Cineva asemănător…

Citesc zilele acestea o carte – v-am mai spus despre ea – şi pe măsură ce înaintez spre miez, am sentimentul acela plăcut, rar întîlnit, că cea care scrie gîndeşte cam ca mine. Că apele în care ne-am scăldat au fost aceleaşi, uneori la fel de tulburi. În cazul de faţă scriitoarea este mai degrabă poetă. Şi venerabilă. Foarte. 🙂 Cartea e scrisă cu paisprezece ani în urmă, vîrsta poetei e acum de două ori cît a mea, dar tot o înţeleg perfect.

Aş fi vrut să însăilez textul acesta săptămîna trecută. Am plimbat cartea după mine de acasă la birou, prin metrou, pe străzi, prin troleibuze, prin parcuri, prin vecini şi n-am găsit liniştea şi minutele necesare. Aveam nevoie de o oră, pentru că aş fi vrut să copiez din ea cîteva citate; ele spun mai mult decît comentariile mele.

De multe ori îmi trec gînduri ciudate prin cap şi le alung ca fiind nerezonabile, le ascund în debaralele întunecoase şi reci ale minţii şi le închid acolo. Cînd (alt)cineva le rosteşte sau le scrie, răspicat, mă bucur că nu sînt chiar atît de singură pe lume, în sistemul meu zgrunţuros de vise şi de năluciri. N-aveţi decît să rîdeţi, dar mie mi se pare mai confortabilă viaţa astfel, ne-singură. De obicei, mă smiorcăi un pic, de emoţie (făptură slabă de înger ce sînt!) cînd descopăr asemănări de acest fel. Uite, nu-s chiar atît de nebună, îmi spun.

Aşa că am hotărît să-i ofer nota zece (de parcă ar conta oferta mea…) pentru curajul ei de a nu-şi ţine gîndurile închise, dar şi pentru scriitura atît de limpede, caldă, fără înflorituri şi alambicări inutile şi enervante. Dar foarte feminină. Probabil că aşa aş vrea să scriu, dacă aş scrie, în loc să trag linii colorate şi abstracte…

Sigur, Nora Iuga este în primul rînd poetă. Căutînd poezii de-ale ei, am găsit-o pe următoarea şi, la fel, mi-a plăcut. 🙂

Punct

azi noapte l-am visat
pe liiceanu
avea o cămaşă albă apretată
îngheța totul în jur
„ai un creier frumos”
mi-a spus

vedeți şi dumneavoastră
cu ce se poate lăuda
o femeie…

Am mai citit şi aici, un interviu interesant.

Nu vreau să vă povestesc cartea. Este autobiografică şi confesională, tristă şi strălucitoare în acelaşi timp. Un pic traumatizantă. Dar o să transcriu în continuare cîteva fragmente.

De pe la cincizeci am început să nu mai vreau să fiu sărbătorită. Mi se părea la fel de absurd ca şi când aş fi schimbat apa la nişte flori veştede.

Mi-e frică de moarte, mai ales pentru că mi-e greu să cred într-o viaţă viitoare. Creierul meu devine, pe zi ce trece, mai logic şi mai imun la asalturile unor mesaje crepusculare, lipsite de argumente palpabile.

Îmi dau seama că ar putea să ţi se pară scandalos ce spun, dar vreau să existe un om care să mă cunoască aşa cum sînt şi dacă el mă poate iubi fără rezerve, sunt absolvită.

Confesiunile… îl leagă mai mult pe cel care se destăinuie de cel care ascultă… Confesiunile pot fi mai senzuale decît un act sexual. Ele îl trag cu forţa pe cel căruia i te destăinui, în intimitatea ta. Faci amor cu sufletul. Să-i spunem şi aşa, pentru că tot nu-l putem defini, el, cel mai hulpav dintre toate vieţuitoarele pămîntului.

Găsesc o imensă voluptate în chinul unei relaţii platonice.

Parcă e un troc cu Dumnezeu, plătim pentru plăcerile părinţilor sau, dimpotrivă, suntem răsplătiţi pentru suferinţele lor. Totdeauna într-o perioadă de fericire nu pot să mă bucur destul pentru că ştiu că trebuie să plătesc.

… eram încă tineri, pielea stătea pe muşchii noştri netedă şi întinsă ca mătasea unei paraşute deschise.

Retragerea din lume, din duelul permanent al energiilor competitive, mă aruncă la fundul geamantanului, acolo unde se adună esenţele lucrurilor vechi, misterioase, acolo miroşi începutul şi presimţi viitorul.

… dacă cineva ar întreba-o acum ce şi-ar dori mai mult în viaţă, ar răspunde fără ezitare, să-mi dea cineva ultimii douăzeci de ani jos de pe mine, da, dar atunci n-ar mai fi aşa de liberă.

Mi-e frică de acest neant care-mi înghite treptat, treptat, tot ce am cunoscut cîndva. E destul de tristă dispariţia întîmplărilor, dar dispariţia amintirilor e definitivă şi ireparabilă. Cineva îţi taie felii întregi din viaţă şi tu asişti şi vezi cum ţi se termină pîinea şi încă te mai bucuri de ultimele firimituri.

Genul ăsta de relaţie pare mai curînd o sugestie, un fel de amor inventat care ajunge să te obsedeze mai mult decît o iubire reală, concretă, tocmai pentru că ţi l-ai creat singur. Cei pe care îi alegem nu ştiu că sînt folosiţi în absenţă; e o posesie fără limite, o libertate totală – îţi deschide o mie de drumuri care nu duc nicăieri – nu am nici un dubiu că poeţii sunt cei mai mari masochişti.

… hîrtia pe care scrii este lada de gunoi perfectă; tot ce se adună în exces în creier şi începe să doară trebuie deşertat.

Reclame

449 comentarii

Din categoria Poezie, Psihologie

449 de răspunsuri la „Cineva asemănător…

 1. Angela

  Fix acum mă apuc s-o comand, trebuie să o am numaidecât. De când am împlinit 60 mi se pare că totul e altfel, că în 18 decembrie am sărit într-o groapă și sunt altcineva decât eram în 17 decembrie. Și tot fac vivisecții reci și nemiloase pe creatura asta nouă care sunt, și altele, mai blânde un pic, pe aia care am fost și uneori dau din umeri, mai zâmbesc, alteori mă ia câte un frison trist, ori îmi vine să dau cu cuțâtu-n piatră. Vreau și eu să spun că uite, nu-s chiar așa de nebună.
  Sărumâna, Andreea, mă apuc să fac comanda, că nu știu când ajung la Cluj să umblu prin librării.

 2. andreea

  of. nu cred că o să găseşti răspunsuri…
  mai degrabă este vorba despre ultimul citat pe care l-am transcris.

  şi atît.

 3. Angela

  Ajunge și atât. Cu răspunsurile oricum nu mai am ce face.

 4. andreea

  eu sînt curioasă dacă bărbaţii (măcar un procent oarecare) simt la fel, sau sînt, precum se spune, creaturi diferite de pe altă planetă.

 5. Angela

  Am putea afla de la ei, dar n-au să ne spună, că n-au voie să arate nici sensibilități, nici temeri, nici slăbiciuni. Mie mi-s dragi ăia care încalcă intedicția asta. Ăla curaj!

 6. andreea

  au!
  eu de abia acum am citit ce făcea Junghiul cu purceluşii! 🙂

  eh, asta chiar bate vaietele şi sensibilităţurile noastre debile şi feminine… 🙂 gata. mi s-a făcut ruşine. mă întorc la muncă.

 7. Radu P.

  Daca chestia asta m-o face sa intru si eu in randul barbatilor, ma grabesc sa va spun ca eu n-am timp pentru introspectii de-astea in trecut sau viitor. Eu ma bucur pentru ce pot face acum si am cam renuntat sa ma mai intreb de ce, cum ar fi daca, pentru ce toate astea…
  Eu nu-l visez pe Liiceanu, nici chiar pe Aurora Liiceanu sau Elena Udrea, as putea s-o visez pe Roberta Sa, dar n-o fac, ii ascult doar muzica, in general nu prea mai vreau sa am de-a face cu oameni, ci doar cu ideile lor, prefer sa lucrez cu copii, dar nici cu ei prea mult, ca sa nu le defectez lumea lor curata.
  Cam asa arata evolutia mea.

 8. andreea

  eh, ziceţi şi voi, ce să fac? să mă bucur că a revenit printre noi sau să mă supăr că-mi dă peste nas? 🙂

  ştiu. o să mă sucur. sau mai bine o să mă bupăr.

 9. Angela

  Nici nu te bucura, nici nu te supăra, ori sucură-te și bupură-te. E de-al nostru. Ca să intre el în rândul bărbaților, cel puțin o femeie s-a văietat,sensibilizit și introspecțuit. Poate mai multe.

 10. andreea

  ei na.

  păi tocmai. nu e deloc obligatoriu să fii aşa. exisă destule femei decente, fără atîta apetit pentru introspecţuire…

 11. andreea

  acum, ia gîndiţi-vă. mă trezesc eu la 7, umblu toată ziulica de nebună, ţoc ţoc, întocmesc dosare, click click pe maus, car sacoşe, tai ceapă, întind rufe, discut discut discut, trăncăn uneori, mai şi cînt, cînt destul de mult în ultima vreme, o să vă povestesc la momentul potrivit, cert copii, am uitat să menţionez ştiţi voi ce, bineînţeles şi el e ritmic, viaţa pulsează blump, blumb, de dimineaţa pînă noaptea, aseară am intrat pe uşă la unşpe fără un sfert, cu clătite cumpărate, copiii mă priveau chiorîş din pătucurile lor.
  cînd lucrez, lucrez, cînd cînt, chiar cînt, cînd mă cert, mă cert din toată inima, cînd sărut, la fel o fac, nu-mi pierd gîndul prin alte părţi. dar, în scurtele mele momente de răgaz, între două trenuri, în troleu, cum ar veni (ce m-aş face fără troleu şi fără metrou!) eu ce să fac??

  să mă uit pe geam cu ochii holbaţi şi cu mintea golită? păi nu pot. deci, croşetez gînduri, să-mi fie cu iertare. şi gîndurile nu-s despre bani sau despre cumpărături, sau despre rochia vecinei sau despre ce am făcut ieri şi ce voi face mîine. arunc undiţa mai departe, păcătoasa de mine. aşa-s eu făcută, cum ar zice a mică.

 12. Angela

  Io, când mergeam la slujbă cu tramvaiul, autobuzul sau troleul, mă zgâiam la clădiri. Aveam impresia că le cunosc de când lumea, dar nu era așa. Descopeream tot felul de chestii fascinante, porți, cornișe, coame, socluri și lucarne, stucaturi surprinzătoare, chestii pe care nu le observasem până atunci. Și mai aveam o țicneală. Mă gândeam unde m-aș adăposti, dacă aș fi pasăre. Sub care acoperiș, streașină sau întortochetură ar fi locul ideal, de unde să văd și lumea, să nu mă ajungă ploaia sau pisicile din pod. Poate o făceam ca să nu mă gândesc la altceva, poate nu. Credeți că există leac pentru așa ceva? Și dacă există, merită folosit?

 13. andreea

  🙂 asta arată că tu trebuia să te faci arhitectă sau agent special.

 14. Angela

  Nu cred, că n-am aptitudini pentru niciuna. Da’ mi place să mă minunez de ce știu face alții. Și podurile, alea de peste ape, mă dau gata. Cred că-i grozav să știi face așa ceva.

 15. Moş Pleksiglasu

  Jaco, uite asa de dragul ideilor tale, am sa fac asa fel(cat oi putea, ca stiti si voi povestea cu broasca si cu scorpionul) sa nu-i dau ocazie lui costelus sa te supere pe tine prin aplicarea de cenzuri. De-acum cam stim fiecare la ce sa ne asteptam unii de la altii. Dar faptul ca mai vrem sa stam de vorba, ca mie mi-e dor de tine, ca andreea se bucura ca ai mai scris cate ceva, inseamna ca tot mai e speranta pe lumea asta. Eu inca ma incapatanez sa cunosc oameni, si in principiu sper sa-i si pot iubi, chiar daca Sartre zice despre ceilalti ca sunt iadul, si Cioran ca orice cunoastere e o mare pierdere. Oamenii insa nu se cunosc pe sine decat foarte rar. Si nici nu cred ca le-ar prinde prea bine fiindca prea putini s-ar putea impaca cu ei insisi. Avem o imagine cosmetizata si simplificata despre noi insine, un fals, un idol la care ne inchinam, aducandu-ne noua isine ca paganii, tot felul de jertfe atroce.

 16. Moş Pleksiglasu

  andreea, la mine ruptura dintre ce a fost si ce este s-a petrecut undeva intre 35 si 40 de ani. In prezent nu mai traiesc pentru mine decat prin strictul necesar supravietuirii. Singurul lucru care ma mai leaga de ce am fost, dandu-mi dreptul la identitate este placerea pacatoasa de a fi cinic si sarcastic. E felul meu de a ma rafui cu lumea pentru strambatatea ei. Dar pe oameni in particular ii iubesc, ii urasc, mi-e mila de ei, si daca as putea as face asa ca nimeni sa nu mai sufere. In afara de aia carora le fac urari deosebite. Si pe aia daca s-ar indrepta i-as vindeca cu mana mea.

 17. Moş Pleksiglasu

  Nastasia, si pe mine m-au fascinat podurile. Mai ales alea antice. In afara de smecheria cu pietrele de bolta, si mai grea mi se pare plantarea pilonilor de sustinere fara betoane.

 18. Angela

  Se poate povesti mult despre poduri. Și despre cam toate lucrurile care dăinuie, care leagă și care implică pricepere și curaj în facerea lor. Și dacă podul are și poveste..Pe de altă parte, e cumplită și dureroasă priveliștea unui pod prăbușit, chiar dacă „vom face altul, pe râu în jos/altul mai trainic și mai frumos”.

 19. Moş Pleksiglasu

  Voiam sa pun un clip cu „burning bridges” dar a trecut vremea cand gaseai orice oriunde. Vine o vreme trista si cu putine posibilitati.

  Trec la subiectul doi. Ma da gata stupizenia lui Cosa. Tocmai ce scrisesem azi noapte ce scrisesem, si azi hopa confirmare peste asteptari. Ca nu-i dom’le trafalet! Ca esti rau-voitor, besinos, nepriceput si prost ca sa zici asta. Nu-i rau sa ai credinta religioasa, dar in momentul in care vezi ca intrece limita bunului simt, a bunei-cuviinte, da-o dracului partial sau in totalitate in functie de cat de din ea e putred. Cu toate ca tabloul unei credinte amputate e si mai grotesc. Oare s-o putea masura tot raul facut in lumea asta de idiotii, raii, lichelele, extremistii si habotnicii care au actionat in numele credintei in Dumnezeu?

 20. junghiul

  Oare de ce ruptura se petrece între 35-40 de ani?

 21. Angela

  Cine știe..poate pentru că atunci conștientizezi că s-a terminat urcușul? Și că oricum ar fi pe vârf, oricât ai reuși să stai pe acolo, va trebui să începi să cobori, că altă cale nu e?

 22. Angela

  Apoi, Moșule, oricum, „trafalet” o să-i rămână numele pravoslavnicei scule. Cred că nici culmea pioșeniei nu te-ar fi putut împiedica să faci asocierea cu pricina, poa’ să-și smulgă preafericitul barba și să dea cu potcapul de pământ cât o vrea.

 23. cătălin

  Poate ca multi cautam cu disperare sa fim ne-singuri, sa gasim pe cineva care gindeste si simte oarecum la fel.

  Barbatii simt la fel, dar ah, ce le mai place sa braveze. Ii stii doar. 🙂

 24. cătălin

  Da, stiu despre ce trafalet vorbiti, dar dati stirea, nu-l bagati pe Cosa in treburile Patriarhiei.

  Cind o sa mai varuiesc pe undeva o sa cumpar de la magazin „tije de sfintire”. Oare la pula cum i-or zice preasecuristii?

 25. Angela

  Nu cred că le place, n-au încotro.Așa îi vrea și-i recunoaște societatea.

 26. cătălin

  Hmm, societatea sau ei?

  Mosule, am uitat sa te intreb, acum iti intra usor comentariile?

 27. Moş Pleksiglasu

  Da, acum intra usor.

 28. Angela

  Societatea, societatea. Îi mutilează emoțional, cam cum îs mutilate picioarele chinezoaicelor. Dar am mai dezbătut, cred, chestiunea. Dacă de la doi ani ți se spune să nu plângi când te doare, că ești băiat…Ce faci mai departe? Reprimi într-una, bravezi și faci infarct la 40 de ani.

 29. Moş Pleksiglasu

  Ceva fara legatura cu nimic, doar ca mi-am adus aminte ca atunci cand am descoperit minunatia asta nu prea aveam cui s-o spun, dar mi-a placut din tot sufletul.

  Cam pana aici ajung eu cu intelegerea improvizatiei in lungul meu drum spre jazul lui Jaco si spre pictura stil Tate Modern.

 30. Moş Pleksiglasu

  Aha, Junghiule ca sa ramanem tineri nu ne ramane decat sa incaltam ciorapi mai mici, sa mancam din farfurioare, si…. sa ascultam muzica aia de cand eram noi tineri.

 31. Angela

  Mulțumesc, băieți mari și mici, pentru o seară plăcută, acum mă duc. Vorbiți și voi de-ale voastre. Pe mâine, să fim sănătoși cu toții. Noapte bună.

 32. andreea

  io-s aşa de aiurită şi neatentă că am crezut, necitind ce se întîmplă, că trafaletul cu pricina e – ce straniu! – un microfon. ştiţi, cum au ăia din presă de le bălăngăne peste popor, ca să ajungă pînă la intervievat.
  dar ce să caute Înalt Presfinţitul cu microfoane pe pereţi?!

 33. cătălin

  … microfoane tinea preafericitul sub sutana.

 34. Moş Pleksiglasu

  Clar, microfoanele isi au rostul in nu pe pereti.

  Nastasie, cum, eu pot fi invinovatit ca am participat chiar si un pic la seara ta placuta? Nu pot sa cred, nu ma mai recunosc, ceva nu-i in regula cu mine. Noapte buna, eu mai am vreo doua ore pana acolo. Is cu doua ore mai tanar.

 35. andreea

  e suspect de multă linişte şi pace pe aici. 🙂

 36. cătălin

  Pai, hai sa ne batem. Noi doi. 🙂

 37. junghiul

  cine mai pomenește de trafalet se va numi proclet

 38. junghiul

  suntem suspecții de serviciu

 39. andreea

  la mine ruptura s-a petrecut la 40. atunci s-au întîmplat cîteva lucruri. s-a schimbat în mod dramatic prefixul, am observat că sînii mei nu mai privesc chiar în sus (asta poate fi destul de traumatizant 🙂 ) că am cîteva – de fapt destule – fire albe la tîmple, am mai remarcat că oricît m-aş preface, tot ceea ce sînt, sînt, de fapt şi nu ceea ce ceea mi-ar plăcea să fiu, am bătut în cuie ideea (căreia pînă atunci doar îi dădusem tîrcoale) că nu mai sînt a mea, ci a copiilor mei, precum Moldova, şi, colac peste pupăză, că ce-mi doresc eu cel mai mult şi mai mult, pentru sufleţelul personal şi egoist, în zilele acelea ale celor patruzeci de ani împliniţi, n-o să am în veci. că nu-mi rămîne decît să nu mai doresc acel lucru şi basta. mă rog, renunţarea la dorinţa respectivă a fost o misiune îndelungată, dacă nu cumva mai lucrez şi azi la ea. deci, ce atîtea dorinţe. cacamaca. la muncă!

 40. junghiul

  andreea,
  pot să continui aici ce-am început dincolo?

 41. andreea

  o, daaaa…
  e ora mesei, nu? 🙂

 42. junghiul

  ooof,
  ce prost picai

 43. dfdfefer

  Jazzul este o stare. Este capacitatea unui artist de a improviza in jurul unei teme date. Ada Milea face un soi de jazz dramatic, nu musical, pentru ca nu stapaneste limbajul muzical.

 44. andreea

  ce-ai păţit, Junghiule? 🙂 nu te mai frămînta.

 45. dfdfefer

  Nu pricep de CE nu imi spare numele…

 46. andreea

  las, că ştim cine eşti.

 47. andreea

  mizantropul.

 48. andreea

  Cătălin, poate-l ajuţi tu pe omul ăsta cu metale feroase şi telefoane bengoase, dacă poţi, că eu nu ştiu ce se întîmplă.

 49. dfdfefer

  Cel Mai nasol lucru e sa Te afli in situatia nepotrivita cu varsta.

 50. junghiul

  Hmmm!

 51. Moş Pleksiglasu

  Cam ca Monica cu Bill…

 52. Moş Pleksiglasu

  Invers, Bill cu Monica.

 53. Moş Pleksiglasu

  Dar te-ai gandit ca si varsta se poate afla intr-o situatie nepotrivita cu tine?

 54. andreea

  vîrsta lu` peşte…

 55. andreea

  la urma urmei, poţi divorţa de vîrstă, dacă e vorba despre o atît de mare nepotrivire. de caracter.

 56. Moş Pleksiglasu

  Catedrala mantuirii neamului muscal

 57. Moş Pleksiglasu

  andreea, cum ai facut? Sa nu crezi ca n-am vazut!

 58. andreea

  ce-am făcut?

 59. cătălin

  Junghiule, daca doresti putem muta aici ce ai inceput dincolo. Sa fie in ambele parti. Sau punem un articol nou, unde mutam comentariile tale, sa fie doar pentru acea discutie.

  Nu cred ca exista situatie nepotrivita cu virsta. Esti om si traiesti, si cu asta basta.

  Mosule, ce zici, sa-ti spun, sa nu-ti spun, sa nu te am pe constiinta. Ala nu-i trafalete, ci „sanctification rod”. O dat stirea BBC-ul:

  http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-27885626

  A church spokesman later told Adevarul that it’s not the first time Patriarch Daniel had used the „sanctification rod”, one of a number of tools of his trade, as it helps anoint rooms with higher walls and ceilings which would otherwise be difficult to reach.

 60. cătălin

  Radu, cred ca stiu de ce-ti apare asa nume frumos. Ia mergi aici

  https://wordpress.com/settings/public-profile/

  (te loghezi cu adresa de mail cu care comentezi). Dupa ce ai intrat in cont, uita-te la „public display name”. Asa-i ca ai scris „dfdfefer” acolo? 🙂

 61. cătălin

  Vai, Andreea, dar eu eram convins ca tu ai in jur de 25, maxim 30. 😀

  E frumos insa sa constati ca nu-ti mai apartii doar tie, nu? Si ia zi, de cite ori ti s-a intimplat sa uiti sa cobori in statia unde ai vrut, cind ai luat metroul sau trenul? 🙂

  Am sa pun o poza, e prea frumoasa. Eva, pe unde mai umbli, tot in vacanta? 🙂

 62. Moş Pleksiglasu

  Jaco, de asta ce mai zici? Ca-mi place.

  (https://www.youtube.com/watch?list=RDHMC3WBIlx9U&v=jepILTkRybI)

  Cand zic ca imi place inseamna ca am ascultat de la cap la coada.

 63. Radu P.

  Mosule, nu prea conteaza ce zic, eu pot sa zic multe, conteaza ce iti place tie. Initierea muzicala e ca orice initiere, personala, unica si revelatoare. Din pacate, clipul tau nu exista, dar eu o stiu pe youn sun mai demultisor si nu canta rau.

 64. Moş Pleksiglasu

  Deci eu am vrut sa postez „Youn Sun Nah – Jazz sous les Pommiers 2011” care are continuitate si dureaza 58 de minute si niste secunde. In clip apare o lista de redare. Ciudat. Ma rog, la urma daca cineva o sa-si bata capul il rog sa stearga si comentariile astea explicative

 65. Moş Pleksiglasu

  Ba exista clipul doar ca nu vrea incastrat.

 66. andreea

  credeam că vrei doar Ne me quitte pas (prima din serie), şi nu ştiam cum să fac.

 67. Moş Pleksiglasu

  Si inca una pentru mai profani asa ca mine. Cred ca eu sunt singurul de aici. Pentru mine, deci.

  http://www.superstarmagazine.com/this-mind-blowing-guitarist-will-give-you-an-eargasm-guaranteed/#

 68. andreea

  … cu condiţia să nu te iniţiezi personal, unic, revelator şi din ce în ce mai adînc, în Inna, Smaili şi Andreea Bănică, de exemplu.

 69. andreea

  yahoo mail-ul se comportă absolut bizar.

 70. Moş Pleksiglasu

  Dar in Martin Solveig & Dragonette am voie sa ma adancesc olecuta?

  Ca tare mi-a mai placut morala: „pentru femei, nimic nu se compara cu o pula de negru”

 71. andreea

  Moşule, nu mai vîntura şabloane. fii inventiv şi surprinzător.

 72. andreea

  nimic nu se compară cu asta.

 73. Moş Pleksiglasu

  Unde-i Cosa sa-mi amendeze virgula?

 74. Moş Pleksiglasu

  ia vedeti dupa minutul 34 cum bate ala cu sticla de plastic peste grif

 75. Moş Pleksiglasu

  dupa minutul 47 e un deep throat. Nu trebuie sa fiti surprinsi. Cam la astea se refera arta cealalta decat a lui Bach si Haendel. Taranul aburit isi face singur arta cand zice „Fa bagatas ….. ‘n gat”, cei mai fitosi se uita la muzeu la „nasterea lui Venus” si asculta chestii ca mai sus.

  Pornografia e o arta universal acceptata. Si aici e de lucru. Mult.

 76. andreea

  despre ce minute vorbeşti, Moşule? că-s obosită şi nu pricep nimic.

 77. Moş Pleksiglasu

  despre alea de la postarea 13:11. Si asta e tot cu minute. Ai sa te zapacesti si mai rau.

 78. andreea

  acolo se aude un scîrţîit. ce pornografie? cît despre privit, nu pot privi prea mult, pentru că desenez un gard.
  hai că m-am descurcat cu minutele.

 79. Moş Pleksiglasu

  Mai cred ca ai gandaci in calculator de tot spui de yahoo si purtarile lui rele.

 80. Moş Pleksiglasu

  Bine, pe azi mi-ajunge. Bye!

 81. andreea

  iooooooi!
  PC status: At risk

  Scan now.
  Pfiiiii… hai să vedem.

 82. cătălin

  Hmm, pe ce ai dat tu click? Pe vreun ad cu malware sau pe vreun virus?

  Mosule, orice clip de pe youtube se poate „incastra” cum spui tu, dar ii scrii adresa pe o singura linie; pe linia aia nu mai scrii nimic. Si nu pui adresa in paranteze.

 83. andreea

  5 ameninţări, 4 rezolvate, una cică nu. cum adică?
  aia nerezolvabilă nu-mi place deloc.

 84. cătălin

  E virus cred, nu mai da click acolo. Ti-a aparut asa, o fereastra cind stateai pe net, nu? Cu Pc status at risk si sa-i dai scanare?

 85. andreea

  stai, că-ţi scriu.

 86. Angela

  Oare ce tot faceți și dregeți?

 87. andreea

  broccoli.

 88. cătălin

  Broccoli? Zi grea deci pentru cei de la tine de acasa. Le tin pumnii.

  Angela, la mine azi iar ploua. Nu stiu ce sa zic, is morcovit rau, mai bine tac. 😦 😦

 89. andreea

  grea, da.

  aia mică s-a tot fîţîit prin faţa oglinzii cu noua rochie roz pentru banchetul de mîine. acum plînge închisă în cameră că nu are şi geanta anexă, ea posedînd numai rucsaci şi rucsăcei. i-am oferit vreo trei genţi de-ale mele, mai micuţe, posibil asortate şi a trîntit uşa, spunînd că genţile alea sînt de femeie mare, nu mică, şi că ea, în condiţiile astea, nu se mai duce mîine să benchetuiască.

  iar cel mare a plecat de vreo 3 ore la revoluţie. adică, au probleme cu profesoara de limba română, care le e şi dirigintă. toată clasa a XI-a au avut o relaţie rece spre îngheţată, cu vorbe urîte şi insulte cel puţin interesante, din partea ei iar acum, e revoltă generală în clasă, după teza care nu le-a fost înapoiată şi comentată. toţi se agită şi nu o mai vor profesoară la anul, dar cînd al meu a scos o hîrtie, a scris o petiţie către directoare şi a semnat-o, au dat înapoi spunînd că ei nu semnează, că poate o s-o semneze doar dacă o dau anonimă…

  cînd am ajuns acasă, fi-miu perora cu aprindere despre laşitatea oamenilor.

  aşa că acum e plecat cu hîrtia şi cu vreo două ajutoare mai temerare pe la casele colegilor, ca să-i convingă să semneze. să vedem cum vine înapoi.

 90. cătălin

  Rochie cu rucsac nu merge? Am mai vazut. 🙂

  Iar ala mare afla si el acum cum sint oamenii. Marea majoritate. Intreb insa: are si profesori buni? Sau au disparut cu totul? Banuiesc ca e la un liceu bun din Bucuresti si toate posturile la astfel de licee se cumpara. Sau se acorda dupa criterii politice echitabile.

 91. junghiul

  noua rochie roz ar merge de minune cu o nouă geantă

 92. junghiul

  fie-mea a spart ieri un geam (ea joacă fotbal cu băieții) și se ia în gură cu profesorul de sport care îi cam miștocărește. A noastă nu se lasă , drept pentru care va avea nota scăzută la purtare
  mi-e foarte greu cu fata…

 93. junghiul

  o să-l dea în gât papagalii pe băietul tău
  așa va învăța care e prețul verticalității

 94. andreea

  liceu bun, profesori buni (matematică, fizică, engleză…), nici măcar nu cred că e o profesoară rea, cea de limba română, dar este mult prea nevricoasă, deşi copiii nu-s din cei fioroşi. şi n-a reuşit să-i facă să le placă să citească şi să discute despre ce au citit.

  aha. acum a intrat pe uşă.

  5 semnături, din 30. părinţii, toţi nemulţumiţi, n-o mai vor, dar au zis că să semneze alţii, că dacă rămîne profesoară şi-i vede că au semnat, o să facă şi mai urît, la anul.

  tipic.

 95. andreea

  în ce clasă e fata ta, Junghiule?

 96. Junghiul

  A cincea

 97. andreea

  a mea trece a cincea.
  dar e cuminte la şcoală. 🙂 numai acasă face bîzuri…

 98. Junghiul

  Atunci merită o geantă nouă!

 99. andreea

  iote frate!
  eu n-am avut geantă pînă pe la 14-15 ani.

  băietul e supărat-fiert. mîine duce cererea, cu 5 semnături pe ea. copiii ar fi vrut, părinţii s-au opus. am aflat că şi o clasă a zecea a făcut o cerere similară şi directoarea a schimbat profesoara. aceeaşi profesoară.

 100. Junghiul

  Alte vremuri, Andreea.
  Și eu am avut prima pereche de adidași pe la 14-15 ani , când îmi duceam la păscut bisisicile eram încălțat în teneși chinezești.
  Timpul nu mai are răbdare… 🙂

 101. Junghiul

  Mare caracter fiul tău , bravo! Mă gândeam că se dă bătut.

 102. cătălin

  Tipic romanesc, Andreea. Conteaza la ceva media din timpul liceului? Pentru mine nu a contat, asa ca … 🙂 Da, e bine ca duce cererea aia pina la capat, oricum profesoara a aflat cine a fost organizatorul, „binevoitori” sint cu duiumul.

  Daca imi aduc aminte, nici profa mea de romana din liceu nu m-a facut sa-mi placa sa citesc. Citeam pentru ca trebuia, Bac, rahaturi de astea. Profa ne dicta analize (cu foarte multe pasaje din critica literara), discuta cu noi despre lecturile din programa si ne arata cum sa le intelegem, dar era ca un robot. Nu putea fi vorba sa ne atraga spre a citi mai mult, isi facea treaba si atit. Bine, si eu eram foaaaarte interesat. Odata am adormit in timpul orei. 🙂

  Gentile femeilor sint un mare mister pentru mine. Ce puneti in sacii aia de-i carati dupa voi? Cumva un frigider si o masina de spalat? Ca altfel nu-mi explic.

  Junghiule, bravo ei ca-i batoasa! Eu m-as bucura in locul tau.

 103. cătălin

  Am citit si io citeva stiri pe diagonala. Am inteles ca stimabilul Voiculescu tre’ sa intre la pirnaie, numai ca nu-i place modelul de zeghe, il cam stringe. Si, desi a cumparat toti judecatorii, aia n-au curaj sa-l faca scapat, ca intra ei la veselie dupa aia. Si ca a incercat sa-l santajeze si pe Basel, si n-a mers, asta probabil din cauza ca DNA-ul nu mai e sub controlul nimanui din tara. Si se cam umplu puscariile de doctori, politicieni, judecatori, functionari publici, ceea ce e foarte bine. Uite, chiar ma gindeam la judecatorul ala, Mustata, cum are parte de momente de efuziune la intilnirile cu cei pe care el i-a condamnat. 🙂

 104. Angela

  O, da, cu Băselu n-a mers. N-a mers, că-i mai viclean decât toți. Cu ce dracu vă orbește așa? Nu că Voiculescu ar fi mai breaz, vedea-i-aș legați unul de altul și tăvăliți în smoală și pene.

 105. cătălin

  Nu ma orbeste cu nimic, si, dupa mine, singura diferenta intre Basel si restul e ca cel dintii e putin mai smecher. Dar ticalosi si hoti sint si unii, si altii.

 106. Angela

  Mai bine povestim despre haleală, despre animale sau flori. Chiar mi-e o greață cumplită de tot ce se întâmplă. Mocirlă, hazna, viermi și gunoaie umane.

 107. junghiul

  Băi, să te facă din pix un analfabet…

 108. cătălin

  Da, e ceva accidental pe blogul nostru, te uimeste insa legatura strinsa, de clan, dintre infractori, politicieni si judecatori.

  Andreea o fi la banchet? 🙂

  Frumoasa scriitura Norei (Iuga, sa nu se faca confuzie)! M-au trecut fiori cind am citit antepenultimul citat.

 109. junghiul

  toată lumea se uită la știri nimeni nu se mai uită la meci, sau cum ne-a răpit Bercea, Mondialul…

 110. andreea

  sînt picată din lună. ce pix, ce Bercea, care Mustaţă?
  ia, să căutăm…

 111. cătălin

  Nu cauta, mai bine stai cu noi. 🙂

  Junghiule, eu nu prea ma dadeam in vint dupa fotbal oricum. Iar acum, cind o competitie sportiva e folosita drept prilej de a fura bani publici, parca nu-mi vine sa ma uit deloc.

 112. andreea

  uuuu, ce palpitaaant…

  da` de voiculescu unde zice? că parcă aveam un pariu. 🙂

 113. cătălin

  Voiculescu era o stire separata, un judecator din completul respectiv a hotarit sa iasa la pensie. Alta aminare. Asa, pe presupuneri, e logic ca a incercat V orice sa scape, si faptul ca afacerea cu Bercea e dezvaluita acum imi pare ciudat. Bercea e condamnat definitiv de ceva vreme, de ce ar fi asteptat atita timp sa-i dea in git? In fine, sa-i ia dracul pe toti!

 114. andreea

  ce căutai, maică, prin spam? 🙂

 115. Junghiul

  Se prescriu faptele lui Voiculescu, scapă la Mustață.
  Azi o s-o țin într-un calambur…

 116. Junghiul

  Spam, pam!

 117. cătălin

  Hmm, nu stiu ce nu i-o fi placut.

  Andreea, poti spune ce ti-ai dorit cel mai mult si ai renuntat cind ai schimbat prefixul? Daca e prea intruziva intrebarea, nu raspunde. Sau pune-ma in spam. 🙂

 118. andreea

  pantofii ăştia:

  http://us.christianlouboutin.com/us_en/shop/women/impera-318826.html

  🙂
  nu, nu poci răspunde. dar nu e ceva material.

 119. cătălin

  Ei, nu era nevoie sa mai spui ca nu e ceva material, ca doar nu-mi inchipuiam ca-ti doreai Ferrari. 🙂

  Cum a mai iesit cu petitia si profa de romana?

 120. andreea

  şi de ce să nu fi vrut un Ferrari?! sau un iaht, să mă dau cu el pe Dîmboviţa, să moară toţi dujmanii mei, de ciudă…

  a venit şi le-a spus, la oră, că pleacă, gata. că nu are chef de inspecţii şi analize. că şi-aşa nu s-au înţeles prea grozav.

  mai prost e că unii colegi îl privesc chiondorîş pe Teo, acum, deşi o criticaseră cot la cot cu el, mai înainte. cică „dacă ne vine cineva şi mai aiurea, la anu`”?!

 121. cătălin

  Pai iti place viteza? Vezi ca nu? 🙂

  Of, ce mentalitate cunoscuta, e rau, dar mai bine nu facem nimic, ca daca dam peste un rau si mai mare.

 122. andreea

  erau cîteva probleme grave.

  1. întotdeauna venea la oră cu 10-20 de minute întîrziere.
  2. dacă 20 îşi făcuseră tema, dar 10 nu, jumătate din timpul rămas era folosit pentru morală. sînteţi nişte catastrofe, habar n-aveţi de nimic, praful o să se aleagă de voi, retardaţilor, inconştienţilor, idioţilor!!! tunete şi fulgere. normal, cel puţin 20 de elevi se simţeau ca naiba.
  3. analizele literare trebuiau să fie fix cum le dicta ea. adică, dacă ea spunea că descrierea într-un anumit fel a drumului prăfuit, la începutul romanului, înseamnă că scriitorul a vrut să ne inducă ideea X, nimeni nu putea să presupună că poate era vorba de ideea Y. nici scriitorul însuşi n-ar fi putut.
  4. tezele, lucrările nu erau discutate. orele de limba română erau un monolog continuu. evident, era şi vina copiilor, dar chiar nimeni să nu fie dispus să intre în dialog cu ea?!

  bineînţeles, întotdeauna poate fi şi mai rău…

 123. cătălin

  Lol, cind eram eu in liceu, daca vreun prof intirzia 10 minute, nu mai gasea pe nimeni in clasa. Chiuleam noi destul si fara motiv, darmite cind aveam? Iuhuuu! 🙂

  Asta cu ideile e discutabila, nu stiu in ce masura scoala incurajeaza elevii sa aiba idei. Iar la bac cam reproduci unele linii din critica; altfel, daca te duci acolo si argumentezi de exemplu ca Blaga insira cuvinte aiurea fara a spune nimic, hmm, s-ar putea sa nu iei o nota prea mare.

  Ma surprinde totusi ca, desi par a fi probleme grave, doar 5 parinti au semnat. Sau nu mai surprinde nimic. 😦

  Dar chiar, mai conteaza media din liceu sau aia de la bac la admitere pe undeva?

 124. andreea

  nu ştiu. cred că fiecare facultate îşi face regulile cum vrea.

 125. Radu P.

  Fiul tau e clar ca nu s-a nascut roman cu capul plecat. O fi neamt, de-al lui Iohannis.

  Acum, ca l-au arestat si pe Mircea Basescu e evident ca varanul voiculescu nu mai scapa..

  In afara de gramatica, eu nu vad sensul orelor de literatura. Sa citeasca fiecare ce vrea, si sa priceapa cum poate. Pe profesoarele astea inchipuite eu le-as pune sa munceasca in agri-cultura.

 126. andreea

  dacă nu m-ai omorît cu nemţii ăştia…

  spiritul rebel (unii ar zice de protestatar şi reclamagiu cronic) l-a moştenit (de fapt, l-a învăţat) de la taică-su, care numai neamţ nu e. nici măcar ardelean. combinaţie de tîrgujian cu basarabeancă.

  în fine, ea se chinuia să-i pregătească pentru BAC, pasămite, unde, totul e şablon şi schemă, cum zice şi Cătălin.

 127. cătălin

  Nu-mi plac deloc categorisirile astea, ca romanii sint supusi, nemtii sint nu stiu cum, tiganii – bineinteles – hoti. Unii romani sint prosti, unii nemti sint demni, iar alti romani sint OK si alti nemti sint gunoaie.

  Si sa nu uitam ca mediul are un rol urias in formarea unui caracter. (deci, felicitari Andreea, tie si sotului tau!)

  Oaaa, nu stiam ca l-au arestat pe Mirciulica. 🙂

  Ei, tu ne-ai trimite pe toti in agricultura. 😛

 128. andreea

  nu, eu nu am nici un merit. sînt supusă şi cuminte ca o chinezoaică mică. 🙂

  eu am fost la sortat morcovi şi cartofi, în timpul liceului, ce ştiţi voi…

 129. cătălin

  Ai raspuns in timp ce eu scriam, totusi intirziatul la ore constant e un semn de lipsa crasa de respect. Si, pe bune, pe vremea mea – of, cum suna, parca as avea 80 de ani – nu exista sa intirzie vreun profesor.

  A, ai prins practica agricola? Si tatal meu imi spunea cit de frumos era, mai ales ca se intorcea seara acasa cu cite ceva de mincare de prin sat. Prin oras in magazine gaseai doar adidasi de porc. Imi zicea ca avea colegi care si-au cunoscut jumatatile acolo, pe cimp, la munca patriotica. 🙂

 130. andreea

  păi sigur că da. cînd eşti transpirat, ostenit, bronzat, suflecat şi plin de ţărînă eşti dintr-o dată mult mai sexy. aşa că e normal să pari o jumătate numai bună. 🙂

 131. cătălin

  Radule, ti-am editat comentariul de pe 18 iunie de la 13:03. Pe public nu aparea nimic la clipul ala; daca ai timp, spune-mi daca am nimerit melodia.

  Nu isi face corect embedul cind in adresa e prezent vreun playlist sau altceva. O adresa corecta e /watch?v=rurlM0e3c_s, stergeti cind puneti comentariul orice in afara de parametrul dat lui watch (mai sus asta e „rurlM0e3c_s„).

  Asa, uite ca are si Mosu’ un exemplu:

  /watch?list=RDHMC3WBIlx9U&v=jepILTkRybI

  aici trebuie sters ce-i dupa list, dar lasat codul pentru watch:

  /watch?v=jepILTkRybI

 132. cătălin

  Daa, mai erau tufisuri peste tot. Sau lanuri de porumb inalt. 🙂

  Ei, aveau oamenii posibilitatea sa se ciocneasca unii de altii, altfel, in celelalte zile, fiecare era singur in patratica lui.

 133. andreea

  îu, ce complicat…

  gataaaa, noapte buuunăăă… 🙂

 134. cătălin

  Jucarii pentru baieti.

 135. Angela

  Ha! Agricultură, munci patriotice, ziceți voi? Iaca, aici experiență:
  – gimnaziu, liceu: cules castane, întreținere zone de agrement prin măturare frunze parc central, săpat-curățat șanțuri pădure de lângă oraș, sortat morcovi și ceapă la CLF (centrul de legume și fructe).
  – facultate: săpat fasole, plivit morcovi, recoltat in – cea mai traumatizantă treabă, deoarece era groaznic de cald, eram în tricouri cu mâneci scurte și inul se recoltează prin smulgere de mănunchiuri înalte, drept care tulpinile aspre ne tăiau pielea de pe brațe și antebrațe. Bonus, zbieretele brigadierului sau ce o fi fost, care rânjea și răgea disprețuitor „munciți, domnilor studenți, că ăsta merge la export și de acolo aveți voi casetofoane”.
  – stagiu în învățământ: mers cu copiii până în noiembrie la cules de mere, controlat la plecare, inclusiv dăscălimea, să nu avem mai mult de două mere în geantă. Erau nesfârșit de multe merele alea, ploua mereu și era noroi și frig, veneau copiii mei cu mâinile înghețate la mine și le suflam în palme ca o vacă, să-i încălzesc cât de cât. Se culegeau cantități imense, dar nu găseai în oraș de cumpărat niciun amărât de măr. Într-o primăvară, l-am întrebat pe un elev seralist care lucra la CLF-ul local ce s-a ales de potopul ăla de mere din toamnă. Trei sferturi au putrezit la noi în curte, mi-a zis omul.
  – CFR Cluj, oficiul de informatică: cules de porumb în fiecare toamnă, recoltat sfeclă ocazional, tăiat iarba și adunat gunoiul dintre șine, lopătat zăpada în fața instituției.

  Asta-mi amintesc acum, or mai fi fost.

 136. Angela

  Cât despre fii protestatari și reclamagii cronici…jumate din părul meu cărunt se datorează unei astfel de progenituri. Nu că n-aș fi cumva mândră că-i așa, dar unele le-a plătit cam scump. El zice că a meritat. O fi.

 137. andreea

  mda, a început războiul.

  mailuri de la părinţii susţinători ai profesoarei. cică nu ne-am gîndit la binele copiilor, care vor fi traumatizaţi de schimbarea profesoarei, în clasa a XII-a. şi că dacă nu ne plăcea de ea, trebuia să ne luăm calabalîcul şi să ne mutăm noi. da’ poate lui îi place în clasa respectivă! cu aceiaşi colegi şi cu restul profesorilor care-s ok.

  mişto, ce să zic.

  mă mănîncă degeţelele să scriu răspunsuri din alea d-ale mele, dar mai bine îi las pe băieţi să răspundă, că-s mai sobri.

 138. Angela

  Urâtă treabă, mai ales că-i pe pielea copiilor, pe ultima sută de metri. Ce să știu zice? La al meu au schimbat profa de română într-a zecea, dar n-au prea fost părinți care să se opună. Copiii au luptat și părinții i-au susținut, dar ceva tevatură tot a fost. Pe de altă parte, până nu se schimbă ceva cu bacul ăla, la română tot așa va fi, cu comentarii învățate mecanic, pentru că orice abatere de la linie se taxează, originalitatea nu-i deloc apreciată. Al meu a pierdut 0,50 la franceză, oral. În ciuda francezei lui impecabile, una din profe nu i-a gustat deloc pledoaria pentru bătrânul Grandet, despre care a pretins că era un tată protector și grijuliu cu viitorul fiicei sale și nu așa cum ne-am obișnuit, nedrept, să-l etichetăm. Una a apreciat și s-a amuzat de o atare abordare, cealaltă a fost oripilată.

 139. andreea

  ca-n viaţă, deh.
  cînd faci ceva deosebit, se găsesc întotdeauna şi priviri admirative şi priviri încruntate care să te pună la punct.

  dacă vrei să scapi şi de unele şi de celelalte, trebuie să te strecori tiptil pe lîngă pereţi şi să ai grijă să nu te remarci vreodată.

 140. Angela

  Ai încercat să-i spui asta fiului tău? Eu da, la vremea aia. Tulai, ce-a pogorât asupra mea! Lașitate și căcănărie au fost, cred, cele mai blânde vorbe. Toate păcatele neamului a trebuit să le iau în cârcă, de la Burebista încoace, până-n zilele noastre. I-am zis atunci să facă ce crede, dar aibă argumente beton, să învețe să încaseze și să nu se tânguie. A trecut vârsta cea zbuciumată, nu s-a schimbat, doar s-a mai așezat și înțelepțit oleacă. Da’ tot nu se lasă când crede că are dreptate, chiar dacă și-i scoală pe toți în cap.

 141. andreea

  pînă una alta, nu. iar în cazul ăsta, am încredere în el că spune adevărul şi adevărul respectiv (cu întîrzierile şi nervii şi notele neexplicate şi vorbele urîte) e o motivaţie suficientă pentru un mic război ca acesta, probabil că primul din viaţa lui. îi trebuie şi lui un pic de antrenament.

  mailurile primite de la o mamă nervoasă, sugerează, cu obraznică ironie, că cei care o vor schimbată sînt nemulţumiţi de note sau de urecheala luată pe drept. carevasăzică, nişte loaze. 🙂
  păi Teo e premiantul clasei, olimpic, posibil şef de promoţie şi ăl mai cuminte, mai simpatic şi mai nedătător de bătăi de cap. pînă acum.
  uof!

  să vă arăt şi vouă filmuleţul ăsta, că tare e nostim:

 142. andreea

  cîtă frumuseţe…

 143. Radu P.

  Acuma, daca stau stramb (de la sciatica) si judec drept (că de-o vreme am devenit tare intelept, nu-ş ce drac se-ntâmplă) parca nici eu nu aş fi intervenit in schimbarea aleia. Si asta nu din lipsa de combativitate ci din cauza ca niciodata nu am luat scoala prea in serios, atat de in serios incat sa ma implic in halul asta.

  Totul e o tampenie fara margini. Rolul unei scoli, in conceptia mea, ar fiexact ca rolul unui medic generalist, care iti spune, in urma unei evaluari, daca copilul tau e sanatos, tot asa scoala ar trebui, tot in urma evaluarilor, sa iti recomande inspre ce anume sa se indrepte copilul tau, ce aptitudini are, ce talente si abilitati are.

  In loc de-asa ceva, ce vedem? Evaluarile, care de-acum se fac incepand cu clasa a IV-a, sunt de fapt niste examene la aceleasi materii obosite si neindeajuns de folositoare, romana, matematica, intr-o societate in care cu calculul radicalului, integrale sau analize literare inguste si subiective.

  Cred ca as fi lasat-o pe-aia in amarul ei sa-si duca viata aia trista de vierme intr-un sistem complet deplasat care nu-si produce menirea ci doar imbogateste o haita de profesori incompetenti.

 144. Radu P.

  Totusi, cineva proiecteaza chestiile alea.

 145. andreea

  crezi tu că le proiectează cineva…

 146. Radu P.

  „nu mai faci mare branza, in afara de faptul ca poti sa meditezi alti fraieri, perpetuand astfel aberatia” asta cred ca ar trebui adaugat la finalul paragrafului 3 al comentariului meu.

 147. andreea

  păi, stai liniştit, că probabil se va întoarce, înduplecată de lacrimile celor care o vor înapoi şi care îi vor alina mîndria rănită. pînă acum scorul e 5 la 5. 20 de abţineri.

  să vază şi Teo cum e să fii persona non grata, că prea i-a fost moale, pînă acum.

  da, a dat şi Sabina testele alea. n-am înţeles nimic, din fişa înmînată în plic fiecărui părinte. nu tu note, nu tu punctaj. nişte cuvinte îmbîrligate şi fiţoase.
  cică dovedeşte achiziţii nu ştiu cum. achiziţii. cei care au conceput testele alea sînt duşi cu capu’.

  Evaluările îşi propun să regleze deficienţele şi să arate achiziţiile elevilor la acel moment.

 148. Radu P.

  Inseamna ca mesterii aia sunt tare destepti.

 149. andreea

  după cum o văd eu, la un cutremur un pic mai hotărît poţi culege turnuleţele şi coloniţele alea de pe jos.

 150. Radu P.

  Nu te cred, vorbeste invidia din tine.

 151. andreea

  are şi bancă la poartă…

 152. andreea

  pur şi simplu, artistul din sufletul pescarului a învins omul… 👿

 153. cătălin

  Eu n-as arunca vina atit de repede pe profesorii incompetenti, cind minunata programa e facuta de onorabilul minister. Ma si gindesc ca e cam greu sa fii profesor de romana, sa fie atitea carti bune pe care ai vrea sa le recomanzi elevilor, dar tu esti obligat de programa sa discuti opera lui Miron Costin, de exemplu.

  Nu stiu de ce e lipsa de solidaritate, nu mi-e clar daca cel care a filmat a fost intr-o barca. Ca, fara barca, nimeni nu s-ar fi incumetat sa se bage in curentul ala. Animale, sa lovesti in halul asta un cal! Si cu un bat cu spini, sa-i intre dracului prin piele, sa simta.

  E misto filmuletul cu „when I am sad”. 🙂

 154. cătălin

  Angela, da’ tu ai dobindit cunostinte agricole temeinice. Ce munca inutila, sa lase merele sa se strice!

  Ei, dar nu mi se pare nici o mare brinza sa schimbe un profesor in clasa a 12-a. Ce are? La facultate va avea un profesor un semestru, si un examen la final. Chiar mi s-ar parea normal ca toti profesorii sa dea concurs anual. Iei, prinzi post, nu iei, faci altceva. Ce-i porcaria asta cu profesor pe viata?

 155. cătălin

  Apropo de avalansa de arestari din tara, mi-am amintit un puzzle frumos:

  Ai 150 de metri de funie si un cutit. Vrei sa fugi de pe acoperisul unei cladiri de 200 de metri, si poti lega sfoara pe acoperis si pe o platforma aflata la 100 de metri. Cum faci sa ajungi pina jos fara a sari deloc?

  Cred ca am gasit odata solutia, dar am uitat-o.

 156. Radu P.

  Tai funia in doua bucati, una de 100 si una de 50. Atarni aia de 50, dar ii faci o bucla la capat si cobori. Cand ajungi la bucla, bagi bucata de 100m prin bucla, facuta in doua, si cobori. cand ajungi pe terasa, tragi bucata de 100 m prin bucla si continui coborarea.

  Era cat pe ce sa uit si eu, deh, tehnica asta o foloseam cand voiam sa evadez de la gradinita.

 157. andreea

  îîîîîî… eu mă duelez în mailuri tăioase şi tu-mi dai pazăluri?! să-l rezolve cei mai odihniţi…

 158. andreea

  cîtă simultaneitate…

 159. Radu P.

  Mai bine convinge-l pe ficior ca personalitatea lui va depinde extrem de putin de profa aia, asa ca acest razboi poate fi pierdut fara probleme.

 160. cătălin

  Uu, chiar esti spontan. Felicitari!

  Ei, Andreea, nu stiu ce rezolvi cu mailurile taioase, e clar ca nu-i scoti dintr-a lor. Si nu mai stiu ce se mai poate face acum, au semnat doar 5 din 30, e destul de clar. Daca vrea sa plece aia, bine, daca nu, hmm, nu prea poate fi obligata. Ar fi fost mult mai bine sa fi facut o astfel de reclamatie mai devreme, iar motivul principal sa fie intirzierile repetate la ore. Aia era ceva concret, o putea verifica directoarea.

 161. andreea

  l-am avertizat că poate să-l piardă. ideea e că au fost totuşi cîţiva cu un curaj – se pare – inimaginabil şi au semnat cererea alături de el şi acum nu pot fi lăsaţi baltă. trebuie să meargă demn pînă la capăt, nu? 🙂

 162. cătălin

  Bun, atunci singurul lucru pe care il puteti face e sa mergeti exclusiv pe chestia cu intirizierile la ore, repetate, unele chiar de 20 de minute.

 163. andreea

  of, gata, să lăsăm subiectul… adică, sper să nu mă enerveze vreun mail, că ştiţi că pot să fac urît. 🙂

  unde e Eva?
  unde e Junghiul?

  Morrrrrrrrinnngaaaaaaaaaaaaaain!!!!!!!!!!!!! dacă te-ai supărat pe mine că am vorbit urît despre feisbuc, iartă-măăăăă!!!! nu mai faaaaaaaac!! 🙂

 164. junghiul

  Prezent!

 165. andreea

  spune tabla împărţirii!

 166. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
  vine uraganuuuuuul! totul e negruuuuuuu!!

 167. Junghiul

  tabla împărțirii

 168. andreea

  🙂
  te eschivezi.

 169. Junghiul

  Vezi?

 170. Junghiul

  Tot timpul am făcut asta…

 171. Junghiul

  Eu am cam renunțat la facebook

 172. Junghiul

  Am obosit!

 173. andreea

  feisbucul te-a obosit? 🙄

 174. cătălin

  Bravo tie, Junghiule, te felicit ca ai renuntat la facebook! 😀

  Andreea, eu credeam ca-ti plac negrii … 🙂

 175. junghiul

  Da. Întreținerea unei pagini îți consumă foarte mult timp.

 176. junghiul

  Prefer să mă joc cu copiii… și cu voi…

 177. Angela

  Noi știm să ne jucăm frumooos, nu dărâmăm castelele de nisiiiiip, nu scoatem ochii la păpuuuuși, nu rupem aripile muuuștelooor, nu legăm tinichele de coada animăluțelooor…

 178. Junghiul

  Uneori ne mai bosumflăm , dar ne trece repede

 179. andreea

  ce-o fi vrut să spună Cătălin cu negrii ăia? (aici trebuie să pun ochi din ăia care se rotesc…)
  poate că trebuie să mă bosumflu.
  sau poate nu?

  e groaznic să nu ştii dacă trebuie să te bosumfli sau nu…

  cînd eram prin anul II, un negru mişto de tot, din anul IV, Francis, parcă-l văd – arăta ca negrone ăla din Ghici cine vine la cină – a zis că vrea să mă conducă acasă. eu i-am răspuns că merg cu troleibuzul 92, în Titan.

  a zis că vine cu mine cu troleibuzul şi mă lasă în faţa blocului.
  la gîndul că cele 4 băbuţe care stau seară de seară pe băncuţa din faţa blocului mă vor vedea cu Francis cel-cu-dinţii-albi-ca-neaua-pe- chipul-negru-ca-noaptea şi vor avea ce să comenteze o lună, m-au lăsat nervii şi am dat-o cotită.

  am fost laşă, da. cumplit de laşă.
  aş fi vrut să nu mai existe băbuţe pe lume.
  de atunci, n-am mai avut ocazia şi rău îmi pare…

  sau să nu-mi pară rău?
  vedeţi, habar n-am de nimic…

 180. Angela

  Nu există oare un ghid al bosumflării? Ceva de genul „Bosumflarea pentru to(n)ți”. Ar trebui poate să scriem noi unul. Sau „Părerea de rău. Clasificare și instrucțiuni de folosire”. Sau „Combaterea efectului pe termen lung al băbuțelor asupra sufletelor tinere”.

 181. junghiul

  de unde era?

 182. cătălin

  Ei, bosumflare rapida, stiam ca tuturor le plac negrii. 🙂

  Pe atunci, pe cind cu Francis, stateai la parinti sau singura?

 183. junghiul

  domnul negru, Alteritatea Sa
  ……………………………………….
  mie mi s-a pus pata pe Drogba

 184. junghiul

  vă place Drogba, da ori ba?

 185. cătălin

  Io n-am unde ma uita/Sa-l ia naiba pe Drogba!

  Nici macar golurile n-am unde sa le vad, lua-i-ar cu copiraitu’ lor!

 186. Junghiul

  Cătă, nu fii fără minte/ că te prinde Kunta Kinte

 187. andreea

  să fi fost din Camerun?

  n-am stat eu singură niciodată. că de aia mi-e şi urît, cînd se mai întîmplă…

 188. andreea

  … mi se pare că fac pereţii buhuhu!

 189. Junghiul

  Tratarea cu indiferență a bosumflarii cronice… Merge?

 190. cătălin

  Angela, ce ti-ai mai pus prin gradina? Io am un petec de un metru patrat, am pus niste ridichi, ceapa, si patrunjel de frunze. Habar n-am de-o sa maninc ceva din ele.

  Da, merge, Junghiule, si cu un pahar de vin. 🙂

  Andreea: norocoaso, te invidiez! Eu numai singur am stat. Buhuhu! 😦

 191. andreea

  eu cînd vreau să mă bosumflu, mă bosumflu!

 192. Angela

  Cercetătorii britanici au descoperit, sau urmează să descopere, că bosumflarea este bună.

 193. Junghiul

  Buhuhu, frate cu bufna? Din ținutul înbufnării?

 194. Junghiul

  Dacă o spun cercetători britanici…

 195. Angela

  Ar trebui stabilite foarte clar diferențele dintre bosumflare și îmbufnare. Să nu se iște regretabile și ireparabile confuzii.

 196. cătălin

  Eu cind vreau sa ma umflu, ma umflu. Si cind nu vreau, tot ma umflu. 🙂

  Buhuhu!

 197. Junghiul

  Eu zic că și mimica feței trebuie să fie diferită, nu?
  Bosumflat vs. Inbufnat

 198. Junghiul

  Iar eu mă des-umflu…

 199. Junghiul

  Ce face Valbuena la doar 167 cm!

 200. Ana își lansează luni la 21.30, videoclipul la piesa „Noi doi” . Evenimentul are loc la Godot cafe. Eu vă invit pe toți, cei care doresc și pot veni. O puteți vedea și pe Monica împreună… cu pianul ei. Înainte este și o piesă de teatru(nu este o piesă în care joaca Ana dar va anunț eu când se va întâmpla și asta 🙂 )

 201. cătălin

  Junghiule, pari a fi un mic microbist. Daca stii vreun site unde pot vedea macar golurile dintr-un meci, te rog spune-mi.

 202. Junghiul

  Mulțumim și baftă!

 203. cătălin

  Felicitari Anei, atunci, mult succes si multumim de invitatie!

  PS: Vedeti ca Akismetu-i beat. Ieri m-o pus in spam, azi in moderare. Sau se uita si el la fotbal, nu stiu.

 204. Junghiul

  Mic pe naiba. Sunt cogeamite matahala… 🙂
  O să caut…

 205. Eva

  Sunt aici Andree.
  Am venit acum o ora din garda.
  N-am mai scris, ca n-am prea avut ce sa zic. Dar va citesc zilnic. Dimineata la ceai si seara inainte de culcare 🙂 M-am delectat cu commentzurile Junghiului si ale Angelei!!!

  Am fost in concediu la Roma. Pe canicula… 36 de grade… Dar am fost in grup si ne-am distrat. De aici si absenta. M.am mai culturalizat naiba si io… dar am reusit sa fac sa nefac si l-am ratat iarasi pe Caravaggio 😦

  Raducu, ma bucur ca te-ai intors!

  M-a intrigat povestea cu profesoara, Andreea. In tarile civilizate daca parintii vorbesc copiilor asa cum le.a vb profa aia lui Teo si colegilor lor , ii ia politia… ce sa mai zic de o persoana straina.
  Si mamele alea tampite care au impresia ca ii invata ceva pe copii „mustruluierile” de genul asta venite din partea profesorilor, sunt imbecile.
  Nu inteleg cum dracu nu se sesizeaza conducerea scolii, mai ales ca inteleg ca profa a mai avut probleme si cu alte clase/generatii. E clar ca femeia e frustrata si are ceva probleme la capshor daca are iesiri de genul.

  Pe de alta parte sunt perfect de acord cu Radu. Scoala e cat de cat sa ghideze copchilul… sa-si dea seama cam in ce directie vrea s-o ia. Adevarata scoala incepe dupa scoala.
  Ii prind bine lectiile astea. Asa vede si el ca nu se poate baza pe aproape nimeni. Toti cu gura mare, cand e de pus mana si facut ceva concret … mnee stai asa ca….

  Salutare tuturor.

 206. andreea

  aşa, aşa, bravo, ai apărut. 🙂

  Caravaggio era un personaj din Pacientul englez, nu ? 🙂 maaaamă ce-am mai bocit la film… în şuvoi continuu.

  da eu oare de ce nu dorm la ora asta?…

 207. Angela

  Nici eu nu dorm. O fi lună plină, nouă, goală, veche, nebună, cine să știe?

 208. cătălin

  Hauu – hauuu! La luna. 🙂

  Caravaggio e nume de motan. Parca a fost si un pictor cu acelasi nume.

  Eva, bine ai revenit! 36 de grade, aoleu, cam cuptor. Cum ai rezistat? Nu ne pui niste poze?

 209. andreea

  eheeeee…

  cum e viaţa, uneori…
  fi-miu suferă, se frămîntă şi-şi face tot felul de gînduri, în schimb asta mică e veselă ca o cintezoaică.

  după banchet, a scris o poezie. v-o copiez aci, ca să vedeţi ce euforie vacanţo-culinaristică e pe capul ei.

  Sunt foarte bucuroasă
  Sunt foarte copioasă
  Aş fi în stare să înghit o melasă

  Parcă păsările cântă în jurul meu
  Parcă zbor pe cerul albastru
  Parcă aş mînca un jeleu
  Parcă ar fi în mintea mea un dezastru

  Aş mînca un tort
  Mare cît o balenă
  Parcă aş fi la bord
  Cu o femeie şatenă

  Am mers la petrecere
  Cum aş trece pe trecere
  Cu o rochie minunată
  Dar fără cravată

  Rochia mea era roz
  Roz deschis şi parfumat
  Altele purtau moloz
  Iar eu am triumfat

  Am puţine teme
  Vacanţa o să mă cheme
  Într-o lume minunată

  E ca şi cum aş mînca îngheţată!!!

 210. Eva

  Tare poezia 🙂
  Altele purtau moloz 🙂

  Catalin am incercat sa pun chiar cand eram in concediu o poza si n-am reusit.

  Caravaggio

 211. Junghiul

  Despre poșetă , nimic! 😦

 212. fiind gelos(asta de la numele meu) pe succesul poetic al Andreei, hop și eu cu niște versuri:
  http://geluodagiu.blogspot.ro/2014/06/cu-ochiul-liber.html

 213. cătălin

  Toata lumea e o inghetata. 🙂

  Eva, nu s-a schimbat nimic cu punerea pozelor, nu stiu de ce nu ti-a mers atunci, mai incearca.

 214. andreea

  ha! nu e vorba despre succesul meu, ci despre al progeniturii nărăvașe.
  ce, numai alții au fete talentate?!

  (oricum, se știe deja că plesnesc ficații în mine cînd văd că fetele altora sînt frumoase și talentate…)

  iaca, o să vadă Radu că am azvîrlit în lume încă un pui de muiere dispusă la dese introspecții și trîmbițări ale sentimentelor intime. n-am ce-i face. c’est la vie.

 215. junghiul

  C’est la vie -neapărat în roz , înțeleg…

 216. junghiul

  ”Nu sunt decât un cerşetor de fotbal de calitate. Străbat lumea cu pălăria în mână, iar pe stadioane implor: un joc frumos, fie-vă milă! Iar atunci când se întâmplă să mi se ofere fotbal de calitate, mulţumesc pentru minune, fără să-mi pese care este clubul sau ţara care mi l-au dăruit.” (Eduardo Galeano, Fotbalul, lumini şi umbre)
  Cam asta aș spune și eu despre fotbal!

 217. andreea

  eheeeee… acum 100 de ani mă mai uitam și eu din cînd în cînd la fotbal…

 218. cătălin

  … mai ales atunci cind jucau Ghana sau Camerun? 😀

  (daca nu ma ia Andreea la bataie, tot am noroc.)

 219. cătălin

  Nu ma dau in vint dupa fotbal. Sigur, e frumos, poate fi si spectaculos, dar totusi cere mult mai putina munca decit alte sporturi. E nedrept sa fie atit de popular si sa se bage atitia bani in el.

  Nu-mi plac simularile, cind vezi cum pica jos unii te gindesti nu ca-s domnisoare, ci figurine de portelan. Oare ce s-ar face multi fotbalisti daca ar juca rugby, ar sta in marea majoritate a timpului culcati pe iarba si vaitindu-se?

 220. andreea

  gata! am îndurat destul!
  să nu mi te mai adresezi de acum înainte!!

 221. Junghiul

  Eu prefer rugbyul. Rugby , nu fotbal american.

 222. cătălin

  Daca totusi ma adresez, ma bannezi, nu?


  C’est la vie
  Have my leaves all turned to brown
  C’est la vie …

  Frumos cintecul, multumesc!

 223. cătălin

  Asa-i, Junghiule, rugbyul imi pare mult mai solicitant si mai onest. Imi mai plac si regulile foarte stricte, fara proteste si vociferari. Nu se compara cu fotbalul american, unde iti pui casca si aparatori si te arunci orbeste.

 224. Junghiul

  În plus câștigi terenul adversarului prin luptă dreaptă, nu cu șmecherii

 225. cătălin

  … si nici nu poti spune chiar orice adversarului, ca, la gramada, departe de ochii arbitrului, nu stii niciodata linga ce mina nimeresc coaiele tale. 🙂

  Junghiule, ce ar fi sa adunam comentariile substantiale despre mincare ale tale intr-un post nou, unde sa continui, daca vrei? Te-am mai intrebat o data asta.

 226. junghiul

  substanțiale?

 227. junghiul

  vă mai scriu ceva la dimineață, apoi mai vedem… vă interesează ?
  nu vreau să vă plictisesc…

 228. dfdfefer

  Tatal meu, agronom, motaia la meciurile de fotbal, pentru ca lucra zi Lumina, si eu il intrebam la misto, cu cine tii? El imi raspundea invariabil, cu Fotbalul, tarziu am realizat ce vrea sa spuna.

  In tinerete am jucat baschet si dupa aceea, rugby. Dupa asta fotbalul nu a Mai contact pentru mine.
  Se zice ca fotbalul e un sport pentru gentlemeni practicat de huligani, iar rugby.ul e un sport de huligani practicat de gentlemeni.

 229. dfdfefer

  Telefonului meu II trebuie vreo 5 minute sa incarce floricele ales din fundal. Chiar nu puteti renunta la ele?

 230. Angela

  Eu m-am uitat vreo doi-trei ani la sumo. Adică urmăream turneele pe net și după aia le dădeau și la noi la tv. Mi-a plăcut tare mult, am citit cât am putut despre el. Nu m-am mai uitat după ce s-a retras favoritul meu. Și nici al doilea preferat n-a reușit să ajungă Yokozuna (cel mai înalt grad) și m-am bosumflat. Era un mongol care câștiga tot și muream de ciudă, ziceam că-i huligan. M-am mai uitat o vreme, cât să ajung să recunosc că mongolul e chiar bun, și gata.

 231. andreea

  am fost in parc. am jucat fotbal cu Sabina. mai inainte, am dat toti melcii la o parte. se aude groaznic cind calci pe un melc. apoi am jucat vreo ora. m-a batut cu 57 la 23. la sfirsit, am stat un pic cumintele, pe banca. era liniste, umezeala si racoare. ce credeti ce se auzea? crontz, crontz, maruntel, in surdina.

  melcii isi luau cina.

 232. andreea

  asta pentru ca nu te faci si tu admin. ce mare lucru! aici avem birou, scaun invirtitor si secretara. si secrete. scapi si de floricele.

  si Angela si Junghiul ar trebui sa faca la fel.

 233. andreea

  eu stiu sa joc ping-pong.

 234. Eva

  la cererea Raducului am inlaturat pernutzele

  Andree si Angela voi ar trebui sa scrieti carti.

 235. cătălin

  Nu cred ca are fundalul vreo influenta. Ne poti spune insa acum.

  Sa auzi melcii. 🙂 Ce frumos, si ce liniste era!

  Junghiule, putini oameni pot vorbi despre mincare cu atita pasiune. Pentru noi, restul, mincarea e … doar mincare, iei, tai, prajesti, fierbi, pui condimente si apoi halesti, pentru tine e o combinatie de aventura si poezie. Nu cred ca plictisesti pe nimeni.

 236. andreea

  ce sa-ti mai spuna. o fi sforaind acum… Raducu… 🙂 mor de riiiiis…
  ar fi o idee sa scriu o carte, dar cu Angela impreuna, pentru ca am observat asa: lucru mare nu pot face singura, niciodata.

  am si titlul.

  Combaterea cunoscutei teorii patriarhale „Cacamaca”, in dubla viziune introspectionista, cu argumente de inima albastra, dor si sfisiere launtrica

 237. cătălin

  Intotdeauna 2 e mult mai mare decit 1 + 1. Numai ca, uneori, e doar 1…

 238. dfdfefer

  e Mai bine. Mersi.

 239. Moş Pleksiglasu

  Junghiul tine mai mult cu vitelul cel gras decat cu fiul cel gras si risipitor.

 240. Moş Pleksiglasu

  Umblu de vreo doua nopti prin Londra sa dau de Danny si Danny nicaria.

 241. Moş Pleksiglasu

  Doua englezoaice nici bete nici treze impreuna cu boifrenzii lor mi-au cantat o ora si jumate in naitbus jumate din repertoriul madonei. Bye miss american pie

 242. Moş Pleksiglasu

  „El futbol es universal porque la estupidez es universal” (Jorge Luis Borges)

 243. Moş Pleksiglasu

  As vrea sa zic ca fata andreei scrie mult mai misto decat Ana Barton da nu ma lasa costelus. Vai cat de mult iubesc eu libertatea de exprimare.

 244. Moş Pleksiglasu

  Ce ti-e si cu risipa de cuvinte. Ajunge „blog oribil”, restul e umplutura. Si blogul ar mai fi cum ar mai fi, deci poate totusi ar fi mai bine spus „blog cu stapana oribila”

 245. Moş Pleksiglasu

  Cred ca si eu as putea scrie carti. De vizita.

 246. Moş Pleksiglasu

  Gelu face labă poetica. Mai bine ar fute o proza. Parerea mea cinstita. Nu stiu daca, eu nu cred ca m-a inteles careva.

 247. Moş Pleksiglasu

  Hai sa va dau un hint. Atunci cand o manipulezi cu mana ta e ca atunci cand „risipei se deda florarul”. In primul rand de timp as zice. Cand cel putin incerci sa bucuri si inca pe o minim alta entitate prin actul futacios e ca atunci cand „Bucură-te, floarea mărului, şi nu te speria de rod“.

 248. cătălin

  Mosule, te-ai cam ramolit. Ai uitat ca ne-ai spus ca Ana Barton scrie prost de 2329 de ori.

  La ce blog oribil te referi? Oricum, solutia e simpla: nu te du pe acel blog. Sint milioane de bloguri in lumea asta, imposibil sa fie toate oribile. 🙂

 249. Moş Pleksiglasu

  Printre fotbaluri a ramas aproape neobservat un eveniment destul de important: „El Reino de España tiene nuevo rey: Felipe VI”. Un om frumos si prezentabil Felipe asta. Iar Dona Letizia e iubirea mea platonica si secreta. Tatal lui Felipe, Juan Carlos a avut o domnie lunga, frumoasa si fructuoasa. Pacat ca pe la urma presarata cu scandalari. Ramane totusi ce a fost frumos si bun. Spaniolii si-au facut o tara noua si frumoasa sub domnia lui, si ar mai fi continuat inca, dar Ochiul Invidios din varful Piramidei a decis sa le puna bete in roate. Sic transit gloria mundi.

 250. Neața, tuturor!
  Aş viola o proză de dimineață(pe nepișate, cum ar spune Moșu) dar am apucat deja să-mi manipulez sabia boantă din panoplie 😉
  http://geluodagiu.wordpress.com/2014/06/21/natura-moarta-cu-pisici/

 251. Moșule cu stilul tău trimițător la cuvinte interzise celor sub o anumită vârstă mi-ai amintit un banc din copilărie.:
  Un bărbier încercând să protejeze pe fiul său de vulgaritățile vorbite de clienții săi, când acesta l-a întrebat ce înseamnă „pizdă”… l-a manipulat(poetic) spunându-i că este vorba de pălăria clientului. Dar „futu-i mama măsi”?…scaunul pe care se așează clientul. Pulă? -păi…briciul meu. Și „a fute”?…a rade barba.
  La apariția unui client în prăvălie, fiul îi spune acestuia foarte în proză:
  – Scoateți-vă „pizda” de pe cap, așezați-vă pe „futu-i mama măsi”, că tata „pula” ș-o ascute și vine în dată să vă „fută”!!

 252. Sper ca regele spaniol să nu fi explicat (poetic) fiului sau cuvintele necunoscute de acesta. Sau cine știe? …poate că procedând precum bărbierul l-a pregătit să devină simpatic și iubit după un discurs presărat cu ghilimele, că doar și noi am ales un președinte simpatic 😦

 253. junghiul

  Cineva spunea că gătitul și ingineria au în comun nivelul maxim de GIGO,(garbage in, garbage out), ingredientele care le introduci în gătit sunt importante.Iei o grămadă de ingrediente bune, alegi o rețetă extraordinară , o aplici cu fidelitate și vei avea parte de un gust extraordinar.Mie îmi place în schimb să improvizez, să-mi creez propria rețetă. Gustul pe care îl simți tu și gustul pe care îl simt eu la același fel de mâncare sunt două lucruri diferite.Probabil există diferențe ca sensibilitate a nervului trigemen de la un individ la altul.Ai capacitatea de a te cufunda într-o experiență senzorială? Te impresionează focul într-un șemineu? Sau apusul soarelui? Ai toate șansele să fii sensibil trigeminal și poți să-ți acorzi timp experimentînd în bucătărie diverse deosebiri de gust.În caz contrar îți recomand să urmezi cu sfințenie rețetele, nu improviza nimic.
  Să ne întoarcem la carnea roșie. Multă lume nu suportă nici măcar să vadă carnea în sânge.Carnea roșie nu conține practic nici un pic de sânge.După ce sacrifici animalul, cea mai parte parte din sânge se scurge, o parte rămâne în inimă și plămâni. Noi obișnuim să ținem carnea la refrigerare după sacrificare , agățată de un cârlig ca să se scurgă de sânge.
  Culoarea roșie la această carne nu se datorează sângelui ci mioglobinei, o proteină roșie care conține fier și transportă oxigen.
  Când gătești carnea, mioglobina capătă o culoare maronie. Carnea de vită bine pătrunsă va fi , de aceea brun închisă , în timp ce aceea nu prea friptă rămâne roșie.
  Mușchiul diferitelor animale conține diferite cantități de mioglobină în funcție de măsura de oxigen necesară mișcării.Chiar și la același animal carnea va avea culoare diferită în funcție de cât de mult își folosește mușchiul respectiv.
  De exemplu , un cocoș care toată ziulica întoarce capul după câte o găină va avea carnea mai roșie în zona gâtului, în timp ce în zona pieptului unde doar din când în când se bate cu aripile în piept, carnea va fi mai albă.

  Acestea fiind zise sunt gata să pregătesc carnea de vită. (Moșul să nu se preocupe , apoi belim și mielul!)

 254. junghiul

  Între timp m-am enervat pe cocoș și l-am gătit în vin.

 255. junghiul

  Când faci sosul la friptură,făina, practic , dincolo de rolul de îngroșare trebuie să pună de acord două lichide incompatibile
  -uleiul, grăsimea
  -apa, zeama și ce-o mai fi pe acolo
  Dacă făina ia apă obții o substanță cleioasă . Când ajunge uleiul în contact cu ea nu va fi în stare să pătrundă și ai făcut cocoloașe.
  Întâi freci făina cu puțin ulei,până obții un fel de rântaș , rumenești amestecul să scapi de gustul de făină crudă, apoi încet amesteci lichidul apos. Apoi fierbi amestecul și sosul iese omogen.

 256. andreea

  uof, trebuie puse separat minunile astea.
  🙂 altfel, cînd m-oi apuca eu de bucătăreală, cum fac? caut printre miile de comentarii?

 257. andreea

  v-aţi făcut băieţi mari, unii, şi tot n-aţi învăţat că picanteriile – şi cele culinare şi cele lingvistice – trebuie dozate cu artă…
  altfel rişti să te usture urechile.

 258. Junghiul

  Aș vrea să vorbim cândva despre focul din șemineu

 259. andreea

  eşti într-o dispoziţie romantică, pare-mi-se…

 260. Junghiul

  Ei, aș!
  Improvizez!
  🙂

 261. andreea

  sigur, sigur…

 262. Junghiul

  Ați prânzit?
  La noi prânzul de duminică are loc ( aproape) obligatoriu în familie.
  Nu lipsește niciodată ca prim fel supa de pasăre cu tăiței.
  Felul principal mai diferă. Se simte oleacă influența austro-ungară. Adică de multe ori mănânci carne de porc cu cartofi și cu compot sau sos dulce de vișine , de exemplu. Nu avem nici noi înclinație spre consumul cărnii de vită.

 263. andreea

  junghiul în spam.

  ce să prînzim, că micul dejun a fost la 12.00…

 264. andreea

  nu-i cam monoton?

  eu aştept să-mi vină nişte ciuperci de la piaţă.

 265. Angela

  Eu îs în surghiun la bucătărie. M-am sculat târziu, m-am apucat târziu. Acum m-am dedat la chestii clasice, nu improvizez nimic. De obicei o fac.

 266. Junghiul

  Păi de asta am făcut coq au vin!

 267. Junghiul

  Și eu am luat niște ciuperci din piață. Champignons. Da’ le-am spurcat cu niște gălbiori și niște hribi. Primii congelați , ultimii uscați. Îmi plac foarte mult ciupercile de pădure. Sper să nu o iau razna! 🙂
  Nici eu nu mă dau în vânt după chestii sofisticate!

 268. Junghiul

  Și ce faci cu ele?
  Eu cred că din pricina regimului alimentar impus de Ceaușescu multe din rețetele tradiționale nu s-au transmis. Ce sens avea ca bunica să o învețe pe mama rețete unde îți lipseau ingredientele. Anumite rețete s-au conservat în zone unde eventual nu depindeai 100% de ce mai găseai prin alimentara.
  De exemplu carnea de vițel era prohibită. Nu aveai voie să sacrifici un vițel, făceai pușcărie ….
  Drept pentru care primul gulaș de vițel l-am făcut destul de târziu, bunicile mele nu aveau idee cum se face. Deși locuim la doi pași de graniță.

 269. Junghiul

  când la masă pot sta patru generații, monotonie nu există. Asta e o mare binecuvântare! 🙂

 270. cătălin

  Iar erai in spam, Junghiule. Asa, aiurea, nimeni nu-i bannat, nu sint cuvinte „interzise” …

  Ei, mai exista si exceptii de la garbage in, garbage out. Pizza de exemplu, care poate fi facuta din toate resturile ramase prin frigider.

  Mai ploua la voi?

 271. cătălin

  „când la masă pot sta patru generații”

  I-as spune noroc, sa va bucurati de asa moment!

  M-am uitat si eu ieri, Junghiule, la a doua repriza Germania-Ghana. Chiar au jucat oamenii aia. 🙂

  Se doarme frumos duminica, Andreea? Eu n-am putut sa dorm niciodata mai tirziu de ora 7 dimineata, oricit de obosit as fi fost. Uneori imi pare rau ca sint asa grabit

  Stiri in diagonala, repede. Frumoase. „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe cine ati dori sa ridice DNA-ul luni?”. 🙂 🙂

 272. cătălin

  Junghiule, daca tot ai adus vorba, doua intrebari tehnice:

  1.Ai o carne de vita cumparata, a fost inghetata. O dezgheti, ca vrei s-o gatesti. Vezi atunci ca are cam prea mult singe. Cum o scurgi?

  2.Cum fierbi un cucos batrin, de-ala care a calarit zeci de gaini zilnic? Ultima data cind am vazut fierbind asa dihanie a stat la foc vreo 3-4 ore, si carnea tot tare era.

 273. junghiul

  1.O scurgi, frate! Carnea nu trebuie să fie deloc umedă , cu apă , sânge etc, înainte de a o găti. E un lucru absolut necesar să o zvânți cu prosopul ( de hârtie , de exemplu).Nu numai carnea de vităci orice fel de carne. E grețos să arunci în tigaie sau pe grătar o bucată de carne care nu e zvântată de apă sau sânge în prealabil. O bucată de carne nu foarte groasă, de vrei s-o dezgheți mai repede , o pui într-o tigaie cu pereți groși, nu de teflon.Transferul de căldură între carne și metal e mare, metalele sunt campioanele conductivității termice. E varianta cea mai rapidă și sănătoasă.
  2.Păi exact ce-am făcut azi, cocoș în vin. Din spinare faci o supă, celelalte bucăți le ții la marinare, de azi pe mâine, le prăjești, iar mai apoi le fierbi în sosul de vin, după rețetă..N-are nici o șansă să rămână tare.

 274. junghiul

  Păcat că nu ai văzut cum a jucat Iranul.

 275. cătălin

  Aha, marinarea. Ei, cine stie cind mai am eu ocazia sa pap cucos dintr-ala.

  N-as fi avut timp si cu Iranul, dar ma bucur ca au inceput sa joace fotbal. Ultima data cind m-am uitat la vreun campionat mondial totul era de o monotonie teribil de plicticoasa.

  Apropo de teflon, eu am renuntat de multisor la el. Am acum o tigaie din fonta emailata, si e neobisnuit de buna. Sigur, trebuie pusa ceva grasime cind gatesti, dar in rest e perfecta. Ouale de exemplu nu se prind. Stiu ca e un secret aici, ca ar trebui puse exact la momentul potrivit, sa nu fie untul din tigaie nici prea rece, nici prea fierbinte, dar eu le pun cind apuc si tot nu se prind.

 276. cătălin

  Eva,

 277. cătălin

  Uite, Junghiule, ca tot vorbeam de arta in bucatarie:

 278. Moş Pleksiglasu

  Fuck’n hell!(vai cat mi-a trebuit ca sa inteleg ca asta pronuntau grohaitorii astia de englezi) E a nu stiu cata oara cand iau teapa cu semipreparatele. Chili si piri piri camuflati, deghizati peste tot si in orice. Cum ma gandeam eu ca o sa ma ling pe degete de placerea lasagniaei mai ceva ca in Garfield II ! Cand colo, nu se mai simte mai omule nimic in afara de iute. De pe buze pana’n borta curului, iute! Dar un iute prostesc si intens si fara noima. Fuck’n hell! Bancurile lui Gelu sunt atingeri inefabil de suave pe langa asta.

 279. Am citit inclusiv comentariile, am participat la o lansare la care toată lumea vorbeşte, fiecare despre altceva, aşa e viaţa, nu? Trăim online şi e bine.

 280. junghiul

  fuckin’hell, it’s too hard for you? try fuchs

 281. junghiul

  Gelu mi-a reamintit un banc pe care m-am străduit 30 de ani să-l uit. Fuck!

 282. junghiul

  Una dintre piesele mele preferate

 283. junghiul

  În luna iulie , în fiecare an , în Poiana Lupului în Gărâna, jud. Caraș Severin, se desfășoară un festival de jazz. Anul acesta va fi în perioada 10-13 iulie.
  Timișorenii, nu se lasă mai prejos și pun și ei în perioada 9-11 iulie Jazz Tm .
  No așe, amu îi binie

 284. junghiul

  În plus , au mai pus și ăștia Campionatul Mondial , taman atunci!

 285. Angela

  Auzi colo, „Trăim online şi e bine.” Nu-i, da’ nici în real life nu e. Ha! Spondiloză, migrene, pensie. Ce bine îmi sună! Nu căpușez numai eu bugetul

 286. junghiul

  eu căutam cuvântul poptămaș în dex

 287. andreea

  nici eu nu ştiu ce înseamnă, dar, ocupată fiind în momentul de faţă cu o şarpantă, îmi dă prin cap că o fi vorba despre lemnele folosite pe-acolo.
  un pop aşezat mai la margine, sau cam aşa ceva…

 288. junghiul

  Adam B. vine cu cvartetul la Gărâna

 289. andreea

  aşa măi, duceţi-vă, cu toţii, la Gărîna…
  pe mine lăsaţi-mă să mă chinuiesc…

 290. Angela

  Se scrie poptă-m-aș. Poptă-m-aș și n-am cui.

 291. junghiul

  pe mine mă dusese în primă fază gândul la un pandantiv dintr-o absidă laterală
  oricum, bine că nu e ușă de biserică

 292. junghiul

  Cum ar veni , popta ce-am poptit

 293. andreea

  neee, mai degrabă e cu lemnărie… uite, şi Angela crede că e vorba despre un cui.

 294. Angela

  Da, da, cui de bătut popta-n el.

 295. Junghiul

  Ana!
  Ș-atunci, îți mai pui din când în când, popta-n cui!

 296. andreea

  popta ce-am poptit stă pusă
  precum un pandantiv. stupidă,
  într-o pîrdalnică absidă.
  în cuiul pironit. apusă.

  absida poptelor poptite,
  de-a pururi nemărturisite.

  e?

 297. Junghiul

  Aha, care ana…

 298. andreea

  ce uau
  calculaţi voi cărămida asta, în locul meu?…

  URĂSC ANTEMĂSURĂTORILE!

 299. Junghiul

  Să nu o uiți pe Ana, bag-o direct în amtemăsurătoare

 300. Angela

  Cărămida-i făcută să te bați cu ea în piept, poate fi neantemăsurată.

 301. Angela

  M-am apucat să fac ordine într-un dulap cu acte-vestigii-relicve-mărunțișuri-căcățișuri. Am scos totul și am produs haos. Poate reușesc să le rânduiesc pân-a nu muri, deși îmi vine să îndes totul la loc și să închid ușile. Tot felul de tâmpenii mă apuc să fac și imediat regret că m-am apucat.

 302. andreea

  frunză verde de absidă
  am în piept o cărămidă,

  c-o măsor, că n-o măsor,
  tot crapă pieptu’ de dor.

 303. Angela

  Cărămida-i refractară,
  E făcută să te doară.

 304. Junghiul

  Cărămida din lut ars
  Strânge rău al Anei tars.

  Da’ tot rima aia îmbrățișată îmi place cel mai mult.
  Oare ce ritm o fi?

 305. andreea

  eh, o dactilă săltăreaţă, acolo…

 306. Angela

  Ritm cardiac.

 307. andreea

  niciodată n-am înţeles de ce trebuie să stea aşa de bine proptit şi crăcănat, în piesa asta… probabil ca să nu-l ia ritmul pe sus…

 308. cătălin

  Ce veseli sinteti de luni. 🙂

 309. andreea

  e o iluzie.

 310. Angela

  Hai să ne imaginăm
  C-avem aripi și că zburăm!
  Că suntem mai drepți, mai buni
  De mâine, de luni!

  Era un cântecel pe vremea mea…Ăsta:
  http://www.trilulilu.ro/video-muzica/ion-cristinoiu-hai-sa-ne-imaginam

 311. cătălin

  M-au fascinat intotdeauna fluturii care-si pirlesc aripile la bec…

 312. andreea

  azi noapte am avut un coşmar. se făcea că alergam cu Sabina în braţe pe un cîmp negru şi ars, disperată, îngrozită, pentru că din cer picau avioane. nu Miguri, nu! ditamai Boeingurile! erau numai flăcări şi urlete peste tot. pîrjol şi cadavre. mi-am revenit cam greu, după vis. nu era vorba despre război, ci despre ceva mult mai teribil, malefic, cumplit.

  şi ăsta e vis din ăla care se repetă…

 313. Eva

  Vaaai, dar cine a facut blogul asa purrrr purrriu?

 314. cătălin

  Brr, ce vis. Am mai avut si eu uneori vise de astea, dar rar …

 315. junghiul

  Aripile pârlite ale fluturelui ne-ar ajuta la ieșirea din coșmarul teoriei haosului?
  Sau dimpotrivă?

 316. cătălin

  Din haos, Doamne,-am aparut/ Si m-as intoarce-n haos …

  Eva, nu eu, nu eu. 🙂

 317. Eva

  Viitorul Presedinde al Romaniei

 318. Eva

  Uite aci Jazz!

 319. Angela

  Ce fluturi, ce aripi, ce căcat pe sine, ce terorie, ce haos??? Dimpotrivă!
  Ce viitor președinte? Actualul încă cuvântă. Că zbiară televizorul lui tata de stresează și vacile de la a treia casă.

 320. cătălin

  Gata cu dulapul?

  Daa, stiu de linistea de la tara, unde se aude un televizor deschis pina in capatul ulitei. Mergi pe deal si nu mai auzi nici pe dracu’.

 321. Eva

  Mai am unul si-apoi va scutesc

 322. Moş Pleksiglasu

  Domnule Zorin Diagonezgu dumneavoazdra zundedzi arab? Dindre dodzi eu aj vrea cel mai mult za vorbezc cum am dat ca ji dumnevoasdra din grejeala bezde Ana, ji cam ce-am padzit dupa ageea, dar nu ma laza barlitul azda de Gozdeluj.

 323. Angela

  Mai sunt lucruri împrăștiate, dar am reușit să ordonez cât de cât haosul. Acum trebuie să învăț ungurește. La jumătatea drumului de acasă la magazin – cam 180 m – stă Gizi neni, o biată băbuță oropsită, beteagă și cam abandonată. Mereu e la poartă, că doctorul i-a zis să se miște întru a nu se anchiloza. Și dacă mă vede, mă ține la povești, săraca. Eu înțeleg ce spune, dar nu prea știu să răspund pe limba ei. E tare drăguță, ar merita să particip mai activ la conversație.

 324. Moş Pleksiglasu

  Eva, tot la giconologie(copyright soacra-mea) masculina lucrezi,tot?

 325. Moş Pleksiglasu

  Pe paretele lui costelus ii ca la muzeu. Numa bun de pus picturi junghiuresti.

 326. Moş Pleksiglasu

  Nastasie, la mine e invers. Englejii astia ma-nteleg pe mine la perfectie, dar numa ca nu stiu ei cum sa-mi raspunda. Sunt o ciudatenie. Toti zic ca mai intai intelegi o limba apoi o vorbesti. La mine-i taman pe dos. No problem, cu indieni, chinezi, pachistenazi, polonezi ma-nteleg de minune. Dar cum vorbeste un englez, ma uit la el ca la Poarta 9.

 327. Angela

  Ei, dacă nu se întâmpla tărășenia cu turnu’ Babel, ce ne-am mai fi înțeles cu toții! Ce-aș mai fi povestit eu cu Gizi neni, fără restricții și complexe! Așa, iaca, ne chinuim. Eu cu ungureasca mea precară, ea cu româneasca ei stâlcită..poate ar trebui să vorbim amândouă nemțește.

 328. cătălin

  Simpatica babuta, sa se miste sa nu anchilozeze. 🙂

  Oare ce e risul? Intotdeauna m-am intrebat ce e risul si cascatul, ce mecanisme biologice au.

  Andreea, te rog sa te uiti in alta parte pentru moment, da?

 329. Moş Pleksiglasu

  Am deschis clipul de la 10:57 si ma tot miram de ce nu incepe. Sau de ce nu aud nimic fiindca parea sa se deruleze. Apoi mi-am dat seama ca de data asta nu-i una din cascarabetele umblatoare din care negrii cu parul impletit in o mie de codite vand inghetata.

 330. cătălin

  Mosule, eu zic ca bucataria indiana e tare simpla: gatesti orice, oricum, la urma pui ardei iute sa nu mai simti alt gust. Bon-apetit!

  Junghiule, ai gasit „poptămaș” in dictionar, sau ce ti-o venit cu cuvintul asta?

 331. Moş Pleksiglasu

  Ramane ca poanta zilei sau a mai multora poate si viitoare, aia cu poptămaşul in DEX. Hihi!

 332. cătălin

  Ia, tu ala cu barba, ori imi spui ce-i poptamasul, ori iei bann!

  Mosule, iar ai intrat in spam dimineata, te-am scos eu. Nu stiu de ce si nu pot sa-i fac nimic, oricum, nu-ti fa griji. Valabil pentru toti cei fara conturi, daca intrati in spam, nu va speriati, mesajul vostru va aparea pina la urma.

 333. Junghiul

  Nu . Am citit pe blogul onorabilului despre poptămaș.

 334. junghiul

  Ia uite ce-am găsit

 335. cătălin

  Am vazut o fata pe facebook. Avea coaie grele.

  Aa, e cintaret. Eu voiam sa intreb daca poptamasul se poate minca, ca mi-e foame.

 336. cătălin

  S-ar putea sa mai fi pus asta, dar imi place.

 337. cătălin

  Sau asta:

  Oare ce-o fi spunind?

 338. Junghiul

  Eu nu prea am nimic de sortat, vorba aia „Ce-i pe mine și-n dulap” Doar niște polițe plătite mai demult.
  Mi-ar fi plăcut să-mi revăd scrisorile mele , de pe la douăzeci de ani când eram cuprins de un delir mistic și -colac peste pupăză- îndrăgostit.
  Scrisorile, după un termen rezonabil de prescriere, ar trebui returnate expeditorului .

 339. andreea

  acum e mai simplu. poţi să ceri parola de la căsuţa de mail şi gata!

  nu tu mizerie, nu tu miros de hîrtie arsă, nu tu wc înfundat.

  click, click, click. delete. puuufffff…. simplu şi eficient.

 340. Angela

  Simplu și eficient, zici? Da’ nerăbdarea așteptării poștașului? Da’ fioru’ întrezăririi plicului prin gaura cutiei poștale? Da’ tremuratul deștelor la deschiderea plicului? Da’ parfumul hârtiei, urma de lacrimă care a-ntins cerneala, da’ pupătura de pe semnătură? Da’ floarea de nu-mă-uita, presată între file, cu pata de rigoare? Da’ foșnetul hârtiei dormită sub pernă, pupată înainte de culcare și strânsă oleacă la pieptul palpitând? Astea toate-s cacamaca, vrei tu să zici? Ha!

 341. Angela

  Ia, uite. Cred că am mai pus-o, da’ las să fie, pentru ca să se știe:

 342. andreea

  nu ştiu…
  n-am trecut prin din astea. cred că o singură dată am primit ceva romanţios, de la un el cu care mă tot plimbasem pe malul mării, într-o tabără, pe la 16 ani.
  cînd am văzut că că scrisoarea era roz şi parfumată(!!!) şi expeditorul scria miau plăcut foarte mult plimbările noastre, romanţul s-a făcut praf, înecat în chicoteli. 🙂

  asta este…
  şi apoi m-a prins din urmă secolul vitezei.

 343. Angela

  Eu am undeva o cutie plină. Nu tare romanțioase, bag sama că n-am inspirat eu chiar așa trăiri intense, ori nu le-am recunoscut ca atare. Nu-mi vine să le arunc, mă înduioșează oarecum. Și da, o greșeală de ortografie făcea romanțul praf…era descalificat pe veci bietul autor.

 344. andreea

  la un moment dat am dibuit o cutie (de pantofi) cu scrisorile dintre mama şi tata, de la început… cînd m-am prins despre ce e vorba, am fugit de parcă m-aş fi ars la degete. nu cred că le-aş putea citi vreodată. doare. unele lucruri dor, fir-ar să fie.

 345. Angela

  Nici nu trebuie citite. Și nu numai scrisorile îs problemă. Eu am una cu mărunțișurile rămase de la mama. Era extrem de ordonată și au rămas cutii cu creioane, ace, ață, nasturi și te miri mai ce, grupate, legate și etichetate. Dacă am nevoie de ceva, știu precis că acolo voi găsi, dar mi-e greu, am un sentiment de impietate, cumva, mai ales că n-am fost niciodată ordonată și organizată. Ea până la sfârșit a fost așa, pe unele etichete scrisul e tremurat, mi se pare că n-am dreptul să cotrobăi și să stric rânduiala. Lucrurile omului ar trebui să dispară împreună cu el, cumva. Făcute „sati„, sau cum îi zice, arse, ca văduvele hinduse.

 346. junghiul

  Scrisorile mele erau simple și sobre în ceea ce privește prezentarea. Cele mai multe scrise în armată. În rest cine știe câte greșeli oi fi mai fi făcut și eu!
  Cert e că după ce i-am explicat cu înflăcărare și convingere că Primul Adam nu a cunoscut femeia şi nu a trăit conjugal , răspunsurile ei s-au rărit dramatic.

 347. Angela

  Dezvoltă oleacă tărășenia cu Adam și neconjugalitatea lui.

 348. junghiul

  Primul Adam , nu Adam , că nu-i același lucru. Cum (nu) se conjugă Primul Adam ?
  Nu cred că mai vreau să dezvolt, am rămas cu oareșce sechele și mă rușinez!

 349. andreea

  vrei să citim chestia aia?!

 350. andreea

  uof. am ajuns la pardoseli, am reuşit să depăşesc hidroizolaţiile şi termoizolaţiile consolelor.

  mă gîndeam: o fi vreo legătură între consolă şi consolare?

 351. cătălin

  Hmm, eu n-am nimic, nici scrisori, nici alte amintiri palpabile. Nici macar poze, nimic. Oare oi fi trait? Nu stiu. 😦

  Da, regret acele timpuri in care asteptai o scrisoare, pe hirtie. Cind plingi la un email nu ramin urme de lacrimi pe cerneala.

 352. andreea

  în schimb, rişti să se îmbîcsească tastele tristei tastaturi…

 353. cătălin

  Consolarea e activitatea de montare a consolelor.

 354. cătălin

  Da, dar se curata. E plastic, nu ramin urme.

  „da’ pupătura de pe semnătură?”

  Angela, vorbesti serios?

 355. cătălin

  Stiati ca exista o lege care permite firmelor sa redirectioneze 20% din impozit catre un ONG? Eu nu stiam. Bine, nici n-am firma, dar pun pariu ca multi dintre cei care au, si mai tin si sediul social in Romania, nu stiu asta.

  http://www.simonatache.ro/2014/06/23/despre-oamenii-care-niciodata-nimic-ceilalti/

  Nu sint de acord chiar cu tot ce scrie in articol, dar cu unele lucruri sint.

 356. junghiul

  …tastele tristei tastaturi…

 357. andreea

  ei, poftim.
  cum mă mai duc eu acum să-mi cumpăr pantofii pe care am pus ochii ieri?!

  efemere şi meschine dorinţe…

 358. Angela

  Ei, efemere și meschine! Cumpără-i liniștită. Asta-ți va da o stare de bine. Și fiind tu o părticică din univers, starea de bine se va propaga la toate celelalte părticele și întregul univers va fi muuult mai fericit decât dacă ai renunța la ei, caz în care ai fi tristă și frustrată, iar tu fiind o părticică din univers, tristețea și frustrarea s-ar propaga la toate celelalte părticele și întregul univers s-ar posomorî. Nu-ți dorești asta, nu-i așa?

 359. cătălin

  Eu ma simt prost cind trebuie sa cumpar ceva.

 360. andreea

  păi ar trebui să nu fiu tristă şi frustrată dacă nu-i am. aci e problema. să nu mai fiu atît de dezamăgitor de uşuratecă şi neserioasă femeie…

  să spuie cei cu firme cum e cu impozitul ăla. capitaliştii. 🙂 eu nu-s printre ei.

 361. cătălin

  Ei, si daca esti oricum, are vreo importanta? Ce tot atita stradanie sa fim asa cum credem noi trebuie? De ce?

 362. andreea

  🙂
  ăăăăăă…

 363. cătălin

  Ar trebui sa-mi raspunzi ca vorbesc ca din carti, si ca ar trebui sa incep cu mine.

  ăăăăăă si aoleu …

 364. junghiul

  Păi să vedem
  Conditiile cumulative pentru a accesa aceasta facilitate fiscala sunt:
  – compania trebuie sa fi platitor de impozit pe profit;
  – actiunile trebuie justificate prin acte juridice (contracte) incheiate potrivit prevederilor legale;
  – fondurile directionate trebuie sa fie sub cea mai mica dintre limitele precizate mai jos:
  – 0.3% din cifra de afaceri;
  – 20% din impozitul pe profit datorat.

  Exemplu: la 100.000 de lei CA , 0.3% înseamnă 300 de lei
  În cazul ideal , în care nu ai cheltuieli , la un profit de 100.000 lei , 16% ar fi 16.000 de lei , dar 20% ar fi 3.200 lei.
  Frumoasă sumă dar tu vei putea redirecționa 300 de lei, undeva sub 2%
  Lucrurile se schimbă dacă, la aceiași CA, ai un profit de 10%, 10.000 lei , 16%=1.600 lei ,20% = 320 lei
  Tot 300 de lei redirecționam, dar e cu totul altceva, ești aproape de 20%
  Morala : cu cât câștigi banii mai greu , cu atât suma redirecționată e mai valoroasă!

 365. junghiul

  Mai rămâne concluzia adâncă din pilda talanților…
  „Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua. „

 366. cătălin

  Eu habar nu am, m-a speria insa rautatea oamenilor. Pe la comentarii, la Simona: „pentru citostatice nu te interneaza”. Ti le fac in timp ce tu faci ture de stadion.

  „Frumoasă sumă dar tu vei putea redirecționa 300 de lei, undeva sub 2%”

  Esti sigur de asta? Ca atunci ce rost mai are vrajeala cu 20%? Ai putea spune chestiile astea si dincolo …

 367. junghiul

  Legendă
  CA- cifră de afaceri

 368. junghiul

  aaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ?compania trebuie să fi plătitor de impozit pe profit?
  aaaaaaaaaaaaaaaaaa

 369. andreea

  🙂 te văd şi pe tine ţipînd, o dată…

 370. cătălin

  Junghiule, eu nici nu mi-am dat seama, ca nu stau sa fac politie gramaticala. Daca inteleg ce ai scris, bine, daca nu, ma uit mai cu luare-aminte. Ca la faza cu vaca pe malul apei. 🙂

 371. junghiul

  Așa-mi trebuie! Am copiat fără ghilimele până la exemplu.Să-mi fie rușine!

 372. Moş Pleksiglasu

  Eu cele mai misto scrisori romantice le-am primit si le-am scris de la si uneia dintre verisoarele mele. Tot in timpul armatei. Paduri ce-ar fi putut sa fie si niciodata nu au fost si foarte foarte probabil nici n-or sa fie. Ea putea sa-mi scrie mai misto, eu trebuia sa tin cont de posibila imixtiune a nasululi unchiului ori a matusii printre randurile mele.

  Cea mai cutremuratoare poveste de dragoste a vietii mele a fost totusi aia in care personajul principal e actuala nevasta. Care mi-a pus odata cartile in pod. Povestea mai este si acum, cu alte nuante, dar tot de dragoste este. A, nu eram niciun fel de rude inainte de asta.

 373. Moş Pleksiglasu

  Cred ca mai am si acum vreo doua din scrisorile alea cu abtibilduri cu flori si cu caprioara Bambi.

 374. Deci, Junghiule, nu numai ca trebuie sa fie platitoare de profit, adica sa nu fie exonerata de la plata impozitului pe profit, dar compania trebuie sa si FACA profit, ceea ce in Romania nu se prea intampla.

  Bugetul, in Romania se bazeaza pe TVA, accize, CAS, si alte dracovenii de impozite directe si indirecte.

  Cu alte cuvinte, chestia asta cu 20% din impozitul pe profit, e la fel de cinica ca aia cu gardianul care ii anunta pe detinuti ca, in sfarsit, au voie sa-si schimbe lenjeria de corp. Intre ei.

 375. Bai, Mosule, ce dracu’, in asa criza erai de trebuia sa-i scrii verisoarei??? Sau o faceai doar ca sa nu-ti iesi din mana?

 376. Catalin, ce n-ai inteles in faza cu vaca de pe malul apei?? Junghiul, impreuna cu o tipa, s-o numim generic Vaca, stateau pe malul apei, iar Junghiul in virtutea unei mai vechi obisnuinte, o mulgea.
  In apa, se vedea invers, cum ca Vaca l-ar fi muls pe Junghi.
  E simplu.

 377. Moş Pleksiglasu

  Imi amintesc cum fiind in vizita la unchii mei pe care ii vedeam odata pe an fiindca stateau la cateva orase distanta, stand la masa, ea mi-a masat varfurile degetelor de la picioare cu varfurile degetelor de la picioarele ei. Apoi alta data in timpul unei ascensiuni pe munte, chiar sub nasul unchiului, ea s-a urcat pe o piatra in spatele meu cuprinzandu-ma cu mana dreapta pe dupa gat si lipindu-si fata de a mea. A stat asa pret de vreo doua minute contempland panorama unuia dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Pe atunci cred ca avea vreo cinspe ani. Eu aveam aproape optspe. Gesturi pure le-as zice. Unele dintre cele mai frumoase amintiri ale mele. Si cam asta a fost. A fost si a ramas o fata si o femeie cuminte si fidela. E foarte bolnava acum, dar are marele noroc de a se fi castorit cu un om minunat care o iubeste din tot sufletul.

 378. Ia uite, vorbesc de unul singur…

 379. Moş Pleksiglasu

  Chiar ieri ma gandeam Jaco, ca nu ma port cum ar trebui pe blog. Ca nu i-am raspuns nici lui Gelu, nici lui catalin, si nici nu mai stiu cui. E o lipsa a mea. Ana Barton de exemplu daca nu avea ceva cu cineva, o lua frumusuel cu raspunsurile de la primul pana la ultimul care i se adresa. Imi cer scuzele si iertarile de rigoare. E pur si simplu lipsa unui anume fel de educatie. Sa vad ce mai pot repara.

 380. Moş Pleksiglasu

  Voi astia cu jazzul cred ca nu va plictisiti niciodata. Am dreptate?

 381. junghiul

  Eu m-am îndrăgostit de o verișoară de-a mea , cu zece ani mai mare decât mine. Lulea!
  Aveam vreo cinci anișori și eram proaspăt dezamăgit că prima mea iubire, fata popii pe care o scrutam cu jind printre uluci, la trei ani purta încă scutec.

 382. Moş Pleksiglasu

  Acum sa nu va asteptati sa va povestesc cum a fost cand am dezgolit prima data un san sau ce senzatie am avut cand mi-am strecurat prima data degetele pe sub chilotei si mi se parea ca am dat peste un cuib de melci abundent cleiosi. Poate mai incearca Gelu. Hahaha!

 383. Angela

  Moșule, ce-ți veni, de-ai trântit hodoronc-tronc o comparație atât de ireverențioasă? Te-ai speriat că, pentru o clipă, s-a ițit, duios și inocent, un moșneguț romanțios și cumsecade de sub masca fioroasă a Moșului cel Cumplit? Târziu, te-ai demascat!

 384. Moş Pleksiglasu

  Cam asa Nastasie! Mi se parea ca am auditorium completamente masculin.

 385. Radu P.

  Mosule, tu esti indragostit iremediabil de Ana. E clar.

 386. cătălin

  Mosule, de cine ti-e frica aici? De ce tii la imaginea aia dura, batjocoritoare? Te-ai speriat de ce ai scris de exemplu la 18:47?

  Radule, nu inteleg. Daca ai sediul social in Romania, e posibil sa nu declari profit la firma? Adica tii un cont off-shore si clientii tai vireaza direct acolo, iar statul roman vede un rahat din banii aia? Asta vrei sa spui? 😀

 387. cătălin

  Radule, explicatia cu vaca Junghiului mi-a adus aminte de Radu’ cel glumet de pe Pandora. Credeam ca s-a pierdut prin lume, ma bucur sa-l vad din nou. 🙂

  Eva, nu ai chef sa faci un articol cu niste poze de la Roma? Sau orice poate fi pus drept articol (valabil si pentru altii). Nu stiu daca am timp sa scriu ceva eu …

 388. andreea

  hm, hm…

 389. junghiul

  „cu sensibilitatea nu
  cu inteligenta nici atat
  cu bunul-gust ai spus si te-ai micsorat
  poezia se citeste cu ce se scrie:
  fata nevazuta a lunii ”

 390. junghiul

  Radu,
  În plus , mai nou avem și o grămadă de limitări și nedeductibilități care ne conduc la un profit brut mai mare decât suma dintre profitul net și impozitul pe profit.Cum ar fi limitările la cheltuielile privind autovehiculele sub 3,5 tone și multe altele.
  Astfel că profitul ne rămâne de multe ori doar pe hârtie.
  Oricum ideea ar fi ca tot companiile care duc greul , TVA . taxe pe salarii mai mari ca oriunde, ar trebui să se îngrijească de redirecționarea impozitului pe profit, nu?
  Cine vrea să facă un bine , să-l facă direct și personal . Și dacă se poate fără publicitate și fără alte facilități fiscale.
  Iar dacă redirecționând 2%, 20% sau eu știu cât, cineva se simte important ,satisfăcut și îndreptățit să îi arate pe alții cu degetul, să fie sănătos!

 391. cătălin

  Ham ham …

  Uite, o stire frumoasa: Adrian Nastase a mai primit 6 luni de concediu platit de stat. Sa fie primit, zic. 😀

 392. Junghiul

  Acuma să mă scuzați că joacă Drogba!

 393. cătălin

  Junghiule, nu stiu daca acea persoana se simtea importanta sau satisfacuta ca a redirectionat ceva, pur si simplu a spus unele lucruri. Nu cred ca te costa nimic, daca ai firma, sa redirectionezi cit poti din profit, oricum sint bani pe care nu-i vezi (ca ti-i ia statu’). Sigur, mai e varianta off-shore, caz in care nu mai discutam. Asa vad eu lucrurile, poate gresesc.

  Apropo de off-shore, auzisem ca toate televiziunile din Romania sint de fapt … casute postale prin Malta, Cipru etc.

  Of, n-am timp de Drogba. 😦 Ce pacat, se pare ca e un campionat mondial la care se mai joaca si fotbal, nu doar tiki-taka-kaka.

 394. cătălin

  Haideti sa insailam un articol, ce ziceti, fiecare pune 2-3 vorbe, sau un citat, sau o poezie.

  Andreea: multumesc ca mi-ai zis de Nora Iuga, e interesanta babuta. Am citit ieri citeva pagini, poate cindva oi avea timp de mai mult …

  Nu-s de ce m-am gindit la Nastase:

 395. andreea

  eu însăilez o bluză acum…

 396. Moş Pleksiglasu

  Nimeni n-o poate iubi pe Ana fiindca la randul ei nu iubeste pe nimeni. Poate pe sine dar nici aia cum trebuie. N-am mai citit pe unde scrie decat de vreo doua ori. Era pace si liniste pe-acolo. Ea si Raj si nimic mai mult. Total neinteresant. Chiar cum naiba n-a zis nimic de pocitul ala la lanasarea ei, a cartii, ma rog! Imi vine in minte verbul lanzar din spaniola care mai inseamna si a te arunca in gol.

 397. Radu P.

  Vreau sa zic ca cei mari isi directioneaza profitul spre alte zone, iar cei mici isi declara veniturile in asa fel incat sa fie aproape cat cheltuielile, asta in cazul in care nu se intampla sa fie chiar asa.
  Si asta, din cauza sistemului imbecil de taxe care exista, nu numai la noi, ci in toata Europa.

  Junghiule, si copilaria mea a fost, din punct de vedere zootehnic, cam la fel cu a ta, tatal meu fiind agronom, Si acum duc dorul mirosului de cal, aveam sareta si al livezilor in floare.

 398. cătălin

  Radule, tu acum stai la casa? Sau la bloc, la asfalt?

  Sa va arat un film, ce pumni in cap o sa-mi iau…

  Hai, s-o dreg cu motani:

 399. andreea

  am găsit vaca, în sfîrşit…

 400. Junghiul

  Oh, Doamne!
  Ea e!

 401. andreea

  … ca să nu mai spun că am găsit şi unul din melcii Moşului…

 402. Angela

  Crepusculară vacă.

 403. andreea

  peştele, aşteptînd să fie savurat de Gelu…

 404. eu nu ma duc pe linkul lui gelu ca nu vreau sa fiu ros de invidie.

 405. catalin, eu stau intr-o casa a carei gradina e atat de mare incat ma usuca la impozit. noroc ca anul trecut am cules vreo 100 de kg de nuci si alune din care am mai si vandut.

 406. Moş Pleksiglasu

  Bai dom’ Gelu eu n-am zis ca n-ai talent la scris. Ba din contra. A, sa nu uit sa spun intai ca nu-s critic literar cu acte in regula, deci ia parerile mele ca de amator. Zic doar ca atunci cand te apuci de poezie, ai idei marete, sclipiri geniale, dar hopa dupa preludiu cand astept si eu mai multa placere, bagi vreo doispe rime stil Seva Tudose in varianta masculina si mi se duce dracului toata excitatia, ca atunci cand ii dai peste cornite unui melc.

  Eu am crezut ca fac o metafora reusita cu melcii fiindca mie senzatia de melc imi place. Sa zic atunci ca am dat de niste ghebe fierte recent, mancale-ar mosul pe ele, ca se aseamana si textura si temperatura si vascozitatea. Sa va ganditi la asta data viitoare cand mancati ghebe.

  Mi se incarca iar obositor de greu. Faceti oarece!

 407. cătălin

  Nemultumitule, ce mi-as dori eu sa am o mica gradina. Si, daca spui ca te usuca la impozit, inseamna ca e in oras. Boier Radu …

  De care alune? Cresc in Romania? N-am auzit niciodata.

  Frumoase desene, Andreea. Nu stiu de ce, la poza cu pestele m-am gindit la mine. In globul de sticla, avind iluzia libertatii …

  Junghiule, vad ca la campionatul mondial au trimis si canibalii o echipa. Nu-i prea de ris, e chiar o rusine asa ceva, la rugby golanul ala ar fi fost suspendat pe viata de la prima abatere.

 408. andreea

  faceţi, faceţi…
  tot altul să facă…

 409. andreea

  el e:

  http://www.quintbuchholz.de/en/about-quint-buchholz.html

  am dat, ieri, întîmplător peste nişte picturi de-ale lui şi de atunci nu mă mai satur de ele.

 410. cătălin

  Pai hai sa facem ceva, Mosule, sa nu te mai chinui. Uite, te bannez. 😀

  Asa, acum serios: daca vrei sa citesti, fara sa comentezi, se incarca mai usor intr-un reader RSS. Eu folosesc TheOldReader. Alta varianta, sa vezi doar ultimele comentarii:

  https://ciocolatacusare.wordpress.com/comments/feed/

  Andreea, eu am un mic textulet, sumbru insa, l-as pune si l-oi completa cind oi gasi timp. Ce zici?

 411. andreea

  îu…

 412. Moş Pleksiglasu

  andreea doar nu vrei sa-l pedepsesti pe catalin asa de tare incat sa-i sugerezi sa puna un text de-al meu!

 413. andreea

  uite-l şi pe Radu, privind peste gardul superbei lui grădini.
  în două variante: cu impozitul plătit şi neplătit.

 414. Moş Pleksiglasu

  Ala din stanga parca-i Putin, si imi da impresia ca se pisa pe gard.

 415. cătălin

  Acuma caut prin dictionare sa vad ce inseamna „îu”.

  Nu stiam de alune, seamana cu ceea ce eu numesc „nuci Filiberto” 😀

 416. andreea

  înseamnă că e un textuleţ expresionist. cam ca tablourile astea…
  ar mai merge un paragraf.

 417. andreea

  de ce nu, Moşule, de ce nu?
  dacă scrii frumos

 418. Moş Pleksiglasu

  Eu cand ma gandesc la gradina lui Jaco, imi imaginez ca-i asa pe-o coasta. Oricum in panta vreau sa zic. Sa vad daca am nimerit.

 419. cătălin

  In panta e, ca o fost initial teren de fotbal. 🙂

 420. Moş Pleksiglasu

  Pai unde zice despre teren de fotbal? Nu cred ca mi-ar fi scapat un asa amanunt.

 421. Eva

  Melci, ghebe… Mi-e o foame de nu va vad. Dar as prefera o bucata din vaca aia a junghiului.
  Pe germana in jargon ii mai zice si Muschi. Se potriveste si cu melcii si cu ghebele.

  Catalin pozele din Roma nu sunt cu Roma ci cu prientenii mei. E si putina Roma pe fundal dar oricum nu merita sa le pun pe blog.

 422. Angela

  Inițial e pantă, apoi devine teren de fotbal. Nu viceversa, Cătăline! Le încurcași.

 423. Cătălin, să nu fii supărat pe mine că am pus un link, în loc să scriu direct aici. Am încercat dar nu prea mă pricep să pun fotografiile.
  Andreea, peștele ăla pare mult prea prețios pentru mine. Mă duce cu gândul la Danny. Este și colorat(seamănă cu jachetele lui)
  Moșule nici eu nu sunt poet cu acte în regulă. Critica ta deci o înțeleg și mă ajută.
  Radule, suntem chit. Și pe mine mă roade.
  Eva, dacă eram obsedat sexual și nu vedeam fotografia cu mausul ca pe ceva cu trimitere la…

 424. Eva, eu știam că în jargonul german i se spune …Fotze 😉

 425. Eva

  muschi e in limbajul curent si fotze e vulgar (ofensiv)
  e ca diferenta intre pussy si cunt.

 426. cătălin

  Vai, ce prajituri de dieta! N-as minca nici batut!

  Gelule, nu e nici o suparare, atita timp cit nu pui linkuri la ceva ilegal (sa-mi rada astia blogul cu totul), nu ma intereseaza. Pozele nu se pot insera in mod direct in comentarii (asa e pe wordpress.com, n-am ce sa fac). Daca vrei, spune ce poze doresti si se rezolva.

 427. Eva,
  aha, am înțeles. Eu fiind din popor era normal să îmi însușesc termenul vulgar 😉

 428. Degetele acelea din farfurie cred că au insistat prea mult pe… rotitza mausului. 😀

 429. Evoluam greu dar sigur 🙂 Evoluam ! O carte buna naste evolutie. Revolutie. Pana la urma nimic nu este in van !

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s