Iarnă

Nu am dispoziția să scriu ceva acum, și trebuie un articol nou, cel vechi se încarcă greu. Ca să fiu sincer, aș avea eu un draft acolo, pe undeva, dar nu se potrivește deloc cu situația de față. Așa că pun niște poze. Oricum articolele mele erau niște pretexte pentru a putea comenta.

Reclame

390 comentarii

Din categoria Amintiri

390 de răspunsuri la „Iarnă

 1. Angela

  Nu-mi pasă dacă ninge frumos sau urât. Atâta vreme cât ninge, asta înseamnă nori, cer cenușiu, umezeală, frig. Eu vreau soare. Zăpada e urâtă și rece. Iarba, în schimb…

 2. cătălin

  Da, vreme urita, buna de tras motanu’ de coada.

  O sa mai vedem in chestiunea aceea. Nu arunc oamenii la gunoi, dar nici nu pot sa ignor unele probleme. Nu vreau sa le amplific. Stiu ce vorbesc, si pot explica, dar nu in public.

 3. Angela

  Ce să te mai enervezi..

 4. cătălin

  Da-i incolo, tot felul de prosti, nu merita sa te enervezi pentru ei. Fundamentalisti ecologici…

  Ne-am enervat noi destul aici cu un anumit personaj. 😦 Si-o sa ne mai enervam.

  Cum e vremea, tot ninge?

 5. Angela

  Plouă. Se fleoșcăie tot ce a nins ieri, e oribil. Și mai oribil e că fiu-meu m-a anunțat că i-a crăpat talpa la încălțările de iarnă. La ăi de a umblat în toamnă au crăpat luna trecută. Și acum începe calvarul, pentru că nu găsește ușor chestii de încălțat. Și dacă găsește numărul lui, cumva, după căutări epuizante la zeci de magazine, ăia costă o avere și crapă tălpile cam după trei luni. Ăsta-i stresul meu periodic de când i-au crescut lăboaiele alea uriașe. Așa că am un motiv în plus de enervare.

 6. cătălin

  Eu am piciorul lat (de elefant), stiu despre ce vorbesti. Dar am gasit si papuci pe masura mea. Si talpa nu crapa, au vreo doi ani garantie (garantie pe bune). Costa mai mult, da, dar e mai bine decit sa iei unele porcarii care te tin trei luni.

 7. Angela

  Păi tocmai că nu ia porcării. Astea două perechi care au crăpat au fost chiar foarte scumpe. Necazul este că nu găsește. Dacă ceri la noi număr peste 44, se uită la tine ca la un monstru. Și i-ar trebui cel puțin 47, așa că, dacă prin ceva minune găsește asemenea număr, găsește la categoria scumpeturi și n-are încotro. Și tot se rup. O fi copilul defect.

 8. cătălin

  Da, si eu am degetele sucite de la purtat papuci prea mici. Ca asa e, in tara se considera ca 45 e maxim, pentru uriasi. Prin alte parti – nici vorba, gasesti si 47 la raft.

  Daca isi ia papuci pentru munte, aia au garantie, cel putin talpa nu are voie sa se rupa. Acum, de iarna, eu am o pereche de bocanci Keen, ii am de doi ani, si tin fara probleme. A, si au fost de multe ori prin munti, si, desi iarna, uneori ma mai joc prin grohotisuri. Cu toate pietrele alea ascutite si greutatea mea, talpa a tinut. Iar astia, Keen, is considerati printre cei mai slabuti.

  Decathlon aveti in Cluj?

 9. Angela

  Avem. Dar poți găsi cel mult 46. Și-a luat în vară ceva de acolo, în speranța că încape în 46. S-a pricopsit tata cu ei, că nu i-a putut purta. Aveau, cică, în stoc o singură pereche 47, dar la raft nu era și nici n-a putut fi găsită. Bocanci are, dar nu poate conduce cu ei.

 10. cătălin

  Pe online e scump?

 11. Angela

  Nu știu, dar e riscant. Acum mă uitam pe Decathlon, nici vorbă de 47..Sunt câteva chestii, dar nu mai mari de 44. La noi și numerele-s aiurea, eu am pățit așa cu niște cizme. Voiam 39, n-am încăput în ele. Am cerut 40, nici vorbă. Nici în 41 n-am reușit să-mi bag piciorul. Am întrebat=o pe vânzătoare ce dracu se petrece, că e exclus să-mi fi crescut picioarele în așa hal după ce zeci de ani am purtat 39. S-a uitat la mine cu superioritate, ca la o proastă ce mă aflam, și a declarat „e calapodul mic, doamnă!”. Ce să mai zic?

 12. cătălin

  😦 Pentru mine e o experienta traumatizanta cautatul de camasi. Nu imi vine nimic. Am mai spus, ma simt de parca n-as fi om…

  La papuci tot asa, pina am dat de niste producatori care folosesc calapoade mai late: Keen si Merrell.

 13. morringain

  Stiu, ar trebui sa invat sa fiu zen. De fapt incep sa invat asta efectiv, dar ma mai atinge acolo cat de cat una alta. Distrugerile de monumente istorice fiind in categoria asta.

  Am noroc ca port 37-38. Si asta acum ca sunt elefanta, ca inainte de Gigi purtam 36. Angela, sa incerce aici, eu toti pantofii sport si bocancii de la ei ii iau, sunt buni si relativ ieftini: http://www.sportsdirect.com/CustomerServices/etailfaqs/worldwidedeliverycosts

 14. morringain

  Uite aici safety boots (adica printre cele mai rezistente), masura 12(47): http://www.sportsdirect.com/mens/mens-safety-boots#dcp=1&dppp=24&OrderBy=rank&Filter=ACSIZE%5E12

 15. cătălin

  Nu-mi prea plac ecologistii. Deloc. Iar asta nu pentru ca mi-as bate joc de planeta, ci pentru ca pun gresit multe probleme.

  Ei, nu poti purta safety boots, ca au virful de metal. Dar, Angela, poate ar fi o varianta sa risti pe online. Se poate face retur, daca nu ii vin.

 16. morringain

  Catalin, de ce sa nu poti? si eu am. E drept ca au vreo doua kile unu 😀

  Iar de anumiti ecologisti/activisti pentru animale cred ca sunt pur si simplu sariti de pe fix. O fi de la maria.

 17. cătălin

  Nu sint sariti de pe fix, sint superficiali. Uite, un exemplu: e o mare prostie sa te opui energiei nucleare. Sigur, exista riscuri, ar fi variante cu energia solara/eoliana/hidro, dar – vai – astea sint prea scumpe, si ecologia tine pina la bani.

  Asa poti purta si o ghiulea.

 18. cătălin

  Sint convinsa ca majoritatea oamenilor nu se maturizeaza. Gasim locuri de parcare si privim cu respect cartile de credit. Ne casatorim si indraznim sa avem copii si spunem ca am crescut. Cred ca, de fapt, doar imbatrinim. Purtam povara anilor in corpurile si pe chipurile noastre, dar, de regula, in sinea noastra, copiii dinauntru ramin inocenti si timizi ca magnoliile.

  Actiunile noastre pot parea sofisticate, legate exclusiv de valorile materiale, dar cred ca ne simtim cu adevarat siguri atunci cind, inauntrul nostru gasim o casa, un loc de care apartinem, probabil singurul. (Maya Angelou)

  Originalul e mai jos, eu am tradus cum am putut.

  I am convinced that most people do not grow up. We find parking spaces and honor our credit cards. We marry and dare to have children and call that growing up. I think what we do is mostly grow old. We carry accumulation of years in our bodies and on our faces, but generally our real selves, the children inside, are still innocent and shy as magnolias.

  We may act sophisticated and worldly but I believe we feel safest when we go inside ourselves and find home, a place where we belong and maybe the only place we really do.

  Sa aveti o zi frumoasa!

 19. andreea

  mă căpiază colindele de la radio.

 20. Angela

  Ți se face lehamite de toate. De colinde, de moși, de brazi împodobiți și alte recuzite. Până să chiar vină Crăciunul, suntem suprasaturați.

 21. Angela

  O să-l fac pachet pe Costeluș-pisoiul și o să i-l trimit lui Cătălin. Obrăznicătură mai mare n-am văzut.

 22. andreea

  cum?
  nu s-a îmbibat cu Spiritul dulce şi drăgălaş al Crăciunului?

 23. Angela

  Nu! E un eretic. Dacă nu se pravoslavnicește degrabă, o să-l îmbibe taxidermistul. Dacă l-aș stropi cu aghiazmă și l-aș afuma cu tămâie, oare nu l-aș putea aduce pe calea cea bună?

 24. cătălin

  Ei, hai sa vedem si partea buna a lucrurilor: nici un soricut nu va mai indrazni sa apara pe teritoriul lui Costelus.

  Cei la care stau au trei nepoti. Si, intr-o camera, unde n-au acces copiii, se aduna cadouri. Munti. De nenumarate ori se intilnesc sa discute ce sa mai cumpere. Oare se mai gindeste cineva la Craciun, sau doar la cumparaturi? Si oare copiii se mai bucura?

  Andreea: ne-ai lipsit.

 25. Angela

  Cred că se bucură, numai că e un pic altfel. Pe vremea mea (ha! nici eu n-am vrezut că o să ajung la vorbele astea, dar toată lumea ajunge cândva), era altfel pentru că sărbătoarea nu era oficială și chiar de aia avea un farmec anume. Încă în primii ani ai lui fi-miu a fost tot așa. Bradul cumpărat mai din vreme era dosit pe undeva, podoabele erau și ele bine ascunse și Moș Crăciun venea numai și numai în acea seară, părinții făceau bradul și puneau cadourile sub el când copiii nu erau prin preajmă și treceau niște anișori până să te prinzi care-i șmecheria. Nu fojgăiau tipi costumați în moși, nu se lălăiau colinde în magazine și tramvaie și nu era totul împopoțonat peste tot încă din noiembrie, ca acum. Frisonul de sărbătoare, copil fiind, îl aveai când începeau mamele să bucătărească „altfel”. Atunci știai că urmează seara magică. Acum nu știu cum e cu copiii.

 26. Angela

  Ce-i sigur e că o să aibă și ei amintirile lor duioase, chiar dacă nu seamănă cu ale noastre.
  Nu știu ce va face Costeluș cu șoarecii, dar cam e problemă cu el, e extrem de agresiv. Chiar dacă pare a fi joacă, dar suntem cu toții zgâriați peste tot și mai și mușcă.

 27. andreea

  ăsta e primul an în care nici Sabina nu mai crede în Moş Crăciun.
  i-au spus copiii la şcoală că e fraieră. 😦
  nu mai am copii Moşcrăciunibili…

 28. cătălin

  🙂 🙂 Pai musca, ce vrei, sa fie bleg? 🙂

  Da, si eu am astfel de amintiri, era intotdeauna o surpriza venirea mosului. Acum, cu colinde repetate la nesfirsit si cu toata nebunia cumparaturilor, farmecul acela de care va amintiti voi a disparut.

 29. Angela

  Lasă, că farmecul și-l face omul după vremuri. Important e să nu se piardă nevoia de farmec.
  Andreea, e cam cu strânsoare de inimă momentul ăsta, da’ n-ai ce face. Multă vreme după ce al meu a aflat că nu există moș, am convenit să ne prefacem că există. Când a început și el să ia cadouri, ne ascundeam – cică – unul de altul până le împachetam și le puneam sub brad, sau le împachetam împreună pe ale bunicilor și pe cel al lui taică-său. Cum toți veneau la noi de Crăciun, aveau și ei pachete, copilul le distribuia fiecăruia și ne minunam și ne bucuram că a venit moșu. Cam așa a rămas treaba și acum, doar că ne-am împuținat și ne întristăm un pic.

 30. andreea

  … m-a înghesuit într-un colţ şi mi-a zis: RECUNOAŞTE CĂ NU EXISTĂ MOŞ CRĂCIUN! EŞTI SINGURA CARE MAI SUSŢINE PROSTIA ASTA!

  şi se uita cu nişte ochi la mine…

 31. andreea

  … cică a auzit ea la radio nişte sicologi care spuneau că nu e bine ca părinţii să-şi ducă de nas copiii cu povestea asta.

  mi-ar plăcea să le zic nişte vorbe dulci sicologilor respectivi…

 32. Angela

  Oho, dacă-i prinzi, tu-i ții și eu dau. Sau invers.

 33. cătălin

  Of, Andreea, treci de la tristete la melancolie…

  Si la mine mama intotdeauna s-a prefacut ca vine mosul cu cadouri sub brad. Intotdeauna. 🙂

 34. andreea

  şi pe mine m-au păcălit ai mei pînă aproape de măritiş.
  or avea dreptate sicologii, cine ştie…
  se grefează pe creier o coajă de perpetuum iluzionabilis şi nu se mai duce de acolo…

 35. cătălin

  🙂 🙂 🙂

  Asa cumintica ai fost?

 36. andreea

  foarte.

  gata, mă duc, cred că am rămas ultima în dihania asta de clădire, mi-e şi frică. poate îmi dau ăştia vreun premiu… toată ziua am croşetat modele de gresie şi faianţă pentru bude. fac ce fac şi tot la bude ajung. bude şi scări.

  au pus un brad mare şi sclipicios în hol. pfiii…

 37. Angela

  Coaja aia nici nu trebuie să se ducă de acolo. Dar ce știu eu? Ăștia se străduiesc să creeze omul nou mai abitir ca comuniștii. Nici ăia n-au îndrăznit. L-au inventat pe Moș Gerilă. Mie-mi convenea, credeam că-s rude. Și căpătam cadouri de mai multe ori. De la Moș Crăciun acasă, de la Gerilă, la școală, la servici la tata..Întrucât am ajuns la o vârstă venerabilă, am avut un job, am crescut un copil și n-am ajuns nici la pușcărie, nici la ospiciu, nu cred că acea coajă, pe care o port și acum, prezintă vreun pericol pentru societate. Da’ mai știi?

 38. cătălin

  Cred ca toti oamenii au nevoie de o asa coaja, si poate e bine sa fie mai grosuta. Cum ar fi fara coaja, intr-un realism continuu si taios? „Nu exista nimic frumos, indiferent ce faci ai sa mori si nimeni nu-ti va observa lipsa.” Mda, stiu, am o obsesie. Bine ca nu-i sezonul rosiilor, ca altfel aveati cu ce arunca.

  Andreea: alegi gresie diferita pentru buda barbatilor? Pentru ei e mare lucru daca observa ca e gresie pe jos, nicidecum sa bage de seama culoarea.

 39. Angela

  Io cred că toată lumea are coajă din aia, numai că unora le e rușine cu ea și nu recunosc că o au, ba mai și batjocoresc cojile altora.

 40. Angela

  Mă duc să mă bag în pat, că mi-e lene. Sunt ceva promisiuni de soare pe mâine. Bine ar fi! Să fiți cuminți. Andreea, să nu visezi buzi. Noapte bună sau zi bună să aveți, după caz și fus orar.

 41. cătălin

  Cea mai buna meditatie e somnul. 🙂

  Noapte buna!

  Ce-s buzii?

 42. andreea

  păi nu e vreun pericol pentru societate. e pericol pentru persoana în cauză care continuă să viseze cai verzi pe pereţi şi nu acceptă realitatea dezamăgitoare. ştiu ce zic.

 43. junghiul

  La noi vine Moșu. An de an.
  Obligatoriu. E un actor moșu ăsta și credem toți în el.
  Anul ăsta vine la ora 22,00!
  Așa să-i ajute Cel De Sus!

 44. junghiul

  Budă, buzi , măi!
  Ce nu ți-e clar?

 45. cătălin

  Aoleu, tre’ sa rideti rau de tot, eu nu stiam pluralul de la buda. 🙂

  Ei, Andreea, asa spui tu acum, dar, pe de alta parte, cred ca iti place sa fii o romantica visatoare. Sa mai spun cit ma bucur ca esti asa? 🙂

 46. andreea

  îmi place de mă topesc, mai ales cînd mă izbesc cu capu’ de zid în mod repetat.

 47. Eva

  Nici eu n am stiut pluralul Catalin! 😀
  Eu pe la 11 am aflat ca mosu nu-i mos… a fost ca tragerea brusca a unui band aid… a durut, a usturat… a trecut. Eu oricum sunt o naiva 😛

  Angela aici se gasesc toate masurile, daca vrei pot sa va trimit eu 2-3 perechi. Sa-mi spui daca vrea.

  Costelus nu stie ce face, e naravas 🙂 asa aveam si noi mainile, franjuri… fara voi ar fi mort, sa nu-l abandonati! 😀

 48. cătălin

  Ei, Andreea, lasa, ai vrea sa fii ca prietena ta, cu scopuri si tinte? Si oricum viata ar fi pustie fara ziduri.

  Imi aduc si io aminte un episod cu mosu’, pe la vreo 4-5 ani. Cica am crezut totul, aveam si emotii. Am si o poza de atunci, dar nu aici.

 49. Angela

  Am avut vreo 20 de minute de soare. Cer albastru-albastru și mult, că aici e tare mult cer. Nici urmă de norișor, de credeam că gata, a venit vara. Și de unde-de neunde, în câteva clipe s-a întunericit din nou. Tot-tot seninul ăla s-a astupat. Apoi să nu dai cu cuțâtu-n piatră?

 50. andreea

  aici e soare soare, de azi dimineaţă.
  după o lună întreagă de gri…

 51. Angela

  Acum a ieșit din nou soarele și aici. Ce bizar! A venit pe aici unchiu-meu, fratele cel mic al lui tata. 70+. Îmi zice „fetiță”.

 52. cătălin

  Aha, Andreea, inteleg ca s-a terminat cu morcoveala?

 53. andreea

  nu, nu…
  s-a întunericit şi înceţoşat din nou.

 54. cătălin

  I-am scris de doua ori lui Goco/Mosu/Svart. Ultima data ii spuneam sa isi asume o identitate anterioara sa-l pot lasa sa citeasca pagina aceea parolata. N-a raspuns.

  Nu stiu ce sa fac, imi pare rau. Pe de o parte incerc sa pastrez aici un ton echilibrat, imi amintesc prea bine discutiile din alte parti, cind oamenii au ajuns sa se urasca si sa numeasca asta „sinceritate”. Pe de alta parte mi-i greata s-o fac pe militianul. Stiu, i s-a agatat o anumita tinichea de coada, nu ma pronunt. Stiu doar atit, ca, inainte de cearta cu Ana, el vorbea normal. Dupa acea cearta nenorocita a intrat in rolul asta. 😦

  Am spus si aici: ce comenteaza pe un ton normal va intra fara probleme. N-a mai venit.

  Blogul asta ar trebui sa fie o relaxare, o intilnire la o cafea intre prieteni … si cam asta a si fost, un an de zile de acum. Nu ring de box.

 55. Angela

  Of, nu te mai frământa atât. S-o fi plictisit de noi, o fi găsit niște oameni mai interesanți.

 56. cătălin

  Si mie mi s-a lipit eticheta de psihopat, si nu doar o singura persoana a zis ca sint obsedat cind am scris scriptul ala sa-i trimita citeva mii de emailuri cuiva. De fapt, unii si-au inchipuit ca am stat eu sa dau mii de clickuri. Acum s-a vazut ca, dupa ce s-a oprit nebunia dincolo, eu n-am mai facut nimic, n-am mai „hartuit” persoane importante.

  Ceva il atrage spre grupul asta, ceva ce nu gaseste in alta parte.

 57. Angela

  Să fie sănătos și bine primit pe unde o umbla. Dacă nu mai dă pe aici, eu n-am să-i duc dorul. M-am cam plictisit de hachițele lui și de toate discuțiile care se iscă din cauza lor. Dac-o mai veni, o veni, ce-om face?

 58. cătălin

  Voiam sa-i spun lucrurile astea. Atita, in rest, ce face el e decizia lui.

  Revenim.

  O prietena/cunostinta e in vizita in Costa-Rica. Si, la o masa, a avut musafiri. Verzi:

 59. Angela

  A fost frumos azi. L-am lăsat pe Costel afară un pic. Interesant, afară se teme de cățel. În casă îl hărțuiește și sare pe el ca o panteră, dar afară fuge de el. Nu l-am lăsat prea mult, că mă tem să nu fugă în stradă. S-a zbenguit, a alergat ce a alergat, mâine repetăm,

 60. cătălin

  Da, nu stiu ce-ai sa faci cu Costel. Sa-l tii doar in casa – va fi trist, dar, daca ii dai drumul, umbla prin vecini. Ca motanii. 🙂

 61. Angela

  Păi n-am eu treabă cu el dacă umblă, numai să vină înapoi. Dacă se apucă să sară gardurile prin alte curți, mai știe să se-ntoarcă acasă?

 62. cătălin

  O sunat ceasul, am zis sa mai stau cinci minute, m-am trezit chior de somn dupa doua ore. Off! 😦

  Voi ce mai faceti?

 63. Angela

  Nimic nu facem, am fost la Cluj, adică aproape, la molul de lângă el.
  Eva, îți mulțumesc tare mult pentru oferta cu papucii, dar n-aș dori nimănui experiența cumpărării de haine sau încălțăminte pentru odrasla mea. Coșmar e puțin spus. Întoarce obiectul cu pricina pe toate fețele, citește tot de pe etichete, miroase, pipăie, numai că nu gustă puloverul sau papucii. Și nimic nu-i place, se enervează și nu mai cumpără nimic. Dacă se întâmplă să mergem împreună într-o atare acțiune, iau înainte un calmant și zic vreo două rugăciuni. Cu alte chestii online n-are treabă, le comandă relativ ușor (după documentări serioase), dar la de-ale îmbrăcatului e jale. Așa că, mii de mulțumiri, dar va trebui să se descurce. A găsit în Cluj ceva, o firmă care face încălțăminte de tot felul, și dacă nu găsești ceva să se potrivească, fac la comandă. Eu nu voi merge cu el acolo, refuz să asist.

 64. cătălin

  Acuma, ca tot se taie porcii, exista si varianta sa dea comanda de opinci. 🙂 🙂

  ..

  Citeam stirile. Tortura vad ca a devenit ceva normal, justificat, organizat pina in cele mai mici detalii. Ba, mai mult, au aparut si companii care vind. Da, tortura.

 65. cătălin

  Iti fi inghetat de la iarna asta.

 66. andreea

  nu încă.

 67. Angela

  N-am înghețat, dar n-am avut acces la calculator, că au venit copiii aici de vineri și l-au cotropit.

 68. Șvarț Negăr

  Hint: o adresa de mail se poate face foarte usor la mail.com. Nu te fute la cap cu numere de telefon si alte cacaturi. Fuck off yahoo, gmail, etc…!

 69. Șvarț Negăr

  Ziceam eu gandindu-ma ca doar asta te impiedica sa-mi scrii.

 70. Șvarț Negăr

  „Si am sa puuun o lacrima deopaaartee si am, sa creeeed ca vii de prea depaaaarteeee”

 71. Șvarț Negăr

  Merg in pula mea de craciun acasa. Si cand am sa vin inapoi am sa am alt calculator, alt svarteneger, alta adresa si alt IP. Si cotolin o sa fie iar sigur ca tot eu sunt. Si cand te gandesti ca in Londra sunt cam tot atatia romani ca si la Bucuresti, te apuca rasu-plansu de blogul cel viu al lui cotolin. Sa ma astepte careva cu flori la Otopeni!

 72. cătălin

  Mergi linistit acasa!

  Blogul e asa cum e, un grupulet minuscul. A rezistat totusi un an si va rezista atit timp cit cei de aici vor avea nevoie de el. Da, am avut mult timp senzatia ca tu confunzi blogul asta cu Pandora; nici cu pistolul de demult nu se poate compara, e mult mult mai mic.

  Hint: explicatii datorezi tuturor, nu doar unei singure persoane.

  :)) Yahoo sau gmail nu cer numere de telefon cind iti faci o adresa noua decit in doua situatii: a) o faci de pe un proxy. b) ti-ai mai facut alte 100 de adrese anterior.

 73. Șvarț Negăr

  Nu-mi aduc aminte sa-mi fi dat cineva vreo explicatie si sa nu i-o fi dat inapoi…

 74. Șvarț Negăr

  „te-aaaastept saaa”-mi scriiiii, „te-asteeeeept sa”-mi scriiiiii!

 75. cătălin

  Mie de ce mi-ai urat cancer de laringe, de citeva ori?

  Uite, ca tot ai spus ca-l iubesti pe Jaco, am sa-l citez aproximativ: „e OK pe un blog sa fii ironic sau sarcastic, dar tu ai mers mult prea departe si deseori ai aparut drept crizat”

 76. Șvarț Negăr

  deci, zici ca-mi dai parola, sau nu inteleg eu bine.

 77. cătălin

  Nu intelegi bine, ti-am spus si pe email ca nici nu se pune problema, atit timp cit tu spui ca esti „svart negar”, un roman din Londra care n-a schimbat nici o vorba cu Gelu.

  Daca vrei sa spui ceva ce nu e vizibil pe public, iti fac si tie o pagina parolata.

 78. cătălin

  Nu e trist, Angela, sa stea atit de mult timp la calculator? 😦

  Asa, ca tot va place iarna:

 79. Angela

  Bine zici când zici că of.

 80. andreea

  cum să-i explic eu Sabinei care e perfectul compus, care ăla simplu, care imperfectul?… de mai mult ca perfect nici nu mai zic. bașca trecuturile modurilor condițional optativ și conjunctiv. plus ”a fi”, care poate fi auxiliar sau non predicativ sau altele…
  e absolut pierdută în hățișul timpurilor.

 81. cătălin

  Nu-i mai explica nimic, n-o venit vacanta? 🙂

 82. Angela

  Păi învățătoarea ce treabă are? Ori se bazează pe părinți, că nici ea nu știe cum s-o scoată la capăt? Așa devreme îi bagă pe copii în hățișurile astea?

 83. andreea

  e în clasa a cincea…

 84. cătălin

  El tocmai inmuie piinea. Imi place cum suna trecutul asta, oltenesc.

  Cumplita gramatica mai avem. Ei, dar mai e nevoie de ea? Am auzit ca examenele au devenit banale.

  Ai si bac anul asta, Andreea, nu?

 85. andreea

  am, am…

 86. Angela

  Phii, cum trece vremea! Eu rămăsesem (mai mult ca perfect, na) tot într-a patra. Nu cred că ai cum să scoți copilul din hățiș, decât jucăuș și cu metode empirice. Nu cu cârnați de terminații lipite la rădăcini.

 87. cătălin

  Perfectul simplu pentru „a fi” e imprumutat de la chinezi: ea fu vine de la kung fu.

  Si, dupa bac, ce planuri are?

 88. andreea

  m-oi descurca eu…

 89. andreea

  vrea să plece tai-tai. la tine sau în America.

 90. cătălin

  Aoleu, cred ca tu bocesti de pe acum. 😦

  De ce nu totusi mai aproape, prin Europa?

 91. andreea

  încearcă peste tot.
  depinde de cine-l ia cu bani puțini.

 92. andreea

  nu bocesc, măi. sînt beton.

 93. cătălin

  Imi spune mama: „of, daca erai prin Europa ti-as fi trimis si eu brinza si sarmale.”

  Gata, nu mai rasucesc cutitul in rana. 😦

 94. Angela

  Ce potriveală! Tocmai îmi sunai copilul să văd ce mai face. „Încerc să conving fata să plecăm în Noua Zeelandă”, zice. Nici acolo n-ajung sarmalele și brânza.

 95. andreea

  deci, domnu Şvarţ, nu ştiu care adresă îţi e adevărată, deci, iaca adresă proaspătă, scoasă din cuptor:

  70andreea07@gmail.com

  probabil că m-au convins Mirabela Dauer şi Angela Similea…

 96. andreea

  toooţi sîntem puţin luaţi…

 97. Toate adresele care suporta gravatar musai sa se ecsistă! Imi vine a zice ceva in stilul lu ala de la ceauru, dar nu vreau sa te inervez. Iete cotolin a nimerit din prima. Chestia e ca lui n-am ce sa-i spun ca nu-i de inteles nici in veacul acesta nici in cel viitor si nici in vreun univers posibil. Adica as avea ce, dar nu ma mai repet. M-am plictisit!

 98. cătălin

  Imi aduc aminte, cu un an in urma, cit m-am bucurat cind am primit primul mesaj de la tine, Andreea. 🙂

 99. Miersi, andreea(iote cum uitasem)! Am sa-ti scriu eu deci. Nu stiu cum functioneaza la tine mail-ul dar am sa te anunt si aici(in spam) dupa ce trimit plangerile.

 100. Ca sa vezi ca stiu ce zaci:

 101. Nu stiu cum, dar pentru mine astea cu gramatica au fost „pan comido” si „mas facil que mear” pentru mine. M-ar fi bagat proafa de romana in sanul ei mare daca ar fi putut. A zis de multe ori ca vine la ore doar pentru mine si pentru iubita mea platonica, aia pe care o iubisem din clasa intai. Acum m-am prostit. Nu mai aduc argumente.

 102. Fuck myself off! Da, m-am tampit. Dupa cum vedeti.

 103. Multi artisti au ajuns renumiti fiindca s-au nascut in Anglia sau America. Daca s-ar putea face un clasament strict pe valoare artistica, Pittis al nostru ar fi pe undeva pe sus de tot. Cred ca intr-o viata anterioara am fost pasarea colibri. Asa de mult ma regasesc in tot. Versuri, stil muzical, muzica in sine, vocea fortat ragusita, ritmul, tot…

 104. cătălin

  „Chestia e ca lui n-am ce sa-i spun ca nu-i de inteles nici in veacul acesta nici in cel viitor si nici in vreun univers posibil.”

  Daca as fi gindit asa despre tine, ar fi trebuit sa ramii mereu in spam. Sau sa fac asa incit sa nu poti comenta deloc (ca exista variante, chiar si pe wordpressu’ asta care ma tine legat).

  Frumoasa melodie, stiam din ea doar versul pus de Andreea. 🙂

 105. cătălin

  Ce stiri… al cincilea sicriu zburator.

  Oamenii sint adusi pe mal cu o barca de pescari. Ca barcile cu motor nu pornesc.

  Vinovat nu e nimeni.

 106. Angela

  Nu e. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că suntem de izbeliște.

 107. Angela

  Nu că n-ar fi oameni instruiți pentru operațiuni din astea, că sunt. Dar veșnic n-au mijloace tehnice, că – nu-i așa? – nu sunt baaani. Pe de o parte. Pe de alta, se acționează la comandă. Și nimeni nu-și asumă vreo decizie. Toate, dar absolut toate posturile de conducere, din orice domeniu, îs sinecuri, tolomaci care n-au nici competență, nici curaj. Cred că de aia e la așa mare preț BOR-ul, că conducătorii-și pun nădejdea în ajutorul divin, poate-poate nu s-o întâmpla nimic care să le tulbure liniștea puhavă și arogantă.

 108. cătălin

  Bani sint, dar se fura. Elicopterul era nou, dar e un intreg sistem care nu functioneaza. Si da, toate posturile de conducere sint date pe criterii politice; poti fi sef la ISU desi nu stii sa citesti niste coordonate.

  M-a intors pe dos, au scapat toti din accident numai pentru a muri inecati sau de frig.

 109. Angela

  Acuma nu știu ce să zic, poate doar să fi acționat cineva instantaneu. Că la hipotermie se pare că supraviețuirea e chestie de minute, Eva ne-ar putea lămuri. Asta nu scuză lipsa de promptitudine și bâjbâiala, dar poate că oricum nu prea aveau șanse, oricât de repede s-ar fi mișcat salvatorii. Cel puțin așa zice Arafat, și toată lumea îl acuză de cinism. Eu nu știu decât că e cumplit de trist, detaliile tehnice îs pentru specialiști.

 110. cătălin

  Din ce am citit eu, salvatorii au ajuns dupa jumatate de ora (desi lacul e in Mamaia), iar barca cu motor n-a pornit. Se presupune ca oamenii aia fac zeci de exercitii si simulari… Si mai e intrebarea, cum e posibil sa pice un elicopter nou? Sau or fi gresit pilotii, nefiind antrenati destul?

  Andreea: mi se pare ca n-are cum renunta. Ori i-l retrage cineva, ori ramine cu diploma aia. Si oricum, nu inseamna nimic, ce, un hot prins cu mina in buzunarul altuia in tramvai poate spune „renunt la banii aia, gata!”

 111. andreea

  gestul contează.
  şi eu, cum îs inimă simţitoare, deja mi-l închipui perpelindu-se noaptea: nu mai suport, Daciana, mă chinuiesc prea tare, o să renunţ la el, Daciana, pur şi simplu nu mai pot trăi în felul acesta…

 112. cătălin

  Nu, nu conteaza gestul. Ce, a recunoscut cumva ca a furat la teza aia?

 113. Angela

  Tu, Cătăline, ce-ai vrea acum? Să se spânzure? O făcut omu’ gestu’, ce să fi făcut mai mult? Nu știu dacă există vreo procedură de retras titlul la cererea posesorului, nici nu cred că există precedent. Ar putea fi prevăzut așa ceva de acum înainte.

 114. andreea

  vai de mine! acum văd. domnu` Şvarţ, nu ştiu dacă am, zilele astea, energie să citesc şi, mai ales, să rezolv plîngeri

 115. cătălin

  Pai un inceput ar fi sa recunoasca furtul si sa-si dea demisia. Nu asa, sa faca gesturi care nu-l afecteaza in nici un fel. „N-am copiat, dar, daca vreti voi, uite ca renunt la titlul ala. Dar sa stiti ca, atunci cind am scris teza, nu erau reguli clare privind citarile.”

  M-am decis sa renunt la motocicleta pe care n-o am.

 116. Angela

  Ce mă enervați când vă apucați să vorbiți cu prietenul imaginar, ăla negru de șuieră din greu!

 117. andreea

  nu e în spam, Angela. e comentariul de ieri, la 23.04.

 118. andreea

  n-a ştiut la test. deşi i-am explicat toată după amiaza ce e cu numele predicativ şi cu predicatul nominal, a greşit…
  sînt o pedagoagă de tot rîsul…

 119. andreea

  iar ăl mare a luat 7, la un test în care trebuia să întoarcă pe toate feţele Flori de mucigai.
  îîîîîîîîîîîî, ce poeziiiiiie… 😥 horrrrooor…

 120. cătălin

  De fapt i-au intrat toate comentariile, mai putin unul, la care el a cerut sa ramina in spam.

  Ce-i predicatul nominal? E comestibil? 😛

  A, mai Svart, ia, de masurat nivelul de gramatica. Eu recunosc ca n-am reusit sa fac subiectul unu perfect.

  http://www.cyberculture.ro/blog/2014/07/28/subiecte-admitere-fjsc-jurnalism-2014/

  Ai mei au flori de mucegai in balcon. Daca n-a fost soare atita timp.

 121. andreea

  oamenii din elicopter au murit cu zile… din nou.
  😦
  sînt bărci destule pe acolo, chiar şi cu vîsle.

  cred că Arafat ăsta ar cam trebui să dispară din peisaj.

 122. cătălin

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-barca-cu-motor-fara-chei-i-a-condamnat-la-moarte-radu-mazare-da-vina-pe-iarna-in-cazul-elicopterului-smurd-prabusit.html

  Degeaba suni la 112. Acum au fost pescarii, in Apuseni au fost taranii cei care au ajuns primii. Salvatorii au venit mai pe urma.

 123. Fii pe pace, nici eu nu cred ca am destula energie sa scriu in particular unei doamne necunoscute. Nici nu sunt foarte sigur ca am sa scriu vreodata. Mi-ar fi convenit mai degraba un chat in timp real, sa intreb ce ma intereseaza, sa rog ce am de rugat, sa incerc sa te conving de ce vreau, si cam atat. Toate pricinuite si legate de de moartea lui Gelu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Ma leaga din ce in ce mai putine lucruri de grupul care era odata. Daca Jaco Pastorul nu mai citeste ce se scrie aici, ai mai ramas doar tu. Si cu tine legatura e destul de fragila cred eu.

  Nu pot sa promit, dar cum simt acum, cred ca daca cotolinul m-ar lasa sa vad ce a scris femeia aia despre Gelu, nu prea cred ca v-as mai deranja pe ceilalti care aveti treburile voastre. Iar plangerea nu cred c-ar mai avea subiect.

  Pe scurt cam asta e: E ca si cum Gelu, prietenul meu virtual, ar mai fi inca pe catafalc in camera aia secreta. As vrea sa trec sa-mi iau ramas bun de la el si sa merg mai departe impacat in treburile mele.

 124. cătălin

  Of, mai omule, ti-am spus inca de atunci: asuma-ti identitatea de Mos Pleksi/Goco, cea cu care ai comentat atita timp alaturi de Gelu, si gata. Ce e asa de greu, ce atitea discutii? Nu am pus parola ca mi-o venit mie pe caciula, ci la cererea acelei persoane (Ivon). Cum vrei sa o dau unui om care – aparent – nu l-a cunoscut pe Gelu. Cum?? Te-ai gindit putin la asta? Ti-am spus acelasi lucru si intr-un email, de cite ori sa repet?

  Atit timp cit vorbesti normal nu deranjezi pe nimeni. Te-am scos din moderare, sa stii. Inca o data…

 125. Ie, si dupa aia sa ma pui sa dovedesc. Si dupa aceea sa zici: „Aha, stiam eu, ia zi acum de ce mi-ai urat de cancer? Nu-ti dau nimic pana nu-ti pare rau!”

  Sunt obosit, prea obosit s-o iau de la capat. Dar incerc sa te fac atent ca nu e corect sa te porti si ca si cand as fi si ca si cand n-as fi Plexsiglasu, si numai atunci cand e sa te porti marlaneste cu mine. Ce-ar fi fost sa ma consideri invers: Plexi cand vreau sa-mi iau adio de la Gelu, si Svart cand as fi vrut sa vorbesc si eu cu lumea fara sa-mi mai aduci aminte de toata istoria? Vezi tu de ce ziceam ca nu prea am cum sa ma inteleg cu tine? Ca tu zici ca sunt Svart cand vreau sa vorbesc cu Gelu(un fel de a zice, ca el nu ma mai aude), si Plexi cand vreau sa vorbesc cu andreea.

  No, acum cred ca ai inteles cine sunt eu. Nu stiu daca ai inteles cine esti tu.

 126. cătălin

  Mai omule, nu-ti vreau raul si nu sint gunoi! Orice mi-ai fi facut, nu am dreptul sa te opresc sa iti iei ramas bun de la Gelu (sa vezi pagina aia).

  Pleksi/Goco esti pentru doamna Ivon, asa ma pot justifica sa iti dau tie parola. Nu i-o dau unui necunoscut, ci unui om care a vorbit si ris alaturi de Gelu ani de zile. Nu te pun sa dovedesti nimic, eu iti stiu adresa de email cu Pleksi, Andreea ti-o stie pe cea cu Goco. Folosesti una din ele si primesti parola.

 127. Șvarț Negăr

  Bine, vreau sa vad! Ok?

 128. cătălin

  Hmm, nu trebuiau sa intre in asteptare comentariile tale, in momentul de fata nu e nimic interzis.

  Bine, am lasat un comentariu pe public, restul le-am bagat in spam (asa cum ai cerut), si trimit acum parola.

 129. Șvarț Negăr

  Deci tu ai demonstratia(desi te rugasem oarecum sa n-o arati,dar nu-i bai), dar eu nu am parola inca.

 130. cătălin

  Am trimis-o, trebuie sa ajunga in curind, stai linistit.

 131. Șvarț Negăr

  Bine, desincronizare! Astept.

 132. Șvarț Negăr

  Am primit-o! Multumesc(cam cu juma de gura, fiindca m-ai chinuit intai, dar totusi!)!

 133. cătălin

  De la mine a plecat la 01:03, sa verifici daca nu cumva pune emailul in spam.

  Edit: bine. Imi pare rau, sa zicem ca a fost o neintelegere. Totusi, daca ai fi ridicat clar problema asta, ti-ar fi raspuns cred si altii, si ai fi vazut cum stau lucrurile. Ca niciodata nu mi-a trecut prin cap sa folosesc parola aia pentru a te santaja sau forta pe tine. Stii, oi avea eu multe defecte, dar gunoi NU SINT!

  Sa te bucuri de Craciun alaturi de cei dragi, si, daca poftesti, poti veni aici oricind.

 134. Șvarț Negăr

  Mersi andreea! Sarbatori fericite! Sa nu uiti totusi de adresa aia! Cine stie, poate vreodata voi vrea din nou sa-ti scriu. As fi scris si acum dar inteleg ca fac deranj suplimentar.

 135. Șvarț Negăr

  Mai e problema. Nu pot scrie ca Plexi acolo. As vrea.

 136. cătălin

  Am vazut, am aprobat unul.

  Nu e de la mine, Akismetu’ le pune direct in spam. Totusi, nu e nici o problema, tu scrie ce vrei, le scot eu, cind nu sint eu le scoate Andreea. Acum te rog sa ma ierti, dar nu voi mai avea acces la calculator citeva ore, aprob cind revin si daca e cazul.

  Inca o data: acum nimeni nu e bannat sau pus in moderare.

 137. Șvarț Negăr

  Si acum daca ma jur ca nu mi-a trecut prin cap ca sandvisul lu Svart sa aiba legatura cu pofta ta mancare(poate e, poate nu e), mi-l lasi pe ala cu gura plina in pace?

  La fel nici aia cu „mananc deci exist” n-a fost o trimitere la tine. Pur si simplu alt raspuns mai bun n-am avut la intrebare. Ca altceva nu mai facusem pana atunci ca sa dovedesc ca exist. Bine, nu mai comentez, dar sa stii ca au fost mai multe din astea.

 138. Șvarț Negăr

  andreea ti-am scris totusi ceva ca sa nu uit adresa aia a ta. Cu scopul principal sa-mi ramana inregistrata pe un cont si sa nu se piarda.

 139. cătălin

  Ti-am editat putin un comentariu de la acel post, pentru ca nu aparea bine.

  Da, pune avatarul acela, daca asa vrei tu. 🙂 Am inteles, am interpretat eu gresit. Ma rog, asta era un lucru maruntel, nu i-am dat importanta.

  Auzi, cum te cheama? Numele mic. Intreb asa, de curiozitate, ne-am ciocnit de atitea ori dar nici macar nu stiu ce nume ai. Ah, si poate ar fi cazul sa iti faci o alta adresa, nu sa tot umbli cu aia.

  Ma bucur tare mult ca ai vorbit si tu altfel azi, si poate ai inteles, macar putin, ca nimeni de aici nu iti vrea raul.

 140. andreea

  am cunoscut de curînd un domn pe care îl cheamă Gigel. ditamai bărbatu’. nu Gheorghe, GIGEL. așa e în buletin.
  părinți nebuni la cap…

 141. Angela

  Păi când l-au botezat era micuuuuț-mititel. Cum să-i zici bebelușului „Gheorghe”? Probabil îl alintau Gigeluț.

 142. andreea

  cazi în lac, ești rănit, înghețat și nu vine nimeni să te scoată de acolo, deși nu ești în pustietate… 😦 😦 😦

 143. Angela

  Așa suntem noi organizați. Ne trebuie neapărat un Tătuc pe care să-l adorăm, de la care să așteptăm minuni și pe care să-l scuipăm când ne înșeală așteptările, câteva instituții, ca să avem unde pune șefi piloși, habarniști și cu leafă mare, niște Dorel-executanți de care să facem bășcălie și un Acar Păun de băgat la pârnaie. Cine să ne scoată din lac?

 144. cătălin

  Da, au murit admirind luminile de Craciun din Constanta. 😦 😦

  Asta e, sint sigur ca autoritatile vor spune ca au facut tot ce s-a putut sa-i salveze. Nu mai citesc azi stirile, ca-mi vine greata. E a doua oara intr-un an cind oameni simpli, fara antrenament, fara echipament, fara sa fie anuntati, ajung primii la victime. Serviciile de urgenta, „profesionistii”, ajung mai pe urma.

 145. Angela

  Chestia asta cu oamenii simpli care ajung primii riscă să devină un clișeu care aici nu se potrivește. N-a fugit omul simplu din mijlocul Constanței, într-un suflet, la locul respectiv. S-a nimerit să fie chiar acolo, normal că a ajuns mai repede. Lăudabil e că se implică și că nu stau să se zgâie la spectacol și să facă poze. Sistemul e precar, chiar putred pe alocuri, soarta e crudă, ceasul rău e ceas rău. Cumplit e să te gândești la chinurile acelor oameni, la minutele alea în care Dumnezeu știe de ce suferințe au avut parte. Dacă ditamai elicopterul s-a făcut bucăți la impact, cât de loviți or fi putut fi bieții oameni? Că n-a fost numai apa rece. Să stai acolo,rănit, șocat, înghețat, să speri că te ajută cineva..

 146. cătălin

  Nu din Constanta, pescarii au plecat de pe malul opus, din Ovidiu, la vreo 5 km cu barca. Nu s-au nimerit sa fie acolo.

  Da, asta e cumplit, sa vezi orasul, sa speri ca cineva te va salva, ca nu esti pierdut in creierii muntilor. Insa timpul se scurge si intelegi ca nu va veni nimeni. Ce frumoase sint luminile de Craciun in oras!

 147. Angela

  Nu știu de ce ne mai așteptăm să-i pese cuiva. Mă mir că nu s-a dus acolo și Preafericitul, cu cădelnița.

 148. cătălin

  Da, nimic de adaugat. Doar ca nu inteleg de ce mai exista servicii de urgenta. Nu e mai ieftin sa renuntam la ele? Ca oricum, daca se intimpla ceva, scapa cine poate.

  De la un fost coleg, de pe facebook. Se leaga, nu?

  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/lista-condamnarilor-in-dosarul-isu-dobrogea-482687.html

 149. Angela

  Strict pe partea medicală funcționează bine, cred. Numai cu ajunsul la victime e mai greu.

 150. andreea

  mie mi-i ruşine că nu-s rănită, nu mi-e frig şi nici copiilor mei nu le e, din contră, beau lapte cu cacao şi-şi fac temele la căldurică, zîmbitori şi cu toate astea sînt tristă – am motivele mele – şi nu pot să înving tristeţile astea, deşi nu mi s-a întîmplat nimic grav nici ieri, nici azi, dar, uite, cine poate şti dacă mîine nu o să pic într-un lac îngheţat, eu sau cineva drag şi cum o să se năruie totul atunci, cum o să devină totul un coşmar şi cum o să mă gîndesc cît de bine era cînd nu era nimeni îngheţat sau făcut praf şi… de ce oare nu eram fericită atunci?…

 151. cătălin

  … de fraieri ce sintem. 😦

 152. Angela

  Poate pentru că fericirea nu-i totuna cu binele. Ăla-i orizontal și neted și înseamnă confort. Fericirea-i pisc, așa cum nefericirea-i hău, îs trăiri extreme.

 153. cătălin

  Extreme, dar or fi reale? Sau doar in mintea noastra.

 154. andreea

  nu de fraieri, de lacomi.

 155. cătălin

  Oi fi lacom ca imi doresc sa nu mai fiu atit de singur? Macar un soarec sa se iteasca la mine, din vreun colt. 😦

 156. andreea

  de mine ziceam. pe mine mă ştiu.

 157. Angela

  Unde se termină cumpătarea și unde începe lăcomia?

 158. andreea

  cînd vrei ce nu meriţi?
  cînd vrei ceva ce e al altcuiva?
  cînd îţi faci singur rău?
  cînd dorinţa devine obsesie?

 159. Eva

  voi asa credeti, ca ei au simtit frig si durere. natura ne protejeaza destul si doamne ajuta nu murim in panica decat probabil in cazul unei morti f bruste. au fost loaded de adrenalina si alti hormoni de „frica si fuga” incat sa incerce tot ce s-a putut sa scape, sa se conserve etc.

  eu n am murit si nu vorbesc din experienta insa toti pe cei pe care i-am reanimat (si au scapat) i-am intrebat (zile, saptamani mai tarziu) daca-si amintesc ceva, orice si nu… nimic. e gol, blanco. isi amintesc ca luau micul dejun in ziua aia sau ceva de genul, o balarie. desi sunt treji cand le rup cate 2 oameni costele de la masaj cardiac. ca doar nu credeti ca le face cineva intai o mica analgezie.

  nici cei care au crize epileptice nu si amintesc nimic.

  poate alina cumva socul stirii. normal ca e groaznic ce s-a intamplat (am dedus din comentariile voastre, n-am citit stirea) dar exista si o parte buna intr-o astfel de poveste. pentru cei care mor insa, nu pentru cei care raman in urma, pentru ei nu e nimic bun, decat daca vaneaza vreo avere.

  de hipotermie nu se moare in cateva minute, dar iti trebuie echipa de buni reanimatori in cazul in care ii gasesti in stop cardiac. si trebuie sa nu treaca mai mult de 20 de min de la stopul cardiac, ca un creier care nu primeste oxigen 20 de min, moare si degeaba ii mai pornesti inima. se pare ca nu inima e cea mai importanta asa cum zic slagarele.
  cand gasesti un astfel de caz nu stii de cand e in stop si nu stii ce mai salvezi.

 160. cătălin

  Uf, Andreea, nu mai bine te preocupai de predicatele alea, decit sa iti faci atitea griji?

  Eva, tu te intilnesti zilnic cu … 😦

 161. andreea

  nu-mi fac nici o grijă.
  gîndesc şi io, na…

  am înţeles că nici împuşcaţii nu simt nimic, în primele minute…

 162. cătălin

  Mda, hai sa va arat ceva, tot la tema asta, lugubra, dar cu o scinteie de lumina.

 163. cătălin

  Vad ca incep sa apara tot mai multe dovezi ca alegerile noastre ne altereaza ADN-ul. Cu alte cuvinte, genele nu ramin asa cum le-am primit de la parinti, ci se modifica constant, in functie de ceea ce facem.

  http://well.blogs.nytimes.com/2014/12/17/how-exercise-changes-our-dna/

 164. Angela

  Of, Andreea, n-am cum să nu fiu de acord cu ce zici tu, dar nu cu toate cele patru puncte. Când vrei ce nu meriți..hm. Cum știi că meriți sau nu ceea ce vrei? Și toată viața noastră ar fi compusă doar din recompense și pedepse? Nu-mi place.

 165. andreea

  păi, am mai zis, nici eu nu sînt de acord cu mine tot timpul.
  emit un panseu din ăsta, dimineața parcă aș fi de acord cu el, iar seara îmi vine să-mi dau palme. sau viceversa.

  încerc și eu să-mi găsesc un sistem stabil, nealunecos. ca toată lumea, cred.
  echilibrul, pîrdalnicul de el… 😦

 166. Angela

  Oare găsește cineva echilibrul ăsta? Poate dacă reușește să renunțe complet la introspecții și retrospecții. Cele mai rele îs regretele pentru chestiile făcute fără loc de-ntors. Vin și te bântuie, încerci să-ți spui că atunci nu puteai face altfel, dar există un ticălos de spiriduș care-ți zice că ba da, puteai, tu îi zici zât, că nu-i așa, dar știi că are dreptate și ți-e ciudă.
  Cu lucrurile la care râvnești și nu le poți avea e mai simplu, că la ele poți să visezi și să speri că odată o să la ai, chiar dacă vine iar spiridușul și zice „aiurea, știi bine că nu”, dar asta poți s-o ignori, că spiridușul știe bine ce-a fost, dar asupra a ce va veni n-are atâta putere.

 167. andreea

  dacă ai o mie de treburi și o mie de probleme, atunci renunți vrînd-nevrînd la introspecții. e o soluție.

  ne-am mutat într-un birou maaaaaaaare. doi ingineri și două arhitecte. colega mea e blondă, frumoasă și umblă cocoțată pe niște tocuri care îmi dau amețeli numai cînd le privesc. nu înțeleg cum traversează terenul accidentat al curții plină de gropi. poate că plutește peste ele. pe geam văd acum doar vîrful copacilor. pe veverița Marieta n-am mai zărit-o.
  nu-mi recunoșteam ușa, holul avînd 100 de uși, așa că am lipit patru smaili mici, galbeni, pe ea.
  puțin mai încolo e sala de fitness. cu dușuri cu tot. poate n-ar fi o idee rea să-mi schimb nițel ADN-ul…

 168. Angela

  Eu mă duc să schimb ceva chiar peste o oră. Adică mă duc să mă tund. Habar n-am ce o să iasă, dar mai rău nu poate fi, că am niște lațe de vrăitoare, până sub omoplați. Am rezistat mai bine de doi ani cu părul nevopsit și l-am lăsat să crească până ajunge ăla nevopsit la o lungime rezonabilă, să-l pot tăia pe ăla vopsit și să mai rămână ceva și pe capul meu. Ce rămâne e complet sur, îs ca lupul de stepă, așa că mă bate gândul să-l blonzesc.

 169. cătălin

  Io vleau un soalec. 🙂

 170. Angela

  Ai putea să-ți iei un șoricel alb. Îs tare drăguți, eu am avut și știu, N-ai mare bătaie de cap cu el. Sau o broscuță țestoasă.

 171. cătălin

  Nu, n-am cum. Si apoi, ce fac cu ei cind plec? Nu pot sa abandonez asa, un suflet.

 172. Angela

  Nu poți. Șoricelul îl iei cu tine, că-i mic.

 173. morringain

  nu doar pentru Andreea:

 174. andreea

  vai de mine… ce de pinguini… 🙂

 175. cătălin

  Andreea, tu ai mereu smaili cu tine, de lipit?

  Nu, Angela, nu se poate cu soricutu’. 😦

 176. cătălin

  Oare Radu ce mai face? O fi atins echilibrul „cacamaca”?

  Nu cred deloc in povestea asta cu echilibrul. Parca am fi in reclamele TV: orice problema se rezolva cumparind un anumit produs. Si e normal ca dimineata sa crezi cu tarie un lucru, iar seara sa imbratisezi ideea opusa, ca nu se poate sa afli ceva fara sa gresesti mai intii. Uneori de zeci de ori.

  Chiar, visez o scoala in care notele bune sa se dea nu pentru rezolvari perfecte, ci pentru numarul de incercari. Aia e tot ce conteaza.

  Junghiule, am vazut la Simona Tache un plugin pentru blog care permite vizitatorilor sa dea like-uri la comentarii. Ce zici, daca reusesc sa-l pun aici, te muti de pe facebook? 😛

 177. junghiul

  Nici de facebook n-am vreme…
  Mai o zi infernală!

 178. cătălin

  Ei, Junghiule, glumeam. Stim. 😦 Munca, munca, munca.

  Iti urez sa treaca repede ziua infernala. N-ai vreo Marieta prin copaci, sa mai zimbesti?

 179. andreea

  sigur că am smaili în geantă. permanent.
  ce cărți de credit, ce rujuri, ce prezervative, ce telefoane…

  nu, dacă încerci de 1000 de ori, ca prostu’, nu e bine.
  tre’ să știi cînd să renunți.

 180. andreea

  auzi, n-are timp nici de feisbuc…

 181. cătălin

  Intotdeauna m-am intrebat ce tin femeile in genti. Unele au niste genti uriase, ar incapea lejer cite o pisica in ele.

 182. cătălin

  🙂

  Asa ne bucuram cind eram mici si se termina scoala.

 183. Moș pleksiglasu

  „De ce te temi, de aceea nu scapi!”
  Zic asta pentruca vad mereu cum se ingradesc libertatile de toate felurile, dar mai ales cea de exprimare. Si cred ca unora le e foarte frica, de aia isi tot creeaza tot feluri de garduri de sarma ghimpoasa. Si mai cred ca odata lumea n-o sa mai poata rabda si o sa iasa nu la proteste pasnice, ci la coasa si topor. Ia auziti aici: http://www.liberties.eu/ro/news/pagina-facebook-spatiu-public-romania
  Pai daca pagina ta de facebook e spatiu public, atunci cum o fi blogul lui cotolin, al ab, al lorenei lupu, al norei nu mai stiu cum? Nu mai zic de pandoras unde ab taia si spanzura ca in gradina la taticul ei.

  Chestia e cu doua aspecte. Odata ca te poate trage la raspundere pentru ce scrii pe blog, fiind chestiile astea considerate afirmatii publice. A doua oara e ca daca e spatiu public nu prea mai ai voie sa ingradesti dreptul la exprimare a nimanui. Lasa-l sa zica tot ce vrea si daca nu-i legal, sa fie tras la raspundere. Insa marsavia e ca iarasi avem un precedent in care a fost tras la raspundere nu cel ce a afirmat, ci stapanul spatiului virtual. Deci oricum ai face tot nu ai dreptul sa vorbesti. Si lumea inca tace. Ma tem ca nu va mai tacea pentru mult timp. Parca suntem zgandariti sa luam ghioaga si sa dam la scafarliile imbuibatilor cu ea. Ca daca iau in mana ghioaga toti cei sapte miliarde de sclavi, cati politai, securisti, si mai ales, in primul rand corporatisti pot fi? Or muri doi, patru, o mie de rasculati, dar si cand s-o reusi sa pui mana pe maharii de la SONY de exemplu?

 184. Moș pleksiglasu

  Si rezulta mai departe daca te gandesti, ca spatiu privat n-o sa mai fie pe nicaieri daca se merge in ritmul asta. Ca nu-i asa, teroristii pun la cale atentate cu bombe acasa la ei. Si cum nu stii care-i teroristul de ce sa nu faci o lege sa poti intra cand vor muschii tai in casa oricui vrei tu sa vezi daca nu planuieste un atentat cu bomba?

 185. Moș pleksiglasu

  Mai aveam in minte si asta cand am scris comentariul anterior: http://privacy.apti.ro/2014/12/19/mos-craciun-ne-aduce-calul-troian-securismul-cibernetic/

 186. Moș pleksiglasu

  In schimb pentru hoti, pentru cei mari vreau sa zic, functioneaza si se uzeaza prezumtia de nevinovatie. Pentru tepe de miliarde se dau pedepse simbolice, iar pentru un minim protest in forma fizica se dau foarte multi ani de zdup fara zdop. Nu cred ca se va mai putea prea mult asa, desi paradoxal, cu cat suntem mai multi, cu atat suntem mai supusi.

 187. cătălin

  Da, si eu am avut aceeasi dilema, iar asta cu facebook – spatiu public e veche, au fost hotariri judecatoresti.

  Cit despre topoare, ma faci sa rid. Oamenii nu stiu cum sa-si bage capul ei sub topor, de bunavoie. Uita-te cum se inghesuie la „trait” pe facebook, desi chestia aia colecteaza tot ce spun ei acolo. Tot.

  Edit: am citit acum linkul, daca-i asa, e monstruos. Nicaieri in lume o firma nu e penalizata cind cineva ii viruseaza calculatoarele si le foloseste pentru a ataca alte tinte. Ce dracu, e nevoie ca o mica firmulita de distributie de legume sa angajeze experti in securitate (ca sa nu mai spun ca si aia pot fi insuficienti, au avut probleme giganti ca Visa sau Mastercard).

 188. cătălin

  Cred ca ne-am speria daca am afla cit de public e spatiul nostru privat online. Din ce a spus Snowden, daca rulezi pe calculator vreun produs Microsoft, atunci baietii veseli s-ar putea sa aiba acces la tot ce faci tu. Da, inclusiv la parolele tale. Te uiti la pornache? Se uita si ei. 😛

  E o prostie, cu atit mai mult cu cit cei afectati sint oamenii simpli. Nu teroristii. Aia stiu ca, daca ruleaza vreo distributie de Linux de gen Tails, folosesc Tor drept browser si cripteaza toate emailurile, nu ii deranjeaza nici dracu’.

  M-am uitat pe stirile de la voi . S-a asternut tacerea peste accidentul de la Mamaia. Cita energie s-a consumat cu Iohannis si Ponta, cum au fiert blogurile si facedracu’, si ce liniste e acum. „Da, au murit unii, au avut ghinion, noua nu ni se va intimpla asta niciodata.”

 189. cătălin

  Iti fi taiat porcii, e treaba multa.

 190. Angela

  Niciodată, da’ niciodată de când mă ştiu, n-am văzut vreme mai urâtă.

 191. cătălin

  E ceata? Curge? Bine ca ai motan, rupe-i coada! 🙂

 192. andreea

  gata, m-am întors.
  gri-negru-burniţos în Ardeal.
  ninsoare şi viscol pe Valea Prahovei.
  soare de la Ploieşti la Bucureşti.

  nu tai niciun porc. dacă ar fi după mine aş mînca numa muguri de pin cu ghimbir şi mandarine. şi de Crăciun.
  entuziasmele culinare de sezon mă descumpănesc…

 193. junghiul

  Mă dau în vânt după paste cu sos de roșii , anchoa, semințe de PIN și stafide.În loc de parmezan, pesmet.

 194. andreea

  hm… mă duc să cumpăr niște anșoa…

 195. cătălin

  Si la mine au fost ieri de toate: ploaie, ninsoare, viscol, soare, zapada mare, greu de inotat prin ea.

  N-am auzit de muguri de pin niciodata. Dar ma bucur tare mult ca exista oameni care ii prefera. Cum ar fi daca ar prefera toti friptura de porc? 🙂

  Ei, Iohannis i-a numit pe Mihalache si pe Marinescu drept consilieri. Cacumarveni, curvasaria politica si plagiatul uneori sint acceptabile. Bravo, Iohannis! Ce sut misto in gura le-ai dat tuturor care te-au votat, boilor care au stat la cozi zeci de ore in strainatate! Nu existau tineri pregatiti care sa ocupe posturile de consilieri prezidentiali.

 196. cătălin

  Cei la care stau eu au trei nepotei (de la doi copii). Au o camera in care se aduna toate cadourile pentru ei. Munti. Da, si ei se intreaba daca acei copii se mai bucura, dar … asa sint timpurile acum. Stiti insa ce cadou i-au luat unui nepot de vreo 7 ani? Tobe! Da, o toba mare, cit un cazan, plus inca 5 mai mici. Ce-si face omul cu mina lui…

  Am zis sa va dau si voua ideea. 😛

 197. Angela

  E un cadou foarte potrivit. Ce m-as fi bucurat eu sa primesc tobe! Si acum m-as bucura. As face un taraboi de mai mare dragul.

 198. cătălin

  Alta, cu care am inotat ieri prin nameti, are un baietel de vreo 8 ani. Ea are 47. Ala micu isi doreste jocuri pentru calculator, prostii teleghidate, de astea. Ce primeste? Schiuri si echipament. Chiar ridea, ca o sa aiba fiu-su o mare deziluzie de Craciun.

 199. Angela

  Rea femeie! Asa ceva nu se face.

 200. cătălin

  Nu stiu, nu ma bag, mi s-a parut o persoana foarte OK. E disperata ca ficioru-su sta toata ziua cu ochii in calculator. Cica ea, cind avea 8 ani, statea toata ziua afara, urcata prin copaci.

 201. Angela

  Toti parintii care au uitat cum e sa fii copil ar trebui sa fie pedepsiti. Sa incerce la maturitate aceleasi suferinte si deceptii, la aceeasi intensitate, ca alea pe care li le-au produs lor candva tampitii de adulti.

 202. cătălin

  … dar, pe de alta parte, ii face un bine. Jocuri pe calculator si masinute banuiesc ca are destule. Si probabil ca mama a tot cedat pina acum, a vrut de multe ori sa-l ia cu ea prin munti, dar el – nu si nu.

 203. Angela

  Ii face un bine, sigur ca da, dar trebuie alese alte momente. Daca nici de Craciun sau de ziua ta nu primesti ce-ti doresti, atunci cand? Asa il va indeparta si mai tare de muntii aia.

 204. cătălin

  Din ce mi-a zis ieri, pe 26 pleaca cu baietelul la bunici, in alta provincie. Si ma gindesc ca, daca ala mic e tare deceptionat de schiuri, or s-o dreaga bunicii cu un joc-doua. Nu stiu, zic si eu. Recunosc insa ca nu m-am gindit la suferinta copilului pina nu ai deschis tu gura.

  Ei, si daca veni vorba, stiu un exemplu din familie. Am o verisoara, fata sorei lui tata, de aceeasi virsta cu mine. Pe vremea cind amindoi credeam in Mos Craciun, ea a primit nu stiu ce cadouri, a facut o mica boroboata, si taica-su i-a luat cadourile. O plins fata ca la nu stiu ce, ea credea ca i le-a luat Mosu’.

 205. Angela

  No, vezi? Știu, știu, copiii trebuie căliți, pregătiți pentru viață, bla bla. Pregătiți să devină adulți frustrați, acri și nevrotici. Că adultul, bietul, nu-i decît copilul care a fost, doar mai uzat, că s-a învechit.

 206. andreea

  iar am fost cu Sabina la cumpărături. pentru cizme, cică. a probat 10 perechi, nu i-a convenit niciuna. pentru că devenisem țîfnoasă și exasperată, a început să miaune și să suspine că nu vrea să se hotărască. că ea nu SUPORTĂ să trebuiască să aleagă. niciodată. așa că ne-am întors acasă cu o carte uriașă (cu vrăji și vrăjitori, normal), un șarpe triplu îmbîrligat din pluș, mov cu roz, cu limba despicată și o mingiuță cu elice care zboară deasupra mîinii întinse.

  am sperat că astea-s cadouri în contul lui Moș Crăciun, dar mi-a întors-o că nici vorbă. am uitat că de ziua ei a bolit la unchiul meu, pe căpiță, că a durut-o burta, a slăbit 3 kile și nici măcar tort n-a putut mînca?! că nu i-am luat atunci, în zilele alea, nimic?! normal… ce să-i iau de la magazinul sătesc…

 207. cătălin

  Ah, ce frumos ai spus acolo, Angela! „Că adultul, bietul, nu-i decît copilul care a fost, doar mai uzat, că s-a învechit.” Imi si pare rau ca ieri, cind vorbeam cu ea, n-am vazut deloc cealalta latura a povestii cu schiurile, aia pe care ai expus-o tu.

  Hmm, cam ai de furca cu asteptarile astea, Andreea.

  Ia uitati, razboiu’ stelelor:

  http://calgaryherald.com/news/local-news/calgary-photographer-captures-apparent-fireball-over-mount-rundle

  (pe virful acelui munte am fost, asta vara. Hihihi!)

 208. andreea

  o comeată…

 209. cătălin

  Asteroid, fereasca Dumnezeu sa fi fost comeata!

  Intreb si eu, de unde moda asta cu cizmele? Nevoia de ciubota, cum ar veni.

  M-a cam intristat faza cu tinutul evidentei cadourilor. Nu stiu ce sa zic.

 210. cătălin

  Da, s-o dus „up, where we belong”.

  Cind am mai citit si din ce cauza o murit… 😦

 211. andreea

  l-am văzut, în 95, la București.
  unul din cei mai mari.
  asta e… în final, acolo ajungem toți.

 212. cătălin

  Ati facut cozoflaci?

 213. Edle

  Sărbători vesele să aveți, copii! 🙂
  Angela, eu cred că sunt soră cu fiu-tău, la cumpărături. 😀

 214. cătălin

  Oa, sarbatori frumoase si tie, Dana! 🙂

  Ce mai faci, pe unde mai umbli?

 215. junghiul

  Sărbători fericite, Edle!

 216. junghiul

  ia să vedem ce v-aduce Moșu!

 217. cătălin

  Eu am fost lău, nu-mi aduce nimic Mosu’.

  Junghiule, ce faci bun, ia spune!

  Si, daca nu te prind mai incolo, iti urez Craciun fericit si linistit alaturi de cei dragi!

 218. Angela

  Sărbători fericite, oameni buni! Senini și bucuroși și copilăroși să-mi fiți! De cumpătați n-am zis, că-i liber la ghiftuială.

 219. junghiul

  Sărbători fericite!
  Mulțumim, Angela!

 220. junghiul

  Noi ne pregătim să mergem cu colindul.
  Apoi vine Moșu!
  Mie îmi va aduce niște cuțite și un ascuțitor.
  Am făcut un gulaș de vițel, avem 200 de sarmale, salată de boeuf.
  Prăjituri făcute de o colegă de-a mea!
  Zăpadă nu e, nu-i bai.

 221. cătălin

  200 de sarmale! In ce le-ai fiert, intr-un cazan? 🙂

  Salata boeuf imi place de mor, mi-as face (ca nu-i greu) numai ca imi vine rau de la maioneza. Nu stiu cum sa ies din dilema asta.

  Da, e trist fara zapada de Craciun. Unde s-or fi dus zapezile alea prin care am inotat chiar si eu cind eram copil? Iar voi ati prins zapezi de poveste…

  Craciun frumos, oameni frumosi ce sinteti!

 222. andreea

  iote Edle! 🙂

  sînt între două, trei, patru drumuri, cozonac am cumpărat, sarmale mi-a făcut cineva, am somon şi păstrăv în frigider, i-oi găti mîine. şi un tort de marţipan în formă de arici. copiii fac bradul. afară sînt cam 12 grade plus, mi-am schimbat paltonul cu pardesiul, zici că vine Paştele, nu Crăciunul.

  deci, să aveţi Sărbători frumoase şi nu foarte îmbuibate. 🙂

  nu sîntem frumoşi, of, ce tot îi dai cu frumuseţea…
  (pune jumate maioneză din aia din comerţ, fără ouă, de tot rîsu’ şi jumate smîntînă mai slabă.)

 223. cătălin

  -5. Nebunii fac sarmale. Afara.

  Maioneza faceam eu, aia din comert are un gust … putin ciudat pentru mine. O sa incerc, la Anul Nou.

  Ba sinteti frumosi. Tare. Si ma bucur foarte mult sa pot vorbi cu voi.

 224. morringain

  Sarbatori fericite! 🙂

  eu cica am terminat (sufletu, n-am, dar imi fac curaj singura 😀 ): facut carnati, pastrama (afumat totul, normal, parca as fi tiganca, asa trag la afumatura 🙂 ), sarmale, curcan, porc, cozonac si gata ca ne-o fi de ajuns. Si desi am gatit mult, nu simt nevoia sa sar in ele, cred ca la anul nu ma voi mai complica asa de tare. De Anul nou singur vom manca light, e in program peste si cam atat.

 225. cătălin

  Craciun fericit, Morri!

  Da, am avut olecuta de treaba: sarmale, cozonac, bors de oase, de spalat niste rufe, plus de umblat vreo 3 ore prin oras.

  Junghiule, chiar 200? Poate ai numarat asa cum numara astia banii la buget. 🙂

 226. junghiul

  Băi frate, nu mă crezi? Îți trimit o poză.
  Bine , nu mai sunt 200. Dar erau.

 227. junghiul

  A venit Moșu!
  I-a luat pe rând , de la mic la mare, unul n-a scăpat .

 228. junghiul

  Îmi place cum sună în română:
  Crăciun fericit!
  Toată dimineața am scris asta și nu mă mai satur.
  Cuvintele: crăciun, colind, ler au o etimologie interesantă.

 229. junghiul

  Am tastat din greșeală drăciun. O fi existînd și așa ceva?

 230. junghiul

  Nimenea nu vorbește cu mine, toți dorm…

 231. Eva

  Sarbatori fericite dragilor!
  Sarbatori linistite Ivone!

  Noi suntem leeeenesi, somn, mancare, somn, mancare, somn. Cam asta e ritmul. Cu tot cu musafiri 🙂

 232. Eva

  Junghi, mai sunt eu treaza.

  Edle tot imi esti datoare sa-mi spui in ce oras e cea mai buna pizza din germania! :))

 233. cătălin

  Eu nu dorm, m-am sculat la 5 azi dimineata sa ma duc pe munte. Cineva m-o pacalit ca acolo sus il gasesc pe Mos Craciun. N-a fost deloc de relaxare, 800m diferenta de nivel, zapada, gheata, povirnisuri abrupte, -15 + vint rau de tot pe virf. N-am prea dormit zilele astea, asa ca acum sint tapan de oboseala.

  Raj, tu te dai drept „Cici”? Oricum, tare trist daca in ziua de Craciun ai putut scrie doar ce ai scris. Cine a scris, ca nu ma intereseaza prea tare problema.

  Junghiul va invita la cele 200 de sarmale.

  Petrecere frumoasa in continuare, dragilor!

 234. andreea

  păi dacă te-ai dus să faci valuri pe dincolo, veni și el să facă un pișu mic, nu? 🙂

 235. andreea

  eu am numărat 64. sarmale pe trei rînduri?

 236. cătălin

  Nu fac nici un val pe dincolo, era o incercare de a opri metaforele de gen scuipat, lepra sau timpita. Ca unii au inteles altceva, e problema lor.

  Cum puteti voi sa numarati 200 sau 64 de sarmale?? Eu am facut, dar habar n-am cite, nu pot sa le numar.

  Ei, cum e pestele, Andreea?

 237. andreea

  bun. simplu, la cuptor, cu cartofi rumeniți și vin.

 238. cătălin

  Peste cu cartofi? O fi avut patru picioare. 🙂

  Am ascultat in masina numai melodii de Craciun, incerc sa-mi amintesc una, cu „holly jolly Christmas”, numai ca n-o gasesc…

 239. andreea

  asta era prin casă… cartofi.
  🙂 dacă erau morcovi, îl făceam cu morcovi.
  nu mă pricep. fac și eu ce pot.

 240. cătălin

  Ei, ma miram, ca n-am auzit eu de peste cu cartofi, de unde pina unde ai inceput cu „nu te pricepi”? 🙂 Nici io nu ma pricep, da’ mi-i foame tare.

 241. andreea

  îmi lipsește Gelu. 😦
  așa, Gică Contra cum venea el, să ne destabilizeze

  of, ciudați mai sînt oamenii..

 242. cătălin

  Dupa mine, e trist rau ca oamenii incearca s-o faca pe Gica Contra doar asa, fara vreun motiv. Nu vezi ce scurta e viata, si cind ai vrea o ora inapoi, din sutele de ore irosite, nu primesti nici un minut in plus.

  Dupa Mos Craciun (sta pe virf, in stinga brazilor):

  Ei, si daca Junghiul v-a dat sarmale, eu va dau ceva dulce. Plus o floare de decor. Andreea, tu vii cu vinul, nu?

  Asa, am gasit-o:

 243. cătălin

  Catelul din poza a 11-a din „articol” (cea cu rasaritul) nu mai e. Acum trei saptamini a inghitit o piatra care a ramas blocata pe undeva. A mers stapinul cu el la doctor, unde i s-a cerut o suma imensa pentru operatie, spunindu-i-se ca sansele sint „foarte foarte mici”. Asa ca … injectie. Putea incerca medicul cu un antispastic sa relaxaze musculatura, asa cum se face la oameni. Dar n-a avut chef. Uite-asa… M-a intors pe dos ieri cam toata ziua. Injectie, e simplu, comod, civilizat. In poza de mai sus e „sora” acelui catel.

 244. cătălin

  „Distrugatorul USS Donald Cook soseste in Marea Neagra cu misiunea de a promova pacea si stabilitatea.”

  Asta e stire. Ma duc sa maninc o felie de cozonac pentru a promova sportul si cura de slabire.

 245. andreea

  AAAAAAAAAA!!!

  plec mîine cu Sabina la Sinaia (ca să-mi mănînce urechile) şi nu-mi găsesc bocanciiii!!!

 246. cătălin

  Mai, care i-ati ascuns bocancii Andreei?

  Doar tu cu ea?

 247. cătălin

  Fiecare cu ce-i place si cu ce-l reprezinta.

  Bine ca Raj nu stie cum sa puna clipuri de pe youtube.

 248. andreea

  îhî. ca fetele.

  am găsit alţii, antediluvieni.

 249. cătălin

  Bravo, deci te poti sui pe munte! 🙂

 250. andreea

  o să mă sui pe sobă, am înţeles că o să fie minus 15 grade.

 251. cătălin

  A, pai atitea erau si la mine ieri. La baza muntelui. 😛 Iote, sa te provoc:

 252. Moș Pleksiglasu

  Poza-mi-as sarmalele!
  Cu durere am constatat ca nevasta-mea a pacatuit grav asta vara cand nu eram acasa. N-a strans frunze de vita-de-vie pentru sarmale. Is bune ele si cu curechi murat dar regina sarmalelor e aia cu frunza de vie. Pe la mine se mai fac cu potbal, brusture, stevie sau hrean. Alea cu stevie se topesc in gura, si au o tenta putin amaruie. Un deliciu. Dar sunt niste smecherii ca sa nu se topeasca deja in ceaun. Nu vi le spun de rau ce sunt. Si daca vi le-as spune n-ati incerca de rai ce sunteti voi. In afara de asta, de unde muma durerii vii, pătrunzătoare, de scurtă durată, mai ales în spate, în regiunea intercostală, la piept sau la încheieturi, sa gasiti voi la ora asta stevie?

 253. Angela

  No, de ce ne faci proces de intenție? Ba sigur că am încerca, ștevie dac-am avea. Și sarma după sarma, sigur că ne-am îndopa. De când ai durerile alea?

 254. cătălin

  La sarmale conteaza cel mai mult cum le acresti, acolo e toata maiestria. Am mincat sarmale cu podbal si cu frunze de tei, ma mir tare ca unii le fac cu frunze de stevie, hrean sau brusture (!). Acum am cu foi de vita, am adus frunzele din Romania.

  Ei, cum e acasa, Mosule?

  Angela, ce-o primit Costel de Craciun? 🙂

 255. Angela

  Costel? Tocmai a primit o doză de deparazitare externă, numai ce a plecat vetul de la noi. Că Igor cățelul a făcut alergie de la puricii de pisică și s-a scărpinat îngrozitor și l-am chemat pe doftor de i-a tămăduit pe amândoi.

 256. cătălin

  😦 😦 Si acum e bine? Ai mei erau sa piarda odata o pisica, dupa o deparazitare de asta. S-a lins zdravan si …

  Poate ca nici nu erau purici…

  Un filmulet, bun pentru o duminica de iarna.

 257. junghiul

  O duminică faină să aveți!

 258. cătălin

  Mai … succintule!

  Daca aveti timp de lucruri mai lungi, va recomand ceva „de sezon”.

  http://www.newsweek.com/2015/01/02/thats-not-what-bible-says-294018.html

 259. cătălin

  Ia sa va sperii eu. Oare citi ani vor mai trece pina cind soldatii vor fi inlocuiti de roboti?

 260. cătălin

  Ce frumoasa-i tara mea, fute-m-as pe ea! Sau n-o mai fi a mea?

  Se prabuseste un elicopter la Constanta, in lac. Echipele de salvare privesc cum se ineaca pilotul, pilotul priveste luminile orasului. E Craciun, e plin de luminite peste tot, ce frumos e! Omul moare pe 15 decembrie, dar decesul e constatat oficial pe 16, si actele sint eliberate pe 16 seara. Familia merge cu hirtoagele la Starea Civila pe 17 dimineata, intrucit seara nu e program. Ce primeste aici? O draguta de amenda, pentru ca au intirziat cu declararea decesului! E grotesc? Nuuu, e normal! Daca statul roman are posibilitatea sa-si mai umileasca cetatenii, de ce sa nu o faca?

 261. Edle

  Eva, Bonn, centru, pizzeria Dante. O pizza din aia ca la mama ei, cu aluat ca o foiță și mozzarella într-o veselie. Îmi venea să-l iau pe bucătar la mine acasă. 🙂

  Am mâncat românește de Crăciun. Sarmale, cârnați, borș, salată boeuf, turte cu nucă. Nu mai vreau. 😁

  Cum să nu auzi de pește cu cartofi, Cătălin? La cuptor, cu ulei de măsline și rozmarin. Mmmm.

 262. cătălin

  Ai ajuns prin Romania, Dana, sau unde ai avut asa meniu?

  N-am auzit de peste cu cartofi, ce sa spun, nu prea is pestos eu. Pestele proaspat il gasesc foarte bun prajit, restul – la cuptor cu legume si bulion. Si, sigur, mujdei in ambele cazuri. 🙂

  Tu cum o mai duci?

 263. Edle

  Am ajuns în Anglia, la frate-meu. 🙂
  Și am trecut și la câțiva kilometri de Canterbury și m-am gândit la Morringain, da’ am zis că n-o s-o scot din casă de Crăciun. 🙂
  Eu… spre bine. 🙂

 264. junghiul

  Te văzui în poză. Cu tot familionul.
  Ei , ș-acuma ce-o să mâncați?

 265. Edle

  Acu’ o să mă-ntorc la bucătăria mea preferată. Mediteraneeană. 😉

 266. cătălin

  Friptura de capra e mincare mediteraneeana? 🙂

  Ai terminat cu cursurile acelea, Edle?

 267. Edle

  Am terminat primul modul. Acum mă gândesc să continui, de la anul, dar mai întâi trebuie să-mi fac curaj să ies din casă. 😁

 268. cătălin

  Of, modulele dracu! Eu credeam ca e unul singur si gata, ai scapat. Dar de ce n-ai curaj sa iesi din casa, ti-e frica de bau-bau?

  Ma bucur ca ai venit pe aici, ma simteam tare prost stiind ca ai plecat din cauza certurilor mele cu N. Si imi lipseai; cred ca ne lipseai tuturor, mai bine zis.

 269. Edle

  De frig și ploaie. E groaznică vremea.

 270. Eva

  Suedezii doamne ce bine mananca suedezii….mmm
  Peste (somon) cu cartofi fierti sau gratinati.
  Ce mananci tu Cat se numeste plachie…. ce buna-i si aia.

  Costelusul pun pariu ca nu mai e mic. Angela ne mai trebuie o poza. Actualizare please!

  Apropos, au gasit avionul AirAsia? Dar in povestea ferry on flames au murit multi?

 271. cătălin

  Pff, Dana, nu puteai gasi si tu un loc mai frumos in care sa te muti? 🙂 Macar cu ceva soare.

  Da, am vazut si eu la cineva pe fb, mincare suedeza dintr-un mol obisnuit. Somon, lamiie, avocado, un ou si frunze verzi. Uite, eu nu gasesc asa ceva nici sa dau cu tunul! Bine, sint 2-3 magazine organice unde da, as gasi, dar mi-ar lua ceva efort sa ajung acolo (si oricum, pot si io sa curat un avocado). Dar vorbesc de ceea ce e disponibil in mod obisnuit pentru cineva care vrea sa infulece ceva in graba.

  Au gasit resturile avionului acela. Pe feribotul italian parca au 11 au murit. Dimineata am mai citit o alta stire care m-a speriat: intr-un Walmart din Idaho un copil de 2 (doi) ani a cotrobait in poseta lu’ ma-sa, a gasit acolo pistolul incarcat, l-a luat si apoi si-a omorit mama. Si sa vezi cum comenteaza, chiar si politia: „da, e intr-adevar o tragedie, dar asa e aici, oamenii cara arme frecvent, e vina mamei”. Cum dracu’ sa fie normal sa te duci cu arma dupa tine la cumparaturi? Ce criminali i-au speriat pe oamenii aia obisnuiti ca nu sint in siguranta nicaieri, si de aia trebuie sa aiba oricind arma pregatita?

 272. cătălin

  Uff, tot am zis ca o sa mai scriu ceva, dar m-am luat cu altele. Asa ca va urez aici „La multi ani frumosi!” Sa fiti sanatosi, iubiti, si sa visati frumos tot anul! Iar acum, sa va bucurati de cei dragi si de cozonacul care are acel gust doar acasa, cu familia! Si va multumesc ca m-ati lasat sa va cunosc si sa fac citiva pasi alaturi de voi. La multi ani!

 273. junghiul

  Eu atât vă spun:
  La mulți ani!

 274. Eva

  La mine e dubios de liniste… nicio petarda

 275. cătălin

  Poate n-au terminat inca de mincat cartofii cu bratwursti?

 276. Angela

  La mine-i liniște ca întotdeauna. Pașnic sat! Vor fi probabil niște artificii la miezul nopții și atât. La mulți aaaani!!!

 277. cătălin

  La multi ani, Angela! E frig la voi, zapada?

  La multi ani, Costelus! 🙂

 278. Angela

  Friiig și zăpadă multă, dar de data asta nu mai cârtesc, arată superb. Dimineață bătea soarele peste pădurea de pini care se vede de la mine din curte. Sclipea zăpada pe ei, ce mai, basm curat. Și zăpadă curată-curată, neatinsă, numai spre șură-s urme, că s-au dus copiii ieri să scoată sania.

 279. andreea

  eu vă spun mai mult:
  să fiţi sănătoşi şi să trăiţi ani liniştiţi şi buni!
  şi să aveţi grijă ce şi cum vă doriţi la 12.00. de obicei, se îndeplineşte.

 280. cătălin

  La multi ani, Andreea, si tot ce iti doresti!

  Ce faci, inoti prin troiene sau stai pe soba, la caldurica? 🙂

 281. Eva

  io am uitat sa mi pun dorinta.

 282. Eva

  as vrea sa nu trebuiasca sa ma scol la 6 pe 1.1.15. se mai pune?

 283. morringain

  La multi ani! Andreea, bine ca mi-am dorit atunci ca toate lucrurile sa mearga bine! 🙂

 284. cătălin

  Eu cred ca o sa sforai la 12 noaptea. M-as fi dus pe vreun munte (da, noaptea, sa haulim la Luna de Anul Nou), dar ma doare un picior.

  Hai sa va spun ce-au mincat de Revelion familia la care stau. O mincare festiva. Spaghete cu … fasole de la conserva. Nu, nu glumesc. In casa miroase a friptura (de la mine).

  La multi ani si sa lasati toate necazurile in anul care tocmai s-a ispravit. Si sa serbati, macar ziua de azi. Iaca, adaug vorbele unuia, Vonnegut: „Life is going to be very tough again, just as soon as this is over. And the most useful thought we can hold when all hell cuts loose again is that we are not members of different generations, as unlike, as some people would have us believe, as Eskimos and Australian Aborigines. We are all so close to each other in time that we should think of ourselves as brothers and sisters.”

  Cind infloresc primulele in case oare e semn ca se apropie primavara?

 285. junghiul

  Sorcova, vesela…

 286. junghiul

  Iar nu prind pe nimeni treaz.
  E normal ca nici în 1 Ianuarie să nu poți dormi după ora 6?

 287. cătălin

  Eu n-am baut nimic.

 288. Moș Pleksiglasu

  Iaca una dintre ciucălățile pe care i le-am adus nevestii ca sa ma pupe.

 289. Moș Pleksiglasu

  Sunt inca mici,
  Si tatii au,
  Si berea,
  dupa vine.

  Trebuiau sa fie 80, dar 5 s-au prapadit in timpul jertfirii.

 290. Moș Pleksiglasu

  In rest, ă, la mulţi ani!

 291. cătălin

  Ce sarmalute micute! Si la Junghi mai sus am vazut, la fel, concurs de miniaturi.

  Ciocolata cu sare am vazut, exact aia de mai sus, dar n-am avut curajul sa incerc. Cind am ales numele blogului nu stiam ca exista ciocolata cu sare; bine, nici nu credeam ca blogul va rezista.

 292. Moș Pleksiglasu

  Ha, ha, ha, ha, ha, ha!
  D´apoi nu-s sarmale, is chiar mici!

 293. Moș Pleksiglasu

  Ciocolata aia are gust a chiloti uzati. E buna.

 294. cătălin

  Cit rafinament! 🙂

  Da’ chior mai sint! Cum sa confund sarmalele cu micii? 🙂 Nu prea sint obisnuit cu micii, prin zona mea sint rari (bine, nu vorbim de supermarketuri). Stai la casa, sau unde i-ai prajit?

  Am auzit ca dimineata au fost prin tara -20 de grade. Brrrr!

  Junghiule, tu cam cite ore dormi pe zi?

 295. Moș Pleksiglasu

  Sigur, stau la casa. In Romania sunt taran, iar la Londra nu sunt blocuri de stat in ele. Asa ca mereu stau la cate-o casa. Si am gratar peste tot. A fost frig tare doar in seara de revelion. Acum s-a potolit gerul.

 296. andreea

  acum sînt la căldurică.
  şi la Sinaia am fost la căldurică, înăuntru. afară, erau -25 de grade. cel mai mult mi-a plăcut să leg şi să dezleg de 7 ori patinele Sabinei, cu mîinile goale, în ger. îmi dăduseră lacrimile. apoi, am patinat cu furie. la difuzoare se auzea Macarena.
  sarmalele alea sînt cam urîţele.
  eu, azi noapte am dormit 14 ore. acum mi-e cam somn.

 297. Angela

  Nu că vreau să mă dau bine pe lângă Moșu, da’ nu pricep ce vi s-a năzărit cu sarmalele. E mai mult decât evident că-s mici, mie mi-a fost clar de la prima vedere. E drept că eu n-am băut absolut nimic..

 298. cătălin

  Ia uite, patinatoarea! 🙂

  Tu, Andreea, parca ai spus ca dormi 6-7 ore in cursul saptaminii, dar recuperezi in week-end. Parca.

  Nici eu nu pricep, Angela, dar chiar sarmale am vazut. Acum cind ma uit la ei spun ca e clar ca-s mici. Si de baut, am baut apa. 🙂

 299. andreea

  şi de Sărbători recuperez dublu.

  eram cea mai rapidă patinatoare de pe gheaţă. de frig. simţeam că mi se face rău de frig. asta mică n-avea nimic.
  am vizitat şi expoziţia de reptile din parcul oraşului. cam o sută de specii de şerpi. Sabina le făcea lugu-lugu şerpilor veninoşi care îşi şuierau limbuţele despicate. era şi un crocodil micuţ, tare drăgălaş. plus nişte chinchila, nişte şopîrloaie şi gîndaci de 10 cm pentru hrana scumpiţoilor de şerpi. am stat vreo oră înăuntru. aproape că simţeam foşgăiala pe pielea mea. Sabina era extaziată, dar eu am stat pe un scăunel şi am meditat la nemurirea sufletelor, privind la norişori, afară.

 300. Eva

  omul vanator! de ce nu le-o privi dracu afara in mediul lor pe animale, asa cum face nat geo wild, de trebuie sa le inchida in colivii, acvarii, custi??

 301. cătălin

  Iote, Eva vrea sa dea drumul la șărpi.

  Chiar, Andreea, daca pe viitor Sabina va pofti sa-i cumperi un serpisor? Sau macar un guster acolo, miiic, mic, si simpatic? 😛

 302. Ai făcut tu compoziția pentru mici?

 303. Mai e frig pe la voi? Pe mine m-a lăsat bateria la mașină!

 304. cătălin

  Ca am adus vorba despre șărpi si alte creaturi dragute:

  Junghiule, dar nu aveti baterii care merg indiferent de vreme?

 305. junghiul

  Ba da , dar nu merg la nesfârșit.
  Nu am schimbat-o niciodată în 4 ani.

 306. Eva

  junghiule eu mi am pus cauciucurile de iarna pe 31 dec.

 307. cătălin

  Da’ voi aveti zapada, Eva, sau de ce trebuie cauciucuri de iarna?

 308. Moș Pleksiglasu

  Scuzati ca va intrerup. Abia acum am vazut, fiindca de, chiar n-am avut timp sa ma mai uit pe pistol. E unul care se da drept eu, numai ca nu in stilul meu. Nora zice, si nu stiu daca chiar crede, ca-s eu. N-am trimis pe pistol decat mesajul mortii regretatului pentru mine Gelu Odagiu, si inca unul care spre surprinderea mea a intrat direct si in care faceam niste consideratii despre toalele Norei. Nu stiu ce sa cred. Parca n-as crede-o in stare sa o faca pe-a eu. Iar daca e altcineva si a facut-o sa creada de adevaratelea ca-s eu, atunci e chiar grav. Fiindca la cate a invatat-o Cosa despre identificarea computerelor, n-ar trebui sa ma confunde. Sa-i zica cineva ca nu-s eu. I-am scris si eu, dar nu stiu daca o sa citeasca.

 309. Eva

  Pai asa am zis si eu avand in vedere ca in mijlocul lui noiembrie la mine erau +13grade… pana dupa craciun cand dintr-o data a nins 3 zile incontinuu si au fost -18grade. Efectiv dintr-o data!
  Si mi-a fost frica de controalele politiei, ca au fost multe accidente. Si daca fac accident si nu am roti de iarna nu mi plateste sfanta Asigurare (pe care o indop) nimic. Si-apoi mai sunt buna si de tras la raspundere pentru accident. Asa ca m-am calmat, altfel eu sunt foarte viteaza pe sosele… si tocmai din cauza asta mi-e frica de politie… cum se numeste fobia de politie?:D

 310. Moș Pleksiglasu

  Intre timp am citit mai mult. De-a dreptul gretos! Si nu numai. E mai mult decat atat. Astia chiar sunt niste ticalosi. Da, asta-i cuvantul cel mai bun, si imi pare rau ca nu pot sa ma apuc sa demonstrez in public si de ce. Scuzati, chiar n-aveam nici un chef de ei!

 311. cătălin

  Identificarea pulii.

  Cind iti ajunge unu’ pe site-ul tau ii poti pune niste „cookies” sa vezi daca vine a doua oara. Dar browserul lui poate sa nu accepte sau sa le stearga. Ar mai fi o chestie numita fingerprinting: iei versiunea browserului, pluginurile instalate, fonturile si da, identifici destul de bine omuletul. Problema e ca omuletul poate avea javascript dezactivat (si nu obtii informatiile alea) sau iti poate scrie el ce vrea acolo. Fingerprinting-ul e folosit de google si facebook pentru a-ti servi aduri – niciodata in scop malitios, si asta pentru ca se pot face greseli. Evident, munca necesara pentru a scrie astfel de cod e semnificativa, si nu e la indemina oricui.

  Deci, una peste alta, e imposibil de identificat cu siguranta cineva daca nu ai acces la log-urile de trafic. Iar asta inseamna mandat de la judecator.

  Dar, ce iti pasa de ce scriu niste masti acolo pe pistol? Am vazut ca au sute de comentarii. Pierd ceva daca nu le citesc? Acelasi joc cretin al unor oameni care nu au nici o problema si nici nu inteleg nimic de la viata. N-a mai ramas nimic din blogul ala, nu vezi? Stai linistit aici, unde nimeni nu-i preocupat sa scoata ce-i mai rau din oameni…

 312. Moș Pleksiglasu

  Cine isi mai aminteste, era odata unul, greenfucknbin care le sugerase ca daca ar da 100 de € unui angajat romtelecom, ala i-ar putea da detalii mai mult decat suficiente pentru identificare. Eu am citit pe blogul ala mai tarziu niste detalii din viata mea privata, detalii pe care nu le puteau obtine prin mijloace strict informatice. De pilda Cosa mi-a afisat odata jumatate din numarul de telefon, iar Raj strecoara de multe ori cate ceva care e aievea asa cum zice despre mine. Aia stiu cine sunt, si nu le-am spus eu. E groasa rau. Iar acum aia se face ca nu poate sti daca sunt eu sau nu. Mai multi de acolo joaca foarte murdar. Cred ca Cosa stie mai multe. Putea identifica de dupa proxiuri configuratia dispozitivului conectat. Adica avea un plugin asemanator programului Everest. Asa ca am multe motive sa-i injur atunci cand o fac. Acum insa nu am chef. Sunt si putin marcat de moartea lui Gelu, poate. O sa ziceti ca bat campii, dar nu ma mai afecteaza asta.

 313. cătălin

  N-am chef de astea, dar, na, hai sa te linistesc.

  … numar de telefon pe care i l-ai dat probabil cuiva, poate vreunuia din grup.

  … Raj le pune absolut la nimereala.

  … cred ca se referea s-o identifice pe Nora, aia da, e simplu, ca site-ul e pe numele ei. In rest, vedea-l-as eu pe ala care obtine mandate judecatoresti si scotoceste zeci de ore prin loguri de milioane de linii pentru … 100 de euro. 🙂

  Iar Cosa habar n-avea ce facea. Orice IP necunoscut i se parea Costel. Identificarea dispozitivului? Vreo jumatate de an semnatura browserului meu era „RomeoSugiPula”, nici macar pe aia n-a stiut s-o vada!!

  Asta ca sa risipim povestile care n-au nici o legatura cu realitatea.

 314. junghiul

  Eva, eu mi-am pus cauciucurile de iarnă în noiembrie 2013 și nu le-am mai dat jos până acum trei săptămâni. Erau praf!

 315. cătălin

  Pe aici sint niste cauciucuri „all-weather”. Tu mergi mult cu masina, Junghiule?

  Ia, sa va mai indulcesc! Am facut si eu o prajitura, o data in an. Nu stiu de ce, poate sa-mi aduc aminte cum era cu ai mei de Sarbatori? Chiar nu stiu.

 316. cătălin

  Bun si feisbuc asta la ceva (in afara de poze cu mîţe):

 317. andreea

  MM mi-a fost profesoară în liceu. economie politică. nu mai țin minte nimic.

  mi-e somn.
  nu mai mînc prăjituri o lună.

  Pistolul și Feisbucul se vînzolesc prea tare…

 318. cătălin

  Mai ai vacanta?

  O luna incepind de cind? 😛

  Eh, pe feisbuc asa e tot timpul, da’ nu-i vinzoleala, ci latratura. Fiecare isi construieste cu grija patratica proprie, in care el are intotdeauna dreptate, ca asa e si in realitate, nu?

  O chestie de speriat. Imi place sa intru pe fb de pe proxiuri, sa le fut algoritmii lor destepti de localizare. Buun, si cind intram odata dintr-o locatie apropiata de mine, cum ar fi insulele Tonga, imi spun desteptii ca tre’ sa raspund la niste intrebari sa vada de e contul meu sau nu. Imi dadeau niste poze in care apareau prieteni de-ai mei si io trebuia sa ghicesc cine e. Bun. Am o prietena libaneza, locuia in Canada, careia fostul sot i-a rapit copilul, am mai spus de ea aici. Tipa respectiva si-a sters toate pozele de pe fb. prin septembrie, sfatuita fiind sa faca asa de catre avocati. Ei, ia ghiciti ce poze imi dau cretinii aia de la facebook? Taman pozele ei!!

 319. andreea

  nu, de luni, gata… 😦

  nu poți șterge nimic de pe feisbuc. e o mare porcărie.

  eu am încercat să intru de la Sinaia, pe mail, cu telefonul Sabinei și mi-au zis că nu-mi dau voie. că să fac bine să intru de pe un calculator normal, sau tabletă sau ceva serios. 🙂 mă rog, oricum aveam semnal doar dacă stăteam într-un picior, pe cadrul patului, așa că n-am mai insistat. m-am uitat cu Sabina la Mary Poppins și la ET…

 320. La multi ani! Sa fiti sanatosi, sa aveti parte de un an mai bun, sa vi se implineasca toate dorintele si sa va bucurati alaturi de cei dragi!

 321. cătălin

  In curind va trebui sa fii la tol festiv ca sa intri pe fb, nu se cade sa intri cind esti doar in chiloti. Si-apoi, cu smartfoanele astea, un click aiurea ai dat cu destu si ti-o ajuns poza – in chiloti – in toate colturile lumii.

  Ivon: multumim de urari, ti le intoarcem inzecit! Ce mai faci?

 322. Multumesc si eu! Azi sunt cam intoarsa pe dos, dar imi va trece. Incerc sa imi revin, inca sunt ca un robot. V-am citit tot ce ati scris chiar daca nu am comentat. Imi face placere sa va citesc!

 323. Eva

  Ivon 🙂

  Junghiule, si credeam ca eu sunt varza! Si cauciucurile mele de vara tre schimbate… cand mi-a zis ala sa-mi pice fata.. cum dracu ca au 3-4 ani! Dar mi-am amintit ca fac 20.000 km pe an…
  Ce porcarie si cu masinile astea, n-ajunge doar sa le cumperi!!

  Catalin ce-i cu poza aia in spagat de pe facebook? Esti un pic mai low carb? Mi se pare ca ai mai slabit! Si ce dracu faci in maneca scurta unde-i zapada de 50cm? Te zic lu’ maica-ta!

 324. cătălin

  Poza ii de asta primavara, din aprilie. In aprilie oamenii merg in mineca scurta, da? Acum e putin mai frigut la mine, am stat cumintel zilele astea, in jur de -20 (maxime, in oras). Plus ceva vinticel, sa nu ma incing prea tare.

  Nu-i nimic, cazusem intr-o groapa (zapada era pina la briu), si un catel se apucase sa sape dupa mine. Cum sa nu faci o poza. 🙂

  Nu eram mai slab, cre’ ca batea lumina mai altfel. Mna, low carbu’ e un vis, nu prea stiu ce sa maninc dimineata, de exemplu…

  Un articol nou pofteste cineva sa scrie? Io scriu, dar unu’ sumbru, sa nu-mi agatati tinichele de coada dupa aia, daca nu va place.

  20.000 de km nu-i mult? Unde te plimbi atita?

 325. junghiul

  Merg cam 3000 de km pe lună. Nu știu, e mult, e puțin?

 326. Angela

  Mult. Unde te tot fâțâi? N-ai stare?

 327. andreea

  junghiului îi șade bine cu drumul.

  la mulți ani, Ivon.

  m-am apucat să scriu două texte, acum vreo trei săptămîni, dar le-am lăsat baltă…

 328. Eva

  Eu profit de sosele astora si ma duc in sus si-n jos, mai mare placerea… masina tre sa ai sa-i dai.

  Catalin ce-ar fi sa urmaresti si tu grupurile pe care le urmaresc si eu pe FB? Sunt toate low carb/keto si iti dau multe idei! e ca un fel de get fit numai cu mii de useri care chiar au ceva de zis.
  La micul dejun… bacon, oua, smantana, branza, legume non-starchy.. cum nu stii? Bulletproof coffee/tea…

  La multi ani fetelor! Mie-mi plac enorm posturile voastre… pe Angela nu cred ca as convinge-o sa scrie o juma de pagina.. dar pe Andreea sigur! Andreea te induri de noi sa ne scrii ceva? Impresii din 2014, feelinguri de 2015.. orice! Un articolas mic si dragalas!

 329. Angela

  Da, da, Andreea, îndură-te. Oare mai ai pe undeva „Camera rotundă”?

 330. cătălin

  Ce camera rotunda? Cam stiu pe de rost titlurile celor mai bune povestioare scrise de Andreea, dar nu-mi aduc aminte de asta. 😦

 331. Eva

  mi-ar placea si mie sa le citesc dar fara sa intru pe blogul ala…

 332. Moș Pleksiglasu

 333. andreea

  n-am putut, n-am avut timp, că am fost în concediu.
  poate de mîine, că mă duc la muncă. 🙂

  camera din colț? aia în care am avut viziuni și trepidații… materne? 🙂 era pe colț, nu rotundă. cred…

 334. Angela

  Da, aia. Din ceva motiv, mi-a rămas în minte rotundă. Tare mi-a plăcut. Ia caut-o, fă bine! Că-s curioasă, dacă tu zici că era din colț, de ce am rămas eu cu rotundul. Mă dăduseși gata cu textul ăla, până la el credeam că ești scorpie. De atunci te-am desscorpiat definitiv. Era pe vremea Pandorei, nu?

 335. cătălin

  Nu stiu nici de camera din colt. 😦 Cind l-ai fi scris de nu stiu de el, cumva cind erati cu Cosa sau cu Florin? Nu a fost pe Pandora, cu siguranta.

  Eva: pai recomanda si tu ceva, ca eu ma pierd printre sutele de likeuri pe care le-ai dat la diferite pagini. Stii cum se intimpla, deschid dimineata frigiderul si caut ceva de mincare. Ce crezi ca este in frigider, ghicesti?

  In frigider este frig! 🙂 🙂

 336. andreea

  da, a venit de pe blogurile dinainte de Pistol, nu de pe Pandora.

  iaca:

  http://pistolulcubuline.ro/2012/04/29/camera-din-colt/

 337. cătălin

  Aoleu, ce frumos scrie scorpia. 🙂

  Probabil ca noi, barbatii, nu vom intelege niciodata cum poate mirosi un copil a vanilie si a plins.

 338. Angela

  Rotundul era important, nu mă duceți voi pe mine..Că io ce știu, știu! Degeaba încearcă fi-miu să mă convingă că-s senilă. Să vă zic. Ne pregăteam alaltăieri să mergem după niscaiva cumpărături. Copilu nu-și găsea haina (care se numește „porcu”, drept care așa ne vom referi la ea). Cică a lăsat-o în mașină. Nu era acolo. În casă, pe cuier, nu era. Noră-mea zice că-i în camera lor. Se duce copilu și vine tot fără porc, cică nu-i nici acolo, și se suie în mașină așa cum era, în pulover. Mă înfurii și mă duc în camera lui să verific. Acolo era porcu, trântit pe un scaun, numai nu guița. Îl înșfac și mă urc în mașină. După vreo 10 km încep să sudui că din cauza tevaturii cu porcu mi-am uitat bastonul. Și zice copilul, cu ifos: Asta nu-i din cauza porcului, mami, asta-i senilitate. Ete, fleoșc, zic eu, oi fi mai senilă decât unul care nu-și găsește haina în propria cameră. QED.

 339. junghiul

  Poate nu voia să găsească porcu’

 340. junghiul

  Și eu îmi lipesc nasu de ceafa lui . Deși stau așa mult timp nu reușesc să definesc mirosul.

 341. junghiul

  E și rotundă și cu colț în același timp, așa se rezolvă cuadratura cercului fără riglă și compas.

 342. junghiul

  Într-adevăr , îmi place mult să mă plimb. Dar cui nu-i place?

 343. cătălin

  Oamenii normali la cap poarta iarna pulovere si haine pe deasupra.

  Pai, Junghiule, plimbarea frumoasa e cu picioarele proprii, nu cu masina.

  Cum arata Labasintu’ iarna?

 344. junghiul

  Nu prea ajungi acolo cu mașina. Cu pasul !

 345. cătălin

  O stire despre progresul „stiintei”. Organismele modificate genetic sint foarte atent supravegheate de diverse comisii. Dar, pina la urma, totul e o problema de … definitie. Da, pentru ca mutantii aia sint definiti ca fiind obtinuti alterind genomul folosind bacterii. De curind insa au gasit o metoda care nu implica bacteriile, practic se poate edita genomul direct, iar porcariile obtinute nu necesita nici un fel de aprobare. Cum ar veni, „bon appetit!”

  http://www.nytimes.com/2015/01/02/business/energy-environment/a-gray-area-in-regulation-of-genetically-modified-crops.html

 346. andreea

  poezie…
  puteam să zic că miroase a lapte cu micșunele… sau a norișori cu levănțică…

  eu nu mi-am mai amintit parola de la calculatorul de la birou. după două săptămîni de pauză… mă omoară parolele astea.

 347. Angela

  Calculatorul de la birou..ce dor m-a pălit de el! M-am cam săturat de statutul ăsta nou și plicticos, de casnică pseidogospodină.
  Mi-e dor și de Gelu. Să vă zic. Mai prin vară, povesteam cu el (miracol, chiar nu ne certam!) despre conținutul genții mele. Despre castana din ea. Cum iau eu toamna prima castană căzută pe care o găsesc, o descânt un pic în palmă și apoi o țin în geantă. Și i-am promis că în toamnă o să-i culeg una nouă. Asta am și făcut, când am fost la Cluj și am trecut prin parcul copilăriei. M-am aplecat după castană, zicându-mi că asta-i castana lui Gelu. Am constatat că-i crăpată. Am vrut s-o arunc, să iau alta. Apoi mi-am zis că așa a fost să fie și că n-are castana nici o vină. Acum, dimineața, am cotrobăit după ceva și am dat de castana lui Gelu. Odihnește-te în pace, omule, ne e dor de tine. O să am grijă de castana aia.

 348. Angela

  Oare așa o fi? Morringain, hai de mă lămurește dacă-i adevărat, să aflu până unde se merge cu țicneala lumii ăsteia.
  http://www.realitatea.net/uluitor-gradinitele-obligate-sa-raporteze-copiii-care-risca-sa-devina-teroristi-in-marea-britanie_1603124.html

 349. andreea

  Sabina a pocnit o dată un băiețel, în nas, pe cînd era la grădiniță…

 350. Angela

  Nu-i grav, bine că n-a făcut comentarii nepotrivite. Alea-s sămânța terorismului.

 351. Angela

  Deși..la o mai adâncă cugetare..Majoritatea cântecelelor și jocurilor de la grădiniță îs subversive și manipulatoare. Hai la groapa cu furnici/care pișcă, mari și mici – nu vă duce cu gândul la tortură? Are mama o fetiță/frumușică foc e sexist de-a dreptul. Și Baba Oarba, ce discriminare a persoanelor cu dizabilități! Ca să nu mai vorbim de traumele suferite de copilul legat la ochi – criminal în serie va deveni, precis. Și-apoi Podul de piatră s-a dărâmat – cine altul dacă nu teroristul s-a detonat?

 352. andreea

  dar de ”am pierdut o batistuță, mă bate mămica” ce zici? plus gestul recompensatoriu ulterior pomenit!

 353. Angela

  Da, da, minorul abuzat, aruncat în ghearele prostituției.

 354. cătălin

  Teroristii trebe striviti de mici.

  Domnia fricii, asta e reteta. Nu spunea asa Orwell in „1984”?

 355. Angela

  Scârbos și caraghios, dacă n-ar fi periculos. Cred că n-aș vrea să știu cum o să arate omenirea peste vreo 50 de ani. Da’ io tot mă gândesc că bunul simț o să triumfe și idioțeniile astea se vor stinge odată.

 356. cătălin

  Nu, nu cred. Totul este o mare afacere, iar frica vinde bine. Cu cit oamenii vor fi mai infricosati, cu atit vor fi mai usor de manevrat. Probabil asta cu gradinita e o stire alarmista, dar asta e tendinta: supraveghere, raportare, frica.

  Mie mi-i dor de cei care nu mai vor sa vina pe aici, asta in afara de cei care nu mai pot…

 357. andreea

  dor, dor, dor! ha! ce prostie! ce pierdere de timp şi de energie să-ţi fie dor! cît de lipsit de eficacitate! cît de jalnic, de patetic. de ce să te ataşezi de un om?! ce stupid! ataşează-te de un obiect! de o pereche de nădragi. de un sutien cu danteluţă. un goblen, o linguriţă, o cană cu Moş Crăciun. oricum sînt mai durabile decît afecţiunea cuiva, mai ales dacă-s din materiale bune. sau, şi mai bine, ataşează-te de o operă de artă. de o melodie, de o carte. astea nu te părăsesc niciodată. dacă le pierzi, cumperi altele la fel. sau, şi mai bine, de o idee. te ataşezi naibii de ideea ta şi stai cu ea în braţe, o mîngîi, îi spui că e frumoasă. moare odată cu tine şi tu odată cu ea. da’ nu de oameni!!

  eeeei, comedie!! oamenii-s… cacamaca.

 358. Mi-amintesc de castana lui Gelu.

 359. Angela

  Tulburător tare. Gelu voia să mă scape pe mine de plicul cu cenușă, dar nu trebuia să ajungă la el. Dacă aș fi aruncat castana crăpată, dacă aș fi luat în serios semnul rău și aș fi ales alta, întreagă și frumoasă, poate că toate ar fi fost altfel.

 360. andreea

  nu e bine. semne-s tot timpul. eu, dacă le observ, dacă le interpretez, e risc mare să o iau razna.

 361. cătălin

  Hai mai, lasati gasitul de semne! Intotdeauna omul a incercat sa gaseasca explicatii pentru orice, ca totul trebuie sa fie cumva logic. Uite ca nu e.

  Iar Nostramdamus a fost un sarlatan.

 362. Angela

  Păi semnele ne găsesc pe noi. Nu caut explicații. Da’ spune-mi tu că n-ar trebui să mă pună pe gânduri povestea cu castana. Fix atunci m-am înțeles de minune cu Gelu, fix atunci a vrut să deturneze pentru mine plicul, fix atunci am povestit despre castană. Și am avut o strângere de inimă când am luat, în toamnă, castana și era crăpată. Și uite, castana crăpată e în geanta mea și eu îs aici și Gelu a primit plicul. Zi tu că nu te-ar încerca măcar un frison, așa.

 363. cătălin

  Eu obisnuiesc sa nu fiu atent la astfel de semne. Era castana crapata? O aruncam si luam alta, fara sa ma preocupe prea mult semnificatia. Pe de alta parte, e greu sa nu te gindesti la tragedia cu Gelu…

 364. Angela

  Să nu-ți închipui că eu îs obsedată de semne. Castană iau de mulți ani, că-mi amintește de copilărie, în parcul ăla mă jucam, aproape de el am locuit mulți ani, acolo au stat ai mei, acolo stă fiu-meu. Și toamna, când trec prin parc, iau prima castană care-mi iese în cale. În toamna asta am luat-o cu gândul la Gelu și la discuția de atunci, a fost drăguț și mi-a făcut bine și doar îi promisesem castana. Și am constatat că-i crăpată, nu mi-a plăcut asta, am vrut să iau alta, dar mi-am zis că așa o fi fost dat să fie, chiar dacă nu-i de bine, e prima și asta e . Doar că nu mă gândeam că-i semn rău pentru Gelu, n-avea cum și de ce să fie. Și totuși..asta și plicul..N-am cum să nu țes o poveste, așa am simțit ieri, când am dat de ea, cum stătea cuminte pe fundul genții, printre lucrurile care erau pe acolo. Și cu asta gata, v-am tocat destul cu castana și cu povești de babă fără ocupație.

 365. cătălin

  Nu esti obsedata de semne, esti doar trista. Cum sintem cam toti.

  Fara legatura, o carticica pentru copii care mi-a placut. Textele sint in engleza, da-s scurte.

  http://www.brainpickings.org/2014/09/15/hug-me-simona-ciraolo-book/

 366. Angela

  Nu-s tristă. Tata îi dă lui Costeluș să mănânce prea mult. Și ăla se-ndoapă cu cât îi dai. Nici n-are răbdare să-i pui, sare pe masă și bagă botul în castron în timp ce desfaci plicul.

 367. Eva

  Sunt fomiste pisicile 😀 si disperate cand vine vorba de mancare.. dar cum a zis si Morri, sunt frumoase grasutze 😛
  Discutia despre castana am senzatia ca-i rasuceste lui Ivon cutitul in rana..

  Maine e Sf. Ion si tata a fost un Ion… mi-e si frica s-o intreb pe mama daca a dat ceva de pomana..

  Ce parere aveti despre donatii? Dar despre cei care le colecteaza, gen un „nu stiu cine” care te abordeaza in supermarket care colecteaza donatii pentru nu stiu ce spital.. Donati?

 368. cătălin

  Si eu foloseam „fomist” drept sinonim pentru „flamind” pina mi-a atras cineva atentia ca are mai mult sensuri negative.

  Ei, asa-i, Costelus o sa-ti manince si urechile. Cred ca ar minca orice, si piine goala. Ai mei au avut o pisica gasita pe strada, semi-domestica. Minca pina plesnea, chiar iti puteai da seama cum i se umfla burta (care uneori ii ajungea pina la podea – fara nici o exagerare). Cind primea mincarea, infuleca ea cit putea, apoi se ducea in alta parte jumatate de ora. Dupa aia se intorcea, daca o mai fi ramas mincare? Si, bineinteles, daca mai gasea, o minca. Si tot asa. Patrula regulat la jumatate de ora pina ce termina tot.

  Eu am un text despre … mai bine nu spun despre ce. Mi-i frica sa-l public, ca iau bataie sigur. 😦

  Nu am deloc incredere in astia cu donatiile pe strazi, stiu, e cinic, dar asta e. Prea multi escroci au fost lasati sa pacaleasca oameni de buna credinta. Mai degraba am incredere in cele online, unde omul vine, prezinta niste acte, da un numar de telefon, in sprijinul lui mai pot spune si alti oameni onesti sau ONG-uri ca intr-adevar nu e pacaleala.

 369. Angela

  N-aș fi vrut să-i fac rău Ivonei cu povestea asta. Trebuia s-o țin pentru mine, e drept. Nu-s cea mai delicată persoană de la o vreme, cam fac tâmpenii.
  În supermarketul unde obișnuiesc să umblu nu s-a întâmplat să mă abordeze cu așa ceva. Este un container unde poți să pui alimente, cică-i al Crucii Roșii, fiu-meu obișnuiește să mai pună acolo câte ceva. Dar mai vin la poartă unii care cer bani pentru câte un copil bolnav, vin cu un registru, cu poza copilului și alte alea, zic că-s nu știu ce fundație și-ți dau chitanță. Cred că e țeapă, dar am dat de câteva ori.

 370. Angela, nu mi-ai facut rau! E adevarat, am plans cand am citit, dar comentariile voastre mi-au demonstrat ce fel de oameni sunteti. Chiar daca v-ati ” impuns” de atatea ori, toti ii pastrati un gand bun! Va multumesc!

  Cam asta e starea mea! A trecut deja o luna 😦

 371. Si eu am donat la o fundatie, parca Puiut sau ceva de genul acesta se cheama pentru copii bolnavi. Am dat prima data pentru un caz si la vreo 2 luni au revenit fara sa mai ceara nimic sa-mi arate ce au rezolvat in cazul respectiv – au venit la usa. Copiii bolnavi sunt un subiect sensibil pentru mine; primul meu baiat a murit de cancer la 2 ani si 2 luni

 372. junghiul

  Oameni dragi, îmi lăsați tot mai puțin spațiu de comentarii.
  Acum sunt trist!

 373. cătălin

  Ei, Junghiule, ce sa facem, mai sint si necazuri, e si vremea afara poate innegurata, e iarna…

 374. junghiul

  La mulți ani!

 375. andreea

  Mulţumesc, junghiule.

  nu ştiu cum reuşesc, dar tot timpul ţara arde şi eu mă pieptăn. dintotdeauna.
  şi, colac peste pupăză, Iohannis comite tot felul de bîzdîgănii suspecte.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s