Darul de a nu fi perfect

Din cînd în cînd mai citesc cărți de self-help, pe fugă, prin autobuz. Și, cu riscul de a primi găleți de roşii în cap, vreau să vă zic și vouă despre una din ele: „Darurile imperfecţiunii” de Brené Brown. Autoarea e profesor de psihologie la o universitate din SUA, iar subiectul ei de cercetare era ruşinea. Momentele acelea prin care trecem cu toţii cînd ne simţim singuri, urrrrîți, lipsiţi de speranță, și credem că nu merităm să fim iubiţi. Intervievînd mai mulți participanţi într-un studiu, ea a descoperit că unii oameni – puțini – trăiesc și iubesc viața „cu toată inima”. La un moment dat s-a apucat să facă o listă cu două coloane: „aşa da” și „aşa nu”, pornind de la experienţele împărtăşite de acei oameni. Era sigură că e în prima coloană – se simţea împlinită și fericită – însă absolut totul era în coloana a doua. Asta e ceea ce face cartea frumoasă: nu e scrisă în stilul unui seminar motivaţional, „dacă vrei asta, trebuie să faci A, B și C”; nu, e caldă și sinceră, pentru că, înainte de toate, autoarea vorbeşte despre vulnerabilităţile ei. Nu ține lecţii și nu încearcă să-și construiască o armură a perfecţiunii.

Întreagă carte e despre sinceritate, ideea centrală fiind că nu putem fi cu adevărat fericiţi dacă nu acceptăm să ne arătăm vulnerabili. Da, și trebuie curaj pentru asta, foarte mult curaj! Mai ales într-o societate care percepe vulnerabilitățile drept slăbiciuni.

E destul de greu de extras citate din cartea asta, tocmai pentru că e scrisă simplu, fluid, fără nici o încercare de a enunța lecţii sau sentinţe. O înșiruire de lucruri oarecum banale la prima vedere. Am să încerc mai jos.

Am înțeles că cel mai bun lucru pe care îl putem face cînd ne cuprinde deznădejdea e să avem curaj să împărtășim povestea noastră cu cineva. Cineva de la care așteptăm înțelegere. Avem nevoie de curaj, compasiune și legătură, imediat!

Eroism înseamnă a ne risca viața, curaj înseamnă a ne risca vulnerabilitatea. În lumea de azi, asta e ceva ieșit din comun.

Dragostea nu e ceva ce dăm sau primim, e ceva ce îngrijim și creștem. […] Îi putem iubi pe alții doar atît de mult cît ne iubim pe noi înșine.

Perfecţionismul e concepția că, dacă trăim o viață perfectă, arătăm perfect, și ne purtăm perfect, putem minimiza durerea vinei, a resentimentelor și a rușinii. E o platoșă. O platoșă de 20 de tone pe care o purtăm după noi gîndind că ne va proteja, cînd, de fapt, ea nu ne lasă să zburăm.

Pentru mulți dintre noi, nu există vreo formă de exprimare care ne face să ne simțim mai vulnerabili decît dansul. Este pur și simplu o vulnerabilitate a întregului corp. Singura altă vulnerabilitate a întregului corp la care mă pot gîndi e să fim dezbrăcați. […] Pînă cînd nu-i învățam pe copiii noștri că trebuie să fie preocupați de cum arată și de ceea ce gîndesc alții, ei dansează. Nu întotdeauna cu grație sau cu ritm, dar întotdeauna cu bucurie.

Sîntem un popor de adulți epuizați și stressați crescînd copii extrem de ocupați. Ne folosim timpul liber pentru a căuta cu disperare bucurie și sens în viețile noastre. Credem că realizările și achizițiile ne vor aduce bucurie și scop, dar tocmai această strădanie e ceea ce ne ține atît de obosiți și temători să ne oprim.

Opusul jocului nu e munca, ci depresia. […] Sîntem programați biologic să ne jucăm, tot așa cum sîntem programați să ne odihnim.

A fi vulnerabil e un risc pe care trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să fim conectați cu ceilalți.

Credința e un loc al misterelor, unde găsim curajul de a crede în ceea ce nu putem vedea și tăria de a abandona frica de nesiguranță. […] Opusul credinței nu e îndoiala – opusul credinței e certitudinea.

Cele două clipuri de mai jos fac un rezumat excelent al întregii cărți; poate că, dacă aveam smartphone să ascult clipurile prin metrou, nu mai citeam cartea.

Reclame

340 comentarii

Din categoria Psihologie, Societate

340 de răspunsuri la „Darul de a nu fi perfect

 1. andreea

  ba nu mai vreau.
  mi-am pus eu vulnerabilitatea pe tapet şi numai pumni în nas am luat.

  în cel mai bun caz te mîngîie pe creştet cei care nu au cum să mai repare ceva.
  deci, nu e nici un gheşeft. sau, nu mai e, pentru mine.

 2. Angela

  Nu tre’ neapărat s-o pui pe tapet. Da’ nici să-ți faci seppuku dacă ți-e descoperită cumva. Ba chiar ți-o asumi, te mândrești cu ea și dai tu cu ea peste nasuri.

 3. andreea

  nu-mi fac seppuku, dar nici motiv de mîndrie nu mai găsesc în vulnerabilitate. aş putea spune că mi-e cam jenă să o car după mine, peste tot pe unde mă duc, ca pe o valiză grea şi fără rost.
  în fine, asta e relaţia mea cu subiectul, pe alţii îi pot înţelege. eu cu mine am ce am.

 4. andreea

  Ora 15.05: Voiculescu isi asculta din banca aparatorul principal. Desface o cutiuta cu bombonele pe care o tinea pe masa, le serveste amabil pe avocata sa, Maria Vasii,

 5. cătălin

  Exact ce a spus Angela e si ideea din carte: o vulnerabilitate nu-i ceva bun sau rau, dar nu trebuie vazuta niciodata drept o slabiciune. Trebuie sa acceptam ca toti avem vulnerabilitati, si ca, negind lucrul asta, ajungem sa nu mai simtim cu adevarat. Nu v-ati intrebat de ce in secolul 21, cind viata oamenilor este mai buna ca niciodata, noi sintem atit de stressati si de nefericiti, si totusi incercam sa ne convingem ca totul e perfect?

  S-ar parea ca o sa pofteasca motanica bombonele la puscarie. 🙂 E revoltator totusi procesul ala, ma intreb, ce ar fi daca toate procesele din Romania ar ajunge in asa faze? Cu zeci de contestatii, re-administrati de probe in prostie, cereri de recuzare si de neconstitutionalitate? De ce unul care fura 20 de metri de cablu e condamnat dupa 2-3 luni?

  Asa, cum mai arata o admitere la facultate acum.

  http://www.cyberculture.ro/blog/2014/07/28/subiecte-admitere-fjsc-jurnalism-2014/

  Daca stii sa scrii romaneste, intri la jurnalism. E, ce-o sa faci cu hirtia dupa, e alta problema.

 6. cătălin

  Iar eu pot spune ca am aflat, greu si dupa nenumarate greseli, ca oamenii sint mult mult mai frumosi cu valize. 🙂

  Mi-a placut tare mult Avishaiu’ ieri, multam!

 7. andreea

  vorbe, vorbe…
  or fi frumoşi (ce-o mai fi şi asta?), văzuţi din exterior, dar eu dau la schimb valiza respectivă pentru o traistă îndesată cu cacamaca.

  am făcut cîteva greşeli la testul ăla. 🙂

  cel mai vulnerabil Avishai

 8. Angela

  Nu vă mai zbuciumați pentru vulnerabilități și cacamacuri. Să vă zic ce m-a apucat pe mine. Bântuiam eu ieri pe un anticariat online. Și nu-ș ce mă-mpinge să mă uit la categoria „pentru copii”. Și dau acolo de o cărțulie care mi-a fost tare dragă în copilărie, dar uitasem cum îi zice și de cine e. Recunosc coperta! Ura! Încep să mai sap, tot mai frenetic, și dau și de altele. Nu știu ce i-a mânat pe ai mei să mi le mântuiască după ce am crescut, eu nu le-aș fi aruncat pentru nimic în lume. Și am simțit un dor teribil de ele, drept care o să mi le comand, o să le aștept cu emoții și o să mă instalez comod în șură, o să-mi fac un culcuș în fân și o să le recitesc. Nu mai știu de când n-am simțit că-mi doresc ceva atât de tare. Dacă-i ziceți demență senilă, așa o fi. Dar nici că-mi pasă.

 9. cătălin

  Ei, asa si eu as prefera sa fiu inalt si slab, nu dulapior …

  Is frumoase cartile pentru copii. Desi, daca ma intrebi acum, n-as putea sa-mi amintesc vreuna. 😦 Povestea de la postul anterior, cu copacul, a fost scrisa pentru copii.

  Altcineva fascinat de cartile pentru copii:

  http://www.brainpickings.org/index.php/2014/05/07/the-lion-and-the-bird-marianne-dubuc/

 10. cătălin

  Aveti stiri interesante. 🙂

  Ora 21:45 Dan Voiculescu ia niste bomboane mentolate, cutia pocneste cu ecou in sala. Isi serveste politicos avocatii: „d-astea sa-mi aduceti in urmatorii 10 ani!” Asteptam si io cu interes vesti bune, aveam si o bere la rece, inca nu …

  Macovei si-a anuntat candidatura la presedintie. Hmm, nu stiu ce sa zic, daca o facea in urma cu 2 ani, as fi fost entuziasmat, acum … parca a stat prea mult intr-un partid si le-a acoperit mizeriile. A mai avut si alte chestii nasoale. Ce sa zic, s-ar putea ca ea sa fie surpriza, nu cred ca va conta prea mult ce voteaza unii pentru o sticla de ulei, ca banii de salarii si pensii vin de la UE si SUA.

 11. cătălin

  Am facut si eu citeva greseli la testul ala, trei mai exact. Nu stiu sa despart in si-labe. Si nu stiam ca e gresit sa ofer palme dragei mele prietene; corect e sa ofer palme dragii mele prietene.

 12. andreea

  Macovei?

  mişto, da’ n-o să iasă. iar se împart voturile dreptei… şi, în plus, e femeie, na.

 13. Angela

  Ha. Masculus valahicus să voteze o femeie??!! Nu-i vorbă, că nici colegele întru sex nu s-ar îmbulzi.

 14. cătălin

  Nu se stie, nu se stie … nu mai numarati doar voturile celor care voteaza de obicei, mai sint si voturile celor care au absentat. Sau au mers si au scris urari de bine. In plus, nimeni nu o poate acuza de vreo furaciune, nici macar de vreun doctorat plagiat. Si nu mai judecati dreapta doar dupa ce zic politicienii, adica esti de dreapta ca spui tu ca esti. Partide pline de penali care au fost pina mai ieri la guvernare si n-au redus nici o taxa, acum sint brusc de dreapta.

  Un articol care merita citit (hai, ca nu pun linkuri prea des):

  http://www.simonatache.ro/2014/08/06/text-care-canta-privighetori-telefonul-pamant/

 15. Angela

  Doar nu crezi că lipsa acuzațiilor de furăciune sau plagiat te califică pentru candidatură! Ce căcat de clișeu, ăsta cu stânga-dreapta! În douășcinci de ani de vânzoleală, toată lumea s-a aliat cu toată lumea, cu un singur scop, adică ciolanul. Cum se văd la ciolan, cum se vaietă de greaua moștenire și mai trântesc niscai taxe pe sărăntoci, să-și scoată paguba. Toți. Împreună sau separat, depinde ce alianțe au făcut. Chiar crezi că dacă amărâții ăia în gumari și fără dinți n-ar vota cum le zice primarul sau popa, s-ar schimba ceva? Aiurea. N-ar ieși unii, ar ieși ceilalți. Cât despre independenți, nicio șansă. Și chiar dacă – miracol – ar răzbate unul, imediat l-ar devora caracatița. Că vremea arhanghelului izbăvitor cu sabia de foc nu e asta, și nici n-o fi degrabă.

 16. cătălin

  Da, chiar nu-mi pasa de stinga sau dreapta acum. Ce folos ca behaie PDL-ul ca e de dreapta, cind Blaga cumpara Loganuri cu 50.000 de euro bucata (nu, n-am gresit numarul de zerouri). Si stinga, cit o fi ea de blamata, nu inseamna sa furi in prostie si nici sa dai ajutoare sociale celor care nu vor sa munceasca. De fapt, stinga e blamata de multe ori aiurea si in necunostinta de cauza, doctrina fiind OK.

  Esti prea pesimista, Angela. Uite, iti inchipuiai acum 10 ani ca Nastase va sta in puscarie, iar Voiculescu isi va lua masurile pentru zeghe? Sau citi altii au intrat in puscarii ori sint judecati. Cred ca Macovei va iesi peste Iohannis, iar neamtul se discrediteaza acceptind sa candideze din partea unui partid penal.

 17. Angela

  Nu-i vorba de pesimism. Și nu mă mai încălzește cu nimic faptul că Băsescu o să-și pună în panoplie căpățâna împăiată a lui Voiculescu, alături de a lui Năstase. Nu m-ar mai încălzi cu nimic nici dacă aș vedea un convoi cu lanțuri la picioare, cu Iliescu în frunte și cu Băsescu în coadă și între ei, toți mahării de toate culorile, târându-se să sape canalul Tisa-Marea Neagră. Răul a fost făcut și nu văd cum s-ar mai putea drege. Cel puțin cât mai am eu de trăit. Uiți că am trăit 36 de ani în vremea aialaltă. Nu asta am sperat atunci, că după 25 de ani să trepidez de bucurie că un mafiot îi rupe celuilalt capul și atât. În timp ce…da’ hai s-o lăsăm, iaca, vine toamna, fir-ar să fie! Se mai duce o vară, parcă nici n-a fost.

 18. Eva

  Se potriveste cu titlul nu?

 19. Angela

  Stai pe unde apuci și pe unde poți. Ce mai e pe la tine?

 20. Eva

  Mi se pare cam tras de par… adica unde dracu mai esti azi „celebrated”?
  Mai degraba descele(b)rated.

  Angela eu sunt bine, multumesc de intrebare. N-am nimic de povestit.
  Ba da: am pisic! 😀

 21. Angela

  Pisic adevărat? Cu coadă? Care face miau și pipi în lădița cu nisip? Cum îl cheamă?

 22. cătălin

  Angela, eu cred ca justitia a fost scapata din mina, si ma astept ca in viitorul nu foarte indepartat si Basescu sa-i faca o vizita lui Nastase, dupa gratii. Sa candideze amindoi pentru sefia unei celule.

  Ai mei au trait cam tot atit pe vremea ailalta, dar n-au sperat nimic. Poate ca erau in Iasi, si Iliescu a fost sef pe judet acolo, deci s-au prins repede ca s-a schimbat doar liderul, PCR-ul a continuat. In fine, e o ceva ca, dupa 24 de ani, avem un candidat credibil la presedintie (Ratiu a fost ultimul).

  Eva, dar asta e o veste mare, sa te bucuri de el si sa ramina cit mai mult timp mic. 🙂 Ia, ai poze?

  Cred ca mesajul din poza Evei e sa stai linga oamenii care te apreciaza si cu care ai multe lucruri in comun.

 23. andreea

  deci io vorbeam despre votanţi, cînd ziceam de împărţirea voturilor. pentru că aşa am observat eu, studiind poporul român, de-a lungul a 25 de ani. unii o iau hăis şi alţii cea. chiar dacă mai apoi iese o varză, din toate.

 24. cătălin

  Pai cred ca si eu tot de votanti vorbeam. Nu mai stiu…

  Angela, motanii mici si cu coada fac pipi pe unde apuca. 🙂

  Niste poze frumoase, de pe facebook:

  http://mogul.ws/32-people-doing-amazing-things-for-animals-12-restored-my-faith-in-humanity-forever-whoa/

 25. andreea

  dreapta stînga stînga dreapta, bla, bla, bla…
  vorba poeziei:

  stîngul dreptul stîngul,
  dreptul stîngul, dreptul,
  trece roboţîncul,
  făcînd pe deşteptul…

  cu toate astea, eu cred că avem un sîmburel foarte bine înşurubat în noi, care ne face să privim într-o direcţie sau în alta.

  am descoperit un băieţaş care cîntă binişor. o voce bobmarleianorodstewarteză 🙂

 26. andreea

  are dreptate Moşul, e aşa de înghesuială pe blog, încît cred că trebuie să sting lumina şi să plec la mare… 🙂


  aaaaaaai, ce groggy e băiatul aici! mooor… 🙂 🙂

 27. Angela

  Ursu’ hibernează, blogu’ estivalează.

 28. Eva

  Da, adevarat dar fara coada. Si face pipi la laditza de pisici. Il am de 13 ani, de la majorat, dar mi l-a furat maica-mea in ultimul an. Dar acum ea a adoptat 2 dogi germani si nu se mai inteleg om cu pisica, om cu catel… catel cu pisica nici atat…
  Meet Snicky

 29. cătălin

  Motanoiu 🙂

  Ei, blogul ca blogul, sintem putini si – unii – ocupati.

 30. Angela

  Fericiți cei ocupați!

 31. cătălin

  Ce suciti si oamenii, cei ocupati isi doresc sa aiba timp liber, cei cu timp liber isi doresc ocupare. 🙂

  Am uitat sa-i urez lu’ Voiculescu „La multi ani!” pentru ziua de miine.

 32. Angela

  Nu ocupare, putere pentru ocupare. În urmă cu mulți ani, l-am întrebat pe fecioru-meu ce dracu o să fac eu la pensie. Mi-a zis că, după cum mă știe el, o să-mi iau o șalupă și o să trec ilegal refugiați kurzi cu ea. Și uite acum… Ieri am avut măreața îndeletnicire de a scoate din pământ 16 căpățâni de usturoi, semănat de copil în primăvară. Din gloria asta o să mai trăiesc o vreme, că am făcut vreo trei pauze de tras sufletu până le-am biruit..

 33. cătălin

  A, pai si io am facut 16 tractiuni, dar tot cu trei pauze.

  Ce pui dupa usturoi?

  Nu-s chiar asa de admirat oamenii in floarea virstei care isi petrec tot timpul la serviciu, fara sa priveasca florile, fara sa se intrebe nimic, niciodata, crezind ca, in cazul lor, situatia respectiva va dura la nesfirsit. Ba din contra…

 34. Angela

  Oamenii în floarea vârstei nu prea au încotro. Așa merg lucrurile. E mult mai ușor să fii boșorog, chiar dacă nu pare.

 35. cătălin

  Voiculet, 10 anisori. Sa fie primiti, zic. 😀

  E mult mai greu sa fii in virsta, ca nu poti sa ignori unele lucruri…

 36. cătălin

  Arta de sezon:

 37. Angela

  E mult mai ușor, că poți să ignori mult mai multe,

 38. cătălin

  Nu stiu, pe mine ma sperie batrinetea, cred ca pe oricine e inca in putere cit de cit.

 39. Angela

  Asta-i o prostie cât casa. Ce rost are să te gândești la bătrânețe cât ești încă în putere? Numa-așa, să-ți strici cheful? Oricum vine ea când îi e de venit, nu vă otrăviți gândurile tinere cu frici și cu tâmpenii. Ignorați. Eventual, puneți niște bani la tescherea din vreme și mai vedeți de sănătate. Da’ oricum, n-o să faceți asta, așa că nu vă mai bateți capul de pe acum. Aoleu, parcă-s Neagoe Basarab dăscălindu-l pe fiu-său Teodosie.

 40. cătălin

  Mai de speriat e cind o vezi, la unii dragi …

  In rest, „nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei”. Inlocuieste „moarte” cu „batrinete”.

  Ai sa ma tragi de urechi, dar nu-s morcovit, is doar niste ginduri.

 41. Angela

  Aia i-ar mai lipsi bătrâneții, să fie veșnică! Veșnicia ar trebui să se oprească undeva la 35-40 de ani. Așa cum ar trebui să se oprească la vară, prin 15 iulie. Ce urmează după, mde, e cam rahat.

 42. Angela

  Pricepuși? Vară veșnică și maturitate veșnică, am zis! Tinerețe nu, că aia-i grea și plină de zbucium. Și nici primăvară, toamnă sau iarnă, că-s ori turbate, ori ude și reci.

 43. cătălin

  Eu as zice ca imbatrinim cu fiecare secunda. A, ca ni se pare intotdeauna ca ne-au mai ramas muulte secunde, asta e altceva, o iluzie optimista.

  Stiati ca ieri a fost ziua internationala a pisicii? Romanii au sarbatorit motanul. 😛 Chiar, am auzit ca se tavalesc oamenii pe strazi, altii isi smulg parul din cap, altii cica fac revolutie. 😛

 44. cătălin

  Andreea, ai ceva de masurat unghiurile? As fi curios sa stiu pe ce panta am urcat.

  3000 de metri. Vedeam undeva, jos, ceva ca o musca – era un elicopter in zbor. 🙂

 45. Angela

  Pe unde tot bântui? Faine locuri! Cam abrupte cărări, mie mi-ar fi frică. Mă cam tem de munte.

 46. cătălin

  Pe la mine, Banff se cheama orasul. Apare intr-o poza, un punctulet mic-mic.

  Mie frica mai tare de femei. 😛 Nu era nici o poteca, am urcat pe ce se vede in poza: bolohani.

  Citeam stirile, e puternica Antena3, sa scoti 2000 de pensionari afara din case nu-i de ici, de colo. Sint buni la manipulat prostime. Si nu au fost doar pensionari, asta-i mai trist. Mi-au adus aminte de dobitocii care-i aplaudau pe mineri in ’90 ca „au facut ordine”.

 47. andreea

  ce peisaje fioroase… 🙂

  am venit un pic, dar plec iar. Bucureştiul e catastrofalocaniculosoinsuportabilistic.
  ce mai faceţi?

 48. cătălin

  Eee, ce faci, te plimbi? 🙂

  A fost cam periculos pe alocuri, mergeam ca pe niste bucati netede de trotuar, inclinate la 45 sau mai mult, si care, in plus, mai aveau si multe pietricele mici pe ele. Asa, sa luneci mai bine cind cazi. Prapastia era la vreun metru, in ambele parti. Dar a fost mai usor decit sa dansez cu vreo fata, sa am grija sa nu cumva s-o calc pe picioare. 🙂 De fapt, daca as putea alege intre un dans si excursia de pe munte (10 ore a luat), as alege oricind a doua varianta.

 49. cătălin

  Ia uitati, daca tot sinteti interesati de tratamente alternative, stiti ce-as putea lua pentru un nas infundat mai mereu? Numai sa nu ma puneti sa fac vreo clisma. 😛

 50. cătălin

  Felix, motanul ambitios. 😀 😀

  Au si voce.

 51. cătălin

  Junghila ori si-o inchis contul de facebook, ori m-o matrasit. Voiam sa-i multumesc pentru ideea de a face ragu din carne tocata, e foarte simplu si are un gust ex-tra-or-di-nar.

 52. andreea

  nu e asta. cred ca are o relatie de tip love&hate cu feisbucul.

  si Ardealul e canicular. nu stiu unde sa ma mai pitesc. ma duc sa mai fac un dus la butoiul incalzit de soare…

 53. andreea

  nu pot sa cred. Gelu pare a fi fan Voiculescu. 😆

 54. cătălin

  Aaa, dragoste cu nabadai … Junghiu cu feisbucu’.

  Da, cald si in Ardeal, oare saracu’ Radu cum suporta canicula? 😀

  Eu am in plan sa ma uit la asta, dar cind oi avea timp, ar trebui sa fie interesant. Vi l-am gasit si tradus, numai bine de vazut pe seara, la umbra unui nuc.

 55. andreea

  la cum il stim, probabil ca Radu suporta canicula fara sa cricneasca.

  cu stoicism.

  e un nuc in gradina, dar nu cred ca bate wirelessul pina acolo.

 56. cătălin

  Stiai ca se poate sta la umbra cu stoicism? Sau ca poti dormi cu stoicism? 🙂

  Radule, o tuica rece? 🙂

  Nucii au ceva magic pentru mine, aveau bunicii niste nuci uriasi in gradina, nu simteai caldura la umbra lor.

 57. junghiul

  Cel cu numele meu l-am închis până după alegeri.Mă poți găsi pe junghiul și tusea.
  Cum să te smătrășesc, măi? Se poate?

 58. junghiul

  Cum să fii fan Voiculescu? Ajunge să te uiți în ochii lui…

 59. junghiul

  Singurul la care nu reușesc să mă uit în ochi e Băsescu. Pe când zic și eu HAȚ, face ce face și îmi mută privirea în altă parte , e centrifug în privire.Sau centripet?

 60. cătălin

  Alegeri? Aoleu, deja a inceput macelul? Mi-a ajuns pe Facebook dimineata o porcaiala misto, de pe pagina Anei, ma gindesc ca o fi de la caldura, s-au incins prietenii ei cei multi. Or fi si cam inghesuiti. 🙂

  Oricum, ragu imi place foarte mult, e si mai usor de facut decit chiftelele. Multumesc inca o data.

  Vineri, cind o fost sarbatoarea, am cautat pe net „friptura de varan”. N-am gasit, dar eram curios. 😀

 61. cătălin

  Doua poze de la Junghi, de pe facebook:

 62. Angela

  Care măcel? Bâlci. Tiribombă. Roata mare. Călușei. Femeia cu barbă. Ăl mai tare om din lume, în dinți îți rupe lanțul. Turtă dulce cu oglindă. Vițelul cu două capete. Șarpele nemaivăzut, șapte metri de la cap la coadă, zece metri de la coadă la cap. Cleopatra pe catafalc. Danț. Nițică lăsare de sânge. Gunoi. Balegă. Fum de mici și damf de bere. Alba-neagra.

 63. andreea

  ochiul e oglinda sufletelului… 🙄 ochii verzi niciodata sa nu-i crezi.

  aaaaaiii… gata, s-a racorit.
  am muncit azi. am cules 12 araci de fasole si apoi am facut-o bucatele. ma duc sa vad ce premiu primesc.

  Sabina are un conflict cu un cocos alb care nu poate sa o sufere. vrea sa se certe cu ea. apropo de spirite incinse.
  si mai sint si doi purcei draguti de tot si foarte delicati…

 64. andreea

  umbrele, umbrele…

 65. cătălin

  Supa de cocoș n-ar merge? 😀

 66. andreea

  iarta-ne, Mosule, e caaaaald, 38 la umbra, ne fierbe mintea, de abia se misca degetul pe maus, daramite neuronii…
  las ca vine ea toamna si o sa vezi ce vioi devenim.

 67. cătălin

  Ei, Andreea, la cite bloguri sint pe lumea asta, sint sigur ca Mosu si-a gasit unul pe gustul lui. Aici toti eram – dupa cum spunea – la kilometri distanta fata de el. Cine stie cu ce ecuatii diferentiale se joaca el pe bloguri, daca tot ce spunem aici i se par platitudini!

  Mosule, si tu Gelule, de n-o sa regretati voi odata tot timpul pe care l-ati pierdut injurindu-ma pe mine … Ce veti mai dori atunci sa va dea cineva orele alea inapoi!

  38?? Cam caldut. 😛

 68. Angela

  V-a venit de hac căldura, de vorbiți cu prieteni imaginari? Ce Gelu, ce Moș? Himere, năluci.

 69. andreea

  mie mi-a venit de hac. vad cum cade peste sura incinsa o cascada zglobie si racoroasa. nu catelul sta lesinat pe trepte, ci un pinguin.
  in plus, nu pricep de ce Sabina are tot 38, temperatura…

 70. cătălin

  Insolatie… ati facut plaja?

 71. andreea

  nu… e mult prea cald.

 72. cătălin

  Cum sa fie prea cald pentru dormit pe plaja? Parca ai fi un pinguin. 🙂

  Ia uite, Junghiule, aceeasi idee cu umbrele:

 73. Angela

  La mine tună și a început un pic de ploaie, mai mult amăgeală. Am zăcut toată ziua ca o balenă eșuată și pusă la copt.

 74. andreea

  care plaja??!

 75. cătălin

  Ei, toloaca atunci. Sau papuris.

  Angela, voiai vara, nu? 🙂

 76. Angela

  Da, da, să nu crezi că m-am lepădat de ea pentru un pic de arșiță. Ba chiar rabd ca o cămilă în deșert, fără să cârtesc. De groază că vine toamna,

 77. andreea

  m-am uitat pe prognoza: in judetul aflat la sud de judetul Angelei cica o sa ploua trei zile. de abia astept. astia nu prea gresesc.

 78. Angela

  Ceva se arată și pe la mine, mi s-au trântit geamurile și tună mai sănătos, s-a întunericit. Ploaia a fost doar așa, ca un pipi de vrăbiuță în zbor. Poate mai încolo să se dezlănțuie, dar sper să nu exagereze, totuși. Mi-e de Clujul lui fiu-meu, că la mine, aici, nu prea-s fenomene extreme.

 79. cătălin

  Toamna cred ca e cel mai frumos anotimp, caldut, gradina plina. Acum insa a disparut faza cu gradina, gasesti aceleasi fructe de plastic tot timpul anului la supermarket.

 80. morringain

  Salut 🙂 Catalin, eu cred ca am o problema mare. Vulnerabilitate, cica. Nu ma pot lasa convinsa de cartile de self-help. Nici de psihologi. Dar cum ii spuneam si Anei acu vreo doua zile, asta-s eu, mereu pusa pe contrazis.

 81. andreea

  pai, da.
  asa si eu. de cite ori aud sau citesc ceva de genul asta, piticul cel urit si rautacios incepe sa joace tontoroiul. „ho ho ho, nu ma duceti voi pe mine, caraghiosilor, nu mai incercati sa ma imbroboditi, de fapt, lucrurile stau rau si nu-i nimic de facut, farsorilor. hu hu hu… he he he…”

 82. morringain

  Da, Andreea, dar tu esti o fiinta rezonabila, eu nu-s 😀 Ma supara fi-miu azi. Si eu pe el. Iese cu ta-su in parc, intalneste un copil cu mama chinezoaica dupa el si planuieste cu asta intalnire maine. Si eu acum trebuie vreau nu vreau sa il duc acolo. Ba mai mult, vrea sa-l invite sambata acasa. Nu va spun cate injuraturi imi venira in cap in 0.2 secunde. Al naibii de mizantroapa mai sunt 😀

 83. morringain

  Un ultim comentariu si gata, ma duc la culcare. Mai sunt si proasta rau. Eu care-s asa de putin sociabila imi facui pagina la pisica. Si ajung ca intr-unul din textele lui Catalin, imi fac probleme cu ce mai pun maine pe blog cand eu am cel mai putin chef sa interactionez 🙄 Acum am 2600 de persoane de multumit. Si nici macar pozele cu pisica nu-s de ajuns.

 84. cătălin

  Salut, ne-ai lipsit. 🙂

  Da’ nu-i de self-help, ma rog, eticheta respectiva a fost compromisa de tot felul de prostii. E o carte, o experienta, nu-i cine stie ce, merge de citit in autobuz. E sincera, sau cel putin asa mi-a parut.

  Ehe, cine nu-i prost, macar de 4-5 ori pe zi? 😀

  Ia, Andreea, te-ai uitat la nenea ala in rochita rosie de mai sus? 🙂

 85. andreea

  nu m-am uitat.
  ce, crezi ca am timp?!

  trebuie sa dau mincare la purcei.

  ce pisici, Morringain?

  pisica ta are pagina de feisbuc???????!!!!!
  oaaaaaaaa…

 86. Angela

  Ce probabilitate credeți că există, ca aceeași persoană, într-un interval de doi ani, să aibă același tip de incident cu lăcustă pe pernă, noaptea? Și să nu știe că-i lăcustă decât în momentul în care, semiadormit, încearcă să ia de pe pernă o chestie aspră, iar chestia aia îi sare din mână și se dovedește a fi o lăcustă cât un elicopter? Încep să-mi fac probleme, mai ales că prima dată s-a întâmplat la Cluj. Ce-o fi însemnând când te bântuie lăcustele, și mai ales, după același tipar? Menționez că în 60 de ani de viață am văzut live trei lăcuste. Din care două pe propria mea pernă. De bine nu-i, mă tem că.

 87. andreea

  ai tipat?
  eu as fi tipaaaat…

 88. Angela

  N-am țipat, că pe mine groaza mă amuțește. Dar dacă aș fi avut blană, mi s-ar fi zburlit toată. Fiara mi-a sărit din mână fix pe telecomanda de pe măsuța de lângă pat. M-am dus să caut un borcan, s-o izolez sub el. Între timp, a sărit pe draperie. Acolo am pălit-o cu o chestie de electrocutat muște, o unealtă asemănătoare cu o rachetă mică de tenis. A căzut, că s-a cam șocat, si am pus repede borcanul peste ea. Acuma stă sub borcan, și-a revenit din șoc și mai departe nu știu ce să fac. Uite ce îndeletniciri nocturne am! Mai rea a fost partea că s-a întâmplat iar, mă îngrozisem destul prima dată.

 89. Gata , plecăm în concediu. Etapa unu-Balaton.
  Cu tată , mamă, surori, cumnați, nepoți ,nepoată, fii, fică, soție…
  E deja o tradiție la noi în familie, de ani de zile mergem împreună în același loc. Un soi de săptămână a mulțumirii! 🙂
  Să fiți cuminți!

 90. andreea

  concediu placut!

  🙂
  pentru mine, in forma asta, ar fi un concediu cam de cosmar, dar, na… fiecare cu traditiile lui…

 91. cătălin

  „Chestie de electrocutat muste”. Ma zvircolesc pe covor de ris. 😀 😀

  Prin Moldova lacustele sint frecvente, le spune „calu’ popii”.

  Junghiule, vacanta placuta! 🙂

  Eram pe un virf de munte, ajunsesem putin mai devreme decit altii, si m-am intins la soare. Am adormit chiar. Cind m-am trezit, o potaie mare si neagra ma lingea pe fata!!! Am zis ca visasem ca ma pupa vreo fata…

  Da, si eu am inteles de ieri ca i-a facut pisicii pagina de facebook. 🙂

 92. andreea

  sint depasita de situatie.

  au plecat de acasa de azi dimineata si Sabina zace – s-a lamurit ce are – ceva la stomac. incerc sa-i vir cu de-a sila orez pe git.
  purceii guita ca nebunii, de foame si le-am dat toata mincarea pregatita de matusa mea, catelul nu vrea nimic din ce-i ofer, ma priveste cu dispret si am mai descoperit si o gaina sinucigasa. si-a prins gitul in gard si acum sta atirnata acolo. moarta, normal. a, si daca ma uit pe geam vad cele doua pisici pe masa, mincind din castronul meu cu supa.

  e clar, nu ma pricep.

  clopotele de la biserica dangane incontinuu.

 93. cătălin

  Hmm, daca n-ar fi fost gaina, m-as fi apucat sa glumesc. 😦

 94. „Nu exista berarie,
  Nici regie…
  Doar un hot de carciumar
  Care are marfa proasta
  Si-o nevasta
  Ce se tine c-un jandar.”
  ………………………………..

 95. Ionopot kivanok,
  Am ajuns!

 96. andreea

  cu totii?
  mult prea multi…

  ba exista un magazin universal cu de toate. ii zice bolta, habar n-am de ce…

 97. Ce le dai la purcei de mâncare ?
  Cat timp au? Sunt castrati? Ce soi sunt?

 98. Angela , dăi drumul lăcustei afară.

 99. andreea

  aaaaaaaaa… stai sa ma documentez…

  griu fiert, mamaliga, lucerna.
  10 luni. Pietrain.
  mi-e rusine sa intreb daca-s castrati. 🙂

 100. Angela
  • magazinului îi zice așa fiindcă în ungurește la „prăvălie” îi zice „bolt”. Am mai întâlnit prin Ardeal și forma „boldă”.
  • lăcustei o să-i dau drumul, asta și aveam de gând să fac, dar încă nu găsesc o metodă sigură. Că dacă ridic borcanul și iar îmi sare în pat?
 101. Cam la trei luni se castrează dacă nu-i ții de prăsilă.Cu meniul asta s-or transforma în niște grăsuni, mai pun peste 50 de chile până în decembrie
  Sabinei îi plac animalele?

 102. Pune un carton dedesupt , apoi întorci borcanul si îl scoti afara. Culci borcanul , iei cartonul si o zbughești la fuga.
  La noi se spune dutean, probabil asemanator cu dugheană din turcescul dukkian

 103. Angela

  Gata. E liberă. Borcanul și cartonul au rămas la fața locului, că am tulit-o. Brrr, că mare era! Și veeerdeee..Ce-i drept, superbă creatură, tehnic vorbind.

 104. O fi fost mascul?
  Stridula?

 105. Mie îmi cântă greierii…

 106. andreea

  ii plac, da…

  si mie imi cinta. e plina tara asta de greieri.

 107. morringain

  Andreea, da, ma pali nu stiu ce. Bine, nu speram sa o placa atatea persoane (sincer ma gandeam la mine, maica-mea si consort) si ma si gandeam ca pun doua trei poze acolo si asta e, asa moare. Da de unde 😀 Insanatosire grabnica Sabinei si mult ceai de menta. Indulcit bine, sa-i placa.

  Catalin, merci 🙂 Ma mir cum de ma rabdati fara sa ma trimiteti la unu negru si fioros 😀

  Angela, zi merci ca era lacusta si nu gandacioi din ala de bucatarie mexican 😀

  Junghiule, vacanta placuta 🙂 sa ne aduci retete unguresti. Desi eu acum sunt intr-o faza georgiana. Asa vreau sa gatesc saptamana aviatoare.

  All: https://www.facebook.com/allforLuana

 108. Mulțumesc, așa voi face.
  Andreea,
  Stai liniștită greieri sunt și în țara vecină, diferența se pare consistă in numărul de furnici. Ei au mai multe , se pare.

 109. Angela,
  Am citit lucruri înfiorătoare despre lăcuste ,inclusiv faptul că se devorează singure fără să le pese.
  Nu-i de mirare că au fost incluse in programul ” cele 10 plăgi”.
  Îți poți imagina ce dezastru poate provoca un stol de milioane?
  Doar din când în când, auzi pe câte una:
  „Cacamaca, mi-am mai devorat un mădular!”
  Data viitoare , evită orice tentativă de coabitare din partea lor.
  Nu știi ce notă informativă a dat lăcustul stolului.
  Uite , dacă mai vine vreodată vreuna :
  Cluj-Napoca
  str. Alverna, nr. 77, bl. Aron Pumnu, ap. 55 ,
  tel/fax: 0264 / 595606
  Email: coral_clujnapoca@coralimpex.ro
  Sper totuși să nu fi fost pe lacul ei.
  O zi bună!

 110. Cum e faza georgiană?

 111. Cătălin, pe unde hălădui?

 112. Eu o să vă trimit scurte note informative cu privire la Balatonfured si alte obiective.
  Sper sa ajungă notele mele in timp util la centru.
  Over!

 113. morringain

  Cuiva de aici ii placeau pinguinii? 😀

  Junghiule, pare foarte misto mancarea lor. O sa gatesc ceva ceva doar vreo cateva zile, n-am la dispozitie prea multe retete si nici toate ingredientele, really, bacanii georgiene n-am prea vazut 😀 Uite aici un site de mancare unde gasesti multe retete etnice http://www.saveur.com

 114. Angela

  S-ar putea să nu aveți răbdare să citiți, că-i de la Miron Costin, Letopisețul Țărîi Moldovei, dar așa am aflat eu prima dată despre lăcuste, când eram școlăriță. Și de aia mă umple de oroare această vietate:

  Cu unu anŭ mainte de ce s-au rădicat Hmil hatmanul căzăcescŭ asupra léșilor, aproape de secere, eram pre atuncea la școală la Barŭ, în Podoliia, pre cale fiindŭ de la sat spre oraș. Numai ce vădzum despre amiadzădzi unu nuor, cum să rădică deoparte de ceriu un nour sau o negură. Ne-am gîndit că vine o furtună cu ploaie, deodată, pănă ne-am timpinat cu nuorul cel de lăcuste, cum vine o oaste stol. în loc ni s-au luat soarele de desimea muștelor. Céle ce zbura mai sus, ca de trei sau patru sulițe nu era mai sus, iară carile era mai gios, de un stat de om și mai gios zbura de la pămîntŭ. Urlet, întunecare, asupra omului sosindŭ, să rădica oarece mai sus, iară multe zbura alăturea cu omul, fără sială de sunet, de ceva. Să rădica în sus de la om o bucată mare de ceia poiadă și așea mergea pe deasupra pămîntului, ca de doi coți, pănă în trei sulițe în sus, tot într-o desime și într-un chip. Un stol ținea un ceas bun și dacă trecea acéia stol, la un ceas și giumătate sosiia altul și așea, stol după stol, cît ținea de la aprîndzŭ, pănă îndesară. Unde cădea la mas, ca albinele de gros dzăcea; nice cădea stol preste stol, ce trecea stol de stol și nu să porniia, pănă nu să încăldziia bine soarele spre aprîndzŭ și călătoriia pănă îndesară și pănă la căderea de rnas. Cădea și la popasuri, însă unde mînea, rămînea pămîntul negru, împuțit. Nice frundze, nice pai, ori de iarbă, ori de sămănătură, nu rămînea. Și să cunoaște și unde poposiia, că era locul nu așea negru la popas, ca la masul aceii mîniei a lui Dumnedzău. Cîteva dzile au fostŭ acéia urgie; den părțile de gios, în sus mergea. Și tot atuncea au fostŭ și aicea în țară lăcuste și după acela anŭ și la al doilea, însă mai puține. Și apoi și în dzilile a lui Ștefan-vodă, au fostŭ lăcuste, însă pre une locuri și nu ca acéia desime ca în céia anŭ, de care s-au scris. Iarna să găsiia în pămîntŭ îngropate pre multe locuri.

 115. Doamne, ce fain text . Mulțumesc , Angela.

 116. Angela

  Mă bucur tare. Îs iremediabil îndrăgostită de Miron Costin. Am avut, în clasa a IX-a, o profesoară de română superbă, odihnească-se în pace, că s-a prăpădit prea devreme. Ea m-a făcut să-l descopăr.

 117. cătălin

  Nu haladuiesc pe nicaieri, am avut ieri o zi grea si am picat cind am ajuns seara acasa.

  Ce scump ii pinguinu’! 🙂

  La zece luni is porcani, nu purcei. Cind aveam bunici, stiu ca le dadeau tarite muiate cu zer.

  Aici nu sint greieri, stiti? Ce triste is noptile fara ei…

  Morri, ca sa incastreze clipurile de pe youtube, adresa trebuie scrisa pe un rind nou.

 118. Angela

  Ar trebui să-ți trimitem niște greieri. Îi îmbătăm, să doarmă până ajung la tine. Mă duc să-i prind mai pe seară.

 119. cătălin

  Vezi sa nu prinzi vreo lacusta! 🙂

 120. Angela

  Afară nu-i primejdie. La mine-n pat să nu prind!

 121. cătălin

  Am mai citit citeva stiri … Nu inteleg ce a urmarit Antena3 sa scoata tot gunoiul in strada, o revarsare fastuoasa de prostie pura si suficienta! Cum sa dai vina tot pe Basescu cind Ponta e la guvernare de mai bine de doi ani? Imi amintesc de cei care-i aplaudau pe mineri in ’90. Macar minerii aveau scuza ca la ei nu ajungeau alte ziare, si, oricum, la cita cartea stiau … Mi-am amintit si ce spunea un distins domn aflat acum in spam, ca nimic nu-i repugna mai mult pe lumea asta decit cuvintul „munca”. Asa, fara legatura. 🙂

  http://casajurnalistului.ro/romanii-au-talent-la-politica/

  M-o pus dracu’ sa ma uit pe site-ul Monicai Macovei. Acuma nu inteleg eu, ori ea candideaza asa, la futu-i ma-sa, stiind ca nu are nici o sansa si nu merita sa depuna efort, ori e proasta. Site-ul (care scrie in numele ei) e o copie a Antenei3, cu tintele schimbate, in rest aceeasi abordare idioata si isterica. Chiar ma intreb serios daca nu cumva m-am pacalit eu, si Monica Macovei nu e cu nimic mai buna decit politicianul roman tipic. Mai bine ar fi tacut.

 122. Angela

  Nu cred că avem noi a ne bate capul. Blaturi, căcaturi, alianțe și mezalianțe, ipocrizii și manevre de aburit electoratul. Și ăla prost, și ăla „luminat”. Ar putea fi interesant, dacă n-ar fi atât de scârbos.

 123. cătălin

  Ma asteptam la altceva de la Macovei, si inca mai sper ca e o greseala. In fine…

 124. Angela

  Greșeală e să te mai aștepți la ceva de la oricare din cei care se forfotesc prin haznaua politică. Așa, ca exercițiu intelectual, poți să încerci să descoperi tehnicile și metodele de manipulare pe care le folosesc toți. Deși îs destul de grobiene și bătătorite, funcționează de minune. Stai să vezi ce murdării urmează, ce „dezvăluiri”, ce de-a schelete își vor scoate unii altora din dulapuri! Curat tabloid, dar ne costă cam mult pe noi, prostimea de orice culoare.

 125. cătălin

  Poate as fi facut o exceptie pentru Macovei, desi a avut si ea unele derapaje. Cind jandarmii bateau de rupeau oameni pe strada in 2012, ea spunea ca „isi fac doar datoria”. Apoi a stat mult prea mult intr-un partid de penali, acoperindu-le mizeriile. Iar acuma, cu parerile ei de pe blog, se cam intregeste imaginea unui politician roman obisnuit care nu merita bagat in seama.

  Ehe, murdarii si dezvaluiri, dar, cind e vorba de furat si de pirnaie, acolo fac toti front comun.

 126. Un procuror bun e un om rău.

 127. cătălin

  Va plac filmuletele astea?

  http://www.kirstenlepore.com/

 128. Angela

  Așa, carevasăzică. Vă lăfăiți, tolăniți, lălăiți pe diferite coclauri. Vacanță, ha? Las’ că vine ea, toamna. Veniți voi acasă!

 129. Angela

  Vă bălăciți, rumeniți, ghiftuiți, moțăiți, dănțuiți, țopăiți, răsfățuiți. Bravo!

 130. cătălin

  Nu eu, nu eu! 😦

 131. morringain

  Eu ma cultiv. E drept ca’s ultima sa auda de bijuteria asta 😀

 132. Catalin, pusei linkul cum zisesi matale, da vad ca nu functioneaza si pace. Si mi-am si uitat si parola de editare si mi-e lene rau sa-mi fac alta 😀

 133. cătălin

  Da, ai pus, dar mai avea ceva in link si wordpressu’ nu stie sa stearga ce-i in plus. Trebuie doar codul de dupa watch?v=, pina la urmatorul ampersand sau cum ii zice (&).

  Junghiule, cind ai timp si chef, hai sa clarificam chestiunea aia cu dr. Stromillo-Klisman si vindecarea de cancer a celor doua rude ale tale. Ca sa inteleg si eu, persoanele respective aveau un diagnostic confirmat (cu biopsie), au refuzat orice fel de tratament conventional (operatie, radiatii, citostatice), insa au scapat cu leacurile indicate de respectivul individ?

  Andreea tre’ sa fie ocupata cu hranitul purceilor. 😀

  Am si io un clip interesant, dibuit intr-o pauza.

 134. Timp am , dar n-am chef să vorbesc aci despre citostatice și d-alea.

 135. Se duce ea și vara asta și vom munci din nou pe brânci.
  Aveți puțintică răbdare!

 136. Junghiul

  Stai liniștită că nu fuseși ultima.

 137. Junghiul

  I-auziți ce bine grăiește Zarathustra ăsta

 138. Angela

  Îs foarte supărată. De duminică încoace, de când a murit Dan Hăulică, odihnească-se în pace, îmi vine să mor, să plâng și să ucid. Că am citit comentarii..Cretinii, primitivii, barbarii, cocălarii ar trebui să tacă sau să crape. Habar n-au de nimic, treaba lor dacă nu-i interesează mileniile de cultură și civilizație, dar nu tac, în pizda mamii lor. Spurcă tot, își bat joc de tot. De mai bine de 40 de ani car după mine, ca pe sfintele moaște, vreo două rafturi de Secolul XX, numere din 1969 până prin 1982. Puține lucruri am cărora să le fiu mai recunoscătoare, e o comoară în revistele alea. Și vin cocălarii să mi le mânjească. Să crape dracului. Toți. Acum.

 139. andreea

  se cam moare.
  se duse şi Patriciu, văd.

 140. Angela

  Îhî. Între timp, doamna Udrea și-a anunțat candidatura, a și cuvântat ceva, dar n-am fost atentă, că eram la cratiță. Se pregătește Meleșcanu. Oare Vadim Tudor de ce nu candidează? Ori nu știu eu. Și ar mai trebui vreo 10-12 aspiranți.

 141. cătălin

  Ei, nu pune la suflet Angela, unii nu-si dau seama despre ce vorbesc. Uite, mai bine ne-ai deschide ochii noua despre Dan Haulica, am auzit numele, stiu ca a fost un critic literar, dar n-am citit nimic scris de el. 😦

  Mda, cum nu conteaza miliardele de dolari absolut deloc in fata mortii …

 142. Angela

  Ia de aici, că n-am eu ce să spun mai mult. Și mai găsești pe goagăl, dacă vrei.
  http://www.revista22.ro/dan-haulica–un-papa-al-criticii-de-arta-romne537tidan-haulica-46573.html
  N-am cum să nu pun la suflet, că nu trăiesc sub clopot de sticlă. Și-s mulți, prea mulți, peste tot, și tot cresc. Nu trebuie să știe, nu trebuie să meargă în muzee și biblioteci, doar însuși prezidentul le-a batjocorit, dar să taaaacăăă! Cum să faci ploșniță și jidov kaghebist un om despre care nu știi nimic? Nici despre el, nici despre ce a știut el?

 143. cătălin

  … tot asa cum ii urezi cancer unuia care te-a bannat pe un blog microscopic pentru ca il injurai incontinuu. Oameni care nu stiu nimic despre viata si se cred nemuritori si perfecti.

  Nu vrei o aplicatie care rade toata publicitatea si toate comentariile de la articole?

 144. andreea

  n-ai o aplicaţie care rade amintirile?

 145. andreea

  a, şi vezi că ai pierdut pariul cu voiculescu aşa că trebuie sa scrii un text de inimă albastră.

  ai sfeclit-o.

 146. cătălin

  Aoleu, ai picat in butoiul cu melancolie?

  Chiar ca am sfeclit-o. Ce vrei ca sa scrii tu textul de inima albastra?

 147. cătălin

  Mi-am adus aminte, de inima albastra nu-i greu, pariul a fost cu text romantic, vaporos. Ala e greu, daca nu imposibil.

  Ia, ca-i prea multa liniste:

 148. andreea

  ce să vreau?
  onoarea mea şi trei chile de mastică prima.

  aia n-ar fi nici o sfîrîială, că doar am mai scris de mi s-au strepezit mie dinţii.
  eu ar trebui să mă reprofilez pe social-politic. să mă dau pe brazdă, cum s-ar zice. să mă maturizez.

  adevărul e că dacă nu-ţi vine în mod natural…

 149. andreea

  am picat, da, de ieri, de cînd ne-am oprit să mîncăm la o terasă prăfuită de pe dreapta din celebra staţiune Căciulata. la mese erau cam numai pensionari rumeni, buda era din aia turcească, de-mi crează mie probleme tehnice majore şi tot ciuleam urechile să aud susurul Oltului (aveam în cap aia cu Mai bineeeee, mai bineeee, mai bine trec Oltu-not… ) dar nu auzeam decît vuietul drumului naţional şi pe urmă mi-au adus ciorba de fasole şi în timp ce pescuiam boabele prin ea, întrebîndu-mă dacă nu cumva e mai bine să mă satur doar cu berea anexată, trei indivizi durdulii în blugi s-au urcat pe o scenă, doi şi-au acordat instrumentele şi al treilea, cel mai arătos, şi-a vîrît microfonul în gură şi a început să se unduiască şi să zbiere: Beeeeeeeesaaaaameeeeeee, besaaame muuuuuuchoooooooo…

  ei, credeţi cumva că am murit de rîs? aiurea. pentru că fix în acel moment am observat o pereche pensionărească privindu-se galeş în ochi şi pentru că soarele tocmai apunea pe după munte, au început să-mi curgă lacrimile în ciorbă. şi i-am spus Sabinei că mi-a intrat o muscă în ochi şi m-a crezut. cred.

  empatie emoţionalicoasă de Valea Oltului, nu te pui cu aşa ceva…

 150. cătălin

  Ei, dacă asta înseamnă maturizarea , te rog rămîi așa, copil. 🙂

  Mie mi-au dat lacrimile ieri, la sala de sport. Trăgeam de fiare cînd văd trecînd pe lîngă mine, împinsă, într-un cărucior cu rotile, o fată paralizată. Nici măcar capul nu și-l putea mișca, stătea fix, pe un suport. Era atît de frumoasă, iar pe față îi încremenise un zîmbet. Am fugit …

 151. Angela

  Nu vă supărați, aicea-i sala de așteptare de la cardiologie? Pot să stau și eu? Că de la oftalmologie m-au trimis aici, ziceau că nu-i de competența lor, că n-am nicio muscă-n ochi.

 152. cătălin

  Nu, nu-i aici, mai bine venim la tine, Angela, din gura surii se poate vedea apusul.

 153. andreea

  vai.
  de ce nu mă trăserăţi, măi, de rochiţă, să-mi spuneţi că se zice creează, nu crează. mă lăsarăţi să mă fac de rîs în blogosferă… tz, tz, tz… aşa prieteni…

 154. Angela

  Da’ ce, crezi că băgarăm de seamă? Ne intrase musca-n ochi. Ar fi bine să veniți, chiar se poate vedea apusul din gura șurii. Și vă cânt eu de inimă albastră, și mai mugește vaca din vecini, și târâie greierii..

 155. cătălin

  Pai ziceai ca ai pantaloni scurti. 🙂

  Nu am vazut nici eu, si acum sa nu crezi ca nu ti-am citit comentariul. Am facut-o chiar de doua ori. Dar asa citesc oamenii normali, se uita la inceputul si la sfirsitul cuvintului, iar literele din interior pot fi in orice ordine. Apoi, chiar daca as fi vazut vreo gresala, tot n-as fi zis nimic, ca nu-i relevant (dupa mine). Da, stiu ca e corect „greseala”, dar eu pronunt si scriu gresala, ca asa am auzit si asa imi place.

  Ma gindeam azi la Dinu Patriciu, asta totusi a avut o urma de creier si ceva educatie, nu se poate compara cu un pirlit ca varanu’. Oare miliardele de dolari furate de la stat i-or fi adus fericirea? I-o fi schimbat viata in bine mormanul ala de bani?

 156. cătălin

  „We can keep ourselves so busy, fill our lives with so many diversions, stuff our heads with so much knowledge, involve ourselves with so many people and cover so much ground that we never have time to probe the fearful and wonderful world within … By middle life most of us are accomplished fugitives from ourselves.”

  „Ne putem tine ocupati tot timpul, ne putem umple viata cu atit de multe lucruri minore, putem inghesui in capetele noastre atit de multe cunostinte, putem interactiona cu atit de multi oameni, putem calatori atit de mult, ca niciodata nu avem timp sa examinam cu atentie lumea noastra interioara, tematoare si minunata … Pe la jumatatea vietii, cei mai multi dintre stim tare bine sa fugim de noi insine”.

  (John Gardner, citat intr-o alta carte rasfoita pe Amazon).

  Neata! 🙂

 157. Simona Tache ne propunea ieri să așteptăm necrologul lui Carțianu pentru D. Patriciu și să râdem cu muci.
  Uite lucrurile care mă oripilează pe mine profund. Ăștia sunt formatorii și ne mirăm că cititorii își urează unii altora cancer.
  Și cumva tot eu m-aș simți obligat să precizez că nu am fost un fan D. Patriciu.
  Dumnezeu să-l ierte!

 158. Ce să mai spunem atunci despre Dan Hăulică?
  Important pentru unii e să întinezi și iată că nici moartea nu-i desparte de victimele întinăciunii lor.
  Îmi vine să mă izolez, cumva!

 159. Căciulata îmi amintește de asta

 160. Cam asta-ar fi, sper să-i înțelegeți spusele

 161. andreea

  cum e la Balaton?
  se face baie în lac?
  plajă?
  e nămol ca la Techirghiol?
  nisip?
  copii cu lopăţele?
  sînt femei frumoase pe mal?

 162. Angela

  Grătare cu mici și cefe? Bere? Manele? Cocălari și pițipoance?

 163. andreea

  sînt cuvinte care sună urît pur şi simplu.
  de pildă, căciulata. sau besamemucho.
  cred că ăştia care îl spurcă acum pe Dan Hăulică, habar n-au cine a fost şi ce a făcut, dar se comportă aşa pentru că li se pare că îi sună numele urît. Hăulică. dacă îl chema Mîndricel, poate că erau mai blînzi.

  balaton sună frumos. şi termopile… şi mentosan.

 164. cătălin

  Da, buna intrebare, de ce l-or fi spurcat pe Dan Haulica? E clar ca nu stiau cu ce se ocupa si nici nu i-a suparat cu nimic.

  Ei, formatori de opinie, ce scortos suna asta. Nu, fiecare isi formeaza propria opinie, nu trebuie sa primeasca ceva cu lingurita. In rest, Tache e si ea om, si nu exista om care sa nu fie prost macar o data pe zi.

  M-a speriat prin uritenie si prostie expresia ce cancer e afara.

  Junghiule, macar o poza nu pui? Si tu, Andreea, te faci ca ploua, desi ai cutreierat muntii. Unde mai pui ca muntii vostri (of!) sint tare frumosi, nu ca ai mei, golasi.

 165. andreea

  nu găsesc cablul. şi cînd îl găsesc, nu mai e aparatul foto unde trebuie să fie. cînd le am pe amîndouă, n-am timp, mă fugăreşte Sabina. iar uneori am şi timp, dar mă chinuieşte un maldetrî… asta e…

 166. cătălin

  Da, te inteleg, ca si pe mine ma chinuie de multe ori un maldefoame.

 167. andreea

  caut de o oră un desen în calculatorul ăsta…

 168. cătălin

  Nu stii cam in ce perioada l-ai modificat? L-ai putea cauta dupa data. Daca esti in Windows, scrie in caseta de Search „datemodified:” si iti va aparea sa alegi un interval de timp.

 169. andreea

  da’ numa’ Dumnezeu ştie cum îl chema şi cînd l-am desenat…
  aşa începe Alzheimerul?

  iote şi soluţia pentru ştersul amintirilor.

 170. cătălin

  Ăăă … nu mai ştiu cum începe, am uitat.

 171. Mor de somn, vorbim mâine

 172. cătălin

  Iaca, am fost pe la Tache si-am scris prostii. 😀

  Stiati ca toate mamiferele au cite un os care ajuta la sculatul unui anumit organ? Toate in afara de oameni. Oare de ce? 🙂

 173. Angela

  În cadrul acțiunii „supravegheați copiii, să vedeți ce boacăne mai fac”, mă dusei iute la Tache, să văd. Du-te de de spovedește și te-mpărtășește, fă 183 de mătănii, că iar te-ncearcă Necuratu’.

 174. andreea

  osul este pentru că n-au imaginaţie, ca să compenseze neputirinţele.

 175. Angela

  O, da, puterea minţii e esenţială în acţiunea respectivă. Ori, poate, la masculul speciei umane osul cu pricina se află în creier.

 176. cătălin

  Chiar ca Necuratu’, ca dintre zeci de comentatori acolo m-am nimerit chiar linga ptiu! ptiu! 😀

  Ma intreb daca oamenii de Neanderthal n-au avut oase acolo, dar, in timp, au disparut: „iesi dracu’ afara si sa nu-mi mai vii cu oase!!!!”

 177. andreea

  păi tu nu te uiţi unde şi după cine comentezi?
  comentezi aşaaa… fără documentare, fără orientare în spaţiu?!

  mă duc acas.

  azi am demolat o magazie. pe hîrtie, normal, deşi cred că era mai uşor în realitate. suflam ca lupul în căsuţa purceluşului.
  nu înţeleg nimic din brambureala politică. mă întreb cu cine o să votez. nu că nu m-aş fi întrebat întotdeauna…
  afară bîrîie o vidanjă, cred că are infrasunete bîrîiala, pentru că simt o nelinişte crescîndă în mine.

  nu mă înţeleg cu bulgarii ăştia cu care schimb mesaje. eu vreau un fel de camere, ei îmi oferă altceva.

  totul e neclar.

  cu oase sau fără oase, important e să meargă treaba mult şi bine.

  gata.

 178. cătălin

  Pai m-am uitat, dar acolo comentariile sint asa, incilcite, cu raspunsuri.

  Voteaza-l si tu pe Ponta … pentru un prim mandat de 29 de zile. Apropo, i-au dat drumul din puscarie lu’ Nastase. O treime din pedeapsa si gata. Ma intreb atunci ce rost mai au pedepsele de nu stiu citi ani daca se executa de fapt o treime din ele.

  Ea asa de misto la bulgari sa merite sa mergi la ei?

 179. andreea

  numa’ năstase e la tv. şi-a lăsat barbă, arată ca un cinstit patriarh… brrrr…

  eu am văzut cum e la Balcic şi la Nessebar. mi-a plăcut. nu-mi place să merg în… resorturi din alea industriale. 🙂 îmi plac orăşelele îmbîrligate. e mai scump, dar fac şi eu un efort, na… după ce am fost la purcei…

 180. Angela

  Eu nu mă uit la Năstase, că fac papanaşi (a venit copilu..). Dar mă tot cujet la povestea de ieri, cu Băse şi Udrea. Asta mi s-a părut o chestie pertinentă şi realistă, dacă cumva vă apucă cheful şi dragul de politichie, e chiar ok:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17939051-invins-sau-salvat-traian-basescu.htm

 181. cătălin

  Am mai vazut si la altii moda cu barba in puscarie. Poate ca femeile cu barba sint considerate respingatoare?

  Angela, multam, poate o sa citesc, drept sa spun insa nu dau doi bani pe Basescu. N-am avut niciodata o parere buna despre el, nu inteleg de ce atitia oameni inteligenti au stat in limba cind au auzit de el si l-au transformat intr-un fel de Mesia al dreptei.

  Eu urasc aglomeratia, de aia ma si duc pe muntii pe care ma duc, ca nu prea se incumeta turistii pe acolo. Rar mai dam peste citeva oi sau capre, de alea cu patru picioare. 😀

  Cum se fac papanasii in Ardeal?

 182. cătălin

  Un fotoreportaj misto:

  Multe poze aici: http://www.beforethey.com/

 183. Angela

  Nu de dragul Băsescului am pus linkul, că mi-e urât ca moartea, încă din 1998, când mi-a fost ministru şi a iniţiat distrugerea cefereului meu iubit . Cu toate astea, l-am votat în 2004, de groaza lui Năstase. După aia nu, că din 2009 n-am mai prea votat, nu eram tocmai aptă să cobor din pat şi să mă târăsc la urne. Articolul mi-a plăcut ca vedere generală asupra situaţiunii.
  Papanaşii se fac din brânză de vacă cu ou, griş şi un pic de făină, se fierb în apă cu un pic de sare, se tăvălesc în pesmet prăjit un pic şi se halesc cu zahăr şi smântână. Aşa fac eu, ba mai pun cu de la mine putere un pic de zahăr şi vanilie în compoziţie.

 184. cătălin

  Asa, vad ca au adus astia de la wordpress o modificare, si oricine poate insera poze in comentarii, nu va trebuie cont de admin, nimic. Numai sa puneti linkul catre o imagine (cu extensia jpg sau jpeg).

 185. cătălin

  O sa-l citesc atunci, multumesc.

  Problema cu CFR-ul e ca are nenumarati angajati si, in plus, se mai fura cu nenumarate firme-capusa.

  A, da, e aceeasi reteta si in Moldova. Mi-i dor de brinza, de fructe, de casa, de parinti … 😦

 186. cătălin

  Da, am citit. E bine ca, in sfirsit, oamenii incep sa vada cum stau lucrurile, ca Basescu si Ponta nu sint adversari. Singura persoana care a incercat sa deranjeze sistemul a fost Macovei, si de aia nici un partid nu o sustine. Iar daca, prin absurd, ar ajunge ea in turul doi, vom vedea o dezlantuire fantastica de jigniri si mizerii din partea tuturor partidelor, ziarelor si televiziunilor. Nu cred insa ca vreun politician roman are control asupra DNA-ului, s-ar putea ca ala sa fie scapat din mina.

  Sa-i lasam, poate o veni si ziua cind Basescu si Ponta vor candida unul impotriva altuia pentru functia de sef de celula. 🙂

 187. andreea

  au am o singură explicaţie, romanţioasă. Băsescu e îndrăgostit lulea de Nuţi. e orb. nu mai vede nimic în jur.
  habar n-aveţi voi ce urît fac Scorpionii cînd se îndrăgostesc… 👿

 188. Angela

  Achiesez. Ca mare fizionomistă ce mă aflu, îi văd expresia feței și lumina din ochi când vorbește despre ea. Îs inconfundabile. Acuma, că-i iubire focoasă scorpionească, că-i o criză zdravănă de andropauză, nu știu. Oricum, pe acolo suntem. Că mai sunt și machiavelâcuri politicești, intrigi și combinații, asta este. Dar dincolo de toate, pasiunea răzbate din pixeli, dinspre partea lui. Nu numai că răzbate, sare în ochi de-a dreptul.

 189. andreea

  întotdeauna am înţeles călcîiele sfîrîinde. pentru oricine, din partea oricui. nu am pus întrebări din alea stupide (da’ ce-ai găsit frate/soro la ea/el?!), nu am catalogat, nu am ridicat piatra. dar cum faci ca sfîrîiala ta să să nu deranjeze alte persoane, în cazul de faţă – iaca – o ţară întreagă – asta e chiar o problemă.

 190. cătălin

  Nu stiam de chestia asta, eu n-am asa spirit de observatie, ascutit. 🙂 Oricum, ce am spus nu are legatura cu episodul Woodrea.

  Apropo, de mine n-ati zis ca-mi sfiriie calciiele dupa stiti voi ce fiinta angelica? 😀

 191. andreea

  eu n-am zis. era o posibilitate, un procent.

  poate că bat cîmpii. poate că am eu ochelari de cal şi o totală opacitate în ceea ce priveşte lupta pentru putere şi căţărare şi bani şi ambîţ şi toate celele de acest tip şi atunci nu le citesc nici în comportamentul altora. pentru că pentru mine nu există.

  să spună alţii cum e cu puterea.

 192. Angela

  Țările mai au ele pățanii din astea. De-alde Wallis Simpson, ori Lupeasca noastră, n-au făcut ele mai mult decât regatul? Cu deosebirea că masculii ăia au ales iubirea sfîrîindă și doamnele s-au ales cu sfîrîitorul. Oase regale, deh. Că altminteri, sfârâitorul standard așterne iubitei la picioare ce are și ce poate. Dacă are numai leafă, leafa. Dacă are avere, averea. Dacă poate să-i ofere o țară, țară-i pune pe tavă.

 193. cătălin

  Dacă n-are nimic … sfîrîie singur.

  Aşa-i, n-ai spus. Oricum nu era nici o sfîrîială dacă spuneai, chiar de ar fi fost adevărat nu cred că era ceva rău.

 194. andreea

  acu’ ce, ai dat şi tu în boala lui Gelu, aia cu femeile care nu te iubesc decît dacă ai bani?

 195. cătălin

  Nu, vorbeam si eu aiurea, nu da, ca nu mai fac. 🙂

 196. morringain

  Nu, nu-i adevarat ca femeile nu te iubesc decat daca ai bani, dar nu strica sa ii ai 😀

 197. cătălin

  Ia sa vedem, cum arata Fat-Frumos? 🙂

 198. andreea

  eh, cine a zis că strică…
  măcar îţi cumperi un Lamborghini, drept consolare.

 199. andreea

  sînt neliniştită. fi-miu e pe undeva prin Budapesta şi nu-mi răspunde nici la telefon, nici la mailuri.

 200. cătălin

  Ei, poate a uitat sa-si incarce telefonul. Cind ati vorbit ultima data?

 201. andreea

  ieri…

 202. andreea

  ei, mi-a dat un mesaj pe la 1 noaptea. cică au avut ceva probleme cu autocarul… hm.

  stă să plouă.
  parcă a venit toamna.

 203. cătălin

  Ai stat treaza deci pina la 1 …

  Ia uite, un articol pentru arhitecti. Cica proiectind camerele de spital altfel, inclusiv cu acces la lumina naturala, nevoia de medicamente anti-durere s-a redus cu 30%, printre alte avantaje.

  http://www.nytimes.com/2014/08/22/arts/design/in-redesigned-room-hospital-patients-may-feel-better-already.html

 204. cătălin

  Din ciclul „locuri frumoase pe care n-o sa le vad niciodata”:

  Andreea, vad ca in admin nu mai apar deloc linkurile catre youtube, e asa si la tine?

 205. Angela

  Că tot îs eu mare iubitoare de basme, cred că așa trebuie să fie faimosul „celălalt tărâm” din povești.

 206. cătălin

  Am fost de citeva ori pe munti deasupra norilor …

  La fel e nu numai in stiinta, ci si in viata.

 207. andreea

  da, nu se văd linkurile.

  auzi, canapele pentru vizitatorii bolnavului….

  îîîî, mi-am amintit de ultima experiență spitalicească. cum alergam să chem asistentele pentru toți bolnavii din salon, cînd făceau crize sau li se desprindeau perfuziile. și cum întotdeauna aveam senzația că le deranjez teribil. pe asistente. într-un salon din ăsta, dacă ai ghinionul să nu fie nici un bolnav pe picioare și niciun vizitator disponibil, cum eram eu, poți să țipi pînă nu mai poți.

 208. cătălin

  Uf, nu voiam sa-ti stirnesc amintiri neplacute 😦

  E groaznic spitalul … esti bolnav , nu te mai numeri printre oamenii normali. Ai trecut in alta parte. Toti stiu ca e vina ta ca ai ajuns acolo, ca daca nu faceai aia si aia, ramineai printre cei sanatosi.

 209. andreea

  nu-i nimic.
  trebuie să trăim cu ele, se pare.

 210. cătălin

  Mda, cam morcovit astazi, m-am busit cu cineva, Ana m-o blocat iar pe facebook ca am avut o parere diferita intr-o anumita chestiune, n-am mers pe munti din lipsa de timp, e innorat, ma doare capu’…

 211. andreea

  în lumea mare şi în lumile mici sînt două feluri de locuri.

  locuri în care ai voie să ai o părere diferită şi locuri în care nu ai voie.
  ce, nu ştiai?

 212. cătălin

  Ba cam stiam, totusi parerea diferita nu a fost deloc vehementa.

  Asa e ea, fiecare are cite ceva, eu nu ma astept ca oamenii sa fie perfecti si nici nu-mi propun sa-i schimb. 🙂

 213. andreea

  păi şi atunci ce vrei? să-i sîcîi?

 214. cătălin

  sîc-sîc! 😛

  Ei, nici asa, ca am deschis gura la Ana despre chestiunea respectiva de doua ori in 4-5 luni, cind mi-au ajuns pe pagina (din ce posteaza Ana) inchinarile ei in fata unei anumite zeitati. Dar nu, chiar nu vreau nimic, am insa un gust amar…

 215. andreea

  hm! parcă am mai auzit eu de un caz asemănător!

 216. cătălin

  🙂 🙂

 217. andreea

  păi, nu-i de rîs…

  uite, ne-au părăsit toţi. am rămas ca doi cuci. mai bine am plînge un pic.

 218. cătălin

  Un cuc si-o cuca. 🙂

  Ce sa facem, asta e, grupul acela de pe Pandora sau de la inceputurile pistolului nu se va mai reuni niciodata. Nu-i meritul meu aici … (si asta e un motiv pentru care am mai mult decit un dinte impotriva acelei zeitati). Astfel de grupuri e chiar imposibil sa se formeze, cind toti sint grabiti, pe facebook, un like, 2-3 vorbe, ce ai spus ieri nu mai conteaza, e undeva, ascuns. Si, mai ales, cind nimeni nu-i dispus sa renunte la propria carapace, de frica sa nu fie ranit.

  Iote, sa folosim si feisbucu’ la ceva:

 219. Ce vrei să spui cu „am mai mult decit un dinte impotriva acelei zeitati”, că mă sperii tare?
  Eram în mijlocul povestirii despre Balatonfured când ai comentat ca din întâmplare după Nora la Simona Tache . Acum și faza cu Ana…
  Atitudinile astea mă fac să nu particip la discuții.Nu știu dacă e bine sau nu, nu știu dacă e corect sau nu dar e ceva mai puternic decât voința mea care îmi spune : nu băga în seamă, du-te înainte.
  Cam așa e și la tine, ca să înțeleg?

 220. andreea

  pai da…

 221. cătălin

  Nu e mai puternic de vointa. Uite nu suport acea persoana pentru ceea ce a facut, pentru vitriolul pe care l-a aruncat intr-un grup de oameni care voiau sa vorbeasca, si pentru lectiile pe care le da vrind sa para altceva. Pfuai, ce scirba ii era cind patru indivizi bannati pe pistol o comentau pe Pandora (unde ea intra oricind si ii provoca); sigur, cind m-a jignit de zeci de ori fara ca eu sa pot raspunde, a fost cu totul alta situatie, ea a fost indreptatita.

  La Tache a fost intimplare, nu m-am luat de ea pentru ca acolo nu s-a apucat sa tina lectii. Si, la o adica, daca ma luam, ce ar fi fost? „Faza cu Ana”? Hai sa-ti spun atunci. Scrie Ana pe facebook ca N are un caracter admirabil. Eu spun „in ce priveste caracterul, te laudai pe tine, nu?” (cum era formulata fraza, nu se intelegea prea bine la cine se referea Ana). Ana ma blocheaza. Da, pentru asta. Sigur, orice om poate avea un caracter admirabil privit dintr-un anumit unghi, din care ii dai dreptate intotdeauna. Nu am jignit-o pe N in nici un fel pe pagina Anei. Multumit(i) de explicatii?

 222. Tu ce zici? Ar trebui?

 223. cătălin

  Eu zic ca n-am sarit calul. Si, la urma urmei, ce fac eu printre alte parti nu ar trebui sa aiba vreo importanta.

  Hai sa va arat o poza mai bine. Nu m-am dus ca n-am avut nimic mai formal, dar nebunii astia au urcat pe munte costumati asa (si n-a fost o excursie prea usoara):

 224. andreea

  fiecare poate să spună ce vrea, unde vrea. să-şi ducă războaiele, dacă (mai) are chef de războaie. şi să şi le asume.

  eu zic că nu trebuie să raportezi aici ce năzbîtii faci prin alte părţi, dacă nu e ceva cumplit de arzător pentru care e nevoie să facem, eu ştiu? greva foamei. şi mai zic, din nooooooou, că e caraghios să te superi că Ana o apără pe Nora de atacurile tale şi te mătrăşeşte, cînd tu ai aplicat aceeaşi monedă, aici, cu atacatorii ei.

  dar tu nu vezi lucrurile astea. nu le vezi şi pace. şi nu vreau să ajungem iar la nuanţe. staaaai că eu am vorbit frumuşel, în timp ce alţii au beştelit mai urîţel…

  o să plece toţi, pînă la urmă. o să se retragă, o să intre în bîrlog, o să-şi vîre ciocul sub aripă, o să fugă cu alte bloguri…
  în fine.

 225. cătălin

  Of, am spus si eu asa, nu ca sa dau raportul, nu ca sa va cer parerea sau sprijinul. Si nu m-am suparat pe Ana.

  Mosu’ n-a fost bannat pentru atacurile la adresa Anei. Bun, stiu unde bati, de ieri, ce sa fac eu, Andreea? Cind le-ai spus celor doi ca le dai drumul cu conditia sa ma lase in pace, amindoi ti-au raspuns rizind „pai scopul nostru e sa-l injuram pe Costel!”. Ce sa mai zic, ce sa mai fac? Ti-am mai spus o data, iesi tu in fata daca vrei. Sint sigur insa ca vei deveni o tinta atunci cind ii vei supara, asa cum am devenit si eu.

 226. andreea

  probabil că o s-o fac şi pe asta. 😦

  nu ca să dovedesc că mă voi descurca, ci pentru că pur şi simplu am dar prea multe indicaţii şi sfaturi pînă acum şi mi-am devenit eu, mie, antipatică. ştiu că teoria şi practica nu sînt surori bune.

 227. Angela

  Numai de năzbâtii aveam nevoie, oricum îmi pleznește capul. O să mă ierte Dumnezeu, sau poate nu, dar tata mă scoate din minți. Îs o fiică rea, ar trebui să fiu zen, dar nu pot. De câte ori lipsesc, că mă duc la Cluj, pe când mă întorc a mai făcut o tâmpenie. A dat în damblaua vopsitului, cum rămâne singur, vopsește ceva, la stilul mânjit și în ceva culoare oribilă. Acum a făcut-o chiar de oaie, mi-e chiar rău din cauza nervilor. Și n-am soluție. Și mie, când n-am soluții, îmi vine să dau foc la tot și să mă pustnicesc.

 228. cătălin

  Tu nu trebuie sa dovedesti nimic, Andreea.

  Uf, Angela, nici tu nu aduci vesti bune. 😦

 229. andreea

  aşează-te pe un fotoliu comod.
  numără pînă la 1000.
  ai îngheţată? mănîncă o îngheţată.
  gîndeşte-te că ai un tată. alţii n-au.
  gîndeşte-te că ai o casă. mulţi n-au.
  chiar şi vopsită naşpa. 🙂

  vopselele se pot acoperi cu alte vopsele.
  sau cu tablouri pe dinăuntru.
  sau cu iederă pe afară.

  răsuflă adînc.
  şezi blîndă.
  997… 998… 999…

 230. cătălin

  Nooo, numara de la 1000 in jos, din 13 in 13. 🙂

 231. Angela

  Mă gândesc eu la toate, dar deja îmi cam amorțește brațul stâng. Că de data asta o să explodeze fiu-meu, că s-a apucat să vopsească peretele de la intrarea în sălașul lui. Și odrasla mea e departe de a fi o persoană confortabilă, turbează dacă-i încalci teritoriul. Așa că o să am ce auzi și mi-e groază de pe acum. Vreau să trăiască mama, că dacă ea ar fi…Acum stau aici și mă smiorcăi, am nevoie de un om mare, nu mai pot singură.

 232. andreea

  ah, ştiu…
  problema nu e că te-ai supărat tu foarte tare, ci că te temi de scandal, de vorbele grele şi jignirile pe care o să şi le arunce cei dragi…

 233. cătălin

  Hmm, pentru turbare nu sint sali de sport si cluburi de arte martiale?

  O cunostinta de pe-aici merge azi sa-si vada un unchi, ca-i onomoastica lui. Implineste frageda virsta de 99 de anisori. Incep sa apara unele semne de batrinete, de exemplu a fost nevoit sa-si ia anul trecut ochelari de vedere. Si tot anul trecut respectivul unchi si-a reinnoit permisul de conducere: e angajat de primarie sa conduca de citeva ori pe saptamina un autobuz pentru virstnici, sa mai iasa astia pe la magazine si prin oras. 😀

 234. Angela

  Da, Andreea, mă tem până la groază de fazele astea. Nu neapărat jigniri, ci multă amărăciune. Și nu suport amărăciunile și supărările alor mei, mai bine o săptămână de migrene și o tură de perfuzii. Că alea mă privesc pe mine și mă descurc.

 235. andreea

  nu ştiu dacă se potriveşte şi altcuiva, dar eu procedez în felul următor:

  necazurile – fricile, întîmplările rele – sînt mari şi mai mititele. cu cele mari nu prea avem ce face, se înghit pe nemestecate sau te lovesc în moalele capului.
  dar cu fricile mici fac cam aşa. am un moment de care mi-e frică, mîine? îmi spun: poimîine, sau, şi mai bine, peste o lună, o să stau tot aici, pe scaunul ăsta, tot eu, dar momentul va fi trecut. n-o să mă mai tem de el. e să fiu după. peste el. şi atunci, de ce trebuie să mă tem acum aşa de tare?

  pare că nu ţine, dar, cu un pic de exerciţiu, înveţi să te relaxezi.

 236. Angela

  O să încerc așa.

 237. cătălin

  Uneori teama e muuult mai puternica decit consecintele reale …

  Unii spun ca o alta solutie e sa traiesti doar clipa de fata. Ce, cind mergeam pe muchia aia de munte (am pus si poze aici), credeti ca-mi statea gindul la altceva? Nici macar frica nu mai simteam.

 238. Angela

  Nu știu. M-am cam săturat de propriile anxietăți. Nu prea e în regulă cu ele. Sau cu mine. Mă extenuează. Nu-i vorba de azi neapărat, anxietatea devine starea mea naturală și mă deranjează rău de tot.

 239. andreea

  dacă stau şi privesc în urmă la momentele în care era să mor de frică – la propriu, la cîte ore şi zile din viaţa mea au fost făcute terci din cauza fricii (marea majoritate legate de copii, dar nu numai) şi îmi dau seama cît de DEGEABA au fost, îmi vine să-mi dau pumni în cap.

  de asta, încerc şi eu tot felul de metode de autosugestie.

 240. andreea

  Dear Family and Friends,

  I remember going to the Mall with Dad, a very long bike ride with Mom. I remember so many great family times that take me away from this prison. Dreams of family and friends take me away and happiness fills my heart.

  I know you are thinking of me and praying for me. And I am so thankful. I feel you all especially when I pray. I pray for you to stay strong and to believe. I really feel I can touch you even in this darkness when I pray.

  Eighteen of us have been held together in one cell, which has helped me. We have had each other to have endless long conversations about movies, trivia, sports. We have played games made up of scraps found in our cell…we have found ways to play checkers, Chess, and Risk… and have had tournaments of competition, spending some days preparing strategies for the next day’s game or lecture. The games and teaching each other have helped the time pass. They have been a huge help. We repeat stories and laugh to break the tension.

  I have had weak and strong days. We are so grateful when anyone is freed; but of course, yearn for our own freedom. We try to encourage each other and share strength. We are being fed better now and daily. We have tea, occasional coffee. I have regained most of my weight lost last year.

  I think a lot about my brothers and sister. I remember playing Werewolf in the dark with Michael and so many other adventures. I think of chasing Mattie and T around the kitchen counter. It makes me happy to think of them. If there is any money left in my bank account, I want it to go to Michael and Matthew. I am so proud of you, Michael and thankful to you for happy childhood memories and to you and Kristie for happy adult ones.

  And big John, how I enjoyed visiting you and Cress in Germany. Thank you for welcoming me. I think a lot about RoRo and try to imagine what Jack is like. I hope he has RoRo’s personality!

  And Mark… so proud of you too Bro. I think of you on the West coast and hope you are doing some snowboarding and camping, I especially remember us going to the Comedy Club in Boston together and our big hug after. The special moments keep me hopeful.

  Katie, so very proud of you. You are the strongest and best of us all!! I think of you working so hard, helping people as a nurse. I am so glad we texted just before I was captured. I pray I can come to your wedding…. now I am sounding like Grammy!!

  Grammy, please take your medicine, take walks and keep dancing. I plan to take you out to Margarita’s when I get home. Stay strong because I am going to need your help to reclaim my life.

  Jim

 241. cătălin

  Ce-i asta? Scrisoare a vreunui ziarist rapit? Zgîrie rău … 😦

  Vorbeati de frica, poate ca nu putem scapa de ea niciodata, e ceva natural, dar permanent. Tot ce putem e sa incercam sa dansam cu ea: un pas inainte, unul inapoi.

  Imi place tare mult filmuletul asta:

 242. cătălin

  Junghiule, pot sa te intreb ceva? De ce, de exemplu, episodul Tache (unde nu s-a intimplat chiar nimic) ti-a intrerupt o povestire pe care n-ai mai reluat-o? Adica, ce legatura e intre prostiile mele de prin alte parti si ce se intimpla aici? A, ca nu trebuia sa aduc vorba, da, de acord, dar erau niste lucruri atit de lipsite de importanta ca nu mi-am dat seama. 😦

 243. andreea

  James Foley

 244. andreea

  m-am acomodat cu feisbucul, în ultima vreme. am studiat fenomenul, am descoperit tot felul de oameni cunoscuţi mie, din zone diferite, care erau prieteni între ei, acolo. toate ca toate: postările – tip semnal sau cugetare adîncă, mutriţele şi comentariile care urmează, fotografiile, dar cu un lucru nu mă împac. cu laicurile. nu înţeleg laicurile. nu le pricep. forma asta de comunicare între oameni îmi zbîrleşte părul. zbîîîîîrrrrr.

  cred că mi s-a întîmplat şi mie să dau un laic şi apoi nu mai ştiam cum să-l şterg. ce draci mai e şi asta??! spune acolo ceva, dacă ai de spus!, mi-am zis.

 245. cătălin

  Ce-ai, mai, cu laicurile? Eu un fel de a spune „imi place”. Cum ar fi sa posteze unu’ vreo cujetare adinca „ma sterg la cur, ce frumoasa e viata!” si vro 30 dupa aia sa scrie „imi place!” sau „ai dreptate!”

  PS: nu-ti faci si tu cont, sa-ti pui poze, sa primesti laicuri? 😛

 246. andreea

  nu ştiu, mie nu prea îmi place nimic. îs ciufută. 🙂 dar dacă îmi place ceva, atunci lucrul ăla merită o altă abordare.

 247. andreea

  uite, nici Junghiul nu mai vine. umblă teleleu şi dă laicuri

 248. cătălin

  Feisbucu’ mai are avantajul ca trimite „clopotei” (sunete) cind cineva comenteaza dupa tine, sau da laic la ce scrii tu. E foarte util cind te certi cu vreunul, stii cind ti-a raspuns.

  Junghiul umbla dupa fructe, e toamna, s-au copt. 😛

 249. cătălin

  Stii ca se tranzactioneaza laicurile? Si sint site-uri cu sfaturi: „vrei mai multe laicuri? Sterge-te la cur mai des!”

 250. andreea

  tare urît vorbeşti…

 251. Angela

  Bine o mai duce unii! Stă pe feisbuc și se distrează, nu ca alții care mută mobilă, scoate, sortează și pune la loc nșpe rafturi de cărți care nu mai încape după ce le-a scos, ba și-a mai scrântit prin răsucire inadecvată genunchiul stâng și și-a învinețit un deget de la mână. Vorba poporului, foaie verde băț/n-ai de lucru, fă-ț.

 252. cătălin

  Of, gata, nu mai volbesc uliiit.

  Ei, Angela, munca cica intinereste. 🙂

 253. Angela

  Nu am nici cea mai vagă dorință de a întineri. Sau nu în felul ăsta. Ei, dacă ar ajunge să mă îmbăiez în oarece gârlă magică și să ies de acolo jună de 19 ani…poate-poate m-ar ispiti gândul.

 254. Așa găsesc eu de cuviință să protestez.
  Mă opresc din comentat aici și dau o mie de laicuri pe feisbuc.

 255. Intru ,cum nu intru?

 256. andreea

  bine. protestez şi eu atunci.

 257. cătălin

  protestacilor!

 258. Vă rugăm respectuos să nu o faceți!

 259. cătălin

  Chiar, Angela, poate lansezi si tu o campanie ca aia cu gheata in cap: baia in girla. 🙂

  Mai, si nu faci ceva sa iesi in evidenta cu protestul? De exemplu, s-o faci in pielea goala si sa pui poze pe facebook pentru laicuri.

 260. După ce m-am întors dintr-un sejur unde am petrecut cu părinții urmează o nouă săptămână de relaxare. Unde? La Govora!
  Cu cine ? Cu socrii!
  Sunt echidistant , ce naiba!

 261. andreea

  vai de sufleţelul tău, Junghiule…

  eu cred că tu eşti un înger!

 262. cătălin

  Junghiule, cum arata pentru tine relaxarea perfecta?

 263. morringain

  Catalin, ai dat-o din nou in bara (vazui comentariul imediat ce l-ai pus la Ana, nu vad tot ce posteaza ea, dar pe ala il vazui). Asta e, las ca trece 😀

  Andreea, eu nu stau sa analizez prea mult ce trece victimelor prin cap, apropo de scrisoarea lui Foley. O fi un exercitiu util, te poate ajuta sa empatizezi cu persoana respectiva, ti-l poti intipari in minte si asa sa ajuti la un fel de supravietuire. E probabil atitudinea normala. Eu cred ca nu mai am nevoie de asta (sau poate fug de sentimente nu tocmai comode, sa folosesc un eufemism). In schimb ma gandesc la cei care aleg sa gaseasca justificari actelor astora. La cum reusesc unii de fapt sa aprobe gestul. Sigur, se vor feri sa o spuna direct. Dar in sinea lor vor identifica un rau mai mare si cauza a tuturor actelor de terorism vazute in ultima vreme. Si datorita lor, nu doar fricii, actele astea ingrozitoare se vor repeta. Stiu, astia suntem, niste nemernici incapabili sa creasca, sunt constienta de asta. Ma enerveaza mecanismul, tocmai pentru ca e inevitabil. Ma scuzati, am simtit nevoia sa o iau nitel pe miriste in seara asta. Si ca de obicei cred ca sunt mai degraba reactiva decat contemplativa.

  Iar cu laicurile, e pur si simplu economie de timp si vorbe. Pentru unii invatati sa fie articulati poate parea o prostie. Pentru mine nu, de lene probabil. Si pentru ca deseori cu un laic achiti o obligatie sau inchizi o discutie.

  Si acum ma astept la laicuri pentru asta 😛

 264. morringain

  glumeam cu laicurile la pisica, nu-s asa de disperata. na, fac si eu glume nesarate 😀

 265. morringain

  Ah, sa nu uit. Angela, as vrea eu ca unica mea problema sa fie o vopsea. Din pacate nu-i. Sa ma explic: am facut saptamana trecuta o placinta. Cu branza sarata, iaurt si bucatele de salam de cerb. O bunatate. Am mancat si eu o bucata. Mi-a fost rau aproape trei zile dupa. Nu m-am plans de asta, am spus doar ca am mancat o bucata, pentru ca era prea buna sa-i pot rezista. M-am trezit cu o cearta monstru nu pentru ca am mancat ceva ce-mi face rau, ci pentru ca vezi doamne, ma voi ingrasa. Si ies din randul lumii respectabile daca-s mai rotunda decat nu stiu care standard. Ma gandesc cu groaza cand va fi nevoie sa locuim impreuna.

 266. cătălin

  Andreea nu cred ca a pus scrisoarea aceea pentru analiza, cred ca a impresionat-o si atit.

  Da, mi s-a zbirlit parul cind am auzit ca dobitocul ala din videoclip e de fapt britanic, si ca nu-i singurul, cica vreo alti 500 de britanici sint plecati sa lupte in jihad. Dincolo de toti nemernicii astia fara minte si suflet, cauza majora e politica americana gresita in Orientul Mijlociu. Sa explic. O asa grupare terorista nu putea sa apara spontan, nu avea cum sa recruteze tot felul de dementi fara bani. Gramezi de bani. De unde vin banii astia? Pai, se stie: Arabia Saudita sprijina orice miscare terorista sunni. Partea „ciudata” e ca SUA e aliatul traditional al Arabiei Saudite …

  Ei, Andreei i-ar placea si ei laicurile, dar sa fie mai sofisticate, de mai multe feluri, cu moaţe, cu fundite, nu doar asa, 4 litere simple lipsite de poezie.

  De unde ai tu atita salam de cerb??? Mereu spui ca maninci.

  Of, e pacat ca pierdem atit timp din viata certindu-ne cu cei dragi pentru niste lucruri marunte …

 267. Da, un înger căzut, lovit într-o aripă și oleacă într- o ureche!

 268. Faptul că după atâția ani , încă mai mergem împreună în concediu pare o ciudățenie. Nu e ușor ca patru familii cu ocupații, religii ,credințe, idealuri diferite să găsească resurse an de an să se adune împreună. Consider că nu suntem nici ciudați , nici speciali (părinții sunt speciali!). Nu facem altceva decât să punem deoparte zecile de motive pe care fiecare dintre noi le poate avea ca să evite o astfel de săptămână. Și intre noi mai sunt asperități și frecușuri dar în final trecem peste toate și ne întâlnim la Balaton.
  Și m-aș bucura dacă fii și nepoții ar rămâne într-o relație bună și după ce noi n-om mai fi.

 269. De ce alegem Balatonfured?
  Pentru că :
  1. E apa mai adâncă și se poate înota. Nouă ne place să înotăm, ieșim în larg și ne ducem preț de 30-45 de minute, apoi ne întoarcem. Lucrul ăsta nu-l poți face la mare, ar fi prea periculos din cauza curenților maritimi.
  2. Stațiunea e suficient de mare ca să ai diverse opțiuni pentru distracție.
  3. Ștrandurile sunt curate , întreținute , toaletele la fel.
  4. Oamenii sunt normali , serviabili fără să fie libidinoși sau obedienți precum turcii , egiptenii ș. a. m. d.
  5. N-am văzut o țâță pe plajă deși erau nenumărate femei care ar fi avut ce arăta.
  6. Ieftin.
  7. N-au treabă cu faptul că ești român și nu neamț sau rus .
  8. Au construit toată zona astfel încât să fie pe placul nemților prin anii 80. E drept că aici veneau în special nemtii din fosta RDG, prețurile erau accesibile și interesante pentru ei.
  9. Relieful e cât poate fi de interesant pentru Ungaria, mai un deal, mai o pădure.
  10. La doi pași e Tihany, unul dintre cele mai frumoase locuri din Ungaria.

 270. În momentul în care spui și -eventual – crezi că vinovată de uciderea lui Foley e politica americană din Orientul Mijlociu nu faci altceva decât să dai apă la moară următoarelor orori. Se vor găsi nenorociți care să-și justifice actele criminale cu scuza înfăptuirii unui act de dreptate.
  Chiar dacă există un raport de cauzalitate , între execuție și politica asta blestemată , eu prefer să mă rezum ca apreciere a vinovăției la cel care a făcut execuția și eventual la șeful lui direct , în cazul în care a executat un ordin.
  Despre asta poate vom vorbi vreodată , și eu am fost soldat și am trecut printr-o dilemă apăsătoare, respecți sau nu ordinul superiorului atunci când îți cere să faci un lucru oribil.
  Și mai încerc să nu empatizez prea mult cu Foley , pe care oricum nu-l mai pot ajuta. Prefer , dacă tot fac ceva , să le spun jurnaliștilor care își riscă viața în zone de război:” Oameni buni , lăsați la o parte setea noastră de sânge, senzațional, „informație” , dați naibii premiul Pulitzer și gândiți-vă mai bine la voi și la familiile voastre că riscați să vă pierdeți capul de pomană.”

 271. Pentru mine relaxarea supremă e să petrec cu cei dragi.

 272. andreea

  🙂
  vorbăreţule!

 273. andreea

  am pus scrisoarea şi pentru că mi s-a părut foarte emoţionant-copilăroasă. neaşteptat. poate că aşa sînt americanii…

 274. andreea

  pare frumos la Balaton, dar de mine e mai aproape Balcicul, unde o să şi fiu, mîine, pe vremea asta. 🙂

  oricum, nimic nu se compară cu plaja de la nudişti de la Eforie. acum vreo trei săptămîni, m-am plimbat, îmbrăcată, încolo şi încoace pe ea, pentru că mă rătăcisem. Doamne! ce-mi văzură ochii!

 275. andreea

  laic, laic, laic, blaic, blaic, blaic, blîmp, blîmp, blîmp…
  feisbucheşte tu, eu trebuie (iar!) să fac un gard.

 276. Balcicul e în Bulgaria?
  Voi de ce alegeți o stațiune străină uneia românești.
  Feisbuchisesc doar când mă mână Muza .

 277. P’acilea tot românul se puse să sfârîie mici și să-i vândă celor veniți la odihnă , tratament, concediu… Nu au nimic de a face cu normele de igienă minim impuse. Te servesc tot felul de indivizi dubioși aflați la cuțite cu săpunul.
  Îl văzui pe cel ce vindea gogoși sugându-și degetele pline de dulceață, între două serviri, ocolind bineînțeles chiuveta.

 278. Bine , fă-l!
  Nu uita de coeficientul de rezistență la oiște.

 279. Am feisbughit-o și eu!

 280. andreea

  nu ştiu de ce. e mai… poetic acolo.
  stai să văd. berea costă la fel, la magazin sau la restaurant. poţi mînca fructe de mare. e destul de linişte. nu urlă muzica aceea. a, şi au o piscină uriaşă.
  şi mai e şi un castel pe acolo. cam de asta…

 281. cătălin

  Ce grijă are Andreuş să nu ne gîndim la prostii! 🙂 Că a mers la nudişti, dar îmbrăcată.

  A, cred că ştiu plaja aia de la Eforie, se vede din tren. Bine. Cu detalii. 🙂

  Vacanţă plăcută, urîţilor! 🙂

 282. andreea

  Andreuş???!!!
  👿

  păi chiar am mers. adică, eram cu o prietenă şi treceam şi noi pe-acolo. era o… bălăngăneală continuă, ce să mai…

  nu la lac, la mare. plaja de la lac se vede din tren.

 283. cătălin

  Aoleu, nu-ţi place cum te-am strigat? Nu mai fac, gata.

  Junghiule, şi chiar nu vrei să ne arăţi nişte poze? Şi aşa ne trebuie un articol nou.

  Măi, foarte frumos ce faceţi, cred că se bucură părinţii cînd staţi o săptămîna pe capul lor cu toţii. 🙂

  Da, bine punctat cu vinovăţia, dar n-am spus că nemernicii ăia nu sînt responsabili. Doar că, fără sprijinul financiar venit din partea unei ţări conduse de demenţi (Arabia Saudită), n-ar fi reuşit niciodată să-şi construiască o reţea teroristă atît de puternică. Cît despre ziarişti, tot respectul pentru ceea ce fac, pentru riscurile pe care şi le asumă pentru ca noi, restul, ăia care stăm în fotolii, să aflăm ce se petrece în lume. În plus, mulţi dintre noi mai şi citesc ştirile pe google sau yahoo (adică pe gratis).

  N-am să uit niciodată ce ai spus tu, de cînd erai soldat pe străzile Aradului la revoluţie. Nici n-am mai deschis gura atunci, mi-am dat seama că stîrnesc amintiri dureroase.

 284. andreea

  cînd lipsesc copiii de acasă, da. cu un căţel. îl cheamă Robert. mi l-am cumpărat în ziua concertului lui Robert Plant la Bucureşti, în… 2007, cred. e AL MEU şi nu-l dau nimănui. concertul a fost grozav.
  dar, în general, prefer să dorm cu un bărbat.

 285. andreea

  cel mai mişto e ursuleţul lui Mr. Bean.

 286. cătălin

  :))

  Sau ursuletii vazuti la nudisti, nu? 😀

  Am o problema cu concertele, de obicei e prea tare muzica pentru urechile mele sensibile. Parca m-ar pocni cineva cu un ciomag peste ele. Bine ca n-are cine ma tiri de zgarda la concerte.

 287. Ursulețul lui Mr. Bean m-a emoționat profund.
  Eu n-am avut ursuleț… Doar o pernă specială căreia îi făceam la nesfârșit o cută pe care o anihilam mai apoi cu degetul arătător. Până adormeam.
  Abia a doua soție a reușit să mă dezvețe de obiceiul ăsta și să predea perna mamei mele.

 288. Să știi că nu am foarte multe poze. De obicei imi folosesc cât mai multe simțuri ca să evaluez un loc.
  V-am povestit ce a pățit un coleg de-al meu, un maniac al pozelor?

 289. cătălin

  Nu.

  Eu fac ceva poze, intotdeauna ma gindesc ca poate n-o sa mai revin in locurile alea niciodata…

 290. andreea

  o să mor cu gardul ăsta în braţe…

 291. cătălin

  Noi nu stim, ne miram doar, ce-i asa de greu de proiectat un gard?

 292. De ce nu te gândești mai bine că le vei face data viitoare? Sună mai optimist.

 293. arhitectura sau rezistența?

 294. andreea

  de toate, de toate…
  cum să plec şi să-l las pe domnul procuror fără gard??!

 295. cătălin

  Da, dar realismul nu ma lasa sa visez, ca va mai exista o data viitoare. In plus, mai trimit unele si la parinti, se mai bucura si ei…

  Angela oare muta dulapuri si azi?

 296. Cred că a fost în oraș cu treabă . Ne scrie ea. Sper doar să fie mai înțelegători cei din jurul ei!

 297. morringain

  Deci, care va pricepeti la muzica? incerc sa-mi dau seama o bucata cred eu venetiana auzita in American Dad, dar cred ca m-am prostit, nu dau de ea neam. Piesa e la minutul 5:24 aici: http://dubbed-scene.com/american-dad-season-9-episode-14-stan-goes-on-the-pill

  (Fie va mila de obsesia mea :D)

  Si ce am facut noi azi. Evident ca vreau unul 😀

 298. morringain

  Andreea, pare misto la Balcic. Vreau si eu la mare!!!! anul asta n-am apucat decat la marea noastra. Adica egal cu zero daca nu vrei sa ingheti in 0.2 secunde.

  Catalin, de la magazinul romanesc. Mezelurile sunt unguresti, se cheama Falat si sunt facute fara glutamat si alte tampenii. Traiasca grasimea! 😀

 299. cătălin

  Morri, ai vrut sa pui doar poza cu sarpele, sau si numele tau (pe public apare)?

  Imi exprim mirarea ca mezeluri de cerb ajung sa se vinda la magazin, si pretul nu e exorbitant. Sa nu fie 2% cerb, iar restul cerb guitator.

  Ce inseamna „marea noastra”, ca nu mai stiu ce tarimuri cutreieri? 🙂

 300. Într-adevăr pare mișto, și eu vreau.
  Bulgarii mănâncă mici? Ceafa cum e la ei? Groasă?

 301. Cred că e cerb și la noi se găsește.

 302. Morri, nu m-am descurcat cu linkul.
  Ce- i aia badoo, tocmai m-am înscris ca să pot citi un mesaj de la Matteo și mă napădiră fete din zona mea care vor să comunice cu mine.
  Nu știu de ce , dar nu cred că vă găsesc și pe voi pe badoo!

 303. Ia să vedem despre ce-i vorba :yabadabadoo!

 304. morringain

  Eh, dar e cineva de nu stie cine sunt? 😀 Lasa asa, chiar daca nu a fost intentie. Salamul de cerb e in combinatie cu slanina, intr-adevar, dar mie mi se pare bun. Bine eu pot manca slana cu ceapa in fiecare zi, de trei ori pe zi. Fata rafinata! 😀

  Marea noastra e Canalul Manecii. N-am cutreierat prea mult in ultima vreme, nu-mi place 😦

  Junghiule, bulgarii nu mananca mici, sarbii da, la ei se cheama cevapcici. Dar nu pot sa cred ca tu din Banat nu stii asta 😛

  Ceafa e groasa rau, e un nene la magazinul bulgaresc e o idee mai putin delicat decat mana lui Piersic 😀

  Ce badoo, frate? 😀 maica-mea ma invita si pe mine acolo, dar am impresia ca e sait de agatat asa ca ma tinui departe. Cine stie ce-am pierdut? 😀

 305. cătălin

  Io stiu de Baloo, nu de badoo. Si uite, scriind „baloo” m-am gindit involuntar la Radu, nu stiu de ce. 🙂 Radule, ce mai faci, esti bine?

  Ce inseamna „poke” pe facebook? Am vazut notificare ieri „X poked you”, ce-ar trebui sa fac, sa-l pokesc si eu?

  A, credeam ca esti in Italia, Morri, de aia ma miram ca-i rece apa.

 306. Apoi dacă-i vorba de agățat, eu mi-oi pune pofta-n cui.

 307. Dă-i frate , pokenește-l și tu!

 308. Lasă Morri , tot mai bine de voi. La noi marea e canalul morilor, cam pe-acolo pe unde vine bletemata aia de moară cu noroc.
  Mie de la sârbi îmi place pleskavița.

 309. Băi frate , ce le mai dormiți!

 310. Ar trebui să fiu mai concis și să nu mai las atâtea căcăreze pe blog?
  Să-mi spuneți!

 311. cătălin

  Eu in cui as pune cirnatii …

  Ce-ti veni cu numarul, Junghiule, ce, crezi ca aici e taxa pe comentarii?

 312. cătălin

  Gelule, te simti bine despicind firul in 14 si spunind ca totul pute? Iti place, te face fericit, chiar si pentru o clipa? Uite, daca te-ai intilni acuma dimineata cu mine pe strada si eu te-as intreba „ce vrei?”, ai putea fi cit de cit coerent? Stii tu, pentru a stinge un conflict tre’ sa cedeze ambele parti, nu tu continui pe aceeasi linie si eu (sau altii) ne imaginam ca ai facut vreun efort.

  E printre ultimele mesaje pe care le mai primesti de la mine daca nu schimbi ceva.

 313. cătălin

  Nu stiu de ce tot mai multi oameni se dau cu crema de protectie solara si dupa aia merg la plaja.

  Vreti un puzzle? Usurel, de vacanta.

  A si B vor primi palarii, albe sau negre, alese aleator. Fiecare persoana poate vedea culoarea palariei celuilalt, dar nu si palaria de pe capul ei. Ei trebuie sa ghiceasca simultan culoarea palariei proprii. Comunicarea nu e permisa, dar A si B pot stabili o strategie inainte de distribuirea palariilor. Exista vreo strategie care sa garanteze ca intotdeauna cel putin unul dintre ei va ghici corect?

  Sa aveti o zi frumoasa!

 314. Angela

  Cine doarme?? Eu nu.
  Stau în unitate, fac târîş pe coate,/Fac sectoare şi plantoane, pân’ la liberare.

 315. cătălin

  Activitatea e buna …

 316. cătălin

  Oa, ce inghesuiala aici …

  Sa nu faca multi romani in perioada imediat urmatoare tiris pe coate, ca doar n-or sa lupte americanii in razboiul cu Rusia. Americanii or sa dea armele doar. Mi-o placut Basescu: „nu e o invazie!” Pfiii, ne-am linistit, am crezut ca e. Cei 2000 de rusi inarmati s-au ratacit in Ucraina, cind se intorceau in unitate de la crisma.

  E trist sa vezi o Europa care n-a invatat nimic – dar absolut nimic – din episodul Hitler.

  Bun, sa revenim acum la vacante si motani…

  Eva, tu mai esti pe undeva, ascunsa?

 317. andreea

  Iote la ei. Nu zic nimic.
  Hello, hello, Balcic is calling…

 318. Balcic,balcic … Aici Lupul dacic… Ouvăr!
  Acum am ajuns acasă. Un trafic infernal pe DN 7.
  Am găsit sărită siguranța. Cum voi gati toată carnea din congelator , pe jumătate decongelată?
  E clar, mâine voi sta în bucătărie!

 319. cătălin

  Pai ce sa spun? Mauuuu! 😦 Zi tu, pune poze … Poate nu mai pui iar poze cu tine la plaja. 😛

  O congelezi la loc, ca n-o fi chiar bai.

 320. Nț!
  Mai bine gătesc!

 321. De-o săptămână tânjesc!

 322. cătălin

  Tinjesti sa gatesti?? Ei, daca ne rugai, poate ca te lasam sa ne gatesti noua. 😛

  Cum se doarme pe plaja la Balcic, bine?

  Oare cum arata oamenii care au vacante? Or avea doua picioare, or respira?

 323. junghiul

  N-o să fie război!

 324. junghiul

  Problema propusă de tine ne trimite la recenta ordonanță a lui Ponta, nu?

 325. cătălin

  Cu Rusia? Nu stiu …

  Haha, la ordonanta e o singura culoare, rosu-cacaniu.

  Am pus citeva poze cu flori, sa fie un articol nou, sa se incarce usor.

 326. ordonanță?…avem și pentru ordonanță: http://geluodagiu.wordpress.com/2014/08/28/vanatoarea/
  Eu? ce să fac, mă lupt cu morile… costelive: http://geluodagiu.wordpress.com/2014/08/30/don-quijote/

 327. andreea

  Război? Unde?
  Iar arde țara și eu…

 328. cătălin

  Nu stiu daca ai vazut comentariul asta, il mai pun o data…

  Gelule, eu ti-am lasat comentariul ala. Uite ce e, poti sa te zbati cit vrei, nu ma impresionezi. Vrei sa scrii aici? E simplu, lasi mizeriile. Nu, n-o sa-ti spun “sa nu mi te mai adresezi”, n-o sa-ti vinez orice scapare, si nici n-o sa te provoc (si n-am facut-o cind erai aici). Reiau mai jos comentariul Andreei cu mentiunea ca nu e nevoie de garanti.

  Poate ar fi bine sa te gindesti putin de ce s-a repetat acelasi scenariu si pe pandora, si pe pistol, si aici, cu 3 oameni diferiti care au fost excedati de ce ai facut tu.

  andreea
  iulie 31, 2014 la 16:09
  o să facem așa.

  eu le dau drumul celor doi, dacă promit că nu se mai iau de tine, că nu mai exiști pentru ei. dar nici tu nu trebuie să-i ataci. e clar, ești vulnerabil, temător, trebuie să fii protejat. ok. dar dacă ei te mai atacă, sau tu pe ei, eu dispar de aici.

  e destul de rezonabil? se numește chezășie. îmi rezerv dreptul de a stabili singură cînd e vorba despre un atac.

  bun. acum am treabă. aștept trei răspunsuri.
  serios.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s