Să vină, să-l cuprindă odată pacea Ta! ”
  și m-a bufnit plânsul.

 433. junghiul

  Am terminat cu un alt 25, vin câteva zile libere și ne-am programat o ieșire cu punct terminus Karlovy Vary.
  Nu mă înduplecă nebunia din Europa să-mi schimb programul.
  Plecăm!

 434. junghiul

  „Deputatul PNL Ioan Oltean a primit 600.000 de euro MITĂ într-o biserică.”
  Să mai zică cineva că parlamentarii noștri nu-s duși la biserică.
  Asta nu-i ăla căruia îi stătea un broscoi în gât?

 435. junghiul

  Cătălin, să faci ce-am făcut eu, adică să te faci bine!

 436. Angela

  Copilul ăsta al meu nu poate să priceapă în ruptul capului că mă-sa-i o babă schiloadă pentru care umblatul e tortură. Și nu mă laa-haa-haa-săăă să-mi cumpăr cizme ugg. Da io nu vreau să fiu sexy, vreau să pot merge fără să plâng de durere și să-mi vină să mă descalț în mijlocul drumuluuuuiiii!

 437. andreea

  ce tiran! 🙂

 438. andreea

  Karlovy Vary….

  sînt invidioasă! 🙂

 439. cătălin

  Sint spre bine, m-a cam trintit gripa asta…

  Junghiule, concediu placut! Noi inghitim in sec si cautam poze pe net. 🙂

  Angela, nu gasesti UGG-uri facute de romani, mai ieftine?

 440. Angela

  Nu găsitu-i problema. Nu mă lasă, că zice că-s urâte. Tot îmi iau, dacă vreau, dar după aia, de câte ori o să le vadă, o să facă acea binecunoscută mutră superior-dezgustată și o să râdă de ele și de mine, de o să-mi vină să-i dau cu ele în cap.

 441. cătălin

  Ba mie imi par frumoase, vad foarte multe astfel de cizme pe strazi aici, chiar ma bucur ca lumea incepe sa poarte lucruri utile. Si naturale, pe deasupra.

 442. Angela

  De când cu vremea asta întunericoasă și udă nu mai îs de nicio treabă. Cum se întunecă, îmi vine să mă culc. Nimic nu mai pot face. Mă duc să mă bag în pat, mai dezleg niște careuri, mai moțăi..

 443. andreea

  eu a trebuit să umblu langa pe străzi, după nişte angarale şi mi-a fost aşa de friiiiiig… şi aşa m-a plouaaat… şi aşa aveam nişte haine subţiiiiriiii…
  acum mi-am făcut nişte ţuică fiartă.
  la Universitate au organizat un Tîrg de Crăciun cu luminiţe, tărăbuţe, scenă, muzichii, produse populăroase, înghesuială, vin fiert, friiiiig….

 444. cătălin

  Eu transpir. Am camasa, o geaca subtire descheiata, si afara sint 2-3 grade, si tot transpir….
  Chiar, ce-i cu tirgurile alea? Am auzit ca aduc mai mult produse scumpe si, de fapt, industriale.

 445. junghiul

  Ninge-ntruna! Aici rămân!

 446. andreea

  unde adică?

 447. andreea

  sînt scumpe, da. brînzeturi, slănineturi, cîrnățeturi, blăneturi, dulcețuri, oale și papuci. habar n-am dacă-s de acolo de unde zic ei că sînt…

 448. junghiul

  La 14 Km de Karlovy Vary, într-un castel, în pădure. În Munții Pădurea Neagră.
  De când am ajuns aici ninge,ninge,ninge.

 449. cătălin

  Andreea, ai plecat undeva in minivacanta de 1 decembrie?

  Oa, Junghiule, da-ne si noua citeva poze, macar asa, de pofta. 🙂

 450. junghiul

  O băga primarul de aici plugurile?

 451. andreea

  mda. unii sînt izolați în Pădurea Neagra, în castel și alții în Balta Albă. la bloc.

 452. andreea

  junghiul, prin castel:

 453. cătălin

  Oare cum arata Balta Alba inainte de a fi umpluta de blocuri?

  Andreea, „La multi ani!” Sa-ti lungim urechile! 🙂

 454. junghiul

  La mulți ani!

 455. andreea

  mulţumescu-vă! 🙂

 456. cătălin

  Poate cel mai ridicol lucru pe lumea asta e sa fii ocupat. Cu munca, cu alergatura de zi cu zi, cu prostii. Am incercat sa mai scriu ceva, dar n-a iesit, asa ca am tradus niste citate aleatoare. Ma scuzati.

 457. junghiul

  Ioi, tu n-ai avut liber! Povestim mai încolo că fug la lucru.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s