A visa sau a nu visa

Ne placem să credem că am înţeles esenţialul despre majoritatea aspectelor vieţii noastre. Excesul de carbohidraţi duce la oboseală cronică şi tulburări metabolice. Exerciţiile fizice sînt secretul menţinerii tinereţii. Totul pare logic, clar, lămurit şi pus frumos în cutiuţa care trebuie. Uităm însă că nu avem habar despre o treime a vieţii noastre: somnul. Nu ştim ce se petrece cu noi atunci cînd dormim, unde mergem, ce sînt visele, şi mai ales nu ştim de ce avem nevoie de somn. E clar însă că somnul e vital pentru toate animalele, selecţia naturală nu ar fi putut greşi.

Pînă nu demult se credea că, în timp ce dormim, creierul nostru ia o pauză. Mai apoi s-a descoperit că nu aşa stau lucrurile, iar somnul a fost împărţit în cinci etape care se repetă ciclic la intervale de aproximativ 90 de minute. În prima fază sîntem doar pe jumătate adormiţi, şi, dacă sîntem treziţi, nu ne dăm seama că am aţipit. Ni s-a întîmplat cred tuturor în timpul vreunei şedinţe sau a unei prezentări. Este cel mai bine dacă ne trezim în acest prim stadiu, de aceea unii calculează multipli de 90 de minute de la ora de culcare pentru a dormi cicluri complete. În faza a doua a somnului, creierul începe să emită unde specifice; dacă sîntem treziţi, ne revenim imediat, dar ne vom da seama că am adormit. În stadiile trei şi patru dormim adînc, iar corpul eliberează hormoni de creştere, atît de necesari pentru refacerea fizică. La trezirea bruscă din aceste faze sîntem total dezorientaţi şi nu dorim altceva decît să mai dormim. În ultima fază a somnului, creierul e activ în totalitate, apar mişcările rapide ale ochilor (REM), şi tot atunci visăm. Cine are norocul…

12

Ei, şi acum vine partea interesantă. În cazul oamenilor care suferă de depresie, faza REM apare mult mai devreme, în timp ce faza a patra e mult redusă sau chiar lipseşte. De aceea unele persoane resimt oboseală fizică, chiar şi după un somn lung. Şi încă ceva: cei care sînt tot timpul trişti, nu visează. Chiar treziţi din somn cinci minute după declanşarea fazei REM, ei nu îşi pot aminti nimic, nici măcar o frîntură de vis. Cu cît depresia e mai puternică, cu atît visele sînt mai puţine. Tehnica modernă pare să fi explicat parţial paradoxul. În cazul oamenilor normali, în faza REM sînt active zonele din creier care controlează emoţiile. În cazul celor trişti, zona emoţiilor e activată mult mai puternic, şi, în plus, devine activă şi zona controlului cognitiv. Cu alte cuvinte, emoţiile oamenilor care suferă de depresie fac prea mult zgomot, şi cineva trebuie să le spună ”tăceţi dracului din gură!”.

11

Pornind de la astfel de observaţii s-a avansat teoria că visele noastre sînt legate exclusiv de emoţii. În timpul somnului creierul analizează experienţele de peste zi, preponderent pe cele neplăcute, şi le repară. Procesul implică reamintirea unor asocieri stocate în memorie şi combinarea lor cu experienţele noi. Asta e ceea ce percepem drept vise. Scopul ar fi atenuarea trăirilor negative, astfel încît să ne trezim dimineaţa cu o atitudine pozitivă, gata de a o lua din nou de la capăt. Ca Sisif …

Nu ştiam eu de ce visez extrem de rar, cam de două-trei ori pe an. 😦

Sursa informaţiilor: Rosalind Cartwright, The Twenty-four Hour Mind: The Role of Sleep and Dreaming in Our Emotional Lives.

N-am ştiut ce să scriu, mi s-a părut interesant asta. Mai era pe listă să zic ceva despre o carte simpatică pe care am citit-o recent (Caroline Paul, Lost Cat: A True Story of Love, Desperation, and GPS Technology), şi am încercat s-o imit oarecum pe Andreea de la textul anterior, dar a ieşit mult mult prea negru. Nepublicabil.

Celor nemulţumiţi le ofer un vis frumos:

Reclame

358 comentarii

Din categoria Psihologie

358 de răspunsuri la „A visa sau a nu visa

 1. andreea

  a visa, a visa!! 😀
  e, uneori, singura portiţă către lumi inaccesibile.

 2. catalin

  Pentru mine lumea aia e inaccesibila. 😦

  Sa-mi spuneti daca mai doriti continuari, eu citesc cartea aia ca imi place. Poate voi reusi sa visez vreodata…

 3. evanoua

  Nu cred ca a trecut vreo noapte din viata mea fara sa visez. Visez in fiecare somn, chiar mai multe vise si mi le amintesc daca am vreme sa stau sa ma gandesc la „ce am visat”.

  Aproape exclusiv in fiecare dimineata in care TREBUIE sa ma trezesc (serviciu), primele ganduri sunt „ce dracu de scuza sa gasesc sa sun la munca ca nu pot sa vin” :))

  Conform teoriei eu as avea nevoie de 6 cicluri, cam atat imi place sa dorm, apuc insa in practica 4-5 doar pentru ca mi se pare aiurea sa ma culc o data cu gainile! 😀

 4. catalin

  Eva, te invidiez!! Nu e drept, tu visezi in fiecare noapte, iar eu de 2-3 ori pe an! 😦

  Ca mi-am adus aminte, cit de bun e ceasul tau desteptator cu lumina progresiva? M-am gindit sa-mi iau si eu asa ceva, numai ca n-am gasit prin magazine, trebuia sa comand online, era cam scumpel, plus alte motive, si m-am lasat pagubas. Dar mi s-a intimplat de citeva ori sa nu aud ceasul sunind, iar alteori sa ma scol cu grija pe la 1-2 noaptea, crezind ca e dimineata si trebuie sa merg la serviciu.

 5. evanoua

  Este foarte bun, m-am trezit intotdeauna cu el linistita. Uneori am si eu aceleasi panici ca si tine… „Aoleu, cat e ceasul!”

  Am renuntat la el, cel putin o vreme, pentru ca ma streseaza gandul campurilor electromagnetice la cap. Am impresia ca-mi bruiaza visele :))))

  Serios, am o problema cu electronicele in dormitor, desi cred ca suntem ca niste pliculete de ceai, asa de bine infuzati in tot felul de unde, radiatii si-alte nenorociri ca nu cred ca mai are sens sa „incercam” sa ne protejam.

  Unde mai pui ca mie-mi trec avioane pe deasupra capului. Vreo 15 km mai incolo am ditai aeroportul :)), deci cred ca ceasul meu e chiar penibil, „mic copil”.

 6. catalin

  De care ai, Philips cumva?

  Mda, orice dispozitiv electronic emite radiatii, dar eu as fi mult mai ingrijorat de telefonul mobil de exemplu. Oricum, poti pune ceasul undeva mai departe, nu chiar linga tine. Sintem destul de sensibili la sursele de lumina, si nu trebuie stimuli prea puternici sa ne trezim.

 7. Vise, vise…
  – Domnu’ doctor, am o problemă. Fac pipi în pat și mă ceartă mereu…nevasta.
  – Uite! ai un praf aici, îl dizolvi și bei soluția….
  – Așa am făcut și tot fac pipi în pat, noaptea.
  – Da’ cum se întâmplă?
  – După ce adorm, am un vis cu un pitic care mă întreabă: „- Ai făcut pipi?” ..Eu ii spun că nu și el îmi spune: „păi atunci, fă!” …și eu fac.
  – Păi spune și tu că ai făcut
  ……
  – Ei, cum a fost?
  – I-am spus că am făcut și el mi-a spus: „- Bineeee, acum fă… caca!” 😉

 8. evanoua

  Catalin, nu e saptamana ta!
  Faci ce faci si tot de caca dai :))))

  Da e Philips HF3470.

 9. Angela

  Oare a cui săptămână o fi? Că tare-i proastă.

 10. andreea

  Gelu cel diafan…

 11. catalin

  A, cu stimabilul Gelu la comentarii? Nu e nici o problema, cind eram prin gimnaziu cred ca am epuizat toate poantele astea. Le spuneam putoisme. Oricum, fiecare se caracterizeaza prin ceea ce spune. Daca asta i-a trecut dumnealui prin cap, asta e, eu ma bucur ca a impartasit cu noi gindurile lui alese.

 12. andreea

  ei, Catalin, rahatul face parte din viata noastra. oricum, una din definitiile kitsch-ului este asta: existenta fara rahat, fara singe, fara… ma rog… intelegeti voi.

  dar parca nu l-as visa. macar acolo sa scap.

 13. Bună seara, Andreea!
  Încerc și eu să mă fac …acceptat, că și Raj e om 😉
  Bună seara, tuturor! Nu-i așa că sunt simpatic?… săru’ mânușițele!

 14. andreea

  buna seara.
  pai da.
  Pina cind sa n-avem si noi rajul nostru?

 15. catalin

  Citeam ca motivele frecvente in vise sint situatiile conflictuale, fricile, de-aia sint destul de dese cosmarurile.

  Angela, asta e, au fost unele mici neintelegeri, dar nu discrepante majore. Oricum, cred ca s-a rezolvat totul, si inca bine. 🙂

  Tie cum iti mai merge?

 16. Că bine faci asocierea!…cu falimentul CosaPistolarNoroiK…Bine, bine. nu mai pomenesc de funie…

 17. catalin

  Ce interpretari ciudate trezesc unele texte, nu? 😀

 18. Mulțumesc pentru apreciere, Cătălin! Văd că deja sunt și eu băgat în seamă. E și normal, dacă am reglat lungimea de undă pe înțelesul gazdei..

 19. andreea

  de ce nu?
  fiecare sa interpreteze cum are chef.

  mie chiar mi-e dor de un vis asa, mai consistent. ca in ultima vreme, numa de frinturi fara cap si coada am avut parte…
  si nu atit de visele in sine, ci de rolurile cu totul straine de mine pe care le joc, in vise…

 20. catalin

  A, ai vrea sa ai visele asa, filme complete, de la cap la coada?

  Chiar tare frumos Big Fish-ul ala! Apropo de vise.

 21. catalin

  Ce nu-mi plac mie stirile amestecate cu analize pretioase! Cum a mai ramas cu Codul Penal, ca-n tren nu? Interceptarile tot nu sint posibile, asa-i?

 22. Nu te mai chinui, Cătălin cu… aprecierile!. Am înțeles. Ești mai în apele tale fără săraci la minte ca mine. Mă retrag deși voiam să o bucur putin pe Andreea cu nimicurile mele.

 23. andreea

  exact. vise cu morala, daca se poate. 😛

 24. Angela

  Eu nu mai vreau să visez nimic. Azi-noapte iar am avut de făcut bagaje, iar nu-ncăpeau lucrurile, iar eram în criză de timp..Nu mai vreau. Vreau să dorm, să dorm, să nu visez nimic și când mă trezesc, peste o lună-două, toate să fie rezolvate, vesele și roz.

 25. andreea

  mai bine plec eu sa fac un orez cu lapte si va las sa va bumbaciti in liniste… 😆

 26. andreea

  a, daaaa, Angela.

  ia toje bagajist…

 27. catalin

  Gelule, e ultima explicatie pe care ti-o scriu. Eu nu te dau afara si nici nu-ti spun nimic. Sigur, deocamdata, ca daca vei depasi limita bunului simt … Oricum, sper sa nu fie cazul. Si mai sper ca ai si tu ceva de spus, nu doar mizerii si sopirle. Si nu, nu trebuie sa joci nici un rol. Iar daca iti pasa de ce se intimpla dincolo, schimba-ti domle IP-ul si mergi sa-i faci concurenta lui Raj.

 28. catalin

  Angela, crede-ma, somnul fara vise e mai rau. As prefera si cosmarurile.

 29. Lasă-mă Șefu’! că a început să mă doară capu’

 30. catalin

  Iote tratament! 🙂

 31. catalin

  Of, Eva, am cautat iar. Ce dracu e asa de scump, 100 de euro un ceas cu bec?

 32. evanoua

  e bec cu ceas

 33. catalin

  Aaa. 😀

  Ar fi o varianta de programat calculatorul sa se deschida singurel, dar parca nu-mi suride sa las magaoaia in functiune toata noaptea.

 34. Hai să-ți mai spun un banc, că poate pricepi și tu ceva.
  Un securist din Constanța, a observat cu vigilența proverbială, cum un domn, se posta zilnic în fața acvariului de lângă Cazinoul constănțean și privea, ore în șir, spre pești.
  – Nu te supăra că te întreb, îl abordă el pe privitorul în acvariu. Ce faci aici în fiecare zi?
  – Sunt om de știință și studiez comportamentul ființelor inferioare. Clipesc și aștept ca peștii să mă imite. Poate mă ajuți și tu. Eu am o întâlnire și tocmai astăzi cred că experimentul urma să-mi reușească. Nu vrei tu să clipești cam o ora, pană mă întorc eu?
  -Sigur, sigur, ce nu fac eu pentru știință?.
  După o oră, când omul reveni, îl găsi pe securist mișcând buzele precum peștii din acvariu… 😉

 35. catalin

  Nu s-o prins orezu’? 🙂

 36. Angela

  Ăla nu-i orez, care nu se prinde de cratiță!

 37. catalin

  Ia sa va arat o dihanie. 🙂

  Poza e reala, doi turisti au pus o camera pe auto-declansare, si, cind asteptau sa fie pozati, s-a intimplat ce s-a intimplat.

 38. catalin

  Si o doza de optimism, sa va incepeti ziua cu un zimbet.

  Textul, pentru a fi mai usor de urmarit.

  It is not blindness or deafness that bring me my darkest hours, it is the acute disappointment in not being able to speak normally. Longingly, I think how much more good I might have done if I had only acquired natural speech. But out of this sorrowful experience I understand more fully all human strivings, thwarted ambitions, and the infinite capacity of hope.

 39. Radu P.

  Visator brazilian

 40. Angela

  Toată lumea visează, se pare. Vise împlinite! Cele bune, zic. Coșmarurile ducă-se pe pustii.

 41. evanoua

  Ce mutra are harciogul ala! :))
  O fi prairie dog? :)) Dog! mai ales!

  Apropos de harciogi? Cum schimb avatarul asta, sau cum s-o numi el… ca ma sunt cam octogonala… vai, aproape rotunda!
  Manerveaza

 42. catalin

  Eva:

  https://en.gravatar.com/site/login?wpcc

  Te loghezi cu emailul si cu parola cu care scrii aici, apoi alegi o imagine. Ei, nu stiu daca esti rotunda acum in poza, eu am remarcat zimbetul foarte larg. 😛

  Dihania e veverita pitica (de munte).

 43. catalin

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16563278-cosmarul-echivalarii-studiilor-medic-chirurg-top-5-universitatea-stanford-nu-poate-opera-romania-jumatate.htm

  Daca ar fi scris pe diploma StanDford, putea ajunge ministru lejer. Asta e, daca ii lipseste D-ul, n-are ce cauta in Romania, Stanfordu’ nu-i recunoscut aici. Si chiar daca va fi recunoscut in cele din urma, o diploma de la prestigioasa universitate din Chitulatii din Vale e apreciata mult mai mult.

 44. Angela

  Am văzut, am văzut. Chiar despre asta povesteam acum cu tata. Ce vrei, să vină specialistu’ să perturbe dinozaurii autohtoni? Să le ia din ciolan? Las’ că-i bine cum e, n-avem noi nevoie de-alde ăștia.

 45. catalin

  Cica sintem si in UE. Din greseala, bineinteles, dar deocamdata sintem …

 46. catalin

  Sssst … se doarme.

  Sa-mi spuneti si mie ce-ati visat, nu fiti rai! 🙂

 47. Angela

  Vise, vise. Mai obositoare chiar decât realitatea, din alea care te fac să te trezești prost-dispus, obosit gata. Deschizi ochii și te dumirești că iar începe o zi cu toate rahaturile ei și nu mai vrei nici să dormi, nici să fii treaz.

 48. Eva

  Deci nu resusesc cu gravatarul… tui maa lui

  Anyway, vine azi un coleg la mine si-mi zice… „L-am vazut pe unu aseara la televizor, a slabit 230 de kilograme!”
  Zic :O „Pai si cate are acum, zero?”
  „Nu, are 370!”

 49. andreea

  in ultima vreme, mai nimic.
  antidepresivele, chiar si cele usoare, dau niste viseeee… misto de tot.

 50. andreea

  ce grasun, Eva, ce grasun… 😛

 51. catalin

  Of, ce triste sinteti 😦 Lasati-ma pe mine sa fiu trist, mie asa mi-i firea…

  Eva, ce nu merge cu gravatarul? Trebuie sa te loghezi cu emailul tau si cu parola pe care o ai pentru WordPress. S-ar putea sa se mai poata si alte variante, nu sint sigur, daca nu merge si nu merge.

 52. catalin

  600 de kile? Ca gagica-mea dupa care tot umblu prin munti!

 53. Angela

  Pe locul doi în topul viselor recurente și demolatoare psihic, ăla cu rătăcitul. Mă aflu într-un loc cunoscut, cum ar fi foarte aproape de casă. Intru la binecunoscuta prăvălie de la colț, să iau ceva. Și când ies, mă aflu într-un cu totul alt loc, foarte departe și nefamiliar. Încerc să chem un taxi, mă uit pe o casă, să pot da o adresă. Văd clar un nume de stradă și un număr. Telefonul nu mai arată cum îl știam, nu are taste, ci niște butoane ciudate, dacă reușesc totuși să sun, nu mă pot înțelege cu cel care răspunde, vorbește cu totul altceva. Chestia asta, cu modificări nesemnificative, se repetă cam la o lună, două, alternativ cu aia cu bagajele. Uneori e cu tren. Cobor într-o gară oarecare, să iau ceva de pe peron. Mă întorc, și gara e undeva, hăăăt, departe, și trenul trebuie să plece, Restul e la fel, taxi, telefon.Dacă reușesc să iau un taxi, undeva e blocat drumul și trebuie să ocolească, așa că mă îndepărtez și mai tare. Presupun că un psiho – fie log, fie latru, ar putea trata asta.
  Na, Cătălin, mai vrei vise?

 54. Eva

  In loc de antidepresive stiu niste suplimente absolut minunate! Mai bune ca Prozacul.
  Catalin, sunt logata, am pus si poza, nush care-i baiu’…
  De fapt Cata, ala nu e un zambet larg! E o mutra calcata si turtita de o roata de tractor 😀

 55. catalin

  In loc de depresive, Eva, eu stiu o carte. Prima carte de-o scris-o ala, David Schreiber. Am citit-o. Da, si suplimente. Omega 3 cica face minuni. Asa spun altii, eu nu zic nimic. 😦

  O fi calcata, daca spui tu, pe mine ma face sa zimbesc. 😛 Hmm, nu stiu, zici ca ai pus poza pe Gravatar si tot nu vrea?

  Is vise, Angela, bine ca te pierzi noaptea, si nu ziua.

 56. catalin

  Tu ce suplimente zici ca stii pentru depresie?

 57. andreea

  cele mai bune antidepresive sint PMI si IPP. Plonjarea intr-o Munca Interesanta si Iesirea din Propria Piele. da’ nu se gasesc pe toate drumurile…

 58. catalin

  Pe toate drumurile gasesti o pisica. Sau un catel. Cica functioneaza bine ca antidepresive.

 59. andreea

  Angela, zi mersi ca te ratacesti numai in vis. eu parca v-am mai povestit cum era sa izbucnesc in plins tot incercind cheia in usa de la scara blocului in care locuiesc de 10 ani, minute in sir, disperata ca nu merge.

  si era scara vecina…

 60. catalin

  Valeu, Andreea, tu esti mai distrata decit mine? 😛

  Odata am vrut sa scot capul pe geam. Mi s-a parut ca e deschis, n-am vazut sticla. Bine ca n-am fost prea hotarit, ca altfel … tot il scoteam.

 61. Angela

  Funcționează cățelul ca antidepresiv, nu-i vorbă. În schimb, e generator de anxietate, ca orice membru de familie. Să nu carecumva să se îmbolnăvească, să nu cumva să se piardă. Dacă își schimbă comportamentul numai un pic, dacă e mai pleoștit sau fără chef, începe agitația.

 62. Eva

  Cand dormim ne incetinesc functiile vitale (nr de respiratii pe min, de batai ale inimii), digestia incetineste, scade tensiunea, etc etc. Suntem practic intr-un „stand by”. Nu stiu in ce masura lucreaza creierul in somn dar poate o sa aflam intr-o zi.

  In orice caz, cred ca s-a intamplat oricui sa viseze ca e alergat/urmarit de ceva/cineva, sau cade de undeva sau orice ce ne poate face sa ne trezim asa brusc, ca electrocutati, transpirati, speriati.

  Exista o teorie (prin fiziologie) care presupune ca atunci cand functiile vitale scad prea mult (dormim foarte „adanc”), centrul de comanda, creierul, compenseaza prin „comanda” de secretie de adrenalina (fiind in vis in pericol – efectul adrenergic „fight or flight”) cu scopul de a creste bataile inimii, tensiunea… reusind in final sa ne trezeasca.
  Aceste vise se pare ca sunt „puse” ca niste diapozitive, sau filme, sunt rulate de creier in functie de ce are nevoie organismul respectiv. Cel putin in anumite momente. Stie exact ce temeri, frici, placeri etc avem.

 63. andreea

  visul – paznic de noapte

 64. Eva

  Catalin, sunt adaptogenele: Rhodiola e no.1, Ashwagandha, panax ginseng.
  True calm de la Now Foods este si el f bun, magneziul si extractul de ceai verde.

 65. catalin

  Angela, te pomenesti ca ai un catel putin … depresiv.

 66. Eva

  uitel si pe catalin pe la minutul 1 🙂

 67. catalin

  Aaa, ce bine ma simt, nu-s singurul care da cu capul in geamuri. 😛

  In somn creierul lucreaza. Teoria pe care o stiu eu e ca, incetinindu-se functiile vitale, e mai putin ocupat creierul limbic, de sopirla, ala multumita caruia noi barbatii intoarcem imediat capul pe strada la vederea unui decolteu. 😛 Ei, si creierul asta limbic, corespunzator emotiilor, il ajuta pe frate-su mai mare, creierul cognitiv. Ala care se chinuie toata ziua cu integrale si prostii din astea. Datorita acestui lucru avem pe de o parte visele (sopirleanu’ isi face ordine prin cutiutele cu emotii) iar pe de alta parte, de multe ori ne vin idei noaptea pentru ce ne framinta ziua. Idei generate tot de sopirlean…

 68. Angela

  O, nu. Nu-i deloc depresiv cățelul. Problemele lui îs, de obicei, digestive. Că tata-i dă pe șest să mănânce te miri ce tâmpenii.
  Orice explicații ar avea visele, eu m-am săturat de ele. Mi-e și groază să mă culc, cine știe ce tâmpenii mi se arată iar.

 69. catalin

  Angela, eu chiar am citit din cartea de-am pus-o acolo. E foarte bine sa visezi, orice! E mult mult mai rau sa n-o faci. Da, un cosmar e de preferat unui somn in timpul caruia nu se intimpla nimic. Cutiutele alea cu emotii ramin vraiste, nearanjate.

  Ai mei au o catelusa, tare vesela. Mincarea favorita: oasele. De orice fel. Le papa ca pe biscuiti. Stiu, ca nu-i bine, ca se poate ineca, dar ma rog, lupii cum maninca in padure? Ca doar nu stau ei sa aleaga oasele cu grija.

 70. Angela

  Știam că-i rău să nu visezi. Îs eu în toane mai proaste acum, mă obosește și agasează destul realitatea, nu-mi lipseau și vise idioate. Dar probabil de aia le și am.

 71. andreea

  mama a inceput sa-si puna plasturi cu morfina. 😦 a zis ca ii dau un fel de semi-halucinatii diurne foarte interesante… o amuza si mi le povesteste…

 72. Eva

  1 Concediu la Amsterdam si se duc toate visele urate 🙂 (asta daca nu te urci in trenul catre Germania cu hash brownies)

 73. andreea

  am fost la Amsterdam si, rau imi pare, dar n-am gustat nimic. 🙂

 74. catalin

  Eu ce sa mai zic, acum am cautat pe google hash brownies sa vad ce inseamna. 😀

 75. prăjituri de hașiș. 😉 Dar sună bine netradus. Sunt niște batoane mici, maronii. Se ard la un capăt cu bricheta și devin casante(sfărâmicioase). Se presară peste tutun și se răsucește apoi tutunul într-o țigară(e bine ca țigara să aibă formă ușor tronconică. Se fumează cu partea mai mică în secțiune spre gură. Se trage din țigară într-un mod special pentru ca fumul să vină în contact cu gingiile(acestea fiind vascularizate aproape de suprafața), și astfel substanța „binefăcătoare” ajunge mai rapid în sânge.

 76. andreea

  asaaaa…
  si, pe urma, ce simti, ce simti? 🙄

 77. Angela

  Ba io n-aș vrea să știu. Pierzi controlu’ și dracu’ știe ce poți face. Mă cam tem de chestiile astea care deformează realitatea. Că după aia, tot la ea revii și cre’ că-i mai rău. Îmi ajung țigările cu tutun. Mai afumă dracii, îmi îngăduie un pic de răgaz și-mi lasă capul să funcționeze cât poate el de normal.

 78. Ce să simt? Simt cât de mult mă simpatizează…Cătălin.

 79. Angela

  Ții morțiș să fii simpatic?

 80. andreea

  😆
  a trebuit sa fumezi hasis ca sa simti asta?

 81. Cred că doar după o supradoză(morțișă, cum spune Angela) aș fi simpatizat de Cătălin. .

 82. andreea

  nu te mai gindi la asta.
  lucrurile se mai si schimba…

  de pilda, unul din piticii aia multi care ma terorizeaza pe mine imi aminteste periodic ca i-am spus odata, acu’ mult timp, Angelei, ca e cea mai antipatica fiinta de pe blog. iar eu ii zic piticului sa ma lase in pace, ca am gresit. acum nu mai simt asa.

  dar, Gelu, n-ar fi rau sa fii mai putin intepacios. ca uneori, parca esti o planta carnivora. 😛

 83. Angela

  Hi, Hi! Îmi amintesc! Ziceai că-s bătrână, și n-ai greșit. Și că am barbă, și iar nu greșiseși, aveam oarece pilozitate facială după seria de perfuzii. Așa că l-ai ocărât degeaba pe bietul pitic!

 84. Andreea,
  Eu am încercat, deși memoria îmi spune că nu am fost înțepăcios cu Cătălin, nici când era el Costeluș. A fost însă de ajuns să fiu o dată mai „inteligent”, să spun un banc… și mi-am dat seama că el mă simpatiza în taină, așteptând momentul sa-și strige simpatia în public…destul de înțepăcios(a ținut morțiș să mă laude)… „- Vedeti? ăsta e adevăratul Gelu”

 85. Vezi ce spune Angela?
  Nu mai ocărâ bieți pitici și biete plante carnivore. Pisoiul își mai schimbă… blogul dar simpatiile, ba 😆

 86. Angela

  Piticii Andreei n-au nicio legătură cu plantele carnivore, nu seamănă deloc. Și e rău că pisoiul e consecvent? Și tu ești, într-ale șopârlitului.

 87. Nu am spus ca e rău sau bine, deși cred ca inconsecvența Andreei în legătură cu antipatia pentru tine, nu ți-a picat rău.
  Doar constatam că pisoiul e consecvent în…simpatia lui

 88. Angela

  Așa-i cum zici.

 89. Radu P.

  Universului putin ii pasa de antipatiile voastre.

  Problema este ca ne-au luat primarul. Universului nu-i pasa nici de asta, bineinteles, dar noua, catorva din coltul asta al galaxiei, ne cam pasa.

 90. Salut, Radu!
  Da’ ce-i aia univers? Un poem cu un singur vers?…
  Cred că Xia e un festival de film și celor ce participă la gala Xiei …poate ai vrut să spui… ne-au luat premiul și ai scris „primarul”…ptiu, al naibiiiii… hașiș.

 91. junghiul

  Eu sunt înțepăciuitor de felul meu.

 92. Angela

  Dacă ar fi după ce-i pasă universului, ar trebui să ne înece moașa în găleată, de cum ieșim.
  De ce s-a lăsat luat?

 93. junghiul

  MAI credeți în Santa Klaus?

 94. Radu P.

  Wtf it’s XIA???

  Angela, nu stiu care-s planurile. Cert este ca trebuia sa faca un pas in fata, dar nu stiu daca e momentul potrivit.

  Nu, Junghiule, acuma credem in Santa Falca sau Saint Mazare.

 95. Radu P.

  Sau mai bine in al de se oprescu…

 96. catalin

  Gelule, si daca nu te simpatizez eu ce? Stii tu, intr-un grup mai maricel, e imposibil ca toata lumea sa simpatizeze pe toata lumea.

  Pe bune, nu poti fi si tu mai relaxat putin? Uite, aici pe blog n-ai pus nici o melodie. 😦 Eu sint sigur ca stii sute de melodii frumoase.

 97. catalin

  Eu zic ca un om integru nu s-ar fi murdarit de rahat acceptind propunerile PSD sau PNL. Asta am zis de acum citiva ani, cind voia sa fie prim-ministru.

  Junghiule, la cit de rar treci pe aici tre’ sa-ti urez „bine-ai venit!” :mrgreen:

 98. Radu P.

  Da, Cataline, asa e, un om integru sta deoparte si se uita cum altii isi bat joc de noi.

 99. catalin

  Eu zic ca e o greseala din partea lui Johannis. In primul rind, ca sa faci ordine, trebuie dati afara mii de dobitoci angajati politic care plimba hirtii si stampile de la etajul 1 la etajul 2. Nu se poate atinge de ei nimeni, bineinteles.

  De ce nu mai asteapta Johannis asta, sa candideze si el singur la alegeri?

  Si apropo, e chiar asa de bine in Sibiu?

 100. Acum înțeleg eu de ce dracu’ nu rimăm noi.
  Păi dacă nici Uni-versul nu și-a găsit perechea(rima)…Costeluș nu rimează cu gelu…nici Cătălin…poate Angela…gelu-angelu(sunt ceva șanse)…ce-mi e un „a”…acolo în final?…dacă eram ruși era mai simplu…spuneam că „a”ul ăla e ca la… Zahăr…Zaharov(a) …da… dar noi avem azimut Europa….America…hash brownies… 😦 🙂 😉

  Salut junghiul!…oare junghiul rimează cu gelu?(precum cu tusea?) 😆

 101. junghiul

  Gelu și flagelu,tusea și nausea

 102. Ai dreptate Cătălin. Sunt cam „constipat”. Am să înghit un laxativ să mă re-laxeze

 103. junghiul

  Vă salut !

 104. catalin

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16569176-romatsa-trimis-isu-neamt-salveze-lacul-bicaz-ambarcatiune-esuata-franta.htm

  O eroare mica, Franta e la doi pasi. Acum imi dau seama cit noroc am avut eu sa folosesc GPS-uri cind merg pe coclauri si sa nu ma ratacesc niciodata!

 105. Angela

  Zaharova nu mi se potrivește, poate Gorkaia.

 106. Uite Cătălin! folosesc prilejul și postez o melodie ce ne îndeamnă să ne întoarcem la lumină(de fapt eu fac reclamă, în stilul meu enervant, fiicei mele). Voiam să anunț că mai nou își compune singură melodiile…ca și cum asta ar conta pentru Uni(i)-vers…

 107. andreea

  ha,
  cum am plecat cu saniuta in parc, cum v-ati pus pe vorba!
  salut si eu junghiul!

 108. catalin

  Din ce am inteles eu hash brownies se papa, nu se ard.

  Iar faza cu cannabisul cica ar fi o uriasa ipocrizie, e mult mai putin periculos si da mai putina dependenta decit alcoolul si tutunul.

 109. andreea

  din doua, una: ori voi nu va meritati primarul, ori primarul nu va merita pe voi.
  dar pot sa inteleg ce simtiti. „de ce te-ai duuuus?! cui ne laaaaasi?! noi cum ne mai descurcaaaam!!!” 😥

 110. Radu P.

  Prajiturelele alea se ard si se fumeaza in pipa pacii, c-asa-i obiceiul pe la dutch (daci).

  Nu-i cazul sa ne lamentam in halul asta, mai sunt inca vreo 2000 de sasi pe la noi.

 111. catalin

  Eu mai zic ca, fara ceva sprijin din alte parti, nu ajungea Johannis primar. Ati vazut ce a facut la Bucuresti Nicusor Dan: mult sub 10%. Nu cred ca in Sibiu toata lumea e bine informata si nu beleste nimeni ochii la Antena3 si alte de-astea.

 112. Radu P.

  O putem pune si de-un guvern intreg, ba chiar si unu’ de rezerva.

 113. Radu P.

  Bai Costelus, ma faci sa rad.
  Tu compari sibienii cu bucurestenii???
  Sibienii l-au ales pe Iohannis (cu I nu cu J) in primul mandat cu aproape 90% iar deunazi vedeam un top al increderii in care oprescu era pe locul trei cu vreo 39%, ghici oare cine l-o fi pus acolo, sibienii?

 114. Radu P.

  Si da, Iohannis a avut parte de un sprijin extraterestru, ai dreptate, asta de cand Sibiul s-a infratit cu un orasel din constelatia Orion.

 115. catalin

  Si atunci ce dracu se inhaita cu banditii astia? Are oare ceva in cap?

 116. andreea

  poate ca se sacrifica, ce stim noi… 🙄

 117. catalin

  poate ca-i prost…

  Si nu-si da seama ca arunca pe girla un urias capital de incredere (dupa cum spune Radu).

 118. andreea

  sau poate ca e foarte foarte ambitios…

 119. catalin

  Nu stiu ce are de cistigat el, Iohannis, din toata afacerea asta. Mi se pare ca are numai de pierdut.

 120. Aha, ahaaa, se discută politică. Așa înțeleg eu platforma lui Danny cel tare-n paloș

  Popor de turnători…să fim!

  Cuvântul ăsta, turnător,
  Pe care l-am tot auzit
  Ar fi cuvântul salvator
  De ar fi bine folosit.
  Vecini, prieteni, urmăriți!
  Iar când ceva descoperiți
  Vă rog pe toți turnătoriți!
  Să fim cu toții fericiți.
  Ce este însă-acest ceva?
  Veți întreba nedumeriți.
  Eu am gândit, cu mintea mea
  Că oameni mulți, deosebiți
  Cinstiți și bine pregătiți,
  Pasionați , neprihăniți
  Așteaptă să-i desconspirăm
  Și undeva să îi turnăm
  Trebuie să creăm un loc
  Să-i spunem un… divan ad-hoc
  Unde să-i estimăm pe ei,
  Să le-nmânăm toți banii grei
  Ce îi depunem la buget
  Căci doar atunci, încet, încet,
  De lepra asta vom scăpa
  Lepră ce vrea să îi turnăm
  Pe semenii deosebiți
  Dar nu să fie folosiți
  Spre a ne face fericiți,
  Ci doar să fie nimiciți
  Deci haideți să ne întrebăm!
  Suntem în stare să turnăm?
  Să fie bine pentru toți
  Nu doar acestei clici de hoți
  Ați priceput? Vreți să turnăm,
  Sau numai să ne lamentăm?

 121. catalin

  Junghiule, vreun sirop pentru tuse stii? 😀

 122. …în această ordine de idei îmi torn și fiicele pe aici…pentru estimare. Îmi torn și ideile, că poate universul „ad-hoc” o găsi vreuna …fixă 😆

 123. Radu P.

  Costele, jignesti gratuit si grobian un om pe care nu-l cunosti si care probabil ca nici nu incape in calapoadele tale inguste.

  Nu, nu e prost deloc. E singurul politician din tara asta, la nivelul acesta, care a a avut un parcurs perfect normal si meritoriu.
  A devenit primar fara niciun sprijin al vreunui partid ci doar pe baza increderii sibienilor, aproape 90%, a condus Sibiul vreo trei mandate, l-a facut capitala culturala, l-a adus la 3% somaj, adica practic, doar cei care n-au chef de munca sunt someri, aducand o gramada de firme nemtesti in oras, strazile si infrastructura se afla in plin proces de modernizare de cea mai buna calitate, avem un aeroport international si mai ales, una din cele mai mici rate a infractionalitatii, si ce e mai important, nu avem o mafie atotputernica asa cum sunt la Timisoara, Constanta, Bucuresti.

  Omul are 5 case dobandite prima prin retrocedare, aflata in buricul targului, si pe care a inchiriat-o cu vreo 2000 de euro pe luna unei banci, apoi aia a cumparat-o pe a doua, cele doua pe a treia samd. Toate se afla in declaratia de avere, cu impozitul pe chirii platit la zi, deci omul are o stabilitate financiara care ii permita sa fie independent.

  Mai mult de-atat, nu are copii, si nici cheltuielile aferente.

  Dupa cate il cunosc eu, ascensiunea asta a lui se datoreaza a doua motive.
  1, provocarea pe care o simte orice om activ, in postul lui, de a merge inainte dupa ce inchei o etapa si
  2, faptul ca liberalii l-au invitat sa faca acest lucru (chestie cat se poate de naturala intr-o tara normala) recunoscandu-i prin asta meritele. Liberalii si nu altii. Asta e.
  Intr-o tara normala, un partid isi racoleaza oamenii pe baza calitatii lor si se roaga de acele personalitati sa-i reprezinte. La noi, partidele sunt un soi de clisa mafiota, alcatuite din nonvalori coruptibile. Iohannis e o exceptie in acest peisaj, exceptie care ar trebui sa fie de fapt norma.

 124. Știu eu un remediu pentru „tuse”. Usturoiul te păzește de tuse. Ce dacă mai întorc unii capul din cauza mirosului? Tu să fii sănătos!

 125. Radu P.

  Gelu, fata ta, sa fie sanatoasa, ne-a aratat ca stie sa cante ca toate divele la un loc, io as fi curios sa ne arate cum canta EA de fapt.

 126. catalin

  Liberalii? Aha, liberalii, ca Fenechiu si Becali. Si repetentul ala pe care nu l-ar angaja nimeni.

  Radule, eu nu-i contest meritele lui Iohannis, mi-ai spus ca a cistigat alegerile pe bune, te-am crezut. (apropo, cred ca 90% e imposibil de obtinut prin aranjamente). Bun, ma bucur ca orasul tau e frumos. Dar e parerea mea ca intrarea lui Iohannis in guvern e o prostie imensa din partea lui. Poate ca, daca as fi fost sibian si din ce-mi spui tu, l-as fi votat cu draga inima. E, sa-l fi vazut acum ca se inhaita cu banditii, m-as fi simtit tradat. Luat de prost.

 127. Nu te enerva Radu! Asa e unii.
  Cum divanul ad-hoc descoperă un om de calitate, hop pe el…”Cine, ăla? …e un prost…mai lasă-ne cu sașii ăștia!…Noi sa fim sănătoși!… și apoi își pun usturoi în grindă(anti-sași)

 128. catalin

  Gelule, nu stiu de ce dar, cu o sopirla la fiecare interventie, imi aduci aminte de crevete ala fiert care tot casca ochii pe aici. Daca asta e intentia ta, sa stii ca iti reuseste bine de tot.

 129. Radu P.

  Tu nu intelegi ca el se duce acolo sa-si faca treaba asa cum si-a facut-o si aici???
  Unde vezi tu ca se inhaita? Stii ce inseamna a se inhaita?
  A evolua in meseria asta de politician asta inseamna, sa urci niste trepte, nu poti fi ministru daca nu ai fost cel putin primar, sau nu poti fi presedinte (Doamne, da) daca nu ai fost ministru. Sunt niste pasi de facut, pe care nu-i poti face singur, ai nevoie de un partid.
  Dar cu inhaiteala ai rabdare, nu judeca oamenii pana nu ai dovezi. Timpul le va dovedi pe toate.

  Eu il cunosc pe omul asta de 30 de ani si nu m-a (prea) dezamagit.

 130. La ce te referi Radu? Poate crezi că o fi de carton(ca toate divele)…
  Iată și fără ambalaj(live, la 14 ani. Acum are 17):

 131. catalin

  Bine Radule, nu ne contrazicem, ii urez succes lui Iohannis atunci. Nu, nu sint sarcastic. Numai ca tare ma tem ca nu va reusi nimic (ca toata increngatura aia din ministere e angajata politic si nu se poate atinge nimeni de ei), si, mai mult, se va compromite.

 132. catalin

  Gelule, clipul de la 15:46 il vrei embedded, cum l-ai pus pe cel de mai sus, sau il vrei asa, sub forma de link?

 133. Era șopșâlească atitudinea mea dacă nu era destul de clară. Ori eu văd că pricepi exact ce spun. Șopârlă pare „tusea” de care spui tu, așa fără nici o legătură cu altceva, taman când postez eu ceva în versuri.

 134. Radu P.

  Ca are o voce cameleonica, ca incearca sa cante ca altii, nu ca EA, la asta ma refer. Cred ca e timpul sa uite tot ce stie si s-o ia de la capat, doar ea cu ea insasi.
  Are aceasta capacitate.

 135. Cum te lasă inima ta de…administrator, Cătăline 🙂

 136. Angela

  Eu cred că înțeleg rezervele lui Cătălin. Nu că m-aș îndoi de Iohannis, nu am de ce. Dar mă tem că intră cu mâinile goale în haznaua aia plină de șerpi și alte orori, ce poate să facă? Îs mulți și răi și solidari la o adică, de unde începi? Și ar fi tare trist să vedem, peste câteva luni, repetat scenariul cu „m-au învins serviciile”. Și dureros. Și chiar ne-ar pieri orice speranță.

 137. catalin

  „Șopârlă pare “tusea” de care spui tu, așa fără nici o legătură cu altceva, taman când postez eu ceva în versuri.”

  Sa ma scuzi, esti plecat cu sorcova. Eu incercam sa-l stirnesc pe junghi la vorba, fara nici o legatura cu tine. Nu stiu cum sa-ti explic, dar tu nu esti centrul preocuparilor mele. Am mai vazut eu pe cineva care, atunci cind eu deschideam gura, intelegea ca ma refer la pretiosul ei fund. Chiar daca eu vorbeam despre vreme.

 138. Radu P.

  si te inseli asupra divelor, sa stii ca nu-s de carton.
  s-a trezit si industria showbizului, nu mai investeste de mult, de pe vremea madonnei in dive de carton.

 139. catalin

  Eu nu inteleg ce vrei, Gelule, daca vrei embed sa spui. Rahaturile pe care le adaugi tu acolo nu ma intereseaza. Oricum, acuma plec, ai s-o astepti pe Andreea.

 140. Radu P.

  Da, Angela, atunci stam toti pe margine si nu mai facem politica, ca e caca.

 141. andreea

  nu va bateti!

 142. Angela

  Păi de caca, e caca, nimic de zis. Sigur că ar trebui chiar mai mulți iohanniși și e bine că intră astfel de oameni în politică, eu mă întreb de unde o să înceapă. Grajdurile lui Augias erau salon față de lumea noastră politică. Hercule a rezolvat problema, parcă a deviat un râu prin ele, să spele puhoiul grămada de jeg. Dac-om trăi, om vedea.

 143. Radu,
  e o părere. Dar eu cred că noi toți suntem rezultatul cameleonizării noastre în funcție de ce personalități ne influențează. Să știi că Beatleșii s-au apucat de cântat după ce l-au ascultat pe Elvis Nu poți scrie fără să citești înainte ce au scris alții Si e normal să găsești asemănări în tot ce faci. Nimeni nu poate inventa muzica acum. Ea s-a inventat în mii de ani și tot prin imitație(imitația sunetelor din natură).
  Ehheee…e mult de discutat și nu vreau sa plictisesc.

 144. andreea

  mie mi-e frica sa nu-l absoarba cu totul in gaura lor neagra. sa nu-l tembelizeze.
  fir-ar sa fie! ce sa faci, cu antonescu&co?! el e unul, aia sint 100.

 145. Radu P.

  eh, acum ducem discutia in extrema cealalta, ca si cum Iohannis ar fi vreun inger neprihanit.

  Eu zic ca e destul de harsait sa nu cada in hazna. Dac-o cadea, asta e, il asteptam pe urmatorul. In orice caz, cu Iohannis, clasa politica face un pic pas inainte.

 146. Asa e Andreea, Cam ăsta e raportul, 1 la 100. Numai că istoria ne spune că dacă dai într-unu’, tipă(cad) aproape toți cei 100, fiind strâns legați între ei.

 147. Radu P.

  da, Gelu, beatlesii l-au ascultat pe elvis, dupa care au cantat ca ei.

 148. Da Radu, după ce au fost și ei o perioadă „cameleoni” prin tot felul de cluburi obscure. Tu ai auzit de ei când deja deveniseră EI. Cred că ești prea aspru cu un copil care se luptă cu mocirla pe care noi ăștia critici, am tolerat-o.

  „E de purtat o rădăcină până la starea ei de flori
  N-o condamnați dacă arată pământ și ghimpi, adeseori!”

 149. andreea

  si apoi, ministru de… Interne? cam ciudat…

 150. Angela

  Oare ce îmi scapă?
  Presedintele Traian Basescu a declarat sambata seara, pentru B1TV, ca intrarea edilului de Sibiu, Klaus Iohannis, in Executiv ar reprezenta un castig pentru Guvernul Ponta. Seful statului a mai afirmat ca formula Guvernului nu a mai fost, de data aceasta, decisa la GRIVCO (Grupul industrial Voiculescu si Compania SA).
  „De data asta vine in Guvern fara sa fie facut aranjament la GRIVCO”, a declarat presedintele la scurt timp dupa ce a aratat ca primarul Klaus Iohannis este un castig pentru Guvernul Ponta insa „trebuie sa aiba grija cum aranjeaza cu incompatibilitatea”.

 151. Să știi, Radu, că cei ce aleg acest drum sunt ca niște rachete cu mai multe trepte. Se luptă cu gravitația, leapădă câte o treapta pe măsură ce au consumat-o și doar unii devin imponderabili. Eu mai am răbdare cu rachetuțele mele. 🙂

 152. Radu P.

  Da, gelu, sa ai, si eu am, dar am vrut sa trag un semnal…

 153. Radu P.

  Basescu a fost un fraier, putea sa si-l atraga de partea lui, dar a preferat sa si-l faca dusman. a simtit ca e o concurenta puternica.

 154. Angela

  Și acum? Doar n-a murit încă Voiculescu. Probabil îi place că o să-l eclipseze pe Ponta.

 155. andreea

  parca putem noi sti de ce face X ce face…
  X a avut simtirea Y si iata de ce a actionat in directia Z!
  eu nu stiu de ce fac eu ce fac, daramite un strain! chiar daca e un strain de la televizor.

  cred ca ne scapa 90% din lucruri. baza aisbergului.

 156. Radu P.

  Lucrurile sunt simple de fapt. Fiecare vrea sa exploateze situatiile in favoarea lui. Si din toata viermuiala asta se nasc consecinte, de cele mai multe ori nefaste pentru noi, spectatorii.

 157. catalin

  Uite, Radule, eu am exemplul lui Funeriu. Pregatit profesional, nimic de reprosat omului. A fost ministru al educatiei doi ani si ceva, timp in care nu a facut nimic. Aceiasi dinozauri cu doctorate copiate si diplome de la StanDford populeaza universitatile romanesti, asta in timp ce diplomele de la Stanford nu sint recunoscute in Romania. Stiu, Funeriu nu a putut face nimic pentru ca tot sistemul s-a opus, dar el nu trebuia sa accepte rolul de paiata . L-a acceptat? Bravo lui, s-a minjit cu cacat singur cum nimeni altcineva n-ar fi reusit. Asta ma tem ca se va intimpla si cu Iohannis.

 158. catalin

  Angela (18:16). Exact asa gindesc si eu. La ministerul de interne, ce masuri ar putea lua? 80% dintre ei sint dobitoci, uita-te la aia care nu stiu sa citeasca un GPS sau care alerteaza ISU Neamt pentru salvarea unora intr-o barca din … Franta. Sigur, astfel de „profesionisti” trebuie dati afara, dar toti au fost angajati pe criterii politice si Iohannis nu va avea sprijinul politic sa taie in carne vie. I se va spune clar: ori stai cumintel, ori zbori tu!

 159. catalin

  Hm … Cica neamtul, modest, ar vrea sa fie si ministru, si primar. Ce daca legea spune ca nu se poate? Iote, ne impiedicam noi de-o lege? Si in plus cica are si niste procese pentru niscavai incompatibilitati.

  http://www.catavencii.ro/Cam-atat-si-despre-prea-cinstitul-neamt_0_10245.html

 160. andreea

  ei, normal…
  ca orişice bărbat care vrea şi el o amantă, dar n-are nici un chef să divorţeze de nevastă.

 161. andreea

  … şi, totuşi, dacă mai vrei să punem un pariu, 😛 , eu zic că amanta o să aibă cîştig de cauză, şi încă repede…

 162. catalin

  Oricum, e o bila neagra pentru Iohannis ce a scris Patrick de Hillerin acolo. Tocmeala nu mi se pare nemteasca, ci balcanica. Nu pun pariul, ca nu ma intereseaza ce face omu’. Am spus, daca era cuminte si judeca putin, nu ar fi acceptat nimic. Ce, lui Nicusor Dan crezi ca nu i s-au oferit tot felul de posturi, numai sa taca dracului odata?

 163. Eva

  M-ati omorat cu politica azi 😀

 164. andreea

  pai sa stii ca eu ma mir uneori, de Catalin, ca e asa de implicat, desi atit de departe…

 165. andreea

  … si-apoi, Eva, stii ce poti face: doar un click trebuie sa dai si plonjam din marele univers in cel… mititel. 😛

 166. catalin

  Nu-s implicat, dar citesc stirile.

  Am vorbit si despre dragoste Eva, pornind de la clipul pus de tine. Putintel 🙂

  Mi-am luat Rhodiola, m-a mirat ca pe cutie scrie ca-i pentru a creste temporar rezistenta fizica. Buu … eram gata sa n-o mai iau.

 167. Eva

  Eu m-am rupt complet de Romania. Too much stuff to understand.

 168. catalin

  Si apoi, Andreea, sa zicem ca am fost tare bucuros sa platesc asigurare medicala in Romania desi sint plecat de atitia ani si am asigurare medicala in alta tara. Dar, daca tara respectiva nu-i in UE, ghinion, nu conteaza. Asta e, poti avea bani oriunde in lume, in tara in care te-ai nascut nu ai voie.

 169. catalin

  Eva, tot zimbetul asta il ai la avatar? Mie imi place, sa fiu sincer. 😛

  Ia vezi, la gravatar, dupa ce ai pus poza, i-ai selectat un rating (G)? Sa fi dat click pe ea acolo, sa o puna cu dreptunghi rosu.

  Norocul tau, Eva, ca ai putut pleca cu totul din Romania. Asa trebuie, cu parinti, cu catel, cu purcel, vindut totul si plecat!

 170. Eva

  Cu pisic.. daca ma vedeai la Berlin cu un geamantan mai mare ca mine si cu chisicul (cu pasaport) indesat in poseata 😀

 171. catalin

  Si ce, eu nu mi-as fi luat pisic sau alta vietate dupa mine? 🙂 Si acum mi-as lua, daca as putea, orice, si-un soarec.

  Pai cum te-au lasat in avion fara sa-l tii in cuscuta? 😛

 172. catalin

  neagra-n ceru’ gurii 😆

  Hai ca ai poza de-acum!

 173. andreea

  Doamneeee, ca fioroasa e… 😀

 174. Eva

  Acum am inteles de ce nu mergea. Alesesem X inloc de G.

  In geanta speciala de transport de petzi. Problema cu el la aeroportul din Romania a fost ca fiind negru nu-l vedeau prin plasa aia a gentii si nu stiau am acolo 😀
  Sa-mi povestesti de rhodiola, ciudat cu elementul sportiv
  Apropos de shoarec, uite-l pasta cu camara la purtator

 175. catalin

  Fioroasa? 🙂

  Acum multi multi ani, cind eu eram mic si stateam cu parintii si-mi traiau toti bunicii, vine o bunica de la tara la Iasi, la ai mei. Noi ii spunem: „vezi ca avem o pisica semi-domestica, sa ai grija sa nu-i calci coada ca-i jale!”. Bunica-mea, invatata cu mitzele de la tara spune: „da-o dracului, m-oi teme eu de-o mitza? Cum o prind, cum ii ard un sut!”. Bun, si statea bunica pe o canapea, dihania era sub canapea. Cum o auzit om strain vorbind, dihania o inceput sa scuipe si sa huruie, sub canapea. Bunica-mea n-a bagat-o in seama. La un moment dat dihania da sa-i apuce un picior de-al bunicii (sa muste!). Bunica o arde imediat cu celalalt picior. Mai, unde nu iese dihania de sub canapea huruind incredibil, toata zburlita, si dintr-o saritura o apuca pe bunica de antebrat si musca. Am sarit toti, am aruncat in mitza cu ce-am gasit, a plecat dracului. Trei zile a dormit pe balcon (era iarna, balcon deschis) si nimeni nu s-a putut apropia de ea. Bunica-mea si-a facut cruce, a spus ca asta-i dracul, in viata ei nu mai auzise vreodata mitza sa atace omul, asa, fara motiv!

  Aia e mitza fioroasa! Of, ce-am iubit-o, ce-am plins dupa ea cind a plecat …

 176. catalin

  Nu mai spun, bunica s-a facut alba! Dihania chiar a muscat sanatos, noroc ca n-a nimerit vreo vena, altfel bunica ar fi mers la spital cu salvarea (de parca saraca nu tot pentru spital venise…)

  Cind musca, iti prindea cu ambele labute piciorul sau mina (sa nu cumva sa poti scapa) si punea coltii la treaba. Nu glumea deloc!

 177. catalin

  Vai, ce soarec, unde incap atitea? 🙂

  Si eu stiam de rhodiola. A, si am vazut si 5-htp, stiam altceva, vaz ca pe cutie scrie „pentru dormit bine”.

  A, stai ca m-am prins, sint regulamente probabil privind etichetarea. Vad acum ca, pentru ce vinde Cristi, eticheta e alta la rhodiola: „helps body to adapt to stress”.

 178. Eva

  Animals can be jerks!

 179. Eva

  Cataline si-n filmuletul asta apari pe la minutul 3:17 🙂
  Ce-ti mai place!

  5-htp e o porcarie din punctul meu de vedere

 180. catalin

  Ce simpatice is animalutele astea. 🙂

  there’s a bluebird in my heart that
  wants to get out
  but I’m too tough for him,
  I say, stay in there, I’m not going
  to let anybody see
  you.

  there’s a bluebird in my heart that
  wants to get out
  but I pour whiskey on him and inhale
  cigarette smoke
  and the whores and the bartenders
  and the grocery clerks
  never know that
  he’s
  in there.

  there’s a bluebird in my heart that
  wants to get out
  but I’m too tough for him,
  I say,
  stay down, do you want to mess
  me up?
  you want to screw up the
  works?
  you want to blow my book sales in
  Europe?

  there’s a bluebird in my heart that
  wants to get out
  but I’m too clever, I only let him out
  at night sometimes
  when everybody’s asleep.
  I say, I know that you’re there,
  so don’t be sad.

  then I put him back,
  but he’s still singing a little
  in there, I haven’t quite let him
  die
  and we sleep together like
  that
  with our
  secret pact
  and it’s nice enough to
  make a man
  weep, but I don’t
  weep, do
  you?

 181. andreea

  cu păsărilealbastre e cel mai interesant şi plăcut să comunici. restul e necesitate. trist trebuie să fie să nu ai păsărialbastre, sau să le închizi în cufere grele, astfel încît să nu se audă nici un ciripit…

 182. Eva

  Cu pasarile astea albastre?? 🙂
  Cum sa comunici cu ele, nu vezi ce obraznice sunt?

 183. catalin

  Papagali albastri nu aveti?

 184. andreea

  sau păsărinegre… 😛

 185. catalin

  Ehe, cine nu inchide pasarilealbastre in cufere grele …

  Cum Eva, nici un fulg de zapada? Ce s-a schimbat clima!

 186. Radu P.

  De-o vreme buna incoace, mie nu-mi mai vine sa ma trezesc din vis, dimineata. As ramane acolo, da’ nu stiu cum sa fac.

 187. andreea

  înseamnă că-s nişte vise mirobolante…
  mi se întîmplă şi mie. mă trezesc un pic, îmi amintesc visul şi decid să-l continui. dar trebuie să fiu cumva… între ape şi să mai fie şi sîmbătă sau duminică… 🙂

 188. andreea

  ha!
  am intrat în rîndul lumii. avem şi noi un spam. 😛

  reclamă la un loc… de vis!

  illa Ɗe Oro Boracay Beach Resort іs definitely a fascinating exotic fun-filled holiday spot, faraway
  from the vexing commotion οf neighborhood living. Enticingly snuggled among nature’s abundant brumbies аnd framed from the opalescent sky аnd deep blue аnd excelllent white sandy еach extending tߋ infinity, Property ɗe Oro Resort provіdеs the arеa-careful and adventure-seeking visitor ɑn extremely exclusive experience of communing witҺ nature wҺile enjoying the its comfortable and satisfying lodging аnɗ worlԁ-class cooking,
  ոot to mention ɦaving a greɑt time wind-surfing,
  parasailing, snorkeling, diving, οr simply laying around the mud and basking
  beneath the hot tropical sun.

 189. Eva

  Acolo vreau sa fiu!
  Unde e sa dau cu click-click!!

  Radu e mereu o solutie sa dormi mai departe chiar si dupa ce te trezesti. Eu sunt treaza putin cat trebuie sa-i dau pe autostrada cu 160kmh 2 min, apoi ajung la serviciu si dorm linistita mai departe pana pe la 10am.

  Nu e cel mai bun somn dar e placuta starea aia de cuibareala 😀

  Catalin, nici-un-fulg! Nik. Nu ma plang, am trecut peste etapa cu oameni de zapada, dar tot a trebuit sa-mi schimb cauciucurile (acu in februarie) din motiv de puncte nu de fulgi!

 190. Radu P.

  Nu-s neaparat niste vise „mirobolante”, doar ca fac rapid o comparatie intre realitatea care ma asteapta si visul in care sunt, si cum spuneam, de-o vreme incoace, realitatea e mai neagra decat visul.
  Eva, odata trezit, realitatea mea nu ma mai lasa sa dorm.

 191. Radu, (09,20)
  Sper să nu încerci cu…hașiș. 😆

 192. andreea

  Doamne fereşte…

  😛

 193. catalin

  A, la voi Eva sint obligatorii cauciucurile de iarna? Chiar daca nu e iarna?

 194. Radu P.

  Spermata dar speri degeaba….
  Am trecut deja la o alta etapa.

 195. Erata:
  spermi în loc de speri

 196. și pentru ca m-ai dus în zona bancurilor „bune”, spre bucuria lui Cătălin…

  Circula un banc în timpurile trecute(că românul a făcut mereu haz…):
  O odraslă de politruc voia să devina milițian și s-a prezentat la examen, după ce tatăl sau îl sunase pe șeful comisiei pentru ai pune o pilă.
  La examen a fost introdus singur într-o sală și a primit ca subiect “scrisoarea a lll-a”.
  -Șefu’, da’ habar n-am cine a scris-o.
  -Băi sergent, ajută-l și tu pe ăsta că cică nu știe cine a scris scrisoarea aia!
  După ceva vreme, în sala de examen se auziră țipete și bufnituri. Se deschide ușa și apare sergentul transpirat dar victorios:
  – Șefu’! a recunoscut, el a scris-o…grijania lui…

  P.S.
  Probabil că odrasla a trecut examenul(după câteva zile de spitalizare)…sau a rămas eminesc(olog) 😆

 197. catalin

  E luni, cu totii voiosi la lucru …

 198. catalin

  Radule, nu vrei sa-ti faci cont, sa-ti poti edita comentariile? Presupun ca scrii de pe telefon si stiu bine ca e un chin.

 199. Radu P.

  Dumnezeu c-o mana iti da, cu alta iti ia…

  Nu, Cataline, mi-ajunge cu ce am. Chiar asa nasoale-s comentariile mele? Mai corectati-le si voi.

 200. Radu P.

  Te crucesti nu alta de ce se-ntampla in lumea asta mare, si culmea, in locuri in care poti sa bagi mana in foc ca nu au cum sa se intample:
  http://edition.cnn.com/video/api/embed.html#

 201. catalin

  Nu, Radule, intrebam doar. Eu nu corectez nimic, intotdeauna se intelege ce vrei sa spui, si nu-mi pasa de gramatica.

  Hai sa te intreb ceva, daca stii si ai chef. Dintre toate fructele si legumele pe care le gasim in mod obisnuit la supermarket, care dintre ele crezi ca sint mai aproape de ceea ce s-ar gasi in natura? De exemplu, bananele, recoltate de pe copac cu o luna inainte de coacere, sint cam departe de ce papa maimutele prin jungla. Pe de alta parte, bananele ar fi de preferat merelor, ca nu maninci coaja aia plina de chimicale. Of!

 202. catalin

  Am vazut stirea aia de ieri, Radule. Nu pot decit sa le doresc celor care au facut chestia aia sa fie si ei transati in aer liber, din lipsa de spatiu la puscarie!

 203. Radu P.

  Mananca tu linistit orice fruct sau leguma. Fierbe-le, prajeste-le, coace-le sau in stare cruda, nu conteaza, sunt la fel de bune. Nu de la ele vin pericolele.

  Cele mai periculoase sunt alimente procesate, de-acolo apare cancerul si alte boli. Cu cat un aliment este mai neprocesat este cu atat mai sanatos.
  Secretul consta in a nu-ti fie lene sa gatesti.

  Propaganda corporatista ne spune ca fructele si legumele contin azotati si alte traznai iar prostii pun botul si cumpara hrana procesata nerealizand ca si aia are la baza aceleasi materii prime.

 204. Eva

  Cataline si eu mananc banane, ca doar nu-s degeaba maimutza.
  Chiar daca au „potasiu radioactiv”.
  Cel mai rau mi-a parut de rosii ca ele cica sunt culese verzi si se fac rosii pana la supermarket 😦 Trist.
  Apoi cele GMO sunt injectate si se fac rosii dupa injectie… Si mie mi se inroseste locul daca fac injectie! Deci ceva normal, complet natural.

  Despre cauciucuri, da! Tre sa ai cauciucuri de iarna ca daca te opreste eins zwei drei Polizei iti da punkte, cu generozitate.

  Io n-am fost asa sprintena azi ca Foxy de mai sus 😦 Ce tre sa iau sa zburd si eu asa?!

 205. Eva

  ce rupti is astia

 206. Eva

  mai rai is ai mei

 207. andreea

  mere struguri si pomelo.
  fistic caju si muguri de pin.
  ardei gulii si ceapa verde.
  iam iam iam.

 208. andreea

  pentru ei, girafa aia o fi ca orice ierbivor, ca orice vita buna de transat. numai ca eu n-as transa nici o vita in fata copiilor. ce-or fi avut in cap? educatie?

  oare nu putea fi dusa la ea acasa, in Africa, daca tot nu avea loc? cit costa asta? sau nu s-ar fi descurcat acolo biata girafa, in salbaticie? nu inteleg nimic.

 209. catalin

  Trebuie ca unele sint mai rele decit altele. Banane am spus, nu prea maninc, nu stiu daca vreun fruct cules cu luni inainte de coacere are ceva in el in afara de carbohidrati. Nu maninc nici mincare procesata, pe cit posibil.

  Ma gindeam ca ananasul, rodia, sau alte fructe care nu se mai coc dupa recoltare, ar avea mai multe substante benefice…

  Dar uite, hai s-o iau altfel: de care fructe si legume trebuie sa scapi cit mai repede, ca altfel se strica?

  Eva, rosiile se coc cu un praf, e si foarte ieftin, stropesti tufa si a doua zi ai toate rosiile „coapte”. Da, la rosii am renuntat demult, nu le pot minca. Cauciuc.

  Foxy … ce botic simpatic are. 🙂

 210. catalin

  Andreea, la stire mai spun ca au fost gradini zoologice care ar fi vrut sa ia ele girafa. Vie. Oricum, mai e o intrebare logica: de ce sa cresti o girafa daca nu ai unde s-o tii? Ca a costat enorm ingrijirea pina acum. Si, mai inainte, de ce lasi girafele sa se inmulteasca daca stii ca n-ai ce face cu puii? Mentalitate de idiot care abandoneaza catei mici pe strazile din Romania.

 211. catalin

  Struguri din supermarket nu pot minca. Is mult prea dulci, mi se face greata de la ei. Si nici capsunele de supermarket, nu am destula forta sa le sfarim cu furculita in farfurii. Am rupt vreo doua furculite si am spart o farfurie incercind…

 212. Eva

  ce girafa? ce vita? ce Africa?

  Catalin eu nu le mai judec atat, bucatele. Dezvolt apoi alte obsesii.
  E clar: legume, fructe, carne, seminte si nuts (+/- iaurt, branza) – pe cat posibil bio, locale si de sezon. Cam asta-i lista. Apoi e trial and error, cumperi, gusti e bun bine nu e bun pa si pusi.

 213. Eva

  Apropos de struguri, nu stiu voi dar eu nu mai gasesc deloc struguri cu seminte!

 214. catalin

  A pus Radu o stire groaznica: la un zoo din Danemarca au taiat o girafa, ca s-au trezit ca nu aveau unde s-o tina. Mai bine nu dai click…

  Bun, si daca nu ai nimic local, ce faci?

  Uite, am incercat zeci de rosii, organice, anorganice, de toate felurile! Nu suport cauciucul ala in gura, am senzatia ca maninc radiera.

 215. Eva

  Pai radiera, da! Poate-ti sterge apetitul!

 216. Eva

  In Germania cica in fiecare zi 200 de oameni devin vegani. Am vazut un reportanj acum vreo 2 zile. Din motive de animale chinuite si omorate, renunta complet la carne si produsele lor.

 217. edle

  Eu cumpar de-aici din sat. Rosiile sunt exact ca alea de gradina, din Romania. Merele si perele la fel.

 218. edle

  Pune-ti si tu niste ghivece cu rosii pe balcon. 😀

 219. catalin

  Iaca, am pus acum un an doua tufe de rosii, undeva, intr-un colt, la umbra. Au rezistat o luna neudate. Da, alea erau rosii adevarate, chiar si cele verzi s-au copt si le-am putut minca. Si au fost tot moi, nu … radiere.

 220. catalin

  A, si am mai gasit o poza: in mijlocul orasului la mine e un parc mare. Imi place sa ma mai plimb prin parc, mai ales cind e vreme rea sau pe inserat, stiu ca nu intilnesc oameni atunci.

  Odata am intilnit dihaniile astea:

 221. andreea

  🙂 ciute.

 222. edle,
  Am stat în Germania vreo patru ani și am trecut printr-o întâmplare care m-a lămurit cum e cu mâncarea naturală acolo. Am stat o săptămână la o fermă a renumitului „Müller”, cel cu preparatele din lapte și cu cele din carne de vită. În timp ce el dădea interviuri la tv și tâmpea Germania cu „Alle Müller oder was”, eu întrebam pe fermierul olandez cum se cresc animalele.
  Mi-a spus inițial o poveste frumoasă despre dragoste față de animalele care sunt mângâiate cu vorba și cu fapta pentru a nu fi stresate, cum sunt hrănite numai cu chestii naturale, cum ochiul stăpânului îngrașe vita, și alte d-astea.
  Fiind sigur că m-a convins a renunțat la vigilență și așa am putut vedea cu ochii mei raiul animalelor. Am aflat că vițeii erau aduși din România dar pe acte erau din Grecia și Turcia(în perioada aia, cică nu se importa nimic din România, fiind prea aproape de Чернобыль / Cernobîl). Erau îngrămădiți câte 8 în țarcuri de 3 x 2,5 m, hrăniți cu un fel de lapte alb-gălbui, ce se prepara dintr-un gen de margarină și ceva prafuri, amestecate în apă, la temperatura de 40 grade. Amestecul era distribuit prin niște conducte în jgheaburile în care nu am văzut nici urmă de plante, de două ori în 24 de ore, după un program foarte bine stabilit. Dacă nu se respecta ora de masă, animalele făceau diaree(scuzați!) și mureau foarte repede, pe capete, cum se spune. Mutarea vițeilor dintr-un țarc în altul se făcea foarte repede prin „stimulare” cu niște bastoane cu electro-șocuri. Aceleași bastoane erau folosite și când animalele atingeau greutatea optimă pentru sacrificare și trebuiau încărcate repede(numai noaptea), în Tir-uri speciale, pentru a fi transportate la abator. E mult de povestit dar nu vreau să plictisesc.
  În seara precedentă placării de la fermă, olandezul(gazda) a făcut o petrecere de adio cu vițel la proțap și vin rosu. După ceva lichid băut, am aflat că acel vițel pus la proțap, nu era dintre cei crescuți la ferma respectivă… „- Îmi e milă să mănânc vițeii crescuți de mine, cu atâta dragoste părintească” (spunea fermierul cu lacrimi Băsesciene în ochi).
  După încă câteva pahare, sprijinindu-se de mine, îmi șoptea complice la ureche „-Păi tu ce credeai, că eu mănânc hormonii din vițeii mei? Avem noi, fermierii din nordul Germaniei o fermă cu animale crescute și hrănite ca la voi, în Romania”….

 223. P.S.
  “Alle Müller oder was?” , erau cuvintele spuse de un personaj din reclama tv a produselor „Müller”. Personajul din reclamă era un bătrân țăran din nordul Germaniei, care după ce înfuleca bălos dintr-un iaurt, rostea cu gura plină și cu o mutră tâmpă, cuvintele dintre ghilimele.

 224. andreea

  Muller nu are treaba cu produsele din carne, din cite stiu…

 225. catalin

  Habar n-am cine-i Muller, dar probabil ca toate fermele care nu au certificarea organica baga hormoni la greu. Partea mai grava e ca si alea organice s-ar putea sa bage hormoni, dar pe ascuns, doar noaptea…

 226. catalin

  Eva (19:33): e cam fara iesire situatia, chiar si veganii trebuie sa omoare animale pentru a avea hrana. Agricultura unde e facuta, nu pe terenurile pe care demult vietuiau atitea animale in liniste? Si apoi, fara sa stropesti pentru daunatori nu prea ai ce recolta.

  Iar unii spun ca si plantele au sensibilitate si „simt” cumva durerea sau pericolul. E discutabila teoria, dar totusi are ceva dovezi. Poate, daca lucrurile se vor clarifica in sensul asta, veganii o sa treaca pe argila. 😀

 227. andreea,
  eu știu sigur că „Müller” se numea magnatul ăla pe a cărui fermă am fost. O fi alt Morar( poate fratele celui cu iaurtul). Nu am făcut o anchetă mai amănunțită, că nu eram acolo pe post de ziarist român… premiat Si sigur nu era nici procuror….nici eu. 😉

 228. edle

  pai, na, ce ti-e Mueller, ce ti-e Danone. eu nu prea ma omor cu lactatele, dar astia mici sunt in stare sa manance si patru iaurturi pe zi. le iau bio, normal, da’ cine naiba mai stie ce mai sunt in stare sa bage in ele…

 229. Eva

  Cat (23:28) pe scena dietelor defileaza tot felul de specimene 🙂

 230. edle

  Aia creca-s Mueller Fleisch, de care zici tu.

 231. E posibil să fie Müller Fleisch. Ciudat e că ăla de care spun eu avea domenii și ferme în zona de nord vest a Germaniei( eu am fost la Oldenburg) iar marele producător de carne cică are sediul prin vest, pe la mijloc.

 232. catalin

  Mie mi-s tare dragi veganii. Pe bune! De ce sa nu manince ei soia si alte bunatati, sa fie mai redusa cererea de carne? 😀

  Dana, unii spun ca ar fi mai bine sa renunti la lapte, dar marea intrebare e daca ai alternative sanatoase.

  Am linkul asta de la Eva:
  http://www.marksdailyapple.com/10-common-arguments-against-dairy-consumption-explored/

 233. Am fost și la mare să înot.dar localnicii spuneau că trebuie să aștept pană pe la ora 18, că atunci apare și apa în golful ăla plin de nămol 😆
  Chestie de flux și reflux…gastro- esofagian(ca tot vorbeam de mâncare)

 234. edle

  habar n-am. stiu ca astia cu lactatele sunt pe-aici, prin Bavaria.

 235. edle

  la mine chiar nu-i niciun pericol. eu mananc o data la cateva luni un iaurt. 🙂

 236. Ăștia-s peste tot ca și familia Becali. Or fi având și ei vreun membru după gratii: 😉

 237. catalin

  Nu, in link nu spune ca ar fi pericol …

  Cum Dana, nici brinza, nici cascaval, nici unt? Si ce maninci, de curiozitate?

 238. edle

  pai, ti-am mai zis ce mananc. de cate ori sa-ti spun? 🙂

 239. catalin

  Numai creveti, calmari, caracatite si alte dihanii de mare? (unii le zic fructe).

  Ceva mai … pamintean deloc?

 240. edle

  nu doar de alea, nebunule. mananc foarte multe paste, mai mananc si carne, dar mai rar, si mai incerc si legume din cand in cand, da’ cu ele e mai greu. 😀

 241. Eva

  eu m-am hotarat sa traiesc mediteranean.
  mediteranean printre carnati, chifle, chiftele, fripturi si cartofi. ah da si müsli.
  🙂

 242. edle

  hi, hi. exact cum imi place mie. 🙂

 243. andreea

  păi da, Gelu, cred că era alt Muller. aşa sper. adică, ceva nu se potriveşte.
  pentru că eu îs mare consumatoare de iaurturi şi, na… prefer să trăiesc în lumea imaginară a iaurturilor nevinovate… 😛

 244. catalin

  Iaurturile sint toate nevinovate. Doar n-o sa aflam noi ce pune chinezu’ in laptele praf din care sint facute. 😀

 245. andreea

  care chinez, măi? unde vezi tu chinez?! 🙄

 246. andreea

  … că n-o să renunţ eu, acu’, la preferatul meu…

 247. catalin

  N-are lapte praf in compozitie? Majoritatea iaurturilor au consistenta aia cremoasa fie datorita laptelui praf, a gelatinei, sau a diverselor fainuri. 🙂

 248. catalin

  Am o ciorna aici cu trei problemute de logica, daca vreti post nou, spuneti. Da’ sa nu ma injurati dupa aia. 😀

 249. andreea

  eu mi-am prins urechile cu un scenariu de siguranţă la incendiu, că s-a schimbat normativul, şi-s cam… nevricoasă. 😛

 250. catalin

  Aoleo! Stau cuminte. 😛

 251. andreea

  … dar voi simţiţi-vă bine, ca acasă, nu mă băgaţi pe mine în seamă… 😀

 252. catalin

  Am tot cautat pe youtube ceva vesel si frumos, am gasit mai mult mitze si sorecuti, nu stiu de ce. 🙂

 253. Angela

  Ba eu nu știu cum aș face să mă bage și pe mine în seamă cineva. Să observe că behăi într-una, că strănut, că mi-e capul umflat și nasul ori prea înfundat, ori prea desfundat, și din cauza asta, roșu ca un gogoșar.

 254. andreea

  ma intrebam ce-o fi cu tine, Angela…
  raceala de iarna-primavara? 🙂

 255. andreea

  ba io nu vreau sa fiu vesela, mai bine, asa, melalcolica

  imi place grozav asta… si muzica si clipul.

 256. Angela

  S-ar putea, deși nu prea fac eu din astea. Poate e reacție alergică la praf, am stat la fiu-meu acasă câteva ore, acolo s-au tot spart-tencuit-gletuit pereți, s-a tăiat faianță, gresie, din astea. e mare prăfăraie acolo, dracu știe cum om scoate-o la capăt când s-o termina, dacă s-o termina vreodată.
  Ș-apoi după toate simptomele astea, adică din cauza lor, am niște draci!..

 257. andreea

  poti lua un antihistaminic, nu trebuie sa te chinuiesti… ceva cu loratadina.

 258. Angela

  Am să iau mâine, acum e închisă farmacia. Ce mai e prin lume? Nu-s prea la curent, copilul e în surghiun aici, că la el nu poate locui, și când vine, îmi confiscă de obicei calculatorul. Acum am apucat eu, că s-a dus în camera lui să se culce un pic. Dar parcă nici n-am chef să aflu ce și cum, acum aud de ceva scandaluri cu Iohannis…parcă mi-e lehamite să aud.

 259. andreea

  ia, ce să fie… bulibăşeli cu codul şi cu voiculescu, Klaus – merişorul rumen al discordiei în usl şi o girafă hăcuită spre deliciul copiilor, în Danemarca. mai nimic…

 260. catalin

  Ei, trece … Apropo, Eva tot imi spunea de supa de oase, care cica ar face minuni in cazul racelilor. Eu nu prea gasesc oase aici.

  Bine te-am regasit, ma intrebam ce ai patit…

 261. Angela

  Aha. De aia avea Băsescu ACEL zâmbet când și-a manifestat totala adeziune la ideea cu neamțul. A știut precis ce zâzanie se va stârni, tocmai pe pohta și gustul lui. Treaba lor. Mai trist cu girafa. Dacă și acolo…De fapt, cred că urmează să tot pice mituri, să ne tot dezamăgească unii și alții.

 262. catalin

  Mie singurele stiri romanesti care-mi plac sint alea cu „icsulescu a fost condamnat definitiv la 7 ani de puscarie”. La restul citesc doar titlurile, daca le citesc si pe alea.

 263. andreea

  😆
  rolul stirilor e sa te ingrozeasca, nu sa-ti bucure sufletul.

 264. catalin

  Oare citi oameni urmaresc cu adevarat stirile? Ca da, sint ingrozitoare. Dar stiri, nu mizerii de genul „cutare si-a pus silicoane”.

 265. Sal’tare, gasca!

  Catalin, eu nu visez aproape deloc. Cred ca pot sa numar pe degete datile in care am visat. Dar nici nu cred ca pierd prea mult. Sa nu mai zic ca dorm bustean, poti sa tragi cu tunul si nu n-am nicio treaba.

  Cu girafa ii inteleg. Unu, ca nu vorbim de vreun animal pe cale de disparitie. Doi, da, au gresit ca au lasat animalele sa produca un pui de care nu avea nimeni nevoie, dar personal mi se pare totusi o greseala minora. Trei, chestia cu eutanasia mi se pare frectie la piciorul de lemn, nu cred ca animalele sufera mai putin asa. Sau ca ar conta cumva chestia asta in vreun fel. Patru, le-as fi dat-o leilor vie. Si da, le-as fi aratat copiiilor faza, sa invete ca nu traim in lumea Disney unde leul face amicitie cu gazela. Din punctul asta de vedere mi se par mai sanatosi la cap chinezii. Nu cred ca o sa-i vedem prea curand convinsi ca daca toti oamenii renunta la carne, o sa fie raiul pe pamant.

  Veganii nu-mi plac. Au teribilul obicei de a incerca sa forteze pe ceilalti sa le accepte si/sau urmeze dogmele. In Italia au amenintat cu sutele cu moartea o fata bolnava, studenta la veterinara si vegetariana si ea, pentru „greseala” de a fi afirmat ca e din pacate inca nevoie de experimente pe animale si ca ea e in viata datorita acestor experimente. Sa nu mai zic de faptul ca-si forteaza copiii sa fie si ei vegani sau chiar si pisicile si cainii. Pisici care fara carne mor.

  Apropo, ati vazut ultima prostie a Oliviei Steer?

  si Catalin, iti spune ceva numele Simona Tibu?

 266. andreea

  auch!
  taioasa Morringin… 🙂

  salut!

  un singur lucru: lumea in care traim e cruda, intr-adevar, natura e cruda, stim asta, dar acolo nu era vorba despre asa ceva! nu e natural ca omul sa transeze girafe. nu e treaba lui. leul o poate hapai, in jungla – e ok. omul o poate omori si o poate minca, daca ii e foame, iara bine, dar acolo e totul atit de gratuit, incit inspaiminta.

  naturalul devine spectacol hardcore. asta e ceea ce socheaza acolo. daca tii cu tot dinadinsul, poti duce copiii la abator, sau le arati filme pe discovery, in care leii sfisie gazele. de altfel, eu cred ca isi dau ei repede seama ca asa merg lucrurile, in lume.

 267. Andreea, poate mi se pare mie, dar in ultima vreme lumea nu mai stie asta. Sau vrea sa nu mai stie asta, fara sa realizeze ca e imposibil sa renunti la asa ceva. Nu au obligt pe nimeni sa asiste, au dat in schimb ocazia unora, printre care si copii, sa vada o autopsie. Cam cum faceam noi cu broastele la scoala, cu deosebirea ca atunci o faceam noi personal. Cat despre ce poate face omul, daca nu incalca nicio lege, din partea mea nu are decat. E ca si cum m-as duce la arab in batatura sa-l trag de maneca pentru ca nu-si eutanasiaza oaia si ii taie gatul.

 268. Scuze, vazui acu ca am niste litere lipsa/greseli mai sus. N-am cum sa le editez.

 269. Eva

  Astazi in pauza de masa, un chirurg manca langa mine: o mancare cu sos rosu de naut cu TOFU, orez separat si o lipie mare de paine.
  (Trec peste orez+paine+naut 🙂 – no comment)
  O asistenta il intreaba daca e vegan. Dar chiar asa „Sind Sie Veganer?” 🙂
  Io sa mor de ras. El zice ca nu, ca mananca o data pe saptamana carne, ca ii ajunge (ca ne ajunge tuturor) si incepe sa ne tina teoria cu ce se intampla cu animalele la taiere, chiar si cu cele „bio”, maltratare, conditii de crestere, mancarea lor, faptul ca li se rup oasele la 8 luni (de parca mai apuca vreun animal de consum 8 luni) etc.

  Nu contest. Se intampla lucruri absolut groaznice in lume.
  Eu cred ca noi suntem prea multi si incepem usor usor sa pierdem controlul. Facem numai prostii.
  Si pana sa ne panicam atat cu lumea animalelor (care-si poarta singure de grija la o adica), sa ne uitam in a noastra, a oamenilor. Experimente se fac si pe oameni si nu numai experimente, numai ca nu stim. Nici girafei nu i-a spus nimeni ca „n-avem nevoie de tine, te taiem de pe lista membrilor zoo”.
  Nu vreau sa par cruda (raw :)) dar moartea se intampla repede, nu e prea multa suferinta. Mai criminal e sa lungesti o suferinta crezand ca protejezi.

  PS: eu sunt anti-zoo, de ce sa tii animalele inchise? Germania e PLINA de zoo, exista una in centrul Berlinului, ursul polar priveste la blocuri. Pai?! Ce dracu facem?

 270. Andreea,
  eu îmi fac singur iaurt. Cumpăr lapte, îl fierb, apoi pun o linguriță de smântână în borcanul(de 800g) în care am pus lapte, îl țin până în ziua următoare lângă calorifer și gata.

 271. catalin

  Morringain, bine ai venit! Cam rar pe la noi 😦 Apropo, parca ti-am trimis o invitatie pentru cont de editor sau de admin. Daca vrei, o mai trimit inca o data, cu multa placere. 🙂

  Nu stiu ce-a facut Olivia Steer, am ajuns demult pe blogul ei trimis de cineva cu o reteta de quinoa parca. Am citit pe-acolo unele chestii, ma rog, cam trista povestea. Oricum, ce a facut?

  Nu, n-am auzit de Tibu.

  Stirea cu girafa am vazut-o pe CNN parca, spuneau ca alte gradini zoologice au vrut s-o cumpere. Dar ei nu, ca asa era planul, s-o transeze. Si da, nu ma duc la zoo pentru ca nu vreau sa contribui la chinuirea animalelor.

 272. catalin

  Daca nu visezi, Morringain, cica suferi de depresie 😦 E o corelatie extrem de puternica, verificata in multe experimente.

  Nu stiu de asta cu „n-a incalcat nici o lege”. E discutabila as zice. Uite, la mine, un dobitoc acum vreo luna a legat gura unui ciine cu leucoplast si l-a tinut in curte cu apa si mincare in fata pina a murit. Nici nu mai stiu daca l-au prins. Oricum, risca maxim o amenda de 500 de dolari. Ti se pare normal? „N-a incalcat nici o lege”. Si, chiar daca e prins, politia nu-i poate da numele. Asta n-o s-o inteleg niciodata, de ce sa nu cunosc eu „realizarile” vecinului? Ce cacat asta cu protejarea infractorilor?

 273. Buna, Eva, id sau persoana noua in grup?

  Buna reteta de iaurt, o sa o incerc si eu, Gelu.

  Catalin, merci. In ultima vreme ma cam izolez. Si mi-am pornit o mica afacere, acum sper sa-mi si mearga.

  Olivia Steer a spus asta: „Cancerul e ca norocul. Si-l face omul cu mana lui”. Iar in alte comentarii s-a exprimat ca nu exista moarte cerebrala, deci prelevarea de organe e crima. Nu stiu, mie mi se pare aberatii.

  Tibu e o tipa de la tine care acuza un politai ca ar fi batut-o pe strada, cand ala a oprit-o ca avea viteza. S-a facut mare tam tam anul trecut, romanii au sustinut-o neconditionat. Mie povestea mi se pare un pic trasa de par (intre altele il acuza pe ala si de asalt sexual iar oficial ea a fost inculpata, nu politistul).

  La girafa au explicat ca doar niste zoo mici, care nu garantau ca nu ar fi imperecheat girafa, s-au oferit sa o ia.

 274. Uff, iar am pizdit-o, nu-s ce am. Acui facui un dezacord 😀

 275. Catalin, atunci se cheama ca sufar de depresie din fasa 😀

 276. N-am idee ce legi sunt in Canada, dar aici a devenit ilegal sa-ti tai in curte o gaina, nu mai zic de porc samd. Ti se pare corect? Pe ala care a chinuit un caine il cautam cu psihiatrul, poate. Nu stiu la ce ar ajuta sa-l bagi in inchisoare, pe banii tai si nici cu te-ar ajuta sa-i stii numele. Ai idee ca in Italia in ultima vreme cercetatorii in biologie sunt urmariti de Animal Liberation Front, cu telefoane de amenintare, spart roti si tot tacamul?

 277. catalin

  Morringain, Eva e nou venita. 🙂

  Lasa, ca nu sintem cu politia gramaticala! Dar repet, daca vrei, iti facem cont si-ti poti corecta greselile. Nu e obligatoriu sa scrii articole (desi, bineinteles, ne-ar bucura sa o faci).

  Mult succes cu afacerea ta! Poti spune despre ce e vorba sau e secret? 🙂

  Explicatia cu zoo mici e trasa de par. Au vrut sa-i scape de girafa? Au vrut!

  Nu am auzit de cazul Tibu, am cautat acum, nu stiu ce sa zic. Cam ciudate unele lucruri, cum ar fi vizibilitatea mica si faptul ca ea face plingere acum pentru o fapta din august. Mai multe nu stiu, oricum, mere stricate exista peste tot. Parca au si camere politistii, si la ei, daca nu pe masini…

 278. catalin

  E stiut ca strabunicii nostri nu prea aveau cancer. Ceva de atunci s-a schimbat si acel ceva a provocat epidemia actuala. Putem doar presupune ca ar fi legat de modul de viata: pe atunci oamenii munceau in soare, mincau produse naturale (desi grase!), nu cunosteau stressul, nu aveau televizor, dormeau mai mult noaptea, si nici nu aveau Cernobil.

  In prezent sigur ca incerci sa traiesti cit mai sanatos, dar asta nu-ti garanteaza ca nu vei face cancer. Tine mult si de genele pe care le ai.

  Multi cred ca stiu totul despre lumea in care traim; in realitate, orice noua descoperire e un prilej pentru a ne da seama cit de putine stim.

  Daa, experimentele pe animale, vor unii destepti sa le interzica! Habar nu au desteptii ca, in pofida a milioane de ore de munca, nu stim ce efect are un nou medicament fara sa-l testam pe animale. Si, de multe ori, testam pe soareci, are rezultate bune, iar apoi vedem ca la oameni nu functioneaza. Sigur, e usor sa spui „e crud sa testezi pe soareci” cind tu stai in cur in fotoliu si nu faci nimic. Ia sa stai intr-un laborator pina seara la 10, sa vezi cum iti schimbi parerea imediat!

 279. catalin

  Veganii… Atita ingimfare nici n-am pomenit! Pai ce cred ei, in zeci de mii de ani de evolutie, timp in care omul a incercat sa manince si pe dracu’, n-ar fi descoperit omenirea ca se poate trai doar cu plante? Nici un grup in istorie n-a reusit sa supravietuiasca cu o dieta vegana. Mai grav e ca parinti de astia vegani isi hranesc bebelusii tot cu vegetale, si se trezesc dupa 3-4 ani ca au un plod retardat, ca mintea nu i s-a dezvoltat normal in lipsa de omega 3 de exemplu.

  Si, am mai spus-o, pentru a face agricultura trebuie sa omori animale! Nu stropesti pentru omizi copacii? Nu ai ce culege!

  In paranteza, sigur ca poti face cure vegane in timpul verii, cind ai fructe si legume din belsug.

 280. catalin

  Buna dimineata! Aveti alune?

 281. Radu P.

  De cancer se murea in draci si in trecut, atata doar ca nu era diagnosticat.

  Veganii astia zici ca sunt extraterestrii, locuitorii sistemului solar Vega din constelatia Lira.

 282. Corectez si editez eseuri si teze de facultate. E o munca de acasa, sunt propriul meu sef, acum sper sa si gasesc indestule proiecte.

  Cancer era si pe vremuri, doar ca era mai greu de diagnosticat, plus ca oamenii mureau mai mult de alte boli mai banale pe care intre timp le-am rezolvat cu antibiotice. Strabunica mea a murit de cancer in 1930. Cred ca nu ar fi putut-o acuza-o nimeni ca nu a mancat sanatos pe vremea aia. Plus, stiu o gramada de personalitati de prin evul mediu care au murit de cancer. Deci nu, cred ca importanta alimentatiei se exagereaza foarte tare. Iar madam Steer a cam luat-o intr-o dunga, nu cred ca poti acuza cum a facut-o ea pe cei care au un cancer de vreo vinovatie, ca nu cred ca toti fumeaza doua pachete pe zi.

  In cazul Tibu sunt intr-adevar destule necunoscute. A facut plangere si ea imediat, dar nu i s-a admis. Politistul era pe motocicleta, care din cate am inteles nu e dotata de camera. Tot el a rugat un martor sa sune la 911 pentru ajutor, nici nu avea cum sa o transporte pana la sectie pe motocicleta si faptul ca a rugat pe altcineva sa sune e probabil pentru ca avea mainile ocupate. Eu am citit comentariile ei pe Facebook (posteaza sub alt nume si se refera la ea insasi la persoana a treia, dar ea e, cine merge pe profilul ei isi da seama ca de ea e vorba), par destul de amenintatoare, plus ca i s-a parut ca tipul nu avea motiv in primul rand sa o opreasca, ca ea avea viteza mare pentru ca se grabea la pacienti. Am auzit ca a mai avut altercatii violente cu alte persoane si credeam ca poate o stii personal, sa-mi confirmi povestile astea sau nu.

 283. andreea

  eu, Morringain, nu mi-aş duce copiii să se uite la cum e autopsiată o girafă. nu m-aş duce nici pe mine.
  de fapt, nu m-aş uita la nici o rană mai adîncă de 1mm. şi, dacă stau să mă gîndesc bine, acu’ vreo două zile aproape că mi s-a făcut rău încercînd să-mi scot o ţeapă bine înfiptă în deget. 😛
  în general, tot ce ţine de ţesuturi, carne, sînge, tot ce e sub pielicică, mi se pare tare fioros…

  nar, na, ăştia-s piticii mei. iar ei au citit ştirea odată cu mine. deci, de ei să rîdeţi, nu de mine!

 284. Radu P.

  Ce cuvant tampit, „autopsie” de parca mortii si-ar face-o singuri, ma refer la psie…

 285. Radu P.

  morringain, de-aia stai tu bine mersi in Anglia, pentru ca esti o adaptata.

  Io stau si ma intreb, de ce dracu l-au dat pe Marius (avea nume de imigrant roman, he,he) la lei, de ce nu l-au vandut unui restaurant de fite iar leului sa-i fi dat naibii o vaca argentiniana de la supermarket??? Ar fi castigat inzecit!

 286. Nici eu nu cred ca m-as duce neaparat sa vad asta. Dar asta pentru ca pana la varsta asta cam stiu la ce sa ma astept, n-ar mai prezenta curiozitate. Apropo de chestia asta, aveam pe vremuri un unchi care cu asta se ocupa, era autopsier sef. De cate ori nu invita razand membri ai familiei sa il vada la munca? 😀

  Radu, poti sa o inlocuiesti cu disectie 😛

 287. Radu P.

  nu stiu cum naiba, dar blogul vostru imi da peste cap mozzila…

 288. andreea

  ete na, de parcă toţi englezii ar fi tăietori de girafe!
  e Morringain mai tare de înger, atîta tot. 😛

  am zis autopsie? 🙄 pardon, aia e altceva…

 289. Radu, n-am idee de cat sunt eu de adaptata, dar legile de aici le respect si incerc sa nu fiu prea critica cu englezii doar de dragul de a vedea romanii mai bine (ca tot m-am simtit obligata sa intervin acum cateva zile cand o autoare a scris un eseu deloc magulitor la adresa englezoaicelor). Si nici nu as visa sa raspund obraznic/violent unui politist.

 290. Andreea, cred ca Radu se referea la adaptarea mea in comparatie cu tipa aia arestata prin Canada.

 291. andreea

  pentru că te încăpăţinezi şi nu-ţi pui poză, de aia! auzi… blogul vostru

 292. andreea

  păi dacă nu-i ordine şi disciplină aici!! 😛
  eeei comedie! despre ce discutăm? despre girafe sau despre poliţişti?!

 293. Ma stii, eu vorbesc despre toti si toate 😀 mea maxima culpa 😀

 294. Angela

  Ordine și disciplină. Ha!
  Dacă nefericitul Marius, născut în zodie proastă, încurca socotelile oamenilor și perturba o binecuvântată ordine, să piară! Ce învățăminte tragem noi, copiii, din povestea asta? Că tot ce ne deranjează trebuie ucis și tranșat. Scăpăm de problemă și ne alegem cu un curs practic de anatomie, spectaculos și pitoresc.

 295. andreea

  eu nu ştiu de ce a zis Morringain că nu era fericit.
  poate era fericit, de unde să ştim noi că nu era?!
  poate îi plăcea să stea la soare, să se hlizească la copii, poate îi plăcea vreo girăfiţă de pe-acolo…

 296. Utilitarism 😀 si asa danezilor chestia asta le lipseste aproape total 😀

 297. Eu n-am zis nimic legat de fericirea girafei. Exista asa ceva?

 298. andreea

  mi s-a părut că ai zis că girafa oricum suferea la Zoo. de fapt, cred că spuneai că moartea prin eutanasiere nu i-a provocat mai puţină suferinţă ca alt sfîrşit posibil. în primul comentariu.
  ia, mai bine mă duc să-mi mai pun nişte cafea. 🙂

 299. Angela

  Bine. Hai să zicem utilitarism. Cu toate că nu pricep eu, ca nespecialist, ce era așa tragic dacă bietul Marius ar fi păcătuit în cadrul grădinii zoologice și s-ar fi produs temuta endogamie. Ce garanții avem că, aflat în savană, Marius n-ar fi păcătuit cu vreo soră, verișoară sau mătușă? No, fie, trebuia ucis pentru că nu corespundea genetic, cică. Eugenie, eutanasie. Brr, ce vorbe!
  Și în abatoare se sacrifică animale, dar mă îndoiesc că ar avea public doritor de atare spectacol. Nu cred că mi-aș fi dorit să asist la uciderea și tranșarea porcului pe ale cărui rămășițe pământești mă duc să le gătesc imediat, dacă-mi trece lenea și groaza de bucătărie.

 300. Radu P.

  Oricum, avea un nume de tot rahatul. Si numai pentru asta si merita sa moara.

 301. Angela

  Merita să moară cine l-a botezat. Și cine n-a știut să păzească virtutea părinților lui.

 302. andreea

  … numa’ că eu l-am visat pe Marius. on topic.
  aşa cum am visat-o şi pe tigresa Mihaela cea scăpată prin Dumbravă acu’ ceva timp. stătea pe dulap şi se uita la mine.

  nu înţeleg de ce trebuie să mă bîntuie toate animalele astea…

 303. Radu P.

  Stii de ce? Pentru ca inca mai exista gradini zoologice. Bleah!

 304. Angela

  Bântuie și ele pe unde găsesc un pic de înțelegere.

 305. Angela

  Aia da! Grădinile zoologice trebuie desființate!

 306. Angela

  Și circul cu animale. Dresura. N-au decât să se maimuțărească oamenii și să sară prin cercuri, dacă vor distracție și senzații tari.

 307. Radu P.

  intru totul de acord. asa, poate m-as duce si eu la circ.

 308. Ma refeream, Andreea, la faptul ca eutanasia asa cum e ea facuta in abatoare nu cruta suferinta animalului in niciun fel. E mai mult pentru impresia noastra.

  Iar cu drepturile animalelor si abuzuri… mi s-a cam taiat. Am ajuns la exagerari de cealalta parte si prefer sa nu am de a face cu ele.

 309. Eva

  Deci petitie impotriva gradinilor zoologice si a circului cu animale!
  Semnez prima, Catalin pune-te pe treaba, fa o petitie digitala! 🙂
  Desi cred ca s-au facut tone si degeaba! Ce i-or trebui omului animale inchise, chinuite, nu stiu! Asa, just for the fun of it!

  Salut Morringain, sunt Eva, noua, ma bag si eu in seama pe blogul vostru 😛

 310. catalin

  Radule, fa-ti cont si in admin pagina incarca mai putine comentarii. Am incercat ieri citeva setari sa incarce doar o parte din comentarii, nu a prea mers. Alta varianta ar fi un text nou, se ofera cineva sa-l scrie? 😀 Eu am un text cu 3 probleme de logica, il pot pune, dar mi-i ca iau injuraturi…

 311. catalin

  Daca as fi visat, probabil ca l-as fi visat si io pe Marius …

  E o chestiune aici. Sint de acord cu uciderea animalelor cu un scop. Tai porcul sa-l maninci, omori lacustele sa-ti ramina si tie recolta, impusti ursul care vine in oras si ataca oameni, dar nu omori aiurea o biata girafa de la zoo! Cum dracu’ s-au trezit aia de la zoo ca au prea multe girafe acum, cind Marius e mare? Pina acum n-au avut prea multe? Inainte de a-i pune pe parintii lui Marius impreuna, asa-i ca aveau putine girafe? Mi se pare un comportament aberant din partea unui zoo, si tare mi-as dori ca niste „oameni” sa mearga la puscarie pentru asta.

 312. andreea

  Angela, tu nu vrei cont şi poză?

 313. andreea

  eu aş vrea un pinguin…

 314. Junghiul

  Se spune că l-au ucis într- o zi de duminică în fața vizitatorilor, apoi l-au dat hrană leilor.
  Nu s-a gândit careva să-l trimită de viu în groapa leilor ? Tot sub privirile hulpave ale vizitatorilor.Sau nu avea un nume potrivit? Poate dacă l-ar fi chemat Daniel, pe bietul rumegător…

 315. catalin

  A, dragut, dar ce te faci ca pinguinul vrea sa stea toata ziua in frigider (sau in congelator)? Ce mi-as dori sa vad un pinguin …

  Morringain, numarul de cancere a crescut mult dupa 1940. Si, cel putin in privinta unui cancer, se poate stabili o legatura cu alimentatia. Prin anii 60-70 erau foarte frecvente cancerele de stomac. Ipoteza a fost ca erau cauzate de nitritii folositi pentru a conserva carnea (pe la 1900 oamenii au inceput sa conserve carnea cu nitriti in loc de sare, ca asa pastrau culoarea frumoasa). Cu raspindirea congelarii, consumul de carne cu nitriti s-a redus mult, iar cancerul de stomac a ajuns o raritate.

  Si acum, in unele regiuni indepartate, unde nu a patruns „progresul”, cancerul este putin raspindit.

  http://www.articlesbase.com/cancer-articles/cancer-is-a-preventable-disease-of-our-western-lifestyle-579913.html

  another New England Journal of Medicine study showed that people who were adopted at birth have the cancer risk of their adoptive parents rather than that of the parents who gave them their genes. At most, genetic factors contribute 15% to our cancer risk. What matters for 85% of cancers is what we do – or do not do enough of – with our life.

  New England Journal of Medicine e o publicatie de top, nu vreo fituica in care publica oricine.

 316. catalin

  pisici, sint in spam??

 317. catalin

  No, nu-i problema, sint obisnuit sa fiu in spam. 😀 😀

 318. Junghiule, n-ai citit, m-am gandit eu 😀

 319. andreea

  😆
  culmea lui Costelus: sa ajunga in spam pe propriul blog.

 320. Văd un pinguin și un nume…Andreea. Să înțeleg că Andreea este această pinguină? 😆

 321. Dap, e funny faza cu ajunsul in spam 😀

  Andreea, sunt rai si fac galagie. Nu te lua dupa poza asta, e manipulare 😀

 322. catalin

  Da, Andreea, culmea blogurilor: sa ajungi in spam pe propriul blog si apoi sa te scoata altii. 😛

  Irezistibila pufosenia de mai sus, nu m-as putea abtine sa nu-l iau in brate. 🙂

 323. catalin

  De unde stii ca-s rai? Ai vazut tu?

 324. catalin

  Ei, era nervos ala ca uitase unde a ascuns pestele.

  Tot frumosi sint. Si pufooosi. 😀

 325. Eva

  Hop hop 🙂
  Pt Andreea:

 326. Eva

  Shaved pussy oder was?

 327. Eva, anul asta cica se poarta au naturel 😀

 328. Eva

  Deci clipul asta are peste 47 mil de viewers.
  Vesti bune morringain, nu suntem singure! 🙂
  Apoi cred ca nici Madonna n-a reusit 47 mil views 😀

 329. Pai probabil ca nu suntem singure, ca manipulatoarele au reusit sa pacaleasca multa lume. A mea ma iubeste doar cand ii e foame. Azi a furat un carnat, asa ca acum doarme fericita pe calorifer 😀

 330. catalin

  Vai, saracii pinguini, cum cad pe stinci. 😦

  A. Morringain, ziceai ca ai mitza bleaga, uite ca ti-o furat cirnatii. 🙂 Mai da-i unul, drept premiu. 😀

 331. andreea

  bine, dacă pinguinul e prea agresiv şi mîţa prea leneşă, atunci vreau o pingusică. sau o pisinguină.

 332. Angela

  Eu nu mai vreau nimic. Copilul mă obligă să iau găini. Perspectiva mă oripilează.

 333. andreea

  nu e chiar aşa de inedit.
  şi celebra iulia albu avea o găină…

 334. Angela

  E în cadrul acțiunii „să nu lăsăm mama să se tâmpească din cauza lipsei de ocupație”.

 335. andreea

  mă întreb dacă fi-miu o să fie tot aşa de grijuliu… sau asta mică…
  eu îi tot ameninţ că atunci cînd ies la pensie, o să scriu un roman mirobolant şi o să dau lovitura. voi fi cu un picior în groapă, dar celebră. :mrgreen:

 336. Angela

  Daaa…e înduioșătoare și flatantă grija urmașilor pentru binele bătrânelor mame! Dacă duminică seara vrem papanași și trebuie să mergem 20 km după brânză, că în sat la noi e închis, e numai și numai spre binele mamei, să mai iasă și ea din casă. Iar cu găinile e și mai bine, grija pentru hrănirea lor și curățarea cotețului, nemaivorbind de bonusul reprezentat de colectarea ouălor, sunt binefacere curată pentru suflet și trup. Biet trup care vrea numai să nu-l mai doară toate cele tot timpul, și biet suflet care nu vrea decât o zi fără anxietăți, draci și încurcături.

 337. catalin

  Hihi, sa vezi cind o sa te scoale cucosu’ noaptea pe la 3. 😀

 338. andreea

  izolier band.
  pentru cocoş.

 339. Angela

  Are vecinul cucoș, și nu mă scoală, că-i de treabă. Îmi place să-l aud cântând, îmi place când cotcodăcesc găinile vecinului. Așa cum îmi place să aud caii tropotind pe sub geamurile mele. sau câte un muget, behăit sau nechezat undeva, mai departe.
  Dar de la asta până a le sufla în pene orătăniilor proprii, mai e mult. Chiar nu-mi doresc. Ar muri de bătrânețe găinile mele. Îs fată de oraș, totuși! Mănânc numai ce-i gata omorât de alții.

 340. catalin

  Haha, buna ideea pentru cocos.

  Nu stiu prin ce intimplare mama a avut un cocos pe balcon. La bloc. Era insa defect, cinta pe la 1-2 noaptea. Vecinii il iubeau. 😆

 341. Eva

  era cocos dupa alt fus orar
  cocos strain

 342. andreea

  da… bună ziua, aşa-s scorpionii,
  e pielea a dracului pe ei, sigur, confirm.

  aşa.
  deci, care mă trece şi pe mine rîul ăsta?

 343. Te trec eu, că-s voinicel! Există un mic inconvenient: eu sunt pește și vom traversa râul pe dedesubt.. ;).

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s