Haideți să ne certăm!

Am văzut la episodul „Stromillo” că unii dintre voi sînt interesați de tratamentele alternative și de alte lucruri care nu se numără printre recomandările promovate prin toate părțile. Așa că am zis să ne contrazicem și să ne certăm. Sau, mă rog, măcar să încercam.

Recomandare. Toate medicamentele sînt bune și rețetele medicilor trebuie respectate întotdeauna cu strictețe.

Ce cred eu. Majoritatea medicamentelor sînt inutile și au efecte secundare majore. De exemplu statinele care reduc nivelul de LDL au un efect redus asupra scăderii mortalității în general. Există însă și medicamente necesare, pentru condiții critice. Iar cancerul se tratează cu sucuri de plante și cu bicarbonat doar în imaginația unora.

Recomandare. Evitați mîncărurile bogate în colesterol (ouă, grăsimi animale). În cazul unui istoric familial de boli de inimă, păpați statine.

Eu. Multe studii au arătat că nu există nici o legătură între colesterolul din mîncare și ceea ce se depune pe pereții vaselor, iar principala cauză a aterosclerozei pare a fi inflamația cronică. Cel puțin un studiu sugerează un nivel optim al colesterolului între 200 și 240. Omletă cu cirnați și cu brînza, cine mai poftește?

Recomandare. Mîncați cît mai multe fibre, în special din cereale. Nenumărate avantaje.

Eu. Nutreț? Poftă bună! Fibrele din legume și fructe sînt suficiente, cele de proastă calitate din cereale inhibă absorbția nutrienților.

Recomandare. Evitați expunerea la soare, pentru a preveni cancerul de piele. Folosiți creme cu protecție solară de minim 30.

Eu. Se știe că strămoșii noștri au folosit creme solare încă din Paleolitic :). Nu, stați la soare cît mai mult, dar expunerea trebuie să fie treptată. Suficiente studii au făcut legătura între multe din bolile omului modern și deficitul de vitamina D.

Recomandare. Dieta vegană e cea mai sănătoasă dietă.

Eu. Oamenii au evoluat să mănînce produse animale și nici o comunitate în istorie nu a supraviețuit cu o dietă exclusiv vegană. Pentru a-ți asigura necesarul caloric doar din plante, cantitățile de mîncare trebuie să fie foarte mari. Soluția multora? Zahăr și pîine! Apar însă și cazuri de copii malnutriti și cu dezvoltare întîrziată, hrăniți după principiul „dacă îmi va cere el lapte și carne, îi voi da atunci!”. Știu că unii vor pomeni de suplimente, numai că tot mai multe voci susțin că vitaminele sintetice nu sînt absorbite mai deloc.

Recomandare. Cerealele integrale sînt sănătoase, a se consuma în abundență.

Eu. Zero diferență între pîinea albă și cea neagră, iar cerealele, în general, trebuie evitate. Nu poți slăbi cu o dietă care stimulează producția de insulină, chiar și în cantități moderate. În plus, cerealele conțin alergeni puternici și inhibă sistemul imunitar, cel mai rău fiind glutenul. Excesul de cereale dimineața („pîine cu gem”) produce oboseală fizică și mentală pe parcursul întregii zile.

Recomandare. Grăsimile animale trebuie eliminate. Înlocuiți untul cu margarină și uleiuri vegetale, lactatele doar degresate. Altfel vă așteaptă bolil de inimă.

Eu. După zeci de ani, în sfîrșit ipoteza lipidelor („vrei să slăbești? Nu mînca grăsimi!”) a fost infirmată. Multe studii infirmă legătura dintre dieta bogată în grăsimi și bolile de inimă (vezi eschimoșii), și pun afecțiunile cardiovasculare pe seama sindromului metabolic. Cel din urmă e influențat de excesul de grăsimi de proastă calitate și de carbohidrați, de lipsa omega 3, și de stress.

Ei, ia să vedem, voi ce ziceți? Ne certăm sau nu?

Am luat contact cu multe din lucrurile de mai sus pe http://www.getfit.ro, probabil cea mai bună sursă în limba română. Recomand cu căldură și http://www.marksdailyapple.com; ambele site-uri au și o latură comercială. Între timp am văzut multe alte resurse pe aceeași temă, și sînt suficiente încercări de a muta aceste lucruri în recomandările general acceptate.

Reclame

476 comentarii

Din categoria Diverse, Societate

476 de răspunsuri la „Haideți să ne certăm!

 1. andreea

  păi, nu cred că avem de ce ne certa. 🙂 în mare, sînt de acord. şi în lac. poate dacă spuneai şi tu că trebuie să mîncăm stromeluze…

 2. cătălin

  Uf, chiar deloc nu ne certam si noi? 🙂

  I-am dat drumul lui Gelu, dar conditiile ramin aceleasi. Le-ai spus si tu odata, clar, intr-un comentariu.

 3. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. cătălin

  Vezi ca pe public nu se vad semnele de exclamare, ai tipat prea mult. Eventual tipa si tu pe doua linii. 🙂

 5. cătălin

  De saptamina trecuta, dinainte de dezastru. Fluturele isi traia ultimele zile …

 6. Eu aștept să intre Morri , hihi…

 7. Angela

  Eu nu m-aș prea certa.

 8. andreea

  junghiule, esti un fenomen.
  la doua jumate noaptea nu dormi, la sapte jumate esti treaz.

  Morringain s-o fi saturat de disputele nutritioniste…

 9. Angela

  Bântuind eu pe net în căutare de ceva pentru reabilitat rosturile gresiei din baie, dădui peste un site care-mi oferea așa ceva, dar și muuulte alte minunății absolut necesare fericirii omului în propria sa casă. De virtuțile produsului pentru rosturi mă cam îndoiesc, dar am văzut acolo niște chestiii..nu mă pot abține, musai să împărtășesc cu voi câteva. Am convingerea că o să-mi împărtășiți consternarea entuziastă sau entuziasmul consternat. O mică selecție, aici:

  Trandafir luminos pe soclu
  Fluture decorativ cu LED
  Masina ceas desteptator
  Hartie igienica “dolari”
  Pereche de perdele “cerb si caprioara”
  Set de 2 pasari decorative cu carlig
  Pisica agatatoare pentru ghiveci
  Suport agrafe(în formă de) chiuveta
  Candela fosforescenta „Fecioara Maria”
  Trandafir din sticla luminos
  Inger luminos cu fibre optice
  4 autocolante vitraliu
  Iisus fosforescent
  Autocolant perete Ceas cu cuc
  Tablou cu ceas de perete – Turnul Eiffel
  Mini seif in forma de carte
  Sir cu 4 ardei capia artificiali
  Cutie tabla – model carte
  Scrumiera vas de toaleta cu apa

 10. andreea

  un Iisus fosforescent mi se pare necesar in orice casa…
  si mi-as mai dori si mai multe siruri cu 4 ardei capia artificiali.

 11. Angela

  Sunt șiruri și cu ardei iuți artificiali, cu vinete și cu pere. Tentant e și Set 2 forme inox „gaina” + piston.

 12. andreea

  fara piston nu au?

 13. Angela

  O, ba da. Poți achiziționa formele separat. Dar fără piston…

 14. cătălin

  Junghiule, tu mai dormi si noaptea?

  E reala lista aia? Pare prea din cale-afara. 🙂

 15. Angela

  Sigur că-i reală. Îți dau link, dacă vrei. Dar nu cred că vrei.

 16. nu îmi place să dorm, nu știu de ce. Și dacă n-aș avea nimic de făcut, mă trezesc noaptea, bolhăresc un pic , apoi mă culc la loc.

 17. era un film cu unul ce nu mai putea să doarmă, era bolnav cu capu

 18. cătălin

  Nici mie nu-mi place sa dorm, mai ales singur :P, dar unii oameni n-au de ales. Am incercat de atitea ori sa reduc timpul in care dorm.

 19. cătălin

  Junghiule, cum a fost in SUA, in afara de episodul trist de care ai povestit? Ti-a placut, te-ai mai duce?

 20. andreea

  lasă-l, poate a reuşit şi el să adoarmă un pic…

 21. andreea

  pe toţi locuitorii din Macondo i-a lovit insomnia, la un moment dat. nu dormeau deloc. umblau năuci zi şi noapte.

  eu pot să dorm şi 10 ore, cu condiţia să nu fiu stresată şi anxioasă. visez mult. am observat că de cînd fac antirabicul ăsta, am nişte vise turbate rău.

 22. andreea

  deci mă uit în spam. deci, Gelu, aşa cum mă ştii – damă bună, precum coana Joiţica – eu i-aş elibera şi comentariile Moşului. da’ nu pot, pentru că sînt şi ruşinoasă, precum cealaltă coană – Veta. Moşu zice că vrea să le facă chestia aia… ăăăă, ştii tu care… (adică bănuieşti, că eşti om trecut prin viaţă, nu copchil) şi lui Cătălin şi Anei Barton. deci, mi-e ruşine dracu’… înţelege-mă şi tu.

 23. cătălin

  Nu-i de ris cu Mosu’, am incercat, nu am ce sa fac. Nu vreau sa spun nimic, ce motive ar avea sa se comporte asa, nu-l judec si nici nu-i caut scuze. Pur si simplu asa e si gata. As zice sa nu-i scoti astfel de comentarii niciodata. Sigur, daca va arata si altceva, vom pune problema cu totul altfel.

 24. Mi-a plăcut, oi mai povesti cândva. Știți cum sunt, gură-încleștată

 25. Pe bune faci antirabicul?
  Nu înțeleg! De ce îl faci? Cumva pentru că mânui spamul?

 26. andreea

  m-a zgîriaaaat o pisiiiicăăăăăă îîîn Baaaalciiiiic… îîîî, îîîhîîîîî…

  spamul îl frunzăresc cu mănuşi. 🙂

 27. Într-un fel e bine că nu văd spamul, pe de altă parte mi-e dor de moșu, oare ce mai face? Pe unde aș putea schimba o vorbă cu el?
  Oare ce vrea să facă împreună cu cei doi?
  La ce mi-l împinge împielițatul?

 28. cătălin

  Junghiule, daca incearca sa se comporte cit de cit normal, vei putea vorbi cu el. In rest spune ca-si face el blog, simte nevoia s-o injure pe Ana B. si nu are unde.

  Tare asta cu spamu. 🙂

  E greu de crezut ca exista pisici turbate in oras…

 29. andreea

  dacă vrei, îţi trimit eu comentariile lui. sînt suculente.
  sex oral, ce să vrea? na, c-am zis-o… 😳

  şi ne îmbie şi pe noi.

 30. andreea

  măi, eu ştiu un caz, acum vreo 25 de ani, e drept. în Bucureşti. omul nici n-a băgat în seamă zgîrietura pisicii. la fel, zgîrietură mică, pe mînă. a murit… cum se moare de turbare. groaznic.

  dacă nu-mi aminteam de asta, probabil că nu-l făceam nici eu.

 31. Aaa!
  Dacă te-ar fi zgâriat o pisică autohtonă, ai fi făcut?
  Sunt dureroase? Trebuie să iei injecții în burtă?
  Eu de câte ori am fost zgâriat sau mușcat , am refuzat antirabicul, am rostit o rugăciune și gata!
  Mi-amintesc că am crescut la un moment dat și două vulpi. De alea chiar mi-era frică , mă feream de ele ca de dracu deși le creșteam de când erau pui.
  Cel mai rău mă mușcau nutriile, aveau nește colți…
  Câinii m-ar fi mușcat în fiecare zi .Deși treceam în fața adulților drept un cumsecade-așa cum sesiza de altfel și colega de blog-în realitate eram sămânță de scandal și hârâiam până la exasperare bietele necuvântătoare.

 32. Aaa!
  Mă gândeam la menage-a-trois!

 33. junghiul

  am început să citesc…La majoritatea capitolelor sunt de acord cu tine, așa că nu o să mă cert.
  La capitolul cancer nu mă bag , dar după tine cum se rezolvă problema? Cu brișca? Chimioterapie?

 34. cătălin

  Exact nu stie nimeni cum se rezolva problema aia. Daca nu e raspindita, cam operatie + chimioterapie preventiv. Si mult mult noroc. De ce apare, asta se poate presupune, e ceva ce s-a schimbat mult in ultimul secol. Putem doar banui ca un stil de viata nesanatos ar fi si el de vina, dar nu e totul. Oricum, nu se vindeca asa ceva cu nenumaratele tincturi si tot felul de inselatorii promovate pe internet. Si e o capcana imensa, sint bolnavi care refuza tratamentul in fazele incipiente (cind s-ar mai putea face ceva), se trateaza cu ierburi si alte minuni, si isi dau seama de greseala cind e prea tirziu. Steve Jobs ar fi un exemplu.

  Eu ma asteptam ca ne vom contrazice grav pornind de la unele din chestiunile de mai sus. 🙂

  Cum sa te muste nutriile? Mai ai degete?

  Of, ma gindesc cite amintiri de alea ai tu prin cap, Andreea…

  Am gasit si io un clip frumusel, editind ce-a pus Junghiul de pe mobil. 🙂

 35. morringain

  Pai daca vreti sa ne certam, dati-mi material adecvat. Asa, cu aproape toate punctele sunt de acord. Stau in dubiu cu numarul unu, dar asta e pentru ca sunt medici buni, care stiu meserie si sunt medici prosti, care-s mai bine evitati. Deci treaba e relativa.

  Am fost sub tratament cu fenobarbital pentru ca dasteapta de doctorita mea a spus ca am epilepsie (cadeam pe strada si banuiesc, in urma masuratorilor, ca era din cauza de tensiune scazuta). Am ajuns chiar si la Elias sa vad ce naiba am si dastepti de acolo mi-au spus ca nu sunt siguri daca n-am totusi epilepsie temporala, aia care nu reiese la teste. Chiar daca am avut un episod in spital de tensiune foarte mica, de mi-am pierdut, normal, cunostinta. Ghiciti ce tratament primii? Apa cu sare si zahar (brrr!) Acum habar n-am daca e doar tensiunea sau e ceva mai rau de atat, n-am mai avut niciun simptom de genul de o mie de ani, dar la cata grasime mananc 😀 (pentru necunoscatori, dieta ketogenica e o forma de tratament pentru epilepsie).

  Si asta nu e singurul diagnostic aiurea pus asa, din tramvai. Mi se gasi si lupus (doctor de aici, din Anglia), lui fi-miu i se gasi ADHD la un an juma si i se dadu Ritalin (adica cocaina, mai pe intelesul tuturor), noroc ca nu i-am dat nimic.

  Asa ca parerea mea e ca trebuie sa te interesezi un pic ce si cum, nu te poti lasa pe mana cuiva fara sa te preocupe ca totusi s-ar putea sa greseasca. Daca esti bata (si la medicina majoritatea suntem), macar du-te la un alt doctor. Asta nu inseamna insa, cum spune Catalin, ca poti trata cu bicarbonat cancerul si cine mai stie ce alte gogomanii de pe net.

 36. cătălin

  Ei, bine ai revenit!

  Punctul unu nu e categoric, sa spuna ca toate medicamentele sint inutile. Ideea e ca multe sint, sigur, chiar daca fac sa dispara o anumita manisfestare, nu imbunatatesc cu nimic sanatatea omului. Si da, mai e problema excesului de medicamente, multe dintre ele prescrise aiurea de catre doctori. M-am intrebat de multe ori de ce antibioticele se dau numai cu reteta, cind multi doctori, la cea mai mica raceala, prescriu pumni de antibiotice. Sigur, fara antibiograma, fara nimic.

  Mai e si problema accesului la un doctor bun. In Romania nu se accepta o a doua opinie, daca un doctor afla ca ai mai fost si la altul, te trimite inapoi. Cum ar veni, medicul e Dumnezeu, si ce spune el nu poate fi contestat.

 37. andreea

  am fost la mol, acolo, m-a tras Sabina într-un magazin cu decoraţiuni, îi place să se învîrtă printre vaze, pahare înalte de 30 de cm şi instalaţii de parfumat casa de mă apucă tremuriciul că trebuie să plătesc tot magazinul şi peste ce credeţi că am dat? şiraguri de ardei capia artificiali. dar erau 5 într-un şir!! şi aveau şi cu ceapă şi cu usturoi. incredibil!

 38. andreea

  sînt 5 injecţii în decurs de trei săptămîni şi încă una peste 3 luni. se fac în braţ, sus, nu-s dureroase deloc, în România sînt gratis. în Bulgaria am plătit 30 de leva, pentru prima. aş fi făcut injecţii, oricare ar fi fost locul pisicii sau fiarei zgîrietoare sau muşcătoare. şi dacă ar fi fost de pluş. mă şi vedeam cu spume la gură şi dîndu-mă cu capul de pereţi. chiar mi s-a părut că mi-e frică de mare, cît am mai stat în Bulgaria. sînt foarte foarte fricoasă. de fapt, sînt o calamitate, ce să mai…

 39. morringain

  Ca tot suntem in tema. Articol de facepalm: http://www.salon.com/2014/09/13/deepak_chopra_i_am_pissed_off_by_richard_dawkins_arrogance_and_his_pretense_of_being_a_really_good_scientist_he_is_not%E2%80%9D/?source=newsletter

  Andreea, al meu ma trage doar la jucarii 😀 Sa zic ca-s norocoasa? Iar de ardei capia artificiali pentru decoratii n-am vazut inca, dar i-am vazut sub forma de bijuterii. Italienii sunt morti dupa asa ceva:

 40. cătălin

  Mie nu-mi venea sa cred cind a pus Angela lista. 🙂 De ce sa cumperi ardei din plastic, cind poti lua ardei naturali, sa-i pui pe sfoara?

  Ei, Andreea, si io sint fricos, mi-i frica de femei. 😀

  Morri, e prea lung articolul acela pentru mine, astazi.

 41. Voi știți ceva despre neurofibromatoză ?

 42. Mă mușcau frate, că mă jucam cu ele. Musafirilor le arătam cât de tare sunt și cum le bag degetele în gură.
  Era mai puțin periculos să le pui mâna decât să le atingi în alte părți ale corpului.
  Mai am și acum cicatrici…

 43. andreea

  nu ştiu. dar m-am uitat repede pe gugăl.

 44. Era mai puțin periculos să le pui mâna la gură …

 45. cătălin

  Cum sa te joci cu nutriile?!!!

  Nu stiu mai mult decit ii spune numele, dar de ce intrebi? Iti pot gasi citeva pagini din carti medicale, din alea de costa sute de dolari…

 46. cătălin

  Andreea, barbatii au voie sa te muste? 😛

 47. junghiul

  și eu m-am uitat pe gugăl când mi-au spus doctorii anul trecut că sunt și eu un von Recklinghausen . Congenital, care va să zică!

 48. andreea

  ai trăit pe lîngă animale, junghiule, eşti obişnuit cu ele.
  eu nu, deloc. de asta, probabil că tu ai reacţii normale, nu spăimoase, ca ale mele.

  Morringain, Sabina nu vrea să-i cumpăr nimic de acolo, doar se uită la briz-brizuri. mie mi-e frică să nu spargă ceva, cînd se fîţîie atîta printre obiecte fragile. 🙂

  eu nu ştiu prea bine ce-i cu savanţii ăia doi. dar – probabil că bănuieşti – întotdeauna o să prefer să cred că e şi altceva dincolo de vizibil, palpabil şi… raţionabil. 🙂

 49. junghiul

  Despre ce vreți să vorbim, despre nutrii sau vă fac cunoștință cu baronul Von Recklinghausen

 50. andreea

  ai pete café-au-lait?

 51. andreea

  din cauza lor te-ai dus la doctor? sau te durea ceva?

  şi eu am pistrui pe unde nu te aştepţi, da-s mititei. nu-s bolnavă şi eu, nu?

 52. junghiul

  Deci , am pete cafe-au-lait, despre care nici un doctor nu s-a sesizat niciodată până anul trecut
  Și mai am câteva semne pe care de multă vreme le țin sub observație. E vorba de câteva alunițe pe care o dată la 4-5 ani le vede un dermatolog.
  Evit expunerea la soare dar , zic eu , e bine din când în când să treci și pe la specialist.
  Ce să vezi , anul trecut merg la un control de rutină.
  Dermatologul, un tip foarte ocupat- m-a programat la 22.30 la consultație se uită la petele mele cafe-ole( nu știam că se chiamă așa!) și îmi pune câteva întrebări stranii. Care mă pun pe gânduri.
  Omul voia să știe câtă școală am făcut ș.a.m.d.
  Nemulțumit, mă hotărăsc să mă duc la cel mai bun specialist în dermatologie , profesor universitar în Timișoara.Femeie!

 53. andreea

  ei, şi ce dacă era femeie?! hm!

 54. cătălin

  L-o pus sa se dezbrace, mai! 🙂

 55. junghiul

  Asta mă consultă, mă privește câș și mă întreabă
  Pot să-mi chem asistenții să te vadă?
  Sigur că da!
  Vine o armată de tineri și încep toți să mă analizeze. Începe și ea cu întrebări
  Câte clase aveți?Ați reușit să terminați școala? Da? Fantastic.
  Cum ? Ați făcut și facultatea? Etc.
  În fine , imi explică faptul că am o formă ușoară , atipică , de neurofibromatoză și îmi recomandă să mă internez , ca să îmi facă investigații complete.
  Haha! Zic eu, se vor infirma. Cum dracu să am o boală din naștere despre care eu să nu știu nimic.
  Chiar sunt un tip sistematic, care-și face periodic analizele din fragedă pruncie etc
  Bun, mă internez. Surpriză. După ce trec pe la specialiști , neurolog, ortoped, oftalmolog , îmi confirmă toți diagnosticul, în condițiile în care am vederea perfectă, nu am probleme cu sistemul osos, retardul mintal doar atât cât se vede iar neurofibroamele îmi lipsesc cu desăvârșire.
  Nu am reușit să înțeleg nici până-n ziua de azi de ce a trebuit să trec printr-o astfel de tulburare. Am văzut foarte clar cum aș fi putut să fiu și m-am înfiorat.
  În fond e vorba de destinul fiecăruia dintre noi. Să afli la 42 de ani că ai o boală congenitală, unde probabilitatea de a fi fost distrus era enormă iar tu, în afară de câteva cafe-ole și alte mici simptome pe care nu le-ai băgat niciodată în seamă, nu ai nimic din toată nenorocirea la care erai îndreptățit, este un lucru care te face să îți reevaluezi existența într-o manieră foarte serioasă.

 56. junghiul

  Femeia? Specială! Jos pălăria!
  Vă dați seama cât de superficial m-au privit cei dinaintea ei.

 57. junghiul

  Pentru mine acum , eventualele urări de cancer care mi s-ar adresa ar avea o încărcătură emoțională comparabilă cu cea a Plugușorului.

 58. junghiul

  Noapte bună , oameni buni!

 59. junghiul

  Iar au executat pe unu. De data asta nu au executat un ziarist ci un lucrător umanitar, Așa, ca să-nțelegem bine că tot ce este uman le este străin.
  La naiba cu homo sum …Creștinii ar fi bine să nu încerce evanghelizări în zonă. După cum se observă, la ăștia nu se poate aplica creștinescul principiu al întoarcerii celuilalt obraz.

 60. cătălin

  Am vazut … o banda de nemernici. Din pacate SUA nu au alta solutie in afara unui razboi (si nu doar lovituri aeriene). Uite, politistii aia inarmati pina in dinti in cazul unor demonstratii pasnice si-ar putea satisface pofta de actiune in desertul irakian.

  Ai trecut printr-o spaima, Junghiule 😦 Genul de lucruri care ne fac sa ne oprim si sa ne dam seama cit de fragil e darul numit viata.

 61. junghiul

  Atunci să fim optimiști!

 62. andreea

  spaimele…

 63. andreea

  si copiii, junghiule?

  sint ok?

 64. junghiul

  Asta fu spaima cea mare!
  Da!

 65. Angela

  La diagnostice din astea radicale și incurabile, mai mare-i spaima și stupoarea că ești tu acela. Că boala poate fi rezonabilă, dacă te înțelegi cu ea. Simptomele mele au apărut în 2008, diagnosticul mi l-au pus – fără loc de-ntors – în primăvara lui 2009. Cică speranța de viață e cam de cinci ani..Iaca, acum trece al șaptelea. Mă înțeleg relativ bine cu boala, ne-am acceptat reciproc și încercăm să conviețuim. A fost mai greu să mă obișnuiesc cu gândul, dar acum, asta e. Ea o lasă mai moale, eu nu fac mare caz și vremea trece. Când or apuca-o iar pandaliile, înseamnă că a câștigat. Până atunci, e meci nul și ne vedem de treabă. Sănătate la toată lumea, și ceva noroc, și bucurii, și curaj, și ce mai credeți că e de bine.

 66. Ieri am învățat ceva(știam deja dar am făcut încă un curs de omenie, pentru a-mi fi recunoscută diploma de om care poate da sfaturi, costelușilor). Am fost la Bușteni, unde 18 copii cu vârste intre 4 și 14 ani, în schimbul unei taxe modice(banane, cornuri cu ciocolată, înghețată, acadele, sucuri naturale,cozonac, jucării)mi-au predat o lecție de viață(ne virtuală). De ce doar 18 copii? Pentru că ceilalți(sunt dureros de mulți) au plecat către leagănele(sau cum s-or mai numi ele) de unde au venit. Începe și pentru ei școala. Vin periodic aici la Bușteni pentru că au probleme respiratorii. Îmi spuneau câțiva, că ei sunt bucuroși și norocoși, chiar privilegiați . Cei sănătoși nu se pot bucura de o vacantă la munte(Ei, acum nu vă puneți și voi pe plâns).
  De ce doar 18 copii? Poate pentru a ne spune nouă, că am trecut de majorat(doar unii dintre noi, cu adevărat).
  Spuneam eu undeva pe aici, că cine nu a fost tată nici măcar o secundă…
  …E ceva să fii
  Tată de o zi.
  18 copii
  Câteva cutii(cu banane, cornuri cu ciocolata, înghețată, …)
  Niște jucării
  Joacă, melodii
  Toți acești copii
  Deși nu sunt frați
  Au ceva comun
  Sunt abandonați
  (De părinti bannați)
  Un deștept program
  I-a trimis în spam
  Scriu și ei aici
  Sunt și mari și mici
  Unii mai înjură
  Sunt porcoși la gură
  Sunt de înțeles
  Spamul e un stres
  Cine din bannat
  Nu a învățat,
  Se crede moțat
  Ca și un rahat…(turcesc 😉 O fi turc și nu pricepe nimic)

 67. Angela

  Nimeni nu învață nimic, din nimic, niciodată. Cum ar veni, năravul din fire n-are lecuire, lupul păru-și schimbă, dar năravul ba, din cocoș nu faci găină, nici din coadă de câine, sită de mătase și alte înțelepciuni de genul ăsta. Dacă …particularitățile unui om(să nu le zic chiar năravuri) se ciocnesc cu particularitățile(să nu le zic chiar năravuri) altui om, ce fac ei, cum fac să conviețuiască pe aceeași planetă? Unul din ei sau amândoi trebuie ori să devină zen, dacă pot, ori să ia sedative, dacă nu pot, ori să-și dea reciproc capete în gură, ori să se ignore, ori să ajungă să se iubească pătimaș, ori..dracu știe. Așa or fi trebuind să stea lucrurile.

 68. cătălin

  Gelule, inteleg ca nu ti-au convenit conditiile si doresti sa te reintorci in spam. Poti da cu bale acolo cit doresti (iar, de data asta, spamul va fi definitiv. Ca nu ne putem juca la nesfirsit cu aceeasi chestie.)

  Astea cu speranta de viata sint relative, asa le mai place medicilor de la noi sa dea verdicte…

 69. morringain

  Daca ati stii cat sunt de rupti de realitate (sa ma exprim eufemistic) lucratorii astia umanitari… Eu i-as impusca pe toti. Mai mult incurca. Sunt acum doua proaste, fatuci la fo 20 de ani, care au decis ca se duc ele sa incheie razboiul impotriva raului Assad. Si binenteles ca au fost „rapite” de bunii lor prieteni teroristi pe care se duceau sa-i ajute. Asta dupa ce se si convertisera la Islam, sa fie tacamul complet.

  Cica guvernul italian se chinuie acum sa le salveze, sa plateasca adica cat cer aia, cum au platit in martie 6 milioane de euro pentru alt tampit, pardon, lucrator umanitar. Oare de 6 milioane de euro cate gloante se pot cumpara?

 70. Eu pe lucrătorii ăștia i-aș antrena în condiții speciale ca pe cei ce zboară în spațiu. Ei înțeleg oare că se duc într-o altă lume ?

 71. cătălin

  Da, guvernele europene (cu exceptia UK) subventioneaza terorismul islamic, acceptind sa plateasca rascumparari. Mai si mint ca mirlanii, spunind ca nu fac chestia asta. Ba au facut-o, de nenumarate ori, dezvoltind o industrie foarte profitabila.

  Sint multi oameni care traiesc asa, intr-un balon de sapun, cred ca totul e roz, ca vai, e frumos sa-i ajuti pe altii si nu stiu ce. Nu inteleg ce inseamna un razboi sau bande de tilhari. Am o cunostinta, a traversat Africa de la nord la sud pe bicicleta, acum un an si ceva a vizitat Coreea de Nord, iar peste o saptamina pleaca in vizita in … Irak. Are 42 de ani. Ce dracu’ sa cauti tu in Irak, chiar nu inteleg, mai ales dupa ce ai vazut ce se intimpla!

  Mai am o cunostinta, si ea a fost de curind in Irak, la Erbil. Ea trimisa de compania petroliera la care lucreaza, nu asa, in vizita. A tras o sperietura zdravana, cei din Statul Islamic incepusera sa avanseze spre oras, si toate companiile aeriene si-au suspendat zborurile. Peste noapte. A reusit cu greu sa gaseasca o cursa care pleca spre Iran, si de acolo a ajuns inapoi.


  Gelule, ma gindeam asa, nu ti-a ajuns rolul asta de aruncator de otrava? Ca si pe Pandora, si pe pistol ai fost in exact aceeasi postura, intotdeauna ai gasit o tinta impotriva careia sa-ti folosesti resursele. Te-a ajutat cu ceva, ti-au placut raspunsurile pe care le-ai primit? Nu te-ai intrebat niciodata de ce pe blogul tau e pustiu? Nu trebuie sa-mi raspunzi.

 72. Au apărut tot felul de asociații care se ocupă de salvarea umanității unde aplică tot felul de inconștienți.

 73. morringain

  Junghiule, dar acolo nu e nevoie de ele. S-au dus cu ce medicamente au putut ele cumpara in farmacie in Italia (adica, sa fim seriosi, probabil ceva paracetamol si altele similare). Sa te duci asa intr-o tara in razboi civil si unde o criza de toate cele la care de fapt contribui…. cred ca nicio pregatire n-ar ajuta cu nimic, demonstreaza ca nu prea au cap.

  Catalin, apropo de inconstienti, e un nene din Romania care merge pe jos (cica, mai degraba cu autostopu, da shh, ca strica la imagine :D) prin lume si pe care am facut prostia sa-l gazduiesc vreo trei zile (de mi s-au lungit urechile asteptand sa plece o data, ca ma saturasem de mofturi si vedetisme). Omu isi facuse in plan sa mearga in America de Sud si vroia sa treaca oceanul cu o barca de 50 de lire (va inchipuiti ce monstru tehnologic). L-am intrebat: da ati mai facut vreodata macar vreo incercare mica cu barca? Nu, dar ma descurc eu.

 74. cătălin

  Esti ironic, Junghiule. Sigur ca e frumos sa ajuti, dar s-au schimbat conditiile. Inainte de 1990 au fost putine cazuri de lucratori umanitari rapiti sau ucisi, dar incepind din 2000 numarul de incidente a crescut enorm.

 75. Atunci schimbăm și condițiile în care îi ajutăm pe cei în impas.

 76. Trec la început cu gredărul și văd mai apoi ce am de salvat .

 77. cătălin

  Cine poate opri gredarul …

  Misiuni umanitare au tot fost, doar in ultima perioada lucratorii umanitari au inceput sa fie luati drept tinte. E frumos ce spui tu, Junghiule, dar la nivel teoretic. In practica, uite, ce-au rezolvat fetele alea ca s-au dus in Siria sa ajute? Oare nu cumva au facut mai rau, desi ele erau bine intentionate?

 78. Așa este costeluș. Nu intelegi nimic deși eu mai aveam speranțe în sensul ăsta. Tu însă, nimic. Se spune că lupu’ își schimbă nu știu ce și că nu-și schimbă altele. Eu auzisem că nici capul nu și-l poate întoarce. Așa o fi, că tu vezi doar înainte. Ce oi vedea oare?

 79. cătălin

  Uiti ceva, Gelule. Cind Mosul a venit aici l-am intrebat: „cum ramine cu urarile de cancer si bucuria nedisimulata pentru diabetul cuiva?” Ar fi fost o ocazie pentru el sa arate vreo urma de regret, sa fi incercat sa spuna ceva, ca a exagerat, ca … nu stiu. Nimic! Din contra, el pare a fi mindru de astea si le continua. Asa, iar bucuria pentru boala altuia si-a manifestat-o pe Pandora, cind nu era bannat. Ca sa fie lucrurile clare. In rest, esti liber sa faci ce vrei pe blogul tau, da? Si vezi ca rezerva mea de rabdare incepe sa se termine, m-am saturat de subiectul asta. Nu eu trebuie sa ma uit in alta parte pentru ca un nemernic are chef sa se comporte ca la tirla, ca numai acolo, cu animalele, poti spune orice si face orice. Nu intre oameni.

  Am promis ceva, si chiar vrei sa ma tin de cuvint…

 80. cătălin

  Junghiule, daca am voie sa fiu rau, eu nu cred ca misiunile umanitare au schimbat ceva. Nu stiu. Se scurg bani in Africa din anii ’60, copiii ajutati atunci sint adultii de azi, si pare ca totul e la fel. Saracie + dictatura + razboi. Nu dau vina pe nimeni, e imposibil ca un om sau o mina de oameni sa schimbe ceva. Ii admir pe cei care isi dedica viata ajutarii celorlalti, ii admir pe ziaristii care infrunta moartea pentru ca noi sa putem citi stirile (culmea ipocriziei, de multe ori gratis), dar nu cred ca sacrificiul lor are rost. Asta e, oi fi cinic. 😦

 81. andreea

  iarăşi…

 82. cătălin

  E vina mea ca i-am dat drumul si au reinceput discutiile astea fara cap si fara coada. 😦

 83. andreea

  ba nu, ai făcut bine.
  îmi plac eliberările.

 84. cătălin

  Nu stiu …

  Tu ce-ai facut? Ai jucat fotbal? 🙂

 85. Și morringain are dreptate. Prin locurile astea periculoase trebuie să mergi numai cu niște camioane de medicamente, și nu asa cu orice fel de medicamente. Ori faci o afacere, ori nu. Dar asta numai după ce poporul ăla de care te doare undeva în spate și poate nici acolo, a fost bine îngenunchiat sub greutatea democrației. Da, da și ăla cu barca vrea să treacă oceanul și el nu are după ce bea apă. El crede că dacă nu își cumpără un iaht, ceva cu radar ori legături cu sateliții artificiali, va descoperii America. Ori se numea Cristofor, ăla de care nu mai scăpai(pe care l-ai primit crezând că vei poza alături de el pe la tv)? Asta cred că habar nu are că oamenii s-au născut în maternități moderne, dar păstrând tradiția pornita de la unu’ Cezar, că se hrănesc cu cele mai bune chimicale, că fără curent electric nici nu pot deschide garajul și că apa curge din pereți pe niște țevi sterilizate(că doar nu ne-om spăla la râu). Doamne ce prost! auzi tu, să vrei să traversezi oceane cu o barcă pe care nici nu ai unde să scrii reclame, și să descoperi vreo America fără ca tele-viziunile să fie de fată. Mă mir că se gândea la una cu prețul în lire și nu în lei sau (doamne ferește) în ruble. Mergea și în moneda chinezească(să nu supărăm marile puteri financiare).

 86. andreea

  nu, am cîntat.
  şi am făcut mîncare. ciulama.
  am probat-o pe Sabina cu sarafane şi bluze. cel mare nu mai creşte chiar aşa de dramatic, în trei luni. mîine începe şcoala.

  şi am fost la cimitir.
  cred că sînt greşită, toată lumea e copleşită la cimitir, lăcrimează..
  eu nu pot să lipesc imaginea omului care a fost peste imaginea omului din mormînt.

  mai degrabă sînt tristă în casă sau în locurile prin care a trecut cel mort.
  în cimitir mă uit după flori, după fluturi.
  sînt dilie.
  probabil ceilalţi mă cred insensibilă.

 87. cătălin

  Iti pasa ce cred unii straini, din exterior, judecind ca orbetii? Eu nu dau doi bani pe lacrimile si pe tristetea de fatada.

  Ti-a iesit ciulamaua?

  Oa, Gelule, primul comentariu fara Costelus. 🙂 Felicitari, la mai multe!

 88. andreea

  mi-a ieşit, cum nu?

  şi eu mă gîndeam să-i propun asta. să-l rog. să fie un fel de exerciţiu: să uite un pic de tine.
  acum şi-a întors bătaia puştii spre Morringain. ia să vedem… 🙂

 89. Discuțiile pot avea cap dacă cei care le susțin au la rândul lor cap, și coadă în cazul în care interlocutori sunt pisici. Discuțiile cu tine nu au nici cap(pentru că unul dintre noi nu ai cap) și nu au nici coadă pentru că doar unu’… ai coadă

 90. costelus, promit că dacă ajung iar în spam voi studia binefacerile consumului de usturoi și modul de preparare a somonului bine conservat. Înainte să mă bannezi poate îmi dai o bibliografie(că te știu darnic). dar ai și tu grije să nu mă coste mai mult de 50 de lire, chiar dacă pentru a discuta va trebui să trecem oceanul(pardon, să trec oceanul, că doar nu vine muntele la Mahomed). …Cu numele ăsta turcesc mi-am amintit iar de ceva cu moț.

 91. cătălin

  Suge-mi-ai coada! 🙂

  Daca ma crezi, nu stiu la ce se refera exact „ciulamaua”. Eu am facut un bors cu ceva urme de carne de vita. N-am avut rabdare sa pun carnea la fiert inainte, asa ca a iesit putin crocanta. 😀

 92. Încerc să fac legătura intre cel cu moț și ciulama. Cred că ciulamaua este un fel de mâncare ce aparține bucătăriei turcești. Rahatul deasemenea turcesc(există însă și un rahat recunoscut la nivel global). Când un rahat global face legătura cu un cuvânt, coadă, care în limba germană are și sens de… în fața animalului, atunci poate ieși un termen ce poate să ne ducă cu gândul la ciulama …”Suge-mi-ai coada!” …a se intelege (ciula)mea.
  Non-violentule, te rog să mă bannezi ! până nu-și dau seama fetele de pe blog că nu sunt bărbat(că de eram iți spuneam eu primul să-mi sugi ceva). Îmi vine să intru în spam de rușine. Cu încă putin exercițiu, costeluș va deveni un bărbat adevarat, cu „C” mare. Îmi place că știe să-și aleagă modelele. De la Nora a învățat ura și de la Cosa bărbăția. Gata mă dau învins.
  A murit costeluș, traiască „C”osteluș!

 93. junghiul

  Morri, evident că din perspectiva noastră ele nu au ce căuta acolo. Perspectiva luptătorilor din statul islamic o fi diferită de a noastră, făcătorii de bine sunt împărțiți în două categorii, pe masculii ghiauri îi scurtează de un cap, iar femeile intră în grupul larg al virginelor promis(cu)e.

 94. junghiul

  Cătălin , așa e. Odată vă voi povesti despre bunul meu prieten pensionar UNESCO. Să vedeți voi cum arată un profesionist care toată viața lui a participat la misiuni umanitare de tot felul.
  Spamul ăsta folosit așa, mai îl bagi , mai îl scoți, pare o execuție făcută cu unghiera.

 95. junghiul

  Gelu , mă bag și eu ca musca-n căcat și îți vând un pont, eu sunt moț.

 96. junghiul

  Domnul administrator , mi-a venit o idee. Puteți schimba vă rog în comentariul cu virginele , cuvântul ” promise” trebuie să arate așa „promis(cu)e”
  Iar prietenul meu nu a lucrat în UNICEF , ci în UNESCO.

  Voiam să îi răspund și Andreei dar cine știe ce se mai alege din ciulamaua aia.
  Mai bine mă duc la culcare!

 97. cătălin

  Asa pare, o executie cu unghiera. Dar se opreste aici. Gelule, ai un ultim avertisment, la urmatoarea deversare de rahat intri in spam. Sa nu spui ca n-ai stiut.

  Mi-ai spus ca am coada, ti-am zis sa mi-o sugi. Era si un rinjit galben dupa. Ar fi trebuit sa fie suficient pentru a sesiza ca e o incercare de detensionare, o gluma. Daca voiam sa te injur, te injuram. Ti-am dat drumul vazindu-te cum te zbati in spam, crezind ca poate vrei sa vorbesti cu grupul asta; cind colo, ai iesit cu ochii rosi si cu pumnii inclestati. Ai gresit locul. Vorbesc foarte serios, ori te opresti, ori te opresc eu. Nu, nu am nici o problema ca altii vor spune ca bannez arbitrar si nu stiu ce: ma comport exact cum se comporta si ei in vietile lor.

  Cosa si Nora nu vin aici; daca vrei sa le spui ceva, stii unde ii gasesti, da?

  A, si eu nu stiu nici o boaba de germana. Ca sa vezi cit esti de deplasat si cum ai incercat din rasputeri sa rastalmacesti ce am spus. Sint vreo 6000 de limbi in lumea asta, e posibil ca orice cuvint dintr-o limba, in alta limba sa sune obscen.

 98. cătălin

  A, asta cu cele 72 de virgine. Am avut un coleg pakistanez, se ruga de 5 ori pe zi. Si cum vorbeam noi de ale noastre, am ajuns odata la numarul asta, 72. Asa a iesit din niste calcule. Zic eu: „a, exact cite virgine primeste orice martir!” Asta incepe sa rida.

  Textele respective au fost scrise intr-o limba veche, pe care acum nu o mai vorbeste nimeni. Ei, se pare ca unii eruditi specializati in interpretarea/traducerea Coranului spun ca, de fapt, pasajul acela descrie o rasplata nemaipomenita pentru martiri, iar virginile ar fi de fapt … ciorchini de struguri in versiunea originala. Strugurii erau ca si inexistenti in Arabia la acea vreme. E un mare mister cum de la struguri s-a ajuns la virgine. 🙂 Asa mi-a spus colegul acela, nu stiu mai multe.

 99. junghiul

  Erau acrii strugurii!

 100. junghiul

  Eu unul, să mă ierte doamnele, aș lua-o ca pe o pedeapsă!

 101. cătălin

  A, si pentru ca a venit vorba, tot colegul respectiv mi-a spus ca islamul vede sinuciderea drept un pacat cumplit, si nu exista nici un fel de exceptii – discutia pornise de la nemernicii care se arunca in aer.

 102. Angela

  În chestiunea celor 72 de virgine, israelienii spun că au înțeles ăia greșit și că e vorba de fapt de o virgină de 72 de ani.

 103. morringain

  Vad ca e un trolisor care incearca din rasputeri sa se bage in seama. Nu s-a prins nici acum cat e de gresit sa urli ca magarul fara sa spui de fapt nimic.

  Gaselnita cu virginele a fost una buna rau. Nu, nu cred ca a fost initial cu struguri. Barbatii orientali sunt nitelus obsedati de la natura si mai au si niste dubii cu privire la propria sexualitate si atunci incearca disperati sa bifeze oricat de mult si oriunde (apropo, ati auzit de scandalul din Rotherham?). Iar sa le promiti in caz ca supravietuiesc femeile inamicului, iar in caz ca mor virgine incantatoare asigura o loialitate de fier. N-a fost prost nea Mohamed, lua-l-ar dracu.

 104. morringain

  Si ca sa-i dau totusi un raspuns, ca moare de nerabdare: Cristofor Columb era un marinar experimentat si avea trei corabii din cele mai performante la vremea aceea. Da, si-a riscat viata lui si a marinarilor (din care multi au si murit), dar a facut-o cu destul cap. Nu a fost o incercare mai putin costienta de a se sinucide. Personajul de care vorbesc eu e complet inconstient si nu a avut niciodata o experienta de genul, nici macar de genul a trece de unul singur un rau intr-o barca. Deci comentariul meu, ca si in privinta proastelor alea doua, era ca lucrurile trebuie facute cu putin cap macar. Daca si la asta e nevoie de critici. Da, stiu, nu e din cauza asta, nu sunt placuta de cand am scris un comentariu in care s-a simtit aiurea atacat. Nici macar nu ma refeream la el, pentru ca de obicei e invizibil pentru mine.

  Apropo de asta, am incercat sa ma uit la ultimul film al lui Redford. N-am reusit mai mult de 20 de minute. Asta e, ma enerveaza cumplit prostii.

 105. andreea

  daaa… crez că e o fericire maximă să ai de-a face cu virgine. hai, una-două, aşa, de gust, da’ 72? tre’ să stai cam prost cu imaginaţia erotică.

  Gelu trebuie să înţepe, asta e. o să-i spun Înţepăgelu, de acum.

 106. morringain

  Andreea, nu cred ca e vorba de doar virginitate aici. Sunt virgine in fiecare seara din nou nu doar pentru himen (desi asta e super pretuit pe acolo). Mi se pare mie ca se face referire ca desi sunt virgine sunt invatate in arta amorului. Dar ideea principala e, cred eu, e ca sunt vesnic tinere si frumoase, neafectate ca pamantencele obisnuite de copii, vergeturi, grasimi pe ici si colo.

 107. andreea

  aşa o fi, ce să zic. da’ mai bine să-şi dea bărbaţii cu părerea. eu n-aş vrea să am de-a face cu un virgin din ăsta nici să mă tai. e clar că nu mă pricep. 🙂

  despre ce film ziceai?

 108. Nu sunt de acord cu teroriștii. Nu mă refer la cei puțini care par demenți în dorința lor de ai oprii pe cei numeroși și înarmați pană în dinți sau uniți în dorința lor bolnavă de a lua celorlalți tot ce natura le-a lăsat ca moștenire(petrol, diamante, uraniu, aur, pământ roditor, aur verde, inteligență…) Încerc să-i înțeleg. Și pe unii și pe alții. Mai există însă o categorie de hiene, fără dinți(au doar limbă de lingăi). Aceștia stau deoparte și analizează situația. Dacă americanii sau mai știu eu ce nație devine puternică în a teroriza pe ceilalți, hienele trec în tabăra respectivă și ling cu spor pentru a beneficia de firimiturile ce rămân în urma marilor jafuri(lua-i-ar dracu de arabi, afgani, etc). Mai sunt hiene, ceva mai sofisticate, dotate cu tot felul de nuri, care înțeleg că și musulmanii șefi jefuiesc împreună cu teroriștii atomici, propriile popoare și atunci se reped să devină șefe în haremurile acestora.(cum unde am fost în vacantă? În Dubai, la hotelul ăla, cel mai scump. A pe iaht? cum să fie.. normalnâi, Apropo, cât ai dat pe geanta aia? 10 000 de euro? vai dragă da ce chilipir ai găsit!).
  Mai există o categorie, uitasem. Cei echilibrați (aici intră și moții, Junghiule) Ăștia nu sunt nici hiene, nici teroriști. Își spun și ei părerea pe niște bloguri. Hienele și teroriștii neînțelegând că mai pot exista și neutri, care au păreri și bune și rele despre situația economică, politică, culturală, inculturală….se reped cu înjurături, bannări, scuipați, crezând că au descoperit dușmanul ce le tulbura linsul. Echilibrații, nu dau cu parul, pentru că nu vor nici firimituri, nici un loc de lins( Arschloch în germană, costelușule). Hienele și teroriștii însă vor să-i elimine, pe principiul „nu sunt ca noi, sunt împotriva noastră”… după care își văd liniștiți usturoiul, somonul afumat și alte nimicuri care îi fac fericiți, motiv pentru care unii chiar au emigrat cât mai aproape locul unde se poate linge mai cu spor. De aici privesc „prostimea” lăsată acasă și dau indicații despre ce trebuie votat și ce nu. Penibili. Mie îmi e milă de hiene . De ce? Pentru că le asemăn cu o tulpina uscată. Au renunțat la rădăcini și nu au nici o șansă să inflorească. Prin comparație, pe micii teroriști, îi înțeleg. Ei au rădăcini dar nu sunt lăsați de marii teroriști să inflorească. Dacă am jignit pe cineva(mă refer la cei ce se regăsesc în prostiile scrise de mine), îmi cer iertare. Sunt liberi să mă înjure, banneze, etc. Doar și-au câștigat această libertate. Trăiesc în lumea liberă, unde democrația este la ea acasă.

 109. Ma gândesc că poate greșesc. Încercam să respect titlul articolului postat de costelus(haideți să ne certăm!). Daaa cu siguranță greșesc. Dacă mă uit mai atent, scrie „să ne certăm”, adică să ne autocertăm. Dacă nu voi fi bannat intre timp, când mă întorc, am să mă autocert. Acum, îmi pare rău dar trebuie să plec(știu, știu, că și vouă vă pare…bine că plec)

 110. andreea

  îîîîîîîîîî…

 111. andreea

  junghiule cel fără de somn, n-ai o muzică dulce-acrişoară, rogu-te, să-mi aline răul?

 112. andreea

  🙂 aşa, mersi.
  imperialiştii ăştia dă americani…

 113. cătălin

  Columb se spune ca ar fi avut niste harti care aratau si America, dar si Antarctica.

  Ala cu barca ar fi liber sa faca ce pofteste, cu conditia ca, daca e nevoie de o operatiune de salvare dupa aia, sa plateasca el costurile din buzunar.

  Ce scandal din Rotterdam?

  Cum a suportat Sabina prima zi de scoala? Pentru mine asta era intotdeauna o zi trista, era frumos in vacanta…

 114. andreea

  nu ştiu, învaţă după-amiaza.

 115. cătălin

  S-ar putea ca strugurii sa fie o incercare de cosmetizare. Ma rog, nu ma intereseaza, astfel de lucruri, indiferent din ce parte vin. Aici intra si invierea lui Isus – pur si simplu o ignor, o vad drept o gaselnita menita a atrage credinciosi. Ce e de speriat e ca multi musulmani, unii scoliti in vest, chiar cred ca, daca mor in numele credintei lor, dincolo ii asteapta virgine si nu mai stiu ce.

  Tu ai bac anul asta, Andreea? 🙂

 116. andreea

  copilu’ are. nu e treaba mea.

 117. cătălin

  A, bine. 🙂

  Cind am dat eu bacul, asa s-a mai stressat mama. Ca n-o sa-l iau, ca nu stiu ce … Griji aiurea, bacul a fost fix un rahat, mult sub nivelul cerut pentru a trece clasa.

  Adevaru-i ca nici n-am invatat in liceu … nu mi-a placut avalansa aia uriasa de informatii inutile si accentul exclusiv pus pe memorarea mecanica.

 118. andreea

  ieri îmi zicea cineva: vaaai, trebuie să-i pui meditatooori! o să ai la cheltuieeeeeli…

  Doamne fereşte…

 119. cătălin

  Meditatii n-am facut nici eu. Au vrut ai mei sa ma impinga putintel, dar am scapat. 🙂

  As fi curios sa aflu daca, dupa nenumarate reforme in invatamint, s-a schimbat ceva, programa, abordare … pun pariu ca nu s-a schimbat nimic, chiar si manualele cred ca au ramas aceleasi.

 120. andreea

  copiii de acum fac meditaţii cam de pe la grădiniţă. 🙂
  în clasă la Sabina sînt vreo 10-15 care tot fac la meditaţii… şi nu e la o şcoală cu farafastîcuri.

  măi, nu pe mine trebuie să mă întrebi despre programă, deşi am copii la şcoală. recunosc, sînt o mamă foarte denaturată din punct de vedere şcolar. 😦 despre cel mare nu prea am habar ce tot învaţă el de prin manualele alea, dar par îngrozitor de stufoase, iar cu asta mică mă mai lupt din cînd în cînd cu socotelile şi cu miau scris într-un cuvînt.

  sper să nu vină vremuri mai grele, deşi promite să nu fie conştiincioasă, ca fratele ei.

 121. Bacul? A, eu i-am luat de mai multe ori. Și ca pieton și ca șofer. De pe malul Dunării, unde se află Brăila, nu se poate trece pe celalalt mal dacă nu iei bacul. Și nici înapoi. Mama nu-și făcea probleme. Zicea că mai bine iau bacul decât să trec Dunărea înot. Eu cântam în gând, că de cât să dau un zlot, mai bine o trec înot.Și am trecut-o de multe ori(fără barcă, fără hartă). Așa am descoperit balta Brăilei. Pentru mine era un fel de Americă. Bine că nu m-am rătăcit. Aș fi avut de atunci de-a face cu vreun costeluș dispus să mă pună să plătesc costul operațiunilor de salvare…din buzunarul meu(și eu nu aveam buzunar la slip).
  Costeluș tu cum ai descoperit continentul american. Ai trecut înot?

 122. Junghiule, nu puteai să găsești și tu o americancă să știe cu ce se mănâncă jazz-ul ăsta. Despre cei din spate, jos pălăria, numai că ei săracii sunt în spate, că nu au față comercială cică. Lasă că le ajunge că l-am pus pe Obama ăla în față.

 123. eu as fi pus cam asa ceva chiar dacă nu corespunde cerințelor comerciale actuale

 124. junghiul

  Nu-mi plac americancele!

 125. cătălin

  Miau se scrie intr-un cuvint. 🙂

  E si o moda cu meditatiile, dar sint si bani. Multi bani. Carti insa nu se cumpara, ca-s scumpe.

  Junghiule, acuma-s acri strugurii si la tine? 🙂

 126. Deștepți tare stăpânii ăștia ai lumii. Sunt mult mai evoluați ca I.L. Caragiale. Scenariile acum se scriu mult mai simplu și la obiect. Unde trebuie să mai mergem cu armata? Păi… în Siria. Bine. Musulmanizăm pe unul de-al nostru, îl trimitem acolo și apoi când se duce vreun umanitarist d-ăsta mai cunoscut, îl sunăm pe omul nostru. Omul nostru îi taie ăstuia gâtul la televizor și… gata…Moarte musulmanilor, moarte teroriștilor…musulmani!…mama lor de comuniști
  Da’ de ce mergem noi cu armata acolo?
  Să ne apărăm patria.
  De cine să o apărăm?
  Ce contează, noi avem datoria să o apărăm.

 127. Mie unele americance îmi plac. Am cunoscut câteva. Era curios că una se numea Natașa, alta. Ioana…Îmi plac și americanii chiar dacă de exemplu unul se numește Petre Cetera. Or avea și ei moții lor.

 128. morringain

  Andreea, http://www.imdb.com/title/tt2017038/?ref_=nm_flmg_act_4

  Catalin, Rotherham, nu Rotterdam. Da-i un google cu Muslim grooming gangs Rotherham.

 129. „Miau se scrie intr-un cuvint”. V-am spus eu ca acest costelus este plin de umor. Si este chiar simpatic. Nu? (ai ca poate scap de bannare)

 130. morringain

  Daca tin bine minte, cerusi neste muzica, Andreea. Iti dau eu, dar nu-i de trecut durerea de cap 😀

 131. Angela

  Aha, vă jucați frumos! No, bine.

 132. Am mai testat o dată și a funcționat. Am postat(cred că în spam) o prostioară care critica plimbarea antenistă în jurul Cotrocenilor și am fost scos din debara. Să fie oare costelus, basist? Adică să cânte și el jazz cu chitara bass? N-o fi el ăsta:

 133. Angela

  Nu, nu-i el. Ai greșit. Cioc-boc, treci la loc!

 134. andreea

  mersiiiii, Morringain. 🙂 e cu arabescuri.
  Robert Redfort e nenea ăla care ar fi vrut să treacă marea cu bărcuța? 🙄

 135. cătălin

  A, am vazut stirea cu acei copii mai demult, n-am vrut sa zic nimic aici, prea sinistra. Nu stiam ca cei implicati erau musulmani, nu asta e important, ci incredibilul comportament al politiei. Daca ai o mie de copii abuzati si tu, ca politie, habar n-ai, inseamna ca pur si simplu nu existi. Nu se poate, a fost o musamalizare imensa, toti au stiut si au tacut! Si, bineinteles, presupun ca nici un politist n-a ajuns la inchisoare. Ce inchisoare, presupun ca nimeni n-a fost dat afara.

  Citeam stirile, doar titlurile. Ponta spune ca nu mai exista nici un copil in clasa intii care sa nu aiba telefon cu internet. Stiam ca-i retardat, nu ne mai trebuiau confirmari, nu?

  Eu n-am telefon cu internet. De fapt, nici mobil n-am.

 136. andreea

  nici Sabina nu are. nici eu.

 137. andreea

  bine că vorbiţi de orori din astea, că eu sînt în plină revoluţie aici. Sabina vrea să meargă singură la şcoală (drum de 7-8 minute pe jos), cică e destul de mare, acum şi nu ne vine deloc s-o lăsăm.

  da, ştiu, eu am mers singură din clasa I şi nu se agita nimeni aşa.

 138. Nici în prima zi de școală nu a venit mama cu mine la școală.
  Nu îi reproșez nimic. M-a obișnuit să mă descurc singur.
  Sunt în război cu fică-mea. Îi dau eu prieten la 12 ani!

 139. cătălin

  Poate si Sabina are prieten, si de asta vrea singura. 😛

 140. Andreea nu râde. Nici eu!

 141. morringain

  Andreea, nuuuu 😀

 142. morringain

  Acolo la Rotherham, Catalin, e un consiliu dominat de socialisti/comunisti. Politia e subordonata consiliului. De frica acuzatiilor de rasism au incetat orice fel de ancheta, ba mai mult, au si distrus toate probele. La noi chiar e o mare problema, pentru ca daca se intampla ca o crima sa fie facuta de un musulman daca il pui sub acuzare te acuza toata comunitatea musulmana de rasism, Nu-mi ramane decat sa cred ca de fapt pentru ei faptele criminale de genul asta sunt de fapt indreptatite. Si asa cer aplicarea Shariei chiar si in cazurile de casatorie cu englezoaice. Si probabil ca o sa si o obtina.

  Apropo, dau un video din Luton (unde am stat si eu un an), manifestatie a muzzie-lor in apararea descreieratei aleia pe juma romanca de si-a trimis sotul acum cativa ani sa se arunce in aer la Stockholm:

 143. morringain

  Si acum ceva amuzant, ca si asa par prea prapastioasa 😀

 144. cătălin

  Da, ca sa vezi ce cacat dau ei pe parerile altora si pe libertatea de exprimare in numele careia pot urla pe strazi. Daca n-ai sac de cartofi in cap si esti femeie, esti goala si umbli sa agati pe cineva, iar daca nu esti musulman tre’ sa te duci la dracu’.

 145. morringain

  Oamenii astia sunt prea salbatici ca sa fie compatibili cu noi. Sau noi prea slabi si destinati pieirii. De asta gasesc eu parelele intre caderea imperiului roman si ce se intampla acum. Daca te apuca slabiciunile si prea multa morala sinucigasa, te papa altii. La micul dejun.

 146. andreea

  mda. sînt siniştri, brrr… îmi dau frisoane.

 147. andreea

  junghiule, eu la 12 ani aveam prieten. 🙂

  mergeam amîndoi cu bicicleta, jucam badminton în parc şi ne ţineam de mînă. a încercat să mă sărute, dar nu l-am lăsat. ce tîmpenie mai e şi cu sărutatul ăsta? mă lua de acasă, mă aducea înapoi. era în clasă cu mine.
  aşa că, ce mare scofală? în sinea mea, îl consideram cam fraier. nu de prietenii ăştia mă tem eu. 🙂

 148. „Da, ca sa vezi ce cacat dau ei pe parerile altora si pe libertatea de exprimare in numele careia pot urla pe strazi. Daca n-ai sac de cartofi in cap si esti femeie, esti goala si umbli sa agati pe cineva, iar daca nu esti musulman tre’ sa te duci la dracu’.”
  Oare cu ce seamănă descrierea asta? Să fie vorba de un blog? Nu cred. Pe bloguri se pune sacul în capul bărbaților 😉

 149. „mda. sînt siniştri, brrr… îmi dau frisoane.”

 150. andreea

  braaaavo, Gelu.
  ai repetat frumos.

 151. Angela

  Io cre’ că Gelu-i îndrăgostit de Costeluș. Că prea-l vede-n toate cele ce sunt/și-n cele ce mâine vor râde la soare.

 152. andreea

  dragostea e lucru mare şi cumplit.

 153. Angela

  Da, da, mare și cumplit, mai ales când devine obsesie. Ptiu, doamne-ferește și ducă-se pe pustii așa o dragoste.

 154. Am înțeles. Pentru a nu mai fi bannat, ba pentru a beneficia și de „braaaavo, Gelu”, trebuie să scriu cu metoda Copy-paste.
  Angela, da’ ce, Costeluș este partidul comunist roman? Acum inteleg și de ce ader eu la el.(când spun copiilor să citească, îmi reproșează că am idei comuniste)

 155. Am o obsesie tâmpită
  Ce nu o are orișicine
  Bannarea Moșului, cumplită,
  Mă afectează și pe mine.
  Probabil am ceva sechele
  Din perioada comunistă
  Tu ai fost șef atunci Costele,
  De ai acum o mină tristă?

 156. Eu vreau să radem să glumim
  Chiar serios să mai vorbim
  Să comentam pe câte-o temă
  Să dezlegăm și o dilemă
  Aș vrea să zbor(întors acasă)
  Dar costelușul nu mă lasă
  Cum să mă simt pasăre vie
  Când Moșul e în colivie?

 157. andreea

  ăăăă…

 158. Angela

  Ce teme, ce dileme? Moșul și Costeluș, Costeluș și Moșul, Moșul sau Costeluș, Costeluș sau Moșul, nici Moșul, nici Costeluș. Uite aici, temă și dilemă. Au venit veterinarii la poartă să-mi spună că-s obligată să-mi castrez cățelul. Refuz. Mă haiducesc cu cățel cu tot, dacă e să fiu în afara legii. Trebuia să bag furca-n ei.

 159. andreea

  a fiiiii sau a nu fiiiii. castrat. aceasta este întrebarea.

  Morringain, Morringain, ui ce zice Moşu, în spam. hai, că e interesant.

  Ba, uite ma fac cuminte, da ziceti-i lui Morringain ca vreau sa merg cu ea la Tate Modern sau la National Gallery, sau in Camden Town in weekend. Sau poate are ea alta propunere.

 160. Angela

  Nu „poate”, sigur are ea altă propunere.

 161. andreea

  de ce nu Madame Tussauds?

 162. morringain

  Nu. La Turnul Londrei. Da acu vreo 600 de ani, sa stim o treaba 😀

 163. morringain

  Angela, dar de ce nu vrei sa castrezi catelul? Scapi de o problema, mie catelul din copilarie mi-a fugit de acasa pentru ca a mirosit o catea in calduri. Nu s-a mai intors niciodata inapoi.

 164. Angela

  Are deja 3 ani jumate, mi se pare o mutilare îngrozitoare și nu am suflet să decid așa ceva, nu știu ce consecințe ar avea asta asupra lui, a avut deja o operație la picior și nu mai vreau să-l văd în stare postoperatorie și probabil mai sunt considerente de ordin afectiv și medical. Asta pe de o parte. Pe cealaltă, mă scot din minți legile astea tâmpite, mi se pare un abuz asupra proprietății mele. Un căcat de guvern care nu-i în stare să rezolve nimic serios se bagă în viața oamenilor și trântește amenzi absurde pentru orice chestie care n-ar trebui să-l privească. OK, câinele e cipat, stă în curtea mea, nu iese pe stradă. Dacă iese și face boacăne, e responsabilitatea mea, plătesc amenzi și mă duc la pârnaie.. Dar în propria mea curte să dicteze statul tăierea coaielor cățelului MEU e inacceptabil.

 165. morringain

  Angela, nu e o mutilare ingrozitoare. Pisicile mele si-au revenit in foarte scurt timp si saltau ca nebunele seara dupa operatia de dimineata. Si vorbesc de femele, la care se lasa cu burta taiata. Iar la al tau, boacana e sa lase o catea nitel gravida. Cum iti dai seama de asta? Fac analize ADN la catelusi? Sau ii arunca mai degraba in strada sa se descurce?

 166. Angela

  Probabilitatea cu paternitatea nedorită e infimă. În satul ăsta stau de aproape doi ani și n-am văzut câine să umble de capul lui, toți stau în curțile lor. De fapt, mă deranjează groaznic legile date de-a-n pula, de oameni care n-au habar de viața dinafara vilei și mașinii lor. Precum cretinul de Ponta, care debita ieri foarte voios că în țara asta nu există copil de clasa I care să n-aibă telefon mobil cu internet. N-or fi, în Primăverii sau pe Dorobanți. Sau ăia de n-au curent și învață la lumânare nu există? Sau care n-au ghete și n-au cu ce să ajungă iarna la școală? Dăm legi după traiul nostru, restul lumii nu există. În legătură cu câinii, aici e LA ȚARĂ. E sat. Oamenii nu-și iau câine să aibă pe cine scărpina pe burtă când stau la tv. Aici vine mistrețul și vulpea până-n sparele șurii, câinele latră, avertizează, sperie. Nu-i un pet obez și apatic, care moțăie în fotoliu. În oraș e altceva.

 167. andreea

  cînd am fost la unchiu-miu pe căpiţă, acu’ nici două luni, căţeluşa era cu pui în burtă. l-am întrebat ce-o să facă cu ei şi mi-a spus că unul e promis lui Costache, altul lui Ionache şi dacă or mai fi, o să-i omoare pe restul. clar şi răspicat. cînd umblă un cîine al nimănui pe uliţă, îl urmăreşte tot satul şi-i fac de petrecanie.

  oare legea asta cu castratul e pe judeţe? că el nu părea să ştie de aşa ceva.

 168. Angela

  Nu, e lege, completată cu OUG și cu norme de aplicare. Cum or s-o aplice, dracu știe. Au să umble din casă-n casă, să caute câinii sub coadă.

 169. morringain

  Angela, noua ne vin oamenii de la tara cu masinile incarcate cu catei si ii lasa prin mahalale. Am vazut eu, cu ochii mei. Vin noaptea sau dimineata devreme. Altfel mahalaua mea ar fi chiar linistita, ca vecinul securist isi face practica la tinta de pe balcon cu pistolul. Periodic. Si chiar daca i-ar omori cum zice Andreea, nu mai bine nu se nasc deloc? Iar povestea cu castratul care face cainele lenes e un mit si atat. Cateaua aia de a mancat copilul ala in Lacul Tei era castrata de ani buni. Asta nu a impiedicat-o deloc sa fie agresiva si sa-si apere teritoriul. Nu, nu asta e motivul pentru care lumea nu isi castreaza cainii/pisicile. Unul e indolenta. Nu-i afecteaza pe ei direct. Al doilea e de ordin financiar (desi uite in Italia e gratis si tot nu o fac). Si al treilea, dar cel mai important, e ca le atribuim sentimente umane si ne gandim (aiurea) ca vor suferi ca nu mai pot face sex. Aiurea, ma repet. Un caine castrat a doua zi a uitat de instinctul ala. Si oricum nici inainte de castrare nu constientiza actul ala cum o facem noi. Bucurie? Si la caini si la pisici actul e dureros. Si e un instinct, nimic mai mult.

  Si chestia care pe mine ma intristeaza cel mai tare e ca tocmai cei care nu-si castreaza animalele se ridica impotriva eutanasierii. Desi viata in orasele romanesti invadate de haite de caini nu e tocmai usoara.

  Ma rog, eu mi-am spus parerea. Si nu e neaparat legata de tine, Angela, desi ma surprinde sa aud asta de la tine. Castrarea animalului de companie mi se pare solutia civilizata. Ca de obicei in cazul necivilizatiei, practica se initiaza fortat (vezi cazul barbilor rusilor). Sa nu mai spun ca sunt o multime de indivizi care nu ar trebui sa aiba deloc animale, pentru ca sunt si ei la randul lor niste animale.

 170. morringain

  Si ca sa nu ramanem setati pe caini si sa avem motiv nou de cearta 😀

 171. cătălin

  Morringain, nu, omul are dreptul sa faca ce vrea cu animalutul lui. Poate vrea sa-i faca pui, care e problema? Atit timp cit catelul sta in curte, e aberant ca statul sa spuna ce ar trebui si ce nu.

  Intotdeauna am spus ca solutia pentru problema ciinilor vagabonzi din orase o reprezinta castrarea primarilor. Ai fost primar un an de zile si n-ai facut nimic (ba ai cheltuit fonduri)? La castrat!

  Gelule, am spus ca nu mai vreau discutiile astea pentru ca nu e corect fata de el. Da, sint cumplite urarile de cancer si fixatia Ana Barton.

 172. Angela

  Nu ne certăm. Știu că e greu de crezut, dar minunea mea de sat e muuult mai civilizată decât marele oraș universitar, buric de Transilvanie, din care am plecat. La 20 km de el e cu totul altă lume, alte reguli, altă atmosferă.
  Stat laic, da. S-a dus dreacu’ laicitatea.

 173. morringain

  Catalin, problema e ca de obicei omul lasa cainele sa faca pui si dupa ori ii omoara in chinuri sau ii arunca pe maidane, sa devina problema altora. Serios, acum chiar iti plac haitele din Romania? Si nu-i adevarat ca sunt doar in orase, sunt si la sate destui. Altfel nu ar avea vanatorii pe ce sa faca practica.

  Sa va spun cum face soacra-mea. Nu castreaza caini/pisici ca altfel cica nu si-ar face treaba. Care o fi treaba aia n-am priceput, ca prea multe animale nu au, singurele animale salbatice care le-ar putea face probleme sunt mistretii si aia nu se omoara de grjia cateilor minusculi si sau pisicilor. Nici pisicile nu prea au slujba, in zona nu se cultiva cereale si chiar daca s-ar, soboiii nu prea au sanse sa reziste cu atatea vipere. Iar de vipere, ele nu se inghesuie sa vina pe langa case. Si atunci apar puii. Care sunt lasati o vreme, sa se bucure nepotii, dupa care sunt zdrobiti de pietre. O placere, nu alta. M-am oferit sa-i duc eu animalele la castrat. A iesit o cearta monstru, ca ce o invat eu pe ea cum sa procedeze? Stie ea ce are de facut.

 174. andreea

  of, Cătălin.
  nu ai dreptul să faci ce vrei cu animăluţul tău. mai mult, nu ai dreptul să faci ce vrei cu casa ta, cu copilul tău şi chiar cu tine însuţi.

  astea sînt regulile traiului în comunitate. întotdeauna există o faţă a ta întoarsă către lume pe care ai obligaţia să o vopseşti aşa cum spun regulile.

 175. cătălin

  Acum, Morringain, nu discut despre meritele castrarii, am inteles despre avantaje, ci doar despre dreptul omului de a face ce vrea in curtea proprie. In satul in care au trait bunicii mei nu am vazut ciini bezmetici, e o falsa problema. Ciini vagabonzi sint in orase si, desi s-a dat lege care sa permita eutanasierea, nu s-a schimbat nimic. Sint strazi si cartiere bintuite de haite.

  Ba ai, Andreea, atit timp cit eu nu afectez cu nimic comunitatea, cu ce drept sa mi se spuna ca trebuie sa fac intr-un anume fel? Daca in satele romanesti nu prea sint probleme cu ciinii vagabonzi, de ce trebuie facute alte reguli? De ce nu se foloseste energia aia unde e nevoie, de exemplu sa se investigheze cum de ciinii castrati (pentru care s-au cheltuit o gramada de bani) pot face totusi pui.

 176. cătălin

  Da, buna faza cu icoanele. In loc de manuale, presupun?

  Daca e vreunul musulman in clasa, el ce primeste?

 177. morringain

  Catalin, dreptul meu se opreste acolo unde incepe libertatea ta. Cu alte cuvinte, n-am dreptul sa fac ceva care te-ar putea afecta pe tine. In satul bunicilor ii omorau, nu era alta solutie. Poate ti se pare corect, dar eu spun ca e mai simplu sa castrezi o data animalul si dupa sa nu mai ai probleme, decat sa te confrunti o data la sase luni cu nevoia de a omori niste pui. Acum insa nici taranii nu prea mai omoara catei, ii arunca ici si colo. De aia la mine in oras sunt vesnic catei noi. Ti-am spus, vecinul nu ii suporta si cel putin pe cei din preajma ii impusca. In rest, hingherii chiar ii aduna pe ceilalti. Apar insa mereu altii, mereu pui fara urma de parinti prin preajma.

  In satele romanesti sunt probleme cu cainii maidanezi, altfel nu s-ar trezi unii sa constate ca vanatul se imputineaza pana la aproape disparitie pentru ca e mancat de caini salbatici. Cainii aia de unde crezi ca vin? Tot de prin curtile oamenilor.

 178. cătălin

  Nu stiu, Morringain, nu stiu cum va fi aplicata o astfel de lege. Presupun ca, in satele alea unde oamenii isi lasa animalele sa haladuiasca pe unde vor, nu exista nici o evidenta. Si atunci ce vei face, vei merge in curtile oamenilor cuminti, care-si tin catelul inchis, si vei verifica daca ei l-au castrat?

  Uite, mult mai grava mi se pare faza cu vecinul tau, care trage cu arma in ce are el chef, desi traieste intr-un sat. In Anglia asta? Nu cred ca e legal ca cineva sa impuste animale dupa bunul plac.

  Ce-i cu vulpea aceea?

 179. Angela

  „Si atunci ce vei face, vei merge in curtile oamenilor cuminti, care-si tin catelul inchis, si vei verifica daca ei l-au castrat?”. Da. Exact asta se va face. Pentru că e cel mai simplu și faci planul la amenzi. Eu sunt mare fană a regulilor de tot felul, dar nu a celor de tip „unde dai și unde crapă”. Cum e și aia cu autostopiștii. Nu ai voie să iei, că păgubești firmele de transport. Asta în țara care nu asigură transport ca lumea între localități. Dacă eu n-am mașină și am o urgență, am scăpat „cursa” și nu mai am alta până mâine, ce fac? Nu mă ia nimeni din drum, că-l paște amenda.

 180. cătălin

  Acum aud de faza cu autostopul. Asta inteleg ca era ultima problema, celelalte fiind toate rezolvate. Mare chestie ca fac unii niste banuti acolo transportind 2-3 oameni cu masina! In schimb nu e nici o problema ca majoritatea multinationalelor din Romania au sediile fiscale prin insule, platind impozitele acolo. Inclusiv televiziunile, care sint casute postale prin Maldive si cine stie pe unde.

  A, si ce cacat Constitutie, ce cacat UE! Dam noi lege si gata!

  Apropo de legi, absolut inexistenta reactia romanilor fata de suspendarea unei legi prin ordonanta. Nu conteaza ca era cu privire la alesii locali, important e ca, daca guvernul doreste, orice lege poate fi suspendata o luna. Cum ar fi daca, de miine, tilhariile si violurile nu vor mai fi incriminate pentru 30 de zile?

 181. Angela

  Da, și pe asta cu autostopiștii au fătat-o. Cred că va trebui să umblu cu hotărârea de divorț la mine, că dacă vede polițaiul că suntem doi în mașină, când mă mai cară fiu-meu la Cluj și înapoi, nu pot dovedi altfel că-s mă-sa. Că n-avem același nume. Și dacă vecina se-ntoarce pe jos din satul vecin, de la fiică-sa, și trecem pe lângă ea pe drum, n-avem voie s-o luăm și s-o aducem acasă.

 182. morringain

  Catalin, n-ai fost atent. E vecinul securist din Buzau. Cine dracu o sa se lege in veci de un securist?

 183. morringain

  Din categoria „Daca doriti sa revedeti!”

  „Victor, o galaxie română-n devenire,
  Răsare în universul zidit pe răstigniri,
  Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,
  El reînalţă o ţară a vechilor români!
  Victor Ponta preşedinte!”
  Autorul e Mircea Cosma, sef al CJ Prahova.

 184. Angela

  Răsare, răsare, din nefericire. Ne vom pricopsi cu el, după toate semnele.

 185. Angela

  Da, da. Ponta președinte. Și o să-l pună pe șerpele ăla de Dragnea prim-ministru.

 186. Angela

  Și o să aloce fonduri căcălău de la buget și se va termina în sfârșit Catedrala Mântuirii și..

 187. andreea

  eu nu-mi pot imagina, după toţi anii ăştia din urmă, un individ, un om carevasăzică, un cetăţean român care se va duce să voteze cu Ponta. adică nu politruci de-ai lor şi alte figuri triste. nu, un om aşa, obişnuit, cu daravele obişnuite, care pune ştampila pe Ponta, din convingere. cum arată el? ce are în cap?

 188. Am obosit. Azi am lucrat de la 4 la 21.
  Cu două pauze de masă.
  Mă duc să dorm un pic .
  Apoi mai vorbim .

 189. Nici eu nu-mi pot imagina, numai că ne-imaginația mea se întinde și peste așa zisa dreaptă.
  „Zugzwang – situație în șah în care jucătorul la rând (obligat să mute) are la dispoziție numai mutări dezavantajoase, care conduc la pierderi materiale sau poziționale; situație fără ieșire”
  Fiind insensibil și nepricepător de metafore, arunc și eu o pată de realitate mizerabilă întru comparație cu situația Zugzwang…E rândul nostru să mutăm. Cum dumnezeu se face, că de fiecare dată când ne vine rândul să votăm, orice mutare am alege, va fi dezavantajoasă, va conduce la pierderi materiale sau poziționale?…Situație fără ieșire.

 190. Să explic și pentru costeluș(că el nu știe germană) : Zug „mutare” + Zwang „constrângere, obligație”

 191. În pat cu dușmanul, că tot veni vorba de șah.

 192. Pat, din câte îmi amintesc eu din vremurile când jucam șah într-o mahala din Brăila, este atunci când unul din jucători fiind prea stăpân pe situație(fiind în avantaj) blochează din neatenție pe celalalt jucător, punându-l în situația de a nu mai avea nici o posibilitate de a muta. Tot în acea mahala pat-ul șahistic era comparat cu următoarea situație:
  -Mai băieți, voi știți că eu am două perechi de (pardon) coaie?
  -Vezi că e posibil să ai și o (scuzați) pulă în (iertați-ma) cur.

 193. cătălin

  Junghiule, stai mai usor. Stii, intr-un timp si io faceam asa, pina cind am inteles ca e mult mai bine sa lucrezi mai putin, dar mai eficient.

  Andreea: ce sa aiba in cap? Ura. Si graunte. Asa a inteles el la televizor, ca Basescu e de vina, asa voteaza. Si tot mai mult cred ca Basescu il provoaca pe copy-paste, dindu-i apa la moara. Nu-i condamn pe saracii de prin nu stiu ce catun, care merg toata ziua la lucru pe dealuri si asculta televizorul juma’ de ora seara. Sint insa armate de oraseni, cu acces la informatii, cu ceva scoala, dar care aleg sa se comporte ca niste vite fara cap. Sint cei care in 90 ii aplaudau pe mineri, urlind de bucurie ca au batut barbosii si ochelaristii fascisti, si-au violat citeva curve care umblau dezbracate prin facultati.

  Da, Morringain, incredibila poezia, cum nu s-a schimbat nimic in 25 de ani…

  Gelule, cred ca sintem satui de folclorul suburban, ia-ti daca vrei perlele pe blogul tau.

  Angela: chiar au dat lege cu autostopul, sau s-a trezit cineva sa vorbeasca aiurea, sa fie doar o propunere creata?

 194. Ai imbatranit !
  Când oi avea anii tăi, oi lăsa-o și eu mai moale.
  Andreea, cel mai mult mă enervează minciuna. De ce să-mi ascundă o prietenie? Să și-o asume! Trebuie să știi că noi doi am căzut de acord că îmi va spune care sunt prietenii ei , băieți sau fete iar eu îmi formulez un punct de vedere. Și dacă avem o înțelegere , hai să o respectăm, tocmai faptul că mi -a ascuns anumite lucruri mă scoate din minți.
  Gelu, păi și nouă ce mutare ne rămâne de făcut? E pat , îți spun eu! Eventual să întorci tabla cu fundu-n sus și să te apuci de table.

 195. Eu m-aș reapuca de bridge!

 196. A plecat Radu și am rămas fără muzică.

 197. cătălin

  Ei, Junghiule, tu n-ai omis uneori sa le spui parintilor unele lucruri?

 198. andreea

  dacă şi-a ascuns prietenul, îs patru motive posibile:
  1. îi e teamă că o să-i pui prea multe întrebări
  2. îi e teamă că n-o să-l placi
  3. îi e teamă că o să-i interzici ceva
  4. toate trei la un loc

  junghiule, ce tot lucrezi acolo, că m-ai făcut curioasă.
  şi, în timp ce lucrezi, mai respiri? te mai uiţi pe fereastră? îţi ştergi pe furiş o lacrimă de la colţul ochiului? te chinuieşte vreun gînd? vreo amintire? urmăreşti cu privirea vreo muscă, vreo furnică rătăcită? rozi creionul la capăt? sau numa’ şi numa’ lucrezi?

  las’ că punem noi muzică. Radu e un… un… nici n-am cuvinte.

 199. Angela

  Junghiule, Junghiule, nu sări numaidecât că-i minciună. La vârsta asta, pur și simplu nu consideri că-i treaba părinților, ba chiar e primul puseu de emancipare. Mai târziu, dacă relația cu copilul bine construită de la început, vine el singur să se confeseze. O intervenție în forță acum e cam riscantă.

 200. Bine Costelus. Îmi retrag cele două perle… suburbane. Te las pe tine cu perechea ta(în speranța ca o ai, că încă nu ai fost supus castrării) Nu putem toți să locuim în centru. Acolo stau doar cei ca tine. Intelectuali fini, care scriu numai chestii interesante, puțin plictisitoare dar pline de miez. Oricum nu mă mai simt bine aici. Mă simt ca într-o piesă de teatru în care actorii joacă din inerție, așteptând replici inteligente de la ceilalți și acestea nu prea mai vin. Ai reușit de minune să regizezi monotonia, lipsa de entuziasm, ura, dezbinarea. Cum e turcescul(cu moț), așa devine și pistolul(îmi vine să scriu…cu buline). Ai reușit să-ți copiezi fidel idolii. Ai început cu forma(care nu e rea, motiv pentru care te-au urmat câțiva nemulțumiți) și ai continuat cu metodele de legiferare. Mai trebuie doar să schimbi denumirea de pe frontispiciu. Eu deja caut blogul tău scriind pe google „pistolul cu buline”.
  Moșule, eu mă autobannez acum și crede-mă că te-am apreciat pentru incapacitatea ta de a te adapta, de a nu accepta castrarea.
  Pentru că tot am vorbit de turci, turcesc, turcisme, părăsesc haremul păzit de eunucul costeluș. Dacă erai și tu femeie nu ajungeai niciodată în spam. Chestia cu diabetul, cancerul, etc. erau teme de dezbatere în harem și nu pretexte pentru banare. Văd că Radu s-a retras, Junghiul se refugiază în muncă, 1Q bate câmpii inspirat de alcool, Raj si-a epuizat poveștile în lipsa Anei care crede că are carte și deci locul ei e în altă parte…na că am început să le amestec. Ai pa!
  P. S. Fară a vrea să supăr pe nimeni, rămân cu bucuria că am cunoscut partea virtuală a Andeei(The Dark Side of the Moon)

 201. Iartă-mă Andreea! din greșeală(aș fi putut spune că intenționat) am luat ca amintire un „r”

 202. andreea

  nu te iert!
  gata, nu mai iert pe nimeni. aţi pus-o de mămăligă…

  io nu înţeleg de ce te ţîfnoşeşti aşa. ce să zic! ai zis pula, Cătălin s-a supărat, tu te-ai supărat că s-a supărat. hai să ne supărăm!

  ia, care se mai supără:

  pula, pula, pula!

 203. andreea

  şi las’ că pîn la urmă îl dăm şi pe Moşu pe brazdă. îl duce Morringain la National Gallery, om face din el. o să devină un delicat. dacă o să mai ureze oamenilor o gripă, acolo, şi aia uşoară, de sezon.

 204. andreea

  auuuuuuuu… supăăăraaaaaat…. 🙂 trebuie să-mi iasă din cap supăratul ăsta.

 205. cătălin

  Ce sa spun, s-a suparat. Vede ca oamenii il ocolesc, tocmai pentru ca nu vrea sa discute normal. Are o nevoie patologica de a i se da dreptate si de a fi apreciat. Nu primeste ce doreste? Improasca cu intepaturi si trivialitati. Am vazut chestia asta de citeva ori.

  Daca vrei sa stii, si pe mine m-a luat Andreea odata ca vorbesc urit, asa ca e folosita aceeasi masura pentru toti.

  Vad ca nici macar nu-ti dai seama ce jignire ai aruncat cu „haremul”. Inteleg, cu mine ai ce ai, dar cu ceilalti? Nu ma, boule, sint oameni diferiti care gindesc liber, o fac, si sint apreciati pentru asta. Niciodata n-am sarit in sus pentru ca pozitia lor nu coincide cu a mea. Nu, n-am gresit cu cuvintul „bou” mai sus, il meriti.

  Bun, daca vrei sa treci peste, treci. Ia incearca sa renunti la intepaturi, sa vorbesti si tu normal, si ai sa vezi ca nu vei mai fi izolat. Relaxeaza-te, lasa incordarea… uite, pune niste poze de prin vacanta, de exemplu. Asta cu renuntarea la incordare ar fi valabila si pentru locatarul stingher din spam. Alegerile voastre totusi, pina la urma.

  Spun unii ca nevoia de a avea dreptate, de a iesi triumfatori din micile dispute cotidiene, e un semn al fricii de moarte.

 206. cătălin

  Ana e pe facebook. Cum spune ceva banal, de gen „azi gatesc fasole”, cum sar vreo citeva sute de broscoi cu like-uri.

 207. Angela

  Da’ ce-ți veni?

 208. cătălin

  Nimic, mi-i dor de ea.

  Ca si de altii …

 209. andreea

  m-am întîlnit cu Jasmine în metrou. 🙂

 210. andreea

  eu nu simt nevoia de a ieşi învingătoare în micile dispute cotidiene. dacă văd că pentru celălalt e vital să iasă învingător, îl las să iasă, ce atîta gălăgie… cu toate astea, mi-e frică de mor, de moarte.

  ştiu, ce am zis eu nu contrazice ce ai spus tu. logică elementară. 🙂

 211. andreea

  azi gătesc fasole!

 212. Doză dublă de Ana Odagiu în programul „Teatrul Roșu”:
  Joi, 18 septembrie, ora 20.00, o vedem în rolul Oxanei, în Comedia „Soț de vânzare”, iar duminică, 21 septembrie, ora 20.00 interpretează mai multe roluri în Premieră la Teatrul Roșu: „Dragoste și căpșuni”.
  https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10616682_511719385632013_7379235326156679613_n.jpg?oh=6f03a2bb7fb2a92ca5a42d9679714451&oe=54989CFF

 213. cătălin

  Cred ca cine spune ca nu ii e frica de aia , ori nu stie despre ce vorbeste, ori braveaza.

  Ce mai face Jasmine? A trecut asa de mult timp de cind n-am mai vorbit cu ea. 😦

  Fasolele merg cu mujdei, nu? 🙂

 214. andreea

  Jasmine face bine. mi-a spus că se ţine departe de net, pe cît posibil, pentru că are treabă multă şi blogăreala e cronofagă şi dătătoare de dependenţă.

  🙂 asta ştim şi noi, nu?

 215. andreea

  eu cred că frica aia e ceva ce poate fi depăşit.

 216. cătălin

  Ei, dar e datatoare si de prieteni frumosi.

  Iar in ceea ce priveste timpul, fiecare decide cit.

  Poate ca frica aia poate fi depasita doar cind ajungi sa spui ca totul e cacamaca. Cum ar veni, nimic nu te bucura, nimic nu te intristeaza.

 217. Feisbucul ăsta!
  Andreea , din reflex căutai butonul de like la statusul tău
  azi gătesc fasole!
  Oac,oac,oac!

 218. Am vorbit cu fică-mea.
  După ce v-am citit și am luat samă.
  Trebuie să vă povestesc.
  Nu acuma că fug la scârbici.
  Cum , nu știți cu ce mă ocup?
  N-am vorbit nuciodată?
  Hmmm!

 219. Eu nu m-am întâlnit niciodată cu jasmine în metrou.
  De fapt nici nu aveam cum . Nici cu metroul nu m-am întâlnit niciodată.
  Și mie mi-e dor de ea și mie!

 220. Mi-e , imi , mi-i , mie

 221. cătălin

  Oare cum ar fi sa ma intilnesc eu cu Nora in metrou?

  Ia uite pe cine am nimerit cu broscoii. 🙂

 222. Am un punct slab. Fasolea!

 223. cătălin

  Iti place sa-ti dai aere? 🙂

  Iaca, ceva despre importanta mincarii. Dragostea trece mai intii prin stomac, nu?

 224. andreea

  da, asta e o variantă. să ajungi în punctul în care nimic nu mai contează prea mult. altă variantă e cea în care crezi că te aşteaptă dincolo prăjituri, floricele şi iubire veşnică. şi ar mai fi o posibilitate, atunci cînd aici-ul devine insuportabil.

 225. Știi ce a pățit Pavlov după ce i-a murit câinele?
  Zile-n șir a continuat să-i aducă de mâncare.

 226. andreea

  eu nu cred ce se spune acolo, în filmuleţul ăla. la mine nu ţine. neuronii care-s responsabili cu mîncarea şi cei care-s cu amorul locuiesc în cartiere diferite ale creierului.

 227. Băsescu spune:
  „Eu am spus ca este un fost ofiter acoperit …”
  Astfel am descoperit un lucru : că și dacă se descoperă cine este cel care a fost un ofițer acoperit , el va să fie tot un fost ofițer acoperit și nu unul descoperit
  Atunci mă întreb cum se poate transforma un ofițer acoperit într-unul descoperit ? Care să fie, nu să fi fost?
  Fir-ar să fie!

 228. andreea

  şi eu lucrez sub acoperire.

  am făcut cîteva copertine…

 229. Îmi place mai mult : vă dezvăluiesc faptul că voi dezveli un fost ofițer învelit. Care este !

 230. Boul și…cocorul-pisică
  (orice asemănare….)

  Într-o cafenea, de pe strada mare
  Vreo câțiva clienți își omoară timpul
  Își beau ciocolata caldă și cu sare
  Deși pare vară, toamnă-i anotimpul
  Cine e patronul? Cred că un cocor
  Așa se explică instinctul fugar.
  Către căldurică a plecat în zbor
  Cică nu suportă să poarte fular
  Să îl poarte boii! Nu un șmecheraș
  A ajuns acolo în călduța țară
  Cu dexteritate s-a dat peste cap
  Devenind pisoiul veșnic dat afară
  Ba de Iliescu, ba de-un fel de țap
  Și s-a plâns săracul, mult a mieunat
  Că azil dorește, că s-a săturat
  Doamne câte lacrimi false a vărsat
  Până când azilul i-a fost aprobat
  Acum are acte, cu fotografie
  Își bea ciocolata, la nefumători
  Pentru ca plămânul pregătit să-i fie
  Când s-or prinde ăia că-s prea multi cocori
  Transformați în mâțe, numai pe hârtie
  Vara de-or aduce, boii din popor
  Cocorul-pisica va simții un dor
  Și spre căldurică va porni în zbor
  Așa fac cocorii, vin în țara lor
  Când aterizează, încep a se plânge
  Că în pribegie a fost foarte greu
  Miaună cu lacrimi, inima ne-o frânge
  Boii nu prea-i crede, da-i iartă mereu
  Lasă-i mă și p-ăștia să se încălzească
  Balta are peste ca să îi hrănească
  Că doar pentru asta vor ei să trăiască
  Unii se castrează, să nu se-nmulțească
  Cred că-i o prostie copii să-i crească

  “Cine are să-i traiască
  Cine nu, să nu-și dorească”
  E o vorba bătrânească
  Ce le place s-o rostească

  Eu aș scrie mai departe
  Aș putea scrie o carte
  Despre cei din cafenea
  (Dar în viziunea mea)
  S-ar putea să nu vă placă
  Nici ce scriu, nici a mea moacă
  “Iar împroști cu…ciocolată?
  Boule cu barbă lată.
  Ia treci tu în debara!
  Asta este casa mea
  Spânzurat sunt eu în ea
  Știi vorba cu funia? “

 231. Angela

  Topârceanu o scris-o, eu numai mi-am amintit de poezia asta:

  Frumos ca un erou de melodramă,
  El se expune-n poze studiate:
  Profil… trois-quarts… din faţă… de la spate.
  Şi tuturor surâde ca o damă.

  Ştiu până şi vardiştii cum îl cheamă,
  A devenit o personalitate.
  Cotidiana lui celebritate
  Ca un balon se umflă din reclamă.

  Şi scrie… scrie… şi nimic nu şterge,
  Având mereu impresia că „merge”
  Şi că-ntr-o zi va cuceri Parnasul.

  Zadarnic, totdeauna, la intrare
  Cu politeţe i se taie nasul,
  Că-i creşte iar, din ce în ce mai mare!

 232. andreea

  eu nu pot pentru ca să mai zic nimic… sînt mioapă.
  Gelu are nişte ochelari ciudaţi prin care vede lumea cu colţuri multe, ascuţite.

 233. Angela

  Așa e el și trebuie luat ca atare. Și fiind eu la faza adăpatului din înțelepciunea altora, pun aici o poveste pe care, desigur, o știți:

  Un scorpion surprins de o revărsare își caută scăparea rugând o broască să-l salveze de la înec:
  – Te rog, salvează-mă, ia-mă în spinare, nu mă lăsa să mă înec!
  – Să te iau în spinare?! În niciun caz! Dacă te iau în spinare mă vei înțepa și voi muri.
  – Nu te voi înțepa, îți jur! Nu știu să înot, iar dacă te înțep, cu siguranță mă voi îneca.
  Convinsă de cuvintele scorpionului și nedorind să lase o vietate să piară, broasca acceptă ca scorpionul să se urce în spatele ei. Nu foarte departe de mal și de salvare, broasca simți cum acul scorpionului o înțeapă și veninul îi pătrunde în trup:
  – Ce faci? Ești nebun? Acum vom muri amândoi!
  – Îmi pare rău, îi răspunse scorpionul, înainte de a fi înghițiți de ape. Aceasta îmi este firea.

 234. cătălin

  Fetei tale, Gelule, i-ai spus ca e un om de nimic pentru ca la virsta ei nu are copii?

  Vad ca nu exista solutie. Ti-am spus sa ma lasi in pace, tu nu si nu, orice mesaj ma tinteste pe mine. La revedere!

 235. Angela

  Apoi, no, dac-o făcut omu’ obsesie pentru tine, dacă i te-ai lipit de suuuflet/ca marca de scrisoaaaree (era un cântec vechi care zicea așa), ce-om face?

 236. cătălin

  I-a mai zis Andreea o data ca lucrurile pe care le spunem aici nu ar trebui folosite pentru a fi atacati.

  Stii cit ma doare ca mama va muri fara sa-si vada vreodata nepotii (presupunind ca odata si-odata voi avea copii)? Sau macar familie… Si ar fi mai multe aici, chiar nu vreau sa intru in detalii.

  Intotdeauna m-am intrebat ce cacat am facut sa merit asaltul asta? A, ca l-am bannat pe dobitocul care scuipa venin si ureaza boli? Da, l-am bannat, tot asa cum in viata reala criminalii stau in inchisori. Sigur, ar fi frumos fara puscarii, dar nu se poate.

 237. cătălin

  Cred ca am mai pus melodia asta, o ascult cind is trist.

 238. Angela

  Știu. Și eu mă gândesc că aș vrea să apuc să-mi văd nepoții, sau cel puțin să rezist atât cât să fiu o bunică vizitabilă. Și-s convinsă că și fiu-meu se gândește la asta, adică știu că se gândește. Nu poți aștepta de la oricine să înțeleagă astfel chestii.

 239. cătălin

  Nu-i cer sa ma inteleaga, ci sa ma lase in pace naibii. Ca un ciine turbat, a iesit din cusca si s-a apucat de muscat.

  Asta e, nu ma voi preface sa vad ce doresc, ca vai, saracu’ Gelu se zbate in spam, ar vrea si el sa se joace si nu stiu ce. Vor trebui sa depuna eforturi amindoi. Au bloguri, cine doreste sa vorbeasca cu ei stie unde ii gaseste.

 240. Angela

  Poate chiar vrea să se joace, așa cum știe el. Pentru mine, e enervant cu monomania asta și cu împunsăturile care n-au rost și sfârșit, dar nu stabilesc eu limitele. Recunosc că, din punctul meu de vedere, e agasant și rău. Da, răutatea aia de pișicher care se crede isteț și spiritual și care prinde un cal de bătaie și-l biciuiește până la exasperare. Nu-mi place, nu-l găsesc amuzant, am destule pe cap și n-am răbdare la show-ul lui cretin. Treaba ta, bannează-l, lasă-l să zburde, eu o să-l trimit – în gând – la dracu și atât.

 241. cătălin

  Nu e adevarat ca „asa se joaca el”. Daca ar fi fost asa, ar fi stiut cum sa raspunda, nu cu tifna si cu revarsari de rahat la cele mai mici observatii.

 242. morringain

  Good riddance. N-am vrut sa spun nimic, dar personajul ma plictisea teribil 😀

 243. morringain

  Daca ma intrebi pe mine, Junghiule, totu OK, e cald si frumos inca, motiv indestul sa fiu fericita 😀 ah, vreau si eu catel, ca tot discutaram mai sus aprins:

 244. cătălin

  Nu stiu daca v-ati suparat sau aveti treaba. Nu stiu ce sa fac cu problema aia, am tot incercat, nu si nu. Asta e ceea ce ii pune pe ei doi in miscare: atacurile, jignirile. Fara ele nu se simt bine, se ofilesc. Daca aveti idei, spuneti, eu nu mai am nici una.

 245. cătălin

  Ei, Andreea, crezi tu ca ne e separat creierasul in compartimente? Apropo, ultimele cercetari in neurostiinta arata ca organele au propriul sistem nervos. Deci gindim si cu intestinele, si cu inima. Se stia de citeva secole ca barbatii gindesc si cu altceva in afara de creier. 🙂

  Oare crede cineva ca dincolo sint floricele si iubire vesnica? 😦

 246. junghiul

  cum se va înțelege cu prințesa?
  pisicul care-l vedeam la tine-n brațe , e al vostru și el?
  ce familie eterogenă!

 247. junghiul

  Cătălin, dă-mi și mie o parolă ca să mai șterg câte o virgulă așezată în mod nefericit între subiect și predicat.

 248. junghiul

  mâine e ziua lui Victor Ponta
  v-o spun de azi, să nu avem discuții
  oare cum a fost posibil să-i dau like?
  cred că m-a păcălit și pe mine cu Halep!

 249. morringain

  Catalin, nu-ti face probleme. Nu cred ca cei doi contribuiau cu ceva pozitiv pe aici.

  Junghiule, am spus ca as vrea. Cine crezi ca m-ar lasa aici sa tin un lup in casa? Si nici eu nu-s chiar asa de sinucigasa. E dragut, atata tot. Printi cred ar tolera un caine, am avut o prietena in vizita cu namiloiul de catel de 60 de kg (juma ciobanesc german, juma akita, o frumusete de catel) si au stat calmi la juma de metru unul de celalalt. Pisicul din poza mea de profil e o ragoace salvata din Crang, in Buzau. A avut noroc si l-a adoptat cineva.

 250. morringain

  Junghiule…. lol 😀 te-a, te-a 😀 vezi, ce bine de mine ca nu ma numar printre fanii Halepei? 😛

 251. morringain

  vor sa-l interzica pe Moise Guran la TVR 😦 pe mine nu ma afecteaza, pe el probabil ca nu, cred ca si-ar gasi de munca rapid in alta parte, in schimb s-ar reduce la zero sansele ca vreun privitor de TVR sa se mai destepte vreodata. Si culmea, chestiile de genul asta ma fac sa-mi fie dor de casa. Eu una chiar m-as intoarce, dar n-am cu cine, n-am idee daca Alberto si-ar gasi vreun post bun si nici nu cred ca si-ar dori sa vina, iar Gigi sigur n-ar vrea asta.

 252. andreea

  cum adică, tocmai „chestiile de genul asta ma fac sa-mi fie dor de casa„??
  care e mecanismul? 🙂

 253. Angela

  Morri, împacă-te cu dorul de casă, până la urmă e un sentiment pozitiv, dureros de dulce, vorba aia, dar stai pe cur acolo unde ești. Ceea ce pare pitoresc de la distanță e o catastrofă când o trăiești pe piele proprie.

 254. andreea

  azi am văzut un căţel vopsit cam aşa, pe stradă. 🙂
  era mortal.

 255. morringain

  N-am idee, Andreea. Poate pentru ca-s prea agresiva si am nevoie de confruntari, pe care Romania le ofera din plin? Sau poate pur si simplu imi e dor de copilarie, chit ca nu a fost prea buna. Si mai e ceva: e mai simplu sa fii fruntas la tine-n sat. Daca as sta in Bucuresti as putea face mult mai multe decat aici. Uite numai in privinta unei case: la noi nu ai voie, nu-ti da nimeni in veci aprobare, sa-ti faci singur casa. Ori o cumperi veche si facuta aiurea, cu accesul in baie prin bucatarie (nu glumesc, asta e norma), ori iei o chestie noua, dar facuta dupa acelasi tipic, sa para traditionala.

  Angela, cu siguranta n-am sa plec. Nu pot de una singura. Ideea e ca sunt avantaje si dezavantaje peste tot.

 256. morringain

  ewwww, ce sobo 😀 mie nu-mi plac cateii astia. si nu vorbesc de vopsea. nu-i vad catei, ci glume.

 257. andreea

  asta nu-i nimic. eu am văzut o baie (wc, lavoar, cadă) care era şi cămară în acelaşi timp. avea pereţii plini cu rafturi cu borcane cu dulceaţă, cu murături… accesul strict prin bucătărie, normal. pe lîngă plita încinsă.

 258. Angela

  Nu-ș ce să zic, cred că-s într-o fază de exasperare greu de suportat. V-am zis că am prea mult timp și prea puține posibilități să-l umplu cu ceva ca lumea. Și atunci mă intoxic cu tot ce se întâmplă și mi se relatează în media. Tot cred că am destul discernământ, că pot să selectez, că bla bla. Nu cred că pot, oriunde mă învârt, dau de aberații. Uite, ieri citeam despre ceva anexă la abecedar, unde – cică – la litera B era exemplu de propoziție „Baba bate băiatul bolnav”. Mă gândeam că undeva, cuiva, îi fată mintea așa ceva și are autoritatea s-o bage pe gâtul lumii, oficial. Și e plin de cretini, impostori, incompetenți cu putere, în absolut toate domeniile. Și nici nu pare că ar fi ceva de făcut, asta a devenit normalitatea noastră.

 259. morringain

  Angela, ce idiotie. Si o sa o faca cu siguranta.

 260. Angela

  Semnăm, semnăm. Mi s-a aplecat de câte petițiionline am iscălit. Degeaba. Decidenții se tem de iad, își cumpără mântuirea, nu-i vezi? Pravoslavnici și peste rând la pupat moaște. Acolo va trebui drum asfaltat, hotel de lux cu spa, parcări, un mol și tot ce mai trebuie ca să se simtă bine baștanii dreptctedincioși. Și bietul iubitor de munte adevărat, cu cortul în spinare și alpenstock va fi fugărit de bodyguarzi și afurisit de călugări.

 261. cătălin

  Junghiule, am trimis invitatia, restul (cont de wordpress) trebuie sa-ti faci tu.

  Angela, e toxica media, nu mai bine citesti vreo carte?

  Io zic sa faca popii biserica pe Luna. Sa fie chiar in cer, nu mai aproape de cer.

  Saracu’ catel, cum l-au vopsit aiurea!

  Citeam ieri la ST ca mitropolia Moldovei a infiintat o casa de credit. Cu dobinda, bineinteles. Ma intreb daca e posibil sa iei imprumutul aici si sa-l restitui pe lumea cealalta, ca doar popii spun ca exista, nu? Are biserica hoteluri, restaurante, terenuri agricole, de toate. Curg banii (fara impozit, ca nu-l poti impozita pe Dumnezeu, nu?) Ma intreb si io, ca tot omul, cind o sa deschida popimea si un bordel. Sa faca pachete promotionale, cu slujba pentru iertarea pacatului la final.

 262. Acu ceva vreme m-au prostit să mă înscriu pe Badoo.
  Cum? Primii un email care zicea că Matteo mi-a trimis un mesaj. Cum am vreo doi prieteni apropiați ce se numesc așa , mă bag.
  Încep să mă contacteze tot felul de doamne din zonă. Imi cereau fotografia. Așa că dau unsubscribe. Se rezolvă , dar mă trec automat pe Twoo.
  Aici e și mai nașpa. Primesc mesaje de genul „Costache este noua ta potrivire SmartMatch. Verifica-i profilul.”
  Așa-mi trebuie dacă i-am dat like la ăla!

 263. andreea

  aiurea virgule.
  moare de curiozitate să vază ce e prin spam.

 264. cătălin

  Ia uite ce le stie Junghiul, Badoo, Twoo … eu habar n-aveam de ele. 🙂

 265. Angela

  Bordel nu, sau nu pe față. N-ai văzut ce se mai opuneau când a fost vorba să se oficializeze domeniul? Ei nu și nu. Și nu a fost. Să n-aibă fetele alea un statut, acolo, o pensioară la bătrânețe, să nu mai stea pe centură în zloată. Nu. Dar dacă s-ar oficializa, hop! ar trebui angajat un duhovnic la stabiliment, ori s-ar face o capelă în curte, acolo, să dea clientul un ban să i se ierte păcatele.

 266. Moor de curiozitate.
  Apropo, Am verificat profilul lui Costache . Are 46 de ani și e femeie. Nu precizează de când.

 267. andreea

  ca un făcut, citesc nişte poveşti despre mîncare. mîncare şi viaţă. mîncare şi moarte. mîncare şi sex. mîncare şi dragoste. mîncare.
  într-una din ele, o bătrînică de la un azil, cînd i se aducea mîncarea, începea întotdeauna cu desertul. apoi felul principal, apoi supa. cineva o întreabă de ce? (cititorul bănuieşte că bătrînica s-a sclerozat. aş!)

  răspunsul e foarte logic. la vîrsta mea, nimic nu mai e sigur.

  de ce să piardă un desert…

  http://www.humanitas.ro/humanitas/camara-diavolului

 268. cătălin

  Da, si eu zic ca asociem mincarea buna cu multe alte lucruri.

  Ipocrizie maxima asta cu bordelurile. Singura tara care a resusit ceva prin interzicere e Suedia. Dar acolo n-au interzis stabilimentele, ci au dat amenzi „consumatorilor”.

 269. cătălin

  Cred ca noi, barbatii, asa mai sintem analizati la o cina … daca maninci prea repede un fel, te saturi si nu mai ajungi la desert, asta poate fi o indicatie ca vei face la fel si in pat. 😀

 270. Cum să nu ajungi măi la desert, ai înnebunit ?

 271. Angela

  Păi dacă te ia colica biliară după felu’ doi, n-ajungi.

 272. junghiul

  n-are cum!
  la ce viteză am la mâncare, nu mă poate prinde decât după ce-am terminat de înfulecat tot!

 273. cătălin

  „Catalin, nu-ti face probleme. Nu cred ca cei doi contribuiau cu ceva pozitiv pe aici.”

  Sa stii ca imi fac. Una ca e trist sa vad niste oameni de virste apropiate parintilor mei comportindu-se asa. Sint sigur ca si ei AU ceva de spus, nu sint doar niste nemernici care arunca cu venin. Situatia e cam la fel ca pe pistol: acolo banna Nora, aici … bannez eu. 😦 Imi spunea Andreea mai demult ca si eu, si Nora, am bannat pentru ca n-am mai suportat. Acuma, sigur, mai sint si nuantele, daca ne-suportatul asta are ceva motive sau e cu totul arbitrar.

  Cred ca o sa le mai scot mesajele ne-veninoase din spam, si cine mai are acces acolo o poate face, daca vrea.

 274. junghiul

  Tot astfel când al meu dezmăț
  Pieri în noapte-adânca,
  Lumina stinsului ospăț
  Ne urmareste încă.

 275. junghiul

  sunt doar un biet epigon

 276. junghiul

  tu găsești semințe de pin?
  dar semințe de fenicul?

 277. cătălin

  Mai zic ca mincatul are o importanta functie sociala. Ca, daca ramineam la stadiul de vinatori-culegatori, probabil am fi mincat tot timpul din mers, singurei…

 278. Angela

  Dispepsie? Arsuri?

 279. cătălin

  Habar n-am, de ce intrebi, ce-i cu semintele alea?

 280. Angela

  Mâncatul are și o importantă funcție karmică. Pedeapsă pentru ăl de trebuie să gătească într-una, deși nu-i place s-o facă. Dar trebuie să-și hrănească mâncăii din dotare.

 281. Angela

  Eu am semințe de pin. O punguță, pe undeva. Îs bune. N-am folosit decât o dată, nu mai știu la ce. Or fi expirat.

 282. morringain

  Semintele de pin sunt bune in orice salata. Dar pot fi puse si in dulciuri 🙂

 283. morringain

  Sa fiu si eu o data in o mie de ani romanticoasa 😀

 284. morringain

  Hait, v-am speriat si ati fugit toti 😀

  Mi-am schimbat wall-paperul. Asta la mine e chestie super serioasa, aleg pozele cu atentie si nu prea se intampla sa nu fie in sezon. Deci, toamna:

 285. morringain

  Hm, Catalin, ajutor. Nu se vede 😀

 286. andreea

  mugurii de pin sînt deliciooooooşi…
  şi caju.
  şi fisticul.

 287. andreea

  nu vreau purcei friiiipţi
  nu vreau ciocolaaaaaaaată
  daţi-mi muguri de pin
  şi mă veţi ferici îndaaaaaaată

 288. andreea

  (nu mă băgaţi în seamă. vin de la şedinţă cu diriginta pe care am vrut să o dăm afară. nu s-a putut. copiii în cauză au cerut să fie mutaţi în altă clasă. nu s-a putut. convieţuim înainte.)

 289. cătălin

  Ce peisaj frumos, pacat ca nu stau mult asa culori!

  Vai, Andreea, ce ne-am potrivi noi, eu sa maninc purcel fript, iar tu … muguri de pin. 🙂

  Ce-i cu mugurii astia totusi, ca m-ati facut tare curios, si cam stiam multisoare despre muguri si seminte? Fisticul nu prea stiu eu ce inseamna, cumva fistic = migdale = alune (nu arahide)?

 290. cătălin

  Test.

  Da, deci imaginile apar doar punind linkul.

 291. andreea

  în admin nu se vede.
  doar dacă pui cod.

  cum adică fistic egal alune egal migdale??!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 292. cătălin

  Adica astea:

 293. andreea

  alea îs migdale şi atît!

  fistic:

  alune:

  muguri de pin:

  caju:

 294. cătălin

  Aha. La fistic io spuneam „pistacchio”, n-am luat insa niciodata. Dar e, am vazut, cam scumpisor. Alune romanesti n-am vazut decit foarte rar, acasa, prin piata. Foarte foarte rar. Muguri de pin vad acum pentru prima data. Is buni la gust sau tot asa, crantanele?

  Se vede ca sint vegetarian, nu? 🙂

 295. cătălin

  Animale. Animale lase. Ca de s-ar revarsa furia asta asupra dictatorilor care au adus tarile alea in halul in care le-au adus…

 296. junghiul

  A venit, a venit toamna!

 297. junghiul

  Tii, ce poze faine!
  Pe mine c\nd mă învățați să pun poze?

 298. junghiul

  Semințe de pin.
  Uite , de exemplu, merg cu somonul.Pui o bucată în dubă , sare , piper, presari câteva semințe de pin si așezi câteva crenguțe de rozmarin.
  Aș mai avea câteva variante de utilizare la paste, nu cred că vă plac pastele, așa că nu vi le spun.

 299. cătălin

  Pai ti-am facut cont …

  Sau, pui linkul cu o poza aici. Ar trebui sa o insereze automat, daca nu, o sa mai editam noi.

  Sau trimiti pozele pe email mie sau Andreei.

  Atitea variante. 🙂

 300. junghiul

  Angela, odată ș-o dată, o să stai într-un fotoliu, cu un aperitiv în față, urmărind cum un bucătar îți pregătește minuțios prânzul.

 301. cătălin

  Am si eu o intrebare: cum scrieti voi cu diacritice? Ati memorat unde e litera „ţ” de exemplu? Aveti cumva tastaturi romanesti, cu taste speciale? Eu pot scrie folosind de exemplu o tastatura online, dar imi ia cam multisor timp, asa ca …

 302. junghiul

  Eu cred că mâncarea și sexul sunt excluzive , nu complementare.
  Acu două seri ies cu trei prieteni italieni să cinăm.
  La noi e bulevardul, atât. Cu localuri, cafenele, terase.
  Aici e și zona unde se scriu de obicei primele rânduri ale unor relații efemere.
  Ne așezăm pe o terasă și comandăm.
  În decursul serii , lângă noi se așează perechi de domnițe cochete ce-și comandau aproape invariabil o Coca-Cola și își verificau cu obstinație aplicațiile de pe smartfon.
  Cam ce ne comandăm
  Păi niște aperitive românești, o ciorbă de vacă (urăsc și ciorbița și văcuța și toate diminutivele de rahat folosite în bucătărie) cu smântână și ardei iute.
  Apoi un platou imensde lemn cu patru feluri de carne de vită, două la grătar , două gătite în umed, mămăligă, cartofi, legume la grătar, sos de piper și sos de hribi.
  Vin , cădarcă de Miniș, bere nefiltrată.
  Toată seara am fost absorbiți de ceea ce se întâmpla la masa noastră, mârâind de plăcere . Bună dispoziție, picuri grei de grăsime ce se absorbeau în cămăși ,discuții de tot felul , la un moment dat își făcuseră loc la masă până și Churchill , Mussolini.
  O seară glorioasă ! Cum să-ți ardă de alte treburi?

 303. junghiul

  Păi nu îți poți seta limba?
  Andreeeaaaa!
  Ooooo
  Doarme!

 304. junghiul

  Duminică sunt invitat la o mare petrecere vânătorească la Casa Bata.
  Vă place carnea de vânat? O să vă povestesc despre meniu.
  Cică participă și Udrea. Vânată mai e femeia asta!

 305. junghiul

  A fost odată Ioan Mocsony-Stârcea. Îi puteți găsi trecutul pe wikipedia.
  La un moment dat , unul dintre urmașii săi se prezintă la un avocat, Ferariu și îi propune să se ocupe de retrocedare. Se înțeleg să facă jumi-juma.
  După nu știu câți ani , reușesc. Astăzi domeniile Mocsoni-Stârcea sunt destul de importante ca întindere
  . Apoi au făcut Casa Bata, inițial era o casă de vânătoare privată, astăzi este introdusă în circuitul turistic
  Casa Bata e asta http://www.casabata.ro/

 306. junghiul

  Lumea normală doarme!

 307. Despre semințe de fenicul , nimica?
  Hihi!

 308. Sunt tot eu, am sânge albastru!

 309. morringain

  Catalin, uff, nu te pricepi. Pe dictatorii aia ei singuri ii doresc si iubesc. Sunt de-ai lor, asta le e sistemul. E gresit sa te duci peste ei si sa te astepti sa rationeze ca tine. Eu i-as lasa in pace cu Ebola lor cu tot. Mai degraba le-as interzice accesul in Europa, ca vin cu obiceiurile astea la pachet. Si cu mofturi de zici ca s-au nascut toti printi sau ceva de genul 😀

 310. Angela

  Nu dorm, nu dorm, visez la ziua în care voi sta cu aperitivul în față, în timp ce bucătarul…Doar că nu voi sta în fotoliu, ci pe un norișor, iar bucătarul va fi un heruvim care a făcut o boacănă și prestează muncă în folosul comunității. Bine și așa.

 311. morringain

  Adicatelea pentru tine bucatarii buni sunt doar in paradis? Vezi ca ne certam! 😀

 312. Măi, eu am un prieten , Santo se numește, un bucătar desăvârșit și un diavol împielițat!

 313. Angela

  Păi și io-s bucătăreasă bună, nimeni n-a zis altfel până acum. Doar că nu mă dau în vânt după preacinstita îndeletnicire. Bombănesc eu, da’ până la urmă, îmi face plăcere să-i văd pe ai mei cum înfulecă. Și ce-i drept, mi-ar plăcea să-mi pună cineva haleala sub nas, să nu-mi bat eu capul.

 314. Și mie îmi place să gătesc , nu asta e problema. Dar când trebuie să o faci indiferent dacă ai dispoziția necesară sau nu , se schimbă datele problemei. Și azi și mâine și poimâine…
  Vorba aceea, nu de gătit ne e teamă ci de veșnicia lui.

 315. morringain

  Eu in ultima vreme m-am lenevit de tot. N-am mai facut paine, nu tu dulciuri. Nimic, poate doar cate o tocana turceasca de legume, ca-i mort consortul dupa dansa. Motivele sunt multe: nu suport rutina, sunt obosita, Gigi are 45 de kilograme la 1.48. Mi-o trece mie o data si o data 😀

 316. Angela

  Am văzut. De ce ar vota cineva NU?

 317. Nu, mulțumesc.
  Ei, dar dai târcoale virtuală prin toate bucătăriile lumii. Adulmeci! 🙂

 318. morringain

  Angela, de ce ar vota cineva da? Sa dai bani doar din orgoliu?

 319. Așa votă și Gică. Contra!

 320. Angela

  Nu știu. Cred că, uneori, nu strică să investești un pic și în orgoliu.

 321. morringain

  Angela, ar fi un gest gol si costisitor. Daca Romania s-ar scalda in bani si bunastare, n-as fi zis nu. Daca sculptura asta ar schimba ceva, iarasi, n-as fi zis nu. Dar o sa fie uitata in vreo sala sau poate si mai rau, asa cum se intampla cu multe din lucrurile valoroase din tara. Asa ca mi se pare inutil gestul.

 322. Am citit.Eu aș vrea să ajungă la un muzeu foarte important. Oricum ar rămâne opera lui Brâncuși. Nu înțeleg ce înseamnă asta , da sau nu?

 323. Angela

  Da’ no, io-s antediluviană, mi-s dragi muzeele, bibliotecile și-mi place la operă. Tot mai jelesc Galeria de Artă din buricu Clujului, retrocedată și transformată în crâșmă de fițe. Recunosc, trebe să fim pragmatici, eficienți, profitabili. Locul ăla îmi era tare drag, intram mereu să văd cine și ce a mai expus, fără să fiu cine știe ce cunoscător calificat. Îmi era bine așa. La crâșma cu pricina nu m-am dus, și n-aș intra în ea nici moartă, o urăsc, mi-a furat ceva important.

 324. andreea

  iiii, ce matinaaaaali…

 325. morringain

  Junghiule, inseamna nu. Ca votezi impotriva achizitionarii de catre statul roman.

  Angela si cu exponatele de acolo ce s-a intamplat? Au fost mutate sau retrocedate si ele? Sau mai rau vandute?

 326. morringain

  Andreea, glumesti, eu ma trezesc intotdeauna la ora sase. Ca-i zi de lucru sau nu 😛 Am treaba importanta, sunt intr-un un joc online de doar vreo sase ani, cheltui cel putin trei ore cu el pe zi. Stiu, sunt tampita 😀

 327. andreea

  seminţele de fenicul mi-au scăpat.
  Cătălin, la voi nu sînt supermarcheturi? 🙂 nu-mi vine să cred. pe aici găseşti tot felul de seminţe în orice magazin mai mare. şi la eternul Plafar, bineînţeles.

  junghiule, e vorba despre căsoiul ăla din stînga paginii, jos? că tare e urîţel…

 328. andreea

  dacă le putem vedea pe net, ce mai contează unde sînt operele? 👿
  stăm în faţa calculatorului şi facem de toate. treabă, plăcere, artă, sex. aşa că…

 329. Angela

  Habar n-am, era mai degrabă sală de expoziții, veneau, plecau. Muzeul de Artă, slavă domnului, mai există, deși palatul care-l găzduiește e și el în curs de..Nu mai știu, nu mai prea vreau să știu, într-un fel, m-am lepădat de Cluj, că mi-au căsăpit cam toate reperele. Dar mai am răbufniri de ciudă, când și când. Banii oricum se cheltuiesc aiurea, ăia care veșnic „nu sunt”.

 330. Să fie expus la tate sau la moma înseamnă să fie și mai bine cotat.

  Ăla-i căsoiul. Au camere dotate cum nu am văzut nici la Hilton. Repet, inițial era doar pentru cei din familie, mai apoi s-au hotărât să îl dea în circuitul turistic.
  Îți place cum arată de afară? Mie, sincer nu!
  Cu toate astea am făcut petreceri brici acolo.
  Ultima de 1 Decembrie , v-am povestit?
  Îi trimit la Cătălin poză cu purcelașii!

 331. morringain

  Copii, eu va salut, ma duc sa vad o frigata ruseasca de secol XVIII. Ma rog, reproducerea ei. Si sa visez cand oi fi destul de libera sa ma duc la plimbare pe mare cu ea 😀

 332. Angela

  Nu’ș ce m-a apucat, am descoperit subit că-mi place ploaia. Adică nu descoperit, simțit. Că acum plouă molcom și e bine. Cred că odată, demult, îmi plăcea. Regresie, degenerescență, mintea copiilor, din astea.
  Gelule, tu nu te prea poți plânge de noi, că te-am sufocat cu iubirea. Drăguță piesa, faină fată, să-ți trăiască și să te mândrești cu ea.

 333. andreea

  junghiule, ţi-ai făcut cont?
  adaugă poza în bibliotecă, dă copy linkului care apare acolo (are forma: https://ciocolatacusare.files.wordpress.com/2014/09/blabla.jpg) şi apoi paste între ghilimelele din formula următoare:

  <img src="paste” width=”350″ />

  mărimea o reglezi din cifrele alea. 350, de pildă.
  dacă iei o poză de pe net, la fel, faci copy-paste.
  hai, că nu e groaznic de greu.

 334. cătălin

  Iote, ai aparut, Andreea! Eu credeam ca te-ai dus la Arena Nationala, sa-l vezi pe Ponta. 🙂

  Nu trebuie pusa marimea la poza, dar Junghiul nu si-a facut cont. 😦

  Sint supermarketuri la mine, chiar au acaparat in exclusivitate piata, dar, de cele mai multe ori, au aceleasi produse. Muguri de pin n-am vazut. De exemplu, smintina gasesc doar la un supermarket, si asta in cantitati mici. Asta pentru ca e organica. De cealalta, anorganica, se gaseste intotdeauna.

  Faceam odata un bors, si pun eu citeva linguri de smintina si las sa fiarba. Dupa vreo 15 de minute vin sa vad ce-mi face borsul. Ma uit si ma crucesc: „de unde dracu’ sint galuste in borsu’ meu?” Erau lingurile alea de smintina, desi au fiert 15 de minute, tot si-au pastrat forma.

 335. andreea

  smîntînă anorganică… brrr…

  am un butonaș pe care dau click și se schimbă din en în ro sau fr sau altă limbă. cînd e setat pe ro, tastele din dreapta cu paranteze, două puncte, ghilimele se schimbă în ă, î, ș, ț.
  normal, ghilimelele și două punctele se mută în altă parte, dar le-am învățat, nu e un capăt de țară. mi-e greu, acum, să scriu fără diacritice. mi se par cuvintele șchioape, mai puțin colorate.

  ba eu vreau să fie uneori mare-mare, alteori mai mititică. de poză zic. 🙂

 336. cătălin

  Da, problema e ca eu n-am invatat unde sint tastele romanesti si care sint, asa ca le apas pe toate pina nimeresc litera. In plus, chiar am nevoie des de paranteze, si nu stiu pe unde sa le gasesc daca schimb limba. 🙂

  Uite, se mai cultiva rosii, intr-o provincie alaturata, nu la mine. Problema e ca rosiile cultivate pe cimp NU sint acceptate la supermarketuri. Is mai strimbe, nu au culoarea uniforma, intr-un cuvint, nu-s bune. Astfel ca la supermarketuri gasesti numai rosii tari. Asa au decis consumatorii.

 337. junghiul

  dar mă tratează ca pe unul înscris
  îmi cere parola, care?

 338. cătălin

  Parola de la contul de wordpress. Daca n-o stii, ti-o recuperezi. N-am ce sa fac, n-am pus nici o parola si nici nu vad vreuna.

  Edle a patit si ea acelasi lucru, si i-am facut pina la urma o alta adresa de email cu cont de wordpress. La fel si lui Jasmine.

 339. Mnezăii lor!
  Numa roșu văd, nimic nu-i bine!

 340. cătălin

  Pai nu ti-ai facut cont pe wordpress pe adresa cu care comentezi.

  Fa-ti intii cont aici:

  https://signup.wordpress.com/signup/?ref=wplogin

  Nu scrii nimic la blog address.

  No, daca vrei iti fac io, tu tre’ sa dai accept in emailul pe care il primesti. Si iti schimbi parola dupa aia.

 341. junghiul

  Unde-i spamul? Vreau să văd spamul!

 342. junghiul

  Îmi futură monoclul, no nu-i bai!

 343. junghiul

  Dumnezeu este un om bun ! , spune Ponta

 344. cătălin

  A, vad ca a mers si cu adresa asta, nu stiu de ce. 🙂

  Daa, cu asta testezi, daca vezi spamul. Au fost mai multe in spam, numai ca aici se sterg automat dupa 10 zile.

 345. junghiul

  acuma am identitate dublă?

 346. cătălin

  Pai da, cu adresa pe care ai strigatul ai cont si pe wordpress si pe blogul asta. Cu cealalta adresa n-ai nimic.

  E OK, numai sa nu se certe identitatile tale intre ele. 🙂

 347. cătălin

  As avea o intrebare: parola pentru adresa cu strigatul, cea pe care ai scris-o cind ai acceptat invitatia, ti-a pus-o Nora sau Cosa?

 348. junghiul

  Nu, dragule! Ce mi-a propus Nora nu mai funcționa, de asta nu puteam intra. Am resetat parola. După cum vezi intru cu altă adresă de email.

 349. cătălin

  Intreb si eu, nu dau cu batul. Pe adresa fara gravatar insa nu ai cont, si nu stiu ce adresa aveai pe pistol.

  Nu mi-e de Nora, cred ca nu s-ar apuca ea sa stearga blogul asta daca ar avea acces. Cosa insa – oho!

 350. junghiul

  Cătălin, fă o salvare de siguranță.
  nu pui tu purceii? Îi găsești în mesaje la Ciocolată, pe facebook
  merci

 351. junghiul

  S-ar putea să-l șterg eu , din greșeală

 352. cătălin

  Copii de siguranta am.

  La ciocolata pe facebook. Hmm, nu stiu pe unde am parola, ca nu intru pe contul ala. Andreea si Eva stau pe el.

 353. junghiul

  La ce m-am gândit eu, noua revoluție din noiembrie îl va face celebru pe Ponțki

 354. cătălin

  De pe facebook, de la Junghi, pun poza asta:

 355. junghiul

  Stai că ți-i trimit !

 356. cătălin

  Dar de ce nu incerci s-o pui tu, te loghezi cu adresa de pe yahoo, iti poti edita comentariile etc.?

 357. junghiul

  Aveau mere și-n gură și-n ochi!

 358. morringain

  Misto purceii 😀 vreau si eu 🙂

  Deci, nu se putea o zi fara sa-mi fac draci. Nu va povestesc, ca e patetic. Bine ca s-a terminat.

 359. junghiul

  Sâmbătă seara , o linguriță de patetism merge.

 360. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

 361. andreea

  spune, Morringain… poate uit de merele alea din ochi. îîîîî…îhîîîî…

 362. junghiul

  Dracula-land!

 363. andreea

  o să visez la noapte că mă urmăresc purcei cu mere în loc de ochi. purcelul Golden, purcelul Jonathan şi purcelul Starkrimson.

 364. morringain

  Neah, nimic, doar munca de lamurire de vreo trei ore si draci tot drumul ca nu vrea si nu-i place. Nu-i place nimic in afara de fututa aia de Xbox, ca io iau si i-o arunc naibii. Deci, o zi normala.

 365. andreea

  noi sîntem di vină.
  divine.

 366. morringain

  Andreea, te inteleg, nici eu nu mananc mere 😀 Sa va spun ce mi se intampla ieri. Barfesc ca babele, dar ma intelegeti, sunt aproape una, mai am putin si fac 36. Am un magazin mic mic pe aproape de casa. Si mai intru pe acolo sa iau ce am uitat de la piata/aprozar/magazine mari. Deci ii cunosc pe vanzatori/proprietar. Care apropitar e un nene din Bangladesh cu fo juma de metru mai mic decat mine dar care se chinuie din rasputeri sa fie prietenos cu mine, n-am idee de ce. Ba da sa dea mana cu mine, ba o data sa ma pupe. M-a nimerit, eu-s aia entuziasta cand e vorba de chestii din astea 🙄 Ieri m-a urmarit pe strada ca cica sa-mi dea niste felii de fruct (mere si piersica). I-am spus ca nu servesc fructe 😀

 367. junghiul

  Stai, că trebuia să aibe în găvane jumătăți din fructul pasiunii, cu partea netedă în afară. Oricum , ceva trebuie să la pui!

 368. morringain

  Sunt, sunt, ca eu i-am cumparat-o. A devenit obsesie.

 369. Angela

  Brr..nu-mi place mâncarea zoomorfă. Săraaacii purcei, parcă-s la morga spitalului de arși.

 370. andreea

  păi şi ce-ai fi vrut, Morringain, să-ţi dea? nişte copane, şunculiţe, roţi de caşcaval?

  din vremuri imemoriale, dansul amoros se potriveşte bine cu parfumul şi suavitatea fructelor. eventual ciocolată şi frişcă.
  smintina organică, în cel mai rău caz. ia gîndeşte-te: cum arată un trup superb de femeie, bine încălzit, decorat cu căpşuni şi frişcă, cu mici pîrîiaşe de ciocolată alunecînd sinuos la vale pe relieful accidentat, ocolind din cînd în cînd cîte o felie de piersică, sau un strugure rătăcit în depresiuni şi cum ar arăta ornat cu ochiuri prăjite şi cu gulaş.

  nu merge, nu?

 371. junghiul

  Am o poză cu o participantă la eveniment, cu o ureche de purcel în gură. Să v-o trimit?

 372. junghiul

  Mă prăpădesc de râs, sper să nu vă supărați pe mine!

 373. andreea

  da, sigur, acum arată-ne şi o poză cu Hannibala Lecter…

 374. Angela

  Un desert pentru doamne și domnișoare:

 375. junghiul

  Ce domn ciocolatiu!

 376. andreea

  nu-mi place.
  s-a scufundat în carpeta aia verde.
  hm… oare jumătatea cealaltă există, în tort, sau au făcut ăia economie la ciocolată?

  nu mi-e deloc clar.
  parcă n-aş vrea doar jumătate de bărbat.

 377. junghiul

  În concluzie, astăzi ați refuzat toată mâncarea…

 378. morringain

  Andreea, pffft, sa-mi fi oferit friptura si tot fugeam 😀

 379. morringain

  Junghiule, nu-mi aduc aminte sa fi fost si eu pe acolo. Sa nu ma invitati vreodata la masa, ca o vedeti pe bune pe Hannibala in exercitiul functiunii 😀 i-am spus ieri unei tipe ca mancarea mea preferata e ficatul crud. Ma mir cum de nu a lesinat, dar nu mai avea mult 😀

 380. morringain

  Angela, ce chestie oribila! 😀

 381. morringain

  Ca-mi aduse aminte Dora Constantinovici pe Facebook de Neptun TV 😀

 382. cătălin

  Ei, vezi, Andreea, ca merg impreuna si mincarea si dragostea? 🙂

  Ia sa pun si io niste mincare frumoasa, ca voi … As fi curios daca cineva poate identifica toate componentele tablourilor (sint comestibile in totalitate). Puteti da click pe ele sa le deschida la o rezolutie mai mare.

  Autotul e un fotograf numit Carl Warner. Am luat pozele de aici: http://www.npr.org/blogs/pictureshow/2010/11/04/131075033/food-landscapes

 383. cătălin

  Aoleu, cind ati ajuns la 400 de comentarii?

  Intreb, stiu ca am mai intrebat, nu vrea nimeni sa puna niste poze? Eu am tot pus, nu mai am altele …

 384. morringain

  misto poze. in prima recunosc destule, restul nu prea am chef sa-mi bat capul 😀

 385. morringain

  Catalin, ma gandeam sa pun pozele de azi. Dar mi-e lene 😀

 386. cătălin

  Lol, da’ ce-o fost la lansarea lui Ponta de s-a apucat Tache sa injure pe facebook? 🙂 🙂

  „Deci, da, între timp am văzut și poze de la al XV-lea Congres. Mi-e foarte greu spre imposibil să exprim ceva coerent vizavi de ce am văzut, deoarece mi-am înghițit brusc limba română, cu toate cuvintele ei. O singură chestie bâigui și mă duc repede să mă bag cu capul în WC: dacă în turul II ajung Micul Ceaușescu și Bianca lui Bote sau cățelul lu’ Bianca lu’ Bote, ori chiar zgarda lu’ cățelu’ lu’ Bianca lu’ Bote, eu votez, fără să clipesc, Bianca, javra sau zgarda. Zgarda lu’ Pufi Președinte! Multă muie, Ponta!”

 387. morringain

  Catalin, n-am fost acolo, n-am idee. Iote ce zice omu asta:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/faraoane-13311045

 388. cătălin

  Stii, nu s-ar fi apucat sa injure ST pe facebook daca n-ar fi fost ceva desantat si gretos. Pe bani publici, bineinteles.

 389. morringain

  Am incercat sa ma uit. Imi pare rau, nu pot 😀

 390. cătălin

  Ei, legat mersi. Eu am mers pe undeva dezlegat, dar in patru labe. 😛

  Ce e halucinanta e credulitatea asta a oamenilor informati. Nu zic de aia de prin catune izolate. Ponta e prim-ministru de mai bine de doi ani, putea sa faca orice voia. Voia sa mareasca puterea de cumparare? Putea reduce sau elimina TVA-ul. Putea sa mareasca pensiile. N-a promis el un milion de noi locuri de munca? Unde-s? Au gresit cei de la statistica calculul, nu? 😀

  Cred cu tarie ca votul universal e o prostie. Trebuie sa fie macar o taxa acolo, sa acopere cheltuielile. 30 de lei sa spunem. Sa-ti pretuiesti votul, nu sa pui stampila de-a-n pulea.

 391. morringain

  Deci eu v-am spus ca mi-a fost frica la Urlatoarea, da? 😀 Cred ca mi se trage de cand eram mica, se intampla sa trebuiasca sa trec de la o scara la alta pe la ghena la etajul zece si acolo nu era bara aia de protectie. Si era un hau intunecat in jos…

  Ponta putea sa faca tot ce si-a dorit. A si facut, de fapt.

 392. cătălin

  Eu n-am vazut niciodata Urlatoarea. 😦

 393. junghiul

  Uite un domn ciocolatiu!

 394. junghiul

  Domnul președinte, după ce s-a jucat cu culorile, încercînd diferite nuanțe , de la galben la portocaliu iată că a reușit să verse vadra cu cîrmîz pe noi.
  Poporul ăsta a fost convins că are nevoie de Ponta, deci îl va avea pe Ponta.
  Pentru ce ne-am mai duce la vot? Aici ne chinuim să distingem felurite nuanțe și să îi comparăm pe Macovei, Johannis , Udrea, în Teleorman îl vor vota toți pe Ponta.
  Evident că Ponta se va răzbuna și îi va nimici pe dușmanii lui după ce va avea în mână toate pârghiile necesare.
  Până atunci propovăduiește pacea, unirea. Va fi un procuror A.Cuza.

 395. andreea

  ba să nu vă prind că nu mergeţi la vot.
  să-mi arătaţi poza cu ştampiluţa!

 396. junghiul

  Eu? Sunt un opsedat al votărilor.

 397. andreea

  da, da.
  perdeluţele acelea albastre, cu picioare, îmi dau fiori.

 398. junghiul

  Nu. Eu stric statisticile la categoria mea de vârstă. Votez invariabil între 7,15-7,45.

 399. Angela

  Eu îți arăt poza cu ștampiluța, dar dai și tu ceva, acolo? O sticlă de ulei, o gălețică..să știu că m-am ales cu ceva.

 400. Angela

  Am văzut și eu câte ceva din mitingul ăla, destul să mă apuce pandaliile. Dar nu m-au chiar apucat, că n-a fost complet. Nu i-au scris numele cu trupuri. Probabil la al doilea mandat. Că tare mă tem că scăpare nu-i.

 401. junghiul

  Nu-i, nu-i!

 402. andreea

  ba nu, ba nu, ba nu, ba nuuuuu…

 403. Da’ vorba e: eu pentru cine votez?…hâc

  Cadnidați-s la ofertă
  Dar nu văd decât copertă
  Ca un fel de etichetă.
  O fată pe bicicletă
  Una blondă și cochetă
  Pun stampila pe poșetă?
  Alta, asta-i mai brunetă
  Sare pe motocicletă
  Să votez pentru anchetă?
  Am primit și o brichetă
  Stând în parc pe o banchetă
  Să votez pentru o chetă?
  Am văzut ieri o caschetă
  Și întreb: Măi cap de cretă,
  Dacă nu sunt indiscret ăăă…
  Se lansează o rachetă?
  Nu, e Ponta ăla micu
  Ce-l atacă pe tăticu
  Folosind tricu’ cu dricu
  „Să se ducă după Nicu
  Comandantul de pe bricu
  Mircea!”…Geoana e amicu’
  Sprijinit și de „somnicu”
  Ce-a dat-o în gard cu tricu’
  Să-l votez pe mutulicu,
  Ăla de-i spion multiplu?
  ‘Ai că-s turmentat de tot
  Ei sunt mulți, eu am un vot
  Știu că o voi lua în bot
  Spuneți să mă doară-n cot?

  .

 404. Andreea văd ca s-a orientat…hâc. Banu, banu, banuuu, nu ca Angela…ulei, gălețică.
  Eu vreau o țuică, să nu miros a gaz…de șist….Eu am găsit…hâc…niște scrisori…în cutia postală…hâc…facturi…hâc, hâc, aaaaaaaa…

 405. cătălin

  Nu stiu daca a fost convins, sau e convingerea lui, launtrica. A poporului. Plagiatul e hotie, sa inteleg ca, atunci cind teleormanenii prind pe cite unul la furat castraveti in gradini, il aleg primar? Asa se pare.

 406. Angela

  Convingere, pe dracu. Turmă, clișee, superficialitate. Care „popor”? V-am mai zis de baba aia care îl vota pe Iliescu, că-i președinte. Și când o fi Constantinescu președinte, o să-l voteze pe el.

 407. Angela

  Și cam ce segment de populație crezi tu că e oripilat de plagiat? Pe când șase case, neromân, neortodox…astea da, bube-n cap. Sau Macovei, ce-o fi vrând și asta? Măcar Udrea-i blondă și sexoasă, dar tot n-o votăm, că nu ne trebuie muiere președinte. Ponta, că-i cu poporu’. Și nu ne-om pune rău cu primarul și cu popa, că noi tot aici rămânem, și o găleată-i bună la casă.

 408. junghiul

  Oameni buni, nu disperați că vin cu vești bune de la Bata.
  Se leagă dreapta!

 409. cătălin

  Ce s-ar rezolva toate cu o taxa de 30 de lei pentru un vot, sa se acopere cheltuielile de organizare! Ce, atunci cind te duci sa obtii un act de undeva (act care ti se cuvine, cum ar fi buletinul), nu platesti o taxa? De ce sa votezi pe gratis?

 410. andreea

  de grindă.

 411. cătălin

  Eram eu sa spun de ce se leaga, dar ma ia Andreea la bataie ca vorbesc urit. 🙂

 412. junghiul

  Cătălin , descarcă pozele-document că ajung și eu de pe teren.

 413. andreea

  ce conspirativ sună…

 414. cătălin

  Pozele conspirative. 🙂 Aia blonda n-o fi madam Woodrea?

 415. junghiul

  Transpirativ

 416. junghiul

  Udrea, Boc, Falcă , Ioțcu, Nițu, Igaș, Seculici, …

 417. cătălin

  Valeu!!! Ce-am pus pe blog! Valeu!!!!

 418. andreea

  sigur nu era un părăistas?
  ce burtă are ăla din dreapta… de cine zici că s-a legat?

  acum plec un pic.
  Cătălin, poate reuşesc să pun mîine nişte poze, da nu promit nimic.

 419. cătălin

  S-a legat de buget.

  Duminica frumoasa, Andreea! Auzi, daca nu reusesti sa pui poze miine, fa te rog o pagina goala, sa aiba oamenii unde comenta. Incerc si eu sa scriu ceva, dar sint cam prins…

 420. junghiul

  Întâlnire Pdl-Pdl sau prima iubire nu se uită. Falcă va fi implicat în prima linie cu Johannis, o vrea bine și pe Udrea.

 421. cătălin

  Auzi, poate ma inseala memoria, da’ Falca asta nu trebuia sa fie la zdup? Sau a si iesit intre timp?

 422. junghiul

  Am pus și un prim-plan cu Ponta!
  Nu trebuia frate, era făcătură. Vrei să știi adevărul?
  O făcut el multe, dar procesul nu stătea în picioare.

 423. cătălin

  A treia poza? Ne, n-are Ponta asa ochi inteligenti.

  Nu stiu detaliile cu Falca, nu prea cred in procese-facatura, mai ales cind ei angajeaza armate de avocati care contesta orice, inclusiv virgulele, si ajung cu recursurile pina la ICCJ. Facaturi cind se fura in draci!

  Plec si eu, o duminica frumoasa!

 424. junghiul

  Am plecat de la festivalul vânătorii de la Bata și ne-am oprit la festivalul vinului de la Covăsânț.

 425. junghiul

  În prima fotografie vedeți un gulaș de mistreț. Foarte bun. Am mai servit și un gulaș de căprior.Demențial și ăla. Măncarea de vânat e mai dificil de gătit.
  La categoria gulaș de vită sunt în top 10.

 426. junghiul

  Festivalul vinului nu a fost cine știe ce.
  La începutul lui noiembrie între tururi , vom merge la prietenul nostru sloven Stevo. În Izola. Acesta are vie și face vin.
  Când venim noi începe petrecerea, vreo douăzeci de oameni cântăm și bem .
  I-am învățat pe sloveni un cântec românesc, voi îl știți ?
  În județul Hunedoara , se cheamă.

 427. junghiul

  În județul Hunedoara,
  În județul Hunedoara,
  (În județul Hunedoara , în județul Hunedoara,
  În județul Hunedoara.)bis
  Să vă spun și strofa a doua?
  Păi,
  În județul Hunedoara,
  În județul Hunedoara,
  (În județul Hunedoara , în județul Hunedoara,
  În județul Hunedoara.)bis
  Cântecul e lung , ține câteva ore.

 428. junghiul

  Lipseau niște bis-uri . Fără de ele piesa trece drept plictisitoare.

 429. andreea

  un text cu suspans.

 430. andreea

  hop! Turcescu!

 431. Angela

  Da, da, Turcescu! Iar avem a ne bate capul cu ipoteze și scenarii. Vremuri interesante, ‘tă-le dreacu!

 432. junghiul

  Nu prea sunt în temă!
  Probabil nu s-a găsit ofițerul sub acoperire între prezidențiabili. Și pentru că ofițerul totuși , trebuia să aibe un nume, s-a numit Turcescu.

 433. Angela

  Nimeni nu pare a fi în temă. Marii analiști ai neamului, indiferent de culoare, sunt cam descumpăniți. Cred că tărășenia emană dintr-o zonă despre care nu știm mare lucru. Orișicât, e…inedit. Om mai vedea.

 434. junghiul

  No , am citit. După umila mea părere mărturisirea vine după momentul în care structurile au hotărât să-l susțină pe Ponta.
  Se va descoperi doar ce trebuie să rămână neacoperit!

 435. Angela

  Da, băgarea bățului în furnicar și arătarea mușchilor. Elanul nostru pionieresc întru mergerea la vot pare tot mai derizoriu, Sau asta o fi și ideea?

 436. junghiul

  Meleșcanu candidează la președinție.
  Cert e un lucru, nu ne vom plictisi!

 437. andreea

  domnul Mele mai lipsea…

 438. morringain

  cum zisei si pe facebutt, anul asta avem record de candidati care de care mai penibili: tariceanu-cinci neveste, mele-pacaliciul, oodrea si in niciun caz ultimul pe lista ponta. Care mai sunt in rest?

 439. 🙂 Cred ca unele din ratiuni sunt fortate. Nu foloseam creme solare in paleolitic dar nici nu ne expuneam voit la soare doar pentru ca pielea noastra sa obtina o alta culoare !

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s