Internet, laptopuri, tablete şi alte drăcii din astea (1)

M-am gîndit să pun aici cîteva sfaturi despre problemele frecvente care pot apărea la calculatoare. Poate le veţi găsi folositoare. N-oi fi eu cine ştie ce expert, doar aşa, pînă la genunchiul broaştei. Am făcut toate greşelile pomenite mai jos (da, inclusiv vărsatul ceaiului pe laptop) şi am încercat toate programele din linkurile pe care le vedeţi.

Sfaturile de aici privind viruşii nu se aplică celor care rulează Linux sau OS X (ei au avantajul unor sisteme mult mai stabile, aproape imune în faţa viruşilor).

1. De multe ori, un laptop cu Windows preinstalat vine la pachet cu nenumărate programe gratis sau ”trial”. Nu aveţi nevoie de nici un astfel de program; mai mult, unele dintre ele sînt setate să ruleze automat la pornirea sistemului, astfel că aveţi un calculator mai încet. Pentru ştergerea lor completă vă recomand un software ca Total Uninstall (e trial pentru 30 de zile, suficient pentru a vă face treaba).

2. Instalaţi un antivirus! E cel mai important lucru pentru a avea un calculator funcţional. Pentru un utilizator obişnuit variantele gratuite sînt suficiente. Eu folosesc Avira Free Antivirus, consumă foarte puţine resurse. Dacă navigaţi prin locuri mai puţin luminate (de exemplu scotociţi după torrente), v-ar trebui ceva mai bun, sau, mai sigur, un live CD de Linux. Setaţi antivirusul să fie tot timpul activ, să-şi facă update-uri zilnice, şi verificaţi din cînd în cînd că acest lucru se întîmplă. La două – trei luni lăsaţi-l să scaneze tot calculatorul.

3. Dacă nu aveţi o soluţie antivirus de tip ”internet suite” şi pentru care plătiţi, rulaţi periodic (la două- trei săptămîni) scanări pentru malware. Am folosit Malwarebytes’ Anti-Malware Free. Altă variantă bună: ESET Online Virus Scanner

4. Backup. Paradoxal foarte mulţi oameni nu îşi fac copii de siguranţă pentru datele importante, deşi soluţii sînt multe, gratis, şi uşor de folosit. Încercaţi spre exemplu Dropbox sau Google Drive – ambele vă permit să distribuiţi fără efort fişiere între calculator, laptop, tabletă sau telefon, făcînd în plus copii de siguranţă stocate online.

5. Folosiţi Mozilla sau Chrome, întotdeauna ultimele versiuni. Chrome are avantajul de a-şi face update singur, fără să întrebe. Internet Explorer, numai versiunile 10 sau 11, însă e mai bine să îl evitaţi.

6. Pentru Chrome şi Firefox: instalaţi Adblock Plus (linkul e pentru Mozilla). Extensia asta vă scapă de multe neplăceri cu tot felul de ad-uri. După instalare, adăugaţi o listă de filtre (RoList + EasyList e suficientă).  Pentru a scăpa şi de unele ad-uri text: alegeţi Filter preferences şi debifaţi ”Allow some non-intrusive advertising”.

7. Nu daţi click pe linkurile primite prin email şi pe care nu le-aţi solicitat, chiar dacă aparent emailul provine de la un cunoscut. Cît despre emailurile de la necunoscuţi, nu deschideţi nici un fişier ataşat, poate fi şi un nevinovat document pdf.

8. Pentru online banking: întodeauna folosiţi calculatorul personal, acasă. Nu telefonul conectat la vreo reţea wireless în oraş. Întotdeauna scrieţi adresa siteului în bara de adrese, ignorînd toate sugestiile browserului. Nici nu mai spun, nu deschideţi site-ul vreunei bănci dînd click pe un link. Adresa o scrieţi începînd cu https, cam aşa: https://www.brd.ro Dacă browserul se va plînge de nu ştiu ce certificate, nu continuaţi. De asemenea, tot timpul în bara de adrese trebuie să fie scris https (”s”-ul din coadă face toată diferenţa).  O variantă şi mai sigură este Bitdefender Safepay (este gratuit).

9. Nu instalaţi nimic la sugestia vreunui site. Absolut nici o excepţie! Dacă primiţi mesajul că vă trebuie nu ştiu ce minune pentru a vedea o pagină şi tot acelaşi site vă mai dă şi linkul de unde să descărcaţi programul, cu siguranţă este un virus. Nu activaţi plugin-uri care au fost dezactivate de către browser; are el motivele lui bine întemeiate.

10. Fiţi atenţi de unde descărcaţi programele pe care le folosiţi. De obicei trebuie să mergeţi pe site-ul producătorului, şi doar acolo; din altă parte riscaţi să instalaţi viruşi sau versiuni falsificate ale programului original. De exemplu, pentru a descărca Mozilla folosiţi numai adresa mozilla.org/firefox

11. Pentru a preveni numeroase probleme hardware, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face e să curăţaţi laptopul de praf. Folosiţi un spray cu aer comprimat şi suflaţi aer în fantele de aerisire de pe fundul laptopului şi de pe lateral. Nu uitaţi să opriţi laptopul înainte.  Nu e nevoie să desfaceţi nimic; eu aşa îmi curăţ laptopul, deşi îl pot desface. Nu folosiţi aspiratorul!

De multe ori metoda de mai sus e suficientă. Dacă însă observaţi că laptopul este mai fierbinte şi coolerul funcţionează mult mai mult decît de obicei, verificaţi întîi să nu aveţi viruşi, iar, dacă nu, laptopul trebuie desfăcut şi curăţat mai bine. Multe service-uri în acest punct vă vor spune că trebuie schimbată pasta de pe procesor, o operaţiune inutilă în majoritatea cazurilor. Insistaţi deci să vă cureţe laptopul pe loc, fără a schimba pasta, şi vedeţi dacă se rezolvă problema.

12. Cel mai bun player pentru filme: VLC. Este disponibil şi pentru Linux, OS X sau Android şi are avantajul de a reda orice format actual video sau audio.

13. Dacă aveţi obiceiul să mîncaţi sau să consumaţi lichide cînd staţi la calculator, e bine să vă luaţi o folie de protecţie. E destul de ieftină şi există variante practic invizibile. Dacă nu aveţi aşa ceva şi aţi vărsat ceva pe laptop, închideţi-l imediat apăsînd butonul de pornire pînă cînd se opreşte, deconectaţi adaptorul, scoateţi bateria şi lăsaţi laptopul deschis cu faţa în jos să se usuce minim trei zile. Nu folosiţi foehnul sau altceva, riscaţi să faceţi mai rău. Teoretic laptopul ar trebui dus la un service cît mai repede, desfăcut şi curăţat, numai că service-ul vă taxează chiar dacă ulterior calculatorul nu mai porneşte.

14.  Pentru a recupera o parolă pierdută, multe servicii online se bazează pe aşa-numitele întrebări secrete. Fiţi foarte atenţi cu aceste întrebări, răspunsurile trebuie să le cunoaşteţi doar voi. Dacă toţi cunoscuţii ştiu că ai un motan pe care-l cheamă Tontonel şi după care eşti moartă, nu pune întrebarea „Care este numele pet-ului tău preferat?”. Similar, dacă ţi-ai petrecut luna de miere într-o staţiune turistică, nu o folosi drept întrebare secretă; cineva cu suficient timp la dispoziţie poate încerca 20, 30, chiar 100 de nume de staţiuni pînă nimereşte. În toate cazurile de adrese de email sparte „hackerul” a ghicit răspunsurile la întrebările secrete.

15. Dacă laptopul începe să meargă mai greu de o bucată de vreme, iar scanările cu antiviruşi nu au găsit nimic, este probabil ca hard-disk-ul să fie pe moarte. Nu vă speriaţi, se întîmplă destul de des, iar un hard nou e relativ ieftin. Făceţi-vă copii de siguranţă (dacă nu aveţi deja) şi daţi o scanare cu HDTune Pro. Dar, despre asta şi alte lucruri mai avansate, poate în episodul următor.

Reclame

433 comentarii

Din categoria Diverse

433 de răspunsuri la „Internet, laptopuri, tablete şi alte drăcii din astea (1)

 1. Radu P.

  Tiii, ce misto, bravo Catalin, bune sfaturi.

 2. Astea-s pentru nepriceputa de mine 😀

 3. Dan Negru spune ca romanii sunt lasi si fricosi pentru ca nu se unesc sa recupereze Bucovina. Sa mearga el primul in cazul asta.

 4. Angela

  Ar trebui recuperată România întâi.

 5. catalin

  Dar cei din Bucovina vor sa fie uniti cu Romania? Eu cred ca nu prea.

  Se incarca mai repede acum, Angela?

 6. Angela

  Da, chiar foarte repede.

 7. catalin

  Ursoaica?

 8. Polara. Adoptata din Murmansk de un soldat si incorporata in regimentul lui, ajunsa in Polonia sa-l salute la o parada pe marele Pilsudksi si omorata de un taran care ii dorea blana pentru nevasta-sa. De Wojtek ati auzit?

 9. catalin

  Cum adica, mergea cu ursoaica dupa el pe front?

  Nu, habar n-am de Wojtek.

 10. Da, traia cu regimentul. Nu a avut parte de actiune pentru ca a fost adoptata de pui abia prin 1919. Dar Wojtek chiar a fost incadrat in armata poloneza cu gradul de caporal. Si el a fost adoptat de mic. Mama lui fusese impuscata si el ar fi murit singur. In timpul razboiului (al doilea) ajuta soldatii carand obuze. Dupa razboi a ajuns la o gradina zoologica din Edinburgh.

 11. Dar de warhorse al nostru v-am spus? povestea e asa de asemanatoare cu cea a lui Morpurgo ca stau sa ma intreb daca nu cumva, din intamplare, a ajuns la el si el doar a adaptat-o.

 12. Si daca tot m-am pornit cu animalele din armata, un colonel dedicatie pentru Andreea, care vaz ca lipseste in front:

 13. catalin

  In Ucraina pare ca se ajunge la razboi civil 😦

  Ce frumos, Morringain, cum soldatii nu s-au indurat sa lase pui de urs sa moara!

 14. Da, e urata situatia in Ucraina. Asta e cand jumatate vor intr-o parte si alta jumatate in alta.

  E frumos si ca animalele astea au dat inapoi ceva. Apropo, si Winnie the Pooh a fost tot un ursulet (de fapt ursuleata) din armata. Din Canada.

 15. catalin

  Ianukovici a cautat-o cu luminarea. Cind vezi ca ai sute de mii de oameni pe strazi, nu trimiti politia sa-i bata, ca nu are cum, faci mai rau. Asta e, cind nu stii istorie …

  Oricum, lucrurile nu sint asa de simple, multi rusi din Ucraina s-au saturat si ei de politicienii corupti, fie pro-rusi sau pro-UE. Asa ca pe Ianukovici il sustine mai degraba Putin decit rusii care traiesc in Ucraina.

 16. Catalin, o data ajuns in varf incepi sa te crezi un pic dumnezeu. Ti se schimba complet perceptia.

 17. catalin

  … si inca cum! Am vazut pe un blog micut cum accesul la unele butoane iti poate schimba complet caracterul. 😦

 18. Eh, hai sa nu incepem discutiile astea. Eu una n-am participat la cearta, n-am mai comentat pe acolo pentru ca nu ma pasioneaza foarte tare subiectele abordate in ultima vreme, dar nu m-am certat cu nimeni. Bine, beneficiez vad de un pic de atentie acolo, sa-i fie de bine aluia care simte nevoia sa ma faca proasta 😀

 19. Angela

  De aia nu-mi plac mie butoanele. Mai bine manete, pârghii și manivele.

 20. Angela

  A mai rămas vreun neprost pe lumea asta? Desigur, unul. Să fie sănătos.

 21. catalin

  Nu incep nici o discutie, chiar asta mi-a trecut prin cap citind ce ai spus tu: daca un om obisnuit se poate transforma in asa hal din cauza unui blog, nu vreau sa ma gindesc ce schimbare se poate produce cind conduci o tara.

 22. catalin

  Frumoase poze, dar si mai frumoase povestile din spatele lor! Nu m-am putut abtine sa nu le includ in comentarii. Asta ca sa stiti pe cine sa injurati cind se incarca greu pagina. 🙂

 23. Merci ca le-ai pus. Mi se pare aiurea cand tre sa apas pe open in new tab ca sa vad despre ce e vorba. Si-mi inchipui ca nu-s singura comoda 😀

 24. Jasmine

  Foarte util setul de recomandari! De o bucata de vreme ma gandesc sa ma ocup si de sanatatea calculatorului meu si tot amanam sa caut informatii. A venit super bine. S-a potrivit vorba aia cu ce poti face astazi lasa pe maine, va face altcineva in locul tau. Danke 🙂

 25. andreea

  mmm… aşaaa.
  sfaturi calculatoristice la cafeaua de dimineaţă.
  ia să vedem.

 26. andreea

  iiii… pinguiiiin!!
  da’ cu ce e încălţat?! 🙄

 27. andreea

  la mine, Jasmine, vorba funcţionează aşa: lasă treaba pe poimîine, că de mîine nu mai e nevoie de ea.
  s-a confirmat de multe, multe ori.

 28. andreea

  ei şi ce! se piteau şi circulau de la cîrciumă la biserică şi de la biserică la bancă, prin tunele.
  de frica dinozaurilor, presupun.

 29. Radu P.

  Asta nu e chiar de colea, ce-au facut aia, adica nu e chiar o caca maca. Dinozauri, acu 12.ooo de ani ???

 30. Radu P.

  oare trece si pe sub Sighii? Ce fraieri am fost, o puteam tuli dincolo, chiar si pe vremea lui ceasca…

 31. Radu P.

  fir-ar al dracu, nu trece prin Romania, de-atunci ne discriminau aia…

 32. andreea

  oricum n-ai fi încăput prin tunelul de 70 de cm diametru.

 33. Mie imi pare exagerare cu tunelurile astea. Arheologul recunoaste si el ca nu sunt continue. Si autostrada, really? 🙄

 34. andreea

  normal că-s întrerupte. măcar pe sub Canalul Mînecii. pe la tine pe sub casă nu trece niciunul? 😛

 35. Radu P.

  Da’ ce, io am 70 de cm in diametru??? Si oricum, as fi taiat-o in tinerete cand eram mai suplu.

 36. Radu P.

  Si io zic c-ar fi obligatia speologilor, geologilor si arheologilor romani sa se strofoace sa gaseasca si ei vreo derivatie, vreo bucla, ceva si prin Romania si sa dovedeasca ca eram una cu Europa de-atunci.
  Daca era Ceausescu la putere, sigur ar fi dat indicatili de rigoare.

 37. andreea

  Cătălin, acum îmi dau seama că am ales întrebări aşa de secrete, că nici eu nu le mai ştiu răspunsul. 😆

 38. Radu P.

  Filozoful a lasat deoparte retorica si a trecut la executii foarte pragmatice. Misto.
  http://www.revista22.ro/articol.php?id=38236

 39. Andreea, probabil, dar nu cred ca o sa ma vezi prea curand sapand prin gradina dupa ele 😀

  Radu, nu le da idei protocronistilor si altora aidoma, ca o sa ii vezi pe toti la sapa dupa tuneluri fantastice 😀

 40. andreea

  băăăi, frate, ce e dincolo…
  după atîta vreme, încă mă mai minunez.

 41. andreea

  a-nnebunit lupul! Liiceanu: cifre, rapoarte, statistici?!

 42. catalin

  Eu ma uit la stirile din Ucraina, se trage, cu gloante adevarate. 😦

  Pinguini n-am gasit.

 43. Jasmine

  da, e trist ce se intampla in Ukraina, si ingrijorator. Dar si Rwanda, si Mali si alte locuri de care noi nu avem habar.

  Hai sa va arat un video despre un tip si niste lei. E fantastic cat de puternica e energia iubirii. Cliseu dar eu tot in el am ramas si ma incapatanez sa il vad cu statornicie obsesiva 🙂

  http://boredombash.com/lion-whisperer-kevin-richardson/

 44. andreea

  e un leu alb, parcă…

 45. andreea

  eu cred că trebuia să explodeze şi acolo ceva, la un moment dat, Cătălin. aşa merg lucrurile.

 46. catalin

  … Siria, Venezuela … si lista e atit de lunga. Dar parca ne-am fi asteptat ca in Ucraina lucrurile sa fie civilizate, nu asa. De-acum e clar, nu exista cale de intoarcere.

  Andreea, ma asteptam sa explodeze, dar nu asa, nu cu armata care trage in populatie. Nu credeam ca in Europa sint posibile razboaie civile (ca asta e deznodamintul probabil in Ucraina).

  Incredibila pasiunea omului din clipul tau, Jasmine! Dar, nu stiu, parca ma stringe ceva in spate cind vad asa ceva, totusi alea sint animale salbatice, iar noi sintem tare fragili. Au mai fost astfel de accidente, unele fatale, si ma intreb daca unii oamenii nu risca inutil, doar pentru a realiza niste filme.

  Jasmine, nu vrei cont? Sa poti insera imagini si sa-ti poti edita comentariile. Si, sigur, sa scrii articole, cind si daca ai chef – eu m-as bucura tare mult. 🙂

 47. catalin

  Dincolo, Andreea, e o priveliste trista, un om prada nebuniei. Persoane care au comentat si aici sint facute acolo in toate felurile, iar asta nu e patologic, din contra, e dovada de bun simt si de „coloana”.

  Am mai zis-o, nu mi-a venit sa cred ca un om poate renunta la toate principiile (sau se poate preface atit de bine ca are principii). Poate nici acum nu-mi vine sa cred. 😦

 48. Jasmine

  Da, Catalin. Fa-mi un cont. Trimite-mi datele pe mail sau pe fb.

 49. Jasmine

  Multumesc 🙂

 50. catalin

  Gata, Jasmine, am trimis invitatia pe adresa cu care ai comentat. Si eu multumesc. Si ma bucur tare mult! 🙂

 51. Radu P.

  Mult mai namoloase decat aberatiile papagalului vicios, care e din ce in ce mai previzibil, mi se par santajul emotional si minciunile sfruntate pe care le practica proprietara.
  Cica, persoanele care au jignit-o (in speta, moi) au cont de editor, tin sa va anunt ca am fost retrogradat, chestie pe care, de altfel, chiar eu am cerut-o. Dar ma deranjeaza minciuna.
  Iar aia cu regretele dupa anumite persoane e unsuroasa rau. Da’ rau de tot. Ca altfel, nu s-ar fi dat cu totul dupa papagal.
  Iar asta, papagalul, face ca pompierul ala fara activitate, din cand in cand mai pune cate un foc, ca sa vina mai apoi sa-l stinga tot el, in asa fel incat sa-si justifice simbria.

 52. Angela

  Ziua bună, venii și eu de la oraș. Am vrut să văd ce mai faceți. M-am dus să văd și eu de ce se minunează Andreea. Tulai, doamne, ce-am văzut! Material de studiu pentru cercetători, fie ei și britanici. Acuma, lucrurile sunt cum sunt, adică aproape caca maca. Nu chiar, fiindcă există un ceva pe care nu mi-l pot explica și nici nu-l pot cacamachi de tot, fiindcă e aproape incredibil.

 53. catalin

  Ba se pot explica toate lucrurile, daca ne uitam mai demult, pe Pandora. Toate.

 54. Radu P.

  Binenteles ca e un caca maca. Dar, deh, astia, alfa, barbati si femei, deopotriva, sufera puternic din cauza lipsei de atentie.
  In general, de chestia asta sufera copiii care au avut ceva traume in copilarie.

 55. Radu P.

  Na, bucurati-va, tocmai v-am acordat portia de atentie!
  Si-acum, sa ne vedem de cacamacaurile noastre.

 56. catalin

  Mai, daca sinteti mai sensibili, nu va uitati la stirile din Ucraina astazi. :((

 57. Angela

  Sensibili suntem, și încă ce sensibili! Dar tot trebuie să știm pe ce lume trăim. Ce-i drept, nu prea putem ști. Ce-i la vedere, e groaznic.

 58. catalin

  Nu stiu daca moare, Morringain. Problema cu biserica in Romania e sprijinul financiar al statului. Ca daca ar fi nevoiti popii sa traiasca numai din donatii (cum e normal), nu s-ar mai comporta asa, cu un dispret total fata de oameni.

 59. Catalin, numarul credinciosilor scade totusi. Iar finantarea statului va lua sfarsit candva. Dar nu cred ca biserica va fi in stare sa se reformeze nici atunci.

  Si, da, e ingrozitor ce se intampla in Ucraina 😦

 60. Angela

  De murit, nu moare. Poate spiritual, dar instituțional e destul de bogată, de puternică și devine tot mai. Bogdan Stoica se amăgește, n-o să piardă enoriași, orice ar face. Pentru că-s mulți și cei mai mulți nu-și bat capul, biserica face parte din viața lor și așa trebuie să rămână, nu se uită ei la detalii. Că apar generații noi, care…bla bla? Mira-m-aș să fie altfel, la cât sunt de confuze și la ce scară de valori au. Se vor muta în continuare de la club la biserică și înapoi, neavând habar de fapt de ce merg și într-un loc, și în celălalt.

 61. Daca vreti sa urmariti live ce se petrece in Kiev: http://ukrstream.tv/

 62. Radu P.

  Angela, biserica e in picaj la capitolul incredere. In cativa ani a picat vreo 10% si daca trendul ramane asta, in vreo 20 de ani, procentul celor religiosi va ajunge sub 50%, procent sub care incepe oprirea sponsorizarilor primite de la stat.

 63. Daca puteti, dati un like aici: https://www.facebook.com/EuroMaidanEnglish

  Mi se pare incredibil cum oamenii aia sunt omorati pentru ca vor sa scape de ciuma ruseasca si politicienii vestici sa fac ca ploua. Daca nu reactioneaza ei, macar sa reactionam noi, asa cum putem.

 64. Angela

  Om vedea. Ce-i drept, nu prea am unde să observ trendul. Îi văd la televizor, când e de mers la moaște sau alte întâmplări din astea, îs mulți. Și mulți tineri. Și copii cărați acolo, care probabil vor continua să meargă, dacă așa au apucat de mici. Ș-apoi, peste 20 de ani, cine știe cum o să fie lumea. Caca maca precis va fi.

 65. Angela

  Apoi de, Ucraina nu-i Kosovo.

 66. Angela, si in Kosovo a fost magarie mare, de prin anii 70 albanezii au fost chinuiti ca hotii de cai doar doar sa plece (si o mare parte din ei au si plecat). Si oricat s-ar da peste cap sarbii ca e provincia lor istorica, acum o mie cinci sute de ani nu era picior de sarb pe acolo, in schimb ilirii si tracii romanizati erau la ei acasa. Apropo, stiati ca Iustin si Iustinian, imparatii, erau de fapt traci romanizati?

 67. andreea

  adică erau rude cu mine? 🙄

 68. Andreea, cred ca suntem rude si cu papuasii, la o adica 😀

 69. andreea

  ba nuuuu…
  🙄
  asta doar dacă nu cumva crezi că toţi îl avem ca stră-stră-stră-stră… bunicuţ pe Adam.

 70. Andreea, nu are nicio treaba cu Adam. Am citit mai demult cum inainte a pleca din Africa, din cauza unui cataclism (n-am idee ce a fost, probabil eruptie vulcanica), Homo Sapiens Sapiens a fost in pericol de extinctie, se estimeaza ca mai erau doar 2000 de indivizi. Asa ca da, cam suntem toti rude, vrem nu vrem 😀

  De Iustin si Iustinian am amintit tocmai pentru ca nu se cunoaste lucrul asta. Trac romanizat nu e acelasi lucru cu dac romanizat si nici nu sunt eu aia care sa mandreasca neaparat cu chestii din astea. Pur si simplu inainte de navalirea slavilor regiunea respectiva arata cu totul altfel si sunt cred ca daca slavii nu veneau, am fi avut o legatura directa cu Roma (bine, daca nu ar fi venit nici ungurii si nici turcii). Citeam zilele trecute de foibe, daca ati auzit vreodata de ele. Sunt formatiuni carstice in Dalmatia, provincie mai intai austriaca, intre cele doua razboaie italiana si dupa iugoslava. Foibele au ajuns locul unde iugoslavii comunisti au aruncat, cateodata de vii, pe cei care erau „latini” si anti-comunisti. Printre ei si istro-romani, binenteles. Acum au mai ramas doar cateva zeci de oameni care sa vorbeasca un dialect romanesc acolo.

 71. andreea

  nu, nu am auzit de ele.
  ce de convulsii

 72. catalin

  Morringain, mie chestia asta cu natiunile si dreptul istoric („noi am locuit primii aici! Ba noi!”) mi se pare irelevanta. Oamenii vor sa traiasca, cit mai bine. Si nici un om nu va uri alt om din senin doar pentru ca acela e de alta natie. Nu-mi place deloc si chiar mi-i sila de stradania istoricilor romani de a demonstra latinitatea noastra. Pe bune, nu ma intereseaza ca om fi latini, daci, draci, maci, cacamaci. 🙂

  Andreea, am auzit si eu teoria ca, de fapt, sintem mai inruditi decit credeam, si ne tragem dintr-un Adam si o Eva. Cel putin asa zic geneticienii. Na, eu zic ca-i bine sa-l avem stra-stra-stra bunic pe Adam, si nu pe vreun orangutan 😀

 73. catalin

  Radu, mi se pare o exagerare reteau de canale din Scotia pina in Turcia. Sigur, exista astfel de catacombe, unele lungi, dar de aici si pina la o „autostrada” mi se pare un salt prea mare.

  Andreea, sint sigur ca si eu am uitat raspunsurile la intrebarile de securitate pe care le-am pus. 🙂 Mai ales ca, atunci cind mi-am facut adresele, nu credeam ca o sa le folosesc atit de mult.

  Morringain, cred ca politicienii din UE au o mare vina in criza din Ucraina. Ianukovici ar fi vrut s-o scalde, sa nu faca alegeri, sa fie prieten si cu UE, si cu Rusia (ca de la rusi vin banii). Liderii UE l-au cam fortat sa ia o decizie. Bine, asta a provocat manifestatiile pasnice in noiembrie, ce se intimpla acum e numai vina lui Ianukovici.

  Totdeauna m-am intrebat cum e sa fii soldat si sa ti se ordone sa tragi, iar de partea cealalta sa fie prietenii si parintii (scuze, Junghiule, n-am vrut sa aduc vorba).

 74. Apropo de masacre uitate, tot zilele trecute am citit de masacrul din 1945 de la granita Sloveniei cu Austria, sub ochii impasibili ai britanicilor. Un sfert de milion de croati, soldati, femei, copii, batrani, au fugit de frica sarbilor inspre Austria, sa se predea britanicilor. Astia i-au oprit la granita si i-au asigurat ca daca se vor preda sarbilor nu li se va intampla nimic, isi vor pierde doar armele. N-au avut de ales si s-au predat, dupa care au fost pur si simplu mitraliati.

 75. Binenteles ca, la fel ca si in cazul foibelor si a altor masacre de mari dimensiuni, exista reductionisti/negationisti gata sa sara cu cifre care de care mai mici.

 76. Catalin, eu nu vorbesc de dreptul istoric, cu noi am fost primii samd, deplangeam faptul ca o intreaga cultura a disparut pur si simplu datorita unor vandali. In Kosovo chiar inainte de razboi majoritatea tot albaneza era, dar argumentul sarbilor era ca provincia fusese a lor pe la 1300 (vezi kossovopolje). Si nu avem idee daca pe la 1300 erau majoritari sarbii, ci doar ca ei erau stapani, cam cum au fost ungurii la noi in aceeasi perioada.

 77. Catalin, nu, acolo criza exista demult. Acum doar s-a acutizat. Intr-un fel, e bine, trebuie sa se rezolve la un fel. Eu una prefer o Ucraina scindata, macar jumatate din ea sa se indrepte spre vest. Oricum Ucraina de vest acum 70 de ani era de fapt Polonia.

 78. Problema e ca se lasa cu varsare de sange. Si aici UE nu prea mai are vina.

  Iar cu soldatul care trebuie sa traga in prieteni si rude… daca nu e indoctrinat bine o sa aiba dilemele lui Bologa, o sa refuze sa traga si o sa devina si el victima, dar macar nu e calau.

 79. catalin

  Nu stiam de masacrul croatilor. No, da si tu un link, cind oi avea timp oi citi. Mai scurt daca gasesti.

  Bun, exista tensiuni, sigur, dar un lider bun va sti sa le atenueze, nu sa le intretina si sa faca poc. Daca nu escalada boul ala conflictul acum doua zile, criza din Ucraina n-ar fi erupt asa. Si nu prea stiu, eu sint sceptic ca se va diviza tara, ma tem ca nu cumva armata sa traga in oricine nu e de acord. UE e bleaga si nu face nimic (avea dreptate aia, „fuck EU”), iar Sua nu cred ca vor interveni militar aici, in coasta Rusiei. Plus ca Sua au prea multe conflicte deschise.

 80. Pe termen lung, oricat ar fi de represiv regimul, nu poti sa mentii puterea daca cei de jos nu vor. Eu nu dau multa viata regimului lui Ianukovici.

  De masacrul de la Bleiburg citesti aici: http://it.wikipedia.org/wiki/Massacro_di_Bleiburg

 81. catalin

  „Pe termen lung, oricat ar fi de represiv regimul, nu poti sa mentii puterea daca cei de jos nu vor.”

  Ba da, le speli creierii sa creada ca regimul tau e bun. 1984. Sau, daca vrei exemple concrete, Coreea de Nord.

  Nu stiu italiana, dar o sa-l caut diseara in engleza. Multam!

 82. andreea

  ce înseamnă termen lung? 20? 50 de ani?

 83. Pai in Coreea de Nord populatia chiar sprijina regimul. Disidentii sunt putini. De fapt, de asta sunt dictaturile comuniste puternice. Pentru ca dau iluzia alora de jos si saraci ca au si ei putere. Si ca decid ceva.

 84. catalin

  Pai sprijina regimul, ca, daca nu o fac, daca nu pling la comanda cind li se spune, ajung in lagarele de exterminare. Si ei, si rudele lor, pina la a treia generatie.

  Da, Andreea, „termen lung” poate fi prea lung pentru o viata de om …

 85. Andreea, nu e o perioada exacta. Eu spun doar ca acolo unde e nemultumire, mai devreme sau mai tarziu regimul pica, pentru ca nu poti rezista daca nu ai sustinere.

 86. andreea

  şi zicala cu pîine şi circ? pare o cerinţă minimală…

 87. Avand in vedere ca si la 24-25 de ani de la caderea comunismului, acesta are inca multi sustinatori ma face sa cred ca in Romania de atunci sistemul avea destula sustinere. Si, cu toate astea, a cazut. In Coreea de Nord mai e si altceva. In Asia autoritatea e respectata pana la absurd (imi vin kamikaze in minte), acolo cine conduce e aproape sigur ca o sa fie ascultat orbeste.

 88. andreea

  morringain, eu cred că-s mai mulţi susţinători acum, decît atunci. pentru că românul e o fiinţă cam sucită. 😛

 89. Jasmine

  Pe mine ma ingrijoreaza mai mult ca exista un curent romanesc care sustine si face propaganda asidua sistemului politic din Coreea de Nord. Adica se doreste punerea lui in practica aici la noi. Si chiar sunt convinsi ca e bun.

 90. Andreea, nu prea e minimala 😀 Pana si romanii, care au inventat formula, au avut probleme sa-si multumeasca cetatenii, desi cucerisera o lume intreaga. Au fost destule perioade in care imparatii au fost schimbati mai ceva ca sosetele.

 91. andreea

  ce trebuia să fie acolo, gelu? văz că nu merge…

 92. catalin

  Jasmine: ceee? Coreea de Nord are sustinatori??

  Gelu: am sa-ti sterg comentariul (cred), imi da „video does not exist”. La tine merge?

 93. Andreea, nu neg asta.

  Jasmine, daaa. V-am spus ca aveam un student convins ca de fapt in Coreea de Nord e totul OK si vroia sa mearga acolo sa arate lumii dovada ca totul merge bine. Am alertat conducerea facultatii sa-l convinga sa renunte la prostie.

  Apropo, de tipa romanca rapita de nord-coreeni stiti? A fost o pictorita/sculptorita care traia in Italia, pacalita ca-si va expune lucrarile in Japonia. La escala in Moscova i-au luat pasaportul si urmatoarea oprire a fost Phenian. Doi ani in lagar de re-educare, dupa care a fost maritata cu forta cu un american dezertor din timpul razboiului din Coreea. A facut cu ala doi copii, printre batai si munca fortata, dupa care a murit de cancer. Copiii ei sunt si acum acolo, se presupune ca sunt agenti secreti, fiind albi si vorbind si engleza si romana la perfectie.

 94. andreea

  e Monica. dacă iei linkul şi îl deschizi în altă fereastă, merge. ciudat…

 95. catalin

  Andreea, am rezolvat eu.

 96. Jasmine

  Da, din pacate. Chiar printre intelectuali implicati in proiecte finantate de ministere. Si printre persoane cu pregatire solida, manierate, cu bun simt, cultivate. Si persevereaza in prozelitism. Am sperat sa fie o toana, dar nu. Ukraina e cam nimic in comparatie cu ce se lucreaza la noi in subteran.

 97. Jasmine

  Morringain, si acolo? Plaga se extinde.

 98. Pai da, manipulare grupa mare 🙂 acum nu neg ca noi astilalti nu suntem manipulati in vreun fel, dar macar sa fie raul ala mai mic pe care-l alegem.

 99. hahaha, de la lucian mandruta citire: „E posibil sa te zguduie si altceva in afara de violentele din Ucraina…

  Am vazut-o pe Oana Roman pozand semi-nud in ultima luna de sarcina!”

 100. Jasmine

  hm, mie asta mi se pare foarte grav. Pentru ca teoria asta pe care tu ai auzit-o acolo, o aud eu aici ca pe picatura chinezeasca. Sau coreana.

 101. Jasmine

  :)) hai ca a fost pe faza lucisor

 102. andreea

  nu ştiu dacă vreau s-o văd. mai era una, Nikita… 😆

 103. Jasmine, n-ai idee cat de comunista e academia in vest. De fapt, e exclusiv comunista. Nu esti ca ei, nu ai ce cauta acolo. Eu am ramas dezamagita. Acum, sunt constienta ca eu mare valoare nu-s. Mai imi vin si mie, rar, idei bune. Dar acolo e un mare circ, se intrec in a nu face nimic important, dar cam in toate subiectele au grija sa trateze crimele sistemului capitalist ticalosit.

 104. Jasmine

  care tinea cura de slabire cu halci de sunca 🙂

 105. A fost, mie-mi place. M-a cam enervat ieri ca a tinut sa ne arate un video cu pisici jupuite de blana de prin China/Coreea. Dar in general avem cam aceleasi idei 😀

 106. Jasmine, nu suncile sunt problema, painea, pastele, orezul, cartofii da 😛

 107. Jasmine

  morri, gravitatea este ca sunt trimisi sa convinga la „firul ierbii”, au preluat metoda, adica de la om la om, printre prieteni, cunostinte, cursuri, orice. Iar unii profesori care chipurile sunt vestici, promoveaza interesele care dauneaza complet nu doar noua ca natiune, ca pana la urma, daci, traci, romani, romani, e important pentru conducere, dar pe mine concret, ca om, ma afecteaza in contextul ingradirii drepturilor si libertatilor. Adica, exista mare risc.

 108. Jasmine

  orezul ingrasa??!

 109. andreea

  cu unt mult, cum îmi place mie, probabil că da. 🙂

 110. Jasmine, combinatiile ingrasa. Si de obicei nu mananci orez gol, carne poti manca doar cu o salata, orez doar fiert in apa nu prea. Decat daca esti matochist 😀

 111. Jasmine

  eu nu mananc orez aproape deloc, si cat ma straduiesc sa mai pun si eu pe mine si nu reusesc. voi incerca si cu orez cu unt?!

 112. Jasmine

  deci combinatiile dau puterea 😀

 113. Depinde de organism, eu ma ingras si uitandu-ma la prajituri, darmite sa le mai si mananc. Dar in general, la combinatii explicatia e simpla: sunt foarte calorice, poti manca mai mult decat ai nevoie, poti ajunge chiar si la diabet doi (bine, dupa excese serioase si indelungate). Daca mananci doar carne cu salata, chiar daca e grasa carnea, nu te joci chiar asa tare cu insulina si nici nu poti manca cantitati industriale.

 114. Jasmine

  ma uit tot uit si eu la stirile care circula si la comentarii. In afara de sentimentul de tristete pentru victime, nu am inca formulata vreo parere. Doar ca videoclipul cu ucraineanca cea frumoasa are ceva care nu se leaga. Nu m-am hotarat inca ce.

 115. catalin

  Morringain: lunetisti, cica nu sint rafale trase asa, in legitima aparare. Astia sint comunistii: canalii.

  Jasmine, tu nu vrei sa te ingrasi, n-am auzit pe nimeni sa doreasca … sunculite. Ce vrei tu e sa pui niste muschi si, peste ei, va veni in mod natural si un strat de grasime frumos, subtirel. Deci, mincare sanatoasa, echilibrata, si exercitii cu greutati. Au! Nu da cu matura! :)) Gata, plec.

  Daca vrei linkuri, caut si-ti pun (serios acum). Ah, unde-i Eva cind are omu’ nevoie? 🙂 (ea stie toate chestiile astea legate de nutritie, sanatate, dar chiar tot).

 116. catalin

  Ma, ia sa fac eu niste precizari, dracu’ sa le ia de precizari.

  1. Nu i-am trimis niciodata Norei emailuri cu inimioare de cacat. M-a bufnit risul cind am auzit.
  2. Nu i-am trimis Norei emailuri dubioase, sa fi incercat sa ma apropii de ea. (poate observati cum asta contrazice 1, da?).

  3. E o mizerie din partea Norei sa taca cind crevetele ala timpit face astfel de insinuari, de parca ar avea acces la contul ei de mail (dar, mai stii?).

  4. Val, daca vrei sa vii, eu nu te dau afara. Si sint vreo 4 admini (ca de aia e blog colectiv), nu doar sceleratul de mine. 🙂 Apoi, nu cred ca cele doua bloguri se exclud unul pe altul, nu vad de ce cineva n-ar putea scrie in ambele parti. Sigur, e valabil si pentru altii (dar, vai, nu pentru creveti).

  Am sa pun acelasi mesaj si dincolo, sa vada saracii cit de bine m-au bannat.

  Hai, gata cu precizarile.

 117. catalin

  Morringain, eu am gasit asta interesant. Bine, eu nu stiu multa istorie, de aia.

  http://news.nationalgeographic.com/news/2014/02/140220-ukraine-history-violence-protests-russia-plokii/

  The basic misunderstanding is that there is a structural split between those who speak Russian and those who speak Ukrainian. Both languages are in fact everywhere. Protesters are united, both Russian-speaking and Ukrainian-speaking [people] together. It’s not as important an issue as people tend to believe.

 118. Depinde, Catalin. Sunt atatea puncte de vedere ca e greu sa distingi imaginea reala.

  Mie mi-e rau. Am vorbit pe facebook cu cineva, din grupul meu de amici italieni, si sa-mi spuna la un moment dat ca sotia si fiul lui au murit la ultimul mare cutremur de acolo. Am ramas interzisa, nu ma pricep ce sa spun 😦 Si ma simt de parca mi-ar fi dat cineva cu ceva in cap ca mi-a facut asa o destainuire.

 119. catalin

  Morringain, si eu i-am tras cuiva un astfel de baros in cap. Stii, cind tristetea e prea mare, nu te gindesti ca strigind-o ii vei rani pe cei din jurul tau. Iarta-l, ca n-a vrut. 😦

 120. Catalin, dar cum as putea sa ma supar pe asa ceva? Lovitura la mine a fost mare pentru ca e o persoana care s-a purtat mereu bine cu mine si nu stiu cum as putea sa-l ajut, iti dai seama ca e chestia cea mai nenorocita posibil sa-ti pierzi copilul ingropat in casa pe care inca trebuie sa o platesti. Cateodata e prea multa suferinta si nu ai ce sa faci in privinta asta 😦

 121. catalin

  Nu ai cum sa-l ajuti, lasa-l, poate i-a facut bine sa spuna cuiva, poate a simtit nevoia sa explice de ce e schimbat, poate a gresit. Ti-am spus, exact asa am facut si eu; n-am gindit, nu stiu, plingeam atunci.

 122. Stiu, dar nu-l las. Daca simte nevoia sa vorbeasca, o sa fiu mereu acolo.

 123. catalin

  Frumos din partea ta. 🙂 Nu poti sa-i dai pisica (daca ii plac animalele)?

  Si pe mine m-au scos din depresii adinci unii din cei de aici, dar si unii care nu vin pe aici. Nu stiu daca ii voi putea ajuta vreodata cum m-au ajutat ei. 🙂

 124. Nu, e indragostit in schimb de mancarea romaneasca (rar pentru un italian). Asa ca o sa-i furnizez retete cu siguranta 🙂 bine, asta o faceam oricum 😀

 125. catalin

  Asa, o mica mica precizare, nu stiu daca e nevoie, dar o fac: n-am comparat-o niciodata pe Nora cu Ianukovici. Daca s-a inteles asta, am gresit eu. Are Nora defectele ei, dar ala e un criminal.

  Daca vreti sa revedeti, am gasit un canal bun pe youtube cu clipuri de la olimpiada:

 126. catalin

  Avand in vedere ca si la 24-25 de ani de la caderea comunismului, acesta are inca multi sustinatori ma face sa cred ca in Romania de atunci sistemul avea destula sustinere. Si, cu toate astea, a cazut.

  Te contrazic aici, nu cred ca a cazut. Cred ca a continuat. Apropo, si Tismaneanu vorbea de doua revolutii in ’89: una legitima, a oamenilor satui de comunism (inceputa la Timisoara) si o contrarevolutie care a salvat regimul comunist sacrificind doi pioni slabi.

  Am o cunostinta care a vizitat Coreea de Nord anul trecut. 😀 Da, in vizita, asa e ea, merge peste tot. A pus multe poze pe facebook, vad ca albumul e public (dar trebuie cont cred). Nu e nimic politic in reportaj, sint oameni si locuri dintr-o tara inchisa.

  https://www.facebook.com/carla.ann.white/media_set?set=a.10151878749077107.1073741826.570657106&type=3

 127. Radu P.

  Eh, daca ai fi comparat-o cu Timoşenco, erai şi acum pe blog.
  Cum pe care blog? Pe ăla pe care-i proprietară şi care e centrul Universului, nu pe ăsta de pe la colţuri.

 128. Radu P.

  Tudorel Butoi recomanda asta:http://www.stiri.botosani.ro/stire/55186/Chinezii+au+inventat+ciorapii+anti-viol+.html

  multe mai afli din ziarele de azi…

 129. andreea

  😆 😆

 130. Angela

  Poate că violatorul chinez se sperie, de ăla neaoș, de-al nostru, mă îndoiesc. Dacă e și un pic zoofil..

 131. Radu P.

  si am mai aflat o chestie extrem de importanta astazi, tot din ziare, cica sa nu-ti tatuezi sprancenele ca e mare risc sa fii alergic la tus si atunci ti se umfla si-ti curge puroiul pe ochi.

  oribila chestie, n-o sa-mi tatuez niciodata sprancenele.

 132. andreea

  de ce nu?
  suferă moşul la frumuseţe

 133. catalin

  Bine ca mi-ai spus, Radu, ca voiam sa-mi tatuez sprincenele. 😀

 134. andreea

  dacă ai multe de spus şi de scris, te întinzi naibii şi pe sprîncene, ce să faci…

 135. catalin

  Apropo, din ce vad pe la sala, multi (si mai ales multe) au tatuaje. Mai mici, dar si mai mari, serpoi verzi intinsi pe tot spatele. Cica e moda.

 136. catalin

  Ioi, ca frumos ii domnu’ scriitor, Andreea. 🙂

  Chiar, voi ati facut ceva iesit din comun vreodata? Sa fugiti de acasa (cu o inimioara sau la manastire), sa va faceti un tatuaj, sa beti pina nu mai stiti de nimic, chestii de astea. Ca eu n-am facut nimic nimic.

 137. Angela

  Nu-mi amintesc să fi făcut, dar poate o să fac de acum încolo. Cred că o să fug de acasă.

 138. Radu P.

  Io zic sa mergi incet, vitezisto.

 139. Angela

  Nooo..ca melcul. Țuști!

 140. Eva

  In Germania e mare moda cu machiajul permanent. Adica isi tatueaza femeile sprancenele si dunga/dungi neagre la ochi, conturul buzelor si cine stie dracu mai ce.
  Stiu ca le vad pe masa de operatie, cu cancer la san. Bine, nu spun ca FIX D-AIA au/fac cancere, dar probabil ca nici sanatos nu e.
  Tusurile astea au si metale prin ele, aluminiu si alte porcarii, dar hei! si plombele au mercur si cu ala chiar nu-i de joaca.

  Cam cum e Andreea (printre unicati) cu necont la feisbuc cam asa sunt si ultimii ramasi prin Germania netatuati. Cred ca trebuie sa caut un om netatuat, greu ii zaresc.
  Am vazut la sala o data un mos tatuat, nu complet, dar cu destule tatuaje; si-avea pielea lasata……. nene, scarbosenie, o zic pe fata. Tatuaj flescait! Cool nu?

 141. Eva

  Cineva tre sa scrie repede un articol (ala io, ala io!) ca se umple si „casutza” asta si-apoi unde ne mai inghesuim? Ar trebui sa ne facem pagina de feisbuc si sa scriem pe perete (Andreea ai inteles? :)) )

 142. Angela

  He, heee, pe vremea mea..(jurasem că eu n-o să pronunț niciodată vorbele astea, dar, no, le-a venit vremea), unii oameni, puțini, aveau, pe antebraț de obicei, câte un tatuaj albastru – o ancoră, o sirenă, o inimă străpunsă, un nume. Și chestia asta făcea ca omul respectiv să fie privit cu oarece rezervă, oricât de cumsecade ar fi fost. Părea ceva îndoielnic și de prost gust. Acuma de unde o fi izbucnit isteria tatuajelor, excesivă, grotescă și absurdă, dracu știe. Eu, cu psihologia mea de almanahe, nu mă pot dumiri.

 143. Edle

  Unde-i gasesti tu, Eva, ca eu nu vad niciun tatuat? La mine e penurie. 🙂

 144. Saltare, gasca 🙂

  Ceva de ras:

  PS. Eva, iti trimisei cerere de pretenie. Cu mine ai rezolvat, acum sa o convingem pe andreea, dac-om reusi.

 145. Edle, pai ea e doctorita, probail ii vede le peleul gol mai multe decat apuci tu. Da stai linistita, ca o sa apuci sa vezi si tu 🙂 felicitari pentru afacere, btw.

 146. Edle

  Ah, tatuaje ascunse. 😉 Or fi, ca eu chiar unu’ n-am vazut in doi ani de cand sunt aici.

 147. Edle

  Multumesc, da’ nu e inca nimic concret. Mai am oleaca de invatat si apoi o sa incep sa ma gandesc la afaceri. 🙂

 148. O sa fie bine, ai sa vezi 🙂 eu cu a mea n-am facut mare branza in ultima saptamana, dar am avut solicitari sa le scriu eu eseuri si/sau teze 🙄

 149. Ah, acum ceva de speriat 😀

 150. Eva

  La peleu golash da :))
  Oricum sunt caterinca de cele mai multe ori, tatuajele ma refer. Ori tribale ori cine stie ce minuni de imagini, dracusori, date importante, nume, asta mi se pare cel mai penal. Imi tatuez Aurel sau Mirel pe brand, s-apoi daca ma lasa Mirelul? cine ma mai ia asa marcata?
  Mirel forever!

  Morri, daca apuca Catalinul va esplica el ce si cum cu fecesbookul, io acum ma duc s-o ridic pe mama de la gara, imi aduce motaaaaanuuul 😀 !!!

 151. bravos, se lasa cu mieunaturi si/sau zgarieturi 😀

 152. pfuuu, is obositaaa, frintaaa…
  da’ e bine. 🙂

  ce mai faceti?

  feisbuc?! io?!
  never!! 😛

 153. andreea

  Edle, cumnata-mea a facut ce faci tu, in Canada – o scoala de cosmetica – apoi a lucrat impreuna cu o o alta tipa, incercau tot felul de minunatii, tratamente, epilari temporare sau vesnice 🙂 si era maestra in creme.
  apoi a facut un copil si a luat o pauza de citiva ani. acum vrea sa-si reia treaba pe cont propriu, si-a cumparat niste aparate scumpe si tot nu are timp sa se ocupe serios… dar stie multe…

 154. catalin

  Asa, Eva a facut o pagina facebook pentru ciocolata cu sare. Eu nu m-am gindit la asta. Zic ca e o idee buna, mai ales pentru cei care n-au cont acolo. 😛 Cine vrea, sa ridice doua degetele sa primeasca parola contului.

  Peleu 😆

 155. Eva

  Am iesit insangerata de la intalnirea cu pisicul, dar mi-a luat ce mi se cuvine!!! Am zis!

  Apropos de poza cu Roman. Nu mai stiu de unde am auzit, am vazut, am cunoscut, nu mai stiu, da’ era una odata care fusese mereu in genul ala de grasa si-a venit o data la spital cu dureri enorme… ea nastea dar nu stia ca e gravida. Sa fi fost film, nu mai stiu de unde stiu povestea asta.

  Apropos de gravizenii, am observat aici ca devine din ce mai la moda sa faci copilul spre 40 de ani.

 156. catalin

  Pai na, daca-ti gasesti un partener stabil dupa 35 …

 157. Eva

  Am fost la gara in Stuttgart, vineri seara. Toate natiile, toate culorile si toate ocupatiile :D. Lume multa, mizerie, fum de tigara peste tot, muzica, jungla sau gradina zoologica… da’ tot am simtit un dor adietor de Bucuresti. 😀
  Cine m-aude zice ca mi-s nebuna la creierii capului dar raman un om dependent de un oras mare, mare, cat mai mare.

 158. andreea

  am fost si eu odata in gara din Stuttgart, da’ parca nu semana cu Bucurestiul… 🙂

  cum adica feisbuc pentru ciocolata?
  si poti comenta si aici si acolo?

 159. Eva

  Da nu seamana la propriu, ca aici sunt diverse natii, acasa erau aurolaci si cocalari :))
  M-a facut sa-mi fie dor de un oras mare, ca io de la mine din sat ajung rar la „capitala” de land :)) Is vreo 18 km :))

 160. Andreea, imi vine sa te bat de incapatanata ce esti 😛

  Eva, deci l-ai smotocit bine, sa inteleg? 😀
  Cred ca am citit si eu ceva asemanator cu mamici din astea asa de rotunde ca nu au priceput in noua luni ca-s bortoase.
  Iar cu varsta, acum iti faci mai intai o cariera, astepti sa-l intalnesti pe fat-frumos, astepti ca fatu sa se maturizeze nitel, astepti si sa-si schimbe opinia si sa vrea copii. Eheh, mult de asteptat, nu ca anacronica de mine cu copil la 25 de ani.

  Eu am fost dependenta de Bucale acu o mie de ani. Acu daca ar fi as fi dependenta de Roma. Asa mi-ar placea sa locuim acolo 🙂

  Da, Andreea, poti comenta si aici si acolo. De fapt, s-ar putea sa constati ca iti vine mai usor acolo, mai ai si notificari.

 161. catalin

  Cred ca poti comenta si acolo, dar nu stiu daca e de dorit, ca e greu de urmarit in ambele parti, zic eu…

  Daa, cind sintem intr-un oras mare, e prea mult zgomot, cind avem sansa sa stam intr-un satuc – e prea liniste. Greu. 🙂

 162. Eva

  Smotoceala nu gluma. Acu e impuscat, rapus pe canapea 😀
  Acum in gara era la linia vecina un TGV cu destinatia „Paris Est” 😉
  Ehhh…

 163. Eva

  Aaaa nuuu, ca ne-am gandit daca sa stam in Stuttgart sau pe langa, am ales asa intentionat pentru ca Stuttgartul este intr-o vale, are cateva coline si este foarte poluat, mai ales vara se strange tot zapuhul in valea aia, si praful… hell no. Am inghitit destul in Bucuresti.
  Aici sunt casute multe, miroase mereu a foc de lemne, aud cocosh (culmea, pe la pranz, cred ca e si asta dupa alt fus orar, cocosh canadian sau ceva), gashte 🙂
  Am o gradinita langa casa, si cand au astia mici pauza pe la pranz sunt afara si li se aud rasetele, chitzaielile si chicotelile. De nepretuit.
  In Stuttgart se aude ca pe Magheru, mereu o ambulanta 😛

 164. Mai, i-au clonat pagina bietului motan Lentila!

  asta e pagina originala: https://www.facebook.com/MotanulLentila

  si asta e clona, pe care ma chinui sa o raportez ca duplicat: https://www.facebook.com/pages/Motanul-Lentil%C4%83/1406482452937387

 165. Ma chinui pentru ca cel putin mie nu-mi merge chestia cu raportatul, nu pot sa trec de mesajul: Please enter the name of the original page to submit this report. Pe care il pun si de degeaba 😦

 166. catalin

  Nu stiu, Morringain, nu am cum sa te ajut. Ce chestie insa, lupta pentru like-uri si vizibilitate, ca sa poti pune linkuri catre reclama. 😦

  Eva, dar cum e lumea acolo? Fiecare cu casuta lui, va intilniti rar si nu schimbati mai mult de 2-3 vorbe?

 167. Am rezolvat, Catalin, mi-au spus alte persoane ca trebuie sa sterg din link http-ul ca sa recunoasca facebook pagina.

 168. Eva

  Nu ma intalnesc cu nimeni. Si mai mult decat „Hallo” si-un zambet larg nu zice nimeni nimic.

 169. catalin

  Si nu e groaznic uneori, Eva? Fiecare cu patratica lui, inconjurat de ziduri groase, in timp ce viata zboara cu o viteza incredibila…

 170. Catalin, mie-mi cam place situatia asta de care vorbeste Eva. In Romania voiam sau nu, pierdeam mereu timpul pe strada ca ma intalneam cu n-spe mii de cunoscuti, si na, trebuia sa stau de vorba. Aici buna ziua si cam atat 🙂 Bine, eu sunt mai rau de atat, visez sa stau undeva cum avea tata casa, la vreo 3-4 km de sat, cu doar vreo 3-4 alte case pe dealuri si alea mai mult nelocuite 🙂

 171. catalin

  Nu stiu, zic ca cel mai bine e pe undeva la mijloc. Te saturi totusi sa interactionezi cu oamenii doar la serviciu …

  Ce cumintel pare asta, Lentila 🙂

  Am gasit un dansator:

 172. na, ca ma desconspirai singura, ca toanta. asa ne uram eu si maica-mea noapte buna 😀

 173. andreea

  pai si cum?!
  sa alerg de colo-colo, de aici pe feisbuc?!
  sa uit unde trebuie sa raspund si cui? si-asa am capul brambura, cu mailurile si gindurile si cu toate celele…

 174. Antrenament, Andreea 😛 eu sunt cea mai aiurita persoana in viata si le pot face pe amandoua 😛

 175. andreea

  😀 unul din coşmarurile mele e să nu care cumva să dau click aiurea şi să trimit cine ştie ce mesaj cine ştie cui…

  parcă era o fază din asta în Bridget Jones...

 176. daca mie nu mi s-a intamplat niciodata…

 177. catalin

  Andreea, sint unele lucruri care se pot face mai usor pe facebook, sau doar acolo. Bine, nu vrem sa comentam chiar in ambele parti tot timpul, dar sint sigur ca-l vom folosi. Hai sa-ti dau parola! 🙂

  La tine imi apare la „follow” pistolulcubuline.wordpress.com. Nu, nu-i nimic rau, doar mi-am amintit. Cit de multe s-au schimbat de atunci …

 178. Radu P.

  Catalin, e incredibil, am folosit total uninstalul ala al tau, ca aveam C-ul sufocat, din 40 de giga mai aveam vreo 300 de mb, si mi-a curatat 23 de giga de balarii. Vad ca inca merge calculatorul si n-am pierdut nici informatii, cel putin la prima vedere.
  E incredibil!

 179. Angela

  Un NU hotărât feisbucului!

 180. Radu P.

  Ala mai imi lipseste, ca-n rest le am pe toate.

 181. Indaratnicilor, faceti ca fi-miu. I-am facut luni seara scovergi. Nici nu a vrut sa auda. A refuzat sa manance pana cand, dupa doua zile, pentru ca nu i-am dat nimic dulce intre mese, s-a hotarat sa rontaie una. Dupa numai puteam sa-l opresc 😛

 182. catalin

  Radu, eu am folosit Total Uninstall pentru a dezinstala programe, nu stiam ca iti poate sterge si fisierele temporare. Da, asa se intimpla, unele programe ajung sa tot stocheze fisiere temporare si ocupa tot spatiul de pe disc.

  In rest sa stiti ca cel mai important sfat e ala cu sprayul pentru curatat praful din interior. Si e tare usor de pus in practica.

 183. Radu P.

  Pana unde poate merge dementa, de averile si agoniseala cacamacaurilor de la putere am tot auzit, dar ce vreunul sa aibe ruine romane, asta n-am mai auzit.
  http://adevarul.ro/international/europa/foto-ucrainienii-descopera-resedinta-presedintelui-parasita-garzi-antilope-fazani-pauni-masini-scumpe-1_5308bbd4c7b855ff56921f6f/index.html

 184. andreea

  😛 Morringain, exact de asta mă tem.
  de încă o obsesie, de încă un fix. încă o dependenţă. am cîteva şi de abia le duc.

 185. andreea

  Cătălin, bărbatul meu cel (aşa zice el 🙄 ) priceput în ale calculatoarelor citi textul şi decretă că figura cu sprayul e periculoasă. adică nu o poate face bine orişice mînuţă. şi mai spuse el că Chrome-ul nu e prea grozav şi că în afara ghicirii întrebărilor secrete există nişte crackere (cam aşa le-a zis el în timp ce eu ascultam plină de respect) adică nişte programe care încearcă parole cu viteza luminii, şi, pînă la urmă, se întîmplă de le şi nimeresc. 👿

  ptiu, drace! 😛

 186. catalin

  Radu, puterea schimba oamenii, ii face neoameni. Da, ce-i trebuiau lui coloane? Dementa! Tot asa, daca nu ar fi tras in demonstranti, si-ar fi pastrat si acum puterea, nu ar fi trebuit sa fuga.

  Andreea, nu-i nimic periculos la spray, ai laptopul inchis si sufli praful din el. E periculos sa nu faci nimic, ani de zile. De browsere stiu ca Mozilla, Chrome si Internet Explorer ies (in diverse ordini) primele in toate testele. La siguranta insa Internet Explorer sufera multisor, asa ca ramin cam doua alegeri. Iar cu crackerele nu e adevarat, dupa 3-4 parole gresite google si yahoo iti dau sa rezolvi captcha-uri, sa arati ca nu esti robot (incearca! 😛 ) Chiar si presupunind ca exista un idiot cu suficient de mult timp, nu te lasa ei sa incerci zeci de parole. Daca lucrurile ar fi atit de simplu de spart, n-ar mai avea google milioane de utilizatori si mii de programatori. 🙂

 187. andreea

  hm…
  stai măi, că pe alea nu le încerci scriind tu cu mîna ca prostul. asta ştiu chiar şi eu. 🙂
  tre’ să fie o şmecherie…

 188. catalin

  Nu conteaza ca le scrii cu mina sau cu un program, site-ul nu face diferenta (ca nu poate sti ce minuni rulezi tu pe calculator). Nu e nici o smecherie, dupa ce ai gresit 3-4 parole pagina nu mai accepta nici o incercare pina nu rezolvi un captcha de ala (numere sau litere scrise strimb, sa le recunosti). Iar aici se termina povestea. Serios, in toate cazurile de conturi sparte fie s-au ghicit intrebarile de securitate, fie s-au spart alte adrese de email, care puteau fi folosite pentru a reseta parola pe un alt cont (asa are google de exemplu).

 189. andreea

  😛
  ia, să vezi tu ce-l iau eu în primire cu tigaia draicucăr, pentru că m-a indus în eroare.

 190. catalin

  Iar asta cu sprayul e recomandata peste tot, stiu ca poza am luat-o de pe site-ul hp (ca n-aveam 3 miini sa fac eu una).

  E buna si tigaia la ceva, nu? 🙂

 191. andreea

  io ştiu? 🙄
  mai bine îl aduc aci, dacă tot e vorba de controverse în domeniu. că eu îs bîtă. să văd…

 192. catalin

  Nu-i nici o controversa, nu poti strica nimic (cu sprayul). Daca folosesti un aspirator puternic sau alte minuni, probabil ca se pot rupe unele chestii. Pur si simplu scoti praful dintr-o cutie. Sigur, pentru o curatare mai buna ar trebui sa desfaci cutia, dar merge destul de bine sa sufli intr-un colt. Am spus, inchizi laptopul de tot mai intii. 😛

 193. catalin

  Sa stiti ca nu am pus nici un sfat controversat aici, si nici chestiuni foarte tehnice. Si le-am incercat pe toate. Mai zilele trecute am dat o scanare cu Eset si mi-a gasit citiva musafiri, desi am un antivirus activ.

  Of, cum sa schimbam subiectul, nu mi-e bine deloc… 😦

 194. catalin

  Adica nu, intrebati ce doriti, o sa raspund daca stiu cu placere. Gata, fara ha.

 195. catalin

  Am citit un articol destul de frumos, dar si putin dureros. Ma rog, o sa iau ceva bataita de la Andreea, ca tot are tigaia pregatita. 😛

  http://mobile.nytimes.com/2014/01/25/opinion/sunday/how-long-have-i-got-left.html?_r=0&referrer

  I can’t go on. I’ll go on. […]

  Every morning at 5:30, as the alarm clock goes off, and my dead body awakes, my wife asleep next to me, I think again to myself: “I can’t go on.” And a minute later, I am in my scrubs, heading to the operating room, alive: “I’ll go on.”

 196. Angela

  Nu. Puneți-vă crampoane, bateți pioleți, orice, numai să n-o luăm la vale.

 197. Apropo de crampoane si pioleti, tocmai vazui The Descent. Brr 😀

  Radu, mai mult decat coloanele romane ale aluia (ca pot intelege oarecum dorinta de a poseda cat mai multe lucruri), pe mine ma amuza/oripileaza comentariile care, in ciuda evidentei, spun ceva de genul: „Ce seamana propaganda asta cu cea din ’89 cu ,,luxul’ in care traia Ceausescu, si care nu se compara cu luxul in care traiesc actuali politruci din bugetul tarii(adica banisorii jupuiti de pe spinarea noastra) sa zic muschi vita de Kobe =600 $/kg.,unguent rectal Clinique,whisky din cel mai fin de sute de euro sticla, si multe alte huzururi ale celor de azi…”

  Catalin, pentru ca nu-mi vor sa mai mearga niste taste, saptamana viitoare o sa-mi vina alta tastatura, pe care ma voi chinui sa o pun eu singurica 😀 la laptop, nu la desktop.

  Andreea, toti expertii au propriile solutii. Ceva de genul: cate bordeie, atatea obiceie. Acum, vad ei cum se descurca 😀

 198. Catalin, mai trimite-mi o data invitatia aia cu editarea, m-am saturat sa tot vad cum o dau in bara cu gramatica 🙄 nu-s ce am in ultima vreme, cred ca m-a cam prins nenea Alzheimer de maneca.

 199. catalin

  Am trimis. 🙂

  Pfai, aia cu schimbatul tastaturii poate fi jale, depinde acum si de laptop. Mult succes! Nu stiu daca m-as baga si daca n-as alege varianta mai simpla a unei tastaturi externe.

 200. Inca n-am primit nimic.

  Am tastatura externa, dar nu ma pot impaca cu ea. Nu stau la birou, ci pe canapea, e tare incomoda. Si nu pare ceva complicat sa o schimb, e un HP Pavilion G6.

 201. Gata, merci, am primit si rectificat ce gresisem mai sus 🙂

 202. catalin

  Habar n-am, cauta si tu ghiduri de dezasamblare pe net si ai sa vezi.

  Eu am trimis invitatia, vezi poate a pus-o in folderul de spam.

 203. Catalin, pai am si gasit, altfel nu ma aventuram sa-mi stric laptopul 😀 Cum consortul are amanta in pisica, eu am in laptop 😀

 204. andreea

  uf.
  bine ca s-a terminat cu impuscaturile, la vecini…

 205. andreea

  m-am vopsit.
  astia zic ca a iesit prea rosu. stau toti si se zgaiesc ca la urs la parul meu si comenteaza… ce sa zic…

 206. catalin

  Da, surpriza in Ucraina, nu stiu ce s-a intimplat, cu ce l-or fi presat americanii pe Putin? Ianukovici era maimuta lu’ Putin, doar nu-si inchipuie cineva ca el gindea independent. Maimuta criminala insa, n-a ezitat nici o clipa sa traga in oameni nevinovati. Sper sa-l prinda.

  A, prea rosu, ar fi preferat verde? 😛

 207. Andreea, eu ma vopsesc doar cu henna. La inceput e un pic prea morcovel, dar dupa se estompeaza pana dispare de tot. Acum e doar culoarea naturala cu ceva reflexe rosiatice, cred ca imi trebuie iar un vacsit 🙂

 208. andreea

  hm, hm… sper sa se estompeze si rosul meu…

 209. Depinde de vacsea. Daca nu, cred ca te mai poti vacsi cu alta culoare 😀

 210. Angela

  Eu m-am văcsit ultima dată fix acum un an. Mai avusesem o tentativă să renunț când cu începutul bolii, nu mai aveam putere și pentru asta și îmi pica părul de la medicamente. După ce m-am întremat oleacă, ficioru o zis că nu-i pregătit încă să mă vadă căruntă. Am reînceput cu vopsitul, dar era enervant, la două săptămâni era musai să repet figura, că se vedea ca naiba părul de la rădăcină, parcă s-ar fi găinățat păsările în capul meu. Am renunțat și acuma-s ca lupul de stepă, sură și lățoasă. Nu știu de ce toți aparținătorii s-au oripilat când am zis c-o să-mi iau o perucă. E chiar așa tâmpită ideea?

 211. Edle

  Am avut musafiri. A fost frate-meu cu cei doi bebelusi. 🙂 7 ore au facut de la Londra pana aici. Nici nu-mi trecea prin cap ca e atat de putin.

  Catalin, eu stiu ca uleiul de argan e foarte bun, dar daca zici ca alea n-au dat rezultate, nu stiu ce sa zic. Poate solutia e in gasirea unei alimentatii potrivite. Habar n-am. Te hidratezi sufficient?

 212. Edle

  Andreea, da, o sa invat si eu sa folosesc tot felul de aparate. Dar mult mai tarziu. Acum is cu toceala. 🙂 Pune poza, sa-ti vedem culoarea.

 213. catalin

  Nu, Edle, nu pentru mine, pe mine nu dau doi bani. 😦

 214. Edle

  Atunci, apa si omega 3 la greu. (Oricum, ar trebui sa am mai multe informatii, ca sa-mi dau cu parerea.)

 215. Edle

  Eh, poate ar trebui.

 216. catalin

  Acuma, daca-s eu morcovit, n-ar trebui sa fiti si voi tacuti si tristi …

 217. andreea

  nu sintem.
  dar n-am stat prea mult pe acasa…

 218. andreea

  Angela, io m-am vopsit prima data tot fix acu un an. m-am tot invirtit, m-am tot sucit, am lacrimat, dar nu se mai putea. alb pe la timple. am cautat sa fie identic si de nedepistat rezultatul. am umblat prin raioanele cu vopsele si mi-am apropiat o suvita de par de toate buclele vopsite ca exemplu, lipite de cutii si care mi se pareau asemanatoare. ciu-ciu.
  prima data a fost prea saten, a doua oara prea blond si acum prea rosu. dar m-am consolat. asta e…

 219. andreea

  din cite stiu, Angela, nu-s prea comode la purtat, perucile. dar daca gasesti una care iti place si te simti bine cu ea, de ce nu?

 220. Edle

  In sfarsit, un om fericit cu parul lui. 🙂 Eu am avut in cap de la negru la blond-gri. 🙄

 221. Angela, cred ca depinde de peruca. Unele sunt chiar misto, si pe mine m-ar batea gandul sa am una cu par lung. Si spune-le ca egiptenii de orice varsta (dar bogati, normal), purtau peruci 😀

 222. Da, tizo, e aproape 🙂 si Italia e pana la urma buna de destinatie in masina, dar consortul nu prea se incumeta 😀

 223. andreea

  cam asa… 😛

 224. Eu am avut inclusiv parul vopsit albastru 🙂 Stiu, sunt nebuna. Dar nu-mi statea rau 😀

  Andreea, sa incerci totusi henna o data. S-ar putea sa-ti placa. Mai e si tratament pentru par.

 225. Dar nu e prea rosu, stai sa vezi roscatele natural de aici ce nuanta au!

 226. Edle

  Wow, ce par des ai! Te invidiez. 🙂 Iar culoarea chiar imi place, sa stii.

 227. Edle

  Albastru, Morri? 😆 Da’ ce-ti venise?

 228. andreea

  morringain, eu cind aud consort, nu ma pot gindi decit la printul consort. care trebuie sa fie ceva sobru si elegant. pentru eternitate si din toata fiinta lui dedicat consoartei… 😛

 229. andreea

  erai blue, morringain?

 230. Eh, imi venise ca faceam vacanta de 1 mai la Costinesti, mergeam in ring si eram toata imbracata in albastru. Asa ca mi-am facut si parul albastru 🙂

 231. Pai asa si e, Andreea. Consortul 😛 Doar ieri a cam calcat pe bec, ca si-a lasat mustacioara gen Hitler. Azi i-am pus in mana aparatul de ras si pana n-a dat-o jos, nu m-am lasat. E drept ca si-a primit destule priviri urate ieri pe strada 😀

 232. andreea

  😆
  Doamne! oare cu ce?! cu albastru de metil??!

 233. Nu, cu un spray furnizat de vara-mea. Aratam foarte misto in luminile din Ring 😛

 234. andreea

  electric-morringain… 🙂

 235. Angela

  Ha! Că n-ați apucat voi creionul chimic! Se pisa mina respectivului creion și se dizolva în apă. Clăteai părul cu zeama aia și obțineai ceva albastru-mov-violet, dracu mai știe cum era. Am umblat și așa o vreme. Păta al naibii pielea. Era să moară de râs un coleg. Cobora scările, eu urcam, și de sus vedea drept în creștetul capului meu o pată albastru-intens. Se ținea cu o mână de balustradă, cu aialaltă de burtă și nu pricepeam ce are de râde ca apucatul, eu nu observasem că mi-a rămas pielea pătată sub păr. Greu a ieșit!

 236. Angela, tin minte, dar nu era foarte intens. Sau cel putin eu nu l-am vazut in varianta asta. Era mai degraba adoptat stilul de cucoanele cu parul deja alb, Nu aratau rau.

 237. andreea

  parcă s-a întors iarna…

 238. Angela

  Bine ar face să nu se întoarcă, dar parcă-i pasă de ce vreau sau nu vreau eu? Nimănui nu-i pasă, de ce i-ar păsa iernii? Of.

 239. andreea

  asta cu „nimănui nu-i pasă” sună trist rău… 😦

 240. Angela

  Nu, nu, stai liniștită. Nu fac decât să-mi plâng de milă. S-au adunat atâtea căcaturi, mărunte în fond, dar multe, încât simt că mai am un pic și explodez. Oboseală, exasperare, lehamite. Dar nu pentru chestii mari. Mărunte, dar prea multe. Ca și cum m-ar fi năpădit puricii.

 241. andreea

  văd că şi Cătălin s-a ascuns…

 242. Angela

  Cine știe ce cuadraturi, planete retrograde, lună neagră și alte boscoane din astea s-au iscat pe cer, de ne perturbă. Or trece cumva.

 243. andreea

  cuadratura să facă bine să-mi scoată ochelarii de unde mi i-a pitit. i-am căutat dimineaţa, mai aveam un pic şi plîngeam ca raţa aia mică. pe chipul nevinovat al Sabinei n-am putut citi nimic. acum am nişte ochelari de acum vreo 10 ani, cred, bine că i-am găsit şi pe ăştia şi bine că am ajuns la birou fără să dea maşina peste mine, că nu ştiu ce dioptrii au.

  soacră-mea înnoda o sfoară, un cordon, în cazuri din astea. pe post de coada dracului. şi – fir-ar să fie – în 90% din cazuri mergea figura…

 244. Angela

  Mă duc să caut un cordon.

 245. andreea

  nu ştiu de ce, dar eu tot pe ea o bănuiesc. odată mi-a ascuns un roman poliţist, şi rămăsesem cu acţiunea într-un moment din ăla palpitant rău. o zi întreagă a făcut pe nevinovata jignită. unde e cartea mea, Sabina? nu ştiu, mama, n-am văzut-o! actriţă perfectă. i-am tras cîteva la fund, atunci… dar asta cu ochelarii ar fi lată de tot.

  de cînd figura aia cu cartea, cum dispare ceva în casă, toţi ochii, micşoraţi-dungă, se întorc spre ea…

 246. Edle

  Va zic eu. Marte incepe sa fie retrograda. 😛 Adica tre’ sa ne asteptam sa nu ne prea iasa unele lucruri saptamanile astea. 🙄

  Dar nu va impacientati. Tine doar pana in mai. 😆

 247. Angela

  Copiii au felul lor de a-și pedepsi părinții pentru ce cred ei că merită, în cele mai ingenioase feluri. Al meu, pe vremea când era „minorul încredințat mamei spre creștere și educare”, manipula îngrozitor. De cele mai multe ori am pus botul, foarte târziu mi-a mărturisit ce și cum făcea.

 248. andreea

  un fanfaron gălăgios, Marte ăsta…
  da’ de unde ştii, Edle? 🙄

 249. Angela

  Ce draci le apucă pe planetele astea, de o iau de-a-ndăratelea?

 250. andreea

  nu merg înapoi. cică e o iluzie optică datorată învîrtirii pămîntului în jurul Soarelui şi vitezelor diferite de învîrtire. ameţitor, nu? 😛

 251. Edle

  Ei, citisem ieri ceva. Nu e de ajuns ca avem crucea aia cardinala pana in iulie, acum mai vine si Marte sa ne strice socotelile. 🙂

 252. andreea

  😆
  Edle, mă sparii!
  uite idee: cabinet de astro-cosmetică. o anaforeză – o astrogramă. o microdermoabraziune – o compatibilitate sexual-zodiacală. un peeling prin crioterapie – o analiză a efemeridelor…

 253. Edle

  😆 Nu-i o idee rea.

  Ma sparii singura, Andreea. Mi-s cam incurcate toate cararile in perioada asta si incerc sa tot dau vina pe planete. 😀

 254. Radu P.

  Noi nu dam vina pe nimeni, dar minimalizam la maxim importanta evenimentelor prin cacamacaism.
  Asta e un nou curent filozofic foarte la moda.

 255. andreea

  minimalizăm la maxim… 😆

 256. Radu P.

  Esti buna rau…esti tare moale…

 257. andreea

  sîîînt, siiiigur ca sînt… 😛

 258. Angela

  Atunci n-ar putea exista și un cacamaca devastator?

 259. andreea

  nu cred. e contradicţie în termeni. şi pînă la urmă, nu-mi place filozofia asta deloc. prea duce totul în derizoriu.

 260. Poate ați citit. Dacă nu, o puteți face acum!
  Caca-maca pare a fi o viziune dar nu așa de bună cum s-ar crede:
  http://geluodagiu.wordpress.com/2014/02/18/internele/

 261. Cu alte cuvinte, ne afundăm în caca și încet, încet, nu mai putem nici măcăni 😦

 262. Angela

  Pacientul este bolnav, dar nu de comunism. Tot o boală scârboasă și invalidantă are, dar e din alt registru. Și chestia aia căreia îi zicem politică și „nu ne interesează” nu e tocmai politică. E o spurcată și fără scrupule încăierare pe ciolan. Poți măcăni cât vrei, poți pleca, dacă nu-ți convine. Cam atât.

 263. catalin

  Nu m-am ascuns, ce n-as vrea sa ma pot ascunde undeva, sa nu mai stiu de nimic! 😦

 264. andreea

  s-a agravat ceva?

 265. catalin

  Aia deocamdata nu, adica sper ca nu, cine stie… Se va agrava. Am si altele. Ma scuzati, nu vreau sa va necajesc si pe voi. Mai bine ma ascund, pina iese Marte ala din cuadratura. 😦

 266. Edle

  Stai linistit, ca Marte n-are treaba cu tine. Are cu mine si cu Andreea. Si cu Morri. 🙂

 267. Angela

  Nu Marte e retrograd, ci Mercur. Nu că asta ar face lucrurile mai ușoare, dar poate le face mai vesele. Marte e sumbru și războinic, Mercur e mai sprințar.

 268. Edle

  Cum Mercur? Mercur tocmai a iesit. Saturn si Marte se pregatesc, intra acusi, in cateva zile. Parol, eu asa am citit. 😆

 269. andreea

  io nu vreau să ştiu decît dacă o să-mi găsesc ochelarii! 👿

 270. Edle

  Pe 20 mai, Andreea. Ai si tu putintica rabdare. 😆

 271. Radu P.

  Ochelari? caca maca…
  Uite, e un bun prilej sa-ti ascuti celelalte simturi!

 272. andreea

  deja mă doare capul de la ei!!

 273. Angela

  Cică în 28 termină Mercur cu retrogradatul. Nu mai e mult și s-or găsi și ochelarii ăia.

 274. andreea

  dă-i încolo. aveţi dreptate, ţara arde şi baba… ba cu ochelarii, ba cu vopsitul părului… că bine zise fi-miu aseară (vezi, tânăr, tânăr, dar copt băiat!) în timp ce mă ajuta să încarc poza cu păr roşu în calculator, că Linuxul ăsta încă are mistere pentru mine:

  mama, mă dezamăgeşti! parcă eşti o piţi din aia care îşi tot pune poze pe feisbuc!

  toată seara am umblat cu capul în pămînt…

 275. catalin

  Mai, Mercur sau Marte, ca nu stiu pe cine sa injur?

  Ehe, ar vrea o piti sa arate asa. 🙂

 276. Edle

  Pe 28, Angela? Inseamna ca ma pacali doamna de la horoscop. Ia, delectati-va. 😛

  http://www.catchy.ro/horoscop-saptamanal-24-februarie-2-martie-2014/56170

 277. Edle

  Injura-le si tu pe amandoua, ca sa fii sigur.

 278. Eu il sfatuiesc pe domnu Marte sa ma lase in pace, ca altfel il ia mama dracului, nu mai scapa intreg din mainile mele 😀

  Andreea, deci nici el nu are Facebook?

 279. andreea

  el are. nu e asa de rezistent ca mine.

 280. Pai si nu a patit nimic, nu? 😛 vezi ca nu-i asa de speriat? 🙂

 281. Angela

  De speriat nu-i, dar nici n-a reușit nimeni să mă convingă că are vreun rost. Eu mi-am făcut cândva un cont, la insistențele unei prietene – cică să pot vedea pozele fiului său. Nici nu mai știu parola, l-am abandonat de mult. No, eu îs o babă comunistă, retrogradă și încăpățânată, dar voi puteți să zburdați pe acolo, acuma-i vremea.

 282. Uff, am nervi din cauza maimutoiului de fi-miu 😦 vine ziua lui intr-o luna, de o luna s-a apucat sa invite copii la petrecerea lui, desi i-am spus sa astepte ca e prea devreme si inca nu ne-am hotarat ce si cum facem. La un moment dat, pentru ca era magar rau, i-am spus ca nu mai ii fac nicio petrecere daca se comporta asa. Ghiciti care a fost concluzia lui? Ca e cazul sa spuna amicilor lui ca eu nu doresc sa vina niciun copil acasa si a spus printre altele unui copil care s-a suparat rau, a luat-o personal, si a pus-o pe maica-sa sa ma sune sa ma intrebe ce s-a intamplat, m-am suparat pe ei? 😦

 283. Angela

  Ai scăpat ușor. În locul lui, eu te-aș fi reclamat la Protecția Copilului, pentru hărțuire emoțională.

 284. Angela, nu zi, ca deja m-a amenintat ca ma poarta la tribunal ca nu vreau sa-i iau jucarii de cate ori ii vine cheful.

 285. Angela

  Copilul prietenei mele avea 8 ani când le-a copt-o părinților. Era ultrarăsfățat, nu l-ar fi certat măcar, darămite să-l lovească. Ei, odată n-a mai rezistat tac-su și i-a aplicat o corecție mai mult simbolică, o adiere de palmă peste fund. A sunat copilul la ăia imediat. Au anchetat, cercetat, i-au monitorizat un an întreg, erau înnebuniți. Așa că ai grijă, e periculos de dezghețat și de bine orientat feciorașul tău!

 286. Angela, i-am spus ca da, vor veni si-l vor lua si va ajunge la orfelinat unde chiar nu o sa ii ia nimeni jucarii si o sa trebuiasca sa si munceasca. Si ca eu pana la urma pot face alt copil, mai recunoscator decat el. Acu sa traga si el concluzia. Desi la mintea lui, s-ar putea sa inceapa sa spuna la lume ca fac alt copil si pe el il dau afara din casa 😀

 287. catalin

  Cu facebooku, unora le place. Mie nu prea. Oricum, daca vreti sa incercati, v-am spus, va dau parola de la ciocolata. Asa, de distractie. Are unele avantaje, de exemplu se pot sharui unele lucruri pe care nu le-as putea pune pe blog aici.

  Angela (19:35), nu pot sa cred ca e adevarat!

 288. andreea

  copiicopiicopiicopiicopii… 😛

 289. andreea

  păi dă-mi parola. dar dacă n-am cont, văd ceva? 🙄

 290. catalin

  Pai te loghezi cu contul ala, al ciocolatei.

 291. Angela

  Cătălin, ba e adevărat. E drept că nu trăiau în țărișoara noastră. Dar acum și la noi se poate întâmpla. Mai văd cum se reped asistenții sociali, pe care altminteri îi doare-n cot de cum trăiesc copiii, să-i înhațe de la părinți dacă amărâta de mamă s-a dus să dea de mâncare vacii și și-a lăsat copiii singuri în casă.

 292. catalin

  Sint multe comentarii, cred ca iar se incarca greu pentru unii. Nu am timp sa scriu nimic, va rog sa ma scuzati. O sugestie (ca trebuie facut ceva): cine are cultura muzicala poate pune 3-4 clipuri de pe youtube si are un pretext, ca e un post nou. Sigur, daca cineva doreste sa scrie un text, e mai mult decit binevenit. 😀

 293. Va facui dulce. Churros:

 294. Catalin, poti sa pui tu poza cu bomba calorica drept pretext.

 295. Eva

  Morri, acces denied la dulce!!!! 😦

  In Suedia fac copiii la fel, imediat isi raporteaza parintii la autoritati :))
  Io ma tavalesc de ras ca n-am copii, sa vedem daca-mi mai arde dupa ce-oi face…

 296. Eva

  Aoleu si vai di mini… ala-i zahaaar?

 297. Eva, gata, am pus-o publica. Scuze, uitai ca-s secretoasa 😀

 298. Erm, dap. Eu mananc doar stevie si un pic de miere, dar ei n-au scrupule din astea. Ei, consortul si mostenitorul coroanei 😀

 299. andreea

  NI-CA-IERI!
  ochelarii.
  nu-s nicaieri in casa.
  mor.

 300. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 301. Eva

  Vezi poate-s pe cap!

 302. catalin

  Nu stiu ce inseamna 43 de kile, morri. La mine e o gantera buna. 😀

  Da, spun astia ca zaharul si glutenul is o combinatie asa, de zile mari 😦 Iar cei care sint mai grasuti de mici vor avea mult mai mult de furca sa dea jos la virsta adulta, daca vor dori.

  Apropo, stiti ca, in majoritatea cazurilor, biscuitii de aici de la mine sint mai dulci decit in Romania? Mult mult mai dulci, eu nu ii pot suporta. De ce? Pentru ca cei de aici au fost obisnuiti de mici cu mult zahar, si au nevoie de o cantitate mai mare ca sa simta ceva.

  Eva, nu stii vreun site cu cardio low-impact pe care sa-l faci acasa? Am -27 la mine, caldut pentru un urs polar.

 303. Catalin, e rotund bine. Asta inseamna. Incerc sa-i fac dulciuri doar in casa, chiar daca sunt cu zahar macar stiu ca nu au chimicale. Taica-su la varsta lui era si mai grasan (deh, pasta de doua ori pe zi), dar dupa ce s-a inaltat a ajuns slab ca un tar. Si acum e cam la fel.

 304. andreea

  pfiii… am intrat in inima feisbuuuucuuuluuuiii…

 305. Andreea, vezi ca-ti scrisei 😀

 306. andreea

  mie? 🙄

 307. Pai nu esti acum logata in contul cioco cu sare? 🙂

 308. andreea

  ba da, mai, da io nu-s napoleoana ca voi! 🙂
  va tot fataiti de colo-colo…

 309. nu ne fataim, stam pe loc cuminti 😛

 310. andreea

  hm.
  bloguşoarele astea, comparate cu feisbucul, sînt ca nişte cîrciumioare discrete şi intime, pe lîngă mecdonălds.

 311. Angela

  Da’ ochelarii? Ai găsit ochelarii?

 312. Angela

  Și ce faci în situația asta?

 313. Radu P.

  Isi ascute auzul si mirosul, ce sa faca?! Caca maca.

 314. Radu P.

  Domle, cine e vinovat de divortul familiei Streep, Nicholson c-a scris in cartea sa autobiografica ca a avut o aventura cu Meryl Streep, sau ea ca a avut si a ascuns-o?

 315. andreea

  am găsit unii mai vechi, alţii decît cei de ieri. măcar ăştia au dioptrii mai potrivite.
  şi un braţ rupt şi lipit.

 316. andreea

  mie mi se par divini amîndoi.

 317. Angela

  Poate dacă l-ar fi înșelat cu grădinarul sau cu șoferul, ar fi trecut omul cu vederea. Nicholson e Nicholson, cred că l-a durut al naibii pe titular.

 318. andreea

  acuş văd.
  deci, acum 26 de ani… pfiiii…

 319. catalin

  Imi pare rau de ochelari, Andreea. Poate ca ar trebui sa-ti faci altii, macar cu dioptriile corecte? Ori sa verifici dioptriile la astia cu rama rupta, sa vezi cit de aproapte sint. Aia pierduti erau cu protectie pentru calculator?

 320. andreea

  of, dă-i încolo. o să-mi fac alţii. ce mă enervează e cum poate să dispară ceva, aşa… în neant. şi mintea mea îmbîrligată care nu-şi aminteşte ce a făcut cu ei. şi mă mai supără că m-au moştenit şi copiii.

 321. andreea

  … a, şi mă mai enervează şi domnul faţă-pătrată-cu-colţu-n-sus care face mişto de mini-necazurile mele.

 322. catalin

  Ei, nu te necaji. Stii, cei care tin minte absolut totul nu au altceva la ce sa se gindeasca. Atunci cind ai zeci de griji pe cap, normal ca mai uiti unde ai pus niste ochelari.

  Dispar oamenii in neant, darmite niste nenorociti de ochelari…

 323. Radu P.

  Eh, fii fara grija, o sa apara ei, mai mult ca sigur dupa ce iti faci altii.
  Bine ca nu ti-ai pierdut verticalitatea, sau mintile, aia e important!

 324. catalin

  Of, toti sinteti ocupati vad 😦 …

 325. andreea

  la mine, cel puţin, e ca la nebuni.

 326. Radu P.

  RIP, Paco de Lucia

 327. Eva

  Am postat ceva interesant aici
  https://www.facebook.com/ciocolata.cusare
  Merita citit, eu am dat cu copy/paste dintr-un email pe care l-am primit acum cateva zile. Poate unii dintre voi il stiu deja!

  Saluuut lume! 🙂

 328. catalin

  Se poate accesa si fara cont de fb:

  http://bradut-florescu.blogspot.ca/2010/03/rostul.html

  Nu-i doar „tanti Europa” de vina, ci mai ales politicienii romani pe care i-a durut in cur ca taranii nu au cui vinde laptele. Singura lor problema a fost Smithfield, Monsanto, astea. Si multi oameni ii ajuta, ca prefera sa cumpere numai de la supermarket, desi, cu foarte putin efort, s-ar gasi si altceva.

  Jaco: am ascultat bucati, cita pasiune! Da, odihneasca-se in pace!

 329. catalin

  Am si io ceva interesant.

 330. Eva

  Unde-i toata lumea?

 331. Edle

  http://www.aderma.co.uk/exomega/emollient-balm

  Mi-am amintit. Am folosit crema asta pentru copil. E foarte bună și se găsește și în România. Poți să încerci.

 332. andreea

  mi-ar trebui nişte cursuri de tupeu. oare există aşa ceva? ar trebui să se înveţe la şcoală…

 333. Radu P.

  Daca dupa atata timp petrecut pe pistol tot n-ai invatat ce-i tupeul, inseamna ca pur si simplu nu esti in stare sa inveti chestia asta.

 334. Radu P.

  Acolo ai avut parte de cei mai buni profesori.

 335. catalin

  Multam, Edle, am transmis.

  Daa, si mie mi-ar trebui ceva tupeu! Asa, un picut de obraznicie, ca nu-i bine sa fii prea cuminte.

 336. catalin

  Ia uite, s-o despartit USL-ul. Nu ca m-ar interesa politica, dar imi place cind hotii se bat intre ei. Daca si-ar da si-n cap, bine ar mai fi!

 337. andreea

  acu’ abia ai aflat?! 😛

 338. catalin

  Pai nu apare stirea nici pe BBC, nici in New York Times, nu-mi explic omisiunea. 🙂

  Evit ziarele romanesti pentru ca m-am saturat de pagini umplute cu „azi, la ora 12:30, tovarasul Ponta s-a scarpinat in fund” si cu „cine s-a mai futut cu cine”, sarind evenimente majore. O revolutie prin Africa, vreo mie si ceva de morti intr-un cutremur, e rahat, astea-s mizilicuri.

  Vine, vine primavara. 😛

 339. catalin

  Pentru foame:

 340. Angela

  Chiar mi-e foame. Am halit azi un amărât de covrig cu susan, la Clujul din care tocmai am descins, n-am aproape nimic comestibil în casă, n-am putere și chef să cumpăr/gătesc ceva. Vreau și eu tupeu. Adică nu, o pereche-două de coaie mi-ar trebui, că m-am săturat să fiu bleaga pe care o țepuie toată lumea. În deplina cunoștință de cauză a blegei, care nu se împotrivește, de groaza disconfortului produs de târguială și reproșuri. Am zis. Adică v-am zis vouă, care n-aveți nicio vină, ceea ce ar fi trebuit să audă alții. Mă tem că fraieră și bleagă oi muri, că asta n-are leac.

 341. andreea

  😆

  a tunat şi ne-a adunat!

 342. andreea

  vai de sufletul tău, ce temperaturi ai…

 343. catalin

  Mi-ai luat vorba din gura, Andreea; de ce stam mai mult impreuna, ne dam seama ca semanam destul de mult 🙂

  Angela, eu regret ca nu gasesc brinza de vaci aici. Deloc. Iar la tine acolo, proasptata si ieftina … De cas de oi nu mai spun, ca mor de pofta.

 344. andreea

  nişte luzări… :mrgreen:

  uite, tocmai am primit un mail de la un necunoscut.

  Ai câştigat o excursie împreună cu familia!!
  😆

  hai, că mai şi cîştig şi eu cîte ceva, din cînd în cînd…

 345. catalin

  Las’ ca se schimba si in Romania, mai vorbim peste citiva ani!

  Brinza de vaci e facuta bucatele mici, cam de jumatate de centimetru, care apoi sint amestecate cu un fel de pasta din guma (seamana cu mucii). Brinza e fara grasime, ca iasca. A, si se mai pune sare. Neaparat. Exista si brinza cu dulceata, bineinteles ca tot sarata. Si mai gasesti un fel de telemea, dar nu se compara cu brinza adevarata de vaci. No, or fi bune pentru cei care n-au gustat si altceva in viata lor…

 346. Angela

  Stai liniștit, că nu prea găsesc nici eu brânză de vaci. Adică nu-i nici proaspătă, nici ieftină, că dacă o iau de la magazinul din colț, e exact ce găsesc în Cluj, cu un adaos comercial un pic mai mare. Vaci nu prea sunt pe aici, cred că doar doi-tei oameni din sat mai au. Lapte proaspăt, asta da, v-am zis că mi se aduce „de la a treia casă”. Ouă, la fel, cam primesc, nu le cumpăr, dar cunosc găinile și mai contribui la hrănirea lor. Miere adevărată mai este, cartofi, ceapă și diverse legume cu care mă răsfață vecinul din dreapta, care are o grădină superbă și ne tot aduce chestii, pentru că ne iubește. Am vișini și sper că vor face și anul ăsta vișine, zmeură, câțiva meri care anul trecut n-au făcut mere, nuci și cam atât. A, și urzici câte poftești, furnici și melci.Urzici am mâncat, furnici și melci nu. În rest, hipermarketul să trăiască!

 347. catalin

  Cum sa nu fie vaci? 😯

  La a treia casa, acolo, nu pun lapte la prins sa faca si brinza?

 348. Angela

  Păi nu prea mai sunt vaci, nu mai e rentabil pentru oameni să le țină. Primesc niște bani de tot rahatul pe lapte, la piață nu mai pot să-l vândă decât dacă îndeplinesc tot felul de condiții, le trebuie tancuri de răcire și dracu mai știe ce și n-au bani de investit, chestii din astea. Și atunci mai țin pentru consumul propriu și eventual de vândut prin vecini.

 349. Radu P.

  Branza de vaci se face asa, sunt doua metode.
  1. Iei lapte si il pui la fiert. Cumperi calciu lactic de la farmacie, si cand da laptele in clocot bagi vreo doua pastile (fiole) in el si lasi laptele sa fiarba pana se branzeste. Scurgi printr-o sita fina zerul si iaca branza de vaci.

  daca nu ai calciu lactic atunci incalzesti laptele pana la 40 de grade, apoi pui in el doua linguri de smantana, (chefir) amesteci si il pui undeva deoparte sa se raceasca dar il acoperi cu o patura groasa, sa nu se raceasca prea repede. A doua zi va fi iaurt. Ori il consumati ca atare, ori il fierbeti si atunci se va transforma in branza de vaci.

  Branza de vaci e cam uscata, poti s-o amesteci cu smantana ca sa alunece pe gat.

 350. morringain

  Salutare 🙂

  Sunt obosita moarta, munca, cumparaturi, fi-miu care e mai rau ca mioara (in sensul ca nu-i mai tace gura :D). Bine ca am ajuns acasa si am pus cumparaturile la loc si acum pot si eu sa mananc altceva decat ciocolata (dap, stiu, nu-i buna si de obicei nici nu mananc, dar muream de foame pe drum si nici nu aveam altceva la indemana :D)

 351. morringain

  Andreea, ce zici de restaurarea asta misto?

  Pe mine ma cam bat ganduri criminale cand vad asa ceva. Cred ca si eu, in nepricerea mea, as fi venit cu o solutie mai de bun simt.

 352. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  😛

 353. andreea

  au netezit-o de-au facut-o praf. si-au mai si vopsit-o ca pe o prajitura…

 354. morringain

  La noi nu ai voie sa schimbi ferestre, trebuie sa te chinui cu cele vechi, cu petice, nu ai voie sa pui o antena satelit fara aprobari si asta si-a batut joc linistit de o casa istorica 😦

 355. andreea

  unde e casa?

 356. catalin

  Doamne fereste, Morringain, dar de ce sa faca cineva asa ceva?? Ca era mai usor de pastrat aspectul initial, curatat putin si vopsit? Plus ca, in partea de sus a coloanelor, au spart cimentul!

  Ciocolata e buna, mai ales aia neagra, da, e foarte buna. Si da, daca nu ai altceva cu tine de mincare, e bine sa ai o ciocolata aproape. Da, chiar daca are si ceva zahar, celelalte substante sint benefice. Uite o voce avizata:

  http://www.marksdailyapple.com/why-you-should-eat-and-drink-high-cacao-dark-chocolate/

 357. catalin

  Radu, e mai simplu cu brinza: iei laptele crud, il lasi 2-3 zile sa se prinda, alegi smintina de deasupra, apoi pui la incalzit. Se separa brinza. Ca sa-ti iasa o brinza mai moale, untoasa, nu lasi sa fiarba, o opresti mai devreme. Totusi, e destul de dezavantajos daca nu ai lapte mult, cam din 4-5 litri de lapte faci un kilogram de brinza.

  Ce le-as spune eu celor care au posibilitatea e sa-si faca iaurt de casa: iei lapte, il fierbi (sa-l maninci fara frica), pui 3-4 linguri de Muller in borcanul de 800g si lasi o zi sau doua. Daca Mullerul e viu, ai sa obtii tot Muller, dar mai ieftin. A, si nu asa cremos, ca pentru asta pui faina sau lapte praf. 😛

 358. morringain

  De tembeli, Catalin. De tembeli. Ca nu pot sa ma gandesc la altceva. Dar de fapt, ce vorbesc eu, mie cineva din familie imi spune mereu: tu vrei numai vechituri. Oi fi eu anormala. Si eu cred ca un pic de reparat doar cat sa asiguri ca nu-ti cad bucati din zid si un vospit erau de ajuns. Dar din nou, cred ca sunt eu anormala. In Verona in centrul istoric inca se vad frescele de pe la 1400. Ce „prosti”!

  Stiu ca ciocolata nearga e buna, asta e si ea neagra desi nu are foarte multa cacao, in schimb are migdale si alea rau nu au ce sa faca 🙂

 359. morringain

  cu branza cred ca trebuie sa iau niste lectii de la soacra-mea, ea e maestra in familie cu branza. Si cand te gandesti ca stra-strabunicul meu era cioban cu zeci de mii de oi 😦

 360. catalin

  Oare cum e sa dai cu bormasina intr-un cap de coloana? 😦

  Am vazut si citeva mizerii de ciocolata, ciocolata neagra cu grasimi vegetale. WTF? Nu mai pun unt de cacao, e mai ieftina margarina, nu mai pun cacao, merge cu arome + colorant. Am cumparat odata una fara sa ma uit la ingrediente.

 361. morringain

  Catalin, noi avem noroc, stam destul de aproape si de Belgia si de Elvetia 🙂 plus ca untul de cacao nici nu mi se pare asa de scump (eu il iau pentru ca fac „snickers” acasa).

 362. andreea

  da’ cum de-or fi lasat copertina?…
  in loc sa puna una usoara, frumoasa, din policarbonat… 🙄

 363. morringain

  Mister, Andreea, mister de nepatruns. Da s-ar putea sa le vina ideea salvatoare totusi, nu dispera 😀

 364. andreea

  o sa vina vreun var in vizita si-o sa spuna: ma vere, ce-ai lasat cosmelia asta ruginita aici??! nu vezi ca-ti strica, ma, casa?! ia ca-ti dau io niste placi de la mine de la fabrica, trimit si niste baieti miine, sa ti le monteze, auzi?! e ca am dreptate? te faceai dracu’ de ris…

 365. morringain

  Cand vad prostii de genul asta imi vine sa spun ca democratia e raul cel mai mare care ni s-a intamplat 😦

 366. catalin

  policarbonat 😆

  Eu nu gasesc unt de cacao, Morringain, doar pentru uz cosmetic si destul de scump.

 367. catalin

  Ma doare capul de plesnesc, si mai trebuie sa si plec. Ar fi fost buna o pufosenie de-aia „british blue” sau cum s-o fi chemind…

  La noapte se anunta -37, tre’ sa stau in casa tot week-endul si sa ma uit pe geam. Cam asa, dar fara companie.

 368. morringain

  Catalin, la noi se gaseste la magazinul de vegani. Doar pentru asta si pentru migdale la chil ma prind pe acolo. E o lira si 25 de pence la 250 de ml, doza care-mi ajunge de doua ori pentru chocolate and pecan peanut butter cookies. Adica doua tavi din alea mari.

  Eu pentru cap (azi am avut mult de alergat si m-a mai si agasat o proasta care sustinea sus si tare ca romanii sunt niste slavi incapatanati sa nu recunoasca ca-s slavi – dap, e rusoaica) am folosit cu incredere vreo doua paharele de amaretto. Acum sunt tare vesela 🙂

 369. morringain

  Ah, si mai si pap niste salam de cerb de acasa 🙂 yum yum 🙂

 370. catalin

  Si daca eram slavi, ce? Asa ma amuza chestiile astea, pe bune.

 371. morringain

  Da, dar nu suntem. Pe mine nu doar ca ma deranjeaza neadevarurile in general, dar ma deranjeaza rau de tot propaganda sovietica de pe vremuri care enunta teoria asta. Plus ca urasc pan-slavismul.

 372. catalin

  Eu nu dau doi bani pe asta. Vrei sa zici ca sintem slavi? Zi, domle! Oricum nu-ti da nimeni de mincare ca strabunii tai au fost slavi, romani, sau chinezi. Nu conteaza.

  Vad ca iar sint pomenit de cretinii de dincolo, invidiosi ca aici pe blog lumea discuta normal, fara amenintari sau certuri. Le-am raspuns dobitocilor, pe limba lor, pentru ca m-am saturat ca cei care comenteaza aici sa fie facuti in fel si chip pentru „vina” asta.

 373. morringain

  Neah, Catalin ca asa s-ar ajunge la slavizari fortate, daca ar fi dupa mintea creata a unora. Ne ajung, zic eu, limbile taiate de pe vremuri. Apropo, e un profesor universitar prin Serbia care sustine ca Muntenia de fapt ar fi a lor, a sarbilor. Pe ce se bazeaza omu? pe faptul ca pe lespezile de mormant ale voievozilor de pe la 1400 scrie in slavona.

 374. catalin

  Ce stiri, il maninca-n fund pe Putin vad! Poate o sa-l manince mai tare si-o sa-l scarpine americanii!

  Nu e nici o slavizare, limba unui neam e ceva viu, se modifica dupa cum sint vremurile.

 375. catalin

  Si apropo, Morringain, eu sint de parere ca mare parte din istorie e o mitologie. Fiecare a scris istoria cum a dorit, sa-si justifice interesele. De exemplu, auzim de Mihai Viteazul si unire dupa ce apare cartea lu’ Balcescu. Nu se mai spune in cartile de istorie ca Mihai a profitat de un razboi dintre austrieci si turci, si asta a fost tot secretul marii uniri care n-a tinut nici macar un an.

 376. morringain

  Nu se va baga nimeni pe Putin. Daca pe Hitler l-au lasat sa pape cum a dorit Cehoslovacia si Austria, pe Putin o sa-l lase si mai tare sa faca ce doreste.

  Da, Catalin, asa o fi, acum mai degraba bagam la arhaisme slavismele pentru ca nu avem nevoie de ele, dar o sa fie mereu cazul asta? stii tu chestia cu minciuna spusa de o mie de ori care devine adevar.

 377. catalin

  Nu stiu de Putin, SUA sint intr-o situatie mai proasta ca niciodata, dar un razboi ar fi justificarea perfecta. Nu stiu ce vrea Putin, de fapt, cu butonul de gaze el poate constringe usor si Ucraina, si Europa. O fi luat-o si el pe ulei, ca Ianukovici.

  Eu cred ca ne indreptam catre o lume globala, in care granitele nu vor mai exista. „Care e tara ta?” „Tara in care pot plati cele mai putine taxe!” Nu va conta limba, stramosii, natia …

 378. morringain

  Catalin, eu nu-s cine stie ce patrioata, n-am cum, dar pentru mine faptul ca romanii nu au cedat ca bulgarii (care nu-s genetic tocmai diferiti de noi) sa adopte o limba straina, ba si-au pastrat-o cu incapatanare si poate prostie pentru ei ca indivizi, e un lucru foarte misto. Si n-as vrea sa vad vreo schimbare de la asta.

 379. Eva

  P-astia de au nenorocit casa aia i-as trimite sa vada domul din Köln si i-as tine legati in fata lui sa le arda retina ca probabil „nu-i gigea”

  Asa a pus si Oprescu, da doctorul, care daca ma credeti e de familie buna si cult (ma rog, pe langa securist) destul incat sa stie sa nu puna termopane unei case (cabinet privat) de prin Ptza Romana protejata prin L-E-G-E!!! L-a durut pe el la oo.

 380. catalin

  Nu stiu, nu cred ca cineva iti poate impune o anumita limba. Nu stiu daca bulgarii si-au schimbat limba sau pur si simplu asa a evoluat limba lor.

  Spun unii ca limba romana ar fi destul de asemanatoare cu albaneza, dar motivele imi scapa.

  Oprescu de familie buna? Taf-su a fost general de securitate.

 381. morringain

  Eva, n-am idee de ce, dar cand vad chestii din astea in care ne batem de joc de aia dinaintea noastra care de bine de rau au facut lucruri mai bune decat suntem noi in stare, imi vine fizic rau. Nu-s total refractara la nou si nici incapabila de adaptare, zic eu, dar cand vad prostia si reaua-vointa cum se impun, n-am ce alt raspuns sa dau. Stiu, ar trebui sa glumesc pe faza asta, sa traiesc in ironie. Nu ma duce capul la asa ceva, din pacate.

 382. morringain

  Catalin, tracii de la sud de Dunare au suferit, la fel ca noi, valuri valuri de migratori. Doar ca la ei migratorii s-au impus mai tare. Albaneza e intr-adevar foarte asemanatoare cu romana pentru ca ilirii, stramosii lor, erau foarte inruditi cu tracii/dacii. Apropo, de ce sarbii nu s-au impus peste albanezi? pentru ca albanezii traiau, cam la fel ca romanii, la munte sus, in sate greu accesibile.

 383. Eva

  Fratele lui Sorin a fost coleg cu maica-mea si stiu ca sunt securisti, am si mentionat in paranteza. Dar asta nu inseamna ca nu au fost educati. Au invatat amandoi de au spart, foarte buni amandoi, ta-su a fost si cu ei general. Si ei au apucat niste vremuri (ma rog, de parca acum e altfel) in care daca nu apartineai de un partid erai pielea cucului.

 384. Eva

  mie mi-a zis chiar ieri o colega… zice „nu mai stiam exact de unde vii… Albania, Romania..” si io in gandul meu „wtf, ce legatura or fi intre astea 2..”

 385. Edle

  Foarte frumos, ce să zic. Totuși, discuția era între mine și cosa. Poate îmi explici ce treabă avea nora, de te-ai apucat s-o înjuri.

 386. Edle

  De fapt, poate-ți explici ție, mai bine.

 387. Edle

  Doamne, ce-au ruinat clădirea aia! Nu pot să cred!

 388. Eva

  Apropos de „ce au lasat cei dinaintea noastra”
  N-o sa uit niciodata un citat postat la un avizier oarecare.
  „Sa nu uitati ca Pamantul nu l-ati mostenit de la tatii vostrii ci l-ati imprumutat de la copiii vostrii”.

 389. catalin

  Ce sa explic, Dana? Injuraturi? Imi pare rau ca nu-ti amintesti, dar asta e modul de a vorbi al Norei, si toate cuvintele de acolo mi le-a adresat ea mai intii. Cind le foloseste ea, de ce nu sint injuraturi?

  De ce, atunci cind eu l-am pomenit pe Florin, Nora mi-a sters comentariul si m-a bannat, pe motiv ca e regula acolo ca CEI BANNATI NU SINT POMENTI? Bun, eu sint bannat si – ca sa vezi ciudatenie – acum nu se mai aplica regula aia! Nu, eu pot fi facut in toate felurile, e corect! Si nu numai eu, cele care sriu aici sint facute in fel si chip. Ei, comedia dracului! M-am saturat sa tot tac! Ce dracu e greu de inteles pentru retardatii aia doi ca vreau sa fiu lasat naibii in pace?? Nu stiu cine dracu’ le-a trimis inimi de cacat (o gogoasa de-a crevetelui probabil, pentru a intretine cearta).

 390. Edle

  Întrebarea mea era alta. Repet: discuția a fost între mine și Cosa. Cosa, da?, nu Nora a zis tot felul de chestii despre tine. Nu am înțeles de ce ai luat-o la înjurat pe Nora.

  Ah, ba da, m-am prins, ea e vinovată și dacă la tine sunt mâine -37°.

 391. catalin

  Pentru ca ea e super-admin pe site-ul ala si pentru ca, daca ar fi respectat regulile pe care EA le-a facut, i-ar fi sters comentariile boului ala. Exact asa cum tot ea mi-a sters referirile la Florin si m-a bannat acum mai bine de un an. Alte neclaritati?

  Nu ma intereseaza ce discuti tu cu Cosa, vreau sa nu fiu pomenit si nici sa nu fie facute in toate felurile cele care scriu aici!

 392. Edle

  Și, dacă tot ești pomenit, nu ți se pare normal sa te răfuieşti cu ăla care ți-a zis una-alta? Interesantă strategie: unu’ te înjură și tu îl iei la spurcat pe celălalt.
  Hm. Așteaptă și tu. Poate într-o viață viitoare vei fi, în sfârșit, pe aceeași poziție cu Cosa.

 393. catalin

  Ma rafuiesc cu amindoi.

  Ma rafuiesc cu cea pe care o aperi pentru ca aplica arbitrar niste reguli, si tot ea behaie dupa aia ca e corecta si ca nu vrea sa aiba de-a face cu mine. Rahat!

  Repet, a mia oara: l-am pomenit pe Florin acum un an, Nora mi-a sters comentariul si m-a bannat doua saptamini. Au rugat-o Ana si Nastasia sa-mi dea drumul. De ce nu aplica ACEEASI regula si acum, cind dobitocul ala ma jigneste DE ZECI DE ORI???

  Nu, n-am sa fiu niciodata pe aceeasi pozitie cu Cosa, eu nu sint gunoi. Oi avea multe defecte, dar asta nu. In rest nu stiu la ce te referi cu asteptatul. Sper ca nu la idiotenia cu indragostitul de o femeie maritata, aflata la 8000 de km si care ma dispretuieste?

 394. catalin

  Apropo. Edle, asta ce-i? Ma mai intrebi de ce ma rafuiesc cu ea dupa insinuarile astea mizerabile?

  Oricum nu va crede nimeni că ăla e așa de dus încât să cumpere ip-uri. Pentru că ar fi periculos: ar însemna să-și pună mai multe întrebări, să accepte și altele.

  Intru pe site-ul lor cu primul proxy gasit pe google. Nu e clar ca amindoi rabufnesc de ciuda?

 395. Edle

  Băi, pe mine nu mă interesează cu ce intri pe site-ul ăla, pe mine mă interesează că intri pe un site pe care ești banat, ca să înjuri o femeie care ți-a zis de sute de ori că nu te poate suporta și că nu ai ce căuta acolo.

  Cu așteptatul, mă refeream la faptul că regulile pe care le tot aduci tu în discuție nu exista. Că dacă tu ai fost bannat, indiferent din ce motiv, nu același lucru i se va întâmpla lui Cosa. Asta e. Poate ți-ar fi mai ușor să te obișnuiești cu ideea.

 396. catalin

  Da’ javrelor alora doua le-ai spus CA NU AU CE CAUTA AICI LA MINE? Ca mi-i greata de ele amindoua si nu le pot suporta behaielile despre mine si despre cei care comenteaza aici, le-ai zis? De ce ma iei doar pe mine la suturi si nu vezi ca tot rahatul e stirnit de dobitocii aia doi, dincolo?

  Da, stiu prea bine ca nu va fi bannat Cosa, stiu prea bine ca Nora e un rahat de om. Inca de pe Pandora m-am intrebat cum dracu poti sa behai cu feminismul, sa te duci la mitinguri pentru femeile agresate, dar, in acelasi timp, sa aperi nebuneste un dobitoc care ameninta o femeie (Cosa, episodul Alexandra).

  Deci, pe scurt. Vreau sa fiu lasat in pace. Daca nu, stiu si eu sa injur. E usor, dau copy-paste la ce mi-a spus Nora in trecut si doar schimb acordul. Eu is jepat? Ea ii jepata. Sper ca ai inteles.

  Apoi, Ana. NU pot sa uit ca m-am certat cu ea pentru totdeauna din cauza vitelor care s-au jucat cu scripturi si bannari. Deci, cit va fi site public dincolo, voi intra. De ce? De aia!!!! Pentru ca faza cu Ana n-o s-o uit. Si nu, nu iert. Asa cum nici Ana nu m-a iertat pe mine!

 397. Edle

  Când a fost cazul, le-am zis și lor și o știi destul de bine. Acum nu e.

  Mda, uitasem că Nora e vinovată pentru că tu te-ai dus pe pagina de Facebook a Anei și te-ai apucat s-o acuzi de chestii pe care nici măcar tu nu le credeai.

  Bun, ține-o tot așa! Și vezi, să nu cumva să crezi vreodată că tu ești responsabil de acțiunile tale. Nu, nu, nu, tu n-ai nicio legătură. Restul sunt vinovați.

 398. Radu P.

  Edle, cu tot respectul dar nebunia asta cu bannarea lui Costelus, de la Nora a plecat.
  Asta a fost bannat doar din obsesia ei ca maramite e indragostit de ea, obsesie intretinuta cu grija de sarpele informatic de la Gorj, cand de fapt Costelus a fost mereu acelasi tip naiv in multe privinte privinte, cam neadecvat uneori si cu un gen de flirt cam batos si cu inflexiuni de cazarma.
  Dar cam atat. Era nepericulos si suportabil.
  In schimb, femela alfa s-a simtit lezata ca unul de calibrul lui Costelus indrazneste s-o curteze, repet, Costelus facea un gen de flirt general si cu Valone si cu Jasmine si cu cine mai era pe-acolo de varsta lui.
  Asa ca, hai sa nu mai despicam firul in patru, lui Costelus i s-a raspuns cu o forta si agresivitate disproportionata, fata de palidele lui incercari de a se face acceptat.
  Iar ce face asta acum cu rahaturile alea in forma de inimoare e provocare clara, Costelus a infirmat teoria ca el le-ar fi trimis, deci sarpele nu face altceva decat sa provoace constant si la ore fixe.
  Hai, Edle, spala-te pe ochi, ce naiba!

 399. catalin

  Ma bucur ca nu e cazul sa le spui nimic. Ca Nora ma musca de cur din senin, zicind ca cei care scriu aici ar trebui sa-si puna intrebari (relativ la mine), asta nu-i nimic. Ea are voie sa muste, sa injure, are voie sa-l faca pe Jaco violator de copii. Eu is ala care trebuie sa ia suturi.

  Nu stiu cum de nu vezi ca boii de dincolo o tin tot asa! Saptamina asta lumea a fost ocupata aici, nu s-a prea comentat, nici vorba sa fie pomeniti jepatii aia doi. Si, cind colo, incepe dincolo jepatul al batrin (na, virsta) si sare si voma asta mai tinara. (pentru cei neavizati, jepat = jegos si voma sint cuvintele Norei. Asa a invatat-o ma-sa acasa sa vorbeasca).

  M-AM SATURAT!! Am gresit si eu cu Ana, platesc pentru asta, ei sa ma lase dracului in pace! Si pe mine, si pe cei care scriu aici! Ce nu-i clar? De 3 luni sint bannat acolo, de 3 luni Costelus in sus, Costelus in jos! M-AM SATURAT!!!

 400. Radu P.

  Iar faptul ca asta, Costelus, raspunde cu venin si cu draci, e normal, zic eu, pentru ca e la varsta cand sangele fierbe, nu prea iti poti stapani impulsurile.
  Si mai cred ca o face fix pe limba si pe mintea celor doi, e doar un exercitiu o coborare in noroi.
  Sigur ca n-ar trebui s-o faca. Indiferenta, pana la urma e cea mai buna arma, in cazurile astea.

  Si vinile ar trebui sa si le asume fiecare, nu numai Costelus.

 401. catalin

  Uite, Edle, de ce nu transformi asta in ceva constructiv? Si aici si dincolo poti edita comentarii. Daca vezi vreun comentariu de asta, provocator, il stergi. Si gata. Fiecare merge pe drumul lui, unii comenteaza aici, altii dincolo, altii in ambele parti, nu e nici o problema. Ia intreaba-i pe aia de dincolo, vezi, ar fi de acord? Tare ma tem ca nu, ei cauta scandal ca musca rahatul! Eu ti-am promis, si iti repet: atit timp cit nu sint atacat, nu le spun nimic, nici aici, nici dincolo.

 402. Radu P.

  Cel mai bine ar fi sa nu le spui nimic. Punct.
  Indiferenta e cea mai buna arma in cazuri ca astea.
  Iar faptul ca cineva ma judeca si imi pune etichete fara sa ma cunoasca ma lasa complet rece. Atata poate. atata face.

 403. catalin

  Sigur, Radu, ai dreptate. Numai ca eu n-am uitat cum plingeam prin decembrie, iar Nora ridea in hohote de suferinta mea. In hohote! Plus faza cu Ana. Asa ca, desi ar fi mai bine sa ignor, uneori mai fac si poc daca sint provocat. Daca nu sint provocat, tac.

 404. Radu P.

  Cataline, hai sa le luam pe rand.
  Nora, daca nu te-ai prins, face niste chestii provocatoare intentionat, nu numai cu tine, chestia cu rasul sau cu pupaturile alea, gen muah, muah, toc, toc, in majoritatea cazurilor sunt ostentantive, e o arma prin ricoseu, care uite ca functioneaza, nu credeam asta, dar tu esti dovada vie.
  In legatura cu Ana, ruptura e mult mai veche, dar tu, ca de obicei n-ai sesizat-o la timp, nu cred ca oamenii trebuie sa fie neaparat compatibili si empatici, toti, unul cu altul.
  Ana e o fire poetica, tu esti una tehnica, tu ai o admiratie fata de ea, ea nu cred ca are fata de tine mai mult decat un soi de respect. Dar ca sa fie compatibilitate trebuie sa fie admiratie de ambele parti.
  Asa ca, nu-ti mai fa atata sange rau, mergi inainte si cauta oameni compatibili cu tine, ca sunt destui.

 405. Edle

  Ba el a inceput, Radu. I s-a spus de o mie de ori sa nu i se mai adreseze. El ce facea? A ascultat vreodata? Da, cu banarea definitiva nu am fost nici eu de acord. Reactia a fost prea dura. Dar asta gandim noi, nu Nora. Uite, o sa-ti spun ceva. Mie mi s-a intamplat in real o faza asemanatoare. Nu puteam scapa de unu’ sub nicio forma, ma sacaia incontinuu, nici nu mai stiam unde sa ma mai ascund si unde sa fug de el, iar asa-zisul flirt imi provoca pur si simplu greata. Ei, ma crezi ca era de ajuns sa-l vad si imi disparea toata buna dispozitie, asta in cazul cel mai bun, cand nu ma apucau crizele de nervi? Ma crezi ca am ajuns intr-un grad de exasperare, ca am inceput sa am un limbaj foarte violent? Sigur, realul e una, virtualul e alta, o sa-mi spui. Dar, crede-ma, e tortura psihica, nimic altceva. Si eu pot intelege ca ea pur si simplu nu a mai rezistat.

  Da, sunt convinsa ca el habar n-avea ce reactii ii provoaca Norei, el se juca doar, de asta l-am si rugat de atatea ori sa o termine cu zgandaritul si am incercat sa-i explic cum stau lucrurile. Dupa cum vad, nici macar acum, dupa trei luni, nu a inteles.

 406. Edle

  Catalin, eu am pus doar cateva intrebari si, dupa cum vezi, sunt foarte calma. Vad ca tu esti ala revoltatul. Asta apropos de luat in suturi.
  Apoi, nu am zis ca are nimeni voie sa te injure, eu intrebam de ce te iei mereu de Nora, atata tot. E a treia oara cand scriu asta, of. Dar, te rog, nu-mi raspunde. Am inteles. Ea e vinovata pentru tot, si pentru injuraturile lui Cosa, si pentru faza cu Ana, si pentru ca afara ploua.

  Hai sa n-o mai lungim, ca vad ca n-o putem scoate la capat.

 407. catalin

  Da, Dana, eu incetasem pe pistol! Chiar incetasem, o evitam! Cum nu vezi insa ca Nora imi nega mie conditia de om, ma facea animal! Cum nu vezi ca, indiferent ce spuneam eu acolo, „afara ploua” de exemplu, Nora o lua drept un atac la persoana ei?

  I-ai spus sa ia tratament?

  I-ai spus ca a dat mult timp semnale gresite, permitindu-le lui Raj si lui Cosa glume LIBIDINOASE (chiar si acum le permite)? Nu ca as fi facut eu astfel de glume, dar pur si simplu n-am stiut.

  Lucrurile acum stau asa: sa ma lase dracului in pace si gata. Ce faza domle, ii provoc o greata organica, dar ea zgindaraste cacatul permanent!

 408. catalin

  Dar Nora stie cum a amenintat Cosa pe toata lumea pe Pandora, in timp ce ea il incuraja? Oare stie cum s-a simtit Alexandra, de a fost nevoie sa intervina sotul ei? Atunci a durut-o in cur de altii!

  Da, Nora e vinovata pentru injuraturile lui Cosa. Da, asa cum ea aplica regula aia cu „Florin nu e pomenit”, asa ar putea aplica aceeasi regula si in cazul meu. Dar ea nu, face o exceptie! Sint calm, dar m-am saturat de situatia asta. Ei de ce nu ii spui sa termine cu provocarile?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s