Pretext

Sînt cam multe comentarii la articolul precedent, şi în plus nici nu e o discuţie prea plăcută. M-am gîndit să pun un post nou, deşi nu am timp să scriu ceva care să încerce să fie interesant. Poate o să mai adaug vreo chestie, poate adăugaţi voi.

Am totuşi ceva, sper că o să vă placă clipul de mai jos, şi mai sper că poate nu îl ştiaţi.

Şi ăsta:

Iar ăsta e o adaptare a unui discurs faimos, dar pe care unii pot să nu-l găsească prea vesel. Mie mi-a plăcut rău de tot.

Reclame

431 comentarii

Din categoria Diverse

431 de răspunsuri la „Pretext

 1. Radu P.

  Catalin, empatia nu deloc interesanta din pozitia celui care are nevoie de ea, ci din a celui care o ofera.

  Charlie Chaplin a fost un artist si artistii sunt construiti altfel, ma refer aici la cei autentici, cateodata am impresia ca au luat-o inaintea rasei umane cu vreo 10 generatii.

 2. Radu P.

  Ăştia de tot vorbiti de manipulare, aveti impresia ca noi suntem copii de ţâţă şi Costeluş, orchestratorul demonic care trage sforile, ne plimbă ca pe nişte păpuşi dezarticulate de colo colo.
  Asta dovedeşte cât de penibili sunteţi…

  Eu unul m-am scârbit. Vă ştiu şi pe faţă şi pe dos, vă ştiu tot repertoriul. Ăla deştept şi spiritual.
  Nu mă mai stârneşte nimic.
  Aşa e, ai dreptate, Cosa e un copac mare şi bătrân, dar în umbra acestor copaci nu creşte nimic.

  Aşa că, am venit aici, la luminiş.

 3. catalin

  Radu, nu te superi daca te rog sa pui comentariul de mai sus la postul cu 17 km? As vrea ca articolul asta sa ramina curat, fara rahaturile legate de pistol. Bine, e doar o sugestie, sper ca nu trebuie sa spun ca faci cum vrei. 🙂

 4. Radu P.

  costelus, incepi si tu cu chestii gen seva, ca la articolul meu nu vreau nu stiu ce comentarii…

 5. ăăă….
  dacă începeţi să vă certaţi şi aci, io mă sinucid.

 6. andreea

  … uite-aşa!

  să vă văd!

 7. catalin

  Radu, imi cer scuze, intentia mea a fost alta. Am inteles, te asigur ca nu e nicio problema. 🙂

  Da, dincolo, aplicarea tembela si mecanica a regulii ca la articolul meu nu vreau sa comenteze X a generat tensiuni inutile.

 8. catalin

  Andreea, mai ai de asteptat, na! 😀

 9. andreea

  empatia…

  ştiţi la ce mă gîndeam?

  cei care am venit aici, sau chiar şi cei de dincolo, care nu nu au fost prea aspri cu fiara Costeluş, avem ceva în comun. avem copii. s-ar putea ca treaba asta să ne fi sucit minţile. probabil că faptul că avem copii ne tîmpeşte oarecum. e posibil… adică avem nişte ochelari mămoşi sau… tătoşi peste ochi care ne fac să vedem lucrurile aiurea. aiurea, adică empatic, dar într-un anumit fel. ceva legat de protecţie. poa’ să fie coincidenţă dar io nu cred în coincidenţe.

  acu’, tu nu trebuie să profiţi de asta.

  e foarte posbil ca şi eu, de exemplu, să uit că-s mămoasă şi să mă zvîrl cu fundul de pămînt urlînd că vreau aia sau vreau ailaltă sau că vreau să mă ocroteascădracu’ şi pe mine cineva. 😛

 10. Angela

  Am isprăvit de făcut clătite și am venit. Nu cred nici eu că e coincidență, ochelarii ăia mamo-tătoși care te fac să pari tâmpit în ochii nepurtătorilor chiar există. Mi-am dat seama de asta foarte limpede când fiu-meu avea cam un an jumate. De 9 Mai ne trimiteau mereu la depuneri de coroane în cimitirul eroilor. Mai fusem de multe ori, cu grădinița, cu școala, cu pionierii etc. De la slujbă ne trimiteau întotdeauna pe noi, eram un serviciu tânăr și abonat la chestii din astea. De data asta a fost altfel. Mă uitam când la mândrețea de ficiori din garda de onoare, tineri, sănătoși, frumoși,unu și unu, când la șirurile de cruci mici, multe, albe, aliniate, toate la fel, unele cu nume, altele cu ”necunoscut”. Și mă gândeam că cei de sub cruci au fost și ei fix ca cei din gardă, tineri și frumoși. Mai mult decât atât, că și unii, și alții sunt copiii cuiva și am și eu acasă unul. M-a tulburat destul de tare și desigur, m-a apucat smiorcăiala. Până atunci nu mă gândisem și nu simțisem așa ceva. Melodramă, deh!

 11. andreea

  toată ziua faci clătite… 😛

  orişicum, e un imbold pentru lacrimi mult mai de înţeles şi serios decît smiorcăiala mea de la patinajul artistic, de pildă.

  iar am bocit, cînd am văzut-o pe asta mică de 15 ani, rusoaica, cum a luat medalia de aur. sînt incorigibilă. cred că am un mecanism în creier care reacţionează pavlovian la următorii stimuli: fată frumoasă, podium, fustiţă, paiete, emoţie, performanţă şi dă drumul la smiorcăit.

  groaz-nic!

 12. Angela

  De ce groaznic? Eu, dacă-mi vine să mă smiorcăi, mă smiorcăi. Am chiar destule prilejuri când trebuie să mă arăt ca o stâncă, așa că mi-am câștigat dreptul de a mă smiorcăi. La un film, la o melodie, la o poveste tristă, la necaz, la bucurie. Un DA hotărât smiorcăitului!

 13. andreea

  păi mi-e ruşine! dacă mă vede lumea…
  nimeni nu vrea să pară sisi şi slab de înger.

  ciudat. de ce s-o fi zicînd slab de înger?…

 14. Angela

  Cine știe, poate se consideră că te-ai pricopsit cu un înger păzitor mai tăntălău, incapabil să te susțină. Cultura și educația noastră cam pretind să ne reprimăm emoțiile, cică așa se cuvine. Pe de altă parte, lumea pândește la înmormântări, să vadă și să comenteze dacă aparținătorii răposatului bocesc cu destul zel. Că dacă nu..ai văzut? O lacrimă n-a scos, nici nu-i pasă etc. Dacă te smiorcăi, ești slab de înger și sisi. Dacă te abții, ești insensibil. Oricum o dai, nu-i bine, drept care ”lumea” poate să mă pupe-n cur.

 15. catalin

  Am vrut sa spun ceva, dar am picat de somn.

  Mau … Sforrrr.

 16. andreea

  🙂

  ce mi-e tractor, ce mi-e metronom…

  aaaaaa…

  … ce leneveaaalăăă…
  am terminat micul dejun la 12.00. vai mie!

 17. Angela

  Împărtășesc întrutotul lenea. Bine că nu doare, că asta mi-ar lipsi pe lângă celelalte. Poți să comasezi prânzul cu cina și ai mai scăpat de o grijă.

 18. catalin

  Andreea, am schimbat culoarea la tema incercind sa nimeresc ciocolata. Se mai poate pune o imagine de fundal, ce zici, gasim niste tablete de ciocolata? 🙂

  Am fost ieri prin munti, zapada de 2 metri … Ma doare un calcii de mai bine de o luna, si tot m-am dus. 🙂

  A, o intrebare tehnica: cum inserezi imagini si sa le pui chiar in libraria blogului? Am incercat cu crevetii Danei, dar imi dadea linkul catre o pagina html, nu catre imaginea propriu-zisa. Pina la urma am dus-o pe imageshack. Multam!

 19. catalin

  Pacat ca nu sint numere la comentarii…

  Andreea, smiorcaiala ta la patinaj artistic arata cit de mult iti place, cit de mult apreciezi efortul acelor oameni, zecile de mii de cazaturi de care le-au luat. De ce sa-ti fie rusine? Din contra.

 20. catalin

  E, fiara Costelus in primul rind n-a prea facut nimic dincolo sa merite bannat. Iar, daca lucrurile ar fi ramas normale, n-ati fi aflat voi multe lucruri.

  Dar da, e clar ca cei care traiesc cu adevarat au procedat altfel decit niste copii care, la 30 de ani, se izoleaza in turnulete de sticla si refuza sa-si asume vreo responsabilitate.

  Angela, am avut un diriginte exceptional in liceu. Dar exceptional! Nu doar ne-a invatat engleza (ca asta preda) la un nivel incredibil, dar ne-a spus multe din exeprienta lui de viata. Spunea ca a inceput sa traiasca cu adevarat atunci cind, pe la 30 de ani, a fost la inmormintarea unui coleg de scoala. Pina atunci ignorase totul …

 21. catalin

  Apropo de smiorcaiti. De prin anii ’70 Nasa a inceput un studiu despre tipul de personalitate cel mai potrivit pentru un astronaut. Au identificat ei vreo 6 tipuri, dintre care doar 3 conteaza (din celelalte tipuri nimeni n-a ajuns vreodata astronaut). In ordinea frecventei astea sint incapatinatul, work-alcoolicul si smiorcaitul . Smiorcaitul e tipul sensibil, inclinat sa-i inteleaga pe ceilalti. Cam 95% dintre cosmonauti sint incapatinati sau work-alcoolici. Restul – smiorcaiti. In general insa, pentru un individ, se identifica 2-3 tipuri de personalitate predominante, de exemplu „visator cu tendinte rebele”. Dupa zeci de ani de misiuni spatiale s-a constatat ca cei mai buni astronauti intotdeauna aveau componente de smiorcaiti, iar cei mai buni comandanti de misiune au fost … ia ghiciti … smiorcaitii! Explicatia e ca, in momente de stress extrem, atit incapatinatii cit si work-alcoolicii abandoneaza lupta daca nu au un smiorcait pe aproape care sa-i incurajeze.

  Daca va intereseaza, pot scormoni dupa surse.

 22. edle

  Si eu sunt o smiorcaita! Tre’ sa plec in spatiu! 😆

 23. andreea

  aşa. Angela, prînzul s-a terminat la 18.00
  deci nu cred că mai comasez nimic. 😛

 24. andreea

  pe mine mă întrebi chestii tehnice??!
  înseamnă că e sfîrşitul lumii. 🙄

  cum adică cum le inserezi?! e un buton adaugă acolo, şi iei pozele din calculatorul personal.
  mă mai gîndesc la ciocolată. aia era ciocolată cu cusături 🙂 era şmecheră.

  iar cu smiorcăiala, lasă, că nu e ok. în momentul ăsta existenţial, mi-aş dori să fiu mai coooooooool. 😛

 25. catalin

  Dana, hai! 🙂

  Eu m-as reintoarce in spatiu, ca multi mi-au zis ca-s picat din Luna. 🙂

  La comentarii, Andreea? Am un buton img, cind dau pe el imi apare o mica casuta in care vrea sa-i pun linkul catre imagine.

  Ciocolata cu cusaturi s-ar parea ca nu se poate. E tema veche care n-am mai fost actualizata de doi ani, s-ar putea sa aiba probleme pe unele device-uri. Eu am intrebat, n-a raspuns nimeni…

  http://wordpress.org/support/topic/choco-background-comments-problem-firefox?replies=1

 26. andreea

  😆
  edle, axiomă:

  orice astronaut trebuie să fie smiorcăit, dar nu orice smiorcăit trebuie să fie astronaut.

 27. catalin

  A fost o surpriza totala aia cu astronautii smiorcaiti , nu?

  Nu stiu, poate e mai bine sa smiorcai, ca daca tii totul in tine poti sa ajungi la depresie, si cine stie de acolo? Ori faci bum, ori te scufunzi de tot. Cam vorbesc din experienta … 😦

  Spun psihologii ca axioma „baietii nu au voie sa plinga” determina ca barbatii sa se prezinte la medic cu mult mai tirziu decit femeile, pentru aceeasi suferinta. Iar uneori asta face diferenta intre viata si moarte. Pe mine ma doare un calcii de o luna. Cum il tratez? Merg pe munti si sar coarda!

 28. andreea

  sper că n-ai dat bani pe culoarea asta… ciocolatie!
  nişte nepricepuţi, ăia, habar n-au de nimic.


  nu înţeleg ce nu înţelegi, cu inserarea. mă rog, am băut şi eu un pahar cu vin, poate de asta nu înţeleg. 😛 adică, văd că creveţii sînt în bibliotecă, bine mersi! ia, să caut pe unde i-ai pus, la comentarii…

 29. catalin

  crevetii sint, dar la comentarii i-am pus de pe imageshack.

  Nu, n-am dat bani pe culoarea asta, de fapt o poti schimba si tu: appearance -> background si acolo alegi culoarea si/sau o imagine de fundal. Daca dadeam bani, cred ca aveam acum cusaturi, ca-mi da acces la css …

  Of, tre sa plec, smiorcaitelor 😛 O seara minunata!

 30. andreea

  am văzut acum.

  tre să intri în admin, la editarea unui comentariu, ca să vezi cum am scris eu, cînd am pus o poză.

 31. catalin

  Da, am vazut ce greseam, luam shortlinkul sau permalinkul in loc sa iau url.

 32. catalin

  Acuma, ce-i drept, e și mai greu, și mai urât să fii bătrân. Împins mereu la margine, detestat pentru căcatul ăla de pensie cu care căpușezi bugetul, cu boli parcă mai grele și mai urâte, cu toate reperele demolate, debusolat și încurcă-lume în vânzoleala asta nebună în care nu pare să mai conteze decât cum arăți și ce posezi. Asta e. Așa o fi fost întotdeauna, dar acuma totul e mai strident și mai agresiv.

  Intotdeauna m-am intrebat de ce oamenii sint atit de nervosi in Romania. De ce agresivitatea asta extrema, mai ales impotriva celor perceputi mai slabi? Ca atunci cind e nevoie sa fii agresiv, dar impotriva unui adversar puternic, aproape toti pun capetele in nisip. Sau nu neaparat agresiv, dar sa faci ceva, sa suni la Politie, de exemplu, cind vezi in plin Bucuresti cum unei femei i se pune cutitul la git si e tirita cu forta.

 33. catalin

  test imagine

 34. catalin

  Dana, nu e greu sa inserezi imagini.

  Din panoul de admin dai Media -> Add New, tragi imaginea pe zona de acolo. Dupa ce s-a incarcat: edit, apoi din partea dreapta copii file URL. Bun, mergi la comentarii, apesi butonul img si in fereastra aparuta dai paste. Si atit.

  Nu e nevoie sa pui nicio dimensiune vad. Da, in fereastra de admin s-ar putea sa vezi imaginea cam mare si nici macar toata, dar pe blog totul apare OK. Poti pune imagini cu rezolutie mare fara grija.

  Poti incerca, sa-mi spui daca nu merge. E comparabil ca dificultate zic eu cu trimiterea imaginii ca atasament prin email. 🙂

 35. Angela

  Da, puțin spus nervozitate. E o explozie de agresivitate și cretinism triumfător.

 36. Radu P.

  Costelus, intrebarea ta e cel putin retorica, pentru ca observ ca si tu, roman din Canada manifesti aceeasi apetenta pentru cearta si hartuiala.

  Stiu, o sa-mi spui ca la tine a fost doar raspunsul… dar nu e asa. Totul tine de autocontrol si de educatie. Occidentalii au un alt soi de educatie, nici nu se trag de bracinare dar nici nu se injura ca la usa cortului.

  Un sas plecat in Germania, imi povestea ca se intalnea in lift cu o vecina, in fiecare dimineata. „Guten Morgen – Guten Morgen” se salutau reciproc zambind.
  Dupa vreo saptamana, sasul s-a simtit sa adauge pe langa traditionalul deja, salut si un” Wie gehts?”, adica cum va merge?, la care tipa ii raspunde cu acelasi zambet politicos, buna dimineata, dar cum imi merge e treaba mea.
  Chestie pe care eu o prefer, asta inseamna civilizatie, zic eu, si nu asa zisele atitudini naturale si spontane apreciate de unii, asa mai naivi de felul lor, prin care romanii isi povestesc toate porcariile si intimitatile, pentru ca apoi sa si le speculeze reciproc in situatii speciale.

 37. andreea

  io îmi fac aci mea culpa. am fost, sînt şi voi mai fi, cîteodată, agresivă. o dată pe semestru, ţip şi cam o dată la 6 ani, s-ar putea să-mi plece şi pălmuţa către preopinent.
  asta e. mă duc după cenuşă.

 38. Angela

  Între o atitudine prea naturală și spontană și una prea distantă și rigidă ar trebui să mai existe ceva. Umărul cuiva ca suport pentru plânsul altcuiva nu e întrutotul deplasat și inutil. Ar fi ideal să birui totul de unul singur, strângând din dinți pe sub zâmbetul formal și glacial, dar oare poți la nesfârșit? E drept, „aurea mediocritas” sună ca dracu, dacă nu-l iei pe mediocritas cu sensul bun.

 39. Angela

  Recunosc, și eu îs de felul meu impulsivă și „spontană”, mânioasă și degrabă vărsătoare de sudalme, noroc că-s educată și pot să controlez asta, dacă vreau. Dacă nu, nu. Slobozesc supapele.

 40. Radu P.

  Un singur umar e suficient si cateodata prea mult.

 41. andreea

  e prea mult doar dacă devine inconfortabil pentru că începe să te înţepe clavicula în tîmplă.

 42. Angela

  Poate că da. Așa cum un singur călău e suficient. N-aș fi vrut să fac referiri la schisma de pe pistol, dar dacă acolo s-a pus în discuția colectivului atitudinea condamnabilă a trădătorilor, ba chiar a fost înfierată cu mânie, o fac. Am înțeles că am păcătuit prin lipsa de solidaritate întru strivirea și anihilarea sceleratului și că așteptările erau să sărim toți, într-o unitate, cu bocancii pe el. Ei, n-am făcut-o și gata stigmatul!

 43. Radu P.

  Mentalitate de bisericuta, de gasca, de banda, asa se intampla cand cei dintr-o comunitate ajung sa impartaseasca mult prea multe intimitati, tocmai asta voiam sa zic, trebuie pastrata o distanta, zic eu.

  Pentru ca am refuzat genul asta de intercomunicare am fost catalogat drept arogant, fudul etc. Nu-mi pasa, stiu doar ca mi-e bine asa.

 44. andreea

  oamenii povestesc despre ale lor, în public, din multe motive. unii vor admiraţie, alţii simpatie, alţii înţelegere. alţii vor să facă un bine prin asta – aşa cred ei. iar unii vor doar să anime atmosfera. foarte puţini urmăresc ceva practic – un sfat, un ajutor punctual. mi-e greu să cred că ar avea vreun haz o comunitate, de orice fel, în care nimeni nu povesteşte nimic despre el însuşi. doar la birou, la treabă, la sapă. şi nici măcar acolo… dar aici nu sîntem la muncă, cred. sau sîntem? 🙄

 45. Angela

  Dacă ar fi numai aroganță și fudulie, ar fi bine. Nasol e că oamenii, dacă nu știu nimic despre tine, inventează. Oamenii din cercurile restrânse, zic, colegi, vecini, nu cei foarte apropiați. Desigur, într-un fel sau altul, afli ce se spune și rămâi consternat. Am trecut prin asta în timpul divorțului, când nu discutam despre asta decât cu părinții și o prietenă, și o vreme după. Dacă flecărești oleacă, hrănești balaurul și nu mai ești așa interesant. Dacă nu,se construiesc scenarii fantasmagorice, de nu-ți vine să crezi ce ți se pune în spinare.

 46. Angela

  Ba nici utilitatea practică nu-i de neglijat. Împărtășești o problemă, un necaz și te miri de unde sare iepurele cu o soluție.

 47. catalin

  Sa raspunzi la intrebarea „ce mai faci?” cu „scuze, ma priveste” inseamna agresivitate oriunde, si cam garanteaza data viitoare evitarea contactului de orice fel. Poate nici macar salutul. E logic ca cel care te-a intrebat ce mai faci – mai ales in lift- a facut-o asa, de politete, nu se astepta in vreun fel sa primeasca un raport detailat.

  Apoi, fiecare spune cit crede si ce crede, ca doar nu se apuca cineva de verificat. Vrei sa spui, bine, nu vrei, iarasi bine, vrei sa minti? E alegerea ta. Nu cred ca spunind unele lucruri se creeaza bisericute.

  Si daca ma dai exemplu Radule, pot spune totusi ca eu am cedat de tot in conflictul ala timpit, cind cealalta persoana n-a vrut sa dea inapoi nici un milimetru (desi nu ar fi afectat-o in vreun fel).

 48. catalin

  Si eu cred ca oamenii incep sa spuna de-ale lor asa, in mod natural, fara vreun scop anume. Totul e sa aiba putina incredere in interlocutori.

 49. andreea

  asta s-o crezi tu, că fără vreun scop anume… faptul că nu desenează scopul pe o hîrtiuţă, cu creion roşu, nu înseamnă că el nu e acolo. captatio benevolentiae există, pitit bine sau nu, întotdeauna…

 50. catalin

  Nu stiu, ce sa zic. Mi s-a intimplat ca unii sa-mi spuna de-alea lor desi nu aveam sa ne mai vedem vreodata. Adica, ne-am intilnit intimplator, am mers impreuna vreo 7 ore pe coclauri, si dupa aia adio pentru totdeauna.

 51. Angela

  Sunt situații în care asta vine cumva de la sine. Eu am lucrat în același loc 32 de ani. Colegi au mai venit, au mai plecat, pe unii i-am găsit acolo și au și rămas acolo, deci cu o seamă de oameni am petrecut o mulțime de ani. Au fost de toate, căsătorii, nașteri, divorțuri, prima zi de grădiniță a copiilor, examenele lor, căsătoria lor, bolile, vacanțele, plecarea părinților. N-ai cum să nu împărtășești toate astea cu niște oameni cu care stai ore întregi în fiecare zi. Acum poate o fi altfel, dar ne știam bine unii pe alții, țineam aniversări, ne vizitam la spital în caz de necaz. Era celebră supa de pui cu tăiței a Măriucăi, pe care o aducea la spital dacă era careva internat. Și câte și mai câte.

 52. andreea

  păi da.
  noi am fost aici, într-o vreme, 7, 8.
  acum îs singură. mai e o tipă, dar e în concediu cu bebe.

  aşa că momentan împărtăşesc cu monitorul. :mrgreen:

 53. catalin

  V-as spune sa mergeti sa cititi si sa salvati pe undeva ultimul articol de la Simona Tache. Sigur, imi doresc ca nimeni sa nu aiba nevoie de ce a scris ea acolo. Daca insa, din pacate, cindva, vreun cunoscut va fi intr-o asa situatie, cu siguranta va va multumi din suflet pentru informatie.

 54. catalin

  Angela, eu nu am o experienta de viata care sa-mi permita sa spun prea multe in chestiunea asta. Dar, dupa cit stiu si eu, cred ca lucrurile vin de la sine, cu conditia sa ai putina incredere in celalalt.

  Andreea, poate e bun si monitorul, ca tot oameni sint si de cealalta parte. In plus, monitorul poate fi luat in brate mai usor, si poate primi si pumni fara sa se supere prea tare. 😛

  Eu as zice ca e tare bun monitorul 🙂 …

 55. andreea

  da, siguuuur…

 56. Angela

  Uf, că nu mai pot. Odrasla mea își renovează locuința. Cu voia dumneavoastră, diriginte de șantier – eu. Finanțatorul principal – tot eu. Ați putea spune că nu-i mare lucru, dar imaginați-vă un tip care a stat odată o jumate de oră la raionul de papetărie ca să-și ia niște plicuri. După ce le-a întors pe toate pe toate fețele, a pus, în sfârșit, o mapă în coș. După 5 minute, ne-am întors să le schimbe. D-apoi gresie, faianță, electrocasnice, culoare pereți, chiuvetă și baterii…

 57. andreea

  renovez, deci exist! 🙂

 58. Radu P.

  Cataline, nu ai inteles, nu faptul ca a intrebat-o cum ii merge a deranjat-o, de fapt in state a intreba e o forma de salut, ci faptul ca ala a vrut sa depaseasca un prag, deja bine stabilit. Chestie care poate fi un inceput de intruziune nedorita.

  Da, poti impartasi tot felul de chestii, cu diverse persoane, nimicuri sau flecareli, dar lucrurile cu adevarat intime le imparti cu foarte putini.

  La romani e incetatenit un obicei foarte impudic, ca dupa zece minute de conversatie sa afli ce a mancat respectivul aseara, cum si cu cine si-a tras-o, sau ce-a facut nepoata sau soacra si alte chestii din astea pe care eu nu le suport.
  Unii zic ca asta inseamna ca suntem un popor deschis si sincer, ceea ce eu nu cred de loc, eu cred ca e doar nada ca sa afle si ala cat mai multe despre tine ca sa te poata manipula mai apoi in chip si fel.
  Nu e decat un joc perfid si nesincer practicat si de catre cei mai needucati oameni, analfabeti in alte privinte, incearca sa te imbarlige si sa profite de tine la maxim, tocmai prin aceste destainuiri pe care tu nu doresti sa le afli.

 59. Angela

  Oi-oi, și ce existență palpitantă!

 60. Angela

  Câteodată oamenii au impresia că pot să depășească un prag, se întâmplă să interpreteze în felul lor unele gesturi. Eu am avut o întâmplare, puștoaică de 18-19 ani fiind. Pe atunci orașul era mai mic și lumea umbla mai mult pe jos, întâlneai destul de des aceleași fețe. Întâlneam din când în când, cam în același loc, un tip cu o înfîțișare destul de jalnică și așa, în trecere, mă gândeam cât de groaznic arată. Într-o zi m-a salutat cu un zâmbet larg, foarte politicos, ca pe o cunoștință veche. M-am gândit că m-o fi confundat, săracul, și am răspuns și eu, că nu mă durea, un „bună ziua”. După un timp, s-a întâmplat iar. No, îmi zic, acum, dacă am creat precedentul, musai să răspund iar la salut. A treia sau a patra oară, m-a oprit să mă invite la o cafea..Pfui, ce indignată am fost de o atare mișelie, ce scârbă am devenit subit, de bietul om a încremenit. După aia, la o vreme, m-am dumirit că răspunsurile mele la salut l-au făcut pe om să creadă că poate trece la pasul următor și că nu aveam de ce să mă sufoc eu de indignare. Dacă merge, merge, dacă nu, nu. E drept că s-a terminat pe veci cu sărumâna-bună ziua, ba chiar îmi arunca o privire cumplită dacă ne mai intersectam.

 61. Radu P.

  Eh, eu am zilnic astfel de intamplari. Intotdeauna, daca vreun client imi vine la magazin si-mi spune mai mult de „buna ziua” e clar ca vrea sa-i dau ceva pe datorie. Sau daca se-apuca de povestit cu casierul e clar ca vrea sa il insele.
  Chestie dovedita.

 62. Angela

  Dacă te sună, hodoronc-tronc vreun cunoscut care nu te-a mai căutat de cine știe când și începe „cu ce mai faci, mi-a fost dor de tine, cum te simți, copilu s-a însurat, mai ai cățelul ăla drăgălaș, ce mai știi de x sau y?” precis urmează, după toate astea, „știi de ce te-am sunat? ai putea să mă ajuți, am o problemă maaare de tot și numai tu…” bla bla.

 63. Radu P.

  exact, ai priceput unde bat

 64. catalin

  Dar, Radu, intotdeauna exista nuante. Cam il simti pe unul care iti spune ceva fara a astepta vreun favor si il poti deosebi de un profitor.

  Angela, si cine-i mesteru’? Ca daca sta el cu ciment pe miini si cu geamurile deschise acuma iarna, se satura rapid de facut curatenie. 😀

 65. Angela

  Meșteri îs mai mulți, că-s cei de la firma de instalații pentru centrala pe gaz și chestiile aferente – calorifere, instalația de apă și ce o mai fi, și băiatul din sat, care a lucrat la mine anul trecut, pentru reparat găurile din pereți, zugrăvit, gresie, faianță etc. E un dezastru acolo, dar s-o termina și asta, răbdare și bani să fie.

 66. catalin

  Radu, eu imi mentin parerea ca, daca respectiva persoana se simtea cumva deranjata de ce a interpretat ca depasire a unui prag, putea sa raspunda normal, nu agresiv. Poti comunica acelasi lucru in moduri diferite: „Ce fac?? Da’ ce te fute grija? ” sau „Multumesc, sint bine!” Chiar mai mult, prima varianta pare a prelungi o interactiune nedorita. Nu-ti smulge nimeni raspunsurile din gura, daca nu vrei nu le dai, nu trebuie sa tii lectii si sa dai explicatii.

 67. catalin

  Centrala pe gaz acuma iarna? Nu inteleg … acum casa nu e racordata la termoficare? Cum sa te debransezi in plina iarna?

  Ehe, e altceva cind simti cimentul rece pe miini :))

 68. Angela

  Casa cu pricina e un apartament cu o cameră, într-un bloc de pe vremea lui Gheorghiu-Dej. Avea sobă de teracotă pe gaz, deci nu e racordată la termoficare. Sobă veche și proastă, care se încălzea greu și se răcea repede. Și cum copilul are program destul de aiurea și ajunge acasă de obicei târziu, dârdâia acolo încă vreo trei ore până să se încălzească un pic. Și la baie tot așa, un cazan cu arzător, de-ți piere cheful să te speli până se încălzește apa. No, toate astea mă făceau groaznic de agitată, că eu mă lăfăi cu căldură și apă caldă și unicul meu fiu rabdă. Drept care am decis că trebuie rezolvată chestiunea, să scap și eu de angoasa monstrului de sobă.

 69. catalin

  Aha, atunci cam merita strins din dinti si facut.

 70. andreea

  am fost la sedinta cu parintii la al mare, la liceu, unde am fost informati ca, gata, coruptia in invatamint e pe duca. nostim e ca profesorii nu mai au voie sa umble cu bani. adica, de pilda, nu mai au voie sa stringa bani pentru nimic. nici pentru concursurile platite, cum a fost pina acum. isi vor duce minutele la spate si vor clatina aprig „nununu!” din cap. nici culegeri nu mai e voie sa fie aduse in scoala si vindute. e zapaceala mare, ce sa mai…

  in rest, era cald si bine, ca ma asezasem linga calorifer si picoteam, ascultind-o pe diriginta cum deplinge caderea libera a elevilor, carora, deh, pe la 17 ani incep sa le vina tot felul de idei si sa le iasa cornite.

  caloriferul m-a facut sa ma gidesc la o soba. mie imi plac mult sobele… cu cit sint ma uriase, cu atit mai bine. fîsîitul ala surd… dar probabil ca-s incomode, mai ales daca nu-s bine facute…

 71. catalin

  Apropo de renovari, exista cineva aici care n-a avut vreun vecin de-ala „gauritor”? Stiti voi, unul care darima peretii simbata dimineata pe la ora 5, sa zornaie geamurile ca la cutremur. Asta vara, ca in afara sezonului da numai citeva gauri in pereti, asa spontan, pe la miezul noptii.

 72. catalin

  Uuu, al tau iti spune cind e sedinta cu parintii? 😀 Eu nu le-am zis alor mei niciodata. :))

  Sobele de teracota is senzationale, dar probabil merg bine doar cu lemne. Imi aduc aminte de copilarie, de bunici, mere coapte … toate duse pentru totdeauna.

  In rest culegerile se pot vinde foarte bine prin librarii.

  Cum adica concursuri platite? Te referi la titularizare, sau la ce?

 73. edle

  Radu, sper ca nu traiesc intr-o alta lume, dar, aici la noi, „wie geht’s dir” este urmat, inevitabil, de „bine, multumesc, si tie?”, dupa care discutia continua. Deci, poti sa stai uneori si 20 de minute sa palavragesti cu cineva, doar intalnindu-te, pur si simplu, pe strada. Sigur, nu intri in intimitati, rar se intampla asta, dar sa-i spui cuiva „e treaba mea” mi se pare atat de nepoliticos, ca nu as fi in stare sa mai vorbesc in veci cu persoana respectiva.

 74. Radu P.

  Edle, chestia asta se intampla intr-un oras mare si nordic, tu probabil ca traiesti intr-o comunitate mica si sudica. Bavarezii sunt mai apropiati de spiritul latinilor.

  Oricum, o iei prea la propriu, eu am vrut sa scot in evidenta latura simbolistica.
  Si a spune cuiva sa-si vada de drum nu e nici agresiv si nici nepoliticos, sunt tot felul de forme de a face un om sa priceapa ca n-ai chef de conversatii aiurea, americanescul „I’m ok, thanks”, rece si impersonal, e tot o forma de „cum imi merge e treaba mea” spusa putin altfel.
  Fiecare are dreptul la cercul lui de intimitate, iar tocmai a intreba pe cineva cum ii merge, mi se pare o incalcare a acestui drept.
  Eu, de ex, merg cu gandurile mele si nu vreau sa fac conversatie aiurea cu necunoscuti, sa salut e ok, pot s-o fac mecanic fara sa ma intrerup, dar mai mult nu.

 75. Radu P.

  Sau alta chestie care mi se intampla, am pe cineva care imi aduce marfa cu care ori de cate ori discut mai ales telefonic nu simte cand e momentul sa incheie conversatia, de fiecare data, in loc de traditionalul „la revedere” el trebuie sa mai spuna o fraza sau doua, fara nicio relevanta, deobicei repeta ce am discutat deja, chestie care ma enerveaza la culme.

 76. andreea

  concursuri şcolare, Cătălin. cu plată.
  sînt unele, ca Olimpiadele, gratuite, şi altele la care plăteşti ca să participi. la unele, premiile sînt pe măsură: mai consistente.

  ei, pînă acum profesorii strîngeau banii de la elevi şi-i trimiteau pe toţi grămadă la organizatorii concursurilor, la şcoala x sau cine ştie unde. acum nu mai au voie.

 77. andreea

  şi eu cred că occidentalii nu riscă ei, nici morţi, să pară nepoliticoşi. fie că sînt reci, sobri şi antipatici sau dimpotrivă – zămbăreţi pînă la exasperare, în general peste minima politeţe nu se trece.

  şi mai cred eu că tu eşti un urs(uz) cam morocănos… 😛
  şi eu merg cu gîndurile mele, că de aia dau în gropi sau uit să cobor unde trebuie din metrou, dar asta nu e o calitate. eu n-o văd aşa. trăim în lume şi ar trebuie să fim un pic atenţi şi la ea, chiar dacă nu ne convine mai nimic din ce se întîmplă. măcar cu un sfert de ochi şi juma de ureche.

 78. Edle

  Mie mi se pare nepoliticos rau, dar, na, nu e obligatoriu sa gandim la fel. Nici mie nu-mi place deloc sa ma intind prea mult la vorba (si cu oricine, mai ales), dar nu i-as spune nimanui sa-si vada de treaba. 🙂

  Da, comunitatea e foarte mica, probabil de asta e si atat de natural ca toata lumea sa vorbeasca cu toata lumea. Eram cam exasperata la inceput, sa-ti spun drept, ma gandeam „unde dracu oi fi nimerit, astia-s nemti sau ce-s?” 😀
  In oras e alta chestie, nu te opreste lumea pe strada sa te intrebe de sanatate, dar, uite, avem un bar unde merg cu fetele de obicei, si cam e regula sa vorbim cu cei de la mesele alaturate. Vreau sa zic, conversatii de o ora, doua, cu tot felul de povesti… E interesant, cand te gandesti ca pe oamenii aia poate ii vezi o singura data in viata.

 79. Edle

  Deci, sa fim zen. 😀

 80. andreea

  da, auzisem eu că omul are resurse fizice cam pentru 300-400 de ani…

  asta înseamnă că noi, acum, sîntem de fapt cam prin adolescenţă. 😛 ba chiar în plină copilărie.

 81. Angela

  Să fim, să fim, dar cum? Cel mai ușor e să-i spui altcuiva să fie zen, când îl vezi că face ca toți dracii. Cu tine însuți e mai greu.

 82. Edle

  Si in Marbella la fel, ca mi-am amintit. Fiind singura, mai tot timpul ma trezeam vorbind cu turistii de pe la celelalte mese. 🙄 Si, nu, nu initiez eu conversatia. (Cred ca occidentalii astia sunt mult mai curiosi decat am crede noi.) 🙂

 83. andreea

  … călugării Zen nu sunt ataşaţi de nimic, renunţă la orice strădanie către lucrurile trecătoare, acceptă totul aşa cum este şi trăiesc fiecare clipă liberi şi în împlinire. Acest mod de viaţă rezumă existenţa ideală a Omului conform preceptelor Zen…

  greu, maică, greu…

 84. Edle

  E greu, e foarte greu, Angela.

  Da’ vrem sa traim 250 de ani? Parca-i un pic cam mult. 🙂

 85. Angela

  Apoi, trebuie să recunosc că nu mă pot ridica la înălțimea unui asemenea fel de viață. Să nu te atașezi de nimic, să renunți la lucrurile trecătoare, și ce să faci atunci? În ce constă libertatea și împlinirea? Să trăiești așa 256 de ani e plicticos. Să trăiești 256 în ritmul nostru de acum, ar fi groaznic. Lasă, că-i bine cum e. Nu-s de mine sferele înalte.

 86. andreea

  am eu, aşa, o bănuiala că dacă ajungi acolo, nu mai e deloc plicticos. plicticos se vede de la noi…

 87. Angela

  Păi fac și eu ca vulpea. Îs acri strugurii. Nu mă văd în stare să ajung la așa un nivel.

 88. catalin

  Nu stiam de bani pentru concursuri.

  Aha, vedeti, imi spuneti mie sa fiu zen, dar recunoasteti ca-i greu. 🙂 Poate arunc ochii pe dincolo. 🙂

 89. catalin

  Poate va aduc aminte de bunici pozele astea. Ati avut bunici la tara, sa stati la ei prin vacante?

 90. andreea

  ne.
  noi nu-ţi zicem să nu te frămînţi şi să nu croşetezi gînduri, că aia sigur nu poţi. cam aia ar însemna zen. noi îţi zicem să rezişti şi să nu acţionezi. să şezi blînd şi să-ţi vezi de lucrurile pozitive.

  uite, de pildă eu desenez un gard. ce poate fi mai nevinovat!

 91. catalin

  Mna, am promis o saptamina. Daca vad insa ca nici ei nu si-au vazut de lucrurile pozitive, o sa cam iasa ceva urit de tot 😦 Poate nu-i cazul, hai sa vedem.

 92. andreea

  încearcă să nu te mai gîndeşti numai la tine şi la sentimentele tale.

 93. andreea

  … pentru că, de pildă, deşi nu pare, eu îs destul de cătrănită din cauza situaţiei ăsteia.
  mulţi cred că-s amărîţi.

  adică, nu e un peisaj, aşa, clar, limpede, cu personaje pozitive într-o parte şi negative în cealaltă, unii cu dreptatea şi ceilalţi cu răutatea şi Costeluş care stă şi suferă – el singur – în mijlocul peisajului. e mult mai… complexă situaţia, cum zic unii, pe la tv. 😛

 94. catalin

  Bun, am intrat la banuieli si m-am dus.

  Asadar:
  1. mi se da numele real. Asa-mi trebuie, daca nu am conturi false peste tot.
  2. sint facut in toate felurile (jigodie, psihopat, handicapat etc.)
  3. sint injurat de mama (iar omul care o face e laudat pentru ca are coloana, intr-adevar, iti trebuie coloana sa injuri pe cineva care nu se poate apara).

  Asta in conditiile in care eu n-ar trebui sa pot citi, si oricum nu pot raspunde.

  Mai, ce dracu sa fac?? Sa amenint si eu asa cum a facut Cosa pe Pandora? Ce sa mai fac???? I-am lasat dracului in pace, si uite ce raspund ei!!!!

 95. Angela

  Oare ce vrei tu să-ți aducă povestea asta? Ce înseamnă să-și vadă „ei” de lucrurile pozitive, ca să-ți poți tu vedea de ale tale? Ce crezi că mai ai de împărțit cu niște oameni care nu te acceptă? Fie vorba, nici tu n-ai fost chiar zgârcit cu insultele, așa că, dacă ai vrut răzbunare, consideră că te-ai răzbunat. Ar trebui să se cam aștearnă liniștea peste tărășenia asta producătoare de amărăciune pentru multă lume. Nu mai băga bățu-n furnicar.

 96. catalin

  Vreau sa ma lase in pace!!!!! Ce, crezi ca pe strada ma pocneste un bou si eu merg mai departe? Sau ma injura de toate??

  Repet, acum sint facut de cacat CU NUMELE REAL! Mai lipsesc pozele eventual.

 97. Edle

  Cine te-a facut de cacat cu numele real?

 98. catalin

  Pai sint facut in toate felurile si mi se da numele real. Mai lipsesc poza si adresa.

 99. andreea

  ce să-ţi fac dacă te-ai apucat să o cauţi pe Seva pe feisbuc…
  cu Seva nu-i de glumă.

 100. Edle

  Pai, aici nu scrii cu numele real? Mie nu-mi spune toata lumea Dana? Ce-i asa mare scofala?

 101. catalin

  Nici o problema, voiam s-o invit si aici. Daca n-a vrut, nu-i nimic. Oricum, pe site-ul ala nu scrie nimeni nimic fara acordul Norei.

  Asta e, nu va uitati. Si nu va speriati de ce-o sa vedeti.

 102. catalin

  Plus numele de familie, Dana!!!

  Ce, ii stiu eu numele Norei???

 103. Edle

  Ah, ai cautat-o pe seva? Si ai gasit-o? 😀 Ea ti-a zis numele sau cine?

 104. catalin

  Da, cu acordul Norei, bineinteles, ca nu scrie nimeni nimic acolo.

  Acum vad ca am gasit-o, si am gresit ca am trecut peste atacurile murdare ale Sevei la adresa Nastasiei. Nu-i nimic, mergem inainte. Repet, la urma urmei nu costa prea mult de aflat pe ce nume se emite o factura.

  Si pe Vio am cautat-o.

 105. andreea

  Seva are bucurii detectivistice. a descoperit ceva şi, fericită, normal că a împărtăşit tuturor ce a aflat. 🙄
  problema e că Seva spune că l-ai abordat pe Sevu, nu pe ea.

  şi mai opreşte-te cu ameninţările.

 106. catalin

  Da, zic ca au cont comun. Asta e mesajul meu. Oricum, cum justifica asta publicarea de date personale? Cum ar fi sa-i puneti si voi numele real al Norei aici?

  Buna ziua, Imi cer scuze pentru indrazneala. Nu ne cunoastem, banuiesc ca pe sotia dv. o cheama Seva, iar mesajul de mai jos ii este destinat dumneaei. Va rog sa i-l transmiteti. Eu am fost Costelus, pe un anume blog pe care banuiesc ca l-ati citit si dumneavoastra. Daca numele asta va spune ceva, v-as ruga sa raspundeti la mesajul de fata. Daca nu, va rog sa-l ignorati – va confund cu o alta persoana. Multumesc pentru timpul acordat!

 107. andreea

  mda. şi a dat Seva peste el şi s-a făcut foc şi pară.

  pot să-l pun cu italice?
  e un mesaj de abordare foarte decent. elegant de-a dreptul, ce să mai… 😆 😆

  băi frate, ce copii sînteţi toţi…

 108. catalin

  Ma doare-n cur de Seva, problema e ca Nora a lasat numele acolo si acum behaie ca nu ea l-a pus! De parca ar scrie cineva fara acordul ei.

  Dar da, asa-i cind vrei sa faci bine omului!

 109. Edle

  A, si-acum vrei s-o iei de la capat? Si ce rezolvi?

 110. Edle

  Andreea 😆

 111. catalin

  Pune-l!

  Dar ei ce rezolva ca ma trag prin rahat?? N-am mai intrat acolo, de ce dracu ma musca de cur?

 112. Edle

  Pai normal ca nu ea l-a pus, te-ai dilit sau ce-ai? Doar nu crezi ca seva asteapta permisiunea norei ca sa comenteze. 🙄 sau ca nora e de paza pe blog 24/7.

 113. catalin

  A, si nu l-a vazut de ieri pina azi?

  Eu, cind am pomenit odata numele (fals) al lui Florin, am luat ban. Numele fals, repet.

 114. Edle

  Pai, poate-a venit vorba. 😀

  Da’ nu crezi ca ar fi mai intelept sa incetezi? Si cine dracu’ te-a pus sa intri? Parca promisesesi ceva.

 115. Edle

  Ei, tu esti tu. Tu ai regim special.

 116. catalin

  Am avut asa, o banuiala, dupa ce am citit comentariul Andreei. Am intrat, si pac, uite ce gasesc! Repet, ce-ar fi daca si voi i-ati da numele Norei aici si conversatiile private pe care le-ati avut cu ea.

 117. andreea

  ha!
  iar sînt capul răutăţilor!

  ia mai bine să mă duc eu la cumpărături…

 118. Radu P.

  Buna ziua domnu Sevu

  Nu ma cunoasteti, sunt eu, Costelus ala ferches, care vorbeste cu sotia dumneavoastra pe net, vreau sa-i transmiteti urmatorul mesaj: Ne intalnim joi dupa miercurea ciuc la o ciocolata cu sare pe http://www….

  Bai, frate, mor de ras!

 119. catalin

  Mai, mi-am dat seama ca ii placea Sevei pe pistol, isi dorea sa vorbeasca in romaneste. Si de-aia m-am gindit s-o invit si aici, ca doar nu-i bai sa comenteze in ambele parti, cum o vrea. Doar nu crezi ca ma dadeam in vint dupa delirurile ei in versuri!

 120. Radu P.

  Totusi as fi fost curios sa vad reactia domnului Sevu…Cred ca Seva ar fi avut nevoie de cateva pungi cu gheata.

 121. Radu P.

  Domnu’ Cosa,

  tot un taran needucat ai ramas.
  Iti raspund aici, ca stiu ca citesti si ca mi-e sila sa mai intru acolo.

  Eu si banuiesc ca si ceilalti, nu am plecat de dragul lui Costelus de pe Pistol ci de uratul tau si a proprietarei care incet. incet s-a transformat dupa chipul si asemenarea ta.

  Tot asta incerca si Seva sa va spuna, dar probabil ca avea o retinere.
  Sunteti atat de agresivi si de grobieni ca mi s-a luat.

  Asa ca, nu mai incerca sa dai vina pe altii, Costelus, oricate ar face, e un pui nevinovat pe langa tine, codos uns cu toate alifiile si invechit in rele.

 122. Radu P.

  Anunt extrem de important!!!

  Cosa si-a pus in gand sa distruga Pistolul cu buline.
  Inca din primele minute cand a fost abandonat pe blogul lui, el si-a clocit razbunarea malefica asteptand prilejul.

  Incet, incet s-a infiltrat pe sub pielea „proprietarei”, nefiind prea greu deoarece aceasta il admira neconditionat, apoi a inceput sa imbarlige tot felul de intrigi apogeul fiind indemnurile obsesive si asmutirea „proprietarei” asupra candidului Costelus, care in nebunia lui nevinovata i-a scris domnului Sevu o misiva pe feisbuc prin care il ruga sa-i imprumute nitel nevasta, adica pe Seva, pe blogul cu ciocolata sarata.

  Deci, in curand Pistolul cu buline va fi un blog pustiu exact asa cum si-l doreste acest spirit malefic de pleiboi expirat.
  Toate frustrarile lui sunt de natura neputincioasa si blegoasa intr-ale a ceea ce altadata era un adevarat tartor.

  Fix cum zicea si ungurul proaspat intors in Ungaria lui, din Romania, unde Gheorghe tocmai ii daduse o dovada de maxima intelepciune valaha, „futi, nu futi, vremea trece, bai pula!”

 123. Radu P.

  Bai, Cosa, mai ai cartele de-alea perforate???

 124. catalin

  Radu, stiu prea bine ce urmareste Cosa, asta e, i-a reusit. Eu am incercat sa salvez ce se mai poate salva dintr-un grup tare frumos. De-aia m-am si dus dupa Seva. Oricum, acum vreau sa se incheie odata nebunia asta. Nu ma pomenesc dincolo, nu-i pomenesc nici eu aici.

 125. Edle

  Contul e comun, Radu. Acolo ii scriu si eu sevei. Bine, eu ma adresez direct ei, nu mi-a trecut inca prin cap sa-i scriu lui sandu. 😀

 126. catalin

  Eu zic ca n-am gresit nimic cu Seva, de unde sa stiu eu ca e cont comun? Da, si i-am scris si lui Vio (sau cui banuiesc ca e Vio). Ce rahat am facut? Iar Nora s-a prins foarte bine cum stau lucrurile, ca doar Seva i-a trimis mesajul ei! Deci, daca asta nu mai e hartuiala, nu mai stiu ce dracu e.

 127. Radu P.

  Aoleo, Costelus, daca zici ca n-ai gresit nimic cu Seva, atunci e bine, hai la tata sa te pupe!
  Da-i inainte si hartuieste-i pe aia doi ca asta isi doreste si Cosa. Abia are motiv sa puna blogul pe butuci.

  Edle, se pare ca cineva l-a dezinformat pe bietul Costelus, numai asa se esplica…

 128. Angela

  Pe mine mă depășesc chestiile astea. N-am nicio treabă cu ceea ce se consideră, în mod obișnuit, jignire. De fapt, e aproape imposibil să mă jignească cineva. Dacă zice nasoale, ori mă amuză, ori mă scârbește, ori, după un timp, mă plictisește. După caz, râd, îl bag în pizda mă-si ori îl ignor.
  Rahatul a devenit cât casa și a devenit cel puțin neplăcut. Armura de tinichea umplută cu paie, lingătoare de pedichiuri și mult mai grav psihopată decât oricine poate să se desfășoare cât vrea, să spumege și să bălească. Tot un fel de terapie e și asta.

 129. Vio

  Costelus,cine stie cui i-ai scris,mie nu mi-a venit mesaj de la tine.
  Scusa-ma ,dar mie mi se pare totul copilaresc si de prost gust.Toata lumea jigneste pe toata lumea,eu vad Numai rautate.Imi pare rau.Toti sunteti oameni culti,destepti si singurul lucru pe care il aratati e asta???
  Mereu v-am citit cu placere dincolo.Tu candva imi erai simpatic,dar recunoaste ca ai exagerat.Si nu dai nici un semn ca te-ai opri.
  Eu nu voiam Sa comentez prea mult,sunt cam ametita de atata cearta.nu-mi place.

 130. junghiul

  Nu sunt de acord cu tine , Costeluș. În condițiile acestea nu te susțin. Dacă nu treci acest blog în administrarea unei persoane mature, prefer să nu mai comentez aici. Decideți voi ce vreți să faceți, oameni buni . Și să știți că țin la fiecare dintre voi, dar asta nu schimbă lucrurile cu nimic.

 131. Edle

  Nu-i sustine nimeni tampeniile, junghiul. Intrarea asta obsesiva pe blogul norei, dupa ce i s-a interzit accesul nu e aprobata de nimeni. Eu tot am incercat sa-l fac sa-si revina, dar e clar ca nu am cu cine discuta.

  Doi dereglati. Unul se chinuieste de zor cu proxy-uri si alte minuni, ca sa injure pe un site, celalalt pierde ore intregi sa i le blocheze. Unul si-a facut un tel din a-l bloca pe asta definitiv, asta si-a pus in cap sa intre orice-ar fi. Cata energie consumata degeaba!

 132. junghiul

  Păcat!

 133. Edle

  Am citit spamul, catalin. Repet, doi opsedati. Si tu, si cosa. Nici eu nu mai comentez. Hotaraste-te ce vrei sa faci.

 134. Angela

  Da, păcat, Ce am crezut că e de făcut, am făcut. N-a mers.

 135. catalin

  Dana, eu NU am intrat! Nu ma intereseaza ce spun aia doi care habar nu au de nimic! Pentru Cosa banuiesc ca blocarea mea e un pretext pentru a bloca si pe altii, sau macar sa-i descurajeze.

  Ce vreau sa fac? Nu vreau sa fac nimic, sa ma lase aia dracului in pace!! Cum adica, imi pun numele real si ma spurca in toate felurile?

  Junghiule, poti citi mai din urma comentarii cind eu o rog pe Andreea sa imi schimbe rolul din admin. Oricum, aici eu nu am bannat pe nimeni.

  Vio, ma bucur ca ai ajuns aici! Tare mult!

 136. catalin

  Angela, de cind v-am promis voua aici ca nu mai intru dincolo, nu am mai intrat. Uitati-va si in spam, ca nu am pus nimic. Am intrat din nou azi, asa, am avut o banuiala. Cind colo ce vad? Mi se da numele si mi se arunca rahat in cap, mai ales ca nu ma pot apara. Ce sa spun?

 137. junghiul

  Ce să spui? Unei doamne, în niciun caz „Suge-o fă”.
  Cătălin, am copii mari. Azi , mâine intră ăștia pe urmele mele și mă fac de mirul lumii. Nu-mi permit, înțelege-mă și pe mine.

 138. Angela

  Da, Seva ți-a dat numele, anunțând-o pe Nora că a primit mesaj de la tine. Singurul lucru în plus a fost ceva de genul „asta da, ambiție”. După care nu s-a mai comentat nimic. Asta numești tu rahat în cap? În fine, e un conflict absolut idiot, nici nu contează cine a început, ci cum i se pune capăt. Există un singur mod, tăcând, dar nu ești dispus să-l accepți.

 139. catalin

  Da, si mama poate si injurata, nu? Iar eu pot fi facut in toate felurile, si mi se mai pune si numele real? Ce rahat e asa greu sa ma lase aia in pace?????

  Fata de tine Junghiule eu nu stiu cu ce am gresit. Sa ma ierti daca am facut-o. Si da, repet, vreau sa nu fiu admin aici! Nu-i site-ul meu ca am dat doua clickuri. Nu vreau sa repet greseala de dincolo, cu decizii luate arbitrar si la nervi. Nu am glumit cu asta.

 140. catalin

  Bun, Angela, ia dati-i si voi numele Norei aici! Sa vedem cum s-ar simti ea! Sa-si scrie numele intr-un email privat si sa afle dupa aia ca de fapt emailul ala e public!

 141. Edle

  Ce tot ai, mai, cu nora? Bai, tu esti nebun de legat. Baaaaaai, seva ti-a scris numele, nu nora! Nu mai insista pe subiectul asta, ca ma faci sa cred ca nu esti in toate mintile.

  deci, un singur comentariu pe pistol si gata. Propun sa nu mai comenteze nimeni pana ce nu-si revine. Serios, a depasit orice limita.

 142. catalin

  Dana, acum un an cind eu am pomenit numele fals al lui Florin acolo, Nora mi-a sters comentariul in citeva minute si m-a bannat!

  Acuma vrei sa spui ca Seva mi-a scris numele de doua ori fara acordul Norei?? Ca Nora n-a vazut, desi i-a raspuns la comentarii? Hai sa fim seriosi! L-a scris Seva, iar Nora a fost de acord cu asta! De cind si pina cind informatii private sint puse in public?

 143. Angela

  Se vede treaba că n-o scoatem nicicum la capăt.

 144. junghiul

  Nu mie mi-ai greșit , omule! Dar prefer să-ți spun ce cred. Chiar dacă te superi pe mine. Eu cred că prin atitudinea ta ai pus în dificultate oameni care ți-au vrut sincer binele și care au fost obligați, fără voia lor să aleagă dacă rămân aici sau dincolo.

 145. junghiul

  Pace vouă!

 146. catalin

  Junghiule, iti apreciez opiniile. Da, spune ce crezi! Si toti ceilalti!

  Eu vreau sa fiu lasat in pace dincolo, atit!! Nu ma pomenesc, nu le spun nimic, ce e asa de greu?

 147. catalin

  Junghiule, eu cred ca oamenii care au trebuit sa aleaga intre a ramine aici sau dincolo au fost atacati dincolo de catre cineva. Asa zic eu. Si da, daca ar fi decis persoane mature, nu s-ar fi ajuns la mizeria asta care dureaza de mai bine o luna.

  Angela si Dana: au mai fost si alte comentarii inainte, dupa ce am promis ca nu mai intru. Ca unii nu pot spune Costel fara sa mai adauge si-un calificativ. Si da, la urma mi se da si numele (si nu as fi aflat daca n-as fi intrat azi, repet, numele mi-a fost pus la panou IERI).

  Offf … 😦

 148. Vio

  Costelus,nu te bucura prea mult,mai bine citeste ce am spus.
  Ce tot promiti ca un copil.ai exagerat si Gata.nu-ti mai cauta motive si scuze.imi pare rau.cam atat am avut de comentat.

 149. catalin

  Cu ce am exagerat, Vio? Ca am fost bannat dincolo pentru nimic (s-a si recunoscut asta), oare nu e exagerare? Ca ma simteam groaznic inainte de Craciun (pentru mama mea e ultimul), si aveam nevoie de sprijinul asta care era blogul, ma rugam sa fiu primit inapoi, iar Nora ridea in hohote de durerea mea, asta nu e exagerare? Ca, dupa aceea, cineva decide ca nu am voie sa citesc discutiile din urma la care am participat, asta ce e? Dar cu numele meu pus in clar ieri pe blog impotriva vointei mele si fara sa am cunostinta de asta, nu e oare exagerat, mai ales ca eu nu mai dadeam pe acolo?

  Ti-am urat „La multi ani” atunci, de Anul Nou, din pacate a ramas acolo, in spam. N-a meritat sa fie scos 😦

 150. catalin

  Si, Vio, eu ma bucur ca ai venit aici. Tare! Si m-am bucurat cind am vazut dincolo ca ai vesti mai bune! Da, atmosfera e urita acum, nu asta mi-am dorit, sper sa ma abtin. Ma doare cind vad cum suferiti si din cauza mea (iar, la urma urmei, toti au venit aici pentru a uita de necazurile vietii, nu pentru a da de alte probleme).

 151. Radu P.

  Junghiule, cam ipocrita si nepotrivita indignarea ta referitoare la limbaj.

  Pai, Costelus, bietu’ de el, vorbeste singur in spam, nicio sansa de a-l citi copiii tai, sa-ti faci griji mai bine de limbajul Norei si al lui Cosa, care el a initiat acest fenomen pe toate blogurile pe unde a fost, iar desteapta aia nu numai ca il lauda si il aprecieaza pentru, vezi Doamne, sinceritatea lui, dar il mai si imita ca o maimuta.
  In cazul asta, sa stii ca Costelus nu facut altceva decat sa se adapteze unui limbaj pe care cei doi l-au promovat si l-au impus pana la urma pe blog.

  Asa ca, ma mira tare mult modul unilateral cum vezi lucrurile si mai ales de ce nu ai luat pozitie si pe pistol impotriva limbajului.

 152. Radu P.

  Si inca o chestie, care i se adreseaza si lui Vio.
  Tonul asta parintesc pe care il adoptati vizavi de Costelus e oarecum deplasat.
  Sa ma explic, prin pozitia voastra il considerati pe Costelus ori copilaros ori tantalau, cert este ca va situati oarecum deasupra lui.
  Stiu ca ii vreti binele, simt asta, dar totusi sunteti nedrepti in ceea ce il priveste.
  Costelus nu a fost grobian, nu vorbea urat, nu jignea pe blog atata timp cat era nebanat. Era cam…inadecvat uneori, dar asta nu e ceva foarte grav.
  Cand a fost provocat prin bannarea aia aiurea a ripostat asa cum l-a dus capul si cat l-au tinut nervii, la varsta pe care o are.
  Mult mai de condamnat e atitudinea celor doi, mai in varsta si cu mai multa experienta, care au provocat toata mizeria asta si care se desfasoara pe blogul ala de ani de zile, in aceleasi coordonate agresive si violente.
  Lor de ce nu le spuneti nimic, va e frica, sau sunteti sub autoritatea lor???

  Mie mi se pare toata povestea asta o chestie telenovelistica si aiurea.

 153. andreea

  eu am observat aşa: să fii bannat şi să se vorbească despre tine – chiar şi fără să fii înjurat – e ceva foarte frustrant. ca exemplu, înţelegerea cu Florin (care nu a fost bannat) a fost în felul următor: nu va mai interveni atita timp cit nu se vorbeşte despre el, acolo. nu conta numele real, ci faptul că dacă ar fi fost pomenit, ar fi simţit nevoia acută 👿 să riposteze. ceea ce mi se pare foarte normal. dacă nu eşti zen.

  aşa că eu îi rog pe cei de dincolo să nu mai vorbească despre Costeluş. şi îi mai rog şi să le lase în pace pe Edle şi pe Nastasia, care n-au avut decît vina de a încerca să-l ajute, şi care, din cîte îmi amintesc, n-au provocat niciodată vreun scandal şi nici n-au insultat pe cineva.

  deci, cine mai are chef de vărsat, să-mi verse mie lături în cap, nu lor. mă ofer să fiu jigodia de serviciu.

  în rest, văd că e blocat dincolo, dacă nu intru prin admin. se lucrează. splen-did! felici-tări!

 154. Radu P.

  Roaga-i tu, roaga-i, i-ai cu frumosul ca si pricep ceva. Astia sunt genul de oameni cu care nu merge metoda asta, stiu doar de bata si de frica, c-asa au trait o viata intreaga.

 155. andreea

  aşa.
  iar pe ăstălalt, pe Costeluş, îl rog ca, dacă îl apucă să mai trimită mesaje scabroase, rugăminţi fierbinţi sau ameninţări în spam, să mi le trimită mie pe mail.
  cred că e o variantă. el se descarcă, eu îi colecţionez amărăciunea şi scrîşnetele, nimeni altcineva nu le vede. toată lumea e mulţumită.

 156. Angela

  Ce era de spus, am spus dincolo, la vremea potrivită. Mi s-a răspuns într-un anume fel, tradus pe limba mea „asta e, așa vreau eu, dacă nu-ți place, treaba ta, pagubă-n ciuperci”. La atitudinea asta, căreia unii i-ar putea spune principialitate și verticalitate, iar alții, rigiditate și încăpățânare paroxistică, ce să mai zici? E mai rău decât dacă vorbești singur, ba mai și vine un paranoic care-ți varsă lături în cap. Citeam undeva că, se pare, lui Hitler, propriile lui discursuri îi provocau orgasme, se ambala până la ejaculare. Ei, așa ceva cred că se întâmplă cu psihopatul adult când împroașcă cu venin. Ce să mai cauți acolo, ce să pui la punct, ce să mai zici?

 157. andreea

  😆
  pe asta cu Hitler n-o ştiam…

 158. andreea

  mă rog, nu e de rîs, e de plîns, dar, ca de obicei, am vizualizat fenomenul.

  da, ştiu. momentul comparaţiei cu Barbu Sarbu şi protestatarii.

 159. Bună ziua, tuturor!
  Iertați-mă, că am intrat aici. Am văzut pe blogusorul meu postată adresa(o postare anonima) și mi-am zis:
  Poate fi o invitație sau o provocare dușmănoasă. Depinde din ce zona vine anonima/ul
  In varianta „invitație”…Bună ziua, tuturor! în cea dușmănoasa, tot asa!

 160. andreea

  bună ziua.

  ţin’ să fi fost, ţin’ să fi fost oare invitantul?
  ca să vezi. a dat-o anonimă. hm. ce şturlubatici sînt unii…

 161. Si eu tot la o invitație(un invitant/ă) mă gândeam…după conținutul anonimei dar nu excludeam nici varianta …necâștigătoare ;).

 162. catalin

  Andreea si toti ceilalti: nu le scriu nimic dincolo daca ma lasa dracului in pace!! Si, repet, daca vreti sa vedeti si alta abordare, puneti-i numele real al Norei aici, il voi sterge eu miine. Sa vedeti cit de zen o sa fie!

  Gelu: nu stiu cum ai ajuns, dar nu te da nimeni afara.

 163. Angela

  Nu vrem să vedem și altă abordare. Las-o naibii de poveste, că altfel n-are sfârșit. Parcă ați fi Stan și Bran în filmul cu bradul de Crăciun.

 164. catalin

  Angela, eu o las, m-am saturat de asta ca de mere padurete!

 165. Angela

  Așa să fie!

 166. Așa am ajuns, Cătălin:
  „Anonim22 ianuarie 2014, 09:43
  https://ciocolatacusare.wordpress.com/2014/01/18/pretext/

  Blogul lui Costelus! Cu Jaco, Andreea, Nastasia, Edle s.a.. Fara Nora!”

  și pare ciudat că „bun venit” a devenit…”nu te dă nimeni afară” 🙂

 167. catalin

  Nu, Gelu, e si bun venit! Ma scuzi, sint cam suparat, te rog nu despica firul in 4, sa gasesti 5 intelesuri si sa-l alegi pe cel mai rau.

 168. Angela

  Nu pare ciudat nimic, nu mai veni și tu cu din astea. Ce dracu, am plecat de acolo pentru că eram niște zdrențe netrebnice, neloiale, proaste și disperate. Aici ar trebui să fim oameni în toată firea. Dacă se contaminează și blogulețul ăsta cu suspiciuni și intrigi, îi dau foc.

 169. andreea

  Cătălin, uite, nu te-ai prăbuşit cu avionul şi nu ai degerat în Apuseni, sperînd să vină cineva după tine. nu eşti mort, ba din contră, deci ai putea să fii mai puţin supărat.

 170. catalin

  Ei, Andreea, mai faceam ceva in timpul asta si am raspuns si in graba 🙂 Repet, nu e nimic.

 171. Angela, Cam asta spuneam și eu. Nu era o pretenție ci o constatare a urmelor lăsate de trecutul plin de amintiri… frumoase. Sper ca destul de repede să apară zâmbetul pe aici. 🙂

 172. catalin

  Am vazut de alataieri cu accidentul. O crima, ce s-o mai dam cotita. Daca iei niste coordonate si le pui dracu intr-un iphone (aha, iphone) iti da ruta. L-am folosit si chiar am comparat un biet telefon cu alte chestii performante (Garmin). Chiar cu o harta gresita, te uiti pe ecranul telefonului si vezi daca te aproprii sau nu de tinta.

 173. catalin

  Apropo de harti … acum multi multi ani veneam cu cineva cu masina de la Bucuresti. GPS. Ma rog, si vedem noi ca ne indica ala la un moment dat sa iesim de pe autostrada pe un drum secundar, parea o scurtatura. Drumul era asfaltat, in buna stare. Dupa vreo 10 km din 3 benzi au ramas doar doua, iar apoi, intr-un sat, drumul a disparut de tot. Pe GPS insa era. Coborim si intrebam. „Hahaha, drumul ala e doar pe hirtie, au facut o parte, au furat restul banilor si au zis ca l-au terminat.”

 174. andreea

  Drumul furat
  titlu de roman poliţist.

  eu nu am fost foarte pe fază, deşi lumea a vorbit în jurul meu despre asta. la TV nu mă uit.
  dar era o fată aşa de frumoasă… 😦

 175. Edle

  Eu am bocit, bineinteles. 😦

 176. Angela

  Păi și e de bocit. Și de speriat. Atâta incompetență, indolență, nepăsare, cretinism și altele de felul ăsta, e îngrozitor.

 177. Toate astea se pot întâmpla în România. De ce? Eu mi-am răspuns aşa:
  http://geluodagiu.wordpress.com/2014/01/21/lucid-in-transa-translucid/

 178. Radu P.

  Gelu, smechere, te-am vazut pe youtube, cantai sub pseudonim la violões

 179. Radu,
  Nu cânt sub pseudonim. Am să te anunț când și unde voi cânta, poate vei dori să mă vezi. Sunt ușor de recunoscut. Sunt „mezinul” între oi și zdrăngăn la chitară…left hand

 180. junghiul

  „Junghiule, cam ipocrita si nepotrivita indignarea ta referitoare la limbaj.”
  Eu și indignarea despre limbaj…Despre altceva era vorba, ești prea inteligent să nu fi priceput. Dar dacă așa ți-a folosit, să-ți fie de bine!

 181. catalin

  Doamne fereste! Am inteles ca, in cazul accidentului, unul dintre raniti a transmis coordonatele pe care le avea pe telefon, care erau in grade, minute si secunde. Cei care le-au preluat nu au convertit la grade decimale! Diferenta poate fi si de 20 de km. Conversia o poate face un copil de gimnaziu, care aude pentru prima data de grade …

 182. andreea

  junghiule, poate ar fi bine sa va lamuriti. de multe ori, doi oameni la fel de inteligenti care stau fata in fata pot vedea diferit. doua imagini diferite ale subiectului privit.

 183. catalin

  Ei, poate nu trebuie lamurit nimic, unele lucruri pot ramine si asa, nelamurite. 🙂

  Sau, cred ca Junghiul ne-ar putea lamuri mai bine cu un articol despre mincare cu multe poze, sa musc monitorul.

 184. andreea

  😛
  eh, mania mea pentru lucruri frumos asezate si etichetate, in cutiute numerotate…

 185. andreea

  da, Edle, eu evit sa aud detalii, ca sa nu ma gindesc dupa aceea incontinuu la ele. sint lasa, recunosc. daca incep sa-mi imaginez cum statea ea acolo, inghetata, durind-o tot corpul, disperata, asteptind, asteptind… ma apuca damblaua.

 186. catalin

  eu m-am gindit cum a dat telefon ea acasa la parinti: „mama, am avut accident, sint ranita, mi-e frig, asteptam sa vina ajutoarele”. Cum au sunat-o parintii din 10 in zece minute intrebind daca au ajuns …

 187. Angela

  Nu cred că a apucat să sune, sărăcuța. Dar e destul să te gândești că ai ei știau, toate posturile tv făceau clăbuci cu vești contradictorii. Știau și așteptau. Cumplit a fost că părinții au aflat tot de la tv că fata lor nu mai e. Nesimțiții dracului de la tv, tuturor le ziceau pe nume, doar fata era „o rezidentă”, ”o asistentă”,„o studentă”. E înfiorător să te uiți, să citești presa și comentariile. Tragedie pe de-o parte, abjecția obișnuită, pe de alta.

 188. andreea

  despre parinti… nici nu mai pot zice nimic.

  ieri am evitat cit am putut televizorul, dar, ca un facut, am trecut pe linga el exact cind un reporter baga microfonul sub nasul tatalui care plingea.

  am fugit, cum spun…

 189. catalin

  „ce parere aveti despre moartea fiicei dv? Ati urmarit transmisiunea noastra in direct de ieri?”.

  Animalitate.

 190. Lasa, Catalin, au publicat poze cu Iovan mort in carlinga si cu Aura Ion in sicriu. Mai mare magarie de atat nu cred ca poate sa fie.

 191. Durerea pe care o simțim este a noastră, aproape personală în cazul astă. Spun aproape, doar pentru că nu ni s-a întâmplat nouă. Dacă pe lângă treburile de zi cu zi nu vom căuta să fim uniți și deci mai greu de manipulat, nu ne rămâne decât să ne rugam pentru a avea noroc. Nu vorbesc aici doar de Romania. Potopul prostiei, este mondial. Cred că nu sunt prea coerent dar simțeam nevoia sa plâng și eu, în scris, alături de voi.
  Așa cum acești imbecili funcționează după reguli simple, pe care le respectă cu sfințenie și asa cum sunt de uniți, se pare că vom reveni la normalul omenesc destul de dificil…Nici nu știu ce am scris…sunt tare trist dar sper că această tristețe să fie un curcubeu și ploaia de lacrimi să fi trecut . Să avem împreună grije să nu urmeze secetă, să plouă.dar cu lacrimi de bucurie…oooooff!

 192. catalin

  da … oameni gasiti de padurari, carati in circa sau in paturi, asta in timp ce „presa” facea poze cu mortii. Mai rau e imposibil.

  Chiar, ce a spus Ponta? Nu cumva e vinovat Basescu, sau Macovei, sau aia de la Bruxelles care sint toti dezinformati?

 193. Radu P.

  Junghiule, m-ai bagat intr-o dilema.
  Daca iti dau crezare si te cred ca nu te indoiesti de inteligenta mea, rezulta ca sunt inteligent.
  Tot mergand pe mana, rezulta ca nu am inteles ce-ai vrut sa spui, deci e clar ca nu sunt inteligent.
  Mai mult decat atat, ti-am recitit comentariul si tot aia cred, si anume ca te-a oripilat limbajul costelusului, de unde rezulta fara tagada ca nu sunt inteligent, chestie pe care mi-o sugerezi si tu, mai elegant, ce-i drept, ca dac-as fi, as fi inteles…

 194. Radu P.

  Uc, chiar asa?
  Pana si Scufita Rosie a avut oaresce dubii, ce-i drept, nu ireversibile, si tot a fost mancata de lup, asa ca ai grija sa nu te-nghita Cosa.

 195. Radu P.

  Junghiule, revin, si totusi un pic de inteligenta trag speranta ca am, ca uite, tocmai mi-am dat seama ca nu prea sunt inteligent, asa ca, in concluzie, deoarece si pentru ca…

 196. Radu P.

  Legat de incidentul aviatic, nu trebuie sa va isterizati asa cum face presa.
  Chestii de-astea se mai intampla, pilotul si studenta se pare ca au avut rani foarte grave si nu au murit din cauza hipertermiei, iar o interventie in munti e extrem de dificila, numai cine nu cunoaste muntele vorbeste aiureli.

  Apropos, pozele alea nu au fost facute de presa ci de salvamontisti, sincer sa fiu, si eu as fi facut daca eram acolo. Acum daca e etic sau nu sa se publice, e o alta mancare de peste, dar mie nu mi se pare ceva exagerat, sunt intamplari adevarate pe care e bine sa le cunoastem in amanunt pentru ca invatam extrem de multe din ele.

 197. Radu P.

  De lauda este cum au actionat localnicii, cum ne-am indignat si indurerat noi toti ca si cum ne-ar fi murit niste rude. Parca am fi o familie asa mai mare. Ce-i drept si cu multe oi negre.
  Asta e un semn ca suntem un popor foarte emotiv dar si grijuliu cu noi insine. Adica, inca ne pasa.

 198. Radu P.

  Ia uite, bai, vorbesc singur.
  Gata pentru azi.

 199. edle

  Eu tot n-am inteles cum de smurdul a avut coordonate gresite. Cum de le-a luat 5 ore sa ajunga acolo. Cum de victimele au fost gasite si aduse cu targi improvizate de localnici, cand astia erau si ei acolo cu tot ce trebuia. N-am inteles nici afirmatia ca ori 30 minute, ori 5 ore e totuna, cand uneori si cinci minute conteaza in salvarea unei vieti.

  Ma doare capul. 😦

 200. andreea

  era ceaţă… zăpadă mare, pante abrupte…

  iar afirmaţia cu minutele e folosită ca scuză, după nenorocire, cînd bilanţul e deja făcut. acel: chiar dacă… tot nu s-ar fi putut… care linişteşte conştiinţele.

 201. edle

  Mda… sper sa doarma linistiti acum, ca, na, oricum nu se putea face nimic.

  (Dupa logica asta, puteau sa ajunga si dupa 10 ore, ca doar nu se moare asa usor de hipotermie. Of!)

 202. catalin

  Care e faza cu coordonate gresite? Exista doua sisteme pentru a masura latitudinea si longitudinea, amindoua in grade. Unul foloseste minute si secunde, celalalt transforma totul in grade decimale. Daca am latitudinea 45 grade, 10 minute si 10 secunde, asta in grade decimale vine 45.16944. Daca cineva imi da coordonatele 45gr10m10s si eu le bag in aparatul meu care lucreaza cu grade decimale drept 45.1010 obtin o locatie aflata si la 15-20km de cea corecta. Ei bine, asta au facut boii: au luat niste coordonate prin telefon de la un accidentat si le-au introdus in alt sistem FARA SA FACA CONVERSIA. Asa ca echipele de salvare au cautat mai intii la dracu-n praznic. Culmea e ca nici unui salvamontist nu i s-a spus ce fel de coordonate a comunicat accidentatul, unul care a folosit un gps s-ar fi prins imediat de eroare.

  30 de cm de zapada nu e mare. Oricum, pentru un salvamontist nicio zapada nu e prea mare. Daca au ajuns localnicii la accidentati, e clar ca zona nu era chiar izolata si accesul nu era chiar atit de dificil.

  Acuma, daca puteau sa le salveze vietile celor doi sau nu, e o alta discutie.

 203. catalin

  Ati vazut ce e in Ucraina? Un razboi civil pare aproape. 😦 O miscare de opozitie atit de puternica s-a nascut fara sprijinul unor politicieni, protestatarii resping toate partidele.

  http://www.cnn.com/2014/01/22/world/europe/ukraine-protests/

 204. andreea

  e jale…

 205. Adio!

  Se spune că am fost frumoasă
  Frumosul era doar o casă
  Primordial de ea va pasă
  Voi nu știați c-a fost aleasă
  Să poarte suflet de mireasă
  Astfel de suflet nu se lasă
  Când în pădure-i ceața deasă
  Indiferența voastră crasă
  E sinucidere în masă
  Nu știți dar sunteți într-o plasă
  Timpul o face tot mai deasă
  Ea va transformă în carcasă
  Goală de suflet, ea vă lasă
  Sufletul meu scăpat de plasă
  Pe voi vă plânge, căci va lasă
  In lumea voastră cea hidoasă
  Aveți mașină, aveți casă
  Ce fericire dubioasă!
  Mă duc. A Domnului mireasă
  Am fost fără sa vreau, aleasă
  Eu vă iubeam pe voi, sfioasă
  Si învățam sârguincioasă
  Să vă ajut, mărinimoasă.
  Voi m-ați lăsat în ceata deasă
  Domnul vă ierte! Generoasă,
  Eu v-am iertat. Vouă vă pasă?

 206. Mulțumesc Andreea!
  Este una din melodiile mele preferate

 207. Radu P.

  „Aveți mașină, aveți casă”

  Dar n-aveti ochii ei…

 208. andreea

  am făcut fondul verde în cinstea lui Jadav. 😛

 209. catalin

  Vai, ce melodie frumoasa! Am mai ascultat-o intr-o varianta mai stridenta, asta e minunata. Multumesc, Andreea!

 210. andreea

  probabil ai auzit-o cîntată de Madonna…

  eu am pus-o din cauza istoriei din spatele ei…

 211. catalin

  Exact, Madonna.

 212. Asa este Cătălin
  Spuneam eu pe undeva că:
  „.Vocile adevărate nu au tăcut nici un moment. Doar auzul s-a lenevit o perioadă și s-a mulțumit cu țipetele. Părea mai comod. Urechile au început să caute muzica reală, unplugged. Țipetele violente au cam depășit bariera ultrasonică iar promisiunea lor s-a dovedit a fi doar… virtuală.
  Nu vă fie frică, decibelii pică! „

 213. andreea

  ar fi bine, dar nu prea cred eu că toate urechile au plecat în căutare…

 214. Eu cred că destule, numai că gașca de urlători și vânzători de țipete, încă se mai agață strâns de microfoane și de fotolii. Asa ca:
  „Nu vă fie frică, decibelii pică! “

 215. Radu P.

  Microfoanele s-au legat cu cablurile de fotolii, urlatorii s-au legat cu catuse de cotiere, in timp ce milibelii scoteau decibelii afara pe usa studioului cu spite in fund.

  Asta, in timp ce politia il aresta pe gura mare ale de justin biber.

 216. Vă mai amintiți de Danny-platformă? 🙂
  El mi-a fost muz și iată ce a ieșit:
  http://geluodagiu.wordpress.com/2014/01/23/popor-de-turnatori-sa-fim/

 217. O întrebare am și eu
  Nu cred că strică să v-o pun.
  Cum ar putea un derbedeu,
  Întreb și eu nu trag cu tun,
  Când vrea o temă să propună,
  La o dezbatere deșteaptă,
  Pe blog să pună un articol?
  Accept să o aud pe-a dreaptă.
  Si “Da” și “Nu” mă satisface
  O variantă de-aș avea
  N-am să vă mai întreb… și pace
  Îmi voi vedea de treaba mea

 218. catalin

  Grea intrebare. Preferinta mea ar fi sa-l pui pe blogul tau sau sa stirnesti dezbaterea aia desteapta la comentarii. Deocamdata. Preferinta altora inca n-o stiu.

 219. Am înțeles că „Nu” se poate
  Îți mulțumesc pentru răspuns!
  Comunicarea-i ca pe roate
  Pot și cu plete dar și tuns 🙂

 220. catalin

  Nu, Gelu, nu e doar alb si negru, sint mii de nuante intre. Am spus doar care e preferinta mea pe moment . Daca altii vor dori altceva, cine sint eu sa ma opun?

 221. Deși nu-i pusă întrebare
  Eu mă grăbesc să dau răspuns
  Cine dorește publicare
  Pe blogul meu, nu va fi tuns
  Să nu cumva să se gândească
  Că aș dori la schimb ceva
  Cine dorește sa poftească!
  Bine-i venit/ă în casa mea.

 222. catalin

  Demult, cind aparea Academia Catavencu (aia veritabila), aveau o rubrica „Raspundem cititorilor care nu ne-au intrebat nimic.” 🙂

 223. Poate că eu sunt un Cațavencu(neveritabil) 🙂 dar academician cu siguranță nu-s.

 224. andreea

  sa mai stam, sa mai vedem… sa ne mai cunoastem… 🙄

  acu’, pe bune, eu m-am convins ca in ceea ce priveste relatiile virtuale, orice e posibil; surprize pot sa apara oricind. si palpitatii.

  momentan, eu cred ca Ciocolata nu stie ce vrea, e confuza. 😛

 225. Dacă e vorba de – să mă cunoașteți și nu de – „să ne mai cunoaștem”, mai așteptați să-mi crească părul, între cum este-acum și plete. Eu cred că m-am expus destul și am expus ș-ambele fete. Eu vă cunosc mult mai puțin. O lună plină, un pisic, un „hm” pe pistolarul chin. M-am transformat și în Elena
  Sperând să nu fiu o dilemă… 🙂

 226. „…nu știe ce vrea, e confuză.” 😆 …Ciocolata PNL + sarea PSD formată pe …Jos..Nora(sescu) + prima ministră Val(oc), a ajuns la „putere”… 😆

 227. Sper că nu urmează o coabitare… 😆 😆 😆

 228. Bună foarte dimineața! 😉

 229. junghiul

  „junghiule, poate ar fi bine sa va lamuriti. de multe ori, doi oameni la fel de inteligenti care stau fata in fata pot vedea diferit. doua imagini diferite ale subiectului privit.”
  Uite Andreea că am reușit să creez dileme.Și nu aș vrea să le adâncesc. Că dacă ceva ne fu dat ,altceva decat datul s-ar naște cu trebuință din datul ce ne fusese dat.
  Precum spui tu, pe de o parte lucrurile se văd așa:
  Junghiului îi place să discute cu oameni inteligenți. Junghiului îi place să discute cu Radu P. Radu P este un om inteligent.
  În oglinda apei lucrurile se văd așa:
  Un om care discută într-un mod civilizat și cu Costeluș și cu Nora este un om ipocrit.Junghiul discută într-un mod civilizat și cu Costeluș și cu Nora. Junghiul este un om ipocrit.
  Bine că nu m-a pus necuratul să mulg vaca pe malul apei!

 230. Sper să vă fur un zâmbet.
  Sunt un tip periculos. Ma interesează câștigul. Dacă nu ați citit încă, am încercat să câștig și din reclamă:
  .http://geluodagiu.blogspot.ro/2013/11/doinafolclor-romanesc.html

 231. catalin

  Junghiule, ai aruncat cu pietre in balta si acum vezi balauri in oglinda apei? Un om care discuta intr-un mod civilizat si cu Costelus si cu Nora nu poate fi decit un om OK. Nu stiu de la ce a pornit conflictul asta timpit, cine l-a creat, cine l-a amplificat in asa hal, sau ce as fi putut eu sa fac sa-l dezamorsez. Stiu doar ca acum un an eram toti fericiti pe pistol, nu era nimeni bannat, si rideau toti cu pofta. Si, mai inainte de asta, ne inghesuiam cu totii, egali, la textele Anei. Si ne era bine (altfel n-am fi revenit de sute de ori). Ciudat cum mai multa libertate a dus la discutii despre bannari, s-au ivit incompatibilitati, si s-a uitat ca toti am venit aici pentru altceva.

  Si tare ma tem ca atmosfera aia de la textele Anei de pe Pandoras – bine, mai putin comentariile cu insulte si amenintari – va fi foarte greu de refacut. Ar fi trebuit s-o apreciem mai mult si sa trecem peste mici meciuri personale. Ar fi meritat.

  Iar, in al doilea rind, Andreea zic eu ca glumea 🙂 Oricum, nu cred ca astepta lamuriri atit de serioase.

 232. Radu P.

  JUnghiule, nu te fa ca nu pricepi, eu nu m-am referit la ipocrizia limbajului ci a atitudinii. Puteai foarte bine, asa cum aici l-ai certat pe Costelus, civilizat, nimic de zis, sa-i certi si pe cei doi de dincolo atunci cand intreceau masura. Si au fost destule prilejuri.
  Tacerea inseamna consimtamant.
  Poate nu s-ar fi ajuns aici. Si crede-ma ca o spun cu cele mai bune intentii.
  Dar cine sunt eu sa-ti spun ce sa faci? Doar ca pare cam dezechilibrata atitudinea ta.

 233. Radu P.

  Eu, in oglinda apei, vad lucrurile cam asa.
  Sunt vreo trei patru pe dincolo care tin neaparat sa-si arate atributul alfa, marcandu-i pe cei din jur cu diferite epitete. Ei, cei destepti pe de o parte si restul, cei prosti.
  Au o nevoie patologica de a jigni si mai ales de a face misto, si in sensul asta isi cauta mereu victime,
  Cum altfel sa inteleg actiunea Norei de a-l aduce pe Gherman pe blog, ducandu-se pe blogul lui si chemandu-l, pentru ca apoi sa-l umileasca in toate felurile, decat un sadism gratuit.

  Eu stiu ca suma calitatilor si defectelor unui om e constanta, ca daca unul exceleaza in ceva, sigur e corigent la alt capitol, deci nu e niciun motiv sa falosim cu inteligenta noastra sclipitoare.

  Costelus a fost tinut acolo doar pentru distractie. Cand s-au plictist l-au ejectat. Acuma i-au dat drumul din spam, din lipsa de musterii, lui Danny, uitati-va ce se intampla, nimeni nu-l ia in serios, fac doar misto de el.
  Seva e in aceasi situatie, dar beneficiaza totusi de acoperirea Norei.

  Eu m-am plictisit de cate ori le-am atras atentia ca procedeaza gresit.
  Ma rog, suntem o tara libera, face fiecare ce vrea.

  Si mai e o chestie, care da de gandit. Ce oameni nebuni se apuca sa blocheze un blog intreg doar ca sa nu mai poate vedea Costelus ce e pe-acolo.
  Costelus voia sa vada, atata tot, n-a pornit un razboi distructiv, sa le distruga saitul sau mai stiu eu ce.
  In schimb, astia s-au apucat sa inventeze tot felul de praguri in care s-au poticnit chiar ei, marele programator de foxpro si cobol si orgolioasa Nora.
  Mor de ras.

 234. andreea

  ia să schimb eu, iar, culoarea…

 235. Angela

  Radu, se vede bine în oglinda ta. Confirm, în calitatea mea de fostă proastă a blogului.

 236. Angela

  Cred că n-ar mai trebui să discutăm despre tărășenia asta. Prea multă energie consumată pentru mai nimic. Nu-i război, nu-i calamitate naturală, nu-i pe viață și pe moarte. Devine caraghios să tot întoarcem pe față și pe dos un „conflict”stupid care pare a se fi stins, fie-i uitarea ușoară.

 237. Radu P.

  Energia consumata e pentru cei care fac si administreaza noi bloguri.
  Sa invete din greseli.

 238. Angela

  Știu eu? Rar am văzut om care să nu repete greșelile. Ori că nu reușești să înveți nimic, că nu „se prinde” de tine, ori că aluneci fără să vrei în aceeași capcană. Cred că trebuie să te arzi rău-rău cu ciorba, ca să ajungi să sufli în iaurt.

 239. andreea

  Că dacă ceva ne fu dat ,altceva decat datul s-ar naște cu trebuință din datul ce ne fusese dat.

  eu am citit fraza asta de 10 ori şi tot nu pricep.
  plus aia cu mulsul vacii. 😛
  şi cică nu vrei să adînceşti dilemele…

  junghiule, iaca, acum şi eu sînt confuză, nu numai Ciocolata.
  la naiba, crezi că mie mi-a plăcut explozia lui Costeluş din spam?! turbarea lui cu spume? eu sînt prima fericită cînd cineva e în stare să fie civilizat, indiferent de context. mă minunez şi-mi vine să-l pup pe omul ăla. cu cît primeşte mai mulţi pumni şi e în continuare civilizat, cu atît o să-l admir mai tare.

  Radu, poate că junghiul ţine la Costeluş şi se amărăşte cînd îl vede făcînd urît. de alţii, i se rupe. există şi varianta asta. a fost modul lui de a-şi manifesta dezamăgirea.

 240. Angela

  Eu îs amărâtă în continuare din cauza accidentului din Apuseni. Și furioasă și scârbită de ce tot văd și aud. Am vrut să nu mai știu nimic, dar a mers într-una televizorul lui tata, și-l dă tare, e imposibil să nu auzi. Nu puteam nici să-l rog să renunțe, tata a fost pilot și instructor de zbor în tinerețea lui.

 241. andreea

  te cred.
  dar gîndeşte-te că e vorba despre o dramă televizată, prezentată detaliat şi vîrîtă cu sîrg în sufletele oamenilor. mă gîndesc la celelalte, la toate dramele despre care nu ştim nimic. mari, mici, mititele, muuuuulte cît firele de iarbă…

 242. Radu P.

  Eu incerc sa vad partea plina a paharului, mi se pare ca ceilalti 5 au avut un noroc teribil. Sa cazi de la 2100 de metri intr-o padure si sa supravietuiesti…
  Parerea mea e ca pilotul ala a gresit, am citit tot soiul de pareri avizate, ale altor piloti care spun ca nu a actionat deloc prudent. Ar fi putut sa aterizeze pe aeroportul din Sibiu pentru degivrare si sa intarzie putin cursa pana la ridicarea cetii.
  Eu continui sa cred ca fost un tip teribilist , dependent de adrenalina, care impusca la gramada oameni si caini pentru a se descarca.
  Un asemenea om n-ar fi avut ce sa caute la mansa unui avion. Colac peste pupaza, aflu acum ca nu purta nici centura de siguranta, asta e sfidare la adresa protocoalelor.
  Parerea mea, desigur.

 243. Angela

  Nu atât drama în sine m-a scos din fire, deși am niște sensibilități la accidente aviatice, am crescut cu povești vesele sau tragice, m-a dus tata la toate mitingurile și prin hangare când eram mică, veneau în casă prieteni de-ai lui din branșă, eram impresionată.Când am fost prima dată cu avionul, m-au lăsat în cabină, lângă piloți – pe atunci nu era încă nebunia cu securitatea zborurilor și cu teroriștii – și mi s-a părut nemaipomenit. Acum, drama e dramă și sunt mii și milioane de alte drame. Dar îs scârbită și îngrozită de „instituțiile statului”, acolo e catastrofa care ne prăbușește pe toți. Și, pe de altă parte, de aruncatul cu rahat în tot ce mișcă, de toți căcănarii care-și dau cu părerea, de incompetență, cretinism, mârșăvie și impostură.

 244. Angela

  Cine știe, unii zic una, alții, alta. Dintre piloți. Pe de altă parte, zici că n-ar fi avut ce să caute la manșă. Și totuși, a fost la manșă mai bine de treizeci de ani, și a făcut-o foarte profesionist. Apoi, cred că oricine alege meseria asta e un pic dependent de adrenalină, altfel n-ar face-o. Tata are 88 de ani și văd cum îi sclipesc ochii când vorbește de zbor, deși îs ani mulți de când n-a mai făcut-o, și dacă l-ar lăsa cineva, ar fi în stare să zboare și acum. Dacă Iovan era numai un tip teribilist, s-ar fi zdrobit de mult, de la primele zboruri. Nu cred că era genul cocălar cu beemveu. Odihnească-se în pace.

 245. Voi nu aveți debara? Văd că sufrageria seamănă cu alta în care am vărsat….cafeaua 😉 Fondul pare mereu în schimbare. Lăsați trecutul! cu un hohot de inteligență. În curând, acolo, câinele sau câinii vor turba și își vor ataca stăpânul/a. Nu vedeți ca s-au banat singuri? 🙂
  În tinerețe aveam un prieten grafician, foarte sensibil și talentat. A fost atras de sculptură. A dorit să ajute câțiva mari sculptori, ca cioplitor. Îndepărta piatra dintr-un bloc, pană se apropia de forma pe care artistul consacrat o finisa, dând astfel viată lucrării. Sandu(asa se numea prietenul) s-a dilit și nu se mai putea oprii din cioplit. A primit porecla de picamer și nimeni nu îi mai dădea voie în atelier, pentru că transforma blocurile de marmoră în pietriș. Am amintit de Sandu-picamer, pentru paralela cu Stăpâna-banator; Te pomenești că voi primi mulțumiri pentru cuvintele talent și sensibilitate(cu care stăpâna este paralelă) 😆

 246. Angela

  Gelu, te rog, nu. Nu câini, nu turbare, nu Stăpâna-banator. Dacă se poate, mi-ar plăcea să nu mai existe „aici” și „dincolo”. Aici e aici, acolo e acolo, cred că ne-am cam lămurit și unii, și alții, și nu mai e nimic de împărțit. Să se țină tare Costeluș și până acum bravo lui, se ține.

 247. Junghiul ca junghiul dar cine este tusea. Nu am dibuit-o. Cu amândoi s-ar forma o masă critică. Oare atunci pe cine ar critica ei?

 248. Radu P.

  Gelu, multumitorul nostru de serviciu e in concediu, asa ca ne pare rau, daca vrei o prajitura, un lichior…

 249. andreea

  da, Angela, eu nu vreau sa-mi dau cu părerea despre nimic din ce s-a întîmplat în accident. că ăla a făcut sau nu bine, că celălalt a greşit sau că oamenii ar fi murit oricum…
  cum să stau eu aici, cu cafeluţa în faţă şi la căldurică şi să zic ce trebuia făcut cu avionul, cu frigul, cu spaima, cu zăpăceala, cu tot?
  dacă şi cu parcă. nu-mi place.

 250. Angela,
  Eu am încercat să nu dau nume, însă e greu să nu se înțeleagă despre ce este vorba, în ce am scris. Nici mie nu îmi face plăcere subiectul. Încercam să spun că trebuie privit în viitor…fără manie. Nu prea mi-a ieșit :(.

 251. O cafea, Radu! dar să nu fie prea îndulcită. Mai bine o ciocolată caldă…cu sare

 252. Angela

  Păi asta și facem, nu? Ce a fost, a fost. Din păcate sau din fericire, sunt mii de lucruri interesante despre care putem povesti.

 253. Eu am încercat cu Doina(Mariana), legendara brăileancă și nu prea am avut succes 🙂

 254. Angela

  Ieri, venind dinspre Cluj, pe o vreme spurcată, udă și pâcloasă, mă uitam la munții pe care-i văd pe drum, mai în depărtare, dar se văd. Era deja întuneric și m-au apucat frisoanele gândindu-mă cum e să stai acolo, sus, chinuit de dureri, în frig, umezeală și beznă. Și eu bombăneam că nu s-a încălzit în mașină destul de repede.

 255. Radu P.

  Gelu, sa nu te superi pe mine, dar eu am impresia ca tu suferi de un deficit de atentie.
  In ceea ce ma priveste, eu, daca o sa gasesc ceva provocator in ceea ce spui, o sa intervin, daca nu, nu. Asta nu trebuie s-a iei ca pe o jignire ci pur si simplu ca un mod de a evita conflictele.

  Incearca si tu sa mai iesi din universul TAU unde tu esti centrul atentiei, unde ceilalti din jur sunt nevoiti sa-ti admire creatile poetice, si atunci cred ca o sa fie bine.

 256. Radu P.

  Angela, nu cred ca trebuie sa te invinovatesti, si eu am tendinte de astea, dar, pana la urma, toti ne ducem crucea, intr-un fel sau altul.

 257. Angela

  Iaca, din Adevărul:
  Cod portocaliu de ninsori şi viscol în Capitală şi în zece judeţe. Comandamentul de iarnă se reuneşte la Guvern

  Doamne, apără-ne și ne păzește! Iar o să-nceapă bulibășeala și aruncatul cu mâța moartă dintr-o ogradă în alta, specialitatea casei.

 258. andreea

  azi dimineaţă, exact cînd o duceam pe asta mică la şcoală, a început: cîte unul, cîte unul. fulgi mici şi sferici, rari de tot. nişte biluţe albe. pînă am ajuns, deja se adunaseră pe jos. Sabina a spus că parcă ar fi bobiţe de polistiren, chiar şi scîrţîie cînd calci pe ele, iar eu am adăugat că, probabil, Dumnezeu îşi termoizolează casa.

 259. Radu,
  asa este. Chiar încercam să atrag atenția, numai că acum o făceam din dorința de a ajuta la instalarea uitării și nu din deficitul de care spui, pe care îl recunosc. Nu am spus că sunt perfect dar nici nu cred să fiu insuportabil. Mai dau eu de la mine, sper să mai dea și ceilalți și vedem ce-o ieșii… ..

 260. Angela

  Da, bombănim mereu și poate avem dreptate. Dar și cel pe care-l bombănim o fi având-o pe a lui, important e să ții cât de cât cont de asta. Tot pe drumul de ieri, trecând printr-un sat destul de întortocheat, fiu-meu, care e un șofer prudent, bodogănea oamenii care traversează pe unde apucă și-s greu de văzut și imprevizibili. După o vreme, zice „ce-i drept, e satul lor și drumul lor de sute de ani. Mașinile au venit peste ei”. Dacă Mari neni vrea să treacă drumul la casa de vizavi, să ceară un pic de sare împrumut de la Erzsi neni, ar trebui să meargă un kilometru sau mai mult până dă, eventual de o trecere de pietoni. Unul până la trecere, unul până la Erzsi neni și înapoi, alți doi. Da, există reguli și e bine că există, e în interesul lui Mari neni, dar…ce te costă să conduci încet și prudent printr-un sat?

 261. Andreea, cred ca ai nimerit-o cu izolarea lui Dumnezeu. Când se uita la noi il ia cu frisoane

 262. Angela

  Nu cred că izolarea e termo. Mai degrabă fonică și vizuală. Să nu ne mai vadă, să nu ne mai audă.

 263. Radu, mă voi retrage un timp că poate și eu sunt o amintire…neplăcută. Sper să vă regăsesc mai putin… confuzi 😉
  Lăsați, lăsați, nu mă conduceți! mă descurc eu.

 264. Radu P.

  Bai, frate, ce fraieri suntem. Lanseaza aia o fumigena si noi, toti s-o stingem.
  Gata, promit ca din acest moment, pentru mine nu mai exista acele personaje.

 265. catalin

  Am vazut dincolo, provocari mizerabile. Nu-i pacat de atita energie consumata? S-au trezit ca au ramas aproape singuri pe blog si vai, ca sa vezi, chiar nu stiu din ce cauza, ca ei doi n-au gresit cu nimic. Dar cu nimic! Vai, de ce-ati plecat, ca nu ne-am asteptat, n-am stiut ca ati fost tratati ca niste cirpe, vai, cum se poate?

  Junghiul poate ca e si dezamagit ca, dintr-un blog vesel, au iesit doua bloguri mai triste. Ca asta e clar, nici unul dintre cele doua bloguri nu va fi la fel de vesel.

  Greseli nu sint multe de repetat. Bannarile arbitrare cu siguranta au distrus atmosferera. Si incapatinarea, „eu stiu cel mai bine, restul is prosti”.

 266. catalin

  Acuma, cu accidentul, ca o fi gresit pilotul, ca s-ar fi grabit sa ajunga la destinatie (se stie din ce motive), sint lucruri mai putin importante. Asta e, accidente se intimpla. Intrebarile mari sint de ce mai zboara dracului un avion de 45 de ani? Si mai ales, cum e posibil sa introduci niste coordonate gresit? Sau de ce nu interceptezi semnalul telefonic direct? E clar ca toate posturile sint ocupate politic, nu conteaza ca nu stii sa introduci niste coordonate intr-un gps, poti fi sef la ISU, daca faci parte din partidul care trebuie.

  Fereasca Dumnezeu de un cutremur sau vreo alta nenorocire mare, ca vom ajunge exact ca in Haiti.

 267. andreea

  îîîîh, nu mai spune de cutremuuur… 😥

 268. andreea

  tot încerc să scriu un textuleţ, dar nu mă pot aduna. m-am împrăştiat prin bloguri, prin plotări, prin replici, prin mailuri, prin faxuri, hîrtii, hîrtii..

 269. catalin

  E, nu-i nicio graba.

  Acuma, ca in Haiti avem sanse sa ajungem si fara un cutremur.

 270. edle

  Culoarea perdelelor mele. 🙂

 271. andreea

  culoarea circulaţiilor carosabile de pe planşele mele de urbanism.

  trotuarele sînt mov mai închis. 🙂 ca acum.

 272. andreea

  în loc să se joace cu bloguri…

 273. catalin

  Nu stiu, Radu, pe mine ma dezgusta opulenta asta. Nu-mi place.

  Dana, ce avatar ti-o nimerit asta! Nu ma pot abtine sa nu zimbesc cind te vad asa tepoasa si cu ochii bulbucati. 🙂

  Andreea, daca vrei se poate pune si o imagine pe fundal. Roz cu dantelute. 🙂

 274. andreea

  ha! o-pulenţă. două-pulenţe. uneori mă mir de sonoritatea cuvintelor, de parcă le-aş auzi pentru prima dată. 😛

  las’ că mă mai joc eu. da’ n-am timp… roz cu danteluţe nu pun! trebe să fim sobri.

 275. catalin

  Sobri, asa, deci danteluta neagra. 🙂

 276. catalin

  Asa-i! Ma rog, nici nu stiu ce-i aia molton, dar Andreea are intotdeauna dreptate. 😆

 277. Radu P.

  Ei, vezi, tocmai asta e motivul pentru care unii o urasc de moarte.

  Moltonul e un ton cumparat de la mol, ca daca nu, s-ar numi boldaton.

  Nu e o-pulenta, e doar un hobby.

 278. andreea

  habar n-aveţi de nimic!
  moltonul este unitatea de masură esenţială, in chimuzică. masoară substarmonia.

 279. Radu P.

  Pentru cine ia in serios fanfaronii, poate fi o solutie, datul in judecata.

 280. Radu P.

  A, ca era sa uit, Andreea, daca mulgi vaca pe malul apei, in apa se vede invers.

 281. Radu P.

  Aseara am aflat ca fata aia a murit de frig si nu de ranile provocate de impact, cel putin asa zic cei care au facut autopsia.
  In cazul asta, e un mare mister ce s-a intamplat acolo, cum de ceilalti 2 sau 3 care nu erau atat de raniti au stat cu mainile in san si nu actionat s-o acopere cu ceva, cu crengi de brad, sa-i faca un foc…
  E tare ciudat ce s-a intamplat.

 282. Angela

  Odihnească-se în pace amândoi. Poate că pilotul a greșit, poate nu. Teoreticienii zic că da, piloții zic că nu, și că a acționat exemplar în situația dată. Înclin să-i cred pe cei care chiar zboară, pentru că acolo, sus, lucrurile-s puțin altfel decât pe hârtie. Oricum ar fi fost, e o meserie în care greșești o singură dată, că a doua oară nu mai există. Aproape oricine are prilejul să-și corecteze o eroare sau o decizie proastă, ei nu. E ca în povestea aia cu întrebarea „câte salturi trebuie să reușești ca să devii parașutist? răspuns: toate!”

 283. Radu P.

  Ia uite ce mai zice asta, si cred ca are 100% dreptate:

  „Am o deosebita admiratie fata de modul cum a gestionat comandantul ultima faza a zborului pana la impact, dar acest lucru nu are legatura cu greselile care au condus la accident. In conditiile aparitiei givrajului, orice pilot ar fi luat decizia elementara de a face un viraj de intoarcere de 180 de grade si de a ateriza la cel mai apropiat aeroport (in speta, aeroportul din Sibiu)”, mai subliniaza profesorul.

 284. andreea

  fata era netransportabila, avea fracturi (la coloana, cred), iar linga avion era kerosen. ceilalti au facut focul departe, la 100 de m de avion…

  asta am mai citit si eu… in rest…

 285. Radu P.

  În cazul studentei Aurelia Ion, medicii legişti susţin că aceasta a suferit o fractură de coloană cervicală, fără afectarea măduvei spinării. „A murit în urma unui şoc hipotermic. A trăit până a ajuns la ambulanţă, dar a decedat din cauza frigului”, spune aceeaşi sursă. adica IML Alba.

 286. andreea

  hm…
  adica, se vede ca mulgi apa, pe malul vacii?…

 287. Angela

  Da, probabil decizia de a continua a fost cea proastă. Numai el știe de ce a luat-o, nu era un debutant teribilist, totuși. Și dacă ar fi fost, asta e. Se întâmplă de când există aviație. Catastrofa a fost ce a urmat. După ce au fost jos, indiferent de ce – eroare, teribilism, ghinion, ceas rău, defecțiune tehnică, problema era să fie localizați și scoși de acolo. Ei, aici…
  Lumea se tot întreabă de ce n-au făcut mai mult supraviețuitorii, că – vezi doamne – erau medici. Cel care i-a găsit primul spunea că era sânge peste tot și oamenii urlau de durere. Cel mai puțin afectat era totuși un om trecut la un pas de moarte, zicea că după impact, câteva momente a fost inconștient. Ce să fi făcut? Nu erau cercetași în misiune, erau până la urmă oameni traumatizați.

 288. andreea

  „Incepând din decembrie 2013, Uruguay a devenit prima ţară latino-americană, dar și prima ţară din lume care a legalizat pro­ducţia, distribuţia, vânzarea și consumul de marijuana, toate sub controlul direct al statului. Principalul scop al acestui de­mers este reglementarea consumului și im­pozitarea acestuia. În prezent, în Uruguay este deci permisă cultivarea marijuanei pen­tru consumul individual (nu mai mult de 6 plante şi nu mai mult de 480 de gra­me pe an), dar şi în mici cluburi cu mai mulţi membri (între 15 şi 45 de membri), ca­re au dreptul la o cultivare care nu poa­te depăşi 99 de plante.”

  Oameni veseli… 😛

 289. andreea

  mie mi-e frica rau in avion. imi amintesc ca am plecat pe 23 decembrie, intr-un avion destul de mic pe care l-au degivrat inainte de decolare. era viscol si cam ceata, manevra de degivrare a bagat si mai multi sperieti in mine si cind am vazut si pilotii, care aratau ca niste copii, cu putin mai mari decit fi-miu, putin a lipsit sa nu ma dau jos din avion…

  tot drumul am tremurat.

  asa ca… pur si simplu e ceva ce ma depaseste.

 290. Angela

  Eu, în schimb, n-aș merge cu vaporul. Iubesc marea de nu mai pot, dar să nu depășesc 10 metri de la mal. Brr, să mă văd eu în mijlocul oceanului, fără repere, să știu că trebuie să stau acolo zile întregi și să nu pot să cobor, dacă mă apucă coborâtul, să știu că pot ajunge peste bord în apa aia rece și multă, că degeaba știu să înot, cât pot rezista? Ba mai vine și rechinul..Nu, nu, mai bine pe jos sau pe sus.

 291. Radu P.

  E nasol sa judeci, dar si mai nasol mi se pare sa-i faci pe toti eroi, asa una, doua.
  Daca ar fi dupa capul meu, eu as sta numai acasa. Prefer sa le vad toate pe internet, acum ca s-a inventat si 3D…

 292. Angela

  Ăștia suntem noi. Orice se întâmplă, o parte sare calul cu glorificatul, cealaltă, cu scuipatul. Dar de priceput, ne pricepem toți, toți știm ce ar fi fost de făcut și cine-i vinovatul. Și mortul întotdeauna e erou pentru unii și criminal pentru alții. Ei, suntem un popor visceral parcă, nu așa ne-a blagoslovit Blandiana? Pătimași, superficiali și neprofesioniști. Noroc cu câte un pădurar-doi, că ne mai reperează onoarea.

 293. andreea

  am inteles ca armata a fost oprita sa se duca, desi exista un elicopter bine dotat (in apropiere) si legea spune ca daca e un militar acolo, in avion, ei au prioritate.

  of.

 294. andreea

  auzi, sa le vada pe toate pe internet…
  pfiiii…
  noroc cu internetul, ca s-a inventat si ne mai ostoieste curiozitatea.

 295. Radu P.

  Nu-s nici prea curios ce-i drept, decat in domeniile care ma starnesc.

 296. andreea

  sa-ti caut filmul cu japonezul ala care nu mai iesise din casa si nu mai vazuse om, de 10 ani. ca le rezolva cu internetul, pe toate. ii aduceau pizza si i-o lasau la usa…

 297. andreea

  … la fel, lasa gunoiul afara, in acelasi loc.
  ca doar asta-i singurul deranj pe care-l face omul, lumii. consuma papa si produce deseuri.

 298. Angela

  Ba eu recunosc că-s destul de curioasă. Oi fi ca mama unei prietene, are peste 80 de ani, se vaietă încontinuu de cât de greu îi este și că ar vrea să moară, dar se răzgândește. Parcă, totuși, n-ar muri, că-i curioasă ce o să se mai întâmple.

 299. Angela

  Chiar așa potop e prin sud? Aici ninge, dar normal pentru vremea asta.

 300. catalin

  Imi place chestia cu twitterul. Radu, nu-i chiar asa cu fanfaronii, sint cazuri de oameni care s-au sinucis dupa ce au fos agresati pe internet si le-au fost publicate fotografii. Si apoi, nu stiu care e diferenta sau daca ar trebui sa fie vreo diferenta fata de lumea reala. Nu cred ca cineva e papusa in lumea reala si fiara pe internet. Chiar deloc.

 301. catalin

  Hmm, nu stiu daca a gresit pilotul, nu ma bag. Cu siguranta nu a fost alegerea lui sa zboare cu o rabla veche de 45 de ani, dar nu a avut incotro. Cu degivrarea a riscat, mergea sa salveze o viata. Logica spune ca nu se putea depune atita gheata pe avion intr-un zbor de scurta durata, si ca rabla a picat. Iar, de bine, de rau, toti erau vii dupa aterizare. Oricum, nu are importanta, grav e ce a urmat, ranitii gasiti de sateni, asta in timp ce echipele de salvare au cautat la dracu-n praznic.

  Nu au avut ce face supravietuitorii. In momentul cind cineva e ranit si nu se poate misca, oricite haine i-ai pune, tot nu se poate incalzi. Si focul, daca il faci, nu te incalzeste prea tare (am auzit ca au facut un foc totusi).

 302. catalin

  Andreea, si prin unele state americane s-a legalizat consumul de droguri.

  Eu sint de acord. Adica, nu prea vad care e diferenta, alcool poti sa bei totusi. Iar, experienta interdictiei din SUA care l-a creat pe Al Capone, arata ca e mult mai bine sa nu interzici. Mult mult mai bine.

 303. andreea

  e viscolas. adica, am geamurile spre est si intotdeauna pare mai rau decit e afara, de fapt. dar s-au format troiene. poate se inchid scolile. a mica abia asteapta… 😛

 304. catalin

  Lasa, ca si noi faceam la fel cind eram mici. Si chiar mai maricei. 😀

 305. Angela

  Da, cred că abia așteaptă. S-a întâmplat odată o zăpădoae din asta când eram în stagiu. Eu stăteam de luni până sâmbătă în orășelul unde dăscăleam și abia așteptam să plec acasă. Aud dimineața la radio că se-nchid școlile. Fac băgăjelul și pornesc spre școală, încă nu era zăpada prea mare. Din stradă, de departe îmi văd copiii la ferestre, îmi făceau cu mâna, bucuroși nevoie-mare, și strigau: „Doamna profesoară, se-nchid școlile, puteți merge acasă! ”. Dragii de ei, știau că o să mă bucur și eu de pleașca asta. Am strigat și eu că știu, știu, am fluturat din mâini, am țopăit în stradă. Am dat ziua-bună la școală și am tulit-o la autogară, să nu ratez cursa și să mă blocheze zăpada acolo, în surghiun.

 306. andreea

  am vrut sa scriu dincolo, dar nu poci, ca de pe Linuxul asta nu pot vedea Pistolul, in mod normal, iar din admin nu pot comenta. lipseste butonul „raspunde”. dar asta e din cauza sistemului meu.

  io un singur lucru am de spus. se poate sa fii cam batut in cap ca sa-l crezi pe Costelus, dar, cu siguranta, cu siguranta, nu esti nici cu un mm mai putin batut in cap de-l crezi pe cosa. 😆

  toata „istoria” blogurilor sta la baza parerii mele iar oamenii nu se schimba. parca ati fi uitat cu cine aveti de-a face.

  pupici tuturor celor de acolo si imbirligare placuta in continuare!
  spre deosebire de ei, eu macar nu mai cred nici o brasoava care mi se spune. e drept, brasoavele sint servite cu fundita si fason.

  „avem nevoie de o mai bună protecţie a blogului”, val??? vaaaai, a ajuns sa fie lupul paznic la oi…

  hai ca am ris bine azi.

 307. Angela

  Mie nu-mi mai vine să intru acolo, m-am lămurit, atât cât mă duce capul. Ba chiar mă-mboldește câteodată necuratul să m-apuc de bârfit aici, dacă tot mi s-a pus cu fierul roșu ștampila cu pricina. Că ce s-a comentat acolo despre aici, aia nu-i bârfă, numai viceversa funcționează. Și dacă pe cineva l-a mâncat în cur – vorba unui clasic în viață – să-și bage nasul aici și să raporteze dincolo, cu spume la gură, ăla era îndreptățit s-o facă, nu-i așa? Pentru că are coaie, și ce-i e îngăduit coiosului nu-i pentru toată prostimea. Nu știu de ce îmi vine să zic „hai sictir”, deși nu cred că am folosit vreodată vorba asta.

 308. catalin

  Eu nu spun nimic, doar ca unul distruge un blog si-mi distruge si mie prietenii cu asta. Fiecare sa creada ce vrea. Eu tin la voi (si la multi din cei de dincolo).

 309. Radu P.

  Io nu pricep de ce ii mai bagati in seama! Voi nu vedeti ca nu sunt in stare sa priceapa propozitii simple, cum ar fi si ca noi am plecat de acolo de uratul lor, nu de dragul lui costelus.
  CE ma priveste pe mine ce face costelus , care e om matur, in timpul liber, apoi de unde atata siguranta ca ala e costelus si nu vreun alt dusman, ca slava Domnului, au adunat vreo cativa…

 310. Angela

  Eu cred că pricep, dar nu acceptă ideea. Nu e convenabil. Așa că nu prea mai e de spus ceva și nici gaură-n cer nu se face. Se despart ei oameni cu familii, cu copii, după ani și ani de coabitare. Cred că vom supraviețui.

 311. Radu P.

  Masculii si femelele alpha nu pot fi parasiti. Doar ei au dreptul sa paraseasca. 🙂

 312. Angela

  Iaca un motto mult mai potrivit decât ăla cu „..blog nedemocratic, cu stăpânire..”

 313. andreea

  ei, e si Costelus, sigur… dar mai sint si alte „aspecte tehnice” la mijloc…
  care fac ca si adevarul sa fie la mijloc.

  daca mai era nevoie de precizat, da, mi-am luat cimpii mai degraba din cauza supradozei de Cosa, apoi din cauza supradozei de limbaj agresiv si doar apoi, datorita bannarii prelungite a lui Costelus, cu care eu n-am putut sa fiu de acord si pace.

  asta e.

 314. edle

  tii, a navalit iarna peste voi!

 315. andreea

  la propriu.
  am fost la magazin, 100 de m doar, brrrrr…

 316. edle

  Mda, asta am citit si eu, Andreea. Ca avionul s-a prabusit practic in „curtea” bazei militare. Ii puteau gasi in jumatate de ora, daca li se cerea ajutorul. Doamne, mi-e rau!

 317. andreea

  Edle, aia au stiut in primele minute. au fost opriti sa se duca acolo!

  e posibil sa fi fost vorba despre o confruntare stupida de orgolii. catastrofala, in cazul asta.

 318. edle

  Aha. eu asa am citit, ca nu li s-a cerut ajutorul. de fapt, e cam totuna.

 319. edle

  Am vorbit cu varu-meu. E lt. colonel. Si e din asta cu pregatire militara in sua, cu cativa ani in bosnia si afganistan. Adica, a cam trecut, si nu o data, pe langa moarte si cam stie ce inseamna mobilizarea in situatii de urgenta. E terminat. A zis ca puteau fi recuperati intr-o ora, chiar cu mijloace rudimentare. Dar nu a ordonat nimeni „de sus” asta. Deci, pur si simplu, nu s-au bagat. Orgolii, chestii. I-au lasat pe aia sa moara acolo de frig.

 320. catalin

  Nu stiu cine m-o blestemat, da’ o facut-o bine! M-am tiriit azi prin zapada care-mi ajungea pina la git (nu intram peste cap ca tineam miinile intinse lateral). Tîrîit! Asa, ca un sarpe. Nu in patru labe, ca ma scufundam si asa. Stat frumos pe burta si dat usor din miini si din copite la deal, pe o panta de vreo 35 de grade. Asa, vreo suta de metri. Si apoi coborit tot pe aceeasi ruta, ca ni s-o facut frica de avalansa. Groaznica-i zapada asta, tre’ sa-ti aduca aminte mereu cit de greu ti-e curu’?

 321. catalin

  Ce vrei sa zici, Dana? Ca armata stia exact locatia avionului? Normal ca stia, ca le-a dat Nato radare bune. Parca toti cei implicati au facut tot posibilul sa nu-i salveze.

 322. andreea

  …aaaa…
  …’neața…
  😛

  am pus alb ca zapada, azi.

 323. Angela

  Apoi ce nu iubesc eu zăpada în general, da acuma ninge și tot ninge și fecioru mi-e pe aeroport în Cluj, că pleacă la ora 13. Și eu stau aici ca o cloșcă bătrână, am uitat dacă mi-am luat pastila de inimă dimineața, drept care am mai luat una. Știu că-i bărbat în toată firea, știu, da, no, totuși..

 324. andreea

  ei, stai linistita…

 325. catalin

  Copiii sint tot copii la orice virsta.

  M-o terminat zapada. 😦

 326. Angela

  Păi dacă te apuci să înoți prin ea! Mai bine mergi la piscină.

 327. catalin

  Am vrut, dar ieri piscina era inghetata. Acum 2-3 luni, tot asa prin munti, traversam un riu pasind cu grija pe pietre. Pietrele ude, acoperite cu o pojghita de gheata. Si am cazut, dar asa de bine ca am intrat pina la git in apa. Era cald, vreo -4 grade. Soare, am mai mers ud vreo 3 ore, pina m-am uscat. 😀

 328. catalin

  Cam tre’ sa scriu o postare noua. V-ar interesa sa aflati cite ceva despre IP-uri, proxyuri, chestii de astea? 😆

 329. andreea

  uuuuuh… par niste chestii foarte fioroase…

 330. andreea

  eu am un textulet, da-i asa de sumbru ca mi-e si frica sa-l citesc. 😯

 331. catalin

  Nu cred ca-i sumbru.

 332. edle

  100 de metri? Eu am urcat Ceahlaul cu zapada pana la brau si pe un viscol de abia puteam inainta. Plangaciosule! 😀

 333. catalin

  Pai tu nu ai cum intra in zapada pina la briu, ca esti usurica. 🙂 Cel mult asa, pina la genunchi, atunci mai merge cum mai merge.

 334. ooo, ba da.
  ma rog, sumbrulet. 🙂

 335. catalin

  … 100 de metri pe burta. Serpeste. Ma rog, pe mine m-o terminat.

  Sumbrişor. Poate ti se pare.

 336. edle

  Da’ de rucsacul de 30 de kg din spate ce zici? 😀 Imi amintesc ca la un moment dat ma impotmolisem rau. Am avut nevoie de ajutoare sa ies din zapada. 😆

 337. Mai intru și eu pe două bloguri asemănătoare ca formă și mă întristez de parcă văd la „Teleenciclopedia” un reportaj despre lacuri toxice, unde nu trăiesc suflete vii. Lacurile erau cândva pline de sevă și erau locuri unde se bucurau de viată câteva suflete liniștite, inspirate, glumețe, ce se stimulau reciproc în creativitate.
  Se spune că este imprudent să pui într-un coș cu mere sănătoase, un fruct stricat, existând riscul contaminării generale. Ce te faci însă când pe lângă fructul stricat și coșul este la fel de bolnav. ?
  Andreea, după părerea mea caută cu nostalgie condițiile din vremurile bune. Nu e singura dar cred că eu am reușit să citesc doar sufletul ei ca fiind încă sănătos(cât poate un suflet să fie sănătos în această dementă generală).
  E trist când partidul ecologist este condus de suflete poluante. Nu m-ar mira ca partidul ecologist german, să fie condus de cei de la Bayer Leverkusen(mă refer la fabrica de medicamente, cel mai mare poluator din vest) .
  Trist

 338. edle

  Apoi pe Rarau a fost o faza misto iar. Era un urcus foarte abrupt si nu stiu cum naiba am reusit sa cad pe spate, mi s-a infipt rucsacul in zapada, iar eu am ramas ca un gandacel, dand din picioare. 😆

 339. catalin

  Pai si eu m-am impotmolit, dar de iesit am iesit singur, de-a busilea. Ce misto e, cind incerci sa iesi si te impotmolesti din nou, ca nu dai de nimic tare.

  Dar ce carai 30 de kile? Ai stat in cort pe virful muntelui?

 340. edle

  Nu, la cabana, cum dracu’ sa stau iarna in cort? Caram provizii, ca de obicei stateam cate o saptamana pe varful muntelui.

 341. andreea

  brrr… mi se face frig numa cind va aud…

 342. catalin

  Stiu unii care stau si iarna in cort. Un nebun, cind e ajuns pe virful muntelui, sta tacticos pe o piatra si papa un sendvis. Poate fi viscol, vint de 100 la ora, ploaie, orice, el sta 20 de minute sa-i ticneasca mincarea.

  Tu esti tare, mai. 60 de kile si rucsac de 30? 😛

 343. edle

  Ce ti se pare asa ciudat? E posibil sa fi fost si mai mult, habar n-am. Era plin cu conserve. Am 50, nu 60.

  A, partenera mea de judo avea 75 de kg. Stii ce frumos o aruncam? 😛

 344. catalin

  Aoleu, am gresit cu 10 kg! Ce bataie am sa iau! Mai ales ca ai facut si judo. 🙂

 345. Angela

  Ce de viteji pe aici! Brr. La zăpadă de 2 cm, eu fac atac de panică. E drept că am urcat cândva pe Vlădeasa, în Apusenii mei, cam la 1400 m era cabana. Zăpadă până-n gât, drum, cică, de o oră de unde am lăsat mașinile. Dar ne-am rătăcit și am făcut vreo patru ore. Și cum eu n-am putut niciodată să-mi car schiurile pe umăr, le duceam sub braț, cu clăparii pe ele, înfipți sub coaste. Ziceam că fac ficat „la clăpar”. N-aș dori nici să mai visez experiența aia. Nu mai vreau la munte, decât, poate, vara, la hotelul de lângă șosea. Să fac maximum 10 metri pe jos, și dacă se poate, pe pantă nu mai mare de 5 grade.

 346. catalin

  Gelule, acea stimulare de care vorbesti s-ar putea sa nu mai poata fi repetata. Trebuia pretuita mai mult atunci, cind aparea spontan, nu dat in ea cu piciorul.

  Pentru prosti. Pe scurt, ca dincolo nu intru ca am promis.

  Pe 15 ianuarie sau nu mai stiu cind am copiat pistolul. Pe calculatorul meu. Tot site-ul, cu un program numit teleport ultra. Pentru ca tin la ce a fost in trecut si pentru ca imi dau seama ca, in ritmul asta, site-ul ala va disparea. Dar, repet, nu e nimic ilegal. Programul respectiv acceseaza orice element din site o singura data. Deci, e pusa in comentarii o imagine? Se calculeaza drept o accesare.

  A, si tot pentru prosti: de citit citesc si probabil ca voi mai citi. Spor la programat in php!

 347. catalin

  O ora? Ieri am mers in total vreo 5 ore jumate, iar asta o fost o excursie scurta, de iarna.

 348. fandacsia

  Angela, a reusit fiul tau sa plece?

 349. Angela

  Da, a ajuns la Munchen, mai lălăie pe acolo vreo oră și mai are o etapă. Mulțam frumos de întrebare, oricine ai fi!

 350. Angela

  Uite, mai sunt și oficiali grijulii cu prostimea:

  „Pentru transportatori care sunt blocati in trafic, in parcari sau pe marginea drumului, si carora le expira rovigneta, ii rugam sa obtina prin orice metode o dovada ca au fost prinsi acolo, locul in care au fost, in cazul in care le vine amenda dupa aceea sa…”, a cerut directorul CNADNR, dar a fost imediat intrerupt de vicepremierul Dragnea.

  „Nu puteti sa propuneti asa ceva, domnul director, sa mearga oamenii sa isi faca dovada”, a spus Dragnea, care a cerut prefectilor ca in astfel de situatii sa intocmeasca toate formalitatile si sa le transmita CNDANR.

  Intrebat ulterior de jurnalisti cum poate sa faca o astfel de propunere aberanta, Narcis Neaga a aratat ca nu cere soferilor sa mearga undeva sa cumpere rovigneta, avand in vedere ca aceasta poate fi achizitionata prin telefon, iar singura lui preocupare este ca ei sa nu fie amendati.

  „M-am gandit la o varianta ca ei sa nu fie supusi ulterior unei penalitati pe care nu o merita, a fost o propunere avand in vedere ca se poate cumpara rovigneta si cu telefonul mobil”, a declarat Neaga.

 351. fandacsia

  Ma scuzati ca am dat buzna, fara buna ziua si fara nicio prezentare. Angela, sunt o fana de-a ta – si de-a Andreei, si de-a lui Edle – dar mai ales de-a ta 🙂 de muulta vreme. Rar imi place asa mult cineva, si-n viata reala si mai ales pe Internet. Dar tu mi te-ai lipit de suflet. Te citesc cu mare drag de cate ori am ocazia, dar nu prea simt nevoia sa intervin.

 352. Angela

  Uau! Asta da! Curat balsam pentru ego-ul meu, recent boțit și cam pleoștit. Mulțumesc..

 353. Angela,
  eu spun să cauți putin la dinți „troianul” de laude, să nu fie un dar grecesc și anonim 😉

  Am impresia că în afară de președinta blogului, de prim ministră și câțiva consilieri acolo, s-a născut și un STS Pistolar. Încep să cred că Băsescu este turc și normal, cum e turcul și pistolul…cu picățele(bineînțeles la scară muuuuuuuuuuuuult mai mică).
  Mă întreb ca un copil naiv, la ce bun toate astea, când există mai multe cauze demne de un așa consum de energie?…telectuală.

 354. Angela

  Ba nu caut nimic. Sunt doar niște vorbe bune. Ce crezi că ar putea urma, ca să-mi producă daune de orice fel? Dacă era să mă identifice în viața reală și să-mi trimită prin poșta clasică un plic cu antrax, ar fi făcut-o. Întotdeauna pornesc de la prezumpția de bună-credință. Dacă mă-nșel și o dau în bară, asta e. Asta-s eu, proasta disperată. Nu m-a-mbrobodit el, Costeluș, de am ajuns inamic public?

 355. …balsamul „curat” are și rolul de a înlătura asperitatea protectoare a părului de pe cap, în care de obicei sălășluiește un creier 😉 ???

 356. andreea

  am fost in paaaaarc. uaaaa! alb, alb si iar alb, sintem ude fleasca, eu si a mica. 🙂
  s-a dat cu saniuta pe deal si eu am asistat-o.

 357. fandacsia

  Angela, nu stiu daca ai acces sa-mi vezi adresa de email cu care comentez aici, dar daca-mi dai un email acolo, am sa te conving ca nu e nevoie sa ma cauti la ”dinti”, ii am frumosi si-i port la vedere pentru ca zambesc des si din inima 🙂 Chiar m-as bucura, ma intreb demult cum as putea intra intr-o legatura mai private cu tine. Sunt fanul tau, dar nu si al scrisului pe bloguri.

 358. junghiul

  Gelule,ție chiar ți se potrivește textul respectiv:
  „Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă.”

 359. fandacsia

  Gelu Odagiu, daca ar fi fost sa ma intrebe cineva de ce nu intru in joc si-n dans si-n discutie aici cu fetele, si de ce am nevoie sa ma ascund in privat, ai picat la tanc ca argument balos, nu mai am nevoie sa spun nimic, QED.

 360. andreea

  ii dau eu, adresa ta, fandacsia, e ok?
  Angela, ce vad eu aici e un mail real? sau e valabila adresa de pe Pistol?

 361. fandacsia

  Junghiul 🙂

 362. fandacsia

  Andreea, adresa e functionala, iar adresa Angelei nu e nevoie sa mi-o dai mie, imi scrie ea daca vrea. Multumesc 🙂

 363. m-ai cam „citit” junghiule. l) Si ce sofisticat mă credeam eu.,,, Se vede că ai mintea odihnită 😆

 364. Si eu sunt Elena si am o adresă… funcțională.

 365. Angela

  Da, e real. Și cel de pe google, de la pistol, și cel de pe yahoo. Adresa Fandaxiei n-o văd, că n-am cum.

 366. andreea

  ti-o trimit acus, Angela.

 367. Angela

  Gelu, părul meu n-are nevoie de balsam, că-i la fel de bleg ca mine. Cât despre creier, cred că îi lipsește zona responsabilă cu suspiciunea. Ori m-o am din naștere, ori m-o fi scăpat moașa-n cap pe ciment, că n-a funcționat niciodată.

 368. fandacsia

  Sunt o persoana foarte periculoasa, o sa va para rau ca nu l-ati ascultat pe Gelu 😀

 369. andreea

  in general, fandacsiile sint periculoase. 😛

 370. Angela

  Mă duc un pic la bucătărie, nu vă zic de ce m-am apucat, că prevăd un eșec spectaculos.

 371. fandacsia,
  sau cum te-oi numi, cel putin eu bălesc dintr-o gură reală. Nu îmi închid perla „naturală” într-o scoică. Așa pot vedea că sunt doar un fir de nisip și îmi e bine.
  Nu mai știu în ce vocabular am întâlnit cuvântul „bșlos”…senil de ;):

 372. fandacsia

  Nici eu nu mi-as inchide-o de n-ar bantui pe Internet oameni ca tine, Gelu Odagiu.

 373. fandacsia

  Angela, ti-am scris, si de pe email-ul fandacsuiesc si de pe cel oficial cu nume si prenume reale. Spor la bucatarit! (si eu am o ciorba pe foc 😀 )

 374. Nu mi s-a părut că am făcut ceva rău când am îndemnat la precauție. Să însemne prudența mea(activată de demența pistolară), suspiciune și asta să fie percepută ca o bală sau eu m-am transformat în turnesol și în loc să ma înroșesc eu de furie, se colorează alte două persoane, una surprinzător de brusc(ca un junghi) ?

 375. edle

  Daca fata a preferat sa comenteze cu id-ul asta, las-o asa. E mai bine.

 376. Vă rog să-i dați voie fanei să mă interzică pe aici! oameni ca mine(are dreptate) nu ar trebui lăsați să bântuie pe Internet. Din cauza lor nu-și pot etala unii perlele 😉

 377. Eu nu i-am interzis nimic Edle. Doar am „bălit”, cum gingaș și cu motiv foarte întemeiat mi s-a adresat…cineva. Si eu am senzația ca pe aici bântuie cineva…în afară de mine 🙂

 378. andreea

  Gelu, sintem majori. si vaccinati.

 379. Angela

  Și ce vaccinați, căliți și oțeliți! Cel puțin eu am un sistem imunitar feroce, mă devorează și pe mine cu totul, darămite niște biete microorganisme.

 380. catalin

  ….din fandacsie cade în ipohondrie, iar din ipohondrie pina la nebunie e doar un pas mic de tot.

  Angela, eu ti-am trimis mai demult un email, nu stiu ce s-a intimplat de n-ai mai raspuns …

 381. andreea

  ha, ce ziceam eu!
  nu se face scoala miine si poimiine!

 382. Angela

  Păi să mă uit. Nu intru foarte des. Am comandat ceva și n-oi fi observat, printre tot felul de confirmări de comenzi și oferte. Remediez, remediez.

 383. catalin

  Cind eram elev nu intelegeam de ce nu au scolarii vacanta la fel de mare ca a parlamentarilor.

  Da, Angela, bun exemplul ala, in loc sa se preocupe sa desfunde drumurile, unii sint obsedati de amenzi si dovezi. Sau nu-s obsedati, atita ii duce capul.

 384. Ma gândesc că orice om normal ar fi puțin suspicios când cineva cu un nume necunoscut ar răsări așa deodată și ar întreba ceva despre copil, ceva foarte concret și ar urma și o declarație de „dragoste”, ba mai mult ar apărea imediat și o gardă de corp(un fel de junghi) care să păzească de bântuitori, fana respectivă. Asa că merit, la modul cum gândesc, să mi se spună „marș!”, să fiu interzis ca neadecvat și… toate celelalte….astfel ca asemănarea blogurilor să fie cât mai reușită.

 385. Angela

  Fără supărare, Gelule, dar chiar tu le faci să semene. Te pomenești că o fi Cosa, în travesti. Ori Goco, ferească-sfântu.

 386. catalin

  „ba mai mult ar apărea imediat și o gardă de corp(un fel de junghi)”

  Vezi Gelule, voiai sa scrii 😦 … Apropo, ziceai ca poti provoca nu stiu ce dezbatere desteapta.

 387. Radu P.

  Fandacsio, ce ciorba ai pe foc?

 388. Lasă. Costeluș!. nu te mai frământa. Așa e cum gândești tu. Bine că nu ești suspicios ca…alții.;)

 389. catalin

  Ma bucur ca-mi dai dreptate, eu ma gindeam ca mi-i foame.

 390. Uite Costeluș!. Exista și dezbateri deștepte pe internet, nu doar colcăială cu iz pistolar. Ma duc sa bântui până nu își vor da și alții seama cu ce fantomă au de-a face și își vor dosi și ei șiragurile de perle.
  .http://someframes.wordpress.com/2014/01/25/metamorfoza/

 391. andreea

  ciorba, ciorba…

 392. edle

  Vai, ce-as manca o ciorba! De burta. V-am zis ca am fost odata trei saptamani in romania si in fiecare zi doar asta am mancat? 🙂

  Angela, hai, zi-ne ce faci bun.

 393. andreea

  Angela n-a mai venit. inseamna ca e grav acolo, la bucatarie. 😛

 394. catalin

  Ciorba-i buna, dar numai aia acra. 🙂

 395. Angela

  Încă nu-i grav, că mai îs vreo două faze. Hai să mărturisesc: pogăcele cu jumări. N-am făcut niciodată, dar aici, care cum taie porcul prin zonă, mă pricopsește cu jumări. Copilului nu-i plac nici jumările, nici pogăcelele cu ele, așa că, dacă el e aici, nu pierd eu ore întregi tot împăturind aluat și așteptând câte o juma de oră între împăturiri pentru o chestie pe care n-o halește. Dar și tata trebuie răsfățat, așa că m-am apucat cu mari ezitări și îndoieli, și ca să-mi ocup timpul. Acum am vorbit cu copilul, e deja în camera de hotel, așa că mă duc cu ceva mai mult elan la faza cu decupatul în rotocoale. Vă comunic ce a ieșit, ori, ori. Mai degrabă ori, după ce talente am.

 396. andreea

  aiurea…
  ciorba dulce, mult aduce…

 397. fandacsia

  Bors moldovenesc e al meu, acru, normal, cu cimbru si mult leustean 🙂

 398. catalin

  Ciorba acra si femeia dulce. Nu invers.

  Jumari?? Aoleu, mai bine-mi spuneai creveti! 😀 Ca m-o pus dracu’ si mi-am luat, cica-s gata curatati. Acuma nu stiu cind oi gasi curajul sa-i gust. 🙂

  Fandacsie, tu unde gasesti leustean acuma iarna?

 399. edle

  Si ala-mi place. 🙂

 400. edle

  Borsul nostru, adica.

  Angela, habar n-am ce-s alea. Tre’ sa ma documentez.

 401. fandacsia

  Edle, si-al meu e, sa stii 🙂
  Leusteanul il pun in pungi de plastic si-l inghet. Cimbrul la fel.

 402. edle

  Sa nu-mi zici ca i-ai luat congelati.

 403. andreea

  va complicati ingrozitor.
  eu am pus cartofi, broccoli, morcovi si telina la abur. putin ulei, putina sare, smintina deasupra.
  maninci pina faci poc.

  😛 ma rog, alor mei le place.

 404. catalin

  Pai numai congelati sint la mine …

 405. edle

  Stiu, fandacsia, stiu. 🙂

 406. Angela

  Am încercat și eu să cresc un puiuț de leuștean în primăvară, am crescut un răsad, după aia l-am plantat undeva, lângă gard și tot mergeam să văd ce face. Dar a venit vecinul Zoli să-mi cosească buruienile și la ras și pe el, săracu leuștean! Fiu-meu nu-l mai scoate pe bietul om din „Zoli, motocoasa lui Dumnezeu”, că și lui i-a cosit nu știu ce plăntuță. Geaba i-am explicat că oamenii ăștia, obișnuiți cu culturi mai vaste, nu stau să se uite, când e de cosit, la tot firicelul, și că Zoli e o comoară pe lângă casa omului. Și acum jelește plăntuțele.

 407. Radu P.

  Angela, vezi sa nu uiti sa le ungi cu ou.
  Bune placinte.

 408. edle

  Bun. Iti place orezul? Poti sa faci un risotto, pentru inceput.

 409. Angela

  Andreea, ce poftă mi-ai făcut cu legumele alea! Aș cam înfuleca un castron, în loc să păzesc idiotul ăla de aluat. Acum mai trebuie să stau să crească rondelele alea, după aia să le ung cu nu știu ce., să le bag în cuptor…parcă văd că maine vor avea parte de festin găinile vecinului, că deja nu arată ca în poză, d-apoi la final!

 410. Angela

  Le ung, le ung. Acuma mă duc, că or fi crescut de când tot lălăi eu pe aici.

 411. catalin

  Pai asa am sa fac, cum aveai tu in poza: dihaniile prajite si garnitura de orez.

 412. Angela

  Cătăline, lașule! I-ai luat gata curățați, să scapi de smulsul capetelor și al picioarelor, hai?

 413. catalin

  Pai cealalta varianta era necuratati, dar congelati. 🙂

 414. Eva

  Stiti filmuletul?

  Am asa un chef de primavara… Chiar daca n-am vazut niciun fulg de zapada anul asta, dar am asa un cheeef de primavara si miresme!

  Stiu ca vine iar luni, mie mai rea mi se pare duminica decat lunea, dar tot va doresc o saptamana calda, frumoasa!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s