Gelu

Gelu a tot spus, de-a lungul timpului, că vrea să scrie pe Ciocolata cu sare.
Și nu l-am lăsat. Nu știu de ce.
De răi, probabil. Sau, de prea prudenți. Prea țepoși. Oameni circumspecți cu o sprînceană ridicată.
Dar mie acum îmi pare rău, așa cum îmi pare rău că nu i-am scris și că nu m-am întîlnit cu el la o cafea.
Cafeaua o vom bea, poate, dincolo. Sper că există cafea pe acele meleaguri necunoscute. Și vin. Și neapărat muzică și melancolie și pasiune și zîmbet.
Altfel…

Dar pînă atunci, o bucățică din Gelu este aici și nu este nesemnificativă, dimpotrivă. Am adunat – m-a ajutat și Cătălin – cîteva din cuvintele lui frumoase. Gelu era inconfortabil uneori, dar inconfundabil, cu versurile lui, cu jocurile lui de cuvinte… Enervant deseori și suspicios, dar cu siguranță sincer și pătimaș. Contondent de cele mai multe ori, dar cald. Mie așa mi s-a părut.

Și cred că a plecat mult prea devreme.

……………………………………………………………………..

accidentul aviatic din Apuseni – 20.01.2014

ianuarie 22, 2014 la 23:28
Durerea pe care o simțim este a noastră, aproape personală în cazul ăsta. Spun aproape, doar pentru că nu ni s-a întâmplat nouă. Dacă pe lângă treburile de zi cu zi nu vom căuta să fim uniți și deci mai greu de manipulat, nu ne rămâne decât să ne rugam pentru a avea noroc. Nu vorbesc aici doar de Romania. Potopul prostiei, este mondial. Cred că nu sunt prea coerent dar simțeam nevoia sa plâng și eu, în scris, alături de voi.
Așa cum acești imbecili funcționează după reguli simple, pe care le respectă cu sfințenie și asa cum sunt de uniți, se pare că vom reveni la normalul omenesc destul de dificil…Nici nu știu ce am scris…sunt tare trist dar sper că această tristețe să fie un curcubeu și ploaia de lacrimi să fi trecut . Să avem împreună grije să nu urmeze secetă, să plouă. dar cu lacrimi de bucurie… oooooff!

ianuarie 23, 2014 la 15:50
Adio!
Se spune că am fost frumoasă
Frumosul era doar o casă
Primordial de ea va pasă
Voi nu știați c-a fost aleasă
Să poarte suflet de mireasă
Astfel de suflet nu se lasă
Când în pădure-i ceața deasă
Indiferența voastră crasă
E sinucidere în masă
Nu știți dar sunteți într-o plasă
Timpul o face tot mai deasă
Ea va transformă în carcasă
Goală de suflet, ea vă lasă
Sufletul meu scăpat de plasă
Pe voi vă plânge, căci va lasă
In lumea voastră cea hidoasă
Aveți mașină, aveți casă
Ce fericire dubioasă!
Mă duc. A Domnului mireasă
Am fost fără sa vreau, aleasă
Eu vă iubeam pe voi, sfioasă
Si învățam sârguincioasă
Să vă ajut, mărinimoasă.
Voi m-ați lăsat în ceata deasă
Domnul vă ierte! Generoasă,
Eu v-am iertat. Vouă vă pasă?


ianuarie 23, 2014 la 16:49
Vocile adevărate nu au tăcut nici un moment. Doar auzul s-a lenevit o perioadă și s-a mulțumit cu țipetele. Părea mai comod. Urechile au început să caute muzica reală, unplugged. Țipetele violente au cam depășit bariera ultrasonică iar promisiunea lor s-a dovedit a fi doar… virtuală.
Nu vă fie frică, decibelii pică!

………………………………………………………………………………………………..

mai 8, 2014 la 19:35
Există așa de multe lucruri interesante pe care fiecare dintre noi le poate spune prin inspirație, umor, în stil personal, celorlalți. Avem de învățat multe lucruri noi de la ceilalți. Poate că acesta e rolul blogosferei. Lipsa de comunicare din ce în ce mai acută din viata reală a creat această zonă virtuală ca o necesitate (pe care din câte am observat o avem cu toții).
Unii însă vin aici cu năravuri reale, care probabil au dus în real la îngreunarea comunicării. Aceștia cred că a avea un blog înseamnă a se izola iarăși de cei din jur. Vom ajunge să avem atâtea bloguri câte ființe există. Inventăm constituții și legi personal-blogărești după chipul nostru, considerând că ceilalți încalcă aceste reguli.
Privesc cu tristețe cum de câștigat au doar cei care percep o taxa pentru a ne da dreptul să folosim un spațiu virtual. Noi ceilalți nepricepuți la afaceri, îngroșăm rândurile bloggerillor singuratici.
Sub umbrela globalizării omenirea se fărâmițează tot mai mult. A apărut ideea regionalizării, a autonomiei etnice, a… blogului personal. Se pare că această globalizare este o aplicare în practică a unor vorbe aruncate de un dement inteligent… “divide et impera”. Totul funcționează deja în parametri preconcepuți de demenți inteligenți. Cultura e pe cale de dispariție. Bibliotecile devin toate alexandriene. Economia lumii se bazează doar pe speculații. Caracterul uman se reduce la tupeu. Direcțiile în viață ne sunt trasate de specialiștii cititori în planete…
Si pentru că toate aste trebuie să poarte un nume, Costeluș le numește… Moșul de plexiglas sau gelu odagiu sau și mai simplu… însingurare…

……………………………………………………………………………………………….

castana și plicul cu cenușă

secolul trecut, Gellu Naum:
… dar vine o zi când totul se acoperă cu o senină tăcere albastră
când factorul poştal îi aduce fiecăruia câte un plic cu cenuşă
ziua când ploaia nesfârşită umple liniştitele lacuri
şi un potop de fulgere acoperă pământul şi cerul
ziua când vom paşte până la bătrâneţe
ziua când se vor stinge toate cuptoarele olarilor
ziua când gurile noastre vor fi ciocuri de păsări şi nu spun
şi nu fac semne
iar noi prin văi şi prin livezi suntem cei de demult

şi ce să fac atunci cu tâmplele şi cu tălpile voastre
risipite prin iarbă…

mai 9, 2014 la 12:37, Angela:
Ce chestie! Plicul cu cenușă. Eu am primit deja unul, îl port în geantă, într-o mapă de plastic. Împreună cu buletinul, cu cardurile și alte fleacuri. Scrisoare medicală îi zice. Scrie tot, toate păcatele mele, sentința. Numa’ nu scrie când.

mai 9, 2014 la 13:17, Gelu:
Angel(a)…radios
Dacă aș putea ți-aș fura geanta și ți-aș înapoia doar lucrurile de care ai nevoie. Le-aș pune în cutia postală, noaptea(care e un sfetnic bun) sfătuit de ea să păstrez doar mapa de plastic, să îi dau kilometrajul înapoi, să ajung înainte de cenușă și apoi să ți-o vând înapoi pe un zâmbet.

mai 9, 2014 la 13:23, Angela:
Ei, dacă ai putea! Aș vrea înapoi actele, cardul, briceagul și prima castană din toamna trecută, că o car cu mine de atunci. Și geanta, că-i cadou de la fiu-meu. Le-ai vinde prea ieftin, toate astea fac cel puțin o mie de zâmbete.

mai 9, 2014 la 13:37, Gelu:
Bine, bine… am înțeles. Vrei să negociem. Îți dau tot înapoi, mai puțin mapa aia și tu mă vei răsplăti cu o castană, să n-o mai cari.

mai 9, 2014 la 13:39, Gelu:
zâmbetele le primesc și en-gros, sub formă de hohote de râs.

mai 9, 2014 la 13:42, Angela:
Chiar am râs, mulțumesc. O să-ți culeg castane noi, la toamnă. Acum știu c-o s-o apuc.

mai 9, 2014 la 13:55, Gelu:
Așa e. Cu cât sunt mai multi “hoți” în jurul tău cu atât vei culege mai multe castane, din ce în ce mai noi, pentru noi.

………………………………………………………………………………………..

mai 17, 2014 la 15:28
of ce mai despicați firul în legi, reguli.Ele exista și nu trebuie inventate de oameni. Legile inventate sunt necesare doar oamenilor slabi care doresc putere. Le fac în funcție de neputințele lor naturale de a domina, controla. Mi-e greu sa inteleg de ce cred unii ca pot îngrădi pe alții și ca astfel vor fi și ei putin deasupra acestora. Viata nu e un concurs cu ceilalți ci cu tine însuti și nu trebuie sa te minți inventând regulamente astfel ca în clasament sa ai o poziție privilegiata. In sistemul universal de măsurare tu tot acolo te afli chiar dacă în micul tău colțișor inventat te urci pe podium. Știi și tu ca asta e doar o minciuna iar frustrările nu le poți alunga.
Nu știu de ce dar pare ca fără sa vreau ma adresez cuiva anume.

Dați-o-n colo de cenzură
Si de reguli inventate
Ascultați ce scot pe gură
Nu doar cei ce-s în cetate
Căci un zid dacă separă
Este greu să înțelegeți
Cum e bine bunăoară

In cetate ori afară

mai 19, 2014 la 23:03
Catalin,
Am o poveste, pe care daca as spune-o ar putea fi vazuta ca un film, o drama (trei in una). Despre un frate cu doi ani mai mare decat mine, a carui vis s-a frant intr-un mod bizar la 35 de ani. Era un fel de geniu (pentru mine). Nu ma banuiesc de prea mult subiectivism in cazul lui. Mama din momentul despartirii nu a mai dorit sa traiasca. 12 ani a stat in casa, fara a face nimic decat sa astepte sa-l urmeze in cea lume. Si-a pierdut treptat stiinta de a merge, vederea si in final viata cu toata opozitia mea si a tatalui meu care a iubit-o cum rar se intampla pe lumea asta. Dupa un an a urmat-o, cum se intampla in filme. Eu imi urmez calea inca si rostul mi-l gasesc in copii mei pe care incerc sa-i fac cunoscuti(stiu ca sunt enervant in demersul meu dar cred in talentul lor). Cred ca lumea ar fi mai buna daca fiecare din copiii nostri vor face ceea ce vor, cu pasiunea pe care o simt la fetele mele (sa nu se inteleaga ca ele sunt burice pamantesti).

Nu voiam sa intristez lumea mai mult decat este intristata de puternicii viermi ai acestor vremuri si atunci incerc sa comunic cu ceilalti, cu umor cred eu, cu inteligenta de care sunt capabil, fara pic de ura (credeti-ma!).
Felul cum s-a luptat fratele meu cu impostura, prostia, ura … noastra a celor de rand i-a adus sfarsitul. A pierit ca un inorog invins de o femeie slaba dar sireata. Nu am nimic a reprosa femeilor. Sunt trist doar ca atunci cand au un colier de aur doresc altceva ne vazand ce le-a daruit viata. Daca nu pot suporta maretia cuiva si asta e de inteles, unele simtind ca barbatul respectiv, cel al lor, nu trebuie lasat sa bucure o alta persoana sau alte persoane, pe principiul ca “eu nu am nevoie dar de ce sa-l aiba… alta?”,fac tot posibilul ca acest lucru sa nu se intample.
E mult de povestit, pe capitole, pe etape, din copilarie pana in momentul plecarii (a fratelui meu). In 35 de ani a facut cat altii intr-o suta si probabil ca asa i-a fost scris, ca la 100 de ani sa mearga si in alta lume care probabil avea nevoie de entitati asemenea lui. Poate imi fac timp sa dezvolt aceasta …poveste si poate ca atunci Catalin imi va spune. “Mai lasa-ne ca suntem noi destul de tristi cu ale noastre!” si poate eu am sa spun un de neinteles “sa va fie de bine”…

………………………………………………………………………………………………………
fetele lui Gelu

iunie 15, 2014 la 23:13, Gelu:
Cătălin,
și blogul meu este doar asa pentru sufletul meu. Promovarea artiștilor este o adevărată industrie. Fetele sunt afiliate. Eu nu mă ocup cu promovarea lor. Mă laud doar cu ele, în cercurile restrânse în care ma învârt. Ce vrei?… satisfacție de moșneag.

iunie 15, 2014 la 23:20, Catalin:
Aha, deci totul e industrializat, nu e loc pentru amatorisme. 😦

iunie 15, 2014 la 23:46, Gelu:
Da. Se poate compara cu industria tenisului de camp. Doar că este mult mai greu. In tenis câștigi și urci. în muzică este o întrecere în care nu există unități de măsură concrete. Arbitri sunt foarte subiectivi. In tenis sunt câțiva arbitri. In muzică, miliarde. Cei din tenis sunt plătiți să arbitreze iar cei din muzică plătesc pentru a arbitra(mai exact dacă le place, cumpără bilete, CD-uri sau cumpără pe net dreptul să downloadeze)

iunie 16, 2014 la 17:27, Junghiul:
Mă, tu vrei să la măriți!
Să ai nepoți, așa e?

iunie 16, 2014 la 17:39, Gelu:
Da. Și nu le vrea nimeni 🙂 Mă zbat în Van (Damme)

Van Damme, adică fac șpagatul. Azi am fost cu un picior într-un studio unde înregistra cea mică și cu celalalt în altă locație, unde cea mare filma un videoclip. deci nu prea sunt de invidiat. 🙂

……………………………………………………………………………………………..

iunie 16, 2014 la 18:23
De ce ești mohorât, Cătălin? Să știi că indiferent ce crezi tu, nu-mi e bine când spui asta.

iunie 18, 2014 la 00:56
Cătălin,
Dacă m-ai amărât împărțind o parte din amărăciunea ta cu mine, nu m-ai amărât de loc. Ploaia e bună, că mai diluează amărăciunea 🙂

august 8, 2014 la 23:05
Îmi amintesc cum niște colegi de scoală se mulțumeau să citească doar prefața și credeau că înțeleg romanul fără să-l mai citească. Habar nu am cine a scris prefața romanului meu în sufletele voastre.

septembrie 25, 2014 la 15:05
Klaustraţi-vă!
Monicăiţi-vă!
Udrea-mi-aş
Diaconesculaţi-vă!
Pontaţi!
Crinolinare Antonesciana(pe dedesubt)
Voiculescu zeciuitul
Băsescularea turcescului
vitaminizare cu B1 si A3
Meleş(ti) canu’

octombrie 28, 2014 la 22:50
andreea,
eu am vrut la un moment dat să dau examen la medicină. Credeam că pot fi un bun chirurg. M-am pus pe învățat și una din materiile pe care le-am ales se numea “Boli interne”, Am constatat că sufăr la vârsta aceea fragedă de toate bolile. Aveam toate simptomele. Unele dintre bolile pe care de atâta învățătură am constat că le am, erau incurabile și degrabă aducătoare de moarte. Am renunțat la medicina, bănuind că nu voi mai apuca să fac bine semenilor și îmi duc în continuare toate bolile interne pe picioare. Nu prea iau nici medicamente decât foarte rar când nu-mi trece de la sine câte o răceală. Tata îmi spunea mereu când mă văitam de câte ceva: “Dacă ești sănătos, iți trece”. și a avea dreptate. Mai avea o vorbă(cred că îmi e dor de el). “Poți să mergi la Dunăre cu băieții dar dacă dă naiba să te îneci te omor în bătaie”. Nu m-a bătut niciodată, probabil și pentru că nu m-am înecat.
Mai ia-te, în materie de sănătatea copiilor și după instinctul tatălui copiilor(mai ales că procentajul lui este bun, din câte spui. Tu pari victima sigură a medicilor capitaliști. Probabil că și ei te citesc imediat și trec la atac. Bănuiesc că și la ședințele cu părintii ești una din victime. “Totul e spre binele copiilor dumneavoastră doamnă….păi să vă spun cât trebuie pentru clasă și cât pentru școală” – este textul.

noiembrie 5, 2014 la 21:07
Ana m-a întrebat pe la 10 ani (ai ei), pentru ce sunt obiectele alea, la care se tot face reclamă la tv? Era vorba de tampoanele de forma unui os pentru câinii din desenele animate. Eu crezând că scap repede, i-am spus că sunt niște plasturi pentru sportivi, care se pun pe nas pentru a ajuta la o respirație mai ușoară(tocmai erau la modă acești plasturi și aveau aceiași formă). Numai că ea avea ceva informații de la fetițele mai mari, însă nu pricepea chiar tot din explicațiile chicotite de acestea. A trebuit să-i spun că: Puii (deci și cei de om) stau o perioadă în burtica mamei pentru a se pregătii să intre în viață. Că fetițele, care vor fi mamele puilor, au în burtică o căsuță care îi va găzdui pe aceștia o perioadă, până învață ei măcar să pape. Căsuța asta creste odată cu fetița, numai că puțin în salturi și atunci se sparg niște vase de sânge. Sângele iese din căsuță pentru a o lăsa curată, pe acolo pe unde ies și alte substanțe de care nu mai avem nevoie și fiind lichid se elimină pe unde și alte lichide o fac. “Plasturii” au rolul de a păstra igiena și de a nu lăsa să se murdărească chiloțeii(prin surprindere). I-am mai spus că fenomenul se numește menstruație și că începând de la o anumita vârstă, se întâmplă cam o dată pe lună.
După aproape doi ani, era la bunica și făcea băiță după o zi de joaca. A observat că în cadă apa s-a colorat și a strigat-o pe bunica să-i spună(destul de liniștită), că ea crede că are menstruație. Bunica s-a speriat și a chemat salvarea. Ana a explicat medicului ce are(i-a spus povestea cu căsuța pentru bebe). Medicul a certat-o… pe bunica pentru panică și a felicitat (indirect) povestitorul cu căsuța. De atunci sunt foarte apropiat de Ana și discutăm despre problemele ei, fără ca ea să se ferească și așteptând cu încredere răspunsuri.
Sper că nu v-am plictisit.

noiembrie 5, 2014 la 23:04
Apropo de fetițe. Eu, ca ne oamenii (adică nu ca bărbații adevărați) mi-am dorit fetițe. Medicul se ferea să-mi spună ce va fi Monica, crezând că eu sunt un “bărbat adevarat” și că îmi doresc încă un copil ca să mă laud la o bere că am și eu băiat. Când s-a născut și l-am întrebat… (ce e?), s -a dat un pas înapoi și mi-a spus mai mult în șoaptă că e fată. Eu m-am repezit să-l iau în brațe și să-l pup(ca și cum de el depindea bucuria mea). El a fugit pur și simplu și eu după el. L-am prins, că am făcut sport de performanță. După ce s-a lămurit și-a cerut iertare că nu mi-a spus mai devreme. După ecografie îmi spunea că dacă am o fată (pe Ana), o să am o pereche. Juca la două capete. Eu puteam să cred că va fi băiat și să aștept cu mândrie “berea” și în final, el putea să-mi spună că pereche înseamnă și două ființe de același gen 🙂 (deci nu m-a mințit)

noiembrie 12, 2014 la 16:24
Haideți să vă mai spun ceva. Eu sunt sigur că Iohannis va fi președintele României. Toți tinerii din jurul meu, s-au săturat să stea deoparte și să îi privească toți troglodiții de sus. Dacă îi ajutam și noi puțin cu participarea la vot…

Reclame

478 comentarii

Din categoria Amintiri

478 de răspunsuri la „Gelu

 1. cătălin

  Odihneste-te in pace, Gelule!

  Imi pare tare rau ca n-am facut mai multe sa fie … mai bine.

  Iar tie, Andreea, iti multumesc mult pentru ideea pe care ai avut-o.

 2. Moș Pleksiglasu

  „dar lasati macar stramosii ca sa doarma-n colb de cronici”.

  Bai catalin, tie cel mai bine ti-ar sta daca ai sta putin mai departe de subiectul Gelu Odagiu. O tacere care cel putin ar putea parea respectuoasa ar fi grozava. In privinta asta, corect e cum a facut si face in continuare tiganca. De ce ma faci sa-mi amintesc si sa-ti amintesc ca i-ai cautat mereu nod in papura si l-ai nedreptatit cras? Ca aproape la orice zicea il trimeteai inapoi pe blogul lui aratandu-i cu multa scarba cat de tare te deranja prezenta lui? Eu nu zic sa-ti ceri iertare pentru ce ai facut. A fost dreptul tau sa te porti cum ai vrut cu el. Dar a te transforma acum intr-un admirator secret al lui e prea … nu vreau sa folosesc cuvantul.

 3. andreea

  păi nu cred că s-a transformat în admirator secret. îi pare și lui rău, ca și nouă. asta e. e omenește.
  eu am vrut să compun textul ăsta de ceva vreme… pentru că așa am simțit. am simțit și nu m-am gîndit prea mult la consecințe. dar n-aș vrea să vă certați…

 4. cătălin

  Tu vezi o bucatica de lume si ti se pare ca vezi totul, eu vad alta bucatica de lume si mi se pare ca vad totul, in realitate probabil ca habar nu avem care e adevarul. Iar la mine nu exista admiratie asa, absoluta, fiecare om are si alb, si negru. Important e ce vrei sa scoti tu la lumina din celalalt, daca e posibil.

  Edit: ma adresam Mosului.

 5. cătălin

  V-ati ascuns? Ce-i drept, sintem si tare putini.

  Sau v-a intristat postarea…

 6. Angela

  Eu nu m-am ascuns, doar m-am luat cu de-ale casei, una, alta. Postarea nu m-a întristat, am plâns un pic, mi-a mers la suflet, mă gândesc uneori la Gelu, îmi asum regretele, remușcările, pripeala..Și la vremea mersului la mare și la vremea castanelor, Gelu o să fie și el prezent, cam atât putem face, Gelu ar înțelege..ce să mai zic? Ne certam, ne înțelegeam, iar ne certam, eram vii.

 7. cătălin

  Ar fi fost bine sa ne certam mai putin, nu vezi cum trece totul…

  Am mai pus prezentari de la TED, dar asta mi s-a parut cea mai buna.

  Sintem tristi pentru ca nu stim sa alungam emotiile negative, iar asta e ceva care se invata, treptat, cu antrenament. Ca orice alt lucru. Asa spune cel de mai sus, nu eu.

 8. junghiul

  M-a amuzat teribil. Mi-l voi aminti așa cum a fost, cât timp mă voi mai fâțâi și eu pe aicea. Apoi nu știu ce se va întâmpla cu el. Poate că va muri.

 9. cătălin

  No, hai sa va mai provoc cu o alta prelegere, destul de emotionanta. Asta nu e lina si cuminte ca a acelui calugar.

 10. andreea

  vai de mine.
  nu cred că pot să mă uit la creierul ăla.

 11. cătălin

  Aoleu, si chiar imaginea aia au ales-o drept fundal. Acum am observat. Da, as fi preferat sa nu fie creierul ala. Pe scurt, persoana care tine conferinta era cercetator in anatomia creierului, cind a suferit un atac cerebral care i-a paralizat emisfera stinga. In timpul asta ea a ramas constienta. I-au luat 8 ani sa-si revina cu totul. Aici ea povesteste ce a simtit atunci … e destul de controversat, poate fi interpretat si drept halucinatie sau nebunie. Oricum, la urma femeia are lacrimi in ochi.

 12. andreea

  am văzut filmulețul.
  mi se pare logic se spune, e posibil să se întîmple minuni din alea, cînd nu-ți mai funcționează o emisferă.

  dar cred că așa merg lucrurile. trebuie să le avem pe amîndouă (emisferele), să le împăcăm, să ne dăm cu stîngu-n dreptu’, să nu ne înțelegem cu noi înșine, uneori.
  oricum, eu m-am obișnuit cu cearta asta permanentă din capul meu.

 13. cătălin

  Frumoase versuri!

  Si zi asa, Junghiule, iti place Caragiale-cel-sumbru, din nuvele?

 14. andreea

  Caragiale-cel-sumbru…

  interesantă, totuşi, schimbarea de personalitate a junghiului, fie ea şi fictivă.

 15. În vreme de război, merge!

 16. andreea

  voi aveţi războaie cu voi înşivă?
  eu de abia mă mai descurc cu al meu… uit cîteva ore, poate zile de el, mă iau cu una, cu alta… bine că există toate aceste treburi stringente, apoi mă întorc din nou în tranşeele personale. 😦 şi mă cam ciuruiesc singură. un fleac.

 17. cătălin

  Vezi sa nu pocesti, asta, cu razboiu’. Chiar ma tem. Si, daca va fi, doar n-o sa vina americanii sa moara, tot saracii vor avea de tras.

  M-a luat sefu’ la suturi ca nu ascult muzica, nu inteleg muzica, nu stiu altceva decit matematica.

 18. cătălin

  Pai nu spuneam eu ca tot zbuciumul nostru, tintele pe care ni le stabilim, prioritatile, au rolul de a ne abate atentia de la razboiul cel mare, din interior.

  Oare de ce nu putem sta 10 minute linistiti fara sa ne gindim la nimic? Si oare de ce ne e atit de greu sa nu ne gindim la nimic?

 19. Eu mă lupt cu mine însumi din fragedă pruncie. Și parcă duc în spate toate poverile trecutului.
  Vorba aceea
  Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții!

 20. cătălin

  Ma intreb daca, atunci cind oamenii se vor duce sa dea la peste, vor spune ca pun in undita un vosganian. Nu-i asa ca suna mai frumos decit „o rîmă”? Asa, si un gind bun pentru Iohannis, a avut dreptate, lucrurile merg struna, MCV-ul trebuie ridicat. Apropo, domnu’ Iohannis, daca nu va mai trebuie paltonu’ cela, dati-l incoa’ sa fac culcus din el la motan.

  Iaca de asta ii bine sa fii optimist, sa nu te ciuruiesti singur cu intrebari si dileme. Unii pot…

  Am gasit asta, dar m-a biruit somnul. Pare tare curajos scris, intr-o lume care se grabeste sa puna etichete. http://casajurnalistului.ro/boala-indoielii/

  Ce frumos cintecel, Andreea!

 21. andreea

  l-am citit.
  pe mine nu mă miră. cunosc mecanismul psihic prin care se ajunge la așa ceva.
  e trist atunci cînd reușești să povestești apropiaților ce ți se întîmplă, dar îți dai seama că vorbești o limbă străină. și te trezești că ești singur-singurel, fără apărare. tu și cu mania ta.

  trebuie să ajung aici. mîine. neapărat
  e splendid.

  http://designist.ro/arhitectura-design-interior/caruselul-din-centrul-vechi-se-redeschide-dupa-un-sfert-de-secol/

 22. Angela

  Ieri am plâns de două ori, cu smiorcăit, cu lacrimi, cu tot dichisul, și am râs o dată, minute în șir, ca o apucată, de mă temeam că o să mă sufoc și că o să-mi rup coastele. Aste manifestări îs extrem de rare la mine, drept care fiu-meu era de-a dreptul speriat, că a asistat la ambele, ultima, aia cu râsul, a și provocat-o, de altfel. Era tare îngrijorat că mă-sa plânge și foarte contrariat că poate să râdă în halul ăla. Ar trebui s-o fac mai des.

 23. andreea

  eu nu pot să plîng în prezența cuiva.
  dar asta nu e bine.
  lumea a ajuns să creadă că-s mult mai cool (a se citi nesimțitoare) decît sînt, de fapt.

  e mai indicat să nu pui frîu emoțiilor.

 24. cătălin

  Oare ce-i plinsul? De ce plingem, ce urmarim cu asta, care e scopul? Tre’ sa fie vreun scop, altfel nu raminea cu noi, in sute de mii de ani de evolutie.

  Da, frumoasa librarie.

 25. andreea

  am fost, acum vin de acolo, n-am mai putut răbda. în realitate, plină cu oameni şi cărţi e mult mai mică, dar la fel de frumoasă. albă. ca o bijuterie.

  nu ştiu cum e la alţi oameni. la mine funcţionează cam aşa: mă reţin, mă reţin, adică mi se umezesc ochii şi ştiu că aş putea plînge, dar mă abţin. şi se adună aşa, una, două, mai multe asemenea întîmplări, în decurs de cîteva zile şi ştiu că trebuie să-mi dau drumul. aşa că-mi programez o şedinţă de plîns, solitară, bineînţeles, între patru pereţi. după care mă simt ceva mai bine. golită pe dinăuntru, dar mai liniştită. asta e, dileală maximă.

 26. „Dragostea mea,
  ancora grea,
  tine-ma strâns;
  toate ma dor:
  gura – de dor,
  ochii – de plâns.

  Vântul cazu –
  – poate ca nu,
  dar s-a facut
  liniste-n cer,
  fara puteri,
  ca la-nceput.

  Nu mai visez
  pasi pe zapezi,
  urme de vulpi;
  nu mai sunt flori,
  sufletul lor
  doarme în bulbi.

  Singuratati…
  Nu mi te-arati,
  nu-mi trimiti vesti.
  Cat fara rost.
  Oare ai fost?
  Oare mai esti?”

 27. andreea

  așa, junghiule, bravo, oricum eram cam pleoștită.

  să continuăm…

  Surîd – și surâsul mi se prelinge
  de pe buze, ca un fir de sînge
  pentru că nu mă iubești.

  Dansez – și mîinile-mi cad la pamînt
  ca două ancore. Palidă sînt
  pentru că nu mă iubești.

  Fumez – și fumul, în panica orei,
  mă sugrumă ca eșarfa Isadorei
  pentru că nu mă iubești.

 28. Angela

  De ce tot vreți voi să fiți iubiți? Nu mai ești liber când ești iubit.

 29. andreea

  da’ nici nu vrem!
  ne jucăm și noi de-a valentinul botos…

 30. Decât sfântul Valentin , mai bine sfântul Hubertus.
  El e prorectorul nostru, al matematicienilor, contabililor, arhitecților…

 31. Moș Pleksiglasu

  E cam de pandoras ce va pun acum, imi dau seama ca nu se prea potriveste, dar va spuneam ca am un prieten care are un prieten care are un prieten… si tot asa… nationalist, si care pune mereu chestii pe mail.

  LECTIE DE ISTORIE
  autor anonim

  Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram

  Că sunt Om, că am o Țară și o Limbă și un Neam

  Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri moșii mei

  Că din ei răsare pâinea și prin mine trăiesc ei

  Valuri tulburi de uitare peste morții mei se-așează

  Limba nu ne mai e limbă , țara nu mai este trează

  Azi ne-nvață imbecilii intereselor perfide

  Cum să ne uităm eroii și să venerăm partide

  Cum să cântărim istoria și s-o vindem pe bucăți

  Cum să facem Mall-uri, vile, scoțând piatra din cetăți

  Pe Vlad Țepeș cum să-l facem personaj de film de groază

  Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează

  Ne învață idioții că Bălcescu a fost laș

  Si că Decebal bătrânul a fost un sinucigaș

  Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii

  Nesimțiți cât să-și permită a ne ponegri eroii?

  Niște dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate

  Şi ni le aruncă-n față ca pe legi adevărate

  Bieți defăimători de stirpe, lacomi şi periculoși

  Ce-am fi noi fără istorie? Ce-ar fi ei fără strămoși?

  Fără urletul lui Horea am fi sclavi și azi pe roată

  Iară hunii din pustiuri nobilime elevată!

  Fără paloșul lui Ștefan am fi pașalâc turcesc

  Robi umili care cu grâne tot Islamul îl hrănesc!

  Dacă nu muream în luptă la Neajlov şi la Rovine

  N-am mai fi avut biserici unde neamul să se-nchine!

  Nu trecurăm peste veacuri ca o nație coruptă

  Ci cu aspre sacrificii și cu jertfă și cu luptă!

  Şi a trebuit adesea, spre a ne salva norodul

  Sângele lui Brâncoveanu să inunde eșafodul

  Trupul lui Ioan Cumplitul să se sfâșie-n bucăți

  Umărul lui Avram Iancu să se sfarme de cetăți

  Plânsul lui Vladimirescu să răsune din fântâni

  Ca un preambul la imnul ”Desteptați-vă români”

  Fierul scos din pieptul țării ne-a fost arma şi necazul

  Şi coroană pentru Doja şi baltag pentru Viteazul

  Munții noștri aur poartă, am putea să fim bogați

  Insă nu ne sunt salvare, ci motiv să fim prădați

  Biciuiți de monștrii vremii și răpuși de neputință

  Am trecut peste milenii cu speranță şi credință

  Şi-am nădăjduit că poate neamul nostru într-o zi

  Printre alte mândre neamuri ca o stea va străluci…

  Astăzi… cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară

  Pentru sfânta Libertate, pentru neam şi pentru țară?

  Groșii și libidinoșii, snobii şi analfabeții,

  Banii mulți și burta plină, pentru ei sunt sensul vieții

  Niște lacomi fără școală, niște scârbe, niște javre

  Care pentru-o șpagă calcă fără milă pe cadavre

  Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanții

  Şi-am trimis toți imbecilii, proastele și aroganții

  Să ne facă de rușine cerând mită pe la toți

  Şi să fim priviți prin dânșii ca o nație de hoți

  Poticnindu-se-n discursuri insipide și banale

  Fără dicție sau noimă, cu greșeli gramaticale

  Pițipoanca plângăcioasă sau tribunul făcând spume

  Sau ciobanul fără carte să ne reprezinte-n lume?

  Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul

  De-ai lua de ciuf, de guler şi-a spăla cu ei pavajul?

  Nu mai sunt eroi în țară, oameni demni și responsabili

  Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili?

  Creierele geniale sunt trimise la străini

  Spre-a nu-i încurca la furturi pe-acești avortoni cretini

  Cincisprezece milioane, câți am mai rămas prin țară

  Să fim pentru haimanale animale de povară

  Să muncim pe brânci o lună iar ei să ne dea salar

  Cam cât lasă ei pe seară șpagă la vreun ospătar

  Nu mai vreau să văd prin blocuri cum ne mor de frig bunicii

  Şi nici mame disperate, ”ce le dau la ăia micii”

  Nu mai vreau să-mi văd părinţii dependenți de tratamente

  Şi cu banii pentru hrană cumpărând medicamente

  Nu mai vreau să-mi văd soția umilită la ghişee

  Sau copilul dat afară că-i sărac, de prin licee

  Ca o boală fără leacuri, ca un cataclism mă sperie

  Cum trăiesc în lux netoții iar capabilii-n mizerie

  Eu aștept Reînvierea, când din marile morminte

  Vor ieși din nou Eroii înarmați c-un bici fierbinte

  Şi vor face curățenie printre cei ce ne-au furat

  Spre a fi din nou în lume Neamul Binecuvântat!

 32. cătălin

  Ca sa inveti cum e sa iubesti fara sa fii iubit trebuie sa-ti iei o pisica.

 33. Apropo de moșii noștri, voi ați avut curiozitatea să vă studiați arborele propriu personal?
  E o activitate foarte interesantă , zic eu!

 34. Angela

  Arborele meu e dintr-o specie comună, nu prea am cum să merg prea departe cu cercetatul. Nu cred că aș descoperi cine știe ce, dar mi-ar plăcea să știu măcar cum se numeau stră și stră-stră bunicii și când era ziua lor.

 35. Mi se pare că ne pierdem rădăcinile. Copiii noștri nu își mai cunosc nici verișorii.

 36. Pe partea mamei am făcut arborele, unde am știut am pus și datele de naștere.
  Pe partea tatălui mă bazez pe spusele lui. Dar cum era un mare aburitor, cine știe care e adevărul?

 37. Angela

  Da, le pierdem. Chiar despre asta vorbeam ieri cu fiu-meu, mă întreba de ce n-avem legături mai strânse cu rudele. Am încercat tot felul de explicații, cam precare. Dar mi-am dat seama că diferența față de copilăria mea e uriașă.

 38. Moș Pleksiglasu

  Djiungiule, unde poti cauta copacul genealogic? In care curte sau gradina? Ca vreau sa stiu sigur daca-s neamt. Sau tigan. Ca indian n-am cum sa fiu. Si iar imi vine sa zic ceva de-o activista de pe blogosfera care vindea cercei in foarte putinul timp liber care-i mai ramanea. De asta au si dat-o afara la 40 de ani. Ca vindea doar un cercel la 500 de comentarii pe bloguri.

 39. Moș Pleksiglasu

  Avem relatii de familie pe facebook.

  Scuze, junghiule. Acum am vazut ca ai facut munca individuala. Amatorism.

  Pe strabunicul meu de pe tata il chema Vasile. Se povesteste despre el ca a sectionat coada motanului cu unghiul tocului de la bocanc. Deci, sigur, nu era un opincar. Motanul schiorlaia la masa. De aici mi se trage ca persecut eu mâţele virtuale. Dar cum traim in mâţocraţie, o iau tot eu peste bot. Vremuri nasoale!

 40. Moș Pleksiglasu

  Catalin, tie iti spune ceva numele Colea Herescu? Poate ca-i pseudonim, nu mai stiu. Sa nu dai pe google.

 41. andreea

  sună a anagramă. ia, că mă apuc s-o rezolv.

 42. junghiul

  Din aproape în aproape până unde se poate.
  Asta dacă ai păstrat niște legături. Dacă nu,
  dai cu banul între Sem, Ham și Iafet!

 43. Angela

  Marele rebusist! Odihnească-se în pace, tare drag mi-a fost și tare grele careuri ne dădea înspre stoarcerea creierului!

 44. Angela

  Iaca, mai am un motiv de bocit. Că episodul de alaltăieri a fost pă bază de nostalghie.

 45. andreea

  eu nu-s curioasă.
  cunosc copacul pînă pe la străbunici, cam atît. povești vagi.
  dar la ce-ar folosi?
  hm, chiar nu-s deloc curioasă. ciudat…

  și cred că trăim alte vremuri, asta este. nu mi se par mai grozave cele dinainte. sau de dorit.
  nu înțeleg de ce familia trebuie să fie mai importantă decît prietenii adunați de-a lungul timpului și de-a latul pămîntului. nu văd rostul ideii de clan. de ce să am relații cu niște oameni care mi-au fost dați și nu cu cei aleși de mine?
  nu vorbesc despre copii aici, copiii sînt altceva, aparțin altei lumi afective și în plus, implică o mare responsabilitate. imensă, de fapt.

 46. Moș Pleksiglasu

  La careurile tematice ma plictiseam. Le puteam rezolva si pe alea, dar trebuia sa ma documentez. Si cum nu era pe atunci internet decat in revista Stiinta si Tehnica, era mai greu. Insa nu exista vreun careu de definitii sa nu pot sa-l fac. In cele cu piste false devenisem expert. Iar cele mai tari erau alea surpriza. Aveau un algoritm ascuns de interpretare despre care ti se dadea un indiciu in titlu, dar tot asa foarte mascat. Cand aparea revista, ordinea era: careul surpriza(putea sa nu fie neaparat careu), careul lui Herescu, si apoi restul.

  Imi mai amintesc de foarte demult doua definitii. Incercati.
  1. Care pe unde apuca. Trei litere.
  2. Se bat cu pietre. Cu inflacarare. Sase litere.
  Si una zic eu mai facila: Isi vara capul in gura leului. Sase litere.

  Nu mai zic de anagrame eliptice sau cu intarsuri, monoverbe, si alte minunatii. „de-asa vremi se-nvrednicira…”

  Integramele de azi mi se par o blasfemie rebusistica.

 47. junghiul

  Răpire de senzație în Serai. Cinci litere!

 48. Angela

  care pe unde apucă – ar putea fi vad?
  amnare?

 49. Moș Pleksiglasu

  amnare, corect

 50. Moș Pleksiglasu

  bravo!

 51. andreea

  🙂
  rebusiștilor.

 52. Moș Pleksiglasu

  Caut un program de permutari. Nu stiu daca sunt pe drumul bun.

 53. Moș Pleksiglasu

  Ma dau batut. Nu stiu cum e cu Seraiul. Mi-e foame. Ma duc sa mananc.

 54. cătălin

  Ia uite ce pasiuni aveti si voi! 🙂

  Nu stiu cine e Colea Herescu, nu l-am prins, dar mi-a zis Angela mai demult de el. Faceam, prin liceu, cite ore n-au trecut mai usor datorita revistei Rebus. Cam in doua saptamini faceam tot ce tinea de definitii. Alea tematice nu, erau prea simple. Enigmele nu stiu ce-i cu ele, la fel careurile – surpriza. Am mai cumparat revista si dupa liceu, si acum am doua cu mine, dar mi se pare ca nivelul a scazut mult. Ma rog, nu sint chiar usoare careurile, dar imi par lipsite de poantele care te faceau sa spui „aha”. Rar vezi definitii ca aceea a Junghiului, cu seraiul. Probabil autorii buni s-au dus, si din urma n-a mai venit nimeni.

  Arbore genealogic chiar nu mi-a trecut prin cap sa-mi fac, si nici nu stiu daca m-ar interesa asa ceva. Cine stie ce balauri oi gasi pe acolo? Am avut un bunic, nu poate bea un om atita apa cit alcool a bagat ala intr-insul. Si o batea pe bunica de cite ori se imbata. Adica zilnic. Uneori bunica fugea de acasa pe geam, se ascundea prin vecini.

  Sint tot mai ingrijorat de stirile din Rusia, ma tem de razboi. Am vazut pe fb cum oamenii nici nu mai stiu ce inseamna un razboi, discuta aprins „ce sa-ti aperi tara care te fura, mai bine pleci”. De parca bunicii nostri care au murit pe front au avut posibilitatea sa aleaga…

 55. andreea

  bunicul meu rezolva cuvinte încrucișate din alea complicate… și apoi mama…

 56. cătălin

  Pe mine m-a invatat tata, demult, cind avea preocupari…

  Pun pariu ca, daca te apuci, o sa-ti placa si tie.

 57. andreea

  voiam să scriu ceva despre amor, că doar e 14. un text nou și cam plictisitor, dar cred că m-a prins gripa din familie. sînt moale ca o cîrpă, mă dor oasele și fruntea… tușesc sec. gripa bate amorul… războiul bate valentinul… politica bate tot… mă duc să-mi fac un ceai…

 58. cătălin

  Ei, cum sa fii tu plictisitoare? 🙂

  Da, si eu cam tusesc. Junghiule, ai dat la toti, ai?

 59. Angela

  Arme, arme, război, război, dracu să le ia. Cu Putin și cu Poroșenko cu tot. Și cu Merkel, și cu Hollande, și cu Obama, cu toți.

 60. Vrem text despre amor!

 61. Nu-i a mea definiția, a dezlegat-o un coleg că eu n-am fost în stare.

 62. O să-ți răspund , Andreea! Nu e vorba de clan.
  Dar acuma nu-s în stare!

 63. Angela

  Și care-i dezlegarea? Îmi dă târcoale o durere de cap. De azi noapte mocnește, se pare că va birui. Mi-e foarte somn.

 64. cătălin

  Ei, pe politicieni, sigur, sa-i ia dracu. Dar tragedia e ca razboiul e pornit de cei bogati si purtat de cei saraci. Intotdeauna a fost asa.

  Cred ca „eunuc” era solutia corecta acolo.

  Iaca, m-ati facut sa rezolv si io un careu.

  „Gol … cu ochelarii pusi pe nas”. Din patru litere, a doua litera pare a fi T, prima litera e I sau E, depinde care e forma corecta a pluralului de la „afrodiziac”. Ultima litera e I. Nu stiu solutia.

 65. Moș Pleksiglasu

  Cum scula armasarului sa fie eunucul rapire? Ha? Eu cautam o anagrama cu sens a cuvantului serai. Nu stiu de ce e cu S mare.

 66. cătălin

  In sensul ca i-au fost rapite senzatiile.

 67. Moș Pleksiglasu

  Grigore Vieru – Cum se spala ariciorii

  Aricioaica-n umbra florii
  Îsi grijeste ariciorii,
  Îi tot spala de cu zori
  Pe botic si ochisori.

  Doar pe spate, doar pe spate
  Sa-i grijeasca nu mai poate.
  Ariciorii, asadar,
  Stau cu spatele murdar.

  Si-s spalati abia când ploua,
  La o luna sau chiar doua.
  Bucurati-va, mai pici,
  Ca nu sunteti pui de-arici.

  Astazi e ziua lui de nastere. Ma gandesc ca poezii de tiupul asteia ii erau destul de la indemana lui Gelu.

 68. junghiul

  Și da, e serai nu Serai

 69. Moș Pleksiglasu

  No, no, no! Trebuie sa fii atent la toate acordurile de gen, numar, caz, si alte categorii gramaticale. Eunucul e o victima caruia i-au fost taiate boasele. Nici rapite macar. Si el insusi n-are cum sa fie rapire. Nici macar rapit.

 70. Moș Pleksiglasu

  Eh, vezi, chiar si marimea literei nu e la intamplare. Junghiule, imi vine sa rad cand imi imaginez ca poate consderai Seraiul vreo localitate.

 71. cătălin

  Ei, asa toate definitiile sint putin fortate, la limita. E ca in dragoste, iti place ori nu-ti place. Nu exista „de ce”.

 72. Moș Pleksiglasu

  Acum Junghiule, zi revista si anul unde a aparut aceasta definitie. Eu cred ca n-ar fi intrat in Rebusul de altadata. Are ceva schepsis, dar un dezacord de gen cat casa poporului. Sau nu inteleg eu bine.

 73. Moș Pleksiglasu

  La celelate definitii ale mele, vas si albina.

 74. Moș Pleksiglasu

  Nu era nimic fortat in Rebus. Totul era de o acuratete gramaticala desavarsita. Daca era totusi vreun dezacord, erai facut atent printr-o paranteza in care scria sing, pl, ms, fm, in asa fel incat sa nu fie nimic confuz.

 75. Moș Pleksiglasu

  Cred ca revista Rebus a fost the best of the best of the world and times, in ce priveste careurile si enigmistica. O bijuterie.

  Apoi caricaturile. Imi mai amintesc ca era o rubrica „cand sonorul il inventam noi”. Erau scene din filme cu scenariul schimbat. Imi aduc aminte ca era imediat dupa ce se redusese drastic programul la tv la vreo doua ore parca. Erau doi la o masa, asezati in opozitie. Al de i se vedea fata, un mustacios, se uita peste ochelari foarte atent inainte.
  -Ce scrie pe firma?
  -Pai cred ca scrie reparatii adio televizoare.

  Sau, o blonda in picioare cu un prosop de baie pe care-l tinea cu mainile in jurul corpului.
  -Vai, ati spus mainile sus?

 76. Angela

  Cred că zice că eunucul e „răpire de senzație” așa cum ai zice de cineva neatrăgător că e „moartea pasiunii”. Mie așa mi se leagă.

 77. junghiul

  Și nu multe popoare se puteau lăuda cu ceva asemănător!

 78. Angela

  Da, era grozavă revista. Aveam abonament, că la tarabe dispărea repede. Eu aveam alt tabiet cu ea. Întâi rezolvam surprizele, apoi careurile de definiții și pe Colea Herescu îl lăsam la urmă, desert. Și după aia, în lipsă de provocare, rezolvam și careurile tematice. Și abia așteptam să apară următoarea.

 79. junghiul

  Eu cred că se referă la faptul că e castrat. I se răpește astfel dreptul la anumite senzații.

 80. cătălin

  Cum se rezolva un careu surpriza? (daca dati click pe imagine, se face mai mare).

  (sursa: Rebus Flacara, iulie 2006).

 81. Angela

  Eu cred că cele păgubite de senzații îs cadânele. No, cumva o fi. Mă duc la eterna și nefascinanta bucătărie, că tata vrea creier cu ceapă. Am de pigulit la dura mater..

 82. Angela

  O să mă uit la surpriză când revin, așa, la prima vedere, cred că șpilul e să găsești cuvântul definit și să tai din el atât cât să rămână alt cuvânt cu sens.

 83. Moș Pleksiglasu

  Iote, asta nu voiam sa zic, voiam sa rezolv intai careul ca sa va fac o surpriza. Deja am inceput. Sa vedem cine termina primul. Incolo, definitiile sunt mura in gura. Iar surpriza e sugerata mai mult decat vizibil. Dar erau multe foarte, foarte grele. Nu tre sa tai decat o litera de la inceput sau de la safarsit.

 84. cătălin

  Ma uit ca pisoiu in calendar la surpriza aia. Cumva definitiile sint de alea proprii, fara poanta?

  Un text ilustrat tare dragut, de Valentin:

  http://www.brainpickings.org/2015/02/12/the-missing-piece-meets-the-big-o-shel-silverstein/

 85. Moș Pleksiglasu

  Am onoarea: SUPER PISC ACAT LAMPA M REVER OP APARA SORI REL CAIA T LEGAT SEU SE ARES RL CRET LUME RIS CAPATA INTRE ALIN

 86. Moș Pleksiglasu

  Iarasi intreb de cand e revista lui catalin. Fiindca nu vad alta rezolvare mai buna la rebo decat ZABRELISITA. Ceea ce e siluire curata. Odata fiindca cuvantul nu e in DEX(poate o fi in ala tiparit sau in alt dictionar), si a doua oara fiindca are un grup de patru litere neanagramate, ceea ce iarasi nu era permis pe timpuri. Ma rog, va las in pace cu rebusurile mele. Gata!

 87. cătălin

  Pai am spus si sursa. 2006.

  La anagrame te bati cu Andreea. Nu, nu cred ca aia e solutia, ZABRELITA am auzit, dar forma aceea – nu.

  Aha, deci definitiile la surpriza sint proprii, fara poanta. Eh … atunci le-oi rezolva cind oi avea prea mult timp liber. Dracu stie cind, dar nu acum, si asa am rezolvat un careu pe ziua de azi desi am tone de lucrat.

  Chiar mi-a placut discutia de azi, cu rebusul, nu stiam ca aveti asa pasiuni (si sinteti atit de buni!). Va mai provoc la din astea, cu siguranta. 🙂

 88. andreea

  pe mine m-ați amețit de tot. 🙂

 89. andreea

  da o fi și pentru că am încurcat ceaiul cu un vin rose…

 90. Angela

  BARZA+LISITE=STABILIZARE?

 91. cătălin

  Nu stiu solutia, v-am spus.

  Andreea: bravo! Asta-i pentru raceala, nu ceaiul! 🙂

 92. Moș Pleksiglasu

  Poate fi! Oricum e mult mai bine decat m-am gandit eu. Sa ma apuc de fumat?

 93. Moș Pleksiglasu

  Da, cred ca asta e solutia. Indeplineste conditiile. Macar o tigara electronica tot trebuie sa-mi iau. Ma scuz totusi ca dorm in timpul saptamanii 4,5,6 ore pe noapte. Azi am reusit si am dormit 8.

 94. Angela

  NU NU NU. Să nu te apuci de fumat. Și nici de țigara electronică. Sper să mă asculți. NU TE APUCA. Te rog.

 95. andreea

  iete poznă.
  se găsește chiar și așa ceva pe net…

 96. junghiul

  Esti tare Moșule!
  Iar au atacat nebunii!
  În Copenhaga!

 97. cătălin

  Cica tigara electronica ar fi mai toxica decit tigara obisnuita. Oricum, Mosule, e cam tirziu sa te apuci acum, nu crezi?

 98. Angela

  O, futu-i. Nici bucuria asta nu ne-o mai lasă? O să ne tâmpim cu toții de la atâta mură-n gură.

 99. Angela

  De anagrame ziceam.

 100. Moș Pleksiglasu

  Eu cand eram copil imi imaginam telefonul viitorului. Sa ma bag intr-o cabina, si la captul celalt al firului sa fiu reprodus aievea. Si ea la fel sa aiba aceeasi posibilitate. Ma gandeam la prostii, desigur. Acum vad ca deja a aparut telefonul care genereaza holograme. Mai e un pas. Da, pe net se gaseste cam orice. Se gaseau si mai multe dar le-au cam pus frana „jidanii”.

 101. andreea

  deci, ce-am citit eu la comentariul de la 18.18.

  super pisic atacat lampa la rever o să apară șoricel care te-a legat zeul ares creț lumea a rîs capătă între alin.

  vreau și eu telefon din ăla.

 102. cătălin

  Da, imperiul terorii. Azi in Copenhaga. 😦

  Un joc care a fost distrus de computere e sahul. Acum, cind comunicarea dintre oameni e atit de usoara, nu se poate juca sah online serios. Oricine poate trisa cu un calculator, si cel mai prapadit smartfon e suficient pentru a-l invinge pe campionul mondial. Nu o data sau de doua ori, ci de o suta de ori la rind.

 103. andreea

  acum văd, da. 😦

 104. Moș Pleksiglasu

  Nu m-am indoit vreo clipa ca tot muslim. Ma gandesc ca aici la Londra daca ar pune o bomba in metrou ar crapa si foarte multi inchinatori ai lui Allah. Nu stiu daca pentru ei inseamna ceva. Posibil ca ideologic nu i-ar deranja sa-si trimita coledzii de credinta in patul cu 7 fecioare.

 105. cătălin

  Nu inseamna nimic. Si nu-s 7, ci 72 parca. Ei, la mijloc ar fi vorba de o traducere gresita, in original se pare ca era vorba de 72 de boabe de struguri (sau un alt fruct extrem de rar, aproape imposibil de gasit prin Arabia acelor vremuri). Cum au ajuns boabele de struguri virgine e un mister pe care il pot explica lingvistii.

  Junghiule, m-ai facut curios cu gulasul tau, cu atit mai mult ca am gasit retete pe net care spun ca e … o tocanita cu cartofi si zeama multa. Sper sa nu comit un sacrilegiu cind zic asta.

 106. andreea

  iar ți-e foame?

 107. cătălin

  Ca de obicei, da. 🙂

 108. junghiul

  Ei vezi? Hai să jucăm bridge!Pe ăsta nu-l distruge calculatorul!
  Veci!

 109. junghiul

  Vrei să te învăț să faci gulaș?
  Deocamdată caut un măcelar cumsecade care să-ți dea oase de vită. Și un magazin unguresc de unde să cumperi pastă de ardei.
  Ai puțintică răbdare!

 110. cătălin

  Am putea incerca poker, bridge chiar nu stiu. Ma mira sa aflu ca acolo computerele nu fac fata. De ce oare?

  In Canada vacile nu au oase. Prin Romania or fi si de alea osoase.

  Pasta de ardei am, si mai pun si ardei la mincare. Ei, cu gulasul, eram si eu curios, nu neaparat sa fac.

 111. junghiul

  Păi știi cum e bridge-ul ?
  Sunt patru mâini de cărți și se joacă în echipe de câte doi.
  Există două etape ale jocului:
  Cea de licitație și cea de joc efectiv.
  Echipa care câștigă licitația trebuie să-și ducă la bun sfârșit contractul iar cealaltă echipă încearcă să-i împiedice.
  În faza de licitație fiecare rostește pe gură o propunere de contract. Ultimul care spune altceva decât pas, va trebui să îl și facă. Partenerul său va fi mortul, asta înseamnă că după atacul inițial va pune cărțile jos și le va vedea toată lumea. El nu va juca efectiv, partenerul său își va face planul de joc , spune o rugăciune iar mai apoi va comanda și cărțile mortului.
  Fiecare mână dusă se cheamă levată, fiecare joc se cheamă donă.
  Practic , fiecare dintre participanți, mai puțin mortul vede cărțile sale și ale mortului.
  Licitația este convențională (există mai multe sisteme de licitație) și toată lumea știe (teoretic) din ceea ce ai licitat cam cum arată mâna ta. Destul de vag pentru că există 4 mâini a câte 13 cărți .
  Ce ar putea să facă calculatorul ?
  Să îți dea varianta de probabilitate maximă după care ar trebui să te miști.
  Ori lucrurile sunt mai complicate atâta timp când ceilalți participanți sunt oameni. Mi-amintesc că în clubul nostru de bridge veneau ,între alții , un număr însemnat de profesori universitari de matematici. Era o plăcere să joci împotriva lor . Majoritatea lor foloseau un sistem de joc izvorât din reguli probabilistice. In definitiv nu erau foarte complicate, noi ne dădeam proști și uite așa îi băteam de-i snopeam de cele mai multe ori.
  Ei vedeau jocul prin prisma unui model probabilistic , diversele evenimente grupate într-un câmp, o adevărată algebră booleană.
  Lucrurile sunt mult mai complicate atunci când în fața ta și în flancul tău stau oameni. Un jucător prost care face o greșeală produce o abatere importantă de la rezultatul scontat.
  Un jucător pe care tu îl subevaluezi poate lua în timpul jocului o decizie care să îți dea peste cap socotelile.
  Admit totuși că pe termen lung , dacă ai exclude componenta ludică și ai avea în vedere doar posibilitățile de câștig, ai putea crea un comportament predictiv care să te conducă la o bună speranță matematică.

 112. junghiul

  Vezi Andreea , chiar tu spui că sunt importanți copiii și eu cred asta. Nu ideea de clan mă stimulează. Totuși, deși am destui prieteni foarte buni , rămân și mă întorc întotdeauna ca punct de reper la părinți , surori și copii.
  Iar în spate, tot până pe la străbunici am reușit să ajung , informațiile certe sunt destul de precare în spate, legendele cu duiumul. Totuși , cred că și pentru ei , străbunii noștri erau importanți tot copiii, adică noi.
  Nu o să dezvolt prea mult, am intra intr-o zonă mai delicată a discuției unde s-ar opera cu termeni ca : moștenire , credință , termeni care au poate rezonanțe diferite la fiecare dintre noi.
  Odată poate o vom face!

 113. junghiul

  Și acum despre sarmale … Ăăă , gulaș!

 114. junghiul

  Din start îți spun că ăsta e gulașul meu. Nu-l vei găsi ca atare în vreo rețetă pe net.
  Primul lucru important este un grup de persoane pentru care îl faci.
  Nu poți să faci gulaș pentru tine , gulașul trebuie împărtășit cu alții , e ca o ofrandă.
  O dată stabilit acest lucru, îți vei calcula porțiile.
  Și îți vei lua timpul necesar, de azi pe mâine.
  Azi faci supa de oase, dacă ai o dificultate în a găsi oase sparte , folosești rasol de vită. Sunt diverse rețete pentru supa de oase , am mai vorbit despre asta, te gândești că ea va da tonul mâncării tale.
  Muzica o va da carnea de vițel. Nu sunt adeptul cărnii ținute la macerat, aceea e bună pentru altceva. Trebuie să fie pulpă și trebuie să o tai în cuburi de 2 cm și să nu aibe fibre sau grăsime .
  De asemenea trebuie să fie uscată bine cu șervețele de bucătărie, nimic nu e mai grețos decât să pui carnea zemuind de apă cu sânge.
  A doua zi:
  Eu fac separat carnea și separat ceapa. Au după părerea mea anumite particularități în procesul termic care se încurcă reciproc. După ce am pus boiaua peste ceapa ușor rumenită și am lăsat-o să înflorească un pic o integrez cu carnea care trebuie să aibe capac. Pentru carne pui grăsime de porc ( sau pui felii de slănină și când sunt rumene le scoți și folosești grăsimea) pui carnea și o rumenești pe toate părțile.Asta înseamnă să aibe capac. Eu în faza asta pun și chimenul. Când cuburile sunt rumene pe toate părțile , în interior ea rămâne crudă și se va coace lent prin conducție.Asta va asigura în final o anumită moliciune care dă o bună notă oricărei mâncări pe bază de vită.
  Din acest moment, orice greșeală poate fi fatală, orice gradient de temperatură poate speria carnea, ea se va strînge și se va întări. Completezi deci cu supă de oase strecurată cu grijă și degresată. Evident ea trebuie să fie la punctul de fierbere când o adaugi. Pui dafin și pasta de ardei, dulce , iute după gust. Poți pune cubulețe de morcovi, spre final pasta de roșii.
  Dacă această mâncare nobilă vrei s-o trimiți în derizoriu și trivial adaugi pe final și cartofi.
  Separat faci csipetke, că doar vine de la vecini felul ăsta.
  Servești mâncarea ce recomand a fi un sos nu foarte , foarte gros în care se identifică doar bucățile de carne, celelalte ingrediente se deduc doar , cu aceste paste (gălușcuțe) ungurești.
  Am observat că la tine în farfurie bucățile au dimensiuni diferite , nu e frumos chiar dacă mâncarea are gust.

 115. junghiul

  Următoarea mare provocare va fi ciorba de pește. Cum să o faci astfel încât să o aprecieze și un om de mare.

 116. Angela

  În sfârșit! Cineva pentru care contează ca bucățile din farfurie să NU aibă dimensiuni diferite! Obsesia mea a căpătat legitimitate de la un maestru!

 117. Angela

  Nu-mi săriți la beregată, că nu vreau să vând țara la ruși, nici nu dorm cu poza lui Putin sub pernă, dar tare mi-e urât Poroșenko ăsta. Și mai mi-e urât că trebuie musai să-mi fie dragă Ucraina. De ce mi-ar fi? Chipurile că e dornică de democracy și de civilizație occidentală? Ha! Ha! Ha!

 118. andreea

  gulaș cu bridge. bridge cu gulaș.

 119. andreea

  verișoara mea s-a măritat cu un bărbat care seamănă leit cu Putin. la nuntă am stat smirnă, înspăimîntată.

 120. junghiul

  Nu mi-e drag nici Poroșenko , nu mi-e dragă nici Ucraina.

 121. andreea

  vai de mine.
  găluștile din supă trebuie să fie de aceeași mărime??!

 122. junghiul

  Așa ar fi frumos!

 123. andreea

  of, mă duc să le măsor.

  dar ciupercuțele? le-am pus într-o tavă și au mărimi foarte diferite!

 124. Angela

  Inadmisibil! Trebuia să cumperi o cantitate suficientă ca după sortare să obții, pentru pus în tavă, ciupercuțe de aceeași dimensiune. Iar pe cele care rămân, să le toci și să faci chiftele. De aceeași mărime și chiftelele, desigur.

 125. junghiul

  Andreea e între ciocan și nicovală!

 126. Angela

  Las’ că se trezește el, Cătălin, și poate dă de vreun articol unde scrie că perfecționismul e semn de schizofrenie. Și s-a scos. Însă noi..

 127. junghiul

  Noi ne-om purta fixusurile dintr-o parte într-alta. Nu există tratament.

 128. junghiul

  Vă dați seama că am crescut alegînd bobii de fasole. Ba chiar și orezul îl alegeam!

 129. andreea

  nu mă mai joc cu voi.
  mă complexați.

  și, colac peste pupăză, mi s-a dezmembrat codul, în tigaie.

  sînt o catastrofă.
  găluște inegale.
  ciuperci inestetice
  pește dezmembrat.

 130. andreea

  nu mă mai ia nimeni de nevastă…

 131. Angela

  O, ba da, nu trebuie să-ți faci griji! Dimpotrivă, ce șanse are să fie luată una care stă cu șubleru’ pe găluște?

 132. junghiul

  Uite , pentru că m-ai provocat o să-ți dau și eu un exemplu.
  Dacă faci paste (tagliatelle ) sau rizotto cu hribi.
  Evident că o ciupercă are două părți componente , pălăria și piciorul.
  Eu le tratez separat din două motive , una e forma , alta e textura.
  Pălărioarele le tai frumos , chiar poți obține forme plăcute ochiului, piciorușele le tai mărunt . Le prelucrez cam la fel dar piciorușele le las mai mult , le țin deoparte, apoi le trec printr-un blender până obțin o cremă. Aceasta o voi folosi în baza produsului, ca sos care trebuie să pătrundă în paste sau rizotto, iar cu celelalte mă voi făloși punîndu-le spre final și chiar de-asupra în fiecare farfurie.
  Așa reușești să folosești tot și să nu arunci nimic.
  Trebuie să recunosc un lucru . Că le respect enorm pe toate femeile care gătesc. Și le pup mâinile. Pentru că se obosesc zi de zi , să ne pună mâncarea în farfurie. Indiferent dacă le e bine sau nu, indiferent dacă au chef sau nu, indiferent dacă au cu ce sau nu.
  Cu mine e altceva. Eu gătesc numai când am chef și fac tot felul de experimente. Câtă ceapă cu boia am aruncat până să pricep cât trebuie să stea împreună până să treci la pasul următor? Sau cât usturoi am ars până să înțeleg când nu e crud , dar nici amar și poți să faci un alt pas?
  Toate aceste fițe nu-i stau bine unei gospodine care trebuie să hrănească niște lupi. Mai poți și greși dar în principiu e un alt fel de bucătărie.
  Pe care eu o apreciez la fel de mult!

 133. junghiul

  Scuze , pălărioarele le tai în patru, în prealabil extragi un mic cerc concentric,pe care-l vei folosi dincolo , apoi le tai sectorial, pe arce de cerc cât poți de egale.
  O să-ți placă!

 134. junghiul

  Codul dezmembrat trebuie dezmierdat. Atunci e bun!

 135. junghiul

  Am observat că se dezmembrează fileul dacă nu are piele pe o parte și dacă nu e bine zvântat!
  Și peștele trebuie să fie zvântat în special cel congelat.
  În ceea cel privește pe ăla uscat așa se și servește, foarte dezmembrat. ( vezi baccala alla vicentina)

 136. junghiul

  Gata, că am exagerat!
  Iar o să fiu criticat că-mi stă capul numai la foale!

 137. Angela

  Ioi, tulai! Mi-ar plăcea și mie să fac din astea numai când am chef. Fiu-meu face și el chestii complicate, elaborate, ba chiar mai mârâie la bucătăria mea mai din topor uneori. Dar el o face ca un artist, când are chef, nu ca pălmașii care n-au hodină de la coada cratiței. O să vadă el cum e, că viitoarea mea noră știe să facă apă caldă și atât. De fapt, cred că de aia cam medita el să se mute de tot aici, amândoi, și să facă naveta..

 138. junghiul

  Te-ai scos !

 139. cătălin

  Ei, la ciuperci faceam si eu la fel, picioarele taiate marunt. Ca sint mai tari. Iaca am primit confirmarea expertului.

  Pestele mi se imprastia in tigaie, plus ca sarea apa din el. Nu stiu cum il ingheata astia, dar totdeauna retine enorm de multa apa. De ceva timp m-am apucat sa-l prajesc afara, pe gratar, unde iese perfect.

  Oasele sparte nu-mi plac, io vreau oase intregi! Azi vreau sa fac bors. Uite, o intrebare tehnica. Am niste costite de vita, dar cu multa carne pe ele si cu os. Nu stiu cum sa fac, oasele ar trebui fierte cit mai mult, dar carnea – nu prea, devine asa, gelatinoasa. Oare sa le separ?

  Duminica in bucatarie. 🙂 Junghiule, cred ca se pot aborda aici orice teme, inclusiv cele care la prima vedere par delicate. N-o sa vina nimeni sa-i dea in cap altuia pe motivul asta. Doar in gluma. 🙂

 140. nu le separa, faptul că divine gelatinoasă e de bine

 141. andreea

  părțile componente ale ciupercii. ciupercei. ciupercuței.
  arce sectoriale.
  de cerc.
  matematică ciupercească.
  😥 😥 😥

 142. cătălin

  ciupercoaie.

  Jucam prin liceu in ore ceva asemanator, tarnim parca ii spuneam. Tot asa, cu licitatii, levate, dar fara mort si fara comunicare (nu stiu daca la bridge e permisa). Dar nu inteleg atunci de ce e asa de apreciat, unde e chestia care sa nu tina de noroc? La bridge ma refer.

 143. junghiul

  E un joc senzațional. Ai nevoie de matematică , de fler, trebuie să fii un bun strateg…
  La competiții cărțile sunt distribuite în etuiuri. Ele trec de la o masă la alta.
  Dacă norocul îți pune în mână 4ași, 4popi, 4dame și un valet și teoretic duci 13 levate ai putea spune că ți-a pus Dumnezeu mâna-n cap iar axa adversă e nenorocită.
  Doar că același etui va trece pe la alte mese. Rezultatul extraordinar obținut de tine se va compara cu celelalte rezultate obținute la celelalte mese cu exact aceleași cărți. Dacă toți au obținut același rezultat diferența între participanți e 0.
  Apoi faptul că ai un partener. Pe care trebuie să-l suporți , el să te suporte pe tine.
  Apoi toate tehnicile de licitație, sute de volume mii de reguli.
  Apoi jocul de levată, strategie , calcule…
  Apoi jocul în flanc, în apărare…
  Fumul gros să-l tai cu cuțitul, donele în care arbitrul ne anunța că : „în dona aceasta nu se fumează!”
  Și în special argoul folosit: levată , donă, furșetă, schiză, impas, expas, vulnerabil , șlem, manșă…

  Ah , oare mă înțelegeți de ce un an nu m-am mai dus la școală de dragul lui?

 144. Angela

  Io pe tine te înțeleg, dar mă îndoiesc că aș reuși să joc așa ceva. Eu îs cam la nivel de popa-prostu și de acuma probabil că voi regresa și față de nivelul ăsta, ce să mai aspir la..Dacă mă gândesc bine, habar n-am să joc nici măcar popa-prostu.

 145. cătălin

  Ia, doua definitii bunisoare.
  1.Faţă de masă tradiţională din Texas. Din patru litere.
  2.Trăgător roşcat înscris în cursă. Tot din patru.

  Îuliu, ce complicat! Eu prefer alea (aparent) mai simple: poker, table.

  Cind a fost cu scoala? In liceu? 🙂

 146. Ai reuși , ai reuși. îl descoperi pas cu pas , apoi te fascinează, apoi nu mai poți renunța la el..Nu toți vor și trebuie să facă performanță. Noi ne-am ambiționat să ajungem la campionatele naționale. Unde nu ne-am făcut de râs dar nici nu le-am rupt gura! în rest l-am jucat de plăcere.
  …………………………………………………………………….
  Nu , după!

 147. cătălin

  Ce tare esti, mi-a luat o multime pina am gasit-o! 🙂

 148. Angela

  Păi la astea nu e așa de greu, ideea e că vor să te ducă cu gândul la sensul uzual și să te blochezi în el.. Dacă înlocuiești cuvintele, e simplu. Față – chip; masă – mulțime, oameni; tradițional – băștinaș, vechi. Și Texasul e clar.

 149. Angela

  Așa m-am chinuit cândva la Colea Herescu, fie-iertat, la un careu cu pistă falsă. Prima definiție era „autorul Scrisorii pierdute”, nouă litere. Nu puteam scăpa de instantaneul „Caragiale”, că fix nouă litere avea. Până m-a dus capul că-i „Tipătescu”, mi-a luat ceva vreme.

 150. cătălin

  Teoretic stiu, practic … e mai greu. A doua definitie pe care am pus-o e mai usoara, cel putin a fost pentru mine. Dar apasu’… m-a chinuit.
  Frumos e cind iti iese (din dezlegarea celorlalte), un cuvint de care habar n-ai. De exemplu:
  Ansamblu de coarde. Din sase litere. Mi-a iesit … bordel.
  ……………………
  Am gasit un fragment cu citeva definitii alese, sa pun linkul sau mai bine sa va provoc?
  ………………………
  Asa, deci bridge-ul a fost pasiune mare. 🙂
  Eu am mai jucat sah, cind eram mic si pionier. Si acum mai joc, macar una-doua probleme tot fac zilnic. Trece oboseala, nu stiu cum…

 151. Angela

  Stai să vină și Moșu.

 152. Angela

  Andreea pe unde o fi?

 153. junghiul

  Mare scandal cu Olivia Steer. Un grup de studenți de la medicină și doctori au construit o pagină împotriva ei. Au tot reportat-o până a fost obligată să își închidă pagina.
  Aș fi fost bucuros dacă studenții i-ar fi reportat pe toți nemernicii care au distrus sistemul medical. Pe toți ăia care au făcut ca oamenii să nu mai aibe încredere în medicină .
  O fi spunînd o sumedenie de prostii , dar și în sistemul medical se întâmplă o sumedenie de prostii pe care nu le combat studenții cu aceeași virulență.
  Pe de altă parte , susținătorii ei au scos sloganul Je suis Olivia!. Altă prostie! Ce are Aula cu prefectura?
  De ce oare nu mă regăsesc în nici o parte și simt doar dezgust?

 154. Angela

  Pentru că la noi din orice rahat se face bici, pentru că s-a instaurat o mentalitate de ultrași, totul e în termeni de meci de fotbal stârnitor de patimi în tribune, totul se reduce la „pe ei, pe mama lor”, indiferent de subiectul în chestiune, s-au pierdut nuanțele, totul e strident, superficial și violent, cum să nu-ți fie greață?

 155. cătălin

  Am auzit de asta la Tache. Totusi, oameni buni, ce pagina? Pagina de facebook! Facebook e o companie privata, care poate inchide orice pagina doreste. Pentru ca asa vrea. Ce dracu’, s-o mutat viata pe facebook?

 156. andreea

  joc şi eu şah. şi table. şi maciupiciu. trombon, macao şi şeptică.
  mai ştiu remi, şaişase şi tabinet.
  a, şi dame. şi pocker.
  bridge nu.

  iar e seară, iar am febră. şi-mi bate inima dacă mă agit.
  mai bine mă culc.
  să vină un doctor să-mi dea ceva pastile.

  simt ceva mortal. aici, în regiunea fiinţei mele.

 157. cătălin

  Aoleu, ai stat si ai bolit azi? 😦

 158. andreea

  ba nu. am fost foarte activă.
  dar de la şapte m-am pleoştit.

 159. cătălin

  Ei, atunci baga-te in pat, miine ai sa te simti mai bine.

 160. Moș Pleksiglasu

  Junghiule, dar fircăii cu ce se mananca?

 161. Moș Pleksiglasu

  ceva cu tuzul si tricrăiţa

 162. Moș Pleksiglasu

  si ghinda. parca si popa.

 163. Moș Pleksiglasu

  Jucau colegii mei de pluton ardeleni, in orice bucata de timp liber. Dar erau inchisi si fudui. Nu aratau la numeni

 164. Moș Pleksiglasu

  andreea, n-as vrea sa mor inainte ca sa joc cu tine o tabla. Online.

 165. andreea

  filcău, măi.
  o să jucăm, după ce mă fac bine.

  aoleu, bronşită. deci, iei antibiotic, junghiule, nu?

 166. junghiul

  Felcău, cruce , 66…

 167. Moș Pleksiglasu

  Eu cred ca se poate face, mai mult, cred ca si exista un program pentru bridge. Daca s-a facut pentru table, de ce nu si pentru bridge.

  Cel mai bunn soft de table se cheama Snowie. Am incercat, si da rezultate. Jucam online pe bani. Ca sa nu ma prinda, jucam cu doua calculatoare. Pe unul ma conectam cu adversarul, si pe celalalt aveam Snowie. Si puneam mutarile adversarului pe cel din urma. Si cum juca Snowie, asa jucam si eu cu adversarul. Castigam de cele mai multe ori. Campionate prin eliminare cu cate opt etape. Ehehehe! A, nu am castigat vreun leu. Ca iti dadea la inceput 5 dolari din partea casei. Puteai sa cagstigi cu ei, dar nu puteai sa scoti nimic pana nu depuneai tu ceva al tau. Castigasem vreo trei sute de dolari, dar n-am bagat de la mine nimic. Si sunt si acum acolo. Intre timp am uitat numele contului si parola.

 168. junghiul

  Nu iau antibiotic!
  Să fie clar!
  Ketof, alevia d’astea!

 169. Moș Pleksiglasu

  A, cum e flacaii? E greu sau asa ceva ca septica?

 170. andreea

  cum să joci table fără să auzi zuruitul specific?!
  fără să azvîrli cu aplomb zarurile pentru intimidarea adversarului!

 171. andreea

  biiine, junghiule. mai discutăm peste vreo două zile.

 172. junghiul

  Există mai multe programe pentru jocul de bridge.

 173. Moș Pleksiglasu

  Devenisem un fel de pianist, ca jucam cu doua maini in acelasi timp. Inversasem la stanga comenzile mausului ca sa fie simetrie. Si imi mai pusesem un program pe cel din stanga care inversa si miscarile cursorului. Hobby-uri trasnite.

 174. Moș Pleksiglasu

  Are zuruit, andreea. Si zarurile sunt animate. Nu-ti fa probleme.

 175. junghiul

  Un pic mai greu. Taică-meu e expert la 66. Nu-l bate nimenea. Și la șah mă bătea de făceam crize de fiere. După cruce și wist poți să te apuci de bridge.

 176. Moș Pleksiglasu

  Atata, doar ca nu poti muta piesele pe sub mana. Ceea ce ma enerveaza la culme. Eu cand joc real, joc cu varfurile degetelor. Sunt elegant.

 177. junghiul

  Nu discutăm nimic. Așa m-a învățat pe mine Olivia . Și Stromillo!

 178. andreea

  nu poţi fi elegant cînd joci table.
  e ca şi cum ai fi elegant conducînd un tractor

 179. junghiul

  La table am un unchi, expert!
  Mie-mi place să mă uit.

 180. andreea

  chibiţ…

 181. Moș Pleksiglasu

  Ba poti. Eu sunt.

 182. junghiul

  Sunt și unii care joacă îmbrăcați nu în chiloți ca Videanu.
  Sunt și turnee.

 183. cătălin

  Junghiule: aspirina saracului e cea mai buna, nu? 😛

 184. andreea

  sigur. ca să-şi îmbolnăvească şi nevasta…

 185. junghiul

  Cum e aia?
  Tu o iei?
  Olivia ce zice despre ea?

 186. Moș Pleksiglasu

  Este si un fim inspirat de jocul de table, adica e chiar cu table. Nu cred ca o sa va ispiteasca, ca nu-i pentru oamnei ca voi cu pretentii fine. Dar mie mi-a placut foarte mult. Sigur, nu-i numai despre table. Are si alte aspecte, artistice. http://www.imdb.com/title/tt1178197/

 187. junghiul

  Nevasta mi-o dat boli! Că eu eram bine mersi!

 188. andreea

  film bulgăresc!
  de nota 8?!
  de ce nu?

 189. junghiul

  Chiar așa! Ce tot îi dai cu pretenții fine?

 190. cătălin

  Chiar as fi curios, Junghiule, sa stiu ce zice Olivia despre medicamentul ala. N-o intrebi, vad ca si-a redeschis pagina?

  Mosule, ai doua definitii la 19:01. De joaca.

 191. junghiul

  Gata , mă culc!
  După ce spun o poveste.
  Ș-o rugăciune!

 192. Moș Pleksiglasu

  Parca ramasese doar una. Ca pe una a facut-o Angela. Sau nu? Care a ramas?

 193. andreea

  Noapte bună.
  Leka noşt deţa.
  Eu citesc o poveste şi iau un Coldrex.

 194. Moș Pleksiglasu

  Noapte buna! Poate reusec sa ma desprind.

 195. Moș Pleksiglasu

  Asteptam povestea. Acum imi dau seama ca va fi in privat. See you later, mates!

 196. junghiul

  Dă drumul la rebus Cătălin!
  Să adorm pe piste false.

 197. cătălin

  Noapte buna, Andreea!

  Da’ nu-i rebus. Gasisem o antologie de definitii. Un fragment adica.

  Iaca, sa pun citeva aici:

  1.Subterană folosită de ilegalişti. (C. Herescu) -> 5 litere
  2.Taxiul galben. (E. Mânica, V. Hoţea) -> 5 litere
  3.Te primeşte în schimbul de noapte. (O. Ani) -> 3 litere
  4.Marchează timpul petrecut în mină. (P. Goja) -> 3 litere
  5.Crai de la răsărit. (C. Herescu) -> 3 litere
  6.Perie de păr de cal. (N. Aragon) -> 6 litere
  7.Îl doare în cot. (A. Frunză) -> 8 litere, a cincea litera e A.
  8.Cadru didactic care face elevii să se uite pe pereţi (T. Popescu) -> 5 litere
  9.Ofiţer de stare civilă. (M. Zgubea) -> 9 litere, a cincea e R.
  10.Fumatul interzis. (A. Frunză) -> 5 litere
  11.Schimb de experienţă. (G. Luculescu) -> 5 litere
  12.O expediţie deosebită în spaţiu realizată cu racheta (V. Târşolea) -> 5 litere

 198. cătălin

  Am ris astazi de multe ori imaginindu-mi-l pe Mos cum trisa el la doua miini cu Snowie. 🙂

  Ce povesti, Andreea? Povesti-povesti pentru copii? Sper ca esti mai bine azi. Si tu, Junghiule.

  Apropo de Olivia Steer si nebunia ei cu vaccinurile. Eu o inteleg. Am citit in urma cu ceva timp un text pe la ea, povestea cum i-au murit de cancer tata si mai apoi sora. Si s-a speriat. Contribuie la asta si industria farmaceutica si medicii, care nu fac nici un fel de educatie, asa ca e foarte greu de gasit linia aceea de echilibru.

  Eu n-am facut niciodata vaccin antigripal. Multi prin jurul meu fac. „Vai, da’ cum sa nu faci?”. Nu fac! Una ca nu nimeresc tulpinile niciodata – sint zeci de tulpini, si ei fac vaccin pentru vreo 4, cele banuite ca vor fi frecvente in iarna respectiva. Apoi, exista articole publicate in cele mai tari reviste medicale care arata ca vaccinul antigripal nu face vreo diferenta semnificativa. Cred ca mai important e un sistem imunitar puternic, si expunerea la soare – s-ar putea ca multe din bolile omului modern sa fie datorate lipsei de vitamina D. Sau ce-o mai fi legat de soare.

 199. andreea

  io nu știu să rezolv definițiile alea. 😦

 200. andreea

  povestea era despre niște clanuri rivale de pisici. cartea asta:

  http://www.all.ro/carte/pisicile-razboinice-cartea-i-in-inima-padurii.html

  nu. nu-s bine. dar ai uil sărvaiv!

 201. Angela

  Hai, fiți cu toții bine! Nu mai vreau să existe boli și dureri. Să trăim muuult fără să ne doară nimic și când e să murim, s-o facem în somn, în timpul unui vis frumos. Sau nu. Să ne volatilizăm subit, în timp ce stăm la o terasă faină, cu prieteni, cu suc și cafele. Și să râdem și dintr-odată, ăl de i-a venit vremea să dispară și ceilalți să nici nu observe și să râdă mai departe și să bea cafele și suc și să mănânce înghețată de zmeură.

 202. andreea

  deci, la mine pe bulevard, pe un colț, crește de cîteva luni o clădire urîtă, un magazin. e construita pînă la limita trotuarului, dar pentru că parterul e mai sus cu un metru fața de cota asfaltului, treptele se înșiră pe toată lățimea trotuarului. ca să le ocolești, trebuie să cobori pe carosabil. de cîte ori trec pe lîngă ea, mîrîi. dar azi dimineață am văzut că i-au pus firmă. mă uitam și mă frecam la ochi. știți cum îi zice? BIJUTERIA MATARANGA. să-ți faci cruce, nu alta!

  am ajuns la birou și am căutat pe net. nu am avut o iluzie optică din cauza febrei. am găsit și alte locații. iaca:

 203. Angela

  Poate vinde bijuterii pentru zone intime. Sau poate imaginația ta febrilă(la propriu) a pus diacriticele. Că poate omul s-o fi gândit la o sonoritate așa, mai exotică. Katanga, Copacabana, Machu Picchu, Mataranga…merge.

 204. andreea

  păi da, tot io-s de vină… io și imaginația mea bolnavă.

  apropo, tot orașul e plin de reclame la fenomenul Grey. pînă și la librăria cea nouă, albă și frumoasă stătea romanul la loc de cinste. am văzut și eu un trailer. hai, că au ales o căprioară cu ochi albaștri și umezi să o joace pe fecioara nevinovată și biciuibilă, înțeleg. dar cum de le-o fi dat prin cap să ofere rolul masculului sadic, degrabă plesnitor din cravașă și putred de bogat lui… păpăricea ăla??! (ca să citez un clasic în viață)
  probabil că alde Nickolson, Pacino sau măcar Willem Dafoe erau ocupați cu altele…

 205. cătălin

  Uf, febra… 😦 Nu se putea sa stai acasa azi?

 206. andreea

  la vară fac 20 de ani de muncă în care n-am lipsit nicio zi din cauza vreunei boli personale. a copiilor, da, de vreo 3, 4 ori…

 207. cătălin

  Furnicuto.

 208. Cum e cu fenomenul Gray?

 209. mătărângă e un cuvânt foarte urât!

 210. cătălin

  „bijuterii”.

 211. Angela

  Vizita mare! Ce fac bolnăviorii?

 212. andreea

  rezistăm!

  (nu-i povestesc junghiului despre Grey. să se informeze.)

 213. cătălin

  Ia, Andreea, scoate limba!

 214. Să merg să-l văd sau nu?
  Văd că prea place la tot colțul.

 215. Moș Pleksiglasu

  Toata lumea e plina fifty shades…

 216. cătălin

  V-o cam venit de hac definitiile alea 12? 🙂

 217. andreea

  nu se mai potolesc, dom’le, ăia de la DNA…
  nu știu decît să hărțuiască oamenii, altă treabă n-au.

 218. Angela

  Da, măi, și numai de nevinovați se leagă.

 219. cătălin

  Azi nevinovatu’ Ghita. 🙂 De cind tot se invirte el si, mai ales, da lectii.

  Definitiile de mai sus le-am luat de aici (deci, daca vreti sa le rezolvati voi, nu dati click pe linkurile de mai jos).

  http://www.buybooks.ro/poezia-definitiilor-rebusiste/poezia-definitiilor-rebusiste/2283.x.html

  http://www.buybooks.ro/poezia-definitiilor-rebusiste/poezia-definitiilor-rebusiste/2282.x.html

 220. Angela

  Așa, numai de bătutul capului îs bune ele, definițiile, dar n-au același farmec fără careul pe hârtie, cu creionul cu gumă la capăt (sau cu pixul, când mă dădeam eu mare că nimeresc din prima și că n-am nevoie să șterg – cu stiloul nu se putea, că hârtia era cam nasoală și se imprima cerneala și păta careul de pe verso), cu câte o mică proptea de la vreo literă de la alt cuvânt încrucișat cu cel pe care-l căutai…Astea de pe net îs surogate. Revista aia cu paginația respectată cu sfințenie ani la rând, cu textura ei, cu mirosul ei, creatoare de tabiet și de confortul tabietului, mie de aia mi-e dor.

 221. andreea

  junghiule, eşti bine?

 222. Angela

  Da, da, mă năpădesc nostalgii de tot felul și am de gând să mă las în voia lor, că nostalgia nu-i lucru de ocară, e bună și nu mă trage înapoi de la nimic, fiindcă n-are de la ce să mă tragă, mă doare groaznic sufletul pentru că unchiul meu, fratele cel mic al lui tata, cel care și acum îmi spune „fetiță”, de parcă n-aș fi o babă antediluviană, a fost operat ieri și i-au amputat un picior de deasupra genunchiului și are cancer la plămâni. Și de când ne-am mutat la țară venea des la noi și știam că-i el când suna la poartă și nu lătra cățelul, care altfel latră ca nebunul când aude soneria, doar fugea să-l întâmpine dând din coadă, pentru că e mare iubire între ei. Și nu vreau să mă gândesc că n-o să mai vină, nu pot.

 223. junghiul

  Daaa, lucrez în draci.
  Ălamicu nu prea.

 224. junghiul

  Trist moment.Eu nu mai am nici un unchi, s-au stins de tineri , săracii.

 225. junghiul

  Pasta al forno!

 226. Angela

  Bucătărim, bucătărim?
  Am constatat că-s plină de prejudecăți.Acum mi-e somn și aș vrea să mă culc. Nimeni și nimic n-ar trebui să mă împiedice, îs un cetățean liber și consider că azi mi-am îndeplinit îndatoririle, Și chiar dacă nu mi le-aș fi îndplinit, ce? Și uite că stau aici și moțăi ca o găină beată, oricum nu fac nimic, dar nu mă culc pentru că-i „prea devreme”, cum o să mă bag în pat de la ora asta??? Ce tâmpenie!

 227. andreea

  e aşa de multă suferinţă…

  băiatul ăla de 19 ani de la metrou de ce s-o fi sinucis? 😦
  cu 20 de minute înainte să se arunce el pe şine, eram şi eu în staţia aia…

 228. cătălin

  Mi-am luxat un umar – ce ciudat a pocnit – dupa aia am ametit si n-am vazut sau auzit nimic vreo citeva minute, mi-am tiriit cum am putut coada in birou si acum ma rog sa-mi revin. Ce misto e sa fii singur!

 229. Trebuie să ieșim din starea asta!

 230. Angela

  Ieșim, ieșim, da-n ce intrăm după aia?

 231. Angela

  Cum ai reușit să-ți luxezi umărul? Ți-ai revenit?

 232. andreea

  trebuie să te duci la doctor! 😦
  dacă te doare, te duci la doctor.

 233. Angela

  Of, ce face copilu ăla acolo cu umărul lui? Dacă-i e rău? Că nu mai zice nimic de o oră.

 234. cătălin

  Sint bine, mi-a fost rau. Probabil m-am speriat. Nici dimineata n-am mincat mare lucru din lipsa de timp, nici nu m-am incalzit, sint un bou. Mare.

  La doctor te duci cind te doare rau de tot, altfel astepti cu lunile.

 235. andreea

  te poţi preface un pic, ştii…

  oricum, sper că-ţi dau ceva antiinflamatoare la farmacie.

 236. cătălin

  Nu stiu de anti-inflamatoare, la aspirina ma doare burta rau. Mi-a trecut, nu doare daca n-o misc. Mina stinga. O sa va povestesc eu cum arata un sistem medical modern.

  Angela, am citit acum de unchiul tau. 😦

 237. cătălin

  Mi-a cam trecut, n-a pocnit nimic, dar atunci, dupa accident, am facut un puseu de tensiune. Iar am tensiunea mare… 😦

  Vad ca si voi sinteti morcoviti…

 238. cătălin

  treaba…

  E si vremea asta urita, nici iarna, nici vara, doar negura si glod.

 239. Angela

  Ba, că la mine-i senin sălbatic, ziua te orbește soarele, iar noaptea, luna și stelele. Și-i un friiig..

 240. junghiul

  Ministrul de finanțe mă face să mă svâlcovesc!

 241. junghiul

  Unde s-a mai pomenit să pleci tu cu marfa fără să o plătești?
  Evaziunea o reduci dacă:
  1) clientul are obligația de a solicita și păstra bonul fiscal
  2) clientul are ca facilitate fiscală dreptul de a-și deduce din impozit o cotă în funcție de valoarea bonurilor colectate.

 242. junghiul

  Și la noi a fost azi soare.

 243. cătălin

  Ce-o mai facut ministrul?

  Legat de evaziune nu stiu, dar, atunci cind taxele sint atit de mari si pedepsele atit de mici, va exista evaziune.

 244. Angela

  Evaziunea ca evaziunea, dar mi se pare absurdă povestea din cauză că:
  -eu mă duc cu coșul la casă
  -casiera începe și marchează
  -îmi spune cât am de plată
  -eu îi dau banii (sau cardul)
  -ea îmi dă bonul împreună cu restul (sau hârțoaga de la card)
  Cum fac să-mi dea bonul înainte să plătesc? Că eu pot să ies pe ușă cu marfa, pe sub nasul ei, și să zic că nu mi-a dat bon și să mă pupe-n cur. Sau nu asta e succesiunea normală a operațiunilor? Că eu alta decât ce am înșirat mai sus n-am văzut nicăieri.

 245. junghiul

  Păi sigur că da.
  Asta e succesiunea.
  Or mizeabilul ăla de afiș induce ideea că vânzătorul ar trebui să îți dea bonul înainte. Asta va genera neîntelegeri și ceartă.
  În plus, în baza cărei norme tu, ministrul sulii dai dreptul cuiva să ia marfa și să plece cu ea neplătită. Îndreptățindu-l chiar!
  Și cum dovedești refuzul de a da bonul.
  N-aveți chef să vă demonstrez că asta e instigare la comiterea unei infracțiuni, nu-i așa?
  Inaginați-vă că intră în magazinul de second hand cinci persoane vorbite între ele. Fac un pic de circ la casă , dă-mi bonul , ba dă-mi banii , după care pleacă liniștiți cu hainele în plasă fără să plătească, invocïnd un refuz de a da bonul. Hoți acoperiți de lege!
  Ăștia sunt demni să lucreze în Ministerul de Finanțe, hoții dracului!
  Cine ne obligă să cumpărăm de la unul care nu dă bonul?
  Refuză să ți-l dea, nu cumperi de la el, ce e greu?
  Iar la servicii cum faci?Recomandarea boului era să îți aducă la masă bonuri pe cum comanzi. Dar asta înseamnă să și plătești în tranșe , altfel x-ul, adică raportul care indică totalul încasărilor din ziua respectivă nu reflectă banii din sertar.
  În timp ce tu stai cu bonurile pe la mese , și socotești cine a plătit și vine nu, vine Antifrauda îți scoate x-ul, constată diferența , îți încheie un proces verbal de contravenție cu amendă de 8.000 de lei și îți suspendă activitatea pentru 3 luni de zile.
  Pedepsele sunt mari la evaziune, iar taxele nu sunt chiar așa de mari comparativ cu alte state,nu asta e problema.
  Problema e că noi o încurajăm necerînd bonul fiscal .
  Nu cumpăra de la cel care face evaziune, nu cumpăra de la cel care vinde marfă furată chiar dacă ți-o dă la jumătate de preț.
  Dacă fiecare ar cere bonul fiscal și l-ar păstra măcar până la ieșirea din magazin, am fi toți un picuț responsabili de colectarea taxei pe valoarea adăugată.In statele civilizate riști o amendă usturătoare dacă la ieșirea din magazin nu poți prezenta bonul fiscal.
  Of, cu ce vă bat eu capul!

 246. cătălin

  Eu am inteles ca guvernul recunoaste doua lucruri:

  1.Degeaba pun ei taxe mari, ca nu le plateste nici dracu’.
  2.Chiar daca se aduna bani la buget, ramin necheltuiti de frica DNA-ului (ca, fara spaga, cine e prost sa se apuce de facut autostrazi sau spitale).

  Si atunci s-au gindit sa reduca taxele.

  Cind eram in tara, daca se putea, ii spuneam vinzatorului ca nu-mi trebuie bon. Sa ma scuzati, dar nu vad ce rost are sa platesti impozit unui stat de hoti. Ca banii, cum au iesit din buzunarul tau, s-au dus, nu-i mai vezi. Si mai e o problema: tu, ca firma, daca nu faci evaziune, nu ai cum sa faci fata concurentei, care nu plateste nici o taxa. Concurenta care are sprijin politic (deci fara probleme cu antifrauda).

 247. junghiul

  Noi susținem și demonstrăm utilitatea reducerii TVA și a CAS de ani de zile. Nu s-au gândit să reducă taxele.
  Ne-au reamintit că la anul avem campanie electorală!
  Ce, nu știți să citiți printre rânduri?

 248. junghiul

  Nu te scuz, bonul trebuie să-l ceri , e datoria fiecăruia dintre noi. Exact cum trebuie să respecți regulile de circulație chiar dacă avem drumuri de căcat.

 249. Angela

  La asta mă gândeam și eu, că ministerul dă idei hoților. Adică tu, cumpărător, te afli într-un moment când marfa e la tine și ai și bonul, poți să nu mai dai banii și să ieși din magazin. Vânzătorul nu poate dovedi că nu i-ai plătit. Doar bonul e confirmarea plății, nu? Iar dacă plătești și ăla refuză să-ți dea bon, n-ai ce-i face, că banii i-ai dat deja, cum mai poți pleca fără să plătești, după cum ne învață cretinul de ministru? Dobitoci.

 250. junghiul

  Iertați-mă că mi-am vărsat nervii pe blog!

 251. Angela

  Una dintre funcțiile blogului e să colecteze revărsările de nervi. Dacă nu aici, atunci unde? Dacă nu cu noi, atunci cu cine? Că doar am stabilit că stăm prost cu zen-ul și nici nu ne străduim perea tare să remediem asta. Așadar, nu trebuie să te scuzi, ci doar să preiei și tu revărsări pentru care ne scuzăm noi și tot așa.

 252. junghiul

  Să construim atunci Marea Revărsare!
  Îmi place!

 253. Angela

  Am putea începe cu mici pârâiașe până ajungem la torente. Uite, eu aproape că turbez de la aparente mărunțișuri care mă fac să întrezăresc apocalipsa comunicării. Azi, de-un paregzamplu, m-am mâniat pe o reclamă de șampon care zicea de „păr plin de volum”. Cum e aia, plin de volum? Părul poate fi plin de mătreață, de scaieți, de agrafe, de miresme, de flori sau de alte chestii, dar plin de volum nu poate fi. Ori nu mai am eu proprietatea termenilor.

 254. andreea

  se poate face așa: dacă ai plete, îți apleci capul, dai tot părul în față și apoi îl arunci înapoi peste cap, avînd grijă ca în prealabil să pitești sub el un volumaș din seria Cartea de buzunar. poate fi Eminescu, sau oricine altcineva.
  și gata, ai rezolvat problema. simplu, fără chimicale.

 255. Angela

  Riscant. Conținutul cărții poate penetra cumva, printr-un fel de osmoză, oasele craniului. Dacă pătrunde în creier și-l intoxică?

 256. junghiul

  Păr plin de volum? Ăștia ne iau în răspăr!

 257. Angela

  Nimeni nu-i furios. Frustrant!

 258. Angela

  Nici măcar eu, și asta mă sperie. Îs pașnică și nu înțeleg de ce, oare mor?

 259. andreea

  trebuie să compar 4 oferte pentru pereți din sticlă, fiecare are vreo 15 pagini și tot felul de detalii diferite, șurubele și prețuri și creierul meu plutește în vată. citesc și nu înțeleg mai nimic. nu-s furioasă…

 260. cătălin

  Tu ai sta intr-o casa cu pereti de sticla?

 261. andreea

  doar dacă e pitită bine. 🙂 cam așa:

  dar eu vorbeam despre niște pereți interiori. la birouri.

 262. cătălin

  Aha, sa te vada colegii cind, la birou, stai pe facebook. Sau pe altele, mai dihai.

 263. andreea

  nu eu vreau să fie așa.

 264. Angela

  Eu aș sta. Îmi place să văd afară, mă doare-n cot de cine se uită înăuntru. Scot limba la ei. Sau kalașnikovul,

 265. junghiul

  Andreea, vreau casă din baloți de paie. Nu mi-e frică de lup!
  Jur că îmi fac o casă din baloți de paie!

 266. andreea

  mie-mi vine să strănut de la paie.
  dar dacă vrei tu, neapărat…

 267. cătălin

  Junghiule, tu fumezi? 😛

  Am uitat sa ma bucur pentru vacanta luata de Ridzi. 5 anisori. Se putea si mai bine, dar merge. Bravo ei!

 268. nuuuuuuuuuuuuu, m-am lasat

 269. cătălin

  Da, interesant. Sau cum sa dai un nou inteles sintagmei „Hai fa-n fîn!”

  Totusi, nu stiu ce sa zic, cit rezista lemnul ala si paiele in timp…

 270. junghiul

  Cât rezistă , atâta rezistă!
  După care aduni alți baloți!

 271. junghiul

  Pe post de mansardă tragi o șură!

 272. andreea

  bine că mi-au trîntit căsoaia aia cu etaj, cînd mă uit la ştire…

 273. cătălin

  Mi-ar fi buna, cind vreau sa ma dau cu capul de pereti.

 274. andreea

  ba eu, poate mi-o trece odată durerea…

 275. cătălin

  Uf, de cap? Da-mi si mie, ca-s obisnuit.

  Junghiule, ma gindeam, faci casa din paie, dar sura – unde tii vaca – din caramida. 🙂

 276. Din bolțari!
  Ca să fii sigur că nu scapi vaca, îți poate hali casa.

 277. andreea

  ba s-avem pardon. vaca stă la malul apei.

 278. cătălin

  Muuu.

  Iii … am incurcat limbile, am vrut sa zic miauu!

  De multe ori m-am intrebat de ce aia din ISIS ii ucid cu atita ferocitate pe musulmani. Simplu, asa e scris in Coran; ei considera acea carte perfecta si o iau ad-literam. Siitii, care au inovat putin doctrina islamica, sint condamnati drept eretici, pentru ca nu poti inova ceva ce este perfect. Sclavia este permisa, pentru ca si Mahomed a avut sclavi. Totul este o reintoarcere la traditiile islamice timpurii, din timpul vietii lui Mahomed. Un articol mai lung, dar destul de bun:

  http://www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/

 279. junghiul

  Unde-i scris asta în Coran?

 280. cătălin

  Citate care spun ca cei credinciosi au datoria de a purta razboi cu necredinciosii sint multe. Nu-i nimic surprinzator, e o carte scrisa acum un mileniu si jumatate. Biblia are si ea portiuni de speriat. Pe linga Coranul propriu-zis mai sint si alte scrieri pe care ei le considera sfinte. Oricum, daca ai timp, articolul acela explica unele lucruri.

 281. Am inceput sa-l citesc, il voi termina maine…

 282. cătălin

  Iti plac tie paiele. Mie si acum imi pare rau ca ai mei au dat casa bunicilor. Era departe, dar principalul motiv a fost ca nu mai tinea. Lut, lemn care putrezise de tot… am incercat eu s-o repar, dar degeaba. Asa-mi placea sa ma duc citeva zile acolo, sa scap dintr-un oras urit…

  Andreea, hai sa ne batem cu zapada!

  (intrati aici pentru mai multe: http://vadimtrunov.35photo.ru/)

 283. junghiul

  Recunosc , am un buget limitat!

 284. cătălin

  Tre’ sa recunosc si eu ca ideea cu paiele e frumoasa. Dar … ma cam tem de foc si mai ales de scurt-circuite. Stiati ca in Canada toate punctele unde se fac legaturi electrice sint inconjurate de o caseta de tabla, si asta e obligatoriu, chiar si pentru casele din boltari? Multe case aici sint din lemn.

  Mi-i dor de Radu. Chiar daca m-am contrazis de multe ori cu el, chiar daca nu sint de acord cu cacamaca lui, era un om deosebit. Dar nu stiu cum sa-l conving. Am incercat…

 285. junghiul

  Zice-se că balotul nu arde!

 286. junghiul

  Dacă mai vorbiți cu el , salutați-l!

 287. andreea

  nu mă joc, nu mă bat.
  zac.
  mîine, dacă tot nu mi-e bine, mă duc la spitalul ăla ORL pe care l-am mai vizitat odată, fix de Crăciun. acum mă dor şi urechile.

 288. andreea

  junghiule, copiii sînt bine?

 289. cătălin

  Aoleu. 😦 Dar ce sa cauti la ORL?

 290. junghiul

  Doi sănătoși tun, ălamicu pe cortizon încă!
  Părinții mai bine și ei.
  Du-te la ORL-ist , nu sta pe gănduri!

 291. junghiul

  Voi, bine?

 292. cătălin

  Eu is bine, Andreea … sper. 😦

  Mda, religia pacii, dar, daca e luata ad-literam, nu mai e deloc asa. Ca asta-i problema – in general – cu textele vechi, pot fi interpretate in feluri diferite, unele total opuse.

 293. andreea

  nu m-am dus nicăieri. să văd ce se mai întîmplă…
  ori eu, ori boala!
  mă tratez băbeşte, nu mai sînt aşa de turtită ca ieri.

  da` Angela ce-o face?

 294. cătălin

  Crezi ca aveau ce sa-ti faca in spital? In mod obisnuit iti dadeau niste antibiotice, si atit.

  Cam ar trebui sa scriu un articol, dar nu stiu ce. Ca, oricit as incerca sa obtin ceva vesel, tot o chestie trista imi iese. Era un banc, inainte de ’89, cu unul care lucra la fabrica de armament si tot o luat acasa in fiecare zi o piesa pentru a-si face bicicleta. Numai ca, la asamblare, i-a iesit mitraliera.

  Spunea Junghiul de Olivia Steer. De acord, ea a luat-o razna. Dar de ce aia de s-au coalizat sa-i raporteze pagina de facebook (ca la gradinita!) n-au fost la fel de intransigenti cu prostiile debitate de medicina traditionala? Zeci de ani au behait „nutritionistii” ca trebuie eliminate grasimile, iar colesterolul din oua e foarte nociv. Si, cind colo, apar dovezi ca acele concluzii nu aveau in spate nici un fel de studii, ci, poate, banii producatorilor de cereale. Mi-i frica de o lume in care guvernele au grija ca oamenii sa primeasca numai informatii bune, verificate.

  http://www.nytimes.com/2015/02/21/opinion/when-the-government-tells-you-what-to-eat.html

  Indeed, cutting fat and cholesterol, as Americans have conscientiously done, may have even worsened our health. In clearing our plates of meat, eggs and cheese (fat and protein), we ate more grains, pasta and starchy vegetables (carbohydrates). Over the past 50 years, we cut fat intake by 25 percent and increased carbohydrates by more than 30 percent, according to a new analysis of government data. Yet recent science has increasingly shown that a high-carb diet rich in sugar and refined grains increases the risk of obesity, diabetes and heart disease — much more so than a diet high in fat and cholesterol.

 295. andreea

  dacă mă vedeai pe mine azi noapte cu comprese din frunze de varză pe frunte şi azi cu nasu-n aburii de ceapă şi muşeţel precis mă dădeai afară de pe Ciocolata cu sare! 🙂

 296. cătălin

  De ce? 🙂

  Apropo, asa ceva ai? Au ai mei, cica e foarte bun.

  http://www.linemed.ro/Aparat-aerosoli-Nebulizator-Omron-CompAir-C28-Plus

 297. andreea

  n-am.
  dar n-avem astm sau alergii sau bronşite.
  avem doar o amărîtă de sinuzită acută! 🙂 şi cît de nostim e să te doară orbitele ochilor…

 298. cătălin

  Pai aerosolii sint tare buni in sinuzite si raceli…

 299. Eva

  Buna seara kinderi, ma intorc printre voi… m-as fi intors mai de demult dar iar am uitat parola de la wordpress.

  Eu v-am lasat de cand cu filmul cu avalansa… mie mi-a placut, au exagerat putin caracterului sotului (in realitate nu cred ca face vreunul asa crize de pussy) dar per ansamblu a fost ok.

  Eu am fost ieri la cacatul de ‘fifty shades of grey’ care nu e nimic. niste scene insiruite, nici poveste de dragoste, nici comedie, nici porno, nici sado-maso nici nic. O pierdere de vreo 15 euro (+benzina pana la cinema), vreo 3 ore, cativa neuroni, multa frustrare.

  M-am dus, ca barbatul a fost de garda si eu, dupa garda a randul meu, singura acasa am zis sa mai scot nasul prin lume. Proasta decizie. Evident vineri seara lume multa in oras, multi tineri, parfum mult, tocuri, masini frumoase, grupuri de tineri. Eu singura fara grup, cu masina murdara, fara make-up sau parfum, m-am simtit complet straina printre ei. Atat de straina incat am simtit ca nu e locul meu acolo, ca nu am ce cauta. N-am mai fost de mult in lume, printre oameni. Oamenii pe care-i vad eu nu sunt parfumati, nu sunt nici prea tineri, nu au nici cine stie ce chef sa fie veseli sau sa rada.

  Ultimul tanar pe care l-am intalnit, a fost joi seara la 11 noaptea. Are vreo 41-42 de ani si nu se putea aseza pe scaun sa stea de vorba cu mine, din cauza unui abces in buca stanga. L-am intrebat daca a mancat ceva azi si-mi spune ca pe la 12 la pranz si ca el mananca din 3 in 3 ore normal. Imi pica fisa, ca din 3 in 3 ore mananca doar bodybuilderii, si-l intreb… faceti sport? … da!… injectati ceva?… pauza… gen anabolice? steroizi?…. da!…
  si dupa ce ii spun ca au efecte secundare pe inima si sistemul cardiovascular… m-anunta ca stie, si ca el injecteaza oricum ca are nu stiu ce concurs. si-apoi ma anunta ca e impotent… de parca planuiam sa ma culc cu el, nu sa-l pun sub anestezie generala…

  Acum vreo 2 saptamani de pe sectia de intensiv din celalalt spital in care lucrez, seara pe la 8-9 , exact cand surorile medicale fac schimb de ture si fac raportul de seara, un pacient cu trauma cranio-cerebrala s-a ridicat din pat si a plecat de pe sectie in camasa aia de spital, o stiti, care se inchide la spate si prin care ti se vede curul. Afara vreo minus cateva grade. I s.a sesizat lipsa cateva minute mai tarziu, dar a fost efectiv de negasit. L-au cautat peste 100 de oameni, cu caini, cu politie si pompieri si voluntari. Spitalul e pe o colina, are o parcare uriasa pentru ca e si o scoala de meserii acolo si loc de aterizare pentru elicopter. E destul de departe de civilizatie, usor accesibil la nevoie dar totusi ascuns de trafic si locuinte. L-au gasit 12 ore mai tarziu mort intr-un loc f prost luminat, un boschet, undeva f aproape de spital…

  Cam greu cu mersul la cinema.

 300. andreea

  viaţa bate filmul, aşa-i, Eva? 😦

 301. cătălin

  Oa, Eva, ne-ai lipsit…

  Dura faza cu injectatul. Oare pentru minte n-or fi steroizi, ca ar avea nevoie.

  Nu-mi plac deloc cinematografele, mallurile, zgomotul si forfota aia timpita. Nu stiu, mult timp am zis ca e ceva gresit cu mine, ca eu sint salbatic, dar poate ca nu-s chiar omul-maimuta. Ma mai duc, cind mai trage cite cineva de mine, dar nu ma simt deloc bine, e o veselie falsa. A tuturor.

  Cred ca ti se intimpla zilnic astfel de povesti, Eva, ca aceea cu omul plecat din spital.

 302. andreea

  crezi tu că e falsă.
  pe Sabina, de pildă, ai fericit-o dacă o duci la mol. la film, la pizza, la librărie, la aparatele alea din care pică bile cu giumbuşlucuri. gălăgie, sclipici, mirosuri, lucruşoare.
  unii pur şi simplu rămîn cu mintea de la 10 ani. foarte mulţi, de fapt.

 303. cătălin

  Dar daca se bucura de chestiile alea pentru ca nu stie altceva?

  O problema de logica. Mi s-au rupt sireturile de la papuci, am cautat altele – n-am gasit. Mi-am luat atunci o sfoara de nailon. Albastra. Aveau si pe rosu. 🙂 Bun, cum fac eu sa nu se destrame la capete, cind n-am nici o sursa de foc in casa? Am un aragaz electric, atit. Si un gratar, afara, care intre timp s-a stricat. Deci, sa ciocnesc doua pietre, poate am noroc?

 304. Eva

  Nici mie nu mi place… aglomeratia si falsitatea si prefacatoria. E exact ca pe facebook… toti isi pun fel si fel de poze cu cele mai bune lucruri si in cele mai bune lumini … cand de fapt au si ei tristeturi si probleme si de fapt e totul o prefacatorie.
  Catalin iar vin cu pasarelele mele… cand ma indreptam spre cinema aseara, desi era 8 seara si era intuneric, intr-un copac ciripeau asa frumos niste alea mici… 🙂 Cred ca mollul meu e in padure 😀

 305. cătălin

  … dar poate ca ei nu stiu altceva.

  Facebook e o mare mizerie. Daca il folosesti pentru a posta poze, e OK, pentru asta a fost facut. Sigur ca sint si probleme, si momente mai putin vesele, iar cine isi imagineaza ca viata e o hahaiala… treaba lui. Ma rog, pentru unii chiar e, pina la un punct. Dincolo de asta insa fb permite construirea unei lumi iluzorii, in care tu ai intotdeauna dreptate. Si vei gasi si pe altii care sa-ti tina hangul. Butonul de blocat are un rol esential pentru realitatea aceea paralela.

  Si la mine cintau pasarile, a nins dimineata, a iesit apoi soarele, si scatiii s-au apucat de ciripit. I-am auzit, m-am oprit putin, dar aveam miinile ocupate, n-am mai scos aparatul de fotografiat, si am trecut mai departe. Pasarile se bucura ca vine primavara, oamenii…

 306. Moș Pleksiglasu

  „Facebook e o mare mizerie…Butonul de blocat are un rol esential”

  Hm!……Hm!…..hm!…

 307. Moș Pleksiglasu

  Toate blogurile sunt niste feisbucuri. Niste mizerii cu butoane de blocat. Pe lorena lulu butonul ala o face sa se creada scriitoare, artista, si caragiale, pe alabalabarton psicholoaga, pe taganca destepta, pe costelus…..

 308. Danny

  Buna seara!
  Imi pare rau, tare rau de un om care s-a numit Gelu. Am aflat intamplator si nefericit despre aceasta tristete in urma cu ceva timp. La inceput nu mi-a venit sa cred afland despre acest lucru tocmai de pe facebookul urat de Catalin. De acolo am explorat si am ajuns la locul faptei, si asa am aflat ca pe 3 decembrie 2014 s-a stins o persoana, pe care eu am apreciat-o mereu, inca de pe timpul anticei Pandora si pana in zilele noastre.
  Cum spuneam, m-am inteles destul de bine cu Gelu, avand in vedere ca este brailean, niciodata nu m-am certat cu el. Mi-au placut mult ironiile lui adresate oricui, subtilitatile lui cantate pe arcusul de vioara, sau pe zdranganitul corzilor de chitara vesnica cu ajutorul carora a instruit multe generatii.
  Mi-aduc aminte de „betigasele” pe care le vira cu destula dibacie prin crapaturile gardului Norei, iar aceasta facea sublime spume la gura, de ma prapadeam de ras.
  Imi aduc aminte cum incerca tot timpul sa-si faca cunoscute cat mai bine cele doua fiice ale lui pe toate blogurile.
  Mi-aduc aminte cat de mult le iubea, si cat de bine cantau. Iar Gelu era un fericit.
  Este foarte trist cum un om, pe care l-ai avut in fata micului tau ecran si ai conversat cu el ani in sir, chiar daca nu l-ai cunoscut in real, poate sa plece asa de repede, asa de grabit dintre noi, sau din inima ta, daca ai avut-o pentru el. Urasc acest tip de despartire, niciodata nu voi fi de acord cu ea, si nu ma voi resemna niciodata. Gelu este undeva printre noi, si de acolo de unde este, ne vede, ne admira si ne aplauda. Iar noi il aplaudam in veci ca pe un mare maestru al vietii purtat pe corzile de chitara intru fericirea noastra.
  Vreau sa multumesc Andreei si lui Catalin pentru inspirata si de bun simt idee de a-i dedica un articol intreg lui Gelu cu comentarii cu tot, dar mai ales cu cateva dintre ideile lui semnificative.
  Sa ne traiesti, Gelu Odagio, intr-un etern pe care il vom cunoaste odata si odata cu totii, mai devreme sau mai tarziu.
  Dumnezeu sa te aiba in pace!

 309. Moș Pleksiglasu

  Se apropia ceasul mesei, si-i zic unui coleg roman mai nou ca mi-e chiar foame. A zis ca si lui, dar ca nu are nici mancare si nici vreo letcaie. Stiam ca mai avea si datorii. A terminat arte plastice. Trebuia sa ia banii in seara aia. Si tot in seara aia trebuia sa-i vina nevasta care a facut dreptul si ar trebui sa fie avocat. Nu poate fiindca n-are 100000 de euro, pretul spagii. A zis ca daca i-ar avea, n-ar fi o problema fiindca si i-ar scoate intr-un an. L-am intrebat cum si a zis ca tot din spagi, normal. N-am iteles ce se pretinde acum in legatura cu justitia romana. Ca-i independenta? Poate. Ca-i justitie? Hahahahaha! Fuck off Romania!

 310. Moș Pleksiglasu

  Danny, iti doresc sa traiesti si tu in eternul ala cat mai devreme. Ca eternul o fi el etern, dar cu cat mai lung eternul tau, cu atat mai bine pentru restul muritorilor.

 311. Moș Pleksiglasu

  Danny, tu te-ai pocait cumva?

 312. cătălin

  Ia uite, oaspeti!

  Obsesia Ana Barton s-o vindeca cu socuri electrice? 😛

  Da, Mosule, recunosc ca si eu am bannat si voi mai banna daca e cazul. De asta a si plecat Radu, daca tii minte, cineva a stirnit toate discutiile despre cenzura si nu stiu ce. Dupa cum ai vazut pe alte bloguri inainte, e imposibil sa lasi tot rahatul, pentru ca oamenii ajung sa dea din ei tot ce-i mai rau. Nici nu poti lasa doar o parte, pentru ca, inevitabil, cineva se va simti nedreptatit. Asa ca am hotarit sa nu las nimic.

  PS: parca pe LL o ridicai in slavi mai acu’ ceva timp.

 313. Danny

  O caut pe Zana Norilor. Este aici? Daca este, sa-mi dea de stire! O caut printre nori, de secole. Inaintea ochilor imi apar fetze de copii, ingeri albi, pufosi si veseli, incarcati de istorie multiseculara, Imi canta in ceas tarziu din noapte, spunandu-mi s-o caut pe Zana lor, a copiilor de pretutindeni. Vreau sa vorbesc cu Zana Norilor.

 314. Danny

  Nu m-am pocait, de ce sa ma pocaiesc?

 315. Danny

  Catalin, sa te bucuri mereu de oaspeti! Si sa nu mai bannezi niciodata. A banna este o dovada de lasitate. Trebuie sa ai minte pentru a intoarce vorba si mai putina ura in suflet.

 316. Moș Pleksiglasu

  Pai tocmai am scris un comentariu care n-a mai aparut ca n-a mai mers internetu chiar atunci. Iti ziceam ca Jaco Pastorul se va intoarce dupa parerea mea atunci cand tu o sa promiti in mod solemn si o sa te tii de cuvant, ca n-ai sa mai cenzurezi si n-ai sa mai bannezi pe nimeni. Comentariul s-a dus dracului fiindca inspiratia nu vine de doua ori cu aceleasi haine. Si tu ce-ai facut? Ai sters un comentariu pe care nu l-ai inteles.

  Bai Jaco, desi ma gandeam sa te mai chem odata inapoi, m-am razgandit definitiv. Eu insumi mai stau pe-aci tot incercand sa-i conving pe doi ca nu se merita. Dar pofta lor de sarmale ii tine legati aici.

 317. cătălin

  N-am promis niciodata ca nu voi cenzura.

  Vezi ca ai mai sus o droaie de definitii, nu mai bine iti incerci puterile cu ele?

 318. Danny

  Catalin, tu o cunosti pe Zana Norilor?

 319. Moș Pleksiglasu

  Bai cotolinule! Un om cu simtul umorului, un om care vede o mie de sensuri intr-o propozitie, un om cu toti boii acasa, n-are cum sa vada ce scrie Danny si nu-l ia la misto. Dar cum tu esti obtuz si obsedat de perceptiile tale eronate, n-ai vazut decat ca eu ii doream moartea lui Danny, fara sa vezi ca de fapt el si-o doreste mult mai mult decat i-o doresc eu. Adica asta s-ar putea intelege din felul cum scrie. N-am facut decat umor de rebusist. Dar tu ai ramas si vei ramane acelasi prostovan rautacios.

 320. Moș Pleksiglasu

  A, stiu ca n-ai promis. De asta a plecat Jaco. Intreaba-l pe el si o sa-ti spuna iarasi cu subiect si predicat. Asta a fost singurul motiv pentru care a plecat de aici.

 321. Moș Pleksiglasu

  Din mine doar bannarea si cenzura scot tot ce-i mai rau. Continui sa le doresc tot ce-i mai rau bannatorilor si cenzuratorilor. Sec. Fara arta.

 322. Danny

  Referitor la moarte:
  Un roman care sfideaza moartea la Barajul Vidraru a aparut in Daily Mirror. Acesta isi incerca bicicleta pe o suprafata lata de 30 cm la o inaltime de peste 100 metri.
  Unde era Moartea cand acest tanar roman o sfida intru fericirea Vietii? Moartea era asezata in coltul din dreapta al Barajului………… si astepta, astepta, astepta…………………..
  In cele din urma, vazandu-l atat de curajos, de echilibrat si de indemanatic pe barbat, a hotarat sa-l lase in pace, si i-a zis:
  „Nu te voi lua acum cand iti etalezi virtutile spre incantarea lumii, ci te voi astepta atunci cand pe patul meu vei zace neputincios si uitat de toata lumea. Atunci nimeni nu ma va condamna ca te-am luat”.
  Si asa plecara Moartea, carandu-si in spinare sacul cel negru si coasa ruginita de atata amar de veacuri.
  Imi este imposibil sa-mi doresc moartea. Si acest lucru il spun, deoarece tot infinitul pe care-l voi petrece peste zeci de ani, numai in bratele ei voi sta. Si in plus, mai am si un proiect de reforma politica de terminat.

 323. cătălin

  Iti stiu stilul. Ai vrut sa provoci, sa stirnesti un foc stins. Dar n-am chef s-o fac pe pompierul. Daca o sa aiba altcineva, bine.
  Eu sint convins ca, daca ai fi fost admin pe pistol, Mosule, si tu te-ai fi apucat de sters, pentru ca nu poti lasa orice. In fine, asta e o alta problema, si nu ma intereseaza.

  Ultima discutie cu Radu a fost la postul „Efemeride”. Poti sa te duci acolo s-o citesti. Da, trebuia sa-mi nuantez pozitia, dar pe atunci nu stiam cum sa reactionez.

 324. junghiul

  Despre Zâna Norilor nu știu nimic. Pe Zâna Măseluță a luat-o Jaco cu el.

 325. Danny

  Zana Norilor va aparea astazi aici. Veti sti cine este in curand.

 326. andreea

  … zâna melopeelor, spaima florilor şi doamna cucurbitaceelor…
  nu visez, chiar Danny umblă pe aici!

 327. andreea

  de ce era Moartea asezata in coltul din dreapta al Barajului???
  ce vrea artistul să ne spună prin acest detaliu semnificativ?

 328. Adică, pe DN7C, pe sensul de mers de la Curtea de Argeș la Cârţişoara, așa stă moartea pe colțul din dreapta al barajului, altminteri îți vine din stânga! Moartea…

 329. cucurbitacee sau curcubitacee?

 330. cătălin

  Ei, si ce mai fac bolnaviorii? Au functionat frunzele de varza?

  Mi-a aparut o vinataie de toata frumusetea pe brat, de cind am avut accidentul ala la sala.

 331. Angela

  A venit Danny!

 332. andreea

  a venit, da! neschimbat, la fel ca alt’dat’…

  pune şi tu nişte varză pe vînătaie…

 333. andreea

  cine e, dom’le, Zîna Norilor, că nu mai rezist!!

 334. cătălin

  Varza. 🙂

  Angela, tu ce mai faci, ai avut musafiri in week-end?

  Am citit aceeasi stire prin citeva locuri diferite, si acum ma crucesc. Trei fete din Marea Britanie de vreo 15 ani au fugit de acasa si s-au dus in Siria, la Isis. Cica e tare cool sa fii mireasa de jihadist. Dar nu inteleg cum niste copii minori se pot urca in avion in UK fara parinti, fara insotitori, fara nimic. Si nicaieri nu se ridica problema asta, primul ministru al lor spune ca e important ca liceele sa se implice in nu stiu ce. Dar serviciile de securitate platite din bani publici, alea ce rahat fac?

  Si mai vedem cit e de periculos internetul. Inca mai sint multi care sustin ca aici e mediu virtual si nu conteaza.

 335. Angela

  Am fost mai mult la Cluj zilele astea, dus-întors, dus-întors, au venit copiii aici la țară, acum au plecat, aștept, spre exasperarea lor, „să sune când au ajuns”. Ce bine că Danny e neschimbat! Tocmai am perorat azi de le-am împuiat copiilor capul despre nevoia de repere și de chestii stabile în timp, care să-ți dea un pic de siguranță în vânzoleala asta bezmetică. Și nu, nu pentru că-s o babă anchilozată în conservatorism. Așa trebuie și așa e bine, AM ZIS!
  Nu te râde, bă, de varză. Chiar e bună la multe chestii și mai ales la umărul tău scrântit.

 336. andreea

  Danny-reper să-i rămîie numele!

 337. cătălin

  Viezure, brinza, varza, atitea repere. Rinza.

 338. Angela

  Mazăre. Mânz.

 339. cătălin

  Ia, voi ce repere aveti? La mine e trecerea timpului. Si altul, dar, daca-l zic, iau bataie.

 340. andreea

  usturoiul

 341. cătălin

  Nu, moartea. Dar am ris bine de usturoi.

 342. Angela

  Staaați, măi, că eu nu ziceam de repere de-astea, cu timp, cu moarte, cu usturoi. Mie mi s-a tras de la bântuitul prin Cluj, că m-am înfuriat că nu mai îs locuri pe care le știam de când lumea și care însemnau ceva, cum ar fi cafeneaua-cofetărie Croco, pe care nu-i clujean mai copt, așa, să n-o jelească, fiindcă s-a desființat și s-a făcut sediu de bancă, băga-mi-aș… Și nu numai clujenii născuți, și ăia făcuți, toată studențimea care s-a perindat vreodată prin Cluj îl jelește pe Croco. Și-apoi de la asta m-au năpădit în cascadă altele. Ce moarte, ce usturoi?!

 343. andreea

  cum adică să fie trecerea timpului un reper? reperul nu şade frumos şi cuminte la locul lui?

 344. Angela

  Adicătelea vine acuma fiu-meu și-mi zice că degeaba tot jelim noi, că dacă ne-o fost așa drag, de câte ori ne-am mai dus să-i facem dever, să nu se-nchidă? Păi cum să ne mai fi dus? Că trebuia lăsat așa cum o fost de când s-o deschis, în 1960, de-am băut eu acolo prima dată suc cu paiu’, că aveam șapte ani și m-o dus tata. Ce rahat, că s-au apucat să-l modernizeze de n-o mai semănat, să-l fi lăsat așa, cu canapelele tocite de cururile poeților, pictorilor, filozofilor, belferilor și luzărilor urbei, care-și făceau veacul acolo și ne-am fi dus și-n cârje și am fi clămpănit din proteze pe buza cănii sau a paharului de pe vremea lui Gheorghiu-Dej. Dacă l-au făcut pentru cocălari și pipițe, l-au omorât. Și gata a fost.

 345. Danny

  Apar in 10 minute. Nu plecati!

 346. cătălin

  Da, e urit cind dispar repere cu care te-ai obisnuit. Parca nu-ti mai gasesti locul, nu mai ai ce cauta acolo.

  In Iasi erau tei, pe mai multe strazi. I-au taiat si au pus in loc niste boscheti (care bineinteles ca au costat nu stiu cit). De cite ori am putut, am evitat strazile acelea, nu le mai recunosc. Si e ciudat sa treci prin locuri prin care ai trecut de mii de ori inainte si sa te simti complet strain.

  Trecerea poate fi un reper; orice ai face, oricit ai incerca, n-o poti opri.

 347. Eva

  Pai i-au taiat Catalin… Romania vinde lemn Europei. Germania cu ce lemn crezi ca face mobila scumpa de lux? Doar nu crezi ca-si taie proprii copaci?!

 348. Danny

  Da, Andreea, Danny umbla pe aici! Umbla pentru ca si-a adus aminte de voi, de voi pe care va iubeste asa cum sunteti: frumosi, destepti, buni, rai, sanatosi, bolnavi sau morti. Danny ii iubeste pe toti.
  Zilele acestea mi-am adus aminte de Pandora si m-am apucat sa recitesc multe dintre comentariile de acolo. Si asa am dat peste comentariile Anei Barton, si am inceput sa-mi amintesc. Primele fete pe care am dorit sa le cuceresc au fost Ana, Nora, Andreea si Valonash. Pe aceste 4 fete le-am iubit de la inceput, m-am indragostit treptat, descoperind in ele tot mai multe lucruri de care am fost atras, si cu o indrazneala de pisoi curios am inceput sa ma apropii tot mai mult de ele. Acest lucru se intampla pe la inceputul lui ianuarie 2011. Erau inceputurile mele pe Pandora’s si, ca oricare inceput, a fost cam greu, deoarece nu prea eram bine primit, in special de dracoasa de Nora, dar cu timpul am indraznit si am inceput a ma face cunoscut.
  Pe Pandora’s erau multe fete frumoase si destepte, iar eu, un romantic indraznet, am dorit sa le cunosc si sa aflu cum gandeste o femeie. Sa stiti ca acelasi lucru il face si Ana, in curiozitatea ei feminina doreste sa cunoasca modul de gandire si de actiune al unui barbat. In ciudat tuturor certurilor de acolo n-am reusit sa ma mai despart de ele, pentru mine devenind a doua bucurie in viata mizerabila pe care o traiam atunci, plina de lipsuri si de toate cele. Deh, decadeam material odata cu Romania, dar castigam pe partea moralitatii si a spiritualitatii.
  Si tot citind pe Pandora’s am dat peste Ana, Nora, Andreea, Valonash. M-a cuprins melancolia……. Ce frumos era atunci! Eram multi, devenisem la un moment dat o familie numeroasa, cu rude apropiate si indepartate care mai tot timpul se certau, se impacau, urzeau aliante, dar tot acolo ramaneau. Mi-ati intrat la inima definitiv si nu pot sa va scot din minte.
  Apoi, pe parcursul anilor petrecuti pe Pandora’s, au aparut din ce in ce mai multe fete, pe care le-am apreciat enorm, si care au intrat in numeroasa familie creata de noi. Eram mai tineri decat acum, un acum, unde viii se transforma subit in morti, secundele in ani, iar zambetele in lacrimi . Anii de glorie au fost 2011 – 2012. Apoi din 2013 a inceput decadenta Pandorei, la fel ca Imperiul Roman, zdruncinat de coruptie din interior, si navalit tot mai mult de populatii barbare venite din est si nord.
  Si, inevitabilul s-a produs: Pandora’s s-a prabusit! Andreea este una dintre fetele care a plans-o cel mai mult. A plans-o, deoarece o parte din viata ei a ramas scrisa pe zidurile Pandorei. Stiu lucrul acesta. Ii cunosc sensibilitatea. Deoarece, Pandora’s a facut parte din noi, deoarece acolo ne-am bucurat, ne-am simtit minunat, am ras si am plans cu lacrimi de recunostinta vesnica.

 349. cătălin

  Bineinteles, afacere. Lemnul de tei nu valoreaza mare lucru, dar au fost tare scumpi boschetii pusi in loc. In tara padurile se taie in draci, au venit astia, de la UE, sa intrebe ce s-a intimplat, ca au vazut dezastrul din satelit.

  Tu ce faci? Ai mai scapat de garzi?

 350. Danny

  Angela, tu esti Nastasia, nu-i asa? Sau, Anastasia cum iti ziceam pe Pandora’s. E bine ca am ramas neschimbat?

 351. Danny

  Si totusi, cine este Zana Norilor? Andreea? Iar nu esti online……..Tu ar trebui sa stii.

 352. cătălin

  Ca tot zicea Eva. Mereu m-am intrebat de ce pacientii tre’ sa poarte in spitale rochitele alea? Sau pijamale. Par asa de neajutorati in ele.

  Junghiule, spuneai ca scad astia TVA, taxe, ma rog. Dar scad si cheltuielile? Sau merg pe principiul „om trai si om vedea”?

  Eu nu ma pricep la povesti. Chiar nu mi-au placut deloc, cele traditionale. Aceiasi feti-frumosi cam prostovani, aceleasi Ilene Cosinzene care au avantajul ca-s frumoase, aceiasi zmei nu-stiu-cum. Singurele povesti care-mi plac le-o scris Creanga, is doua. 🙂


  Na, ca spun numai prostii.


  Oare cum or putea oamenii astia sa cinte, si sa uite de necazuri?

 353. Când am fost în spital , nu rochița m-a enervat ci faptul că mi-au legat-o la spate.

 354. Eva

  Pai e vorba de igiena, ce ar fi sa vina fiecare in sala de operatii cu hainele lui de la gucci versace.

 355. andreea

  Danny, io nu-s de acord cu tine. cum să te îndrăgostești de patru femei în același timp?! fie ele și virtuale. ce-i dezmățul ăsta?!
  nu-mi place.

 356. andreea

  Eddie Redmayne a luat Oscarul. pe merit.

 357. junghiul

  Asta e precum cei patru evangheliști…
  Pentru Oscar am dori și argumente…

 358. andreea

  să scriu o cronică?
  așa mi-i de lene…

  unii zic despre cronici că-s… ala bala portocala.

  Cică niște cronicari
  Duceau lipsă de șalvari.

  Filmul nu e extraordinar, mi s-a părut lipsit de profunzime, pe alocuri, dar actorul e grozav.

  http://www.imdb.com/title/tt2980516/

 359. junghiul

  Nu chiar cronică, voiam să știu doar cum ți-ai format opinia.
  Eu sufăr puțin pentru că nu mai am timp să văd filme.
  În tinerețe mergeam la videotecă, acum unde să le văd , la Cinema City? Nu prea îmi place! Voi unde le vedeți, pe net?
  În schimb am spor la citit, ceea ce nu e rău, zic eu. O bună bucată de vreme mă lăsasem de citit.

 360. Angela

  Filme, cărți..Și eu stau și socotesc din ce să fac o bordură de-a lungul unui gard, să delimitez o fâșie unde să pun floricele cățărătoare pe gardul cu pricina. Și să nu mă ruineze operațiunea, că oricum vor năpădi buruienile și bordura, și floricelele. Dar de, ne apucă elanurile pre-primăvăratice.

 361. junghiul

  Pune pietre de râu.

 362. andreea

  gogoloașe de pîine.

 363. andreea

  la cinema, de obicei.
  mai văd și pe net, dar nu-mi place. ajunge la mine un fel de film ciuntit, dar tot e mai bine decît deloc…

 364. Angela

  De unde să le scot? Că aș pune.

 365. junghiul

  Nu curge un pârâu în fundul grădinii?
  Eu așa îmi imaginez!

 366. Angela

  Da, sigur, să-mi halească șoarecii gărdulețul! Veniți voi aici să contribuiți la gogoloșire, că până fac singură gogoloașe pentru vreo 16 metri..

 367. Angela

  Ba curge, iubitul nostru patak(pârâu, pe ungurește, că nimeni nu știe ce nume are sau dacă are vreunul). Dar îmi trebuie tare multe, n-are patakul nostru atâtea.

 368. junghiul

  Trebuie să te ajute băiatul. Dar nu pune borduri de alea urâte , se ofilesc florile. Sau cărămidă, dacă găsești cărămidă de aia cum se făcea odată. O cureți bine să nu aibe urmă de mortar…

 369. Angela

  Cărămidă țigănească, da, da. Doar n-o să iau borduri de la Videanu. Bolovanii de râu mi-ar plăcea.

 370. Angela

  Ei, probabil că o să rămânem în faza asta, o să ne certăm că nu ne putem hotărî, o să vină vara, o să treacă..

 371. cătălin

  Daca pui flori fara bordura ce are? E si mai greu de lucrat cu bordura, ca sa nu mai zic ca e si scumpa. Si frumusetea o dau florile, nu bolohanii.

 372. junghiul

  Lângă bariera de la Tăietura Turcului tre’ să fie unu’ care vinde.

 373. junghiul

  Ba și florile și bolovanii!

 374. junghiul

  Cocoș a dus 600.000 euro la PDL dar n-a cerut chitanță!

 375. junghiul

  Îmi place cum se dau în gât unii pe alții!

 376. junghiul

  Papa Francisc vine la Arad. La mănăstirea de la Radna. Pe 2 August . S-o văd și pe asta!

 377. junghiul

  Să vedem ce zice Udrea!

 378. cătălin

  A, ce frumos! Bravo, Cocos, asa, si mie imi place, turnarea reciproca. Asta ca sa vedem – daca mai era nevoie – ce gunoaie umane ne-au furat.

 379. andreea

  ce faceți? vă uitați la tv?

 380. cătălin

  Io? De unde televizor, de unde timp…

 381. Strategia din partea PSD e asta. Propune modificarea Codului Fiscal pe o variantă liberală.
  PNL-ul ce va face? Va vota aceste modificări sau nu? Oricum ar proceda PNL-ul , PSD-ul se va folosi de asta în campanie…

 382. Angela

  Da’ de ce-i așa ofuscată și oțărâtă Martira Neamului? Că fusei prin bucătărie și am auzit oarece la tv-ul lui tata cel răcnitor. A turnat-o Cocoș? Prietena? Of of of of.

 383. Angela

  Desigur, noi, poporul, știm că nu-i nimic adevărat. Lume rea.

 384. cătălin

  Cine stie cu denunturile astea. Asa, doar ele, nu au prea mare valoare, fara alte probe. Problema mare mi se pare a fi Varujan. Ca unii parlamentari sint „mai egali” in fata legii decit prostii de rind, asta era clar. Dar uite ca unii parlamentari sint mai egali decit alti parlamentari.

  Da, marirea taxelor e de fatada. Daca PNL se opune, au ce urla boii din PSD. Daca accepta si trece, oricum urmatorul guvern nu va mai fi al PSD, sa se descurce.

 385. cătălin

  Cand am fost dusa in arest mi-au luat sutienul si am fost dusa intr-o camera cu dimensiunea de 3 pe 3 metri, cu paturi suprapuse.

  WC-ul era de tip turcesc. Noaptea trebuia sa punem un pet ca sa nu vina sobolani.

  Daca te spalai pe cap nu aveai acces la foehn, ca sa te usuci.

  1.Aresturile arata asa pentru ca voi, leprele alese, ati furat toti banii.
  2.Daca ai fi vazut tu, Lenuto, cum arata unele spitale din tara asta,
  ai zice ca arestul e hotel de lux.

  Voiam sa fac misto, dar mi-a venit greata. Astia habar n-au pe ce lume traiesc.

 386. andreea

  nu i-a spus nimeni că fionul strică părul şi-l face să arate feştelit?
  ce fraieră…

 387. cătălin

  Eram si in spam…

  Pe de alta parte, arestul preventiv nu ar trebui folosit, decit daca respectivul a comis infractiuni cu violenta. In toate cazurile, nu special pentru Woodrea. Nu inteleg de ce unii pot fi judecati in stare de libertate (traiti dom’ ministru Dragnea!), iar altii – nu.

 388. cătălin

  Da-o-ncolo, o nesimtita.

  Mai bine zici de asta:
  http://www.businessinsider.com/r-child-dies-of-measles-in-berlin-germany-vows-to-boost-vaccinations-2015-2

  Prin Berlin, efectele nevaccinarii. Reapar boli pe care le credeam eradicate.

  Da, Junghiule, guvernele corporatiilor. Doar fraierii platesc taxe, iar aia care dezvaluie ceva dau de dracu’.

 389. junghiul

  Să aveți o zi frumoasă!

 390. Eva

  Asemenea Junghi!
  O zi frumoasa si din partea mea!

 391. andreea

  ei, gata, se duse ziua.
  ploaie, cenuşiu, Dragobete?

 392. cătălin

  O zi de muncă pe ogoarele patriei. Cine are patrie.

  La fel, Dragobete pentru cine are. Pentru cine nu, o fi Dragobăţ. Sau o fi o zi obişnuită şi tristă, că viaţa e formată din astfel de zile, obişnuite şi triste. Ei, că ne place să mai credem şi altceva, astea sînt vise.

 393. andreea

  acum am două colege în birou.
  una a adus bomboane de Velăntain, cealaltă de Dragobete. azi.

  ce-aveţi, măi?! le-am întrebat
  au răspuns că în felul acesta se simte un pic mai bine dulceaţa vieţii…

 394. Angela

  Doar nu v-ați pleoștit tocmai de Dragobete, când ar trebui să fiarbă sângele-n voi ca șampania!

 395. andreea

  apropo de dragobeţi şi dragobete, Sabina avea ieri de scris două propoziţii. cu l-aţi şi laţi. pe l-aţi l-a nimerit cît de cît, iar cu laţi a scris aşa:

  Eu stau pe un scaun cu picioare laţi.

  cum, mă, mamă, picioare laţi??!! am explodat eu
  păi, ce-are? uite cîtamai picioarele are!

 396. cătălin

  🙂

  Aveam o colega de liceu, o chema Laiu. Tot o necajeam rizind de conjugarea verbului „a se la”. Eu ma lau si tu te lai. Voi vă laţi.

 397. Angela

  Bine a zis fata! Ar trebui să fie eliminat genul neutru din gramatică și din univers! De mult îi port eu sâmbetele. Ce prostie-i aia „un picior, două picioare”? Mult mai bine ar suna un picior(lat), doi piciori(lați).

 398. cătălin

  Ei, numai genul ala, sint nenumarate reguli in gramatica romana al caror rost nu-l inteleg. Si nenumarate exceptii.

  Ia, cum e corect, „culoarea oualelor e verde” sau „culoarea oualor e verde”? (Am dat peste un ou stricat azi dimineata).

 399. andreea

  coperta cărţilor, nu coperta cărţilelor

 400. cătălin

  Da, dar am auzit de multe ori „oualelor”, si parca-parca suna mai bine.

  Iti plac bomboanele?

 401. junghiul

  De pe facebook:
  „Acum o vreme, un băiețel a fost torturat pînă la moarte de către asistenta maternală care ar fi trebuit să-l îngrijească, în timp ce mama lui se afla la pușcărie. Înainte ca băiatul să moară, mama remarcase la vorbitor că băiețelul se schimbă, că-și pierde sclipirea din ochi, că devine temător și că are pe mînuțe semne de violență. A raportat observațiile ei, dar nu a luat-o nimeni în seamă. Țigancă, hoață de buzunare, recidivistă.
  Anul trecut, o nenorocită a fost eliberată din pușcărie după ce unul din cei șase copii ai ei a murit, prost îngrijit, într-o sărăcie lucie. S-a întors la copiii rămași să împartă sărăcia cu ei. Era hoață; ultima oară fusese condamnată pentru că furase niște flori.
  Pușcăriile de femei sînt pline de asemenea povești. Femei care nu au știut niciodată să facă altceva decît să cerșească și să fure, care au crescut în urma părinților ieșiți la cerșit și la furat; femei nenorocite care nu au învățat nici să se iscălească, dar au fost obligate să se căsătorească de mici, au născut copii cînd ele însele erau copii încă, apoi s-au văzut nevoite să fure ca să aibă din ce-și hrăni copiii. În ceea ce le privește, sistemul judiciar nu a descoperit că „starea de sănătate nu le permite să suporte detenția”, iar recidiva în furtul a 50 de lei le-a adus ani de pușcărie. Intră în pușcării fără ca cineva să se-ntrebe ce soartă vor avea copiii lor rămași afară, iar copiii lor cresc fără șanse, călcîndu-le pe urme părinților lor. Condamnați la penitenciar dinainte de a învăța să-și lege șireturile.
  Ce vreau să zic: doamna Udrea, doamnă. Foarte multe dintre femeile înghesuite azi în sistemul penitenciar din România nu au avut niciodată un foehn. Pentru foarte multe dintre aceste femei, sutienul e un obiect vestimentar de lux. Multe dintre ele nu au apă curentă acasă, deci nu se pot plînge de programul de apă caldă din penitenciar. Măcar în ceasul al cinsprezecelea, doamnă, căutați-vă o urmă de bun simț. Penitenciarele arată așa oribil, doamnă, pentru că în preocupările dvs. și ale celorlalți miniștri care s-au perindat prin guvernele României, nenorocitele închise pentru furt de flori și copiii lor flămînzi de acasă nu și-au găsit niciodată loc.

  L.E. Aflu că doamna Udrea este membră a comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților. Adică, avea obligația de a se interesa de condițiile din pușcării dinainte de a ajunge să le cunoască pe propria piele.”

 402. junghiul

  PăsăriLațiLungilă!

 403. cătălin

  Da.

  Nu pot sa inteleg un alt lucru: de ce, daca furi 50 de lei sau 50 de milioane, primesti aceeasi pedeapsa? In plus, aia de fura 50 de lei nu sint eliberati conditionat, si nici nu stiu saracii sa scrie carti sa li se scada din pedeapsa.

  De sobolanii care umbla prin spitale o fi auzit distinsa blonda nationala?

 404. Eva

  doua oua moua sau doi oi moi?

 405. cătălin

  doua oua voua. 😛

  Ma ustura ochii ca stau numai cu nasul in ecran, ma duc pe coclauri putin.

 406. Angela

  Și câte or fi așa.Cât de curând nu vor mai exista nici măcar spitalele astea, că au să se năruie și se vor desființa de tot. Nimănui n-o să-i pese. Îs mai importante tribulațiile pațachinei naționale.

 407. andreea

  și în București sînt cam tot așa. au mai pus termopane și au mai adus, prin unele locuri, paturi mai șmechere. dacă ai noroc, nimerești unul căruia îi și funcționează mecanismele.

 408. Angela

  Vaca dracului, aia blondă, o aud acum la tv cum își pune cenușă-n cap pentru că guvernul din care a făcut parte n-a mișcat un deget pentru pușcăriași, pe care-i căinează acum pentru condițiile mizerabile în care stau ei și în care lucrează polițiștii. Mai bine o internau o săptămână într-un spital, poate o pălea mila de bolnavi și de medici. Sau ăia nu contează, că unii-s căpușele bugetului și ăilalți îs șpăgari. Nu ca lumea bună de la pârnaie.

 409. cătălin

  Ce sa se revolte? Ca ziarele scriu, lumea e nemultumita, dar spitalele ramin tot asa.

 410. andreea

  uooooof. 😦

 411. cătălin

  Da’ tu de unde stii cum sint spitalele de copii in Bucuresti? 😦

 412. andreea

  ziceam de spitalele pentru adulți. chiar și Floreasca.
  cu Sabina am stat o singură dată în spital, avea 2 ani și a făcut convulsii de la febră. nu era prea frumos, dar nu pot ști cum e acum, poate s-au mai îmbunătățit lucrurile.

 413. andreea

  ar trebui să mai scriu ceva, dar sînt prea turtită.
  și apoi, subiectele serioase, arzătoare, sînt cam cenușii, iar cele plăcute nu pot părea decît frivole. pentru cele neutre nu prea e loc.

  mă duc la ședință.
  (Sabina s-a înscris la cor. 🙂 )

  blonda a plecat iar la închisoare?

 414. cătălin

  Eu ar cam trebui sa scriu, dar am si treaba, si oricum iese trist si negru. O sa pun ceva, sa fie de comentat. Asta daca nu se ofera altcineva voluntar.

  Habar n-am ce face blonda nationala, recunosc ca nu prea ma doare. Ma intereseaza mai mult condamnarea definitiva (daca va fi) si, mai important, recuperarea banilor. Ca asa, dupa cite vad eu, puscaria a inceput sa nu mai sperie pe nimeni.

  Are voce? 🙂

 415. Angela

  A plecat iar, sper că a apucat să se spele pe cap acasă, să reziste vreo cinci zile nespălată, până au s-o scoată iar. E stupid deja, o bagă, o scot, e mare vedetă și dezbatem la nesfârșit. Între timp se duce de râpă ce mai e de dus. Dă-i cu subiectele plăcute, ce dacă-s frivole? Decât să ne zguduie tragedia confiscării sutienului primadonei..

 416. cătălin

  Am inteles ca are doua dosare simultan, ii dau drumul in unul, o baga la loc in celalalt.

 417. andreea

  daaa, are un ţignaaaal…

 418. Angela

  Ce mai cântă copiii de azi la cor? Că eu și acum pot cânta
  Am cravata mea,/sînt pi-o-nier/ și mă mîndresc cu ea,/sînt pi-o-nieer!/Flutură în vînt,/ zălog de legămînt,/ întîiul meu cuvînt/ de pi-o-nier!/Țara o iubesc/ sînt pi-o-nier/ de dragul ei muncesc/ sînt pi-o-nier/ vreau să pot și eu/ s-ajut unde e greu/ cu tot avîntul meu/ de pi-o-nier.

 419. andreea

  nu vrea să-mi spună ce cîntă!

  eu o cîntam pe aia cu soarele şi pionierii care şi-au dat mîna peste ţară. ce imagine…

 420. cătălin

  Asta mi-a placut mult…

 421. cătălin

  Nu stiu cum altii au zeci de ore de pierdut saptaminal la televizor, pe facebook, aiurea. Oare cumva vietile (unora) sint prea lungi? 😦

 422. andreea

  parcă ai fi cam invidios…

 423. Angela

  Vaaai..ce minte întunecată am! Înainte să văd despre ce-i vorba, m-am gândit că-i ajută cu indicații despre cele mai eficiente metode și le dă, gata scris, mesajul de adio, pe care îl și trimite automat la toată lista de prieteni.

 424. cătălin

  Reteaua care controleaza viata. Nu e de speriat ca fb are de-a face cu astfel de probleme?

 425. Angela

  Nu știu. Poate ajută cât de cât, măcar în cazurile de teribilism care ar putea sfârși rău. N-aș chiar da cu parul în fb, deși nu-l agreez. Problemele astea există de când lumea, dacă cineva/ceva se poate implica să le diminueze, s-o facă.

 426. cătălin

  De acord aici, poate e un lucru bun, dar nu-mi place ca un site a ajuns sa aiba o asemenea importanta.

  Chiar, oare cum e sa lucrezi la un help-line pentru prevenirea sinuciderilor?

 427. Angela

  Io zic că era inevitabil să ajungă să aibă. Așa merg lucrurile. Când a plecat din țară prietena mea cea mai bună, în 1970, ne scriam. Trei săptămâni făcea scrisoarea și dacă răspundeai imediat, mai dura încă trei până să ajungă răspunsul. Nicio veste nu mai era actuală. După 90, mai vorbeam la telefon, dar destul de rar, că era scump. Apoi a apărut mailul, messengerul, acum trăncănim câte o oră pe skype. de câte ori ne apucă. Sau când eram în stagiu, de stăteam o săptămână în surghiun. Sunam acasă o dată, miercuri sau joi, de la telefoane, unde așteptam cam două ore, uneori mai mult, să-mi dea legătura la cabină. Habar n-aveau ai mei de mine cu zilele. Acum vorbesc cu copilul de cel puțin două ori pe zi (eu l-aș suna mai des, dar mârâie..), oriunde ar fi. Ne adaptăm.

 428. cătălin

  Da, cum citeai pe atunci, cu infrigurare, scrisori din trecut.

  Unde ai facut stagiul?

  Poate ca sint putin invidios, Andreea, ca m-am saturat sa tot alerg bezmetic, in timp ce altii au o viata linistita, frumoasa…

 429. Angela

  La Șimleu Silvaniei.
  Vezi, ăsta e cusurul tău, că te gândești mereu la viața liniștită și frumoasă a altora. Dacă te gândești la cei care o duc mai rău decât tine, perspectiva se schimbă. Eu m-am văicărit într-o zi că-s săracă și fiu-meu mi-a retezat-o scurt, că-s mai bogată decât șase miliarde de oameni de pe planetă, care mănâncă mai prost decât câinele nostru.

 430. Angela

  Eu îs invidioasă pe oamenii care se pot lăsa de fumat. Tare m-aș lăsa și eu.

 431. junghiul

  Uff, tare greu mi-i!
  După atâția ani!

 432. cătălin

  Da, greu, aparent pare asa de simplu: „nu mai fuma!”. Dar nu-i deloc simplu.

  E o dilema daca ii mai rau sa mori de foame sau de singuratate.

 433. andreea

  Sabina are 39 febră şi cîntă.

 434. andreea

  nu vrea decît pomelo. şi cărţi.
  cărţi şi pomelo.

 435. cătălin

  Zodia gripei. 😦 Ii dai antibiotic sau mai astepti?

 436. Eva

  Gripata sunt si eu. Am luat-o de la barbat ca nu m-am putut abtine si l-am tot pupat… drept pentru care m-am lipsit azi de serviciu dupa ce ieri am fost mustrata de niste surori medicale care mi-au spus ‘de ce vii bolnava la serviciu? vrei sa ne imbolnevesti pe toti?’ drept pentru care acu stau 2 zile acasa ha!
  Ca Sabina curat si eu toata ziua mandarine… in speranta a ceva vitamina C

  Eu m-am lasat in 2011 de fumat, vreo 2 ani, apoi am fumat o luna, iar m-am lasat juma de an, iar m-am apucat un pachet doua, iar m.am lasat si acu iar m am apucat. Fumez doar la serviciu … noaptea in garzi.. ies afara in ger si fumez, trag fum si aer rece in piept si-mi calmez nervii. E o padure langa spital, daca am noroc ascult si la bufnitze… pana suna telefonul de urgente.
  Probabil ca in curand iar am sa ma las… in vreo saptamana asa.

 437. andreea

  păi de abia azi a apucat-o.
  nu-i dau, mai aştept.
  e viroză, nici o complicaţie momentan, nu se dă antibiotic în faza asta. doar dacă are copilul vreo problemă…

  eu am reuşit să scap fără, dar au fost 10 zile cap coadă destul de nasoale. plus sinuzita, cu dureri de cap, de sinusuri şi de ochi.

  junghiule, tu fumezi?
  nu ştiu de ce, nu te vedeam fumînd…

 438. cătălin

  Ia s-o sterg eu de pe aici, sa nu iau gripa. 🙂

  Ca sa ma las de fumat, ar trebui intii sa ma apuc. Nu stiu cum de am reusit sa nu fumez, in Romania esti aproape asocial daca nu pui tigara in gura.

  Si prin alte parti da, au o atitudine mult mai relaxata privind statul acasa cind esti bolnav. Nu e acceptabil sa mergi la serviciu si sa tusesti pe acolo toata ziua.

 439. Angela

  N-are treabă fumatul cu socializatul, băutul are. Nu-i om mai prigonit de societate decât fumătorul. Poate doar nebăutorul să fie pe locul următor. Toată lumea te prigonește dacă fumezi și te batjocorește dacă nu bei.
  Acuma mi-a cășunat să mănânc chestii din mei sau făină de mei. Ați încercat vreodată?

 440. junghiul

  Ce faci cu făina de mei?

 441. cătălin

  Eu am niste quinoa, nu’s de ce mi-am luat-o, tre’ s-o fac cindva. Habar n-am cum. Idei?
  Si as mai avea o curiozitate de asta, culinara. E posibil sa fierbi orezul pe aragaz fara sa obtii o masa amorfa, gelatinoasa?

 442. Pentru ca ati scris un articol despre Gelu, pentru care va multumesc, vrea sa va spun ca azi ar fi implinit 58 de ani! Dormi in pace, Gelu!

 443. cătălin

  Nu am scris noi articolul, doar am adunat…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s