Revolta lui Ovidiu

Băiatului meu nu i-a plăcut viziunea Adelaidei despre dragoste, deși revolta ei avea dinți de lapte și se turtise, la final, ca mămăliga pripită. Dar a ținut să scrie o replică și, deși mă enervează nepotismul, o public aici, pe Ciocolată. Ciocolata noastră cea de toate zilele… L-am avertizat, însă, că nu se va discuta ontopic, cel mai probabil. Și, de altfel, că nu prea are ce afla, din cărți, din vorbe, din versuri și din povești… Dragostea nu se discută, se trăiește și de foarte multe ori, ea te devorează și, de data asta, dinții mușcători nu-s de lapte. Dar el e tînăr încă…

***

Ziua aceea de vineri era extrem de obositoare, dar din fericire se apropia de final. Doar câțiva parametri mai trebuiau introduși în tabele, aceia pe care-i primise de la Adelaida, scriși în grabă pe o foaie ruptă dintr-un caiet. În cele din urmă, Ovidiu isprăvi treaba și începu să-și admire opera, frământând în mâini hârtia primită de la colega sa de la câteva birouri distanță.
Obosit, își plecă privirea, apoi tresări surprins din cale-afară; pe cealaltă parte a filei sta scris cu litere îngroșate:
DRAGOSTEA NU EXISTĂ
DRAGOSTEA DINTRE UN EL ȘI O EA NU EXISTĂ. E DOAR O ILUZIE. NE PROGRAMEAZĂ CINEVA.
Se ridică tulburat și merse glonț la biroul Adelaidei, fluturându-i foaia sub nas plin de reproș:
–Cum adică?!
Tresări surprinsă:
–Ce?! Aaa… Da, așa este!
–Cum poți să spui una ca asta?!
–Exact așa! Tu nu vezi? Dragostea nu există; e o farsă pe care ne-o joacă cineva. Ne-o bagă pe gât, ni se pare dulce și o-nghițim.
–Dar nu este adevărat! Adelaida, tu n-ai iubit niciodată?!
–Nimeni n-a iubit vreodată. Nici tu. Ți s-a părut. Te-ai uitat la prea multe filme, ai citit prea multe poezii.
–O, dar te înșeli amarnic… și pui carul înaintea boilor: spui că filmele și poeziile au o construcție funciar bazată pe motivul iubirii? De acord. Dar asta înseamnă că ele sunt consecutive iubirii și apariției unei nevoi de exprimare, și nicidecum că o provoacă! Ia să-mi explici tu mie, după schema asta a ta de existență, de unde a apărut iubirea, programul ăsta cu care suntem programați?
–Foarte simplu. De când eram atâtica am auzit într-una melodii despre iubire. Citeam povești în care dragostea cârmuia toată intriga. Apoi, inevitabil, ne-am întâlnit cu filmele. Și cu poeziile. Am fost bombardați cu un set de gesturi și de cuvinte și ni le-am însușit. Apoi le-am repetat mecanic și am tras concluzia că iubim. Doar pentru că, repetându-și mereu apariția, chestia asta numită iubire pare că trebuie să se afle în firea lucrurilor.
–Nu ți se pare prea complicat ca toate formele de artă pe care le putem înțelege să promoveze ceva ce nu e în firea lucrurilor în așa fel încât să pară că ar trebui să fie? Dar vai, iubirea e cu adevărat în firea lucrurilor! Și dă-mi voie să te mai întreb, dacă nu te superi, de unde a apărut la început? Căci acuarela și versul n-au existat dintotdeauna, pe când iubirea, da. Și ce te face să iubești o anumită persoană, și nu pe alta? Căci dac-ar fi să te iei după filmele tale, ar trebui să iubești numai actorul pe care l-ai văzut îndrăgit de femeia de la care susții că iei exemplu (și care, vai, adesea nici nu îl iubește defel). Sau, generalizând, să aplici acel set de gesturi oricui s-ar nimeri. Ce te face să alegi pe cineva? A?! Nu cumva sentimentul pleacă de undeva din tine, făcând o alegere pe care n-o poți explica? Uite, în poeziile lui Eminescu, iubita e totdeauna blondă. Mie-mi plac poeziile lui Eminescu, dar totuși iubita mea e brunetă; cum vine chestia asta, dacă eu am învățat fundamentele iubirii de la Eminescu?!
–Aleg pe cineva la care am acces, după niște criterii obiective ale mele. Oricum, o scoteam mult mai bine la capăt fără toată arta asta.
–Prostii! Criteriile tale? Criterii obiective?! Mă faci să râd! Ce criterii când întorci capul după cineva pe stradă care apare o secundă și apoi pleacă precum a și venit, după care îl visezi noaptea o săptămână?! Halal așa criterii, n-am ce zice! Și să trăim fără poezii? Fără filme? Fără…
–Fără! Și eu n-am întors niciodată capul după nimeni pe stradă, așa să știi!
–Ferice de tine, atunci, dar mulți pățesc asta și nu ți-ar permite să faci afirmații generale peste capul lor. Iar fără toată arta n-ai scăpa de iubire, nici vorbă! Ai rămâne doar cu o dorință ce se aprinde, neștiind cum s-o rezolvi. Ai trăi într-un chin perpetuu! Într-un calvar! Vrei să trăiești fără iubire? Dar e cu neputință! De unde ai să-ți iei fericirea? De la încă cinci grame de unt pe pâinea prăjită? De la încă zece lei la salariu?! De la încă un tabel finalizat cu succes la capătul săptămânii?!…
Mulți angajați se ridicaseră și ascultau pătrunși conversația. Dar deodată, vocea șefului tună din capul sălii:
–Mai tăceți odată!!! Sunteți gata cu tabelele alea?!
Și toți se întoarseră la birourile lor.

Reclame

446 comentarii

Din categoria Uncategorized

446 de răspunsuri la „Revolta lui Ovidiu

 1. cătălin

  Demult, cind eram in facultate, luasem un caiet de la o colega sa-mi trag la xerox niste cursuri. Ca asa era, trebuia sa stii fix ce zice dinozauru’ la curs. Si, pe undeva pe la mijloc, era scris cu rosu: toti barbatii sint porci.

  Dispar şi ceruri şi pământ
  Şi pieptul tău se bate,
  Şi totu-atârnă de-un cuvânt
  Şoptit pe jumătate.

  Va multumim pentru text. La amindoi. 🙂

 2. Moş Pleksiglasu

  Ba, voi stiti cum e dragostea la plosnite?

 3. cătălin

  Ca tot vorbeam de comentarii on-topic. 🙂

  Oare e posibil totusi sa traiesti fara iubire (chiar intr-un cuplu)? Cu prea multa iubire de sine?

 4. andreea

  sigur că da.
  cu condiția să rămînă cooperarea. bunăvoința. zonificarea strictă a teritoriului ocupat de cei doi. și… ressssssss-pectul.

  ah, respectul…

 5. Angela

  Viață, moarte, nemurire, iubire..Mi-am bătut ce mi-am bătut capul cu marile voastre teme, dar mi-a venit de hac ministrul de finanțe. Nu cred că poate fi cineva mai idiot decât atât:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20074554-eugen-teodorovici-cine-vrea-dea-bacsis-baiatului-care-aduce-pizza-merge-unitate-pentru-bon-fiscal-finantele-anaf-concurenta-anpc-vor-actiona-daca-preturile-alimentelor-cresc.htm

 6. cătălin

  Nu stiu, idiotenia e criteriu de selectie la guvern. Acum un an sau doi, cind s-a dus Idiotul Plagiator prin Kazahstan, le-a facut alora cadou 600 de milioane de dolari. Din bani publici, normal. Pac, in doua secunde, cadou! Ca Romania are de unde. Acum se apuca tembelii de la Anafu(ra) mamii lor sa caute bacsis prin buzunarele chelnerilor si ale buticarilor. Marile corporatii fac evaziuni de miliarde de dolari, dar nimeni nu-si baga nasucul in borsul lor.

  Apropo, Adeloi o primit vreun bacsis pentru ca o scris textul? 🙂

 7. Angela

  Idioți, idioți, dar la jaf îi duce capul. Acum le-a cășunat pe profesiile liberale. Aproape nu mai merită să facă nimeni nimic, că umflă fiscul aproape tot ce câștigi.

 8. cătălin

  Nu-i duce nici la jaf capul, ca-s prosti gramada. Ce, ai auzit vreo stire ca Romania a tepuit UE de nu’s cite milioane? Sau Microsoft? Sau Chevron? Astia stiu sa fure doar de la aia saraci si slabi, intocmai ca hotii de buzunare din tramvaie.

 9. Angela

  Mai dă-i dracului. Ar trebui să discutăm, totuși, ontopic, că doar dragostea e mai interesantă decât fiscul. Deși la fel de asupritoare, irațională, implacabilă, ce-i drept. O, ba se discută dragostea – Andreea ‘ce că nu – cum să nu se discute? Dar înainte de a te plesni și după ce te imunizezi, dacă te imunizezi. Cât timp e asupra ta, ce să discuți? Las, că vede ea, Adelaida, când o lovi-o de unde nu se așteaptă.

 10. cătălin

  Da, interesanta comparatia dintre dragoste si fisc. 🙂  LOVE AFTER LOVE

  The time will come
  when, with elation,
  you will greet yourself arriving
  at your own door, in your own mirror,
  and each will smile at the other’s welcome,
  and say, sit here. Eat.
  You will love again the stranger who was your self.
  Give wine. Give bread. Give back your heart
  to itself, to the stranger who has loved you

  all your life, whom you ignored
  for another, who knows you by heart.
  Take down the love letters from the bookshelf,
  the photographs, the desperate notes,
  peel your own image from the mirror.
  Sit. Feast on your life.

 11. cătălin

  Cind totul in viata pare ca-ti merge perfect, te lovesti la cap de banda de alergare. Si se termina. 😦 Cred ca am citit de citeva ori stirea aceea, parca nu-mi vine sa cred ca sintem asa fragili. Iar aia e asa aproape.

 12. cătălin

  Vi s-o blocat cardu’ pentru a intra pe blog?

  Nu-i de ris cu rahatul ala, inca o bataie de joc la adresa oamenilor. De ce sa nu le mai dea statul inca o muie prostilor? Ca poate.

 13. Angela

  Nu-i de râs, dar nici nu mă așteptam la altceva. L-au făcut, l-au testat cu doi utilizatori simultan, a mers minunat, cine trebuie și-a luat căruța de bani și de acum vor curge banii pentru mentenanță.

 14. Angela

  Iote, cred că intrai în spam. Ai contract cu Siveco pentru blogul ăsta???

 15. Angela

  Ba, că apărui.

 16. cătălin

  Nu, n-ai fost in spam acum.

  A fost mama la spital sa-i dea o reteta, a stat pe-acolo, a hranit un motan care de-acum o stie si-i maninca toata mincarea, si a venit inapoi asa cum a plecat. Se mai duce vineri. Pe motiv de card. Ea macar e din oras si se poate deplasa, dar ce fac bolnavii nedeplasabili care vin la spital de cine stie unde?

  Si e asa o timpenie cardul ala, de la inceput. Prin alte tari cetateanul nu trebuie sa aduca el nimic, adeverinte, carduri, dosare cu sina sau altele. Ca de-aia exista retele de calculatoare. Tu te duci frumusel unde ai treaba cu un act de identitate, si ii apare operatorului ce are nevoie. La spital, de exemplu, ar vedea imediat daca esti asigurat, ce tratamente sau investigatii ai mai facut, toate. La ce dracu’ mai trebuie un card, cu cititor de carduri si nu stiu ce prostii?

 17. Angela

  De trebuit, cam trebuie. Tu uiți unde trăim. Medicul are oricum cnp-ul pacienților și tot felul de date de identificare. Poate să raporteze oricâte consultații și să scrie rețete compensate pentru cine vrea mușchii lui. Și după aia, împreună cu farmacistul, etc etc. Știm povestea. Cu card nu mai poți, cel puțin teoretic, că trebuie să vină omul cu el. S-ar elimina, chipurile, consultațiile fictive (și decontările aferente) și jaful cu medicamente. Deci chiar rău nu e. Dar sistemele noastre informatice „naționale”..pfui. Știu ce zic, am avut de-a face cu unele. Profesional vorbind, nu ca simplu cetățean.

 18. cătălin

  Da, nu stiu atunci, s-ar putea sa fie posibile magariile si cu cardul. Intr-o tara civilizata nici un medic normal la cap n-ar face asa ceva. De ce-ar dori sa intre la puscarie? Oricum, atunci cind introduci ceva, tre’ sa testezi naibii sa nu faci mai intii rau. Si asa spitalul la care merge mama e blocat din cauza numarului foarte mare de pacienti, a mai venit si rahatul asta de card!

  Bataia de joc e ca Romania are destui programatori care ar putea sa conceapa un sistem functional. Iar vitezele de internet in Romania sint printre cele mai mari din lume. Eu, aici, nu pot sa obtin un abonament cu vitezele voastre la net, oricit as fi dispus sa platesc. Deci exista si infrastructura. Din pacate exista si HP (care subcontracteaza prin Siveco).

  Norocul motanului pripasit pe la spital, maninca si vineri snitele.

 19. Angela

  Poate că n-am dreptate, dar ce lipsește e analistul adevărat. Au dezumanizat complet partea business analystului prin ultraproceduri stricte. Or, ăla trebuie să fie cutră și să știe și pe ce parte doarme portarul instituției a cărei activitate tre s-o informatizeze. Să știe mirosi partea neoficială și nestructurabilă și să știe ce să facă cu ea. No, probabil îs demodată. Alte vremuri.

 20. cătălin

  Na, analistul costa bani. Mai usor e sa scrii un software si sa nu-ti bati capul daca poate fi folosit sau nu.

  Dar aici e mai grav, sint oameni care merg la medic, au nevoie de medicamente si nu le pot primi din cauza nenorocitului de card! Si bineinteles ca omul va injura medicul, nu ministrul-cel-bandit. Scuzati pleonasmu’ cu ministru bandit.

 21. andreea

  adică nu-ți mai scrie rețeta, dacă n-ai card?
  stați așa, că eu sînt cam în urmă…

 22. Angela

  Ba ar trebui să ți-o scrie, cel puțin așa zice marele șef de la Casa de sanatate, că o vreme medicii trebuie să consulte și să dea rețete și celor care n-au card, sau nu merge. Problemele îs de mai multe feluri. Poți să ai card, să-l bage doctorul în cititor și să dea eroare. Caz în care trebuie să te duci la Casa de Sanatate să-ți rezolvi problema. Dacă ai noroc să locuiești în reședința de județ, mergi și stai acolo la coadă câteva ore. Dacă nu, pornești din satul tău și când ajungi, ajungi.
  Poți să ai card, să fie valid, să se apuce doctorul de scris rețeta și să clacheze sistemul, să înțepenească totul și să nu știe nimeni când se deblochează. Sau asta să se întâmple la farmacie. Timp pierdut, cozi la cabinete etc. Până la urmă, cu card bun-rău sau fără, cu chiu, cu vai, te alegi cumva și cu consultație, și cu rețetă, dar te costă timp, drumuri și nervi. Exact ce-i lipsea bolnavului.

 23. andreea

  mie mi s-a întîmplat și pînă acum, pînă să apară cardul. nu merge programul (s-a blocat, s-a stricat, a adormit), deci nu se pot scrie rețete. deci… pa.

 24. Angela

  No, acuma e un pa în plus, datorită cardului.

 25. cătălin

  Da, acum retetele sint electronice, adica intii se scriu pe hirtie, apoi se pun si in calculator. La farmacie te duci cu hirtia.

  Daca esti bolnav in Romania, neaparat tre’ sa fii iute de picior. Sa poti umbla de la o coada la alta.
  ….
  Am dat ieri peste astea…

 26. junghiul

  Noroc cu șefu’ că o sfârșeau toți arși amandi!

 27. junghiul

  Eu îi țin partea lui Ovidiu

 28. junghiul

  Atâtea lucruri aș fi avut de spus! N-am vreme să-mi pun ordine în gânduri.Și-n viață.

 29. andreea

  🙂
  n-avem vreme, n-avem vreme…

 30. cătălin

  Ei, partea lui Ovidiu, eu n-am crezut niciodata ca Adelaida vorbeste serios. 😛

  Da, greu cu timpul asta…

 31. andreea

  auzi… să-şi pună ordine în viaţă…

 32. cătălin

  Daaa. Hai sa-i uram „mult succes”, nu?

 33. andreea

  da. și să ne povestească și nouă cum e.
  mie n-o să-mi iasă niciodată. nici în dulap nu-mi iese.

 34. junghiul

  Am ajuns să-l înțeleg pe Dumnezeu. Cum aștepta el ziua de odihnă!

 35. cătălin

  Da, si eu ma bucur vineri seara („ce mult timp liber am in faţă”) doar pentru a ma intrista duminica seara ca a trecut totul ca si cind n-ar fi fost.

  Am gasit un puzzle arhitectural, vreti?

 36. cătălin

  Ai o camera mare in mijlocul careia este un pat. Din pacate sint omizi multe si vrei sa nu iti cada in pat. Singura modalitate de a opri omizile e sa intilneasca ceva apa, asa ca pui picioarele de la pat in niste galeti cu apa. Numai ca omizile se suie pe tavan si de acolo isi dau drumul drept pe tine, cind dormi.

  Poti sa construiesti orice, numai sa gasesti o solutie pentru ca omizile sa nu mai ajunga in patul tau.

  Recunosc: n-am rezolvat-o.

 37. andreea

  AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. cătălin

  Aoleu, daca ma maninca Andreea? Ce sa fac, unde sa fug?

 39. andreea

  ei, cum e cu omizile alea? că acum mi-i frică să mă culc…

 40. cătălin

  Ei, lasa ca te mai gindesti si sigur o faci. Dar acum ia si te culca…

 41. andreea

  nu pot. mă tot uit pe tavan.

 42. cătălin

  Hai ca ma uit si eu pe tavan. Tu ce vezi? Eu vad caş. Tone de caş proaspat.

 43. Danny

  Andreea? Zi si tu ceva, mai, omule!

 44. junghiul

  Ai încercat să pui patul pe malul apei ?
  Acolo nu vin omizile iar vaca îți va fi prilej de reverie.

 45. cătălin

  Si chiar n-am timp sa mai schimb doua vorbe cu voi. 😦 Am stat azi cu sefu’ vreo 4 ore, ameteam, nu mai stiam pe ce lume sint. Uneori imi vine sa las dracului totul, prea greu drum am apucat. Existau drumuri mai usoare, dar nu pentru cei fara noroc.

  Omizile sint interesante. Dezvolta imaginatia. Imi pare rau acum ca m-am uitat la raspuns, solutia e frumoasa. Si nu e cu vreo poanta.

  Ei, patul ramine in camera. 🙂

  Sa aveti o zi frumoasa! Iar, daca nu poate fi frumoasa din cauze care nu tin de voi, sa treaca repede, sa n-o simtiti.

 46. junghiul

  Musai să fie frumoasă!

 47. andreea

  Danny credea că n-am adormit nici la 4 dimineața…

 48. Eu când mă uit pe tavan număr oi. Mii de oi care fac tone de caș.

 49. andreea

  asta e soluția. chiar dacă pică în pat, omizile vor fugi repede în copăcei, să mănînce frunzulițe.

 50. Dar sub pat blana cui e?

 51. andreea

  pare să fie blană de struț. și mai e și un cap de nu știu ce la capul patului. ciudat.

 52. cătălin

  Andreea se uita dupa paturi. Oare l-o fi rupt pe ala vechi? 😛

  Frumoasa ideea patului cu copaci, in copaci – pisici.

  Saptamina trecuta trei artisti s-au hotarit sa picteze fatada unui bloc din Bucuresti. Si, dupa 36 de ore de munca, au facut asta:

  Ieri desenul a fost sters din cauza plingerilor facute de popii de la o biserica din apropiere. Ca cica nu ar fi ortodox. Au dreptate. Traditia noastra milenara e sa scriem pe ziduri „pula”. Cind uita s-o faca zidarii, intotdeauna se gaseste cite un cetatean evlavios care imediat corecteaza greseala. Ii zid public, nu poti desena pe el mascari ca alea de mai sus.
  Apropo, daca eu ma simt indignat de picturile exterioare de la vreo manastire din Moldova, sa inteleg ca vor fi sterse?

  Aia care izbeau cu baroasele in statuile din Ninive acum vreo luna, au ajuns si la Bucuresti. In Romania nu-si zic ISIS, ci BOR.

 53. junghiul

  Înaltpreasfințiasa spune că, fiind vorba de o clădire protejată istoric trebuie avute în vedere aspecte de ordin urbanistic.
  Andreea ?

 54. junghiul

  Nu puteau și artiștii să picteze un car alegoric tras de BOR, era toată lumea mulțumită?

 55. andreea

  sanchi urbanism.
  din punct de vedere urbanistic, era o reușită.
  din cu totul și cu totul alt punct de vedere nu era.

 56. andreea

  pe feisbuc, oamenii sufletiști și creativi caută alternative :

 57. cătălin

  In spiritul traditiei, cea mai potrivita ar fi o pula cu o cruce tatuata.

  Ma uit in poza si vad ca, la cladirile alaturate, fatadele sint lasate in paragina. O fi crestineste asa?

  Acum, mai putin in gluma, nu reusesc sa inteleg ce era ofensator in pictura initiala. Poate ne explica Înaltpreahoţia Sa, Daniel.

 58. Angela

  Ofensator era că au pictat-o pe gratis. Normal era să cotizeze enoriașii pentru înfrumusețarea sfântului perete. Se adunau niște bănuți, acolo, sub patrafirul sfinției sale. Că pictorul ar fi căpătat ca răsplată niscai colivă de la penultimul parastas și mântuirea și toată lumea era mulțumită.

 59. cătălin

  O tara din care sa fugi si sa nu te uiti inapoi. Cum fug yazidi din calea ISIS. Va dati seama ce arderi saptaminale pe rug am avea in Romania, daca ar fi intocmai dupa pohta BORîturii?

 60. Angela

  Apoi că-i aproape după pohta ei. Zis-o BOR-ul că să nu se facă educație sexuală în școli? Zis-o. Și nu se face. Că nu le trebuie. Dacă o dau în bară copilele, nu-i bai, că are cine să le spovedească.

 61. Angela

  No, o dat strechea și în musulmanii din Kosovo, pupa-i-ar reci cine i-o pupat în cur când i-o pupat. Fix scandal în Balcani mai lipsea.

 62. cătălin

  Pai celor din Kosovo sa le aduca UE prosperitate, cum le-au promis. Nu se tin de cuvint, nu-i nimic, se muta Statul Islamic in Europa.

 63. Frunză verde de dudău
  Ș-o să fie și mai bine!

 64. cătălin

  Sa fie!

  Ciocolata de pe fb. a pus o multime de poze, cu castele, cu munti, cu verdeata.

  Sa pun solutia cu omizile? Nu-i chinuiti si pe cei din preajma voastra?

 65. Angela

  Pune-o, dar eu o să mă uit mâine. Nu cred că din cauza omizilor, dar mă doare capul tare de tot, așa că nu mai stau acum. Să fiți cuminți!

 66. cătălin

  Costelus cel galben n-a mai aparut, nu? :((

 67. Nici Mama Omida nu știe soluția.

 68. cătălin

  Junghiule, si acum ascult clipul cu cintecul pasarilor de la tine. Multam!

  Asa, omida:

  (sursa: P. Winkler – Mathematical Mind-Benders)

 69. andreea

  eteee…

 70. Acum avem și-un cuc. Singur cuc.
  Mai lipsesc niște peștișori Garra Rufa, acolo.

 71. cătălin

  M-am bucurat cind am gasit puzzle-ul cu omizile, m-am gindit imediat ca poate reusesc sa alung tristetea cuiva de aici…

  Am de facut o tocanita.

 72. junghiul

  Tratamentul cu omizi?

 73. Tocăniță de omizi?

 74. cătălin

  Daca as avea nevasta thailandeza, pentru care cea mai buna mincare e tocanita de omizi? 😛

 75. junghiul

  Ai mânca de dragul ei orice. Și probabil ai renunța la tradiționalul somon cu mujdei.

 76. cătălin

  Pff, grea alegere, nu stiu.

  Ce are somonul cu mujdei? Azi n-am gaz sa frig niste somon la gratar, dar tare as pofti. Am timp sa fac asa ceva doar in week-end. Sau sa maninc la prinz…

 77. cătălin

  La mine ninge. 😦

 78. Angela

  Trebuie să plecăm de pe planeta asta. A devenit ostilă. N-o fi avut încotro, dar își face de cap. Ori poate suferă și ea, sărăcuța/

 79. cătălin

  Pai multi s-au mutat pe o planeta de sticla si metal, unde nu ninge si nu ploua niciodata, iar lumina soarelui nu ajunge (ca nu se vede bine ecranul de la calculator). Si traiesc frenetic pe planeta aia, intotdeauna cu tinte clare, cu planuri pentru a atinge acele tinte. Si sint fericiti. Sau asa cred ei. Si nemuritori, dar asta pina intr-o zi.

  Aşa: de primăvară, de azi.

 80. Angela

  Ba să ningă și să plouă, să tune și să fulgere, să te orbească soarele sau să te pleoștească norii, să bată vântul sau să nu bată, să umbli prin noroi sau pe nisip arzător, dar toate astea la vremea lor, nu așa, aiurea. Cu rânduială!
  N-a mai venit Costeluș. Și am o bănuială îngrozitoare, aștept acum să vină vecinul să vedem ce și cum. Fântâna..Sper să fie orice altceva chestia aia suspectă care se zărește acolo, jos, în apă.

 81. cătălin

  :((

 82. Angela

  Eu tot sper că nu, că e altceva acolo. Dar prea se leagă dispariția cu intervalul de ieșit la suprafață după… Sau ăsta o fost primul gând când am descoperit că e ceva acolo..Of.

 83. Angela

  Nici un suflet pe aici, nici un umăr pe care să plâng. Gata. Costeluș e îngropat în livadă. Al naibii de tare doare.

 84. cătălin

  Ba eu sint, si imi inchipuiam, dupa tacerea ta, ca l-ai gasit. :((

 85. Angela

  Era un acrobat desăvârșit, cum a putut să cadă?

 86. cătălin

  Nu e de ciment fintina? 😦

  Asta e viata, o mica scapare si s-a dus. Ce, eu n-am omorit un ciine la ai mei, acum vreo 8 ani…

 87. cătălin

  Cind il scoteam afara, uneori ii dadeam drumul sa alerge. 10 secunde. Facea o tura si venea la mine (de aia il si lasam). In ziua aceea s-a luat dupa un ciine si a iesit in strada. A trecut pe celalalt trotuar. Inca era viu. M-am dus dupa el, cind m-a vazut a venit goana la mine. Nu stia el de strada, de masini… L-a lovit un camion si un minut mai tirziu imi murea in brate. Un ciine mare, galben, si tare tare sperios. Fuscus ii zicea.

 88. Angela

  Ba e de ciment, e înaltă (mie-mi ajunge la brâu și am 1,68m) și are o bordură lată. Și pisoiul era atât de agil, că putea sări și pe un fir de păr. E drept că a fost tare năzdrăvan, era în stare să se suie până-n cer dintr-un salt. Cine știe cum a fost, că nu credeam că ar putea rata vreun salt, la ce reflexe avea. Și când mă gândesc prin ce o fi trecut..Mai bine nu-l lăsam afară. Dar atâta de fericit zburda prin iarbă..Gata, încerc să depășesc momentul, numai că e înfiorător să mă gândesc că-l tot așteptam și el era..la câțiva metri de mine.

 89. cătălin

  Ai uitat capacul de la fintina deschis… 😦 Of.

 90. junghiul

  Of, Angela!

 91. junghiul

  Eu îl credeam dus la fete.

 92. junghiul

  Îmi pare rău!

 93. Angela

  Atât i-a fost, sărăcuțul. A avut ghinion că din toate curțile posibile a nimerit fix la mine atunci, în toamnă.

 94. Danny

  Cateodata mi se face dor si de acest blog. Parca e ceva ce-mi apartine, ce a fost al meu candva, iar acum ma duc pe blog sa vad daca oamenii de acum cativa ani mai traiesc, daca sunt ok. Nu inteleg de ce simt asa, n-are nici o logica. Simt doar ca acum totul este imprastiat, iar eu nu pot sa-i mai cuprind pe toti intr-un loc, ca altadat’. Dintotdeauna am urat dezbinarea. Este o caracteristica al acestui popor…………….blestemat.

 95. Angela

  Ei, nu orice împrăștiere e de la dezbinare. Mai îs grupări și regrupări după afinități. Nu dispera.

 96. junghiul

  Afinități selective

 97. cătălin

  Aici, odata cu dezbinarea a venit si abandonul, ca multi au disparut. Asta e.

  Macar e primavara la voi? Au inflorit copacii toti?

 98. andreea

  eu nici nu știu ce să mai zic…
  pisoi sinucigaș. 😦
  pînă și Danny pare tuflit.

 99. Angela

  Îmbinare, dezbinare, reîmbinare, redezbinare, re.
  Au, să nu vadă noră-mea! Pisoi sinucigaș..A dispărut după ce ea a plecat la Craiova și e tare amărâtă, îl iubea tare. Oficial, era pisoiul ei, deși nu se vedeau prea des. Și s-au despărțit certați, că a făcut ceva boacănă pisoiul și ea i-a spus să plece, că nu-l iubește nimeni. N-au apucat să se împace. Acum o s-o roadă chestia asta. Și pe mine mă rod unele, altele. Știu, știu că era doar un pisoi, dar no, pricepeți voi.
  Nu-i nicio primăvară, e un anotimp turbat.

 100. cătălin

  Pisoi mic si prostuț… Da, ajungi sa iubesti un boț de asta, de blana.

 101. cătălin

  Ieri seara, la mine, in statia de „metrou”, s-a rasturnat o cisterna. Nu stiu cum s-a intimplat, ca accidentele sint destul de rare. Nimic grav, nimeni nu a fost ranit. Am fost uimit sa vad cum multi oameni din statie au inceput sa-si faca selfiuri cu masina rasturnata. Oare ce-or gindi? De cind au devenit „cool” accidentele?

 102. Angela

  Totul e cool. Inclusiv linia de înaltă tensiune care le-a doborât pe cele două fete (17-18 ani) care s-au cățărat pe un vagon să-și facă selfie. Mai ieri-alaltăieri. Una a murit.

 103. Eva

  Ah Angela ce vesti aduci 😦 Imi pare tare rau…

  Aici a murit acum vreo 2 sapt o fata de 21 de ani pe masa de operatie. Intr-un spital vecin, la cativa km de mine. O operatie mica de rutina (pentru ginecologi), laparoscopica. Probabil vreun chist ovarian, sau vreo sarcina extrauterina… nimic patologic. I-au bagat un trocar in artera renala si a murit pe masa de operatie exsanguinata. Nu poti sa faci transfuzie asa de repede precum pulseaza o artera. N-aveau nici chirugie vasculara in spital si pana a venit un chirurg dintr-un spital vecin se sfarsise toata drama. Pentru altii abia incepuse. Ginecologii responsabili au fost trimisi in CONCEDIU! din cauza de presa si scandal… Pustoaica era turcoaica, iar la aflarea vestii, s-au strans peste 100 de turci in fata spitalului in lacrimi, urlete si durere si-au inceput sa agreseze verbal si fizic personalul spitalului..

  Cred ca trebuie sa caut sa va aduc si vesti mai bune.. ca vin ca Mosul (Craciun) o data pe an numai cu stiri dezastruoase!!

  Acum sunt cu gandul la Angela si la ala micu 😦

 104. morringain

  Salut, tuturor, scuze de absenta ultra-prelungita, nu-i cu intentie, am ceva de facut in ultima vreme.

  Imi pare rau, Angela, pentru Costelus 😦 era la o varsta periculoasa, saracul, dispus sa incerce tot felul de vitejii (spun asta pentru ca am avut pisici care pana au facut un an au facut tot felul de tampenii periculoase, de la sarit de la balcon de la etajul opt pana la fugit si picat din copac cu rupt de coloana drept consecinta).

  Andreea, ca tot am citit ce ati comentat despre berea cu ghimbir, sa stii ca ma gandisem deja sa-ti aduc cateva doze, cand oi veni prin Romania (poate la toamna, daca-mi merg cum trebuie planurile). O sa-ti placa sigur, e nemaipomenita.

  Asta e, mai vorbim, nu cred ca o sa am prea mult timp liber nici luna urmatoare.

 105. Danny

  Anastasia Filipovna, imi pare tare rau pentru pisoiasul tau ca s-a dus. Eu iubesc animalele, in special pisicile. Au ceva ce ma atrag, probabil o energie. Hai sa-ti spun cum s-a intamplat. Pisoiasul tau, Costelus, dupa ce a bantuit in fel si chip gradina ta explorandu-i toate ungherele, adulmecand iarba de primavara in stilul sau nebunesc-pisicesc, si dupa ce a trecut si pe la „fete”, intr-un tarziu a descoperit fantana, si s-a oprit la ea. S-a urcat dintr-un salt indraznet pe bordura lata a fantanei, a inconjurat de doua-trei ori fantana, a mirosit in dreapta si-n stanga, si cu o curiozitate specific pisiceasca al tau pisoias dragalas a facut saltul catre necunoscut. S-a aruncat in fantana. De fapt, el a vrut sa ajunga jos, sa vada ce este acolo, dar peretii fantanei fiind din ciment, superbele lui gherute nu i-au fost de folos, el incercand cu disperare in ultima clipa sa se agate de orice putea sa-i salveze viata, dar totul a fost in zadar. A alunecat cand el a presimtit ca nu-i va fi bine. Dar, a fost prea tarziu……………………………. Curiozitatea l-a impins catre moarte. Asa s-a intamplat, draga mea Nastasia. Imi pare rau! Sunt alaturi de tine, de sufletul tau, de suferinta ta, sunt alaturi de orice suflet, care este suflet.

 106. andreea

  mulțumesc, Morringain, e și pe aici o bere din asta, într-o sticluță așa, mai dolofană.
  stai să încerc să văd cum e. poate nu-mi place. s-ar putea să nu semene cu ghimbirul confiat…

 107. andreea

  cum se moare… și la 18, și la 20 de ani… chiar și în Germania…

 108. Angela

  Am citit acum că un copil de 7 ani cu autism a căzut de la etajul 3. A deschis geamul și a căzut, cu mama și fratele în casă. Ceasul rău, întâmplare, accident. Ce mă contrariază în ultima vreme e graba cu care li se face dosar penal părinților și una-două îs decăzuți din drepturile părintești. E tragic, dar de când e lumea, astfel de lucruri se întâmplă. De aia există noțiunea de accident. Cât și cum poți supraveghea un copil ca să înlături absolut orice risc? Uneori ajunge să mergi până la baie, sau să întorci o clipă capul, și..Doamne-ferește. Și imediat sar toți ca ulii pe bieții părinți, de parcă nu le-ar ajunge tragedia prin care trec. Uneori se grăbesc să ia de la părinți un copil pentru că a căzut în curte și s-a lovit. Nesupravegheat, cică.Tare fericit va fi copilul ăla la un cămin sau la un asistent maternal. În timp ce-i doare fix în cur de copiii care mor fără medicamente sau că n-au părinții bani să-i opereze. Sunt și situații de copii abuzați și chinuiți în familii, nu zic. Dar câteodată se face exces de zel și cred că li se produce mult mai multă suferință copiilor luîndu-i de la o mamă care i-a scăpat din ochi cinci minute și băgându-i în cămine unde-s abuzați de toți.

 109. cătălin

  De aia sint de preferat spitalele mari, unde lucreaza specialisti din domenii diverse.

  Eva, s-a terminat concediul? 😦

  Morringain, nimeni nu are timp, incercam…

 110. andreea

  uuuuh, mi-am amintit de filmul ăsta pe care n-am putut să-l văd pînă la sfîrșit, că se ajunge la automutilări și mutilări și… 😦
  le căzuse copilul pe geam, în timp ce făceau sex.


  Cătălin, de ce s-a făcut scrisul mai mititel în admin?

 111. cătălin

  Am intrat acum, nu mi se pare ca s-a schimbat ceva. Tine si tu apasata tasta shift si da rotita de la mouse inainte, sa maresti textul pentru pagina respectiva.

  Cit ai diopriile? 😦

 112. andreea

  -3. şi un pic de +, probabil pînă-n 1.
  acasă se vede normal. la birou era aiurea.

  da de ce te-ntristezi aşa? că n-am murit. 🙂

 113. Angela

  Păi nu-l știi? Una-două se-ntristează. Și acum nici nu prea are cine să-l înveselească, e tuflire generală. Eu acum mă deztuflesc. Că nervii și dracii îs buni la deztuflire. Mai bine turbată decât tristă.

 114. cătălin

  A, credeam că ai -6, făceam confuzie cu o cunoștință. Aha, deci tu ai doua perechi de ochelari? Distanta si citit?

  E ușor să ții predici și să judeci „nesupravegherea”, dar e greu să nu ai nici o scăpare niciodată. Una din bunicile mele îmi povestea cum stătea cu mine în brațe pe balcon, într-o primăvară frumoasă. Aveam vreo 2-3 ani (ce tînăr eram, nu?) Și, dintr-o data, m-am repezit din brațele ei să sar peste balustradă, m-a prins în ultimul moment. A spus că s-a speriat groaznic. Bunica nu era o fire visătoare, din contra, era foarte prezentă. Pur și simplu uneori se întîmplă…

 115. cătălin

  Ei, Angela, a fost si vestea cu motanu’ tau, mai sint si alte lucruri pe care le am pe cap, nu pot fi vesel in perioada asta.

 116. Angela

  Știu, știu. Dar aș vrea să poți fi vesel mai des.

 117. cătălin

  Oare barbatii tot asa au fost domesticiti, prin inmultire selectiva?

 118. junghiul

  Îhî!

 119. andreea

  ah! victimele!

 120. Filmul ala e cu multe simboluri. Dar si cu multa nebunie fara rost. E pentru snobi.

 121. andreea

  sînt de acord.
  dar din cauza ăstuia: http://www.imdb.com/title/tt0276919/ şi, mai ales, a ăstuia: http://www.imdb.com/title/tt0168629/?ref_=nm_flmg_wr_17, tot mai sper că îmi va plăcea von Trier.

  nici măcar Melancholia nu m-a mai convins. doar imaginea lui incredibilă.

 122. cătălin

  Da, poate ar trebui sa fiu vesel mai des, mai ales ca azi am primit o veste excelenta. Nici nu imi vine sa cred ca e asa de buna.

  Ia uite, cine si-a facut blog nou! 🙂

 123. andreea

  hai, acu’ spune tot!

 124. Angela

  Lasă, deocamdată să nu ne spună. Nu râdeți (adică râdeți, na!), dar mă tem de deochi. E destul că e veste bună Ura!!! La mai multe!

 125. cătălin

  Pai, tie, Adelaido, ti-am spus tot. I-as fi scris si Angelei, dar ea nu mi-a mai raspuns de mult pe adresa pe care ii scriam, nu stiu daca o mai deschide. De la mama e vestea, a facut un CT acum doua zile si i-a iesit nesperat de bine. 🙂

 126. junghiul

  Nu mai pricep nimic. Care blog?
  Se scoate ordonanța cu bacșișul? Se (re)introduce impozitul forfetar? Voi completați registrul de bani personali? Cică trebuie să ne înscriem în el toți.
  Să nu-l ia mai bine dracu pe ministrul de finanțe? Dar tare de tot.

 127. cătălin

  Pai, Junghiule, da si tu click pe judiojuda mai sus.

  Bine, bine, sa-l ia dracu’, dar mai intii sa-l ia DNAu’!

  Is timpiti toti, nu-ti mai bate capul! De ce au redus acum TVA-ul daca au nevoie sa introduca alte impozite??

 128. Angela

  Ba mai deschid adresa aia, dar nu foarte des. Aia e oficială, cum ar veni, dar nu prea are cine să-mi scrie. Că e pentru un cerc foarte restrâns și cu oamenii care o știu comunic și mai direct. Că-s cam trei de toți. Tu, fiu-meu și buna mea prietenă, căreia-i e lene să scrie și-mi mai trimite doar poze cu nepoțelul. Plus Vodafone, că ăia-mi tot trimit parole când îmi plătesc telefonul de acasă. Cam atât. Dar indiferent pe ce cale a ajuns la mine vestea, bine că e bună, excelentă chiar, și mă bucur tare-tare. Să fie-ntr-un ceas bun! Dacă vorbești cu mama, spune-i că o pup, că-i țin pumnii și că o să fie bine.

 129. andreea

  bine că şi-a făcut blog, în epoca asta a cumetriilor de feisbuc. 🙂 dar acum trebuie să-l şi umple cu scriituri.

  ce registru? ce impozit? ce finanţe?
  eu îs mică amploaiată, nu ştiu nimic.

 130. Angela

  Stai liniștită, guvernul veghează. N-avem noi a ne bate capul cu de-astea, are Ponta grijă de noi.

 131. andreea

  aşa-i, că bine zici.
  omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia, din fandacsie cade în ipohondrie…

 132. Filmul ala e cu multe simbolui
  simboluri. Dar si cu multa nebunie fara rost. E pentru snobi.

 133. andreea

  oare de ce se repetă Moşu? 🙄

  dacă a intrat într-o buclă de timp?

 134. Imi bag pula in android. Cel putin deocamdată. Deci calculatorul ala mai mare tre sa treaca pe la desplosnitare. Pana atunci nu stiu cum cojones si ballox am sa postez. Futu-i!

 135. Si chizdoaiele mamilor lor de conturi parole si sincronizari. S-a dus pe pula Moșu. WordPress nu-l lasa sa treaca decat pe jidanul Iuda.

 136. cătălin

  Mosule, depinde cu ce adresa de email ti-ai inregistrat contul. Ca, daca ai uitat parola de la aia, n-am ce-ti face.

  Ei, Andreea, virsta.

  Pentru ceilalti (ca stiu ca Mosu’ ma injura daca ii dau sfaturi): luati-va macar un antivirus free si instalati adblock in Chrome sau Firefox. Si nu mai aveti probleme. A, mai e ceva: Windowsul ar trebui sa fie cu licenta. Daca nu -> Linux.

  Na, ca numai de peste astea dau, asta am citit ieri, cind am gasit ceva timp. Lung si tare trist. Acuma, ca o fi tristete, ca o fi realism, e o alta discutie. Poate ca e doar viata.

  http://www.nytimes.com/2015/05/17/magazine/the-last-day-of-her-life.html

 137. Hoho, blogul, am si uitat de el. Era pe vremea ca.d ma futea coztelus cu marturisirile, regretele si tot tacamul de perversiuni pocaitionale. Am pus doar un titlu. Si am asteptat sa pot rupe £200 si sa am timp sa.fac treaba ca lumea. Stai linistit costelus. Andreea oricum n-o sa (se) treaca in barca mea.

 138. cătălin

  Ma faci sa rid. Andreea face ce vrea, ca si oricine altcineva. Iar asta cu banii e amagire, exista bloguri exceptionale pe wordpress, iar autorii lor n-au platit nimic. Conteaza ce scrii, nu daca ai comentariile numerotate sau nu stiu ce alte prostii.

 139. cătălin

  Cică ministru’ de finanţe a dat iniţial o ordonanţă să impoziteze şpaga. Peste un minut l-a sunat Ponta nervos: „Bă, te-ai tîmpit???”

  Apropo de miniştri, văd că aţi putut urmări un alt episod din telenovela de mare succes „Azi ministru, mîine puşcăriaş”. În rolul principal de data asta: Liviu Dragnea. Un anişor. Din păcate cu suspendare. Nu va executa sentinţa în puşcărie, ci la locul de muncă, în cimitir.

 140. cătălin

  Angela, mulţumesc!

  La mine ploua bine, dar se pare ca pe voi v-a turtit vremea.

 141. Angela

  A plouat și la mine toată ziua, doar acum, de vreo 15 minute a ieșit soarele. Brusc. Nimeni nu mai spera să-l vadă în secoll ăsta. Până și cățelul a fost cam turtit, scotea numai un pic nasul pe ușă, dar nu-i venea să iasă. Ne desturtim noi, lasă. Și atunci să te ții!

 142. cătălin

  Ploua, siroieste cu ingeri, cu stafii,
  pe acoperisurile de tabla, pe mansarde.
  Riuri verticale, sunet gri.
  Acum se stinge tot ce arde.

 143. Mai incerc sa-l bag pe Moș

 144. cătălin

  Na, ca ti l-am pus eu.

  Poti sa-l pui si tu, la nume scrii ce vrei, WordPressu’ are treaba doar cu adresa de email.

 145. andreea

  ce tot faceți?…

 146. andreea

  deci, tata a prins un șoricel într-o cușcă, după ce s-au terorizat reciproc vreo lună. i-a ros cablul de net, asta a fost o greșeală fatală.
  el mi-a spus că-i șobolan. acum mă uit la el, are vreo 10 cm. ce șobolan e ăsta?! nu știu ce e, dar pare trist.

  m-au apucat nebuniile. i-am zis să nu-l omoare și acum îi dau brînză, apa și salată. e pe balcon.
  s-ar putea să moară, tata spune că a mîncat și nu știu ce bile cu otravă, care își face efectul în cinci zile.

  mai că aș duce șoarecele la veterinar.

 147. cătălin

  😦 Mai bine da-i drumul in fata blocului, n-ai vrea sa-l vezi cum moare de la otrava…

 148. Angela

  Îndeletniciri de sâmbătă seara. Noră-mea tocmai dă de pomană de sufletul lui Costeluș. Hrănește o pisică hoinară, în tecere prin curte, cu pliculețele rămase..

 149. Angela

  Da, dă-i drumul.

 150. cătălin

  Acum citeva zile am tinut in mina soarecu’ asta. Obisnuit cu oamenii, a stat.

 151. cătălin

  Cit despre otrava, nu inteleg de ce si-ar dori cineva sa-i putrezeasca un soarec printr-un colt greu accesibil din casa. Sa nu zic nimic de moartea lenta si in chinuri a animalutului.

 152. andreea

  încă unul…

 153. cătălin

  Si se duc ca clipele,
  Scuturind aripile…

 154. Angela

  Măi oameni buni, dacă am luat-o razna și delirez, așa să fie. Dar musai să vă zic. Costeluș pisoiul, în scurta lui viață, a avut o prietenă care-l vizita. O pisică mai bătrână, cu stăpân, că are zgardă antipurici și clopoțel și e blândă și obișnuită cu oamenii. A tot trecut pe aici. Ieri, nora mea i-a dat să mănânce, de sufletul lui Costeluș. Acum, dupămasă, a venit din nou, a mai primit un plic, s-a gudurat pe lângă copii, apoi s-a urcat pe fântână și muult, mult timp a stat acolo, cuminte, pe margine, privind în jos. Apoi a plecat. Oare știe ceva? Că am mai văzut-o și înainte să existe Costeluș, venea, pleca, dar acum se poartă ciudat, pare tristă. Și copiii au sesizat, Nu vine de foame, că e hrănită bine și ce a primit, a mâncat parcă așa, din politețe. Costeluș ar fi hăpăit porția aia de zece ori mai repede. No, dacă o să ziceți ptiu, babă nebună, ziceți. Dar totuși..ceva e.

 155. cătălin

  Săraca! 😦

  Acum ai pus capacul la fîntînă?

 156. Angela

  Nu este capac la fântână. Are doar acoperiș. E comună cu vecinul, el tot ia apă să ude grădina. Nu locuiește aici, ține casa pentru oaspeți și pentru când s-o mărita fie-sa. Fântâna e a ambelor curți, întrerupe gardul pe o porțiune. Zicea că a avut cândva un capac și că o să-l refacă. E un om cumsecade, el l-a scos pe Costeluș și l-a îngropat. Acum iar e aici pisica, tot acolo stă, pe bordură. Bordura e foarte lată, dacă nu vrei, pisică fiind, să sari de pe ea, n-ai cum să cazi. Stă acolo, săraca, se uită în jos, pleacă, iar vine. Zice noră-mea că ieri a stat mult la ușa camerei unde locuia Costeluș, că are ușa direct din curte și în timpul zilei era tot timpul deschisă, să poată intra și ieși pisoiul când vrea. Nu știu, poate mi se năzare mie, dar și copiilor? E drept că suntem marcați încă, și cred că multă vreme vom mai fi.

 157. cătălin

  Hmm. 😦 Fintina trebuie sa aiba capac. Prin satul bunicilor toate fintinile aveau capac, tocmai pentru a nu se intimpla nenorociri din astea. Nu-i mare lucru, doua scinduri si il face un om intr-o ora-doua. Ai mei au mai pastrat casa bunicilor un timp, dupa ce ei au plecat dincolo . Ma mai duceam prin satul acela vara, imi placea verdele. In oras e numai gri, de la betoane. Nu aveam timp sa fac prea multe acolo, casa incepea sa se darime, dar aveam mare grija de capacul de la fintina, sa-l repar sau sa fac altul daca cel vechi nu mai tinea.

 158. cătălin

  Nu vreau sa te amarasc, dar vecinul ar fi trebuit sa stie lucrurile astea…

 159. Angela

  Ei, știa și el, știam și noi, dar n-a fost prioritatea nimănui. Aici tot felul de lucruri „trebuie”. Are acoperiș să nu se găinățeze păsările în ea sau să nu pice cine știe ce de sus, dar nu s-a gândit nimeni la un pisoi nebunatic.

 160. Angela

  Ce o mai fi cu șoarecele Andreei?

 161. cătălin

  Poate a scapat soricutul…

  A fost o stire pe la mine saptamina trecuta, dar n-am avut timp sa pomenesc de ea. A devenit o moda ca, atunci cind o reportera transmite in direct din strada, cite un idiot se baga in cadru si striga „fute-o drept in pizda”. Cica e cool. Strigatu’. Bun, si o facut unu’ porcaria asta, reportera l-a luat la intrebari, asta a mai spus citeva timpenii (printre altele, ca e „fucking funny” sa urle astfel de vulgaritati), l-au vazut toti, inclusiv sefii lui. Care au decis a doua zi sa-l dea afara din postul lui de analist financiar platit cu peste 100.000 de dolari pe an. Ei, asta e cu adevarat „fucking funny”.

 162. Angela

  Poate i s-o meritat, s-o simțit bine omul, ce contează banii?

 163. Angela

  Se cam țicnește lumea și unde nu te-ai aștepta. Ar fi de lucru pentru cercetători, psihologi, psihiatri, dar ăștia-s și mai țicniți.

 164. Eva

  Oare pe pilotul de la Germanwings nu l-ar fi dat sefii afara a doua zi daca supravietuia? Norocul lui…

 165. Eva

  Unui caine i-a murit stapanul si el s-a tot dus 9 ani, zilnic, in statia de autobuz sa-l astepte. Zilnic. Apoi a murit si el.

 166. andreea

  nu vă pot spune acum vreo poveste despre şoricel. 😦
  poate mai încolo…

 167. cătălin

  Uf, Andreea. 😦

  Eva, uite, au facut si un film dupa povestea aceea. Si statuie ciinelui, in gara unde el a asteptat intr-adevar 9 ani, zi de zi.

  http://www.imdb.com/title/tt1028532/

 168. cătălin

  In cazul timpitului cu vulgaritatile aruncate reporterei, cred ca nu e nici o ticneala. Ci lasitate, jignirea si atacarea celui mai slab. Ca, daca in locul femeii ar fi fost reporter vreun campion de box la categoria grea, cred ca n-ar mai fi indraznit ala sa strige „fute-l drept in pizda”. Sau cine stie. Aia ar fi fost ticneala adevarata.

 169. Angela

  Dare de seamă:
  – am smuls/tăiat două roabe de urzici
  – mă ustură palmele
  – mă doare capul
  – mă duc să mă tund
  Revin. Sper. Voi?

 170. cătălin

  Io tocmai am mincat, dar – tare ciudat – mi-e foame. Capul m-a durut ieri.

 171. Angela

  Am venit. Nu mă mai doare capul. Probabil pentru că m-am tuns. N-ai mâncat destul. Mai bagă ceva consistent. Acum și mie mi-e foame.

 172. Ăla voia să-l copieze pe Pătruț Bateman!

 173. Pfoai, ce mă doare capul! Azi m-au scos toți din țâțâni. Și, curios, toți cei pe care i-am întâlnit erau la fel. Să mă mai tund și eu o dată?

 174. junghiul

  Dacă erau rude? Pisica și Costeluș.

 175. cătălin

  Lasa, ca maninc prea mult. Adica nu mult, ci dezordonat.

  Cine-i Bateman ala?

  Cica intr-o viata de 75 de ani reusim sa dormim 30 de ani, sa mincam 3 ani, sa cautam 15 luni lucruri pe care le-am pierdut, si sa stam 18 luni la cozi. Doua saptamini petrecem numarind bani, iar 50 de zile perpelindu-ne in ce sa ne imbracam. Aici cred ca au facut o medie intre barbati si femei, eu am o singura pereche de pantaloni de exemplu. Sa-i trag pe mine sau sa merg doar in chiloti? Trei luni cica spalam rufele, 18 zile ne uitam in frigider, 6 luni ne uitam la reclame, un an citim, ne futem sapte luni, sintem tare suparati doua luni, si ne bucuram cu adevarat pentru 14 minute.

 176. Angela

  M-am gândit și eu la asta. Chiar mă întrebam dacă n-o fi mama lui. Dar cum nu mă pricep la genetica pisicească, nu știu dacă e posibil, că ea e alb cu pete gri – sau gri cu pete albe, iar el, roșcovan dungat. Și n-am habar nici cât durează sentimentele materne la pisici, dacă după mai bine de șase luni ar mai fi știut că e fiul ei.

 177. andreea

  eu iar pe şantier, în vîrful dealului. praf, rigips, căblăraie.
  nu mă doare nimic, doar că am murit de cald. deja e aproape caniculă.

  doar 7 luni??!!

 178. Angela

  Da, cam din 20 octombrie era la noi. Și pisoiul a început să zburde pe afară după ce a trecut iarna, deci nu s-au întâlnit până prin martie. Morri ne-ar putea lămuri, nu știu dacă, odată înțărcat, pisoiul mai contează prea mult pentru mama lui. Chiar n-am habar de lumea pisicească, am mai citit eu, dar multe nu știu.

 179. cătălin

  Pisicile pot dezvolta sentimente materne pentru pisoi mai mici. Apoi, se cred mame timp indelungat. Au avut ai mei o pisica semi-salbatica care isi trata pisoii drept pui chiar si cind astia aveau 5-6 ani. Calcai din greseala vreun motan pe coada si scheuna – imediat venea dihania cea batrina hîrîind, gata sa muste. Nu vazusem pina atunci pisica sa vina dupa un om care nu o ameninta si sa sara la el!

  Mna, daca si tu te inchei pina in git. 🙂

 180. Angela

  Că bine zici, Andreea habar n-are care-i ținuta potrivită pentru șantier. Tocuri cui și decolteu amețitor. Și breton, și vuitton.

 181. cătălin

  Ei, ce, tu n-ai purtat niciodata tocuri cui si decolteu ametitor? 🙂

 182. Angela

  Pe șantier nu.

 183. junghiul

  American psycho

 184. andreea

  brrrrr…

 185. cătălin

  Eu n-am telefon. Adica am, dar il tin acasa. Si nici nu-i de ala destept, e doar telefon. Cind am ceva timp prin autobuz sau prin tren ma uit pe coclauri, ma uit la ceilalti – mai toti, fara exceptie, cufundati in telefoanele lor. Conectati, cum ar veni. Si ma gindeam azi, intr-un astfel de moment, ce legatura exista intre eu cel de azi si cel ce am fost in urma cu 25 de ani. M-as recunoaste oare? Si ce legatura va fi intre mine si mosneagul ramolit care voi ajunge peste 25 de ani? Bine, daca voi ajunge.

 186. junghiul

  Tocuri și decolteuri vezi numai pe la câte o fază determinantă.
  În rest, dirigintele de șantier care se-npulăie cu responsabilul tehnic.
  Și beneficiarul, veșnic nemulțumit!

 187. Angela

  Ce-i drept, și eu am umblat pe tocuri cât casa , dar nu pe șantier, ci printre șine și macaze, vreo doi kilometri, între Dej călători și Dej Triaj. Și cu o frumusețe de rochiță roz-piersiciu, pe locomotivă Diesel. Cu care ocazie am și cacarisit cu motorină respectiva rochie.

 188. Eva

  Salut dragilor!

 189. cătălin

  Salut, tu ce mai faci? A inflorit liliacul?

  Angela, se merge bine pe tocuri pe calea ferata? 🙂 🙂

 190. andreea

  sau… pe lîngă calea ferată…

 191. Eva

  A si trecut… deja de vreo 2 saptamani 😦 din pacate

 192. Ne bucurăm că te-ai relaxat. S-a văzut asta.

 193. cătălin

  Frumos verb, a împulăi. Uneori sint necesare diacriticele.

  Da, Eva, lucrurile frumoase sint efemere, munca e eterna.

 194. andreea

  eternă ca eternă.
  ternă să nu fie…

 195. cătălin

  Sa va mai arat niste poze, sa incepeti ziua de munca zimbind…

  Stie cineva ce pasare e codatu’ negru cu aripi rosii care se iteste in ultima poza?

 196. Angela

  Asemenea pasăre nu există.

 197. cătălin

  Da, hmm… Desi erau constienti de virsta pe care o au acum, li s-au umezit ochii la amindoi.

 198. andreea

  mai mult decît umezit.
  și emoția se transmite mai ceva ca gripa.

 199. Angela

  Urât experiment. Și răutăcios. De ce trebuie tulburată și speriată tinerețea cu spectre întristătoare? Că tulburarea și spaima foloase nu aduc, ba din contra. Pfui, dezavuez!

 200. cătălin

  Ba mie imi place. Cind se vor certa peste ani poate o sa-si aduca aminte de machiajul asta.

 201. Angela

  Bine, fie cum zici. Dar la ce crezi că le va folosi? Și de certat, se pot certa și acum, și mâine, și peste o lună, și peste un an. Mie nu mi-ar fi plăcut deloc Atunci să-mi văd mecla de Acum. Toate la vremea lor, dar asta se învață mai târziu. Mă duc, că iar îs înțeleaptă degeaba. Dezavuez în continuare, sâc!

 202. andreea

  eu m-am cam smiorcăit, ce să zic… dar avînd în vedere că mi se întîmplă şi la reclamele din metrou, e normal.

  am remarcat că machiajul de la 90 a fost mult mai bun decît cel de la 70. iar colega mea care are 30 a zis: ha! femeile de 50 arată mult mai rău decît asta, nu e credibil!
  îhî, îhî, îhî… 😥

  şi apoi, de ce să mă sperii… la o adică. el o să arate ca taică-su, care era ca bradul la 80 de ani şi eu ca bunica, vopsită şi cu fălcuţe. asta e.

 203. cătălin

  Ei, nu, fiecare are opinia lui. Mie mi-ar fi placut, pentru ca de mult prea multe ori imi irosesc timpul cu chestii care nu conteaza. Si mi-a placut mult mult clipul. Poate mi s-au umezit si mie ochii, nu stiu, ca n-are cine sa-mi spuna.

  Te-oi imbuna eu miine Angela cu un rebus-fantezie la care ma uit ca motanu’ in calendar.

 204. Angela

  Ce să mă mai îmbunezi, că-s bună ca pâinea caldă (adică stai, că aia nu-i bună, că am citit io că dăunează la nu-știu-ce, da să zicem). Numai că tot evit să mă gândesc la bătrânețe, la neputințe, la căcaturile astea. Că plăcut nu-i, ești ca jucătorul scos pe tușă și simți tu singur, deși au și alții grijă să ți-o arate, că vremea ta a trecut. Vedea-l-aș eu pe ăla de nu-i e ciudă, măcar un pic. Că și eu mă dau mare că nu mi-e, dar nu-i adevărat.

 205. cătălin

  Pai cum sa nu-ti fie ciuda, sa nu-ti doresti sa fii iar copil – macar pentru o ora – sa alergi prin gradina bunicilor, iar parintii tai sa fie iar tineri…

 206. andreea

  e straniu, dar eu nu cred c-aş mai vrea să fiu copil.

 207. cătălin

  Poate nici eu, Andreea, dar as vrea sa-i mai vad pe ai mei asa tineri cum erau…

 208. cătălin

  Uite, Angela, asta sper ca se printeaza mai bine. 😛

  https://ciocolatacusare.files.wordpress.com/2015/05/fantezie.pdf

 209. Bacovia, proză.
  “Enervat de această lungă agonie a unui veac suspect; umilit, mai mult ca totdeauna, de ironica reflexiune a unui poet din veacul viitor al frumuseţii, veneam spre casă într-o noapte, târziu, înnebunit de mizeria şi minciuna în care am apărut. Eram pierdut, inutil, mai ridicol ca niciodată.
  Oraşul mic dormea în noaptea lui…
  Acasă, un plic alb, la aprinsul lămpii, apăru pe podele lângă uşă, în tăcuta odaie, unde stau de mult fără să fi avut nici o corespondenţă de nicăieri.
  Am deschis plicul, şi pe cartonul negru-mat era scris cu alb:
  “Vino pe podul de fier, mâine la ora 3 d.m.”
  M-am gândit să nu mă duc. Cum, însă, în noaptea aceea eram cu totul nimicit de viaţa reală, invitaţia aceasta mă lăsă indiferent părându-mi chiar un lux, bun de emoţii bizare pentru alţii.
  A doua zi, însă, eram pe pod. Un domn şi o doamnă în negru; ei mă conduseră repede la o trăsură care aştepta.
  Trăsura porni cu noi, iar ea, zâmbind, puse pe faţa mea o mască, prin care nu vedeam nimic.
  Când ea îmi ridică masca, eram într-un salon larg, vechi, dar bine luminat; afară era noapte.
  Peste puţin timp, am luat toţi câte o baie parfumată şi, înfăşuraţi numai în cearşafurile albe, am revenit în salon.
  Nici un alt om nu apăru; tot palatul dormea… trebuia să fie mai mult de miezul nopţii…
  Figurile noastre erau palide şi tăcute, iar peste noi plutea dezgustul unui veac.
  Cu un gest nervos, ei stinseră atunci lumina, şi prin întunericul adânc ridicară un oblon secret, tăiat în podele, într-un colţ al salonului.
  Un pătrat de lumină venită, din subsol, apăru deodată în colţul acela al podelelor.
  Prin vorbe abia şoptite, cearşafurile alunecară de pe noi. Nuduri din ziua de azi…
  Ea, cu părul desfăcut, dispăru cea dintâi, în lumina pătratului deschis; coborând şi noi, capacul fu tras.

  *

  Un cub negru, sub sol, capitonat cu catifea neagră, ne înconjura între podele, plafon şi pereţi; nici o fereastră.
  În plafon ardea un lampion care lăsa o lumină violetă în acest cub al uitării, iar într-un colţ al cubului, o sobă ascunsă în zid alinta nudurile noastre cu o căldură moleşitoare…
  Noi stam culcaţi pe catifeaua neagră, sorbind arome negre, din trei pahare negre.
  Ochii se priveau simpatic, aprinşi…
  – Cântă, zise el…
  Şi ea luă ghitara neagră şi începu, cu o voce stinsă, poema corbului din Edgar Poe.
  Refrenul “Niciodată, niciodată” se pierdea abia şoptit, şi ghitara tăcu.
  Noi beam arome din trei pahare negre…
  – Dansează, zise el…
  Ea se ridică în lumina pală, violetă… O frumuseţe de linii arăta o cuminţenie naturală… Dansa fantastic, leneş, decadent…
  Printr-o spirală, ea căzu lângă noi, ca o stea în cubul negru…
  Noi beam în cubul negru, în fumul ţigărilor, ce ne învăluia, iar lampionul arăta sfârşitul unui veac.
  Eram şi mai tăcuţi…
  Deodată, lumina fu stinsă, şi umbra lui Karl Marx apăru în noaptea cubului negru, cu ajutorul unei lanterne.
  Un ţipăt isteric ieşi din pieptul lor. Cu braţe nervoase, mă încleştară, şi o ploaie de sărutări bizare ne adormi profund în acel cub negru al uitării…

  *

  Cu aceeaşi mască fui condus a doua zi; la acelaşi pod ne-am despărţit.
  Spuneau că mâine vor pleca pentru totdeauna, şi că veacul nostru s-a sfârşit.”

 210. cătălin

  Inca ce tipete ar fi fost daca aparea Lenin. Sau ala galben, Mao. 🙂

 211. Eva, nu mai vreau mașină nouă.

 212. cătălin

  Da, unul din motivele pentru care nu-mi iau smartfon e ca nu vreau sa fiu mai prost decit telefonul meu. V-am spus cum odata, la un restaurant, n-am stiut sa deschid un robinet? Eram la toaleta, la aia am nimerit ca apa se trage cu celula foto-n cur, dar robinetu’ de la chiuveta – chiar n-am stiut sa-l deschid. Am apasat din toate partile, am dat miinile peste tot (ca am zis ca o fi tot cu celule), i-am tras si doi pumni la urma, nimic. Ma trasesera altii de zgarda la restaurant, ce era sa fac, cum naiba sa spun ca plec acasa (ca mi-ar fi fost greata sa maninc dupa ce :P). Noroc ca era iarna, am luat niste spuma de la baie si m-am spalat pe miini afara, cu zapada.

 213. Angela

  Copil nici eu n-aș mai vrea să fiu, nu-i cine știe ce pricopseală. Lumea zice că era bine, că n-aveai griji. Nu pe naiba! Și câte încă! Adulții uită și nu mai pricep nimic, de fapt e greu să fii copil. Grijile alea, mărunte cum or fi, le simte copilul cât se poate de intens. Ș-apoi toată lumea te bate la cap cu chestii plicticoase, trebuie veșnic să dai socoteală de tot, micile bucurii îți ies pe nas, că tot găsesc adulții un motiv să te certe. Ș-apoi școala, notele, tezele..uf. Nu, nu, în niciun caz. Pe la 35-40 m-aș opri. Și destul de tânăr încă, și destul de copt să nu mai calci tare în străchini.

 214. Angela

  Pentru când s-o trezi Cătălin (neața bună!), rebusul-fantezie. Iaca, pătrățelele verzi conțin denumiri de cărți de joc, incluse în soluție . Cum ar veni la 1 orizontal, VALET. Definiția e „se ocupă de pânze(pl), adică „șeVALETe”. Definițiile îs banale, fantezia constă în includerea denumirilor cărților de joc în soluție. Sau la 5 orizontal, „te face să te simți bine” – vinDECARe”. La 3 orizontal e cam aiurea, „sTOMatolog”, dar tomul tot carte se cheamă că e.

 215. cătălin

  Hmm, ce fantezie dezumflata. Ma asteptam la ceva mai smecher, nu la definitii proprii in care cuvintele cu verde sint deja acolo.

  Andreea si-o fi luat tocuri, azi, pe santier? 😛

  Despre Prostannis, noroc ca-i inalt si da bine in selfiuri. Imi pare rau ca m-am entuziasmat ca a cistigat in turul doi. Si o lectie, clara: niciodata nu trebuie ales raul cel mai mic. Sau rahatul care pute mai putin. Ori votezi din convingere, ori stai acasa.

 216. Eva

  Catalin, dar sa intrebi pe cineva nu puteai? 🙂

 217. cătălin

  Mi-o fost rusine. Totusi, zic si eu ca robinetele n-ar trebui sa fie atit de complicate.

  De atunci am avut grija sa evit problema, ca sint copaci citi vrei pe aici.

 218. andreea

  azi n-am fost pe şantier.
  cred că am dat şi eu odată peste nişte robinete din astea bengoase. sau era chiar un WC, nu mai ştiu.
  pe mine, dacă mă enervează un obiect, ţip.

 219. cătălin

  Uite, poate se apuca cineva de inventat un WC pe care, pentru a-l folosi, mai intii tre’ sa dezlegi un rebus.

  Chiar, oare astronautii aflati in imponderabilitate cum isi rezolva problemele? 🙂

 220. junghiul

  Game of trone

 221. andreea

  junghiule, explică-ne, te rugăm, povestirea lui Bacovia. eu, dacă nu a apărut nicio vacă, nu am înţeles prea bine, cred că din cauza şantierelor repetate care mi-au ros perspicacitatea. ce e cu cubul, ce e cu Marx, ce e cu menajul ăla a troa…

 222. cătălin

  Junghiule, ca sa fie pre inima Andreei poti folosi si niste integrale. 🙂

 223. andreea

  sau integrame, sau (circuite) integrate, sau chiar niscaiva aspecte ingrate, orice mi-ar fi de folos…

 224. Angela

  Apoi depande de perspectivă. Cam cum e și cu vaca. Vezi vaca de pe mal sau pe cea din lac. Una-i dacă citești ca burghez putred și decadent, alta-i dacă citești ca proletar cu conștiință înaintată. Marx-mumă sau Marx-ciumă. Cert este că spectrul s-a arătat și un veac s-a sfârșit.

 225. costeluș

  Am citit bucatica aceea ca descriind sfirsitul unui veac. Alti ochi o pot citi altfel, nu stiu daca as putea sa vad si eu aceleasi lucruri. Recunosc insa ca, in cazul vacii de pe malul apei, n-am inteles nimic.

 226. costeluș

  Am o verisoara, a fost maritata cu unu’. Intr-o zi, cind venea ala cu masina pe un drum, i-a iesit brusc in fata un cal. Si asta a fost tot. Ea n-a mai avut puterea sa o ia de la capat, sa cunoasca pe altcineva, dar, acum 3-4 ani, a facut fertilizare in vitro. Are o fetita. Tatal – necunoscut. Nu’s ce sa zic, parca nu mi se pare normal…

 227. andreea

  ce-i normal, ce-i anormal?
  știindu-mi anormalitățile din capul personal, nu mai aplic nimănui grile…

 228. costeluș

  Sa faci un copil doar pentru ca exista posibilitatea tehnica. Pasarele in cap o avea fiecare (si e bine sa fie asa), dar asta, cu copilul, e altceva. Spre comparatie, sa te catari pe munti fara funii, sau sa zbori cu wing-suit-ul, sau sa faci nu stiu ce alte nebunii, ei, toate astea imi par mult mai mici. Pasarele proprii, cum ar veni, ai facut o greseala – ai terminat-o. Doar tu insa, nu si altii.

 229. Angela

  Normal, anormal, dracu mai știe. Ce-i sigur e că vine o etapă dificilă, când copilul ăla pune întrebări. Probabil v-am mai povestit ce probleme au fost când fiu-meu a aflat, pe la 8 ani, că minunatul său bunic patern e „vitreg”. Vai de capul meu a fost, vreo două săptămâni de discuții interminabile, se îndoia și de noi, că dacă nu suntem părinții lui adevărați? A ajuns să mă întrebe și dacă-s sigură că nu-s și eu înfiată. A trecut, dar n-a fost ușor. D-apoi să priceapă și să accepte o chestie ca asta, cu eprubeta sau ce o fi. Încă e complicat, dar se lucrează din greu la stârpirea anacronismelor de tipul „mama și tata”.

 230. Angela

  Am uitat să precizez că dezavuez acest curent anti mama-tata. În privința asta, îs o retrogradă.

 231. costeluș

  Io nu dezavuez nimic, nu cred ca am inca o parere clara. Doar ca mi se pare ciudat, ma surprinde. As vrea sa pot zice si eu, ca ardeleanul care a vazut pentru prima data o girafa, ca asa ceva nu exista.

  Nu, Angela, nu ne-ai spus.

 232. Angela

  Ba parcă v-a mai spus, când o mai venit vorba. Nu contează, deja pot să-mi permit să zic de mii de ori aceeasi poveste și să exasperez lumea, bătrânețea vine și cu nește drepturi!

 233. junghiul

  Nici eu nu înțeleg menajul a troa. Marx o fi fost văzut ca un fel de Mesia al sfârșitului veacului în cauză.
  Eu sunt în that periode, înainte de 25 am puțin timp liber și o grămadă de treabă.

 234. cătălin

  Junghiul o dat de treaba, Andreea de caldura, Angela de vara, iar eu – de dracu’. 🙂

  Macar de-ar fi blond…

  Mai citesc si eu stiri. Senzational, Prostannis a facut in sfirsit ceva: ieri a cascat. In rest totul e bine. De prea mult bine s-au marit si alocatiile pentru bautura. Da, nu le spune chiar asa, parca denumirea oficiala e „alocatii pentru copii”, dar esenta conteaza. Esenta de matrafox. A, si am auzit ca parlamentarii au lansat un nou curent in materie de amenajari interioare: WC-ul turcesc in dormitor. Cica sa se obisnuiasca cu conditiile din arestul Politiei.

 235. Angela

  Pfuai, ce mă enervezi cu etichetele astea băsiste! Da, bre, ce beții au să tragă Andrea și Junghiul din alocațiile copiilor! S-au scos, nu mai au grija băuturii! Se tot vântură tâmpenia că o seamă de oameni trăiesc din alocațiile copiilor. Cum? Că o familie cu 5 copii, dacă nu are nicio altă sursă, ar trebui să trăiască din 210 ron/lună (42*5). Pentru șapte oameni e răsfăț curat, 1 leu pe zi. No, și acuma capătă 2 lei, mare pricopseală. Și dacă i-ar bea pe toți n-ar fi cine știe ce. Câți or fi din ăștia? Din câtă vâlvă se face, ar reieși că orice beneficiar de alocație e un parazit alcoolic. Bețivani detracați și paraziți există, mai mulți sau mai puțini, în orice fel de societate. Nu pizdicul ăsta de alocație îi prăsește.

 236. andreea

  hîc!

 237. Angela

  Întrucât e vreme nasoală,iar mă doare capul și cățelul are purici, dracu știe de unde i-a luat, o să mă leg acum de voi, cu țâfnoșenie. Bre, se vede că n-ați apucat să faceți socialism științific la școală. Acel sălaș al păcatului, capitonat cu catifea neagră, cuibul menajului a la trois, e expresia decadenței și a putregaiului burghezo-moșieresc. Iar încleștarea erotică și disperată de la final e ultima zbatere a capitalismului în agonie.

 238. Angela

  De-acuma trebuie să faci hîc-hîc, că ți-au dublat-o.

 239. andreea

  ba nuuu. între timp, un copil a făcut 18 ani, așa că tot la hîc sînt…

 240. Angela

  Mai fă repede unul, să beneficiezi de generoasa majorare. Te-ai putea lăsa de buzi și de scări, trai, neneacă, pe banii contribuabililor.

 241. cătălin

  Eu zic ca, daca statul ar dori sa faca ceva pentru copii, ar putea gasi alte forme si nu alocatiile acelea in bani (pe care unii parinti le beau). Unde am citit eu spunea ca nu-s 2 lei, ci le dubleaza. Nu sint scoli, nu sint gradinite, multe din cele care sint au WC-uri ecologice (in fundul curtii), si, mai ales, multi dintre copiii care se nasc in zonele sarace pleaca in viata cu multiple dezavantaje. In primul rind in ceea ce priveste accesul la o scoala cit de cit mai rasarita.

 242. andreea

  strănut încontinuu.
  fir-ar ei să fie de pufi…

 243. andreea

  tata s-a dus la Bookfest.
  parcă văd că vine cu 20 de kile de cărți…

 244. cătălin

  Hapciu!

  Mi-o venit sefu, sa vada ce fac. Noroc ca n-aveam blogu’ deschis. 😛

 245. andreea

  de ce? n-ai reflexe bune?

 246. cătălin

  Nu prea. Odata m-a prins jucind sah…

 247. junghiul

  Ai sărit calul.

 248. cătălin

  Tocmai ca jucasem si eu o partida-doua, din alea la un minut (partide lungi nu joc, ca-i plin de trisori pe internet).

 249. andreea

  cum adică la un minut?

 250. cătălin

  Adica ai un minut sa faci toate mutarile dintr-o partida, altfel pierzi la timp. Stiu, nu prea mai e sah chestia aia, dar asta e.

 251. andreea

  ăuliiiuuuu…
  după ce că toată viaţa e o mare grabă, să te mai şi joci în grabă…

 252. cătălin

  Sahu’ o cam fost distrus de calculatoare. Acum, orice telefon pirlit e in stare sa bata campionul mondial, si nu o data, ci de 100 de ori in 100 de partide. Ca urmare, a devenit extrem de usor de trisat, si la competitii serioase au fost cazuri cind vreun concurent si-a ascuns telefonul in buda sau comunica cu vreun complice care ii spunea mutarile. Pe internet – nici nu mai vorbesc, n-ai cum sa fii sigur ca joci cu un om sau cu masina. Asa ca online se joaca blitz (3 minute) sau glont (un minut). Daca nimeresti un cyborg, macar stii ca n-ai pierdut ore.

  E trist, mi-a placut sahul tare mult, dar asta e. Progresul…

 253. Vezi, hai să vă învăț bridge.

 254. Ce a adus tata de la Bookfest?

 255. Anul ăsta, pentru prima oară în viața mea am făcut alergie la pufi. E normal?

 256. cătălin

  Pai da. Pina or invata calculatoarele sa joace bridge. Si apoi nu vom mai juca nimic,

  E, o alergie la puf si te plingi. Bine ca n-ai alergie la nevasta. 😛

 257. andreea

  nu-i normal.
  unde ajungem, dacă pînă și junghiurile fac alergie? ce, alergiile au junghiuri?!

  tata n-a cumpărat decît 10 cărți. se jură că le-a luat cu preț redus. ia să vedem…

  Paul Auster, Leviathan… Ludmila Petrușevskaia, Povești de dragoste… Dan Alexe, Dacopatia şi alte rătăciri româneşti. s-a apucat de citit asta și îl tot aud pufnind. nu cred că tata e de acord cu Dan Alexe.
  așa… Thomas Pynchon, Curcubeul gravitației, Doina Uricariu, Maxilarul inferior… Herta Muller, Regele se-nclină și ucide. hm.

 258. andreea

  ce e aia, șah cu calculatorul?!
  vii aci, la București, în parcul Tineretului, sub tei și joci o partidă cu Sabina. nu tu grabă, nu tu cîștig, nu tu stres (e obligatoriu s-o lași pe ea să cîștige, altfel nu te văd bine). partida va dura cam 2 ore. eu nu particip, cel mai rău strănut de la tei. uneori, chiar plîng din cauza lor. mă duc și eu la coafor, cu ocazia asta… și ești și tu baby-chess-sitter o dată…

 259. Niciodată calculatorul nu va fi un partener de nădejde pentru tine în jocul de bridge. Niciodată. Îi lipsește empatia, flerul, știința de a alege când să minți și când să spui adevărul …

 260. S-a aruncat direct în Dan Alexe.

 261. andreea

  da.
  a zis: demitizare, demitizare, dar nici chiar așa!

 262. andreea

  parcă s-a întîmplat ceva cu Eurovizionul ăsta…
  parcă nu seamănă cu ălea dinainte…

 263. junghiul

  încălzirea globală o fi de vină
  ce caută Australia în concurs?

 264. andreea

  aaaa, nu știi?

  s-a dezlipit de la locul ei, a ocolit Africa pe la Cape Town, s-a sucit într-o rînă ca să intre prin Oceanul Atlantic de Nord și acum șade bine mersi la Lisabona.

 265. cătălin

  Pai de jucat joci cu oameni, dar multi triseaza si pun calculatorul sa joace in locul lor. Povestea Mosu’ pe aici cindva cum trisa el de zor la table. Ei, nu a fost singurul…

  Junghiule, nu as fi deloc asa de sigur ca nu vor aparea programe pentru jocul de bridge. Drept sa spun, uneori ma gindesc ca e posibil ca, la un moment dat, oamenii sa piarda controlul in favoarea inteligentelor artificiale. Nu, nu glumesc.

 266. andreea

  of, v-am mai zis să vedeți Her. Filmul cu tipul care se îndrăgostește de sistemul lui de operare cu voce sexy.

  eu aș fi clientă sigură pentru așa ceva… la cît de pe bigudiuri îmi e mintea…

 267. cătălin

  Hmm, pacat ca programarea sistemelor de operare nu prea intra in preocuparile mele. 🙂

  Ei, de ce sa cistige numai Sabina? Sa mai si pierzi e tare bine. Indispensabil chiar.

 268. cătălin

  Asa, Angela. Cu alocatiile. Hîc! Eu zic ca cei care dadeau pe git 42 de lei pe luna, or sa dea de acum inainte 84 de lei. Iar, pentru familiile carora nu le ajungeau 42 de lei pentru strictul necesar, n-o sa le ajunga nici 84 de lei. In plus, statul se mai spala si pe miini, ca a facut destul si nu mai e nevoie de nimic. Cred ca statul e dator sa faca mult mai multe pentru copiii care se nasc in saracie si nu au sansa sa urmeze o scoala, ca pleaca cu oile pe dealuri de pe la 12-13 ani. Dublarea alocatiilor, pe care tocmai au facut-o, e doar praf in ochi. Problemele reale vor ramine acolo, in Romania aia intepenita in Evul Mediu si care nu se vede pe geamul Mercedesului.

  Sa aveti o duminica frumoasa, si fara alergii!

 269. cătălin

  Da, multi regizori romani buni.

  Am fost ocupat cu altele…

 270. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  nu ştie să desfacă parantezeleee!!

  se uită la mine cu cei mai nevinovaţi ochişori: cum adică, mama, să DESFAC paranteza??

 271. Angela

  Apoi recunoașteți cu toții că expresia asta e cam tâmpită. S-ar fi putut găsi ceva mai potrivit, mai clar, mai sugestiv. Săracii copii, mai trebuie să-și bată căpșoarele și cu metalimbaje aiurea. Îs cu tot sufletul alături de Sabina.

 272. andreea

  🙂
  dar eu nu pot să nu mă înfurii.
  a mai făcut din astea şi acum, brusc, cică nu ştie.

  uneori cred că vrea să vadă pînă unde ţin nervii mei. sînt subiectul ei de studiu.

 273. cătălin

  Mie tocmai mi-a tras şefu’ o sfeştanie … În esenţă e tot despre desfăcut paranteze.

 274. junghiul

  Te-a aghezmuit?

 275. junghiul

  Să nu te înfurii. Suntem materia lor de studiu

 276. cătălin

  Cam da… Adevaru-i ca repetam, la virsta adulta, multe din greselile pe care le faceam si in copilarie. Si nici macar nu ne dam seama ca le facem.

 277. cătălin

  Dadu cineva „like” pe fb. la un articol (prost) despre nu’s ce sinucidere de 35 de ore. Am cautat, si am dat numai despre statul islamic. Presupun ca nu despre asta era vorba…

 278. cătălin

  Doamne, ce imagini! 😦

  Pompierii ar fi trebuit sa aiba perne pneumatice, astea sint folosite si in multe alte cazuri. Daca ar fi reusit s-o salveze cu o perna de aia … cine stie. E usor sa spui ceva stind de pe margine, fara sa fi cunoscut infernul din sufletul bietei femei. Dumnezeu s-o odihneasca, cam atit pot zice.

 279. andreea

  da, dacă iadul poate exista pe pămînt, una din formele lui de manifestare a fost în capul şi sufletul acelei femei. am citit şi eu textul de pe feisbuc, despre baba nebună

 280. junghiul

  Biata femeie!

 281. Eva

  Eu nu am vesti bune da’ nici rele. Presupun ca asta ar fi o veste buna. Ca altfel vin numa’ cu povesti…

  Ba o veste buna ar fi. Am bookuit un concediu la plaja si dintre toate maldivele, asiile, spaniile, italiile, greciile io tot la marea neagra am ajuns cu bookingul, insa la bulgari nu la romani.
  Iubesc Marea Neagra!

 282. cătălin

  Ma bucur, Eva! Poate te intilnesti cu Andreea pe acolo, pe la marea bulgareasca, aveti aceleasi preferinte.

  Junghiule, ai spus ca pina pe 25 e rau, dupa aia – nu.

 283. Moş Pleksiglasu

  Iote de pe calculator merge Moșu’.
  Smartfoanele is doar o forma diabolica de control si identificare. Nu stiu alea cu windows 8 cum si ce fac, dar apple si android sunt niste intrumente ale „jidanilor”.

 284. Moş Pleksiglasu

  Stiu de ce s-a sinucis motanul Nastasiei. Dar nu stiu daca am sa am timp si spatiu ca sa povestesc vreodata. Condoleante.

 285. cătălin

  Da, tu care le stii pe toate…

  Chiar ma intrebam ce mai faci si ma gindeam sa scriu ceva despre Ana B, banuiam ca te va scoate imediat din birlog.

 286. cătălin

  E o mare problema cu acea persoana care a facut 6 luni de puscarie degeaba. Sigur, pe Tariceanu l-ar fi durut de suferinta unui om simplu in acelasi loc unde saua de motocicleta se intilneste cu pielea de porc. Numai ca acum i-a dat munitie, probabil ca a mirosit ca dosarele lui se apropie de finalizare. Nu stiu, nu spun ca buba e la DNA, ci la acei judecatori care decid privare de libertate atit de severa desi probele se pare ca erau subtiri. Sau inexistente. De aici si achitarea definitiva.

  Probabil totul se trage de la legea care permite arest preventiv in mod arbitrar. Unii au ghinionul sa fie arestati, altii sint cercetati in libertate. Chiar si violatorii, daca au noroc, sint cercetati in libertate, sa-i poata face cu ochiul victimei cind o intilnesc pe strada.

 287. Angela

  Ia uite ce arțag! Ce ți-a cășunat pe Moș, Cătăline? Poate chiar știe. Și dacă o să ne spună, o să știm și noi. Până atunci pot să-mi imaginez ce scenarii vreau. Accident nefericit sau chiar crimă. Poate pisica aceea bizară l-a îmbrâncit înadins în fântână și după aia s-a întors la locul crimei. Că n-a mai venit de atunci, de când v-am spus. Cel mai probabil, versiunea Moșului, dac-o fi s-o aflu, îmi va mai adăuga niște sentimente de culpabilitate. Le-oi duce cumva.

 288. andreea

  ei, Cătălin, e vorba de… putirințe, nu numai de preferințe.
  altfel, mi-aș dori o croazieră cu ocol de lume, pe un vas cu 20 de etaje și 5 piscine. alb imaculat. și să mănînc stridii la cină, în rochii lame aurii și argintii, și să se îndrăgostească de mine căpitanul cel chipeș și trist.

  auzi, Bulgaria…

 289. Angela

  De ce să fie trist căpitanul??? Doar nu l-ai respinge, sper!

 290. andreea

  nu știu, așa, ca să fie mai poetic totul…
  uite, am găsit căpitanul potrivit:

 291. Angela

  Nu prea pare genul melancolic, dar merge. Sau, mai știi ce tristeți îl apucă, printre atâtea ispite romantice, la gândul nevestei și copiilor care-l așteaptă pe uscat? Că în larg totul e altfel, dar vine vremea picioarelor pe pământ.

 292. Angela

  Sau ați putea lăsa nava în derivă, în plata Domnului, și să coborâți pe șest pe o insuliță paradisiacă, unde să nu vă găsească nimeni.

 293. andreea

  da, trai paradisiac vreo trei luni.
  după care, eu o să-mi dau seama că matelotul bea de stinge, că nu a citit decît jurnalul de bord, toată viața lui și că e fan al emisiunii Norvegienii au talent.
  iar el o să vadă că nu știu să-i fac nici măcar o supă de broască țestoasă, că deși el părea cel trist, tot eu sînt aia care se smiorcăie pe sub palmieri și că rochia flatantă din lame ascundea destule defecte, chiar și pentru cei 44 de ani ai mei, cu 15 mai puțin ca ai lui.

  ce mai, n-o să iasă bine…

 294. andreea

  mai bine în Bulgaria…

 295. cătălin

  Eu nici macar nu pot sa visez, asa cum o faci tu. Poate mi-as dori o pisica…

 296. cătălin

  Di pi feisbuc.

 297. Eva

  ce m-am mai plictisit citind
  si-am renuntat

 298. cătălin

  Da, povestea de mai sus e pliciticoasa, pe linga ce e norma in spitalele romanesti. Poate asta il doare cel mai rau pe pacient, indiferenta totala a doctorului: e un pacient, un bolnav, un caz, nu un om. Si ar fi un efort atit de mic din partea medicului. Oricum, bine ca sint si destule exceptii.

  Tu ce mai zici? Mai linistita?

 299. andreea

  păi nu înţeleg.
  cum nu ştia ce are?!

  am şi eu o doctoriţă, a mea. îmi explică pe-ndelete, îmi dă soluţii, variante, întreb, răspunde. doar nu a nimerit hop-ţop la spital, pe masa de operaţie.

 300. cătălin

  Nu stiu detaliile, ideea e ca orice om e tare speriat atunci cind ajunge la spital. Si ar fi tare bine ca doctorul sa mai reduca din spaima asta, mai ales ca nu-i prea mare efort doua vorbe si o incurajare…

  Si, de multe ori, bolnavul e operat asa, ca o vita, fara sa i se explice nimic, fara sa fie informat. Sa-ti spun ca exista oameni carora li s-au scos corzile vocale pentru ca era suspectat un cancer? Din pacate doctorul a mers la sigur, nu a mai asteptat rezultatul anatomo-patologic. Le-a scos si gata, da-l dracului. Omul nu va mai vorbi niciodata, dar e fericit, ca medicul i-a salvat viata. Rezultatul de laborator a venit, dupa operatie, negativ… Ai sa intrebi de unde stiu. 😦

 301. andreea

  nu întreb nimic…

 302. Moş Pleksiglasu

  Dedicatie. Se excepta costelus. Da, nah, o sa auda si el, ca daca in alta parte nu v-ati mai gasit loc

 303. andreea

  haaaide, măăăi, te rugăm nu-l exceptaaaaaa… o dedicație mică-mititică merită orișicine pe lumea astaaaaa…

 304. cătălin

  Uf, aseara eram treaz cind ai scris comentariul, Andree. Am uitat sa ma culc. 😦

  Sii, cum m-am sculat mi-au cazut ochii pe un articol care pare sa indice o corelatie intre dormitul putin si neamtu’ ala simpatic, Alzheimer. Incurajator.

  http://www.jhsph.edu/news/news-releases/2013/spira-sleep-alzheimer.html

 305. andreea

  ei, cît timp n-ai uitat că n-ai dormit, tot e bine. mai rău o să fie cînd că o să uiți că n-ai dormit.

 306. andreea

  Doamne, dar ce de vizionări și vizitatori au fost ieri! să fie din cauza pozei căpitanului de navă? 🙄

 307. cătălin

  O fi fost capitanul de vina, da. Uite, incearca si cu Basescu, tot asa o creste traficu’? 🙂

 308. Angela

  Nu, bre, suntem noi fascinanți.

 309. cătălin

  Nu-s’ de ce imi suna atit de ciudat cuvintul „bre”. Poate pentru ca-s obisnuit cu „uăi”?

 310. cătălin

  Angela – ca tu probabil ai timp sa le citesti pe toate – cum e cu povestea aia cu Stanciu, DNA si persoana care aparent a facut 6 luni de puscarie degeaba? Ca nu mi-e clar absolut deloc ce a fost acolo.

 311. Angela

  Nu prea mai aprofundez eu știrile astea, că-s sătulă de ele. Din cât am înțeles, doamna aia a fost angajată la cabinetul de avocatură al soțului lui Stanciu(şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie). El a murit și i-a rămas dator femeii cu salariul pe câteva luni și cu niște bani cu care ea a plătit utilitățile de la cabinet, a restituit bani clienților etc, cam din banii ei, că la cererea văduvei, a rămas să se ocupe în continuare de ce mai era de rezolvat. Femeia a cerut banii de la văduva neconsolată, drept care aia, mare sculă fiind, a asmuțit DNA-ul pe ea, cică pentru șantaj. Și au priponit-o preventiv pe vreo șase-șapte luni. Acum au achitat-o și iar e scandal.

 312. Angela

  Că fiind Stanciu pupila (nu pipula, că aia-i aialaltă) lui Băse, antibăsiștii îi vor capul , iar băsiștii urlă că-i atac la justiție. Spume și convulsii, scenarii și căcat. Și uite-așa ne trece viața, băga-mi-aș..

 313. cătălin

  Basescu, ne-Basescu, e ceva foarte grav. Si da, de-abia asteptau sacalii de politicieni sa urle ca si ei stau degeaba dupa gratii, ca n-au furat nimic.

 314. Angela

  Femeia aia se pare că chiar a stat degeaba. Vorba aia, și futut, și cu banii luați. Mare putregai! Între timp, se face groapă de gunoi fix în munții Bucovinei, pe traseu turistic, la 1100 m altitudine, dacă am reținut bine. Și degeaba se dă lumea cu curu de pământ, că se va face. Să nu rămână nimic nespurcat.

 315. cătălin

  Hai sa mergem sus pe munte, sa ne uitam la groapa de gunoi! 🙂 Mai, astia chiar is cretini?

  Legat de cazul celalalt, nu-mi face nici o placere sa ii dau dreptate lu’ Tariceanu. 😦 S-ar impune demisii, da.

 316. cătălin

  Da, ai dreptate, hai sa nu ne amarim, ca asa ne trece viata. Destul ca e innorat afara. Uite, sa ascultam muzica. Oare cum suna partitura asta clasica:

 317. cătălin

  Sa pun si eu o dedicatie, sa nu iau bataie (prea tare).

 318. Angela

  Vai, cum să spui așa ceva? Vaca aia care a făcut clar abuz e Justiția însăși! Orice borâtură de magistrat care face tâmpenii e de neatins, că vorba aia, dai în justiție! De parcă n-am ști cum merg lucrurile în țara asta de când e ea. Pe de altă parte, le ridică mingea la fileu târfelor de politicieni, care au rahat pe care să bâzâie. Tăriceanu, pe fond, are dreptate, deși adversarii îl acuză că profită să distrugă faimoasa Justiție și că-l doare fix în cur de femeia nedreptățită. Cum o dai, nu-i bine. Scandal să fie. Dacă tot se face groapa aia, acolo ar trebui băgați toți, toate cele „trei puteri din stat” și cu aproape toată a patra (presa). Malaxați, tocați și îngropați acolo. Să producă biogaz.

 319. cătălin

  Si eu ma gindesc la asta, ca li s-a urcat unora puterea la cap. Din pacate acum toata lupta anti-coruptie e aruncata in aer, te intrebi daca nu cumva toate condamnarile si arestarile nu s-au facut la comanda cuiva. Hmm, totul incepe sa semene cu o cloaca.

  Totul ar fi fost OK daca acea persoana nu facea arest preventiv. Ca sa fiu drept, nu inteleg deloc faza cu arestul preventiv. Atit timp cit cei acuzati nu au comis infractiuni cu violenta, nu au ordonat asasinate, nu au planuit sa arunce in aer orase, nu vad de ce nu pot fi judecati in stare de libertate. Asta e … desi imi place tare mult sa vad politicieni cu bratari, nu e corect (fara o sentinta definitiva).

 320. Moş Pleksiglasu

  Andreea, le multumesc parintilor tai ca te lasa sa vorbesti cu mine. Eu observ asta, as vrea de multe ori sa zic si eu ceva, dar ma inrosesc si ma balbaiesc si nu stiu ce sa zic. Si ma fac ca nu te vad dar din ochi nu te mai pierd.

 321. Moş Pleksiglasu

  Nastasie, daca aduci alta mata, motan, hamster, ce-o fi, tine-l departe de otrava insidioasa ascunsa printre foi, Stii tu care foi, nu te mai prefa ca nu!

 322. Moş Pleksiglasu

  Junghiule, imi pare rau pentru tine. Asta e!

 323. Moş Pleksiglasu

  Eva, nu stiu prea bine ce scrii si ce vrei, dar e bine ca existi. Deci mananci!

 324. Moş Pleksiglasu

  costelus, costelus!

 325. Moş Pleksiglasu

  Morringain, tu nu-l injuri pe Dumnezeu, asa-i?

 326. Moş Pleksiglasu

  Ivone Savulescu, un gand bun pentru Gelu!

 327. Moş Pleksiglasu

  Jaco, daca mai citesti pe aici, salut! Si de tine imi pare rau.

 328. andreea

  cascada Moşpleksigătoarea…

 329. Moş Pleksiglasu

  Alea care mai cititi pe aici si nu recunoasteti, va stiti voi care, fuck off!

 330. andreea

  eu nu cred că motanul Costeluş îl citise pe Aristotel…

 331. Moş Pleksiglasu

  No, cam asta cred ca e. A ramas cineva neservit? Nu? Luati, mancati, acesta este trupul meu spiritual care se frange pentru voi!

 332. Moş Pleksiglasu

  Il citise pe Mamifer

 333. Moş Pleksiglasu

  Mamifer e un nume codat al lui Lucifer. Piei, drace!

 334. andreea

  mîine băietul meu absolvă… absolvează… absolveşte… în fine, e ceva cu robe şi pălării din alea ciudate.

  deci, ideea e că nu înţeleg. acum era mititel şi grăsunel şi buclăţel şi iaca, acum absolveşte. foarte ciudat.

 335. Moş Pleksiglasu

  Ce anume? Lasa ca imi spui maine. Noapte buna!

 336. Moş Pleksiglasu

  Sa-i fie de bine oricum. Si de noroc!

 337. Moş Pleksiglasu

  Dan Quijote, futa-te intunericul sa te futa. De tine n-am uitat, dar am uitat dupa ce mi-am adus aminte. Eu nu pot sa ma prefac ca nu existi, asa cum zicea maricica zada despre mine. Tu chiar existi, si asta-i o tragedie cosmica.

 338. Moş Pleksiglasu

  Si eu am vazut dimineata o fata. Nu era prea frumoasa. Oleaca zdumpesa, si putin tuciurie. Dar ii statea bine cum mergea. Iti dadea sentimentul de siguranta si de viitor. Apoi mi-a venit in minte gandul ca o sa moara si mi s-a parut foarte nedrept. Asta dupa ce o sa imbatranesca si o sa fie urata si neputincioasa. Va dati seama ca pentru mine ideea mortii si nemuririi e oleaca de obsesie. Si de aici m-am gandit la ce-am mai scris pe blog pe tema asta, apoi m-am gandit la voi. Pret de o clipa. Ma credeti?

 339. Moş Pleksiglasu

  Oleaca zdumpesa si oleaca bondoaca. Poate vreti sa v-o imaginati.

 340. Moş Pleksiglasu

  Aha, liceul. Am vazut pe facebook o poza cu baiatul verisoarei mele, aia despre care va povesteam.

 341. andreea

  Liceu, – cimitir
  Al tinereţii mele –
  Pedanţi profesori
  Şi examene grele…
  Şi azi mă-nfiori…

 342. Angela

  Puțin probabil că o să-mi mai iau de suflet vreo vietate. Dar dacă se va mai pripăși pe aici vreun pisoi, pot să-l botez Mithridates și să-i citesc puțin câte puțin, să-l imunizez? Aș prefera să nu fie cazul, dar imprevizibilul pândește la fiecare colț.

 343. cătălin

  Da, timpul trece intotdeauna mult prea repede. Sa vezi cind o sa termine Sabina clasa a 12-a, ce rau o sa-ti para dupa referatele despre Roma antica, dupa paranteze si dupa tot…

 344. Angela

  Mă duc până la oraș. Mâine-i ziua lu noru-mea și mă agit cu pregătiri. Nu profitați de ocazie să vă faceți de cap în lipsa mea. Să fiți cuminți.

 345. cătălin

  Majoritatea oamenilor sint obsedati de moarte si nemurire. Probabil pentru ca toti avem iluzia ca sintem centrul universului.

  Here is just one example of the total wrongness of something I tend to be automatically sure of: everything in my own immediate experience supports my deep belief that I am the absolute centre of the universe; the realest, most vivid and important person in existence. We rarely think about this sort of natural, basic self-centredness because it’s so socially repulsive. But it’s pretty much the same for all of us. It is our default setting, hard-wired into our boards at birth. Think about it: there is no experience you have had that you are not the absolute centre of. The world as you experience it is there in front of YOU or behind YOU, to the left or right of YOU, on YOUR TV or YOUR monitor. And so on. Other people’s thoughts and feelings have to be communicated to you somehow, but your own are so immediate, urgent, real.

  sursa: minutul 5:45 aici

  Trei ani mai tirziu, omul pe care il auziti mai sus avea sa se spinzure. Depresia care l-a bintuit toata viata a invins in cele din urma…

 346. cătălin

  This, like many clichés, so lame and unexciting on the surface, actually expresses a great and terrible truth. It is not the least bit coincidental that adults who commit suicide with firearms almost always shoot themselves in: the head. They shoot the terrible master. And the truth is that most of these suicides are actually dead long before they pull the trigger.

  And I submit that this is what the real, no-bullshit value of your liberal arts education is supposed to be about: how to keep from going through your comfortable, prosperous, respectable adult life dead, unconscious, a slave to your head and to your natural default setting of being uniquely, completely, imperially alone day in and day out. (minutul 8:40 mai sus).

 347. andreea

  eeeeei, păi vă las şi eu, pînă pe marţi, încolo…
  plec cu căpitanul meu. navigăm spre… Buzău. şi mă rog, ce? la Buzău nu e frumos?

  mi-am cumpărat rochie neagră cu danteluţă, pantofi din piele întoarsă mov cu toc, eşarfă tot mov şi ciorapi din ăia de se lipesc pe picior, sus. nişte prostii…

  sper să nu am rău de mare.
  guuuud bai!

 348. cătălin

  La noi ciorapii se fixeaza in firele de par, nu trebe lipiti. 🙂

  Bai – bai! Pot sa bannez si io linistit citeva zile. 🙂

 349. cătălin

  Azi am tot incercat sa fac poze unui popîndău. Scotea putin capul din vizuina, se uita cu un ochi, cind ma vedea – ţuşti înapoi. Gaura de la vizuina parea asa de mica, nu stiu cum de incapea in ea. Probabil ca, daca maninca mai mult, nu mai poate iesi. Si nu stiu de ce, tot pindindu-l, m-am gindit la Junghi. 🙂

 350. trebuia să-i pui momeală la două palmi de gaură.

 351. La noi ciorapii se lipesc cum îi dai jos. Sau se proptesc de perete.

 352. Astăzi fac Szegedi Halaszle.

 353. Despre trupul acela spiritual tot vreau să vă vorbesc. Dar nu prind momentul, Satan mă tot ispitește și-mi dă de lucru de nu mai pot duce.
  Am multe restanțe aici.Și nu numai.

 354. cătălin

  Ce-i Szegedi aia, supa sau gulas? Ca din poze parca nu-mi dau seama.

  Oare exista trup de ala, spiritual, sau ne dorim noi sa existe?

  Sa stii ca iau ceva sa momesc popindau’ data viitoare. 🙂

 355. Angela

  Supă de pește à la Szeged.

 356. Supa de pește a la junghiul. V-am spus cum o fac? Cu riscul de a mă repeta.
  Iau mai multe feluri de pește, vreo 5. Crap, somn,șalău, caras, plătică.
  Filetez crapul, somnul și șalăul. Capetele și șira spinării-tăiată în două cu foarfeca împreună cu ceilalți pești tăiați bucăți trec la fiert. Cu niște țelină, ceapă,boabe de piper,foi de dafin, un pahar de Riesling Alb , sare piper.După ce fierb până când carnea pică de pe oase, strecor bulionul. Apoi adun carnea de pe oase și o trec prin strecurătoarea de roșii cu puțină zeamă că altfel îi e silă. Iese o cremă fără oase pe care o folosesc mai târziu.
  Dustuiesc ceapă cu puțin ulei apoi pun boia dulce cât cuprinde.Adaug icrele, lapții,îi mai dau un pahar de Riesling iar unul îl beau eu.Apoi mai pun ardei roșu și gras, cremă de ardei și bulion de roșii. Adaug crema și supa.
  La sfârșit adaug fileurile tăiate în bucăți rezonabile.
  Nu are nici o legătură cu borșul nostru pescăresc. Avantajul e că procedeul îi taie gustul de nămol fără să fie nevoie de acru.
  E nemaipomenit dacă o faci la ceaun.
  Nu se pune morcov, cartof sau aluat, se servește cu ardei iute foc.

 357. cătălin

  Bors sau supa de peste cred ca n-am mincat niciodata.

 358. cătălin

  Salut!

 359. Moş Pleksiglasu

  Aiștea’s țâstari.

 360. celălalt popondoc e complicele tău?

 361. Moş Pleksiglasu

  Țâstari noștri îs mai mișto dicât țâstari lor!

 362. Moş Pleksiglasu

  Copiii de seama mea de cand eram si eu copil la trup, umblau cu galetile cu apa pe deal, le turnau in gauri, si cand popandaul inundat iesea afara, prima o bâtă peste scafarlie. Distractii nevinovate de copii!

 363. Moş Pleksiglasu

 364. Moş Pleksiglasu

 365. cătălin

  Ştiam cuvîntul ţîştar, dar nu ştiam ce e. 🙂 Era plin de şoricuţi din ăştia prin zonă, nu ştiu ce mănîncă, nu e cultivat nimic acolo. Iarbă doar.

  Uneori copiii sînt tare cruzi. Mă rog, şi oamenii mari. Dacă nu poţi înţelege vorba aia cu „ce ţie nu-ţi place, altuia nu face”, atunci nu-ţi pasă de nimic.

 366. Moş Pleksiglasu

 367. Moş Pleksiglasu

  Hohoho, m-ai dat gata cu proverbul ista. Tu chiar te iei in serios? Hmmmm!!!!

 368. Moş Pleksiglasu

  Țâstari nu țâștari

 369. Moş Pleksiglasu

 370. cătălin

  Mna, nu-i problema mea ca nu-ti place tie vorba ceea…

 371. Moş Pleksiglasu

 372. Moş Pleksiglasu

  Io atata ma intreb: cum poti tu trai in tine insuti? ca e mare foșgăială pe-acolo. parerea mea!

 373. cătălin

  Ba nu-i deloc fosgaiala, ci doar o plicticoasa liniste. Incearca sa nu vezi totul in alb sau negru, ca exista mii de nuante intre.

  Apropo, e chiar imposibil sa uiti de ura pentru Ana B?

 374. Moş Pleksiglasu

  Iote fara sa stiu cu ce sub versiuni iti frecai mintea, am dat asa o tura de control pe la Nora. Mai dau asa din cand in cand. Si vidanjorul iaca pomenea de Petronela. Cum habar n-aveam cum deseneaza literele duduia iasta, m-am dus plin de speranta ca poate s-or gasi si urme de normalitate prin cercurile A.B. Aveam chiar de gand sa scriu primul comentariu pe blogul fimeii, si ma gandeam la cel mai pur si nevinovat mod de abordare posibil.

  M-am intors blegit ca coarnele unui melc cand dai peste ele, sau ca un falus al carui proprietar a fost surprins de nevasta-sa in timp ce il baga si scotea din pielea lui.

  Nu pe A. B. o urasc, ci pe mizeria din ea.

 375. cătălin

  E parerea ta, asta cu mizeria. Parerea mea e ca v-ati certat ca fraierii si ca, de atita timp, ar fi fost normal sa va impacati. Habar n-am a cui e vina si nu ma intereseaza.

  Petronela banuiesc ca e Lorena Lupu? Iar Nora si-a abandonat blogul de mult, o gasesti pe fb daca ti-i dor. 🙂

 376. Moş Pleksiglasu

  Last for today. Good night!

 377. Moş Pleksiglasu

  S-o sune cineva pe Dora Constantinovici ca sa faca update la playlist. Mi s-a parut ca aveam gusturi comune la muzica.

 378. cătălin

  Ia, cui trebuia sa-i zic „La multi ani!” pentru ziua de azi? 🙂

 379. am lucrat și azi ca orbețu’

 380. Moş Pleksiglasu

  Cin’ se scuza….

 381. cătălin

  Ei, cum au fost covrigii la Buzau? 🙂

  Primul pas. Receptionerii de la hoteluri vor fi inlocuiti de roboti. Brrrr.

  http://www.bbc.com/news/business-32931923

  Ce-ati sarbatorit ieri, railor? 🙂

 382. andreea

  n-am mîncat niciun covrig. am fost aici:

  și i-am vizitat pe bulbucoșii ăștia:

  ..
  cum să fie Petronela Rotar tot aia cu Lorena Lupu??!
  e ca și cum ai confunda-o pe Angela Similea cu Corina Chiriac!
  nu se poate așa ceva!

 383. cătălin

  A, ai facut bai cu noroi. Cica is bune la șale. 🙂

  Frumos verdele…

 384. andreea

  cineva să scrie ceva…

 385. cătălin

  Iarta-ma, dar nu am timp. Sint pina peste cap. Daca am vreun moment liber – adorm, imi lipseste somnul tare mult. Acum e dimineata si n-am mai mincat. N-oi lesina, sper.

 386. andreea

  da’ nu trebuie să scrii tu…
  ziceam şi eu, aşa.

  eu am creierul pe bigudiuri. uit tot timpul tot felul de lucruri, nu mă pot concentra. poate mă dau ăştia afară…

 387. cătălin

  O sa incerc…

  Poate esti indragostita. 😛

 388. Angela

  Ce tot faceți și dregeți? Pe mine mă bate gândul să mă retrag la mănăstire. Numa nu știu cum e acolo cu țigările. Că dacă nu mă primesc cu păcatul ăsta, va trebui să mă pustnicesc într-o grotă.

 389. andreea

  uite, poate să scrie Angela o schiţă: O zi din viaţa mea imaginară la mânăstire

  nu, nu (mai) sînt. e bine să fii…

 390. Angela

  Nu, că m-am sucit. Nu mai vreau. Că și acolo îmi fac alții programul. Bate toaca, aia-aia, poate mă trimit prin lume să vând tămâie și să adun bani pentru termopane la chilii. În grotă. Jurnal de grotă. E vară. E dimineață. Mâncat mure. Băut apă de izvor. E seară. Mâncat mure. Băut apă de izvor. Dormit iarbă. Nu visat nimic. E iarnă. E dimineață. Ronțăit ghindă. Spart gheața, băut apă de izvor, E seară. Ronțăit ghindă, băut apă, dormit fân. Nu visat nimic. Și de la capăt.

 391. andreea

  asta s-o crezi tu!
  o să venim să te vizităm.

  azi sosit junghiul. făcut gulaş. maaare gurmand! spart lemne berechet.
  sîmbătă venit andreea. adus televizor mic cu baterii, privit împreună
  Podurile din Madison County. plîns amîndouă cu sughiţuri. i-am zis să ia televizorul înapoi, tulbură minţile.
  acum o săptămînă fost Moşul. pus un geam la gaura grotei, plivit buruieni la intrare, discutat amîndoi aprins despre literatura contemporană, cu precădere cea feminină. interesant.
  peste trei zile vine iar Cătălin. l-am rugat să nu-mi mai aducă atîta somon, că se strică. discutat filozofie şi sensul vieţii. cînd a plecat, a greşit poteca şi a ajuns la Borşa, nu la Bonţida…

 392. Angela

  Trecut timp, crescut blană, învățat lipăit apă bot. Mâncat ou găsit lăsat aiurea cuc. Învățat mers patru labe, comod. Urlat ca lup, înțeles bine haită. Fericit. Prieteni blog îngrijorați, pitulat copac, tranchilizat glonț. Venit Eva, trepanat țeastă, scos gărgăuni, adus înapoi lume. Păcat!

 393. cătălin

  La spart gheata is bun. Am fost odata prin munti si am trecut peste un riu pe pod de gheata. Adica au trecut toti, dar la mine gheata a facut poc. Un dus racoritor nu strica, mai ales la citeva grade sub zero. Dupa ce-au vazut ca n-am patit nimic, au inceput sa rida cei cu care eram de se tineau cu miinile de burta. Cica am cazut misto, ca in desenele animate. 🙂

  Chiar, oare cum o fi viata de preafericit?

 394. Moş Pleksiglasu

  A zis cineva ploșniță?

 395. Moş Pleksiglasu

 396. Moş Pleksiglasu

 397. Moş Pleksiglasu

 398. Moş Pleksiglasu

 399. Moş Pleksiglasu

 400. Moş Pleksiglasu

  Iaca si una cu lana regelui. Pe unde regele are lana, In amintirea vremilor cand alea puneau toata ziua pe lana.

 401. Moş Pleksiglasu

  Frunza verde foaie lata ce interesant era junghiul odata! Junghiule, nu-i asa ca-ti lipseste publicul, anturajul? Nu-i asa ca spectacolul de cumetrie nu-i tot asa de determinant ca unul la Canegie Hall? Vai ce-mi place sa mai zgandaresc, sa vad daca nimeresc cumva unde ma intereseaza!

 402. Moş Pleksiglasu

  Io cred ca daca eram acasa ma duceam si eu la lansarea bartoneza la Iasi. Asa sa vad daca dna ana m-ar fi recunoscut.

 403. cătălin

  Io ma uit la Blana del rei. Adica la motani. 🙂

  Da, ce-i cu atitea lansari, ca nu inteleg? De ce trebuie sa-ti lansezi cartea in orice librarie din tara?

 404. andreea

  vaai, ce de muzici…

 405. cătălin

  Alte muzici…

 406. junghiul

  M-a stricat anturajul.

 407. andreea

  sînt obosită fleaşcă.

 408. cătălin

  Nu-i nimic, te ia Sabina de odihnita. 🙂

 409. Moş Pleksiglasu

  Uneori ma gandesc ca esti o clona nascocita de costelus ca sa para ca mai are un auditor.

 410. Moş Pleksiglasu

  Andreea, stiu ca nu-ti plac muzicile mele. Dar eu le pun pentru mine intai si-ntai. Tot eu le ascult si mi se par mai interesante decat in alta parte. De citit v-am mai spus ca ma citesc cu pofta si ma apreciez foarte mult.

 411. Moş Pleksiglasu

  Iaca deja costelus m-a bannat.

 412. Moş Pleksiglasu

  Sau poate nu. Doar ca nu-i un comentariu.

 413. Moş Pleksiglasu

 414. Moş Pleksiglasu

 415. Moş Pleksiglasu

  Un fel de ceva ca-n Antichrist

 416. cătălin

  Da, a intrat in spam. Naiba stie de ce. Si asa sintem putini, si asa se scriu o mina de comentarii intr-o zi, mai intra si in spam. 😦

 417. andreea

  sînt patru pagini drăgălașe. semnează: Nicolae Breban.

 418. cătălin

  Gunoaie…

  Ce zici, dansezi?

 419. cătălin

  De-as sti eu dansa …

  I mean, my theory is that every moment — even when you’re by yourself in the bathroom, you are trying to live up to certain status requirements as if someone were watching … It’s only when your life is in danger that you drop all that.

  Gasita aici: http://www.npr.org/2012/10/24/163541649/tom-wolfe-takes-miamis-pulse-in-back-to-blood .

 420. andreea

  foarte frumos dansează…

  mai sînt momente – scurte – în care nu mai ţii seama de nimic. cele din preajma creativităţii, de orice fel ar fi ea, fie că eşti instrument al ei, fie doar spectator.

 421. cătălin

  Mai exista si alte momente, stii tu care. 😛

  Dar in rest, ii dau dreptate, sintem asa de preocupati sa facem lucrurile acatarea. Sau sa dam impresia asta.

 422. Moş Pleksiglasu

  Hai ca pe asta cu Ceausescu o inteleg. Sa ma explic. Si eu nu uitam sa pun in aproape fiecare compunere si o pupatura in cur lui Ceausescu. Asa ne invatase tovarasa invatatoare si nici n-a avut nimeni curajul sa ne sugereze altceva mai tarziu. Asa ma asiguram si de 10 la citire. Dar asta nu ma impiedica deloc sa ascult cu prietenul meu cu mare pasiune pana la miezul noptii Europa Libera si Vocea Americii, si sa ne inchipuim cum ar fi fara comunism. Eram pe dinlauntru dizidenti.
  Ce nu inteleg eu e cum sa te compromiti in deplina libertate de alegere si exprimare cu A.B.
  Mi-a placut de Alex Stefanescu. Cam timid, dar a dat o replica „soparla” unei parti a odiosului cuplu AB+PR. Deci Pretonela nu-i nici pe departe vreo frumusete. Si daca ala i-a zis ca-i mai frumoasa decat cartea, ea in loc sa intre in pamant de rusine, o tine gaya-matzu cu fudulia inainte. Cat de prost sa fii?

 423. Moş Pleksiglasu

  Inteleg acum cu durere ca aia de la Europa Libera si Vocea Americii si-au batut joc de noi.

 424. Moş Pleksiglasu

  Forever rock.

 425. cătălin

  🙂 🙂 🙂 Mosule, tu urmaresti lansarile tuturor celor 300 de scriitori romani contemporani care au publicat o carte in 2014?

 426. Moş Pleksiglasu

  Nu, eu doar ma joc cu andreea. Cine observa, observa.

 427. Moş Pleksiglasu

  andreea apasa pe niste butoane la care ea crede ca pot reactiona numai intr-un fel. Eu pot si altfel dar o fac pe nataraul. Poate isi da si ea seama de asta, poate nu.

 428. cătălin

  Cred ca Andreea (si nu numai) si-ar dori sa vada si sa discute despre altceva in afara de interminabila poveste AB…

 429. Moş Pleksiglasu

  Nu mai crede. sau crede. credinta e ceva personal. la tine nu-i credinta. nu zic ce-i.

 430. cătălin

  Bine. Spun altfel atunci. Mi-as dori sa pot discuta cu tine si altceva, mi-ar placea sa se termine odata obsesia AB din care nu va iesi niciodata nimic bun. Sigur, tu poate ca nu-ti doresti sa discuti cu mine, e cit se poate de OK. Tu alegi.

  PS: am gasit o revista Rebus de acum 3 ani scanata. Poftesti? 🙂

  Se incarca mult prea greu pagina asta pe public, am facut un post gol…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s