17 kilometri

17 kilometri și 600 de metri diferență de nivel. Sau 750 de metri pînă la celălalt platou, vîrful pe care el nu îl va vedea astăzi. Poate data viitoare. Oare cum e priveliştea de acolo, de pe vîrf, dacă aici e atît de frumos? A avut noroc și de o zi senină, nici un nor pe cer, și un vînt cald și domol chiar și aici, la cota 2300. Nu era obișnuit să aibă noroc.

Ce frumos e lacul din vale! Și ce albastru! Îl mai văzuse de cîteva ori din mașină sau de jos, dar aici, de sus, albastrul acela are parcă ceva magic. În jur – alți munți, mai semeți dar și mai severi cu muritorii care încearcă să se cațere pe ei. Și cîmpia, dincolo, cît de departe se poate vedea! Oare cît e pînă la ferma aceea cît o gămălie de ac? 100 de kilometri? 200?

Ceilalți au plecat mai departe, pe vîrf. Au încercat mult să-l ia și pe el, dar nu, era prea abrupt. Oricum priveliștea e minunată și de aici. Dintr-un tufiș, o veveriță grasă mînca de zor niște semințe. De la ceilalți luase din mînă alune, biscuiți, bomboane … Le lua, le ducea într-un loc sigur, apoi venea după altele. A încercat și el să-i dea ceva din mînă, dar nu, de el s-a speriat și n-a vrut să se apropie.

Era pentru prima dată în viaţă pe vîrful unui munte. O fi oare şi ultima? Of, ce gînduri tîmpite îi treceau prin cap, în loc să se bucure de grupul acela vesel cu care venise, de soarele prea generos pentru un început de octombrie şi de vîntul prea timid pentru aşa înălţime. Deodată ochii i se umplură de lacrimi. Aşa l-au găsit ceilalţi, cînd s-au întors. Nici el nu ştia dacă plîngea de fericire sau de tristeţe. Ori poate nu-i venea să creadă că unor străini le-a păsat atît de mult de el încît să-l împingă pe munte, în scaunul cu rotile în care a stat toată viaţa, 17 kilometri.

PS: nu e poveste, e amintire.

Reclame

312 comentarii

Din categoria Amintiri

312 răspunsuri la „17 kilometri

 1. andreea

  ei!
  asta nu-i vaporos! 🙂
  da’ e bine…

 2. andreea

  ce e aia, o capra neagra?

 3. catalin

  Ii zice oaie, cred ca e un fel de muflon.

  S-a intimplat cam demult asta, n-am fost eu cu ideea, dar n-am sa uit niciodata. Da, l-am gasit plingind… imi pare rau ca pe atunci nu aveam aparat foto, pozele sint dintr-o alta excursie in aceeasi zona.

 4. catalin

  „Victoria Nuland a venit in Romania pentru a sarbatori 10 ani de la intrarea in NATO”.

  Of, poate as fi ris daca lucrurile n-ar fi fost jalnice. O realitate paralela. Ma intreb oare cit timp ne vor mai sprijini SUA (ca fara ajutorul lor Romania nu s-ar putea imprumuta, iar fara imprumuturi vedem Grecia cit de bine o duce). Citeam de Grecia si de involutia teribila prin care trece: mii de copii care nu mai sint vaccinati, parintii nu mai au asigurare si nici bani sa plateasca.

 5. Angela

  Și la noi cum crezi că e cu vaccinatul copiilor? Sau cu asigurarea aia care nu-ți oferă mai nimic? N-am studiat chestiunea, dar ceva mă face să cred că nu e dracul lor mai negru ca al nostru.

 6. catalin

  Comparativ cu Romania, probabil ca nu e prea mare diferenta. Pentru greci insa e un pas urias inapoi. In Atena, de exemplu, sint multe familii care nu si-au mai permis curent electric si ard lemne pentru a se incalzi si gati. Si multe alte exemple. Asta e, guvernul a crescut taxele pina au disparut toate firmele.

 7. catalin

  Ai terminat cu curatenia de iarna, Angela?

 8. Angela

  Nici n-am început-o. Eu nu prea pot face mare lucru. Mă-nvârt pe aici, gătesc, bag vase și haine în mașinile de spălat corespunzătoare și cam atât. Și cu aspiratorul mi-e greu să dau, și să merg pur și simplu. După cam 100-150 de metri mă apucă niște dureri care efectiv mă seceră de la mijloc. Așa că mai mult trândăvesc.

 9. andreea

  😦
  asa e tot timpul, Angela?

 10. catalin

  Aoleu, imi pare tare rau. 😦

  Nu exista varianta sa nu incepi curatenia? E iarna, nu poti aerisi cum trebuie, se usuca greu si prost, putini oameni ar face curatenie acum daca nu-i absolut necesar.

 11. Angela

  Nu chiar tot timpul. Dacă stau cuminte, așezată sau culcată, nu e problemă. Doar după ce încep să merg sau dacă mă fâțâi prea mult prin casă – aplecat, ridicat, întins rufe, din astea. Mă descurc eu cumva. Geamurile-s aproape opace deja, dar o să chem o vecină când n-oi mai vedea afară. Mai dau cu mopul, mai strâng din dinți, mai sudui în sinea mea. Asta cu mersul mă deranjează cel mai tare. Și câteodată cordul. Că de o vreme, la a mea nu-i mai zice inimă, ci cord. Apoi, no, încă mă descurc. Baiul e că nu prea merg singură la cumpărături, mai mult de două kile nu mă-ncumet, și întotdeauna mi-a plăcut să merg singură, să nu mă bată nimeni la cap. De fapt, mi-a cam plăcut să fiu de capul meu și să-mi rezolv singură problemele, și acuma e cam frustrant că nu mai merge așa.

 12. andreea

  😦
  da… cred ca e foarte greu.
  de aia, uneori imi vine sa-mi dau palme cind imi dau seama ca ma pling ca am aia si aia si ailalta de facut si ala si cu alalalt nu ma ajuta si vai si haolica…
  dar uit ca nu ma doare nimic, ca pot sa fac tot ce trebuie si unica neplacere fizica va fi o oboseala fireasca, cu atat mai binevenita pentru odihna nocturna…
  da, asa-s oamenii, vaicareti degeaba…

 13. Angela

  Lasă, că nici văicăreala nu s-o fi inventat degeaba. Precis folosește la ceva.

 14. catalin

  Poate asa sint unii oameni, vaicareti; nu stiu daca e de rau. Poate e mai rau sa fii in partea cealalta, de gheata in orice situatie.

 15. andreea

  😛
  nu, mai, nu foloseste la nimic.
  eu n-am reusit decit sa plictisesc lumea, cu vaicareala mea.

 16. andreea

  abordarea trebuie sa fie alta.
  in momentul x sa ceri ajutorul y elementului z. atit.

 17. catalin

  Da, dar de multe ori nu stii daca z ar accepta sa te ajute.

  Esti sigura ca ai reusit sa plictisesti pe toata lumea? Sigur, daca treci de un anumit punct si transformi orice mic obstacol intr-o catastrofa, da, ajungi sa plictisesti. Dar poate citeva vorbe acolo, cind simti ca ti-e greu, n-or fi chiar foc. Da, unii o sa te judece, dar altii nu, si poate iti vor deveni mai apropiati.

 18. Angela

  E bine. Eu n-am reușit să aplic sfaturile unei bune prietene, dar avea dreptate. În urmă cu mulți ani, a venit în țară – era plecată de la 16 ani, mai fusese la mine, dar atunci a venit cu fiul ei, care avea vreo 10-11 ani, cred. Au închiriat o garsonieră în blocul părinților mei, dar mergeau acolo doar să doarmă, în restul timpului erau la mine, copiii noștri se înțelegeau de minune. Seara chemau un taxi și mergeau la culcare. Ei, într-o seară, puștiul ei n-a vrut să plece. Maică-sa nu-i prea refuza nimic și m-a întrebat, timid, dacă e vreo problemă să rămână peste noapte. Am zis că absolut niciuna nu e și m-am apucat să mut un raft ca să pot deschide o canapea, să mut acvariul cu Puki, porcușorul de Guineea, în baie, ca să am unde pune raftul, să mă cațăr la rafturile de sus unde erau așternuturile de rezervă. După ce am aranjat totul, ea s-a uitat la mine cu o privire dezaprobatoare și mi-a spus: Nu-i bine ce faci. Faci totul prea ușor, nu arăți că faci un efort, și atunci oamenii consideră că, de fapt, n-ai făcut nimic. Nimeni nu apreciază efortul, dacă nu-i faci să simtă că a fost un efort. Cam astea au fost vorbele ei și de multe ori m-am gândit că are dreptate. Mai spunea că soră-sa și prietenele ei oftează și-și dau ochii peste cap și dacă-ți fac o cafea, să simți cât s-au chinuit pentru tine.

 19. catalin

  … poate ca prietena ta avea dreptate referindu-se la copilul ei de 11 ani. Ca in alte cazuri ar cam trebui sa-si dea seama beneficiarul ca e un efort, sa fie recunoscator pentru asta si sa nu intinda coarda prea tare.

 20. Angela

  Nu, nu era vorba de copil. Beneficiara era în primul rând ea, că dacă nu făcea voia copilului, era vai și amar de ea. Era un puști adorabil și isteț. dar dificil (puțin spus!). Între timp a devenit un tânăr bărbat de toată isprava, care o ajută și o susține – are și ea probleme mari – în ciuda cobelilor unanime că n-o să se aleagă nimic de el, că e prea răsfățat etc, chestiile clasice când e vorba de judecat ce fac ceilalți cu copiii lor

 21. catalin

  Pai atunci nu prea cred ca trebuie evidentiat efortul. Daca ne dam ochii peste cap cu pentru o cafea, cum trebuia sa fi facut cind l-am carat pe omul ala 17 km pe poteci de munte? Trebuia oare sa ne manifestam in vreun fel, sa nu para prea usor? Din contra, am ris, spunind ca oricum excursia era prea usoara pentru unii dintre noi si asa, impingind caruciorul, am avut sansa sa facem putin antrenament. Ca daca nu era el, ne puneam bolovani in rucsacuri, sa simtim ceva.

  daa, cunoscatorii atotstiutori, desi in unele cazuri nu au copii. 🙂

  Eu am gasit invatamintul romanesc oribil, nu atit din cauza informatiilor prea multe, ci fiindca lipseste joaca. Asa, in general, sintem prea seriosi. Prin alte parti copiii invata multe lucruri in joaca, si sint incurajati sa se joace cit mai mult.

 22. catalin

  Cite situatii n-au fost in excursia aceea cind cel in scaunul cu rotile, simtindu-se vinovat, nu ne ruga sa abandonam! 🙂

 23. Radu P.

  Zice-se ca suntem de doua feluri, unii se nasc gazde, altii oaspeti.

  E greu sa-i ceri unui oaspete sa fie gazda si viteversa.

  Eu sunt gazda, desi de la o vreme parca nu-mi mai place. Oaspete, cu atat mai putin. Asa ca, de fapt, sunt un nimic.

 24. andreea

  oasda. sau gazpete.

 25. Radu P.

  cum pun o poza aici?

  ma chinuie un soarec de vreo trei zile, ii place in birou la mine si nu pune botu la clupsele alea cu lipici. E destept al dracu, da’ si io m-am uitat pe youtube si am o clupsa neconventionala. Sper sa-l dovedesc.

 26. Radu P.

  am vrut sa zic ca am facut o clupsa neconventionala.

 27. Angela

  Radule, gazdă te-ai născut, gazdă ai să mori. Și dacă nu-ți mai place, trebuie să-ți onorezi statutul. Altfel, indiferent ce-ai făcut până acum, oamenii vor mârâi că te-ai făcut nasol, fără să se-ntrebe de ce. Și la înmormântarea ta vor fi nemulțumiți, că n-ai catadixit să te scoli să-i întâmpini cum se cuvine.

 28. Radu P.

  cu soarecele n-o sa fiu o gazda prea buna, adica ba o sa fiu, ca o sa-i dau drumul, desi la cat e destept n-ar fi bine sa se reproduca.

 29. Radu P.

  Pai, vezi, Angela, de-aia nu ma duc eu la inmormantari. Ca stiu ca nici aia n-o sa mai vina la a mea,

 30. catalin

  Radu:

  a) trimiti poza mie sau Andreei SAU

  b) o pui undeva online si pui linkul.

  Miez de nuca ai? E irezistibila pentru soareci.

 31. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAA!!!
  nu omori soricelul! te roooooog!!!

 32. andreea

  aci am Linux. ma incurc cu descarcatul pozelor. adica, am descarcat poza, dar nu stiu unde a pus-o sistemul asta. pun miine poza, de la birou, sau il dau pe fi-miu la o parte de la calculatorul lui, ca si asa a intepenit acolo… 😛

 33. Angela

  Eu cred că s-ar putea ajunge la o înțelegere cu șoricelui. Îi asiguri haleala, ca să nu producă daune rozând cine știe ce, încerci să-l convingi să nu se însoare, că nu te poți angaja la o colonie de șoricei, și poate deveni chiar un coleg agreabil. Un suflețel, acolo, în austeritatea biroului.

 34. andreea

  io nu-s gazda buna. as fi vrut sa ma fac musafira, de cind eram mica. 🙂

  cit despre inghiontirea omului, pentru a-i arata efortul pe care l-ai depus, ca sa se simta bine, ingrijit, sau hranit nu stiu ce sa zic. e un subiect cam… intepator pentru mine.

 35. catalin

  Ce n-as vrea eu soarec in camera … desi poate fi enervant sa-l auzi cum rontaie cite ceva dupa pat. 😀

  Andreea, de ce Linux? E o alegere mai … neobisnuita.

 36. Angela

  Poate că sună aiurea ce zic, dar înghiontirea de care zici e spre binele înghiontitului. E mai fericit conștientizând că cineva își dă duhul pentru el, se simte important și prețuit. Altfel, crede că toate chestiile din casă – mâncare, haine curate etc. există de la sine și că tu ești de fapt un parazit. Și când cazi lată de oboseală, strâmbă din nas că-i strici dispoziția sau programul.

 37. andreea

  hai ca am reusit. adica, nu eu, tot copilul asta al meu… 🙂

 38. Radu P.

  Nu se poate ajunge la nicio intelegere.
  Mi se urca pe birou si face caca. Si pute.
  De omorat nu l-oi omori, dar il duc in capatul celalalt al orasului, in surghiun.

 39. catalin

  Pai cum functioneaza inventia? Ideea e ca aluneca in cutie dupa ce papa salamul?

 40. andreea

  🙄
  ce instalatie!

 41. andreea

  😆
  imi place ca ne arati si chitara.
  imi amintesc cu nostalgie de timpurile cind cosa nostra ne arata nu stiu ce dracie intr-o poza in care, de fapt, personajul principal era un mercedes negru.

 42. andreea

  Catalin, Linux pentru ca a crapat discul laptopului, de multisor, intre timp avem altul, dar nu se gaseste timp pentru o instalare. 😛 asa e la noi in familie. nu e timp! asa ca tot fi-miu mi-a pus un Linux.

 43. catalin

  pai dureaza mai mult sa instalezi un linux si sa-l faci utilizabil 😛

  A, apropo de discuri, nu cumva si discul de la calculatorul de merge greu e dus sau e pe duca? Discurile cam pica des.

  Radule, de n-ai sa gasesti tu salamul papat si cutia goala! 😆 Are echilibru dihania.

 44. catalin

  Ei, Angela, ideal ar fi sa nu trebuiasca inghiontire, sa inteleaga inainte ce si cum.

  Daa, tin minte poza, nu stia cum sa se laude omu’ cu masina lui. 😀

 45. andreea

  e mai complicat uneori, Angela.
  sa spunem ca, la inceput, nu m-am plins. eram mai tinara, o aveam si pe mama, ca ajutor, aveam doar un copil, totul era mai simplu.

  si atunci, lumea s-a obisnuit sa nu ma pling. adica, se stia iubita lumea asta si fara vaicareli prea multe. 😛

  acum, cind ma simt coplesita si incep sa fac tam tam, tocmai ca ei se simt agresati. nu le dovedesc iubirea spunindu-le „mai spala si tu vasele!” sau „du-te la piata!” sau „iar am facut singura curat in toata casa!”

  nu, ei se simt de-a dreptul napastuiti de mine, cind procedez asa. 😛

 46. Angela

  Ei, unii înțeleg, bravo lor, unii nu.
  Șoricelul nu se va cățăra niciodată pe dispozitivul ăla. Și dacă ar face-o, totuși, după aia cum te descurci? Mergi până la locul surghiunului bălăngănind găleata cu șoricel?

 47. Angela

  Nici nu poate fi altfel, acum. Dacă te-ai fi sclifosit și miorlăit de la început…Dar dacă nu ți-e felul, nu prea iese. Și mie mi-e greu să le văd mutrele oropsite dacă refuz, de exemplu, să fac clătite când tocmai am reușit să/mi pun curul jos. Și atunci mai bine le fac. Copilul pare a fi înțeles, că mi-a spus odată că-s prea disponibilă și prea am renunțat la mine pentru el. Dar dacă merge, merge. Acum e mai complicat, că dacă mă simt rău, ai mei se sperie și atunci mai bine nu le prea spun și încerc să fac față. În sinea mea îmi plâng de milă, bombănesc în gând și eventual vă spun vouă.

 48. catalin

  Ei, Andreea, eu credeam ca-i vorba despre alte nemultumiri, nu despre spalat vase. 😀

  Cind eram mic, prin clasa intii, imi punea tata in frigider mincarea pentru prinz, numai s-o incalzesc. Eu o incalzeam singurel, cind ajungeam acasa, pe la 13:00. Daca era cazul sa fierb cartofi, ii fierbeam si mincam piure. Dupa aia spalam vasele. Nu stiu daca mi-au zis vreodata sa fac asta.

  Acuma, cind ajung acasa, si e ceva de reparat, tevi de schimbat, varuit, gresie, orice, nu-mi spune nimeni ca ar trebui facut. Si nici nu mi se pare ca as face nu stiu ce mare brinza.

 49. andreea

  ha, asa-s toti barbatii pina se insoara.
  vezi sa nu te schimbi, in mod subtil si straniu, dupa…. 😛

 50. catalin

  Ei, Angela, aici e delicat, cind ti-e rau si nu stii cum sa pastrezi aparentele, sa nu sperii. 😦

 51. Radu P.

  Sticks sis se roteste in jurul axei, capisci?
  Si,da,daca il prind II pun capacu si il trimit la plimbare.
  Se va urca, amvazut pe YouTube.

  Eh, ma laud si EU cu ce am, cu o ghitara veche si o podea scorojita.

 52. Radu P.

  Sticla, nu.s ce dracu are tel asta de.mi schimba cuvintele

 53. Angela

  Păi m-am gândit eu că se rotește, dacă tropăie fiara pe el. Da eu nu m-aș urca pe drăcovenia aia, pentru un amărât de salam.

 54. andreea

  of,
  Angela, ar trebui sa le spui totusi. nu le spui ca ti-e rau. le spui ca te simti slabita, obosita si ai prefera sa te odihnesti putin. daca nu arde nimic, chiar nu are rost sa te prefaci ca totul e in regula.
  pina la urma, o sa intre si asta intr-un fel de obicei si o sa se descurce si ei, poate o sa te ajute mai mult.

  la mine nu e cazul, pentru ca ei stiu ca nu ma simt rau. nu pot sa-i pacalesc. la jucat teatru sint execrabila. o actrita de 2 bani.

 55. Angela

  Da, s-ar descurca ei. Când a fost rău de tot, când stăteam tot timpul în pat, s-au descurcat. A durat cam un an. Dar după ce mi-am mai revenit, am fost așa de bucuroasă că pot să-mi folosesc din nou mâinile (când am reușit din nou să închid pumnii am dobândit un tic, și acum strâng din când în când, să mă asigur că-mi ajung degetele în palmă), că pot să mă îmbrac singură fără să mă chinui, că pot să curăț cartofi, încât m-am apucat de toate cu entuziasm și eram încântată. Și când au văzut ai mei că mă descurc, m-au lăsat să mă descurc. O vreme m-au mai menajat, dar, de, eu am vrut să mă dau normală..

 56. Edle

  Eu nu fac nic cand suntem amandoi acasa. El are program: plimbat copiii, gatit, pus rufe si vase la spalat, schimbat nisipul la pisica, dus gunoiul si tot ce-mi mai aduc aminte. 😀 Ce-i drept, asta nu se intampla prea des. Da’ macar de vreo doua ori pe saptamana sa ma simt si eu bine! 😀

 57. Edle

  Catalin, frumos! Bravo!

 58. catalin

  Aoleu, Dana, ce dictatura! 😀

  Ei, Andreea, n-o fi chiar regula. Ma gindesc ca, in functie de noroc, sa nu invat sa ma sui si pe dulap, cind ea va pocni din bici. 😀

 59. catalin

  Radu, ai telefon care face corectura in engleza. Nu stiu cum se scoate, oricum, nu-ti fa griji, se intelege. Apropo, nu era mai simplu sa imprumuti o pisica pentru o zi? 😀

  Angela, pina la urma trebuie sa faci cit poti, daca poti, chiar daca ei vor fi ingrijorati ca nu ti-e prea bine. Nu vad alta solutie …

 60. catalin

  Ce ti-o placut Dana, textul?

 61. Edle

  Mi-a placut ce-ati facut voi pentru omul ala.

  Nu e nicio dictatura. Adica, na, un pic, da’ astea-s regulile. Da’ nici eu nu ma plang de nimic niciodata. Cand sunt singura, fac eu tot. Cand suntem amandoi, ii spun ce are de facut. Si cum stie ca mai mult eu fac, nu comenteaza.

 62. catalin

  N-am fost eu cu ideea, dar da, e o amintire puternica. De fiecare data cind trec pe linga lacul ala imi aduc aminte de el plingind pe virf de munte in scaun cu rotile. 🙂

  Glumeam cu dictatura (vad ca n-am uitat sa pun hliziti galbeni). Si apoi, nu-i chiar usor sa stai toata ziua dupa doi nazdravani pusi pe sotii. Eu as alege cu draga inima sa fac orice altceva. 😀

 63. Edle

  Poate deveni epuizant. Eu mi-am propus ca, atunci cand incep sa-mi pierd rabdarea, sa-mi iau o mica vacanta. Sa vad daca si reusesc sa pun in aplicare…

 64. catalin

  Pai e. Eu as prefera sa ma bat cu un urs. 😀

  Avea un prieten o vorba: „off-leash kids”. 🙂

  De curiozitate, i-ai dat la gradinita, ce ai facut, imi inchipui ca nu poti rezista sa traga de tine zi de zi?

 65. andreea

  … problema şoricuţilor, pe blogurile vecine şi pretine

 66. Edle

  Da, da, scap de ei de la 8 la 12. 😀

 67. Angela

  Acuma, că s-a băgat bățu-n furnicar cu învățătoarea aia cumplită, apar în fiecare zi alte și alte situații. Acum aud de alta reclamată de părinți, că ar fi amenajat un loc special unde-i punea pe copii să se dea cu capul. Îs curioasă cât o să dureze vânzoleala, ce se va rezolva și când vom uita cu toții, luați cu altele.

 68. andreea

  păi oricum nu putem să le ţinem minte tot timpul, pe toate…

 69. catalin

  In invatamint poate ca un concurs de titularizare anual, unde sa fie scoase toate posturile, ar rezolva implicit unele probleme. Acum poti da spaga pentru un post bun pe care-l ai toata viata.

 70. catalin

  S-ar putea sa iau suturi pentru asta, ca-i politically incorrect, dar am ris bine.

 71. andreea

  numa’ tîmpenii fac azi.
  de dimineaţă, mi s-a rupt capacul de la cutia cu brînză, şi s-a împrăştiat conţinutul… brînzos în… geantă. a trebuit să spăl şi bancnotele. una cîte una. le-am uscat pe calorifer. plus mănuşile.
  acum, am pus fulgi în cafea, în loc să-i pun în iaurt.
  în plus, mă încearcă o gelozie ilogică. n-am fost geloasă în viaţa mea. trebuie să dau cu picioruşul în sentimentul ăsta.

 72. catalin

  Haideti sa discutam ceva mai putin frumos. Poate ca discutia va ramine pur teoretica, fara a fi aplicata vreodata. Nu trebuie sa raspundeti pe loc, ca nu-i nicio graba …

  Acum nu exista moderare la comentarii. Evident, nici n-a fost cazul, dar intreb, oare va fi nevoie de moderare in viitor? Daca va veni cineva care sa arunce zeci de injuraturi de-alea urite, ar fi cazul sa fie sterse? Sau daca cineva, avind o parere diferita fata de alta persoana, ii va arunca adversarului o galeata de insulte, ar fi bine sa fie oprit?

  La ambele intrebari eu as raspunde „da”, pentru ca astfel de lucruri cred ca viciaza iremediabil atmosfera. Voi insa, ce credeti?

 73. catalin

  😆

  Mai, credeam ca eu sint tare distrat, ma bucur sa vad o persoana mai distrata decit mine. 😛

 74. andreea

  iiii, în juma de oră tre să plec. aşa că nu pot participa temeinic la discuţie, acum.

 75. andreea

  discutaţi voi, dar cred că o să ajungeţi la ceartă şi o să vă înjuraţi de pe acum! 😆

 76. catalin

  Prima cearta 😀

  Cum am zis, nu-i nicio graba, nici eu nu am timp acum.

 77. andreea

  maaaaaamaa, da ce-ati mai discutaaaaat… 😛

 78. andreea

  is suparata, copchiilor mei le-au crescut dioptriile. le-am dat si io ce aveam mai prost. 😦 nu puteau sa-l mosteneasca pe tatal lor?! uf.

 79. Angela

  Eu l-am pricopsit pe al meu cu migrene. Îmi vine să crăp când îl apucă. Atâta doar, că nu ne apucă deodată și ne compătimim reciproc. Și ne consolăm că suferă și prințul Charles. Și că se pare că avea și Cezar.

 80. catalin

  Ce liniste, se aude soarecu’ lu’ Radu apropiindu-se de salam. 😀

 81. andreea

  pssssst… io nu-l aud…
  cred ca sta cu labutele in sus, teapan.

 82. catalin

  Poate-o fi gasit o sticla cu tarie de-o ascuns-o Radu dupa birou. 😀

  brinza din bancnote mai iese cum mai iese, sa vezi ce misto e iaurtul in laptop. 🙂

  Angela, eu nici nu mai bag de seama migrenele.

 83. Radu P.

  Al dracu soarec, nici n.a dat ieri pe.acolo.

 84. Edle

  Iaca, ce-ai mai gasit si tu de discutat! Faci cum vrei, din partea mea.

 85. Edle

  Eh, daca nu l-ai scos si tu la plimbare… Pe soarec, zic.

 86. Radu P.

  Eu nu scot la plimbare psihopati, sa fie clar.

  Sta ascuns, mangafaua, ii simt privirea ticalosului.

  Las’ ca-ncape el pe mana mea, si-atunci ii gata pita lui!

 87. Radu P.

  Cataline, io n-as banna pe nimeni care are cat de cat o coerenta in exprimare, indiferent ca vorbeste porcos, negramatical sau in metafore.
  Asta, datorita faptului ca eu cred in principiul ca fiecare e responsabil de ceea ce zice si ca fiecare cuvintel il reprezinta.
  Si mai cred ca fiecare sac isi are petecul, deci pana la urma fiecare isi va gasi si cu cine sa convereseze.

  In ceea ce ma priveste, daca cineva nu imi transmite nimic, nu-i raspund, deci e simplu si eficient sa ignori.

 88. andreea

  nu s-a inventat coerentometrul.

 89. Radu P.

  hai, lasa ca iti dai seama usor cand unul chiar are ceva de spus sau trolleaza aiurea. adica ma refer la aia de scriu numai aberatii.

 90. andreea

  da’, dacă tot discutăm despre moderare şi bannare, după aia o să deschidem porţile cetăţii? ca să dea buzna poporul? 😛
  că, drept să spui, dacă rămînem tot noi, nu are rost discuţia, pentru că noi sîntem nişte îngeraşi. mai ales Edle. 😛

 91. andreea

  pot fi nişte aberaţii fermecătoare. 🙄
  …………..
  mai bine ne dăm sarcini precise.
  Cătălin va fi responsabil cu cenzura cuvintelor insuportabile.
  Radu se va ocupa cu reeducarea prin muncă.
  Eu cu reeducarea prin joc.

  Angela îi va face să plîngă şi să se spovedeasca de toate păcatele.
  Edle… nu-i va băga în seamă, şi prin asta îi va debusola definitiv.

  ei?

 92. Radu P.

  ba mie sa nu-mi dati nicio sarcina, ca am destule.

 93. andreea

  hai, măi, că e doar o sărcinuţă. o… sărcinioară…
  s-ar putea să şomezi în postul ăsta.

  uite aici sarcină grea:

  http://blogs.mirror.co.uk/we-love-telly/2008/12/real-lives-the-worlds-first-pr.html

 94. Angela

  Ba eu cred că șoarecele a plecat de bună voie, profund scârbit de nerecunoștința omenească. Adică vine el să-ți țină companie și tu faci manevre din astea să-l izgonești din viața ta!
  Cât despre cuvinte, nu cred că ar trebui să ne spăriem de ele.

 95. Edle

  Apai, mai eficient decat ignoratul, chiar ca nu-i nimic. Asta ma chinuiam eu sa-i explic si lui catalin, da’…

 96. Edle

  Andreea 😆

 97. andreea

  auzi, Cătălin, da’ dacă-mi vine inspiraţia să scriu un text aşa… mai porcos, am voie?

 98. Angela

  Io zic că un text porcos n-are ce să strice nimănui.Dar dacă veni vorba de cuvinte insuportabile, ar fi bine să ne lămurim care-s alea. Nu-i problemă, se pot ignora și acelea, dar chiar nu m-am gândit până acum ce ar fi pentru mine insuportabil de auzit/citit, dar sigur există ceva. Acuma stau și cuget.

 99. Edle

  Pe mine, singurul lucru care ma enerveaza e cand incepe lumea sa se balacareasca. Nu mi-e insuportabil, dar nu imi face nicio placere sa mai citesc. Oricum, aici nu e cazul. 🙂

 100. andreea

  azi am intrat în magazin, am cumpărat chifle, brînză, o ciocolată, 3 portocale şi lapte. cînd să plătesc, ciu-ciu portofel. îl uitasem acasă şi casa era departe. am aşteptat să anuleze bonul, au ţîrîit după responsabilul cu anularea prin tot magazinul şi eu mi-am privit vîrfurile cizmelor, în timp ce vreo trei persoane din spatele meu se uitau urît şi mustăcitor la mine.

  nu-mi place să fiu adult. dacă eşti copil ai voie să faci tot felul de prostioare…

 101. Angela

  Aveau tot dreptul să se uite urât și mustăcitor. Niciodată LOR nu li s-ar întâmpla așa ceva.

 102. Edle

  Eu mi-am uitat cheia cand m-am dus dupa astia sa-i iau de la gradinita. Si telefonul. Si plouaaaaa! Noroc ca am gasit un vecin acasa. 🙄

  Portofelul il uit frecvent. Tot timpul ma trezesc, cand iesim in pauza la cafea, ca n-am o letcaie la mine. Dar am colegi de treaba. 🙂

 103. andreea

  mi-a fost ruşine. 😦

  Cătălin, nu poţi ignora migrena. migrena, dacă e pe bune, e calamitate. nu poţi face nimic, nu suporţi lumina, zgomotele, nu mai vezi bine, nu există decît durea care te face să îţi explodeze capul. o jumătate de cap.
  nu aşa cum mă doare pe mine acum, de pildă. adică, mă doare, dar îmi văd de treabă.

 104. catalin

  Haha, ce problema ar fi cu textele porcoase? Cred ca n-am ris niciodata la vreun text mai bine decit la Povestea pulii . Si am citit-o de nspe ori, si tot am ris de fiecare data. 😀

  Apropo de ignorat Dana, stii ca prietenii de dincolo iar au pus restrictii sa nu pot citi? Ii minca undeva daca citeam si eu vreun text mai de demult, cind lucrurile erau frumoase. Pe bune, nu le-am mai spus nimic de nu stiu cind. Ce sa inteleg?

 105. catalin

  Radule, nu se pune problema de a banna pe cineva care vorbeste porcos sau abereaza, ma refeream strict la atacuri facute pentru a rani pe ceilalti.

  Nu cred ca e nimeni prea sensibil aici sa se ascunda la vederea unui cuvint porcos sau sa se supere prea tare la un „du-te dracului”. Dar, exista si alte injuraturi care te pot scoate din minti, folosind nu neaparat cuvinte porcoase. Eu la alea ma refer, cu alea am problema, pentru ca, daca ajungi acolo, nu prea mai exista cale de intoarcere.

 106. catalin

  Angela: ce e insuportabil? Pai a fost dincolo, mai demult, o injuratura tare frumoasa la adresa fiicei si a sotiei altcuiva.

  Acuma, Andreea, portile nu sint inchise nimanui, asta e, am ramas putini. 😦 Nici macar spamu nu vine pe la noi. 😀

 107. catalin

  Aoleu, ce uituci pe aici! Nu stiam eu de ce va iubesc atit! E clar, semanam bine. 😀

  Portofel eu n-am (sa nu-l uit), dar cartea de credit am uitat-o de vreo 3 ori prin magazine. Pina acum. E, odata am facut una mai groasa. In dreapta era usa de la baie, in stinga – usa de la scari. La birou asta. Si intru eu grabit pe usa din stinga descheindu-mi pantalonii. Pe scari, ca asa-i norocul, urca una, o iranianca cu broboada-n cap. De-abia cind am vazut-o pe aia ca s-a oprit, mi-am dat seama ca am gresit usa. Bine ca doar incepusem sa ma deschei. 😆

 108. andreea

  mai rău decît mine nu cred că a păţi nimeni.

  să vedeţi cum e să stai liniştită şi relaxată pe singura budă şi să intre, viforos, peste tine, pentru că uşa nu era încuiată – bineînţeles – cel mai arătos coleg de la birou… şi să te priveşti ochi în ochi cu el, în situaţia aceasta… embarasantă.
  trei zile nu mi-am revenit…

 109. Angela

  Înjurăturile nu mă prea impresionează. Dacă-s grosolane rău, eventual mi se face scârbă, dar atât.

 110. Angela

  Ioi, tulai, Andreea, asta da, pățanie!

 111. catalin

  sa stai linistita si relaxata si singura pe buda. 😆 😆

 112. andreea

  singura budă! 👿

 113. catalin

  poate ar trebui sa port ochelarii aia si prin casa, nu doar pe afara, 😆

 114. andreea

  mă gîndesc că poate oi exorciza demonii ruşinii provocate de momentele acestea… unice, din viaţa mea, dacă le povestesc. 😛

 115. Radu P.

  Nu trebuie bannat nimeni pe motiv ca il ataca pe altul. Nu asta e rostul unui moderator sa fie de-o parte si de alta a baricadei, Asa se formeaza bisericute si se duce dracu’ obiectivitatea.

  Pe toate celelalte bloguri asta s-a si intamplat, s-au lins unul pe altul la fund pana cand unuia i s-a parut ca nu mai e lins atat de intens din cauza altuia, care si ala a inceput sa linga nu la gramada, ci personalizat, cautand verigi slabe pe care sa le atace, s-au platit polite si s-au jignit gratuit, doar pentru a satisface orgolii imense, ce mai, s-a creat o viermuiala si intrigareala ca pe la curtile domnesti din vremurile fanariote.

  Fiecare s-a simtit dator ca daca vreunul ii canta in struna sa-i intoarca si el favorul si astfel s-a ajuns in situatia absurda ca unii sa fie laudatori de profesie pentru a castiga bunavointa celorlalti cu scopul de a supravietui pe blog. De fapt, e ca in viata, fiecare lupta dupa cum il duce bibilica si caracterul.
  Eu nu suport astfel de specimene nici in viata reala, simt imediat cum unul incearca sa ma imbarlige si il tin la foarte mare distanta.

  Nu, domle, un moderator trebuie sa fie discret si sa nu i se simta prezenta, sa fie neutru si impartial si sa curete blogul de spamuri si chestii incoerente.

  In rest, fiecare isi exprima pareri personale care il caracterizeaza. Punct.

 116. Radu P.

  Io nu pot sa stau relaxat decat pe buda mea de-acasa.

 117. catalin

  Radu, nu, nu pe motiv de a ataca pe altul. Pe motiv de a intretine o cearta dincolo de limitele normalului, cind toate argumentele s-au epuizat si au ramas doar insultele. Si nu ma gindeam la bannari de alea definitive.

  Daca doi incep sa se insulte repetat, nu ar fi bine ca ceilalti sa ii roage sa se opreasca? Eventual se mai pot sterge comentarii, se pot pune in moderare, se pot da bannari temporare (de o zi sa zicem). Asa zic eu, trebuie facut ceva, nu ar trebui lasata o cearta sa degenereze.

 118. andreea

  edităm comentariile şi le prefacem în panseuri drăgălăşe de vară.

  ca atunci cînd cu Danny şi Seva.
  chiar, pe unde o mai umbla Danny cu platforma lui?…

 119. catalin

  Andreea, oare nu esti prea severa cu tine? Am simtit asta si in episodul cu coada si uitatul portofelului. Se intimpla, ce mare chestie? Ca se uita vreunul urit, e numai problema lui.

  Migrene am. De obicei, daca fac prostia sa lucrez 4-5 ore la birou fara pauza, ma ia o durere de cap de parca m-ar fi pocnit cineva. Nu stiu de ce, ca o fi lipsa luminii naturale sau, mai plauzibil, lipsa aerului (nu exista ferestre). In plus, ca nu era suficient, am migrene de la vreme, cind se schimba presiunea intr-un sens sau in altul.

 120. catalin

  Bun, sa nu vorbesc la general. Daca eu, vreodata, o voi lua razna, va rog sa faceti ceva, sa nu ma lasati sa merg mai departe.

  Sper sa nu fie cazul, dar, daca va fi …

 121. andreea

  sînt severă!
  ca să pot să ţin în frîu bestia din mine! 😛
  uite aşa:

 122. Radu P.

  Nu trebuie editat nimic, si in viata reala trebuie sa-ti duci razboaiele singur.

  In schimb, poti sa intervii in disputa expunandu-ti propria viziune asupra subiectului. Asta nu inseamna ca esti de partea unuia sau altuia ci doar ca ai si tu o parere asupra fenomenului.

  Razboaiele de pe net nu au cum sa degenereze.

 123. Radu P.

  care pe care se tine?

 124. andreea

  rînd pe rînd.

 125. Radu P.

  ia uite cu ce se ocupa asta, cum il cheama… che ghevara

 126. catalin

  Orice bestie poate fi si dragalasa …

  Radu, sa nu uit, de bestia ta pentru care ai facut instalatie. Daca vrei sa ai vreo sansa (mica, dar ma rog), pune in loc de salam miez de nuca.

 127. catalin

  Am ris azi de multe ori cu „singura buda”. 😀

  Dana, ce colegi? Aaa … la cursul de limba cocostameza?

 128. andreea

  no, bine ca te-am facut sa rizi…
  mai am din astea, sa stii.. 😛

 129. andreea

  junghiul are monoclu…

 130. Edle

  Tu nu stii cand sa te opresti, man.

  Ce treaba are Ana cu faptul ca tu esti blocat pe Pistol? Pe bune acum, chiar nu stiu ce te-a apucat s-o acuzi pe ea de asta. Te plictisesti sau ce ai?

 131. catalin

  Pe scurt: am facut o timpenie. M-am simtit atacat, si am ripostat. M-am certat cu o persoana tare draga mie, rau si definitiv, iar dupa aia m-am dus dincolo si am spus vrute si nevrute, clonind pe cei doi admini. Asta e. Imi trecuse, mai uitasem, ma bucuram mult cind veneam aici, altcineva a decis insa ca e nevoie sa rascoleasca in rahat din nou. Ma rog, nu mi-ar fi pasat, dar ghinionul a fost ca Ana a pus pe facebook un link catre un articol de-al ei pe care nu il puteam citi. De la asta a pornit totul. Ea e persoana cu care m-am certat absolut degeaba. Stiu, e vina mea ca am ripostat, n-am putut. Poate asta si-au dorit cei doi admini (sau doar proprietarul unic), sa ma provoace. Au reusit, ca de turbat, turb.

  Imi cer scuze fata de voi toti. Multumesc.

 132. junghiul

  Șic…

 133. Radu P.

  Nu stiu altii cum sunt, dar mie, daca-mi iese cineva de la inima, dus e, nu ma mai uit inapoi, orice-ar fi.

  Daca e sa te judec dupa mine, inseamna ca tu inca-i iubesti pe aia de te certi cu ei.

 134. andreea

  din păcate sau, din fericire, nu sîntem motoraşe întoarse cu cheiţa amăgirii şi a dezamăgirii.
  nimic mai neprevăzut şi mai insondabil decît inima omului.

  pentru mine, cine intră acolo, nu mai iese niciodată.

 135. andreea

  … dar, e drept, se intră destul de greu.

  şi poate o să vă scriu şi un textuleţ despre asta, ca să vă plictisesc de tot.

 136. catalin

  … totusi acel site nu se reduce la o singura persoana, si nici continutul de acolo nu a fost scris de o singura persoana. De aia m-a scos din minti ca o singura persoana decide arbitrar si simte nevoia sa faca ceva, desi eu taceam. Si poate ca, pina ieri, as fi putut sa iert. Nu sa uit, nu sa sterg cu buretele, doar sa inteleg.

  Nu plictisesti pe nimeni, Andreea.

  Junghiule, esti putin prea criptic pentru mine, n-am inteles ce-ai vrut sa spui.

 137. andreea

  junghiul este foarte şic cu monoclul lui cel mic.

 138. Radu P.

  „Piară-mi ochii turburători din cale,
  Vino iar în sân, nepăsare tristă;
  Ca să pot muri liniştit, pe mine
  Mie redă-mă!”

 139. andreea

  vai de sufletul meu…

 140. catalin

  Nepasarea nu poate fi decit trista…

  Asta e, am copiat si eu ce-am putut din site. Daca sint nevoit sa caut solutii, na, le gasesc. Partea proasta e cearta cu o persoana la care tin mult.

 141. andreea

  pe cît de bine te înţeleg, pe atît de tare mă enervezi…

 142. catalin

  Imi zicea Dana ca cica eu is gemeni cu ascendent in scorpion. Oare o avea vreo legatura? 😀

 143. catalin

  gemeni, cu ascendent in scorpion, descendent din orangutan. 😀

 144. andreea

  sînt două zodii care se bat cap în cap.
  vai ş-amar!

  mă rog, pentru cine crede ceva din zodiile astea…

 145. catalin

  Incerc sa nu te enervez, stiu ca tu esti scorpion veritabil, mi-i frica 🙂

  De obicei is cumintel …

 146. andreea

  io mă refeream la cum te înţelegi tu cu tine însuţi, că asta contează cel mai mult, nu cu mine. 😛

  să-ţi explic. Scorpionul te trage către dramatizări, obsesii şi încăpăţinare, iar Gemenii rîd de se prăpădesc de el, îi subminează autoritatea şi-l obligă să ia în rîs, să renege şi să miştocărească ceea ce, în mod normal, Scorpionul ar proteja, plin de morgă, pînă la ultima lui suflare.

  ( 😛 , nu mă băga în seamă)

 147. catalin

  Ba contati, mult de tot.

  Mai iau in ris, dar risul ramine cumva pe dinafara. Ei, asta e, poate ca toti avem doua feţe, iar cel mai cumplit adversar pentru oricine e propriul eu. O sa vad daca pot s-o mai dreg, oricum de iertat nu ma pot ierta.

 148. Radu P.

  Nepasarea nu e trista niciodata, e nepasatoare, neutra, nesimtitoare, e o linie dreapta ca electrocardiograma unui decedat.

  Nepasarea lui Eminescu e trista pentru ca nu dorita, e doar asumata.

 149. Radu P.

  nu e dorita..

 150. andreea

  nepasarea e groaznica.
  e o calamitate.
  niciodata n-o sa mi-o doresc, oricit de tare ar durea reversul ei.

 151. catalin

  … si cind te gindesti ca aici, pe internet, putem sa alegem sa nu ne pese de altul cu un click. Atit de simplu, click! Si nu-l mai vezi niciodata, nu-l mai auzi, a disparut.

 152. catalin

  Ieri, cind am mers la sala si am fost cuminte, mi-am prins urechile cu intrebarea de mai jos. Poate va place.

  Un tata si fiul lui au accident de masina. Tatal nu pateste nimic si ramine la locul accidentului, fiul, ranit, e dus la spital. Cind sa fie operat medicul se uita la el si spune: „nu pot sa-l operez, e fiul meu!”. Cum e posibil?

  De aici: http://www.karlsims.com/puzzles.html

 153. andreea

  ha, pai am citit un roman cu subiectul asta.
  acolo, treaba era destul de urita.

  sa zicem ca medicul (in carte nu era medic) o lasase insarcinata pe nora-sa. tatal afla ca nu e tata, ci frate al copilului, muuult mai tirziu, dupa niste teste in urma carora descopera ca e steril.

  intrebari nu-si pusese niciodata, din cauza asemanarii frapante intre el si copil, asemanare care nu i se datora lui, ci… tatalui biologic.

  genele… deh…

 154. 😆 Complicat, cum sa tii minte asa ceva, Andreea? La intrebarea de m-am chinuit eu, medicul era mama baiatului. Nici mie nu mi-o trecut prin cap ca totul era atit de simplu. 😀

 155. andreea

  ete… complicat… se poate si mai complicat.
  dar daca n-as fi citit povestea acum vreo citeva saptamini, nu m-as fi gindit la posibilitatea asta.

 156. catalin

  complicat pentru mine, is lemn cind vine vorba de relatiile de rudenie, lemn, lemn 🙂

 157. catalin

  Apropo de migrene, asta ar fi un tratament excelent. Ce, poti spune ca nu ti-o trecut si mai vrei o sedinta?

 158. Radu P.

  Costele, un tratament de asta ti-as face eu, cu mare placere.

  Cred ca e timpul sa te decizi, ori vrei sa ai blog si atunci te ocupi serios de el, ori vrei sa fii scandalagiul de serviciu pe un blog vecin, care oricum a devenit ceva hidos si de nefrecventat si fara nepretuitul tau aport.

 159. andreea

  doarme, cred, la ora asta.
  mă întreb ce o mai fi făcut ieri… adică, o fi încercat să strice ceva pe acolo… sau numai a ameninţat?

 160. andreea

  bine că n-am văzut ce-o mai fi fost şi pe feisbuc…

 161. Radu P.

  Pai, atunci, pentru cand s-o trezi:

  Afla de la mine o chestie, sa distrugi ceva e foarte usor, nu-ti trebuie prea multa minte sa faci pulbere o constructie, orice prost reactioneaza asa la suparare.

  Mult mai greu e sa construiesti ceva sau sa faci ca lucrurile sa mearga. Prin astfel de chestii un om isi dovedeste superioritatea.

  Tu, de pe partea mea, fa cum vrei, dar daca vei proceda in continuare asa nu faci altceva decat sa te cobori intr-un hal fara de hal.

  Orice conflict se rezolva cu binele nu cu raul. Rau faci, rau primesti.

 162. andreea

  cred că s-au supărat şi Edle şi Angela…

 163. Angela

  Nu cred că m-am chiar supărat, m-a surprins întrucâtva recidiva, speram că s-a depășit etapa. Am lipsit ”din motive de sănătate”, vă rog să-mi motivați absența. Am fost la Cluj ieri, am venit obosită, cam beteagă și plină de praf, așa că am zăcut în pat până acum. Probabil că mă-ntorc imediat în el. Aș vrea să fi fost un incident tărășenia cu blogul vecin, cu Ana – n-am înțeles mare lucru, dar de bine n-a fost. Sper că-i doar o convalescență mai cu năbădăi și Cătălin va fi ok.

 164. andreea

  renunţarea…
  treabă grea, pentru unii imposibilă.

 165. catalin

  Da, Radu, mi-am dat si eu pumni in cap, unii in plus sa stii ca nu strica. 😦

  Deci, povestea a stat asa. Nu am mai zis nimic dincolo de mai bine o saptamina. Nimic. Uitasem, ma bucuram ca parca aici incepea sa mearga o copie redusa a blogului care a fost cindva. Desi eu nu faceam nimic, Nora a hotarit sa puna alte restrictii pentru citit. Asa, pentru ca poate. Bun. Ana, din nefericire, a postat pe fb. un link catre un articol scris de Zozu pe pistol. Cind am vazut ca nu-l pot citi, i-am spus Anei „pai asta e articolul: acest site a blocat accesul anumitor vizitatori (ca asta pot vedea eu)?”. Ana a sarit in sus, ca nu-i vina ei, la care eu am replicat ca e articolul ei si ea decide. Ca nu e posibil ca cineva sa faca ce vrea cu un articol scris de ea. Cumva am sugerat ca Ana a decis, indirect, ca eu nu pot citi articolul Radei. Si asta a fost tot, Ana nu vrea sa mai auda de mine, caput.

  Dupa cearta cu Ana, am mers intr-adevar dincolo si n-am tacut. Si mai e si ceva personal, cu ceva timp in urma imi spunea Nora ca are multi prieteni programatori care i-au spus ca, indiferent ce restrictii pune ea, orice prost tot va putea intra. Discutia era despre F. Bun, acuma Nora vrea sa-mi arate ca-s mai prost decit orice prost? Unde mai pui ca eu am terminat informatica …

  De stricat eu nu am stricat nimic la site-ul ala, daca as face-o – e caz penal. Toate restrictiile le pune Nora. Eu nu fac decit sa intru si sa ii spun „salut, mai ai de blocat”. Faptul ca m-am certat cu Ana degeaba da, ma face sa turb.

 166. andreea

  da.
  şi eu mă îndoiesc că o să poată să te blocheze de tot. din cîte am mai întrebat şi eu, că nu mă pricep.

  şi atunci?
  ce-o să faci?

  cine renunţă primul?
  care e cel mai deştept?

 167. catalin

  Ba da, poate sa ma blocheze de tot, dar asta inseamna ca blogul devine privat. Deja cred ca au ajuns sa se blocheze intre ei, iar unele persoane nu pot accesa blogul.

  Eu renuntasem. Na, a fost chestia cu Ana, probabil definitiva, aia ma doare rau, rau, rau! Ce sa spun, ca nu ii voi mai stirni?

 168. andreea

  păi da, cam asta ar trebui să spui. şi să şi faci.

  cît despre Ana, never say never.

 169. catalin

  Browserele dau foarte multe informatii catre server: rezolutia ecranului, ce pluginuri ai, versiunile lor, ce browser, ce fonturi, ce versiune etc. Ei, cind le combini pe toate descoperi de fapt ca esti destul de unic. Asa se demonstreaza de exemplu, in instanta, ca X pune poze cu pornografie infantila pe web. Ce fac desteptii de dincolo e sa se uite la aceste lucruri si sa ma excluda pe mine. Insa eu pot schimba toate lucrurile de mai sus. Bine, nu ma strofoc prea tare, ca doar nu-mi permit sa pierd timpul cu ei.

  De curiozitate, va puteti testa aici. Veti vedea probabil ca sinteti unici printre 3-4 milioane de utilizatori. 🙂

  https://panopticlick.eff.org/

 170. catalin

  Nu te superi, Andreea, daca eu intreb „de ce”? De ce eu trebuie sa fiu ala care cedeaza? Ca am tot cedat ani de zile, si uite ce-a iesit? De ce sa nu vada si Nora consecintele actiunilor ei? Cu Ana e never, asta e toata problema …

 171. andreea

  păi, de ce să contribui tu la surparea blogului? să se zică: uite, criminalul de bloguri!! 😛
  pentru că, dacă ajunge blog privat, pentru mine e ca şi mort.

 172. Angela

  Și cam ce crezi că o să iasă dacă nu cedezi? Ce speri să iasă? Ți-e imposibil să renunți? E vital? Atunci..

 173. andreea

  asta e ca dramele alea: decît să fii a altuia, mai bine te omooooor!!! 👿

 174. catalin

  Totusi eu nu decid nimic cu privire la acel blog. Hai sa punem problema asa: eu taceam, nu ziceam nimic. Da, poate mai intram si citeam, mai ales din urma, cind era tare frumos. As fi fost un necunoscut de pe web care intra acolo, poate un spammer, poate un robot, poate un motor de cautare. Ce rau faceam?? Am si eu amintiri acolo, de ce TREBUIE sa renunt la ele?

  Blogul cam e privat, utilizatori legitimi nu pot intra (zic eu). Daca as fi in locul tau, eu as copia de pe el acum ce se mai poate…

 175. catalin

  Angela, sincer, nu sper nimic, eu doar vreau sa mai citesc unele lucruri la care am ris alaturi de voi toti. Atit.

 176. andreea

  😦
  pur şi simplu, te agăţi prea mult de problema asta.
  uite, eu îţi promit că atîta timp cît voi avea acces acolo, o să caut şi o să-ţi trimit tot ce doreşti

 177. catalin

  Bine, multumesc mult.

  Mai, is si groaznic de catranit din cauza fazei cu Ana, asa ca probabil nu judec corect zilele astea.

  Persoana care decide dincolo insa nu se agata prea mult de o problema inexistenta pentru ea? Daca nu ar fi avut blogul gazduit pe site-ul propriu si nu ar fi pus nu stiu ce pluginuri, ea nici macar nu ar fi putut afla cine citeste blogul ei. Eu cam asa vad, dincolo, din plictiseala probabil, s-a inventat o problema si s-a facut un scop din ea.

  Poate ca mi-ar trebui citiva pumni in cap…

 178. Angela

  Acuma, poate ai să te îmbufnezi pe mine, dar cam tragi cu tunul după vrăbii. Atâta consum de energie pentru ce? Chiar așa perle de umor și înțelepciune erau pe acolo? Dar, no, dacă-s așa de importante pentru tine, faci cum simți, uite, Andreea s-a oferit să le salveze. Ar trebui să fie suficient, dacă chiar e numai atât. Mi-am amintit de Goran Bregovic. Zicea într-un interviu că și-a pierdut în războaiele alea de la ei nu numai casa, ci și orice amintire materială. Fotografii, scrisori, tot. Asta e ceva. Dar niște comentarii pe un blog? În fine, tu știi. Eu aș merge mai departe, e păgubos să bați la porți închise.

 179. andreea

  … iar mie mi-au trebuit cîteva zdruncinături, ca să înţeleg filmul ăsta bine de tot:

  http://www.cinemarx.ro/filme/Eternal-Sunshine-of-the-Spotless-Mind-Stralucirea-eterna-a-mintii-neprihanite-1452.html

  mi-am dat seama că, uneori, amintirile frumoase pot să şi doară şi că există momente cînd mai degrabă le-aş vrea şterse din capul meu.

 180. catalin

  Bun, nu ma supar pe nimeni, stati fara grija. Poate ca ma razbun din cauza certei cu Ana, asta a provocat totul … Incepuse sa-mi fie mai bine pina s-a intimplat prostia aia. 😦

  Nu prea stiu cum poti salva ceva, ca nu-s pagini statice sa poata fi copiate. Poate doar sa intri pe blog sa le faci pdf-uri.

  Si inca ceva, Andreea. Pe blogul asta imi poti schimba mie rolul, din admin in ce vrei tu? Daca e posibil, as prefera lucrul asta. Sa nu pot lua eu decizii arbitrare cum se intimpla peste gard.

 181. andreea

  teeeerminăăă… 😛
  ce decizii să iei?! sîntem o mînă de oameni liniştiţi aici.

  nu poţi avea mai multă încredere în tine??

 182. catalin

  Pai si dincolo tot o mina de oameni eram, si tot linistiti, cel putin la inceput.

  Nu stiu, caderea stiti voi cui pentru mine e incredibila si greu de privit. 😦

 183. Radu P.

  Mi se pare stupida ideea de a reciti blogul din urma, de parca ar fi o biblie cu sute de intelesuri.
  Eu cred ca e doar un motiv de care sa te agati. Pe blogul ala nu e nimic valoros, tot ce a fost de valoare e in tine deja.

  Eu va vad pe toti cei implicati in acest conflict niste imaturi plin de orgolii si rautati, In frunte cu tartorul ala batran, gigoloul pensionar, care in loc sa impace lucrurile, mai mult le pune paie pe foc.
  Treaba voastra, luptati-va ca taurii aia infuriati, daca asta va descarca, pe mine ma plictiseste la culme.

  Io cred ca daca tot pierzi vremea comentand, atunci s-o faci la modul serios, discutand chestii interesante, nu verzi si uscate.

  Si, tu, pervers mic ce esti, ai folosit-o pe Ana pe post de berbec, crezi ca nu se vede asta din avion? Problema e ca pe Ana o fi durut-o crestetu’ capului cand ai incercat sa spargi portile blogului cu ea.
  Asta e!

 184. andreea

  şi apoi, eu mă uit ca mîţu-n calendar în adminul ăsta. n-am reuşit nici măcar să schimb culoarea în albăstrui sau gălbuliu, darămite să tai şi să spînzur! 🙂

 185. Radu P.

  Bai, frate, sa-i luam astuia, asa preventiv, o camasa de forta pentru momentele cand va fi posedat.
  Sau un dispozitiv implantat in creier sa-i dam beepuri de linistire prin telecomanda.

 186. andreea

  scuze, am imaginaţie vizuală bună şi n-am putut să nu mi-l imaginez pe Cătălin cu Ana în braţe, repezind-o cu capul în porţile cetăţii.

 187. catalin

  😀 Bine, Radu, ai dreptate, nici mie nu-mi place discutia asta.

  Nu, n-am folosit pe nimeni, cu Ana m-am certat. Ca bou’. Atit. Oi avea eu multe, dar pervers nu-s.

  La ce sa schimbi culoarea, Andreea? La tot blogul?

 188. andreea

  da, măi, am pe undeva un meniu de unde pot să aleg culori. palete de culori. am ales, am salvat, cică, şi… ciu-ciu.
  da’ lasă-mă, nu-mi spune cum se face, să mă prind singură, ca să am şi eu o satisfacţie. 😛

 189. catalin

  A, pai nu se poate, scrie acolo ca-ti trebuie Custom design. Vrei sa schimbi culoarea? Dai 30 de dolari. Culoarea si fontul nu se pot schimba, se poate schimba insa tema cu totul, poate ai noroc sa dai de ceva mai pe gustul tau.

 190. catalin

  … voiam sa zic, Radu, ai dreptate in mai multe puncte …

  Ce face soricutu’? Bine, sanatos, vesel? 😀

 191. catalin

  Lasa, nu plinge, daca o sa crestem mari poate vom merge pe hosting propriu. Deocamdata insa nu as avea timp. 😦 Si sa stii ca nu prea se recomanda chestia asta pentru bloguri personale, cica nu merita …

  De exemplu, asa arata un blog vizitat cel putin saptaminal de catre toti cei care fac cercetare in informatica. Acolo nu se pune problema de bani sau administrare.

  http://rjlipton.wordpress.com/

 192. Radu P.

  Sigur ca am, ca-s batran!

  Sorecutu n-a mai dat pe-aici, parca ar fi intrat in pamant. Sper ca si-a bagat mintile in cap.

 193. andreea

  bunica mea zicea ca jignesti omu daca-i zici ca e batrin.
  tre sa-i spui ca e „in etate”.
  🙄

 194. andreea

  Catalin, pare un blog foarte foarte serios ala.
  am glumit, mai, nu ma supar ca nu-l pot face roz cu dantelute… 😛

 195. catalin

  Exista insa teme la care poti pune ce fundal vrei, poate si la asta. Singura chestie pe care n-o pot imita de dincolo e numerotarea comentariilor. Daca tot vorbim de peste gard, blogul arata destul nasol pe (unele) browsere mobile, unde la comentarii numarul e intr-o parte si cerculetul hat incolo.

  Daca ai chef, joaca-te cu temele de aici, culori, fundaluri. Iti spun sigur, sint teme la care schimbi culoarea (ma rog, nu ai multe alegeri). Iar daca vrei si vrei roz cu dantela, om vedea, pot sa-ti refuz tie ceva? 😀

  Oricum conteaza mai mult continutul. Sint sigur ca, daca ramineati pe wordpress atunci, nu se ajungea la nebunia de acum. Ca aici nu scrii tu scripturi sa afli ce te doare pe tine de pe calculatoarele care te viziteaza…

 196. edle

  Pai, cu Ana te-ai certat din cauza ta, catalin. Sa nu te mai aud ca ti pare rau, ca ti ai facut-o cu manutele tale. Te ai dus pe pagina ei de fb si ai acuzat o in fata a 1500 de oameni ca te a bannat. Stiind prea bine ca nu are nicio legatura cu razboiul tau. Pai, ce reactie asteptai? Acum, asta e. Nu mai plange si ai rabdare, ca ei ii trece, de obicei.

 197. catalin

  Aoleu, Dana, ce suparata pari cu poza asta tepoasa. 🙂

  Stiu, am gresit, totusi asta am gindit eu atunci:

  1. Articolul respectiv apartine Anei. Nimeni nu face ceva cu el fara acordul ei. Ana il poate pune pe orice site, il poate sterge de pe blogul respectiv, poate face orice cu el. Ea si numai ea are controlul.

  2. Nu am acuzat-o ca m-a bannat (!!!) am spus doar ca nu pot accesa articolul. Si nu sint singurul. De exemplu, toti cei cu tablete android nu pot intra acolo.

  Cam asta a fost intentia…

 198. Edle

  Ha, acum am vazut! 😆

  Catalin, iti copiez daca vrei si-ti pun aici. Dar nu cred ca vrei. 😀 Repet, nu mai conteaza acum. Ai rabdare, ca lucrurile se vor repara, incet, incet. Sigur, daca incepi s-o bombardezi si pe ana cu mailuri, probabil ca nu. Apoi, da, mare dreptate are radu. Lasa-le naibii de amintiri! Ce amintiri? 🙂

 199. catalin

  Nu, i-am scris Anei un singur mail, iar acum cred ca m-a blocat.

  O fost o cearta, asta a fost. Cearta declansata cind am dat click pe linkul Anei de acolo si cauzata stii tu de cine. Poate voiam sa citesc ieri, ca altfel nu dadeam click. Recunosc, dupa Ana am turbat si-am mers dincolo cu urari. 😀

 200. catalin

  Si da, Radu are dreptate. Nu prea am fost deseori de acord cu el 🙂 Mai ales cu cit blogul asta a inceput sa miste…

 201. Edle

  Catalin, hai, ca nu te-a pus nora sa-i ceri socoteala anei pe fb. 😀

 202. Edle

  Andreea, one of my favourites. L-am vazut in italiana, dar asta nu a stirbit cu nimic din frumusetea filmului. La mine a fost love at first sight.

 203. catalin

  Bineinteles ca nu. Voiam sa zic ca, daca situatia ar fi fost normala (si lucrurile pareau ca se linistesc), nu as fi ajuns la cearta cu Ana.

  Hai, ca ma doare capul. Pe bune. 😦 Radule, nu si-a facut efect leacul! 😀

 204. catalin

  Apropo de amintiri, Costelus a fost un motan care a murit acum 5 ani. Am si acum poza lui pe desktop …

 205. Edle

  Ca sa nu mai zic ca titlul m-a distrat la culme: se mi lasci, ti cancello! (daca ma parasesti, iti dau delete!) 🙂

 206. Edle

  Rip. Si ia-ti altul.

 207. Edle

  Ati vazut midnight in paris? ca nu mi-ati zis nic. Mie mi s-a parut senzational. Cel mai romantic film ever. Bine, eu am gusturi ciudate… 😀

 208. catalin

  Am vrut, dar parca nu l-am gasit, apoi am uitat … Cum am uitat si de creveti, ca de vreo saptamina si ceva imi zic „cind merg la magazin, iau dihanii de alea”. Si cu zisu’ am ramas.

  Da, rip si i-ati altul e atitudinea corecta. Mi-as dori acum un animalut, chiar si soarec, dar nu se poate …

 209. Edle

  Care e adresa ta de mail, cata? Vreau sa-ti trimit ce-am mancat in seara asta. 😀

 210. catalin

  Ai mail. Dar o aveai.

  Aoleu, sa nu fie crud si gelatinos. 😀 Eu chiar imi fac de mincare acum.

 211. Edle

  Oi fi pierdut-o.

  Ei, ce zici?

 212. catalin

  Nu arata rau. In poza zic 😀 … Dar puteai s-o pui si aici, cine stie cui i-o mai fi pofta. 🙂

  Se papa cu tot cu coada? Pe mine m-a cam speriat matul ala negru care trebuie scos din dihanii la curatat.

 213. andreea

  ooo, ce diferenta intre titlul in engleza si cel in italiana… te astepti sa fie alt film.
  pentru mine, Edle, a fost dragoste la a doua vedere. la prima, am fost neatenta si intr-o stare nepotrivita.

  auch! matze negre?? 🙂

 214. Edle

  Nu pot. Ti am zis ca nu mai am laptop. 😦 Daca vrei, poti s-o pui tu, dar nu stiu cui i-ar fi pofta. 😀

  Matul ala se topeste pe gratar. E atat de subtire ca pur si simplu nu mai exista, dupa.

 215. catalin

  Il pun fara embed. Cica maţul ăla are gust nasol rău, dacă-l laşi.

  http://goo.gl/IzSHdP

 216. Edle

  Mda, mare diferenta, dar a prins. Marturisesc ca imi place mai mult in engleza, dar nu m-a deranjat nici traducerea lor, cu totul aparte. 😀

 217. Edle

  Catalin, mananc de 10 ani. Nu am vazut niciun mat pana acum. Serios. Si ii decojesc eu, da? In farfurie.

 218. catalin

  Oare nu-i cumperi gata curatati? Intreb …

 219. Edle

  Da’ eu mananc de aia mari, de obicei. Astia mici au un mat negru si urat, asa e, dar ii cumpar desfacuti deja, daca vreau sa fac risotto sau spaghetti.

 220. Edle

  Deci, pune poza, ca sa vada lumea despre ce vorbesc. Nu, nu ii cumpar gata curatati. Tu nu vezi ca au picioruse? Pe astia mici, da, ca-s foarte greu de curatat. 😛

 221. catalin

  Vad ca nu stiu s-o inserez direct …

 222. catalin

  Mai, promit ca incerc. Sa nu uit acuma …

  O sa inserez imaginea mai sus cind oi gasi ceva timp.

 223. Edle

  Aha, deci nici tu nu stii. Si ma puneai pe mine. 😆

 224. catalin

  😀 M-ai prins. Da, n-am reusit direct, s-o pun in blog, am dus-o altundeva online…

 225. catalin

  Andreea, doar o sugestie, tema „strange little town” te lasa sa-i schimbi culorile, poti insera imagine de fundal si o imagine pentru header. S-ar putea sa iasa roz cu danteluta, daca vrei. 🙂

 226. andreea

  îh, nu vreau roz. am glumiiit.
  pe tema asta o cheama „choco”. e nostimă foc, dar, de la un moment încolo, comentariile se văd anapodaaa!!! 😥

  acu să văd cum mă întorc înapoi.

  gata, l-am schimbat.

 227. catalin

  Vad ca Ana totusi nu m-a blocat pe gmail. Uf, asa ma grabesc uneori sa trag unele concluzii. 😦

 228. catalin

  Interesantel. De la un freak adevarat pe facebook.

 229. catalin

  Hmm, mi se pare mie Andreea sau la tema asta nu merge sa pui youtube in comentarii? Mie nu-mi apare nici un video.

 230. andreea

  io-l văd.
  asta nu e cine ştie ce (tema). dar am tot căutat, m-am jucat şi uite, ţi-am pus şi munţii.

  strange little town e totuşi prea roz. 😛

  nu era vorba că n-o mai pisezi pe Ana?

 231. catalin

  tu-i pisici, eu nu vad nici un video pe Chrome. E, poza cu muntii a fost gasita asa, la repezeala, nici nu-i cea mai frumoasa, era ceata.

  Nu pisez pe nimeni, doar am zis, putin trist ca am tras prea repede concluzii. Nu prea pisez eu oamenii … na, daca te referi la ce a fost inainte de Craciun … imi era si rau, si frica.

 232. catalin

  Radu, batrin e ala care se simte batrin.

  Imi spunea cineva (cu o conditie fizica excelenta) ca s-a dus la un concurs de alergare. Putin, vreo 10 km. Si a fost depasita de un tinar de 80 si ceva de ani care impingea caruciorul cu nepotul lui. 😀

  Iar anul trecut am mers prin munti cu rachete de zapada cu un tinar de … 93 de ani. Da, 93 de ani, si o conditie fizica mult mai buna decit a unor mosnegi de 20. Imi zicea ca, atunci cind se scoala dimineata, se freaca la ochi si isi spune: „am mai cistigat o zi!”.

 233. andreea

  o să pun tema care era la început, atunci. n-are rost să ne complicăm…

  uite chocolata. s-o vezi şi tu. 😛
  îmi place cusătura ca de textile…

 234. catalin

  Pai la mine se vede bine tema cu ciocolata, vad si youtube in comentarii.

  Si parca e mai placut sa ai un contrast intre margini si continut, citesti mai usor.

 235. andreea

  nu, nu!
  tu vezi bine comentariile?

  la mine, foaia albă se termină la un moment dat.

  altfel, asta chiar îmi place şi mie.

 236. andreea

  … după care scrisul vine cu alb pe maro şi arată ca naiba…

 237. catalin

  Ha, eu aveam problema asta la tema pe care tocmai ai schimbat-o, pe la jumatate comentariile erau verzi. Nu, acum eu le vad bine pe toate.

 238. andreea

  cu chrome, zici…
  eu am mozilla. ce ciudat.

 239. catalin

  Da, vad si eu, pe Mozilla intr-adevar asa face si la mine. 😦

 240. Radu P.

  io nu mai vad sa citesc comentariile

 241. andreea

  cu Explorerul e ok.
  uf…

 242. andreea

  hai că-l pun la loc pe primul, că altfel iau bătaie.

  ba le vezi, da nu le vezi bine…

 243. catalin

  Andreea, pune te rog deocamdata tema pilcrow (care era initial) si promit ca ma uit sa vedem ce are ciocolata.

 244. andreea

  🙄

  ce să aibă… îngraşă…

 245. catalin

  Andreea si Radu: va rog spuneti, aveti vreo problema daca pun imaginea din linkul asta undeva, pe un forum public?

 246. Radu P.

  acuma le vad, inainte nu le mai vedeam.
  nu mai umblati la culorile de sub comentarii, scrisul trebuie sa fie negru pe alb!

 247. andreea

  n-am nici o problemă.

  îmi amintesc că atunci cînd ne ajuta Florin cu blogul, aparuse problema asta. nu ajungea cearceaful alb, pentru comentarii.

  da nu-ţi bate capul, zău. doar dacă ai curiozitaţi… ştiinţifice.

 248. andreea

  maaamăă, ce-mi vine să-l bat…

 249. Radu P.

  da di ce vrei s-o pui pe un forum public, vrei sa ma faci de ras cu ce-am zis pe-acolo? (ca nu vad ce-am zis)

 250. Radu P.

  Vezi ca aseara a fost luna plina…

 251. andreea

  😆
  na, păi ce să facem dacă s-a rupt cearceaful fix între mine şi tine?!

 252. catalin

  Radu, asta spui acolo:
  „Bai, frate, sa-i luam astuia, asa preventiv, o camasa de forta pentru momentele cand va fi posedat. Sau un dispozitiv implantat in creier sa-i dam beepuri de linistire prin telecomanda.”

  Eu zic ca e mai bine sa ma uit, sa intreb, decit sa ne pierdem timpul schimbind teme, ca a mai aparut eroarea asta.

 253. andreea

  print screen din nou acum, că am mutat pragul.

  şi spune-mi cînd ai terminat, ca să-l fac la loc

 254. catalin

  „S-o rupt cearsaful”. 😆

  In rest vad ca multi vor sa ma bata. 😀

 255. andreea

  nu pe tine, măi. pe hăstălalt.

 256. Radu P.

  daca-i ase, atunci pune-le, costelus, tata…

 257. Radu P.

  sixty four my ass, nu-i mai apuc…

 258. andreea

  ăuliuuuuu…

 259. andreea

  bine măi. atunci asta:

 260. catalin

  „sixty four my ass, nu-i mai apuc…”

  Radu, daca mai vorbesti prostii, iei bann! 😀

 261. catalin

  Majoritatea oamenilor cu care ma duc pe munte sint mai in virsta. In acte asta, ca altfel … Si multi spun cu tristete cum copiii lor nu au mostenit pasiunea pentru sport, viata sanatoasa si miscare in aer liber, preferind televizorul, canapelele si mincarea fast-food.

 262. Radu P.

  Da, in 2525, sufletul meu va sarbatori 500 de ani de nefiinta, zburand cu viteza luminii printre galaxii, fentand gaurile negre, spre momentul zero al Universului.

 263. Radu P.

  Pai, Catalin, nici io nu-s adeptul miscarii in aer liber, io as sta toata ziua in studio, ce-i drept fast food nu mananc, chestie care mi-ar putea prelungi viata cu vreo doi ani.

 264. catalin

  Las ca ai sa faci miscare incercind sa prinzi soricutu’! Mi te inchipui transpirat, mutind paturi sa vezi unde se ascunde. 🙂

 265. Radu P.

  HM, paturi labirou?

 266. catalin

  Atunci dulapuri. 😀

  … Dar, lumea se schimba. Prin Japonia sint companii care au amenajat pentru angajati camere de dormit, unde toata lumea trebuie sa stea jumatate de ora la prinz. Fara mobil, calculator sau alte electronice, si cu lumina stinsa. De ce? Pai simplu, au facut studii si au vazut ca angajatii care se odihnesc la prinz au un randament mult mai mare decit cei care n-o fac.

  Radu, o intrebare tehnica si serioasa (cind ai timp): ceara aia cu care sint invelite lamiile se poate scoate cu ceva?

 267. Radu P.

  Costelus, acum am priceput,pentru tine, lupta de la pistol a devenit un soi de sport. Ok,dar anunta.ne si pe noi sa putem face pariurile.

  EU mizez pe tine, ca sunt convins ca o proasta dovedita si un bosorog vicios si depasit nu pot face data tineretii. pun o Cota de 5 la 1.

  Lamaile haleste.le asa, e ceara de albine comestibila.

 268. catalin

  Radu, nu e nici o lupta, e dreptul meu sa nu ma las calcat in picioare! Mai bine de o saptamina eu nu le-am zis NIMIC!! De ce a simtit Nora nevoia sa puna restrictii la citire? A, ca e nebuna, ca vrea sa ma vineze? Ei bine, poate e timpul sa invete, la 32 de ani, ca actiunile ei mai au si consecinte. Da, am intrat pe acolo azi pe la 16:00 sa le dau buna-ziua. Uite-asa, pentru ca niciodata nu vor reusi sa-mi interzica sa citesc! Si pentru ca eu zic ca e aberant ca Nora sa nu ma lase sa citesc articolele tale de exemplu. Asa cred eu. Si tot aberant e, ca, odata ce v-a promis libertate totala in ceea ce priveste comentariile, ea sa ma banneze! Pai cum vine asta? Libertate totala dar Nora ia decizii arbitrare?

  Iar blogul asta nu face parte din lupta de dincolo. E incercarea mea de a salva un grup la care tin! Si mai zic o data, e pacat sa fie finalul aici. Din contra, parca a inceput sa mearga blogul asta, desi sintem putini.

  Am sa citesc dincolo cind am timp, acum nu am.

 269. catalin

  Stiu, mi-ai spus, mi-ati spus toti, aveti dreptate. O sa vad, o sa uit in timp. Acum doare. Cind eu plingeam si ma rugam, ea ridea in draci! Cind eu uitasem, ea a simtit nevoia sa mai atace inca o data. Na, mi-i greu si mie sa trec peste, sa ramin nepasator. Ani de zile acolo, intotdeauna am facut pasul inapoi si mi-am cerut scuze pentru greseli minore sau poate inexistente. Am citit si ce-i acolo, exagerarile unor nebuni. Pe site-ul ala intru normal, de pe acelasi calculator, cu acelasi browser. Nu fac nimic special. Sa scriu un comentariu acolo imi ia un minut.

  Iar, la urma urmei, eu tot zic ca nici n-am gresit, nici n-am mintit.

 270. catalin

  Va promit ca nu-i mai scriu o saptamina nimic si nici nu intru pe dincolo. Acuma, na, daca ma credeti pe cuvint, ca nu stiu ce mii de refreshuri vede ea si de unde. Sau cum n-a vazut ca am citit de Craciun articole de acum un an.

  Dupa o saptamina, o sa mai vad. Sper sa nu ma tot pomeneasca si sa-mi puna in gura tot felul de prostii. S-a ajuns mult prea departe. Cedez desi sint convins ca am dreptate, stiu ca am gresit putin sau deloc, iar deocamdata cel putin pot intra sa comentez si sa citesc dincolo cu servere proxy. Si in plus, imi pare rau, ca a fost tare bine uneori acolo.

  E tot ce pot sa fac. Iertati-ma daca v-am necajit. Multumesc!

 271. Radu P.

  Esti nebun? Acuma dupa ce-am dat deja drumul la pariuri?

  Treci inapoi si dovedeste-i!

 272. Angela

  Ce naiba e asta, Radule? Îi dai omului să bea ca să-i treacă mahmureala? Eu sigur nu pariez, cred că nici nu mai blogăresc nicăieri, îs depășită de situație.

 273. Radu P.

  Cui pe cui se scoate, Angela! Esti ok?

 274. Radu P.

  Ceva de binedispunere:

 275. Angela

  Mulțam de întrebare, ceva mai bine decât zilele trecute. Musai să mai rezist o vreme, că am ceva treburi de rezolvat.

 276. Radu P.

  O sa rezisti, n-ai frica, toate au un rost ascuns.

  Tot despre rezistenta si despre viata indelungata vreau sa-i povestesc lui Catalin o istorie traita de mine.

  Prin 2000, m-apuc si fac, cu un bun prieten de-al meu, mare lautar pe-aici, un camping in Ocna Sibiului, statiune balneara din zona, din care amandoi ne tragem, eu pe sfert, doar.

  Primaria ne-a concesionat un teren pe care se afla si un lac, declarat monument al naturii, iat obligatia noastra era sa-l izolam de turistii dornici de scalda , pentru ca se ducea dracu efectul de heliotermie, sau asa ceva, adica tot chichirezul lacului si motivul pentru care era declarat monument al naturii.
  In fine, ingradim noi lacul, facem campingul, si-i dam drumul. Aveam un angajat, nea Ghita, vecin cu campingul, om la 60 de ani, muncit si batucit, deh, ca taranii, pe care il pusesem un soi de paznic peste complex.

  In prima duminica, amicul meu fiind invitat in calitate de artist la o petrecere cu dar, i-am tinut eu locul, impreuna cu nea Ghita.
  Ce sa vezi, cu trenul de 8 vedem ca navaleste o gasca de pensionari in camping, si care manifestau vadite intentii de a patrunde in incinta lacului monument.

  Mergem noi, eu si nea Ghita sa le dam binete, explicandu-le ca blabla, monument, blabla, nu baie, blabla…
  Aia, nici ca le pasa, incercau sa rupa lacatul de pe usa. Noi, doamnelor, domnilor, ce faceti etc…
  Pana la urma o baba nemuncita si aranjata ne spune suierat ca ei fac baie aici de ani de zile si ca li se rupe de garduri ,legi si heliotermie, ca lacul asta ii tine pe ei in viata.

  Nea Ghita, intre timp, se inghiolda cu vreo doi batranei tare infipti, pe care daca i-ai fi vazut pe strada, ai fi zis ca-s bunatatea intruchipata.

  Cand am vazut ca se ajunge la violente, i-am comandat lui nea Ghita retragerea, dar cred ca era un pic tardiv, bietul de el era sufocat de furie si de neputinta de a nu-si putea face datoria.

  Ne-am retras, lasandu-i pe „bietii batrani” sa rupa gardurile de plasa cu mainile goale si sa-si faca damblalele.
  Nea Ghita se simtea deja rau, am chemat salvarea iar medicii au constatat ca facuse un infarct, l-au dus la spital, iar dupa o saptamana il ingropam.

  Si asta, pentru ca niste batrani complet inutili doreau sa-si prelungeasca viata lor trista si inutila cu inca nu stiu cati ani.

  Asa ca, desi toata lumea vrea sa traisca mult, intreb eu, cui prodest?
  Toate au un rost pe lume, iar eu nu ma consider deloc atat de important incat sa vreau sa traiesc 93 de ani si nici n-o sa fac nimic in sensul asta.

  Cat o fi, o fi si daca ma duc, nu-i bai, abia facem loc altora.

 277. Angela

  N-ar fi bai că trăiești mult, dacă n-ai deveni povară și pentru tine, și pentru ceilalți. Dar asta-i ceva rar. Bine e să trăiești până poți fi util și autonom. Poate că, pe măsură ce se apropie de sfârșit, se trezește în oameni un fel de spaimă și poftă de a se agăța cu orice preț de viață, ceva mai puternic decât rațiunea.

 278. Radu P.

  Numai la aia care n-au facut nimic in viata lor, care au trait degeaba.
  In familia mea, toti batranii au murit impacati sau satui de viata.
  Pentru mine a fost soc la vremea respectiva, ca exista si altfel de batrani. Pana atunci nu cunoscusem astfel de specimene.

 279. Angela

  Acuma, ce-i drept, e și mai greu, și mai urât să fii bătrân. Împins mereu la margine, detestat pentru căcatul ăla de pensie cu care căpușezi bugetul, cu boli parcă mai grele și mai urâte, cu toate reperele demolate, debusolat și încurcă-lume în vânzoleala asta nebună în care nu pare să mai conteze decât cum arăți și ce posezi. Asta e. Așa o fi fost întotdeauna, dar acuma totul e mai strident și mai agresiv.

 280. andreea

  de ce naiba îl îmboldeşti acum să continue, Radu?
  n-ai zis că la ură nu se răspunde cu ură?

  acum te-ai răzgîndit?
  nu e evident că trebuie să depăşească episodul ăsta, pentru binele tuturor?

 281. Radu P.

  Pai, pana acum, l-am sfatuit sa inceteze si nu a incetat, acuma il sfatuiesc sa continue, mai ales ca am pus si pariu, poate inceteaza, asa trebuie procedat cu copiii, ce ati uitat? he,he…

  Costelus, da-i bataie, abia astept sa te trezesti, mi-am luat seminte si bere. Arde-i la lingurica, mai ales pe mocofanu ala batran specialist in Cobol si programare cu cartele perforate..

 282. andreea

  te-ai dilit…

 283. Angela

  Mocofanul ăla bătrân nu-i decât o țață care se uită prin gaura cheii și pupăie-ntr-o parte ce-a văzut în cealaltă. Nu face nimînui nici un bine confruntarea asta prostească. Terapia ta, Radule, o fi folosind la mahmureală, aici nu prea cred.

 284. Edle

  Aoleeeeu, apai daca si tu il intarati!…

 285. Edle

  Cine ma ajuta sa pun o poza?

 286. andreea

  trimite-o la adresa pe care o vezi in Pistol.

 287. Edle

  Am trimis, andreea. Nu-ti gaseam adresa. 🙄

 288. Edle

  Asa le fac eu la ai mei. Cand se apuca unul de urlat, ii zic: ia sa vad, poti si mai tare? 😀

 289. catalin

  Radu cred ca e sarcastic, desi nu stiu daca, acceptind sa cedez in fata Norei, nu ii amplific ei nebunia. Poate ca ar trebui sa continui, sa inteleaga si ea ca cei cu care a interactionat acolo sint oameni si nu pot fi aruncati la gunoi dupa bunul ei plac.

  Din pacate si Pandora si Pistolul au fost distruse de acelasi om. Asta e. Deosebirea e ca pe Pandora nu s-a bannat, desi Cosa a amenintat luni de zile autori, a turnat tone de laturi sau a postat fotografii private ale autoarelor. In timpul asta, cind unele laturi erau sterse, Nora behaia despre libertatea de exprimare si dreptul aluia de a face orice.

  Deci, deocamdata imi tin promisiunea, sint constient ca altfel fac rau altora (indirect, insa, ca toate actiunile le ia Nora). Dar, daca ma pomeneste dincolo, dupa o saptamina s-ar putea sa reiau. Eventual ii caut „panseurile” lui Cosa de pe Pandora si le pun acolo, ca acum un an n-o scotea pe Nora din „Yoko Ono cea proasta si nefututa”.

  Nu mai repet, toti vrem sa ne jucam, sa ne relaxam, haideti sa lasam discutia asta aici (culmea, pentru mine postul e o amintire frumoasa). Am incercat sa pun un articol nou, puteti scrie si voi.

 290. catalin

  Asa le fac eu la ai mei. Cand se apuca unul de urlat, ii zic: ia sa vad, poti si mai tare?

  A, Dana, pai asa ii faceam si eu Norei. 😆

 291. Angela

  Cătălin, nu. Nu e treaba ta s-o salvezi pe Nora de nicio eventuală amplificare. Ia încearcă să cedezi, n-o să pățească nimeni, nimic. Dacă nu vrei, nu vrei, continuă în stilul ăsta. Dar e păcat, Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-ştiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? Fandacsia gata; ei! şi după aia, din fandacsie cade în ipohondrie.
  Asta ca să citez din clasici.

 292. Edle

  Hm. Eu nu vad nimic amuzant in ceea ce-i faci tu Norei. Ti-am zis de o suta de ori sa incetezi. De-acum nu-ti mai zic nimic. Treaba ta.

 293. catalin

  Bun, gata, cedez!!! Nu mai intru acolo nici sa citesc (ca am tendinta sa raspund imediat).

 294. catalin

  Amuzant e ce le faci tu alor tai. Pe Nora, da, o provocam, sa ma razbun. Pot spune ca nu? Dana, hai ca termin, o lasam? De fapt eu terminasem cu asta, cind Nora a hotarit sa puna alte restrictii la citire. Aia a reaprins focul.

 295. Edle

  Comentariul ala e legat de o poza, o pune andreea cand revine, probabil e ocupata acum. Ca asa nu prea are sens, fara sustinere.

 296. catalin

  Stai linistita, ca doar nu-i graba. Mi-a placut aia cu „hang in there baby”, din pacate nu s-a putut aplica. 😦

  Daca ai imaginea pusa undeva online, o poti insera fara probleme, Dana (cu img src, din admin). Dar, daca nu e pusa online, e destul de greu de umblat de pe telefon. Mie mi-ar fi imposibil sa scriu de pe telefon. :))

 297. andreea

  scuze, mai bine mai tîrziu decît niciodată…

 298. Edle

  Asta era. 😀

 299. catalin

  😀

  E, nu-i cazul. Totusi, daca dupa o saptamina gasesc pe acolo ca ea sau Cosa au mincat rahat, voi reincepe. Asta daca nu face blogul privat intre timp. Ar fi fost normal sa il faca de la inceput, e clar ca nu poate trece peste niste incompatibilitati personale. Dar, sigur, daca venea si spunea „imi fac blog privat”, nu ar mai fi plecat nimeni de pe Pandora…

 300. junghiul

  …divide et vitupera…

 301. andreea

  îmi pare rău, junghiule.
  să nu crezi că nu te înţeleg…

 302. catalin

  junghiule, imi pare enorm de rau, as fi preferat sa se poata trece peste asta. Ca totul putea fi evitat foarte usor, si nu era greu sa scoti un IP de pe lista neagra, mai ales ca IP-ul ala nici nu injura, nici nu ameninta. Dar asta e, unii au preferat sa scrie citeva sute de linii de cod (!) pentru a bloca un singur calculator din lumea asta. Mi-am cerut scuze, am promis, degeaba. 😦

 303. catalin

  Ca mi-am adus aminte, tu ai vreun sfat privitor la creveti? Ca ai spus cindva ca ma poti face sa-mi placa. Cum ajung la magazin (asta cam peste 2 zile), imi iau dihanii de alea.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s