Un spaţiu gol

Reclame

438 comentarii

Din categoria Diverse

438 de răspunsuri la „Un spaţiu gol

 1. andreea

  Moșule, nu fi caraghios. eu luam 10 și fără să scriu despre ceaușescu și cred că sîntem leat. adicătelea era aceeași presiune, în epocă. sau, poate, presiunea era la Iași mai mare? nu cred. nici la munca patriotică nu mă duceam sau la alte acțiuni. ziceam ”nu m-a lăsat mama” și aplecam sfioasă ochii-n pămînt. în fine, cred că trebuie să ai conformație psihică de canalie ca să compui texte din alea, brebanistice, așa, fără pistol la tîmplă.

  da’ mi-a plăcut ideea cu butoanele. 🙂 adică, eu spun aci diverse bazaconii ca să văd cum reacționezi tu.
  nu măi, spun că n-am unde spune și feisbucul (încă) mi-e antipatic tare. da’ cine știe…

 2. cătălin

  Iote o veste bunisoara: Plagiatorul e urmarit penal. Era si cazul, zic. 🙂

  Da, era un concurs penibil in epoca: cine linge mai cu sirg posteriorul prezidential. Nu din obligatie, ci din pasiune. Si devotament.

 3. Angela

  Ce vorbești?? Auzi, pasiune și devotament! Or fi fost câțiva cretini, că și acum sunt (încă mai mulți), dar în rest..Obligație, teamă, lipsă de alternativă, vremuri negre. Acum ce justifică pupincurismul? Că e încă și mai scârbos, care-i miza acum?. Sinecurile, banii, în niciun caz viața-moartea. O să repet până o să te saturi: am fost duplicitari, nu idioți. Chiar nu mai vreau discuția asta, credeți ce vreți, oricum nu contează. Până și bietul Pleșu s-a spurcat atunci, chiar crezi că din pasiune și devotament?

 4. cătălin

  Eram ironic. Nu din pasiune si devotament, ci pentru diverse avantaje. Si nu vorbesc de oamenii de rind care erau fortati sa iasa la defilare de 1 mai si sa urle „Partidul, Ceausescu, Romania”. Cred că trebuie să ai conformație psihică de canalie ca să compui texte din alea, brebanistice, așa, fără pistol la tîmplă.

  Da-mi sa vad de Plesu.

  Apropo, Angela, as vrea sa aud cum a fost pentru tine in Epoca de Aur.

 5. Angela

  Las-o baltă, nu contează, n-o să sap acum după scrisorile lui Pleșu către Ceaușescu, că povestea-i veche și Pleșu mi-e drag așa cum e. Doar mi-am amintit, în treacăt. Trebuia și el să-și scape pielea cumva. Iar Breban…de ce ne-am agita acum pentru el? Îl mai citește cineva? Îi mai pasă cuiva? Zice și el acum ce-l taie capul, că-i bătrân și-i libertate de opinie, latră la lună, ca toată lumea. A, că se teme Liiceanu de glonț? Pe ăsta nu-l poate testa pe colegi, cum a făcut cu vinul „otrăvit”? Muie tuturor, numaI căcănari peste tot, puțin îmi mai pasă. Îmi înflorește iasomia, nici n-am sperat că va face flori din primul an, doar în primăvară am plantat-o.

 6. Angela

  O să-ți povestesc odată, poate, dacă o să mă apuce povestitul. Îți zic numai că o uram din toți rărunchii și speram s-o văd sfârșită, cam cu intensitatea cu care aș arunca în aer putregaiul de acum.

 7. andreea

  da’ de ce mă citezi… nu mă mai cita…

 8. cătălin

  Mi-a placut aia cu „muie tuturor”. 🙂 Ma bucur pentru iasomie, da, astea sint lucrurile care conteaza.

  Ei, te-am citat ca ai spus exact ce gindesc. Sper sa nu ceri copyright.

 9. andreea

  … adică vreau să vă zic că știu că eu am fost protejată, mai ales de părinți, și ținută cît se poate, așa… într-un fel de psiho-puf, nu știu cum ar fi fost să fie ceva grav, să-mi fie, să ne fie decisă soarta de compromisuri din astea urîte, știu că ai mei fugeau pe coridoare pe scara de serviciu, cînd venea omu’ de la partid pe scara principală, ca să-i convingă să se facă membri…

  dar știu și că germenii există pretutindeni. acum cîteva zile, o colegă (arhitectă) striga în gura mare, cu patos, să o audă toată lumea, că avem un director ex-tra-or-di-nar, o OM ne-mai-po-me-nit, că ar trebui să fim toți recunoscători și așa mai departe…

  mi-era mie rușine de teatrul ei rușinos…
  așa sînt unii… asta e. și chiar dacă o să fie de ales între noi două și ea o să rămînă iar eu o să plec, la un moment dat, nu-mi pare rău…

 10. Angela

  O, da, veșnicul triumf al canaliilor. Și atunci, și acum. Eu nu vreau să compar atunci cu acum. Am fost niște oameni destul de banali, nici dizidenți urmăriți, nici privilegiați. Și ai mei și eu la vremea mea, am încercat să ne facem bine treaba pe unde o aveam de făcut, tehnic vorbind. Dezavantajul de a nu fi membru de partid m-a costat cel mult la promovări și la prime la CFR, că în veci nu ajungeam pe astfel de liste. Dar n-am fost singura. În ultimul an de stagiu, la școală, directorul m-a ademenit cu partidul, că poate să primească un membru nou (era o perioadă când nu prea mai făceau membri de partid dintre „intelectuali”). Voia să mă păstreze acolo și mi-a oferit privilegiul ăsta. I-am mulțumit frumos și i-am spus că oricum plec și n-ar fi cinstit să iau locul ăla pe care școala l-a obținut greu și să facă membru de partid pe cineva care rămâne. Am scăpat. În rest, lipsurile, cozile, frigul din anii 80 și mai ales exasperarea ideologică. Era incredibilă obtuzitatea, dobitocia la nivel înalt. Că printre oamenii obișnuiți erau profesioniști grozavi, oameni fini, cultivați etc. Stăteau și ei la cozi și dârdâiau în case, suduiau regimul și sperau în fiecare zi să crape Ceaușescu. Și nu pupau cururi, dar nici răzmerițe nu făceau. Ce să mai zic, a trecut mult, am trăit cum am trăit și iacătă-ne aici și acum, tot printre nulități și canalii triumfătoare

 11. Moş Pleksiglasu

  Eu zic atata: Sa nu dea dumnezeu cel sfant sa ajunga vreodata AB presedinte! Caci atunci dictatura si cultul personalitatii ar intrece de 10 ori ce a fost pe timpul lui Ceausescu. Macar ala in mintea lui era patriot!

 12. andreea

  aiaiaiaiai…

 13. cătălin

  Da, boala grea.

  Probabil ca dezastrul lasat in urma de comunisti s-a datorat tocmai dobitocilor care au ajuns la virful partidului. Mii de fabrici construite aiurea si de mintuiala. Si, bomboana de pe coliva, foamea si frigul din anii ’80 pentru a plati cu sacrificii inutile, o datorie externa care nu trebuia platita.

 14. Moş Pleksiglasu

  Cu riscul ca ai sa ma bannezi iarasi, dar zic ca am deseori impresia ca mai intai tragi la masea si apoi te apuci de scris. Daca nu e adevarat imi cer scuze.
  Unul dintre idealurile lui Ceausescu a fost independenta tarii. In sensul ca sa nu fie constransa in niciun fel sa faca altfel decat cum ar fi cel mai bine pentru ea insasi. Ce a reusit sa faca Ceausescu e demn de Cartea Recordurilor. Sa plateasca si datorii, sa dezvolte infrastructura, si sa mentina economia in acelasi timp.
  Au fost destule lucruri rele. Dar industrializarea s-a facut destul de performant. Aia cu „mare consum de energie, neproductivitate, neperformanta” e o minciuna folosita de banditi cu scopul de a distruge ce era bun. Chiar foarte bun. Romania incepuse sa devina o amenintare pentru multi si de la apus si de la rasarit. De asta ne-au stricat totul. Sa nu amestecam cultul personalitatii si xenofobia cu performantele economice care au fost mari daca judecam de unde s-a pornit si in ce conjucturi s-au realizat. Doar daca ma gandesc la CFS Savinesti si la Fabrica de Locomotive Craiova ma ia cu draci. Si sunt sute de astfel de exemple. Mai cititi, mai cautai, si apoi vorbiti!

 15. cătălin

  Stii tu pentru ce ai fost bannat.

  Da, cunosc discursul nationalist cu care comunistii si-au mascat esecurile. Pentru ca voia independenta tarii, Ceausescu a dezvoltat o uriasa industrie metalurgica, desi Romania nu avea nici minereu de fier si nici carbune de calitate. La fel, Romania s-a apucat sa produca aluminiu, un proces care cere extrem de mult curent, desi importa bauxita. Si sint mii de astfel de exemple. S-au facut autostrazi, da, dar calitatea lor e scazuta, nu au o fundatie solida si trebuie peticite anual.

  Romania a beneficiat prin anii 70 de niste influxuri de tehnologie din Europa occidentala, de aia lucrurile au parut mai bune atunci.

  Plata in avans a datoriei externe, da, aia e Cartea Recordurilor. La sectiunea „timpenii”. Si am ris la aia cu „Romania – amenintare” pentru cineva. Cum ar veni, se tem elefantii de barzauni.

 16. andreea

  io cînd aud parascovenii din astea, acum ca și pe vremea lui Cosa, mă tot întreb dacă am trăit împreună cu oamenii ăștia în aceeași țară și în același timp. poate că nu, drace! cine știe… hălăduiam prin universuri paralele. poate știe ăla… Mironov…

 17. Angela

  Nu-s universuri paralele. Doar puncte de vedere diferite. Discursuri propagandistice de ambele părți, clișee și poncife papagalicești (încă mai multe și mai superficiale azi). Și depinde la care aspect te uiți și pe care îl ignori. E convenabil să zici că ceva e o porcărie inutilă și stupidă, dacă vrei să distrugi acel ceva și să-l jefui în interes propriu. Poate că siderurgia și aluminiul au fost o tâmpenie păguboasă, dar nu-s foarte sigură. Există un aspect pe care nu-l poți acum băga în discuție fără să fii etichetat ca bolșevic nostalgic, și anume milioane de oameni care aveau un rost pe care acum nu-l mai au. Munceau și trăiau din asta. Aveau normă și plan și nu era treaba lor că managementul era prost. Știu, știu, nu muncea nimeni, toți erau (eram) puturoși, pomanagii și asistați de stat. M-am cam săturat și de obsesia cu anii 80, a fost chiar nasol, dar pentru milioane de oameni e la fel de nasol acum, dacă nu și mai și. E convenabil să zici că-i din vina lor.

 18. Moş Pleksiglasu

  Ce a fost rau am mai spus. Ii spuneam lui Cosa adesea. Cel mai mare rau de pe timpul comunismului a fost ingradirea libertatii de exprimare. Si a altor libertati. Nu imi doresc reintoarcerea comunismului. Dar nici nu pot sa nu vad ca noi romanii am facut in acele timpuri o multime de lucruri bune pe care ni le-au stricat. Pentruca erau o amenintare la economia altora si la ideologia altora. E simplu. La rece. Si astea sunt lucruri pe care le inteleg acum. De asta eu unul il iert pe Ceausescu pentru lipsa alimentelor, intelegand scopul nobil din spatele acestei actiuni.

  Para-va cum vă va parea, dar romanilor nu li se poate face bine decat intr-o dictatura. Dca ii lasi de capul lor se autodistrug. Si asta-i ata poveste. Eu zic ca se datoreaza in primul rand ortodoxiei. Si nu ca ideologie sau ca concept, desi ar putea fi si astea, dar mai ales ca stare de fapt. O reformare sanatoasa a ortodoxiei ar aduce dupa ea schimbarea in bine in viata cotidiana.

 19. Moş Pleksiglasu

  Costelus, n-ai profunzime deloc. Sabloane si atat.

 20. Moş Pleksiglasu

  Asta cu ortodoxia, tot discurs nationalist ti se pare?

 21. Moş Pleksiglasu

  Muie tuturor! (asta am scris-o ca sa-i placa lui costelus. Bai macar odata sa fiu si eu pe placul lui costelus)

  Cum au mai fost diabolizate unele activitati care tin de domeniul iubirii!

 22. andreea

  ei, poftim!

 23. Angela

  Păi da, și futu-i, și băga-mi-aș, ce-au fost în esență și ce-au ajuns!

 24. cătălin

  Ei, Angela, nu te eticheteaza nimeni drept bolsevica nostalgica aici, stai linistita. 🙂

  Au fost categoric si lucruri bune. Eliminarea analfabetismului ar fi unul. Apoi investitiile in sport, s-au facut sute de baze sportive, toate distruse dupa caderea comunismului. Dar mult prea multe lucruri proaste, fara cap.

  Mosule, nu iesi din lozincile astea? Romania e un gainat pe harta, nu am fost si nu vom fi o amenintare la adresa nimanui. Sintem mult prea mici si prea slabi. Si asa am fost in toata istoria noastra, desi scriem altceva prin manuale.

  Andreea, au fost universuri paralele. Unii au trait foarte bine atunci. Unii. Daca aveai mincare si nu tremurai de frig in case, ei, putin iti pasa de libertatea de exprimare. Existau si magazine (consignatii) unde se puteau cumpara produse din vest pe valuta (numai ca, pentru pulimea de rind, era interzis sa detina valuta).

 25. cătălin

  Urlatul isteric cu „din vina lor” e un fel de pornografie a saraciei. Marea problema au devenit asistatii sociali si bugetarii, si nu Ponta sau alti banditi care fura miliarde de dolari. Era unul acum multi ani, cind realitatea TV avea siteuri economice. Nu mai stiu cum se chema siteul, individului ii spune Mihai Giurgea. Asa mai facea spume la gura impotriva bugetarilor „care ar trebui impuscati”, uitind ca el a fost secretar de stat in ministerul muncii.

  Da, sigur, e si vina lor ca-s pline crismele vara in miezul unei zile de lucru. Dar e mai mare vina celor care au tot interesul sa-i tina la nivelul acela, pentru a-i putea mina ca pe vite.

 26. andreea

  Puie Monta! Puie Monta!

 27. cătălin

  … am auzit ca la penitenciarul Rahova au amenajat o camera speciala pentru ca Guvernul sa-si poata continua activitatea. Ca doar n-o sa-si dea demisia.

 28. Angela

  Păi nu pe mine, pă persoană fizică cum ar veni, ci categoria de vârstă și de statut din care fac parte. Că nu stăm noi în calea progresului și parazităm bugetul și ne vindem votul pe ulei și zahăr? Ba stăm.
  Cât despre Puie Monta, puie să fie, dar mă tem că e mai complicat de atât. Nu știu exact cum poate fi schimbat guvernul cu totul, constituțional vorbind. Că moțiunea de cenzură nu trece, că psd-ul are majoritate și chiar cu alegeri anticipate, acum tot psd-ul ar ieși. Prostimea, și eu împreună cu ea, nu cred că-și dorește să vină iar Blaga et comp, eventual și cu Boc reșapat, să scoată iar țara din criză, „să n-ajungem ca Grecia” bla bla. Ar veni ei să-și scoată paguba, nu-i vorbă. Deci de unde scoți guvern ca lumea? Tot ăia, tot ăia, puie muturor!

 29. andreea

  îl punem pe Moșu ministru la economie și culte…

 30. cătălin

  Da, chiar voiam sa intreb cum va fi schimbat Ponta, ca de dat demisia – nici pomeneala. Si stiu ca in loc va fi pus tot un hot (ca doar nu-i nimeni bou s-o puna pe Macovei), dar am o satisfactie sa-i vad moaca aia timpa de copil intirziat dupa gratii. Stiu, mica satisfactie pe linga cit a furat.

 31. Angela

  De schimbat s-o schimba cumva, că pare a fi coaptă treaba. Doar că nu-i vorba de un om, ci de o gașcă. Poți s-o pui și pe Maica Tereza, că tot aia e. Geaba tot visezi tu la omul providențial, că nimeni nu poate schimba peste noapte parlamentul și toată păduchimea din politică. N-are cum, constituționalmente. Că doară-i democracy.

 32. Moş Pleksiglasu

  Puie Pacovei!

 33. Moş Pleksiglasu

  Pai eu tot va spun unde-i buba, dar voi tot vreti sa ramaneti crestini de 2000 de ani.

 34. Angela

  Ai citit și articolul sau râzi numai de titlu?

 35. andreea

  am citit, am citit…

 36. Angela

  Dacă am sta să cugetăm un pic, omul a ieșit din politică cu o singură tinichea de coadă, aia că doarme mult. Clișeu, deci, că dacă știm că se scoală târziu, nu știm când se culcă. Și Cristoiu e așa de mare și versată cutră, că merită citit pentru subliminale.

 37. Angela

  Eu acum mă duc să mă culc, că iar mă doare capul. S-or descurca toate cumva. Sau nu. Eu aștept pensia, mai e o săptămână. Și mâine, altă zi. Aș vrea să vină ploaia, că mi se usucă iarba.

 38. Moş Pleksiglasu

  Ah, eu voiam sa va zic mai demult noapte buna dar ma temeam sa nu va supar. Good night, than!

 39. andreea

  noapte bună, noapte bună…

 40. cătălin

  Ei, de despaduchire se ocupa Kovesi, si o face destul de bine.

  Da, e nevoie de Crin Antonescu si de gaina care naste pui. Vii. 🙂 🙂

 41. Moş Pleksiglasu

  Nu doar LL ci mai ales AB, apoi NP si mai la urma PR.

  http://www.estica.eu/article/lorena-lupu-un-model/

 42. cătălin

  Nici nu stiu cum sa-ti explic ce mult imi pasa de Lorena Lupu…

 43. Moş Pleksiglasu

  Cum nu-ti pasa? Cum poti s-o insulti in asa hal pe Ana? Dai in L, sau nu-ti pasa de L, dai in A su nu-ti pasa de A. Și Vițăvercea, domnule!

 44. andreea

  ei, na. doară nu-s siameze…

 45. Angela

  Cine-i Alex Poncea?

 46. Moş Pleksiglasu

  Nu, sunt „suflete pereche”. Si eu am fost un de asta cu A. Am marturie scrisa. Vidanjorul e si acum. Eu m-am desperecheat sufleteste intre timp. Dar tot imi mai aduc aminte de rochia aia albastra. Ma mai bantuie uneori.

 47. Moş Pleksiglasu

  A nobody. Doar ca pune punctele pe i-urile de rigoare.

 48. Angela

  Oare chiar există suflete pereche?

 49. Moş Pleksiglasu

  Pai nu stiu.

 50. Moş Pleksiglasu

  Eu nu stiu daca exista suflete mai intai.

 51. cătălin

  Grea boala! 🙂

  Mai ai iasomia inflorita, Angela?

 52. Moş Pleksiglasu

  Dar fac cercetari in privinta asta.

 53. Moş Pleksiglasu

  Pe mine, ba nu, nu va zic ce ma. Dar cred ca atunci cand n-o mai avea nimeni vreo reactie alergica la subiect, nu va mai fi interesant pentru mine sa-l aduc in discutie. Asa ca nu stiu care e mai bolnav. Eu sau voi. Cel putin unii.

 54. Angela

  Toți. Și suflete există.

 55. Moş Pleksiglasu

  Sa-mi trimiti si mie unul

 56. Angela

  Ai deja unul, al doilea numai te-ar încurca. Că poate nu nimeresc să fie pereche.

 57. andreea

  face cercetări…

 58. cătălin

  Ba eu voi avea reactii alergice la acel subiect. Pentru ca nu pot sa ma fac ca ploua atunci cind tu arunci cu rahat intr-o cunostinta la care tin. Mai ales ca acea persoana nu te deranjeaza cu nimic. Daca vrei exemplu, na exemplu. In vremurile de mult apuse, Ana era prietena si cu Cosa, si cu Seva, desi Cosa o tragea pe Seva prin rahat. Ei, eu nu pot sa ma impac cu dualitatea asta. Ana putea. Cu alte cuvinte, ai vrea sa fiu ca aceea pe care – chipurile – o urasti atit de mult. Si gata cu subiectul, ti-ai facut binecunoscuta obsesia pe blogul asta, mai mergi si prin alte parti.

  Priveam azi cum pluteau incet-incet niste nori pufosi, aparent nemiscati. Si ma gindeam ca exact asa trece si timpul, si, pe nesimtite, te trezesti ca esti batrin si e gata. Apoi mi-a trecut prin cap ca norii sint ca tumorile. 😦 Nu ma pot desprinde…

  Sa aveti o saptamina frumoasa si … vorbareata. 🙂

 59. Angela

  Nu pooot să creeed c-o luăm de la capăt. Va trebui să mă resemnez, se pare. Sunteți incurabili amândoi cu obsesia Ana și eu pot trăi cu asta fără să mă lepăd de niciunul din voi, deoarece mai aveți și alte componente de luat în considerare, în sensul bun. Uite, Andreea îl iubește pe Liiceanu, în timp ce eu nu pierd prilejul de a arunca cu rahat în el. Asta nu înseamnă mai nimic, nici Andreea, nici eu nu ne reducem doar la sentimentele față de Liiceanu. Ca să nu mai zic că pe Liiceanu-l doare fix în cur de amândouă. Ca și pe Ana de voi doi.

 60. cătălin

  Cacademia. Probabil ca licheaua aia batrina de Breban ar fi trebuit lasata sa latre la luna pina i s-ar fi acrit. Daca. Na, astea ne sint valorile, cu astia defilam.

 61. andreea

  mna, iubire e mult spus…

 62. cătălin

  Ei, te mai framinti din cauza aluia. Nu demisioneaza, asta e, si nu poate fi demis. Ca minte de ingheata apele – asta deja stiam. Oricum, marea drama e ca si ceilalti, „opozitia”, sint tot aceeasi mizerie.

  Mai bine ne povestesti cum a fost duminica.

 63. junghiul

  Dosarul lui Ponta e subțire. Iar dosarul subțire cu ANAF se ține.
  Așa-i trebuie că le-a dat mână liberă nemernicilor din ANAF . Acuma e rândul lui să vadă cât de ușor e să ți se facă un dosar . Îi lipseau anexele la facturi. Mai apoi au încercat să le fabrice.

 64. junghiul

  Ce caută Onaca în stradă? Îl năpădi sâmțul civic?

 65. junghiul

  Anaful e o adunătură de blejnari și vâlcovi.
  Oamenii de calitate sunt marginalizați sau chiar înlăturați.

 66. Moş Pleksiglasu

  costelus cred ca-i psihopat. Unde vede el rahat?

 67. Moş Pleksiglasu

  H₃C-CH₂-CH₂-CH₂-OH

 68. cătălin

  Te-o calcat des Anafu’, Junghiule? 🙂

  Nu e subtire un dosar cu acuzatii de fals si uz de fals. Stiu, toata lumea – ma rog, multi – ar dori un dosar mai gros, dar e greu de probat acuzatiile de coruptie. Banii nu se iau direct, ci prin zeci de firme din off-shore.

 69. Moş Pleksiglasu

  Cred ca mai toate religiile au oaresce doze de science-fiction prin ele. Am descoperit una, sau mai bine-zis ea m-a descoperit pe mine, care mi se pare SF pur. Liahona si Palmyra sunt doua cuvinte cheie. Nu va mai povestesc actiunea. Misto. Unii cu moastele divin parfumate, altii cu foitele de aur. Contribuabili sa fie, ca subiecte se gasesc.

 70. Moş Pleksiglasu

  Unde avem un spatiu gol, sa turnam in el alcool!

 71. cătălin

  Toarna alcool, Mosule, ca doar nu se asteapta nimeni sa torni ceva inteligent.

 72. Angela

  No, futu-i! Asta o vrut să fie replică inteligentă?

 73. cătălin

  Nu. Adevaru-i ca mi-a ajuns cu Ana. Stiu ca probabil el nu are discernamint, ca ar trebui sa-l ignor, sa ma port cu blindete, cum te porti cu un om nebun. Sau cu un parinte cu Alzheimer avansat. Dar nu prea pot. 😦

  Am citit asta intr-o pauza:
  http://www.deathswitch.com/deathswitch.pdf

 74. andreea

  It soon became appreciated that death switches provided a good opportunity to say goodbye electronically. Instead of sending out passwords, people began programming their computers to send e-mails to their friends announcing their own death. “It appears I’m dead now,” the e-mails began. “I’ll take this as an opportunity to tell you things I’ve always wanted to express…

  mă gîndeam eu că aici se va ajunge…

 75. andreea

  să vă arăt ce e la 2m de fereasta mea, la birou. nu pot ajunge la ele. permanenta ispită…

  … și ce am văzut ieri, venind de pe șantierele patriei:

 76. junghiul

  Fii cireșară!
  „Nimeni nu ne crede daca sarutam
  pasarea din zbor, iarba înverzind.
  Noi suntem un fel de martori
  ai adolescentei ruginind.

  Nimeni nu ne spune: bea, flamândule!
  Nimeni nu ne spune: însetatule!
  Curge primavara pe sub fluturi,
  visator podeaua curge pe sub tine, patule!

  Lasa-te pe somnul meu, tu vis frumos,
  cade-mi tu în gura mea uscata
  rosie cireasa dintr-un chiparos,
  zâna inventata!”

 77. andreea

  bun, bun! 🙂
  că și-așa mor de somn. curge podeaua pe sub mine.

  mă gîndesc la o prăjină, cumva, cu o forfecuță în vîrf. trebuie să existe o modalitate!

 78. cătălin

  O cutie de conserve desfacuta si pusa in virf de prajina. 🙂

  Paragraful pe care l-ai citat nu e deloc fictiune, Google ofera „serviciul” asta de multisor.

  https://www.google.com/settings/u/0/account/inactive

 79. Angela

  Și pasul următor? Cum convingi cireașa să sară în cutie? Mai bine te urci în pom, le culegi cu mânuța ta și le bagi în sân, apoi cobori cu grijă și fuuugi.

 80. andreea

  apăi, crengile din poză sînt la… ia să vedem… cam la 9m înălţime. doi şoferi şi trei ingineri au clătinat din cap că ei nu! cu hotărîre. cum să mă urc eu?!
  sau vreţi să scăpaţi de mine… 🙄

 81. cătălin

  Convingi cireasa cu o mica bucla in cutie careia ii ascuti marginile. E drept ca n-am mai apucat sa culeg asa cirese, ci pere.

  Fa schimb cu Marieta, pe alune.

  Frumoasa zona in care e santierul, cai, munti …

 82. andreea

  hoţoaică…

  ponta a scăpat.

 83. junghiul

  Să vă fac cunoștință cu Linda
  https://m.youtube.com/watch?v=Pd23ou8Ct0o

 84. junghiul

  Ponta e scăpătat.

 85. junghiul

  Vă plac caii?

 86. junghiul

  Negrule, cireșule
  Gândul bun te-mprejmuie

 87. junghiul

  Trandafire, Patraulea … ?

 88. cătălin

  Fratia borfasilor.

  Ponta este cercetat in continuare pentru fals in acte. Lupta cu DNA e care pe care, nu mai exista cale de intoarcere.

 89. Angela

  Caii? Sigur că da. Este om să nu-i placă? Aseară, târziu, stăteam afară și mă zgâiam la ditamai Luceafărul care strălucea de zor deasupra șurii și mă minunam de bafta pe care o am, să-l văd în tihnă, pe cerul meu de acasă. Noapte, liniște, tablou cu impozantul acoperiș al șurii și cu stea. Și deodată, undeva mai departe, un nechezat scurt și iar liniște. Mi se părea ireal că-s acasă la mine în tabloul ăsta și că urmează să intru, să mă uit la tv și să văd ce mai e cu Ponta și cu tot rahatul. Tare drag mi-a fost calul care a nechezat în noapte, sub luceafăr, făcea să fie totul atât de curat..

 90. andreea

  îmi plac.
  dar mi-e teamă de ei.

 91. andreea

  aha!
  s-o împrumutăm pe Linda, deci.

 92. Angela

  Mie mi-e teamă de ei doar când îs în mașină și trecem pe lângă cai. De atunci, de când cu iapa Diana care a sărit pe mașina lui fiu-meu. Altfel trec destul de relaxat pe lângă ei, că mereu îs parcați la colțul străzii unde-i prăvălia. Și-mi trec pe sub geam căruțe. La început fugeam la geam să văd minunea, acum ne-am obișnuit, nici cățelul nu-i mai latră. Ba mă mai onorează cu câte o balegă în fața porții. După legile locale, ar fi datoria mea s-o adun de acolo, dar cred că fac asta vecinii, or fi folosind-o la câmp, eu n-am apucat, că dispare repede. Dar are pitorescul ei.

 93. junghiul

  Calul nu bea apă dintr-o vadră nelăută.
  Tata ține cai, mie îmi e cam frică de ei.Recunosc.

 94. cătălin

  Duminica am trecut cu masina la doi metri de un ursulache. 🙂 De cai, da, si mie mi-e frica. Is frumosi, insa de la distanta. Si, mai ales, liberi, alergind cu coamele fluturind in vint.

 95. Prin votul de ieri, din Parlament, am obținut o serioasă victorie împotriva rușilor. Premierul dixit.

 96. cătălin

  Eu nu mai iau de mult in seama ce spune premierul. De ce as face-o? Sa aflu peste o zi ca sint un bou si ca am inteles gresit, si peste alte citeva zile ca sint un bou si mai mare si n-am inteles nici a doua oara ce a vrut sa spuna preaiubitul fiu al boborului? No, ia de-aici:

  Am înţeles că ei aduc o mie de oameni, noi putem să aducem 10.000, dacă ei aduc 10.000 noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greşeală pe care poate să o facă România în acest moment. Fac un apel la ultimul gram de minte pe care sper că îl mai au doamna Gorghiu şi domnul Blaga şi sper să înţeleagă că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 397, alineat 2 din Codul Penal şi procurorul general, ca şi la mine, îi declară suspecţi. Şi vedem dacă le mai place să facă politică prin justiţie, putem să facem acest lucru, sper să nu ajungem acolo.

  Eu inteleg din asta ca, daca ies oamenii in strada sa urle, procurorul general le face dosare. Oamenii sint bineveniti sa urle in strada dar impotriva lui Basescu, ca in 2012. Si e cit se poate de OK, democratic chiar, sa stirnesti oamenii unii impotriva altora. Sa ne aducem aminte de „IMGB – face ordine” si de „moarte intelectualilor!”. Dar cu siguranta n-am inteles eu bine, si de fapt premierul vorbea despre efectele secetei din Botosani.

 97. junghiul

  Eu sper să se confrunte oamenii lui Blaga, Udrea, Băsescu cu cei ai lui Ponta, Dragnea, Șova.
  Și să nu se dea bătuți nici unii cu una cu două.

 98. junghiul

  Oamenii nu ies în stradă din motive de simț civic ci aduși de autobuze.

 99. Angela

  Hai, mă, doar nu mai crezi că în tărășenia asta există ăia buni și ăia răi. De data asta, oricât de detestabil este Ponta, că este, totul pute a făcătură, și încă una stângace rău. Dă-te tu să mă pun eu, că nu mai am răbdare până la alegerile la termen și știu că moțiunea nu prea are cum să treacă. Toate faimoasele puteri din stat îs populate cu lepre, inclusiv sacrosancta justiție pe care o îndumnezeim acum și care a făcut un dosar atât de caraghios, că s-ar prăpădi de râs și un avocățel stagiar.

 100. Angela

  Lui Cătălin îi ziceam, că el e mai are entuziasme justițiare.

 101. andreea

  eu o să tot spun: cu cît mai mulți la popreală, cu atît mai reconfortant și revigorant!
  pe AL Capone cu mizilicuri l-au prins…

 102. Angela

  Păi da, dar măcar mizilicul să fie instrumentat beton. La popreală ar trebui să fie nu cât mai mulți, ci toți cei atinși cumva de politichie. Începând cu secretarul de la cea mai obscură primărie comunală. Ce-mi pute mie acum e că înlocuim guvernul ăsta cu altă adunătură, care nici ea nu vrea altceva decât ciolanul, și care se va tângui vreo trei ani că nu poate face nimic pentru bobor din cauza grelei moșteniri bla bla. Adică ce mi-e Ponta, ce mi-e Blaga. Ce mi-e Abramburica, ce mi-e Sulfina Barbu. Toți s-au perindat, pe rând, și și-au făcut mendrele lor. Și acum iar alianțe dubioase, iar traseisme scandaloase, că altfel nu face nimeni o majoritate curată. Deja vu. M-am săturat.

 103. andreea

  😦
  eu nu pot să fiu așa, să zic așa…
  treaba asta cu toți sînt la fel mi se pare foarte foarte deprimantă și păguboasă. cred, totuși, că nu-s toți la fel. cu un centimetru dacă-s mai buni, și tot e ceva.

 104. Angela

  Nu știu dacă e semnificativ acel ceva, eu zic că-s la fel pentru că cine nu e așa, ori nu răzbate, ori nu rezistă, că n-are cum. Uite, oi fi caraghioasă, dar mie Emil Constantinescu mi se pare marele nedreptățit al istoriei recente. Hă, hă, hă, slab, n-o avut coaie. Poți să ai și trei perechi, dacă ești între jugănari tot ți le vor tăia și pune pe colivă. Chiar nu pot zice acum nici un nume care să-mi inspire măcar un pic de respect sau încredere.

 105. cătălin

  Nu, Angela, gresesti. Sigur ca toti sint la fel, ce mi-e ca fura unul sau altul. Totusi aici vorbim de cineva pentru care legea nu se mai aplica, asta e problema. Habar nu am ca dosarul Plagiatorului e facatura, nu prea as crede, DNA s-ar decredibiliza complet. Oricum, e normal ca acel dosar sa ajunga in fata unui judecator si sa fie judecat.

  Tapu’ stiam ca e mare fan al lui Ponta, de nedreptatit ce-o fost.

  Asa, sa vi-l prezint pe ursulache.

 106. cătălin

  Pai ar trebui si dupa casatorie.

  Dincolo de prostie, stirea mai arata si ipocrizia acelor „oameni de bine”. Ministerul sa promoveze si sa faca, pe ei ii doare-n cur de copiii lor.

 107. andreea

  e fix ce citeam eu pe la 12-13 ani într-o cărticică de prin ’70 pe care o uitaseră ai mei la vedere, prin casă… bieții de ei, n-aveau curaj să vorbească cu mine…
  prima mea lectură erotică. tehnică, rece și ideologizată pînă-n străfunduri. a reușit să mă sperie de-a binelea.

  cu copiii trebuie să vorbești.

 108. Angela

  A, da, cărticele din alea..Și ai mei uitaseră una la vedere, tot cam pe la vârsta asta. Dar nouă ne-a adus diriginta, prin clasa a VI-a, pe mama unui coleg. Era medic și o femeie adorabilă. Ea ne-a lămurit ce și cum, fără spaime și ideologii. Acum cred că în clasa a șasea e cam târziu. În fine, discuții din astea tot sunt. Și rar găsești o măsură în ele. Doar nu se reduce totul la castitate versus promiscuitate.

 109. andreea

  Sabina:
  – auzi? tu și tata faceți chestia aia?
  eu:
  – da
  Sabina (strîmbîndu-se cumplit) :
  – îîîîîîîîîîîîîîîîîîîî…. da’ de ceee?? e obligatoriuuu? credeam că trebuie s-o faci doar dacă vrei copii!!

 110. cătălin

  🙂 🙂

  Si cum ai iesit din incurcatura?

 111. andreea

  draci bălțați, cum să ies? i-am spus adevărul. că e ceva foarte plăcut.
  deși teoretic nu pare.

 112. junghiul

  Băiatul mai mare se confesează unei profesoare, discută cu ea lucruri care nu le discută cu mine. Fata nu discută cu nimeni că le știe pe toate.

 113. junghiul

  Ponta poate fi trimis în judecată pentru infracțiunile de evaziune fiscală, spălare de bani.
  Era nevoie de avizul parlamentului doar pentru conflict de interese.
  Care ar fi conflictul de interese ? Că l-ar fi numit pe Șova ministru după ce în trecut ar fi avut relații comerciale?
  Prea s-au obișnuit procurorii cu spectacolul. Mult spectacol, rechizitoriu subțire.
  Pe Șova încă nu l-au chemat la audieri. Cine îi împiedică?

 114. Angela

  După cum zicea ieri Frunda Gyuri, e subție rău. Nici alea de evaziune și spălare de bani nu se susțin. A explicat el ce și cum și nu am motive să nu-l cred. De aia nu-mi place ce se întâmplă, indiferent că-i vorba de Ponta care are el bube-n cap destule, dar să nu mă prostească Justiția cu butaforie și cu patetisme de doi bani. Și cu Udrea au sărit calul.

 115. junghiul

  Justiția cu J mare.
  Coana Justiția cum ar veni!

 116. cătălin

  Nu stiu … a luat bani de pomana de la Sova, si dupa aia l-a numit ministru. Cam pare conflict de interese. Plus actele alea „justificative” facute in fals. Iar banii probabil ca veneau dintr-o alta magarie, si firma lui Sova era doar paravanul prin care Ponta si-a primit partea.

  Da, era necesar avizul doar pentru conflict de interese. Pe de alta parte, ar fi fost normal sa-si dea demisia, iar in locul lui sa fi venit un alt bandit (inca neprins) din PSD. Tehnic vorbind putea pastra exact acelasi cabinet.

 117. andreea

  cum e, junghiule?

  că tu poate te pricepi la minunile astea cu hîrtii şi bani. eu sînt bîtă.
  are dreptate Gyuri?

  ioi, ce-a mai plouat pe-aici…

 118. cătălin

  N-ai dansat prin ploaie? 🙂

 119. andreea

  ba da.
  împreună cu Sabina am dansat dansul tematic: Pleosc-pleosc-pleosc-iar-ne-face-ciuciulete!-Ai-călcat-în-baltăăăăăăă!-Repede-repede-Aaaaa!-mamaaaa!-Am apăăă-în-pantoooooofi!!!- Ce-receee-eeee!!!

 120. n-am văzut hârtiile deci nu pot să mă pronunț.
  ceea ce pot spune e faptul că pentru un avocat un onorariu de cca 181000 lei poate fi ceva normal. Mateuț îți ia 100000 de euro fără să clipească.
  A declarat facturile? A plătit taxe? Da, Atunci despre ce evaziune vorbim? ce justificări trebuie să aducă un avocat pentru onorariul său? Să facă devize de lucrări și ei, asta-i ideea?
  Asta-i o acțiune mai veche de-a anafului blejnăresc.

 121. junghiul

  Normal că l-a numit pe șova, doar nu era să-l numească pe tata. Numirile sunt politice iar boturile le au toți pline de smântână c-au smântânit oalele împreună.

 122. junghiul

  Ponta își merită soarta. Cum îi ridiculiza el pe evazioniști!

 123. cătălin

  N-am gasit o varianta tradusa. 😦

  Minutul 1:48: Nu-ti amintesti? Cind discutai cu tati despre cancerul lui i-ai spus ca, daca putem trece prin asta, putem trece prin orice.

 124. cătălin

  Junghiule, un avocat poate cere oricit. Aici insa se pare ca prestatia lui Ponta a fost fictiva, nimeni nu poate spune ce a lucrat, nu exista nimic. Doar niste facturi facute – in fals – dupa citiva ani. Cel putin asa am inteles. Oricum, toate lucrurile astea trebuie sa fie clarificate in fata judecatorilor.

 125. morringain

  Salutare! Frumosi calutii, Andreea, merci 🙂

  M-am uitat ieri nitel pe A3 (stiu, sunt matochista :D). Doamne, ce de orgasme, cred ca n-au mai avut atatea de prin 2012 😀

 126. cătălin

  Ei, ce mai faci, pe unde mai umbli? Da-i incolo pe aia de orgasmeaza la tv.

 127. andreea

  păi m-am gîdit un pic la tine, morringain, știu că-ți plac. 🙂

 128. morringain

  Merci, Andreea 🙂

  Catalin, umblu, umblu peste tot. Apropo, ca tot umblai zilele astea ceva mai mult cu trenul, am vazut o gramada de animalute. Englezii le tin zi si noapte in aer liber: cai, vaci, oi, capre, alpaca. O placere sa vezi campiile crud verzi pline de animale fericite 🙂

  Ii las, cum sa nu-i las, dar m-au distrat nitel. Mai multa imaginatie si convingere decat la ei am vazut doar la grupul ala de FB care vad in Rusia cel mai mare si bun prieten al Romaniei 😀 Ah, si ca tot ati adus vorba mai sus, la APOR.

 129. morringain

  A murit Christopher Lee. A fost unul din actorii mei preferati.

 130. cătălin

  Imaginatia si convingerea sint necesare pentru antenisti sa-si primeasca salariul.

  Mi-i somn. Rau de tot si continuu. Bine ca n-am nici un moment liber, sa nu adorm ziua…

 131. morringain

  Da, Andreea. Si modelul real pentru James Bond. Am vazut si ce vrea sa faca Ponta. Omul e 50% tupeu si smecherie si 50% hotie si minciuna. Urata si periculoasa combinatie.

  Catalin, sufar de aceeasi boala. As dormi ca pisicile, 20 de ore pe zi. Dar la debitul verbal al lui fi-miu nu ma mira, obosesc deja de la ora 7 si 5 minute.

 132. andreea

  din păcate, am oameni în jur care deja îl percep ca victimă. ei, ce mare lucru a făcut și el, acolo? o hoțomăneală, un plagiat… nu facem toți la fel? ce-l tot hărțuiesc ăștia… în frunte cu mutălăul. care după cum se știe, e omul lui Băsescu…

 133. cătălin

  Furtul ca modalitate de existenta…

 134. cătălin

  Andreea, is bune ciresele? 😛

  Incerc sa ma trezesc miine dimineata…

 135. andreea

  bune.
  am mîncat un kil. acum am ochii roșii. marsala de fapt, asta e culoarea anului, cică.

 136. cătălin

  Oare cit de greu ar fi sa folositi si voi, femeile, cuvinte omenesti? Auzi, marsala, ce culoare o mai fi si asta? O alta varianta e sa vorbiti cu frecvente. In loc sa spuneti „azi am fusta galbena,” ziceti „azi am fusta 520”.

 137. îmi place și vinul și localitatea. Și culoarea.

 138. andreea

  şi rochia…

 139. cătălin

  Andreea, tu esti in poza? 😛

  Iar n-am avut timp de nimic astazi, iar am tremurat pentru nu stiu ce, iar a mai trecut o zi intr-o zbatere continua si fara sens. Si viata e compusa din astfel de zile obsinuite.

 140. mda, până și umbra îmi place

 141. e weekend, evadează

 142. cătălin

  Si io prefer umbra, ca nu se cunoaste daca are rochie sau nu. Cum ar veni, iluziile ne lasa sa visam mai mult.

  Ei, dar sa lasam iluziile, si se ne aducem aminte de realitate. Sau de momentul in care s-a terminat cu „jos comunismul”, „libertate” si alte „prostii” din aceeasi familie.

  http://mineriade.iiccr.ro/martor_ocular/vara_vrajbei_noastre_victoria_motoc/

 143. andreea

  aveam 19 ani și eram boboacă… au trecut 25 de ani…

 144. cătălin

  Bobocilă.

  Au trecut 25 de ani, au trecut oameni, dar lucrurile au ramas cam la fel. Oricind, daca va fi nevoie, se vor gasi alti mineri care vor face ordine, in aplauzele multora.

 145. andreea

  să nu exagerăm.

 146. cătălin

  Nu exagerez. Dar ia orice categorie sociala, spune-le zilnic ca isi vor pierde locurile de munca, toti banii, casele, din cauza altora si vei obtine exact acelasi efect. Sigur, conteaza mult maiestria regizorului. Cit despre violenta, ma uit la Ponta, la Rus, la Cristiana Anghel si vad aceeasi violenta animalica a minerului indobitocit, gata oricind sa rupa in bataie pe oricine nu-i de acord cu el. Istoria intotdeauna se repeta.

 147. andreea

  asta e natura umană.
  se poate îmblînzi, netezi, dar nu de tot.

  și eu rup oameni în bătaie, dar numai în vis.

 148. cătălin

  Ma uimeste, in imaginile din iunie ’90, lasitatea multora. Cum se inghesuie vitele sa arunce fiecare macar o copita intr-un om care nu se mai tine pe picioare. Si cum n-ar indrazni sa zica nici „pîs” daca acel om ar putea raspunde.

  Cum a fost in facultate, Andreea? Ma refer in primul rind la colegi. Era intr-adevar studentimea o elita? Cind mi-a venit mie rindul, nu mai era vreun motiv de mindrie sa fii student, oricine putea fi.

  Pe la mine inca mai e pe jos zapada, de la ploaia cu gheata de ieri.

 149. cătălin

  Mult prea tristul Caragiale:
  „Pentru nimic în lume n-aş părăsi Berlinul, acest colţ de viaţă străină, pentru a mă reîntoarce în patrie. Să mai văd ceea ce am văzut, să mai sufăr ceea ce am suferit, aceleaşi mutre, aceleaşi fosile care conduc viaţa publică, otrăvindu-te numai cu privirile lor stupide şi bănuitoare. Nu, dragul meu, nu. M-am exilat şi atâta tot. Aerul de aicea îmi prieşte, sunt mulţumit cu ai mei şi n-am ce căuta într-o ţară unde linguşirea şi hoţia sunt virtuţi, iară munca şi talentul viţii demne de compătimit.”

 150. andreea

  aci e caniculă. 35 de grade.

  poate par sisi, dar taaare de demult par să fi fost toate astea. am uitat o grămadă de lucruri. mi se întîmplă des să se mire oamenii: cum!! nu mai îți amintești întîmplarea aia?! sau pe X?… n-am Alzheimer, că aș începe să uit ce am făcut ieri, nu acum 25 de ani.

  pe scurt, da, așa se spunea pe atunci, că reprezentăm o elită, dar eu n-am simțit așa. pe 13-14 m-a încuiat mama în casă. stăteam la etajul 3, nu puteam să evadez și adevărul e că numai stofă de eroină n-aveam (și n-am)… dar eram răgușită de la cît urlasem și cîntasem prin Piață, în toată perioada aia, începînd din mai. ce de emoții, ce de vîrtejuri…

  am avut colegi bătuți, în an. s-au jucat de-a v-ați ascunselea prin uriașa clădire, cu minerii… printre ei, băiatul după care mi se scurgeau ochii pe atunci. era și mai sexy cu un ochi vînăt. 🙂 acum e în Canada, jumătate din ei sînt, de fapt, prin alte țări.

  de frumos, a fost frumos în studenție… nu m-am spetit eu foarte tare cu învățatul. mergeam la ski, la dans, discutam, jucam ping-pong… ne plăceau aceleași muzici, aceleași filme, îi uram pe iliescu și pe ai lui. mă plimbam prin Cișmigiu. mă îndrăgosteam…

  dar, cumva, grupul meu din perioada aia – locul în care m-am lipit cel mai bine – nu a fost format din colegii de facultate ci de cei din Song. și șase ani au trecut cît ai zice phhhhhhuuum

 151. cătălin

  Ce frumos ai scris!

  Aha, ai inceput sa cinti in Piata. 😛

  Eu nu am asa amintiri frumoase din studentie. Acuma ca s-or fi schimbat studentii de cind i-ai prins tu, ca n-am stiut eu sa ma integrez intr-un grup, nu stiu care a fost motivul. Probabil cel din urma, ca tot timpul am fost de unul singur. A contribuit la asta si faptul ca nu pot rezista noptile prin localuri zgomotoase si pline de fum, imi bubuie urechile la fel ca dracului pe care il blestema Danila Prepeleac. Nu stiu, poate ca au gresit ai mei, trebuiau sa fi lasat radioul deschis la maxim cind stateam in patut, sa ma obisnuiesc cu societatea.

  Si la mine au trecut anii ca un fum, si nu-mi aduc aminte deloc de ei. Parca nici n-am trait.

 152. junghiul

  Ce fain ! Ai și cântat?

 153. andreea

  cine, eu?
  a, nuuu…. 😆 eu le făceam clătite.

 154. Moş Pleksiglasu

  Cand o face chiparosul cirese…
  Mai stiu eu pe cineva de la Macea caruia ii place S(ă)tănescu.
  Tot incerc sa scriu ceva care sa nu-l supere pe costelus. E foarte stresant sa simti suflarea cenzurii in ceafa. As mai scrie muie turturor ca asta a zis ca-i place.

 155. andreea

  auuuuuuuu…

 156. andreea

  Moșule, începi să fii ermetic, ca junghiul uneori…

 157. Moş Pleksiglasu

  Pe mine ma urmareste Generalul Pleoșniță.

 158. andreea

  de la mine se vede o traiectorie circulară, deci s-ar putea ca tu să îl urmărești pe el.

 159. Moş Pleksiglasu

  Deci tu andreea m-ai ghicit. Sunt un mare naiv si natarau. Eu tot credeam ca 1Q l-a inventat pe Codin. Sunt dezamagit.

 160. cătălin

  Iar mi-i somn. 😦 Junghiule, nu mai stiu ce sa fac sa dorm mai putin.

 161. Stai prea mult la calculator.
  La Macea am avut pentru o vară în gestiune ștrandul din localitate, v-am povestit?
  Mare pagubă.
  La Macea și primarul fluieră din frunză.
  A pagubă.
  La Macea vacile se mai pot oglindi doar în câte un ochi de baltă. Dacă plouă.
  În rest rumegă a pagubă.
  Tot la Macea am un văr care propovăduiește faptele apostolilor dar și-a deposedat mătușile de pământul străbunicilor.Se străduiește și el, sărmanul să treacă funia prin urechile acului.
  Nici o pagubă.

 162. andreea

  după ce că-s amețită de căldură, mă mai amețiți și voi.
  ce Codin, ce Pleoșniță, ce Macea…

  .
  .
  .
  ia uite, și vaci…

 163. Am încercat să mă răcoresc la Maria Rustic Resort. Nu vi-l recomand.

 164. andreea

  foaie verde, c-un consort
  răcori-m-aș, la resort…

 165. frunză verde de dudău
  la resort e tare rău

 166. cătălin

  Eu m-as racori cu Maria, nu cu resortu’.

 167. ești înfierbântat

 168. cătălin

  Ce faza, firme imaginare. 😦

 169. junghiul

  Aa, la noi nu e așa!Te faci și tu că muncești ca să nu urle un nebun la tine.

 170. cătălin

  Cine-i ala cu palarie care urla la fereastra? E ministru, nu? 😛

 171. junghiul

  Un Rus

 172. junghiul


  Vreau să-l văd pe Tigran în Poiana Lupului.

 173. cătălin

  Acu’ trei ani, cind a cistigat alegerile, USL a promis un milion de locuri de munca. Cum nimeni nu mai zice nimic de ele, presupun ca s-au tinut de promisiune…

  Poate prin Bucuresti e altfel, dar prin celelalte orase e cam jale. In cazul meu, mai toti colegii de liceu si cunoscutii de virsta apropiata sint plecati. Care-ncontro.

 174. Moş Pleksiglasu

  Deci doar dupa nume mi-am dat seama ca Panait Istrati e grecotei. Ca n-am citit nimic de el si despre el mi-e rusine. Merg cu naivitatea mai departe si-mi inchipui ca poate nici voi nu prea sunteti in tema.
  Turnat dupa un roman al lui Panait: https://www.youtube.com/watch?v=FG_m7XmOfo4
  Deci grecii astia cred ca sunt niste brute. Adica sa-ti imaginezi ca o mama si-ar omora cu sange rege fiul, e cam prea mult. Daca stai sa te gandesti ca poate s-a inspirat din realitate, si ma bazaie o musca ca ar cam fi chiar din realitatea imediata, personala, e un dezastru psihic. Am vazut si in Zorba Grecul o faza de avaritie extrema, cand la moartea unei babe vecinele au dat navala la jaf in casa raposatei. Puneam asta atunci doar in carca ortodoxiei. Poate ma inselam. Cred acum ca-i ceva in neregula cu grecii astia. A, filmul Zorba Grecul e o bijutirie. Despre altceva zic eu acum.

  P.S. Continui cu naivitatea. Imi imaginez ca daca filmul arata scena „filicidului” apoi musai tre sa fi fost si-n carte.

 175. Moş Pleksiglasu

  Sper sa nu fie nimeni grec pe aici. Ca imi pune dracul cuvinte in pix, si in alta ocazie am nimerit in plin fara sa vreau. Trei dintr-o lovitura(cel putin) cand eu aveam in vizor doar unul.

 176. Moş Pleksiglasu

  Aproape imi vine sa pun pariu ca Nastasia stie despre astea. Ea stie multe. Do9ar ca n-o banuiam eu.

 177. cătălin

  Nu stau prea mult la calculator, Junghiule. Si nici smartphone n-am. Glumesc zicind ca nu suport sa am un telefon mai destept decit mine, dar adevarul e ca nu vreau sa fiu conectat toata ziua la Retea. Vad destui in jurul meu care sint dependenti de telefon, si asta ma cam sperie. Dar acum mi-i somn rau de tot.

 178. junghiul

  Am văzut filmul.
  De citit, am citit Ciulinii Bărăganului.Și după ăsta s-a făcut un film . Pe care nu l-am văzut.

 179. Moş Pleksiglasu

  Iaca si varianta moderna. Cu tigani si mult prea multe mai mult decat sugestii homo. Pe placul lui NP si LL. De celelalte nu stiu.

  Ha, ideea cu voia Domnului cum ca ar fi sa bem bine, sa mancam bine, sa ne futem bine si sa nu ne pese de nimic cred ca-i o idee „jidaneasca” si subversiva.

 180. Moş Pleksiglasu

  E un amalgam intre doua povesti. Ciudati autorii astia socialisti.

 181. cătălin

  Tin minte ca am vazut, demult, filmul „Cel mai iubit dintre paminteni”. Fiindca citisem cartea inainte, mi-a venit greata. Ori scenaristul n-a inteles cartea, ori a citit pe sarite, pasaje. La norma. Ce-mi aduc aminte din filmul ala e scena in care doi actori cunoscuti mimeaza ca se fut in cur.

 182. junghiul

  Da’ regizorii?

 183. andreea

  alt film

 184. andreea

  uaaaai, ce mai tuuunăăă…

 185. cătălin

  M-am intrebat de multe ori de ce a comandat Iliescu venirea minerilor. La urma urmei, cistigase democratic alegerile cu un procent record, avea puterea absoluta. De ce il deranjau atit de tare niste tineri care cintau? Nu pot sti ce a gindit el, dar presupun ca s-a temut ca acelor studenti nu le mai era frica. Or frica e un ingredient esential al oricarei constructii politice de succes, fara ea nu mai poti manevra oamenii asa cum doresti.

  Angela, pe unde te-ai ascuns?

 186. Angela

  Nu m-am ascuns nicăieri, ascunde-m-aș eu, dar degeaba, că tot mă ajung necazurile. Tatăl fiului meu, ex-ul meu, s-a dus. Sâmbătă l-am îngropat. Am o gaură în jumate de suflet și un bolovan pe ce a mai rămas. Mi-e greu, doare al naibii. Atât. Am tot vrut să vă zic, dar îmi vine greu să zic din astea.

 187. Un spațiu gol.
  Odihnească-se în pace!

 188. cătălin

  Condoleante! Mai bine nu deschideam gura. 😦

 189. Angela

  Mulțumesc. Nu-i bai că ai deschis gura, că tot vă spuneam eu cumva, dar nu mă puteam hotărî.

 190. andreea

  de ce venim, de ce plecăm…

  durerea o să se mai îmblînzească, Angela, ştii tu…

 191. Moş Pleksiglasu

  Condoleante, Nastasie!

 192. Moş Pleksiglasu

  Iaca la ce ma gandeam azi. Ca moartea e o forma de altruism. Poate cea mai suprema. Sa pleci fruntea in pace, linistit, si sa te gandesti ca faci loc la altii pe pamant. Sa vada si ei ce-ai vazut tu!

 193. Moş Pleksiglasu

  Scuzati, nu exista cea mai suprema. Exista doar suprema. Cenusa pe cap imi pun!

 194. cătălin

  Da, e usor de zis atunci cind credem ca e departe, si cumva speram ca in cazul nostru se va face o exceptie. Mama a fost simbata la inmormintarea unui vecin de pe scara. Era cu un an mai mic decit ea…

 195. Angela

  Nu cred că se așteaptă nimeni să fie excepție. Treaba nasoală e că vine cam fără noimă. Toate celelalte faze din viață au o rânduială, cât de cât. Asta, ultima, n-are.

 196. Angela

  Adică vreau eu să zic că avem cam același parcurs. Născut, scutece, grădiniță, școală, iubire, însurătoare, job, copii, pensie, nepoți. Și Aia te poate pocni în oricare din etapele astea, aiurea, la plesneală. Nu-i cinstit.

 197. cătălin

  Poate ca asta e rinduiala…

 198. Angela

  Rânduială e când ajungi să-ți cunoști nepoții și să le spui măcar o poveste. După aia poți să pleci.

 199. cătălin

  Da, toti avem acelasi parcurs. Ni se pare ca vietile noastre sint atit de diferite, dar variatiile sint minuscule. Poate ca, daca am intelege asta, ar disparea ura si razboaiele.

 200. andreea

  unii nu vor nepoţi, nici măcar copii nu vor.

  şi variaţiile eu cred că-s măricele, nu minuscule, dar nu e neapărat vorba de cum se văd vieţile oamenilor privite din exterior, ci de cum sînt luate ele în piept, de fiecare. unii sînt tigri, alţii elefanţi, iar alţii, aşa… mai şoricei. eu, de pildă, mă declar şoricel.

 201. cătălin

  Depinde de unde privesti. Uite, exista diferente intre microbi? Or fi, poate sint microbi – tigri si microbi – soricei, dar cine le poate vedea?

  Ba cred ca nepoti vor toti care ajung la virsta respectiva. Cu copiii e problema, ca multi se maturizeaza sau isi gasesc drumul dupa 40 de ani, cind totul e deja pierdut.

 202. Cum adică, după 40 de ani totul e pierdut?

 203. cătălin

  Pai mai faci copii dupa 40 de ani? Te gindesti ca ii vei lasa singuri atunci cind vor avea cel mai mult nevoie de ceva sprijin…

 204. Angela

  Te gândești degeaba. Adică gândești după o anumită rânduială și parcă tocmai stabilisem că Aia are altă rânduială, așa că..

 205. Angela

  Am un fix cu rânduiala, se pare.

 206. andreea

  faci copii şi după 40, foarte bine. poate că eşti mai obosit, dar eşti şi niţel mai înţelept.

 207. andreea

  ai speriat junghiul… deja se uita prin genţi, prin buzunare, să vadă ce a pierdut…

 208. morringain

  Condoleante, Angela! 😦 eu sambata am comemorat moartea bunicului meu. 28 de ani, dar parca ar fi fost ieri.

  Merci, Andreea, de filmul cu 13-15 iunie, o sa ma uit la el, desi cu frica. Asta pentru ca cineva aproape mie a facut parte din multimea aia furioasa pe „huligani”. Nu mi-a povestit niciodata in detaliu ce a vazut si ce a facut acolo, dar stiu ca a fost in miezul evenimentelor.

 209. morringain

  Apropo de copii, ma bucur ca l-am facut asa devreme. L-am facut cu inconstienta imaturitatii, ca daca as fi fost la varsta asta, dupa ce am vazut pe la altii cate renuntari implica, nu stiu daca as mai fi facut-o. Si sincer, cu siguranta n-as mai fi fost cu consortul, iar alt barbat nici nu cred ca m-ar fi considerat material de nevasta si mama.

 210. andreea

  of, dacă, dacă…

  cum să ştii ce ar fi fost, dacă?! altă viaţă, alt loc, alţi oameni, alte influenţe, alte motivaţii… alt peisaj, în jur. poate aveai 3 copii, nu unul.

 211. Moş Pleksiglasu

  Am primit pe mail lista asta de curiozitati.
  1. Dacă nu te miști timp de 15 minute, vei adormi.
  2. În primele 3 secunde când te trezești, nu-ți vei aminti nimic.
  3. Poți muri din cauza fricii deoarece corpul eliberează o
  cantitate mare de adrenalină, care poate fi toxică în cantități mari.
  4. Studiile arată că dacă vorbești și te încurajezi in fața oglinzii, vei fi mai puternic din punct de vedere mental.
  5. Oamenii timizi sunt mai inteligenți și mai demni de încredere.
  6. Adesea, când o persoană începe să plângă, aceasta își va aminti și alte evenimente triste care îi vor amplifica starea de plâns.
  7. Corpul uman paralizează parțial în timpul somnului pentru a se proteja preventiv de posibile vătămări auto-induse.
  8. Atunci când ești trist, vei simți că toți cei din jurul tău sunt fericiți.
  9. Gâdilatul era, de fapt, o metoda de tortură.
  10. Când strănuți, mori pentru o secundă.
  11. Persoanele care-și petrec mai mult timp la soare au șansemai mari să fie fericite.
  12. A fi singur, antisocial și fără a avea prieteni prezintă același risc asupra sănătății ca fumatul unui pachet de țigări pe zi.
  13. Psihologii spun că depresia este adeseori rezultatul gânditului în exces, creând probleme care inițial nu existau.
  14. Un studiu al universității Harvard sugerează că persoanele ale căror atenție este ușor de distras, sunt mai creative.
  15. Durerea emoțională reconfigurează mintea umană, cauzând schimbări dramatice la cei mai mulți oameni.
  16. Depresia se clasează pe locul 4, la nivel mondial, ca o cauză a dizabilității și a morții timpurii, conform Studiului asupra poverii globale a bolii (Global Burden of Disease Study – GBD).
  17. Oamenii cu încrederea de sine scăzută sunt cu 80% mai predispuși să îi critice pe alții, pentru a-i pune pe un nivel inferior față de ei, cu scopul de a se simți mai bine, mai tari, mai inteligenți.
  18. Oamenii care sunt impulsionați sa corecteze gramatica altora suferă, de fapt, de o formă de tulburare obsesiv-compulsivă, denumită Sindromul Pedantismului Gramatical (Grammar Pedantry Syndrome).
  19. Bârfa declanșează substanțe chimice în creier, care îi fac pe oameni să devină mai fericiți și să trăiască mai mult!
  20. Este posibil ca oamenii care nu sunt capabili să identifice sarcasmul și minciuna să sufere de demență, un declin continuu al creierului și al abilităților sale

  Deci potrivit punctului 19, daca vrei sa fii fericit si sa traiesti ani multi, trebuie s-o iei la misto pe Ana Barton, Uite de asta ii doresc eu moartea in chinuri lui costelus. Ca atunci cand nu ma lasa sa o barfesc pe Ana Barton, atenteaza la fericirea si la viata mea. Pe de alta parte costelus singur atenteaza la viata lui daca nu barfeste. Tot trebuie sa-mi iau timp sa-mi fac un blog de viata lunga.

 212. Moş Pleksiglasu

  Voiam sa scriu ca uneori ii doresc moartea in chinuri. Am pierdut un cuvant.

 213. Moş Pleksiglasu

  Morringain, tu il injuri pe Dumnezeu, sau nu?

 214. Moş Pleksiglasu

  andreea, da’ tu cand te culci fimeie?

 215. cătălin

  Ii fi mai intelept, dar anii nu-i dai inapoi…

 216. morringain

  Andreea, eh, cine stie. Dar trei copii cred ca ar fi fost cam greu pentru mine 🙂

  Mosu, cum sa injuri un personaj imaginar? Eu injur persoanele care mi se par mie tampitele, nu personaje.

 217. morringain

  Bine, bine, de injurat nu prea o fac. Foarte rar mi se intampla. Oi fi mai nefericita din cauza asta, mai stii? 😀 ca ce mi-e barfa, ce mi-e injuratura 😀

 218. cătălin

  Mosule, daca ai ceva sa-i spui Anei Barton, stii unde o gasesti. E foarte prezenta online, pe blog si pe fb.

 219. Moş Pleksiglasu

  Deci junghiul se uita pe blog dimineata. Vede la comentarii Mos Plexiglasu, Mos Plexiglasu, Mos Plexiglasu, Mos Plexiglasu, Mos Plexiglasu,…
  Futu-i,-isi zice-azi iar nu scriu nimic pe blog.

 220. Moş Pleksiglasu

  Noapte buna, sau Buna dimineata!. Bye or Welcome!

 221. Moş Pleksiglasu

  Asta cu comemorarea e de martorii lui Iehova, Morringain!

 222. morringain

  Adica? Doar martorii isi aduc aminte de mortii lor?

 223. cătălin

  Adica unii beau prea mult noaptea.

  Da, am tot stat si m-am gindit, am zis sa nu raspund imediat. Mosule, urmatoarele mizerii intra in spam. Nu ca m-ar afecta dejectiile, dar nu e potrivit ca, atunci cind cineva e trist din cauza disparitiei unui apropiat, tu sa vii cu urari de moarte in chinuri.

 224. cătălin

  Angela, eu nu stiu daca exista alta rinduiala. De ce ar exista, ca asa imi convine mie?

 225. Angela

  Cătăline, n-am priceput ce-ai zis. Îmi pare că tocmai încerci să impui una pe care o crezi tu potrivită. Stai liniștit, nu se oprește în loc lumea pentru durerea nimănui, nici nu tebuie.

 226. andreea

  Cătălin a umblat iar prin ogrăzi vecine, s-a luat la harță pe-acolo și apoi s-a întors jumulit și nervos acasă. mno, ce poți să-i faci…

 227. morringain

  Catalin, lasa-l in pace. Mi se pare foarte trist cand cineva se simte atat de singur incat implora pana si reactii negative. Iar eu poate exagerez cu detaliile despre viata mea care nu pasioneaza pe nimeni.

 228. Cătălin a luat-o la muie rău de tot de la Nora.
  Morringain, ia dezvolta tu oleacă ideea cu reacțiile negative, ca după aia o sa zică cineva ca n-am înțeles eu bine. Și aia cu imploratul.

 229. morringain

  Cineva are chef de cearta. Too bad, eu n-am 😀

  M-am dat pe muzica turceasca. O merge bine cu invatatul? 😀

 230. cătălin

  Ce inveti, Morri?

  Nu eram nervos, Andreea, tocmai ca am incercat sa nu fie aici tot felul de discutii negative care nu aduc nimic bun.

 231. Angela

  Da, dar te-mboldește aghiuță să te duci mereu în locuri unde știi sigur că vor fi discuții negative, deci ai nevoie și de ele. Treaba ta, oi fi având tu motivele tale, așa că du-te, încasează, întoarce-te. Poate Seva are dreptate, aici e un loc pustiu și plicticos. Nouă ne e bine cu el. Dar de ce o fi venind Seva în fiecare zi (după propria mărturisire) într-un astfel de loc?
  Drept care trag înțeleapta concluzie că oamenilor le place să penduleze între locuri pustii și plicticoase și locuri clocotind de viață adevărată, dinamică și sprințară. Într-unul îs pupați, în altul pocniți, așa o fi rânduiala.

 232. andreea

  ba erai nervos!
  dar dat fiind că știu și cum e să te mînce undeva să spui (scrii) ce-ți vine pe limbă, deși bănuiești ce te așteaptă, n-aș fi prea severă cu aceste apucături…

  iar Seva – e simplu – vine ca să se convingă, răsconvingă și răsrăsconvingă că e nasol aici.

 233. Angela

  Bine. Pot trăi împăcată cu ideea asta. Important e să știi să încasezi. Sau dacă nu știi, să țipi până-ți trece.

 234. morringain

  Catalin, ma stii nebuna, eu fac mereu cursuri, examene. Cred ca sunt dependenta. E vina lui Mihai Dinu, fostul decan de la Jurnalistica. Avea doar sapte facultati omul 😀 pe moment, invat diferenta dintre costurile directe si indirecte, costuri fixe, variabile, semi-variabile si semi-fixe 😀

 235. Ești lasa Moringoaico. No, acum fiind noi chit, sa vedem ce chefuri mai ai.

 236. cătălin

  Nu stiu daca Aghiuta. Ma mai duc pe acolo sa citesc din urma, in special textele pe care Andreea-cea-rea nu vrea sa le puna si aici. 🙂 Si eram trist cind am deschis gura dincolo, nu aveam de gind sa schimb „amabilitati”. Nu, nu imi plac deloc discutiile negative.

  Pare un curs bun, de pus in CV.

 237. cătălin

  Ia, sa mai schimbam foaia, voiam sa pun clipul asta de vreo trei zile, dar m-am tot gindit ca poate nu e potrivit.

 238. Seva n-a fost niciodată în toate mințile. Dar acum e mai ramolita ca oricând înainte. Mie atât îmi plăcea la ea ca ierta ușor. Și mai scotea involuntar câte o perla atunci când renunță la versificatie. Dar AB și NP au nevoie de lăudători. Nu contează calitatea lor

 239. Angela

  Oare nu ne ramolim cu toții, încet-încet? Și nu ne place tuturor mai mult să fim lăudați decât ocărâți?

 240. cătălin

  Drama cu ramolirea e ca nu ne dam seama cind incepe sa ne afecteze. 😦

 241. Angela

  Asta s-o crezi tu! Drama e tocmai că ne dăm seama. Când începe. Că după aia, după ce e avansată bine, devine drama celorlalți.

 242. andreea

  bună ziua. am găsit acest link la mine în calculator. cineva mi-a spus că aşa se numeşte: calculator. dar ce calculează oare?

  vă cunosc de undeva? îmi păreţi de treabă…

  mai puţin domnul cu barbă care pare a căuta gîlceavă. nu vă supăraţi, domnule, cine este AB? dar NP?

  acum vă las. sînt puţin obosită. o revoar!

 243. junghiul

  Nu-i adevărat, Moșule.

 244. cătălin

  Da, iti dai seama cind incepi sa aluneci la vale. Dar cind deja aluneci, nu-ti mai dai seama de nimic.

  Daca aveti timp, dar e o lectura grea. Eu am inghitit-o pe bucatele, in mai multe zile. Cumplita.

  http://www.nytimes.com/2015/05/17/magazine/the-last-day-of-her-life.html

 245. junghiul

  Stai să te contrazic și pe tine.
  David s-a născut când aveam deja 40 de ani împliniți.

 246. junghiul

  Foarte curios e faptul că m-am dezobișnuit să intru dincolo. Poate și pentru faptul că nu am timp. Deci nu mai știu ce se întâmplă și nici nu încerc să înțeleg . Mie mi-e bine așa.
  Ceea ce le doresc tuturor celorlalți.

 247. junghiul

  De ce să consumi energie ca să urmărești o persoană care îți e antipatică?

 248. junghiul

  Moșule, atâta-ți spun: îți voi pregăti o surpriză!

 249. morringain

  Da. Buna lectura. Dar eu as prefera sa nu ajung pana la stadiul ala.

 250. cătălin

  Aha, am inteles, Junghiule. De fapt, Angela si Andreea mi-au zis si ele imediat ca spun prostii. Tre’ sa ma las de gasit scuze cu „asa e rinduiala”. 🙂

  Pai nu urmaresc pe nimeni, asta e o placa favorita a cuiva. Dar dincolo, da, ma mai duc, la articolele vechi, cind lucrurile stateau altfel.

  Morri, toti am prefera. Si toti inaintasii nostri au gindit exact la fel cind inca mai erau in putere. Dar. vezi, prea putin conteaza ce ne dorim noi. 😦

 251. Angela

  Și de ce nu te mulțumești să-ți trăiești nostalgiile în pace? Că nu e obligatoriu să comentezi, mai ales că știi ce urmează.

 252. morringain

  Catalin, eu probabil ca o sa ma mut in Olanda sau Belgia. Sau de ce nu, in Elvetia. Asta daca nu ma plictisesc oricum inainte de a fi bolnava de ceva 😀

 253. Angela

  La ce faci tu îi zice băgarea bățului în furnicar. Chiar nu știu la ce îți folosește, dar nici nu-i treaba mea. Tu faci cum vrei, nu m-oi lepăda de tine pentru atâta lucru.

 254. morringain

  Cat despre pistol, eu plecasem dinaintea certurilor voastre. Pur si simplu n-am mai simtit nevoia sa comentez acolo. Ar trebui probabil sa-mi sterg prostiile de texte/comentarii, dar mi-e lene. In rest, mai dau, foarte rar, pe acolo, de curiozitate, cum a fost acum, sa vad de ce v-ati mai certat. Dar nu cred ca stau mai mult de cinci minute. Oricum nu cred ca mi-a dus vreodata cineva lipsa pe acolo 😀

 255. junghiul

  Pfii, mă mâncă-n cur să intru și eu. Totuși nu o s-o fac.

 256. junghiul

  Ba cred că ți-au dus lipsa.Aproape toți.

 257. morringain

  Neah, Junghiule, nu sunt genul de persoana careia sa i se duca lipsa. Nu-s destul de draguta pentru asta 😀

 258. morringain

  Si gata, ajunge cu vorbaria, noapte buna la toti, pe mine ma asteapta imperiul Malazan 🙂

 259. junghiul

  Noapte bună!

 260. Moş Pleksiglasu

  Seva, hai recunoaste ca si pentru mine mai intrai pe-aici. Ti-am placut, asa-i? Imi pare rau daca n-ai sa mai vii fiindca ti-am spus dur ce cred despre tine.
  Junghiule, eu cred totusi ca ar trebui sa intri sa vezi cam cum e cu costelus pe dincolo. Ma rog daca nu intri iti spun eu in rezumat ca face acolo mult mai urat decat imi permit eu sa fac pe aici. Si cand zic „urat”, zic „urat” in opinia lui costelus, sau ma rog in ce cred eu c-ar fi opinia lui. Ca mie mi se pare ca-s OK.

 261. Moş Pleksiglasu

  Ideea e ca pe de o parte ma pune aici pe mine-n chingi argumentand cu motive mincinoase. Fiindca el sa dezlantuie mult mai necontrolat dincolo, pe de alta parte.

 262. Moş Pleksiglasu

  andreea, zi mai departe cum e cu calculatorul. Nu stiu ce sa cred.

 263. cătălin

  E tare urit ce faci, ma mir ca nu-ti dai seama. De ce m-as mai mira, nu? Problema mea e cu jignirea Anei pe blogul asta. N-ai decit s-o injuri cit vrei prin alte parti, sau pe blogul ei, sa poata raspunde. Am obosit …

  Da, Angela, normal ca ai dreptate cu furnicarul, dar nu a fost asta intentia. Oricum, nu inteleg de ce blogurile astea doua par a fi legate, iar aici se acorda atita atentie unor chestii care s-au petrecut dincolo. 😦

  Tot ma intrebam cum de n-am auzit de Imperiul Malazan, pina am cautat pe google. 🙂

  Impresionant efortul pentru a obtine ceva relativ lipsit de importanta. Si uite asa trec vietile, intr-o zbatere, cu tinte precise.

 264. Angela

  Of, of, măi băiete, pe cine crezi tu că păcălești? Ai plecat de pe blogul ăla că n-ai avut încotro, te-ai refugiat pe ăsta unde să te scuturi de zoaiele încasate dincolo, am venit și noi, stropiți cu căcat prin ricoșeu și am mers mai departe, mai curați, mai uscați. Dar din când în când o tulești în locul vechi, deși știi că vei face o baie de lături din nou. Ești dispus, se pare, să plătești prețul, doar ca să mai fii acolo și poate, poate, într-o zi, lăturile să se prefacă în petale de trandafiri. N-ai să vezi, dar tu poți spera.
  Cât despre Moș, ai vrea să-l izgonești pentru Ana și de dragul ei. Cui folosește? Anei, nu. Nouă – sau să vorbesc numai în nume propriu – nu. Faptul că Moșul o detestă pe Ana nu împiedică pe nimeni s-o iubească. Dacă te șochează limbajul, încearcă să te călești. Vorbele-s numai vorbe. În rest, îs trăirile tale, sentimentele tale, gândurile tale și ai tot dreptul la ele. Așa cum am și eu dreptul să dau cu barda când îmi vine, mai ales că nu-s renumită pentru delicatețea mea. Nu te supăra, sau supără-te și să-ți treacă, dar mai și cugetă. Îs hoașcă bătrână, de cele mai multe ori am dreptate. Când n-am, n-am. Acuma am.

 265. junghiul

  În adâncul sufletului meu m-am împăcat cu schisma, așa încât refuz să mă mai schismonosesc pe subiectul ăsta.
  O zi frumoasă tuturor!

 266. Angela

  Dacă există recidive…Bine că nu-s prea dese. Un NU hotârât schismonoselii. O zi frumoasă și ție!

 267. andreea

  dar orișicît… crește animația. lumea se fîțîie de colo-colo, ia să vedem: ce mai zic ăia? dar ceilalți?… foaaarte interesant.

  Moșule, ce tot ai?… ce să fie? m-am jucat. uneori atmosfera devine prea dramatică, prea serioasă, prea copleșitoare. încerc să o reechilibrez. bineînțeles, există riscul de a da cu bățu-n baltă.
  cică în adîncul sufletului. dar pe la suprafața sufletului cum stau lucrurile, junghiule? 🙄 sau, pe deasupra lui, la 1m?

 268. Angela

  Dramatică, dramatică, da, da. Și eu, când îs ambetată absolut, citesc „Dramele blogurilor”. Câte au ieșit până acuma le-am citit de …ori.

 269. Angela

  Ia să vedem: ce mai zic ăia? Oho, curge căcatu-n spume, ca șampania. Bairam la ușa cortului. Na, c-am zis-o. Noroc că nu trece nici dracu pe aici și n-o să am feedback.

 270. andreea

  e chiar amuzant. îmi imaginez un vas acoperit, liniștit, cumințel. se duce Cătălin, ridică ușor capacul, bagă un deget, bagă călcîiul, eventual își suflă nasul, și… VRUUUUUUUUUUM, VÎÎÎÎÎÎÎJJJJJJJ, se revarsă în afară, spumegînd, un fluviu de comentarii, de emoții, bududum, bududum, hîîîîl, mîîîîl, gîîîîîîl, pîrpîrrrîîîîîîîmmmm. agitație, vălmășeală, diluviu, ce mai… uf.

 271. cătălin

  Nu, Angela, nu de dragul Anei nu-l las pe Mos sa verse gunoi pe aici. Am mai spus, asa mi se pare corect. Si nici n-as vrea sa-l izgonesc, altfel o faceam de mult.

 272. andreea

  da, da, gheață din aia bocnă.
  greu cu iertarea…

 273. Angela

  Ce junghi sibilinic! Se simte în coaste.

 274. Se întâmplă că ăsta e numele computerului meu: CALCULATOR. De unde știi tu asta? Nu reproșez, sunt doar curios.

 275. andreea

  am viziuni. și vizuini.

  deci, am avut viziunea vizuinii.

 276. andreea

  mai știu eu pe cineva care își botezase cîinele Cățel

 277. cătălin

  Pai cum sa-i zica la catel? Pisi?

 278. Angela

  Bismarck.

 279. morringain

  fi-miu si-a botezat catelul Tom 😀 avea opt ani, n-avea habar sau nu prea il interesa greseala 😀

 280. Îl știu și eu pe ala cu cainele-„cățel”. Avea și un fel de aro fără acoperiș. Vezi ca dacă se prinde costelus te da afara. Mare pischiera mai ești.

 281. Eva

  Condoleante Angela..

 282. Angela

  Mulțumesc. Pe la tine ce mai e? Vii prea rar pe aici!

 283. Eva

  Sunt in concediu… asta e a doua saptamana. Am fost saptamana trecuta la Marea Neagra insa in Bulgaria nu in Romania.
  Saptamana asta smotru 😀

 284. cătălin

  Ce inseamna concediu?

  Si eu vin cam rar pe aici, iar cind vin nu prea stiu cum sa deschid gura…

 285. morringain

  :3

  Vacanta placuta, Eva! 🙂

 286. cătălin

  Hmm, eu as avea mari emotii cu asa spectatori. 🙂

 287. Eva

  geniale vacutzele 🙂 🙂

 288. cătălin

  Cum a fost marea, Eva? Nu e rece apa?

 289. Eva

  Apa perfecta Catalin!

 290. cătălin

  Vai, nu se poate sa fie atit de lenes! Ar trebui luat de coada si invirtit deasupra capului pina zboara pe geam. 🙂

 291. Moş Pleksiglasu

 292. Moş Pleksiglasu

 293. Moş Pleksiglasu

 294. Moş Pleksiglasu

  Ha, unde-s comentariile junghiului?

 295. Moş Pleksiglasu

  Junghiule, te-ai facut admin? Ti-ai sters comentariile?

 296. Angela

  Așa-i că n-am avut vedenii? Chiar a dispărut comentariul junghiului.

 297. Moş Pleksiglasu

  Buna dimineata Angela. Da erau mai multe. Inainte de a ma culca le-a pus. Pe la 5 dimineata.

 298. Moş Pleksiglasu

  Cred ca asta era surpriza.

 299. Angela

  Dar cele mai vechi există încă, nu-s șterse. Ultimul e de alaltăieri. Ce-o fi?

 300. Moş Pleksiglasu

  Cred ca nimic. Mai degraba cred ca si-a schimbat programul. Tre sa fie la Garna.

 301. Angela

  Îhî. E sâmbătă seara, toată lumea e undeva. Mi-e cam urât și un pic frig.

 302. cătălin

  Mai, nu va suparati, dar daca cineva decide sa-si stearga unele comentarii, e decizia lui. Nu cred ca avem dreptul sa intrebam care au fost motivele. De fapt, nu cred ca avem dreptul sa comentam nimic despre asta. A, cine doreste stergerea/modificarea comentariilor si nu are acces la admin, poate sa ceara asta fie aici, fie prin email.

  Eu, Angela, simbata seara dorm…

 303. Despre fie-mea era vorba.

 304. Multe case frumoase au fost înghițite de case urâte. Ca în Mașina timpului.
  Din când în când mai vezi câte o casă ajunsă la bătrânețe care e restructurată frumos și asta îmi mai dă speranțe că totuși Pământul nu e muribund.
  Uite visul castelului

 305. Angela

  Junghiule, am apucat să văd comentariul acela. Dacă nu trebuia, am și uitat.
  Cătăline, de unde ai scos-o că nu avem dreptul să întrebăm? Avem dreptul să întrebăm orice sau să ne întrebăm despre orice și despre toate. Că nu e obligatoriu să primim și răspunsuri, asta-i altceva.

 306. Trebuia, trebuia!
  Voi toți cei care comentați aici puteți să știți orice. Am înțeles însă că sunt și vizitatori văzuți și nevăzuți care intră din când în când ca mai apoi să spună prin târg că suntem de căcat. Ălora nu le-aș da apă la moară.

 307. Gata, ne-am hotărât. Mergem la ferma lui bunicu’ să-i hărănim lighioanele.
  O duminică frumoasă!

 308. Angela

  Da, ar fi cam caraghios să se spună despre noi asta tocmai într-un loc unde căcatul e specialitatea casei. Mie nu-mi prea pasă, aici știu că pot să spun orice. Altundeva oricum nu mă bag. Am mai comentat uneori pe saitul unei gazete obscure din Cluj, despre chestii de prin Cluj, și acolo m-au făcut, pe rând, ungur(bozgor) borât, mitic, oltean care musai să se care peste Carpați, taximetrist ticălos, vinitură, boșorog sau puțoi, după cum era „problematica” în discuție. Curvă și proastă nu, că mă credeau bărbat. De astea am avut parte altundeva. E drept că dacă-i vorba de chestii personale, de copii, e altcumva. Pentru asta aș putea rupe fălci.

 309. cătălin

  Pentru astfel de lucruri pot face pagini cu parola. Le poti face tu, sau imi spui mie. O alta varianta ar fi folosirea criptarii cu chei publice, si tare mi-ar placea ca mai multi oameni sa stie de asta. Ca nu-mi prea convine ca Google, NSA si dracu’ mai stie cine imi stocheaza toate emailurile.

  Ieri m-am bucurat de ceva ninsoare.

 310. andreea

  plouă.
  deci, plouă, plouă, plouă. şi-s 15 grade.
  iar la munte, de unde vin, erau 9. şi ploua… peste vaci, peste tot.

 311. Eva

  Sunt bolnava cobza!! O gripa tarzie probabil.. M-a lovit in ORL: nas, sinusuri, galci, o ureche…

  Si daca suntem de cacat ce? Lasa sa fim.. noi asa cum suntem.. de cacat, ce-i fute pe altii grija?

 312. Moş Pleksiglasu

  Ba, imi faci si mie o pagina cu parola unde sa pot dezvolta orice idee pe care o vrea neuronu’ meu? Ba nu, lasa ca m-oi descurca eu cumva.

 313. Moş Pleksiglasu

  Eu mi-am cumparat patru inghetate MAGNUM. Si cand am ajuns acasa cu ele era ocupat la bucatarie. Asa ca m-am dus in camera si le-am luat cu mine. Si asa una cate una. Poate daca mai erau in cutie, cine stie…? Sunt mai mult de trei saptamani si am ramas cu smarcaiala la nas.

 314. Moş Pleksiglasu

  Eva, o melodie pentru tine. Aia in germana. Despre ce-i vorba acolo?

 315. Eva

  nu pot vedea clipul e bannat in germania

 316. cătălin

  „Imi faci si mie o pagina cu parola unde sa pot dezvolta orice idee pe care o vrea neuronu’ meu”.

  Da, iti fac. Dar te rog sa nu spui lucruri care nu pot fi spuse, amenintari cu moartea, urari de cancer sau de astea. Imi cer scuze ca aduc in discutie asa ceva.

  Andree, te-ai urcat si tu pe munti? 🙂

 317. Moş Pleksiglasu
 318. andreea

  am urcat fix pînă în camera de la mansardă. atît.

  fă-i omului pagină. ce-o fi vrînd să scrie?…

 319. cătălin

  Ii fac, cum nu, sa-mi spuna. La fel si Junghiul, sau oricine mai doreste pagini parolate (care nu sint vizibile din exterior).

 320. Gata concediul Eva?
  Cum e la bulgari? N-am fost niciodată. Anul ăsta mi-oi lua inima în dinți și om merge la Marea cea Neagră.
  Renunț la Balaton!

 321. andreea

  un junghi traversa România…

 322. cătălin

  Io-s sanatos, dar tot cobza. 🙂


  I went to the Garden of Love,
  And saw what I never had seen;
  A Chapel was built in the midst,
  Where I used to play on the green.

  And the gates of this Chapel were shut,
  And ‘Thou shalt not’ writ over the door;
  So I turned to the Garden of Love
  That so many sweet flowers bore.

  And I saw it was filled with graves,
  And tombstones where flowers should be;
  And priests in black gowns were walking their rounds,
  And binding with briars my joys and desires.

 323. Moş Pleksiglasu

  Hahaha! Ai fost in gradina iubirii de Nora! Valeeeuuu, mai degraba nu mai ziceai la nimeni!

 324. andreea

  Moşule, parcă ai fi Sabina. se tot ţine după Teo prin casă şi-l pisează: ai o iubiţică! ştiu eu! ai o iubiţică!! hi hi! iu-bi-ţi-că! Teo-a-re-iu-bi-ţi-că!

 325. Angela

  Ba să zică, să zică, de ce să nu zică? Iubirea-i frumoasă și când e năbădăioasă.

 326. Moş Pleksiglasu

  Dacă iubeşti fără să speri
  De-a fi iubit vr’odată,
  Se ‘ntunecă de lungi păreri
  De rău viaţa toată.

  Şi-ţi lasă ‘n suflet un amar
  Şi în gândiri asemeni,
  Căci o iubire în zadar
  Cu moartea-i sor de gemeni.

  Dar vindecarea la dureri
  În piept, în partea stângă-i,
  De-acolo trebue să ceri
  Cuvinte să te mângâi.

  Acolo afli adăpost
  Oricâte se întâmple,
  Ca ş’un amor care – ar fi fost
  Viaţa ta o împle.

  Căci un luceafăr răsărit
  Din liniştea uitării
  Dă orizon nemărginit
  Singurătăţii mării.

  Şi ochiul tău întunecat
  Atunci îl împle plânsul,
  Iar ale vieţii valuri bat

 327. Moş Pleksiglasu

  Calatorind spre dansul

 328. andreea

  aşa, că mă dezechilibrasem la final.

  păi vedeţi? cine n-a fost acolo, în Grădină şi nu s-a zgîriat în crengile copacilor ei noduroşi, acela să ridice piatra.
  de fapt, mai ales acela să n-o ridice.

 329. cătălin

  Buna asta cu Nora, m-ai facut sa rid. 🙂

 330. Moş Pleksiglasu

  Verzel m-a vazut si pe mine prin gradina. A zis ca-l tinem de picioare pe costelus. Si ca tu erai o sfecla dupa care ne ascundeam noi. Verzel a inceput sa practice si el sarutul popoului conducatoarei mult iubite si stimate.

 331. andreea

  am sfeclit-o!

 332. Angela

  Băi, ne-am ajuns! Atâta desfășurare de talent și de forță creativă pentru niște plicticoși ca noi! Aproape că avem statuie. O fi ea din căcat, dar n-are fiștecine. Numa ăi de-s băgați în seamă.

 333. Moş Pleksiglasu

  Eu stiu asa: „Cuvântul este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie”. De asta si costelus se cam teme, si de asta lupt si eu cum pot mai bine pentru libertatea cuvantului. Hai ca nu va dati voi seama la ce ma gandesc, desi e strict la subiect.

 334. Moş Pleksiglasu

  Ma uit la poezia lui Eminescu si ma gandesc ca Gelu, fie-i pomenirea vesnica, tinea mortis ca versurile sa rimeze.

 335. Moş Pleksiglasu

  Trebuie sa creez si eu o alegorie despre doi limbrici….

 336. Moş Pleksiglasu

  care-si scoteau zilnic ba capetele sa pupe, ba cozile sa oua la anusul drag al gazdei lor.

 337. Moş Pleksiglasu

  Inca una si ma culc. Va recomand un poet simplu, deci va las o mostra de Ion Pribeagu. Un jidan.

  Apeciere

  George-i negustor de firmă
  Şi are o prăvălie chic
  Cumpără şi vinde mărfuri
  Blănuri, stofe, mozaic,
  Porţelanuri şi covoare,
  Chihlimbar şi abanos
  Şi orice marfă preţuieşte
  După ochi, după miros.

  Cum e-ndrăgostit de Lily
  O fetiţă foarte fină
  Iară nunta-i hotărâtă
  Numai peste-o săptămână
  George a devenit vulcanic
  Şi e plin de nerăbdare
  Fiindcă Lily e o păpuşă
  Blondă şi fermecătoare.

  Şi gândindu-se la glasu-i
  Ca un zvon divin de harfă
  Îşi şopteşte încins de doruri:
  – Faină marfă, bună marfă!
  Sâni frumoşi şi braţe durde
  Pulpe dulci, picorul mic
  Cum să nu te-apuce dracii
  Lângă ea când stai un pic?

  De aia poate astăzi, George
  Când a prins-o-n odăiţă
  A pupat-o plin de pofte
  Şi pe ochi şi pe guriţă
  Şi strângându-i trupu-n braţe
  Plin de voluptăţi nebune
  A alunecat cu mâna… unde nu se poate spune.

  Vai Georgică, – spuse Lily
  Ştiu ce lungă orice clipă-i
  Stăpâneşte-te, mă tulburi
  Prea mă strângi şi prea mă pipăi
  Fii cuminte, ai răbdare
  Mai ales şi nu uita
  Că peste o săptămână,
  Toată, toată e a ta.

  George îşi miroase palma
  Şi apoi discret îngână
  – Asta-i marfă care poate
  Să mai stea o săptămână?

 338. mi-amintii de limbricul rozaliu

 339. Despre ce grădină e vorba?

 340. Angela

  Despre grădina-blog. O alegorie sprințară și subtilăăăă…ca un târnăcop care se vrea bisturiu. Prin vecini, ultima creație, probabil nu cea din urmă, că dacă tot suntem muze, vom mai inspira și altele. Dacă mai bagă Cătășin bățu-n hazna.

 341. Angela

  Iaca, îl botezai. Cătălin, scuze.

 342. Ah, vecinătatea! N-om fi altceva decât o submulțime.

 343. Angela

  Îhî. Noapte bună, submulțime! Mă duc să mă bag în cârpe, că ar trebui să-mi fie somn.

 344. Apropo de grădină!
  „Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. ”
  Fiind dați cei trei, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, care o fi partea femeiască?
  Vă rog să argumentați răspunsul.

 345. Noapte bună. Eu am logoree

 346. andreea

  androginul, zic eu. femeia era amestecată în tot şi toate.

  nu argumentez.

 347. Hmmm! Le stătea la toți trei în coastă.
  Nu am un răspuns, am doar ipoteze de lucru. Sper ca în câțiva ani să intuiesc răspunsul.

 348. Astăzi m-am simțit

 349. Mă culc și mă scol imediat.

 350. Dintre toate tipurile de paste, pasta alla Norma este probabil favorita mea.
  Despre asta însă altă dată, cacuma mă pregătesc de lucru.

 351. O săptămână frumoasă și liniștită!

 352. cătălin

  Stiam de Ion Pribeagu, am avut niste rude in satul in care s-a nascut. Mare figura. 🙂 Daca n-ati auzit de el, cautati „poezii impertinente”, sa incepeti saptamina cu un hohot de ris.

  Nu stiu cum poti dormi atit de putin, Junghiule…

  Oricine are si o „parte femeiasca” si o „parte barbateasca”, nu ar putea exista intuitie fara intelect sau vitavercea.

 353. andreea

  da. junghiul e un fenomen.

 354. Angela

  Păi dacă Sfânta Treime ar fi fost androgin și l-ar fi făcut pe om după chipul și asemănarea ei, cel puțin așa reiese de la prima citire, atunci ce rost ar mai fi avut facerea Evei? Sau l-a făcut pe Adam androgin și după aia s-a procedat la separare? Puțin flatant pentru femei, ca partea lor din tărășenie să fie doar o biată coastă.

 355. junghiul

  Eu zic că femeie e Mângâietorul

 356. junghiul

  Mă rog, Mângâietoarea.
  Aici sunt atribute specifice părții feminine.

 357. Angela

  Apoi eu mă cam codesc să mă bag în discuții din astea, că mă tem să nu cad în erezie și blasfemie. Aș remarca, totuși, în materialismul meu păgân, Doamne-iartă-mă, că Mângâietoarea este oarecum ulterioară creației omului și nevoia de ea a apărut tocmai ca să mai salveze ceva din nevolnicul de om.
  Textul pe care ni l-ai pus întru baterea capului e interpretabil inclusiv sintactic, așa că mă duc un pic la cratiță.

 358. andreea

  nu știu, Mîngîietoarea sună așa, un pic cam… pervers.

 359. cătălin

  Dupa ce ca nu-mi ajunge somnul, mai am si cosmaruri. 😦

  Dupa mii de traduceri repetate, din limbi care astazi au disparut, e greu de spus cu certitudine care a fost sensul original al scrierilor din Biblie.

 360. Matematica o fi fost sigur anterioară creației omului, să aplicăm teorema generală a asemănării pentru triunghiul dat.

 361. junghiul

  Poate găsim o omotetie.

 362. Angela

  O..omo..ce?? Că să mă tune dacă știu ce-i aia sau dacă am știut vreodată. Să mi-o trec în caiețelul de cuvinte noi. O fi că-i de la geometrie, dacă zici „triunghiul dat”. Mă dau bătută.

 363. andreea

  mai bine o gymnopedie…

 364. Angela

  Ba nu. O să gugălesc, totuși.

 365. Angela

  Culților! Enciclopedicilor!

 366. cătălin

  Omotetie inseamna asemanare. Sau, mai simplu spus, iei o figura si o faci mai mare sau mai mica pastrind toate proportiile. Junghiule, de unde stii astfel de cuvinte?
  Acum, ma intreb eu, de ce n-ar fi si dracu’ in triunghi acolo? Ca toti sintem un amestec de bine si de rau.

  Ar fi nevoie de un articol nou, dar nu am timp de nimic saptamina asta. Nu vreti sa puneti voi niste poze sau altceva?

 367. junghiul

  Îți pusărăm o enciclopiedică

 368. junghiul

  Aceste cuvinte ne doare.

 369. junghiul

  Dacă e să punem și răul în ecuație, mai luăm un triunghi și-l punem peste celălalt cu fundul în sus.Cabală curată.

 370. junghiul

  Vreau să vă scriu câteva rânduri despre pasta alla Norma.
  De fapt aș scrie o odă dacă aș putea.

 371. junghiul

  Poate o să am la noapte un bun sfeșnic.

 372. junghiul

  O garafă pântecoasă.

 373. Eva

  Junghi, e frumos la mare in Bulgaria. E f curat si lipsesc fitzele de la Constanta/Mamaia… si manelele. Lipsesc. In schimb multi nemti si britanici. Si romani. Bulgarii vin in weekend.

  Eu sunt si mai racita, de azi cu antibiotic la bord. Lipsesc si de la munca (nu ma plang).
  Voi ma innebuniti cu gradinile iubirii… Tot acolo o fi luat nastere si Influenza??

 374. cătălin

  O raceala in iulie… Auzi, poate ai luat-o de la motan, ia rupe-i coada! 🙂

  Recunosc ca nu-s un mare fan al pastelor fainoase, ba din contra. Dar la tine, Junghiule, stiu prea bine ca mincarea e doar un pretext.

 375. Angela

  Cătăline, cum ai și ajuns tu în iulie?
  Desigur, am gugălit după pastele acelea. Dar vreau și povestea. Junghiule, go!

 376. andreea

  aşa, aşa, nu-mi ajunge că mă făcu cineva, azi, lingvistă. acum mai sînt şi cultă… 😥

 377. andreea

  junghiule, scrie-ne, te rugăm, cu patos despre paste. şi despre Norma. Norma Jeane Mortensen.

 378. cătălin

  Da, nu stiu cum am ajuns in iulie.

  Ai citit cite ceva din insemnarile Normei Jean? Destul de interesante, departe de imaginea de „blonda si-atit”.

 379. andreea

  n-am citit. dar ştiu că a fost foarte, foarte nefericită.

 380. cătălin

  Cum sa fii nefericit cind ai lumea la picioare…

  Uite aici citeva insemnari: http://www.brainpickings.org/index.php/2012/07/27/marilyn-monroe-fragments-poems/

 381. Stați să mă îmbăt cu muza!

 382. andreea

  la 4 dimineața el se îmbată cu muzele…

 383. junghiul

  Nu mă lasă să dorm urmuzele.

 384. andreea

  … Într-una din zile, lui Stamate, ocupat fiind cu obișnuitele sale cercetări filozofice, i se păru, o clipită, că a pus mâna și pe cealaltă jumătate a „lucrului în sine”, când fu distras de o voce femeiască, o voce de sirenă, ce mergea drept la inimă și se auzea în depărtare, pierzându-se ca un ecou.

  Alergând de urgență la tubul de comunicație, Stamate, spre marea lui înmărmurire, văzu cum, în aerul cald și îmbălsămat al serii, o sirenă cu gesturi și voce seducătoare își întindea corpul lasciv pe nisipul fierbinte al mării… în luptă puternică cu sine, pentru a putea să nu cadă pradă tentației, Stamate închirie atunci în grabă o corabie și, pornind în larg, își astupă urechile cu ceară împreună cu toți matrozii…

  Sirena deveni însă tot mai provocatoare… Ea îl urmări pe întinsul apelor, cu cântări și gesturi perverse, până ce o duzină de Driade, Nereide și Tritoni avură tot timpul să se adune din larguri și adâncuri și să aducă pe o superbă cochilie de sidef o inocentă și decentă pâlnie ruginită.

  Planul de seducțiune al seriosului și castului filozof putea fi astfel considerat ca reușit. Abia avu el timpul să se furișeze la tubul de comunicație, când zânele mării îi și depuseră, grațios, pâlnia în preajma locuinței sale, apoi, ușoare, zglobii, în râsete și chiote nebune, dispărură cu toate pe întinsul apelor.

  Confuz, înnebunit, dezagregat, Stamate abia putu să apară cu căruciorul prin canal… Fără a pierde însă cu totul sângele rece, azvârli el de câteva ori cu țărâna asupra pâlniei și, după ce se ospăta cu puțină fiertură de ștevie, se aruncă, din diplomație, cu fața la pământ, rămânând astfel în nesimțire timp de opt zile libere, termenul necesar ce, după procedura civilă, credea dânsul că trebuia să treacă pentru a putea fi pus în posesiunea obiectului.

  După această trecere de timp, reluându-și ocupațiunile cotidiane și pozițiunea verticală, Stamate se simți cu totul renăscut. Niciodată nu cunoscuse el până atunci divinii fiori ai dragostei. Se simțea acum mai bun, mai îngăduitor, și turburarea ce o încerca la vederea acestei pâlnii îl făcea să se bucure și totodată să sufere și să plângă ca un copil…

  O scutură cu un otrep și, după ce îi unse găurile mai principale cu tinctură de iod, o luă cu sine și, cu legături de flori și dantele, o fixă alături și paralel cu tubul de comunicație, și, tot atunci, pentru prima oară, istovit de emoție, trecu printr-însa, ca fulgerul, și îi fură o sărutare.

  Pentru Stamate, pâlnia deveni de atunci un simbol. Era singura ființă de sex femeiesc cu un tub de comunicație ce i-ar fi permis să satisfacă și cerințele dragostei, și interesele superioare ale științei. Uitându-și cu totul sacrele îndatoriri de tată și de soț, Stamate începu să-și taie în fiecare noapte, cu foarfecă, legăturile ce-l țineau atașat de țăruș și, spre a putea da frâu liber dragostei sale nețărmurite, începu să treacă din ce în ce mai des prin interiorul pâlniei, făcându-și vânt în ea de pe o trambulină construită expres și coborându-se apoi în mâini, cu o iuțeală vertiginoasă, pe o scară mobilă de lemn,la capătul căreia își rezuma rezultatul observărilor sale în afară.

  Fericirile mari sunt totdeauna de scurtă durată…

 385. Nu știu cum se face că în ultimul timp mi-am mărit mereu volumul, fapt ce mă împiedică să pătrund și să dispar în infinitul ăsta, oricum ridicol de mic.

 386. cătălin

  Imi aduc aminte ca, mai demult, Andreei i se spunea „muza”. 🙂

 387. junghiul

  Da, chiar.

 388. andreea

  deci, tocmai am descoperit o bere grozavă. de-a noastră din popor.

  ia, să o caut, să v-o arăt…

  asta. cea brună, bineînţeles.

 389. junghiul

  Care, unde?
  Eu beau rar bere. Îmi place cea nefiltrată.

 390. cătălin

  Cum sa fac sa te invit prin oras, Andreea, ca eu nu beau bere, ci lapte? 🙂

 391. andreea

  nu se vede linkul?
  pfiii… păi fix aşa e. brună nefiltrată, 7% alcool. durere.

 392. andreea

  păi, nu-i nimic.
  da’ rişti să te faci de rîs cu mine. o să mă-mbăt, o să mă urc pe masă şi o să cînt:

  nooooo, ria deo riaaaaa
  noooo, jeo neo regreteo riaaaaa
  ni leo biaaaaaa, con ma feeee
  ni leo maaaaal
  tu sameee biaaanegaaaaaaaaaaal…

 393. nu se vede linkul
  si mie-mi place laptele
  as bea toata ziua
  lapte

 394. andreea

  are bîzdîc. 😦

 395. Aha, Piafen direct în venă.Merge la inimă!

 396. nu-l găsești altundeva?
  că mi-ai făcut poftă de un țap

 397. andreea

  ei, dacă îl iei cu copy şi îl pui cu paste în google, merge.
  dar nu se deschide direct aici şi mă enervează.

 398. junghiul

  Lasă că beau lapte în seara asta.

 399. junghiul

  23 Iunie 1980

 400. andreea

  da. şi în 83 o ascultam eu pentru prima dată. în tabără la Brădet, Sinaia, cota 1300.
  şi-mi plăcea… şi mă minunam…

  nu-mi vine să cred că eram doar cu puţintel mai mare decît Sabina…

 401. Moş Pleksiglasu

  Imi aduc si eu aminte cum Jacomo i-a dedicat ceva ca nu mai stiu ce, parca un montaj video facut de el. Zicea cam asa(ca n-am timp sa caut): papusii roz. Andreea era roz, si ii canta in struna lui ab si nf pe atunci, acum np(fuck off both). Ce nastrusnicii isi imagina Jacomo, numai el mai stie, noi doar ne inchipuim.

 402. Moş Pleksiglasu

  Subiectele voastre marete ma gasesc acum intr-o pasa proasta si in mare criza temporala. Poate mai tarrziu, daca s-o lega vreun rost.

 403. Moş Pleksiglasu

  Eu voiam sa pun pe taraba alta marfa, deci veneam cu gand sa vand, nu sa cumpar, ca si voi cred ca dealtfel.
  Unei localitati spaniole i s-a schimbat numele ca sa nu-i mai supere pe jidani. Se chema pana acum Castrillo Matajudios. Se poate traduce in doua moduri. Castrillo omoarajidani, sau Castrillo, omoara jidani! Ca si in romana, imperativul singular are aceeasi forma cu persoana a treia. Noul nume e Castrillo Mota de judios, tradus, Castrillo colina jidanilor. S-a argumentat cu minciuni ca de fapt acesta ar fi fost numele stravechi, si ca doar mai apoi in timpul unei persecutii numele ar fi fost schimbat.

  E ca si cum localitatii Ceauru Colina Tiganilor i s-ar fi schimbat numele in Ceauru, Omoara Tigani! Greu de crezut ca s-ar fi putut intampla asa ceva.

  http://www.antena3.com/noticias/sociedad/castrillo-matajudios-cambia-nombre-castrillo-mota-judios_2015062200057.html

  P.S. Acolo in Spania, Antena3 e altfel decat Antena3 a noastra, ma rog a lui Gadea, futu-l in urechi!

 404. Moş Pleksiglasu

 405. Moş Pleksiglasu

  Cu asta v-am prins! V-am prins banditilor!

 406. Moş Pleksiglasu

 407. Moş Pleksiglasu

  cu persoana a treia indicativ prezent.

 408. andreea

  ce persoană? ce prezent?

 409. junghiul

  A treia. Indicativ.

 410. andreea

  aaaaa…

 411. andreea

  știi, dacă îți schimbi numele, schimbi și norocul. soarta…

 412. de ce femeile trebuie să-și schimbe numele la căsătorie?

 413. eu n-am cerut nici unei femei când s-a pus problema căsatoriei să-și schimbe numele
  e drept că nici nu sunt în măsură să evaluez norocul fiecăreia

 414. cătălin

  Daca schimbi sexu’ oare schimbi si atunci norocul?

  Nu vrea cineva sa puna 2-3 poze si sa faca un nou articol? Pentru cei care nu intra din admin, pagina se incarca prea greu. Eu am cam pus poze, nu mai am altele, iar timp de scris ceva … ehe, cine stie cind… 😦

 415. andreea

  să-l rog pe Teo să-mi dea vreun comentariu literar. 🙄 ceva despre Blaga, Caragiale…

  păi, nu numele e problema. prenumele.
  ştiu pe cineva care l-a schimbat. zicea că are energii negative, bla, bla…

  junghiule, ce mai fac pastele alea?

 416. morringain

  va pun eu poze, vreti? 🙂

 417. junghiul

  Îhî!
  Nu pot acum, îs în acea perioadă, înainte de 25

 418. morringain

  apropo de nume, eu am vrut sa scap de el (de nume, nu de prenume) si exact de el n-am scapat 😀 as putea sa fac cerere, cred, dar nu ma mai complic acum 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s