În fugă

875 de laicuri și 300 de șeruiri. Cam puțin, doar ai 3000 de prieteni. Cu toții au văzut cel puțin unul din cele opt posturi interesante pe care le-ai pus. Ce lume superficială și grăbită, nici măcar să nu dea laic! Și ce poză frumoasă ți-a ieșit cu omleta de dimineață! Te culci obosit. Oare mîine ce-ai să mai scrii? Tre’ să-ți faci timp să pui niște poze din ultima vacanță în Italia, sigur se vor aduna mai multe laicuri. A doua zi dimineața nu te poți scula din pat. Chiar nu poți. Ai vrea să vezi cîte laicuri s-au adunat peste noapte. În jur însă – paturi, în ele stau bătrîni. Urli. „Ce dracu’ fac eu aici???” O asistentă în halat alb se apropie de tine: „Vă doare rău? Să vă mai fac o injecție cu morfină sau puneți deocamdată un plasture?” Ai 75 de ani și cancer în fază terminală. Afară e soare, se aud păsările ciripind.

***

Îl găseai mereu acolo, în baie. Întotdeauna, după ce aprindeai lumina, te uitai să vezi unde stă păianjenul. De multe ori era în același colț întunecat, nemișcat, așteptînd. „Uite așa aștept și eu să mai scap de necazuri, să am timp de-o vacanță!” îți zici. Alteori însă îl găseai umblînd pe gresia verzuie sau pe porțelanul alb al chiuvetei, dezorientat de lumina aprinsă brusc. Trebuia să ai grijă să nu-l strivești. Te-ai gîndit la un moment dat să-l omori, să scapi de-o grijă, dar te-ai oprit. De ce să-l fi ucis? Nu-ți făcuse pînă atunci nici o neplăcere. Stătea și el singurel într-un colț, pe unde oricum tu nu ajungeai, și aștepta în tăcere să i se scurgă timpul. Îți era într-un fel simpatic, dar nu te gindeai prea mult la el – era doar un păianjen. Într-o seară l-ai văzut mergînd pe fundul unui lighean roșu, în care mai devreme îți spălasei ghetele pline de noroi cu care ai mers pe munte. „Bine că ai vărsat apa!” îți spui. A doua zi dimineață păianjenul era nemișcat în lighean, înecat în singura picătură de apă ce rămăsese pe fund. Probabil a alunecat de pe margine, cînd încerca să scape. Pentru o clipă îți amintești că aseară ai fi vrut să răstorni ligheanul și să-l pui în dulap, dar ți-a fost frică: „E păianjen, dacă mă mușcă? A ieși el singur!” N-a ieșit. Pentru o clipă te cuprinde o umbră de părere de rău, că n-ai avut curaj să-l ajuți. Ei, era doar un păianjen, a avut ghinion și gata, ai atîtea de făcut astăzi, n-ai timp să te gîndești la prostii.

***

Era o zi obișnuită, ca mai toate zilele. Atîtea și atîtea lucruri de făcut! Te-ai trezit de dimineață, ai tras cu ochiul să vezi cîte emailuri ai în inbox („73. Bine că nu-s 100!”), ai mîncat și ai plecat. Noroc de soție că îl trimite la școală pe ăla micu’, deși lucrează și ea. Prezinți azi un raport foarte important, ai și puține emoții, dar te aștepți să iasă bine, poate vei fi avansat. Cînd ai timp, în cursul zilei, mai citești din emailuri. Sînt importante totuși, întrebări tehnice de la colegi, programări pentru întîlniri, chestii de care te lovești zilnic. Te bucuri că ai căpătat experiență și poți să le expediezi rapid. Pe la amiază te sună soția să-ți aducă aminte că ăla mic are programare azi la stomatolog după școală și trebuie să mergi cu el. Ai uitat. Și chiar nu ai timp, nu azi. „Nu te poți duce tu?” Urlete în telefon. Închide, of, bine că ai scăpat, se duce nebuna cu el. A trecut ziua, e 11 și ceva seara. A fost o zi bună, ești mulțumit, șeful ți-a spus că vei fi promovat cu siguranță. Inboxul s-a golit, doar 4-5 mesaje stinghere. Unul din ele e de la fratele tău. „Haha, tîmpitul ăla de-a rămas la coada vacii are internet!”. Ce devreme se scoală, ți-a scris pe la 5 dimineața. Amuzat, deschizi emailul: „Mihai, v-ați schimbat numerele de telefon și nu mi-ați spus, nu pot să dau de voi de două zile! Mama e gata, e la spital, vino azi, poate o mai prinzi!”

Reclame

479 comentarii

Din categoria Psihologie, Societate

479 de răspunsuri la „În fugă

 1. Nice. De obicei comentariile n-au legătură cu postarea, dar se contorizează. This is the environment.

 2. andreea

  ba cam aşa e.
  comentariile fără legătură cu postarea ar trebui să nu mai fie numărate. să fie mîngîiate şi să li se dea o bomboană, dar asta doar dacă stau cuminţi.

 3. andreea

  Cătălin, bravo! pe bune.

  (comentariu contorizabil)

 4. Radu P.

  Bai, gata, de-acuma, toata lumea la obiect. C-asa vrea Zorinel. Sa facem sa se simta bine musafirii, ce plm.

 5. andreea

  Răducu şi Zorinel.

 6. Radu P.

  Costelus, tu ai scris pastilele astea?

 7. andreea

  doarme.

 8. Angela

  Apoi nici musafirii nu comentează la obiect. Și par să se simtă bine cu asta. Eu zic să rămânem cum am fost. Sau să ne facem autocritica și să ne angajăm că vom face totul, că ne vom mobiliza și că ne vom însuși critica constructivă?

 9. Angela

  Bravo, tot pe bune, pentru Cătălin!

 10. izabela

  Frumos, domnule! cum le spui tu..ca un om mare 😉

 11. Angela

  În cadrul acțiunii „să ne purtăm frumos cu musafirii”:

 12. Cred că prostioara mea e la obiect. Dacă nu, va fi mângâiată și va primi o bomboană.

  Democrație
  Poporul pierde portofelul
  Și este doldora de bani
  Mulți politicieni au țelul
  Chiar dacă sunt crezuți golani,
  Să îl găsească și cu toții
  Să se repeadă, cap în cap
  Să îl ridice de pe jos
  Să se prezinte-apoi proțap
  Poporului mărinimos
  Pentru o mică recompensă,
  Ce poate-acesta le va da.
  Imensă nu va fi ca sumă
  Dar asta nici nu va conta
  Chiar de va fi o mică brumă
  De bani, cu toți s-or bucura
  Căci bucuria ce contează
  E mulțumirea din privirea
  Poporului care vibrează
  Apreciind restituirea.
  Cam asta e democrația
  Ce greu mi-a fost s-o definesc!
  Poporul și-a pierdut simbria
  Iar politrucii o găsesc.

 13. andreea

  o bomboană agricolă.

 14. Radu P.

  Pai, da, normal, cum Gelu e de pe la tara, ce-ar putea oferi altceva decat bomboane agricole. Of, of, bucurestenii astia…

 15. andreea

  n-are a face cu mediul sătesc sau orăşenesc.

  comentariile îmbrăcate în trening vor primi bomboane agricole. cele elegante, trufe.

 16. andreea

  atmosferă opusă total alergăturii, în tablourile astea…

  (vă mai arăt cîteva şi pe urmă vă las în pace. 🙂 )

 17. E mai bună o bomboană agricolă. O pun în pământ, la mine la țară, o ud, o tratez cu dragoste și pesticide și voi aștepta să se transforme în floarea soarelui pentru cei de la oraș, care poartă trening Nike și șlapi cu șosete.
  Dacă bomboana este neagricolă, degeaba o pun în pământ. Asta nu ar face decât să scadă importul la treninguri, șlapi și șosete.
  Ar fi bună și o sămânță de bostan copt prin universitățile particulare de la oraș. Dacă bostanul copt(la facultățile de drept), este de genul feminin, se va înviora pițiponceala și implicit importurile de silicon, botox, ațe de băgat în fund și mașini bengoase pentru.. aspirare.

 18. Ce frumoasă este iarna între cal și bicicletă!
  Și ce vals(scuze!…tango) plin de iubire, într-un sunet de flașnetă(pardon!…gramofon)

 19. Cătălin, din nou sper să nu te superi. Fotografii neputând posta, am încercat cu videoclip. Să crape Radu de invidie 🙂 …și…Andreea 😀

 20. andreea

  maaaaare prostie mai e şi amorul ăsta…

 21. Angela

  Mare, zău așa!

 22. Moş Pleksiglasu

  Eu tot nu cred ca astea le-a scris costelus. Dar mi-au placut. Nu zic decat cine cred eu ca scrie mai bine cel ce a scris astea.

 23. andreea

  Moşu’ necredinciosu’…

 24. Radu P.

  Gelu, ce sa zic, esti telegenic si-ti sta bine cu cravata.

 25. andreea

  l-au dat la tv? da’ ce-a făcut?

 26. Moş Pleksiglasu

  Pentru parfumul de…
  Am auzit nemteste. Nu-i frumos, imi zic, dar prea sunt curios sa stiu cum arata stapanii vocilor heterosexuale din spatele meu. Si intorc capul sa-i vad. Am reusit doar 45º, fiindca in intampinare mi-a iesit mesager odorul sobolanilor inecati in maltul fermentat din timpul metamorfozei blondei licori.

 27. Junghiul

  Așa grăit-a Zorinhustra: Nice comentarii fără contor, dar nice contor fără comentarii!

 28. cătălin

  Ma bucur ca v-a placut, credeam ca e prea trist.

  Izabela, ce rar vii pe aici! Uite, Angela ti-a pus o melodie si ti-a oferit si bomboane, poate ai sa vii mai des …

  Is tare frumoase picturile, Andreea, parca te duc intr-un vis frumos, linistit…

 29. Junghiul

  Și mie mi-a plăcut!
  Textul , Pictura, Comentariile…
  Eu am rămas însă nostalgic cu gândul la șaretă. Sunt surprins să întâlnesc pe cineva care se plimba în copilărie cu șareta.
  Aveam birjar, pe moșu Cristescu, două iepe una albă și una murgă: Duța și Voica. Mie îmi plăcea a murgă. Și amurgul, desigur!
  Andreea avea dreptate . Am devenit romantic. De două zile fredonez într-una „the shadow of your smile”.

 30. junghiul

  Mâine vă pregătesc în sfârșit bucata aia de carne. O fi suprafezandată.

 31. Radule, eu nu sunt prezent în videoclip, dacă la asta te referi(indirect poate, prin cele doua fete care cânta. Ana și Monica) Si oricum mie nu-mi place să port cravată(cum poartă Cosa). Telegenic? da, recunosc:

 32. andreea

  uaaaaaaaaaaau…

 33. Andreea,
  se scrie WOW și se pune și pe plăcuta de înmatriculare a Gipanului-aspirator 😉 . Nimic nu sctii

 34. andreea

  m-ai omorît cu gipanul ăsta.
  la mine să nu veniţi cu gipane, cu costume şi cu fasoane, că vă dau cu ele în cap.

 35. cătălin

  Andreea spune „uaaauu” cind isi desface borcanul de iaurt …

 36. Junghiul

  Șareta?

 37. andreea

  mmm… treacă-meargă.

 38. Junghiul

  Treacă meargă ! Important e să nu fie hodoronc tronc.

 39. andreea

  am mers şi eu odată cu aşa ceva, prin nişte hîrtoape şi rîpe. nu a fost prea frumos. la deal mai era cum mai era, dar la vale…

 40. cătălin

  Am mers si eu cu sareta, demult, eram mic. Ma cam speriam, calul mergea atit de repede, parca zbura.

  Ma uit pe stiri in diagonala: in ritmul asta trebuie construite puscarii. 🙂

 41. izabela

  Catalin, imi mai arunc un ochi pe aici din cand in cand, dar sunt precum copilul ala care intarzie la ora si pe urma nu intelege nimic. Sunt cam capiata! o sa vin mai des sa va povestesc prostii in viata mea :)) Angela, frumoasa melodie, imi place!

 42. Moş Pleksiglasu

  Moş Emil umbla cu şareta. Monta vaci si lua sange la cai. Avea o iapa care nu era slaba dar el ii zicea Scoaba. Cum era putin cepeleag o indemna mereu: cea cicoabî, cea! M-a luat si pe mine o singura data cu sareta lui, iar eu in timpul asta ma gandeam la fiica-sa cu doi ani mai mica decat mine cu care ma jucam in copilarie prin lutării de-a „puţa-puţa” un joc propus chiar de ea pe care-l invatase de la un var de-al ei de la oras. Ma gandeam, adolescent fiind ca acum as juca altfel jocul, dar nu se mai ivea ocazia.

  Fiindca vacile CAP-ului erau pe timpul cald undeva pe o toloacă numita Stângăceni, toata lumea se ducea cu vacile la monta in Stângăceni. Iaca si pe glumetul satului un tuciuriu cam sfrijit dar tare la muschi, cu vaca de lant.
  -Moş Emil îni fuţ şî nii vaca iasta?
  Se uita Moş Emil o clipă chioraş la el, se apropie, si-i da pe neasteptate o scatoalcă ăstui de se duce cu cracii-n sus.
  -Iaca uăi, ţ-an futut-o!

 43. Junghiul

  Șareta nu era făcută pentru hîrtoape și rîpe că nu e bunica ATV-ului, ușoară cu un cal.
  Ca mijloace de transport mai erau cocia și ștraful.La țară am prins cocii trase de bivoli. Trăgeau mai bine decât caii!

 44. andreea

  ia, pentru atmosferă:

 45. Moş Pleksiglasu

  Am uitat sa zic ca Mos Emil vorbea foarte calm, rar si asezat, cu pauze abia perceptibile intre silabe. Ca sa va puteti imagina cu ar fi sunat replica finala.

 46. Moş Pleksiglasu

  Nu domnilor, nu se asorteaza! E ca un petec nou la o haina veche sau ca un petec vechi la o haina noua. Tre sa fie tradus de pe undeva.

 47. cătălin

  Izabela, poti spune ce poftesti, cu sau fara legatura cu tine, cu sau fara legatura cu ce au scris altii inainte. Ce, crezi ca sta cineva la contorizat, sa vada daca se intelege sau nu? 🙂

  Junghiule, pot spune ca friptura mea „talpa” e dupa reteta Luis Suarez:

  (pentru cine nu a deschis televizorul, Luis Suarez e un fotbalist uruguayan care si-a muscat de spate un adversar, acum la Cupa Mondiala. E ala cu alb in poza, se tine de dinti, injurind probabil ca a nimerit in os.)

 48. Moş Pleksiglasu

  Ma intreb ce haine or fi purtat judanii de pe timpul Mantuitorului de se rupeau de noi si trebuiau carpite.

 49. Junghiul

  Le rupeau ei, înainte de a-și trage pe ei saci și de a-și presăra pe creștet cenușă atunci când jeleau sau posteau!

 50. Angela

  Acum nu mai cârpește nimeni nimic.

 51. dfdfefer

  Ori de care ori ascult The shadow of your smile, imi vine in cap o scena dintr-un film polonez, parca, pe care l-am vazut in tinerete, in care, un copilas isi lasa urma mainii murdare pe un glasvand, iar dupa doua-trei zile moare. Cand tatal lui se intoarce de la cimitir II vede urma pe geam, motiv de sfasietoare durere.

 52. cătălin

  Hmm, asa a patit tatal meu cind i-a murit mama lui, a fost la inmormintare, a terminat cu toate treburile, si a inceput sa manince. Avea in frigider brinza de vaci facuta de mama lui, cu vreo 4-5 zile inainte…

  Of, am si eu si vesti bune, si vesti proaste …

  Radule, eu am scris textele alea, cine altcineva? Paianjenul eu l-am inecat in baie, iar inspiratia pentru chestia cu Facebooku’ mi-a venit vazind cei 3000 de prieteni ai Anei …

 53. Angela

  Eu mi-am ucis din greșeală păianjenul din baie. Îl chema Gottfried și era ca o schiță de păianjen, subțiiire-subțire. Și discret. Într-o zi am dat cu ceva să piară muștele. Nu m-am gândit la Gottfried. Când l-am văzut după o vreme mort în cadă, cu picioarele alea lungi, superbe, chircite..

 54. cătălin

  Uneori ii ranim pe altii din greseala. Am un minte un afis cu un om cu foarfeci in loc de miini care imbratiseaza o fata. Nu prea am habar eu de filme …

 55. andreea

  ce-aveţi?!
  iar o să adorm bocind şi-o să mă trezesc cu capul cît o baniţă.

 56. cătălin

  Eu nu-s prea vesel acum. 😦

  Vad ca va place mosnegutu’ asta:

 57. cătălin

  Un grasut:

 58. Angela

  Iar am fost după țigări, iar m-a prins Gizi neni..Cred că-i întâlnire karmică, pe de-o parte, pedeapsa pentru viciu, pe de alta, un fel de memento. Am ceva șanse să ajung și eu o băbuță singură, pentru care cei 100 metri până la prăvălie îs expediție în toată regula, și care stă în casă ca nu cumva s-o sune copiii și ea să nu fie acolo. Și pe care o dor toate, și..
  No, se îmbunătățește vremea, sper. Voi tăceți și tăceți..

 59. andreea

  fi-miu a plecat de nebun cu cortul în Piatra Craiului. 5 băieţi cucuieţi.
  nu pot şi eu să fiu liniştită…

 60. Moş Pleksiglasu

  Ia sa va rastorn eu oala cu melancolie si sa pun in loc alta cu o melancolie nitelus mai ritmata.

 61. andreea

  Gizi sînt nişte biscuiţi…

 62. Angela

  Nu răsturna, Moșule, oale cu melancolii. E drept că nu-s fierbinți și nu opăresc, da’ sar stropi, se face baltă.

 63. Moş Pleksiglasu

  Nu oparesc, dar usuca sufletul. Cel mai putin rau ar fi sa fie inutile. Dar sunt paguboase spre foarte paguboase.

 64. cătălin

  5 isi multi, nu-i poate papa ursu’ 🙂

  Stiti ceva pentru a preveni muscaturile de tintari? Ma fut aia, chiar si in miezul zilei. Nu pot sa dau cu DEET toata ziua pe mine insa …

  Uf, Angela, esti trista azi cu memento-ul ala.

 65. cătălin

  Mai ploua la voi?

 66. andreea

  momentan, nu.

 67. Angela

  Chiar nu-s tristă. Pur și simplu așa se întâmplă. Și dacă ai vedea ce drăguță e Gizi neni! Cred că are cei mai frumoși și calzi ochi de băbuță și un zâmbet – știrb, ce-i drept – care te împacă cu lumea.Eu, de felul meu, nu-s om trist. Când ceva nu merge, îs mai degrabă genul furios. Să nu te temi de melancoliile mele, îs benigne și când mă apucă, rar, atunci îs eu mai drăgălașă și mai suportabilă.

 68. andreea

  Moşule, de cîte ori ascult piesa lui Clapton, îmi amintesc de faza din comedia aia – nu mai ţin minte cum îi zicea – în care un tip şopteşte, duios: „am ochii lu’ tata”… şi-n clipa următoare scoate cele două globuri albe din buzunar…

 69. cătălin

  Din intimplare am dat peste chestia asta. Un grup de psihologi au facut un studiu: celor din grupul de control le-au fost aratate niste tablouri abstracte, celorlalti – nuduri. Pentru barbati – Playboy, pentru femei, ceva similar. Dupa aceea au fost rugati sa spuna cit de mult tin la persoana cu care isi duc viata (toti erau in relatii sau casatoriti). Ghiciti rezultatul?

  Barbatii care s-au holbat la playboy nu s-au aratat prea atasati de partenerele lor, diferenta fiind semnificativa fata de grupul de control. Ciudat e ca, pentru femei, privitul la picturi abstracte sau la adami n-a avut nici o influenta asupra perceptiilor.

  Cica si barbatii gindesc cu creierul. 🙂

  (Influence of popular erotica on judgments of strangers and mates, http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0022103189900103#)

 70. Moş Pleksiglasu

 71. Angela

  Matinal ești, Moșule! Bună dimineața, te-ncearcă doruri?

 72. andreea

  filmulețul ăla e tendențios rău. l-am mai văzut, cred…

 73. Angela

  Nu. Doar trebuie abordată altfel. E drept că pentru faimoasa piaţă a muncii nu trebuie decât să înveţi, mecanic, nişte operaţii sau proceduri, dar şi aia de coase toată viaţa floricica pe sutien ar trebui să aibă un vocabular ceva mai avansat decât pricepe un câine de vârstă mijlocie. Sau nu?

 74. andreea

  cei care concep subiectele și baremele sînt o specie aparte. închipuiți, fițoși și bătuți în cap, cel mai adesea.

 75. Angela

  Nu ştiu la altele, dar la română e chiar catastrofă. Anul ăsta s-au întrecut pe ei înșiși. La bac cum o fi?

 76. Ca sa traiesti in Romania de astazi nu e nevoie de mai mult de cei patru ani de gramatica pe care ii inveti in ciclul intai. In schimb, e nevoie de putina legislatie si drept, ca sa stii ce e ala un contract, ce inseamna un impozit, cum se aplica, niscaiva finante sa stii cum functioneaza o banca, cum sa abordezi un credit, contabilitate primara, sa stie tot prostul cum e cu veniturile si cheltuielile, cum se citeste o factura, ai nevoie urgenta de fizica aplicata, adica fizica practica, sa stii ce face un frigider, o masina de gaurit, un cuptor cu microunde. Putine cunostinte despre constructii, materiale si unelte folosite, ecologia pe care eu tin minte ca am studiat-o la liceu parca si care acum e foarte necesara, nutritie sa ii invete pe prosti ca sucurile si cipsurile sunt caca si multe altele atat de necesare si fara de care traiesti foarte prost.

  Literatura trebuie sa ramana om chestie optionala pentru cei care isi doresc cu ardoare sa studieze asta.

 77. andreea

  stau acum și mă gîndesc… da, nu cred că greșesc. toată plăcerea mea de a citi și a scrie nu are absolut nici o legătură cu ce am învățat în 12 ani de școală. nimic nu vine de acolo. vreun profesor special, amintirea vreunor ore șarmante… nimic. gramatica o înveți, pentru că e logică și nu e imposibilă, dacă ai o minte cît de cît organizată, iar restul… a venit pe alte căi.

 78. E la fel si cu muzica, in scoala inveti doar niste note, chestii tehnice. Restul vine mai apoi, pe alte cai, da. Daca vine.

 79. cătălin

  Uneori gramatica e imposibila, atunci cind se ajunge la chestii controversate, despre care nici macar expertii nu au o parere comuna.

  Am mai avut cred discutia asta cu Nora, nu inteleg la ce te ajuta pentru a vorbi corect sa stii ca ala e participiu, gerunziu sau nu stiu ce locutiune. Fac destul de rar greseli gramaticale, desi nu folosesc limba romana la nimic, dar am uitat toata gramatica de-am tocit-o in liceu gimnaziu. Cu ce m-a ajutat?

  Dupa mine ar trebui sa se studieze in scoala dansul, muzica, fotografia, si – cum spune Radu – cunostintele financiare si sociale.

 80. andreea

  muzică nu se învață aproape deloc în școală, să fim serioși. ăștia mici fac matematică, în ora aia.

  ca să nu mai vorbesc că pe Teo, de exemplu, orele de limba română din liceu l-au îndepărtat de literatură și de citit. am reușit să uit și ce știam, cu toate farafastîcurile astea interpretative, așa mi-a zis.

 81. andreea

  eu aș vrea să învăț arta de a încasa cu grație șuturile în fund, v-am mai zis.
  nimeni nu te învață asta…

 82. cătălin

  Am cautat acum, de curiozitate, un manual de limba romana, sa vad si eu cit s-a schimbat. N-am gasit insa nimic, totul e pe bani.

  Da, programele timpite si toceala ii indeparteaza de fapt pe elevi.

  Mai e o chestie pe care am inteles-o tirziu. E de nota 10 nu elevul care da raspunsul corect, ci acela care face 100 de incercari. Obstinatia asta cu care apreciem raspunsul corect e daunatoare, in viata nu exista raspunsuri corecte, totul e nesigur si necunoscut.

 83. cătălin

  Da, sa inveti sa nu-ti pese de suturile-n fund. 🙂

  Iar matematica cred ca e cea mai mare timpenie facuta in scoala. O culme. Apogeul.

 84. Angela

  Drept îi că nu-s cel mai bun exemplu de reușită în viață, da’ mie gramatica mi-a plăcut, chiar tare. Nu-i vorba că la ce-ți folosește. Dac-o privești ca pe o sculă, cum ar fi ciocanul, care folosește la bătut cuie, nu folosește. Dar e un exercițiu interesant să faci analize gramaticale. Totul are noimă. Cam tot așa ca problemele cu bazinul care se umple printr-un robinet în nu știu cât timp și se golește printr-o gaură etc. Sau ca trenurile care pornesc unul spre altul cu tot felul de viteze și tre să afli chestii despre ele. Gimnastică pentru minte. Mie la școală mi-au plăcut cele ale biologiei, botanică, zoologie, anatomie, biologia propriu-zisă. N-o să pricep niciodată de ce nu m-am dus în direcția aia.

 85. cătălin

  Uitati, haideti sa comparam cu subiectele date de francezi:

  http://diacritica.wordpress.com/2014/06/28/evaluarea-nationala-la-francezi/

  Imi par mult mai grele, compunerile cerute sint substantiale (50 de rinduri, nu 20 ca in Romania), si sint foarte multe cerinte privind intelegerea unui text.

 86. cătălin

  Vreti trenuri? 🙂

  Doua trenuri sint la distanta de 50 de km si merg unul catre celalalt cu 10 km/h si respectiv cu 15 km/h. O musca porneste de pe trenul mai incet si zboara catre al doilea tren, cind il ajunge, se intoarce si zboara catre celalalt tren, si tot asa. Viteza mustei e de 25 km/h. Care este suma distantelor parcurse de barzaun cind trenurile se intilnesc?

 87. Pana in clasa a 4-a ar trebui sa studieze de toate cate un pic. La sfarsitul acestei clase ar trebui sa fie o evaluare serioasa prrin care elevul sa fie indrumat inspre ce a dovedit ca are aplicatie.
  La ce bun sa il chinui pe unul care are o minte analitica cu analizele literare???

  Modelul francez trebuie lasat deoparte, este unul cretin. La fel ca si dreptul francez.

  Costelus, asta e simpla. Daca imparti spatiul la cele doua viteze cumulate obtii timpul dupa care cele doua trenuri se intalnesc. Adica 50:25= 2. In tot acest timp albina zboara cu 25 km/h, deci va parcurge 50 de km.

 88. Klaus Iohannis e presedintele PNL. Pacat, asa se rateaza un om.

 89. cătălin

  Nu e deloc simplu sa observi ca musca zboara exact 2 ore. Deloc.

  Nu stiu daca e cretin modelul francez, sau ala romanesc. Si nu analize literare, ci intelegerea unui text si capacitatea de exprimare, cam asta ar trebui sa ia din scoala cineva de la orele de limba romana.

  Unde se vede ca Iohannis doreste ciolanu’ … sa accepti sa fii presedintele partidului ala plin de banditi… Bleah!

 90. Moş Pleksiglasu

  Cei care concep subiectele si baremele sunt niste […]. Absurzi si mincinosi. Cand zic mincinosi nu ma refer la a spune minciuni tip „nu mi-am tras-o cu ala” cand stii sigur ca ti-ai tras-o. Pentru mine mincinosii cei mai rai sunt aia pe care nu-i intereseaza ce e drept. Falsii cu premeditare, rasturnatorii de valori in sensul cel mai abject .

 91. cătălin

  Sa ma scuzi, Mosule, dar mi s-a acrit de obsesia ta! Orice, dar orice e prilej s-o musti de cur pe Ana. Musc-o omule, dar cinstit, pe blogul ei, pe contul ei de facebook, nu aici, unde nu intra!

 92. cătălin

  Cei care fac subiectele sint niste functionari cu pile la partid. Un profesor obisnuit nu are nici o sansa sa ajunga acolo.

  Radu, multumesc, stiam de uleiul de eucalipt, chiar am, dar nu prea are efect. Momentan poate, 5 minute, dar, dupa ce s-a evaporat, tot musca.

 93. Angela

  Nu-mi place când pleacă lucruri din casă. Acum pleacă frigiderul cel vechi, deoarece a venit unul nou. A venit vecinul să-l ducă și eu m-am închis aici, să nu văd. Animistă, deh. Auu! E geamul deschis și aud cum îl cară. Săracu de el, a fost cu noi atâția ani…

 94. Angela

  M-am uitat, cu falca picată – la propriu – la Iohannis. Tocmai a moșit un mutant. Au fuzionat și creatura nouă se va numi Partidul Național Liberal. De fapt, cacamaca. Ce-avem noi cu asta?

 95. cătălin

  Nu inteleg ce mutant??

 96. Angela

  PDL a fuzionat cu PNL.

 97. cătălin

  Da, poate parea surprinzator, ca in urma cu citeva luni se injurau de zor. Dar nu ma surprinde, totdeauna am spus ca nu exista partide independente in Romania, e unul singur, gloriosul PCR, cu mai multe ramuri.

  Iohannis cred ca a dat cu piciorul in orice sansa, ar fi cistigat mult mai multe procente candidind independent, eventual sustinut de PNL + PDL. Mai, dar astia chiar n-au deloc consilieri, strategi, sa le spuna cum sa faca?

 98. cătălin

  Ce subiecte misto la francezi! Paul, luptator in rezistenta, e prins si condamnat la moarte de nazisti. A doua zi va fi impuscat. Textul dat prezinta ultima intilnire dintre el si sotia lui (da, la clasa a noua asta). Redactează ultima scrisoare a lui Paul către copiii lui (2 pagini).

 99. Angela

  Surprinzător nu-i. Da-i grețos peste măsură.
  Asta în legătură cu partidele. Cât despre subiectele francezilor, n-am ce zice. Se pare că ăia nu se tem să bage în capul copiilor lucruri care n-au căutare pe „piața muncii”. Mă-ndoiesc că scopul temei e utilitar, să-i învețe să scrie astfel de scrisori cu o zi înainte de a fi împușcați.

 100. cătălin

  Are cautare, mare parte din piata muncii acum se bazeaza pe creativitate. Nu e suficient sa inveti ceva si sa-l reproduci la perfectie, productia s-a mutat in China. Si oricum, scopul este sa vezi daca elevul se poate exprima, daca poate lega 2-3 idei. Un astfel de subiect da posibilitatea si unui elev slab sa scrie ceva, fara a limita un elev bun. Daca as fi primit un astfel de subiect, mi-as fi amintit de el toata viata.

  Din contra, subiectul cu scriitorul contemporan de la noi te blocheaza, multi copii habar n-au ce se discuta la o intilnire cu vreun scriitor. Ce copii, ca nici eu nu stiu! E greu de imaginat o intimplare despre care sa scrii ceva, intr-o asemenea situatie, si mai ales in conditii de examen.

 101. Angela

  Nu știu, nu am legături nemijlocite cu școala, citesc și eu presa când e cu examenele astea de interes național, mă enervez când se publică eternele și faimoasele „perle” ale copiilor întru hlizirea deștepților neamului. Sunt, totuși, copii buni, excepționali chiar, în ciuda sistemului cretin și criminal. S-ar părea că idioții ăia din minister n-au văzut niciodată un copil viu, îs rupți complet de viața copiilor, nu fac decât să screamă chestii stupide. Și după aia ne dăm cu cururile de pământ și ne dăm ochii peste cap, vai, vai, trebuie făcut ceva, vai, vai, așa nu se mai poate. Nu e vina copiilor. Nici un pic.

 102. cătălin

  Exact de aia nu imi place studierea gramaticii in gimnaziu, nu e adecvata virstei. Cui ii place sa invete niste reguli, unele dintre ele disputate de specialisti? Si la ce folos? Iar asta cu perlele e un senzational de doi bani. Un fel de a spune „elevii sint boi, profesorii sint mai boi (ca ei i-au „pregatit” asa)”, iar problema e uitata pina anul urmator.

  Radule, te prinzi repede la probleme, ai o minte agera, bravo tie. 🙂 Ce pacat ca nu ne mai pui muzica, asa cum faceai cu 2-3 ani in urma pe alte bloguri …

 103. dfdfefer

  Sufficient de agera incat s-o iei in serious cand iti spune ca ai o fixatie in ceea ce o priveste pe Ana?

  Ca nu tot se invarte in jurul ei? Ca sunt anumite cuvinte care au sens si fara nicio legatura cu fiinta ei?

 104. cătălin

  Da, iau in serios orice opinie.

  Crezi ca mie imi place sa-i sterg aluia? Da, nu tot se invirte in jurul Anei, e aberant s-o compari pe Ana cu cei care au facut subiectele alea, si e de tot cacatul sa nu-i spui ce ai de spus in fata, ci pe la garduri.

  Si nu-i vorba de o jignire, ci de o OBSESIE fata de Ana, c-o fi periculoasa sau nu, nu stiu, dar nu vreau sa iau parte la ea. Nu vreau, nu stiu cum sa gestionez chestiunea respectiva, poate mi-i si putin frica, nu stiu, o evit.

 105. dfdfefer

  Daca cineva are o obsesie , ala esti Tu, catalin. Ultima oara iti spun, nu Mai sterge nimic.

 106. cătălin

  Comentariul Mosului de la 17:23 continea un nume in locul parantezelor patrate. Nu-i greu de ghicit ce nume.

  Radu, hai sa te intreb ceva. Iti place Antena 3? Aruncarea cu cacat in orice? Vaai, dar nu, ei nu fac nimic, ei doar pamfleteaza. Ingroasa niste tuse.

  Eu incerc sa pastrez aici un spatiu in care toti sa se simta bine. Si, in mod normal, nu ar trebui sa existe nici o cenzura, ci auto-cenzura bunului simt.

 107. andreea

  mai, mai, nu poate omu’ sa plece de acasa cu treburi…

 108. dfdfefer

  Nu Mai incerca, ca nu-ti iese. Indifferent ca imi place antena say nu , ea exists, chestie care ma bucura. Costelus, ma plictisesti zau asa.

 109. andreea

  Mosule, foloseste si tu un nume conspirativ, cind te apuca elanul cauzelor nobile. spune-i si tu… nu stiu… CleopatraXX7 si in felul asta toata lumea e multumita. noi stim la cine te referi, Catalin o sa fie linistit si tu o sa te simti bine. nu?

 110. cătălin

  Spamul atunci? Hai sa lasam si miile de spamuri in numele dreptului la exprimare. Spammerii nu ameninta, nu injura, ei doar vor sa vinda ceva. De ce sa fie stersi sau bannati?

  Nu, pe mine nu ma bucura existenta Antenei 3 si indemnurile la ura. Nu vad absolut nici o diferenta intre ura rasiala de exemplu si ura promovata de Antena 3. Da da, stiu, totul e un pamflet.

  Si eu sint plictisit, am mai avut discutia asta si prin alte parti. I-am vazut pe altii cum urlau cu dreptul la libera exprimare, pentru ca mai apoi sa cenzureze orice nu le convenea. Eu n-am spus niciodata ca se poate accepta orice, nu ma poti acuza ca mi-am schimbat opiniile dupa cum mi-a convenit. Dreptul la libera exprimare nu inseamna dreptul de a jigni!

  Cind Ana apare in cel putin 3 locuri pe net (blogul ei, Catchy, facebook) ce-i cacat asa de greu sa te duci sa-i spui dracului ce ai de spus in fata? Dar bineinteles ca nu-i asta, e obsesia Mosului. Obsesie careia ii poate cadea victima oricine si de care eu vreau sa stau departe. Uite asa, cum si tu stai departe de unii oameni!

 111. dfdfefer

  Bine,fa Tu ordine pe blogul tau si impune -le interlocutorilor despre ce au voie sa vorbeasca si desprre ce nu au voie. Esti ridicol, penibil si imatur. Mie n-o sa-mi impuna nimeni, nimic. Mi-am castigat acest drept acum 24 de ani.

 112. dfdfefer

  Andreea, ia si scarpina-ti-l intre coarne, n-a priceput nimic, in timpul asta Tu cauti calea de mijloc. of, mi-e sila de tot.

 113. cătălin

  Ne ne, nu scapi asa, ti-ai cistigat dreptul de a vorbi, nu dreptul de a jigni! E o diferenta uriasa.

  Ridicoli, penibili si imaturi sint si redactorii de la Washington Post, New York Times, The Economist etc., ca si aia le impun comentatorilor ce se poate spune si ce nu. Ca sa vezi, o lume plina de ridicoli!

  Si apoi, nu ti-am impus tie nimic, si nici nu cred ca e cazul. Ca nu esti copil mic sa-ti dea cineva peste degete.

 114. andreea

  mda, nu e asa de confortabil, e un risc si in pozitia asta, de mijloc.
  risti sa iei scatoalce din doua parti, nu numai din una.

 115. andreea

  că bine zici, Eva. 🙂

 116. andreea

  uite cum ne strică Moșu liniștea căminului

  Cătălin, dacă mă apucă pe mine, într-o zi, să-l beștelesc pe Cosa, aici? uite așa, mă trezesc într-o dimineață prost dispusă și străbătută de cine știe ce influențe psiho-somatice și-l fac albie de porci. că eu sînt cam imprevizibilă, uneori. sau Radu, nervos cum îl știm, începe să-și scrie memoriile în direct pe Ciocolată , să zicem începînd cu subiectul ”Nora”. bagi tu mîna în foc că nu e posibil?

  și, ce-o să ne faci? ne editezi? a, nu ne editezi, că e vorba despre noi. sau, de fapt, nu ne editezi, pentru că de persoanele sus numite avem voie să ne luăm.

  sau, dacă îmi vine mie să-l jignesc pe Gelu? sau pe Junghiul cel nevinovat? sau, și mai bine, pe Radu însuși? ce te faci, dacă atunci cînd te trezești, mîine, o să citești un comentariu în care eu îl fac bou pe Radu, că doar și el te-a făcut pe tine vițeluș? motivînd că numai un bou nu și-ar da seama în ce direcție privesc, de fapt, din poziția mea ”de mijloc”.

  a, ce te faci?

  cînd o să înțelegi că aici nu sîntem o familie atît de unită în gînduri și-n simțiri încît să avem aceleași simpatii și să nutrim, toți, aceleași resentimente?! așa, în mod organizat.

  eu aș vrea ca poziția mea să fie egală cu a Moșului, de exemplu, la fel și a iubiților și a urîților noștri.

  ei, și de aici încolo, fiecare cu înțelepciunea lui și cu felul în care își gestionează ideile fixe. da, da, fixe.
  eu tot mai sper, spre binele Moșului, că el nu este atît de obsedat de subiectul ”Ana” și că de fapt se joacă și ne provoacă. în felul lui, cam periculos.

  Radu, pînă una alta, nu prea e vorba de cenzură, pentru că, atîta discutăm și întoarcem pe toate părțile fiecare cugetare a Moșului, încît toată lumea află pînă la urmă despre ce a fost vorba. nu există riscul ca ele să se piardă.

  și, dă-mi voie să mă poziționez în mod egal îndepărtată de cei doi, pentru că, deși unul vrea să smîngălească, cu orice chip și celălalt să curețe repede cu burețelul ce a murdărit primul, tot efortul lor este cam plicticos și copilăresc. subiectul este minor, cel puțin pentru mine.

 117. cătălin

  Eva, mi-a placut. Scurt si la obiect. 🙂

  Andreea, raspunsul meu e ca nu stiu. Problema mea nu e cu vreo critica adusa Anei, ci cu ceea ce pare a fi o obsesie. Pe bune, daca se intimpla ceva rau in Romania, e din cauza Anei! Recunosc, oi fi ridicol sau mai stiu eu cum, dar nu stiu ce sa fac in situatia asta, ma depaseste. Nu vreau sa-i alimentez obsesia asta, nu vreau sa stiu unde poate duce. E cu citeva ordine de marime peste o simpla jignire aruncata la nervi.

  Voi stiti prea bine care e limita, nu trebuie sa va spun eu nimic, si nu are legatura cu „andrisantul”. Hai, Andreea, ca nu trebuie sa dau explicatii, stii si tu ca ai fortat chestia cu iubiti si uriti. Si nu-i nimic artificial aici, se aplica aceleasi reguli pe care fiecare dintre noi le aplica si in viata de zi cu zi. Fiecare. Si eu, si Radu, si tu, si Mosu’.

 118. Moş Pleksiglasu

  Iete de aia zic ca e prea mare discrepanta intre textul acestui titlu si gandirea generala a „autorului”. Singurul vinovat sunt eu ca nu fac blogul ala mai repede. Si in momentul asta nici nu cred ca va fi repede. Andreea, multumesc, dar te rog eu sa nu te mai necajesti din cauza mea. Mie mi-e clar ce e cu costelusul. Si Jaco, la fel. Rabdare!

 119. cătălin

  Daaa, vii si otravesti atmosfera si dupa aia „vai, dar nu va necajiti din cauza mea, va rog, si nici nu-i vina mea, e a altuia!”

  Nu inteleg de ce nu mergi pe alte bloguri sa-i luminezi si pe aia. Ca noua ne-ai tot deschis ochii, fara tine n-am fi aflat cum e Ana cu adevarat. Bun, dar de ce nu-ti continui nobila misiune cu altii?

 120. Moş Pleksiglasu

  Mai termina cu „noi” si „noua”. Stii sigur ca minti cand spui asa.
  Singurul care otraveste atmosfera esti tu fiindca te porti ca un rahat. La fel ca Cleopatra25.

 121. cătălin

  Ce cacat ti-o facut femeia aia de tot n-o lasi in pace? Ia zi! Hai sa vedem! Cumva te-a bannat pe blogul ei si iti arunca cu gunoi in cap, cind tu nu te poti apara? Eu n-am vazut asta. Hai, adu dovezi! Vreau sa vad unde te-a atacat Ana (si tu nu poti raspunde), de trebuie sa vomiti aici la mine.

  Sigur, faptul ca cineva te jigneste undeva si tu ii raspunzi aici nu e o motivatie solida; daca nimeni nu cedeaza, certurile vor dura vieti. Dar macar dovezile alea ar arata ca e vorba de o cearta si nu de o obsesie.

 122. Moş Pleksiglasu

  Cam ce a facut Cleopatra25 din Costelus

 123. Moş Pleksiglasu

  Sau ce fac viespile din libărci

 124. cătălin

  Mosule, dovezi. Recente. Atacuri ale Anei, insinuari, amenintari, jigniri. Hai, sa le vedem!

 125. Moş Pleksiglasu

 126. Moş Pleksiglasu

  Gardianul Cleopatrei25

 127. cătălin

  Obsesie. Daca mai aveam un cit de mic dubiu, s-a spulberat. De mai bine de un an de zile Mosul nu are nici un fel de legatura cu Ana Barton. Ana nu ii spune nimic (dupa cite stiu eu). Un an!!!

  Radule, imi pare rau, nu am cunostinte de psihiatrie, asa sint eu, ridicol, penibil si imatur. Am sa rezolv problema Mosului asa cum rezolvi si tu cazurile similare cu care te confrunti: evitare. Numai ca eu nu sint ipocrit sa zic ca orice om de pe strada poate veni sa se pise in casa mea, ca nu e nici un deranj.

  Mosule, ori aduci dovezi ca Ana te ataca si tu nu-i poti raspunde in acelasi loc pe motiv de bannari, ori subiectul Ana Barton se opreste aici. Ori te opresti tu aici. M-am saturat pina peste cap de rahatul asta!!!

  Andreea: fiecare isi gestioneaza singur ideile fixe, cu conditia sa nu-i raneasca pe altii.

 128. Moş Pleksiglasu

  Ba, tu esti beat?

 129. Moş Pleksiglasu

  Te intreb fiindca observ ca nivelul tau de prostie il depaseste pe cel cotidian pe care-l putem ignora deja. Banneaza-ma si du-te-n pula mea! Ce tot te milogesti atata dupa aprobarea celorlati?

  Daca te purtai frumos, puteam sa-ti explic ce n-ai inteles si unde gresesti. Dar daca esti marlan e treaba ta. Mai bine zi de unde ai furat textele astea.

 130. cătălin

  Nu esti bannat datorita respectului pe care-l am pentru Andreea, ea saraca insista ca mai e si altceva de capul tau in afara de obsesia dementa fata de o persoana. Tu ii arati cu orice ocazie ca s-a pacalit.

  De trei ori ti-am spus sa-mi arati unde esti atacat de catre Ana. Trebuie sa-ti fac un desen sa intelegi?

  Nu am nevoie de aprobarea celorlalti sa duc gunoiul din sufragerie, nu-l las sa-mi puta!

 131. cătălin

  Asa, plagiatele se detecteaza cu Google. Stii ce-i google? A, nu stii. Da click aici si scrie portiuni din textul meu:

  http://www.google.com

  Da enter dupa ce-ai terminat de scris.

 132. Angela

  Hai, Cătăline, nu ne-ntoarce iar unde am fost și n-a fost bine. Lăudabil cavalerismul cu care o aperi pe Ana, dar nu sări calul. Dacă Moșul are o problemă cu ea, și se pare că are, de ce nu și-ar spune păsul aici? Nu e vorba că are dreptate sau n-are, asta e ceea ce simte și crede el. Dacă ar fi să nu putem vorbi despre cineva decât dacă e de față, am fi pe trei sferturi muți. Și mie mi-e dragă Ana, dar dacă moșului nu-i e, ce-oi face? El știe de ce nu-i e, așa cum și eu știu de ce-mi e. Nu mai tot învârti sabia dreptății, n-are Ana de suferit, orice ar spune Moșul pe aici despre ea, nici nu cred că ar interesa-o. Anecdotic, poate. Sau nici atât, depinde de dispoziție.

 133. Radu P.

  Mie mi-e foarte clar de ce face costelus chestia asta. Pentru acelasi motiv pentru care ziarele si blogurile cu vizibilitate o fac, adica pentru ca au un INTERES.
  Cenzura nu se face fara interes, doar dintr-un cavalerism desuet si prost inteles, doar pe-aici s-a mai vorbit de persoane absente, cosa, nora, dar la nici una, costelus nu a sarit ca ars ca atunci cand vine vorba despre ana.

  E clar ca omul isi agita spada nu in virtutea unui principiu (care-o fi ala, n-am reusit sa-mi dau sema) ci doar in speranta ca ana, odata si odata, o sa-i dea vreun semn de bunavointa.
  Omule, esti complet deplasat in actiunea asta a ta, si ceea e si mai grav, prin asta dovedesti ca intr-adevar ai fixatii, adica cam ceea ce spunea si nora.
  Faptul ca nu te poti detasa de aceea fiinta si sa accepti ca nu esti dorit prin preajma, mie personal imi da ceva de gandit.

  De fixatia mosului nu are sens sa mai zic nimic, este cam ca a ta, dar cu semn negativ. Singura diferenta e ca el nu are acces la butoane, chestie care il face infinit mai nepericulos.

  Nu pot sa pricep si pace, cum a reusit ana sa va tulbure in halul asta mintile. O fi vreo vrajitoare.

 134. Angela

  Nu mai fi nici tu atât de aspru, Radule. În dragoste și-n război totul e permis. C-o fi una, c-o fi alta, le-om duce, mai mult sau mai puțin bucuroși. Ar fi faină, poate, o discuție despre INTERES. Că bag sama că e-n toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare. Ca să-l parafrazez pe George Lesnea, poezia „Partidului, slavă”, subiect la examen când am gătat eu a VIII-a. Asta pentru junimea care n-a mai apucat.

 135. Angela

  PS
  Periculos nu e niciunul.

 136. cătălin

  Nu, Ana nu are nimic de suferit, e vorba de mine. Eu ma simt ca un cacat cind il vad pe ala aruncind mizeriile la adresa Anei, am fost si eu de partea cealalta si stiu cit e de frumos sa-ti arunce altii galeti de rahat in cap fara sa te poti apara. Plus ca atmosfera devine toxica cind se ajunge acolo. Da, au mai fost pomeniti aici si Nora, si Cosa, e greseala mea, am fost un prost. Pot sa sterg acele comentarii? Ca le sterg dracului! Din cauza lor a plecat Edle.

  Mosul isi poate spune pasul, l-am si invitat sa ne arate unde il ataca Ana, sa vedem si noi motivele. Dar una e sa-si spuna pasul si alta e sa arunce cu rahat in acea persoana.

  Ce bunavointa sa-mi dea Ana, Radule? Am vorbit cu ea de mai multe ori. Mi-a spus ca Mosul nu se va putea schimba niciodata, nici macar cu un milimetru, si a avut dreptate. Asa, ce interes mai vezi?

  Oare cum ar arata locul asta daca fiecare dintre noi s-ar apuca sa injure pe cineva care nu-i prezent aici? Si nu vorbim de persoane publice. Asa, si poate iti aduci aminte de pe Pandora cit de „nepericulos” era Mosul, cum clona el pe oricine si improsca cu rahat, de nu se mai putea intelege om cu om.

 137. andreea

  interesul pulii, mă scuzați.

  Radu, aici mi-ai amintit de Cosa, în problema interesului meu în ceea ce-l privește pe Cătălin.

  ce să zic, ai dreptate, în măsura în care chiar și cele mai sincere manifestări ale atașamentelor umane pot fi privite ca forme ale unor interese. orice vorbă bună, orice privire galeșă, fiecare lacrimă și fiecare gest și cuvințel. orice nu e înfăptuit în singurătate deplină.

  dar eu cred că tu știi că sînt greu de suportat vorbele rele la adresa unui om la care ții. hai că știi. chiar și tu.

  Cătălin, Moșu o să se plictisească dacă înfurierile lui periodice nu o să aibă nici un ecou. cine vrea să-l contrazică, să-l contrazică, cine vrea să-i dea dreptate, e liber s-o facă, dar nu prea văd cine are porniri din astea, pe aici. iar ceilalți, o să vorbească în continuare despre ce îi roade pe ei sau ce le place.

  pe mine subiectul nu mă roade, defel, cum am mai zis. eu n-o văd in stare pe Ana sa te certe pentru ce fac și ce zic alții. eu n-aș face-o. nu zic că n-am făcut, la un moment dat și greseala asta, dar cred ca m-am mai maturizat oleacă de atunci. păi treci și tu, Cătălin, în etapa asta. ignore!

  eu așa zic, dar m-am plictisit de cît am zis.

 138. Moş Pleksiglasu

  Bai ma faceti sa rad cand ma vedeti pe mine cu fixatii. Asta dupa ce inghit oarecum o galusca cu carne de porc, iar eu nu mananc de asta. Bai omuletilor care va credeti destepti si psihologi, fixatia e numai in capul vostru. Nu vorbesc cu absolut nimeni in real desore Ana Barton. In viata mea de toate zilele ea nu exista. E fixatie doar in masura in care la ora de matematica ai fixatia sa vorbesti despre matematica iar la muzica despre muzica. Iar in grupul vostru am ajuns pe la Ana Barton. Si la ea am ajuns asa: Intai am descoperit igoogle. Nu stiu daca stiti cum era. Puteai sa-ti personalizezi home page-ul google cu tot feluri de gadget-uri. Aveam vreo cateva pe care le promova google printre care si realitatea net ca portal de stiri. Si de acolo am ajuns la vox publica si cam peste un an am intrat pe pandoras, unde asa cum stiti personalitatea nr.1 era Ana. Era interesant cum scria si am vrut s-o inteleg. Apoi v-am gasit pe voi ca grup in jurul ei sau si al ei, ma rog eu asa v-am perceput.

  Buun, se poate sa apreciez gresit aceasta faptura, dar mie mi s-a parut ingrozitor de vanitoasa. Iar asta nu suport. Cand dau de astia pe oriunde oi da, ii intep. Doar ca nu am fost lasat s-o fac. Am fost bannat rand pe rand pe tote blogurile pe unde am incercat sa o fac. Si cu cat eram mai nedrept tratat cu atat eram mai determinat. Asa mi s-au lipit etichete rau-voitoare precum fixatiile si psihopatiile.

  Bai, ma doare undeva de Ana si de Nora. Sunt niste monstri, si doar din unghiul asta ma intereseaza, ca obiect de studiu. Nu le doresc, nu le iubesc, dar mi se pare normal sa vorbesc despre ele in cercul vostru fiindca in altul chiar ar fi total anormal. Ce Pastele Cailor e asa greu de considerat lucrul asta ca fiind normal? Daca n-as fi dat de atata rezistenta la subiectul asta, demult l-as fi uitat, si as fi trecut la urmatoarele care in mod natural ar fi urmat daca nu s-ar fi interpus Ana Barton si perpetuarile ei in diferite alte entitati. E clar?

 139. Moş Pleksiglasu

  In ce-l priveste pe costelus, recunosc ca-mi place sa-l zgandaresc fiind sigur dinainte cum o sa reactioneze, dar si cu o minima speranta ascunsa ca s-o fi mai desteptat. Si cand vad ca tot prost a ramas imi pare rau de el. Dar nu prea tare. Si-o merita!

 140. cătălin

  Mosule, e foarte simplu: Ana nu vine aici. Nu citeste, nu o intereseaza in nici un fel, e la fel de aberant sa vorbesti aici despre ea ca si in viata ta reala. Ce cacat e asa de greu de inteles?

  Jignind-o pe Ana nu faci decit sa arati ca ai o fixatie grava, si ca toti cei care ti-au lipit etichetele alea au avut mare dreptate. Indiferent daca te baga cineva in seama sau nu (ca ai mai avut comentarii la adresa Anei si m-am facut ca nu vad), tu continui. Sa ma scuzi, eu nu ma bag in asa ceva. Tot asa cum tu, daca vezi pe unul urlind pe strada injuraturi la adresa altuia care nu-i prezent acolo, il ocolesti si spui „asta-i nebun!”

 141. Moş Pleksiglasu

  Bai costelus, uite cum sta treaba. Cand vorbesc cu tine am impresia ca vorbesc cu un om beat. Poate si esti, nu stiu. As vrea sa te fac sa intelegi, dar nu am cum. Nu sunt singurul care te percepe astfel, desi nu zic niciodata „noi”.

 142. Angela

  Of, ce belea!

 143. cătălin

  Andreea, cred ca ignoratul functioneaza la oameni normali. Sa jignesti asa insa un om cu care nu mai ai nici un contact de mai bine de un an de zile, si mai ales intr-un loc in care acel om nu vine deloc e pur si simplu patologic.

  Mosule, nu am cum sa inteleg. Cum nici tu nu-ti bati capul sa intelegi un nebun care urla pe strada. Si nici Radu. Il ocoliti. Ei, asta o sa fac si eu.

  Daca vrei sa inteleg ceva, sa-mi arati unde te jigneste Ana.

 144. andreea

  Moșule, eu am depășit faza.
  nu mai sînt la grădinița Pandoras, am trecut și de Școala primară îmbulinată, acum sînt la gimnaziul cu Ciocolată.
  și dacă e să vorbim despre vanitoși, mai bine vorbim despre șefii mei, de pildă, care chiar îmi influențează viața și-mi mănîncă zilele.

  a, nu-i cunoașteți? păi vi-i povestesc eu. la capitolul vanitate, nu există limite, în sus.

  ar trebui să îi înjur periodic, zilnic, Cătălin sper că o să mă lase și o să vadă și Moșu cum e cînd cineva tot pisează un subiect neinteresant pentru el.

 145. Moş Pleksiglasu

  andreea, n-am pisat nimic. Mi-am exprimat doar parerea ca aia care fac bareme si subiecte seamana foarte tare cu cleopatra 276. Ce era asa greu de nebagat in seama?

 146. andreea

  (Moșule, asta îți spun la ureche. șșșșșșt. deci, îți spun toate lucrurile astea pentru că, nu știu de ce, am senzația că totuși, cuvintele mele nu se izbesc de tine ca de un zid, cum se întîmplă atunci cînd vorbesc cu Cătălin despre subiectul acesta atît de palpitant. deci, șșșșșt, e secret.)

 147. cătălin

  Era greu de nebagat in seama ca 75% din comentariile tale se refera la acea persoana, care nu vine aici si nu-ti spune nimic. A, si cu care n-ai interactionat de mai bine de un an. Daca asta nu e obsesie, apoi nimic nu e. No, treaba ta, fiecare cu obsesiile lui, numai ca eu nu vreau sa ma implici in asta. Mergi si o injura pe Ana pe alte bloguri, pune linkurile aici si cu asta basta!

 148. andreea

  n-auzi, măi, că nu poate posta acolo, ce, ești chinez??!

 149. Moş Pleksiglasu

  Acum in serios, cine ne da noua garantia ca costelusul sau catalinul(tot cacofonie iese oricum) nu trage intai la masea si apoi se apuca de dat pareri si raspunsuri? La atatea suparari pe care le are, ar fi in firea lucrurilor. Si noi(pardon, eu) ne batem(pardon, imi bat) capul ca prostii(pardon, ca prostul).

 150. Angela

  Cătăline, mă disperi! Ce să-ți arate Moșul unde l-a jignit Ana? A zis cât se poate de clar că o consideră vanitoasă și el, când dă de vanitoși, îi înțeapă. Asta e tot. Așa e el, așa face el. Probabil și cu alții, dar noi de Ana știm. Da, îmi pică rău, că țin la Ana. Da’ când zice de ăla la care nu țin deloc, ba dimpotrivă, nu-mi mai pică chiar așa de rău. Îs ticăloasă și ipocrită, recunosc. Ar trebui să..ce să fac? Să nu mai scot capul în lume? În lumea care cam așa funcționează de când e ea? A, că zice prea des, că-i obsesie? O fi. Și ce dacă?

 151. cătălin

  Pe alte bloguri nu inseamna pe pistol. Sa mearga pe Pandora, la Gelu, la Lorena Lupu, plus ca mai sint alte zeci de mii de bloguri romanesti. Ana nu le citeste pe nici unul din ele, cum nu citeste nici blogul asta, dar asta nu are, bineinteles, nici o legatura.

  Chiar, cu ideea asta sint total de acord. Mosule, tot ce spui despre Ana spui in alte parti, aici pui linkurile. Cine doreste sa-ti citeasca intelepciunea, poate s-o faca. Eu n-o sa dau click pe linkurile alea.

 152. Angela

  Gata, mă duc să mă spânzur în șură. Sau să culeg niște vișine, sau orice. Am priceput, Cătălin nu suportă ca Moșul să vorbească despre Ana, iar Moșul nu se poate abține. Din această dilemă nu putem ieși. Am zis.

 153. cătălin

  Oare cum ar arata locul asta, Angela, daca fiecare dintre noi s-ar apuca sa intepe cele 10-20 de persoane de pe lista lui, dar cu care ceilalti nu au nici o legatura?

 154. andreea

  😆 😆
  culmea armoniei.
  Cătălin e total de acord cu ideea lui proprie.

 155. cătălin

  Pai da, ca uneori nu sint. 😛

 156. andreea

  păi ar fi bine să fii. 🙂

  nu, în ultima vreme, Moșul a lăsat-o destul de moale cu subiectul. chiar nesperat și… reconfortant, vorba lui Danny.
  deci, eu zic că ai sărit prea tare la gîtul lui.

 157. Angela

  Consimț!

 158. cătălin

  Hmm, nu stiu, eu vad ca majoritatea comentariilor Mosului se refera la acel subiect, chiar daca nimeni nu ii raspunde sau nu initiaza o discutie pe tema asta. Altceva nu mai stie, e limpede. Am tot tacut, sperind ca ignorarea va functiona. Nici vorba detasare, ca il intereseaza Ana si Nora asa, tangential, bla, bla. Obsesie amestecata cu ura. Mi-e frica de asa ceva. Ma poate condamna cineva pentru asta?

 159. junghiul

  Lalalalalalaaa…
  Ia să văd…ați fost cuminți… ? … că mama v-aduce vouă…
  … iară????
  AAAAAAAAAAAAAA!

 160. junghiul

  Păcatele mele!

 161. junghiul

  Nu vă nervozați, iată vine omul cu harpa!

 162. andreea

  ba daaaaaa!!!!!!!!!!!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

  nevrooozaaaaaaa!!!

  cum, mai, Catalin, nu vorbi omul despre una alta, amintiri din copilarie cu melci si alte alea?!

  ce, ai uitat? ia din urma si cauta!

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
  (scuze, Junghiule)

  gata. urmeaza ora de fotbal cu Sabina. calmant garantat.

 163. Angela

  Nevroze, scleroze, roze, tuberoze. Mă-ncearcă sindromul Gizi-neni.

 164. Junghiul

  Mai bine simpleroze…
  Uite cercu-circu…

  „Io, d’o viaţă, circul
  supărat şi-ncerc
  să vă spui că circul
  nu-i decât un cerc,
  cerc al cărui centru
  absolut e, pt.
  unii, saltimbanca, – a cu ursul berc.

  1. Circul este locul geometric a
   oricare bancă egal depărtată de
   o saltimbancă.

  Circul e-n mişcare
  (el e vagabond);
  saltimbanca are
  părul f. blond;
  nu-şi mai află rostu,
  ‘n preajmă-i, August Prostu:
  aţi ghicit că el e ursul berc şi bont.

  1. Circul este locul geometric a
   oricare scaun egal depărtat de
   numitul claun…

  …Ce, făcând din sine
  un urs bont şi berc,
  seamănă cu mine
  ce, d’o viaţă,-ncerc
  să vă spui că circul
  supărat că circul
  supărat că circul nu-i decât un cerc.

  1. Circul este locul geometric a
   toţi gură-cască egal depărtaţi
   de hazlia-mi mască.”
 165. Junghiul

  Demers deloc geometric

 166. Angela

  Evident, evident.

 167. Junghiul

  Cum e ora de fotbal cu Sabina?
  Joacă fotbal?

 168. andreea

  ei, dăm și noi cu piciorul într-o minge roz-portocalie, printre melci și pisici.

  azi a venit și un cîine să se uite la noi. era cam jigărit și șchiop, dar foarte curios. după ce ne-a privit vreo cinci minute, a început să mănînce iarbă tacticos.
  m-am frecat la ochi. nu, nu visam. cîinele păștea iarbă.

 169. andreea

  Junghiule, ce vrei să insinuezi cu poezia aia?

  of, numai mistere. acum vaca s-a transformat în urs berc și bont.

 170. cătălin

  Poate nu voia sa insinueze nimic, e doar asa, o poezie. Poate incerca sa porneasca o discutie … Uite, n-am inchegat nici o discutie plecind de la textele alea, si acus vom avea nevoie de un alt articol …

  Of, ne distruge Mosul asta! Asta si vrea el. Mosul, repulsia si frica mea fata de cei care ii urasc pe altii incit sa le ureze cancer sau diabet. Asta e, o sa fac ceva. Imi pare rau. 😦

 171. andreea

  Cătălin, calmează-te. bea un ceai. fă niște flotări.

 172. Angela

  Ați scăpat! M-a sunat prietena mea pe skype și a încasat ea tot pomelnicul meu de tânguieli și dezamăgiri și spaime și amărăciuni. Acum am terminat, dar era cât pe ce s-o încasați voi.

 173. Junghiul

  Avea probleme de digestie, cățelul.
  Fata mea joacă fotbal mai bine decât majoritatea băieților de vârsta ei.
  Nu găsesc un club unde să joace. Așa e când stai la sat!

 174. Junghiul

  Sunt insinuos?

 175. Angela

  Cățelul e bine. Eu am probleme de digestie. Mistui greu nește realități, deși credeam că-s pregătită pentru ele. Iaca, nu-s.
  Înființează tu un club de fițe în sat, să vezi cum dă buzna lumea snoabă de la oraș. Te pricopsești.

 176. andreea

  sinuos.
  stii sa dansezi cha cha cha, rumba, din astea?

 177. andreea

  Angela, povesteste-ne despre realitatile nemistuibile.

 178. Angela

  Păi…realitate nemistuibilă ar fi vorbele zise acu-s aproape treizeci de ani, după ce m-am dezvorțat, de colegă-mea Kati, cum că să am grijă de viața mea, să nu rămân singură, că părinții se duc, copilul crește și merge și el într-ale lui și o să-mi fie greu la bătrânețe. La care vorbe am dat din umeri și m-am hlizit și am zis că nu-mi pasă. Și că când o veni scadența, oi plăti, da’ vreau să fiu de capul meu. No, scadența aia e o realitate nemistuibilă, că nu numai că se cam face gol în jurul tău, aia ar fi cum ar fi, dar nici cu tine nu-ți mai e bine, că te dori și devin grele toate cele. Cam asta ar fi.

 179. Angela

  Da, și totu-i real, firesc și previzibil. Lasă, că mi-a trece. Dar acuma mi-e frică și mi-e urât. Greu mi-e să recunosc. Iapă nărăvașă ajunsă gloabă, ca Bator. Că de cărat bolovani, tot mai trag, mai poticnit, așa.

 180. Moş Pleksiglasu

  Asa, plagiatele se detecteaza cu Google. Stii ce-i google? A, nu stii. Da click aici si scrie portiuni din textul meu:

  Hahaha! Parca ai vorbi cu unul de la gradinita. Dar daca le-ai gasit in alta limba si le-ai tradus? A nu stii nicio alta limba? Pai zi atunci asa ca sa stiu si eu.

 181. Angela

  Moșule, moșule, când erai mic rupeai aripile muștelor? Că înțepi vanitoși, treaba ta. Dar plăcerea asta de a stârni omul e de înțepat cu bormașina. Dacă știi că cineva e alergic la oarece, îi pui oareceul ăla pe șest în ceai, numai ca să te distrezi văzându-l cum se umflă, se sufocă și se zbate în chinuri?

 182. Moş Pleksiglasu

  andreea, cainii si pisicile au si ei intelepciunea lor ancestrala sau data lor de Creator. Batranii zic ca-i doare capul cand mananca iarba. Eu zic ca isi procura niste vitamine, enzime, hormoni ce-or fi alea pe care nu le gasesc in alta parte. Ma mir ca n-ai stiut asta pana acum.

 183. Moş Pleksiglasu

  Nastasie, e traba ta daca costelusul tiu se pare vreun naiv, ingenuu, neajutorat sau nevinovat. Eu iti spun ca e o lepra de om. Viclean si las in primul rand. E Gollum insusi.

 184. Angela

  O fi. Da’ e datoria ta sacră să-l pedepsești? Așa o să te mântui?

 185. Moş Pleksiglasu

  Hai ca aici vorbeste bucata ia de Cleopatra din tine. Nu ma intereseaza sa-l pedepsesc eu. Se pedepseste singur. Mai bine zis joaca un fel de urs, capra, sau jieni, doa-doar o convinge-o pa andreea sa-i dea binecuvantarea sa ma banneze. Asta-i tot ce vrea. Se simte umilit ca am venit aici, dar de las ce e nu are curajul sa ma banneze. El zice ca din respect pentru andreea. Eu zic ca de frica.

 186. Angela

  Bine. Tu cu ce te alegi din jocul ăsta ciudat?

 187. Moş Pleksiglasu

  Zi si tu ce-l costa sa se faca ca n-a vazut. Ce aveam sa mai zic dupa aia?

  Apoi oricum o dai iese ca tot bine ii fac. Daca renunta la ideea de aparator vajnic al stapanei care nu mai are nevoie de el, insemna ca s-a desteptat, deci i-am facut un bine. Daca nu renunta, tot bine ii fac dandu-i mereu ocazia sa-si manfeste netarmuritul atasament, aleasa stima, necuprinsa pretuire, si poate, o sansa de unu la milion, stapana lui vazand suferintele tanarului Werther de Bahlui, sa-si faca mila si sa-l ia inapoi sub aripa-i binecuvantata.

 188. Angela

  Aha. Rămâne doar să aprecieze și el binele ăsta, care o fi. Acum mă duc, noapte bună și înțeleaptă să aveți. Aș mai sta, dar mă doare prea tare, nu mă mai ține scheletul.

 189. cătălin

  Mosule, eu iti spun sa nu te joci. Atit. Pentru mine esti un nebun care urla pe strada. O mizerie de care fugi.

  As reactiona la fel si daca te-ai lega de Nora sau de Cosa. Pentru ca e de cacat sa-i insulti repetat pe unii care nu iti raspund. Si daca o faci de sute de ori, nu mai e de cacat, e boala psihica. Degeaba spui tu ca rizi cind iti spun oamenii ca ai fixatii. Rizi strimb.

  M-am facut de multe ori ca nu vad, dar tu ai continuat, ca orice psihopat, normal.

 190. cătălin

  Noapte buna, Angela!

 191. Moş Pleksiglasu

  Mi se rupe(tribut Lorenei Lupu) de ce crezi tu despre mine. Eu ma joc sau sunt serios dupa bunul meu plac. Tu poti sa ma bannezi daca asta iti place. Cat despre partea cu psiopatia, sa te fut in gura! Ca esti aici si poti sa te aperi. Ia sa vad stergi sau nu, ca nu era despre Ana.

 192. cătălin

  Asta cu intepatul vanitosilor e fix o vorba in vint. Daca ar vrea s-o intepe pe Ana, ar da de ea pe facebook, pe blogul ei, pe Catchy, dar el nu are curaj sa-i spuna ceva in fata. Aici se da viteaz, pe blogul asta pe care Ana nu il citeste.

  Si mie mi se rupe de tine, iar in ritmul asta o sa te bannez. Nu ai nimic de spus, fara cearta nu te simti bine. Du-te la Lorena Lupu, cearta-te cu ea!

  E ultima mizerie pe care mai apuci s-o spui aici. N-am facut blogul sa vina un timpit sa ma injure. Spui altceva, stai, nu – pleci. Apropo, parca ai spus ca pleci singurel, dar ai uitat.

 193. Moş Pleksiglasu

  Bai Pula ipocrita, cand tu te bucurai ca Nastase a mai luat sase luni, unde era ala ca sa se apere? De cate ori te-ai tras tu de sireturi cu el ca sa-ti permiti sa scrii despre el pe blogul tau? Vezi ca est doar un tampit lugubru?

 194. cătălin

  Adrian Nastase, daca nu stiai, e figura publica. Iar, acum, dupa condamnare, e un bandit cu acte in regula. Da, ma bucur cind banditii infunda puscaria.

  Chiar ca la gradinita …

  Printre oamenii de care ma ciocnesc, niciodata n-am vazut asa ceva, unul sa inceapa sa injure repetat o cunostinta comuna care nu e de fata. Niciodata. Poate iti dai si tu seama cit esti de deplasat.

 195. Moş Pleksiglasu

  Fuck off!

 196. cătălin

  Angela, am citit. 😦 Ti-am spus ca am mers prin munti mai demult cu un tinar de 92 de ani, care spunea ca, in fiecare dimineata cind se trezeste, se misca (sa vada daca se poate misca) si apoi se bucura, gindindu-se ca a mai cistigat o zi…

  Statistica arata ca esti mai fericit odata cu trecerea anilor.

  (luata de aici: http://imechanica.org/files/andrew_oswald_presentation_071129.pdf)

 197. Junghiul

  Of, cum să dănțui nu vezi cât sunt de sincopat?

 198. Junghiul

  Angela spune niște lucruri pe care nu mă pricep a le comenta.

 199. Junghiul

  Uneori Moșu nu-și ia halatul ci îmbracă haina conștiinței lui Costeluș . Apoi stau la harță. Nu-i nimic de făcut altceva decât să privești introspecția și să tragi eventuale învățăminte.

 200. junghiul

  Între timp , a venit nebăgată în seamă vara.

 201. Am plecat peste la Vama veche și m-am întors …rac.
  Asa se vede Vama din mare:

 202. definitie: Vama este o… fășie intre mare și cer

 203. Moş Pleksiglasu

  Nu, marea este o fasie intre Vama si cer. Vama este o taxa pe care o incaseaza popii la trecerea dintre pamant si cer. Nu mai stiu cate sunt, ca unii au mai multe si altii mai putine.

 204. Moş Pleksiglasu

  Da, din poza ta asa reiese dupa cum ai zis.

 205. Moş Pleksiglasu

  Junghiule, daca Dumnezeu exista, si eu cred asta, ma gandesc ca exista o Intelepciune mai mare chiar si decat a ta. Greu de patruns. Greu de acceptat. Greu de suportat. In intelepciunea asta mare i-a lasat pe toti liberi sa faca ce vor. Sigur, a dat o lege, a aratat ce se intampla daca o incalci, dar niciodata nu s-a bagat in viata individului ca sa-l opreasca de la actiunile pe care vrea sa le infaptuiasca. Chiar si cand a speriat magarita lui Balaam, l-a lasat totusi pe acesta sa-si duca la capat hotararea.

  E drept ca pe noi ne-a invatat sa ne iubim, sa ne iertam, si sa avem grija unii de altii.(Unii au transformat grija asta in masuri restrictive pe care le-au impus semenilor lor, Inchizitia fiind un exemplu la indemana). Zic deci, ca daca ai incercat sa ajuti pe cineva care e ostenit, care are nevoie de ajutor si l-ai sprijinit sa treaca momentul greu ai facut o fapta buna. Daca acel cineva vrea totusi cu tot dinadinsul sa se spanzure, nu cred c-ar trebui sa fii mai bun ca Dumnezeu si sa nu-l lasi. Altminteri ies scene de cosmar ca in Reanimator. La care asisti si din vina ta.

 206. aici este viceversa: așa se vede marea din Vamă(vameșul este chiar gelu).

  adică Poseidon

 207. Angela

  Fain, Gelule! Dac-ai ști cât de dragă mi-e marea aia! Poate mai apuc, măcar o dată, să mă bălăcesc și eu. Asta-mi face viața grea vara. Dorul de mare.

 208. Moş Pleksiglasu

  Gelu, hai mai iarta-mi rautatea si de data asta. Doar cornitele iti mai lipsesc. In rest, te invidiez. Bravo!

 209. Moş Pleksiglasu

  Cand oi avea timp am sa scriu si eu niste versuri despre cum mi s-a parut mie a fi Gelu, Dracul Gol! Macar daca te chema Vlad.

 210. cătălin

  Ba’ n-o sa mai fie nici un fel de harta, Junghiule.

 211. Angela

  Să nu mai fie, Cătăline. Uite, eu mă tot uit la marea lui Gelu, ba chiar o să-mi pun una din poze pe desktop. Simt apa pe umeri, îi simt mirosul, gustul. Vreaaaau la maaaare!! Cred că v-am căpiat și anul trecut cu dorul ăsta, acum o iau de la capăt. Așa e în fiecare vară, de când n-am mai fost. Mi-a trece la toamnă.

 212. Moş Pleksiglasu

  Flişchi! Am comis un dezacord de numar. Mi-l asum ca greseala de atentie.

 213. cătălin

  Iti corectez eu, daca vrei.

  Mie nu-mi place marea, deloc. 😦

 214. Moş Pleksiglasu

  Ba nu, de persoana. Joderrr!

 215. Moş Pleksiglasu

  Vai, catalin sigur ca vreau domnule! Da se poate! Eh de nu era Cleopatra ce bine ne-am fi inteles noi doi, nu-i asa?

 216. Moş Pleksiglasu

  deci „a fi” il vreau la persoana a doua. Multumesc!

 217. cătălin

  Dupa mine, cu gramatica iti faci griji degeaba. Oricine greseste. Utie, dcaa sricu asa, itenelgi sau nu?

  Daca vrei, spune si iti corectam micile scapari, daca le vedem, fara sa mai intrebam.

 218. Angela,
  iți doresc să ajungi și tu la mare(și multă sănătate)!
  Moșule,
  nu sunt chiar gol(drac însă, da),
  Cătălin,
  să știi că nici mie nu-mi place marea….O ador 😉

 219. Angela

  Mulțumesc, Gelule. Am pus-o pe desktop, cu tine cu tot. Dacă mai ești pe acolo, plescăie oleacă apa aia magică și pentru mine.

 220. Moş Pleksiglasu

  A, sigur ca vreau! Daca vine Cosa(si vine, stiu sigur) si vede ca n-am scris corect gramatical? Sunt cam pedant asa chiar ca la dictionar. Doar cu pretentia.

 221. Angela,
  nu mai sunt dar promit că mai merg de câteva ori în vara asta. Sper să ne întâlnim acolo și să plescăim apa împreună 🙂

 222. Moş Pleksiglasu

  andreea, cand te duci la mare ca vreau si io o paza noua pe desktop. Acum o am pe urata de Keira Knightley abandonata pe un hol si lasata singura in miez de noapte dupa o usa, si mi se rupe inima de mila ei. Vreau o poza vesela si jucausa!

 223. Moş Pleksiglasu

  In alte locuri zice c-ar fi Natalie Portman. Poza pe care o am eu este taiata si ambientul prelucrat doar in alb negru.

  http://www.wallpapers1920x1200.com/celebrities/keira-knightley-888/

 224. cătălin

  Ba incerci sa nu-l lasi sa se sinucida. Macar incerci, ca daca vrea si vrea, n-o sa ai ce-i face.

  Junghiule, tu stai la sat? Ai curte, gradina? Norocosule! Si raule! O poza nu vrei sa pui!

 225. Moșule fii cuminte! eu atâta iți spun(să nu te facă Cătălin bănățean, adică să nu te banneze).
  Eu îmi fixez întâlniri la mare cu Angela și asta mai trebuia, să soliciți tu Andreei o fotografie în costum de baie.
  Nu mai spun că acum l-am mai enervat și cu o cacofonie „facă Cătălin”. 😦

 226. Moş Pleksiglasu

  Da’ nebuni mai suntem domnu Gelu, zau asa!

 227. Angela

  „Asta e o casă mângâiată”. Uau, ce mi-a păcut vorba asta!

 228. Angela

  plăcut

 229. Eva

  Ah… ce acut am simtit vidul lasat de dorul de mare Gelule. N-am mai fost de cel putin 5 ani la mare. Mi-ai pus un nod in gat!
  Merg la mare an de an de la 2 ani (dusa de maica-mea evident) pana acum astia 5 ani. Imi lipseste enorm.
  Cred ca in Marea Neagra nu am sa mai intru in viata asta si e ca dorul de casa, doare putin.
  Ma consolez ca ajung la inceputul lui octombrie in Lisabona si-am sa intru in Oceanul Atlantic (daca am vreme buna), dar parca nu se compara cu … „acasa”, marea in care am intrat peste 20 de ani la rand.

 230. Moş Pleksiglasu

  Vrem nu vrem asta ne asteapta. Carul cu boi si bordeiele de lut. Pentru norocosii care vor putea apuca si astea.

 231. cătălin

  Frumoasa casuta, oare cum o fi facut-o? Lutul asa, de capul lui, crapa.

  Mingiiata, auzi, ca o fiinta vie. 🙂

  Ia uite, tuturor va place marea, numai mie nu. Urasc caldura, transpir tot timpul. Da, e mai bine iarna, eu umblu in camasa si atunci.

 232. cătălin

  N-am gasit si textul, sa fie mai usor de urmarit.

 233. Eva,
  am stat trei zile la mare și deși nu este chiar melodia mea preferată, am fredonat tot timpul, inconștient…

 234. cătălin

  I’m a cork on the ocean
  Floating over the raging sea
  How deep is the ocean?
  How deep is the ocean?
  I lost my way
  Hey hey hey

 235. andreea

  uaaaaaaaaaau, Gelu…

  (ştiu, mă repet)

 236. andreea

  aşa.

  cetăţeanului care a ajuns pe Ciocolată căutînd cu gugălu’:

  costel si radu trag cu arcul la tinta. ei au stabilit urmatoarele reguli de joc”

  îi răspundem că ne pare rău, dar costel şi radu nu au stabilit încă regulile de joc, aşa că îl rugăm să revină.

 237. andreea

  Moşule, nu te pot lăsa să aştepţi pînă ajung la mare, aşa că, uite, poate te satisface o poză mai veche.

 238. Angela

  Of, voi și pozele cu marea! Mă uit și plâng, mă uit. Acuma m-o mai lăsat sindromul Gizi-neni, în schimb m-o pălit sindromul Dinu Natului.

 239. andreea

  ăsta cum mai e, Angela?

 240. Angela

  Păi Dinu Natului a lu Agârbiceanu era un flăcău tomnatec, care a îmbătrânit tot pregătindu-se să se însoare. În fiecare an ruga pe cineva să-i aducă de la oraș o „pană de mire” – un fel de floare artificială, de pus la clop. Se pregătea, visa, își proba în mare taină costumul de mire, chiar punea ochii pe câte o fată (care habar n-avea, desigur), dar când venea vremea horii și a antamării nunților, renunța și punea pana de mire în cutie. Până la anu’, când o lua de la capăt. Și cutia s-a umplut an după an, că Dinu Natului nu s-a însurat niciodată.
  Iac-așa, e a nu știu câta vară că studiez mersul trenurilor, ofertele de cazare, ba chiar caut pe net costume de baie și țoale de plajă, visez, apoi vine toamna și până la vara următoare mă iau cu alte alea.

 241. andreea

  hai, Angela, că pare mai complicat să te căsătoreşti decît să mergi la mare.
  nu? 🙂

  ia uite, de cînd mi-am pus poza nu mai zice nimeni nici pîs! frumooooooos vă şade! 😆

 242. Angela

  Au amuțit de admirație. Și au realizat că n-au nicio șansă. Nu le rămâne decât să viseze.

 243. cătălin

  Mica sirena …

  Ei, Angela, dar n-o fi chiar atit de greu de mers pina la mare, nu? Mai ales daca o iubesti atita…

 244. Angela

  Siiigur, n-o fi greu. Parcă v-ați vorbit, tu și fiu-meu. Măcar tu nu zbieri, da’ ăla urlă că dacă-ți dorești ceva, te târâști pe coate și genunchi. Ce știți voi…
  Chiar crezi că mă-ncumet la vreo 15-16 ore de tren sau de ce o fi? Poate că aș rezista, da’ se sparie gându. Și mai sunt multe alte piedici, mai mici sau mai mari. Da’ chiar o iubeeeeeeesc și mor de dor.

 245. cătălin

  Ei, n-am spus ca e usor, ci ca nu mi se pare atit de greu. Dar nu stiam de 15-16 ore cu trenul, oare nu exista altceva mai rapid? 😦

 246. Angela

  Nici eu n-aș fi crezut că o să mi se pară vreodată atât de greu. Asta-i situația, cum ar veni. Drumul n-a fost niciodată prea ușor, dar de când l-am făcut prima dată, pe la 6 ani, l-am considerat și pe el magic, cumva. Drum inițiatic (nu vă râdeți, bă!), cu reperele care trebuiau neapărat văzute și salutate. Crucea de pe Caraiman, gara din Predeal, unde stătea trenul mult, Prahova însăși, apoi lanurile de floarea soarelui și momentul sacru și dătător de frisoane, trecerea Dunării. O, gata, că nu mă mai opresc. De fiecare dată, zeci de ani la rând, aceeași senzație de trecere pe tărâmul celălalt. De fiecare dată la fel. Și-apoi prima dată când dau cu ochii de mare..de măricica mea…Gata, că pot delira ore întregi și sunteți oameni serioși și ocupați.

 247. Junghiul

  Pentru noi, cei care stăteam în ăstăland capăt al țării drumul spre mare era un prilej de mare emoție.
  Recunosc în ceea ce spunea Angela parte din sentimentele care ne încercau când făceam drumul spre mare, în copilărie .
  Pentru mine , era în plus un prilej de mare bucurie , mă întâlneam cu tata.
  La un moment dat ( oi fi avut vreo cinci ani) tata ne-a lăsat și s-a dus unde a înțărcat mutu’ iapa, taman în Constanța. Mai exact în Albești.
  O vreme mama , sperând că îl va convinge să se întoarcă , ne lua de câte o aripă și o luam către Mare.
  Asta se întâmpla an de an , în vacanță. O vreme! Pentru că la un moment dat au divorțat. Câțiva ani am mai mers în continuare noi copiii la mare și stăteam la tata. Tata era un mare povestitor, ne promitea câte-n lună și stele dar nu se întâmpla cam nimic din ceea ce ne povestea. Măștihoaia era acră și nu ne suporta. Nici noi pe ea. Așa că la un moment dat nu ne-am mai dus. Nu eram doriți acolo.
  Apoi mama s-a recăsătorit . Așa am avut și eu parte de tată.

  De atunci am mai fost la Mare o singură dată, cu copiii mei.
  Am găsit-o tot neagră precum gândurile mele cu privire la locurile acelea.

 248. Elveția cântă , Don’t cry for me , Argentina!

 249. Am scris unei doamne mai educata decât mine că eu sunt cam nebun(cum spunea și Moșul) și deci când vreau să fluier, fluier.
  Ea mi-a răspuns în versuri:

  „Asta, deh, cu fluieratu’
  N-o cunoaște ..subsemnatu’ (sic!)
  Bine, dar, că nu-i durere
  Sigur e de la plăcere! ;-)”

  Nu știu dacă a priceput ce voiam să spun și atunci i-am scris o poezie explicativă :

  Limba noastră, cea română
  Are sensuri la- ndemână
  Se întâmplă câteodată
  Dai aici, colo se crapă
  Așa-i și cu fluieratu’
  Nu-nțelege “subsemnatu’ ” ?
  Fluier e și la picior,
  Folosit și în folclor
  Ciobănașul când doinește
  Știi ce ne deosebește?
  Eu am fluier, tu ai husă,
  Tot în locul ăla pusă
  Eu când vreau să fluier pot,
  Fluierul grabnic să-l scot
  Pentru tine e mai greu
  Trebuie un separeu.
  Eu sunt mai needucat
  Versurile-am înșirat
  Să-nțeleagă “subsemnatu’ ”
  Cam cum e cu fluieratu’
  Sper că nu te-am supărat
  Cu limbajul deocheat

  Acum sunt neliniștit 😦 Voi credeți că a înțeles ce vreau să spun?

 250. Moş Pleksiglasu

  Eu ma chinui cu engleza:

  My brother is over the ocean
  My sister is over the sea
  My father is over my mother
  Oh bring back my condom to me

  Pentru Gelu: stai linistit ca nu-i de mine(compusa)
  Pentru ceilalti: stati linistiti ca nici de Gelu nu-i
  Pentru junghi: iertare daca si pe asta te chinuiai s-o uiti

 251. Moş Pleksiglasu

  Gelu, ma tem ca n-o sa inteleaga aluzia. Peste 100 de ani subiectul la bac la limba romana va fi: „Supttilităţi stilistice in poezia Fluierul de Gelu Odagiu”

 252. Moş Pleksiglasu

  Ofer distinctia „Gocul Cleopatrei” cu fundita, celui care stie sa spuna cinstit fara sa caute pe google la ce se refera cantecul „Don’t cry for me Argentina”

 253. Eu mă tem că o să înțeleagă. Vai de fluierul meu

 254. “Don’t cry for me Argentina” se referă la disc. La aruncătoarea noastră de disc…Menis.

 255. junghiul

  Nasul Cleopatrei îmi spune că era vorba despre Madonna, recte Madonna Louise Ciccone!

 256. junghiul

  nu-l călărise ea pe unul…
  din ciclul, viața pe un Peron!
  sau le confund?

 257. Moş Pleksiglasu

  Na chinui sa memorez din Gelu: „flueras intre picior/ folosit si la floc’lor…”
  nu nu mai pot retine, daca ma gandesc ca am mers la doua joburi si ca intre ele am dormit o ora jumate, ca am pete 24 de ore de cand nu m-am culcat, ma duc sa ma culc. mai e si maine o zi in care ne puteam spurca cum zicea poeta Zavastiţa Tudosî

 258. junghiul

  fluier a pagubă…
  premiul lingura de lemn nu se dă anul ăsta?
  fluieram-aș și n-am cui!

 259. junghiul

  dacă o fost marți o fost Belgia
  chiar dacă s-o terminat miercuri

 260. cătălin

  Ai ajuns in spam, Radule, cu primul comentariu, si eu nu eram pe linga un calculator. Asa-ti trebuie, daca nu vrei cont! 😛

  Andreea: Radu are un comentariu sters pentru ca e duplicat. Aceeasi melodie, o data a intrat in spam, a doua oara nu. Asta ca sa stii. 🙂

  Junghiule, tu ai stat pina la 2 noaptea la meci?

  Dureroasa povestea cu marea. 😦

  Cred ca ar trebui ca macar unul dintre Angela, Radu sau Junghiul sa-si faca cont. Vedeti, cind nu sint eu sau Andreea, uneori ajungeti in spam. Eva vine si ea, dar rar. Morringain si Edle vad ca nu mai vin, Jasmine … 😦 Contul nu inseamna nici o responsabilitate, Junghiule, daca blogul va merge prost si vor incepe oamenii sa se muste intre ei (ca in alte parti), e pentru ca eu am fost un bou si n-am stiut sa aplanez conflictele. Daca va merge bine, e meritul vostru, ca fara voi ar fi fost un loc trist si pustiu. Si, atunci cind l-am facut, am crezut ca asa va fi … acum regret ca n-am facut pasul asta mult mai devreme.

  Nu stiu la ce se refera “Don’t cry for me Argentina” (cintecul). Stiu ca e cintat de Madonna si mi-a fost de-ajuns sa-l ocolesc. Cuvintele din titlu ii sint atribuite Evei Peron, in ultimul ei discurs. Cancer, 30 si ceva de ani. Fara google.

  Angela, crezi ca se supara cineva daca „delirezi”? Din contra 🙂 Asta cu drumul greu ma duce cu gindul la Creanga. „Amintiri”.

 261. junghiul

  John Luther Adams a luat anul acesta premiul Pulitzer.
  Cu Become ocean.Din păcate nu găsesc decât asta.

 262. junghiul

  Și mie mi-a plăcut casa mângâiată din Sasca Română. Sasca Română e la capătul Cheilor Nerei. Ați fost ? Păi de ce nu? N-aș termina de povestit cu una cu două câte lucruri sunt de vizitat în zonă. Vedeți că eu încerc să vă atrag spre munte. Eu sunt un om de munte. Mai există omul de șes și omul de mare. Ah! Și omul de peșeră. Ăsta era dat dispărut dar în ultimul timp a reapărut.
  Eu nu stau la sat , la casă. Eu stau la bloc, la oraș. Dar unii susțin că orașul meu e un fel de sat mai mare.
  Moșule, dacă am continua discuția începută de tine am ajunge la liberul arbitru și de acolo la interpretarea de la Copenhaga și la pisica lui Schrodinger. Despre astea nu se discută pe blog ci la niște sticle de vin .

 263. junghiul

  Cred că v-am mai pus poezia asta. Nu-i bai!

  „Ştiam mâţime cu toptanul,
  dar deveneam stingher
  când eram singur cu motanul
  lui Erwin Schrödinger,

  cu care intri-ntr-un container,
  simţindu-te hingher
  de mâţi, căci în acel container
  descris de Schrödinger,

  urmà evenimentul cuantic,
  tranşant ca un echer,
  ce-l segmenta micro-gigantic,
  conform lui Schrödinger,

  în două părţi, ca semiluna,
  pe-acel motan becher:
  în una moartă şi în una
  ca dl Schrödinger

  de vie, – când făcea ecuaţii
  în tainicu-i ungher
  de pfisician, ca toţi confraţii
  lui Erwin Schrödinger,

  ce n-au, ca mine, vreun motiv
  pe urme să nu-i calce*;
  în timp ce eu, de-atunci, cultiv
  doar mâţişori de salcie.
  * Cu excepţia, poate, a dlui Stephen Hawking: “Când aud [de] Pisica lui Schrödinger, scot revolverul!”

 264. Junghiule,
  „fluieram-aș și n-am cui!” Eu zic că dacă vrei să te fluieri și n-ai „cui”, poți folosi cu succes…ciocanul 😉

 265. andreea

  Cătălin,

  mi se pare mie, sau ţie ţi-e frică de mine? 🙂

 266. Junghiule, premiul Pulitzer pentru muzica e ca premiul Oscar pentru fast food. Parerea mea personala e ca John Luther Adams e un farseur, nu mi-o lua in nume de rau.

 267. Cum să ți-o iau în nume de rău ?

 268. andreea

  premiul Puliţă…

 269. andreea

  în schimb, Vengerov al tău cred că a ras o votcă mică, înainte de Dansul Săbiilor

 270. Angela

  Da, și a luat kalașnikovul în loc de sabie.

 271. andreea

  lasă, Junghiule, că şi eu sufăr ENORM cînd mi-l face albie de porci pe Cohen… îmi sîngerează tot sistemul valoric…

 272. Nu pot sa va las asa in nestiinta, rade dracu’ lumea de voi.

 273. Eu asa mi-l inchipui pe Paganini, poate un pic mai ghebosat si mai urat.

 274. cătălin

  Ce-mi place cuvintul asta, „mîţime”. 🙂

  Mai, poate mi-o fi frica, sa nu fac vreo prostie.

  Da, Cohen poti asculta numai pe ascuns aici. Te uiti de zece ori sa nu fie Radu pitit pe undeva. 🙂

 275. andreea

  dictatură, nu alta…

 276. cătălin

  Dar chiar, Radule, din ce cauza e de aruncat Cohen? Ca nu cinta? Poate ca asa e, dar transmite un mesaj frumos pina la urma, asa cum poate.

  Junghiule, ajungi des la munte? In tara n-am vazut nici un munte, n-am avut prieteni care sa iasa prin salbaticii. De fapt, nu prea am avut prieteni de nici un fel. 😦

  Ca tot trebuie scris un articol nou in curind, ce zici, Junghiule, nu ai niste poze de prin excursiile tale? Pui vreo citeva, sa fie un pretext de comentat. Sau puneti toti, cu munte, cu mare, cu ce vreti. Eu am tot pus poze de pe unde m-am cocotat.

  Angela, daca-ti spun ca am inotat prin zapada zilele trecute, ma crezi? 😀

  Stiti cumva ce animalut e asta? Nu-i o poza recenta, e de asta iarna.

 277. Angela

  Ha! Ți-e teamă să nu faci vreo prostie! Chiar crezi că tu o să scapi o viață-ntreagă fără să faci vreuna? În primul rând, n-o să poți. În al doilea, chiar dacă poți, ar fi păcat.

 278. cătălin

  Pai poti, dar nu traiesti… Asa sint eu, cam fricos. 😦

  V-am spus cum ani de zile n-am avut curajul sa intru intr-o sala de sport? Desi mi-as fi dorit si faceam sport pe unde apucam si cu ce apucam. Ziceam ca salile sint pentru oameni, nu pentru hipopotami…

 279. cătălin

  Daa, si dansul. N-am inteles niciodata ca dansul si muzica sint de fapt forme de interactiune cu cei din jur. Atit de ridicol mi s-a parut gindul ca un hipopotam ca mine ar putea dansa, ca n-am dansat niciodata, nici macar singur, departe de ochii lumii…

  Am inteles ca cei mici danseaza instinctiv, asta pina cind ii invata cei mari ca trebuie sa fie atenti la imaginea lor, sa se controleze, sa nu se faca de ris.

 280. andreea

  N-AI DANSAT NICIODATĂ?????!!!

  iiii, e una din cele mai mari plăceri… da` mai ai timp. 🙂

 281. andreea

  nu pot să nu-l pun. 🙂

 282. cătălin

  Din proprie initiativa, pina acu’ jumatate de an, niciodata. „Ce, sa ma fac de cacat singur?”

  Tras de lant si alintat suav „Boule!!! Nu pot sa merg singura, intelegi?” de vreo citeva ori, dar nu mai am prin preajma faptasa demult… Am fost prea prost. Sau prea fricos. Nu conteaza, rezultatul e acelasi.

  Oricum, ti s-a intimplat vreodata sa pui un dulap la locul lui si sa-l tragi intii intr-o parte, dintr-un colt, apoi in cealalta parte? Cam asa dansam io. 🙂

 283. Moş Pleksiglasu

  N-are cum sa fie si moarta si vie, mai ales intr-o cutie. Nu am timp sa cat pe google, nu sunt sigur de ce zic, dar parca asta stiam eu de mata asta.

 284. Moş Pleksiglasu

  Moringain nu mai vine pe nicaieri, iar Edle daca ar veni, despre fashion-uri nu stiu daca are cu cine vorbi. Ar fi fost o speranta cu andreea, dar la cum arata si cum se imbraca cel putin la plaja, in nici un caz!

  P.S. De la liberul arbitru am ajunge iar la Ana Barton.

 285. cătălin

  Haha, tu ajungi de la orice la Ana Barton. 🙂

  Edle nu exagereaza cu moda, ba deloc. Poate vorbi inteligent despre orice. Si o face. 🙂 Si, chiar daca ar exagera, n-ar avea nici o importanta si mi-ar placea sa mai vina pe aici.

  Aia cu pisica se cheama mecanica cuantica. Uite, tu la calculatoarele astea ai 1 sau 0, trece curent sau nu. Dar, in cazul particulelor cuantice (cum ar fi electronii), ei se pot afla in nenumarate alte stari, o combinatie de 0 si de 1. Nu poti sti exact ce stare decit facind o masuratoare, si atunci obtii ori 0, ori 1. Toata magia cuantica dispare insa cind tu vrei sa stii ce-i acolo. 😦 Cam asta e chestia cu pisica. Da, ti se pare ciudat, cum dracu sa fie pisica intr-o combinatie de „vie” si „moarta”. Raspunsul e ca mecanica cuantica nu se aplica obiectelor macroscopice. De ce? Nimeni nu stie.

 286. cătălin

  Cica vine un obsedat sexual la psihiatru. Psihiatrul ia o foaie de hirtie si deseneaza un paralelipiped. „Ce vezi aici?” il intreaba. Vad o camera in care o tipa superba incepe sa se dezbrace, si-a scos ciorapii etc. Doctorul il intrerupe si ii deseneaza pe o alta foaie un dreptunghi: „Dar aici ce vezi?” E usa de la camera in care o tipa superba incepe sa se dezbrace, si-a scos ciorapii etc. Doctorul mai ia o foaie si ii deseneaza un mic cerculet. „Ce e aici?” Asta se uita crucis: „Doctore, dumneata esti obsedat sexual!”

 287. cătălin

  Am ascultat asta. Bine ca nu-i Cohen. 😀

 288. Radu P.

  Voi puteti asculta ce vreti, e dreptul vostru, tot asa cum puteti citi ce vreti, sau sa urmariti ce filme aveti chef. Daca la astea literatura si filme se pricep cam toti, la muzica, arte plastice, dans nu sunt prea multi care sa se priceapa in ciuda aparentelor. Dar si in muzica exista niste standarde dupa care se fac anumite aprecieri. Eu nu fac altceva decat sa va atrag atentia asupra lor, in virtutea a ceea ce am acumulat vreo cativa zeci de ani.
  Ca vreti sa tineti cont sau nu, mie personal mi se rupe, eu stiu ce e de stiut, probabil ca si voi stiti, asa ca, caca maca.
  Luati-o ca pe o parere personala, la care sper ca am dreptul.
  Daca vreti sa ma combateti, faceti-o cu argumente solide, nu cu replici de genul „gusturile nu se discuta”. In cazul in care aveti cunostinte muzicale, putem incepe oricand o discutie tehnica, chiar mi-ar face placere
  Si daca tineti sa-l ridicati in slavi pe Cohen, doar ca va mangaie pe voi la lingurica, atunci sa nu v-aud comentand ceva despre manelisti, folcloristi, dead-metalisti si alte specii, e dreptul fiecaruia sa aibe gusturi.

 289. andreea

  cu ce program văd un fişier cu extensia .mov?
  pliiiiz…

 290. andreea

  gata, am găsit.
  pînă să-mi spuneţi vooooi….

 291. cătălin

  Psss, Andreea, hai sa ascultam manele! 😀

  VLC media player deschide toate tipurile de fisiere.

 292. Radule.
  Eu as fi dispus să discutăm despre muzică, tehnic, cum spui tu. Mă poți ajuta 😉 ? Vreau să scriu o piesă cu acorduri mai speciale. Tonalitatea aleasă este La(A) minor. Spune-mi te rog pe ce treaptă din gamă pot să folosesc acorduri de septimă mărită!

 293. andreea

  lasă-mă, Cătălin, că-s supărată.
  uite, Moşu nu crede că pot fi feşonistă.

  nu i-am spus că în poza aia de pe malul mării eram deprimată, dar, de atunci, am absolvit nenumărate cursuri de dezvoltare personală, vopsire, regăsire şi reşapare şi am aflat că o lenjerie potrivită face minuni. ia uite:

 294. andreea

  chinuiţi-vă voi cu muzica. eu am găsit deja versurile. fiţi atenţi. melodia e în minor, deci şi versurile trebuie să fie triste.

  nimic nu fu mai bun în viaţa-mi chinuită
  decît acordul trist de septimă mărită

  pe lume toate trec, se pierd în depărtare
  dar septima mărită rămîne pururi mare…

  refren:

  tra la laa la laaaa, la laaaaa
  iubesc cu patos septimaaaaaa…

 295. cătălin

  Andreea, hai sa vorbim si noi despre ceva tehnic, nu?

 296. Gelu, nu cred ca pui problema natural. Mersul logic ar fi sa ai o linie melodica, in la minor, pe care sa vrei s-o armonizezi, nu sa faci o armonie „mai speciala” doar ca e mai speciala.
  Alteratiile acordurile sunt in functie de linia melodica si de ce fel de stare vrei sa exprimi.
  Daca ai o asemenea linie melodica, poti sa mi-o trimiti si eu o sa-ncerc sa ti-o armonizez, asa „mai special”, ma rog, atat cat ma duce pe mine capul.

  Andreea cea rubensiana
  albastra si pe cap canita
  drapata in furou de gentiana
  cam cat o septima marita.

 297. andreea

  auzi, furou…

 298. Radu,
  când e vorba de natural, poate fi adevărat ce spui tu dar tot atât de bine se poate și cautând o linie melodică, gândind armonic. Iți pot da și exemplu în acest sens „nenatural” 🙂 . Pornind de la armonia celebrei „Take five”, fiica mea Monica a creat următoarea melodie: A ritmat totul în 4/4 și crede-mă că dacă nu iți spuneam, nu puteai găsi vreo legătură între cele doua piese, una deja celebră și cea de a doua…cine știe?
  In comentul de mai sus voiam sa verific 🙂 dacă știi că în minor, în mod natural(cum spui tu), există doar pe două trepte posibilitatea de a folosi septima mărită..
  Si acum, una din cele doua piese:

 299. Îmi pare rău ca nu pot posta și piesa Monicăi. Tocmai se lucrează la ea(în studio) și a retras-o de pe cont pentru a o posta în forma definitivă. Nu-i nimic. abia nu se mai stresează Cătălin 😉

 300. gelu, ce te face sa crezi ca intr-o piesa scrisa intr-o gama minora poti folosi doar doua tipuri de acorduri cu septima marita??? Crezi ca mai suntem in evul mediu sa n-avem voie sa folosim anumite disonante ca fiind ale diavolului?
  Omiti o chestie, Take Five e atat de celebra pentru ca in primul rand are o tema (linie melodica) geniala si un groove exotic de masura compusa.
  Armonic, piesa e destul de banala, respectiv prima parte e pe doua acorduri, iar refrenul e o progresie de tipul 3-6,2-5 folosita si rasfolosita de milioane de ori.

  De-a lungul timpului, piesa a fost armonizata in diverse moduri, deci armonia e ceva „schimbabil” in jazz, in schimb linia melodica trebuie respectata.

 301. Vorbeam de reguli foarte clare, în discuția despre armonie. Mă refeream la muzica tonală. Dacă vrei să extindem putem vorbi de sistemul dodecafonic al lui Arnold Schoenberg, unde totul e permis.
  Văd că îmi dai dreptate în privința regulilor verificate, când spui despre progresii „răsfolosite”. În jazz se poate schimba și melodia, tot încercând să improvizezi pe o temă.
  Aș propune să o luăm mai ușor și să încercăm să fim folositori și celorlalți. Eu sunt dispus să încep a scrie comenturi pe înțelesul tuturor(cu exemple). Cred că ar fi mai util. Începusem la un moment dat cu o povestioară în serial dar am supărat „conducerea” 😉 :
  http://geluodagiu.blogspot.ro/2012/08/blues.html
  http://geluodagiu.blogspot.ro/2013/10/blues-2.html
  Când mă pregăteam să povestesc despre gama pentatonică…. s-a observat din tribune și am fost îndepărtat încet, încet, de pe un blog cu femei a tot cunoscătoare. Nu poți fi agreat de toată lumea 🙂 Și Cătălin mă ține într-un fel de carantină(cică sunt periculos !?! și nu pot publica articole…”deocamdată”. Doar comenturi.

 302. Raduleeeeeee!
  Uite am găsit un alt exemplu pentru ce spuneam mai sus. Cadența folosită în celebra „feelings”:

  și într-o mai putin celebra prostioară scrisă de mine(ilustrând muzical o altă prostioară a mea):

  Bine înțeles că eu fiind un „mare muzician” am folosit măsuri combinate(4/4 cu 3/4) 🙂

 303. cătălin

  Adica tu Gelule ai compus o melodie noua, si drept ilustratie vizuala i-ai pus imagini cu Ceausescu, Basescu si alcool? Sinistru.

 304. Cătăline, sinistru este că se fac concursuri intre bloggeri pentru a face publicitate unor produse, pentru a prosti lumea să le cumpere. Dacă aveai putin umor, intelegeai ca eu, chipurile, participam la un astfel de concurs, ironizând acest gen de activitate virtuală. uite! ca să intelegi și tu, iți dau articolul:
  http://geluodagiu.blogspot.ro/2013/10/doctorul-personal-alcapului-meu.html

 305. cătălin

  Iti dai seama ca nu aveam de unde sa stiu contextul. Oricum, cred ca e pacat sa pui un astfel de fundal unei melodii care iti apartine.

 306. Îmi dau seama. îmi mai dau seama(și asta mă bucură) că nu te mai superi pe mine când mă dau agresiv și înțepător. E semn ca te obișnuiești cu stilul meu. 🙂

 307. Melodia de care spui este un fel de studiu(că mai fac și de-astea) Am combinat muzical o piesa consacrată international(feelings), cu una a formației Phoenix(„vara” se numește tema folosită de la timișorenii ăștia)…prostii…de-ale mele deh.

 308. andreea

  dooooooooooooooorm,
  lanurile coapte,
  dooooooooooooooooooooorm,
  şoaptele de dor…

 309. andreea

  sfooooorrrrrrrrrrrrrrr…

 310. Da Andreea! aia e melodia pheonix-șilor 😀

 311. Cătălin,
  eu si Andreea, despre asta vorbim(dacă nu doooooooormi deja)

 312. Somn ușor! tuturor!…celor „mulți” care m-au suportat până la ora asta, cu aberațiile mele. 😉

 313. andreea

  cum să doarmă?!
  eu ar trebui să dorm. iar am insomnie.

  şi de ce rîzi? păi n-am cîntat cu Phoenix-ul? iaca, ştiu tot.

  s-au duuuuuuuuuuuuuuus…
  trei hoţi, trei hoţi de caaaaai,
  la un drum de searăăăăăăăăăăăăăăă,
  heeeeeeeeeeeei…
  cai arabi şi crai…

  cînt, că poate mă ia somnul. 🙂

 314. Cu hangerul …fără teacă 😉 sau cu fluierul fără…husă 😉 sau cu dînsa fără-n trînsa

 315. Insomnie, insomnie
  Cu miros de iasomie


  iaso mie, iaso ție! (cică așa se salută grecii)

 316. Angela

  Bună să fie. Și eu mă tot gândesc, de aseară, la o iubire veeeecheee. Dracu știe ce-mi veni, da’ e o nostalgie duioasă.

 317. andreea

  neaţa, neaţa…

 318. 😀 Andreea,
  Dacă în cântec era vorba și despre cutremurele care nu mai contenesc în ultimul timp(cele între 1 și 3 grade) dar și dacă erau presărate câteva informații despre accidentele de circulație matinale, nu mai era nevoie de știrile Pro Tv, care ne fac zilele frumoase, încă de dimineață.
  Aia cu tractoristul îmi place. Parcă sunt eu, bronzat cu tricoul pe mine, la Vama veche

 319. Angela,
  Dacă dracul este cel care știe, întreabă-l și tu de ce? 🙂

 320. Angela

  Nu cred că vreau să aflu. Mă lăfăi în nostalgie și mi-e bine, ce contează de unde mi se trage? Uite, chiar m-am apucat să trebăluiesc și parcă am mai mult elan.

 321. andreea

  hai să bocim nostalgizăm amîndouă, Angela.

 322. Angela

  Bine. Numai că, între timp, trebuie să fac curățenie în baie. Nu-mi vine a boci, numai că mi s-a făcut dor. Acut.

 323. cătălin

  Andreea, nu ti-i somn? Vad ca asta-noapte ai cintat. 🙂

  Eu, cind mi-i dor, ma uit la poze cu mîţe.

  Ei, de parca rosiile fara ţugui ar fi asa, naturale. Cam toate rosiile tari si cu o culoare uniforma sint crescute in solarii si vara si-s coapte fortat.

 324. cătălin

  Eu is mic, nu stiu nimic.

 325. andreea

  mi-e somn, dar tot observ că Junghiul n-a mai apărut, de cînd cu Puliţărul ăla…

 326. cătălin

  Ei, nu stiu, nu cred, poate e o coincidenta. Asta e, atunci cind spui ca iti place ceva, exista riscul ca altcineva sa afirme exact contrariul.

  Junghiule, ia zi: Columbia sau Brazilia? Pui un pariu?

 327. Angela

  Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă.

 328. Bai, Junghiule, am glumat, imi place de ala, cum il cheama, John Luther Adams, sa mor io!

 329. cătălin

  Da, imi aduc aminte ca mi-ai zis si mie acel citat, in alt context. Dar in cazul meu se aplica bine. 🙂

  Ti-a mai crescut iarba in gradina? Ca plingeai dupa ea acum ceva timp.

 330. Bonus, imi place si melodia lui Gelu, aia la care septeaza muzicantii.

 331. Dupa asta sunt mort:

 332. Adica, dupa ce-o ascult pe asta sunt mort, asta voiam sa zic…

 333. cătălin

  Pai si mie imi suna ca un cintec de inmormintare. 🙂

 334. Radule,
  văd că ești on topic 🙂 cu muzica. Mâine poimâine aflu că și cânți la vreun instrument 😉

 335. Gelu, cantat e prea mult spus, da’ mai mangai si io cate o ghitara sau vreun bass stingher.

  Cataline, daca tot ai deschis linkul asculta albumul pana la capat, prima piesa e o caricatura, un scherzzando…

 336. Angela

  Ești mort dinainte s-o asculți, că deja se bat cuiele-n sicriu și vine, alene, dricul.

 337. e bine ca cel putin s-a oprit ploaia si e pamantul reavan, nu se chinuie groparii.

 338. cătălin

  Ce optimism contagios!

  Nu-i prea bine sa pui un playlist, ca nu se intelege ce melodie ti-a placut.

 339. Uite asta mi-a placut

  sa ne spuna repede gelu in ce masura e…

 340. Mi-e dor de Fandacsia!
  ‘Ai măăă! Cum să mă supăr?
  Mă apuc imediat de scris …
  Deocamdată mizez pe Germania!

 341. First circle e primul album de jazz care mi-a plăcut. A urmat Stan Getz In Stockholm și Volume One Miles Davis.

 342. Si eu sunt un afemeiat în materie de ghitară. Până acum mângâiam un Epiphone sheraton ll vs left handed:

  și un Fender stratocaster. Acum cică se poartă de-astea mai naturale și o frământ de vreo lună pe asta mai nurlie:
  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10409826_648421915232652_476146436_n.jpg?oh=154b702fbd7bdc8c53157177ccfcafd4&oe=53B8F495&gda=1404633160_002f92298aa8e2c293ee1dc9ac4e5869

  seamănă cu „Andreea” în costum de baie, la mare 🙂
  sunt un trigam 🙂

 343. cătălin

  A doua poza nu stiu daca e publica, am incercat sa-i ghicesc adresa dincolo de chestiile pe care le-a pus wordpressul automat si aiurea.

  Gelule, copii adresa lunga aici: http://goo.gl/, o scurtezi, dupa aia o pui pe blog. Poate asa va merge.

 344. cred ca ai dreptate Cătălin. Nu prea ma pricep la postat poze 😦

 345. andreea

  parcă era vorba să mîngîiaţi comentarii, nu chitare…

 346. cătălin

  Nu stiu ce faci…

  Bun, esti pe facebook. Dai click dreapta pe o poza si alegi View image, apoi iei ce scrie in bara de adrese. Se termina in jpg. Sau posteaza poza pe wall-ul tau de facebook, fa-o publica, si o iau eu.

 347. andreea

  de asta se usucă femeile, în ţara noastră. pentru că cei mai vajnici bărbaţi ai neamului mîngîie chitare…

 348. cătălin

  Daca nu stiu sa-si comunice clar preferintele, numai cu batai din gene neintelese.

 349. Angela

  Lasă, că dacă le comunică prea clar, vă spăriați și dați bir cu fugiții.

 350. Eu propun ca femeile să-și comunice preferințele până la limita la care simt că bărbații se pregătesc să dea bir cu fugiții și bărbații să mai lase dracu’ chitarele alea!

 351. cătălin

  Mai bine ar cinta numai femeile la chitara, nu?

 352. Ma gândeam chiar să ieșim cu toții(cei din București) la o cafea, suc, apă minerală(gazoasă ori plată) să socializam real. Am fost alaltăieri la Cernica, la o terasă pe malul lacului și mi s-a părut că sunt pe altă lume(la doar 11 km de București). Aer curat, apă, pădure, piscină(dacă vrea cineva) și prețuri mici în comparație cu centrul vechi, spre exemplu. Cred că e frumos doar în timpul săptămânii, că nu apar bizonii cu manele , ghiuluri și tatuaje(neavând prea mulți spectatori)

 353. Acum Cătălin o să creadă că gândul meu ascuns era să ies doar eu cu Andreea în natură, marea majoritate ne locuind în București(din câte mi-am dat eu seama).
  Mă simt rușinat în fața colectivului(că am gânduri ascunse 😉 )

 354. andreea

  eeeei, dragii babei, îmbrățișători de orice vreți voi, să fiți cuminți pînă luni după-amiază. bine? 🙂 noapte bunăăăăă…

 355. cătălin

  Noapte buna! Unde pleci, Andreea?

  Junghiule, la numele tau vrei sa ne arati un site?

 356. andreea

  la Bacău. 🙂

 357. cătălin

  Oac – oac!

  Eva, ce mai faci?

 358. Eva

  Nemultumita… geloasa pe Andreea si desuurile ei… ca e la mare cu bucile in nisip, sau nisip intre buci… eh

  A dat sfantul, unul dintre ei, si-am avut si eu azi liber. Asa ca am 3 zile libere, pe care mi le petrec gandindu-ma cum am sa fac fata la cele 4 garzi de saptamana viitoare 🙂
  Da, medicii din Romania fac 4 garzi intr-o luna. eu am 4 intr-o saptamana..
  Stresata cum ma stii…
  Si-apoi daca am mai ajuns si eu pe acasa, tre s-o mai si aspir, spal…
  Micile placeri ale vietii 🙂

 359. Apoi nu ți-o fi ușor nici ție…

 360. junghiul

  Uite ce-ai făcut!
  A fugit în Bacău ca să scape!

 361. junghiul

  Pe 4 iulie nu a fost ziua Franței, a fost ziua Germaniei.

 362. junghiul

  Mi-am tras site, deletedpunctcom, hihi!

 363. cătălin

  Inca nu s-au inventat casele care sa se spele singure …

  Franta ca Franta, dar ce cotonogeala pe cinste a fost la meciul celalalt, pe care toti il anuntau drept spectacol. O fi fost spectacol, un fel de judo fara reguli. M-am uitat putin.

  Daa, ce bine e ca nu-i Andreea, pot banna pe cine vreau. 😛

 364. si pe cine vrei? 😉

 365. cătălin

  Ei, Gelule, inca nu stiu, dar de ce intrebi? 🙂

 366. păi eu mă simt ca un șoricel nevinovat și pe tine te percep ca pe un vultur…nevinovat 😉

 367. cătălin

  Ia uite, Junghiule, arta si mincare:

 368. Eva

  Tre sa v-arat… am murit de ras! 🙂
  Pentru Gelu si fetele Odagiu!!!!

 369. Moş Pleksiglasu

  Tot felul de senzatii incearca lumea iasta. Un predicator de-al meu zicea ca a citit el ca anumite piese de rock nu pot fi intelese decat in satrea de drogat. Se prea poate ca un creier care isi procura energia necesara functionarii din mamaliga sa perceapa senzatiile altfel decat alt creier.

  Dupa ce am dormit patru ore is m-am sculat la cinci fara un sfert, m-am intors de la munci la opt fara un sfert a doua zi. Am avut senzatia de nisip in creier amestecat cu cioburi de sticle de bere cu etichetele murdare. Am cazut apoi intr-un somn de 12 ore. M-am sculat spalat pe creier. Niciun gand. Ba, unul incepe sa se trezeasca de prin cine stie ce contlon pitit sau surghiunit de vremuri orwelliene: Oare de ce se tologea Ana Barton de ras pe presurile cu buline la „superdesteptaciunile si cascadele de umor si intelepciune” ale lui Raj?

 370. Moş Pleksiglasu

  Gelu, tu la ce faci reclama? La fetele tale, la chitari sau la banala Coca-Cola? Suptliminalule!

 371. Moş Pleksiglasu

 372. Moş Pleksiglasu

  Englejii astia-s dati dracului! Nu le place deloc filozofia. Sau poate numai aia neamteasca. Sau poate au ceva numai cu unul dintre filozofii nemti. Daca-i superi, striga la tine printre dinti aruncand cu saliva ca dintr-un atomizor: You fucking Kant!

 373. junghiul

  Mon gâteau et Mondrian!

 374. junghiul

  Și filozofia are un skepsis. La ei ai succes cu bacon. Pardon, cu Bacon!

 375. Eu privesc acum la tv, pe Antena…stars. Voi?

 376. Ăsta e cu antenele, veți spune. Ce să fac, mă uit și eu pe unde merg fetele mele.

 377. Moş Pleksiglasu

  Asa-s artistii astia mai de stanga, mai comunisti. Paradoxal, consumatorii de arta sunt niste burgheji cu burtile umflate de burgeri. Explotarea artistului de catre burger, cum s-ar zice.

 378. Moş Pleksiglasu

  Daca mananci prea mult desert artistic cu proportia divina in el, ajungi la proportia divina a andreei.

 379. cătălin

  Draguti englezii tai, Mosule. 😀

  Junghiule, nu faci si tu un Mondrian? Ar fi o idee un Mondrian din friptura.

 380. junghiul

  Un Mondrian&Maillard!

 381. junghiul

  Așa!
  O bucată de carne de vită bună trebuie să fie suficient maturată. Auzisem că hunii își puneau căte o bucată de carne sub șaua calului ca să se frăgezească. O țineau acolo câteva zile înainte să o pună pe jar.
  Astăzi adevărata maturarea trebuie să aibă loc înainte de prelucrarea și ambalarea cărnii, semicarcasele ar trebui să fie ținute până la momentul potrivit în camere frig corespunzătoare și nu în frigider. Sferturile sunt păstrate în depozitare la rece, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 ° C, cu umiditate foarte mare, pentru o perioadă de timp, care poate merge de la 8 zile la două săptămâni. Nu cred că cineva se preocupă de treaba asta.
  E drept că noi toți avem un pic de teamă de alimente care nu sunt proaspete, dar în cazul cărnii de vită prospețimea nu este un atu.
  Aceste lucruri le testez acum înainte să vă dau date certe. Nu va fi simplu, văd clar că rezultatele depind de soiul vacii, vârstă ș.a.m.d. Dacă nu o să vă mai scriu s-ar putea să mă fi prăpădit de vreo toxiinfectie alimentară. Ar fi un onorabil sacrificiu pe altarul științei gătitului.

 382. junghiul

  Ifigeniu!

 383. Eva

  🙂
  Asta era paianjenul din lighean Catalin?
  http://www.keepbusy.net/pic.php?id=19223

 384. Moş Pleksiglasu

  Si totusi in timpul asta tara literara arde iar babele gatesc gulas.

  Cica de ce a bagat-o Bianca Stupu(cu care Alinuta Stavropoleus a fost o vreme prietena pe facebook) pe Cleopatra in aceeasi oala(tot bucatarie deci) cu Lorena Lupu? Ca de LL stiu doar cetitorii de playboy si tabu(unde Gelu ar putea sa-si incerce norocul cu textele lui erotice). Cam are dreptate, fiindca de Cleopatra mai stiu in plus Raj si Costelus.

 385. Angela

  Cine-s doamnele sus-pomenite și prin ce ne-ar putea ele stârni interesul, astfel încât să punem de-o bârfă?

 386. Moş Pleksiglasu

  Is niste doamne scriitoare de mare actualitate. Despre care Cosa zice ca nu pierde absolut nimic daca nu stie cine-s. Subscriu.

 387. Moșule, chiar așa de proaste(sau mă rog, bune) sunt textele mele(voiam să spun vulgare)?

 388. Cine nu a citit acele texte erotice(cum spune Moșul) și are curiozitatea, să spună și eu voi pune link-uri spre ele

 389. Poate și Moșul ne trimite cu link spre doamnele acelea de care tot amintește.
  Să citim și noi.

 390. cătălin

  Brr, ce paianjen, Eva! N-as avea curajul sa fac asa ceva. Al meu era micut si simpatic …

  Mosule, imi pare mie ca ai ramas blocat intr-o anumita dimensiune. Sau aiurezi. Habar n-am cine e Bianca nu stiu cum, iar pe LL am cam vazut cit o duce capul si m-am lamurit. Si la asta m-am tinut cu miinile de burta de ris – cine-i Cosa si de cind ceea ce spune el are valoare de referinta? 🙂

  Junghiule, eu am carne de vita crescuta natural (nu cu injectii). Dupa ce o taie, o pun la scurs, si apoi o congeleaza. Deci, eu am astfel de bucati congelate. Cum sa fac? Dupa multe greseli am vazut ca o friptura mai buna iese la un foc puternic, si nu trebuie pusa multa apa, doar putin pe fundul cratitei. O cratita cu capac, din tabla (paradoxal, iese mai buna friptura decit in alte tavi sau cratite mai smechere). Ce sa zic, obtin ceva mincabil, nu talpa, dar sint cu siguranta departe de tine.

 391. cătălin

  Ce ziceti, nu faceti un articol cu niste poze de prin vacantele voastre? Mi le puteti trimite mie pe mail.

 392. cătălin

  Am fost ieri pe coclauri sa alerg, cind colo m-o alergat tintarii. Am zis sa nu ma dau cu spray, ca nu pot da in fiecare zi cu chimicala aia de DEET. Bucuria tintarilor.

  Un buchet de flori de cimp, pentru voi.

 393. cătălin

  De la ciocolata de pe facebook:

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.644093285672878.1073741835.192486670833544&type=1

  Nu va trebuie cont pentru a vedea. Pun si eu doua imagini aici.

 394. Moş Pleksiglasu

  Gelu, ca sa te lamuresti du-te pe blogul unde ti se spune „zat” si „mars” si citeste comentariile la „meltenism abstract. Apoi da pe goole lorena lupu si petronela rotar. Mai fa-te prieten pe fb cu bianca stupu. Persoane din anturajul Cleopatrei. Cleopatra o recenzeaza pe Petronela, Petronela pe Cleopatra, o mana spala pe alta, dar mai sclerozata ca lorena lupu inca nu am gasit. Aia chiar e schizofrenica. Te ia cu groaza sa vezi ce replici da. Cine pula calului sa-i mai cumpere cartile apoi? Ma rog, arta moderna, un fel de jazz al literaturii.

 395. Moş Pleksiglasu

  „Mă ia buba la cap cu gerunziile şi cu adjectivul plasat înaintea substantivului, mă ia. Băi! Ăla nu-i scris, e ceva ce vi se pare vouă scris. Nu, nu-mi place noul val- Petronela Rotar, Ana Barton, Lorena Lupu, Cristina Nemerovschi, Alina Nedelea- şi alte doamne, cărora le iubesc intenţiile, dar le detest scriitura şi aş vrea, pe cuvînt că aş vrea, să stea mai mult pe text, că nici ăla nu se lasă. Aha, da, Florin Iaru, nici textele tale nu-mi plac, cu final previzibil, îmi aduc aminte cît uram bancurile, că era obligatoriu să rîzi la final. Vă implor, imaginaţi! Imaginaţi mult şi bine! N-am nevoie de lecţii, viaţa mea e îndeajuns de plină cu de toate. Nu mă interesează viaţa altora, deloc, însă mă interesează un scris curat, bun, un scris care se ştie pe sine. Cum ar fi: „Azi am mai mers un pic, apoi m-am aşezat pe scări, am obosit. A venit o doamnă în halat pe care am întrebat-o dacă ştie vreo crîşmă. Mi-a spus: „Mergi tot înainte, e după semafor?” Ei bine, faptul că ea însăşi s-a mirat a făcut povestea. Nu vă mai repeziţi cu scrisul. Zic şi eu.” (Bianca Stupu, o cetateanca de pe facebook)

 396. cătălin

  Mai, voi sinteti sanatosi? Din cite inteleg eu Bianca Stupu nu e critic literar, e un om oarecare, si a scris nu stiu ce la ea pe facebook. Ce dracu, de-acum luati in seama ce scrie fiecare om pe facebook? Din partea mea n-aveti decit, vedeti numai ca-s putin cam multi … vreo citeva sute de milioane.

  Bîzîieli:

 397. Angela

  Oare de unde ai, Moșule, pornirea asta obsesiv-compulsivă de a tot intra pe bloguri unde „te ia groaza”? Anturajul Cleopatrei nu e și al tău, nu-l agreezi (blând spus), îți produce stări dezagreabile, atunci? Vorba aia, nu-ți place, nu mănânci. Se vede treaba că totuși te trage ața într-acolo, că nu vin respectivele doamne la tine, tu ești cel îmboldit de demonași să te duci la ele.

 398. cătălin

  Banuiesc ca din prea mult timp liber, Angela…

  Se incarca greu? As putea posta ceva, un clip-doua sa avem pretext de discutii.

 399. junghiul

  Eu de nervi am tras un gulaș.A ieșit bun!
  Cum mă, să confunzi jazzul cu maneaua?

 400. andreea

  bună ziua, copilaşi! 🙂
  ce tot faceţi? discutaţi despre literatură?

 401. cătălin

  Ce faaci? Te-ai distrat? 😀

  Eu nu discut literatura, ca nu ma pricep. Mosul insa …

 402. andreea

  am muncit, măi! ce distracţie… mă dor toate hălea…

  am citit şi eu una, alta pe – ptiu! – feisbuc. dar cînd am dat peste criza de orgolio-isterie a fiinţei ăleia – nemerovschi – am fugit iute de acolo.

 403. junghiul

  Bine ai revenit, Andreea!
  Eu fiind un bun și virtual prieten cu câteva dintre respectabilele doamne n-o să mă vedeți de(s)zicîndu-mă de niciuna.
  Aoleo, am folosit gerunziul și am pus adjectivul înaintea substantivului? Hotărât lucru , boală grea! Ce se ia…

 404. Angela

  Eu am o uriașă nedumerire. Am luat piept de pui congelat. În pungă, deci nu era prea vizibil conținutul. Acuma s-a dezghețat, l-am desfăcut. Două ditamai piepțoaie, care prezintă niște pete albe, rotund-ovale, cam de 3-4 mm diametru. Multe. Ce poate fi, că n-am mai văzut așa ceva? Oricum nu-mi mai vine a-l hali, da-s curioasă. E dezosat și fără piele, petele alea par a fi integrate perfect în substanța musculară. Ca un material textil imprimat.

 405. cătălin

  Ha, tu ai timp sa citesti una alta pe facebook, eu n-am, ca ma uit la mîţe. 🙂

  Domnu’ Mediator Bucuresti am impresia ca-i spam. Spam de ala misto, pus automat fara a citi pagina. Cam pe la aceeasi ora vad ca a pus un comentariu si pe pistol, are el probabil o lista de bloguri si le ia la rind. Nu l-am pus eu in spam, dar nu l-am scos. Oricum, i-as sterge linkul.

 406. Angela

  Scuze că perturb onorabilul cenaclu cu futilități, da’ preocuparea pentru petele alea a biruit.

 407. junghiul

  You insist my music goes against the rules
  But rules were never meant for lovesick fools
  I wrote this little song for you but you don’t care
  Its a crooked song oh but all my love is there
  Lalalalalalalalalalalalaaaa…..

 408. andreea

  ce junghi prietenos

 409. junghiul

  Cristina N. nu a înțeles nimic din ce spunea Bianca Stupu.
  În altă ordine de idei ,feriți-vă de carnea congelată. Părerea mea!

 410. cătălin

  Pui tarcat. 🙂 Pune-i si tu niste boia de ardei, sa-i schimbi culoarea. 😀

  Te bat cu carnea congelata! Ce, crezi ca noi putem gasi carne proaspata? Si, ma rog, ce are congelarea?

 411. Angela

  Eu mă feresc cât pot, acum n-am avut de ales, aici nu aduc carne proaspătă sau refrigerată. De obicei iau de la o carmangerie din Cluj, dar n-am ajuns pe acolo și nici nu-mi prea vine a merge, am fost cam șontoroagă zilele astea. Vecinul Laczi zice că n-are nimic, că-i în regulă. Mă rog, o fi. No, dați-o încolo, o să mă ocup de doamnele atât de detestate de Moș, că-s în urmă cu problema. Unde și cum dau de ele?

 412. junghiul

  Se acoperă o grămadă de hibe . Le vei descoperi în cel mai fericit caz când decongelezi carnea . Oricum prea târziu. Mai bine o ții ca hunul, sub șa -transpirația sărată avea rol de saramură.
  Am observat că ai obiceiul să cumperi cantități mari de carne congelată. De ce?
  Mi-amintesc că și cu somonul făceai la fel. Nu-mi imaginez că nu poți găsi la voi carne refrigerată.Ai zona de măcelărie în (cam) orice hipermarket.
  Ai o justificare să iei atâta carne congelată doar dacă locuiești la capătul pământului !

 413. junghiul

  Atunci iei carne bună când apuci și o congelezi tu.

 414. cătălin

  Junghiule, iau numai carne congelata, in felul asta pot avea carne de la vaci care pasc iarba. Exista si carne refrigerata, bineinteles, dar de la vaci umflate cu hormoni. Nu numai hormoni, dar e o crima cum sint crescute vacile alea, si nu pot sa sprijin asa ceva.

  Si ca tot ai adus vorba de zona de macelarie, intr-un mare supermarket de la mine acea zona pute. A mortaciune. Nu o data, de doua ori, ci mereu. Au luat amenzi, a fost dat cazul si in ziare, numai ca amenda e cam cit vinde lantul respectiv in 3-4 minute, asa ca i-a durut undeva.

  Stii ca gasesc somon refrigerat care a fost congelat in prealabil? Chiar scrie chestia asta.

  A inceput un supermarket (de fapt cooperativa) sa aduca nister carne de la animale crescute local, fara antibiotice si hormoni, refrigerata si „dry-aged” 14 zile. Cred ca asta inseamna maturata, nu? Dar de-abia a inceput, timid, cu cantitati mici care se cumpara repede.

  Angela, iti dam datele contului ciocolatii de pe facebook, si de acolo le gasesti tu pe respectivele. Fara cont nu poti face nimic pe facebook. Vrei?

 415. Angela

  Nu, că m-am sucit. Nu mai vreau să aflu despre doamnele cu pricina. Din când în când îmi aduc aminte că-s o pensionară de la țară, care nu mai vrea să știe nimic. M-o năpădit un fel de oboseală, aș vrea doar vreo trei zile în care să mi se aducă haleala la pat, să mi se facă ceaiuri tămăduitoare și să nu mai calc prin bucătărie. Trei zile măcar. Da’ nu-i chip, așa că..

 416. cătălin

  Lasa-le pe respectivele, da’ te poti uita la poze cu pisici. 😀 Eu cam la asta folosesc facebooku’.

 417. Moșule ,
  jazz-ul nu este modernul muzicii. Jazz-ul e jazz și este un fel de literatură, în sensul că are și o epocă modernă. Jazz se cânta și pe vremea alb-negru 🙂

 418. Moş Pleksiglasu

  O maneluta, por favor!

 419. Moş Pleksiglasu

 420. anti-fabulă

  Un greieraș cu o chitară

  Era vecin cu o furnică

  Ei locuiau pe-aceiași scară

  Așa se-ntâmplă , lumea-i mică

  Era vecina singurică

  Si nu putea schimba o vorbă

  Vecinul ei doar toamna pică

  Precum o muscă într-o ciorbă

  Căci vara e mereu la mare

  Cântă într-un local cu lume

  Câștigă, dar nimic nu are

  Căci el nu știe să adune

  S-a învățat cu el vecina

  Când vine toamna îi deschide

  N-apucă să întindă mâna

  Si ea-l ajută cu merinde

  Apoi începe-al dojeni

  Că toată vara se distrează

  Că banii i-ar cam risipi

  Că pentru el nici nu contează…


  Veni iar toamna și vecina

  Îl aștepta cu nerăbdare

  Să îi expună iar pricina.

  Viata era plictisitoare


  Se auzi o sonerie

  Era vecinul . S-a întors

  Deschide. În bucătărie

  Își bea cafeaua tacticos

  Când să înceapă ea morala

  El o făcu să-și amintească

  De ce fusese bună școala

  Când învățase să citească.

  Cătând spre dânsa cu sfială

  Îi spune că ceva o roagă

  Ea îl privi de sus cu fală

  Hai spune, spune mai degrabă!

  Știam că vei veni cu roaga

  Eu ți-am tot zis, că nu-i a bună

  Cu foaia aia care-i treaba?

  O foaie el avea în mână.

  Era contractul pân’ la vară

  Mergea să cânte la Paris

  Pentru vecina, tristă seară

  Îl ascultă ce-avea de zis

  Voiam, vecină furnicuță

  Să nu te superi că-ndrăznesc

  Ai grije tu de-a mea căsuță?

  Când mă întorc te răsplătesc

  Mmmbine.. vecine. Și pe loc

  De enervare fu cuprinsă

  Eu am citit de-un dobitoc

  O fabulă. Minciună prinsă

  Te rog și eu măi greieraș

  În timpul liber ce îl ai

  Să răscolești acel oraș

  De unul La Fontaine să dai

  Și spune-i de la furnicuță

  Că e un mare mincinos

  Că îl bag în a lui măicuță

  Cititu-mi fuse de prisos.

  gelu odagiu

 421. Somn ușor, tuturor!

  perle
  A fost o vreme când în rafturi
  Găseam la liber, scoici cu perle
  Copertele cu dure canturi
  Le desfaceam, citeam în ele
  Și perla ce găseam acolo
  Pe un șirag la gâtul minții
  O etalam de colo colo
  Precum ne arătam și dinții
  Discret, scrâșnit, în așteptare
  Până ce gura am deschis
  Și am strigat cu toții…”- JOS”
  Când împreună ne-am decis
  Să nu mai fim popor sfios.
  S-a dovedit atunci din plin
  Cum cartea e periculoasă.
  Acum turnat e-n cărți venin
  Acționând precum o coasă
  Când încercam să mai gândim
  Perla din carte nu ne lasă
  În minte, fără să simțim(vorbesc de cei ce mai citim)
  Ca o ucidere în masă
  S-au înșirat doar perle negre
  Nici nu mai știm de ce și cum
  Pe cei cu mințile integre
  Ne repezim să-i facem scrum.

  g. o.

 422. cătălin

  😆 Gelu isi copie tot blogul aici.

  Junghiule, nu e nasol, asa au decis consumatorii. Carnea de la animalele crescute natural e cumparata doar de citiva oameni, e imposibil sa fie asigurate cantitati mari sau distributie rapida. Ce, in Romania consumatorii nu au decis disparitia micilor ferme? Ba da, cu entuziasm chiar. „Oricit de prost, numai ieftin!!”

  Sa stii ca nu iti impartasesc retinerea cu privire la carnea congelata, ba chiar o prefer unei carni refrigerate cine stie in ce conditii. V-am spus ca, mai demult, cind am fost la un Carrefour din Romania intr-o dimineata, toate vitrinele frigorifice erau calde? N-au functionat peste noapte. Da, inclusiv in zona de carne. Poate asta o fi reteta de maturare, mai stii? 😀 Era iulie.

  PS: Bucura-te ca esti in situatia de a minca animale despre care stii cum au fost crescute! Esti o exceptie. In viitor probabil ca nici exceptii ca tine nu vor mai fi.

  Ai si gradina?

 423. cătălin

  „Pensionara de la tara.”

  Ei Angela, lasa, zi drept, ti-ar placea sa stai si sa nu faci nimic?

  Cum e pe la tine, ai gradina, ai copaci, vie, ai unde sta la umbra?

 424. Așa este Cătăline. Trag aer de pe blogul meu și apoi expir în gura plină de ciocolată cu sare, pentru resuscitare.
  Fac respirație „doar muzica” la „ciocolată cu sare”. Încerc să nu fac și masajul toracic(cu link-uri) să nu fracturez vreo coastă ciocolatiu-cătălinească. 😉

 425. Dacă eram mai tânăr deci și mai viguros, nu mă dădeam în lături de la un masaj „toracic”….rojaliu-andeesc. 🙂
  Îmi cer scuze dacă se intelege cumva greșit! sau… 😉

 426. cătălin

  Serios? Linkul catre blogul tau apare doar in 188 de comentarii. Oricum, blogul nu are nevoie de asa „resuscitari”, unii dintre voi au ramas cu imagini de pe alte timpuri, cu bloguri care aveau citeva zeci de comentatori zilnic. Poate de aici si insistenta unora spre anumite chestiuni, cred ca au un public mai mare.

 427. Nu mă gândesc la atragerea unui nou și numeros public, ci la mai multă vitalitate, umor, bucurie, vioiciune, mici certuri nevinovate, puțină iubire, prietenie, ceva mai puțină sare(doar cât să dreagă hrana sufletească)
  188 de comentarii!!??….Doamne ce număr frumos! seamănă cu 33 spus în stetoscop pentru verificarea plămânilor. Cred că 188 este folosit pentru inimă și că se auscultă cu un altfel de…scop. 😉

 428. andreea

  cred eu că Gelu, cînd se duce la aprozar să cumpere un kil de caise nu zice „daţi-mi, vă rog, un kil de caise”, ci, „stimată domnişoară, deşi, dacă stimată vi se pare prea protocolar, o să vă spun dragă domnişoară, deşi s-ar putea ca şi această formulare să fie neavenită, deci, mi-este foarte greu să mă adresez într-un fel sau altul, dar, esenţial în această comunicare a noastră este că aş dori, deşi verbul a dori are conotaţii multiple, incitante, aşa că voi spune direct doar atît, doar muzica, pardon, daţi-mi, vă rog, doar un kilogram de caise – o da, nu vă uitaţi la mine că par mai degrabă un consumator de pepeni, o nu! – sufletu-mi este delicat precum o caisă, dar, ce spun eu aici, mai degrabă ca o mură, ca o cireaşă, nu vreau să fac nici o aluzie sexuală, deşi fructele pămîntului au fost întotdeauna asociate cu fructele iubirii, cred că ştiţi şi dumneavoastră, dar, în fine, astăzi nu mă voi lungi prea mult… pot să aleg eu caisele din ladă? mulţumesc, sînteţi precum o caisă coaptă, o caisă dulce, muzicală, ştiţi, eu am şi un blog, acolo puteţi afla multe despre mine, pentru că, deşi se numeşte doar muzica, este vorba, cu siguranţă, şi despre caise, şi despre politică… a, nu vă interesează politica? poftim? s-a făcut coadă în urma mea? scuzaţi, scuzaţi, scuzaţi… o să revin mîine atunci… o să vă scriu şi linkul pe un bileţel…”

 429. cătălin

  188 de comentarii in care ti-ai pus linkul catre blogul tau de pe wordpress, 230 de comentarii in total.

  Cica un slabut se cintareste: „188 de kile!!??….Doamne, ce număr frumos!”

  Andreea: :mrgreen:

  Un kilogram de caise e mult, eu cred ca ia doar jumatate, sa vina si a doua zi sa-i dea linkuri si poezii. 🙂

 430. Angela

  Iaca, v-ați întovărășit întru luarea lui Gelu în tărbacă. Ș-apoi vă plângeți că lumea nu vă iube-he-heeește și vă părăse-he-heeește. Heckel și Jeckel!

 431. 😀 😀 😀 Andreea,
  în descrierea ta încep să semăn cu Arsinel atacând nurii Catenei
  Cătăline dacă e adevarat ce spui, înseamnă că am pus mai multe link-uri decât am scris articole și comentarii la un loc. Mă mir că mai aveți loc de mine.

 432. 188 este înălțimea mea în centimetri , nu greutatea, Cătăline. Cred că ai privit cântarul stând pe el(fără să-ți dai seama). E ca și cum râde un ciob de o oală ne spartă ( că spartă e aia în care încape multă mâncare)

 433. Angela

  Bine că n-aveți pulsul 188, ferească-sfântu! Altminteri, nu-i grav nici dacă circumferința capului e 188.

 434. Cătălin ție ce fructe iți plac? Pepeni, caise, pere, piersici, portocale.
  Să nu spui struguri, că legătura cu fructele iubirii când e vorba de ciorchini, se poate face însă numai în materie de mâțe sau de miriamamifere(dacă s-o fi inventat asta)

 435. cătălin

  Hmm, eu nu ti-am batut apropo cu kilogramele (ca nici nu stiu cite ai, nu ma intereseaza si nici n-as face astfel de aluzii), m-am luat de „numarul frumos” si ce-ai mai zis acolo.

 436. Te cred Cătălin, așa că îmi retrag și eu aluziile „inteligente”

 437. andreea

  da de unde, eu sînt imparţială.

  de pildă, dacă ar vrea Cătălin să cumpere caise, ar zice cam aşa: mau, daaaaaaţi-mi şi mie un kil, vă rooooooog!! ştiţi, eu n-am mîncat niciodată caise, pînă acum. mi s-a părut normal ca oamenii foarte… ăăă… voinici să nu aibă acest drept fundamental existenţial. şi, în plus, pe mine nu mă iubeşte nimenea…

 438. Uite! am aici și o ilustrație pentru „Anti fabula” postată de mine aici, în 8 iulie

  E făcută de un prieten(Chiriac Cristian Dan). Cine este curios să-i vadă desenele și picturile, îl poate găsi pe Fb:
  https://www.facebook.com/chiriac.c.dan?fref=ts

 439. Lasă Andreea, că și pe mine mă iubește lumeaaaaa…ca pe Arșinel, Bendeac

 440. Andreea, văd că ai inspirație la capitolul portrete la aprozar. Aș fi curios cum ți-ar ieșii un autoportret;.
  Nu la unu exterior mă refer(adică nu la caise, piersici portocale, pere, pepeni sau alte fructe cu trimiteri erotice)

 441. cătălin

  Andreea: „Dati-mi un kilogram de caise. Asa, mai coapte, zemoase si vesele, nu verzi si triste.”

  Vinzatorul sta blocat zece secunde, se freaca la ochi, si apoi zice:

  „V-as da cu placere, numai ca nu am caise in aprozar, poate le-ati confundat cu cartofii?”

 442. Andreea: Atunci dați-mi vă rog două boabe de mazăre!
  Vânzătorul: Păi nu avem nici mazăre, Aceia sunt pepeni. Doriți?
  Andreea: Nu, mulțumesc! mai am doar o mână liberă și am auzit că e cam greu cu doi pepeni…

 443. andreea

  pfiiiiii… ce glumiţeeeee… 🙄

  ce autoportret să-mi mai fac?!
  mi-am tot făcut la autoportrete pe aici de ar fi trebuit să vă săturaţi…

 444. În Brazilia se întâmplă o tragedie și noi ne ținem de glumițe. Este 5 la 0 pentru Germania în prima repriză din semifinala jucată cu Brazilia 😦

 445. cătălin

  Lasa, Andreea, ca-ti fac eu portretul. 😀

  Cine mai doreste?

 446. Eu doresc, Cătălin. Sunt chiar curios. Vezi și tu, poate nu se văd chiar toate ridurile. Photoshopează pe ici pe colo, că vreau să-l postez pe Fb(știu că te pricepi la folosirea unor programe pentru a mai îndulcii realitatea)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s