Sub pămînt…

Merg cu metroul şi privesc oamenii. Şi îi văd. Unii abătuţi, alţii împietriţi, majoritatea adormiţi. Femei aruncînd priviri fugare în oglinda geamului, învîrtindu-şi chipul în dreapta, în stînga şi zîmbind apoi mulţumite, aranjîndu-şi o şuviţă. Bărbaţi obosiţi şi îmbătrîniţi înainte de vreme – chiar şi cei tineri. Costumaţi, burtoşi, scorţoşi. Copii obraznici. Copii placizi. Copii veseli. Din cînd în cînd, îmi trece prin faţa ochilor o fiinţa care explodeaza de mulţumire. I se citeşte pe chip încîntarea, satisfacţia. Mulţi stau cu ochii-n jos şi tricotează: ziare, cărţi, integrame. Bătrîni amărîţi, tineri scufundaţi în spaţiul din interiorul căştilor. Telefoane care zbîrnîie, parfumuri, transpiraţie, nerăbdare, priviri flămînde pierdute în cîte un decolteu sau urmărind holbate jocul feselor sub strîmtele fuste.

Şi gînduri, gînduri… aproape că le ghiceşti. Metroul e plin de gînduri – un adevărat vacarm. Dacă s-ar putea auzi! Atît de multe întrebări, atît de multe proiecte, atît de multe pofte…

Şi apoi, viziunea. M-a lovit brusc în moalele capului, mi-a tăiat răsuflarea. Toţi aceşti oameni, peste 50 de ani cel mult, o să fie praf şi pulbere. Toţi. Am privit către ei şi i-am văzut şezînd pe scaunele albastre, acum schelete descărnate, albe, tăcute, strîmbe. A trecut ceva timp pînă să-mi revin.

Linişte de criptă, nici un gînd plutind.
Deci, la ce bun? m-am întrebat. De ce?

Şi apoi am pornit prin Cişmigiu, grăbită să-l traversez, să ajung la ale mele treburi, urgenţe, puncte în program, aleargă, Andreea, aleargă şi m-am oprit brusc, m-am aşezat pe o bancă, am privit copacii.

Galben, auriu, roşu, grena, arămiu, verde, alb, maroniu, bejuliu, raze de soare filtrate prin toate culorile, amestecuri, imersiuni, impresii, expresii, am privit, culoare pretutindeni, mi-a părut rău că nu-s pictoriţă, că nu sînt acuarelistă, expresionistă, improvizam tablouri în minte, improvizam pînze şi atunci am înţeles.

Poate că doar pentru că e frumos. Dincolo de cruci duse, de sarcini, de suferinţă, de iubiri, de frici. E frumos, fir-ar!

Ce păcat, mi-am zis, că s-ar putea ca înţelegerea aceasta, care taie răsuflarea, să dispară în cîteva clipe, sau ore si să ma scufund din nou în adîncurile metroului, în timpul real, contorsionat şi antipatic, întotdeauna alergand înaintea mea, iar eu fugind în urmă-i, ca să-l apuc de coada fularului fluturînd…

Reclame

432 comentarii

Din categoria Amintiri, Psihologie

432 de răspunsuri la „Sub pămînt…

 1. asa, am pus prostioara.
  dar nu ma injurati, daca va intristez…

 2. catalin

  Eu gasesc textul minunat; am zimbit, nu m-am intristat.

  Din pacate am treaba acum 😦 …

 3. junghiul

  Mi-ai amintit de eloi și morloci.

 4. andreea

  eloi??
  morloci??

  Wells…

 5. Radu P.

  Ce bine ca flashurile astea sunt atat de scurte si ca viata ne este plina de toate nimicurile care ne impiedica sa ne gandim la lucrurile serioase.

  Doar asa, viata asta e suportabila.

  off topic si nu prea, daca nu stiati, Beethoven a scris jazz, toate variatiunile scrise de el sunt variante personale ale unor piese celebre. Aici, viziunea lui a unor parti din Flautul fermecat a lui Mozart, pe care l-a admirat enorm.

 6. andreea

  jazz cuminţel avant la lettre. 😛

  uite, şi-a mai bătut capul şi alt contemporan cu opera lui Mozart…

 7. Angela

  Din păcate, când ajungi să afli care-s lucrurile importante și care-s nimicurile, e cam târziu, tare mult nu-ți mai folosește înțelepciunea asta. Decât, poate, să dai altora sfaturi pe care, desigur, nu le vor urma. Și meschinul și inutilul triumf al lui „ți-am spus eu, dar nu m-ai ascultat!” În tinerețe, când tocmai treceam prin niște încercări destul de serioase, am întrebat, cam retoric, o prietenă „mai mare”, la ce au să-mi folosească toate astea? A zis „la nimic, dar ai să fii o bătrână foarte înțeleaptă.”

 8. andreea

  nu se poate sa nu folosească la nimic.
  măcar eşti mai simpatic cu cei din jur. şi îţi eşti mai agreabil ţie însuţi. eu aşa mă gîndesc…

  ideea e că prin înţelepciune eu nu înţeleg doar cunoaştere şi apropiere de esenţă, ci şi acceptare, fir-ar ea să fie de acceptare… 😛

 9. andreea

  tocmai am primit cel mai ciudat SMS din viaţa mea. 😯

  prapuri Gratuit pe net !!! Irina

 10. Radu P.

  Vorbiti prea la modul general. Nu exista notiunea absoluta de intelepciune sau de adevar. Toate astea sunt personalizate.
  Adica, intelepciunea TA, adevarul TAU. Sa crezi ca cumva ca esti detinatorul intregii intelepciuni sau a adevarului absolut e o tampenie.

  A, ca intelepciunea unuia poate fi ceva mai cuprinzatoare decat a altuia, e posibil, dar nu trebuie facut caz de asta.

 11. Radu P.

  Poate ca-i vremea sa faci un drob.

 12. andreea

  o fi vorba despre prapuri bisericeşti.
  🙄
  da’ de ce Gratuit?!
  şi de ce eu?!

  cred că o s-o sun pe Irina asta, că altfel o să mă frămînt toată ziua.

 13. Radu P.

  sau o fi mana lui cosa zis „cobol” care, dupa ce ne-a cotrobait prin calculatoare, s-a intrecut pe sine facand un programel care sa ne survoleze si telefoanele.

  O sa fiu foarte atent!

 14. andreea

  a, şi vezi că nici io, nici Angela n-am zis despre vreo Înţelepciune suverană, ci de înţelepciuni mititele, care-şi cunosc lungul nasului.

 15. Angela

  De unde generozitatea de a distribui gratuit prapuri? Sună a glumă proastă. Un SMS cu „prapuri la cele mai mici prețuri” sau „dacă găsiți în altă parte prapuri mai ieftini, vă dăm diferența înapoi” ar fi putut fi luat, cât de cât, în serios. Așa..

 16. andreea

  păi eu de ce sînt neliniştită!

  nu vedeţi că nu-i lucru curat?!

 17. Angela

  Nu-i, nu-i.

 18. andreea

  mai e şi triplul semn de exclamaţie care, pe undeva, frizează disperarea…

 19. Angela

  Se prostește cineva, dă-l naibii.

 20. Angela

  Dar nu pică bine, oricum.

 21. catalin

  Mda, cineva face poante cretine.

  Tu te-ai putut opri pe o banca, Andreea, dar multi nu se opresc si nici nu au ochi sa mai vada culorile. Ati vazut vreodata o cirtita?

 22. andreea

  nu.
  dar am văzut un arici. mi s-a părut delicios. 😛

 23. Angela

  Chiar nu-i sumbru textul, e așa, ca noi. Eu am avut o astfel de viziune, dar în oglindă, în cimitir. De 1 noiembrie, la noi se merge cu flori, cu lumânări, la cei pe care-i ai acolo. Eu mergeam dimineața, înainte să înceapă forfota. Stăteam pe băncuța de lângă mormânt să fumez o țigară și mă uitam în jur, nu erau alți vizitatori prin preajmă. Citeam nume și date de pe cruci, era liniște, soare și ciripeau păsărele. Mi-i am imaginat pe toți cei de sub pământ vii, încercam să le dau un chip, o înfățișare, mă gândeam la grijile, bucuriile, problemele lor, alergând, rezolvând, fiecare cu meseria, familia, gândurile lui, Și acum erau toți acolo, liniștiți, egali unii cu alții în liniștea lor, și făceau să pară derizoriu tot zbuciumul din timpul vieții. Atâta pace era acolo, că mi-a fost chiar un fel ciudat de bine.

 24. catalin

  Ariciul? E irezistibil …

  Ma trec astfel de ginduri cind ma uit la niste fotografii vechi. Cum sintem toti la fel, cum traim, iubim si murim, si alergam toata viata dupa tot felul de lucruri marunte!

 25. andreea

  Angela, în cimitir e în cimitir, na… 😛 e de înţeles să te bîntuie gîndurile.

  dar în metrou? pe bune, exact asta am văzut. un metrou trist, plin de schelete…

  pozele alea… ce pregătire, ce coafare, ce învolănare! pentru o poză.
  iar azi se fac cu viteza mitralierei şi nu se mai ştie nimic de ele, după o oră.

 26. Angela

  Ți-e dor de vremuri mai așezate, cu lucruri trainice și cu suflet în ele?

 27. andreea

  mie?
  nu-mi dau seama… pentru că vremea mai aşezată se confundă cu perioada copilăriei.
  ca adult, n-am trăit vremuri foarte aşezate, dar cu siguranţă urăsc alergătura şi zilele fără tihnă.

  în fine, nu cred că ar trebui să mă plîng. eu, iaca, am timp de pierdut pe aici, ceea ce alţii nici n-ar visa. 🙂

 28. Angela

  Când eram gravidă prin luna a 6-a, am fost undeva, la capătul țării, la unchiul soacrei mele. Soacrei i se făcuse dor, cred, de propriile rădăcini, și ne-am pornit. Nu-i cunoscusem până atunci, erau minunați, un moșneag și o băbuță ca din povești. Am petrecut o zi la ei. După ce s-a născut copilul, n-au venit până la Cluj, erau mult prea bătrâni pentru asta, dar au trimis prin cineva o păturică și o față de perniță pentru ăla mic, cu volănașe și cu inițiala copilului brodată într-un colț. Făcută de băbuță, desigur. Atâta duioșie, grijă și căldură era în bucățica aia de pânză, că nici o chestie scumpă, „personalizată”, comandată la cel mai fițos atelier nu-i putea sta alături. Am găsit-o acum, când împachetam pentru mutare, pusă bine printre „relicve”. Încă mai păstra ceva din căldura aceea.
  No, bine, voi să-mi ziceți când o iau razna cu trăncănitul lacrimogen, cred că am ajuns ca soldatul Swejk, pentru orice am o poveste. Cred că ar cam fi cazul să fac curățenie în cufăr.

 29. edle

  Nu ma bantuie ganduri de astea, copii. Eu vreau sa vad lumea. Vreau sa nu ma mai opresc din calatorit. Vreau sa ma imbat cu frumos. Pentru ca „e frumos, fir-ar”! 🙂

 30. edle

  Iar ai schimbat culoarea. 🙂

 31. andreea

  bleosiel 😆

  eşti aşa de optimistă, că-mi zdruncini edificiul… 🙂

 32. catalin

  Angela, dar povestile astea traite sint asa de frumoase! N-ai vrea sa aduni 2-3 intr-un articol?

  Metroul e groaznic. Fara soare, fara sa poti vedea vreun copac, vreo vrabie, doar zgomote si luminile acelea artificiale … viata de cirtita.

  Ia uite unde era optimista. 😀 Mie nu-mi place sa calatoresc deloc.

 33. catalin

  Ia, Dana, stiu o persoana care calatoreste ori de cite ori poate. Acum doi ani, de exemplu, a traversat Africa de la nord la sud pe bicicleta, anul trecut prin noiembrie a vizitat Coreea de Nord (!), pe la Anul Nou a fost prin Beijing…

  Pozele astea le-a pus vad ca pe public:
  https://www.facebook.com/carla.ann.white/media_set?set=a.207798897106.169740.570657106&type=3

 34. catalin

  Poze, povesti, si oameni frumosi:

  http://www.carlabikesafrica.com/

 35. edle

  Cum sa nu-ti placa? Eu stiu c-o sa calatoresc pana… la sfarsit.

 36. catalin

  Nu-mi place calatoria, nici avionul, si mai ales nu-mi plac grijile celor apropiati. Odata ajuns la destinatie, se schimba treaba.

 37. andreea

  şi io m-aş plimba tot timpul. cu trenul sau pe jos.
  dar am treabă. 🙂

 38. junghiul

  V-am mai povestit că într-un anumit context, mi-a căzut în mână un restaurant ce nu a funcționat. Nu-mi cere de mâncare dar nici nu îmi dă, nu cred că-l voi deschide vreodată ca restaurant. În schimb, acolo pot găti și mă pot prosti după bunul meu plac.Apoi mai fac tot felul de petreceri .
  Acest fost restaurant are peste drum un cimitir. Cum ar fi putut să funcționeze restaurantul?Trebuie să fi morbid și straniu ca să accepți ca cimitirul și restaurantul să fie vizavi.
  Mă rog, am înțeles că în India există un restaurant chiar într-un cimitir.Deci, compunere și descompunere…

 39. catalin

  Parca nu-mi amintesc de restaurantul vizavi de cimitir. 🙂 Poti face totusi parastase.

  Cu trenul sau pe jos e altceva, simti ca esti aproape, la o adica te poti intoarce usor. Cu avionul te simti mic si neputincios, aruncat cine stie unde.

 40. junghiul

  Andreea, acuma dacă tot ai adus metroul în discuție, poftim
  „The apparition of these faces in the crowd;
  petals on a wet, black bough. ” ezra pound

 41. junghiul

  Sau mai bine chefuri cu cei care n-au trecut încă drumul!

 42. catalin

  Norocos ala care observa petalele intr-o statie intunecata de metrou, in graba care ne controleaza viata …

  Junghiule, de multe ori am vazut prin sate cum tintirimul incepe din fundul curtii vreunei case. Totdeauna m-am mirat cum e sa stai intr-o asa casa, sa admiri seara asfintitul si sa vezi umbrele prelungi ale crucilor… brr.

 43. andreea

  si mai bine, junghiule, poti incerca sa scrii niste „Povestiri de vizavi de cripta”.

  o costita afumata vs un giulgiu.
  un bulz cu slaninuta, un prohod.
  ciorba de potroace, duhuri necurate.
  placinte poale-n briu… aaaa, prapuri din aia din SMS-ul meu.

  farmecul contrastelor. chestii din astea 🙂

 44. junghiul

  Petale de pe crengi negre și umede carevasăzică. Iacătă originea mesajelor mele criptate.

 45. andreea

  pricepui, pricepui…
  de data asta. 🙄

 46. andreea

  uaaa, mi-a crescut tensiunea.
  asta mica iar a varsat cana cu lapte pe covor. are mintea brambura.

  si daca ar fi prima data…

 47. catalin

  Junghiule, dar mulsu’ vacii in luciul apei o fi avind radacini poetice? 🙂

 48. andreea

  doar daca se oglindeste si luna plina in apa. altfel, nu vad cum…

 49. catalin

  O fi semanind ea cu cineva, nu? 😆 😆

 50. catalin

  Eu parca nu prea vars chestii pe jos, in schimb trag suturi zdravene in mobila. Nu’s ce au scaunele, dulapurile sau fotoliile unde stau eu, se misca singure, cum sa nu dai peste ele?

 51. junghiul

  🙂 🙂

 52. andreea

  acum, dracii mei s-au inmultit. tre sa faca 583×297. se uita la mine de parca i-as cere sa stea in cap.

 53. catalin

  Pai cam e. Oi fi si eu batut in cap, dar cu ce ma ajuta sa stiu sa fac inmultirea aia? Daca mi-ar trebui rezultatul, tre’ sa am ceva pe aproape, vreun telefon macar. Daca n-am nimic si-s undeva prin jungla, hmm, poate ca nu ma doare cit da 583×297. Daca stiu cit fac 600×300, m-ai trece clasa, Andreea? 🙂

  In ce clasa e?

 54. andreea

  a patra.
  a facut-o. nici io nu ma omor dupa socotelile alea.
  are trei pagini pline cu chestii din astea, de facut. niste cirnati plini cu paranteze. lungi cit pagina A5
  cred ca invatatoarea a ghicit de joi ca nu se face scoala… maaaare pehlivana…

 55. Angela

  No, până la urmă cât fac 583×297? Cât mai așteptăm?
  Andreea, sper că a biruit tactul pedagogic și nu te-ai dedat la violențe.

 56. Angela

  Bieții copii! Groaznici îs cârnații ăia cu paranteze, nu-mi amintesc cu drag de ei.

 57. catalin

  Inca n-a inceput sa nu-si scrie temele? 😉

  Calculul ala e un exemplu tipic de programa scolara anacronica. Poate ca acum 100 de ani era important sa poti face astfel de calcule pe hirtie, dar acum – nu.

 58. andreea

  te ajuta sa-ti formezi o minte iute si saltareata. probabil. adica, asa sper. ca doar nu ne-am chinuit degeaba cu ele…
  trebuie sa privim lucrurile in mod pozitiv. 🙄

 59. Angela

  Pehlivană-nepehlivană, nu știu ce să zic, toate chestiile au două fețe. Iară am poveste. O colegă se plângea, mai demult, că profa de mate a fetei ei le dădea copiilor temă de vineri până marți fix 100 de probleme. Și pentru că avea și la alte materii teme, nu puteau pleca nicăieri în weekend, că fata trebuia să stea să facă problemele alea. Nu-i chiar cinstit față de copii și față de timpul lor liber.

 60. Angela

  Degeaba nu-i, cu formatul minții săltărețe îs de acord. Da tot îmi pare rău de copii.

 61. andreea

  asta nu e chiar asa de sadica. le da mai mult, la sfirsitul saptaminii, dar nu cit sa strice programul intregii familii. cum zic, mi se pare ca a avut o pila la meteo si a stiut ce urmeaza. ca mie mi se pare ca nici miercuri, joi si vineri n-o sa fie scoala…

 62. andreea

  la tine, Catalin, cum e? se opresc scolile cind ninge? 🙄

 63. catalin

  Nu, e imposibil sa se inchida scolile. Nici nu ninge prea mult, dar se intervine rapid. Daca ma pot duce eu prin munti, iar autostrada e luna, desi prin padure zapada e de 2-3 metri…

  Eu zic ca e degeaba, macar de-ar fi facut 583 × 297 = 583 x 300 – 583 x 3.

  Ia, minti saltarete:

  Schimbati directia de deplasare a pestelui mutind doar 3 chibrituri.

 64. Angela

  Mai ușor mi-ar fi să-l conving să se întoarcă singur.

 65. andreea

  😆

  haaaai, pusi, pusi, pestisoooooor…

 66. andreea

  hai ca asta nu e asa de greu 🙂
  smecheria e ca te deplasezi si pe orizontala, mai sus sau mai jos.

  dar eu am reusit si mutind numai doua bete… 🙄

 67. catalin

  Ia intreb-o pe Sabina, ce prefera, trei pagini de distractie cu 593×233 sau pestele meu din chibrituri. 🙂

 68. catalin

  Habar n-am cu doua. 🙄

  Cu trei m-am prins si eu.

 69. andreea

  muti doua, da’ pestele o ia in sus. sau in jos. pentru ca ai zis ca ca schimbi directia, nu sensul. ma, rog, e un peste putin mai lataret, da’ cred ca e acelasi, totusi… 😆

 70. junghiul

  Tii, și eu tot cu două am rezolvat-o.

 71. catalin

  Wow! Ce solutie frumoasa!!!

  Enuntul era asta: Point the fish the other way by moving only 3 sticks. Deci cred ca vrea sa-l muti spre stinga. Dar, oricum, incredibila solutia cu miscatul pestelui in sus! 🙂

 72. catalin

  Cu tine scap eu usor, junghiule, te multumesti sper cu o bere. 😀

 73. junghiul

  Vreau să vă întreb ceva. Cum de m-am hărăzit cu frumusețe de monoclu? Întâmplător? Mi se pare că e un „The scream” stilizat cu monoclu…

 74. junghiul

  Urăsc berea…

 75. junghiul

  Îmi place vinul și horinca…

 76. catalin

  De cind doream sa intilnesc pe cineva caruia nu-i place berea! Ca nici mie nu-mi place, o gasesc amara! 🙂

  Da, monoclul e intimplator, daca nu-ti place scrie cu alt email, poate-ti da ceva mai frumos. Daca vrei scream, pui gravatar. Dar tu parca aveai strigatul pe alta adresa, nu?

 77. andreea

  junghiule, vrei gravatar?

 78. andreea

  mie imi place berea, dar numai neagra sau tulbure si numai vara, cind sint peste 30 de grade.

 79. junghiul

  Îl vreau pe ăsta cu monoclu. Nu m-am gândit niciodată că i-ar sta bine Strigătului cu monoclu. Plus ochiții ăia deveniți brusc mici. Numai gura e de el…

 80. junghiul

  Nefiltrată, de la fabrica de bere. Așa, da!

 81. catalin

  La cit is eu de bautor, habar n-am ce inseamna bere filtrata sau nefiltrata. Sau tulbure. 🙂

 82. andreea

  adica nu vezi prin ea. vezi in ea. daca te uiti cu atentie, dupa ce ai baut doua pahare, iti poti ghici viitorul. sau trecutul.

 83. andreea

  nu stiu daca iti ramine Monoclomenul asta. s-ar putea ca miine sa te trezesti cu Triunghiulet. sau cu Zimtatu’…

 84. junghiul

  Nuuuuuuuu

 85. andreea

  te inteleg. de Zimtatu’ mi-e si mie frica.

 86. catalin

  Avea dreptate Junghiul, e nevoie de persoane mature aici. Eu habar n-am cum arata berea. 😆

  A, solutia cu trei bete si schimbat sensul de mers.

  (sursa problemei: http://karlsims.com/puzzles.html)

 87. andreea

  Strigatul este disperat. este esenta disperarii.

  cum poate sa fie disperat cineva cu monoclu??!

 88. junghiul

  Zimțatu mă încondeiază la Triunghiuleț. Iar eu țin cu zimții, pardon dinții de onoarea mea de Monoclomen. Îmi leg imaginea de adresa , bine?

 89. junghiul

  Monodisperat, merge?

 90. andreea

  tu stii…

  cum iti asterni, asa dormi…
  capu face, capu trage!

 91. junghiul

  Ce să mai zic? Monoapte bună!

 92. andreea

  noapte buna! 🙂
  ……………………………………………….
  Catalin, de acum inainte sa ne dai probleme mai grele.
  ca eu is antrenata cu copiii la din astea:

  http://www.cangurul.ro/mate_new/02_aprilie_2013/04%20Cangur%20Mate%20Faza%20II%20cls%207-8%20pag%2011-13_2013.pdf

  da nu mai mult de clasa a VIII-a, bine? … 😛

 93. catalin

  Oa!! Rizzi-Puşcărizzi a cistigat o vacanta de 5 anisori intr-un loc linistit, si frumos! Ii urez sa profite de ocazia asta cit mai mult! Pacat ca nu-i definitiva sentinta. 😦

 94. catalin

  Pestele mi s-a parut o problema mult mai grea decit ce-ai pus acolo, cu canguru’. Felicitari inca o data pentru solutiile neasteptate. 🙂

 95. catalin

  A iesit frumusel zic eu. 🙂 Inca nu ne-am certat pe aici, iar de limbaj agresiv nici nu s-a pus problema.

  Va multumesc, oameni buni si frumosi!

 96. andreea

  mai stai, nu zice hop!

  vezi ca problemele alea de la inceput sint mai usoare ca cele de la sfirsit. si tot testul trebuie sa-l faci intr-o ora. deci, cam doua minute de problema. nu te poti uita pe geam, nu poti visa la nemurirea sufletului, nu poti admira rochia profesoarei care supravegheaza. 😛 si se presupune ca ai 13-14 ani.

  si nu ma mai felicita atit. toata lumea stie ca eu is cam proasta. am mutat trei bete si acu’ ma feliciti… 😆
  gata, ma duc. iiiii!!! e miezul noptiiiii!!! BUHUHUUUUUU!

 97. Angela

  Neața bună. Agresivitatea voastră latentă s-a dezlănțuit asupra bietului pește, pe care l-ați schingiuit în fel și chip. Poate e mai bine pentru el, se poate angaja la circ. Peștele-contorsionist.

 98. andreea

  :mrgreen:
  ăla nu e peşte schingiuit. uite aici peşte schingiuit:

 99. Angela

  Măcar s-a îndurat cineva și i-a pus comprese.

 100. andreea

  nu pare că suferă…

  totusi, ce le-o fi venit să-l burduşească atîta cu slană?

 101. Angela

  Nu, după expresia feței, mai degrabă se gândește cum s-o tulească de acolo.
  Bizar, pește cu slană. Ori e o improvizație jalnică, ori un rafinament culinar pe care nu-l știm noi aprecia.

 102. andreea

  deja mi se face rau cind mă uit la el. 😆

  am mai mîncat şi o jumătate de ciocolată neagră. acu îmi stă în gît.

  uite, Cătălin, vezi filmul ăsta, s-ar putea să-ţi placă. apropo de un peşte maaaaaaaaaare.

  http://www.imdb.com/title/tt0319061/

 103. catalin

  Hmm, peste cu slanina. 🙂

  Cam grelut concursul ala, cangurul. Intr-o ora sa le rezolvi pe toate iti trebuie ceva viteza. O capeti, presupun, cu antrenament. Prefer insa probleme ca cea cu pestele.

 104. catalin

  A nins mult pe la voi? De autoritati stiu, nu se astepta nimeni sa ninga, cine a mai auzit sa ninga iarna?

 105. andreea

  destul.
  tot aştept să văd dacă mîine e şcoală sau nu.

 106. catalin

  Imi imaginez cum sta aia mica acasa: „of, de-ar mai ninge!” 😀

 107. andreea

  oricum e o treabă ciudată, pentru că amîndoi fac 5 minute pînă la şcoală. chiar şi prin nămeţi. dar na… dacă vii de departe…

 108. catalin

  Ei, si profii de-abia asteapta sa chiuleasca. 🙂

  Mai vreti chibrituri? Asta m-o invins deocamdata, poate aveti mai mult noroc:

  Obtineti patru patrate de aceeasi dimensiune din cele 5 de mai sus, mutind doar doua bete de chibrit. Niciun bat nu trebuie sa ramina in plus.

 109. andreea

  îîîîîîîîîîîî…

 110. catalin

  Sa nu dai prea tare, ca nu stiu solutia. 🙂

  Am citit acum ca scolile sint inchise si miine in Bucuresti.

 111. catalin

  Pestele ala ciudat, cu slana, mi-a adus aminte de un mare gurmand, Radu Anton Roman. Avea demult demult o emisiune la ProTv, unde facea niste mincaruri incredibile: cirnati, sunca, oua, smintina, carne fripta, toate astea puse la un loc intr-un ceaun si date la cuptor. Le numea mincaruri fabuloase. Adevaru-i ca-ti venea rau privindu-le.

 112. Edle

  ei, nu stii. al doilea de jos si primul de sus.

 113. andreea

  blavooooo!!! 😛

 114. andreea

  rezulta un patrătel jos, unu sus, unu jos, unu sus.

 115. catalin

  Ce tari sinteti! 🙂

  Ma doare capu’.

 116. Edle

  Foarte. 😆

 117. andreea

  dedicaţieeee pentru insulara Edleeeeee!! 😛

 118. Edle

  🙂 ones upon a time…
  ma uitam ieri la niste poze si nu-mi venea sa cred ca-s eu, asa eram de neagra. 🙂

 119. catalin

  much smarter …

 120. catalin

  De pe facebook:

  View story at Medium.com

  Citi ani ai stat in St. Martin?

 121. Edle

  🙂
  Doi ani jumate.

 122. catalin

  Ia, incercati chestia asta: trebuie dat click pe cerculetele goale in ordinea crescatoare a numerelor.

  http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html

  Iar dupa aia, vedeti cum se descurca la acelasi test … o maimuta. 😆

 123. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
  😆

  normal că se descurcă mai bine ca mine! n-are aşa de multe probleme!!

 124. catalin

  Ei, lasa si tu problemele deoparte un minut. 😛

 125. Angela

  Refuz categoric să răspund acestor infame provocări, create să-mi zdruncine selfăstimu.

 126. catalin

  Bine faci. 🙂

 127. Angela

  Acuma iar stau ca găina care a clocit ouă de rață, că se-ntoarce copilu astăzi. Și am stat jumătate de zi fără țigări, că mi-a fost groază să ies din casă să-mi cumpăr, noroc că s-a întors de la Cluj meșterul, cel care lucrează la renovările lui fiu-meu, și mi-a adus. Recuperez de zor, pufăi și bombănesc, dar ceva mai relaxat. Și niiinge, și tot ninge, dar aici e pașnică zăpada.

 128. andreea

  am avut o experienta poetica inedita in metrou. (iar in metrou!! 😛 )
  un cersetor a recitat Luceafarul, timp de 5 statii. ar fi fost extraordinar, daca n-ar fi avut fix aceeasi intonatie pe parcursul fiecarei strofe.

  ta na na na, na na na naaaaa
  ta na na na, na na na naaaaa…

  ……………

  dupa ce Catalin o ameteste de cap pe Catalina, s-a oprit brusc, ne-a spus ce a recitat, ca poate era cineva care nu stia si a purces la adunat banii.
  avea o cipilica verde, adidasi, niste nadragi ingrozitori, si nasul spart in vreo lupta veche… o doamna de linga mine i-a dat 5 lei, a coborit odata cu mine si s-a oprit linga un cos de gunoi, in care a inceput sa rascoleasca cu frenezie.

 129. Angela

  Cine știe ce legături ancestrale și tainice există între tine și metrou!
  Apoi, Luceafărul, chiar în interpretarea asta inedită, e de preferat lui „Mamelor din lumea-ntreaga, eu va dau un singur sfat./ Nu lasati copii pe strada din cauza lu’ barbat”. Asta auzeam eu în tramvai. Metroul e mult mai cultural, se vede treaba.

 130. catalin

  Niste straini cindva imi spuneau ca au fost socati sa vada in Romania copii care traiesc prin canale, ca sobolanii. Pe moment m-am mirat, eram atit de obisnuit cu imaginea lor…

  Ia sa vedem, reusim sa ne certam si noi odata? Vorbind de Romania, sinteti sau nu de acord ca si cuplurile de homosexuali sa poata adopta copii?

 131. andreea

  da’ ce-ti veni?
  ti s-a facut dor de bumbaceala? 😆
  eu ma simt foarte bine fara.

  nu, nu sint.
  si trebuie sa si argumentam? 🙄

 132. catalin

  Hopa, ca eu cam sint! 😀

 133. catalin

  Dar asa, putina bumbaceala zic eu ca e benefica. Sigur, doi oameni pot avea pareri diferite fara sa-si toarne rahat in cap si fara ca unul sa-si faca vreun crez in a-l aduce pe celalalt pe calea cea dreapta.

 134. catalin

  Pe de alta parte, ma doare capul de urlu. Nu stiu de la ce, ori de la aerul mizerabil din birouri, ori de la lumina artificiala, ori o fi asta, Ghita, prea mare si ma stringe.

 135. Angela

  Adică nu-s de acord.

 136. Angela

  Și nici cu tâmpenia aia cu alegerea sexului. Să crească copilul și să decidă el. Ce dracu, natură nu mai există?

 137. andreea

  asa, asa… 😛

 138. andreea

  in alta ordine de idei, am dat problema cu chibriturile copiilor. asta mare a facut-o in timp ce vorbea la telefon cu o colega. dupa care m-a privit asa, cam chioris, ca-l deranjez cu prostii. mi-a zis ceva de 16 bete, 4 patrate complet separate, ma rog, detalii tehnice.

  asteia mici i-am dat chiar chibrituri, ca sa nu o stresez prea tare. dupa 10 minute a aruncat cu ele dupa mine, mesajul fiind, de fapt, acelasi, ca o deranjez cu prostii si pe ea si ca NU SE POATE FACE SI GATA!!!

 139. catalin

  Mai, puteti da, dar va rog, nu in cap! 🙂

  In Romania eu cam sint de acord. Pentru ca vezi pe strada atitia copii orfani sau pe care ii trimit parintii la furat sau la altele. Si atitia copii cresc in orfelinate fara sa cunosca dragostea unui parinte. Ma gindesc ca, poate, acestor copii, le-ar fi mai bine intr-un cuplu de homosexuali. Cred ca am inceput sa gindesc asa de cind m-au facut praf nemtii aia doi, de m-au prins pe munte si mi-au zis „cum traiti voi in Romania cu atitia copii lasati de izbeliste pe strazi?”. Iar, cind eu nu m-am prefacut deloc socat, din contra, m-au tocat.

  Ce-i cu alegerea sexului? Ca nu-s la curent. 😀

 140. catalin

  Uuu … eu n-am facut-o pe-aia cu betele. Am vazut ca-s 16 bete, deci trebuia sa obtin patrate care nu au laturi comune, dar nu mi-am dat seama cum s-o scot la capat. Daca n-am avut colege sa ma inspire …

  Transmite-i felicitarile mele (desi el ar prefera cred o bere). 😀

 141. andreea

  nici eu n-am facut-o. edle a facut-o. 🙂 iar de alea la concurenta cu maimutaaaa… nici nu mai zic, ca mi-e rusine.

 142. catalin

  Era frumos sa fi pus testul ala cu buline, sa va iscodesc de scoruri, si apoi sa pun maimuta. 😆

  O singura data am reusit sa-mi amintesc 8. Sau, mai bine spus, le-am nimerit cu mult noroc.

 143. andreea

  is frinta. obosita rau. asa de obosita ca nu-s in stare sa combat nimic acum. 😦

  cine e Ghita?
  mie imi trece uneori durerea de cap daca beau multa apa.

 144. catalin

  Poate trece cu somnic.

  Ghita ii creieru’ meu. 😀

 145. Angela

  Dormiți, dormiți. Și să visați frumos.

 146. catalin

  Da’ tu ce-ai de nu dormi?

  Pe-un munte, asta vara, chiar in virf, am atipit putin. Nu doar eu am facut asta. M-am trezit ca o potaie neagra ma lingea pe fata!!!

 147. Angela

  Aștept avionu..

 148. catalin

  Au… ce te inteleg, nu ai cum sa dormi. 😦

  De asta stii? Nu-i ca pe hirtie, nu poti simti creionul scirtiind, dar poate iti place:

  http://www.rebusonline.com/modules/Careuri/rebus/careuri-definitii/telerebus.htm

 149. Angela

  Da, știu. Dar nu-mi place fără creion. Se pot lista, așa că le scot pe hârtie și mă tolănesc în pat să le rezolv. Dar nu-s prea grozave, îs ușurele.
  Of, ce mă enervează că aeroportul Cluj nu dă sosirile și plecările în timp real! Până acum l-am urmărit pas cu pas.

 150. catalin

  Poate ai noroc aici, stiu cum e sa astepti:

  http://www.flightstats.com/go/Home/home.do

  Nu mi s-a parut usor mie, dar nici grozav, nu-ti lasa dupa rezolvare acel gust placut, sa mai doresti si alta data.

 151. Angela

  L-am găsit, mulțumesc. Mai are de zburat o oră, așa că mă apuc să pândesc când se apropie vremea. Îs tare caraghioasă, așa-i?

 152. catalin

  Caraghioasa doar pentru unul caruia nu-i pasa de nimeni…

 153. andreea

  e cel mai chinuitor lucru din lume. sa te temi pentru siguranta si viata copiilor. in rest… le duci pe toate.
  am fost si sint inca foarte panicabila, dar cred ca mi-a mai trecut, totusi…

  imi amintesc si acum o criza, cind cel mare avea vreo trei ani si era la plimbare cu mama in parc. nu erau telefoane mobile, sau erau rare, nu mai stiu.

  si mi-au zis ca vin la 17.00. n-au venit. pe la 17.30 s-a instalat panica, pe la 18.00 respiram greu si transpiram rece, ma plimbam ca leul in cusca. au aparut peste vreo jumatate de ora, ca niste floricele, ce frumoasa plimbare, ce vreme minunata…

  atunci mi-am dat seama ca eu trebuie sa ma schimb, ca altfel n-o s-o duc mult. 🙂 ca nu poti sa-ti tii odrasla intr-o cutie, ca sa nu mori de frica… chestii din astea… of. parca m-am mai intremat, de atunci…

 154. catalin

  Ei, Angela, a ajuns cu bine?

  E chinuitor sa te temi pentru cineva drag, sa stii ca tu esti aici, el – acolo, si nu il poti ajuta daca …

  Ia, poate ceva frumos:

 155. andreea

  ninge, ninge, ninge…

 156. catalin

  Iti place ninsoarea? Mie da, ca prin farmec trotuarele isi schimba culoarea trista.

 157. Angela

  Eu nu mai vreau să ningă. Prefer trotuarele uscate, și negre să fie. Mi-e frică să nu cad, dacă numai un pic îmi derapează piciorul, îmi crește pulsul la 200, de groază că aș putea să-mi bușesc oasele cele fragile. Nu mai știu când am dobândit fobia asta, că-i dinainte de a mă ramoli în așa hal. Ba, cred că știu, și e mult mai veche. De când erau rimeluri proaste și dacă umblam prin ninsoare, eram plină de dâre negre pe sub ochi, iar negreala aia intra în ei și mă usturau. Cred că de acolo e.
  Copilul a sosit cu bine, desigur am căpătat și un bonus la anxietate, că a ajuns acasă la el pe la 1 noaptea și m-a sunat, a zis că e groaznic la el – șantierul e încă în toi – și, dacă-și deszăpezește mașina și o dezgheață, vine la mine. Îs 22 de kilometri, jumate pe DN1, jumate pe drum județean, normal în 25 de minute ajunge. Cu dezghețatul mașinii, cu una-alta, a ajuns într-o oră. O oră în care știți voi, cloșca nebună stă cu ochii pe ceas, cu urechile ciulite la drum și cu mâna pe hemitoracele stâng. Ar trebui, totuși, să tratez chestia asta, e stupid și agasant pentru aparținători.

 158. andreea

  nu-mi place prea tare, pentru că vine la pachet cu frigul. prefer 20 de grade. altfel, pe după perdeluţe, da, e poetic…

 159. catalin

  Imi place mai mult iarna si frigul, decit vara cu calduri de 35 de grade.

  „Closca nebuna” :D. Nu cred ca exista tratament, doar asa, putin sa atenueze.

 160. catalin

  Vaaai, ce chestie, un film difuzat in toata lumea e imoral! Bine ca nu-i imoral ca un doctor sa ceara spaga pacientului muribund sau salvamontistii sa ajunga la locul unui accident la 6 ore, sau …

  http://andriescu.casajurnalistului.ro/ayatollahii-pizdei/

  Saracu’ Eminescu! Daca ar fi stiut fanaticii nostri ca el a scris adinca cugetare „toate-n lume ar fi nule/Fara pizde, fara pule”, ar fi fost cu siguranta interzis.

 161. catalin

  … amintindu-mi de vremurile de demult cind ma uitam la tv cu totul accidental, bine ca nu-i imoral ca nenumarate emisiuni sa fie pline de femei-mobilier. Are tite? Are cur? O dam pe post sa faca audienta! Nu spune nimic, ce sa spuna, sa stea acolo sa-i admire boii curu’!

 162. andreea

  vor să ne facă să turbăm de curiozitate… 😛

 163. catalin

  Noo. Is doar prosti.

 164. Angela

  Apoi tot am stat și am cujetat dacă am de zis ceva la subiectul cu pricina. N-am. Nu am idee ce influență ar fi avut un astfel de film asupra mea și a generației mele, dacă l-aș fi văzut în copilărie sau adolescență. Noi, vai de capul nostru, cu paginile răsucite la Rebreanu și Camil Petrescu, Ion și Ana, Petre și Nadina, Emilia, doamna T..Habar n-am dacă-i bine ori nu-i bine, orișicum lumea merge încotro merge și că ne place, că nu, asta e.

 165. catalin

  Dar nu-i vorba de influenta aici. E vorba ca cineva decide ca altcineva nu are voie sa vada … un film! Hai sa fim seriosi. Care e limita, ne trezim cu statuile acoperite, ca na, nu-i frumos sa se vada un virf de … ptiu! ca-i sperii pe aia de-o oprit filmul. Recunosc, daca e cu pu.. si pi.. de la un capat la celalalt, cred ca m-as cam plictisi, dar, daca nu-mi place mie, nu inseamna ca altuia nu-i poata placea sau ca nu are dreptul sa-l vada.

  Apropo de Ion si Ana, scena cind Ana, batuta de tacsu, vine la Ion, iar asta crapa cu pofta slana cu ceapa si n-o baga-n seama, e una din cele mai dramatice scene de care-mi amintesc. Ce facem, il scoatem pe Rebreanu din manuale?

 166. catalin

  Andreea, in ce clasa ii dibuitorul de patrate?

 167. Angela

  Drept să zic, mă doare fix în cot de interdicțiile astea. Acuma, în lume, nimeni și nimic nu te apără de frig, de foame, de boli, de calamități și de tâlhari. În schimb, o grămadă de organizații luptă pentru tine, să te apere de cuvinte și de imagini. Nu cumva să ai traume emoționale că ți s-a adresat cineva politically incorrect, ori că ți-a arătat o imagine „șocantă”. Bleah.

 168. andreea

  a unșpcea…

 169. Angela

  Ioi-ioi, vine bacu azi-mâine.

 170. catalin

  Bacu’? Aia nu-i o sperietoare, daca l-am luat eu jucind carti in ore … 😀

 171. andreea

  Catalin, mai bine vezi tu, mai ‘nainte, filmul… 🙄

 172. catalin

  care, ala cu „big fish”?

 173. andreea

  pai, da o simulare de bac, peste vreo luna. cum suna… simulare

  se teme de limba romana. clasa are un soi de conflictulet cu profesoara, o fiinta care nu intelege cu nici un chip de ce nu citesc copiii carti. se incapatineaza sa nu priceapa. 🙄

 174. andreea

  nuuuu, asta cu nimfomaniaca…

 175. catalin

  Mda, rau. Imi aduc aminte de o imagine dintr-un roman SF, cind omenirea a n-a mai vrut sa mai citeasca, iar cartile, uitate, s-au transformat in praf.

  Cu nimfomaniaca nu stiu, am mai vazut de Lars si nu prea mi-au placut. Sa-mi fac eu timp pentru big fish.

 176. andreea

  uite, o sa pun problema asa.
  nu ma gindesc eu ca astia de la noi (care au interzis filmul) iau vreo decizie cu capul. dar.

  eu am vazut Dogville si Dancer in the Dark, mi s-au parut nemaipomenite, insa tonul era, si in ele, teribil de sumbru. coplesitor pentru cineva sensibil peste medie. pe Antichrist l-am parasit dupa jumatatea lui. Melancholia poate cauza si el depresii.

  imi imaginez cu usurinta pe cineva care se sinucide, dupa ce se uita la un film din asta. deci nu e vorba de sex si de pornografie aici. alea sint chestii optimiste. 🙂 cum ar fi sa cunoasteti pe cineva care s-a dus si si-a pus streangul de git dupa ce a iesit de la film?

  departe de mine sa spun ca arta trebuie sa prezinte doar frumosul sau sa ne mobilizeze sa curatam zapada sau sa facem fapte bune.
  dar ma intreb, care e punctul in care efectul este unul RAU, MALEFIC, asupra oamenilor.

  aci nu e vorba despre poezii sau despre statui, Catalin. filmul este o forma de arta foarte, foarte percutanta si impresionanta.
  deci, doar ma intreb. puneti-va si voi intrebarea asta.

 177. catalin

  Ha! Nu stiam ca Dogville si Dancer in the Dark is ale lui Lars, alea mi-au placut rau 🙂

  Bun, ai si tu ceva dreptate, dar e mult mai rau sa interzici. La urma urmei e un film pe care tu alegi sa-l vezi, il poti opri oricind. Si apoi, unde pui stacheta, cum delimitezi ce e permis si ce nu-i permis? De ce sa fie interzis Dogville? Ca nu ne plac oglinzile?

  Eu as vrea sa vad mult mai mult singe de exemplu la stiri. Morti, bucati de oameni, singe. Pentru ca asta e realitatea, asta e lumea in care traim, in fiecare minut, undeva, pe glob, cineva moare intr-un conflict.

  Acuma, poate ca ar trebui interzise unele filme. Stiu eu, vreun film care arata adolescentilor ca omorirea altor oameni poate fi distractiva, iar consumul de droguri e ceva nemaipomenit. Dar iarasi, unde tragi linia? D

  Decit o linie trasa arbitrar de unul, prefer sa nu fie nici o linie si sa decid eu ce vad.

 178. andreea

  nuuuu, nu, eu nu vorbesc despre interzicatori. aia au motive mai mult sau mai putin arbitrare de a interzice. eu mut problema mai sus, la nivelul creatorului. acolo unde salasluieste mindra, arta. 🙂 ma intreb, retoric, fireste, de ce aleg maniera asta de exprimare.

 179. catalin

  poate ca asa stie el sa se exprime? Eu de ce, daca scriu ceva, imi iese trist rau de tot, fara intentie?

  Dupa mine, o carte bine scrisa e mult mai percutanta decit filmul. Pot da multe exemple cind ecranizarea a fost doar o palida umbra a cartii.

 180. andreea

  lasa ecranizarile. 😛 insasi notiunea de ecranizare parca inmoaie un pic mesajul initial.

  eu nu-mi amintesc de carte citita, la care sa mi se faca rau, dar de filme, da.

  a, si fii atent, ca eu nu vorbesc aici neaparat de forma (singe, capete taiate, schingiuiri) ci de fond. tristetea aia apasatoare, atmosfera incarcata, raul care nu poate fi nicicum dat la o parte.

 181. Angela

  Societatea cred că trage linia acolo unde simte că impactul e prea puternic și consecințele, grave, chiar dacă nu în proporții de masă. Nu s-a sinucis toată omenirea după ce a citit „Suferințele tânărului Werther”, dar au făcut-o, se pare, suficienți ca „societatea civilă” de atunci (anii 1770 și ceva) să se alarmeze și să vorbim și astăzi despre „efectul Werther”. Da, ar trebui să fii absolut liber să citești ce vrei, să vezi ce spectacol vrei, iar dacă ești „slab de înger”, treaba ta, asta e. Ei, nu-i chiar așa, de aia nu suntem în junglă, sau ne străduim să nu fim. Comunitățile sunt destul de interesate de sănătatea mintală generală, cu sau fără exagerări și ipocrizii.

 182. andreea

  da. dar probabil ca astia de au interzis acum filmul nu la asta s-au gindit. fie a fost pe acolo vreun tovaras şocat de preamultele si preasaltaretele organe, fie e vreun calcul simplu la mijloc, ceva legat de nelipsitii banuti din joc.

 183. catalin

  Pe mine ma impresioneaza mai mult cartile decit filmele. Vezi cit sintem de diferiti? Unul poate percepe ceva intr-un fel, celalalt in alt fel. Un autor creeaza ceva, dar receptorul e cel care interpreteaza informatia. De-aia eu nu judec autorul, o maniera de exprimare care pe mine m-ar ingrozi, pentru altcineva poate fi tocmai buna.

  Frumoasa discutia, pacat ca sintem putini. 😦

 184. andreea

  eu am auzit o poveste cu cineva care s-a sinucis după ce a auzit My Way cîntat de un afon, la un karaoke. 👿

  acum, da, probabil ca daca esti predispus… nu-ti lipseste decit bobirnacul.

 185. catalin

  n-am ascultat My Way 😦

  Cred ca, daca vrei, poti gasi orice motiv. Te sinucizi si dupa un film vesel, la care toata lumea ride cu gura pina la urechi, iti spui „uite, toti rid, numai eu bocesc, e clar ca nu am pentru ce trai o viata mizerabila, mai bine ma duc la naiba!”.

  De gasit o carte la care sa ti se faca rau, Andreea, cred ca gasesc. Eu am citit-o, e groaznica, de nenumarate ori o inchizi, vrei sa uiti de ea, ai fi vrut sa nu fie scrisa niciodata! O urasti, da! Uite, ai aici un slide-show descriptiv, asa, usurel, sa nu sperie pe nimeni.

  http://www.prisonexp.org/

 186. andreea

  cum adica n-ai ascultat? 🙄

 187. catalin

  Pai n-am. 😦 Da, tare frumoasa!!

  Stiu si eu una trista, ma rog, aproximativ: o grecoaica, Nana nu stiu cum, cu „Goodbye my friend, it’s hard to die”. N-am timp s-o caut acum, tre’ sa plec.

  Noapte buna tuturor! (si lurkerilor 😀 )

 188. Angela

  Plec la Cluj, probabil că mă-ntorc târziu. Să nu vă ciorovăiți și să povestiți despre lucruri frumoase și vesele!

 189. Radu P.

  Big Fish, ala da film.

 190. andreea

  Nana nu ştiu cum… 😆
  eu mă întreb cum a ajuns Cătălin la varianta ei (absolut leşinată 😛 ), pe care eu o ascult întîiaşi dată pentru prima oară… mă întrebam ce Nană o fi cîntat piesa asta…

 191. catalin

  Da, aia era melodia, e mai frumoasa varianta Danei, asta e, am ajuns si io la ce-am putut. 🙂

  Mi-i somn, ca m-o pus Aghiuta sa ma uit as’ noapte la filme. Big Fish. Of. Hai ca mi-o dat lacrimile la el, na! 🙂 Multam!

  Sa ne ciorovaim, Radule? De-ai sti tu cit am incercat, si nic, degeaba! Nu iese si pace!

 192. andreea

  ??? ţi-au dat lacrimile? 😛

  şi mie, dar la mine nu e greu deloc.

 193. catalin

  Iaca n-o fost greu nici la mine. E frumos rau filmu’. 🙂

 194. andreea

  iacătă că am găsit şi compozitorul şi originalul. 🙂

 195. andreea

  io pe voiculescu îl aştept…

 196. catalin

  Si io, dar ala e mai prudent. Am mai auzit si ca noile coduri penale dau pedepse simbolice …

 197. catalin

  Sa vedem, cine stie cite apeluri si ras-apeluri mai gaseste, cite aminari, cite exceptii, cite fapte se prescriu etc. Stiu, sint pesimist.

  A nins si astazi in Bucuresti? S-a facut scoala pina la urma?

  Mai ce muzica frumoasa puneti!

 198. andreea

  şcoală ioc. şi săptămîna viitoare e vacanţa dintre semestre.
  foarte, foarte frig. 😦

 199. catalin

  Pai, daca stiau ca vine vreme urita, de ce n-au dat saptamina asta vacanta, iar saptamina viitoare sa se faca scoala normal? Ca toata lumea vrea sa chiuleasca, de-aia.

  Frig? Hai sa ne batem cu zapada! 😛

 200. catalin

  Ceva interesant, ca mi s-o aplecat de la „atitudini pozitive”.

 201. catalin

  Chiar nu stiam de „my way”, l-am ascultat de vreo 3-4 ori de ieri pina azi. Ziceam pina acum ca nu-mi place muzica, ma rog, nu ma deranja prea tare sa ascult ceva, uneori imi mai placea, dar in general eram indiferent. Vad acum de fapt ca n-am stiut sa gasesc muzica care sa-mi placa. 😦 La fel probabil si cu filmele, acum pic de somn din cauza lu’ „Big Fish” de as’ noapte. Dar a meritat. 🙂

  Nu mai zic inca o data „multumesc” ca mi-i frica ca oi lua bataie. 😀

 202. andreea

  adica sa ma astept la ce-i mai rau si, pentru ca, totusi, n-o sa fie dracul chiar asa de negru, in consecinta o sa topai de fericire? 😛

 203. andreea

  Sinatra – The Voice…

  apropo de voci 😀

  http://www.liveleak.com/view?i=ae5_1357598850

 204. catalin

  … sau poate sa nu te astepti la nimic, nici la bine, nici la rau. Ca mosneagu’ ala de 93 de ani cu care am mers prin munti anul trecut: „ma scol dimineata pe la 6, vad ca ma pot misca si ma gindesc ca am mai cistigat o zi”.

  Gindirea pozitiva artificiala poate crea inconstient teama (dar daca nu se intimpla cum imi doresc?). Iar teama asta poate fi mai rea decit orice. Mna, vorbesc si eu sa nu tac. 🙂

  Imi aduc aminte vag ca, intrebat daca distrugerile si crimele facute in Tibet de catre chinezii lu’ Mao nu i-au tulburat pacea interioara, Dalai Lama a raspuns „chinezii mi-au luat totul, nu-i voi lasa sa-mi ia si sufletul”.

 205. catalin

  Ei, asta nu-i grav! Mai rau e cu sutienele alea cu bureti cit e nevoie. 😛

 206. catalin

  Oare s-ar potrivi clipul de mai jos cu textul?

 207. Radu P.

  Gandirea pozitiva e o tampenie.
  Jaques Brel e una si mai mare…

 208. Radu P.

  Mai, Cataline, nu te mai uita la prosti de astia care vin sa-ti tina conferinte motivationale. Parca m-as uita la mircea badea.

  Intelepciunea nu se livreaza asa, sub forma de show. Nimeni nu poate extrage din experientele tale pastilute de intelepciune si apoi sa ti le serveasca sub forma de sirop de capsuni.

  Intelepciunea, sau ma rog, parti din ea , o(le) descoperi tu singur sau NU o (le) descoperi.

  Iar gandirea pozitiva nu ajunge sa traiesti in armonie cu universul, cateodata iti trebuie si energie negativa.

 209. andreea

  Andy Puddicombe is the voice of Headspace, a former Buddhist monk with a degree in Circus Arts, and a meditation consultant in the UK.

  At the age of 22, Andy Puddicombe left England to follow his interest in meditation.

  This brought Andy all over the world which culminated in him being fully ordained as a monk at a Tibetan monastery in the Himalayas.

  Ten years later, Andy Puddicombe returned to the UK with a mission to demystify meditation and bring it to the masses.

  Andy Puddicombe has trained cabinet ministers, Premiership footballers, heads of business and Olympic athletes in mindfulness to help them with the demands of their work.

  hai că tipu’ nu e chiar un Gigel oarecare…

  eu am observat aşa: lumea se împarte în două. unii care resping din toate puterile genul ăsta de prelucrare psihică iar alţii care o agrează şi, de cele mai multe ori sînt influenţaţi pozitiv. chiar şi pentru scurt timp.

  şi apoi, te mai uiţi şi tu cine e omul care vorbeşte. dacă vine bianca drăguşanu să-mi ţină discursuri, parcă nu am chef să stau să ascult…

 210. Radu P.

  oricine iti tine un discurs e dubios. punct. ca de ce ar face-o?

 211. andreea

  😆
  ştiu eu cîţiva care o fac din pură plăcere.

 212. Radu P.

  lasa-i pe aia cativa, aia o fac intr-un cerc restrans.

  astia sunt penibilii, cei care o fac pe scena si la tv. cum dracu nu realizezi???

 213. andreea

  realizez, realizez… 😛
  sint discursuri pentru un anumit gen de receptori, na…

  dar văd că ai o problemă cu cuvîntul ăsta – penibil. 🙄
  eu prefer să spun, mai degrabă, un pic caraghios. sînt blîndă. azi.

 214. Radu P.

  panglicarii, martafoii, interesatii, mocofanii, vanzatorii de iluzii, zi-le cum vrei.

  receptori de-aia ochi beliti, gura cascata…

 215. andreea

  tz, tz, tz…

 216. Angela

  Eu nu-s blândă azi, doar buimacă și pornită să mă zborșesc la propaganda cu gândirea pozitivă. N-am luat-o prea în serios, n-am stat să ascult argumentele „științifice”. Dar cum am chef de copitat, simplificat și vulgarizat totul din cauză de dureri de toate felurile, o să zic că-i numai un șir de platitudini cu ștaif, care îmbracă niște chestii exprimate dintotdeauna de bunul simț comun. Ăla care zice să nu pui răul înainte, că după ploaie vine soare, că în tot răul e un bine și multe alte vorbe care nu-mi vin acum în minte.
  O fi ceva, sugestia și autosugestia sunt chestii care chiar pot funcționa, dar cu limite. Chiar mi se pare stupid, dacă vine grindina sau potopul și-ți distruge recolta, drept care te paște foametea și datoriile la bancă, bașca munca irosită, să țopăi de fericire că nu ți-a dărâmat și casa și că măcar a omorât coropișnițele și șoarecii de câmp.

 217. andreea

  păi în filmuleţe nu e vorba neapărat despre asta.
  în primul, ideea e să nu fugi de gîndurile negre şi să te obişnuieşti cu ele, iar în al doilea tipul ăla zice să stăm niţel locului cu gînditul şi frămîntatul, măcar 10 minute, ca să nu mai fie atîta fîţîială şi vîjîială permanentă în mintea noastră. un fel de aerisire a creierului. 😛

 218. Angela

  O să mă uit și eu la filmulețe, chestia cu aerisitul creierului mi-ar prinde bine. Dar mi-ar trebui o rețetă simplă. Să stau eu și să zic o formulă magică și să se potolească fâțâiala aia.

 219. Angela

  De ce trebuie să-mi spună la lelevizor că azi începe Anul Calului de lemn după zodiacul chinezesc? Și că trebuie să mă aștept la dezastre naturale? Și ce să fac? Să mă apuc să-mi sap un buncăr în fundul curții? Până una-alta, zice că dacă avem prieteni chinezi, să nu uităm să-i felicităm.

 220. andreea

  păi şi ei despre ce să vorbească, Angela? că asta e treaba lor. să spună, să spună, să spună… să ne dea gînduri de măcinat, de tricotat. bruiaj mental.
  asta apropo de liniştea din creier.

 221. Angela

  Eu nu mă prea uit, dar televizorul merge în legea lui, am nevoie de un pic de zgomot de fond. Vrând-nevrând, îi aud. Că e în spatele meu. Acum aproape că m-au convins să sun urgent să comand Prostavital nefericiții ăia care, fără el, nu făceau nimic, sau doar un strop. Ei, acum să te ții jet, ca-n tinerețe!

 222. andreea

  tembelizor

 223. catalin

  Radu, chelbosu’ ala nu zice nimic despre gindirea pozitiva, spune ca, din cind in cind, 10 minute pe zi, ar trebui sa-i dam creierului o mica pauza. Sa facem un pas inapoi, sa nu ne gindim la probleme, la ziua de miine sau la cea de ieri. Cam asta a facut Andreea acolo in Cismigiu. S-a oprit.

  Ia, ca l-am gasit tradus in romana.

  Pisici, motani, nu merge sa-i pun embed, desi ar fi trebuit!

 224. andreea

  lasă-l…
  tu nu vezi că e Gică Contra? 🙂

 225. Angela

  Că ar trebui, asta știu. Dar să-mi spună cineva CUM? Că așa, numai să zici ho, 10 minute sau până mâine nu mă mai gândesc la probleme, nu înseamnă că și poți. Numai dacă nu ești Scarlett O’Hara. Ori dacă te-mbeți mangă. Ori dacă faci cine știe câte cursuri și antrenamente. Eu vreau rețeta rapidă, că Scarlett nu-s, să beau nu-mi place, și răbdare n-am.

 226. Angela

  No, nu mă băgați în seamă. N-am țigări și nici nu-mi vine a mă porni după ele, că mă doare aproape tot ce ține de aparatul locomotor și e gheață pe uliță și mă tem să nu cad. Și de aia-s cu curu-n sus. Am încercat o manipulare ordinară ca să obțin un pachet, să văd dacă iese.

 227. andreea

  deci, n-ai nici răbdare, nici tutun.
  asta n-ar fi aşa o nenorocire, dar cu durerile… 😦

 228. catalin

  Io am citit cum, dar n-am inteles. 😛 Cica sa te concentrezi asupra respiratiei si apoi ori sa te gindesti la ceva placut, ori sa admiri natura. „Ce frumos e viscolul asta!” Oricum, asta spun toti, important e sa incepi; pentru mine e greu si asta.

  Imi pare rau, Angela, de dureri. Ca nu gasesti tigari – nu. 🙂

 229. Angela

  Lasă, că nu mă doare chiar să urlu. M-am obișnuit întrucâtva. doar că mi-e greu al naibii la mers. Dacă astau aici cuminte și nu mă prea foiesc, dacă am și țigări, e aproape ok.

 230. catalin

  Ia sa mai caut un puzzle. Poate asa o momesc pe Edle sa vina mai des. 😀

  Angela, mai ninge pe la tine?

 231. Angela

  Nu mai ninge. Nici ieri n-a nins. E destul de cald și a fost și un pic de soare. Să vină primăvara odată!

 232. Radu P.

  Voi aveti impresia ca io nu inteleg engleza. hm.

  deci voi nu realizati ca ala spune platitudini? si ca va vinde voua povesti de doi bani? Cine dracu a mai pomenit sa tina conferinte de-astea doar pentru scopuri umanitare??? mi-e o lehamiteeee

  numai papagali pe unde te uiti.
  lectiile de urmat sunt mute. cei care traiesc lucruri demne de vreo invatatura nu prea ies la conferinte., of,of

 233. andreea

  ţi-am zis io, ţi-am zis io, Cătălin! 😆 mai are un pic şi ne şi bate…

 234. andreea

  Jesus!
  fi-miu a plecat cu colegii la ski! tam-nisam!
  cică l-a informat pe taică-su…

  problema e că el… nu ştie să skieeezeee!! 😥

 235. catalin

  Radu, eu zic asa:

  1. n-am platit nimic sa-l ascult.
  2. ala, chelbosu’, e invitat sa dea interviuri la New York Times si prin alte parti. Nu la Antena3 sau Click.
  3. o fi spunind platitudini, cert e ca eu nu ma opresc niciodata. Nici daca as trece prin Cismigiu si culorile toamnei ar fi coplesitoare, tot nu m-as opri pe o banca.

  Iar traducerea in romana e pentru cine are nevoie de ea, daca are. De exemplu cineva care, aflat la serviciu, nu poate asculta nimic fara sa deranjeze colegii.

 236. catalin

  😆

  O sa se-nvete, la vale cica poti schia cu fundul foarte bine. 😀 Cross-country (skiul nordic) cica e mult mult mai greu.

 237. Angela

  Andreea, cât va sta acolo? Departe au mers?

 238. andreea

  colea, la Buşteni, cu trenul, că bunicii unui coleg sînt de acolo. casă gratis, mîncare îşi fac ei…

 239. catalin

  Mama, sint in tren spre Busteni. Te rog, imi dai voie sa merg la schi? 😀

 240. andreea

  cam aşa. drăguţul. cam începe să facă ce are chef.

 241. catalin

  Asta e, inca nu stie cite griji – intemeiate sau nu – isi poate face o mama. Il asteapta cred un smotru bun duminica …

 242. andreea

  mieeercuuuuri!!! 😥

 243. catalin

  Aoleu, nu mai zic nimic. Nu vreau sa-i fac situatia mai dificila. 🙂

 244. andreea

  … şi singura replică a lu tat’su a fost: lasă-l în pace, că şi eu făceam la fel, şi, uite, sînt întreg.

 245. catalin

  Na, eu am fost cumintel cind eram ca el. Ma rog, cu unele lipsuri, in sensul ca mama stia ca merg la scoala in fiecare zi. 😀 Da’ macar n-am fumat si nici n-am baut, cum faceau toti.

  De tata am inteles, dar mama lui cum facea cind avea aceeasi virsta? 🙂

  Sa stii ca a incercat un instructor de schi sa ma convinga sa ma apuc si eu de downhill, imi spunea ca e foarte usor si lipsit de riscuri (bine, pe o pirtie cu un gradient acceptabil, nu prin padure, sa te infigi in copaci). Nereusind, a incheiat cu „esti fraier, ce faci tu sa te cocoti pe stinci e de zece ori mai periculos”. Bine, la mine un alt motiv e si pretul, e foarte foarte scump.

 246. catalin

  Ia sa vedem, asta tot lesinata o fi? 😛

 247. Angela

  Mde. Ce să zic? Copilul o să se distreze de minune, totul sună destul de bine. Trenul e ceva pașnic și sigur, va fi în casă de oameni, cu prietenii, cu schiatul nu-i problemă, se descurcă el. Acuma, că maică-sa o să se învârtă ca leul în cușcă până miercuri, asta ține de fișa postului. Chiar aseară a zbierat al meu la mine, că-l consider idiot – îl dădăceam cu ceva, tot ziceam și ziceam, probabil tâmpenii, flecuștețe. I-am zis să nu mai zbiere și să se obișnuiască, pentru că nu voi înceta niciodată, ba chiar am să trăiesc până când nepotul/nepoata mea o să aibă 33 de ani, numai ca să aud cum își dădăcește el copilul și cum ăla o să zbiere exasperat, fix cum face el acum. Și că asta-i legea firii. Punct.

 248. fandacsia

  Angela, numa sa nu mai faci la fel dupa ce s-o insura, c-o sa te urasca nora 😀
  (buna sa va fie vinerea, oameni buni!)

 249. Angela

  Nuuuu! Ferească-sfântu. Înger de soacră o să fiu, pe bune! Am fost noră, n-am uitat nimic!

 250. fandacsia

  Glumeam, stiu ca tu esti femeie desteapta. Eu n-am avut nora dar am avut (am) soacre, ambele extreme, una din rai si una din iad 😀 Chiar as putea sa dau tedtalk-uri ca ala de mai sus, despre ”asa da” si ”asa nu” 😀 (a mers manipularea, ai tigari?)

 251. Angela

  A mers, a mers. Am. Tata, săracul! Cu predica antitabagică de rigoare, pe care o înghit fără să clipesc. Lui îi place să bea Sprite și de obicei este în casă. Acum m-am dus la frigider, chipurile, să beau și eu, și nu era (știam că nu este) și mi-am exprimat profunda dezamăgire. Tata a zis că merge să cumpere. Când să plece, m-a întrebat ce să mai ia. Smântână, am zis. Și țigări…A adus. Urâtă faptă am comis, dar dacă eram aptă să mă deplasez singură, n-o comiteam. Oricum mergea, dacă ar fi constatat că nu mai e Sprite. Eu numai am grăbit un pic procesul (zic asta ca să-mi împac conștiința).

 252. fandacsia

  Ce nebuna esti :)))) E alunecus pe ulita si-l trimiti pe tatal tau de aproape 90 de ani? :)))) (glumesc, de fapt ma gandesc ca ce fain! ce fain ca poate sa se duca, adica! ti-am spus ca am si eu un exemplu de-asta ”potent” in familie 🙂 ) Ce fumezi?

 253. andreea

  deh. piesa e un pic lesinata, dar ea o… dezlesineaza. 🙂
  mie imi place asta. imi place cum se pupa vocile.

 254. Angela

  Ei, să nu crezi că aș avea suflet să-l trimit, dacă ar ști că e problemă. Dar tata face mult mai mult decât atât, e destul de activ, îl interesează tot felul de chestii, una-două o tulește la Cluj să rezolve te miri ce, ori să se întâlnească cu prieteni de-ai lui, să le ducă ceva, să aducă ceva. Să vezi atunci cum stau până vine! Și sun să văd pe unde e de câteva ori până se întoarce. Dar nu l-aș putea opri, că face ce vrea el. Așa că ăia 180 de metri până la prăvălia din colțul străzii nu-s chiar catastrofă, mai ales că-i place să meargă acolo, că-l iubesc vânzătoarele. Și oamenii cu care se întâlnește pe drum. Lumea de pe aici l-a îndrăgit foarte repede.

 255. Angela

  Leșinată-dezleșinată, m-a făcut să-mi amintesc de niște trăiri pe care și uitasem că le-am avut vreodată. Rău îi să fii babă!

 256. catalin

  Pff, nici Sprite nu beau! Am gustat odata si nu mi-o mai trebuit.

  E bine ca se misca tatal tau, Angela. 🙂

 257. Angela

  Da’ ce bei?

 258. catalin

  Apică. Sau apuţă. Cel mai mult imi place apa minerala, daca e.

 259. catalin

  A, pe doua voci mi-a placut asta:

  Si inca una, Celine cu acelasi cintaret de mai sus, l-oi gasi mai incolo.

 260. Edle

  Nu mai vorbesc cu voi. Nu bea niminea pe-aici? 🙄

  Cu atitudinea pozitiva, ce sa va zic. Daca e, e, daca nu, nu. Nu stiu cat m-ar putea influenta unul care palavrageste la televizor. Dar cu opritul si admiratu’, da, sunt de accord. Daca-mi dati si o apa, ceva, un lac, o mare, sunt in stare sa stau toata ziua sa le admir! 😀

 261. Edle

  imi place parca mai mult in italiana.

 262. Edle

  by the way…

 263. catalin

  Da’ cinta si in italiana, de-aia nu pricep nic.

  Ei uite, eu am o mare problema cu opritu’ si admiratu’; chiar pe virf de munte, vara, cu lac in vale, si acolo ma gindesc la altceva. Eventual, daca-i prapastie in partea cealalta, intind mina si-mi zic: „asta-i moartea”.

 264. Edle

  Tu esti nebun. Am stabilit deja. 😉

 265. Edle

  Ah, da. Vazusem „Time to say goodbye”, nu „Con te partiro”, si am crezut ca e varianta in engleza.

 266. Edle

  Ai mai facut crevetii aia? Sau ai de gand sa-i lasi cativa ani in congelator? 🙂

 267. catalin

  Pai doar un nebun bea doar apa. 🙂

  Am uitat de creveti, tocmai mi-am facut altceva de mincare. 😆

 268. Angela

  N-ai cum să uiți de creveți. Recunoaște că ți-e groază de ei.

 269. catalin

  Ba am. Eu pot uita orice.

  De mincat i-oi minca, daca m-o pus naiba sa-i iau. 🙂

 270. Angela

  Păi mănâncă-i odată. Eu aș mânca, dacă i-ar găti cineva. O făcut copilu odată o chestie complicată și dichisită, cu creveți și scoici și naiba mai știe ce, că o durat juma de zi făcutul și mi-o ars cratița aia bună, dar ce-o ieșit era ok. Parcă Gumbo îi zice, un sos care trebuia fiert ore întregi și în care se bălăceau creveții și scoicile

 271. fandacsia

  Costelus, fa-i in tigaie in unt si cu un pic de usturoi, zici ca-s mici 😀

 272. Edle

  N-am auzit de sosul asta, da’ crevetii si scoicile trebuie sa fiarba vreo 2-3 minute. Atatica. Ia sa caut.

 273. Edle

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gumbo
  Mmmm, sounds gut, creca fac si eu. 🙂

 274. Angela

  Păi creveții și scoicile se pun spre sfârșit, cu sosul e mai multă treabă.

 275. catalin

  In tigaie am de gind sa-i fac, cu mujdei peste. Sau cu foarte mult mujdei, in caz ca-mi vine sa fug dupa prima inghititura. 😀

  Cred ca sosu’ a durat mult, Angela, crevetii n-ai cum sa-i fierbi jumate de zi.

 276. andreea

  poftim!
  iar vorbiţi despre mîncare! 😛

 277. Edle

  Voi vedeti ca am scris „gut”, da? 😆 Vai de capul meu, nici engleza nu mai stiu!

 278. catalin

  Pai despre ce sa vorbim, despre gutut? 😆

 279. Edle

  Maaama, am gasit si o reteta. Cu stridii, crab si creveti. Imi ploua in gura.

 280. Edle

  Va mai pun ceva.

 281. Edle

  Senti che bel vento
  Non basta mai il tempo
  Domani un altro giorno arrivera (lo stesso)…

 282. andreea

  eu beau, Edle. vin. chiar acum.
  aşa că poţi vorbi cu mine. 🙂
  pînă nu demult, îmi plăcea alb şi dulce. acu m-am sucit pe roşu şi sec. numa să nu fie prea aspru.

 283. Edle

  Merlot, Andreea? Asta e vinul potrivit la toate. 😉
  Eu beau prosecco. Aspru. 🙂

 284. andreea

  cam aşa. taică-miu a dat în mania cercetării vinurilor roşii şi tot cumpără, care de care mai ciudate, le tot încearcă şi-mi explica ce şi cum. în fine, nu prea se prind informaţiile astea de mine. îi spun îmi place sau nu-mi place şi gata. 🙂

 285. Edle

  Beau foarte rar vin rosu, dar, cand beau, trebuie sa fie aspru si amar. Mda, am gusturi ciudate. Stiu ca majoritatea prefera suavul Merlot. 🙂

 286. Angela

  Ați participat vreodată la curățarea unui acvariu? Dacă până acum ați scăpat, iar copiii voștri vor dori vreodată să facă o astfel de achiziție, împotriviți-vă din răsputeri. Puteți însă să le recomandați călduros dușmanilor să cumpere unul. Iaca îndeletnicire la ora asta!

 287. Edle

  Eu, eu! Si inca de cate ori! Da’ am reusit sa-l dau. Pesti, plante, melci, tot! M-am rugat de oameni sa scap de ei, ca mai nimeni nu voia sa se bage! Nu-mi mai trebuie. 🙂

 288. catalin

  Stridii, crab si creveti! 😀 Doamne iarta-ma! 🙂

  Mie-mi ploua-n gura cind aud de … brinza cu mamaliga.

  Ha? Ce-i asa de greu cu pestii? Eu credeam ca, din contra, sint usor de tinut. Credeam ca pisicile is belele.

 289. Edle

  Pisicile is o nimica toata, sa mor io! Bine, schimbatul nisipului e cam naspa, tre’ sa recunosc, da’ iti ia cinci minute, nu o ora, cat stateam eu sa curat acvariul. Acolo e cu taiat plante, frecat peretii, cules melci care se inmulteau ca… soarecii, schimbat apa, treaba multa!

 290. Edle

  Am avut si caini (doi), un iepure si neste papagali. Pot sa spun ca mai uncomplicated decat pisicile nu se exista. 🙂

 291. Edle

  Bine, pe insula mai aveam si geckos, iguane si alte minunatii. Ah, si o broasca, care venea in fiecare seara si se holcoba la noi. O chema Vivica. 🙄

  Chiar, tre’ sa caut poza cu iguana, ca ti-am zis odata ca o trimit. 🙂

 292. catalin

  Am avut si caini (doi), un iepure si neste papagali

  Simultan? 🙂

  Sa-ti arat eu mina mea dreapta cu 3 (trei) cicatrici permanente de la o pisica semi-domestica pe care au avut-o ai mei! De canapele distruse nici nu mai spun. Sau de plase de tintari! Da, dihania sarea PRIN PLASA sa prinda vrabii la geam. La etajul 3. Nu stiu cum de n-a cazut niciodata.

 293. Edle

  Doar cainii simultan. 😀

  Se pare ca a mea e cumintica, atunci. Se joaca foarte frumos cu astia mici, nu scoate deloc ghiarele.

 294. catalin

  Da, parca mi-ai spus ca-ti intra iguana in casa.

  Frumos ar fi fost sa te trezesti noaptea, sa intinzi mina si sa intrebi: „dragul meu, tu ai solzi?”. Si apoi sa sari urlind din pat. 😆

 295. catalin

  Ce maninca in general nemtii, Dana? Stiu de cineva din Germania care se plingea ca nu prea gasesti altceva in afara de cirnati si cartofi. Fara salata. Si, bineinteles, nelipsita bere.

  Ia uite Andreea, ii tineai pumnii lu’ Voiculescu. Din ce inteleg io de aici se reduc unele pedepse, se prescriu mai repede alte lucruri, si, cel mai important, interceptarile trebuie sa fie facute cu instiintarea inculpatului. (!!) 😆 „Ba, fii atent ca-ti ascult telefonul!”. Acuma na, asta scrie ala, nu-mi prea plac mie analistii de nicio culoare … dar cred ca Felix are sanse mari sa scape.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16519639-asta-iesit.htm

 296. Edle

  Nu prea stiu ce mananca nemtii. Poate ca da, majoritatea sunt cu carnati, cartofi si varza murata, dupa cum le e si renumele. Dar pot sa-ti spun si ca restaurantele italiene unde ma duc eu sunt pline. Fiecare, probabil, dupa gusturi. 😀

 297. Radu P.

  nemtii mananca brocolli si multe supe crema.
  si copii prajiti la micul dejun.

 298. andreea

  io tot mai cred că nu scapă. adică, pur şi simplu nu vreau să mă gîndesc la varianta asta, Cătălin.

  a, şi te-ai orientat să citeşti pe cine trebuie, zic eu.

 299. andreea

  am cumpărat nişte mascote. n-am mai mîncat mascote de cel puţin 20 de ani. acum mă uit la ele, mi-e teamă să gust, ca nu cumva să fiu dezamăgită. pe vremuri mi se păreau… de neegalat. 😛 aşa, pe dinafară arată la fel, negre şi tronconice…

 300. catalin

  Copii in camasi de forta…

  Romania iar a fost acu’ doua zile in Washington Post. Normal ca nu de bine. Nu cititi daca sinteti sensibili, va rog.

  http://www.washingtonpost.com/sf/style/2014/01/30/a-lost-boy-finds-his-calling/

 301. catalin

  Eu nu mai auzisem de mascote … comestibile. Noroc cu google asta.

 302. Angela

  Uau! Mascote! Am și uitat de ele. Acum i le descriu copilului, că nu știe ce-s alea. Sper să nu te dezamăgească. Eu chiar acum mănânc jeleuri, și de ele uitasem, dar le-am văzut azi la magazin și m-a apucat dorul. Nu m-au dezamăgit, sunt exact ca jeleurile copilăriei la formă, gust și culoare. Ciudat e că nu-mi amintesc să mă fi dat în vânt după ele atunci, dar acum m-a pălit nostalgia. Îs neaoșe, made in Romania.

 303. andreea

  da, asta e:

  sora buna cu joffre-le:

  si ceva ce, probabil, copiii aia din linkul lui Catalin nu au gustat vreodata. 😦

 304. catalin

  Aoleu, mor de pofta. Si n-am absolut nimic dulce in casa, si nici nu voi avea prea curind. As minca monitoru’.

  Cum mai e cu curatenia, Angela?

 305. Angela

  Ce curățenie??

 306. catalin

  Nu erai tu sefa de santier, cu o centrala termica, mai multe chestii complicate.

 307. Angela

  Ba da, dar până la curățenie mai este mult și bine. Mai e de făcut o mască pentru țevile din baie, gresie, faianță, zugrăvit..deocamdată e montată centrala și funcționează, dar au fost o mulțime de reparații de făcut la pereți și dracu mai știe ce. Modificări la rețeaua electrică, la instalația de apă – v-am zis că blocul e de pe vremea lui Gheorghiu-Dej și instalațiile, vai de capul lor. Se va termina cândva, dar curățenia nu mă privește. Să se descurce proprietarul, adică feciorul. Prevăd că descurcatul va consta în faptul că mama o să găsească ceva profesioniști. E prea mult, trebuie specialiști acolo să curețe. Eu nu-s în stare de nimic acum.

 308. catalin

  Ma bucur ca de-acum are caldura. 🙂 Dar, cu gresia si faianta, e musai sa le puna acum? La o adica poti da un var in 2-3 zile sa arate a casa, si astepti cu celelalte pina cind se mai incalzeste putin.

 309. Angela

  Păi e cam musai, că după aia iar trebuie scoase toate din bucătărie, iar se dă cu curu-n sus toată casa. Și omul locuiește acolo, îi trebuie chestii funcționale. Mai vine pe aici, dar nu poate să stea tot timpul. Nu-i problemă că e iarnă, numai să se termine odată. Că l-a apucat să schimbe cam tot pe acolo și a devenit mult mai complicat decât am estimat eu.

 310. andreea

  cică a schiat la Azuga azi. i-au dat oamenii ăia de toate. schiuri, costum, clăpari, chiar şi ochelari. părea fericit, la telefon. no, cum să mă pun eu în contra fericirii lui?! zice că mîine merg la Sinaia. mi-a promis că nu se dă pe Carp. nu pot decît să am încredere…

 311. catalin

  Andreea, tu ai schiat vreodata?

 312. andreea

  apăi da. la 16 ani mi-am rupt schiurile pe Rîpa Zăpezii, de la Omu mai spre vale, cu Colţii Morarului deasupra. ce peisaj… singura mea scuză a fost că eram îndrăgostită turtă şi respectivul era pe aproape. io nu mi-am rupt nimic, dar am ajuns acasă fără schiuri. mama a zis mersi că am venit şi aşa şi cînd am întrebat-o, cam terminată, dacă mă mai lasă, a zis că bineînţeles că mă mai lasă. şi am ţinut minte chestia asta…

 313. andreea

  e acum, pe Procinema, dacă nu l-aţi văzut. tot al lui Tim Burton (Big Fish), tot un fel de basm. cu Depp, la începutul carierei. cînd mi-a căzut mie cu tronc. 🙂 pentru cine mai vrea să lăcrimeze un pic.

  http://www.imdb.com/title/tt0099487/

 314. catalin

  Ha, pai vezi. 🙂

  Eu … n-am vazut muntii din tara. N-am avut cu cine merge, nici in liceu, nici in facultate. Sau oi fi fost eu mai salbatic, in liceu imi era rusine sa cer bani de la mama sa ma duc undeva, nu stiu. Imi pare rau acum si-i prea tirziu. 😦

 315. andreea

  ei, că eu am văzut… o frîntură din Bucegi, ca bucureştenii leneşi…

 316. catalin

  Ce fac eu aici … muntii sint cam la 150-200 de km (cei mai apropiati). Dar, autostrazile fiind bune, poti pleca dimineata din oras cu masina, ajungi la munte, te cocoti pe el, apoi seara te intorci in oras. Te costa doar benzina (unde mai pui ca o imparti la toti dintr-o masina). N-am aflat de la inceput de grupurile astea, si pina atunci am stat cu buzele umflate, ca toti cei din jurul meu prefera sa faca drumetii prin malluri. In Romania nu cred ca ai putea sa pleci din Bucuresti dimineata, sa ajungi in Valea Prahovei, si sa te intorci in aceeasi zi.

 317. andreea

  cum să nu poţi? ai tren la 7 (eu îs fana tren). la 8.30 eşti la poalele Bucegilor. te poţi fîţîi destul, 10-12 ore, dacă te ţin puterile. la 22.00 poţi fi în pătuc, înapoi, cu ceiuţul în braţe. 😛 mă rog, e destul de obositor…

 318. catalin

  Si eu as fi fan tren, ca merg unii si cu 150 (maxim e 110). 🙂 V-am spus cum am nimerit odata intr-un sant? Cred ca eram alb la fata.

  Nu stiu eu atunci de ce n-am mers … n-am avut prieteni, n-am avut cu cine. Credeam insa ca e complicat, cu cazare si chestii de astea.

  Dar tu, Andreea, ai facut vreo excursie de asta, de o zi?

 319. andreea

  hă, hăăăă, de mult de tot. parcă nici nu-i vorba despre mine. 😛 de cîteva ori.

 320. Angela

  Cred că m-aș dezmembra dacă m-aș mai pune acuma pe schiuri, ultima dată am fost acu vreo 28 de ani. Nu mă descurcam prea grozav, îmi era frică de pârtii mai grele, dar am fost câțiva ani la rând, vreo trei-patru. Exul ținea morțiș să mă învețe chestii, schiat, scufundări, vitejii din astea la care nu mă prea trăgea ața, dar după ce mă prindeam, îmi plăceau. Acum, gata, stau și-mi păzesc oasele, să nu se rupă.

 321. catalin

  Si de ce nu poti repeta? Doar o zi sa fugi de oras, de metrou. Ii iei si pe-ai tai.

 322. catalin

  Ei, Angela, tot ai avut mai mult curaj ca mine, macar ai pus schiurile in picioare, eu nu. Dar asa-i, cel mai greu e sa incepi. Daca nu m-ar fi ajutat cineva, acum vreo 2 ani, intr-o excursie mai dificila, poate ca n-as fi avut suficient curaj. Omul nu mi-a facut nimic, nici macar nu m-a impins sa merg mai departe, imi spunea sa merg cit vreau eu, cit ma simt comfortabil. Dar a stat linga mine. A doua oara am facut acelasi traseu fluierind …

 323. andreea

  eteee… îs cam sătulă de Valea Prahovei. mergem cam de trei ori pe an, în diferite anotimpuri şi vacanţe şi am ajuns să cunoaştem Sinaia şi Buşenii pe dinafară. eu deja nu prea mai vreau acolo. m-am plictisit. în plus, o dată la două săptămîni sînt la mama (acum, de pildă), că nu ştim cît o mai putem vedea 😦 , iar în celelalte uichenduri… hm… cam am treabă.

 324. catalin

  Oare cum sa fac sa scap de scris un nou post? 🙂

 325. catalin

  Va zic si-un puzzle, usor.

  Aveti 20 de flacoane cu pastile (fiecare flacon contine suficiente pastile, sa zicem 100). 19 flacoane sint cu pastile de 1 gram, celalalt flacon contine pastile de 1.1 grame. Avind la dispozitie un cintar foarte precis, cum puteti depista flaconul cu pastile mai grele dintr-o singura cintarire?

 326. Radu P.

  se ia primul flacon si scoate o pastila din el si se scrie pe el 1. Se ia al doilea si se scot 2 pastile si se numeroteaza cu 2. Si asa mai departe. Apoi se pun toate pastilele scoase intr-un flacon si se cantaresc.

  in mod normal ar trebui sa cantareasca 1+2+3…+20= 210 (sper sa nu fi gresit) dar ele o sa cantareasca mai mult deoarece niste pastile sunt mai grele cu 0,1 gr. si atunci facem diferenta ex: 211,6-210=1,6 gr inmultim cu 0,1 rezulta 16, deci flaconul 16 are pastile mai grele.

 327. Radu P.

  am gresit, impartim nu inmultim cu 0,1

 328. Radu P.

  Nenea Catalin, asta e puzzle? Io credeam ca pozele alea pe care le-aduni din mai multe bucatele sunt puzzle si alea ma cam enerveaza.

 329. Edle

  Oh, ce film frumos!

 330. andreea

  👿
  nu fac probleme duminica!

  ce film, Edle? cu omul foarfecă?

 331. andreea

  pazăl tocmai ce am făcut acum două zile. a venit Sabina la mine cu bucăţelele, le-a înşirat pe masă şi a suspinat ajuăăăăămăăăăă!!!

  păi, şi poza unde e? zic
  fără poză!, a spus ea şi m-a privit dulce. a fost un chin…

 332. Edle

  Ihi. Mult mi-a mai placut. L-am vazut de o mie de ori. Si mai e unul – la asta m-am indragostit eu iremediabil 😛 – Benny and Joon.

 333. andreea

  nu l-am văzut…

  am crezut că te referi la ăsta, care, iar, e foarte foarte mişto.

  http://www.imdb.com/title/tt0108550/?ref_=nm_flmg_act_26

  cu un DiCaprio incredibil, pentru cine l-a văzut doar în Titanic. 🙂

 334. catalin

  Bravo Radule, ai dibuit-o! 🙂

  Dana, tu n-ai avea chef sa aduni niste poze si sa faci un articol? Ca locuri frumoase sint sigur ca ai tot vazut, cel putin mai multe decit altii.

 335. catalin

  Ii dadusera mai mult lui Muresan, vreo 10, i-o redus la 3. 😦

  Sint si foarte mici pedepsele, unuia daca fura un iepure ii dau imediat 4 ani de puscarie, procesul dureaza 2 luni, timp in care asta e in arest. Fara zeci de recursuri, fara ICCJ, fara eliberare conditionata. Toti cetatenii sint egali in fata legii …

  Oricum, din cite am inteles eu, a intrat noul cod in vigoare, multe chestii se prescriu, si, chiar daca il modifica prin ordonanta, se ia in calcul legea cea mai favorabila. Daca mai aveam dubii, acum sint sigur: Voiculescu va scapa! Daca n-a facut nimic, de ce sa stea degeaba in puscarie?

 336. catalin

  am mai incercat cu choco, degeaba 😦 Se pare ca e si o tema abandonata. Poate nimeresti alta tema care sa-ti placa mai mult.

 337. andreea

  dă-o încolo de ciocolată, nu contează. 🙂 o să încerc cu nişte poze, pentru fundal. dar n-am timp. timp, timp. timp…

 338. catalin

  Si eu voiam sa scriu ceva, dar n-am timp…

 339. andreea

  eteeee… să mai scrie şi alţii!

  (să vezi ce o să se mai grăbească… 😛 )

 340. Angela

  Bateți șaua să priceapă iapa, căpușa bugetului, care oricum n-are ce face toată ziua și mânâncă din sudoarea boborului harnic și muncitor.

 341. catalin

  Angela, eu zic ca povestile, amintirile tale sint tare frumoase. Acuma, te rog, nu te simti in vreun fel presata. Dar, daca vei dori sa scrii ceva, eu as fi fericit sa citesc. Poate si altii. Poate toti cei de aici. 🙂

 342. Radu P.

  Angela, poti sa depeni si niscaiva amintiri urate, asta ca sa vezi ca n-avem preferinte si nici nu punem presiune pe tine.

 343. andreea

  mie mi-a plăcut povestea Angelei de anul trecut.
  cea… cu meşterul. 😛

 344. andreea

  da’ tu ce cusur ai?! ţi-ai şters amintirile?

 345. Radu P.

  io nu scriu decat despre muzica. si n-am chef sa va plictisesc.

 346. Angela

  Puteți liniștiți să puneți presiune, rezist cât rezist și apoi mă turtesc, ce altceva se poate întâmpla? Acuma n-am amintiri de niciun fel, că-s foarte ancorată în prezent și rătăcesc prin meandrele concretului.

 347. catalin

  Oamenii nu au reusit inca sa explice de ce ascultarea unei melodii placute determina eliberarea de dopamina in creier. Asa ca ai plictisi tu pe unii, dar, inconstient, o muzica frumoasa le face bine.

 348. catalin

  Hmm, n-am putut pune comentariul de mai sus din prima, imi spunea ca „nu poate fi publicat”. Pentru o clipa m-am gindit ca sint bannat si de aia. 😀

  Am inchis browserul si a mers.

 349. Angela

  Numai ce o îndrăgisem pe Elena Udrea, și acum m-a enervat iar.

 350. Radu P.

  S-ar putea ca bratul balaurului sa te fi ajuns si aici, Costelus, asta din exces de zel ca sa vaza admiratoarele ce treaba buna face acest don Chihote de la Mansa la andropauza.

 351. Angela

  Nu te poți culca pe o ureche în lupta cu teroristu’, musai să lupți zi și noapte, să veghezi, să anticipezi. Că nu se știe, nu se știe, Dujmanu nu doarme, el hărțuiește și când respiră.

 352. catalin

  Balaur? 😆 Crevete fiert poate.

  Apropo, Dana, am mincat ieri creveti. Usturoi n-am pus, eram sigur ca n-o sa-i suport, am zis ca-i pacat sa stric usturoiul degeaba. Am prajit asa, 5-6, de pofta, si i-am mincat cu frica.

  Mai, is buni. Fara gluma. Gust aproximativ ca pestele. Ai mei na, au fost congelati luni de zile, daca nu ani, probabil ca proaspeti sint mult mai gustosi.

 353. Angela

  No, bravo pentru creveți! Ai mai trecut un prag. Așa trebuie făcut cu toate.

 354. Angela

  Am tot felul de nedumeriri în legătură cu Codul Penal.

 355. Radu P.

  Băi, io v-aş prezenta lista cu aipiuri să vedeţi şi voi de câte ori ne-a survolat crevetele, dar mi-e jenă de unii, ş-apoi unde mai pui că nici nu ştiu cum se face. Dar vorbesc şi eu să mă aflu-n treabă.

 356. Angela

  Lasă-l în amarul lui, să survoleze, că se pare că altă bucurie n-are. E țicneală curată. Poate-i trece.

 357. catalin

  Da, n-a fost greu cu crevetii. Am si promis …

  Cu Codul Penal lucrurile cica ar fi clare. Au intrat in vigoare, interceptarile nu mai sint posibile, pedepsele reduse, prescrieri girla. Chiar daca se vor modifica unele lucruri dupa aceea, nu prea mai conteaza. Cred. Asta e, tara hotilor.

  Kovesi: ”Dacă acest Cod intră în vigoare cu actualele limite de pedeaspă pentru o oră sau 24 de ore, chiar dacă ulterior vor fi modificate, se va aplica principiul legii mai favorabile”

 358. catalin

  Hahaha, IP-uri. Am aflat acum 2-3 zile ca mi-am luat IP de Gorj, ca sa fiu mai aproape de dragostea vietii mele. Culmea ca IP-ul respectiv nu e proxy (deci il poate folosi doar detinatorul de drept). Asta da dovada de iubire, nu? 😀

  Nu, crevetele nu-i ticnit, si-a cam indeplinit scopurile. Cu ajutorul altora, cu perseverenta si rabdare, a reusit.

 359. Radu P.

  Cataline, stai linistit si nu te mai agita. Toti au vrut aceste coduri, in frunte cu basescu si cu macovei aia care se da campioana anticoruptiei.

  In acest moment nu mai exista nimeni, dar NIMENI langa adevar si cinste. Dar toate astea au sa se intoarca tot impotriva lor, pentru ca ei o sa aiba nevoie stringenta sa fie aparati de hoti si de criminali, caci astia peste ei si peste averile lor or sa tabere.

 360. Angela

  O să iasă și Fenechiu? Si Năstase? Că ăluia de a omorât în 2005 o fetiță de opt ani îi dau drumul din pușcărie și-l mută în ceva centru de reeducare pentru minori, deși numai minor nu mai e. Și se reduc astfel și din ani. Ciudat mai e și principiul legii mai favorabile.

 361. Angela

  Cătălin, 18;37
  Ba-i țicnit. Aș folosi termenii din psihiatrie, dar n-am patalama pentru asta, așa că nu-mi permit. Ce adult sănătos mobilizează atâta timp și resurse pentru o miză..nici nu știu cum să-i zic. Înțeleg să te strofoci să răstorni un guvern, dar să stăpânești un blog? Dacă pentru cineva asta-i o miză atât de mare, revin la afirmația cu care am început.

 362. catalin

  A, da, bineinteles, dar eu nu am nici o simpatie pentru Basescu. Sint sigur ca toata cearta cu Ponta e doar aparenta, in realitate (la furat) e o colaborare perfecta intre ei.

  Angela, nu am inteles daca o sa iasa aia deja condamnati, dar, fara inregistrari, cu siguranta nu va mai intra nimeni. Adica vor intra hotii de buzunare, cei care fura gaini, astia. Fraierii.

 363. andreea

  aoleu, ce-aveti?!

 364. Angela

  Ba pot să iasă. Dacă am înțeles bine, cuiva deja condamnat după legea veche i se aplică prevederile celei noi, dacă-i sunt favorabile, deci dacă pedeapsa e mai mică, sau nu mai e deloc. Așa am priceput eu.

 365. Angela

  Ce să avem? Ne bântuie spiritul civic.

 366. catalin

  Ţicnită. Nu s-a spus sus si tare ca e un singur admin care decide totul? Nu merita sa intru in chestii tehnice, dar vorbim de zeci de ore de munca si nenumarate victime colaterale. Ca sa nu spun ca ma si doare, nu credeam ca se poate asa ceva, n-am mai vazut in viata mea asemenea cadere.

 367. andreea

  nu cu Codul… cu ailalta.
  nu sinteti cuminti. vreti sa abateti urgiile cerului asupra voastra… 😛

 368. catalin

  Dacă am înțeles bine, cuiva deja condamnat după legea veche i se aplică prevederile celei noi, dacă-i sunt favorabile, deci dacă pedeapsa e mai mică, sau nu mai e deloc.

  Nu stiu, ce pot sa zic, presa nu mai exista sa ne lumineze si pe noi. Vedem ce spune Europa, ca acolo sint banii si acolo se iau unele decizii. Fara presiunea UE si a SUA, Nastase s-ar fi bucurat in libertate de furaciunile lui (si probabil ca ar fi fost in guvern, sau, de ce nu, chiar prim-ministru).

 369. Angela

  Atacul crevetelui.

 370. andreea

  cu Codul e urita de tot. dar, totusi, am inteles ca pentru recidivisti pedepsele se aspresc. in fine, nu am urmarit cu mare atentie tambalaul.

 371. Angela

  Pe mine m-a luminat Koveși. Să ne lămurească Radu, el se știe cu astea.

 372. catalin

  nu sinteti cuminti. vreti sa abateti urgiile cerului asupra voastra…

  N-am prea fost, meritam pedepse. 😛 Dar, stii ca putem face pagini parolate? Imi imaginez fetele celor care nu ar mai putea citi astfel. 😆

 373. andreea

  ma rog, la ce spune el (Radu) as mai pune un diez. ca e prea di tat pesimist si incruntat din fire… 😛

 374. catalin

  Eu am cautat azi dimineata sa inteleg si io ce si cum (cu codul asta), dar n-am gasit mai nimic! Un articol din Gandul de acum 3 zile, de unde am luat citatul Laurei Kovesi. Plus un alt articol care descrie cum au fost pusi unii in libertate, desi aveau condamnari de 12 ani pentru inselaciune: noul cod a redus pedeapsa la 3 ani.

  http://www.mediafax.ro/social/efectele-noului-cod-penal-situatia-detinutilor-eliberati-si-transferati-12013179

  Ce zici, Andreea, pui pariu ca Voiculescu nu intra la puscarie?

 375. andreea

  parca am mai pus noi un pariu… 🙂

 376. andreea

  io zic ca intra. pe ce punem pariu?

 377. catalin

  Hmm, nu stiu. Da, am mai pus si am pierdut, si nici n-am scris vaporos …

 378. catalin

  Cam ce inseamna sa iesi dintr-o gaura adinca.

 379. andreea

  aaaaaa!!!

  da’ cine l-a pus să intre acoloooo!!!

 380. catalin

  Cele mai urite gauri is alea in care intri singurel, plonjind cu capul inainte …

 381. Edle

  Felicitari, chiar ma bucur! Data viitoare sa pui si un pic de usturoi, sunt foarte gustosi. Si unt! 🙂

 382. Radu P.

  Daca mai pui un diez la ce-am zis io, atunci inseamna ca amplifici totul cu jumate din valoarea celor spuse de mine. Cre’ ca vrei sa pui totusi un bemol…

  Codurile nu sunt proaste deloc, mai ales ca cele vechi erau comuniste. Singurele chichite sunt alea in care se ia din puterea servicilor de ascultare. Dar asta nu ma mai mira, pentru ca vad ca e o actiune concertata la adresa sts-ului, acum mi-e clar ca oamenii aia au fost lasati sa moara intentionat pentru ca banditii astia sa puna mana si pe serviciul asta.
  E tot mai evident lucrul asta.

 383. Radu P.

  Angela, crevetele e nebun de legat si nesimtit pe deasupra, dar asta nu ma mai mira pentru ca are un nivel scazut de educatie.
  Care alta otreapa de om ar fi amenintat-o pe Andreea cu deconspirarea, vezi Doamne, a mailurilor personale, semn ca maramite ar fi intrat in calculatorul ei? Iti spun eu, nimeni nu s-ar fi coborat atat de jos.

  Adica mint, mai e si chestia aia mica, neagra si rea, politicalicorectnes de fatada, care-i sta alaturi si il aplauda pentru asemenea fapte eroice.

 384. Radu P.

  Filmul ala e un trucaj. Nimeni nu cade intr-o groapa in apa, din contra, apa are tendinta sa te arunce afara. Ca sa ajungi intr-o groapa din aia trebuie sa muncesti serios.

 385. Radu P.

  Neagra la suflet, binenteles, a nu se intelege altceva.

 386. Radu P.

  Bai, clisma, chestia aia la care esti atat de expert e si cu atinsura prostatei?

  Bai, cu ce vrei sa ne „futi in guri fetele si nepoatele” cu chestia aia flasca a ta? E ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie, fraiere.

 387. andreea

  m-ai ameţit cu bemolii şi diezii. mi se pare că ce spui acu’ se bate cap în cap cu un comentariu anterior, dar încă nu mi-am băut cafeaua, aşa că mă mai gîndesc şi revin.

 388. Angela

  M-am lămurit definitiv cu crevetele vigilent. Mai e și prost-grămadă. Sau egocentrismul monomaniacal îl orbește de tot. Unde, mațul lui negru de crevete, l-am făcut eu hărțuitor? Se referea la asta, probabil:
  ”Nu te poți culca pe o ureche în lupta cu teroristu’, musai să lupți zi și noapte, să veghezi, să anticipezi. Că nu se știe, nu se știe, Dujmanu nu doarme, el hărțuiește și când respiră.”
  EL, dobitocul, el e cel care luptă cu sceleratul, obsedatul, hărțuitorul! Ce dracu a priceput, tâmpitul?
  Scuzați, mi-am permis să intru acolo, după cele spuse de Radu mă gândeam că mă privește. Așa e, zburătăcește pe aici și nu poate trăi fără noi. Urmez pe tapet, ca studiu de caz. Chiar nu-l voi citi. Să mi-l trimită prin poștă. Și gata cu asta. E caraghios, previzibil și plicticos.
  Mi-am adus aminte de un banc de pe vremea mea:
  Întrebare, la Radio Erevan:
  – E adevărat că Tovarășul și Tovarășa au fost ilegaliști?
  – Au fost semi-ilegaliști. Ei se ascundeau, dar nu-i căuta nimeni.

 389. catalin

  Angela, de multe ori am avut senzatia dincolo ca nu conteaza ce spui. Era suficient sa deschizi gura, sa zici „afara ninge” pentru ca unele persoane sa inteleaga ca, de fapt, le-ai atacat. De multe ori continutul unei fraze nu era citit deloc: daca esti de partea binelui – spui numai de bine, iar daca esti de partea cealalta – intotdeauna spui numai de rau. Chiar daca tu vorbesti despre vreme.

  Nu cred ca e trucaj filmul, Radule, de ce spui asta? Se vede la inceput cum intra omul in groapa aia: plonjind cu capul inainte.

  Cine imi da un sfat: cum se taie o ciocolata menaj (groasa) in bucatele mai mici?

 390. Angela

  Pe mine să nu contezi la faza cu ciocolata. Habar n-am. Cu dalta și ciocanul, cred.

 391. andreea

  cu satîrul. dar trebuie să strigi (HA!) cînd dai cu el.

 392. Radu P.

  Deci, mai Catalin, io am primit un mail prin care am fost anuntat ca e un articol nou pe ciocolata ta. M-am dus dupa el si ciuciu.

  Am aflat ca a fost ceva dar tu ai cenzurat. In cazul asta, eu te salut cu plecaciuni pe tine si falsa ta pudoare.
  Adio!

 393. catalin

  Ce ne grabim sa tragem uneori concluzii!

  Nici nu stiu daca intentia autorului a fost sa puna un articol sau un comentariu, banuiesc ca un comentariu (si a pus articol din greseala). Articolul respectiv continea un clip pe youtube urmat de un rind fara legatura cu clipul; cineva care nu l-ar fi cunoscut pe autorul articolului nu ar fi inteles care sint intentiile sale. Dar deloc.

  I-am trimis un email autorului, si, neprimind raspuns in vreo doua ore, am decis sa pun articolul in draft, temindu-ma ca va fi inteles gresit. Da, mi-am dat seama ca autorul a fost socat de anumite lucruri facute de niste fanatici, ca articolul era un exemplu de „asa nu”, dar, repet, lipseau acolo niste explicatii care ar fi luminat lucrurile. Daca am gresit, imi cer scuze. Am o copie a acelui articol, deocamdata nu o pot face publica, mai asteapta si tu citeva zile. Oricum exista persoane aici care au vazut articolul, au comentat la el, si vor putea confirma, daca e nevoie, ca n-am cenzurat nimic.

 394. Angela

  Ce dracu se întâmplă?

 395. catalin

  Angela, eu nu stiu alta varianta. Si nu pot pune eu articolul cu pricina pentru ca, dupa ce l-am facut draft, autorul a decis sa-l stearga. Repet, cred ca a fost o confuzie intre comentariu si articol, probabil si niste probleme tehnice. Ti-am trimis si mail…

 396. andreea

  eeeeegzact.
  dracusorii, Angela, isi vira coditele lor… peste tot. ei sint responsabili.

 397. Angela

  Cred că-i bine să fii drăcușor. Ce viață palpitantă și plină de satisfacții! Și toată pe bază de coadă. Altceva nici nu-ți mai trebuie.

 398. andreea

  am senzatia ca jumatate din viata mi-am petrecut-o cu ei. ba ca sa-i dibuiesc, ba ca sa le rup coada, tragindu-i afara dintr-o… situatie, ba ca sa le dau un pic de satisfactie… am obosit.

 399. Angela

  Or fi având și ei rostul lor.

 400. catalin

  Ei, poate ca dracusorii sint tocmai sarea si piperul. Cred ca mai important e sa recunoastem ca si-au bagat ei coada si sa nu-i lasam sa ne afecteze relatiile cu altii. Sau, mai rau, sa-i facem pe altii sa sufere din cauza unor impielitati cu cozi.

  M-au speriat mereu cuvinte ca niciodata sau intotdeauna, si am fugit de oamenii inclinati sa puna repede etichete definitive. Eu nu ma cunosc pe mine, cum sa am pretentia ca i-as cunoaste pe altii?

 401. catalin

  Daca mai doriti explicatii amanuntite despre coordonatele din accidentul aviatic din Apuseni, le gasiti aici:

  http://www.sciencefriction.ro/2014/02/04/avem-niste-coordonate-preparam/

  (iar, daca sint lucruri neclare, nu va sfiiti sa intrebati acolo, omul raspunde negresit. Iar de stiut nu se pune problema sa nu stie ceva).

 402. andreea

  îs terminată. lucrez ca tîmpita de dimineaţa pînă noaptea. fac tone de mîncare. scriu tone de mailuri. cînd mă trezesc, cînd sună ceasul, parcă acu’ două minute am adormit. aia mică vrea cu sania, cel mare… nu, cel mare nu vrea nimic. nici nu mai pot să privesc copacii pe-ndelete, deşi arată de parcă au înflorit, primăvara. da-s 25 de grade mai puţin. aş vrea o vacanţă la băi. sau într-un sanatoriu.

 403. Angela

  Vreau și eu la sanatoriu. Acu am venit de la Cluj, am praf în dinți și pe suflet, lucrările la fiu-meu se tărăgănează, banii se topesc și copilul e nervos, am fost să-mi iau kosmodisk, în disperare de cauză, că mă frâng de la mijloc și s-a apucat să mă doară un dinte, Unde fugim de-acasă?

 404. Angela

  Scuze, acum am făcut și eu ca tata, cum se plânge cineva de ceva, hop și el, mai abitir.

 405. catalin

  Ce-ar fi sa faci o pauza si sa privesti copacii? Sau sa te dai cu sania? 🙂

  Tot mai multe voci serioase spun ca nu e bine sa lucrezi de dimineata pina seara, ca nu ai randament. Mult mai bine cica e sa iei pauze, sa admiri natura, si sa muncesti mai putin (dar cu mai mult spor).

  Ti-o venit musteriul de la schi? 🙂

 406. andreea

  pai, Angela, putem sa facem un concurs.
  cum adica praf?! eu am inotat azi prin zapezi. s-a adunat prin unele locuri un fel de nisipo-zapado-mizga inalta de juma de metru. o placere!
  nu stiu unde sa fug… 😦

 407. andreea

  a venit musteriul. 🙂 are febra musculara si zice ca a cazut de 200 de ori.
  din pacate, uneori nu e timp de pauze. nu e timp si pace.

 408. catalin

  Andreea, hai la mine! Azi a fost cald tare, 30 de grade. Sub zero. 😀

 409. Angela

  Brrrrr. Aici a fost destul de blândă iarna. Se poate prosti de acum încolo, că mai are timp.

 410. catalin

  Am intilnit asa o pisica semi-domestica. O dulceata, mi-a lasat trei cicatrici permanente.

 411. andreea

  visez la vară.

 412. andreea

  am o cicatrice de 2cm pe braţul stîng, sus, aproape de umăr, de la o arsură cu apă fiartă. era pe vremea cînd făceam cafeaua la birou cu un fierbător aşezat anapoda într-un ibric întotdeauna instabil. şi mai am cîteva, invizibile dar usturăcioase pe vreme friguroasă, de la fiinţe umane, la fel, aşezate anapoda şi instabil în viaţa mea…

 413. catalin

  Linga umar? In ce zona a ajuns!

  Eu am o cicatrice pe picior, dar nu stiu ce sau cine a provocat-o. Habar n-am.

 414. Angela

  Apoi așa-i, suntem plini de cicatrici, mai mult sau mai puțin vizibile.

 415. catalin

  A da, mai rele-s alea invizibile, din suflet.

 416. catalin

  Angela, cumva se incarca greu pagina? Sper ca va aparea un post nou in curind.

 417. catalin

  Ceva incredibil. Nu-i talent, ii doar munca, incapatinare nebuneasca, multe vinatai si cicatrici.

 418. Angela

  Da, se încarcă greu.

 419. catalin

  Imi cer scuze pentru intermezzo asta, dar ma doare sa vad o persoana intr-o psihoza care nu se mai termina. Si un bou al carui singur scop pare a fi sa-i alimenteze fixatia prin orice mijloace. Stiu, nu ar trebui sa ma intereseze, dar …

  Nora, tu spui ca iti citesc blogul prin RSS. Da, e adevarat. Bun, si daca citesc asa, de ce as intra eu cu Tor sau cu nu stiu ce? Pentru ce? Chiar nu vezi contradictia aici? De comentat oricum nu comentez pentru ca am promis . Altfel recunosc, as comenta, faza cu Ana ma doare cumplit.

  Demult tare am instalat un server de Linux pentru cineva. L-am pus online si l-am lasat asa pina a doua zi, fara sa-i fac setarile de securitate. Serverul nu avea nimic pe el, nici un site. Adresa de IP a serverului nu era disponibila nicaieri. Ei bine, intr-o singura zi, vreo 20-30 de baieti buni de pe internet au intrat si-au scanat porturile, sa vada ce si cum.

  Sint sigur ca, daca te-ai uita la accesarile din urma, de dinainte de a ma banna, vei gasi multe lucruri dintr-astea „inexplicabile”. A, si pentru informarea ta, Tor poate fi blocat foarte usor, ai instructiunile pe site-ul lor oficial.

 420. andreea

  te zbaţi degeaba.

 421. Angela

  Chiar degeaba. Astea să-ți fie toate durerile.

 422. catalin

  Nu ma mai zbat. Asta-i oricum un comentariu de test. :))

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s